chyno
Algemeen
Vrienden
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Woensdag, 11 februari 2004
  • chyno
  • 73 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 896
  • jaar (--)
  • alphen aan den rijn
Persoonlijke berichten
5 mei 2014 om 11:03
#2

Hey chyno,

Ik wilde graag op je vragen reageren bij het onderwerp maar dat kan niet meer dus doe ik het op deze manier. Je stelde mij de volgende vragen:

'het kan toch zijn dat zijn tante een juridische achtergrond heeft, dan is het niet gek een zaakwaarnemer aan te nemen die je heel erg veel vertrouwt.

En wat bedoel je met dit soort jongens? En welke verleden heeft hij? Ik hoop niet dat dit slaat op zijn etnische achtergrond.'

Om bij de zaakwaarnemer te beginnen. Natuurlijk is het mogelijk dat zijn tante een juridische achtergrond heeft. Alleen is de waarschijnlijkheid dat dit in combinatie is met verstand van voetbalcontracten en de aparte krachten die er spelen in de voetbalwereld wel erg klein. Ik zou zeggen nihil. Daarom is het zo grappig. Heb je ooit gehoord dat er een bekende voetballer is vertegenwoordigd door zijn tante? Ik zie daar de humor wel van in.

Dat brengt me bij je tweede vraag. Het is eigenlijk een cluster van vragen die met hetzelfde te maken hebben. Je zegt letterlijk dat je hoopt dat het niet met zijn etnische achtergrond te maken heeft. Waarom hoop je dat? Als ik zo vrij mag zijn om het antwoord in te vullen;) ik denk dat je dan vindt dat ik een racist ben. Of in ieder geval gekleurd naar dit individuele geval kijk. Zit ik in de buurt?

Ik zal je vertellen dat ik natuurlijk die bewoording gebruikte om het scherp neer te zetten. Zeker gezien de tendens dat iedereen zijn mening zo zwaar wordt overtrokken. Iedereen wil zijn mening geven en die mening telt net zo zwaar als bijvoorbeeld een expert of iemand die voor het onderwerp gestudeerd heeft. Wat ik vanzelfsprekend belachelijk vind, er is veel verschil tussen de zwaarheid en relevantie van meningen.

Dat jij het vertaalt naar zijn etnische achtergrond zegt meer over jouw interpretatie dan over mijn punt. Als je kijkt naar dit soort gevallen (los van achtergrond) die in een soortgelijke situatie hebben gezeten, is het gebleken dat ze er niet beter van zijn geworden. Het is kortzichtig, geldbewust en nogal dom gedrag. Hij vergooit zijn toekomst ermee. Net als veel jongens in dezelfde situatie in het verleden. Dat bedoel ik er exact mee.

Nu wil het zo zijn dat er in het recente verleden er inderdaad nogal wat van dit soort gevallen zijn geweest die een Marokkaanse achtergrond hebben. Dat is een feit. Net als dat de zon heet is en de maan op 400000 km van de aarde staat. Dat feit speelt klaarblijkelijk mee in jouw invulling van mijn punt. Ook al zou ik puur en alleen op zijn achtergrond doelen, is dat erg? Benoem ik niet alleen recente gebeurtenissen? Ik zet er toch geen oordeel bij? Of veroordeel hem om zijn achtergrond? Ik vind het nogal ingenomen van je om mij impliciet te beschuldigen van racisme terwijl ik alleen maar een feit constateer en benoem. Ik doe dat op een uitdagende manier weliswaar maar sinds wanneer is dat fout?

Om het samen te vatten. Ik vind het zonde dat die voetballer dezelfde fouten maakt als verschillende (en ja ook Marokkaanse) voetballers uit het verleden waarmee het niet goed is afgelopen. Hij is pas 18 jaar en als hij zo goed is als hij denkt dat hij is, dan had hij elke week gespeeld. Hij moet het bij zichzelf zoeken en niet bij anderen.

Ik hoop voldoende en duidelijk antwoord te hebben gegeven op je vragen.

Fijne Bevrijdingsdag!

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
João Félix overweegt een vertrek bij Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren