Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Slordigheid staat terugkeer Ajax in Champions League niet in de weg

Laatste update:

Voor het eerst sinds 2014 gaat Ajax de groepsfase van de Champions League in. Het team van Erik ten Hag had dinsdag genoeg aan een 0-0 remise bij Dynamo Kiev, na een eerdere 3-1 overwinning in Amsterdam. De bezoekers waren dominant en kregen genoeg kansen om de volle buit mee te nemen, maar waren onzorgvuldig in de afronding. Donderdagavond wordt bekend welke ploegen Ajax in de groepsfase zal treffen.

Ajax wist dat een doelpunt de nodige zekerheid zou inbouwen, maar de bezoekers maakten geen gebruik van een uitgelezen kans om vroeg op voorsprong te komen. Na een kwartier kreeg Ajax een strafschop, toen Matthijs de Ligt door Tomasz Kedziora werd vastgehouden in het strafschopgebied. Dusan Tadic legde aan vanaf elf meter, trof de paal en schoot uit de rebound over. Ondanks de gemiste penalty kwam Ajax steeds beter in de wedstrijd, na een moeizaam begin in het Olympisch Stadion.

In de zesde minuut was Ajax nog goed weggekomen. Met een knappe reflex haalde André Onana een schot van Benjamin Verbic uit de bovenhoek, na prachtig voorbereidend werk van Viktor Tsygankov. De zoektocht van Dynamo Kiev naar een vroege goal sorteerde geen effect; na de strafschop van Tadic waren de belangrijkste kansen in de eerste helft voor Ajax. Tadic schoot wild over, Klaas-Jan Huntelaar trof het zijnet, Donny van de Beek schoot van dichtbij net naast en een afstandspoging van Hakim Ziyech was een prooi voor keeper Denys Boyko.

De grootste kans was drie minuten voor rust echter voor Huntelaar. De spits werd vanaf de rechterflank bediend door Van de Beek en dook van dichtbij op voor Boyko, maar de keeper kwam als winnaar uit de één-op-één-situatie. Het leek er niettemin op dat Ajax de wedstrijd onder controle had. De ploeg van Erik ten Hag hield de bal goed in de ploeg en gaf de Oekraïense opponent geen gelegenheid om gevaarlijk uit te breken. Ook in de tweede helft kwamen er kansen op de 0-1. Tien minuten na rust legde Ziyech aan voor een vrije trap, die uiteenspatte op de lat.

Omdat Ajax kansen bleef missen, hield het Dynamo Kiev in leven. De gastheer meldde zich gaandeweg de tweede helft vaker op de helft van Ajax, zonder erg gevaarlijk te worden. De 0-1 hing nadrukkelijker in de lucht dan de 1-0, mede omdat Dynamo Kiev steeds grotere risico's moest nemen, maar het geduld van de meegereisde fans bleef op de proef worden gesteld. Negen minuten voor tijd had Huntelaar het vizier niet op scherp staan na een goede pass van Tadic en vervolgens lukte het hem bij de doellijn ook niet om te scoren. Het mocht de vreugde na het laatste fluitsignaal echter niet drukken.

Gaat Ajax de groepsfase van de Champions League overleven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben geen fanatiek Eredivisievolger, maar heb natuurlijk wel alle heisa met Keizer en het aanstellen/beginperiode van Ten Hag meegemaakt. En hoewel Ten Hag veel kritiek over zich heen heeft gehad, heb ik Ajax al heel lang niet in de CL (uberhaupt Europees, ook dat jaar onder Bosz niet) buitenshuis zo zien domineren. Natuurlijk moet het afwerken in de groepsfase beter, want tegen ploegen als Napoli/Liverpool/Atletico ga je straks maar 2/3 van die Huntelaarkansen krijgen. Maar het spel, in combinatie met de extra 40 miljoen die alvast binnen is, maken dit toch tot een mooie dag in Amsterdam lijkt me. Voor het hele Nederlands voetbal trouwens. Nu morgen PSV nog. Gefeliciteerd Ajacieden!


Edit: zonder te willen provoceren naar supporters van de Red Devils hoop ik dat Ajax of PSV Man United loot. Die komen uit pot 2 en zijn echt gewoon volledig de weg kwijt. Willen we uit Nederland weer overwinteren, dan is United nu De te pakken ploeg in Europa en de poort naar overwintering. Plus dan heb ik als Chelsea fan weer een pleister op die Europa League wond.

28 augustus 2018 om 22:54

Psv gaat ook door als ze hun hoofd koel houden. Ajax moet de volgende keer wel hun kansen afmaken anders lig je er zo uit. Vond Mazzraoui heel goed spelen. Zou zonde zijn als die niet voor Oranje kiest

28 augustus 2018 om 23:01

Ajax moet straks zeker beter met kansen omgaan. maar ja, De 35 jarige Huntelaar liep ook tegen zn max aan,en een goede vervanger is er niet. Groot probleem voor Ajax straks tegen de echte Top.

28 augustus 2018 om 23:03

Mazraoui heeft de luxe uit twee mooie keuzes. Carrierewijs is het verstandig om voor nederland te kiezen omdat je dan aantrekkelijker bent voor de Europese top. Je speelt geen Africa Cup en bent dus iedere winter beschikbaar. Ook speel je in Nl elftal meer Europeser, wat meer aansluit op de cultuur van de Europese topclubs.

28 augustus 2018 om 23:03

Ach ja of je Huntelaar of de jong tegen Ramos/Varanen zet. Dat maakt echt geen zak uit.

28 augustus 2018 om 23:04

@abubakr is mazzraoui al niet voor Marokko opgeroepen?

28 augustus 2018 om 23:04

Moet wel nog even zeggen dat 'kansen missen staat Ajax niet in de weg...' een betere titel zou zijn. Tot aan de 16 van Dynamo was ajax namelijk allesbehalve slordig. Zelden zo een dominant ajax gezien (zeker in uitwedstrijden). Daar ben ik best trots op

28 augustus 2018 om 23:07

Dynamo Kiev was nou niet echt van het kaliber :top,laten we eerlijk zijn.

28 augustus 2018 om 23:09

@Matjeq, hij is wel opgeroepen maar kan nog weigeren.

28 augustus 2018 om 23:23

Psvfan678, het probleem is dan ook voor heel veel Nederlandse clubs de ploegen uit Slowakije, Kroatië, Kazachstan etc. En Kiev zou hier van nagenoeg iedereen winnen.

28 augustus 2018 om 23:25

Van te voren werd hier heel wat anders geroepen. Het zal ook nooit eens een keer aan de kracht van Ajax liggen.

28 augustus 2018 om 23:25

Kiev is wel de nummer 2 van de Oekraïense competitie die 8e staat op de Uefa ranking van competities. Ajax is de nummer 2 van Nederland, die competitie staat sinds deze overwinning van Ajax op de 12e plek. Dynamo staat op de 21e plek qua club rating, Ajax op de 29e plek. Daar staan nog Tottenham, Villareal, Basel, Benfica, Leverkusen, Schalke en Lyon tussen.

Is het absolute top? Nee, dat hebben we ook kunnen zien vandaag. Maar het is zeker geduchte Europese subtop, echter Ajax heeft een hele goede selectie dit jaar en daarom leek het makkelijker dan normaal.

28 augustus 2018 om 23:31

hmm,zoals jij schetst zag ik het niet. eyeopener voor mij,thanx!

28 augustus 2018 om 23:33

Tuurlijk. Vooraf zal Ajax het nog niet redden volgens velen. Bla bla. 3-1 over 2 wedstrijden en had ook 14-4 kunnen zijn

28 augustus 2018 om 23:45

@psvfan678

Een goede vervanger is er wel degelijk, Dolberg is alweer in training.

28 augustus 2018 om 23:46

Vergeet niet het EK! Ga er vanuit dat NL gewoon erbij is en dan is voor hem de uitgereken kans om zich in de kijker te spelen, als hij volgend jaar ook bij Ajax blijft. Hoop dat zijn zakenman/neef mee leest want dat levert hem ook betere centen (en) career op.

29 augustus 2018 om 00:26

Afrika Cup in de winter-kaart gaat niet meer op. Vanaf 2019 is de Afrika Cup in de zomer.

29 augustus 2018 om 03:57

Welke de Jong? Want Frenkie is geen spits en Siem hebben ze verhuurd aan sydney fc of zoiets.
Hopen dat Dolberg fit wordt en zijn niveau weer haalt dan heeft ajax een heel leuk team.

29 augustus 2018 om 06:55

Groot probleem?? Ik zie Dolberg straks gewoon terugkomen hoor. Dat we kansen creeeren zegt al genoeg. We domineren het spel. We spelen verfrissend. De puntjes vallen straks wel op de i.

28 augustus 2018 om 22:54

Heerlijk voor het Nederlands voetbal! Alleen Donny en Tadic waren zeer matig! Frenkie , Mazeraoui en ook blind de beste spelers van het veld!!!

28 augustus 2018 om 22:55

Wat dacht je van huntelaaar???

28 augustus 2018 om 22:56

Boeieeee, we zijn door. Boejakaaaa. PP2 ja zeker!!!

28 augustus 2018 om 22:57

Deed hij mee dan?

28 augustus 2018 om 22:59

Die vd Beek is een slechte versie van Klaassen. Gaat nooit ver komen in zijn carriere ik zou doorselecteren. Als hij scoort zijn het ook alleen niet te missen kansen.

28 augustus 2018 om 22:59

Donny vond ik echt niet matig. Die gozer heeft zoveel gaten dicht gelopen.

28 augustus 2018 om 23:01

Hou op man. De enige Ajax middenvelder met diepgang zonder bal

28 augustus 2018 om 23:01

Zytto, precies! Stille motor was hij vandaag.

28 augustus 2018 om 23:01

Las gisteren hier nog dat Huntelaar nog in oranje moest en dat hij nog steeds de beste spits is. Oké dan...

28 augustus 2018 om 23:05

Huntelaar,knap dat ie er nog zo monter bij loopt,hoewel je wel ziet dat zn tijd als echte topspits definitief voorbij is op het hoogste nivo. Zaak voor Ajax is om die spitspositie na de winterstop te versterken met een fenomeen die er direct staat.

28 augustus 2018 om 23:07

Donny matig??? Dan heb jij een andere wedstrijd gezien, Huntelaar en Tadic waren wel matig.

28 augustus 2018 om 23:08

Dat is de nieuwe manier tegenwoordig om de kritiek op matig presterende middenvelders te bagataliseren: hij loopt veel gaten dicht. Als er wordt gewonnen zie je vaak dat (terechte) kritiek op spelers makkelijker wordt weggewoven. Speelde als een natte krant en deed bijna alles fout, onnauwkeurige passing, laconieke en doelloze hakjes, rende maar een beetje in de rondte maar veel meer ook niet gedaan. Pieterpost heeft helemaal gelijk, gewoon een mindere versie van Klaassen. Eiting liet in die paar minuten veel meer voetbal zien.

Gefeliciteerd Ajax! Fantastisch gedaan, heel de voorronde. Dolberg er dalijk nog bij voorin, wat een voetbal zit er in dit elftal zeg. Frenkie, De Ligt, Blind en Ziyech briljant vandaag. Dit elftal gaat echt geen modderfiguur slaan in de CL. Dat worden gewoon hele leuke wedstrijden, zeker thuis!

28 augustus 2018 om 23:12

Ik zeg niet dat Donny goed speelde, maar direct doorselecteren ? Doe normaal man. Jullie denken dit is ed niveau waar je ff leuk opstoomt en passing goed is. Sjees

28 augustus 2018 om 23:20

@lee112
Doorselecteren hoeft niet gelijk, maar Ajax is bezig haar niveau op te krikken. ED is niet meer de graadmeter, dat is nu Europees (cl). Wanneer je als club naar zo'n niveau wilt groeien kunnen dit soort spelers niet te lang dit niveau laten vertonen op het veld. Bij Ajax hebben ze een surplus aan middenvelders, dus dan zou je eventueel ook sneller kunnen doorselecteren.

28 augustus 2018 om 23:22

Huntelaar heeft in mijn ogen gewoon enorm veel pech gehad. Die voorzet van donny zat die keeper buitengewoon agressief op, voor de rest al zijn schoten op goal. Dan moet het een keertje meezitten. Voor de rest: Blind, Tadic er alweer uit, en groepsfase CL waar heus wel kansen liggen. Dit jaar in mijn ogen ook eens tegen de absolute top.

28 augustus 2018 om 23:26

Een stille motor is er een die meestal uit staat.

28 augustus 2018 om 23:29

Ga je al zijn kansen serieus goed praten ?? Aub zeg stoppen hoor .. tranentrekkend was hij weer

28 augustus 2018 om 23:31

Als het nou nog fout was gegaan in de laatste minuten was je dan tevreden geweest met je meest aanvallende middenvelder die alleen wat gaten heeft dichtgelopen?! Aanvallend was hij echt verschrikkelijk met z'n zwakke passing en slechte schoten in het strafschopgebied. Verder is het een slome speler met een draaicirkel van een vrachtwagen. Heb me echt geïrriteerd!

Verder wil ik geen azijnzeiker zijn, want ben wel heel erg blij dat Ajax door is natuurlijk. Hoop alleen wel dat ze kritisch naar het elftal blijven kijken om te verbeteren voor de cl en ook voor in iets mindere mate de competitie (voor weer een mooie tweede plaats uiteraard )

28 augustus 2018 om 23:31

Doncusto, heeft er deze maand 6 inliggen en komt keer op keer op 35 jarige leeftijd in scoringskans tegen "fitte" jongelui. Laat hem staan en die maakt er minimaal 30 in alle competities.

28 augustus 2018 om 23:37

Maar is dat zijn verdienste? Volgens mij wordt hij gewoon zeer goed bediend door de rest van de spelers, met name Ziyech en Tadic. Tuurlijk is hij goed in positie kiezen, maar als je gezien heeft hoeveel kansen hij niet gemaakt heeft ben ik er van overtuigd dat Kaj Sierhuis er meer gemaakt zou hebben met hetzelfde aantal kansen.

28 augustus 2018 om 23:37

Welke middenvelder op de bank is beter dan Donny dan ? Een mindere pot en meteen doen alsof hij slecht is. Schone was eerst ook de gebeten hond... Voor je het weet is Ziyech next. We zijn door klaar. Dat telt. Later is voor later

28 augustus 2018 om 23:41

Sierhuis speelde een helft en creëerde 0 kansen voor zichzelf. Kjh dwingt die bal af. Dolberg vorig seizoen toen hij fit was kreeg op 1 of andere manier ook minder kansen dan kjh. Doet die ouwe toch nog iets goed. Niet dat ik hem vandaag goed vond, want de kjh die ik ken peert ze erin.

28 augustus 2018 om 23:44

Paolodybala, mijn punt is, Ziyech en Tadic moeten ook iemand hebben die in een overvolle 16 de positie kiest. Dan is huntelaar gewoon je gewezen spits.

28 augustus 2018 om 23:46

Donny speelde ene prima wedsrijd, Denk dat je in de war bent met Huntelaar, die speelde vandaag helaas dramatisch. Voor hem zit het er bijna op, Dolberg is bijna weer wedstrijd fit.

29 augustus 2018 om 06:36

En hiermee doe je, je naam eer aan. Eiting liet helemaal niet meer zien. Kiev nam op dat moment meer risico en hij was een frisse jongen tegen een moe gestreden ploeg. Toch was het weer eiting die de bal rand 16 weer inleverde. Donny had ook balverlies, maar dat is 20 keer minder erg als het in de buurt van de 16 van de tegenstander is. Eiting levert ballen in die echt niet des Ajax zijn, rond de eigen 16 met het hele spel voor je en dan een slechte pass. Daar worden we straks echt op afgeslacht. Donny speelde echt zeer sterk en samen met Frenkie werd schone enorm ontlast. Lijkt wel of iedereen die wedstrijd tegen Luik vergeten is waar het middenveld van Ajax zonder Donny compleet werd overlopen. Deze tegenstander was gewoon beter dan standaard, maar had in eigen huis helemaal niets te vertellen.

28 augustus 2018 om 22:54

Heel goed gespeeld inderdaad. Jammer dat het geen 5, 6, 7-0 werd want dat had echt makkelijk gekund. Gedomineerd en mega veel gecreëerd. Vond alleen Huntelaar echt slecht. Mist zoveel kansen... verder klasse! Geweldig gedaan en dik en dik verdiend!

28 augustus 2018 om 23:06

Vandaag was hij in de afronding inderdaad matig, maar nog steeds is hij van grote waarde met zijn werklust en drive.

Over twee wedstrijden had je tegen dit Dynamo zeker 6 keer moten scoren, maar wat maakt het uit! We zijn er!

Complimenten aan ten Hag zeg, Kiev heeft vandaag geen seconde het idee gehad dat er iets te halen viel.

28 augustus 2018 om 22:54

Zo netjes dit. Tuurlijk, niet gescoord terwijl dat echt wel kon, maar jongens wat goed gespeeld zeg! Trots op deze jongensb

28 augustus 2018 om 22:55

Helemaal mee eens! Ten Hag heeft zn ploeg gewoon uitstekend neer gezet. Weinig weg gegeven, veel gecreeerd. Alleen had je het veel eerder moeten beslissen. Maar gelukkig dit keer niet heel naïef alleen maar vooruit gedacht. Overigens stelde Dynamo wel heel weinig voor... Morgen PSV knallen!!

28 augustus 2018 om 22:57

Vond Kiev ook tegenvallen maar dat is natuurlijk gewoon de verdienste van Ajax

28 augustus 2018 om 22:57

Ik heb eerlijk gezegd Ajax nog nooit zo zien domineren in een uitwedstrijd Europees gezien. Het was echt geweldig vandaag, heel jammer van de kansen maar het spel was ongekend goed. Om er dan maar één speler uit te halen: Frenkie de Jong, heeft werkelijk waar alles goed gedaan vanavond. Zonder twijfel de toekomst van het Nederlands voetbal.

28 augustus 2018 om 23:00

Alles? Nou dat ene hakballetje op de achterlijn vond ik niet zo heel goed hahahahaha . Voor de rest stak hij er met Blind echt boven uit vanavond.

28 augustus 2018 om 23:08

Oh dan moet je zeker de wedstrijd Real Madrid- Ajax van 1995 terugkijken.
Dan weet je niet wat je ziet.
Ajax speelde fantastisch. Zelfs het thuispubliek gaf een staande ovatie aan Ajax.

28 augustus 2018 om 23:08

Haha klopt, ik was misschien iets te lyrisch maar die jongen heeft simpelweg iets wat niet veel voetballers hebben. Geweldig om te zien hoeveel risico hij in het spel legt, een zegen tov de tikkie breed spelers waar we jaren naar hebben moeten kijken in Oranje.

28 augustus 2018 om 23:29

Nog nooit? Hoe jong ben je? Ik heb ze bíjna elke club van Europa van de mat zien voetballen.

29 augustus 2018 om 00:01

Ik kom uit 1996 dus daar zit een beetje het probleem haha.

29 augustus 2018 om 00:15

Dat moet ik ze in madrid wel nageven hoor..zeer kritisch op hun eigen ploeg, maar als de tegenstander een fanastische partij op de mat legt gaan ze met zn allen klappen. Net zoals die real-barca, wat de Ronaldinho show was...kippenvel krijg je dan haha.

29 augustus 2018 om 08:49

Consy, lyrisch mag altijd, heerlijk in de emotie. Maar even over Frenkie: vond hem verdedigend vooral sterk, aan de bal minder en wel om twee redenen: hij wacht net zo lang tot er een man in zijn nek zit en passt dan pas. Leuk om ruimte te creëren, maar diegene naar wie bij passt over 5-10 meter komt direct onder druk omdat Frenkies mannetje doorloopt op de bal. Je zag het vaak bij De Ligt. En kon ik direct op mij tweede punt: hij moet veel strakker passen. Alles zo sloom. Met strakke passes is de enige manier om onder de druk uit te voetballen. De enige die dat echt begrepen heeft is Blind. Daar mag Frenkie echt bij in de leer

28 augustus 2018 om 22:58

Door de spanning zag je het misschien niet helemaal (ikke niet iig), maar de Engelse commentatoren die ik had bij de wedstrijd zijn een 'highly dominated Ajax' en een 'young team with so many talent that they don't even get nerves of a big stadium like these'.

Dat was toch wel mooi om te horen, van een compleet objectieve kerel.

Hopen dat ook psv het gaat redden, kom op!

28 augustus 2018 om 23:04

Ik heb het ook gehoord. Feit dat Dynamo Kiev opgaf vanaf de 78ste minuut zegt ook genoeg. Het geloof ebde met de minuut weg.
De Ajax aanvallers waren vandaag de belangrijkste verdedigers.

28 augustus 2018 om 22:59

Ploeg in beste in tijden, maar trainer blijft matig, ondanks Ten Hag door niet dankzij.

28 augustus 2018 om 23:01

Ja want als ze winnen komt het door de spelers. En wanneer ze verliezen krijgt Ten Hag de schuld. Dat is lekker makkelijk.

28 augustus 2018 om 23:03

Kom op soms moet je gewoon credits geven als het goed gaat. Ten Hag verdient zeker wel credits.

28 augustus 2018 om 23:05

Haha Lausho dit is niet het moment om je gram te halen want je staat dan best voor paal. Ten Hag heeft in een korte tijd dit team klaar gemaakt en 3 voorrondes zo vroeg in het seizoen klaar gestoomd en met succes. Dus buig en nog eens.

28 augustus 2018 om 23:06

Ga weg man. Alsof de spelers het spel dat ze spelen zelf erin hebben gekregen. Ten hag staat er natuurlijk alleen voor jan lul naast

28 augustus 2018 om 23:48

Dankzij Ten hag door. Een geweldige trainer, 7 overwinningen en 2 gelijek spelen. die man heeft van Ajax een echt elftal gemaakt. Het pleizer spat er vanaf, de grope is onder hem heel hecht geworden.

Ten Hag is een toptrainer, dat heeft hij nu inmiddels wel bewezen, wat een geweldig team heeft hij er van gemaakt. Het gelijk van Overmars en het ongelijk van bergkamp is nu wel pijnlijk duidelijk geworden.

28 augustus 2018 om 23:54

Speedy, bewezen toptrainer is ook wel weer heel opportunistisch. Natuurlijk wel credits voor deze prestatie.

29 augustus 2018 om 00:16

@thamike

Ik blijf gewoon achter mijn standpunt en kijk niet op de korte termijn. Ieder zijn mening, al wint hij de CL dan nog, weg ermee, hij staat verdere groei van Ajax in de weg. Plan Cruijff moet terug.

Ten Hag heeft veruit de grootste investeringen gehad en weinig uitgaande transfers, toch al puntenverlies en achterstand op Psv.

29 augustus 2018 om 07:27

Hahaha, hoe ver wil je doorgroeien na winst CL.. Met de uitspraak maak je jezelf een beetje belachelijk.

29 augustus 2018 om 07:44

Lausho, vasthouden aan je principes is goed, maar nu achter je als Don Quichot en Sl je dus door.

29 augustus 2018 om 08:59

Speedy: 3 gelijke spelen hè, al voelde die van gisteren wel als een overwinning 😉

28 augustus 2018 om 23:03

40 miljoen? Dacht dat het altijd tussen de 12 en 20 miljoen was? Met daarbij een lagere inkomste als er 2 clubs uit dezelfde competitie het haalden

28 augustus 2018 om 23:07

40 miljoen is startpremie, tv-geld, etc. Alles bij elkaar. Stond gisteren als ik me niet vergis een mooi overzicht over op VZ.

28 augustus 2018 om 23:14

Wat heerlijk, me dag word beter en beter!

28 augustus 2018 om 23:07

Ohja. Mourinho is weg en de spelers kunnen er opeens niks meer van? Als Mazraoui tegen een Sanchez moet spelen is het klaar hoor. Überhaupt als die gozer nog meer minuten gaat maken voor ons.

28 augustus 2018 om 23:11

Mourinho is nog nergens heen hoor. Dat is het punt juist, de spelers lijken niet voor hem door het vuur te gaan. Logisch ook als hij ze in de media afzeikt. Terwijl meerdere bronnen nu toch melden dat Mourinho nog vertrouwen van de clubleiding geniet. Dit contrast kan dus uitgemolken worden, op teamspirit kunnen Ajax en PSV gewoon winnen van United. Sterker nog, dat flikte PSV een paar jaar terug. Overwinterden ten koste van LvG's United. Het huidige United is verder weggezakt en Ajax en PSV ogen fris. Waarom zou dat niet kunnen?

28 augustus 2018 om 23:12

Ben het bijna volledig met je eens alleen vergeet niet United gisteren de bovenliggende partij was. Dat ze met 0-3 verliezen is natuurlijk dramatisch maar ik vond United in de 1ste helft echt wel goed voetballen. Snap uiteraard wel wat je bedoelt en je hebt ook wel gelijk alleen ik denk dat United nog wel gaat verbeteren dit seizoen..

28 augustus 2018 om 23:35

Ze zeiden ook dat manchester united de beste mogelijke tegenstander was in de europa league. We weten allemaal hoe dat afgelopen is. Hoe erg manchester ook de weg kwijt is, ze blijven veel beter dan ajax.

Plaatsing voor de CL is een feit! Het had vandaag zoveel makkelijker gekund qua score, maar wel gewoon gedomineerd.

Geweldige prestatie om drie tweeluiken stabiel door te komen met goed voetbal. Nu PSV morgen gewoon winnen en dan kunnen we weer wat Europese punten gaan halen.

28 augustus 2018 om 22:55

Fantastisch resultaat, mooi CL en extra punten voor de Nederlandse clubs.

Kom op Psv, nu jullie nog.

28 augustus 2018 om 23:03

Wat mij betreft haalt Ajax ook Maggalan nog even binnen voor 12 miljoen, ben je achterin ook een stuk sterker.

28 augustus 2018 om 23:18

Staat achterin toch prima? Je hebt alleen een probleem als er iemand wegvalt... maar wie laat je banken dan?

28 augustus 2018 om 23:51

Gefeliciteerd! Mooi resultaat. Laten we hopen dat PSV met dezelfde inzet speelt morgen, dan gaan we het zeker halen.

29 augustus 2018 om 03:21

Kristensen doet niet heel veel onder voor mazraoui, en wober heeft vandaag laten zie een prima vervanger te zijn voor tagliafico (en deed het het laatste kwartier goed centraal). Verdedigend staan we prima

29 augustus 2018 om 07:04

Wober was wel heel duidelijk de zwakste schakel. En werd in de slotfase gewisselt. Dus stond niet centraal

Dat is Ãâ©ã£â©n, zet m op PSV morgen! Nu hopen op een redelijke loting waarbij je minimaal 3e kan worden. Moet zeggen dat het middenveld echt heerlijk is om naar te kijken, als je ziet wat voor rust De Jong en Schone brengen, gepaard met de combinaties met Ziyech. Huntelaar was wel schlemielig vanavond, Tadic was ook niet al te best. Maar het is ze vergeven.

Het is eindelijk zover dat deze jongens zich mogen tonen op het hoogste niveau. Ik verwacht geen wonderen als we Barca, Real, City of Juve loten, maar ben toch zeer benieuwd wat dit Ajax in topvorm (thuiswedstrijden) kan uitrichten tegen teams als Napoli, Roma, Porto en Inter. Spelers als De Ligt, Frenkie en Ziyech mogen zich dan echt laten zien.

Tot slot nog een compliment aan Marc Overmars. Elk jaar hebben we de sterkhouders moeten verkopen waardoor er een onvolledig selectie de play-offs moesten afwerken, die altijd rampzalig verliepen. Nu een weg ingeslagen waarbij hij zijn poot stijf hield en niemand weg mocht, en daarbij ook nog eens directe versterkingen aantrok die op voorhand onhaalbaar leken. Chapeau!

28 augustus 2018 om 22:56

Yes!!! Eindelijk een keer via de voorronde door, heb de hele pot met zwetende handjes en samengeknepen billen gezeten. Je weet het nooit als zij de 1-0 maken, dan word het een gekke pot. Mijn cluppie is door, zal morgenavond met dezelfde spanning PSV kijken, want wat zou het prachtig zijn om allebei de eredivisie clubs in het CL voetbal te hebben. Alvast vooruit aan het dromen, hoop ik dat ze niet allebei op dezelfde dag moeten spelen

28 augustus 2018 om 23:00

Nou eindelijk een keer volgens mij heeft Ajax 12x met de voorronde mee gedaan en 6x door is gewoon een prima moyenne lijkt me

28 augustus 2018 om 23:06

Niet als je kijkt naar de tegenstanders waar je tegen moest.

28 augustus 2018 om 23:07

Waarvan die 6 verloren wedstrijden de laatste waren op vorige keer Kiev na. We hadden een redelijke negatieve reeks gehad. Kiev en alle landen uit het Oostblok zijn doorgaans lastig voor de Nederlandse clubs.

28 augustus 2018 om 23:10

Dat is zeker.

29 augustus 2018 om 09:02

Cali88mero: Ajax en PSV hoeven nooit op dezelfde dag te spelen als ze beiden CL halen.

Ik laat alle kritieken achterwege, Ajax gaat de CL in!!!!!! Proficiat naar Ten Hag, heeft er toch wel een goede ploeg van gemaakt zo ver. Nu hopen op ook PSV

28 augustus 2018 om 22:53

Jaaa eindelijk de CL weer!!

28 augustus 2018 om 23:01

Ten Hag mocht heeeel veel investeren, blijft rare keuzes maken, Wober eraf bv, niet je derde wissel gebruiken.

28 augustus 2018 om 23:12

Hoezo is dat raar? Wober heeft weinig wedstrijd ritme en zat er doorheen. Je had Neres nog kunnen brengen, maar dan loop je toch onnodig risico met hem.

28 augustus 2018 om 23:13

Houd eens op met kritiek leveren op Ten Hag. Hij doet het tot nu toe prima.

28 augustus 2018 om 23:37

Mag dat niet? Volgens mij prima onderbouwd, dat ontbreekt bij jou nogal.

28 augustus 2018 om 23:38

Je moet je gewoon je derde wissel gebruiken in dergelijke situaties, punt. Mist echt in NL dat stukje gogme en Ten Hag heeft dat al helemaal niet. Thuis ook al een tegendoelpunt door tekort aan kopkracht.

28 augustus 2018 om 23:45

Ik hoef het niet te onderbouwen. De resultaten van Ajax spreken voor zich. Als jij dat niet wilt zien, is dat wat anders.

28 augustus 2018 om 23:47

Waarom móét je wisselen? Ajax speelde prima. Dan zou hij wisselen om het wisselen zelf. Ben blij dat Ten Hag trainer is van Ajax en jij niet!

28 augustus 2018 om 23:51

Prima keuzes gemaakt door Ten Hag, zijn wissels waren precies wat de wedstirjd nodig was. Daarmee is het slot offensief van Kiev voorkomen.

De investeringen zijn allemaal het werk van overmars, die heft de RvC weten te overtuigen en precies de spelers gehaald die Ajax nodig had. Daarna heeft Ten hag er een geweldig tema van gemaakt en zich in drie rondes geplaatst voor de CL waarmee al het geld weer terug verdiend is.

Hulde aan Overmars en Ten Hag die dit allemaal voor elkaar gebokst hebben.

29 augustus 2018 om 00:02

@kyle66

Tja, niet echt kritische gedachtes, daar kom je er niet mee. Resultaten zijn goed, maar daar mag je nog niet genoeg mee nemen als Ajax zijnde, zeker na zoveel jaren zonder kampioenschap.

En waarom moet je wisselen, simpel, je moet die tijd gewoon rekken als je die 0-1 maar niet maakt.

29 augustus 2018 om 00:15

Als je gaat wisselen uit angst voor een tegendoelpunt, ga je niet van je eigen kracht uit. Ten Hag heeft het prima gedaan. Ik begrijp dat het lastig is voor je om dat toe te geven, maar probeer het toch maar.

29 augustus 2018 om 00:19

Ik vind het team vooral goed, ten Hag blijft rare keuzes maken. En ik wil hem weg omdat hij verdere ontwikkeling bij Ajax in de weg staat.

Geen angst, gewoon de wedstrijd dood maken en Kiev geen kans geven.

29 augustus 2018 om 00:36

Over welke ontwikkeling heb jij t? Er zit n duidelijk idee achter de spelwijze en de spelers lijken dat op te pakken. Als ze spelen zoals in de Europese potten dan is de ploeg moeilijk te verslaan.
Daarnaast zijn er n paar jonkies die aan t grote werk mogen/mochten ruiken wat goed is voor hun ontwikkeling; Eiting, Bakker, De Wit, Chunnely, Lang... Ook Johnson wordt erbij betrokken... Tuurlijk kan t altijd beter en had ik ook n 3e wissel toegepast, maar Ten Hag mag best wat credits krijgen. De beste spelers maken nml niet altijd de beste ploeg...

29 augustus 2018 om 05:21

Goedemorgen Lausho,

Wil jij eens uitleggen waarom jij vind dat Ten Hag de ontwikkeling van Ajax in de weg staat? Ik vind dit Ajax met vlagen gewoon echt heerlijk spelen en hij geeft jonge spelers een kans. Tuurlijk valt er nu te muggenziften over het feit dat hij een paar nieuwe aankopen heeft gedaan dit jaar, maar zonder Blind en Tadic lag Ajax er een paar voorrondes geleden al uit. Ik vind juist dat Ten Hag de man op de juiste plaats is. In mijn ogen hoef je geen 3 keer te wisselen als de wedstrijd erom vraagt. Nu was het ook gewoon slim om maar 2x te wisselen. Als Kiev toch nog had gescoord dan had je er dan ook op kunnen anticiperen. Ik volg Ten Hag al van zijn tijd vanuit GAE en daar heeft hij het ook super goed gedaan. Ga er maar aan staan als trainer bij toch wel de grootste club van Nederland en je plaatst je voor de CL dan heb je echt wel wat in je mars en dat ligt echt niet alleen aan wat geld uitgeven. Wees blij vier feest geniet ervan.

29 augustus 2018 om 09:08

Lausho, uit je reacties lijkt het alsof je het niet zo op Ten Hag hebt 😉. Ben niet kapot van zijn overkomen in de media, maar voetbal technisch lijkt ie er wel veel verstand van te hebben. De derde wissel is niet van toepassing omdat hij die altijd nog kon gebruiken als het echt nodig was. Dat ie Wober eruit haalt en Frenkie een linie terugzet getuigt van lef en durf. De meeste andere trainers zetten een extra verdediger, bij brengt juist voetbal met een 'positievere' wissel. Echt des Ajax'. Complimenten aan Ten Hag hiervoor.

Eindelijk! Had er voor het begin van de wedstrijd geen goed gevoel bij, maar buiten 2 kansen van Kiev (bal die doorschoot en fout de Jong) is Ajax geen moment in de problemen gekomen. Eigenlijk een wonder dat Ajax vandaag zelf geen goal maakte. Nu hopen op een gunstige loting in de poulefase, maar in ieder geval al flink gecasht!

28 augustus 2018 om 22:55

Heb nog nooit een team in zo'n belangrijke wedstrijd zo weinig inzet zien geven. Ze probeerden niet eens hoog druk te zetten, zo passief.

28 augustus 2018 om 22:57

Hoog druk zetten had ook een zelfmoordpoging kunnen zijn. Met Blind en De Jong heeft Ajax 2 fantastische spelers die de bal altijd wel naar Donny, Ziyech en Tadic krijgen. Als je tegen deze spelers dan 1 op 1 komt dan krijg je er altijd wel 1 tegen.

28 augustus 2018 om 22:59

Ja en nu creëerden ze welgeteld 0 kansen. In het begin zette ze wel druk en toen zag het er gevaarlijk uit.

28 augustus 2018 om 23:00

Bedoeld roma niet dat kiev weinig inzet liet zien?

28 augustus 2018 om 23:03

Ajax voetbalde er perfect onderuit, Kiev was moedeloos, the good old times! Met Frenkie kun je elke tegenstander zoek spelen, wat een geweldenaar, de hoop van het NL elftal

28 augustus 2018 om 23:52

Tactisch was Ajax zoveel sterker, Kiev had niets in te brengen. Verder zie je dat de seletie er vol voor wil gaan, Ten Hag heeft er een hecht team van gemaakt die echt met plezier voetballen.

29 augustus 2018 om 00:26

Weunig inzet? Aan het eind misschien..maar ze probeerden er echt wel vol op te klappen, alleen speelde Ajax er goed onderuit door heel snel de vrije man te vinden.

28 augustus 2018 om 22:56

Zo zonde van die hakbal van De Jong, want buiten dat echt de beste op het veld met Blind. Door hun rust en vertrouwen aan de bal hielden we de bal telkens vrij eenvoudig in de ploeg. Moet er niet aan denken dat we hier met Gudelj en Van der Hoorn hadden gestaan. Ziyech en Tadic hadden helaas een mindere dag (al had Ziyech nog wel een smerige panna hahahaha), maar het mag niet baten want de CL is binnen!

28 augustus 2018 om 23:01

Ziyech een mindere dag? Heb je wel opgelet?

28 augustus 2018 om 23:03

Ziyech speelde gewoon weer goed. Had echt zo goed als niks op hem aan te merken. Zoveel energie legt hij in de wedstrijd, hij is overal, verdedigen, aanvallen, vanaf links, vanaf rechts.. Het spel heerlijk verdelen. Ziyech was ook gewoon weer erg goed.

28 augustus 2018 om 23:04

Ik vond Ziyech niet heel goed vandaag. Vooral de laatste 30 minuten vond ik hem slordig (begrijpelijk). Eerste 60 minuten een prima pot.

28 augustus 2018 om 23:05

Sinds Ziyech weer met 22 speelt is ie weer ouderwets goed. Hij was overal, inzet tot en met en een gruwelijke panna!

28 augustus 2018 om 23:10

Ziyech mindere wedstrijd, aparte opmerking. Voor de rest helemaal eens.

28 augustus 2018 om 23:30

Ziyech matig voor zijn doen bedoel ik, maar misschien verwacht ik iets te veel na zijn seizoensstart .

28 augustus 2018 om 23:55

Zytto, dan verschillen we van mening waar niks mis mee is. Ziyech speelde niet zijn allerbeste wedstrijd, maar ik vond hem zowel aanvallend en verdedigend wederom erg sterk.

Een geweldige dominantie zonder goals van Ajax. Toch wel credits naar Ten Hag , mag ook wel een keer. Ziyech, Mazraoui en De Jong , fantastisch. Tadic en Huntelaar beetje matig, maar wat maakt het uit. Eindelijk een Nederlandse ploeg die via de voorronde het hoofdtoernooi heeft behaald. Gefeliciteerd Ajacieden!

Ik zat te ijsberen als Slutsky.. eerst op de bank.. toen voor de tv..

Al die kansen... wat maakt t uit.

We made it!!!


Gefeliciteerd!!!! 💥💥💥💥

28 augustus 2018 om 23:33

Hier nog één, mijn hartslag is eindelijk weer onder de 💯 😃. Heb wel genoten van de controle op de wedstrijd, al had ik wel wat rustiger gekeken als de pingel er in had gegaan!

Prachtig voor Ajax en het Nederlandse voetbal, maar had wel 0-5 mogen zijn. Huntelaar maar even rust geven, zodat hij weer het vizier op scherp kan krijgen. Nu hopelijk PSV morgen nog!

28 augustus 2018 om 22:59

Huntelaar is al jaren niet meer scherp. Ook bij Schalke scoorde nog maar zelden.

28 augustus 2018 om 23:00

Huntelaar kan echt niet meer bij een grote club.

28 augustus 2018 om 23:53

Dolberg komt eraan. Dan gaat Huntelaar definitef banken en zal hij alleen nog als pinchhitter gebruitk worden indien een wedstrijd er om vraagt.

Huntelaar is een geweldige speler maar helaas werd ook vandaag duidelijk dat de koek bij hem op is.

Lekker dan! Zowel Ajax als AEK door naar het miljoenenbal. Morgen nog even PSV en Paok, donderdag Olympiakos voor de EL en dan gaat het een heel mooi seizoen worden voor het Nederlandse en Griekse voetbal! Gefeliciteerd Ajax!

28 augustus 2018 om 23:19

Ho ho, moeten we straks nog oppassen dat Griekenland Nederland niet inhaalt op de coeeficientielijst 😂

Jaaaaa!!!!
Maar eerlijk, zoveel kansen missen, heb je weinig te zoeken in de CL. We mogen dankbaar zijn dat ze in Kiev niet aan voetbal doen. Maar goed, boeiend. Cl!!!!

28 augustus 2018 om 23:02

Als je drie voorrondes met overmacht overleeft heb je zeker wat te zoeken in de CL. Ik zeg niet dat we de groepsfase overleven, maar Ajax heeft de deelname echt dik en dik verdiend.

Normaal gesproken scoren we ook een stuk makkelijker, zie bijvoorbeeld de uitwedstrijd tegen Luik.

28 augustus 2018 om 23:17

We waren ook overtuigend. Maar kom op jongens, niveau van tegenstand was bedroevend, elke ronde. Normaal telt niet in de CL, de kansen die we krijgen moeten tellen. Van deze namen (tadic, Huntelaar) moeten we toch kunnen verwachten tot ze koel genoeg blijven. Maar goed, we zijn pas net in een seizoen, en ze hebben beide al hun waarde bewezen. Het is gewoon een kanttekening, mijn reactie.

Bam 40 miljoen erbij kunnen we nog ff een spits halen.

28 augustus 2018 om 23:20

Nee, geblesseerd.

28 augustus 2018 om 23:00

40 miljoen voor plaatsing? Dacht dat dat altijd rond de 20 was. Flink verhoogd dan..

28 augustus 2018 om 23:06

Het AD plaatste vandaag een uitgebreide berekening. Ajax zal iets meer dan 35 miljoen ontvangen. PSV een paar miljoen minder.

28 augustus 2018 om 23:12

Klopt, is ook verhoogd. Mocht PSV uitgeschakeld worden morgen, dan wordt het nog meer. 40 miljoen is trouwens ex eventuele premies in de poulefase voor winst en gelijk. Tel daarbij 3X een uitverkocht huis bij en je gaat richting de 45-50 miljoen.

28 augustus 2018 om 23:05

Siem de Jong terughalen... Perfecte extra optie, als het bv. voetballend niet lukt.

28 augustus 2018 om 23:55

Hahaha, dat is een goede grap. Ajax is oh zo blij dat ze van Siem af zijn. Die jongen zit zover af van zijn oude niveau destijds voor zijn vertrek naar het buitenland, dat komt nooit meer goed.

Nee voor Siem is het voorbij, die komt nimmer meer op het niveau dat bij Ajax vereist is.

29 augustus 2018 om 00:08

Lach maar, daar gaan we nog spijt van krijgen, tegen Emmen gingen ze erin omdat die wel heel slecht waren. Maar in heel veel wedstrijden komt Ajax moeilijk tot scoren en je ziet gewoon dat er extreem veel kwaliteit aan de bal is, maar aan wie moet je de bal geven in de 16 behalve Huntelaar? Precies, niemand.

Kwaliteiten zonder bal worden wel vaker niet gewaardeerd bij Ajax, maar Siem heeft wel dat gevoel voor ruimte in de 16 vanuit het middenveld en heeft scorend vermogen.

Daarnaast moet je een plan B hebben als het niet loopt, Siem kan daar een belangrijke rol spelen als aanspeelpunt op het middenveld.

Siem heeft nul kansen gehad bij zijn terugkeer, was in de voorbereiding met Eiting een van de betere en zou heel nuttig zijn als extra optie.

29 augustus 2018 om 09:04

Echt waar Lausho...
Ik ben me serieus aan het afvragen of je in dit topic bewust aan het trollen bent of er gewoon totaal geen kijk op hebt.

Zeggen dat we opzoek moeten naar iemand met kwaliteiten zonder bal en ondertussen Siem ophemelen en Donny hierboven af zitten te kraken. Donny is zonder bal zo belangrijk voor dit Ajax en als diepgaande middenvelder zo vaak aanspeelbaar in en rondom de 16 van de tegenstander.

Ook gisteren liet hij dit weer meerdere malen zien en was gevaarlijk met o.a. een bal op de paal en een geweldige 'assist' op Kjh.

Ik geef je de voordeel van het late tijdstip waarop je nog reageert...

Samenvatting: champions League waardig elftal met een Jupiler League spits

28 augustus 2018 om 23:00

Niet zo praten of the hunter . Hij was vandaag niet goed maar tadic mist een penalty en daar hoor je niemand over ..

28 augustus 2018 om 23:11

Huntelaar is ontzettend traag waardoor hij steeds te laat is voor steekballen en lage voorzetten, en als hij dan een kans heeft schiet hij ze continu recht op de keeper af.

Daarnaast draagt hij ook niet veel bij aan de opbouw en is het ook geen goede targetman voor lange ballen.

28 augustus 2018 om 23:15

Huntelaar heeft al meerdere keren gescoord in Europa. Hij had een mindere dag. Dat kan gebeuren.

28 augustus 2018 om 23:01

Begrijp dat Klaas er inderdaad al een paar heeft gemaakt in de voorgaande wedstrijden, maar hopelijk kijkt hij zijn eigen wedstrijden terug en vergelijkt dit met een wedstrijd van hem pak ‘m beet 5 jaar terug. Het kan niet meer, je ziet aan alles dat hij op zn tanden loopt.

28 augustus 2018 om 23:04

Zat wel bij de top 5 meest gemaakte meters van Ajax spelers, dus zo erg op zijn tanden loopt hij ook weer niet. Hij is ook vaak op de goede plek als je dan toch lichtpuntjes zoekt. Natuurlijk had hij er 1 a 2 moeten scoren, maar die keeper had ook een werelddag.

Het is bovendien geen tijd om te gaan zeiken nu. We mogen blij zijn dat de Nederlandse nummer 2 de nummer 2 van de veel hoger staande Oekraã¯ense competitie helemaal weg speelt.

28 augustus 2018 om 23:54

Hard werken doet hij zeker, daar zal je me ook niet over horen, op zn tanden lopen was net iets anders bedoeld, meer in de zin van alles gaat niet meer zoals hij wilt.

Hard werken doe ik ook, maar als ik niet de juiste keuzes maak (balletje stiften bijvoorbeeld en vorige week een hele domme overtreding uit frustratie randje 16 terwijl Ajax in balbezit was) en dus niet de kwaliteiten bezit dan staat mijn baan ook op de tocht. Klaas heeft veel krediet, begrijp me niet verkeerd, Klaas is Klaas een held! Maar ga aub ook als held de deur uit. Maar goed, onwijs blij met het resultaat. Jij ook gefeliciteerd.

29 augustus 2018 om 00:36

Murki, een spits staat er niet voor een Coopertest, maar om te scoren. Huntelaar was eerst een spits die niet veel meters nodig was om te scoren, en ik neem aan dat Cali88mero dit ook bedoeld. Over zijn werklust zal ik niet klagen, maar als spits word je afgerekend op doelpunten

28 augustus 2018 om 23:03

Die Huntelaar heeft zich t snot voor de ogen gelopen. Had natuurlijk moeten scoren, maar Tadic ook.
Ajax had volledige controle. Prachtig!
Nu PSV morgen nog!

Laten we beginnen met het positieve: We zitten in de CL. Het was dan niet altijd vanzelfsprekend, maar voetballend gezien heeft Ajax gedomineerd en weinig weggegeven. Wel jammer dat de score te marginaal was. Maar goed – dat is azijn zeiken en we mogen blij zijn dat wij er al in zitten.

Beste speler vandaag: Frenkie de Jong! Goh man, wat een verademing is die jongen toch. Heeft heel het middenveld van Kiev in de kiem gesmoord en dit is precies wat Ziyech al die tijd nodig had. Ruimte op de rechterkant, met een creatieveling op het middenveld. Op die achterlijke hakbal na, was het gewoon uitstekend!!

Afgeven op Hunter is te makkelijk. Het zat niet mee en ik maal daar nu (achteraf) niet om. Hij speelt in verdienste van het elftal en heeft daarnaast al genoeg belangrijke doelpunten gemaakt. Maar soms is het gewoon even net niet. Daarnaast speelde de doelman helemaal niet slecht, beter dan in Amsterdam…

De slechtste vandaag: Donny van de Beek. Het was hem gegund, maar op de kansen na, was het zeer pover. Niet gewend van ons werkpaard. Maar goed, hij loopt alles dicht zodat de Jong zijn dingetje kan doen. Ondankbaar werk, maar ik waardeer het, en de Jong stiekem ook.
Dan nog even dit. Ziyech is eindelijk los en speelt in dienst van het elftal. Wat heeft hij zich ontwikkeld de laatste tijd. Afjagen, meeverdedigen en dat terwijl het lijkt dat hij alsmaar over het veld sjokt. Je ziet het niet aan hem, maar hij werkt echt een stuk harder. Jammer dat dit onder Bosz niet (te weinig) gebeurde.

Daarnaast ook de complimenten aan Mazraoui en Wã¶ber. Non-vleugelverdedigers die uitstekend werk hebben geleverd. Vraag mij alleen af wanneer de zeikers van Ten Hag tevreden gaan zijn? Ach ja, in ieder geval chapeau heren!

Nu PSV nog :=D

---

28 attempts...hoe is het mogelijk, haha!!!

28 augustus 2018 om 23:09

Mazraoui vond ik erg sterk spelen na een wijfelend begin, maar wober? Vond ik opnieuw in vrijwel alles tekort schieten.


Maar de Jong, zooo die was erg goed vandaag. Maakte niet uit waar op het veld, aanvallend of verdedigend, alles veranderde in goud.

28 augustus 2018 om 23:14

De reden waarom ik Wöber belicht is omdat hij eigenlijk, in mijn optiek, een zeer beperkte centrale verdediger is. Maar met zijn tekortkomingen heeft hij maximaal gepresteerd, waarin dit normaal je zwakste schakel zou zijn.

Juist Tadic blonk uit in zwakte. Waarin ik juist Wöber had verkozen voor die rol. Maar hij heeft gelukkig uitstekend gewerkt.

28 augustus 2018 om 23:10

Doet me denken aan dat gelijkspel tegen Sparta ooit met 40 pogingen

28 augustus 2018 om 23:15

Inderdaad. Alleen stond er hier iets meer op het spel, haha!

28 augustus 2018 om 23:54

Mwah... Qua miljoenen stond er vandaag inderdaad meer op het spel, maar dat gelijkspel tegen Sparta kostte Ajax gewoon de titel aan het einde van het seizoen, als ik het me goed herinner. Dat is toch ook wel pijnlijk hoor. Als je een beetje mee wilt komen in de CL, dan moet dat echt véél beter. Laten we het erop houden dat het vandaag ook gewoon niet mee zat in de afronding.

29 augustus 2018 om 00:25

Ik ben tevreden als hij weg is, ongeacht resultaat, een trainer mag mijn inziens nooit in het technische hart. Ik vind de organisatie gewoon niet goed en veel te gevoelig voor wisselingen, als hij wegvalt, valt je beslissing orgaan en de club is groter dan een trainer. Als we Guardiola in die rol hadden, had ik hetzelfde gezegd, maar die zou plan Cruijff ook niet ondermijnen.

Kunst is om je opleiding nu sterk te houden en continuïteit in je bestuur te bewaken, maar niet hoe het nu georganiseerd is, er wordt teveel voor korte termijn gegaan terwijl we de selectie juist aan lange termijn beleid te danken hebben.

Goed dat Blind en Tadic gekocht worden en wat meer salaris, maar het is Kristensen, Labyad en Orejuela waar het alweer mis gaat. Bande is ook zeer twijfelachtig, waarom zit die kwaliteit op die leeftijd niet in de opleiding?

Mooi man, nu PSV nog.

Wederom maak ik een buiging voor Ziyech, pech met de lat/paal. Maar hij heeft zowel aanvallend en verdedigend, als een leeuw gevochten.

De Jong speelde op enkele schoonheidsfoutjes na, echt de 'perfecte' wedstrijd vond ik. Deze heren beseften echt waar het vandaag omging me Mazraoui en Schone, en de rest speelde wel okay vond ik. Van Beek verdiend overigens ook er een uitzonderlijk compliment, Blind en De Ligt was ook belangrijk maar helaas blonken we ook uit in het missen van kansen. Helaas met Huntelaar voorop maar Tadic was vandaag gruwelijk slecht, al met al ben ik super dankbaar voor een ieder zijn inzet vandaag.

Gefeliciteerd Ajacieden, en Nederlanders die het beste voorhebben met het Nederlandse voetbal. Trots op jullie..✚ðÿ¾

Offtopic: Bedankt mede-Ajacieden, voor het toezingen (three little birds) van Kymani Marley in de Arena tegen Emmem. (zoon van Bob Marley) Afgelopen weekend was ik twee dagen bij het grootste reggae festival van Europa in Amsterdam, en Kymani Marley had nog steeds zijn Ajax shirt aan kan ik jullie verzekeren.. ðÿ˜š

28 augustus 2018 om 23:02

"en Kymani Marley had nog steeds zijn Ajax shirt aan kan ik jullie verzekeren."

Gadver ... dat stinkt toch na 3 dagen ??

OT: Gefeliciteerd !! Ik ben vandaag teruggekomen van vakantie en dit was de eerste wedstrijd die ik dit seizoen van een NL club heb gezien. Op de eerste 10 minuten na, was Ajax nauwelijks in de problemen gekomen. Ajax heeft kansen laten liggen om hier de volle drie punten te pakken, want ze waren veruit de betere. Huntelaar is minder scherp dan vroeger. Waarom mag Sierhuis niet zijn minuten maken?
Verder denk ik dat ze op de training minder aan latje-ttrap moeten doen, want het lijkt wel of ze dat in de wedstrijd doortrekken.

Edit: typo's

29 augustus 2018 om 23:43

Hahahaha, leuke opmerking maar geen flauw idee. Ik vond het geweldig..

Thanks man, Huntelaar lijkt inderdaad zijn scherpte kwijt. Ik hoop dat hij zich herpakt, geen flauw idee maar zelf ben ik niet echt overtuigd van Sierhuis vooralsnog. En ja dat lat en paal gedoe is om gek van te worden, vooral Ziyech gunde ik zijn vrije trap gallaso.

28 augustus 2018 om 23:17

Sulejmanii
Inderdaad gaaf hoe Ky-mani met Ajax shirt aan "three Little Birds" zong. One Love noem ik dat: Bob Marley en Ajax in een pakket samengesmolten.

29 augustus 2018 om 23:44

Adutchbrew, thanks voor je verbetering haha. Was verassend en leuk, ik had hem nooit in de Johan Cruijff Arena verwacht.

Mooi dat ze doorgaan maar au wat een kansen zeg. Daar had er wel een van in mogen gaan. Morgen PSV nog ff en dan gaat het een top jaar hopen voor Nederland in de cl. Knallen voor de punten.

28 augustus 2018 om 23:19

Hopelijk voetballen we niet op dezelfde dagen in de CL. Kunnen we zowel dinsdag als woensdag een Nederlandse club bewonderen. Mijn dag kan niet meer stuk! Succes morgen!

29 augustus 2018 om 00:05

1 club zal in poule A tot D zitten, de ander dan in poule E tot H
Houden ze bij de loting rekening mee

Ik snap wel dat Barcelona geïnteresseerd is in Frenkie de Jong. Wat een beest.

28 augustus 2018 om 23:02

Vind hem een beetje de style van modric hebben...heerlijke speler die nog veel moet leren maar nu al heel sterk is.

28 augustus 2018 om 23:07

Jep beste Ajacied, ja beter dan de Ligt. Alhoewel die mag er ook zijn.

28 augustus 2018 om 23:20

Frenkie super gespeeld. Beter dan de Ligt? op zijn eigen manier dan. Ik ben het zeker niet oneens. Ik zie het liever als complementair. Twee spelers die gewoon met hun eigen stijl Ajax gewoon een enorme versterking geven.
Ben al lang blij dat we ze allebei hebben. Geen kritiek want ik weet dat jij het daar ook wel mee eens zult zijn.

28 augustus 2018 om 23:40

Opzich wel eens hoor. Alleen iemand als Frenkie zie je eigenlijk bijna nooit, zo sterk aan de bal, enkel met een overtreding van de bal te krijgen.

De Ligt heel goed en volwassen voor zijn leeftijd, heel goed ook, mist wel snelheid, die Blind overigens ook niet heeft en dat is naast missen van kopkracht wel een zwakte die ons de kop kan kosten.

28 augustus 2018 om 23:57

Die kan je niet vergelijken, de Ligt is een ijzersterke verdediger, kan goed koppen, zeer sterk in de duels. Frenkie is een opbouwende middenvelder, doet met erg aan Busquets en zelfs een beetje aan Xavi denken. Zeer goede dribbel en kan prima passen.

0-0 geeft de wedstrijd totaal niet juist weer. Dit was een puike pot van Ajax. Het was af en toe kwa spel genieten geblazen, maar het kan wel echt niet dat zoveel kansen worden gemist. Heb je geluk dat je de eerste wedstrijd al hebt gewonnen want normaal word dit keihard afgestraft.
KJH mag zich de ogen uit de kop schamen de laatste tijd. Daar doet een goede pot tegen Emmen niks aan af.
Champions League here we come!

Wat is Ziyech toch ook goed... abnormaal. Ik ga het trouwens niet onderbouwen.

28 augustus 2018 om 23:08

Vandaag aan de verwachtingen voldaan inderdaad. Dit is het onder niveau wat ik van hem verwacht.

28 augustus 2018 om 23:09

Hoeft ook niet, iedereen met een paar ogen heeft dat nogmaals kunnen zien. Onbegrijpelijk dat er geen grote clubs op af komen.

28 augustus 2018 om 23:16

Hij lijkt beter en scherper dan vorig seizoen..

Geweldig en met modern voetbal geen pure hollandse school.
Maar gewoon technisch goed en dynamisch aanvallend spel.

28 augustus 2018 om 23:25

Ja groot gelijk. En ook al was het niet 100% Hollandsche school, het was verdomd vermakelijk.

Ik heb Erik ter Hag lang gesteund omdat ik vond dat hij de kans moest krijgen. Maar na die povere voorbereiding ben ik hem toch een beetje gaan knijpen en heb toen ook een beetje mijn bezorgdheid tot uiting gebracht. Begon ook te smachten naar Bosz. Maar dat neem ik toch helemaal terug. Want hoe we (tot nu toe) zelfs in uitwedstrijden in Europa gewoon hebben gedomineerd is toch wel een vooruitgang.
We weten niet hoe we het gaan doen in de wedstrijden in de CL poule. Dat zal ook deels afhangen van de loting op donderdag. Maar ik heb toch wat meer hoop na de wedstrijd van vandaag. Ook al waren we enorm slordig in de afronding. Hopen dat Dolberg zijn vorm van 2 jaar terug kan hervinden. Niet dat ik Huntelaar ondankbaar ben.

29 augustus 2018 om 06:02

Iedereen nam barcelona als voorbeeld ook cruijff.
En die speelden ook geen hollandse school.
Voetbal is een spel van varanderingen en daar moeten we echt in mee gaan.

Eerlijk is eerlijk: het halen van de poulefase en het spel van Ajax in Europa is een pluim voor Ten Hag. Nu nog een kampioenschap en iedereen vergeet hoe hij spreekt en zijn soms rare wisselbeleid.

Masterclass in kansen missen vandaag, jemig. Maar goed, Dynamo Kiev verdiende niks vandaag. Ajax was veel beter.

Van harte gefeliciteerd Ajacieden! Petje af hoor, overtuigend drie kwalificatierondes door om hier te komen! Zet hem op, ik ga zeker kijken.

Nu wij (psv) nog...

28 augustus 2018 om 22:57

Ik heb totaal geen twijfel dat PSV het morgen afmaakt. Jullie geven het niet meer weg. Dus twee clubs in de CL!

28 augustus 2018 om 23:20

Thanks! Jij ook veel succes morgen!

Mooi. Ben geen fan van Ajax, maar na de wanprestaties van AZ en Feyenoord is het wel nog belangrijker geworden dat zowel PSV als Ajax de CL halen. Heb vanaf ongeveer de 30e minuut gekeken en sindsdien een dominant Ajax gezien, waarin eigenlijk alleen de beloning in de vorm van doelpunten uitbleef.

Succes in de CL!

28 augustus 2018 om 23:13

@wayne3100 sinds minuut 10 al dominant!

ondanks het feit dat Ajax deze wedstrijd ruim had moeten winnen geeft deze pot een heerlijk gevoel. Waar Ajax normaal gesproken in dit soort wedstrijden een doelpunt om de oren krijgt etc. daar gebeurt dat nu niet! Prima gespeeld, dik verdiend, dit Ajax is weer genieten!

Ajax speelde best prima, maar was op momenten toch ook zeer slordig. Ontzettend trots op deze prestatie van Erik ten Hag en zijn mannen, knap hoor 3 voorrondes! Trots op Amsterdam! 💪🏻🔥

28 augustus 2018 om 23:30

Dutchman,
Ik vond het vandaag, behalve met de afronding dan, helemaal niet slordig vandaag. Weinig fouten gemaakt op de belangrijkste gedeeltes van het veld. Bij de aanval af en toe een risico pass versturen hoort erbij. Daardoor creeer je de kansen om goals te maken. Als het veld daarachter maar goed opgesteld staat, wat ook het geval was.
En er zal altijd wel een foutje gemaakt worden. Een tegenstander zal altijd wel wat kansen krijgen. Maar heeft Onana nou zoveel te doen gehad vandaag?

Prachtig dit voor het Nederlands voetbal. En wat een puike prestatie van Ajax om 3 voorrondes te overleven en zich zo te plaatsen voor de CL.
Geweldig. En hopelijk voegt PSV zich daar morgen ook bij. Laat maar binnenstromen die puntjes voor de Coefficientenlijst !
Geniet hiervan en neem een borreltje extra iedereen. Proost !!

En Ohja, maak haast met contractverlenging van Ziyech. Wat is die geweldig !! En geef hem zijn nummer 10 terug !!

29 augustus 2018 om 01:35

Voor die punten zal er ook nog in die CL of (hopelijk bij niet overwinteren in CL) in de EL knockout fase gepresteerd moeten worden. En we hebben maar twee clubs die dat kunnen doen voor Nederland. Als Ajax en PSV er straks beiden uitliggen voor de winterstop schieten we er niks mee op, behalve dat twee Nederlandse clubs een financiã«le injectie hebben gehad (onder voorbehoud dat PSV het morgen haalt).

29 augustus 2018 om 08:03

Door het behalen van de CL via de voorronden krijg je, ik meen, 4 bonuspunten. Als PSV vanavond ook de CL instroomt zijn dat al 8 bonuspunten. Daar schiet Nederland wel degelijk iets mee op. Een 3e plek en dus overwintering in de EL moet voor beiden de doelstelling zijn. En misschien dat dit Ajax nog 2e kan worden ook. Al met al levert dit genoeg punten op om de blamage van Feyenoord en AZ deels te vergeten. Plus voor het aanzien van de Nederlanders competitie is dit een flinke opsteker

Netjes. Dik verdiend, technisch, individueel, fitheid en teamwork beter dan kiev. Succes in de CL.

Gefeliciteerd Ajacieden. Erg goed gespeeld en 3 voorrondes overleeft, zeer knap. Over de kansen gaan we het niet meer hebben. Hopelijk wordt Huntelaar snel wakker, dit moet beter.
Nu PSV nog en punten pakken!! Nogmaals gefeliciteerd!

29 augustus 2018 om 00:03

Thanks!

We Made it😍😍. Gefeliciteerd Ajacieden. Topprestatie

29 augustus 2018 om 00:04

Gefeliciteerd Lee, 3 rondes! Zo knap..

29 augustus 2018 om 00:29

Thanks mede Ajacied. Zeker knap. Vorig seizoen na speelronde 34 had ik het niet verwacht. Topprestatie

Gefeliciteerd Ajax. Met enig geluk had AJAX met 4/5-0 kunnen winnen. Ik denk niet dat Veltman nog basisspeler wordt bij AJAX.
Hopen dat morgen Psv ook de groepsfase haalt.

Uitstekend gedaan, felicitaties aan de Ajacieden hier! Nu nog psv morgen.

Enige minpuntje is dat ze ondanks het goede spel niet winnen, scheelt weer punten helaas 😉.

28 augustus 2018 om 23:12

Dat is inderdaad jammer, maar het scheelt slechts 0.1 punt om precies te zijn.

Wat een slechte wedstrijd voor je hart phff. Ajax constant de bovenliggende partij, alleen je denkt toch telkens dat er een oud klassiek Hollands avondje goed voetbal maar toch verliezen wordt.

Vond t zowaar bijna een galavoorstelling. Vind dit echt een heel goed team. En Frenkie de Jong is echt zo een eindbaas, hoort nu al basisspeler in oranje te zijn imo.

Proficiat ajacieden! Trots goed voor NL voetbal nu PSV nog. Morgen weer 2 NL clubs in de CL!!

Geen moment in gevaar geweest. Misschien de eerste 5 minuten maar daarna totaal niet meer. Pfff huntelaar heeft 't ook ff niet, waar veel mensen vorige week na de CL wedstrijd van d. Jong bij psv hem helemaal afmaakte is het verschil met Huntelaar niet heel groot.

In de groepsfase mogen die ballen er wel in trouwens, in deze fase: Who cares?!! 0-0 uit is een prima resultaat. Morgen PSV en we doen er een klein beetje mee!

Op de eerste 10 minuten na niks te vrezen gehad. Netjes Ajax!

Proficiat. Zeker na die actie daar in het centrum!

Ajax met uitzondering van de eerste 10 minuten nooit in de problemen geweest. Echt ongelofelijk dat ze geen goal hebben gemaakt. Tadic speelde echt een zaadwedstrijd. Onbegrijpelijk dat Ajax hem belangrijker heeft gemaakt dan Ziyech.

28 augustus 2018 om 23:13

Haha omdat ie 1x een mindere wedstrijd speelt? Dat kan iedereen overkomen. Zelfs Ronaldo en Messi hebben wel eens een mindere dag

28 augustus 2018 om 23:38

Het was helemaal niet de bedoeling om Tadic belangrijker te maken dan Ziyech. Dat proberen een paar voetbal talkshow jongens ervan te maken om goedkoop te scoren.
De bedoeling en de verwachting was gewoon dat Hakim er niet meer zou zijn. Hij had toestemming om te mogen vertrekken als hij de juiste club vond voor hem.
Dus Ajax heeft daar gewoon goed op geanticipeerd door Tadic aan te trekken. En om die transfer te bewerkstelligen waren bepaalde overeenkomsten gemaakt met Dusan.
Dat het uiteindelijk dan zo is gelopen dat Hakim (heel gelukkig) er nog steeds bij zit, maakt het alleen maar een mooie luxe. En omdat aan Ziyech nog niets overeengekomen was over rugnummers, heeft hij die nummer 10 niet meer. Het zal mij trouwens een worst zijn welk nummer hij in speelt. Geef hem van mij part nummer 1 (ja, dat is nu te laat). Het enige nummer waar niet meer aan mag worden gekomen is het heilige 14.

28 augustus 2018 om 23:53

En nummer 34.

28 augustus 2018 om 23:55

Kan ik ook helemaal voor gaan. Weet alleen niet of dat nou ook al officieel is voor het eerste van Ajax.

Gefeliciteerd Ajacieden! Ajax speelde een uitermate goede pot, maar in de afronding echt te slecht. Misschien als Ajax zijnde maar overwegen een nieuwe spits te kopen.

Dat dit 0-0 bleef mag een klein wonder heten. Ajax na de eerste 10 minuten heer en meester en verreweg de meeste goede kansen gehad. Heerlijk gevoetbald. Zonde van het gebrek aan doelpunten, maar wat een heerlijke pot van De Jong en Ziyech. Huntelaar, Tadic en Wöber speelden ongelukkig, maar wat maakt het uit. Champions League, eindelijk weer.

Pfff heerlijk hoor. Echt netjes. Die miljoenen hebben ze dus zo weer terug. Mooi voor het Nls voetbal. Straks Psv erbij en hoppaa.

Wat een drama met Huntelaar, die had er toch minimaal 3 mogen maken..

Ajax was veel en veel beter. Gebeurt niet vaak dat een Nederlandse club zoveel beter is dan de tegenstander. Ze hadden het overwicht alleen veel eerder moeten omzetten in doelpunten. Middenveld was uitstekend in vorm, de Jong die het waar maakt. Wat wel gezegd moet worden is dat Dynamo echt onthutsend zwak was.

28 augustus 2018 om 23:20

Klopt al was Ajax waarschijnlijk wel 'beschermd' geweest door haar hoge coefficient denk ik. Maar vroeger had je idd veel sterkere teams in deze laatste voorronde. Porto, Liverpool, Sevilla..

28 augustus 2018 om 23:51

Ajax was deze ronde niet beschermd. Benfica en Kiev stonden hoger.

Yessssssss......ik was bang dat al die missers Ajax zouden opbreken. Maar de hoofdprijs is wat mij betreft binnen!

29 augustus 2018 om 00:08

Hans, leuk om je oprecht en blij te zien! Ik vind je vaak ietsjes te negatief, terwijl ik ook erg kritisch ben over ons ploegje. Maar je hebt dan ook meestal wel een punt hoor, daar niet van. Gefeliciteerd!

29 augustus 2018 om 06:13

Jij ook gefeliciteerd!
Ja kritisch blijven:-) Ben nog steeds er van overtuigd dat we nog een sterke verdediger erbij moeten hebben voor de CL kunnen we nu - mogen we nu - zeggen. En Lampru als tweede keeper........
Maar wat een mooie opsteker. Hopelijk nu gauw goed nieuws omtrent Ziyech. Nog een paar dagen en we weten het

29 augustus 2018 om 22:44

Thanks man! Een sterke verdediger zou nog kunnen, magalan is eeuwig zonde.

29 augustus 2018 om 22:44

Thanks man! Een sterke verdediger zou nog kunnen, magalan is eeuwig zonde.

Na afgelopen seizoen reageerde er een Feyenoorder hier op voetbalzone dat Feyenoord de beker had en Ajax helemaal niets, waarop ik reageerde "ik heb liever de tweede plaats en voorronde champions league dan de beker". Hierop reageerde hij dat hij liever de beker had, omdat Nederlandse clubs volgens hem de voorronde nooit zullen doorkomen.
Zou hij nog steeds dezelfde mening hebben?

28 augustus 2018 om 23:01

Dude, kunnen we niet gewoon blij zijn dat vandaag een Nederlandse club door is zonder af te geven op een ander? In Europa zijn we 1, dus laten we ook vooral elkaar supporten.

28 augustus 2018 om 23:03

Natuurlijk moeten we blij zijn, het is toch triest hoever we zijn afgezakt in Europa, dan is dit gewoon een geweldig resultaat. En lekker 40 miljoen weer erbij...

Ajax houdt de laatste jaren de NL eer hoog en haalt de punten, met uitzondering van vorig jaar.
Nu morgen Psv, en ik blij blij dat zij daar staan, want met PSV en Ajax maken we het meeste kans in Europa momenteel. Zo simpel is het.

28 augustus 2018 om 23:29

Ajax hoort in de CL en heeft een leuke ploeg met een Goede coach. Kijk eff naar Onana, de Ligt, de Jong, Ziyech en Tadic (normaliter). Dat is ern heerlijke kern met enorm veel potentie/kwaliteit. Als ajax van die 40M een bijzonder goede spits kan kopen en de loting niet des ajax wordt, zie ik ze verassen. Kom je alleen met huntelaar, dan ben je gewoon kansloos aangezien je tegen een atletico, liverpool en bijv bayern enkele kansen zal creeeren.

Maargoed, proficiat ajax! Op naar meer succes en meer punten op de coefficientenlijst!

Gefeliciteerd Ajax supporters.

Als ik dan toch kritisch moet zijn. Wat een kansen kreeg Ajax toch. Hadden hier wel 4 kunnen maken. Maar goed, doet er niet meer toe.

Aan PSV om het goede voorbeeld te geven morgen.

28 augustus 2018 om 23:00

Middenveld van Ajax is wel sterker hoor, dayum..

de afronding moet echt beter bij Ajax. als je deze kansen mist in de poulefase is het na 2 wedstrijden afgelopen

28 augustus 2018 om 23:02

Daarom beter dat ze vandaag missen nu het te veroorloven bleek te zijn dan dat ze dit gaan doen als het er om draait. In de overige wedstrijden in de voorronde heeft Ajax namelijk elke wedstrijd een paar gescoord.

28 augustus 2018 om 23:07

@arsenallz

dat is zeker zo maar het aantal kansen wat je vandaag tegen Kiev krijgt die krijg je waarschijnlijk niet tegen de tegenstanders in de poulefase. hooguit 3/4 echte kansen misschien en dan moeten daar echt een paar van in het netje zitten

28 augustus 2018 om 23:10

Mwoah met dit team kun je overal aankomen, ik ben voor niemand bang. Enkel Siem de Jong terughalen.

We speelden uitstekend, maar het gebrek aan scherpte voorin heeft er voor gezorgd dat ik 90 minuten hartkloppingen had, nagels kapot bijtte en zweette .

Maar wat maakt het ook uit, we zijn terug in de Champions League!! Zo blij!

28 augustus 2018 om 23:18

Hahah bekend gevoel ja! Was nog even bang dat het typisch Ajax zou worden en Kiev er nog een keer een in zou prikken. Na dat hakje van Frenkie maakte m'n hart helemaal overuren haha

Hehe eindelijk weer CL! Helaas zoveel gemist, konden het telraam erbij houden wat kansen betreft maar we domineerden wel bijna de hele wedstrijd. Vond Donny wel erg tegenvallen en er moet eerder gewisseld worden. Buiten dit erg goed spel en ook de complimenten aan Ten Hag!

Geweldig!! Eindelijk weer terug in de Champignons League. Ajax heeft het echt fantastisch gedaan deze voorrondes. Ook even lof voor Ten Hag. Veel kritiek gehad maar dit is zeker ook zijn verdienste. Elftal staat gewoon goed. Eigenlijk dik moeten winnen vandaag maar boeit me even helemaal niks. Minstens 6 prachtige wedstrijden komen er aan, heerlijk. Morgen Psv nog zou heel mooi zijn.

Mooi voor Nederlandse coëfficiënt, hadden echt punten nodig om niet verder achterop te geraken. Kiev is echt heel matige ploeg.

28 augustus 2018 om 23:03

Vooraf nog een maatje te groot voor Ajax, na afloop ineens matig?

28 augustus 2018 om 23:18

Heb ze persoonlijk nooit beter dan Ajax ingeschat

28 augustus 2018 om 23:29

Graz was matig (oke daar was ik het ook echt mee eens), Luik was matig, Kiev was matig (achteraf allemaal dan he, vooraf waren Luik gelijkwaardig en Kiev toch wel echt gevaarlijk en misschien wel sterker). Op naar de volgende 3 matige ploegen in de groepsfase zou ik zeggen

Een fijne Ziyech dagen. Hij speelt wederom een super wedstrijd! Nu nog PSV en wij zijn klaar voor de CL 2018-19!!

Tja, hoe gek het ook klinkt: er was niets geks aan als je over 2 wedstrijden gewoon in de dubbele cijfers had geeindigd. Maar man wat mooi om alle ronden door te komen en weer in de CL te staan.

Kritische noot: Huntelaar en van de Beek. Harde werker hoor van de Beek, maar heeft vandaag 4 mislukte hakjes gegeven, 1 op de 10 passes kwam aan en 8 keer geschoten waarvan 0 op doel. Met iets meer scherpte was het in Kiev na 20 minuten gene wedstrijd meer. Maar genoeg gezeurd! Het doel is bereikt!!! En nou potverdomme ook eens vlammen in de competitie!

Het doet me.wel goed dat de nummer 2 van nl toch heel makkelijk de nummer 2 van oekraine verslaat.

Want daar moeten we toch echt naartoe, we moeten weer beter worden dan oekraine en rusland, maar dat is een lange weg.

Man man, ben weer een jaar ouder geworden. Zitten vloeken, hoeveel kansen kan je missen zeg? In de CL moet dat een stuk beter, want we moeten wel een aantal potten winnen.

Wel heel goed veldspel weer, maar dat we hier niet me 0-5 weggaan is bizar. Als ik Overmars was ging in nu direct opzoek naar een goede spits, als kost die 20 miljoen, dit kan gewoon niet!

Ze krijgen 40 miljoen voor het behalen van de CL, dat is natuurlijk een bedrag welke bizar is, blij dat ze het hebben gered, en over 6 wedstrijden dik en dik verdiend.

Tadic had het na 15 minuten zo makkelijk kunnen maken, ik weet zeker als die erin was gegaan er nog meer hadden gevolgd. Maar goed, eindelijk weer CL en goed voetbal. Als je een gunstige poule loot kan je zomaar overwinteren in de CL. Goed voor het NL voetbal. Nu morgen nog PSV dat zou echt top zijn!

2 ploegen in de CL vanuit NL is echt ongehoord in deze tijd, nu hopen dat PSV het thuis afmaakt, maar dat mag toch geen probleem zijn!

Een hele goede pot gezien van Ajax. Alleen heel erg jammer van de genieten kansen. Maar na de gemiste strafschop bal op de paal weet je eigenlijk al.dat het zo'n avond gaat worden. Maar niet treuren we zitten in de CL. Nu morgen PSV nog.

Iedereen heeft het over De Jong, die zeker uitstekend speelde, maar wat was Blind sterk zeg in deze wedstrijd. Dit zijn de wedstrijden waarin je zijn meerwaarde ziet. Zo rustig, zo intelligent

Ajax dik verdient door naar de CL. Op een enkele kans na was het Ajax dat de overhand had en eigenlijk wel 3x had moeten scoren. Heerlijke avond van een opnieuw een goed Ajax. Lekker boys!

Ik heb een goed Ajax gezien! Goede buitenspelval vooral de eerste helft. Ajax eigenlijk heer en meester maar vergaten te scoren met de vele kansen.. man of the match Ziyech (vooral het eerste uur), een geweldige frenkie de jong gezien. Lekker nagenieten van een volwassen wedstrijd van Ajax die ondanks de gemiste kansen super geconcentreerd bleven! Chapeau!!

Chapeau Erik ten Hag. Als je aanvallers zoveel kansen missen, mag de trainer weleens een compliment krijgen. Hem lukt wat menig trainer niet geluk is. Niet 1 maar meerdere voorrondes overleven, niet altijd gelukt in de hoofdstad. Mag ook weleens gezegd worden. Buiten Heracles thuis nog maar op weinig fouten te betrappen. Gaat stug door, hoop voor hem echt dat ze overwinteren in de cl en kampioen worden. Al was het alleen al om het tegendeel te bewijzen tov voetbal inside en dat soort praatprogramma’s. Kuddegedrag.

28 augustus 2018 om 23:02

En dat te bedenken dat de voorbereiding dramatisch was.

28 augustus 2018 om 23:04

Ja, apart he. Dramatische voorbereiding en geweldig vervolg in Europa.

Ajax zou kansloos zijn tegen Kiev las ik hier vooraf. Waar zijn die kenners nu? Ajax over 2 wedstrijden veel beter ook al heb Ik wel wat kanttekeningen. Huntelaar is duidelijk een topspits geweest omdat hij nog wel de juiste positie weet te kiezen maar helaas niet meer de scherpte en power heeft. VD Beek kon nog 40 mogelijkheden krijgen en niet scoren. De Jong speelde heerlijk, ik snap wel waarom Barcelona hem wil hebben voor de toekomst. Nu morgen PSV nog en dan kunnen we samen de CL in!

28 augustus 2018 om 23:04

Echt.. Ajax zou t moeilijk krijgen en 3-0 naar huis gaan. Ajax domineerde vanavond. Enige waar Ajax mee worstelt is t scoren van goals..

Heerlijk! Goed gespeeld. Jammer dat we geen goal maakte om het nog wat mooier te maken. Het is genoeg. Drie voorrondes overleefd. Knap! Zeker gezien de voorgeschiedenis. Champions League it is!

Tadic,huntelaar, Donny van de Beek en het regieteam waren de slechtste van de avond. Tadic was echt verschrikkelijk slecht. Heeft geen 1 goede bal gegeven en continue te lang de bal vasthouden. Ziyech, De Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong waren heel goed vandaag

28 augustus 2018 om 23:30

Haha dat regieteam was indd wel heel erg slecht, waren ze dronken in die trailer van ze ofzo.

28 augustus 2018 om 23:35

Regieteam was wel de meestbesproken ploeg van de wedstrijd

ON: Vergeet Schone ook niet, die was ook weer ontzettend goed. Met kleine dingen, even voor een bal staan bij een vrije trap van Kiev in de 80e minuut. Even iets langer blijven liggen na een schop. Vaak vervloekt maar deze 2 wedstrijden was ie erg goed.

Zeg wat je wil over Ten Hag.. maar Ajax zat 'hoog in de concentratie' serioussssssslyy!
Complimenten aan Ten Hag ook. Hij heeft de CL bereikt. En dat ook op zijn conto. Mag gezegd worden.


Deze match heeft me genekt na een lange werkdag.. maar slapen gaat heerlijk zijn 😎

Wat waren donny mazzraoui en de ligt goed zeg pff, hoop wel echt op.dolberg hoor. Tadic daarentegen echt veel te nonchalant vandaag

Top prestatie van Ajax en meer dan verdiend. Maar Ajax had wel dik moeten winnen daar in Kiev. Klaas Jan daar is echt het beste wel van af . Wett hard voor het team wat ook erg belangrijk is en gewaardeerd wordt. Maar hij staat er ten eerste in om te scoren. En juist daarin heeft hij opzichtig gefaald. Tadic ook een drama wedstrijd gespeeld. Een penalty missen kan gebeuren. Maar hij vertraagde het spel, passes kwamen niet aan en hij maakte veel verkeerde keuzes. Donny was matig. Hij was slordig in de passing en slordig met de kansen die hij kreeg.Wel heeft hij hard gewerkt maar hij zal beter moeten. In tegenstelling wat Derksen zegt vond ik beide backs van Ajax het gewoon goed doen. Deze man wil altijd zijn gelijk hebben en is totaal ongeloofwaardig.

Gefeliciteerd Ajacieden! Ajax laat dit seizoen zien hoe je een land weer op de kaart zet. Feyenoord en Az kijken jullie mee?? Jullie mogen je (nog steeds) schamen. Nu nog hopen op Psv.

Jaaaaaaa dank Overmars, dank Ten Hag, wat speelden ze geweldig. Kiev wist niet waar ze het moesten zoeken, en die ploeg is taai als wat. Echt knap. Champions League!

Het enige verwijtbare is dat je niet scoort (stuk of 5), maar spel was echt heel goed en kiev heeft amper kansen gehad. Ondanks 0-0 wel enorm genoten (maar wel iets te spannend).

Het is wel duidelijk wober is geen ajax materiaal, voorderest heerlijke wedstrijd wel nog de kansen afmaken! Maar het middenveld heer-lijk!!

Het regent felicitaties. Het is ook een succes. Maar een kritische noot is wel nodig. Ajax vergeet hier te winnen, zichzelf te belonen en het Nederlands voetbal te helpen ivm coëfficient.

Ik baal gewoon van deze pot. Nul goals na 22 schoten.

Voordeel is dat de gewilde spelers nu waarschijnlijk niet meer weggaan.

28 augustus 2018 om 23:10

Het regende kritiek al in live meepraten. Hier op deze nu ook.
We hebben allemaal gezien dat er kansen gemist werden. Dus die noot van je is er.

Daartegenover staat Dat We niets tegen kregen , goed stonden en domineerden.

28 augustus 2018 om 23:13

Op zo'n avond waar ajax zo goed speelt en gewoon niet in de problemen is gekomen, is een kritische nooot helemaal niet nodig. Alleen maar euforie voor het vertoonde spel en het behalen van de cl.

Ajax heeft vanavond op imponerende wijze gedomineerd en dat had ik na de eerste wedstrijd niet in deze mate verwacht. Alle credits voor de door mij vaak bekritiseerde Ten Hag (&co.) dat hij Ajax zo aan het voetballen heeft gekregen. Wel blijft - ook in Eredivisie wedstrijden - het afmaken van grote kansen een probleem. Mocht Dolberg een probleemkind blijven en Huntelaar meer Stuntelaar wordt, zou ik toch voorzichtig rondkijken naar een alternatief. Wel Ziyech minimaal hetzelfde salaris bieden dan Tadic, want het was in de Europese wedstrijden toch nadrukkelijk Ziyech die Ajax leidde. In vergelijking met vorig seizoen ook veel meer volwassen en minder verongelijkt. Hoe dan ook, een dikke pluim voor Ajax! Nu morgenavond PSV er nog bij en Nederland telt weer (een beetje) mee!

Hoe heerlijk is dit!!! Wat zou het een stunt zijn om te overwinteren al is die kans natuurlijk heel klein. Nu PSV nog!!

28 augustus 2018 om 23:18

Zou leuk zijn al vind ik een finale plaats in de EL door middel van een 3e plek misschien nog wel mooier. Ajax heeft een team waarin dit zeker mogelijk is!

28 augustus 2018 om 23:18

Hoezo klein? Dit is wel een extreem sterk Ajax, Siem terug halen!

28 augustus 2018 om 23:31

Siem terug halen, whut??

28 augustus 2018 om 23:35

Ja, ik zeg het je, die maakt je kampioen. Geweldig op de bank, kan in de spits en is net als Klaassen een echte schaduwspits, die hebben we nu niet. Als het even niet loopt kun je hem erin gooien als extra spits hij heeft ook een neusje voor de goal, kom je onder druk, kopkracht erbij.

Het gaat in de ED om de bank, PSV gaat niet veel weggeven.

28 augustus 2018 om 23:42

Maar Siem is net een paar dagen vertrokken, dat weet jij neem ik aan net zo goed als ik. Hoe was je die van plan terug te halen?

29 augustus 2018 om 00:28

@sanderkoevoets

Ik hoop dat ze stiekem een terughaal clausule hebben. Maar ze hebben deze domme beslissing toch al genomen, helaas zie ik het niet gebeuren, maar ze hebben wel een probleem gecreëerd die er nog niet was.

Jammer dat Dynamo Kiev Ajax niet testte. nu weten we nog niet waar Ajax staat internationaal.
alle drie de tegenstanders waren van bedroevend nivo.

28 augustus 2018 om 23:30

Vooraf werd er hier toch vooral geroepen dat Kiev wel even andere koek was. Nu liggen ze eruit en roept men, oh nee, ze kunnen er niks van....

28 augustus 2018 om 23:35

Veel succes morgen he? Hopen dat PSV het haalt, 2 clubs in de Champions League zou geweldig zijn!

Niet zulke grappen maken, Ajax heeft drie voorrondes met overmacht overleefd en dat de tegenstander matig was, is mede de verdienste van Ajax

28 augustus 2018 om 23:36

Bij BATE kunnen ze de bal ook net 3 keer naar elkaar over spelen maar toch hopen we met z'n allen dat PSV de magere voorsprong morgen verdedigd, of denk je er dan anders of? Hou toch eens je gezeur joh, dit zijn voorronde CL duels, telkens doen alsof de tegenstander niks kan is gewoon klinklare onzin. Oke Graz was slecht, toen moesten we onze borst nat maken voor Luik. Die schakelde we met speels gemak uit en toen zou Dynamo toch wel even andere koek zijn. Ook die worden uit en thuis volledig overklast en dan ligt het wéér aan de tegenstander. Ajax speelt gewoon goed en dominant in Europa so far. Ben nou gewoon blij, wij Nederlanders hebben al vaak laconiek gespeeld. Spelen we een keer een jaar wel heel goed (vooralsnog) krijg je dit gejengel weer..

28 augustus 2018 om 23:54

psvfan678,

Jammer dat je zo een bedroevende reactie hebt geplaatst. Ajax heeft alle 3 de clubs in alle wedstrijden overklast. Het had niet met de zwakte van de tegenstander, maar de sterkte van Ajax te maken.

Als Ajax een goede dag heeft, gaan ze het zelfs veel grote clubs heel moeilijk maken als de selectie intact blijft, en er nog een goede spits en vleugel erbij komt!

Jammer dat je niet objectief kan kijken en genieten van het spel dat Ajax heeft laten zien, zoveel kansen gehad in alle wedstrijden niet normaal. Daar gaat het toch om? Als we een goede spits hadden, hadden we elke wedstrijd dik winnend afgesloten.

Ik zal blij zijn als morgen PSV wint, want dat is goed voor het NL voetbal!

Ik kan níet wachten totdat Dolberg en bande fit zijn! Ik vind de aanval van Ajax wat matig omdat het eigenlijk halve middenvelders op de flanken spelen en een ouders spits. Allemaal weliswaar buitengewoon verdienstelijk, maar wat zou ik het heerlijk vinden als Dolberg terugkomt zoals in zijn seizoen onder Bosz en wat zou het heerlijk zijn als een Bande wat oppertunisme op de flanken erin brengt.
Wat mij opvalt is de geringe speeltijd van Labyad. Als aankoop van de coach en de afwezigheid van Neres had ik hem in het elftal verwacht.

Wat heb ik geã«rgerd aan de camera werk gedurende wedstrijd en nog niet eens aan de hoeveelheid kansen Ajax het heeft verprutst. Het haalde echt bloed uit me nagels. De wedstrijd is bezig gaan ze doodleuk een close-up van een wisselspeler steeds op beeld brengen. Uit boosheid afstandbediening kapot gegooid ;;

Meteen ontslaan de hele camera ploeg!!

Sorry het moest ff uit ben nu heel erg blij dat Ajax in de CL zit.

28 augustus 2018 om 23:21

Helemaal eens met je. Zei t ook al in live meepraten. Het is zo vreselijk irritant die 12 herhalingen uit alle hoeken. Spel is al 10 sec verder steeds.

Dit was misschien wel de beste wedstrijd uit de voorronde. Perfecte instelling en geen moment in de problemen geweest. 3 voorrondes, 3 tegenstanders gedomineerd, hulde.

Ajax moet in de winter een uitstekende spits halen. Zeg maar net boven het niveau van Traore.

28 augustus 2018 om 23:25

Nee Dolberg! En Danilo komt er ook aan, super talent

29 augustus 2018 om 11:07

Dan ben je al te laat

Ajax nu, morgen PSV!

Succes Eindhovenaren, groeten van een Ajacied!

Pff als je de kansen ziet is het niet te geloven dat het 0-0 bleef, beetje Ajax -sparta gevoel, 40x op doel schieten en niet scoren. Gelukkig ook vrijwel niks weggegeven. Resultaat telt nu even zullen we maar denken. En hopelijk morgen ook psv nog door.

Zeg maar een paar dingen. Ik verwacht dat vooral de media (zeer zeker de Telegraaf) excuses gaan aanbieden aan Ten Hag. We kunnen blijven lachen over z'n accent en doen als of hij een lompe boer is, maar hoe Ajax de voorronde van de CL door zijn gekomen is gewoon fantastisch. En over het missen van de kansen, tegen Vitesse gaan ze er misschien wel in

28 augustus 2018 om 23:32

Leuk en aardig, maar aan je stand verplicht met zoveel investeringen. Keizer had dit met Nouri ook wel verdiend en had met dergelijke spelers ook veel meer kans gehad, overigens, geen niveau Nice als tegenstander gehad deze rondes. Kiev valt vies tegen.

Liefst zou ik nog een snelle CV zien, weg met ten Hag en van Gaal als trainer. Overigens Siem de Jong terughalen, pinchhitter en kan brengen wat dit team nodig heeft, zowel doelpunten, kopkracht als diepgang.

28 augustus 2018 om 23:44

Weg met Ten Hag? Dit kan je niet menen? Ajax heeft drie succesvolle voorrondes gespeeld met goed voetbal en dan moet de trainer weg? Siem de Jong heeft Ajax veel gegeven, maar ook deze jongen is lichamelijk erg kwetsbaar. Wat we nodig hebben is een spits die hele wedstrijden kan spelen. Wanneer Huntelaar wegvalt hebben we echt een probleem. Wil je Sierhuis dan alles laten spelen?

29 augustus 2018 om 00:11

Please..
Siem terug halen want die brengt wat we nodig hebben? Hij bracht niets en daarom ging hij naar de andere vd wereld. Siem is een super Ajacied en ik vergeet m nooit meer. Heeft altijd een Plek in mn herinneringen. Maar voegt op dit moment niets toe. Dan zou ik toch een echte spits proberen ergens los te weken. Weten niet hoe Dolberg uit zn blessure komt en hoe lang hij nodig heeft. En Hunt is klaar na dit jaar (denk ik). Moet er niet aan denken dat Dolberg maar niet warmdraait en we alleen Huntelaar hebben als spits met bagage. Sierhuis is veel te licht voor de CL.

29 augustus 2018 om 00:14

Ja meen ik. Hij zit in het TH, beslist mee over aankopen en dat vind ik niet goed voor het lange termijn beleid en staat plan Cruijff in de weg. De aankopen dit seizoen maken Ajax nu zo sterk, dankzij de 5 jaren ervoor waarin kapitaal opgebouwd werd in en door de opleiding. Er komt weer kwaliteit uit de opleiding, Frenkie de Jong en de Ligt zijn het niveau wat je zoekt en waar Ajax niet zonder kan, die gaan ook veel opleveren.

Al zet je van der Gijp voor deze groep, dan nog winnen ze, team is sterk en heeft natuurlijke leiders.

Siem de Jong hoeft ook niet een heel seizoen te spelen, nee, dat is een optie voor plan B en als je diepgang nodig hebt vanuit het middenveld of een goal. Siem zou bv. in de spits kunnen bij veel blessures en is als hangende spits een optie. Zoveel meer gevaar in de 16 als je beweging om de spits hebt, dat maakte Dolberg ook zo goed, Klaassen die gaten voor hem trok of andersom.

29 augustus 2018 om 00:26

@kush

Hoeveel spitsen je ook opstelt, je moet in de 16 komen en bewegen, diepgaande middenvelder met scorend vermogen is wat we missen en eigenlijk gewoon hadden met Siem.

Van ginkel nog vrij, ook zon type of Klaassen, maar dat gaat hem niet worden. Dani de Wit, het juiste type, nog niet het niveau.

Overmars baalt de miljoenen passen niet meer in de kluis. Ik zeg koop nog een goede spits.

En nu heel snel een goede spits kopen, dat zeg ik al weken!!!!!!!!

28 augustus 2018 om 23:41

Gewoon Siem de Jong terughalen. Dat is een ander type, iemand die meer in de 16 komt en ook heel doelgericht is en kun je ook weer omschakelen door hem op het middenveld te zetten.

Hangende spits of schaduwspits, heb je met Siem de Jong beide.

Overigens echt een knappe prestatie hoor, KIEV is echt wel en goede ploeg maar Ajax heeft ze kapot gespeeld

Mooi commentaar van voetbalzone bij t filmpje vd gemiste strafschop. Zelfs de rebound gaat faliekant mis. Hij mag de rebound niet eens zelf schieten en dat bedenkt hij zich ook al

Ajax overklasde Kiev maar werd helaas niet in doelpunten uitgedrukt. 3 voorrondes overtuigend wonnen, dan verdien je niets anders dan CL te spelen.

Heb deze wedstrijd extra goed op Frenkie de Jong zitten letten. Speelde bijna een perfecte wedstrijd op die hakbal na Alles naar voren en een hele goede dribbel en geweldige techniek. En ook nog is erg slim en sterk in de onderlinge duels. Begrijp nu eindelijk waarom Barcelona hem zo graag wil hebben. Nog een jaartje zo doorgaan bij Ajax en dan hopelijk naar een mooie nieuwe club.

29 augustus 2018 om 06:06

Die hakbal was dan wel gevaarlijk, maar was wel mooi om te zien.

Fifa 19 heeft de c.l en Ajax doet mee beter word het niet

Kan iemand mij vertellen wat de status is van Dolberg?

Vond Dolberg gezien zijn leeftijd altijd redelijk fysiek ogen. Hoop echter niet dat hij van glas blijkt te zijn.
Dolberg is jong maar deze jaren zijn zeer belangrijk voor zijn ontwikkeling.

Hopelijk kan Dolberg het niveau aantikken van 2 jaar geleden onder Bosz en dit jaar shinen in de CL.

Dromen mag altijd.

Gefeliciteerd Ajax en ajacieden, jammer geen goals maar wel door.

Yeeeeaaaahhhhh ik heb zo genoten gisteren. Heerlijk spel van me cluppie. En meestal is het dan toch nog spannend als je niet scoort. Want met 1 doelpunt tegen geefje de tegenstander weer hoop. Maar aan het hele spel zag je gisteren dat dat niet zou gaan gebeuren. Oppermachtig waren we in Kiev. Op de eerste 5 á 10 minuutjes na dan. Dat we de kansen de volgende keer zullen moeten afmaken dat is logisch. Maar nu eerst genieten van onze terugkeer in de CL. Vanavond psv kijken. Zal ze zeker ook steunen!!

Beetje vage poll VZ,aangezien we nog niet weten wie onze tegenstanders worden in de groepsfase. Onantastisch gedaan door ons aller Ajax! Eindelijk weer eens CL. We moeten alleen iets klinischer worden met het afmaken van de kansen, en daar zie ik een fitte Dolberg een grote rol in spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren