Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Portugal kroont zich zonder Ronaldo tot Europa’s beste

Laatste update:

Portugal is er zondagavond in geslaagd om zonder de grote ster Cristiano Ronaldo de finale van het EK te winnen. De aanvoerder begon nog wel aan de wedstrijd tegen Frankrijk, maar moest zich door een blessure na een dikke twintig minuten naar de kant laten halen. In een wedstrijd die pas laat ontplofte, was het Éder die zich onsterfelijk maakte: de ingevallen spits schoot in de verlenging de beslissende 1-0 binnen.

/

Het drama voor Ronaldo begon toen hij na nog geen tien minuten spelen een tik op zijn knie kreeg van Dimitri Payet. De duidelijk aangeslagen sterspeler probeerde daarna de pijn te verbijten en zag Antoine Griezmann Rui Patrício bijna verrassen met een kopbal. Moussa Sissoko had daarna een goede actie in huis, maar zijn schot vloog uiteindelijk over het doel van de Portugese doelman. Na 25 minuten spelen moest Ronaldo dan toch opgeven en werd hij in tranen op een brancard van het veld gedragen.

Beide ploegen leken daarna even te moeten wennen aan de afwezigheid van de ster van Real Madrid, maar via Sissoko werden Les Bleus dan toch weer gevaarlijk. De middenvelder van het gedegradeerde Newcastle United kon zijn harde poging echter niet genoeg richting meegeven en knalde recht op de doelman. Portugal liet zich een dikke vijf minuten voor de rust ook een keer zien via een goede aanval en Nani bracht Adrien Silva bijna in stelling, maar hij slaagde er niet in een schot op doel te lossen.

/

Na de rust kreeg Griezmann dé kans van de reguliere speeltijd toen Kingsley Coman een afgemeten pass door de lucht in huis had. De aanvaller van Atlético Madrid kopte echter volledig vrijstaand over. Nani verraste tien minuten voor tijd bijna Hugo Lloris met een voorzet die toch wel erg veel weg had van een schot en ook de rebound was gevaarlijk: Ricardo Quaresma vond met een acrobatische omhaal de keeper op zijn weg. Invaller André-Pierre Gignac dacht in de blessuretijd zijn land te bevrijden, maar hij zag zijn inzet eindigen op de paal.

In de eerste helft van de verlenging was invaller Éder dicht bij de verlossende 1-0, maar zijn kopbal uit een corner werd gekeerd door Lloris. Vlak na de korte onderbreking was het opnieuw bijna raak voor de Portugezen, toen Raphaël Guerreiro een vrije trap prachtig op de lat draaide. Met nog tien minuten te gaan pakte Éder zijn moment: hij knalde na een sterke actie van een meter of twintig de beslissende 1-0 binnen.

Vind jij Portugal de terechte Europees kampioen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enorm bedroevende wedstrijd maar dat was vooraf al te voorspellen. Frankrijk heeft heel het toernooi nog geen risico genomen en Portugal is verdedigend tot de duizendste graad, hopende dat Ronaldo ze aanvallend redt. Frankrijk had de betere kansen maar toch vind ik niet dat ze echt aanspraak mochten maken op de zege. Meer dan Portugal wellicht, maar wat ze lieten ze was even bedroevend. Ze hadden het betere team, ze hadden het thuisvoordeel en Portugal verloor hun talisman, toch vertikte ze het aanvallend te gaan voetballen. Sorry hoor maar dan mag je in mijn ogen niet klagen dat je niet wint, dan ben je ontzettend laf.

Pepe was opnieuw uitstekend, een van de beste spelers dit toernooi. Ook Eder, wat een held deze wedstrijd, verreweg de beste niet verdediger van Portugal en dat als invaller. Coman was ook een fijne toevoeging, die deed tenminste wat aanvallend. Sissoko liet ook zien dat hij Newcastle 90% van het seizoen heeft beduveld maar zijn tank liep leeg.

10 juli 2016 om 23:37

Mooi voor Portugal, jammer voor het voetbal en het de status van het Europees Kampioenschap. Zelden spektakel gezien, te voorzichtig verdedigend voetbal.
Maak dan ook maar Pepe man van het toernooi wat mij betreft.

10 juli 2016 om 23:45

Er moet toch iets zijn waardoor je de regels zo kunt aanpassen dat aanvallend voetbal beloond wordt en verdedigend voetbal afgestraft.

10 juli 2016 om 23:51

Eenmaal over de middelijn is niet meer terug. Maakt het spel sneller en spannender.

11 juli 2016 om 00:02

Als bij een knockoutfase een gelijkspel het verschil in balbezit meer dan 20% is (60-40) gaat het team met balbezit door. Dat voorkomt dat teams op een gelijkspel spelen of op de verdediging leunen.

11 juli 2016 om 00:03

Zoals bij basketbal 😛

11 juli 2016 om 00:06

De status van het EK was niet beter geweest als Frankrijk had gewonnen. In mijn ogen hadden beide teams niets in de finale te zoeken.

11 juli 2016 om 00:07

Als nederland het wk had gewonnen in 2014 met het afgrijselijke voetbal dat ze lieten zien was het opeens wel geweldig zeker?

11 juli 2016 om 00:08

Tricky, dan moet je dat live bij gaan houden en is de kans zeer groot dat de verdedigende ploeg diep op eigen helft de bal traag rond gaat spelen om in de laatste minuten de 40% te behalen.

11 juli 2016 om 00:08

haha, dat zou wat zijn.

De regel van nu vind ik zelf ook wel mooi hoor; als je meer scoort dan je tegenstander win je de wedstrijd

11 juli 2016 om 00:10

Absoluut niet. Het voetbal van Nederland in 2010 was niet om aan te zien. Je bent blij voor je land, maar dat maakt de wedstrijden niet leuker. Dat argument is echt ontzettend dom.

11 juli 2016 om 00:10

Frankrijk had tenminste nog intenties er iets van te maken. Behalve alle wedstrijden winnen, wat hadden ze dan nog meer moeten doen?

11 juli 2016 om 00:12

Ik ben sinds 2010 al niet voor Nederland meer ik hou van aanvullende landen zoals Duitsland

11 juli 2016 om 00:16

@ijsmuts. Maar traag rondspelen gaat niet als er druk wordt gezet. Wanneer die druk gezet wordt moet je op de counter spelen. Dat levert vaak lange ballen op en zo krijg je weer balbezit terug. Daarnaast kun je die basketbalregel toepassen waar Dondias het over had. Dan wordt het spel veel vlotter.

11 juli 2016 om 00:18

Minimaal 2 spelers moeten op de helft van de tegenstander verblijven.

11 juli 2016 om 00:18

Dan gaan ze toch spelen op balbezit ?

11 juli 2016 om 00:19

Je bedoelt 2014?

11 juli 2016 om 00:52

Dan had Nederland gelijk in de groepsfase naar huis gemoeten in Brasil
met het mooie voetbal wat ze speelden dat ben je al vergeten zeker...................

11 juli 2016 om 00:54

Verdedigen is ook een kunst. Men onderschat de techniek van het verdedigen, maar niet iedereen die voetbal volgt denkt er zo over na en dat vind ik heel jammer. Maar verdedigen is ook etg tactisch en niet iedereen houdt ervan. Impulsief en instinctief aanval dat is wat iedereen zo leuk vind terwijl het, sorry dat ik het met dit woord zeg, gewoon dom is.

11 juli 2016 om 01:03

Net zoals op straat: 3x een corner is een penalty

11 juli 2016 om 01:19

@ronaldofever
Verdedigen is een saaie tactiek. En ik kijk voetbal niet omdat ik naar een saaie pot wil kijken. Ik wil actie.

11 juli 2016 om 01:31

@dondias, klopt. Alleen weet ik niet of het bij voetbal toe te passen is.

11 juli 2016 om 01:33

@ronaldofever, verdedigen is zeker een kunst, maar niet als beide teams met 11 man voor het doel gaan staan. Dan wordt het laf. Vanuit de verdediging omschakelen kan heel mooi spel zijn, maar teams worden steeds banger om aan te vallen.

11 juli 2016 om 01:35

Hoezo jammer van het voetbal? Twee jaar geleden speelde Nederland ook afbraakvoetbal en toen waren wij Nederlanders allemaal lovend en werd 5-3-2 heilig verklaard. Dat terwijl wij eigenlijk alleen zo ver kwamen dankzij Robben. Portugal heeft precies hetzelfde gedaan dan wij twee jaar terug. Alleen Portugal speelde verzorgder voetbal.

11 juli 2016 om 01:37

Ja Ijsmuts, gelijk spel afschaffen.

11 juli 2016 om 02:01

@ajaxmind
Wat een onzin. Het gros van de Nederlanders vond het vertoonde spel juist verschrikkelijk. Het was wel realistisch en effectief gezien de beperkte kwaliteiten van de spelers. Maar persoonlijk was ik veel trotser geweest op een kampioenschap in 98 met prachtig spel dan één in 2014 met afbraakvoetbal. De Portugezen winnen nu met vrij lelijk voetbal, maar ze winnen wel. Dat is mooi voor ze.

11 juli 2016 om 02:24

Vreemd dat zulke ideeen niet aan de orde kwamen toen Nederland verdedigend, lelijk, maar wel efficient speelde op het afgelopen WK (met Robben als lichtpunt dan). Ä°k ben absoluut niet pro verdedigend voetbal, integendeel, maar om teams daarvoor te gaan straffen oid gaat mij te ver. Waarom speelde Frankrijk, nota bene gastland, niet met flankspelers lekker op de aanval? Hier pleitte Co Adriaanse in studio France voor bijvoorbeeld. Gewoon vertouwen in je eigen kunnen ipv vrezen voor de tegenstander. Verdedigende teams gewoon afstraffen met verzorgd aanvallend en attractief voetbal. Niet straffen met regels.

11 juli 2016 om 06:08

Bij gelijke stand krijgt de ploeg die het meeste balbezit heeft op de HELFT VAN DE TEGENPARTIJ, 1 extra punt erbij.

11 juli 2016 om 06:18

@feye88; in wezen leg je het probleem dus nog steeds bij de ploeg die aangetoond heeft te willen winnen. Ook in de slotfase moeten ze dus vol gas terwijl juist zij dat al lange periode hebben gedaan. Lijkt me dat je op deze manier schrijnende situaties krijgt waarbij de bal rond de cornervlag wordt afgeschermd. Wordt niemand blij van

11 juli 2016 om 06:57

Fc ramires, dus dat.. Laat mensen maar kletsen hier

11 juli 2016 om 08:07

ijsmuts, jammer voor het voetbal, wat wil je nu. Nu is Portugal rustig gebleven, normaal doen ze aan afbraak voetbal, is het ook niet goed, ik herinner me de wedstrijd nog als vandaag, Nederland - Portugal, waar boularouch, CR7 die net begon, zijn been haast brak met die trap, hoe Portugal toen ging spelen en dit deden ze vaker. Dat was pas erg, niet hoe ze nu speelde, ja constant gelijk spelen en maar een keer winnen in de echte tijd. Petje af voor ze, want ze hadden echt kunnen verliezen, Frankrijk was de betere ploeg.

11 juli 2016 om 08:11

was wel benieuwd geweest als Nederland WK kampioen er mee was geworden.

11 juli 2016 om 08:17

Precies jij begrijpt het !

11 juli 2016 om 09:37

Jammer voor het voetbal; daarmee bedoel ik natuurlijk dat een ploeg de titel pakt die vrijwel geen intentie heeft vooruit te voetballen. Daarvan waren er meerdere ploegen die EK. Dat vind ik jammer voor het voetbal. Kampioenen met glans; Spanje en Duitsland, zullen we ons herinneren. Griekenland is een 'owja' geworden als je in de geschiedenis duikt. Dit Portugal wordt dat ook, behalve door het historisch perspectief van Ronaldo misschien, maar niet door de spelopvatting.
De spelopvatting van Nederland was ook genant te noemen. Voor het voetbal was het ook niet goed geweest als ze/we hadden gewonnen. Kanttekening is daarbij dat Nederland voor een stuk meer spektakel zorgde. Scoorde 15x tijdens het WK, Portugal deed dat 9x

11 juli 2016 om 09:38

Ik ben bang dat je dan teams gaat krijgen die de bal achterin zoveel mogelijk rond gaan spelen. Ik denk dat je de snelheid van het spel moet verhogen. Onbeperkt wisselen. Vrije trappen en ingooien voor jezelf nemen

10 juli 2016 om 23:39

Frankrijk speelde aanvallend en deed echt zijn best, maar tegen dit Portugal moet je van hele goede huizen komen om te kunnen scoren. Dat ontbrak.

10 juli 2016 om 23:41

Dit Portugal is eigenlijk een soort Atletico Madrid.

10 juli 2016 om 23:42

Het lukte hongarije 3x dus dat valt wel mee

10 juli 2016 om 23:42

Frankrijk aanvallend? Speelden in een veel te laag tempo en veel te risicoloos. Portugal is een saaie winnaar van een saai toernooi. Wel passend eigenlijk.

10 juli 2016 om 23:42

Nouja volgens mij is Portugal structureel onderschat. Hebben redelijk simpel geloot, maar ook gewoon een heel aardig team met een uitstekende balans tussen aankomend talent en gevestigde spelers. Laat Portugal een voorbeeld zijn voor Oranje.

10 juli 2016 om 23:43

Frankrijk speelde helemaal niet aanvallend. Portugal liet één iemand voorin, en vaak zelfs niemand en toch bleef Frankrijk stug 3 tot 4 man terug houden, tegen ook nog eens geen Ronaldo maar vooral Joao mario en Nani. De centrale verdedigers zijn nul keer mee opgekomen, Matuidi heeft de halve wedstrijd rond de middencirkel gelopen en Pogba die normaal een gevaar is voor de goal is de hele wedstrijd amper in de zestien geweest. Frankrijk was banger om te verliezen dan dat ze deze wedstrijd wilden winnen.

10 juli 2016 om 23:46

De wissels van Deschamps waren natuurlijk ronduit lachwekkend. Payet (meeste key passes) na 56 minuten wisselen voor een knul van 19, Giroud wisselen voor een dikke Gignac die tot vandaag geen bal goed heeft geraakt en dan ook nog alle druk op martial leggen. Vreselijk.

10 juli 2016 om 23:47

@baloog

100% met jou eens! Frankrijk speelde gwn veeld te laf! Te zielig voot woorden dit! Gefeliciteerd Portugal! Gefeliciteerd Ronaldo het is je gegund

10 juli 2016 om 23:51

En het geluk dat er nu 24 deelnemers waren en 66% van de nummers 3 dus ook doorgingen... Was het 2012 dan was Portugal al 2 weken thuis, nu staan ze op het podium....

11 juli 2016 om 00:05

Coman was wel de meest dreigende aanvaller, samen met Sisokko de enige die goed was. Snap niet dat hij dan Payet eruit haalt maar Coman erin was geen slechte zet. Gignac pakte redelijk goed uit want Giroud raakte helemaal geen bal. Gignac raakte hem ten minste nog wel, helaas wel maar half.

Martial begrijp ik ook niet.

11 juli 2016 om 00:34

Alsjeblieft niet, dit als voorbeeld nemen maakt het er niet leuker op

11 juli 2016 om 00:53

Nee, Atletico is heel gevaarlijk in de counter maar zelfs dat probeerde Portugal nier gewoon te zielig voor woorden.

11 juli 2016 om 00:54

Ehm Krukkie, Portugal wist waarschijnlijk dat drie gelijke spelen normaal gesproken voldoende zijn om door te gaan. Dus waarschijnlijk hadden ze anders gespeeld als alleen de eerste twee door waren gegaan. Dus jouw theorie snijdt geen hout...

11 juli 2016 om 01:46

Tja, wat kunnen die landen eraan doen dat de toplanden niet thuisgaven en van hun verloren?

11 juli 2016 om 02:56

Baloog snapt m

10 juli 2016 om 23:41

Frankrijk heeft zichzelf hard in de vingers gesneden met die gemiste kansen. Tevens is er altijd wel wat op te merken op Ronaldo. Maar hoe die meeleefde met zijn team en stond te janken van geluk terwijl die zelf niet eens gescoord had (knipoog bedoeld) geweldig om te zien. Eerste EK titel Portugal en zwaar gegund. Het is natuurlijk wel een groot voetballand.

10 juli 2016 om 23:44

Geweldig om te zien? Misselijkmakend vond ik het. Ook als je niet meespeelt nog proberen alle aandacht op te eisen. Stond op een gegeven moment in t vak van frankrijk rare dingen te doen. Echt belachelijk

10 juli 2016 om 23:45

Ik gun het Ronaldo enorm, hij is zeker niet mijn favoriete speler. Niet qua gedrag, niet qua stijl maar zijn gedrevenheid en het feit dat hij elke minuut van zijn level opoffert/investeert in het voetbal is werkelijk waar bewonderenswaardig. Zijn passie en liefde voor spel is enorm.

10 juli 2016 om 23:47

Henkurt dan heb jij een bepaalde bril op. Ronaldo wordt juist vaak als een kwal gezien omdat hij altijd met zichzelf bezig is. Nu probeert hij zijn team te helpen vanaf de zijlijn is het nog niet goed?

10 juli 2016 om 23:50

Oh ja, hij helpt zn team echt door zo gek te doen. Hij wil gewoon alle aandacht weer opeisen. Je kunt ook met je team meeleven zonder de plek van de coach over te nemem hoor.

10 juli 2016 om 23:52

7 letters: afgunst

10 juli 2016 om 23:53

Man man man wat is pogba toch overschat. Hij is geen haar beter dan kroos en ook geen 120 miljoen waard. Jammer voor CR7 dat hij uitval. Toch mooi die passie langs de lijn

10 juli 2016 om 23:56

Goed verhaal! Ik gun hem het echt wel maar ik vind het gewoon jammer dat hij toch nog weer de grote man wil zijn terwijl die eer op dat moment andere spelers toekomt. Dat narcistische gedoe siert hem niet. Maar goed, anders was hij wsl niet zo goed geweest

11 juli 2016 om 00:01

Henkurt, dat had niks meer met aandacht opeisen te maken.. Dat was pure emotie, iets dat meerdere leiders zouden doen, maar omdat het Ronaldo is gaan mensen er weer fel op in... Prachtig om te zien hoe hij tranen in zijn ogen had, en hoe hij meeleefde! Pepe geweldig, Edèr is een held!

11 juli 2016 om 09:40

Ik zou het als coach echt niet toestaan hoor. Kun je nog zo een grote speler zijn. Maar met het coachen bemoei je je niet

10 juli 2016 om 23:41

Tja dat verdedigend spel niet mooi maar zeer effectief

10 juli 2016 om 23:49

Griekenland heeft in 2004 tenminste nog de drie sterkste landen van het toernooi verslagen (Frankrijk, Tsjechie en Portugal).
Wat Portugal dit toernooi heeft laten zien sloeg werkelijk helemaal nergens op. Het enige positieve aspect dat ik op dit moment kan bedenken is dat het EK nu gelukkig wel voorbij is.

11 juli 2016 om 01:25

Karl_heinz niemand heeft Portugal verslagen , dus Portugal was het sterkste.

10 juli 2016 om 23:43

Pepe speelde vandaag juist zijn slechtse wedstrijd van het toernooi, en Coman is overschat. Geen rendement. Bij heel veel spelers bewezen dat ze overschat zijn, Bayern zal spijt hebben dat ze Sanches niet na het EK hebben gekocht, of beter helemaal niet. Waardeloze speler!

11 juli 2016 om 00:02

Mee eens, drama die Coman

11 juli 2016 om 00:17

Renato heeft gewoon een goed ek gespeeld. In de wedstrijden dat hij mocht meedoen steeds één van de betere, en dat is bijzonder voor een 18 jarige.
Wat een onzin om een jongen die amper meerderjarig is af te schrijven.

11 juli 2016 om 00:45

Ach Sanches moet minimaal op niveau Modric zitten, en Pogba nog 8 niveaus er boven volgens de mensen hier.

11 juli 2016 om 01:15

Coman een 3. Wat een dramavertoning vandaag.

11 juli 2016 om 05:04

Als griezmann het net had gevonden na die voorzet van coman had je hem waarschijnlijk een 10 gegeven.. Ik vond het een sterke invalbeurt.

10 juli 2016 om 23:44

Kan mourinho die tank van een sissokko niet voor een zacht prijsje ophalen in newcastle. Lijkt mij toch een heerlijke speler om in te laten vallen, die vent rent door iedereen en alles heen.

11 juli 2016 om 01:14

Coman was toch die man die 37x balverlies leed? Wat een vreselijke wedstrijd.

Rui Patricio kon me bekoren, de rest absoluut niet.

Gefeliciteerd Portugal voor het winnen van deze ongelooflijk saaie finale. Portugal verdiende helemaal niets maar winnen toch. Het zegt eigenlijk alles over dit toernooi, het niveau lag zo belachelijk laag.

10 juli 2016 om 23:40

Verdiende niets, hoezo?

10 juli 2016 om 23:43

Als je in 7 wedstrijden 1 keer binnen de reguliere tijd wint verdien je het niet om kampioen te worden.

10 juli 2016 om 23:44

Ze hoorde er al tegen kroatie uit te liggen

10 juli 2016 om 23:45

Kom op zeg dat ze winnen is moor voor ze maar je kan toch niet zeggen dat dit een verdiende overwinning is. Frankrijk probeerde het tenminste en ze hebben laten zien een wedstrijd te kunnen winnen binnen 90 minuten.

10 juli 2016 om 23:56

Ja en als je in 7 wedstrijden niet 1x verliest en aan het einde van de rit met de beker in je handen staat, tja dan zou ik er gewoon "schijt" aan hebben wat de gemiddelde gefrustreerde voetbalzone bezoeker er van vindt.. ;-)

11 juli 2016 om 01:02

@stravven

Blijkbaar wel, aangezien ze ongeslagen het toernooi hebben gewonnen. Ik bedoel hoe onlogisch is het nog om te zeggen dat ze het niet verdient hebben. Zit gewoon nul logica in. Ze zijn het enige team wat niet verloren heeft.

11 juli 2016 om 01:07

Voetbal is toch entertainment voor de mensen? Zelfs sesamstraat brengt meer entertainment dan Portugal en/of dit EK.

11 juli 2016 om 03:00

Tja, dan had Kroatie niet zo laf moeten spelen

11 juli 2016 om 05:06

Haha prachtig verwoordt, Krukkie!

10 juli 2016 om 23:42

Ga maar lekker janke jonguuuu hahaha. Jouw geliefde Frankrijk speelde ook niet super goed, maar als zij zouden winnen zat je nu te juichen. Jij mag lekker janken hahhaha gtfo

10 juli 2016 om 23:46

Leuke reactie maat ik heb helemaal niets met Frankrijk net zoals ik helemaal niets heb met Ronaldo

10 juli 2016 om 23:43

Beiden finalisten verdienden het niet.

10 juli 2016 om 23:44

Portugal verdiende de titel gewoon. Zo goed verdedigen is ook een kwaliteit. Als Italië dat doet, zie ik video's op Facebook voorbij komen waarin te zien is hoe klein ze de ruimtes houden. Dan is het geweldig. Nu houd Portugal de ruimtes achterin klein, waardoor Frankrijk haast niks kon forceren, en zetten we het neer als negatief. Dit Portugal had een duidelijk mindere selectie, logisch dat ze meer verdedigen om het maximale resultaat te behalen. Ze verdienen complimenten, want met zo'n selectie deze titel pakken is zeer knap.

10 juli 2016 om 23:48

Daar heb je wel gelijk in maar het ging mij meer om het hele toernooi eerlijk gezegd. Portugal speelde gewoon bagger en het maakte amper uit of ze tegen een sterk of zwak team speelden.

10 juli 2016 om 23:55

Ik ben het met jouw reacties eens. Portugal verdiende het niet, evenals frankrijk. Maar misschien komt dat meer omdat ik het zelf ook niemand gunde van deze twee landen.

Portugal speelt trouwens net als die landen als costa rica, mexico, argentinie enzovoort. Bal beetje wegschieten, overal om gaan liggen, vervolgens krijg de tegenstander een onterechte kaart. Overdreven gedoe. Ze zouden daar is straffen voor moeten verzinnen.

11 juli 2016 om 00:01

De Toekomst helemaal gelijk heb je! Alleen toch blijven er altijd maar haters....

11 juli 2016 om 00:29

@De Toekomst

Probeer je nu te verkopen dat verdedigend voetbal moet worden aangemoedigd? Dat is namelijk wat ik uit je verhaal haal. Hoe dan ook, als neutrale voetbalsupporter zou ik niet zo genieten van dit voetbal. Gewoon flink de tegenstander afjagen, aanvallend spelen en niet terugtrekken. Kansen creeeren, scoren en geen genade tonen. De wedstrijd boven resultaat, maar dit herkent men blijkbaar niet meer. Bij een 4-0 voorsprong niet doorjagen tot 10-0, nee gewoon vasthouden en 4-2 eindigen, of een saaie 1-0. Maar goed, het blijft een kwestie van mening en ik wardeer ook zeker jouw mening, dat verdedigend voetbal ook zijn mooie kant heeft.

10 juli 2016 om 23:56

Volledig mee eens, ondanks dat ik liever Portugal EK had dan Frankrijk. Het liefst Duitsland in de finale en eventueel Kroatië, maar spijtig genoeg mocht dit niet baten.

11 juli 2016 om 00:23

Waarom zouden ze het niet verdienen? Waren elke wedstrijd de bovenliggende partij en dat ze zo vaak gelijk speelden lag meer aan het feit dat ze slecht waren in afronden van hun kansen.

11 juli 2016 om 01:41

Ben ik het niet mee eens. Portugal speelt erg goed, bijzonder onaantrekkelijk toernooivoetbal. Ze misten misschien per wedstrijd een aantal kansen, maar hanteerden nog steeds een hele verdedigende speelstijl. Voor mij waren 6 van hun wedstrijden mijn tijd echt niet waard, waarbij die met Kroatië een ware beproeving was.

Of ze het verdienen of niet verschilt per persoon. Voor mij zijn ze samen met Chelsea (CL 2012) de meest onverdiende voetbalkampioenen die ik bewust heb meegemaakt. Totaal geen plezier uit hun wedstrijden kunnen halen. Was gewoon blij dat het EK over was.

Ben wel blij voor jou dat jij met mij oneens bent en ze wel verdiende kampioenen vindt. Dan haal jij een stuk meer plezier uit het kijken van voetbalwedstrijden dan ik tegenwoordig en dat gun ik je natuurlijk!

11 juli 2016 om 10:26

Ik ben het niet eens met dat ze niet verdiende te winnen maar goed daar later meer over.

Ik zie iedereen zijn mening hier voorbij komen en dat is ieders zijn goed recht maar..

Er zit een verschil in jou mening zo projecteren dat het overkomt alsof dat de waarheid is. en een realistische kijk op het ek dit jaar.

ik heb hier het speel schema voor mij en ook de beelden nog voor mij in gedachten van veel wedstrijden.

Frankrijk ging heel simpel door de poulfase en ook heel makkelijk door de achtste finales en de halve en de kwart finale dus ja die verdiende het makkelijk om te winnen.

Maar ook Portugal deed dit het zelfde alleen speelde alle wedstrijden gelijk en speelde erg verdedigend maar wel waren ze zeer effectief in de verlengingen of strafschoppen dus verdiende zij deze finale plek ja.

Weet je iedereen heeft zijn mening maar als je realistisch kijkt naar het hele verloop gaat het uiteindelijk om de winnaars mentaliteit en die heeft portugal getoond op basis daarvan wonnen zij dit Ek.

En ik vind het ook echt heel kinderachtig om jullie haat te uiten naar Portugal en Ronaldo want dat is pure afgunst laat de realistische kijker een mening geven en als je haat hebt aan 1 land of 1 speler dat is gewoon erg triest geef dan je mening niet.

Mijn redenatie is dan ook Portugal wint op basis van pure winnaars mentaliteit en ze hebben gewoon heel erg op de nul gespeeld en ook dat is een kwalliteit want alleen Mourinho of Atletico kunnen dit klaar spelen.

En 90 min lang verdedigen is wel een kunst.

Dus stop a u b met roepen dat mensen dom zijn of wat dan ook.

Ben je een realist dan zie je dat Portugal verdiend heeft gewonnen en niet op basis van goed spel maar wel door dat zij gewoon ergens heel erg goed in zijn wat andere landen niet kunnen.

En voor mij is Caevalho de man van de wedstrijd ik denk dat hij de stille motor is op dat middenveld bij Portugal of die Fonte.

11 juli 2016 om 15:13

Waar heb jij het toch over. Je hebt zoveel getypt maar blijkbaar heb je mijn reactie niet eens gelezen. Dus als ik vind dat Portugal het niet verdiende om dit EK te winnen dan haat ik Portugal en Ronaldo? Wat is dat voor een belachelijke redenatie. Ik mag toch mijn onvrede uitten of niet? Het is helemaal geen feit en dat zeg ik ook nergens. Ik zei gewoon wat ik vind en het maakt mij niet veel uit dat er ook mensen zijn die wel vinden dat Portugal de verdiende winnaar is van dit EK.

11 juli 2016 om 17:41

ik vind het jammer dat deze reactie hier komt ik ga het kopieren want het was in het algemeen bedoeld

Een van de saaiste finales die ik ooit heb gezien desalniettemin ben ik blij dat Portugal de winnaar is want die arrogante Franse gunde ik het echt niet.

Jammer voor Ronaldo dat hij er niet bij is geweest maar hij zal wel de beker straks omhoog gaan houden en terecht.

10 juli 2016 om 23:41

Als er iets of iemand arrogant is dan zijn het de spelers van portugal toch wel zeg. Een hoop sterallures niet gezond.

11 juli 2016 om 05:15

Portugezen zijn heel arrogant ja, helemaal in vergelijking tot de Nederlanders die denken dat ze elk toernooi gaan winnen waar aan ze mee doen zoals in 2008 bijv. De Portugese spelers hebben zich juist nederig opgesteld. Je kan een toernooi winnen met hard werken, strijd en passie. Dat hebben we vandaag laten zien

10 juli 2016 om 23:58

Wat een haat tegen Portugal

11 juli 2016 om 00:25

Is een groot woord. Haat. Volgens mij gaat het hier bij de meesten om wie ze het meeste iets gunnen.

De terecht winnaar van vanavond en daarom ook de terechte winnaar van het Ek.
Frankrijk krijgt weinig klaargespeeld tegen een solide Portugal die strijden voor elkaar tot op het laatste bot.
Ben benieuwd waar de Nederlandse media en social media (die zo overdreven anti-Portugal is met de NOS voorop) nu mee komen.
Een slecht EK, teveel landen, en sommige zullen zelfs beweren dat Ronaldo geen aandeel had in deze EK-titel.
Maar het is hem gegund, en deze zeer bijzondere voetballer verdiend deze prijs op zijn palmares.
Hopelijk pakt die andere bijzondere voetballer ook nog een titel met zijn land.
Ik denk dat als Ronaldo er niet uitgetrapt was Portugal het binnen 90 min had geflikt.
Ronaldo stond gedurende dit EK op als echte leider voor zijn team, binnen en buiten de lijnen.
Als het zo zwak is wat Portugal gepresteerd heeft laat staan hoe zwak de andere landen dan zijn.

10 juli 2016 om 23:38

Terecht? Enkel van Wales kunnen winnen in 90 minuten, niet van Hongarije, Oostenrijk en Ijsland kunnen winnen. Dan verdien je het niet.

En als je enkel Hongarije, Oostenrijk, Ijsland, Kroatie, Polen en Wales treft voordat je in de finale staat kun je niet echt zeggen dat je hele lastige tegenstanders gehad hebt.

10 juli 2016 om 23:40

En tegen polen hadden ze ook penals nodig door het oog van de naald

10 juli 2016 om 23:42

Je kan het ook zien als, niemand heeft van Portugal kunnen winnen. Zijn wel ongeslagen gebleven dit toernooi.

10 juli 2016 om 23:42

Volgens mij zijn die gasten die dit terecht en leuk vinden opgegroeid na de jaren met Ronaldinho, Zidane, Ronaldo, Rivaldo, Bergkamp, Henry etc. etc. Voetballers die individueel en als team fantastisch mooie wedstrijden konden spelen. Want hiervoor ben je toch geen voetbalfan geworden?

10 juli 2016 om 23:43

Die Fransen bakken er geen kut van vanavond! Niets maar dan ook niet laten zien mooi weer voetballers Portugal terecht

10 juli 2016 om 23:44

Tegen al die landen speelden ze beter en verdienden ze gewoon de punten.

Als je vindt dat ze het niet verdienen omdat ze maar 1x binnen 90 min weten te winnen moeten ze de regels aanpassen. Slaat nergens op wat je zegt. Dit zijn de spelregels van het voetbal. Als je het niet bevalt kijk je het toch niet ?

10 juli 2016 om 23:45

Als je kampioen wordt, verdien je het gewoon altijd, je hebt niet keer op keer geluk. Nee, ze hadden niet de moeilijkste tegenstanders, maar dat was ook door het falen van Spanje, Engeland en Belgie.

10 juli 2016 om 23:45

Het zit jullie diep he jongens.
Als Frankrijk met een lelijke goal 1-0 had gewonnen was alles goed zeker?
Het was zeer verdiend, hoe jullie het ook wenden of keren.
Jullie zijn teveel verblind door haat, Nederland speelde echt geen beter voetbal toen we 3e werden, was nog meer berekend, terughoudend en ingecalculeerd met veel geluk.
Maar dan lopen we toch ook allemaal de polonaise en hoor je niemand over het slechte voetbal?
Ik ben het met jullie eens dat dit voor de beleving een saai EK is, maar stiekem weten wij allemaal dat dat komt omdat Nederland ontbreekt, en we liever met zijn alle op het plein/in de kroeg stonden om Nederland aan te moedigen, en voetbal te beleven.

10 juli 2016 om 23:46

En is dat de schuld van Portugal dat de loting zo uitpakt?

Als je aan eind van de rit bovenaan staat, of eerste bent binnen de huidige regels, dan verdien je het gewoon.

Kroatie had spanje verslagen?
Wales had rusland en engeland verslagen
IJsland had engeland, nederland, etc verslagen

En portugal ging ten koste van deze landen door. Goed gedaan Portugezen, geniet van de overwinning, want die telt!

10 juli 2016 om 23:47

Een toernooi win je door te pieken op het juiste moment. Vooral op dit EK, waarin de verschillen in kwaliteit niet groot zijn, kun je niet verwachten dat er een team is dat zeven keer achter een kaar de tegenstander oprolt.
Portugal heeft op de beslissende momenten (3-3 tegen Hongarije, geen strafschop gemist tegen Polen, de verlenging van de finale) gepresteerd en is op mindere momenten mede dankzij geluk niet door de ondergrens gezakt, en daarom hebben ze gewonnen.

10 juli 2016 om 23:49

@haagsekoerd
Dus als jij het ergens niet mee eens bent geef je ook geen kritiek? Als zijn kritiek je niet bevalt reageer je toch gewoon niet?
Als je drie keer gelijkspeelt in de poulefase mag je nooit doorgaan naar de volgende ronde. Dat is de grootste fout geweest. Drie punten uit drie wedstrijden is gewoon te weinig. Een poulefase hoort aanvallend voetbal te belonen. Het is nog steeds een sport voor het publiek. En tenzij je slaapproblemen hebt, was Portugal dood- en doodsaai

10 juli 2016 om 23:49

Eeehm, ik heb mijn eigen land, Wales, aan kunnen moedigen, en die hebben meer laten zien dan Portugal. Er zijn heel veel landen die meer hebben laten zien dan Portugal.

En Nyocar, het verschil was wel groot, alleen kwam dat er niet echt uit. Noord-Ierland verliest nipt van Duitsland terwijl dat kwaliteitsverschil enorm is.

10 juli 2016 om 23:53

Je kan het vanuit een ander perspectief bekijken. Ze hebben ook niet verloren. Ook een kwaliteit.

10 juli 2016 om 23:53

Als je de finale bereikt en hem wint dan verdien je het gewoon.

10 juli 2016 om 23:55

Roze Panter,

Het gaat hier niet over Nederland, dus dat er bij halen is zwak.

En ook al had Frankrijk met een lelijke 1-0 gewonnen, dan was dat gezien deze wedstrijd wel terecht geweest. Hebben gesprint, geknokt en aangevallen voor de zege.

Portugal heeft geleund op de defensie. Is hun goed recht en hun kracht, maar de voetballiefhebber zit er niet voor om een counter te zien.

En hoe je er bij blijft dat Portugal terecht heeft gewonnen, dan snap je het niet helemaal. Had ik niet van jouw verwacht.

11 juli 2016 om 00:01

Daar gaan we weer :s

Met andere woorden, alleen vanwege die loting verdienen ze het niet?
ps: ik heb niks met frankrijk noch portugal.
Maar besef eens dat het om een loting gaat.
Want hoe jij en vele redeneren is zo van: je kan never nooit de nr 1 worden want je hebt niet tegen die en die gespeeld..
De landen moeten bijvoorbeeld ook niet daadwerkelijk tegen ELK land , ook hoef je niet elke match 5-0 te winnen ofzo om kampioen te worden van een toernooi en of perse mooi spelen) . Sterker nog, je hoeft nieteens perse alles te winnen.
Zo een wales die je noemt had bij wijze van ook in de finale kunnen staan, en of kroatie speelde super leuk (wat ik zelf wel van ze gewend ben).
Geluk hebje..pech soms ook dat is voetbal en dat is een loting en een toernooi.

Feit is dat Portugal van niemand verloor en uiteindelijk hoe je het went of keert toch wel de grote favoriet treft in de vorm van Frankrijk , en uiteindelijk met 1-0 zegevierd en nu de schaal mag heffen.
Vergeet niet frankrijk speelde thuis, heel het land en zoveel meer steunden hun.
En ik vond (behalve portugal) hun ook niet echt denderend.

Dus gewoon gefeliciteerd Portugal.
Mensen doen zo hypocriet, als NL (of een NL club) op deze manier een europese finale haalden (en of nog wonnen) dan zou nagenoeg iedereen die nu Portugal zo kraak(te) proosten met een pilsje :s

Ook wel mooi vind ik voor CR , uiteindelijk snoert hij voor de zoveelste x mensen en met name media de mond.
Is denk ik ondanks hij niet meedeed in de finale een stap richting nog een gouden bal?

ps: titel vz suggereert bijna of CR geen aandeel had.

11 juli 2016 om 00:03

Kijk precies dat, en iedereen zegt wel dat Portugal dan niet binnen 90 minuten kan winnen, maar de landen die tegen Portugal speelden konden dat ook niet, maar Portugal krijgt de kritiek.

11 juli 2016 om 00:04

Peskens-PSV.

Dat is zwak? Verklaar je nader.
Dit is een voetbalforum waar we discussiëren en ik een voorbeeld aanhaal die binnen de grenzen van reageren valt.
Het is me duidelijk dat je deze finale vanuit Frankrijks kant beleefd hebt.
De Portugezen hebben ook gesprint, geknokt en aangevallen voor de zege.
Sterker nog ze scoren ook de winnende.
Verder speelde Frankrijk zwaar ondermaats in een laag tempo, had Portugal de betere kansen en hebben ze deze wedstrijd terecht naar zich toegetrokken.
Frankrijk speelde een smerig spel en waren voor hun doen teveel bezig met hun man ipv vrij te voetballen zoals ze eerder dit toernooi deden.
Verklaar me hoe het onterecht is, want de punten die je nu benoemd horen allemaal gewoon bij het hedendaagse voetbal en vooral toernooien.
En wat precies had je niet verwacht van mij, kennen wij elkaar ?

Fijne nacht!

11 juli 2016 om 00:06

Nederland ontbreekt? Haha, toen we niet door gingen naar het EK was het reden tot juichen voor mij. Het 'team' is/was zo bagger slecht en de Hollandse 'supporters' laten me ook lachen. Bovendien hoor je dan ook niet de media volstromen met en overhypen van Eredivisie transfers. Noem me maar 'n faker maar een keer een toernooitje missen lag me wel goed.

11 juli 2016 om 00:13

Is een beetje offtopic, Nederland erbij halen.
Gaat toch over Portugal - Frankrijk.
Of zijn we daar niet meer zo streng in?

Portugal heeft alleen gecounterd, omdat Frankrijk in hun aanvallen wel eens de bal verloren.
Ik was vandaag dan ook zeker niet onder de indruk van Frankrijk, maar ze verdienen gewoon dit EK op basis van hel het toernooi.

Maar als je 19 keer op doel schiet als Frankrijk zijnde en Portugal maar 8 keer en dan te bedenken dat er 5 schoten in de 2e helft waren en 1 doel kans van Queresma nadat de arbiter een onterechte vrije trap geeft aan Portugal, terwijl ze zelf hands maken. Tjsa. Beetje lucky. Zoals heel het toernooi.
Portugal was er vanaf het begin al uit om te counteren en zeker na de 90 minuten gingen ze eigenlijk al voor strafschoppen.

Nogmaals ik misgun ze niks, maar het is raar om te concluderen dat ze terecht het EK hebben gewonnen, door 1x te winnen binnen 90 minuten in 7 wedstrijden.

11 juli 2016 om 00:14

@ Jelleho

Ja zo lust ik er nog wel een paar. Die andere landen hebben verder wel wedstrijden binnen 90 min gewonnen hoor en als ze dat niet deden kwamen ze niet ver.

Een land dat in zijn 7 wedstrijden maar 1x regulier wint en is een draak van een kampioen.

11 juli 2016 om 00:16

Wie verdiende het dan wel? Portugal het enige land dat niet verloren heeft.. zo kun je het ook bekijken.

11 juli 2016 om 00:17

roze panter, wat ga je Nederland er bij betrekken? Wat een scheve vergelijking. Nederland won gewoon alle 3 de poule-wedstrijden, waaronder de 5-1 tegen spanje. Dat is nogal een verschil! Na 3 wedstrijden hadden ze al 9 doelpunten voor. Portugal heeft me absoluut niet overtuigd, een heel vreemde opzet van het toernooi waardoor ze toch gewoon met 3 puntjes doorgaan in een uiterst zwakke poule. Voor de rest hebben ze het uiteindelijk wel verdiend gewonnen door Frankrijk te verslaan. Verder denk ik juist dat het Portugal zijn geluk was dat Ronaldo uitviel. Niets tegen Ronaldo, maar vanavond speelden ze meer als een écht team. Ronaldo trekt toch te veel aandacht naar zich toe en verprutst vrije trappen (nu ging er gewoon 1tje bijna in, die op de lat, die was anders hoog over gegaan door Ronaldo). Verder heeft Ronaldo ook zeker zijn bijdrage geleverd in de poulefase en is hij als een leider belangrijk geweest voor het team, maar ook niet meer dan dat. Het team Portugal heeft vanavond gewoon verdiend gewonnen zonder echte uitblinkers. Gefeliciteerd Portugezen!

11 juli 2016 om 00:31

De bedoeling van het spelletje is om te winnen. Zo wordt voetbal saai. Ik kijk nog liever naar een damwedstrijd dan naar een wedstrijd van boring portugal.

11 juli 2016 om 00:37

Nee dat was ook afschuwelijk. Zoals Duitsland in 2014 kampioen werd. Dat is een echte kampioen. Dit niet. Naar mijn mening.

11 juli 2016 om 00:42

Laat ze maar lekker uit huilen. Je wint ongeacht wie de tegenstander is

11 juli 2016 om 00:46

Nee het is gewoon niet verdiend eigenlijk had niemand Europees kampioen mogen worden

Ik zeg weg met hele ek is toch een klein rot toernooitje en je stelt tog niks voor als Europees kampioen als je wereldkampioen bent dan stel je pas wat voor

11 juli 2016 om 00:48

Portugal de betere kansen?

11 juli 2016 om 00:56

Leuk die lange teksten. Bij "portugal had de betere kansen" ben ik echter al meteen afgehaakt. Jij praat duidelijk met een Portugeze bril op.

11 juli 2016 om 01:20

Peskens-PSV,
Als je van mening bent dat iemand offtopic post kun je daar een melding van maken en zal dit worden beoordeeld door een andere Moderator.
Maar ik weet dat ik post binnen de richtlijnen van Voetbalzone en hier bij houden aangezien juist dit erg off-topic is ;-)

Wat is er zo raar aan dan?
Ze hebben geen enkele keer verloren, niemand was dus in staat van dit 'zwakke Portugal' te winnen en meestal niet binnen 90 minuten.
Voetbal is ook een mentaal spel en Portugal is daar oppermachtig in gebleken.
Die excuusjes over verlengingen, ze hadden dus meer minuten in de benen dan de rest.
Verder is de finale een wedstrijd op zich en die heeft Portugal gewoon terecht gewonnen.

11 juli 2016 om 01:20

Zo irritant wanneer mensen een kritische noot gelijk als 'haat' zien.

Je vergelijking met het Nederlands elftal slaat ook kant nog wal. Nederland speelde toen ontzettend negatief voetbal waar juist heel veel kritiek op was. Maar voor eventueel succes wilden de meesten dat wel een keer door de vingers zien.

Velen zien het liefst een leuke frisse aanvallende ploeg winnen. Op dit EK heb ik persoonlijk veel meer van Frankrijk kunnen genieten dan van het saaie Portugal.

Portugal heeft de voor hen beste tactiek heeft gekozen, als team heel sterk heeft gespeeld en een prachtige overwinning geboekt. Dat is knap en een compliment waard. Als het Nederlands elftal met zulk negatief voetbal had gewonnen, was ik ook alsnog ontzettend blij geweest. Maar dan mag er toch nog steeds wel kritisch naar het spel en de entertainmentwaarde gekeken worden?

De entertainmentwaarde van Portugal was wat mij betreft zéér laag. Maar ik ben jaloers op hun mooie prijs.

11 juli 2016 om 01:46

Je slaat anders de spijker behoorlijk hard op de kop.
Omdat het Nederland was wilde we dat door de vingers zien en nu het een ander lukt zo eerste te worden is het niet goed.
Verder heb ik nergens gesteld dat Portugal sierlijk heeft gewonnen.
Ook niet dat de entertainment waarde hoog was.
Wel dat ze de finale verdiend gewonnen hebben en daarom ook het ek.

11 juli 2016 om 02:17

Je gaf aan dat we de polonaise liepen over het vertoonde spel. Dat was absoluut niet waar. Er was juist ontzettend veel kritiek op het vertoonde spel. Het spel van Nederland vond ik toen ook niet kampioenswaardig. Het was af en toe om je voor kapot te schamen. Maar effectief was het wel.

Of een overwinning verdiend is, is zeer subjectief. De Portugezen hebben gescoord, de Fransen niet. Dus op basis van die statistieken wel. Maar met zulk spel winnen is leuk voor het winnende land, maar daarnaast zullen weinigen van dit spel genoten hebben. Dat vind ik jammer.

11 juli 2016 om 02:33

Over het vertoonde spel polonaise lopen?
Heb ik nergens gezegd, wel polonaise lopen na winst met een zelfde spel.
Probleem opgelost dus.

10 juli 2016 om 23:39

Een ploeg die derde word in zijn poule kan nooit een terechte winnaar zijn. Afbraakvoetbal en een van de grootste factoren waarom dit het saaiste toernooi sinds 1990 was. Bah.

10 juli 2016 om 23:44

Ach ach, het derde van de poul smoesje. Laat me raden, jij vind Ronaldo vast ook arrogant. Lekker huilen bij mama op schoot...

10 juli 2016 om 23:49

Gefeliciteerd ik heb nu meerdere reacties van je gelezen en de een is nog dommer dan de ander! Waarom zit je op een voetbalsite als je geen fatsoenlijke reactie kan plaatsen??

11 juli 2016 om 17:52

Ronaldo is ook arrogant, maar dat mag, hij is gewoon een bizar goede voetballer. Neemt niet weg dat ik Portugal een enorm irritant team vind en het ze niet gun, en dat ze als 3e in de poule zeer veel geluk hadden met de nieuwe tournooi opzet.

10 juli 2016 om 23:41

Terechte winnaar van vanavond? Dat kan maar, terechte winnaar van het EK? Nee. Hoe Portugal zo ver kwam blijft voor iedereen een raadsel. Het was gewoon weg niet terecht.

11 juli 2016 om 08:05

Door goede tactiek kwamen ze zover

10 juli 2016 om 23:42

Waar heb jij het over?! Portugal heeft niks klaargespeeld en is een van de laatste die het verdient om De titel te pakken, alsnog gefeliciteerd Portugal.

10 juli 2016 om 23:43

De Roze Panter

Het heeft ook gewoon met een deel geluk te maken dat ze zelf niet met tranen van verdriet op het veld zouden zitten. Die bal op de paal tsjaa. Al met al een zeer saai Ek en alsof je het kon raden wint Portugal dit Ek het is echt niet normaal. Gelukkig hou ik er geld aan over, Dit Portugal is gewoon kampioen van Europa het is toch ergens mis gegaan

10 juli 2016 om 23:44

Man man wat is pogba toch onderschat. 120 miljoen haha hij is echt niet beter dan kroos. Jammer voor ronaldo dat hij geblesseerd uitviel. Toch mooi hoe hij langs de kant stond vol passie

11 juli 2016 om 01:43

Ik zou de betekenis van 'onderschat' nog even opzoeken...

10 juli 2016 om 23:45

Ronaldo was inderdaad een ware leider die altijd voorop stond. Zelfs in de finale terwijl hij geblesseerd was alsnog coachen vanaf de zijkant. Wat een winnaarsmentaliteit. Daarom heeft hij mijn voorkeur boven Messi. En dat werd versterkt nadat Messi de finale om zeep hielp en direct afscheid nam.

11 juli 2016 om 00:21

ik zei toch dat Portugal beter is zonder Ronaldo. Jij verklaarde me voor gek maar vanavond is dit dus bewezen! Ze speelden als een écht team en zelfs de vrije trappen waren nu gewoon serieus gevaarlijk. In de finale is het leuk dat Ronaldo aan de zijkant staat, maar uiteindelijk is het gewoon een echte teamprestatie zonder echte uitblinkers. Toch is Eder de man van de avond en niet Ronaldo. Maakt niet uit, Ronaldo heeft ook zeker zijn bijdrage gehad maar dit EK was hij zeker niet de belangrijkste in dit Portugal. Teamprestatie!

11 juli 2016 om 00:24

Maar zonder Ronaldo was heel Portugal na de groupfase naar huis gegaan. En deze finale was voetballend echt niet veel soeps. Het was gewoon met zijn alle voor het doel hangen en er snel uit. En met Ronaldo had Portugal in 90 minuten gewonnen btw.

10 juli 2016 om 23:47

Wtf? Wat voor wedstrijd heb jij gezien? Frankrijk duidelijk de sterkste en met de meeste kansen. Voetbal 0 - afwachten 1, helaas.

11 juli 2016 om 00:09

Als de kunst van het verdedigen zo makkelijk zou zijn, was die 1-0 van Portugal niet gevallen. Wat een tijd kreeg die Eder zeg.

10 juli 2016 om 23:51

Ik heb nog nooit zoveel onzin gezien in zoveel overbodige tekst.

Hoe kan je nu zeggen dat ze de terecht winnaar zijn van het Ek?
Dat is echt ongelooflijk om dat te concluderen.

Ik gun het ze van harte, maar ze hebben echter zoveel geluk gehad.

11 juli 2016 om 00:06

Mooi samengevat! En niet te vergeten, een wedstrijd duurt langer dan 90min. Ze hebben aardig wat extra minuten moeten maken t.o.v de andere landen. Mentaal ijzersterk met n sterk en solide verdediging met voor mij Pepe in de hoofdrol. Terecht of niet.. dr heeft geen 1 land van Portugal gewonnen dit toernooi, dus zijn ze wat mij betreft de terechte winnaar. Of het nou leuke wedstrijden waren om te zien.. nee helaas niet, maar dat gebeurd helaas vaker in t voetbal.

Cgrtzz Portugal.

11 juli 2016 om 00:11

Nos studio anti-portugal i.p.v nos studio france. Het doet pijn aan mijn oren en ogen wat er allemaal gezegd wordt over Portugal. Ze verdedigden heel het toernooi fantastisch maar als atletico madrid of italie het doet is het geweldig en passie.

11 juli 2016 om 00:18

Dat hele studio frans is om te janken. Alleen maar messi ophemelen en ronaldo neerhalen. Loopt die hond nog los wat nergens opslaat. Dat zie je toch niet bij andere studio's

11 juli 2016 om 00:35

"Portugal zonder Ronaldo" roept natuurlijk ook de nodige reacties op. Hij heeft de wedstrijd niet vol kunnen maken, maar hij heeft gespeeld en hij was er tot de laatste seconde bij. Die man leeft voor de sport en leeft vooral om te winnen. Er zullen weinig mensen zijn die die mentaliteit hebben die hij heeft. Ongelooflijk veel respect daarvoor.

Neemt niet weg dat ik zijn maniertjes in het veld soms walgelijk vind.

Heb zelf totaal niet genoten van het voetbal tijdens het EK. De een verdedigd de ander heeft de bal en wacht af. Dan komt er zon winnaar als Portugal uit. Niks mis mee als je van dat voetbal houdt. Portugal heeft de finale gewonnen en dan ben je gewoon de terechte winnaar. Neemt niet weg dat met deze ontwikkelingen (en die van de laatste jaren) het voetbal wel zorgelijk is. Het entertainment niveau is ontzettend aan het dalen en er moeten regelveranderingen komen om dat weer omhoog te brengen. Niemand durft meer door de dikke muren te voetballen. Want de beste verdediging is lijdt vaak tot de beste aanval ipv andersom.

Portugal chapeau! Maar mag wel kritisch zijn naar het saaie EK

11 juli 2016 om 00:38

Duizend likes op dit commentaar! Bedankt!

11 juli 2016 om 01:20

Als heel Nederland anti-Portugal is, wat ben jij dan? Anti-alles wat niet Portugal is? Maar zo te lezen ben je meer een Cristiano fanboy.

Ongelooflijk hoe dit team kampioen is geworden. het failliet van aantrekkelijk voetbal.

10 juli 2016 om 23:54

Met Tony Pulis zijn Stoke City tactiek kampioen worden is een schande.

Prachtig resultaat voor Portugal. Met name vind ik het prachtig voor c. Ronaldo. Die man straalt pure passie uit. Die beelden van c. Ronaldo die meeleeft zijn onbetaalbaar. Zuur dat net hij moest uitvallen na een onbesuisde actie van payet.

10 juli 2016 om 23:39

In plaats van beelden van een superster die heel erg meeleeft, had ik liever supersterren die heel leuk voetbal spelen willen zien. Wat een bagger man. Er wordt alleen op resultaat gespeeld. Wat heb je daar in godsnaam aan als toeschouwer?

10 juli 2016 om 23:55

In portugal zal hetniks uitmaken. Net als in 2010/14 in nederland

11 juli 2016 om 00:00

Ik vond het geen drol aan in 2010 en 2014. Ik heb in 98 en 2000 veel meer genoten. Het gaat niet om de portugezen. Het gaat erom dat lelijk voetbal beloont wordt. Daar mag best wat aan gedaan worden.

10 juli 2016 om 23:41

Het was niet moedwillig schoppen van Payet, maar wel lomp. Prachtig hoe Ronaldo nog in het coachvak stond te roepen en te doen en Guerreiro het veld in duwde. Dat notabene Eder nog moet scoren, die kan er ook helemaal niet veel van... Maar schoot hem prachtig binnen.

10 juli 2016 om 23:45

Bewust van payet beuken op t standbeen heeft niets met duel te maken.... Waardeloos ek verder aar Portugal verdiende t vanavond en die Arrogante kikkers niet

10 juli 2016 om 23:50

Behalve dat het niet bewust was. Portugal verdiende niks. Wat een anti-voetbal. Hoe kun je dat toejuichen?

10 juli 2016 om 23:58

En Frankrijk speelde vol op de aanval? Kan je net zo goed zeggen dat zij er tegen Diitsland uit moesten liggen en het dus ook niet verdienden, feye88. Laat ons het EK dan aan Spanje of Duitsland geven...

11 juli 2016 om 00:01

Ik vond het ook een vreselijke finale bon jovi. De beloning van het spelen van het lelijkste voetbal.

11 juli 2016 om 00:09

Het was geen spektakelstuk, dat klopt. Maar om het nu onverdiend te noemen...

11 juli 2016 om 00:13

Natuurlijk hebben ze verdiend gewonnen, aangezien ze gescoord hebben. Maar ik gunde ze niks. Ik haat antivoetbal. Ik vind NL sinds 2010 ook al niks meer. Aanvallend voetbal moet aangemoedigd worden.

11 juli 2016 om 00:19

Tja, aan de aanvallende ploegen om daar iets op te vinden.

11 juli 2016 om 00:25

Nee, aan de bonden. Voetbal wordt gespeeld voor het publiek.

11 juli 2016 om 01:27

En jij denkt dat het Portugese publiek niet blij is op dit moment? Ga toch huilen man.

11 juli 2016 om 01:52

Naast het Portugese publiek zullen er weinigen echt genoten hebben van deze finale. Wat dat betreft is de neutrale toeschouwer weinig verwend. Maar schitterend voor de Portugezen.

11 juli 2016 om 03:16

Zo Cocoafc. Kun je me dan even uitleggen waar ik precies zeg dat het alleen gaat om wat het Portugese publiek van voetbal vindt? En kun je er gelijk bij vertellen wat blij zijn met antivoetbal te maken heeft?
Misschien is Portugal blij, maar voetballiefhebbers die neutraal waren niet. Het was strontvervelend om naar te kijken.
Ik ben ook blij als Feyenoord een keer lelijk wint, maar dat wil niet zeggen dat ik tevreden ben over de speelwijze van het team. Ik wil mooi voetbal zien. En Portugal liet precies het tegenovergestelde zien.

11 juli 2016 om 00:18

Die man straalt naast pure passie ook een enorme media-geilheid uit... na elke gemiste kans weten dat er camera's op hem gericht zijn en dan helemaal er naar handelen en dan dat meedoen aan de kant alsof hij opeens coach geworden was.... sneue acties allemaal... dat glamourgedrag haat ik van hem.

Verder gun ik het hem wel, hij is een uur sang sportman en een geweldige voetballer.

Welkom op het EK 2016, waar een team wat maar 1 keer gewonnen heeft in 90 minuten kampioen is. Gewoon te bizar voor woorden dit.

10 juli 2016 om 23:40

Dat is opzich nog niet zo erg. Vindt het jammer dat een nummer 3 van een groep gewonnen heeft. Hier door zal de uefa vast houden aan dit concept.

10 juli 2016 om 23:42

Dat doen ze toch wel, alles om het geld helaas.

10 juli 2016 om 23:58

Je kan het treurig vinden dat een nr 3 uiteindelijk wint, maar ook een nr 3 moet uiteindelijk nr 1 en 2's verslaan uit andere poules om kampioen te worden en dat hebben ze wel gewoon gedaan. Voor of na regulieren speeltijd doet er niet toe, als Nederland zo een eindtoernooi wint vind ik het ook gewoon prima en viert heel Nederland overigens ook gewoon feest. Nu is dat de Portugezen gegund.

10 juli 2016 om 23:48

Dit kon ook in 2012 of 2008 en voorgaande edities.

10 juli 2016 om 23:51

Hoezo? Daar ging je door als 3e in de poule? Dacht t niet.

11 juli 2016 om 00:00

Nu beweer je wat anders. Ook vroeger kon je door 1x binnen de 90 minuten te winnen, het EK winnen...

Simpelweg 1x winnen in je poule, 1 of 2x gelijk en dan telkens via verlengingen of strafschoppen in de KO fase.

11 juli 2016 om 00:13

Thaha, is er iemand geprikkeld na het verlies tegen Portugal? Valt me tegen van je. Portugal verdiende gewoon een 9 op 9 in die poule en dan zou er niemand over deze zege vallen.

En neen, ik ben absoluut geen Ronaldo fan, ik heb meer met Frankrijk, ga er woensdag op reis. Beide landen hadden het verdiend en Portugal is gewonnen..

11 juli 2016 om 00:15

Wat maakt het uit? Het is ook het team dat geen enkele wedstrijd verloren heeft! Dit concept van 24 landen mag er van mij ook uit, maar het zijn de regels en daarvan heeft Portugal geprofiteerd. Kampioen is kampioen, over 10 jaar heeft waarschijnlijk niemand het meer over de manier waarop.

11 juli 2016 om 00:17

Ze zijn als enige ongeslagen gebleven dit toernooi. Zo kan je het ook bekijken.

Uiteindelijk zwaar verdiend de finale gewonnen. Carvahlo verreweg de beste.

11 juli 2016 om 00:36

Wat ben je toch ene zure slechte verliezer alleen 0omdat Portugal van jou Wales won.

Gefeliciteerd aan een ieder die Portugal steunt! Maar zéér onterecht! Bah bah ;

SIIIIIII. Mooi. Zonder ronaldo. Wat moooi voor Portugal.

Ahahahaa eder ik lachte hem altijd uit maar wat maakt hij zijn land blij zeg

10 juli 2016 om 23:41

Dat deed eder

Het lukt hun gewoon!!! Het lukt hun gewoon!!!
Dit is zo mooi!!!

Illustratieve winnaar van een dramatisch toernooi. Heb misschien twee leuke wedstrijden gezien.

Een afschuwelijk slecht EK, met als dieptepunt deze finale met als totaal onverdiende winnaar Portugal!
Ik denk dat er nog nooit een ploeg is geweest die het zo niet verdiende, zelfs Griekenland in 2004 verdiende het meer..

Vind het wel mooi voor Ronaldo, ook mooi om te zien hoe hij het einde beleefde, haha.

Dit EK en deze winnaar hebben echter laten zien hoe idioot deze opzet is geweest!

Overigens weet ik nu echt zeker dat Messi terugkomt op zijn besluit om te stoppen bij Argentinië, haha!

11 juli 2016 om 00:02

Waarop baseer je je mening? De 3e plaats in de groep?

11 juli 2016 om 01:35

De 3de plaats in de groep en het saaie verdedigende spel.
En ik weet dat Griekenland in 2004 ook heel verdedigend speelde. Maar die hadden op geen enkele positie een speler die in dit Portugese elftal mee zou mogen doen. Des te erger is het, wat mij betreft, dat de Portugezen zo saai en verdedigend hebben gespeeld.
Terugkomend op de 3de plaats in de poule: ze hadden vanzelfsprekend een paar weken geleden al met vakantie moeten hebben gaan; Ipv vandaag de finale te hebben gespeeld.

11 juli 2016 om 11:21

Portugal voetbalde in de groepsfase erg aantrekkelijk. Daarna iets minder, maar da's ook logisch.

Frankrijk deed trouwens net hetzelfde tegen Duitsland en die hebben op 8 of 9 posities een betere speler dan Portugal.

Gefeliciteerd Portugal. Ik vraag mij wel oprecht af of ze met Ronaldo ook hadden gewonnen.

11 juli 2016 om 00:01

Ik denk het wel, Rui Patricio was geweldig en heeft Frankrijk over het algemeen van score afgehouden, dat staat los van de aanwezigheid van Ronaldo, dus ja.. Daarnaast heb je met Ronaldo veel meer dreiging voorin.. Is met 3 goals en 3 assists ook gewoon van waarde geweest. Het enige wat we niet hadden gezien als Ronaldo de hele wedstrijd had gespeeld was een vrije trap op de lat.

Zeer jammer voor ronaldo. Ik ben zelf een grote critici van hem maar als je die gast ziet huilen voel je je slecht in de finale geblesseerd worden is het ergste wat er kan gebeuren. Klattenburg die alweer toont hoe hij de champions league finale en ek finale kan fluiten is ongelofelijk. Dramatische scheids die de overtredingen van frankrijk gewoon niet bestraft. Umtiti die op de voeten van de spelers kan stappen zonder bestraft te worden en sissoko die niet bestraft word voor de trap op pepe, maar geeft wel onmiddellijk een gele kaart aan een portugese speler. Wat een thuisfluiter en verlengingen fluitte hij in de nadeel van frankrijk . Dat sissoko de motm was 1ste helft toont dat de kwaliteitsvolle spelers er gewoon niet aanwezig zijn op deze ek finale zoals pogba ,enz. 2 teams die verdedigde wat zeer jammer was maar natuurlijk zeer normaal als je naar deze ek kijkt. Griezmann met een geweldige kans met een perfect pass van coman. Patricio die een goede kans stopt van giroud. Goede invalbeurt van coman en die La van portugal (goed gedaan van bvb) was zeer goed. Goeie voorzet van nani en quaresma als hij die scoorde . Eder was een goeie wissel en moest misschien er eerder in. Eder wat een lekkere goal. Eder zei ik wilde topscorer worden van het ek hij is de matchwinner geworden

Tegen de verwachtingen in, maar zeker niet onverdiend, wint Portugal het EK. Proficiat.

Fantastisch dit voor Portugal! Is Ronaldo ook gegund, die jongen werkt er zo bard voor sleept zijn team er zovaak doorheen en nu laat zijn team hem niet in de steek! Prachtige beelden ook langs de lijn! Portugezen gefeliciteerd!!

Jammer dit ik had toch graag Frankrijk als winnaar gezien, maarja met dit soort finale's kan het alle kanten op zelfs de onterechte kant.
Wel mooi voor Ronaldo die emotie was mooi om te zien!

Dit hele EK had gewoon geen winnaar verdiend.

10 juli 2016 om 23:55

Amen.

Dit is qua voetbal waarschijnlijk het slechtste EK ooit. Nog nooit zoveel saaie wedstrijden gezien. Mensen zeurden over het nieuwe concept maar de wedstrijden met die zogenaamde kleine landen hadden de hoogste waren vermakelijker dan die zogenaamde krakers.

Voor Ronaldo vind ik het prachtig, evenals de rest van Portugal. Gefeliciteerd ook voor de Portugese fans op dit forum! Maar man man man, het antivoetbal heeft gewonnen. Uiteindelijk past dat precies in het straatje van dit hele Ek...

Gelukkig is dit oersaaie EK voorbij. Echt het meest saaiste eindtoernooi ooit. Hoop dat de OS een stuk beter wordt. Gefeliciteerd Portugal en Ronaldo met deze titel. Of het verdiend is is een ander verhaal.

Jammer voor jullie jankerds die alleen maar negatief kunnen zijn over Portugal. Heerlijk dit. PORTUGAL CARALHOOO

10 juli 2016 om 23:43

Er valt toch ook niets positiefs over te zeggen man. Wat een saai anti voetbalteam is het. Kampioen van de armoede. Blij dat dit ellendige tournooi voorbij is.

10 juli 2016 om 23:44

Was dat dan zo onterecht? Of ben jij niet helemaal objectief? Dus.

11 juli 2016 om 00:14

Die negativiteit was er al voordat Portugal nog maar een minuut gespeeld had. Er is een haat tegen Portugal in Nederland die echt nergens op slaat..

11 juli 2016 om 00:34

Komt omdat wij van voetbal houden Porto.

Wat een zaad Ek met een zaad finale en een zaad winnaar. Als de nr 3 uit de poule het EK wint weet je dat je een gefaald kut toernooi hebt georganiseerd. Adios.

11 juli 2016 om 00:45

Zou je niet zeggen als hetzelfde met oranje zou gebeuren

Verschrikkelijke wedstrijd.. maar wat een passie bij Ronaldo. Ik gunde het Portugal van te voren niet maar ik heb toch wel meer sympathie gekregen voor Ronaldo. Wat een eindbaas! Gefeliciteerd Portugal!

Dit is qua voetbal waarschijnlijk het slechtste EK ooit. Nog nooit zoveel saaie wedstrijden gezien. Mensen zeurden over het nieuwe concept maar de wedstrijden met die zogenaamde kleine landen hadden de hoogste waren vermakelijker dan die zogenaamde krakers.

Een zaadtoernooi qua niveau. Verder was het een mooi EK met een verdiend winnaar uiteindelijk. Eindelijk een prijs voor Portugal. Ze verdienen het gewoon. Ook voor CR7. Dit een mooi kroon voor al zijn prestaties tot nu toe.

10 juli 2016 om 23:41

Op welke manier verdiend? Door enkel van Wales in 90 minuten te kunnen winnen? Juist...

10 juli 2016 om 23:43

En toch staan ze met de beker!

10 juli 2016 om 23:46

Ik vind ook niet dat Portugal het verdiend. Maar wie had jij liever als winnaar gezien. En op basis van wat?

10 juli 2016 om 23:47

door als enigste land van niemand te verliezen. zo kan je het ook zien

10 juli 2016 om 23:51

Modric, voor mij is het simpel: Wales. Ik ben Welsh. Dus dat is een makkelijke keuze.

10 juli 2016 om 23:54

Italie

10 juli 2016 om 23:56

En dit is dus de ondergang van het voetbal. Ploegen spelen alleen nog maar om niet te verliezen. Ergens begrijpelijk, aan de andere kant verliest het alle charme.

10 juli 2016 om 23:59

Laat me raden, jij bent een Welshman?

Ik zie nu da je het zelf al toegvoegd hebt. Lol. Waarom is dat geen verassing? Slechte verliezer ben je.

11 juli 2016 om 00:05

Nee, we verloren terecht van Portugal, daar kan ik niets aan doen. Dat doet niets af aan het feit dat Portugal dit toernooi niet verdiende te winnen.

11 juli 2016 om 00:16

Feit? Ik zou het een mening noemen.

11 juli 2016 om 00:18

Je draait een beetje door stravven. Misschien tijd om de azijn weg te zetten en een lekker dutje te doen.

11 juli 2016 om 00:47

Chi7 ik wordt er zelfs bang van van zijn emotionele onstabiliteit..

11 juli 2016 om 00:55

Wat dacht je van ongeslagen kampioen worden? Onverslaanbaar!

11 juli 2016 om 02:21

Slb, dat is het probleem: Voetbal zou om winnen moeten gaan, Portugal speelt niet om te winnen maar niet om te verliezen.

Een zaadtoernooi qua niveau. Verder was het een mooi EK met een verdiend winnaar uiteindelijk. Eindelijk een prijs voor Portugal. Ze verdienen het gewoon. Ook voor CR7. Dit een mooi kroon voor al zijn prestaties tot nu toe.

10 juli 2016 om 23:44

Als je CR7 zo ziet kan je hem dit alleen maar gunnen, maar ik vind Portugal niet de verdiende winnaar. Achja meningen verschillen.

10 juli 2016 om 23:45

Ze verdienen het?? Ze spelen alleen maar om niet te verliezen.

Verdedigend voetbal overwint weer eens.. best jammer, maar wel leuk dat we eindelijk weer een ander land hebben als winnaar van een toernooi.

Dus Portugal wint het Ek in Frankrijk tegen Frankrijk zoals Griekenland in 2004 deed tegen Portugal in Portugal! (Beetje vergelijkbaar met al die gelijkspellen verlengingen). Gefeliciteerd Portugal! Gun het ze van harte!!!

10 juli 2016 om 23:42

De spitsen kun je ook nog vergelijken: Charisteas en nu Eder! Ze kunnen er geen snars van, maar ze staan in de boeken.

10 juli 2016 om 23:50

Haha inderdaad! Eder hele toernooi niet gezien en nu de grote held!

11 juli 2016 om 08:21

Hoezo vergelijk baar met gelijkspel verlengingen?
Griekenland heeft 2x gewonnen van Portugal, 1x van Frankrijk, 1x van Tsjechië (dat NED en DUI onder zich hiel. Gelijk tegen Spanje en verloren van Rusland.

Het was een stuntploeg , een beetje als Wales dit EK, maar ze wonnen verrassend.

Kampioen van de armoede. Geeft al aan hoe slecht toernooi dit was. Gefeliciteerd Portugal.

Waardeloos toernooi waardeloze winnaar. Eigenlijk is het ook wel passend zo.

Portugal is kampioen omdat Platini met het idee van 24 teams kwam. Hoe ironisch is dat.

Gefeliciteerd enz, zwaar onverdiend though. Maar ach, komt door deze rare toernooiopzet lol.

Portugal heeft gewonnen, het voetbal heeft verloren. Op deze manier gaat het voetbal een donkere toekomst tegemoet. Ik denk dat we met zijn allen moeten afvragen of dit het voetbal is waar we graag naar willen kijken.

11 juli 2016 om 00:05

Portugal deed gewoon mat mogelijk met dit team. Vooraf was Italie, Duitsland, Spanje, Belgie de grote kanshebbers. Ze speelde naar de mogelijkheden.

Feestje!!!!!!!😁😁😁😁😁

10 juli 2016 om 23:58

Gefeliciteerd man!

Wat overblijft: de hakbal van Ronaldo, De omhaal van Shaqiri en de meesterlijke pass van Bonucci! Best wel treurig eigenlijk

10 juli 2016 om 23:45

Vergeet de goal van Nainggolan niet, en ook die van Robson-Kanu mocht er zeker wezen.

10 juli 2016 om 23:48

Ja de spaarzame momentjes toch.

10 juli 2016 om 23:46

Goal van Kanu en Hamsik mochten er ook zijn.

10 juli 2016 om 23:58

Niet echt een voetbalmoment, maar het huilen van Matuidi vond ik verschrikkelijk mooi, op een emotionele manier. En aangezien er op dit ek amper wat is gebeurd, is het toch al vrij snel een hoogtepunt.

Portugal: O Campeão da Europa

Parabéns!!!!!!!

Waanzinnn.... Portugal die kampioen wordt. Ik hun het ze echt, maar ze verdienen het echt niet. Frankrijk was niet veel beter, maar nam meer risico's en kwam vaker in de aanval. Ik voel me rot voor Frankrijk.

Wedstrijd lijkt mij bij vlagen best leuk geweest voor de neutrale kijker. Ik, als iemand die sinds kleins af aan voor Portugal is, vond het geweldig. De spanning voelde ik enorm. Cristiano z'n uitvallen voelde elke voetballiefhebber denk ik enorm. Één van de grootste voetballers aller tijden heeft samen met zijn team eindelijk een nationale prijs gepakt.

10 juli 2016 om 23:54

Gefeliciteerd. Maar geloof me; voor de neutrale kijker was het verschrikkelijk om naar te kijken. Kampioen vd armoede. Voor deze troep ben ik geen voetballiefhebber geworden.

Gefeliciteer Portugal. Op karakter gewonnen.

Met stip het minst goede en leuke EK dat ik mij kan herinneren (vanaf 92).

Wel goed dat Ronaldo z'n shirt uit deed. Hij was vast doorweekt van die 120 minuten voetbal.

10 juli 2016 om 23:52

Haha die laatste zin ook!

11 juli 2016 om 01:48

@micharlxeinema

Interessant he, Ronaldo die zijn shirt uittrekt. Normaal gesproken is een man zonder shirt niks raars maar jij, jij kan je ogen niet van Ronaldo afhouden. Nee even serieus, kom op. Kijk je naar voetbal of een Amerikaans roddelprogramma?

Gerechtigheid en zeer terecht. Blij dat die schoppers verloren hebben. Ronaldo gun ik het zo erg... Lekker lekker Portugal win het EK terecht zwaar terecht

Mooi 50 euro mee gewonnen. Al had ik het Frankrijk erg gegund na al die ellende van vorig jaar.

Ronaldo heeft nu alles gewonnen wat er te winnen valt. Wat een geweldenaar, ik gun het hem zo nadat hij uit de wedstrijd was getrapt. Kijken of Messi nu terugkeert bij Argentinië, want nu heeft Ronaldo toch een streepje voor.

10 juli 2016 om 23:48

WK nog niet.

10 juli 2016 om 23:48

Volgens mij is hij nooit wereldkampioen geworden hoor. En dat gaat ook nooit gebeuren. Daar zorgt Messi wel voor.

10 juli 2016 om 23:52

Kan je niet herinneren dat hij ragequit na de finale. Die keert niet meer terug. En een WK is niet realistisch met zo'n matig elftal. EK was ook niet realistisch, ze hoorde uitgeschakeld te zijn in de poule maar dankzij Ronaldo in die laatste wedstrijd bleven ze erin. Dat is het moment van het toernooi, het opstaan van Ronaldo toen het echt moest.

11 juli 2016 om 00:02

Wedje leggen dat messi terugkomt bij argentinie? 50 euro. Moet ik alvast me rekeningnr doorsturen?

11 juli 2016 om 01:07

Alweer ronaldo. Feliciteer eens portugal en niet alleen ronaldo. Patricio die in de knock out fase portugal meerdere keren heeft gered. Pepe die de beste portugese en meest consistente speler is op het toernooi. Nani die zichzelf heeft opgewekt. Quaresma en sanches die belangrijk waren en de enige goals scoorde in de laatste 16 en kwartfinales. Ronaldo die tegen wales scoorde in de halve finale. Eder en patricio die het doen voor hun land in de finale en ze de winst brengen aan portugal. Maar nog steeds heeft ronaldo portugal kampioen gemaakt. Fuck logic

11 juli 2016 om 07:23

Kan ik me zeker herinneren. Als je er zo zeker van bent dat hij niet terugkeert waarom leg je dan geen wedje? Deze weddenschap kost je maar 50 euro.

10 juli 2016 om 23:48

Ronaldo een streepje voor hoe dan? Met de vergelijking met pele, maradonna en cruijff? Ohhneee dat was messi die met hun vergeleken wordt sorry.

10 juli 2016 om 23:53

Moeilijk te vergelijken met spelers uit het verleden. Maar als je de prijzenkast vergelijkt met Messi staat Ronaldo er beter op. Dan kan je niet omheen.

10 juli 2016 om 23:57

Hoe dan? Door al die la liga titels? Volgens mij heeft messi meer prijzen en ook nog 5 ballon dors. Verder is messi een betere voetballer. Daarom wordt hij vergeleken met de grote 3 en ronaldo niet. Ik vind messi de beste voetballer aller tijden en met mij zijn er meerdere. Er is geen 1 expert die c. Ronaldo vergelijkt met pele maradonna en cruijff. C ronaldo is niet eens de beste ronaldo ooit.

11 juli 2016 om 00:05

haha wat hebben Ronaldo, Maradona en Zidane dat Messi niet heeft?
Prijzen met zowel clubs als landen

11 juli 2016 om 00:11

Een prijs met je nationale team is nodig om de beste ooit te zijn. Dan tel je echt mee met de absolute toppers. Dus niet alleen presteren bij één van de beste teams ter wereld. Maar ook als je mindere goden om je heen hebt, En dat belasting gebeuren geeft ook een heel ander beeld van Messi.

Een geweldenaar aan de bal en een weergaloze voetballer maar de strijd tussen Messi en Ronaldo die altijd gevoerd werd is nu voorlopig besloten. Zelfs 20 la liga titels zijn niet gelijk aan een Ek.

Iedereen heeft zijn persoonlijke voorkeur. Maar Ronaldo wilde altijd de beste zijjn, en met dit EK heeft hij nu eindelijk meer gepresteerd dan Messi. En daar ging het Ronaldo altijd om. Het meeste winnen in club verband maar ook met zijn land.

11 juli 2016 om 00:14

Zeker wel ronaldo doet het jaren achter mekaar en de braziliaanse maar een paar jaar door zijn vele blessures mischien als die ook zo had geleeft als c.ronaldo doet was die niet zovaak gebleseerd geweest

11 juli 2016 om 00:15

Oke dus cruijff behoort niet tot de allergrootste? Overal over de wereld vinden ze cruijff pele en maradonna de 3 beste ooit. In willekeurige volgorde verschilt dit per land. Messi is de enige voetballer die vergeleken wordt met deze 3 daarmee is de discussie al gesloten. De discussie was al jaren geleden beslist maar real fans willen daar altijd wat anders van maken. Messi is een betere voetballer dan ronaldo. Punt uit.

11 juli 2016 om 00:17

@daddyg. Ga alsjeblieft je mond spoelen. Ronaldo nazarrio is de beste spits ooit. Na zijn blessure was er een 50 procent kans dat hij ooit nog tegen een bal zou kunnen trappen. Hij kwam terug en werd wereldkampioen.

11 juli 2016 om 00:21

Door wie is dat besloten? Messi kan niet eens een penalty raak schieten als het er echt om gaat. En daar gaat het om. Niet om een hattrick tegen 10 man van Panama. Maar beslissend zijn in finales/halve finales.

Trouwens jij hebt dus in elk land gevraagd wat de top 3 ooit is? Dat moet tijd gekost hebben zeg.

Zoals ik al zei iedereen heeft persoonlijke voorkeur. Maar om feiten kan je niet heen. Ronaldo heeft meer bereikt, door dit EK neemt hij een grote voorsprong. Titel met je land is zoveel groter dan een landstitel.

11 juli 2016 om 00:27

Dat is besloten door experts over de hele wereld die meer verstand hebben van voetbal dan jij, ik en de rest van deze hele voetbalsite. overigens is dat ook besloten doordat messi 5 ballon d'ors heeft en Ronaldo 3 terwijl messi 3 jaar jonger is. zegt genoeg denk ik. maar als je toch over die titel begint, wacht maar die komt er wel voor Messi. Die gaat echt nog wel een prijs met argentinië pakken.

11 juli 2016 om 00:27

Gelukkig is Ronaldo zo vaak beslissend geweest in een finale..deze ook weer zeg poeh! Messi wordt vergeleken met de grootste ooit en Ronaldo alleen met Messi. Bovendien heeft Messi nog altijd een grotere prijzenkast dan Ronaldo. Daarnaast komt bij het winnen van een EK of CL veel meer geluk bij kijken dan bij het winnen een liga wat een heel jaar duurt en waar iedereen dezelfde tegenstanders heeft.

11 juli 2016 om 00:39

Welke experts dan Dennis? Linkje naar een wetenschappelijk artikel waar dat bewezen is? Het is een mening, geen feit. Feit is alleen dat Ronaldo zoals vele grote een EK heeft gewonnen en Messi niet.

@sonny Ronaldo nam de beslissende penalty in de Cl finale en besliste de halve finale op het EK. CL is nooit een kwestie van geluk want anders zie je niet steeds dezelfde winnaars opduiken. CL is het beste van het beste, en wie de CL wint heeft hem verdiend. Want je komt altijd tegen een tegenstand die de beste clubs verslagen hebben. Atletico versloeg Barca en Bayern, maar kwam te kort voor Real.

En een EK telt zoveel zwaarder mee dan een landstitel. En al helemaal als het doet met een zwak land zoals Portugal. Kijk als Ronaldo voor Duitsland uitkwam dan telde het minder zwaar mee natuurlijk.

Van de absolute wereldtop op dit moment is Ronaldo één van de weinige die een titel met zijn land gewonnen heeft. Maar ook nog een CL plus paar jaar topscoorder op rij. Terwijl hij 3 jaar ouder is dan Messi. Je zou zeggen dat Messi die stap zou zetten omzich voor altijd in de boeken te zetten als iemand die ook buiten een wereldteam kan winnen.

Ik hoop dat Messi terugkomt op zijn kinderachtige beslissing, want zo blijft er een strijd tussen Ronaldo en Messi en daar worden ze beide beter van. Want nu is de strijd in mijn optiek besloten. Ronaldo heeft een prijs met zijn land, Messi niet.

11 juli 2016 om 00:39

Exaxt sonny messi heeft een grotere prijzenkast en is ook nog eens 3 jaar jonger dan ronaldo!

11 juli 2016 om 00:46

Elke wereldspeler heeft een prijs nodig met zijn land. Want anders blijft dat altijd aan die speler kleven. Ronaldo heeft het bewezen in clubverband en nu ook met zijn land. Nu Messi nog...

11 juli 2016 om 00:48

Zoek maar op youtube op zie je genoeg mensen die deze beslissing nemen. Verder als je wetenschappelijke bewijzen wilt hebben kan je altijd op whoscored kijken waar spelers naar aanleiding van statistieken beoordeelt worden. Messi blaast hierin ronaldo uit het water maargoed dit is naar mijn mening niet een exacte maatstaf om te kijken wie beter is. Echter is dit de enige wetenschappelijke manier waarop je het kan bewijzen.

Om terug te komen op jou statement een ek telt misschien wel meer dan een landstitel in een wereldteam, maar waarom lukt het ronaldo dan niet om meer dan 1 landstitel te pakken in een wereldteam? Is het misschien toch lastiger dan je denkt om die titel te pakken.

Je gaat echter nog steeds niet in op mijn statement wat betreft cruyff. Dus in jou boekje behoort cruyff niet tot de allergrootste? Het spijt me jongen maar cruyff is 4x de voetballer die ronaldo is. En messi is de speler die het dichtste bij dat talent komt.

Puur rauw talent dat is messi. Pure genialiteit die ronaldo niet bezit en daar verandert geen enkele titel of prijs wat aan. In jou optiek is de strijd misschien beslist maar in het overgrote deel van de wereld was deze strijd sowieso allang beslist.

11 juli 2016 om 01:00

Ik vond niet dat Ronaldo de strijd al gewonnen had. Maar nu wel. Trouwens ik moet op YT kijken om te horen wie wie de beste vind. En daar baseer jij op dat iedereen in elk land Messi beter vind? Daar ga ik niet eens op in :P wat een lariekoek.

Whoscored is gebaseerd op statische modellen. Als je 100 passes goed heeft van de 100 krijg je een 9.5. Als je 2x scoort maar paar mislukte dribbles hebt en de passing was ongelukkig krijg je een 8.5. Dus dat is een vaag model.

Het lukt Ronaldo niet omdat ze vaak ver komen in de CL laatste jaren. En dan worden ze slap in de competitie. Over een tijdje ook al weer de Supercup. Terwijl Barcelona langer rust heeft. Door al die internationale prijzen laatste paar jaar komen er zoveel wedstrijden bij. Dat kan ook opbreken.

Ronaldo is veel bepalender voor zijn teams. Ook weer afgelopen CL seizoen. 16 goals in 12 wedstrijden. Ook veel meer goals dan Messi in La Liga. Seizoen ervoor Ronaldo ook meer goals in CL en La Liga.jaar daarvoor ook.

11 juli 2016 om 01:07

Ik zeg niet dat iedereen in elk land dat vindt maar messi wordt wel gezien als een betere voetballer. Het bewijs zijn de 5 gouden ballen.

Whoscored is niet exacte wetenschap maar dat is voetbal sowieso niet. Jij wilde echter wetenschappelijk bewijs voor iets wat niet wetenschappelijk te bewijzen is. Whoscored is het dichtste bij wat je zal komen. Overigens wat een onzin als je dit als argument aangeeft net alsof barcelona niet ver komt in de cl hahaha zegt al genoeg. Idd ronaldo heeft meer goal maar messi is veel belangrijker voor barcelona dan ronaldo voor real madrid. Messi zet zijn ploeggenoten een stuk vaker voor de goal en messi is ook de reden waarom ronaldo geen topscoorder in la liga is. We kunnen deze discussie blijven voeren maar messi is voetballend gewoon beter. Hij is een gelijkwaardige doelpuntenmaker maar een veel betere passer en dribbelaar. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van het voetbal voor een aanvaller. Scoren, passen en dribbelen.

11 juli 2016 om 01:21

Maar hoe kan het dan dat Ronaldo meer scoort? En nu met Portugal wel een EK wint terwijl Argentinie het laat liggen.. Dat soort moment bepalen de echte toppers. En al had Messi 20 goals gemaakt in de Copa tegen landen als Panama en Venezuela. Het gaat erom dat uiteindelijk de prijs binnen is, en hoe maakt dan echt niet uit. Als Messi die penalty niet had gemist waren ze qua prijzen nog gelijk aan elkaar. Dan was de eeuwige strijd door gegaan. Misschien dat Messi terugkomt op zijn beslissing kan hij het weer recht trekken.

Want ik denk dat Ronaldo misschien nu de motivatie kwijt raakt omdat hij nu alleen nog een WK kan winnen. Wat in feiten onmogelijk is met een land als Portugal. Terwijl Messi nog steeds die leegte moet vullen bij Argentinie.

Maar ja wij worden het niet eens. Jij vind Messi beter ik vind Ronaldo beter. En ik dacht dat de meeste Messi fans zouden erkennen dat na het gefaal met Argentinie en het succes van Ronaldo met Portugal de doorslag zou geven.

Ik ben ervandoor, suuuuuu

11 juli 2016 om 02:00

Messi heeft een beter doelpuntengemiddelde dan ronaldo over zijn gehele carriere jammer he.

Ronaldo heeft deze finale niet eens gespeeld en toen hij er nog in stond was portugal slechter dan nadat hij erin stond dus om te zeggen dat deze beslissing besloten is naar aanleiding van eder zijn goal is een beetje apart. Maargoed inderdaad wij gaan er nooit uit komen ik stel voor dat we beide alle wedstrijden van beide spelers gaan kijken dit seizoen en dan mag jij mij vertellen aan het einde van het seizoen op welk vlak ronaldo beter is dan messi. Sterker nog dan mag jij aan het einde van het seizoen mij gaan vertellen wat ronaldo naast zijn intikkertjes toevoegt bij real madrid. Ik ben erg benieuwd.

11 juli 2016 om 08:24

In welke finales was ronaldo beslissend dan? Cl finale 2014 onzichtbaar. Cl finale 2016 eveneens. Hij had gewoon geluk dat hij aan de beurt was bij die laatste beslissende penalty. En als je Zo gaat redeneren, zijn xavi en iniesta beide beter dan ronaldo en messi

11 juli 2016 om 08:29

Niet huilen

11 juli 2016 om 08:49

@jhil Het feit dat je een enorme Ronaldo fan bent, heeft invloed op je objectiviteit. Heb je er wel eens over nagedacht dat Portugal het EK gewonnen zou kunnen door een goede teamprestatie. Want dat was alles wat het was, je wilt toch niet serieus zeggen, dat vooral dankzij Ronaldo zij dit EK hebben gewonnen? Messi heeft een veel hogere vorm bereikt tijdens de Copa, dan Ronaldo tijdens het EK. Echter speelde Portugal enorm sterk als een collectief, waar Messi te maken had met een aantal grote ego's. Je noemt Portugal een enorm zwak land, terwijl juist het team ervoor gezorgd heeft dat ze het EK gewonnen hebben. Beetje krom.
Messi geen echte topper noemen gaat wat ver vind je niet? Hij zorgt er persoonlijk voor dat Argentinië 3x op rij in de finale staat. Een beetje geluk is dan ook nodig, wat Portugal zeker wel gehad heeft.
Daarnaast heb ik het idee dat er altijd met 2 maten gemeten. Ronaldo had in deze 18min dat hij op het veld stond 2 balcontacten. En als hij vervolgens n goal zou hebben gemaakt, meestal op aanvoer van het team dan is hij meteen de beste. Wanneer Messi dit (in mindere mate) doet, zoals op het wk2016, waar hij nog steeds de meeste dribbels had etc, dan wordt gezegd dat hij slecht heeft gespeeld. Ronaldo is absolute wereldtop als afmaker, positiekiezen en drive, niet meer dan dat.

Mensen moeten niet zo zeuren dat het een saai ek is. De kleine landen stonden gewoon op en die spelen nou een maal verdedigend voetbal. Hoorde niemand zeuren toen lvg ons leidde met verdedigend voetbal. En het maakt niet uit of je nou binnen 90 of 120 minuten wint. Winnen is winnen hoe dan ook. Terecht gewonen van Portugal!

10 juli 2016 om 23:43

Portugal is toch geen klein land, helaas kan je op de app niks aanpassen.

11 juli 2016 om 00:01

Zal ik jou is wat verklappen. Portugal is helemaal geen toernooi.- :-)

11 juli 2016 om 00:48

Gelukkig niet, want dat zou een heel slaap verwekkend toernooi zijn.

10 juli 2016 om 23:49

Heel veel mensen zeurden dat Nederland verdedigend speelde. Ze zeurden ook dat Van Persie niets kan, terwijl hij drie goals maakte. Wij zeuren om alles en dit was gewoon een armzalig EK.

Zal Portugal worst wezen natuurlijk. Ga lekker feesten

Misschien wel heel saai, klopt.
Maar man man man, wat was Pepe lekker aanwezig zeg.
Wat een leider achterin, in de lucht is alles van hem.

Slechtste EK ooit door de meest slechtste voetbal land gewonnen. Is typerend.
3e geworden in een matige groep.
Alle geluk van de wereld dat Kroatië niet scoort en zo door gaan
Polen was ook beter, maar weer geluk met penalty's
Waren tegen alleen Wales beter, die Ramsey miste.
En zoveel de minder tegen Frankrijk.

Graag terug naar 16 landen a.u.b. want met al die verdedigende landen is het niet om aan te zien.

11 juli 2016 om 01:42

Portugal verloor geen een keer en was op 2 min storm, duidelijk beter tegen Kroatie, beter tegen Polen(enorm veel kansen) en tegen Frankrijk net als tegen Kroatië niet te stuiten op een enkele momenten na. Als we hierbij optellen dat Portugal de ploeg is die de meeste kansen dit EK heeft gecreëerd zijn ze meer terecht winnaar.

Dat teruggaan naar 16 landen is onzin. Dat ligt aan Nederland die het EK niet haalt, Engeland die niet thuisgeeft, Spanje die niet thuisgeeft, België die niet thuisgeeft, Kroatië die niet thuisgeeft etc etg. De toplanden hebben gewoon slecht gepresteerd dit heeft niks met die kleine landen te maken.

11 juli 2016 om 08:19

Dat heeft het echter wel.
Daarnaast heeft zat Portugal aan de goede kant van de tabel.

Maar als je al zegt dat ze tegen Kroatië duidelijk beter waren is dat al een reden om je niet serieus te nemen.

12 juli 2016 om 01:28

In 2004 moest Portugal met de oude regeling tegen Engeland, Frankrijk, Duitsland en Nederland vooralsnog ze tegen Griekenland verloren. Soms heb je de kant van de tabel mee en soms tegen. Zo moeilijk om te snappen dat dit niks met de nieuwe regeling te maken heeft is het niet. Daarbij gaat het enkel om de vorm van de dag in dit soort wedstrijden. Daarom won Portugal in 2004 van vrijwel alle toplanden die er zijn op een EK waarna Griekenland, met de perfecte omstandigheden instaat is Portugal te verslaan. Zo werkt voetbal en ook dit toernooi wss dat zo maar dit keer in het voordeel van Portugal. Als ze dit geluk dus volledig gebruike en tussendoor de meeste kansen creëert dan wie dan ook, maar desondanks vrij weinig scoorde kan je zelfs dan weer wijten aan pech. Als men dat ondanks het creëeren lukt maar het scoren faalt, in staat is om vrijwel elke ploeg op nul nul te houden en elke keer mentaal zo ijzersterj te blijken om juist op de meest 'clutch' momenten te presteren, oftewel met de meeste druk na meer dan 100 minuten spelen of zelfs 120 terwijl ze dus door al die verlengingen dit toernooi veruit demeeste minutn hebben gemaakt.

Sorry hoe kan je eromheen dat dit onverdiend is. Dit was een topprestatie. Het is maar wat je wilt zien maar er spreekt meer in het voordeel van Portugal dan nadeel.

12 juli 2016 om 16:58

Je zei, soms heb je de tabel mee en soms tegen. Als die 24 landen regel niet ingegaan was was Portugal niet eens doorgegaan naar de knockout fase. Het gaat dus niet alleen om de vorm van de dag.

12 juli 2016 om 17:34

@horriblu

Als, als. Het woord als vervolgen met een negatieve uiting is nooit logisch. Dat is hetzelfde zeggen als dat ik zeg: 'Als Portugal wist dat ze 2de moesten worden dan zouden ze met meer durf en motivatie hebben gespeeld.' Dit kan best zo zijn geweest maar misschien waren ze zoals jij zegt uitgeschakeld geweest. Daarom is aan als geen logica vast te knopen omdat als logica vrijwel niet te weerleggen is. Feit blijft dat men wist dat 3rde worden genoeg is en zij vervolgens ongeslagen de titel wonnen. Ik bedoel aangezien zij 3rde werden hadden andere teams die eerste en tweede werden ze toch moeten verslaan? Dit deden ze niet en dus is Portugal terecht kampioen. We kunnen ook stellen dat als vroeger de landen die op een Golden Goal uitgeschakeld werden misschien met de nieuwe Silver Goal regel, zij misschien door waren gegaan. Is het daarom onterecht voor hun dat er tegenwoordig de Silver goal is? Misschien maar hoe onlogisch is het om zoiets te stellen.

Deze ek winnaar is wel te vergelijken met Griekenland jaren geleden. Zwak toernooi met zwakke winnaar

11 juli 2016 om 08:32

Hahaha prachtig !!! Zit nog steeds diep 2004 en nu 2016

11 juli 2016 om 12:23

Er zit niets diep hoor, vond die overwinning van Griekenland destijds wel iets hebben, omdat ze eigenlijk nauwelijks topspelers hadden in topteams. Dus voor je zo een opmerking maakt, denk na.

Heerlijk dat gevoel als speel je minder maar dat moet je maar gebruiken wat je goed kunt doen.
Verdedigen en gwn solide zijn daar mee win je ook heerlijk !!! Portugalllll

Wauw wat doet dit pijn zeg!!! Zo dichtbij, zoveel kansen, man man man! Gefeliciteerd Portugalfans maar wat was dit onnodig. Hoeveel kansen heb je nodig als ploeg? Giroud is echt een drama als het er op aan komt, iedereen die nog anders durft te beweren heeft geen voetbal verstand. Jammer van de blessure van Ronaldo, gun je niemand. Baas hoe hij het team bleef coachen en aanmoedigen. Die belachelijke hands bal van Eder waar Kosielny de schuld van krijgt, was een enorme fout van de scheidsrechter die in mijn ogen verder prima floot. Goeie goal van Eder ook, maar ik ben te verslagen om verder te kunnen praten

11 juli 2016 om 00:27

Giroud is middelmaat inderdaad. Vandaag is alweer bewezen dat je met zo'n slechte spits geen prijzen wint.

11 juli 2016 om 05:37

Prima floot? In het voordeel van Frankrijk ja op die handsbal na.

Waardeloze EK. 2 dingen Portugal werd derde dat betekent dat Portugal het vorige EK er gewoon uit lag maar ja en tweede Portugal won maar 1 keer(!) in 90 minuten. Ik denk dat Sanches nu al 2 records op zijn naam heeft

Tekenend voor de wedstrijd en voor het hele toernooi dat Pepe man van de wedstrijd is en 1 van de uitblinkers van het toernooi wordt genoemd...

11 juli 2016 om 05:36

Pepe was belachelijk goed dit toernooi. Staat verdedigend altijd zijn mannetje en maakt zelden fouten.

11 juli 2016 om 19:06

Dus? Ik zeg niet dat dat niet zo is. Ik zeg dat het tekenend is voor een saaie toernooi waarin alle teams probeerde te winnen met verdedigend reactievoetbal dat een verdediger één van de beste spelers van het toernooi wordt genoemd. Als we een vermakelijk EK hadden gezien met aanvallende ploegen, dan was het uitblinken van Pepe nooit opgevallen aangezien alle aandacht dan naar de sterren in de aanval was gegaan.

11 juli 2016 om 21:10

Op het WK 2006 was Cannavaro toch ook de beste speler van het toernooi en dat was ook niet zo een saai toernooi als dit. Heb ook mooie aanvallers gezien zoals Griezmann en Bale bijv.

11 juli 2016 om 05:36

Pepe was belachelijk goed dit toernooi. Staat verdedigend altijd zijn mannetje en maakt zelden fouten.

Dit is gewoon prachtig, die beelden en ontlading bij Ronaldo en Co.

Portugal was de underdog en speelden naar hun mogelijkheden, ze raken ook nog eens vroeg Ronaldo kwijt. Ze waren even in shock, maar hebben zich herpakt en ook toen ze de weg kwijt waren hebben ze amper fouten gemaakt.

Persoonlijk vind ik het prachtig! Voor zowel Ronaldo die dan toch eindelijk een prijs pakt met zijn land en ook gewoon voor Portugal zelf. Het land, de mensen alles.

11 juli 2016 om 00:06

Co Adriaanse was best nuchter volgens mij hoor, weinig ontlading te bekennen ;-) Kon het niet laten, sorry. Gefeliciteerd Portugal! Het is Cristiano Ronaldo gegund en de overige Portugezen verdienen ook zeker een compliment.

Terecht, Portugal is niet het team met de meeste kwaliteit, maar ze hebben karakter getoond en winst boven alles gesteld. Na de uitschakeling van Duitsland wisten ze dat er een kans was, en die hebben ze, ondanks het uitvallen van hun sterspeler, gelukkig weten te benutten. Bravo!

Voor de rest een EK om snel te vergeten. Hopelijk is de les die Uefa hieruit leert: kwaliteit kwantiteit

Ik zweer Nederland moet aub nu niet gaan denken dat we van France kunnen winnen

10 juli 2016 om 23:51

Waarom niet? Het is geen onneembare veste en wij kunnen alleen maar beter worden!

10 juli 2016 om 23:58

Ik ben gwn bang dat door die uitslag veel van ons gaan denken van: ja die Fransen kunnen er helemaal nix van, terwijl we niet eens van landen als Ijsland en Ierland kunnen winnen. Ik hoop zelf ook op een goede afloop van onze Leeuwen, maar dat overhype mentaliteit dat in Nederland heerst, maak me wel zorgen

11 juli 2016 om 00:10

Mwah afwachten. De laatste oefenduels gaven iets van hoop.

Wat is die Pogba een grap zeg. Hem kunnen we wel bij de 1 van de meest gehypte spelers ooit scharen. Hij is alleen lichamelijk sterk. Verder geen verfijnde techniek of iets dergelijks. 30 miljoen is nog teveel voor hem.

10 juli 2016 om 23:46

Idd, geef mij.maar Kroos!

11 juli 2016 om 00:17

Dit is op basis van het EK, maar ik vind dat hij in de Serie A en de Champions League wel heeft laten zien dat hij over verfijnde techniek, inzicht en loopvermogen beschikt. Hij heeft geen goed EK gespeeld, maar om te zeggen dat hij gehyped is, vind ik redelijk overdreven.

11 juli 2016 om 00:43

Het is gehyped om Pogba gehyped te noemen. Wat verwacht je van hem. Dat die op 23-jarige leeftijd een natie met 20 goals naar een eindoverwinning schiet? Zidane was in '98 "ook al" 26. Geef zo een uniek talent zich is de kans te ontwikkelen, en kijk is wat meer wedstrijden van hem i.p.v hem hierop aftebranden.

Edit: voor skilaa bedoelt.

11 juli 2016 om 01:29

@skila87

Dat heeft met Portugal te maken. Heel Frankrijk speelde rommelig door Portugal. Zeggen dat Pogba geen verfijnde techniek heeft is zo bizar onzinnig dat het onmogelijk is dat jij deze man dit jaar hebt gevolgd. Leek gewoon op Zidane net voordat hij naar Real vertrok. Alles, letterlijk alles verlioe via hem. Hij speelde aan mensen leverden weer bij hem in. Waarom denkt men dat hun mening ertoe doet terwijl ze gewoon gebrekkig zijn in de materie. Je weet waarschijnlijk dat je hem amper hebt gezien op CL en dit EK na want laten we eerlijk zijn, wie kijkt er nou naar de Italiaanse liga hier in Nederland? Tuurlijk een flink aantal maar echt niet veel.

Griezmann al 2 finale's verloren dit seizoen!

10 juli 2016 om 23:47

Een paar al in de afgelopen jaren, misschien stopt hij ook.

11 juli 2016 om 17:23

Hahahah

Je kan zeggen wat je wil... maar Portugal heeft steeds de wedstrijden naar zich toe getrokken op het eind (nadat ze minder behoudend werden). Ze hebben terecht gewonnen op basis van de verlenging, mooie goal Eder! En het is Ronaldo zeker gegund, wat een wereldster!!

Dit heeft Frankrijk toch echt aan zichzelf te wijten. Benut zelf de kansen niet en de bondscoach laat de beste spits die zij hebben thuis (die waarschijnlijk wel de kansen van Gignac en Griezmann had benut).

Frankrijk was uitermate zwak en slordig en kon niets afdwingen. Portugal speelt hoe ze vaak spelen. Spel ontregelen van de tegenpartij, verdedigend goed staan en counteren.

Alle grote jongens van Frankrijk konden het niet waarmaken tegen een Portugal zonder Ronaldo wat zeker te verslaan was, maar wel voor elke meter vocht.

All over gezien was t.n matig toernooi, leuke verassingen met wales en ierland en t beste team, Duitsland wat door domme.fouten en blessures eruit vloog. Kroatie was n leuke 2de. Proficiat Portugallo!

Een verschrikkelijk toernooi met een verschrikkelijke finale. Ik kan niet zeggen dat ik van ook maar een knock-outwedstrijd heb genoten dit toernooi. Misschien Ijsland - Engeland, maar niet om de reden dat het zulk fantastisch voetbal was.

Nu wint Portugal het EK, wat mij betreft de kampioen van de armoede. Frankrijk heeft genoeg kansen gehad en ze niet afgemaakt, en dan krijg je hem om de oren. Jammer.

Wat betreft Ronaldo vind ik het enorm zuur voor hem dat hij uitvalt, het is nu toch niet 'zijn' prijs. Portugal heeft deze prijs ook niet aan hem te danken vind ik, want dit toernooi speelde hij matig. De prijs voor speler van het toernooi vind ik lastig, Griezmann in elk geval topscorer maar of hij de titel verdient...

De grootste teleurstelling is wat mij betreft Pogba, speelde zeer matig en heeft zijn sterrenstatus absoluut niet waargemaakt. Dit haalt zijn marktwaarde hopelijk flink omlaag, want hij heeft wel laten zien dat hij 120 miljoen absoluut niet waard is.

10 juli 2016 om 23:48

Niet zijn prijs. Zonder hem waren ze de poule niet eens doorgekomen. Toen hij opstond tegen Hongarije bleef Portugal in het toernooi. En ook in de halve finale bepalend. Dit is absoluut de verdienste van Ronaldo maar ook van de coach. Wat een gouden wissel. Ik denk dat Ronaldo nu afscheid neemt van interland voetbal. Het juiste moment.

11 juli 2016 om 00:07

Ik vind dat je het echt zwaar, maar dan ook zwaar overdrijft. Hij heeft inderdaad 2 wedstrijden goed gespeeld. Het EK telt er voor een team dat de finale haalt 7.

Dan geef ik je nog dat Ronaldo de finale niet echt heeft gespeeld, dan heeft hij dus 2/6, oftewel 1/3 oftewel 33 procent van de wedstrijden goed gespeeld. Voor een kandidaat voor de Gouden Bal en een van de beste spelers van Europa is dat toch enorm matig? En ik vind dat de halve finale nou niet echt hoofdzakelijk door hem is beslist, een gemankeerd Wales zonder Ramsey opzij zetten en zijn assist was ook meer geluk dan wijsheid.

Tegen Hongarije was het hakje spectaculair, maar c'est ca. Voor mij te miniem voor een speler van zijn niveau.

11 juli 2016 om 00:16

Wel nagaan dat hij geblesseerd aan het toernooi begon. Finale helaas maar een minuut of 20 dus die kan je niet meetellen. Dus in zes wedstrijden betrokken bij 6 goals. Terwijl Portugal amper scoorde. Je zag aan alles dat hij niet 100% was. Vooral aan het begin en dan toch bij 6 goals betrokken zijn. Dat is weergaloos.

10 juli 2016 om 23:52

Wales - België was wel een mooie wedstrijd met 4 mooie goals waarvan een echt fantastisch.

10 juli 2016 om 23:56

Wales vs Rusland was een leuke wedstrijd, Wales vs Belgie, Zwitserland vs Polen was best aardig, Oekraine vs Duitsland was goed te doen, Kroatie vs Spanje en Kroatie vs Turkije waren leuke wedstrijden, en dan vergeet ik er misschien nog een paar. Het was spaarzaam, maar ze waren er wel degelijk.

En speler van het toernooi is enorm lastig inderdaad, Bale komt misschien nog wel in aanmerking daarvoor, al ben ik wel wat biased. Verder is het moeilijk zoeken, Ronaldo heeft het ook vaak niet laten zien.

11 juli 2016 om 00:04

Ik had het over de knock outfase. Dan vallen er al een aantal in je lijstje af. Afijn, misschien ben ik iets te negatief.

Voor de speler van het toernooi zou ik het inderdaad ook niet weten. Bale en Pepe vind ik goede kandidaten, maar ook eventueel Griezmann.

11 juli 2016 om 00:21

Pepe, lijkt mij vrij duidelijk.

11 juli 2016 om 00:52

Speler van het toernooi, Griezmann, lijkt me vrij duidelijk.

11 juli 2016 om 00:57

Griezmann een goede 2e. Wereldspelers staan er op de momenten dat het er echt om gaat (ronaldo tegen Hongarije bijv). Griezmann was fantastisch, maar onzichtbaar deze finale. Daar waar Pepe het hele toernooi al fenomenaal is, en ook in de finale tot MoM werd verkozen.

11 juli 2016 om 01:05

Griezmann was goed, Pepe was geweldig. Punt. Kijk alsjeblieft verder dan die 6 doelpunten.

11 juli 2016 om 02:23

Chi7, Bale vergeten? Die heeft het ook keer op keer laten zien, en tegen betere tegenstanders.

Maar dit toernooi gaat te boek als karig, er was geen duidelijke beste speler aan te wijzen. Er was zelfs geen duidelijk beter team aan te wijzen, en ook de goede wedstrijden waren schaars. Gewoon karigheid der karigheden.

11 juli 2016 om 09:37

Ik vond Bale fantastisch. Zeker top 5.

Blij dat dit zaadtoernooi voorbij is. Finale was ook niet om aan te zien. Blijf het apart vinden dat een land die 3e is geëindigd in de poule uiteindelijk het toernooi wint.

Blij dat dit zaadtoernooi voorbij is. Finale was ook niet om aan te zien. Blijf het apart vinden dat een land die 3e is geëindigd in de poule uiteindelijk het toernooi wint.

10 juli 2016 om 23:51

Wat is daar raar aan?

Dat is de nieuwe regel dat een aantal beste 3e gewoon door gaan. En daarmee is het klaar, er is niets raars aan.

11 juli 2016 om 00:32

De regel zelf is raar. Dan maak je een poulefase en dan mag 75 procent van de poule daarna door naar de volgende ronde. Dat schiet gewoon niet op. Ik snap het punt van FCG-TvhN daarom wel.

11 juli 2016 om 11:10

Jij vindt daar wellicht niets raars aan, maar ik wel en dat komt onder andere om wat Streepan heeft benoemd. De regel slaat kant nog wal.

Wat ben ik blij dat er geen aanslagen zijn geweest dit EK!

10 juli 2016 om 23:50

Goed dat je het nog even vermeld! Dat was het belangrijkste ja

11 juli 2016 om 00:02

Er was anders een gigantische aanslag op het voetbal dit EK.

Yes ik hoopte al op een stunt en ik wou het zo graag voor Ronaldo. Ik zal vast mensen tegen mij krijgen maar ik vond dat Frankrijk teveel mee kreeg vanaf het moment dat ze een bid deden om het EK te organiseren tot die penalty tegen Duitsland ( ik vond hem te makkeljjk gegeven, Duitsland had hem niet gekregen als het andersom was). Echter was dit serieus de saaiste finale dat ik ooit heb gezien in de 10 jaar dat ik voetbal volg.

Eigenlijk van de gekke dat je met zoveel gelijke spelen nog europees kampioen kan worden.

Ik gunde t portugal ook helemaal niet.

En ik heb dubbel pech want nu moet ik morgen een paar collegas op gehaktballen trakteren. Had met ze gewed dat frankrijk zou winnen.

11 juli 2016 om 00:09

Nou. Ik vond geen bal aan deze wedstrijd, dus die gehaktballen zijn nog toepasselijk ook.
Portugal vind ik een armoedige winnaar en wint met een tactische en verdedigende stijl het EK omdat simpelweg geen enkele van hun tegenstanders de stootkracht had om door de verdediging te breken.

11 juli 2016 om 05:34

Dat zegt veel over hoe goed de Portugese verdediging is of niet?

Wat een slecht EK. Een ploeg dat met moeite zich kwalificeert. Daarna pas 3de wordt in zijn groep zonder een wedstrijd te winnen. Die worden dan kampioen. Deze winnaar is al even belachelijk als toen Griekenland won.

11 juli 2016 om 05:33

Portugal heeft alle westrijden in de kwalificatie groep gewonnen op de eerste na tegen Albanië. Know your facts. Zie dit als compensatie omdat Portugal het in 2004 wel echt verdiende

11 juli 2016 om 10:34

Mea Culpa. Je hebt gelijk. Heb Portugal verward met een andere ploeg. Ze hebben inderdaad alles gewonnen behalve Albanië.

Wat is het niveau van voetbal bedroevend laag... de belachelijke hoeveelheid geld in de voetballerij is hier toch wel een oorzaak van. Ook al willen sommige hier op dit forum hier niets van weten.
De spelers zijn teveel bezig met randzaken en de clubs zijn financiële bedrijven die geen tijd meer steken in het bouwen van een team. In voetbal. Het voetbal was in elke competitie dit jaar bedroevend slecht. Ook dit ek was een dieptepunt....

Wat een drama.... Het anti-voetbal heeft helaas gewonnen en wat heeft portugal daarnaast gewoon een zwak en slecht toernooi gespeeld....

10 juli 2016 om 23:52

Portugal heeft vanaf de knockoutfase wel beter gespeeld hoor. Vooral verdedigend waren ze moeilijk te kloppen met Pepe en Rui Patricio achterin. In het algemeen vind ik het niet eerlijk dat Portugal aan de makkelijke kant zat van de knockoutfase en dat Frankrijk de makkelijkste route had aan de zwaarste kant van de knockoutfase. Als er 1 schuldige is, is het de Uefa. De uitbreiding naar 24 landen is onvoorstelbaar.

11 juli 2016 om 05:32

Portugal zat aan de makkelijke kant omdat een aantal toplanden geen eerste zijn geworden. Zo simpel is het.

Ironisch voor de Fransen dat een Fransman (Platini) de opzet van het toernooi heeft veranderd. Dit heeft er toe geleid dat een nummer 3 uit en poule uitgerekend ten koste van Frankrijk het EK wint

Wat een belediging aan Messi dat hij nooit prijzen gaat pakken.

Wat een saaie wedstrijd zeg. Had het enigszins ook verwacht gezien het EK. Gelukkig hebben we nog het WK waar Zuid-Amerikanen wel risico nemen en wel durven voetballen. Ben voetbal
van tegenwoordig in Europa helemaal spuugzat geworden. Ik krijg telkens het gevoel alsof ik naar Ajax zit te kijken. Tikkie terug en tikkie breed voetbal.

Bedankt Platini voor de genialiteit om het EK-toernooi uit te breiden tot 24 deelnemers. Uiteindelijk ben ik blij dat Frankrijk niet gewonnen heeft.

11 juli 2016 om 00:40

Door Fransman Platini kon Portugal als 3e door in de poule, om vervolgens de finale van Frankrijk te winnen. Hahah, the irony!

Wat een EK. Europees kampioen worden terwijl je maar je maar één keer wint binnen 90 minuten. Gaat de boeken in als het saaiste EK ooit.

Waarom hoor ik hier ook bijna niemand over Frankrijk? Met zo'n geweldig team en spelers ter beschikking kam er toch wel mooi aanvallend voetbal op de mat gelegd worden??

Het was een heel toernooi al laf wat de Franse lieten zien. Er zit geen durf en lef in het spel en dat met zulk spelersmateriaal! Na het uitvallen van Ronaldo had ik wel wat meer aanvallend spel verwacht.

Langs de andere kant heeft Portugal dit toernooi bijna niks laten zien. Enkel dat ze organisatorisch goed verdedigend kunnen spelen. Maar goed aan alle Portugezen een dikke proficiat geniet er van (vooral met al die 'haat' die er bij veel Nederlanders tegen Portugal is) en hopelijk kunnen we jullie over 4 jaar van de troon stoten !

Grootste voetballer van de 21e eeuw zover! Heeft het in 2 topcompetities gepresteerd kampioen te worden en de CL te winnen en wint bovendien een hoofdprijs met zijn land. Het blijft een arrogant mannetje maar het is wel een held!

Voor mijn part speel het Nederlands elftal voortaan ook zo. Iedereen loopt te zeuren dat er bij vlagen verdedigend voetbal was. Maar de kans om het EK te winnen is ontzettend klein, en wordt zelfs kleiner bij offensief voetbal door counters. Ik heb respect voor Ronaldo en co, met name Ronaldo die keihard gewerkt heeft.

Ja Portugal speelde anti voetbal ja Portugal had wat mazzel ja ja ja maar dat boeit vandaag niet.
Frankrijk begon heel agressief en ik heb het gevoel dat het gewoon bewust was die overtreding op Ronaldo.
Gerechtigheid voor Portugal dat ze het alsnog afmaken.
Ronaldo heeft nu prijzen gewonnen met United,Real Madrid en nu ook zijn Portugal.
Hoeveel voetballers kunnen dat zeggen?
1 van de beste spelers ooit samen met Zidane en Maradona.
Hij was zelfs belangrijk voor Portugal toen hij uit de wedstrijd was getrapt.
Aub Real Madrid geef hem nu rust want hij zal altijd willen spelen zelfs als hij helemaal kapot is.
Mijn held je hebt het verdiend!

10 juli 2016 om 23:54

Maar vond je het ook leuk om naar Portugal te kijken? En zo ja, waarom?

11 juli 2016 om 00:03

Ik vond dat Portugal de 1ste wedstrijden heel leuk voetbal liet zien.
Ze stonden niet voor niks heel lang op 1 als het team dat het vaakst op goal heeft geschoten.
Naarmate ze verder kwamen begonnen ze voorzichter te spelen dat vind ik normaal met zo'n doorsnee elftal.
Maar ik heb vooral genoten van Ronaldo en ik ben heel blij dat hij zijn doel heeft bereikt voor dat hij stopt met voetballen.
Hij is al 31 jaar inmiddels.

11 juli 2016 om 00:01

Gerechtigheid voor Portugal? Het zou gerecht zijn als Frankrijk hier zou hebben gewonnen, want die waren gewoon de betere ploeg deze wedstrijd. En natuurlijk kan jij geen reactie posten zonder Ronaldo even op te hemelen hé?

11 juli 2016 om 00:08

Haha maat ik zal geen citroen over jouw wond heen gieten.
Sterkte voor jouw in deze moeilijke dagen als Messi fan zijnde

11 juli 2016 om 00:13

Vriend wat loop je nou dom te praten. Je bent zo kortzichtig en gewoon verslaafd aan Ronaldo dat er je geen objectieve kijk meer hebt. Ik ben geen Messi fan, ik vind mensen als jij gewoon zwaar irritant. Overigens zie ik jou ook de hele tijd lopen zeggen dat Ronaldo zo goed is omdat hij nu zowel met zijn land als club prijzen pakt maar dat is ook pure onzin. Vooral omdat Ronaldo naar zijn maatstaven een bagger EK speelde en veel kansen verprutst heeft.

11 juli 2016 om 00:54

Paulo ooit kom je eroverheen ik heb het met te doen... Gerechtigheid zeker.

Frankrijk was de betere, maar maakte het niet af en dan kan je gewoon terecht verliezen. Rui Patricio was namelijk belangrijk in het feit dat Portugal de 0 heeft gehouden vandaag en daarnaast een beetje geluk dat bijvoorbeeld die bal op de bal kwam net voor het einde van de reguliere speeltijd. Het is Ronaldo zeer gegund in ieder geval en ondanks de, grotendeels, afwezigheid van Ronaldo in de finale is hij toch met 3 goals en 3 assists belangrijk geweest. Gefeliciteerd Portugal!

10 juli 2016 om 23:54

Overigens ook gewoon complimenten aan de overige Portugezen die het uiteindelijk ook zonder Ronaldo prima hebben gedaan.. In de eerste helft leken ze hem nog erg te missen en liepen er meer dan voorheen aanvallen slecht af, maar in de tweede helft en de verlenging ging dat veel beter.

Onterechte winnaar, alleen Ronaldo gun ik het. Frankrijk verdiende het meer op basis van alle resultaten gedurende het toernooi. Ook gunde ik het Franse volk dit feest. Die mensen hebben de afgelopen periode al veel te verduren gehad met de aanslagen etc. Dit was iets wat een hoop goed had kunnen maken voor die mensen, maar ook dat mocht niet zo zijn...

11 juli 2016 om 05:30

Dan verdiende België en Turkije het ook volgens jou of dat dan weer niet?

Wat zal die gignac balen zeg

Ballon d'or winnaar dus nu ook meteen bekend.

11 juli 2016 om 00:58

Op basis van dit EK kan je echt niet Ronaldo als Ballon D´or winnaar aanwijzen. Als hij nu de sterren van de hemel had gespeeld dan had je misschien gelijk gehad, maar buiten die wedstrijd tegen Hongarije, en toen eigenlijk alleen die 2 doelpunten, na was dit voor Ronaldo gewoon een matig toernooi en ik zal hem niet eens in de top 5 van dit toernooi zetten. Verre van.

11 juli 2016 om 01:06

Nee maar door 17 keer te scoren in 12 wedstrijden in de CL en die ook winnen is meer dan genoeg. Zeker omdat Messi faalde met Argentinië. Bepalend in het grootste clubvoetbal evenement en op het EK 6 keer betrokken zijn bij een goal. ballon d'or word uitgereikt aan spelers die dat seizoen veel gewonnen hebben. Ronaldo heeft CL en EK. Met clubvoetbal 48 wedstrijden en 51 goals en 6 keer betrokken bij een goal op een EK. Veel meer is er niet nodig...

11 juli 2016 om 01:26

Ik neem aan dat je 5 keer bedoelt in 7 wedstrijden (verdeeld over 2 wedstrijden)? Die eerste 11 in 6 wedstrijden waren namelijk in 2015, iets dat niet meetelt. Daarnaast waren die 5 doelpunten tegen Wolfsburg (een land dat 8e eindigt in de competitie) en Roma (3e in Serie A). In de finale was die onzichtbaar en tegen City was die ook niet veel. Dus ja, dat bewijst voor mij ook niet veel. Natuurlijk is 5 in zeven wedstrijden nog steeds een mooie prestatie.
En dan kijken we naar de clubwedstrijden, 51 in 48 wedstrijden? In 2016 hebben ze natuurlijk pas 28 wedstrijden gespeeld (21 competitie, 7 Cl). Hier in heeft hij er dus 5 in CL en 21 in Competitie (als ik goed telde). Dat is 26 in 28, ook nog steeds een prestatie die bijna niet te evenaren is natuurlijk, maar heel veel hiervan tegen kleinere ploegen.

Ik snap dat je graag Ronaldo als Ballon d'or winnaar ziet, en die kans is aanwezig, maar gebruik dan wel de juiste gegevens (2016) en denk niet dat het al een zekerheid is, want als die er in het volgende half jaar amper iets inlegt is de kans nog steeds groot dat iemand anders hem pakt.

Die Hugo Borst en de NOS over de verlengingen, alsjeblieft houdt toch op met dat idee het is altijd zo geweest alleen gunt hij hem niks wat een 'objectiviteit'.

Uiteindelijk heeft Ronaldo vandaag tranen gekregen van verdriet én van geluk.

Wat een saaie finale zeg.

Als dit het voetbal van de toekomst is dan ziet het er voor de voetbalsport zeer somber uit. Het voorkomen van doelpunten is bijna heilig geworden. Terwijl het voetbalspel oorspronkelijk juist bedoeld was om zo veel mogelijk doelpunten te kunnen maken. Nog even en het Hoogovenschaaktoernooi in Wijk aan Zee biedt de toeschouwer meer spektakel en vermaak dan een wedstrijd tijdens het EK Voetbal.
ON: Heeft Antoine Griezmann, de luid bejubelde topscorer van het EK, vanavond eigenlijk meegedaan? Zo ja, dan is dat mij niet opgevallen.

Ik huil van geluk dankjewel Portugal. Wat een prachtige Peijs voor mijn prachtige land.

11 juli 2016 om 00:04

Gefeliciteerd man, het is jouw en jouw land gegund!

Ze hebben het uiteindelijk verdiend!

11 juli 2016 om 00:06

Proficiat man. Let niet te veel op diegenen die het onverdiend noemen. Ik heb meer met Frankrijk maar beide landen verdienden die beker, ook Portugal.

11 juli 2016 om 00:31

Gefeliciteerd! Portugal is een geweldig stugge en geslepen ploeg, die verdiend de prijs pakt!

11 juli 2016 om 00:37

Gefeliciteerd trouwens voor jou moederland.

Schandalig dat Frankrijk met zulke klasse spelers zo schandalig voetbal op de mat hebben gelegd. Tegen de zwakke ploegen als roemenie zwitserland ierland verbloemt het. tegen duitsland weggesped. En vandaag de deksel op dd neus.

Hoe kunnen mensen dit team de terechte kampioen noemen. 3e in de poule zonder ook maar 1 winst. Geen enkele overtuigende wedstrijd in de knock-out fase en hun beste tegenstander was Wales... Sorry maar dat kan er bij mij niet in.

Wat lult iedereen met schandalig voetbal, het is een finale. Bal op de paal/lat, individuele acties van Sissokho waren mooi en ook van Nani die er goed doorheen kwam. Vond qua spanning gewoon goed en het is een finale. Als Nederland zo zou spelen en het EK zou winnen dan zou ik gek zijn om te klagen. Besef wel dat Portugal in 2004 het EK in eigen land verloor en derhalve weinig risico nam.

11 juli 2016 om 00:08

Portugal neemt al, afgezien van de eerste wedstrijd, het hele toernooi geen risico. Ze spelen om niet te verliezen, wat ze uiteindelijk ook nog de winst oplevert.

Een winnaar is de winnaar, maar dit is wel een lelijke.

11 juli 2016 om 00:21

Je speelt in een "knock-out" fase. Daar gaat geen enkel land zomaar even risico's nemen. Pas als je achter staat en als je moet! komen dan ga je risco's nemen.

Ijsland nam tegen Portugal ook niet bepaald risico's, Tegen Engeland ook niet en men vond het prachtig voor hun. Omdat zij naar hun mogelijkheden spelen. Dat doet Portugal misschien ook?

In de groepsfase heeft Portugal gewoong goed gespeeld, maar ze hebben het niet uit kunnen drukken in de score. Ze hadden ook wel wat pech, Laterna in het toernooi ook wel wat geluk, maar zonder geluk kom je er ook niet.

Al die shit die wordt verteld over Portugal is gewoon belachelijk. Verhalen die nergens over gaan. Alleen omdat men het Portugal niet gunt omdat het Portugal is.

11 juli 2016 om 00:42

Volledig met je eens Acolinho.

ze hebben geluk gehad dat op dit toernooi de derde uit de pool ook door mocht sommige teams dan temindste maar vandaag wel verdiend gewonnen vind ik
ik vond die carvalho heel sterk spelen maar ook die keeper en pepe speelde goed.

Een wedstrijd die typerend was voor het hele EK en in Portugal de belichaming kent van dit EK. Je hoeft niet te spelen voor de winst om te winnen. Frankrijk was ook niet al te best maar zou ik als winnaar minder erg hebben gevonden.

Wat een amusementsloze EK. Één welke niet al te lang zal blijven hangen in het achterhoofd, en dit heeft geeneens wat te maken met de afwezigheid van Oranje.

Iedereen die deze finale heeft af kunnen kijken verdient eigenlijk een award! Wat een enorme wanvertoning was dit van beide landen. Het deed me een beetje denken aan de Champions League finale van 2003.

Proficiat Portugal! Mooie beelden van Ronaldo en zijn team die de beker omhoog houden.

Welke club er ook gewonnen had niemand heeft het eindelijk verdiend. En ik gunde het Ronaldo ook niet. Maar aan de ene kant hebben ze het goed gedaan. Als je met dit spel kampioen word heb je het aan de ene kant goed gedaan. Maar het is wel saai zoals dit EK was.

Ik zie het hele jaar door een Atletico Madrid team die bouwt op hun verdediging.
Veel mensen vinden dat mooi bla bla bla. Maar als portugal het doet dan word hier maar gesproken dat het anti voetball is. Iedereen doet waar die goed in is een punt.
Zo te zien win je der mee en dat is het belangrijkste op het moment !!!
De franse waren al helemaal voor bereid met fotos van de feest bus premies die al werden verdeeld
Lekker voor ze met zulke grote namen en dan ook nog in je eigenland hoor je meer te geven en niet wachten op een penaltie of een scheids die je helpt.

En de haters komen weer met hen haat reacties .. Het was een Finale en zij hebben gewonnen. Ik genoot van Pepe

Heerlijk nog steeds, matig EK, lucky Portugal, de afgunst groeit zelfs na het laatste fluitsignaal in Saint Denis. De uitkomst van de optelsom : een geblesseerde Cristiano Ronaldo staat als aanvoerder van zijn land met de beker omhoog. Dus ga kapot, en ga vooral zo door met azijn zeiken. Dooie calvinisten.

Nooit begrepen waarom Deschamps steeds voor Giroud gekozen heeft, hele trage statische spits die geen meter teveel loopt. Miskleun. Pas 10 minuten voor tijd brengt hij Cignac

11 juli 2016 om 00:25

Precies dat en ik snap ook niet waarom Kante ineens verdwenen is, speelde zijn wedstrijden beter dan Matuidi en Pogba.

Goeie gun Portugal het zwaar leuk of geen leuk voetbal ze hebben de prijs binnen.

Na 12 lange jaren is het ons eindelijk gelukt.
Een sentimenteel moment bij het huis van mijn oom waar we hebben geschreeuwd toen het laatste fluitsignaal ging.

Heerlijk. Gewoonweg smakelijk. Viva Portugal. Een land met slechts 11 miljoen inwoners.

De Fransen zullen ons nu ongetwijfeld ook haten, maar ja. That's life.
Ook leuk dat de eiffeltoren niet in de kleuren van Portugal straalt. Gaan erg leuk om met hun verlies.

11 juli 2016 om 00:55

En nu moeten de Fransen hun kampioensbus ook nog terug pimpen, haha; hoogmoed komt voor de val....

11 juli 2016 om 01:18

Jezus is dat ook nog eens aan de hand hahahaha.
Gaat lekker daar in Parijs.

Bovendien is Parijs de derde stad met de meeste Portugezen die er wonen na Lissabon en Porto.

Ook heerlijk voor alle families daar!

Gaat Ronaldo eraf, zet je er nog een middenvelder bij.....zegt wel wat over je ambities.

11 juli 2016 om 05:28

Quaresma is geen middenvelder maar een buitenspeler wijsneus

Wat speelde Nani toch een geweldige wedstrijd zeg! Hij stond echt op als de leider van het team samen met pepe, na het wegvallen van Ronaldo. Ik denk dat van Gaal zich wel even achter de oren heeft gekrabt, als je je bedenkt dat je Memphis hebt gehaald en Nani hebt verkocht.

Draak van een toernooi, draak van een pot, draak van een winnaar... Dit is het slechtste EK dat ik me kan herinneren. Bijzonder droevig dat een ploeg die derde wordt in de poule uiteindelijk de beker kam winnen. En over vier jaar wacht opnieuw een gedrocht, wanneer ploegen het hele continent overvliegen om wedstrijden te kunnen spelen. Voeg daarbij wat ons te wachten staat in Rusland over twee jaar en de ultieme decadentie die het WK Qatar gaat betekenen, em we hebben ons portie 'vernieuwing' wel gehad... Graag gewoon weer normale toernooien, in normale voetballanden zoals we die altijd genoten hebben.

Ik vond het EK wel echt matig, voor de eerste keer met 24 landen. In ieder geval wilde Cristiano Ronaldo heel graag met zijn land het EK winnen, dat is hem nu gelukt. Met 24 landen kon konden 4 landen als beste nummers 3 plaatsen voor de achtste finales, wat het ook veel leek op het oude opzet van het WK-voetbal. Ik voorspel dan ook dat het EK in de toekomst weer wordt uitgebreid van 24 naar 32 landen, waar door 4 beste nummers 3 van verschillende poules niet meer naar de achtste finales kunnen plaatsen, maar alle groepswinnaars en nummers 2's wel een rondje verder zijn in de achtste finales. In 2020 is dan weer een EK-eindronde in 13 landen(!) waar in 1 land, in 1 stad, in een stadion een EK-wedstrijd wordt gespeeld. In Amsterdam Arena vindt dan in 2020 voor 3 groepswedstrijden en 1 achtste finale plaats. De halve finales en de finale wordt in 2020 in Wembley Stadium, 90.000 toeschouwers, in Engeland(londen). In 2020 zullen er geen EK-wedstrijden gespeeld worden in Frankrijk. Ik denk met name in 2020 wel aantrekkelijker wordt met het nieuwe opzet van EK-organisatie door heel Europa, zowel dat wij gewend zijn om het toernooi in een bepaalde land kunnen volgen.

Eindelijk kampioen van europa... de laatste 5 EK's steeds dichtbij met dan nu eindelijk gerechtigheid voor het Portugese voetbal!

Yesssss, eindelijk wint Portugal een groot toernooi, na zoveel (vaak onterecht) verloren halve finales en 1 finale. Ze waren onverzettelijk, mentaal ijzersterk, echt een team, ik kreeg gaandeweg het toernooi na Kroatie het gevoel: je kunt Portugal niet verslaan. Als kijkspel mooi om te zien hoe Portugal als team in alle linies goed georganiseerd stond, zelfs uit bij Frankrijk.
Nu ook afgerekend met Angstgegner Frankrijk. Eindelijk wordt Portugal nu serieus genomen als topfavoriet bij toekomstige toernooien, versla ze maar eens. Nederland moet ook zo gaan spelen, anders win je nooit wat.
Gefeliciteerd alle Portugal-fans, ik weet even niet waar ik alle adrenaline moet dumpen....

Wat heeft die Sissoko gegeten??? Hij liep iedereen voorbij alsof ze er niet stonden.

Verdiend gewonnen Portugal! En wat viel Eder sterk in zeg...

Vooraf had ik Portugal getipt en dat levert mij nu mooi €420 op!

Finales zijn eigenlijk vrijwel altijd vreselijke wedstrijden die pijn aan je ogen doen. Na de halve finales is de schoonheid meestal verdwenen en volgt alleen nog maar spanning, die vaak zo verlammend werkt dat de amusementswaarde tot een dieptepunt zakt.

Portugal was in de verlenging de betere en profiteerde. Frankrijk was de betere in de officiële speeltijd en profiteerde niet. Het was een toepasselijke toernooi winnaar, een ploeg die vanuit het defensief voetbalt. Dat is de consensus in het moderne voetbal momenteel, en dat is treurig voor de echte liefhebbers. Het zorgt er echter wel voor dat kleinere ploegen meer als ooit de kans hebben te stunten. Noord-Ierland, Ijsland en Wales kwamen niet voor niets zo ver op het Ek.het recept wat Portugal ook hanteerde in de wedstrijden tegen Polen, Kroatië en Frankrijk. Overigens was het Frankrijk die vanuit hetzelfde concept het beter voetballende Duitsland versloeg.

Het is heel simpel eigenlijk, zodra een land voetballend duidelijk beter is graaft de underdog zich volledig in en probeert de wedstrijd dood te maken, in de hoop om op een counter toe te slaan. Dankzij de huidige EK opzet was het helemaal verdienstelijk om defensief te spelen, omdat je als nummer 3 ook nog door kon gaan wat bij drie keer 0-0 spelen al bereikt was. Wat mij betreft gaat deze variant die ''niet verliezen'' ongelooflijk beloond zo snel mogelijk de prullenbak in. We hebben dit EK na een heel groot aantal saaie wedstrijden gekeken die de moeite niet waard waren. En dat is onnodig en jammer, dus zou het verstandig zijn om aanpassingen te doen. Maar dat lijkt me iets voor de evaluatie van het toernooi.

Gefeliciteerd Portugal en nu met alle landen op naar 2018!

Dat Portugal uiteindelijk wint vat eigenlijk heel het toernooi samen.

Prachtig voor Ronaldo, het is hem echt gegund. Voor de rest verdiende Portugal eigenlijk helemaal niets. Volgend EK aub weer naar 16 landen met een normaal knock-out systeem.

ga maar lekker kapot haters, lekker allemaal roepen dat het onverdiend is en dat het saai was en bla bla bla, jullie vergeten te melden met wat voor selectie ze dit hebben geflikt! Kijk naar Frankrijk en kijk Portugal!! En verder haters lekker roepen dat Portugal maar een wedstrijd heeft gewonnen en het daarom onterecht is, maar ze zijn pot verdorie ongeslagen kampioennnnnnn xx fijna dag nog
Portugallllll🇵🇹🇵🇹❤️ Ronaldoooooooo THE best ever je kan er niet meer omheen ciaooooo

Aan het begin van het toernooi werd eder gehaat enzo en nu schiet hij Portugal naar de winst .

Als het nou ipv portugal Italie zou winnen met verdedigend voetbal dan was het opeens verdiend. Portugal heeft het gewoon verdiend met het relatief aardig elftal!!

Portugal allez! Dik en dik verdiend! Voor Al die Portugal haters morgen weer een nieuwe dag

11 juli 2016 om 00:50

Nou veel plezier met meer wedstrijden van portugal kijken. Ik ga weer naar ze kijken als ik slaapproblemen ontwikkel.

Portugal allez! Dik en dik verdiend! Voor Al die Portugal haters morgen weer een nieuwe dag

Ik vind 't altijd heerlijk om van azijnpissers te lezen dat op de een of andere manier verdedigende ploegen het niet "verdienen" te winnen. Om een wedstrijd te winnen, dien je vaak meer dan één facetten van het voetbal te beheersen. Portugal deed dat: defensief ijzer- en ijzersterk en aanvallend zeer efficiënt. Frankrijk deed dat wat minder. Dat je 't wellicht niet aantrekkelijk uit vindt zien, prima, dat mag je vinden. Maar ik geniet vaak meer van passie en strijdlust dan flair, en op dat gebied was Portugal meer dan de verdiende winnaar. Gefeliciteerd! Al helemaal mooi voor Ronaldo, het was hartverscheurend om hem geblesseerd en huilend eraf zien te gaan.

Alles beter dan dat zelfingenomen Frankrijk. Proficiat Portugal ! Blij voor het sympathieke Portugese volk.

Iedereen verklaarde me voor de gek maar ik wist het gewoon. Portugal is een hele stugge ploeg en Frankrijk is overated! Ze hadden al geluk in halve finale en die Pogba is zwaar overschat en liet zijn man bij de goal gewoon lopen en deed niks terwijl hij 1 meter achter hem stond! 120 miljoen my als!!!
Kanté had moeten spelen ipv Pogba en Benzema en Ben Arfa moesten mee!

EINDELIJK GEWONNEN! ENNE. . Speciaal voor alle haters.. hieronder de resultaten van Portugal op het EK sinds begin van de eeuw.. iets meer respect is op zn plaats losers!

2000 SEMI FINAL
2004 FINAL
2008 QUARTER FINAL
2012 SEMI FINAL
2016 FINAL

11 juli 2016 om 01:37

Parabens! Mag men niet zeggen dat het voetbal er totaal niet uitziet? Het was dramatisch slecht wat we te zien kregen!

Zoveel haters hier maar check die poll. 🇵🇹

11 juli 2016 om 01:27

Dat heeft niks met har te maken, maar met realisme en geen brilletje op hebben. Denk dat de meeste mensen die poll als neutrale toeschouwer hebben ingevuld.

11 juli 2016 om 01:28

Ik moet zeggen dat niemand het nog over Frankrijk -Duitsland heeft hoe frankrijk met 30% balbezit op eigen helft werd vernederd. Daarnaast heeft Frankrijk op de gestolen wedstrijd tegen duitsland bar weinig laten zien. En met tegenstanders als Roemenie zwitersland ijsland en ierland is het ook niet raar dat je die wedstrijden moest winnen. Frankrijk had voor het eerst weerstand tegen duitsland en dan winnen ze achteraf wonder boven wonder. Portugal is de 2e wedstrijd met weerstand en die verliezen ze. Kunnen dus concluderen dat Frankrijk met zoveel kwaliteit en nog in eigen land gewoon zeer matig heeft gepresteerd en een Coach die gefaalf heeft en zonder lef heeft gespeeld.

11 juli 2016 om 02:49

Portugal gefeliciteerd! ZE hebben zeker verdiend

Leuk dat zo'n voetbalgek land een keer een prijs wint, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Denk dat Portugal niet eens in de top 5 best voetballende ploegen van dit EK staat, zegt genoeg over hun speelstijl en dit Ek...

De Portugezen in Zwitserland (waar ik nu woon) zijn 1 minuut na de winst met z'n alleen de auto in gesprongen om zo lang en hard mgelijk toeterend door de straten te gaan (deed me 100% denken aan de Biker Fags aflevering van Southpark). Kan iemand me uitleggen of dit traditie is oid...?? Waarom niet gewoon lekker een normaal feestje vieren?

11 juli 2016 om 01:18

Is normaal! Is onze manier van blijheid tonen. Ik heb net hetzelfde gedaan hier in Lissabon

11 juli 2016 om 05:26

Traditie? Als Turkije al 1 wedstrijd wint gaan ze toeterend door de straten hier. Er wonen veel Portugezen in Zwitserland, laat ze blij zijn. Voor zo een klein land dit winnen is heel speciaal. Wat erg dat ze toeteren zeg....

Als neutrale toeschouwer heb ik tijdens de wedstrijd af en toe andere dingen gedaan en niks gemist. Twee onaantrekkelijke lelijke ploegen en dat Portugal dan uiteindelijk wint is mooi voor de Portugezen, maar het had net zo goed Frankrijk kunnen zijn.

Simmmmmmmmm caralho! Dit heeft Portugal zo verdiend. Na al dat gebabbel van dat het team niet sterk genoeg zou zijn etc. Vandaag winnen ze puur op het collectief. Een echte echte hechte team, dat alles heeft gegeven!

Het EK 2004 zit nog vers in mijn hoofd. Ooit verliezend tegen een nietszeggend, onderschat Griekenland in eigen land. Nu geheel nietszeggend en onderschat de finale bereiken en gastland de beker ontnemen. Heeft alles te maken met het lot. Uitgerekend het eerste, misschien ook het laatste (bepalend) EK van Cristiano Ronaldo. Hij heeft die meer dan 100 interlands kunnen belonen met een beker. Wat ontbreekt er nog? Evt een WK, maar na dit EK is die niet noodzakelijk. Slechts een creme a la creme. Wat een mooie scenario voor die jongen. Hulde voor zijn gretige tranen. Chapeau.

Ohja gaat de redactie van NOS nog maatregelen nemen tegen de belachelijke anti portugal stemmingmakerij van de mensen in de studio. Ze maken zichzelf belachelijk.

11 juli 2016 om 05:24

Nee, dat gaan ze niet doen. Dit gaat al jaren zo, Portugezen did ik ken hebben al brieven geschreven naar de NOS zelfs de voorgaande jaren. Graag een andere commentator ook voortaan die de namen wel normaal uit spreekt want Sanches is geen Suarez. Joao Mario is geen Joao Maria. Tot slot de trainer heet Fernando Santos en geen Ricardo.

Ik lees nog nauwelijks artikelen over de ek finale. Op ad.nl staan al nieuws items en interviews. Hier nog niks.

Terecht of niet terecht. Saai of spannend. Al dit soort bijzaken doet er niet aan toe. Feit is en blijft dat Portugal een EK heeft gewonnen en de finale zelfs zonder Ronaldo door een goed en krachtig goal van een onverwacht moment. Geluk of niet, Portugal heeft het feestje van Frankrijk verpest zoals ik al twee weken aanvoelde komen. Ik gokte op een Nani of Ronaldo goal, maar ondanks dat die twee niet scoorden was Portugal ijzersterk in het EK. 0!!! Wedstrijden verloren en dat is erg knap.

Ik mag Ronaldo niet. Ik mag real Madrid niet, maar dit heeft allemaal met rivaliteit te maken. Ik geniet niet van Ronaldos spel. Ik vind zijn karakter niks, maar toen ik hem zag huilen voelde dat bij mij slecht van binnen. Ik gun Ronaldo dit echt. Hij verdient hij echt ondanks dat ze niet geweldig toernooi speelden. Ze hebben tot hun eigen beperking gespeeld en zo gewonnen. Gefeliciteerd alle Ronaldo/real/portugal fans. Dit plezier is jullie gegund.

Heerlijk nog steeds, matig EK, lucky Portugal, de afgunst groeit zelfs na het laatste fluitsignaal in Saint Denis. De uitkomst van de optelsom : een geblesseerde Cristiano Ronaldo staat als aanvoerder van zijn land met de beker omhoog. Dus ga kapot, en ga vooral zo door met azijn zeiken. Dooie calvinisten.

Hahaha Al ie haat. Portugal is de allerbeste !!! RONALDO WINNAAR ALVAST BALLON D'OR

ik ben het met madridynadamas eens...champions league en ek finales bereikt en gewonnen...gouden bal voor ronaldo..punt uit

jammer dat eusebio er niet bij kon zijn om dit mee te maken...wat zou hij blij ermee zijn!

en, door dit te zeggen krijg ik de ronaldo haters natuurlijk over mij heen maar...ik zeg het toch....messi vs ronaldo...met deze overwinning...voordeel ronaldo...hij heeft wel in tegenstelling tot messi de eindzege met zijn land binnen weten te halen. al zorgde hij er niet hoogstpersoonlijk voor in de finale a la pele of maradona scoorde hij wel belangrijke goals.

messi "beste aller tijden"? mwoah...de beste speler aller tijden die geen internationale toernooi op zijn naam heeft staan, dat wel...al zou hij de copa america winnen, dat toernooi is echt niet op het niveau van een ek...het is ook afwachten hoe lang zijn 'retirement' uit de argentijnse selectie echt gaat duren..argentinie is geen barcelona, maar portugal is al helemaal geen real madrid. in mijn ogen en ik zeg het weer...advantage cr7

Verdiend gewonnen ik denk ook dat het duidelijk is wie de balon d'or in ontvangst mag nemen en terecht ook Misschien is het vroeg maar ik zie wel echt een goeie coach in Ronaldo tenminste als ik zie hoe hij op het einde bezig is.

Portugal heeft het egt niet verdient op de ek te winnen. De francen hadden dit wel verdient .gefeliciteerd ronaldo

Zoals ik vooraf al zei, Portugal gaat dit gewoon winnen. Toen Ronaldo geblesseerd uitviel had ik wel veel twijfels en dacht ik dat Frankrijk me misschien van gedachten kon veranderen, maar ze hebben het toch geflikt, zelfs zonder hun superster. Ronaldo, wat een gemotiveerde voetballer. Die man wou zelfs doorspelen met zoveel pijn, maar moest uiteindelijk toch opgeven. Erna gewoon nog als een gek langs de kant staan manken en je team harder motiveren dan de coach zelf.

Ohja, de mensen die me enkele dagen geleden uitlachten op dat topic toen ik zei dat Portugal kampioen werd, jullie hadden gelijk dat het lachwekkend was, ik zat fout. Ik zei namelijk dat Ronaldo dit zou bepalen, maar hij heeft spijtig genoeg het einde niet gehaald. Over dat andere zat ik dan wel weer juist, wie het EK won! Proficiat aan alle Portugezen en Ronaldo-fans hier, geniet ervan!

Graag wat credits voor het middenveld van Portugal. William Carvalho is echt een beest, lijkt soms wat sloom en traag maar is onmisbaar. Verdedigend staat hij altijd zijn mannetje en je betrapt hem nooit op een foute bal.

Wat ben ik blij dat dit EK afgelopen is. Rondtikken minimaal negen man achter de bal. Sommige wedstrijden was vanaf minuut 1 duidelijk dat beide teams voor voor een verlenging/ strafschoppenserie gingen. Portugal heeft welgeteld 1 wedstrijd in de reguliere speeltijd beslist.
Portugal is de terechte kampioen van het toernooi van het afbraakvoetbal.

Kampioen worden door alle wedstrijden na 90 minuten nog gelijk te staan. Vooral in de groepsfase merkwaardig om dan alsnog door te gaan. Enigszins dan ook wel weer knap, dat er niet verloren is binnen reguliere speeltijd.

Zeer verdiend Portugal !!! En eindelijk heeft Ronaldo z'n prijs met zijn land 1 woord: legende !!! Forca Portugal !!!!

Ach, alsof Frankrijk het verdiende? In de groepswedstrijden met slecht voetbal en enorme geluk (prachtige goal van Payet in de laatste minuten) er vandoor gaan met de winst. Tegen Zwitserland ook enorm slecht. Tegen Albanie ook niet overtuigend. Vervolgend tegen een met alle resprect land als Ierland nipt winnen. IJsland was de enige wedstrijd dat ze goed voetbal lieten zien. Tegen Duitsland werden ze van de mat gespeeld! Ze verdienden alleen al op basis van de wedstrijd tegen Duitsland al om niet in de finale te staan!
Portugal heeft verdiend gewonnen.

Beste van europa als je zoveel gelijk speelt

Wat was dit toch weer een draak van een wedstrijd, zoals zovelen op dit Ek.
Had al lang voorspeld dat dit geen spectaculaire wedstrijd zou worden.
Portugal leunt op een goede verdediging, waar Frankrijk moeilijk doorheen komt.
Wel wat aardige en ook goede kansen gezien, maar buiten dat lukte veel niet aan beide kanten,
Erg zuur dat Ronaldo uitviel, was toch wel een triest moment...
Leek wel dat Portugal daarna wat beter ging spelen, denk pure adrenaline om voor je uitgevallen aanvoerder en sterspeler je helemaal op te laden.

Was niet mijn gedroomde finale, maar Portugal heeft dit wel erg slim gespeeld.
Zoals anderen hier ook roepen, beetje in de stijl van Athletico Madrid, klopt ook wel vind ik.

Kortom, de nummer 4 van Europa (8 van de wereld) wordt Europees Kampioen door gelijk te spelen tegen de nrs:
10
20
27
28
van de wereld
te winnen van de nr 26 van de wereld om vervolgens gelijk te spelen tegen de nr 17 vd wereld.
Hoe bizar..alleen lager geklasseerde landen en daarmee zowel Belgie, Spanje, als Duitsland ontlopen.

11 juli 2016 om 13:42

Dan had Spanje maar eerste moeten worden en Belgie moeten winnen van Wales. Simpel toch

Heeft iedereen net zoveel genoten van dit EK als ik? Heerlijk toernooi met een meer dan terechte winnaar. Ongeslagen kampioen! Haters....are you watching, are you watching ... Portugal kampioen, CR met de beker. Wat zal dat een hoop mensen pijn doen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren