Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Media: 'Celtic won verdiend, van geluk was geen sprake'

Laatste update:

Volgens Frank de Boer was Ajax dinsdagavond sterker dan Celtic en had de ploeg moeten winnen in Schotland. Daar zijn de ochtendkranten het niet mee eens: daags na de nederlaag van Ajax op Celtic Park (2-1) concluderen zij dat de landskampioen terecht onderuit is gegaan. "Niet de beroemde atmosfeer op Celtic Park maar een gebrek aan kwaliteit lag ten grondslag aan de nederlaag van Ajax", schrijft De Stentor bijvoorbeeld. "Celtic won verdiend, van geluk was geen sprake."

/

De Volkskrant beschrijft Ajax als 'een wandelaar door een dure winkelstraat, die smachtend kijkt naar alle pracht en praal, maar bijna nooit een cadeautje mee naar huis neemt'. "Waarom staat talent Viktor Fischer niet op? Wat is er toch aan de hand met rechtsachter Ricardo van Rhijn?", vraagt de verslaggever zich af. "En wat misten Kolbeinn Sigthorsson en Thulani Serero relatief gemakkelijke kansen om het duel spannend te houden."

Trouw noemt Ajax 'broos en onmachtig': "Voor Ajax wreekten zich logische defensieve onervarenheid én op cruciale momenten een gebrek aan slagvaardigheid in Celtic Park, waar dankbaar vreugdegezang van de volle tribunes galmde." Het Algemeen Dagblad is van mening dat Ajax de nederlaag aan zichzelf te wijten had: "Veel was er namelijk niet aan de hand geweest tegen de Schotten met hun houtje-touwtje-voetbal, maar Ajax had de mogelijkheden niet kunnen verzilveren."

"Door de onnodige nederlaag – Ajax’ zesde uitduel in Europa op rij zonder zege – moeten De Boer en zijn spelers vol aan de bak om nog iets van het Europese seizoen te maken", weet De Telegraaf. "Stefano Denswil kan laten zien dat hij uit het goede hout is gesneden." De verdediger was bij allebei de tegendoelpunten van Ajax betrokken.

Celtic heeft verdiend gewonnen van Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Celtic won verdiend? Alsjeblieft zegt als je ziet wat ajax allemaal had gecreerd, kan je dit toch niet zeggen man. Ajax had veel 100 kansen die ze helaas misten, maar stel dat wij wel het geluk aan onze zijde hadden, dan had het zo 3 of 4 -2 kunnen worden

23 oktober 2013 om 11:22

Ergens snap ik het wel hoor. Het gaat gewoon om ervaring, je moet weten hoe in de CL gespeeld wordt, daar is het niet dat je ff gelijk kan spelen omdat je weet dat de andere topclubs dat ook zullen doen vanwege wisselvalligheid, daar is het 3 punten en niks anders mentaliteit.

Ajax was veel te slap in duels en waren te druk bezig met het positiespel. Celtic was 100% gefocust om te wachten op het juiste momentje, en die kwam.

23 oktober 2013 om 11:28

Ach hou toch op zeg. Ajax was heer en meester, voetballend gezien. Dat Celtic wat meer strijdlust aan de dag legt, ok dat kan. Ze zullen hun technische beperkingen toch enigszins moeten compenseren. Maar Celtic heeft geen enkele kans gehad. Een terechte penalty en een van richting veranderd schotje leveren twee goals op... maar Ajax heeft vijf 100 kansen gehad en een aantal schoten van afstand. Sorry hoor, maar dat is weinig ploegen gegeven op Celtic Park. En waar ik vond dat De Boer er een onzinnige analyse op na hield na de de wedstrijd tegen Twente schaam ik me hier voor de berichtgeving van de Nederlandse kranten. Er zit blijkbaar nul voetbalverstand bij die redacties, of ze hebben Ajax - Celtic van 2001 geheranalyseerd. In dat laatste geval is er nog hoop.

23 oktober 2013 om 11:32

Dat is denk ik een chronisch probleem in Nederland. Ook met Oranje krijgen we vaak liever lof dan resultaat. Op het EK van 2008 krijg je lof van alles en iedereen voor het mooie spel maar lig je er al in de achtste finales uit. Vervolgens is het in 2010 alleen maar gezeik terwijl we wel in de finale stonden.
Er valt wel wat voor te zeggen, maar uiteindelijk gaat het gewoon om de score, niet om het spel of de zogenaamde 'dominantie'.

Celtic was niet goed gisteren, maar pakt wel gewoon 3 punten. Fysiek sterker dan de jongens van Ajax. Dat positiespelletje, als je dat al zo kan noemen, leek gisteren natuurlijk ook nergens op. Geforceerd op zoek naar de voetballende uitweg, deed pijn aan mijn ogen hoe vaak die bal helemaal terug naar Cillessen moest. Dan kan je wel zeggen dat je op balbezit speelt en dominant bent, maar daar koop je helemaal niets voor..

23 oktober 2013 om 11:33

Knap hoor, positiespel, balbezit en kansen krijgen, vind het eigenlijk best wel schattig want ik heb nog steeds geen mentaliteit gezien.

En dat is wat de media nu juist bedoeld als Ajax gister de mentaliteit van Celtic had gehad en er gewoon vol voor was gegaan, dan hadden ze zeker weten gewonnen, maar het was bijna zielig om te zien hoe Denswil zich zo makkelijk liet ' opzij ' zetten. Heel kinderlijk, onvolwassen en vooral dom.

Maar goed, dat is misschien ook wel het verschil met Ajax en de top, Ajax mag winnen, Celtic moet winnen.

23 oktober 2013 om 11:35

Edit: @jizzzy

Sorry maar ik stoor me echt aan feit dat er zo weinig mensen in Nederland een beetje objectief naar Nederlandse clubs internationaal gezien kunnen kijken. Ja Ajax was gisteren wel beter, maar heer en meester? Kom op, absoluut niet. Dat je de bal de hele tijd achter kan rondtikken betekent toch niet dat je domineert?
Net zoals de wedstrijd tegen Milan, van zowel Ajax als Psv. Oh, we waren beter omdat we meer balbezit hadden, tot Milan gas ging geven en toen moesten we massaal achteruit rennen.
Nogmaals Ajax was wel beter gisteren, maar we doen net alsof Ajax zo onverdiend verloor gisteren terwijl dat reuze meeviel.

23 oktober 2013 om 11:40

Een aantal jaren geleden verloor Anderlecht thuis van Ajax onverdiend. Anderlecht wrong de ene kans na de andere om, maar het was Ajax die scoorde. Toen werd hier geroepen dat het oververdiend was, als je je kansen niet afmaakt, blablablabla ...

Wat gebeurt er met een boomerang, juist ja, die krijg je terug in je gezicht.

23 oktober 2013 om 11:51

"heer en meester, voetballend gezien"

Dat kún je gewoon niet menen.
Het zal de teleurstelling zijn, maar waar is het realisme gebleven?

23 oktober 2013 om 11:54

Zola kom op. Als het om duels ging was Ajax veel beter.
Af en toe kon Celtic er doorheen komen, maar in meeste gevallen wonnen ze de duels.
Ajax legde steeds druk opbde bal en dat was goed om te zien.

En onverdiend? Kom op zeg! Ajax was veel beter in alle statistieken.
Helaas dat ze moeten winnen door twee goedkope doelpunten.

23 oktober 2013 om 11:57

Eens, heer en meester is gewoon napraten van de Boer, die heel eenzijdig naar de wedstrijd kijkt. Ajax heeft inderdaad het meeste balbezit gehad en ook de beste kansen, maar men vergeet dat Ajax lange tijd de bal nauwelijks in bezit kon houden als de middenlijn werd gepasseerd. De keren dat het wel lukte, ontstonden er aardige korte combinaties met grote kansen. Celtic heeft ook niet veel klaar gespeeld en nauwelijks iets gecreeerd, maar die willen dat voetbal ook niet spelen. Al met al een lesje in effectiviteit, maar realisme is hier nu zoek bij veel (ajax-georienteerde) supporters. Het voetbal was in het algemeen zwak en Ajax heeft de meeste kansen gekregen, maar niks mee gedaan.

23 oktober 2013 om 12:00

Ik vond het nog zieliger hoe Denswil voor de camera verscheen. Daar staat toch geen echte vent, laat staan een winnaar.

23 oktober 2013 om 12:09

Jawel hij moet nog steeds in oranje!! Waarom zegt na zo'n slechte wedstrijd in een keer niemand meer dat hij moet worden opgeroepen.. Hypertss

23 oktober 2013 om 12:13

idd Samaras kwam er niet een keer langs..de zogenaamde held van schotland..

23 oktober 2013 om 12:20

Ben het helemaal met je eens. Ik denk niet dat Messi die kans van Sigthorsson had gemist. Dat heeft toch met kwaliteit te maken. Clubs als AC Milan weten dat zij de kansen wel verzilveren, dan hoef je niet op balbezit te spelen.

23 oktober 2013 om 12:25

Hahaha, ajax is gewoon een lachertje in Europa. Gisteren weer gezien.

23 oktober 2013 om 12:30

noobistic, niet 1 keer langs? Was het dan een spook die de 2-0 voorbereide?

23 oktober 2013 om 12:35

Neutraal?? Misschien kan je naam beter veranderen in Jan Subjectief, als er een ploeg verdiende om te winnen was het Ajax broekie. Maarja als je de kansen niet afmaakt ga je de boot in.

Gelukkig had joucluppie het beter gedaan in Europa.

23 oktober 2013 om 12:36

Weet niet of het je opgevallen was maar hij was gister ook de winnaar niet

23 oktober 2013 om 12:47

Opgetieft NSB - boi, ga je maar weer verder aftrekken bij je posters van alle succeselftallen die er de laatste jaren geweest zijn.

23 oktober 2013 om 12:47

Jezus, een wedstrijd van 6 jaar geleden aanhalen......

23 oktober 2013 om 12:47

Maar Sulejmanii, Ajax verliest van Celtic en die club stelt al niets voor. Net zoals Ajax dus, waar Real Madrid opzettelijk rode kaarten tegen pakt en waar Jack van Gelder meteen na een 4-0 nederlaag tegen Barcelona aan de aanvoerder vraagt of ze eervol verloren hebben...

Dan ben je een lachertje hoor. Het is door die gekleurde bril van je alleen nog niet te zien...

23 oktober 2013 om 12:53

Waarom zou Ajax niet onverdiend verloren hebben?

Een terecht knullige penaltie en een van richting veranderd rollertje waren eigenlijk de enige wapenfeiten van Celtic. Stel daar de 5 100% kansen van Ajax tegenover en verder nog wat mogelijkheden en je kunt met een gerust hart stellen dat het onverdiend was.

Dat het missen van die kansen dan toch een gebrek aan kwaliteit is in de voorhoede is erg jammer. Zit me eigenlijk al jaren te verbijten als ik naar Ajax ziet te kijken. We blijven met buitenspelers spelen die eigenlijk alle kwaliteiten van een buitenspeler missen. Kracht, snelheid en een voorzet op maat. Meer is er niet nodig. Wij moeten bij gebrek aan beter middenvelders en spitsen op de buitenposities neerzetten waardoor je eigenlijk al jaren, letterlijk en figuurlijk, vleugellam bent.

23 oktober 2013 om 13:00

Dat achterin rondtikken ging ook niet goed

23 oktober 2013 om 15:55

Nou hoop ik voor jouw dat Ajax ook heer en meester word in afmaken

23 oktober 2013 om 22:33

Heer en Meester? Wat je steeds ziet bij ajax is dat ze prima kunnen ballen tot aan de rand van de 16 meter. Daarna lijkt het nergens meer op.

24 oktober 2013 om 10:08

@T. Alavez

Denswil moet in oranje.

23 oktober 2013 om 11:24

Dus verlies je terecht, kansen zijn er om gemaakt te worden.

23 oktober 2013 om 11:32

Celtic heeft gescoord uit een pingel en een van richting veranderde bal... Als jij dat kansen noemt... Moet je zelf weten. Zegt meer over jou dan de wedstrijd. Ajax had meer balbezit, meer kansen en speelde meer voetbal(passing) kan je van celtic niet zeggen... Zoek eens het woordje terecht of verdiend op in het woordenboek.

23 oktober 2013 om 11:34

So what. De bal ging tegen het net. Dat is het enige dat telt

23 oktober 2013 om 11:37

Wat is dat nou weer voor onzin, Ajax heeft altijd meer balbezit, maar verliest toch vrij vaak. Hou nou eens op met het zeggen dat ajax was beter ajax en alle andere nederlandse ploegen moeten leren wat winnen is anders wordt het nooit meer wat.

23 oktober 2013 om 11:44

Meer balbezit, meer kansen, meer voetbal....en wat hebben ze er mee bereikt? 0,0 Dan kan jij wel op de man gaan spelen met je favoriete zinnetje 'zegt meer over jou dan ...' maar dat zijn de feiten. Leuk dat er over het spel een compliment gegeven wordt, maar als je straks na de winterstop alleen nog maar in de MM-league en Gatorade-cup deel mag nemen heb je er helemaal niks aan.

edit
spelfout

23 oktober 2013 om 12:04

Wat je noemt klopt allemaal. Ajax was op een aantal vlakken sterker dan Celtic: lieten de bal makkelijker rondgaan, had meer balbezit. Echter, op gebied van mentaliteit, effectiviteit, duelkracht had Ajax helemaal niets in te brengen tegen dit Celtic.
Dat is ook wat van tevoren mag worden verwacht van een Celtic-Ajax. De vraag was of Ajax de duels kon ontwijken en op die manier kon winnen. Kansen hebben ze gecreerd, maar niet afgemaakt. Effectiviteit en mentaliteit wonnen het hier dus van technisch vaardig rondspelen.

Waar ik me overigens groen en geel aan erger is dat de Boer, samen met vele andere Ajacieden het snel hebben over domineren, heer en meester zijn, als ze meer balbezit hebben. Gisteren viel het mee, omdat ze kansen creerden(hoewel bij fases ook doodsaai achterin rondgetik), maar hoe vaak komt het niet voor dat ze 90 minuten lang die bal achterin rondtikken, geen kans creeren en tegen 1 counter aanlopen.. Om vervolgens quasi-verontwaardigd te stellen dat de beste niet altijd wint en dat we wel 70% balbezit hebben..

23 oktober 2013 om 13:05

Weer dat gezeik over bal bezit.
Daar valt mijn broek van af.
Terwijl de bal bij Ajax rond gespeelt wordt kunnen de spelers van de tegen partij hun baby's gemakkelijk een flesje geven.
De Boer moet zijn mannen eens vertellen dat het spel zich zo snel mogelijk naar de andere kant van het veld moet verplaatsen,aan die kant van het veld moet gewonnen worden.
Ik zou zeggen Ajax stel eens een training uit en gaat gezellig eens Dvd's bekijken van Duitse of Engelse ploegen.
95% speelt de bal binnen de 10 seconden over de middenlijn.

23 oktober 2013 om 13:29

Ajax had niets in te brengen qua duelkracht?? Wat voor wedstrijd heb jij gezien?? Volgens mij kwam Ajax het beste uit de duels! Je kan wel roepen dat het Schotten zijn en dat ze van hard spel houden, maar gisteren was dat niet uit de wedstrijd op te maken.

En ze waren niet doodsaai aan het overtikken achterin, ze probeerden overal onderuit te voetballen terwijl Celtic druk probeerde te zetten. Het enige wat niet zo goed ging waren de combinaties naar de voorste linie. Maar kansen creëerden ze zeker en het is jammer dat die er niet in gingen.

Die ochtendkranten proberen goedkoop te scoren want ze weten dat de algemene tendens nu is om het geduldige veldspel van Ajax af te zeiken. Niet meer kopen die kranten!

23 oktober 2013 om 15:23

Dat is wel het enige wat telt, maar dan verdien je niet te winnen. Is een heel groot verschil he. Ik ben absoluut geen ajakes fan, maar ze verdiende het dik gister! Penalty was eigen schuld en schot van richting veranderd is gewoon 100procent geluk want anders was het zo'n zwak schot. En dan even betreft de mensen die zeggen dat celtic verdiend heeft gewonnen vanwege de mentaliteit? Hahaha wat een argument jongens dan verdienen ze zeker ook de cl te winnen? Want daar draait t om bij jullie toch? Tuurlijk is de mentaliteit extreem goed bij Celtic maar dat maakt je geen verdiende winnaar als je 0 klaarspeelt? Ajax had de beste kansen ze hebben t weer zelf verpest, maar ze waren duidelijk de verdiende winnaar. Is niet over te twijfelen

23 oktober 2013 om 11:25

Ik vind dat wel een beetje kort door de bocht. Ajax creëerde echt wat goede kansen, maar die ballen moeten er gewoon in. Dat is een gebrek aan kwaliteit. De commentator bij de NOS zei ook steeds dat Serero geen geluk, maar dat vind ik zo'n onzin. Met een beetje meer kwaliteit maakt Ajax die kansen wel.

23 oktober 2013 om 12:43

@boris19

Je praat echt onzin...net als vele anderen. In de vorige wedstrijd heeft Ajax weinig kansen, maar gaat er wel 1 in...dan is dan ineens weer de klasse van Ajax? Onzin...als Ajax had gewonnen tegen Milan was dat vrij gelukkig geweest, net als dat Ajax gisteren vrij ongelukkig was.

23 oktober 2013 om 12:46

Ik had het vorige keer helemaal niet over de klasse van Ajax. Ik reageer puur op deze wedstrijd en niet die tegen AC Milaan. Kansen moeten gewoon afgemaakt worden. Dat is niet ongelukkig, maar gebrek aan kwaliteit.

23 oktober 2013 om 17:31

Nou de vorige wedstrijd was gewoon geluk,dat had niks met klasse te maken. Gister was niet ongelukkig,maar een gebrek aan kwaliteit. Is ook helemaal niet erg,elke club kan een minder seizoen hebben.

23 oktober 2013 om 11:27

Als telt niet in de echte wereld. Als ik nou het winnende staatslot had gekocht dan was ik ook koning van Nederland.
De jochies uit Amsterdam zijn gisteren overlopen door de mannen van Celtic.
Kom op je kan alles blijven recht lullen maar dit Ajax gaat nergens een rol spelen zowel in Europa niet en ook niet in de Competitie!

23 oktober 2013 om 12:25

@jouses

Hahaha, overlopen door Celtic? Onze vrienden uit Glasgow konden alleen gevaarlijk worden uit hoekschoppen en vrije trappen. En ''de jochies'' uit Amsterdam hebben gewoon uitstekend gespeeld en hadden een overwinning verdiend qua spel. Het kansen missen kan ik niet goed praten, dat is gewoon slecht en dat zal stukken beter moeten.

Verder doet Ajax gewoon mee om het kampioenschap hoor, maak je maar geen zorgen.

23 oktober 2013 om 12:52

Kansen missen is gewoon een gebrek aan kwaliteit. Je kan wel méér balbezit hebben of meer kansen. Kwaliteit maakt het af!

23 oktober 2013 om 13:01

Maar de vraag is of het de verdienste was van Celtic dat zij twee keer scoorden?

Ajax speelde slecht tegen een tegenstander die zou degraderen in de eredivisie. Een hopeloos slecht veldspel, niet om aan te gluren werkelijk. Dat Celtic won kan verdiend zijn, het kwam door het enorme slechte spel van Ajax die desondanks nog beter waren dan Celtic....hoe treurig. Ajax heeft nog geen uitduel gewonnen dit jaar dus dit verlies past overal precies in.

23 oktober 2013 om 13:12

@zooman

Ajax speelde gewoon goed hoor, ik heb een aantal hele goeie combinaties ezien en als Ajax wat effectiever was hadden we gewoon gewonnen daar.

Verder is Celtic op Celtic Park alles behalve makkelijk te verslaan. Zeker op de Cl avonden. De laatste 25 wedstrijden die Celtic thuis heeft gespeeld hebben ze maar 4 keer verloren. 3 keer tegen Barcelona en 1 keer tegen Juventus.

23 oktober 2013 om 13:14

@cityajax,

Ajax heeft helemaal niet uitstekend gespeeld. Het is duidelijk dat jullie niet veel meer gewend zijn.
Ajax kreeg kansen op momenten dat Celtic rustig aan deed.
Het is echt niet zo dat Ajax gisteren gedomineerd heeft, zoals Frank de Boer (die vaak met domme opmerkingen komt) beweert.

Het klopt dat dit Ajax mee gaat strijden om de titel, maar dat zegt ook erg veel over de concurrentie in de Eredivisie. In de grotere competities had dit Ajax totaal geen rol van betekenis gespeeld.
Als er een ploeg van niveau in de Eredivisie speelde, stond die nu al mijlenver boven onze 'topclubs'.

@zooman,

Haha, dit moet de grap van de eeuw zijn.
Celtic zou degraderen in de Eredivisie? Haha, wat denk jij wel niet van onze competitie?
Celtic zou ook gewoon in Nederland kampioen worden, omdat geen enkele ploeg in staat is om van Celtic te winnen.
Ik denk dat Celtic het ook niet zo erg zou vinden, want in Schotland speelt het tegen reusachtige, gespierde verdedigers. Hier in Nederland zijn ze maximaal 1m75 en doen ze met alle plezier een stapje opzij om de tegenstander te helpen.

23 oktober 2013 om 13:26

@cityajax

Momenteel speelt Ajax nog mee maar dat zal in Mei wel klaar zijn.
Vrije trappen en hoekschoppen zijn ook kansen en kwaliteit ..je kan daar namelijk op trainen ....
Mooi hoe Ajax met leuk verdedigend voetbal waarbij de 2 centrale verdedigers en keeper veel balbezit kunnen ophemelen als uitstekend spel.
Zeg dit eens in Italie en Duitsland daar lachen ze zich kapot om de armoede van Ajax boeiend met slecht voetbal word je ook kampioen en de punten daar gaat het om ook een kwaliteit die de jochies nog niet beheersen

23 oktober 2013 om 13:28

@fr4evah

''ajax kreeg kansen op momenten dat Celtic rustig aan deed''. Wat een slap excuus zeg.

an is het juist goed dat Ajax die momenten grijpt om erdoorheen te komen, als jouw bewering waar zou zijn...het waren gewoon goeie kansen voor Ajax, ik heb goeie aanvallen gezien en Ajax had meer verdiend.

23 oktober 2013 om 13:36

@jouses

Ik zie dat bij je favoriete clubs Ajax staat, maar dat zie ik niet terug in je reacties. Je mag/moet natuurlijk objectief zijn. Maar jij bent wel heel negatief over Ajax. We zijn geen topploeg meer in Europa, we hebben geen spelers van wereldklasse. We moeten het met dit materiaal doen, en ik vind dat Ajax het gister uitstekend heeft gedaan. Niet gedomineerd, maar wel het betere van het spel. Verder zal Ajax tot het laatst meedoen om de titel. Er komen nu wat makkelijkere wedstrijden aan, en Ajax zal steeds beter ingespeeld raken.

Kom op man een beetje vertrouwen in je club kan geen kwaad!

23 oktober 2013 om 13:46

@cityajax,

Zo knap is dat helemaal niet.
Onder de druk uit voetballen, dat is knap. Dat kan Ajax niet.
Als Celtic rustig aandoet, is het makkelijker om de bal vast te houden en tussen de linies te komen.
Ik neem aan dat jij dat ook wel begrijpt.

En jij mag het een slap excuus vinden, maar de beelden liegen niet.
Het was duidelijk zichtbaar dat Celtic op sommige momenten op het middenveld begon te storen en op die momenten was het altijd balverlies voor Ajax.
Het zou inmiddels voor jou bekend moeten zijn, aangezien Real, Dortmund, Milan en Barca ook op sommige momenten op 50% speelden tegen Ajax.
Of dacht jij echt dat Ajax in die wedstrijden ook daadwerkelijk beter was?!
Ajaxfans en de dommige Frank de Boer denken dan dat Ajax de wedstrijd controleert, maar in feite doet de tegenstander dat. Zij bepalen hoe ver en wanneer Ajax mag komen en niet andersom. Schijndominantie dus.

Ajax is een van de zwakste ploegen in de Champions League en dat weten tegenstanders ook.
Geef ze eens ongelijk, waarom zou je een hele wedstrijd op 100% spelen, terwijl je tegen een zwakke tegenstander ook lekker rustig aan kan doen?

23 oktober 2013 om 14:22

@fr4evah

De beelden liegen inderdaad zeker niet, Ajax heeft zich ook onder de druk uit gevoetbald. En verder kon Celtic aanvallend bijna niks creëren.

Real, Dortmund en Barca is wereldtop en daar is Ajax niet tegen opgewassen. Dat is duidelijk. Ajax hoort bij het rijtje: Celtic, Marseille, Schalke en Basel. net onder de sub-top van Europa.

23 oktober 2013 om 17:35

@cityajax,

Fout!
Ajax kon alleen voetballen op momenten dat Celtic geen druk zette.
Toen Celtic gas gaf, was het altijd balverlies bij Ajax.
Celtic ging daarna trouwens niet heel goed met het balbezit om, de passing was heel matig.

Schalke hoort niet in dat rijtje thuis, die halen meestal de knock-outfase, in 2011 kwamen zij zelfs tot de halve finales.
Voor de rest kan ik me wel vinden in dat rijtje.

23 oktober 2013 om 11:27

Celtic won niet verdiend, maar Ajax verliest wel verdiend. Als je je kansen zo verprutst roep je het over jezelf af, zeker als je de tegenstander zo dom in het zadel helpt. Celtic heeft geluk gehad dat Ajax de 1-0 zo makkelijk weg geeft en vervolgens zo slecht omspringt met de kansen. Ajax verliest vooral van zichzelf en Celtic is slim genoeg om daar gebruik van te maken.

23 oktober 2013 om 12:34

Terechte conclusie die overige discussies nutteloos maakt. Ik sluit me geheel aan bij je reactie.

23 oktober 2013 om 12:37

Helemaal eens 😎 weinig Aan toe te voegen

23 oktober 2013 om 12:44

Eens. Ik vond Celtic kwalitatief niet geweldig...maar gaven wel alles...ajax trouwens ook...dus ik heb gisteren naar een best vermakelijk schouwspel gekeken.

23 oktober 2013 om 12:59

Ajax alles geven? Zeker niet, enige ploeg met passie en energie was toch echt Celtic. Met een geweldige van Dijk, Ambrose en Samaras. Ajax bezit op dit moment de kwaliteit niet om het af te maken en dit gebrek aan kwaliteit zie je terug in de twee goals

23 oktober 2013 om 13:04

Vermakelijk? Heb me kapot zitten ergeren aan Fisher en Serero en in mindere mate Andersen en Sigthorsson.

Ligt trouwens niet eens aan die gasten zelf. Totaal de schuld van Ajax zelf door Eriksen en Alderweireld op de valreep te verkopen. Dit Ajax mist gewoon een stukje kwaliteit, ervaring en power. Je mag niet verwachten dat je meedoet in de CL als je enkel 20 jarige en een routinier die eigenlijk nooit echt op topniveau heeft gevoetbald moet opstellen

23 oktober 2013 om 13:30

Ik vond Ajax juist zeer zwak spelen. Ze hadden toonden weinig creativiteit en durfden niet te voetballen. Heen en weer getik tussen de verdedigers en de keeper in win je geen wedstrijden mee. Ajax moet ervoor gaan zorgen dat ze beter worden in de omschakeling. Dan zijn er ruimtes. Wanneer ze wachten tot iedereen weer op z'n plek staat dan heb je een flinke kluif, wat anders een brokje zou zijn geweest.

23 oktober 2013 om 11:28

Onverdiend. Hoe kan je het zeggen? Mensen praten alsof kansen afmaken geen onderdeel meer is van het spel. Schijnbaar heeft Celtic een doeltreffendere aanval dan Ajax. Je spits en aanvallende middenvelder zijn gewoon onderdeel van het team. Als die op dit niveau niet zulke enorme kansen verzilveren verlies je altijd. Dus verdiende nederlaag ondanks goed het balletje rond kunnen laten gaan.

23 oktober 2013 om 11:34

Afmaken is ook een onderdeel van het spel... Waar maakte celtic kansen af dan? Een pingel is niet een kans en een bal die recht op de keeper af gaat maar van richting veranderd word is er ook geen een... Dat is namelijk het geluk van het flipperkast effect.

23 oktober 2013 om 11:50

Het is naïef om te zeggen dat een pingel geen kans is en dat een verdediging en keeper 0,0% blaam treft bij een flipperkast goal. Bovendien blijft het een feit dat je nooit zult winnen als je geen kansen afmaakt. Ajax kan 100 van dit soort wedstrijden spelen zonder te winnen op deze manier. Dan kun je niet spreken van pech.

23 oktober 2013 om 12:14

Ach Ndisdenaam verman jezelf en neem je verlies. Het goed moeten praten voor je club vind ik een beetje jammerlijk. Van te voren kon je al vertellen dat Celtic zo zou spelen en dat hebben ze naar behoren ingevuld. Ajax heeft het laten liggen en dus terecht verloren. Hadden ze maar scherper moeten zijn, zo simpel is het.

23 oktober 2013 om 11:30

ja stel stel stel, als als als.
Als je de kansen niet maakt en de tegenstander wel, verlies je gewoon terecht.

23 oktober 2013 om 11:35

Dan verlies je, of dat terecht is is een 2e.

23 oktober 2013 om 11:44

Terecht of onterecht maakt totaal niets uit. Winst is winst, en Celtic is et gisteren gelukt te winnen en Ajax niet. Puur doordat Celtic meer dreiging had, want kansen hadden ze niet echt. Maar als een speler van Celtic aan de bal was, met name Samaras en Forrest, had je meteen het gevoel dat er iets zou gaan gebeuren, en als Andersen en Fischer de bal hadden had je meteen het gevoel van "Nou, volgens mij komen ze er niet la... Ja hoor, bal kwijt.".

23 oktober 2013 om 11:31

Ja stel dit en stel dat. Kansen benutten hoort er ook bij. En al die kansen die met name Serero onbenut liet getuigd gewoon van on-kunnen bij die jongen. Het feit dat Sigi ook een opgelegde kans verprutste zegt meer over hem als spits. Hij is gewoon zo een net niet geval, en ja hij scoort voor Ijsland en 3 x op rij in de competitie maar dat mag ook wel hé?
We moeten nou niet doen alsof we goeie spelers hebben want dat is echt niet zo. De enige Ajacied die ik ver zie komen is nota bene die jonge Andersen. Een jaar of 2 in het krachthonk en hij wordt denk ik dan echt een grote. De rest is gewoon uitermate zwak of gewoon van Eredivisie niveau. Siem bijvoorbeeld, mijn favoriete Ajacied ( nu dat Eriksen er niet meer is) maar eerlijk gezegd zie ik Siem niet op een hoger niveau spelen dan de Eredivisie. Het wordt eens tijd dat velen gewoon erkennen dat we een zwakke selectie hebben in plaats van lopen roepen: als dit en als dat. Ja je verzuimt al weken op rij om je kansen te benutten, misschien heb je gewoon geen echte doelpuntenmakers in je team? Goh zal het kunnen???

23 oktober 2013 om 11:38

Precies, ik roep al weken dat Ajax gewoon een zwak team heeft, maar niemand neemt me serieus. Jij bent het gelukkig met me eens zie ik.

Ik heb ook medelijden met Frank de Boer. Hij bedoelt het allemaal goed, maar hij heeft gewoon geen materiaal. Hij heeft wel materiaal, maar van een zeer bedenkelijk niveau. Die kans van Serero bijvoorbeeld. Een op een met de keeper en wat doet hij? Hij loopt recht tegen de keeper aan en probeert de bal blijkbaar door de keeper heen te "passen" want een schot kon je het niet eens noemen. Later nog een kans van hem, die bal over, maar dat was ook weer een paniekschot.

En dan corners en voorzetten... Fischer heeft niet een corner goed genomen, allemaal veel te laag. En dan die voorzetten van Van Rhijn, elke keer op het moment dat hij wilde aanleggen voor een voorzet zei ik "in de voeten" en ja hoor, precies in de voeten van de tegenstander.

Gewoon een dramatische vertoning, daardoor verdiende Celtic om te winnen.

23 oktober 2013 om 12:07

Als je zo slecht met je kansen omgaat op CL niveau dan heb je van mij part inderdaad verdiend verloren. Het is ook een skill om goed om te gaan met je kansen.
Ricardo is zo zwaar uit vorm, ik blijf verbaasd opkijken dat hij telkens in de basis staat. Als je ziet hoe die Samaras hem deruit loopt tot 2 x toe @ de 2-0. Werkelijk schandalig. Soms heb ik het gevoel dat die Ricardo duels vermijd in plaats van aangaat en dat terwijl hij een verdediger is.

Fischer vind ik een goede speler maar die is echt zwaar uit vorm. Ik hoop dat Andersen gewoon een kans krijgt @ de LV positie. Hoe zo Fischer telkens opstellen terwijl hij amper wat toevoegt? Dat kun je Frank wel kwalijk nemen. Buiten dat heb ik ook medelijden met hem. Hij probeert er het maximale uit te halen ( wat overigens ook lukt ) maar zoveel beter kan dit Ajax denk ik echt niet en dat werd duidelijk zichtbaar in Eindhoven.

Als ik bijvoorbeeld Ajax vergelijk met PSV dan vraag ik me af welke Ajacieden er @ PSV in de basis zouden staan. Cil ongetwijfeld samen met Blind. Ik denk ook Siem maar de rest sowieso niet, waarom? Ze zijn niet zo denderend.

23 oktober 2013 om 12:56

Plopgeit we nemen je om andere dingen niet serieus en je weet zelf ook wel waarom.

23 oktober 2013 om 12:59

Ja want PSV speelt zo geweldig plus het feit dat die geen CL spelen dus je weet ook niet hoe zei het zouden doen om je vergelijkung te maken.

23 oktober 2013 om 18:21

Gast, des te meer Frank alle lof verdiend. Ik wil niet weten waar PSV zal staan als zij Frank als coach hadden.

23 oktober 2013 om 11:50

ik weet niet waar jij die kansen vabdaan haalt maar het is duidelijk dat ze in amsterdam in een fantasie wereld leven waarin zij de beste zijn en als ze verliezen de tegenstander nooit betet is en hin recht hadde op de overwinning wat dat betreft is f de boer de perfecte coach voor jullie cluppie

23 oktober 2013 om 12:04

@ karlanpsv. Heb je gisteravond teveel gezopen?

23 oktober 2013 om 12:05

Huilie Huilie, zoals al die Ajaxieden doen. Bij het Ynwa stonden jullie al met 1-0 achter man.

23 oktober 2013 om 12:21

Alswe ls ajacieden een stapje terug doen en onze bril afdoen, is het wel zo dat Ajax zowel aanvallend als defensief wat knullig overkwam... De pingel was knulig, Denswill speelde een redelijke wedstrijd, maar net als tegen Milan breekt onervarenheid je defensief op. Aanvallend was het knullig, want 3 keer 1 op 1 staan met de keeper en niet scoren is knullig...

Ajax mist 1-2 oude rotten, a la Rijkaard en Blind heel vroeger... En zolang de vleugels nog niet rijp zijn heeft Sigthorson weinig mogelijkheden tot scoren... In de winter zal Cuenca wel terug komen en je mistte gewoon een Bojan die toch wel redelijk makkelijk langs zo'n defensie moet kunnen dartelen..

23 oktober 2013 om 12:45

We miste Eriksen en Alderweireld. Maarja dat soort spelers zijn gewoon niet meer houdbaar voor Ajax.

23 oktober 2013 om 13:58

met serero doe je wel 12 stappen terug. die jongen is niet geschikt voor voetbal in de cl of in de top van nederland. Als je dan ook nog een vervanger voor alderweireld koopt die je nooit opstelt, heb je het heel erg slecht gedaan in de zomer.

23 oktober 2013 om 12:35

Een kans afmaken hoort ook in het geheel van iets creeren, dan kun je dat wel helaas noemen, maar Ajax mist gewoon een echte afmaker
Ik vind trouwens dat je Celtic zwaar tekort doet als ze het voetval van hun houtje touwtje noemt (wat het ook mag betekenen, maar het zal niet positief zijn) Celtic speelde (wat ik er van heb gezien) mooi direct aanvallend voetbal, buitenspelers waren erg snel, en Samaras was gewoon gevaarlijk en lekker fel.
Ajax mist gewoon echte kwaliteit.

23 oktober 2013 om 13:24

@bugohorst

Ik zou niet echt weten hoe je het anders zou moeten noemen...kick and rush? Ook goed...ik vond Celtic puur voetballend en technisch erg matig. Ze maakten erg veel goed met hun mentaliteit, maar hadden ook wel hier en daar het nodige geluk en...een geweldige keeper.

23 oktober 2013 om 12:52

Is het missen van kansen niet het missen van kwaliteit? Ajax heeft dit probleem al heel het seizoen. Weet wel dat vele ajacieden zeiden dat het missen van kansen gebrek aan kwaliteit is, dit werd gezegd bij een aantal wedstrijden die feyenoord verloor/gelijk speelde.

23 oktober 2013 om 13:03

Ajax speelt altijd op balbezit. Dat weet nu wel elke ploeg in heel Europa (zie Samaras). Dan is het toch logisch dat andere ploegen zich hierop gaan aanpassen? Het is zo verschrikkelijk voorspelbaar.

Eigenlijk was dit precies zo'n wedstrijd als tegen Twente. Ook nu werd er met kracht en opportunisme tegen jullie gespeeld en was er geen antwoord op. Het is leuk dat je heel lang de bal hebt, maar uiteindelijk zijn het toch vaak de schoten uit de tweede lijn en klutsballen die jullie aan de goals helpen.

De achterste vier van Ajax spelen heel ver naar voren. Voordeel is dat je dan hoog druk kan zetten. Nadeel is dat bij balverlies counters levensgevaarlijk zijn. En dat is waar de meeste ploegen op gokken. Als je beter bent dan je tegenstander maakt dat niet zoveel uit, want dan rent de tegenstander er continu achteraan. Nu was er veel te snel balverlies en de twijfelballen werden ook allemaal verloren.

Ik denk wel dat dit het beste systeem is dat Ajax kan spelen, aangezien in het combinatiespel hun kracht ligt en niet in opportunisme. Maar je moet toch ook zien dat de meeste ploegen Ajax gewoon laten voetballen? Zelfs Real liet Ajax de bal, maar speelden ze in de counter wel helemaal weg.

23 oktober 2013 om 13:17

Wat maakt het uit of je verdiend of onverdiend wint. Als je de champions league wint met slecht voetbal ga je de beker toch niet afstaan omdat de tegenpartij beter voetbalde? Je wint altijd verdiend tenzij de scheids erbij komt kijken. Dan kan je van onverdiende winst spreken.

23 oktober 2013 om 14:20

Maar geluk moet ja afdwingen

23 oktober 2013 om 15:43

Wat een jammer allemaal vandaag. Neem jullie verlies eens als een echte vent. Altijd die uitvluchten zoeken en wijzen naar een ander; wij waren beter, meer balbezit, scheidsrechter, 5 100% kansen, Celtic kan niet voetballen en ga zo maar door. Wat een Calimero gedrag, zeg!

Het punt is dat Celtic wel scoort en Ajax niet. Celtic speelt met passie en inzet en Ajax niet. Hoe er gescoord of gewonnen wordt niet gevraagd. Belang is dat er gewonnen wordt. In deze punten komt Ajax gewoon te kort voor de top. Niet professioneel genoeg. Ga niet verschuilen achter excuses en wees eens een keer eerlijk.

Kijk verder naar de cijfers die hierboven gegeven worden. Elke Celtic speler krijgt een hoger cijfer. Daar ben ik het ook mee eens. En Celtic speelde een redelijke wedstrijd en vond ik leuk om te zien. Zeker aanvallend en op het middenveld viel Ajax door de mand. Geluk dat jullie nu niet tegen ACM of Barca moesten spelen. Dan was het helemaal broek omlaag en met de vlakke hand op de billen.

Dus jongens, volgende keer beter...

23 oktober 2013 om 15:53

Ach laat ze lekker. Die Schotten hebben teveel drank op joh. Doen ze alleen maar om te provoceren. Wij weten best wie er beter was en het verdiende!

23 oktober 2013 om 15:54

datzelfde geluk wat bij Twente ontbrak?
Oh ja, Ajax was veel beter.
En dat dat geluk met de gelijkmaker.......

23 oktober 2013 om 11:26

Als Serero bijvoorbeeld die kans oog in oog had afgemaakt en die bal die hij via de kluts kreeg erin had geschoten, dan had Denswil punt een: die fout niet gemaakt, want dan was er geen counter van Celtic ontstaan, punt twee: Serero had de tweede kans gewoon af moeten maken, maar net als bij Denswil is het hetzelfde verhaal voor Serero: spelers als Kolbeinn Sigþórsson, Siem De Jong en Christian Poulsen hebben ook behoorlijke kansen gemist.

23 oktober 2013 om 12:26

Buiten zijn kansen was Serero wel de man bij Ajax.. super overzicht, mooie spelverdeler, maar ja als die voor de goal staat met z'n 1.67, dan gebeurt er wat met hem! Ajax speelde helemaal niet slecht en had gewoon de benodigde geluk niet wat Celtic wel had. Of was dat juist afgedwongen door Celtic in hun thuishaven..?

Celtic heeft ook verdiend gewonnen, ze waren an t strijden en ajax dacht zich eruit te kunnen voetballen

23 oktober 2013 om 11:25

Ajax heeft zich er ook gevoetbald maar verzilverd de grootste kansen niet. Nederlaag aan zichzelf te wijten dus. Maar kom nu niet aanzetten met "Celtic strijdt en verdient te winnen". Voetballend is Celtic niets en heeft ook niets gecreerd. Penalty en mazzelgoal. Ongelooflijk dat Ajax niet van zo een ploeg kan winnen. Zorgwekkend.

23 oktober 2013 om 11:26

Noem mij is 1 uitgespeelde kans van celtic dan? Ajax heeft er genoeg gehad maar is zichzelf vergeten te belonen. Dat is het enige wat je de ploeg kan verwijten, maar als er een verdiende te winnen dan was het Ajax wel hoor.

23 oktober 2013 om 11:29

@claro2 en @russelboyajax, je niet laten provoceren door deze reactie. Dit slaat echt werkelijk nergens op namelijk. Degene die zeggen dat Celtic verdiend gewonnen heeft zijn of tegen Ajax of hebben de wedstrijd gewoon niet gezien.

23 oktober 2013 om 11:39

Dus al deze kranten zijn tegen Ajax?

23 oktober 2013 om 11:58

Heb je de wedstrijd gezien? vind het echt heel knap dat mensen kunnen beweren dat celtic verdient gewonnen heeft. Het enige waar het Ajax aan ontbrak was de scherpte voor de goal want als die er was win je daar gewoon met 2 doelpunten verschil.

23 oktober 2013 om 12:02

Naaah niet per sé tegen. Maar kranten zijn absoluut niet objectief.

AD is pro feyenoord, Telegraaf pro Ajax en de Stentor voor Twente.

23 oktober 2013 om 12:05

Het is vooral voetbalzone die provoceert. Er is maar 1 krant die zegt dat Celtic verdiend heeft gewonnen (de Stentor, gegoogled en schijnt een of ander regionaal blad te zijn). Voetbalzone generaliseert die opvatting in de titel zoals het lijkt dat alle media dit vonden. De andere kranten geven duidelijk weer dat ajax het aan zichzelf heeft te wijten, wat dus gewoon ook zo is.

23 oktober 2013 om 12:42

@ Jorge-
Stentor voor Twente, haha, Tubantia oké, maar Stentor.

Ook worden hier de Volkskrant en Trouw genoemd, ben wel nieuwsgierig voor wie die dan zijn volgens jou.

Het is lijkt erop dat het Nederlandse voetbal nu echt KO is geslagen, ploegen uit Bulgarije, Roemenië, Luxemburg, Schotland en een middenmoter Rusland hebben even duidelijk gemaakt dat het niveau om te janken is.
Als Celtic van Ajax kan winnen zonder maar 1 kans te creëren zegt natuurlijk wel wat, je hebt dus geen kansen nodig om van een NL club te winnen.
Als Ajax 5 echte 100% kansen krijgt en toch nog verliest, zegt dat natuurlijk wel wat, NL clubs hebben dus minimaal 5 100% kansen nodig om 1 doelpunt te scoren, dit tegen een club, 'niet uit een topcompetitie' maar uit Schotland.

23 oktober 2013 om 12:44

Ja , en daar win je dus helemaal niets mee in Europa, Het zal ze bij Celtic een zorg zijn hoeveel kansen ze hebben gecreeerd, ze hebben gewonnen, en al die mensen op de tribune hadden een leuke avond, plus Celtic heeft in deze zware poule een redelijke kans om nog EL te gaan spelen.
Ajax kan zich beter iets meer gaan toeleggen op het afmaken ipv het oeverloze getik waar uiteindelijk niets uit komt.

23 oktober 2013 om 12:54

Ja maar die scherpte is er niet, (=lees) kwaliteit is er niet, Tuurlijk heeft Celtic verdiend gewonnen, Penalty kun je wel of niet terecht vinden, maar de goal was gewoon een gecreerde aanval en afgemaakt, oke beetje mazzel, dat de bal werd aangeraakt, maar daar had ook niemand iets over mogen zeggen als Ajax zo had gescoord.
Celtic scoort 2 x, dus verdiend gewonnen, doet er verder niet aan af, hoe Celtic verder speelt, ze spelen naar hun kwaliteiten, en dat doet Ajax ook.

23 oktober 2013 om 11:28

Dus als je strijd dan verdien je om te winnen? En ajax dacht zich niet er onderuit te voetballen ze deden dat gewoon

23 oktober 2013 om 13:08

Als je één goal maakt in blessuretijd terwijl de wedstrijd al gespeeld is, dan heb je jezelf er niet echt goed 'uitgevoetbald'. Celtic heeft ze met kracht, strijd en druk zetten verslagen en dat is niet de eerste keer dat een ploeg dat tegen Ajax doet.

De stentor neem ik niet serieus hier.
Penalty terecht gegeven.
De 2-0 is gewoon geluk en ajax had gewoon en penalty moeten krijgen maar de scheids zegt dat het er buiten was.

23 oktober 2013 om 11:28

Ajax had helemaal geen penalty moeten krijgen. Bij de zogenaamde handsbal waren de armen tegen het lichaam, hij kan ze nou eenmaal niet wegtoveren, en dat tweede moment was er gewoon buiten of op de lijn, wat Joe Ledley (die allang had gezien dat hij hem buiten de lijn zou gaan maken) gewoon slim deed.

23 oktober 2013 om 11:31

Als je denkt dat die binnen was, dan stel ik voor dat je naar een Pearl gaat. Was gewoon buiten, simpel.

23 oktober 2013 om 13:32

Sorry hoor de meeste Ajacieden doen net of ze zo goed gevoetbald hebben maar dat vond ik wel meevallen. Achterin het balletje rond laten gaan is niet hetzelde als domineren. Het gaat om scoren in het voetbal.

Ajax had gewoon beter moeten spelen !
Maar ik denk dat ze thuis een kans krijgen om te winnen !

Voetballen is meer dan alleen creëren, voetballen is ook op het juiste moment toeslaan en je kansen benutten. Die tackle van Biton was op Serero, niet op Denswil.

Zeer goed beeld van de wedstrijd.
Waar Ajax vaak de bal beetje rondspeelt achterin en tot de 16 vaak leuk voetbalt zie ik een Celtic die goed doorhadden hoe Ajax de opbouw verzorgt. Poulsen zakt terug tussen de 2 centrale verdedigers en laat het opbouwen maar beginnen. Echter had Celtic continue een man doorgeschoven op Poulsen dat vond ik mooi om te zien. Je zag ook duidelijk dat Ajax de eerste 20 minuten daar veel problemen mee had.
Naar mate de wedstrijd vorderde kwam er meer evenwicht in tot de bal op de paal van Poulsen had Ajax eigenlijk nog geen kans gecreëerd dus zou het erg tegen de verhouding in zijn geweest als Ajax toen op voorsprong was gekomen.
De 1-0 was wederom een verdedigende fout van Denswil die de laatste wedstrijden wel vaker problemen heeft met directe man dekking. Op momenten dat Denswil onder druk komt te staan zie je de angst in de ogen van deze jongen.
De speler die naast zijn schoenen loopt mannetje riep van de week nog iets over Oranje. Dan denk ik ga eerst maar eens leren verdedigen voor je daar aan gaat denken.
Van Rhijn bewijst maar dat hij niks te zoeken heeft in Oranje de back van RKC is nog beter dan deze speler. Oranje onwaardig materiaal. Ik verwacht dan ook dat van der Wiel en Janmaat meegaan naar Brazilie.
Gelukkig speelde Veltman een sterke wedstrijd. Maar dit is ook erg vreemd als je een stand in hebt gehaald voor vele miljoenen (van der Hoorn) en deze eigenlijk 3de keuze blijkt te zijn. Wat voor beleid is dat het kopen van 3de keuzes. Ook raar dat je voor hetzelfde geld de beste speler van Celtic had kunnen halen...lekker beleid...na gisteren kunnen we ook deze jongen |(van der hoorn) bestempelen als Miskoop. Evenals Andersen, speelt leuk tegen Gae, Volendam en kleine clubjes maar op de momenten dat het moet is het een erg matige speler. Ook een miskoop daar heeft Ajax 1,1 miljoen voor betaald. Is de opleiding van Ajax zo slecht dat je zelfs niet van dat kaliber spelers kan opleiden. Fisscher hopeloos uit vorm of gewoon door gekauwd trucje wat hij blijft herhalen. Bal aan de voet dreigen naar binnen en schieten. Iedereen kent en weet dit al.
Ook voor hem geldt hetzelfde teveel gekost ik denk dat Ajax dit soort spelers echt zelf moet gaan opleiden.
Ajax heeft daarbij te weinig kwaliteit in de ploeg allemaal leuke spelers maar geen enkele die opstaat. Waar je vorig jaar Eriksen had die tijdens dit soort wedstrijden in staat was 6x een speler 1 op 1 te zetten lukt dat nu alleen met veel geluk.
Ik zie dit matige Ajax geen rol meer spelen in de CL. Celtic wint thuis van Milan en speelt gelijk in Amsterdam en zal als nummer 2 doorgaan. Milan wint thuis van Ajax en zo zullen zijn EL gaan spelen.
Frank kan wel vast houden aan fantasie gedachten dat balbezit leuk is en positiespel leuk is maar resultaat is het enigste wat telt en dat zien we de laatste weken erg weinig. Bijna geen enkele wedstrijd is gedomineerd. GEA , Eerste helft dramatisch, PEC zwolle Dankzij een dronken grensrechter en veel geluk win je die wedstrijd tegen verhouding in, PSV weg gespeeld, Twente eerste helft in de handjes mogen knijpen dat het 1-0 stond, Feyenoord thuis blij zijn met de 2-1 want tweede helft was Ajax voornamelijk in de eigen 16 en had Ajax duidelijk voordeel met het Ado veld. Utrecht alleen 2de helft leuk gevoetbald. etc etc.
Als je dit zo samenvat heeft Ajax meer geluk dan voetbal dit jaar.
Ik zie Ajax dit jaar als een kaartenhuis in elkaar storten een kwestie van tijd en de messias word verdreven en worden de miljoen weer uitgegeven en zal Ajax vele miljoenen schuld hebben omdat ze dit jaar geen CL halen.
Ik zie Ajax niet meedoen voor de bovenste plekken gezien dit materiaal mag je blij zijn met een 4de of 5de plek. PSV , Feyenoord en Twente zijn verder dan dit dramatische Ajax.

23 oktober 2013 om 11:30

Goed verhaal. Ik heb geen moment het idee gehad dat Ajax deze wedstrijd wel even ging winnen. Net als tegen Twente zijn de aanvallen langdradig en worden ze maar heel sporadisch echt gevaarlijk.

23 oktober 2013 om 12:07

sporadisch gevaarlijk?? heb jij de wedstrijd uberhaupt gezien?? of praat je gewoon mensen na?? ajax kreeg kans na kans joh, zeker 5/6 100% kansen buiten de goal.
ik had dat idee wel, zelfs na de 2-0 dacht ik nog dat we terug zouden komen, waarom? omdat celtic helemaal nergens was en ajax kans na kans bleef creeren, dat de goal dan net in de 93e minuut valt is typisch..

23 oktober 2013 om 12:22

Kans na kans? De eerste echte grote kans was in de 49ste minuut, van Serero. Die afgeslagen kopbal die voor de voeten van Poulsen terecht kwam in de eerste helft tel ik niet mee. Na de 2-0 (wanneer je kan verwachten dat Celtic gaat inzakken) heb ik nog 3 goede kansen gezien, waarvan 2 na de rode kaart van Celtic. Je kan wel zeggen dat Celtic nergens was, maar ik kan je verzekeren dat ze geen moment echt nerveus zijn geworden van het getik van Ajax.

23 oktober 2013 om 13:14

Als je als de Boer zijnde vantevoren aangeeft dat je gaat winnen van Celtic, of dat je wilt winnen, dan is het ook niet gek dat je in die wedstrijd dan ook kansen creeerd, anders is het helemaal raar als je dat vantevoren zegt.
De Boer wist waarschijnlijk dat die uitging van zijn eigen kracht in het elftal, dat ze dus kansen zouden gaan creeren, alleen hij heeft zichzelf daarin weer eens of schromelijk overschat, of hij heeft Celtic onderschat.
Bij Celtic staat natabene wel de toekomstige keeper van Manunited in de goal, dat verklap ik hierbij alvast.., plus Celtic was lang niet zo slecht als dat vantevoren werd gedacht, en mocht Celtic wel zo slecht zijn als gedacht, dan is het helemaal triest dat Ajax heeft verloren.

23 oktober 2013 om 11:30

Wat een gelul. Ajax heeft genoeg kansen gecreerd met redelijk tot goed voetbal. Ze hebben alleen de kwaliteit niet om het af te maken. Je wilt toch niet vertellen dar Celtic de wedstrijdt controleerde? Mazzelgoal en stomme penalty. 5/6 levensgrote kansen gemist. En ja dus verdiend verloren want je moet scoren om te winnen. Maar Celtic had geen controle iver de wds. Anders hadden ze die kansen niet weggegeven

23 oktober 2013 om 11:44

@claro2
In elke voetbal wedstrijd overal in de Wereld krijg een ploeg kansen en dat gebeurd overal. Als je als nummer laatst tegen de nummer 1 speelt ook.
Kijk naar Volendam die kregen ook gewoon kansen en ze creerde er ook veel. Ajax deed daar te weinig tegen over. Maar bij Ajax domineer je tegenwoordig als je keeper en de 2 centrale mannen de bal hebben. Lekker aanvallend voetbal ...not.....
Tijd om van de roze wolk af te vallen.

23 oktober 2013 om 11:52

Celtic had zeker controle over de wedstrijd. Elke keer als Celtic de bal had was het dreigend. Elke keer als Ajax de bal ha kwam er weer zo'n saaie brei passes en als het niet lukte meteen paniekerig terug op de keeper. Iedereen die zegt dat Ajax deze wedstrijd gedomineerd heeft moet echt heel gauw zijn Ajax-bril afzetten of gewoon stoppen met voetbal kijken, want het gaat 'm dan echt niet worden verden.

23 oktober 2013 om 12:09

ik denk dat jij beter kunt stoppen met voetbal kijken... celtic dat de wedstrijd onder controle had??? volgensmij heb jij een andere wedstrijd gezien hoor, of heb je controle over de wedstrijd als je word weggespeeld en kans na kans weggeeft?? Ajax heeft idd gedomineerd ja. Als je deze wedstrijd 10x speelt win je em 9x.

23 oktober 2013 om 12:17

Haha, ga toch weg! Je speelt deze wedstrijd 1x en je verliest hem gewoon 1x... Al dat goedpraten van Ajax. Zolang je de kansen zelf niet afmaakt en de tegenstander dat niet doet ben je gewoon terecht de verliezer, klaar!

23 oktober 2013 om 13:02

haha onder controle... Je was al gestopt met fan zijn successupporter maar je begint nu ook allerlei onzin uit te kramen. De nk dat jij er maar eens gewoon mee moet stoppen

24 oktober 2013 om 09:19

als je een wds onder controle hebt geef je geen 5 levensgrote kansen weg. dat Ajax die niet benut is slecht maar neemt niet weg dat Cetic die kanden wel hheft weggegeven

23 oktober 2013 om 11:38

Je bent niet serieus te nemen, ben je vergeten dat jonge spelers krijgen altijd een terugval lees fischer, hij moet hard werken en dan komt hij erwel. En andersen een miskoop? Die jongen speelt dit seizoen voor het eerst in het 1e en dan is het niet gek dat hij gisteren niet de pannen van de dak speelde. En feijenoord is verder dan ajax wat een grap!

23 oktober 2013 om 11:52

We zullen zien maar het valt op dat het je het oog op de werkelijkheid bent kwijtgeraakt! Als je echt zo goed bent sta je er gelijk en niet alleen in die kleine wedstrijden... Feyenoord is inderdaad verder ik heb ze Zaterdag veel beter zien spelen dan dat Ajax dit hele seizoen heeft gedaan.

23 oktober 2013 om 12:07

Daarom spelen jullie ook geen Europees

23 oktober 2013 om 12:12

feyenoord is idd verder, daarom word ajax nu al 3jaar oprij kampioen en kan feyenoord niet winnen van een G.a.e waar ajax 2weken geleden nog met 6-0 van won.. en waarom spelen jullie dan niet doordeweeks als jullie zoveel verder zijn?? ga toch weg joh hahahah denk dat jij het oog op de werkelijkheid bent kwijtgeraakt, en goed ook.

23 oktober 2013 om 13:20

@afcaajaxxx
Momenteel heb ik het ook over maat. Ajax is nergens meer kunnen geen enkele kans creeren en stellen weinig voor. Feyenoord is momenteel beter ja

23 oktober 2013 om 13:22

@doskampen555
Ik weet niet over welke jullie het hebben maar ik ben niet voor Feyenoord.
Snap ook niet zo goed als het wel zo zou zijn dat jullie als een aap met 7 konten er zo trost mee lopen te doen.
Het is toch sneu dat je europees speel maar waar iedereen ziet niks klaar speelt.
Psv, Twente en Feyenoord zijn verder dan dit Ajax zal over enkele weken meer dan duidelijk zijn.

23 oktober 2013 om 12:08

Betere analyse dan veel ajacieden geven, maar ben het niet met je eens dat Celtic door zal gaan Milan speelde gister prima tegen barcelona en heeft wel de kwaliteit voorin om een paar goals te maken.

Dit is typisch Brits/schots; zij vinden dat wanneer je de hele wedstrijd de onderliggende partij was maar je kansen wel afmaakt je toch verdient gewonnen hebt. Vraag maar aan elke Brit wat hij van de EL finale Chelsea-Benfica vond; voor hun geldt alleen het resultaat en zij vinden het spelbeeld minder belangrijk als dat we hier in Nederland doen.

23 oktober 2013 om 11:28

Lees jij het bericht nog eens... Het gaat om de nederlandse kranten kerel.

23 oktober 2013 om 11:29

Dat deed de boer toch ook afgelopen zaterdag? Dus wat bedoel je nou met typisch schots/engels. Ik ben het helemaal eens en het is voornamelijk nederlandse media die dit schrijft eerst lezen dan reageren AUB

23 oktober 2013 om 11:29

Italianen en Duitsers ook. Alleen wij Nederlanders verheffen het spelbeeld boven het resultaat. Wij zijn ook al decennia trots op onze Nederlands elftallen die mooi speelden maar nooit wonnen.

23 oktober 2013 om 11:29

Maar zo is het ook. Als je jouw kansen maakt en de tegenstander doet dat niet dan heb je verdiend gewonnen. Je wint of verliest alleen onverdiend als er onterecht goals worden goed- of afgekeurd, onterechte penalties enzo, maar daar was hier geen sprake van. Ajax verprutste zelf hun kansen en als je niet scoort verdien je niet te winnen.

23 oktober 2013 om 11:39

Verdiend winnen doe je als je beter ben... Niet als je bewijs van spreken 1 kans krijgt in de hele wedstrijd maar die afmaakt terwijl je zelf het betere had van het veldspel en meer kansen had maar niet afmaakt. Mensen noemen het verdiend om te bashen.

23 oktober 2013 om 11:40

@oiramor
Amen! Hier kan toch niemand iets tegen inbrengen? Zelfs als je spits vier x op de paal schiet is het nog niet zo dat je een overwinning verdient. Moet hij maar beter mikken. Nederland is compleet doldwaas als het op afmaken van kansen gaat. Alsof het het lot is wat er voor zorgt dat de bal tussen de palen gaat na een goede aanval. Tijd dat we eens op z'n Italiaans of Duits gaan kijken naar sport want niet alleen bij voetbal zie ik deze instelling van 'het spel maken maar wel altijd verliezen'

23 oktober 2013 om 11:55

Ndisdenaam,

Zullen we anders gewoon de doelpunten niet meer tellen en er net als bij het turnen en ijsdansen een jury neerzetten die achteraf op basis van het vertoonde 'veldspel' bepaalt wie er heeft gewonnen?

23 oktober 2013 om 12:14

dus als een ploeg 6x op de paal schiet en de tegenstander 1 penalty krijgt en voorderest compleet word weggespeeld verdienen ze om te winnen??(de tegenstander)

Best hypocriet trouwens... was het niet afgelopen weekend dat er veel mensen zeiden dat psv onverdiend heeft verloren en groningen onverdiend won??? en nu is het allemaal weer andersom?? beetje vreemd of niet?

23 oktober 2013 om 12:19

Haha, heerlijke reactie oiramor! Maar zelfs dat zou niet gunstig zijn voor Ajax ben ik bang..

23 oktober 2013 om 12:47

@afcaajaxxx

Als het een terechte penalty is vind ik dan de ploeg die wel scoort inderdaad de verdiende winnaar. Dat is toch de essentie van voetbal, doelpunten maken of zie ik dat nou verkeerd? Als je aanvallers hebt die niet tussen maar op de paal mikken dan doen ze iets verkeerd en heb je betere aanvallers nodig.

23 oktober 2013 om 11:32

Is toch ook logisch? Als je in een finale staat is winst het enige resultaat dat telt, maakt niet uit hoe. Net als in de CL, Celtic wil geen laatste worden, en hoe doe je dat? Van Ajax winnen dus, maakt niet uit hoe.

De Boer moet echt eens stoppen met zijn drank gebruik tijdens de wedstrijd, iedere keer had Ajax dit en had Ajax dat, wees sportief en neem je verlies er was een terechte winnaar want Ajax was niet bij machte ook maar 1 doelpunt te maken.
Anders is het niet, Accepteer gewoon dat het niveau van Ajax niet meer het zelfde niveau is als in de gouden tijden, zou mooi zijn als ze 3e worden in deze poule echter alles wijst er op dat ze als 4e eindigen en dat was het dan maar weer.

23 oktober 2013 om 11:31

idd. En ze gaan ook geen rol spelen maar goed lastig om toe te geven dat het lastig gaat. Hij doet er alles aan om de crisis buiten de deur te houden. Tot het zielige aan toe.
Zo kan het wanbeleid worden gedekt want zonder de prestaties zullen daar ook de haarscheuren duidelijk worden dat er in 3 jaar eigenlijk weinig is veranderd het is en blijft een koopclub

23 oktober 2013 om 11:41

De sa, denswil, vetlman, van rhijn, blind allemaal gespeeld en allemaal eigen jeugd... Haha koopclub?! Succes man met je onzin pur sang

23 oktober 2013 om 11:50

Waarvan maar 4 in de basis...tegen 8 bij andere eredivisie clubs...vroeger was het standaard 6 a 7 bij Ajax dus identiteit van de club is spoorloos

23 oktober 2013 om 12:38

crisis ja...3 jaar onverwacht op rij kampioen worden.. al zou ajax dit seizoen geen kampioen worden is dat nog niet eens erg

feyenoord wordt nooit kampioen meer, ze verliezen zelfs van een matig clubje uit rusland

23 oktober 2013 om 13:54

@jouses

Er is totaal geen crisis, hij is inderdaad een meester in het creeeren van rust. Iets waar ajax bij gebaat is. Koopclub? Hahaha.. laat mij niet lachen.. meer dan de helft van het team komt uit de jeugdopleiding.. als ajax een koopclub is, bestaan er geen niet-koopclubs meer.

23 oktober 2013 om 11:41

Volgens mij heeft ajax er gisteren eentje ingetrapt?

23 oktober 2013 om 12:16

huh, niet bij machte ook maar 1 doelpunt te maken??? volgensmij hebben ze toch echt een doelpunt gemaakt hoor?? of heb jij mischien gewoon niet gekeken maar wil je gewoon even over ajax zeuren?? wat wijst er precies op dat ajax 4e gaat worden als ik vragen mag???

23 oktober 2013 om 13:52

Minime007

Hij is trainer van ajax, vrij logisch dat hij ajax centraal stelt in zijn commentaar. Ik vind hem altijd haarscherpe analyses hebben, die oprecht en eerlijk zijn. Je hoeft het niet met hem eens te zijn, maar als je de visie van ajax kent begrijp je hem wel. Overigens scoorde ajax een niet geheel onbelangrijke 2-1, dat uitdoelpunt kan goed van pas komen voor de 3de plek.

23 oktober 2013 om 15:18

Dat kan idd een belangrijk doelpunt zijn, overigens hoop ik van harte dat Ajax het goed doet, zowel internationaal als in de ere div. (natuurlijk wel 1 plek onder Psv hihihihi) ook een crisis bij Ajax zal wel mee vallen want dat zou dat ook bij bv PSV of Twente of Feyenoord het geval zijn.
Nederland heeft het op het moment ff zwaar om zijn nieuwe rol vorm te geven, clubs baseren hun spelsysteem volgens mij nog teveel op hun oude hogere niveau en dat blijkt nu niet of nog niet te werken.
Speelt je met jongere spelers dan kun je eigenlijk niet een systeem gebruiken dat Barca hanteert, daar is jaren routine en kwaliteit voor nodig, iets dat je met potentie niet opvangt .

Media... en als Serero die kansen wel had verzilverd had er gestaan: 'media: Ajax heeft geen last van atmosfeer en geeft voetballes'.

Houd toch op, Ajax speelde prima alleen verzilvert de kansen niet. Verdediging stond sterk, op die penalty en toevalstreffer na is er niet veel weggegeven. Middenveld was in mijn ogen sterker dan dat van Celtic. Poulsen speelde een fantastische eerste helft, later zag je dat hij het conditioneel zwaarder kreeg en terecht werd gewisseld. Aanval heeft kansen gecreëerd, maar als je ze niet afmaakt dan is dat helemaal niets waard. Maar dan speelde Ajax niet slecht, dan hebben we de kansen gewoon niet afgemaakt.

Ik ben het ook niet met de boer eens ddat we gedomineerd hadden maar om t een verdiende overwinning te noemen gaat me net wat te ver maar goed ik heb een hele mooie Ajax bril

Onverdiend maar zoals AD zegt, totaal aan Ajax zelf te wijten. Je krijgt zoveel kansen maar dan moet je ze er ook maar een keer inschieten. Pech aan zijde van Ajax met die tweede goal en die penalty is onervarenheid van Denswil die te graag wil.

23 oktober 2013 om 13:47

En zo is het. Afmaken en ervaring is simpelweg een kwaliteit. Alleen ik blijf erg optimistisch over de ingeslagen weg. Onze verdediging: van Rhijn – Veltman – Denswil – Blind – de Jong – Andersen – Boilesen - Fischer zijn allemaal afkomstig van eigen jeugdopleiding en hebben samen nog geen 3 miljoen gekost, dat aangevuld met spelers als cillessen, schone, poulsen, sigi, serero die voor weinig zijn gekocht hebben we absoluut een CL waardig elftal. Dan te bedenken dat er 3 basisspelers niet bij waren (krkic, Moisander, Duarte).

Ajax moet er naar toe gaan werken om wat meer kwaliteitsspelers te halen met ervaring, liefst oud ajacieden die het systeem kennen. Bv. Nigel de Jong of Heitinga. En moet zorgen dat Eriksen en Alderweirld nog een jaartje langer blijven door ze wat beter financieel te belonen, langzaam legt ajax de basis daarvoor dmv. een sterk financieel beleid. Dit in combinatie met nog betere talenten kan een geweldig elftal opleveren en daarmee kan ajax zeker nog een stap zetten.

Celtic wint verdiend, puur omdat Ajax de kansen niet afmaakt. En als je al zulke kansen, die in de 6e klasse Oost zaterdag gewoon gemaakt worden, verprutst dan verdien je het niet om te winnen.
Natuurlijk heeft Celtic geluk met een penalty en een van richting veranderd schot, maar zolang je zo met je kansen omgaat kan je van iedereen verliezen.

Tja als je meer scoort dan schijn je verdiend gewonnen te hebben. Maar buiten die 2 gelukjes heeft Ajax (dat niet eens goed balde) meer en grotere kansen gekregen en misschien ook nog 1 of 2 penalty's moeten hebben. Je had daar de winst mee naar huis moeten nemen als je er gewoon 3 inschiet van de minimaal 5 a 6 kansen

Blijft een zure nederlaag op zo'n manier

De Telegraaf laat in die ene zin zien hoeveel verstand ze er eigenlijk van hebben. De dwaze tackel was op Serrero en niet op Denswil...

Verder vind ik niet dat Celtic terect gewonnen heeft. De goals die ze maakten waren beide niet uit zelf gecreerde kansen en ook in de rest van de wedstrijd heeft Celtic geen kansen gecreerd. Hoewel er bij Ajax inderdaad een gebrek aan kwaliteit is (al denk ik dat het in het geval van Siem de Jong en Fischer vooral een gebrek aan vorm is), waren ze nog altijd de betere ploeg en had Ajax gewoon verdiend te winnen...

Celtic heeft niet bepaald verdiend gewonnen, maar de rest is wel waar. Ajax komt kwalitatief gewoon tekort in de Champions League. Met zulke kansen moet je toch wel een keer tussen de palen kunnen mikken, maar zelfs dat zat er eigenlijk al niet echt in..
Fischer die dramatisch speelde, Sigthorsson die geen pepernoot raakte en met alle respect, ik vind een Serero en een De Sa echt tekort komen voor het niveau van de Champions League.
Maar niet alleen maar negatief, er waren zeker kansen op meer. Thuis in de Arena, zonder die 60000 gekke Schotten maak je echt wel kans op de overwinning.

Ja in Nederland win je op balbezit schijnbaar. De enige statistiek die telt is de overwinning en daar hebben wij Nederlanders nog weleens moeite mee. Ik vraag me ook echt af wat ze met die Sigthorsson doen in Amsterdam. Die gozer moet je gewoon 1 taak geven en dat is in de 16 op doel laten rammen. Dat kan die. Nu zag ik hem proberen te dribbelen en passeren en daar is die veel te lomp voor. Die jongen wordt gewoon compleet verkeerd gebruikt.

Op winnaarsmentaliteit, fysiek en effectiviteit is Ajax afgetroefd. Met name op mentaliteit en fysiek leggen Nederlandse clubs het vaker af, erg spijtig om te moeten constateren. Het helpt ook niet mee om die mentaliteit erin te krijgen als er na verliespartijen wordt gedaan alsof je het goed gedaan hebt.

Helemaal mee eens! Ajax kan leuk de bal blijven rondspelen rond de middenlijn, maar ze creëren nauwelijks kansen. Vooral Fischer en Sigþórsson creëren niks. En dan zeuren dat Celtic 'kut' goals maken. Zet Siem weer eens in de spits of probeer eens iets met Hoessen, want je weet dat het in dit systeem niks gaat worden met Sigþórsson.

23 oktober 2013 om 11:30

5 grote kansen in een uitwedstrijd CL is gewoon prima. Je moet ze dan wel even maken....

23 oktober 2013 om 12:06

Weet je wat ik dus echt vermoeiend vind bij alle Nederlandse clubs? Dat terugspelen naar de keeper als je eerst de bal bij de 16 van de tegenstander hebt. Spelen ze naar de keeper, tegenstander jaagt een beetje door en als dan de bal ingeleverd wordt staat ineens de tegenpartij voor je doel. Je moet als positiespel spelende ploeg juist de laatste linie op de middenlijn hebben en het veld compact houden. Door dat terugspelen op de keeper maak je het veld gigantisch groot en het levert helemaal niks op. Dan kan je nog beter de bal in de 16 pompen op hoop van zegen.

23 oktober 2013 om 12:45

Zoals bij die vrije trap vanaf de linkerkant ja. Binnen 4 seconde na het nemen van een vrije trap, die je gewoon voor de pot kan gooien, had Cilissen de bal alweer in de voeten.

23 oktober 2013 om 13:38

Klopt, ze nemen gewoon te weinig risico. En dan geven ze een keer een bal de zestien is en dan komt de bal niet eens in de buurt van een medespeler. Echt belachelijk. Ook lijkt mij het verstandig om met Schone op rechtsbuiten te gaan spelen. Anderssen is gewoon nog veel te jong om goede acties te verwachten in zo een wedstrijd.

Zege was gewoon verdiend. Na Cruijf's tegeltjeswijsheid de Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kunt wel van ze verliezen is er nu een nieuwe van de Boer: wij waren de hele wedstrijd de betere ploeg (ongeacht uitslag en vertoonde spel).
Wat me ook heel erg opviel: de Nederlandse commentatoren lijken steeds meer op de oude Duitse commentators: ze zien alleen wat ze willen zien, zijn totaal niet meer objectief.
Overduidelijk was dat dit Ajax niet de juiste mentaliteit heeft om dit soort wedstrijden te winnen, de spelers zullen het nog wel leren, maar helaas niet in Nederland. Daarvoor is de tegenstand door de jaren heen van een te laag nivo geweest voor deze spelers. Daarom scoort een Schone wel en een Serero niet. Omdat Schone het niet van zijn talent moet hebben, maar van hard werken. De beste Ajacied was Cillesen, de slechtste was wederom Fischer.

Als je vindt dat je wat verdiend, moet je het pakken. Ajax vond dat het verdiende te winnen, maar tikte de geboden mogelijkheden niet in de goal.

Persoonlijk vond ik de overwinning van Celtic niet onverdiend. Ik ben altijd wel een fan van passie en inzet, ik mag graag kijken naar kick-and-rush voetbal in plaats van eindeloos de bal rondspelen.

23 oktober 2013 om 11:42

Denk dat Ajax alweer bovenaan staat in het klassement.. Balletje terug op de keeper. Daar word nje toch ook helemaal gek van!

Alleen Ajax zelf vind dat ze onverdiend hebben verloren.

Overigens vind ik dat je op gegeven moment niet meer kunt spreken van pech als je zoveel kansen mist, maar gewoon van een gebrek aan kwaliteit.

Waar het eigenlijk op neer komt is dit: Het maakt niet uit of het verdiend is of niet. Celtic heeft gewonnen en Ajax heeft verloren, daar draait het om. En dat is altijd het manco van de Nederlandse ploegen in Europa. Ze spelen best aardig, maar aan het eind van de rit liggen ze er altijd uit. Ajax mist ervaring en een goede aanval. Als je kansen mist zoals Serero, dan verdien je het ook niet om te winnen.

Ajax was gewoon ongelukkig, maar hee dat is nu eenmaal voetbal, daarnaast vind ik dat ajax zichzelf veelvuldig in problemen bracht, de tactiek om als maar rond te spelen werkt niet altijd, D Telegraaf komt met het punt dat ze 57 balbezit hadden.
heel leuk hoor maar als ik zie dat de bal het probleem wordt achterin koop je er niks voor, als je tegen ajax goed druk zet, werkt het rond spelen al niet meer.
mensen zien de vrije man niet, gaan driehoekjes maken naar steeds de zelfde drie mensen en de bal verdwijnt door een slechte pass (door de druk) in de voeten van de tegenstander.

soms mag je weleens een bal naar voren rossen en hopen dat hij goed valt, maar doe dit dan eerder als de druk niet te hoog is. nu wordt ie nar voren gerost om dat het niet anders meer kan en ben je meteen de omschakeling.
kijk clubs als Arsenal Barca Dortmund voetballen lekker onder de druk weg, maar ajax kan dat niet altjd

Ajax heeft verdiend verloren. Meer kan ik er niet van zeggen.

23 oktober 2013 om 11:59

zegt de gefrustreerde psv fan die op donderdagavond naar waardeloze europaleague wedstrijdjes zit te kijken en al 6 jaar geen kampioen is geworden en nu er weer geen goed team staat

ajax was gewoon veel beter,zelfs jullie vriend Waterreus gaf het toe. maar daar heb je niks aan als je verliest...missen bepalende spelers

23 oktober 2013 om 12:34

Lijkt mij eerder dat juist jij gefrustreerd bent, tinuske.

Ajax had in mijn ogen wel meer verdiend gisteren. Maar ik riep na de wedstrijd tegen Twente dat Ajax onmachtig was voor de goal. Maar toen praatte ik grote onzin (schijnbaar). maar ziehier, ik heb toch wel gelijk!

Veldspel/positiespel is in orde. ook al duurt het ellenlang op het middenveld. Maar je wint wedstrijden door te scoren. Niet door het schoonheid van het spel. Als dat het geval was geweest dan had men een vakjury langs het veld moeten zetten bij het voetbal. Die achteraf de scores middels een bordje aangeven. net als bij het turnen.

23 oktober 2013 om 12:40

nee hoor, ik zeg alleen dat ajax beter was...

maar alle anti ajax supporters gaan nu heel dom lopen lullen terwijl hun eigen clubjes al jaren niks presteren

over het algemeen heeft ajax het in de CL goed gedaan de laatste jaren, alleen overwinteren is net teveel gevraagd. de kansen worden niet afgemaakt helaas

23 oktober 2013 om 13:38

Bij voetbal gaat het om het scoren, als Ajax dat niet doet, doen ze het niet goed. Heel simpel. En ik ben niet gefrustreerd, ik heb het gewoon geconstateerd.

23 oktober 2013 om 14:17

het wil niet zeggen als je niet scoort dat je altijd onverdiend verliest, in dit geval heeft ajax niet terecht verloren

Of het nou verdiend was of niet: Ajax komt zwaar kwaliteit te kort om mee te doen in Europa, net als alle andere Nederlandse teams op het moment. Geen ervaring achterin, waar dan ook nog een compleet uit vorm zijnde rechtsback staat. Op het middenveld Poulsen die het allemaal maar net kan belopen, een van een klaplong herstellende middenvelder en een fysiek zwaar ondermaatse 'technicus'. Vervolgens in de aanval Fischer, die helemaal niks goed gedaan heeft. Andersen heeft zijn man ook niet een keer voorbijgespeeld en vervolgens een spits die het moet hebben van voorzetten, die hij niet krijgt. Ik heb amper een flitsende aanval gezien van Ajax, maar dat zal ongetwijfeld aan mij liggen.

Ajax heeft gewoon een stel kleuters als elftal nu. De keeper wordt nu hoog beoordeeld, maar pakt geen punten. Verdediging is te jong en onervaren, middenlinie kan redelijk ballen, maar mis de finesse en body op de momenten dat het er echt om gaat. De voorhoede is echt te slecht voor dit niveau. Ik snap ook het agrument van dat wij een 'opleidingsland' zijn niet helemaal. Betekend dat dat we alleen maar spelers opleiden, maar geen elftallen meer formeren die met 2 vingers in de neus winnen van clubs uit luxemburg en schotland? Dan wint er geen enkele nederlandse club ooit meer een europes prijs...laat staan dat we overwineteren. Als je wilt horen tot de subtop van europa, dan moet er naar gehandeld, opgeleid en betaald worden. Anders zie ik het somber in.

Ajax moet eens ophouden met het doorverkopen van spelers.
Een team als Ajax heeft minimaal op ieder positie een sterspeler zo niet ervaren speler nodig.
Ajax heeft een rijk verleden en in mijn dorp (tur) kennen ze Ajax als een hele grote club...maar die mensen zijn nog met hun gedachten bij/in1995-1996.

Als je spelers als Toby,vermealen,stekelburg,huntelaar bij Ajax had nu.
Dan heb ik het niet eens over sterspelers maar dure verliezen voor een paar extra centen.
Geloof me als dat zo was had Ajax gister met 3-1 3-0 kunnen winnen.
met een mindere machine krijg je ook minder werk dit is meer als logisch.

Voor het laatst dat ik genoot van Ajax was met : Sneijder,ibrahimovic, V.d Vaart, Mido, Stekelenburg en de vele talenten van toen.

Ik geniet niet meer van Ajax en dat doet me erg veel pijn.
Kampioen worden is het meest haalbare in competitiebelang .. maar supporters willen meer als dat zien vooral als het gaat om een team als Ajax.

Financieel en jeugdopleiding zit het meestal goed ..maar prestatie blijven ver achter.
Amsterdam is een grote stad en bij een grote stad hoort een grote voetbalvereniging.

Ajax moet nu is meer kopen.. dan roepen ze van spelers die wij willen zijn te duur !!!!

Investeer is gewoon 50-60 miljoen dat kan Ajax makkelijk kwijt .. pakt het weer op
En je zult zien dat je met de jaren alle miljoenen terug zal zien.

En het liefst niet meer voetballen in de Arena ..maar lekker in het Olympische stadion !!
Zal voor veel meer sfeer en voetbal zorgen !!!

Geboren Amsterdammer IS EEN Geboren Ajacied

Tja dat balbezit om het balbezit is misschien fijn, maar je koopt er niet voor. Nu creëren ze wel een aantal kansen, maar die mis je toch echt zelf. Uiteindelijk loop je dan tegen de lamp.
Ajax speelde best leuk verzorgd voetbal, maar daar koop je niets voor. Tegen Twente was het precies hetzelfde liedje, al vond ik Ajax daar eigenlijk helemaal niet sterker.

Het is gewoon allemaal veel te jong en veel te klein voor de CL. Ze moeten dat is snel gaan inzien bij Ajax. Serero.. Aardig spelertje hoor maar echt niet voor topniveau. Zelfde geld voor spelers als de Sa en zo kan ik wel even doorgaan. Allemaal leuk en aardig voor de eredivisie maar op het hoogste niveau echt niet goed genoeg

Zoals wel vaker zijn de supporters van de club niet echt objectief. Leuk voetballen tegen een zeer beperkt team wordt al gezien als heel goed. Het vaker rondspelen van de bal als heer en meester. Het missen van kansen is pech.
Gelukkig gaan de kranten niet mee in deze subjectieve manier van denken.

We kunnen hoog of laag springen over het 'geluk' van Celtic en het positiespel van Ajax, maar aan het einde van de rit word je gewoon weer met 0-2 naar huis gestuurd.

De media heeft volkomen gelijk. Zoveel moeite tegen erg matige clubs is geen toeval of pech meer. Dit is gebrek aan kwaliteit. Natuurlijk kun je niet met het jeugdduo Peppi en Kokkie achterin spelen in de CL. Kun je Denswil en Veltman zelfs niet eens kwalijk nemen.

Wel de technische staf die net als PSV de laatste 5 jaar weigert te investeren in kwaliteit in de achterhoede. Dat kostte PSV de laatste drie jaar het kampioenschap en normale prestaties in Europa. Nu volgt Ajax dat beleid. Wel worden de bestuurders overal lekker bebonust.

Ook voorin is het al tijden erg mager. Dit Ajax kan van iedereen verliezen, zelfs van Volendam.

23 oktober 2013 om 11:41

Dat zei ik gister voor de wedstrijd al. Hoe kan je met een verdedigingsduo achterin spelen dat onder de 20 is in de Cl.......

23 oktober 2013 om 11:56

ze zijn beide boven de 20 (20 en 21)

23 oktober 2013 om 12:54

@jellert18

Buiten het feit dat ze 20 en 21 zijn. Speelden ze allebei uitstekend. Denswil was natuurlijk bij die tweede goal ongelukkig. Maar die Penalty was wel een fout....dat was jammer, maar ik vond Van Rhijn 10x slechter spelen. Zowel verdedigend als aanvallend.

23 oktober 2013 om 15:24

Ze speelden helemaal niet uitstekend.

Iedere corner werd niet goed verwerkt. In de lucht zijn ze kwetsbaar en Kokkie Denswil maakt altijd een slippertje.

Hij heeft dan ook de pech dat een slippertje altijd tot puntverlies lijdt.
Dat is een gekke voetbalwet.

Andere spelers (zoals F. de Boer in het verleden, Gomes, Bruma) maken soortgelijke uitglijders, maar hebben het geluk dat die fouten niet fataal blijken. Dan hoor je er vaak niemand meer over. Maar als je een negatieve karma hebt, blijkt je dat vaak jarenlang te achtervolgen.

Erg negatief uitgelegd. Ajax was niet in goeden doen, maar deed niet onder voor Celtic. Dit leek misschien zo door de passie waarmee Celtic speelde, maar tot uitgespeelde kansen heeft dit amper geleid. Alleen bij corners was Celtic dreigend.
Statistisch gezien was Ajax de betere ploeg. Ajax had meer balbezit en zelfs kansen, al koop je daar niks voor.

Het probleem lag weer eens in de afronding. Poulsen had pech terwijl Serero en Sigthorsson niet scherp waren. Fischer en Van Rhijn speelden dramatisch, Siem de Jong heeft zijn vorm nog niet terug en het centrale duo mist ervaring. Veltman en Andersen maakten wel een positieve indruk.

Overigens werd Denswil niet onderuit gehaald door Biton, dit was Serero.

Op basis van de hele wedstrijd heeft celtic zeker verdiend gewonnen. Ajax mist kwaliteit en horen niet in de CL thuis.

En dan vergeet ik nog te zeggen dat het ook een gebrek aan kwaliteit is. De buitenspelers zijn ook van een dramatisch niveau. Als je al niet eens een back van Celtic 1 op 1 kan passeren..... Niemand heeft ook maar 1x een mannetje uitgespeeld in deze wedstrijd. Het is gewoon de bal van A naar B spelen. Nooit eens iets verrassends...

Ajax speelde een goede pot en heeft idd onverdiend verloren. Altijd dat gelul over ervaring en kwaliteit, ook de absolute toppers missen kansen en begaan domme overtredingen. Wanneer Ajax het niveau van gisteravond vol kan houden dan hebben we de nieuwe (oude) landskampioen aan het werk gezien. En als je zo speelt als Ajax dan gaan die goals vanzelf een keer vallen, komt allemaal goed.

56 % oneens dat zijn dus allemaal ajax fans
want celtic het verdient gewonen ajax was kei slecht
denswil had gewoon de pech met die 2-0 maar die penalty was terecht
maar kwa spel hed celtic verdient gewonnen

23 oktober 2013 om 12:24

Nee iedereen die de wedstrijd heeft gezien is het er mee oneens. Alleen Ajax haters vonden Celtic de betere ploeg maar die zijn toch niet serieus te nemen. Het wordt tijd dat je mensen op een negeer lijst kan zetten zodat je hun reacties niet meer hoeft te zien. Zou voetbalzone een veel betere site maken.

ze vinden Ajax altijd "heer en Meester" alsjeblieft zeg.. als je 3 keer heer en meester bent dan mag je wel es een keer verliezen en niet 2 keer verliezen en 1 keer gelijk .. maar bij elke armoedige wedstrijd van Ajax wordt gezegd ja ze hebben de positie spel heel goed gespeeld... Guess again daar heb je geen fuk aan !! dan mag je 95% balbezit hebben dan heb je nog steeds geen reet aan.. in voetballerij geldt tegenwoordig Effectiviteit.. Ajax leeft nog samen met Cruijff ergens in de jaren 70... die fysiek en de mentaliteit kan je nergens in Nederland vinden in de voetbal van deze tijden

23 oktober 2013 om 11:58

Inderdaad. Ajax vind dat ze goed hebben gespeeld. Maar Celtic vind waarschijnlijk ook dat ze goed hebben gespeeld, want zij vonden dat rondtikken allemaal wel best. Ze lieten Ajax niet verder dan 5 meter voor de zestien komen. Natuurlijk, Ajax kreeg wel wat kansen, maar er waren ook een paar bij, die door toeval uit stand kwamen. Die van sightorsson bijvoorbeeld of de bal van Poulsen in de eerste helft op de paal.

en de boer zegt dat ajax sterker was dan celtic
hij heeft ongelijk
dat zei die ook al zaterdag tegen twente we hebben de helle wedstrijd gedomineerd
de eerste helft ook
nou denk dat hij zaterdag en dinsdag naar andere wedstrijd het weeste kijken maar zaterdag stond de eerste helft ajax met de rug tegen de muur en dinsdag tegen celtic de helle wedstrijd

Ajax was gewoon de betere, maar scheidsrechters fluiten altijd in het voordeel van de favoriet.
Celtic was de favoriet, dus dat die penalty's snel kreeg verbaasde me niets.

Toch denk ik wel dat Ajax het thuis gewoon wint, nulletje of 4 zelfs.

23 oktober 2013 om 12:53

Als Commons er weer bij is dan verwacht ik iets meer voetbal in het spel van Celtic. Heeft Ajax nog geluk dat Celtic dan nog steeds hun aanvoerder moet missen.

Een nulletje of 4 verwacht ik absoluut niet. Ik verwacht zelf weer een 50/50 wedstrijd. Ajax zal weer meer balbezit hebben maar als ze voorin net zo onmachtig zijn als gisteren dan zie ik Celtic zeker wel winnen in Amsterdam.

Hmmmmmm Telegraaf letten jullie wel op?( Stefano Denswil kan laten zien dat hij uit het goede hout is gesneden. Hij mocht in de eindfase blij zijn dat hij heel bleef bij een doldrieste tackle van Nir Biton, die rood kreeg en de return in Amsterdam dus mist.) Ik dacht dat het toch echt Serero was, tenzij Denswil stukken kleiner is geworden.

Slap gelul van Frank de Boer natuurlijk. Wat me vooral opvalt aan Ajax is dat alles tien keer breed gaat en dán pas een keer diep. Je moet ook een keer een buitenspeler met snelheid diep kunnen sturen. Maarja.. Ajax mist dan blijkbaar toch een type Narsingh/depay ofzoiets. Ik bedoel.. het zijn in principe allemaal middenvelders die op het veld staan. Fischer en Andersen eigenlijk ook. En dan is het logisch dat ze naar binnen kruipen en de bal breed spelen en weer terugkrijgen.

Maar wat me ook tegenvalt van Frank de Boer, is dat hij al na de wedstrijd tegen Milan de hoop op gaf 'we kijken ook nog met een schuin oog naar de Cl' zei die. Dat is geen Nederlandse mentaliteit! Waar is die bluf!
En voor de wedstrijd tegen Celtic ook: Dat Celtic een hele gevaarlijke tegenstanders was. Kom op hé. Wat is Ajax dan? Een matig ploegje? Ajax is toch altijd zo trots op zichzelf? Kom op!

Frank de Boer heeft totaal geen vertrouwen uitgestraald in deze CL-campagne dat ze zouden kunnen stunten. Bij de eerste tegenslag heeft 'ie het bijltje er al bij neergelegd.
Natuurlijk, het is geen ervaren ploeg. Maar juist als de ervaring of kwaliteit ontbreekt, moet je wel het geloof behouden. Anders kun je net zo goed niet het veld op gaan.

"stefano Denswil kan laten zien dat hij uit het goede hout is gesneden. Hij mocht in de eindfase blij zijn dat hij heel bleef bij een doldrieste tackle van Nir Biton, die rood kreeg en de return in Amsterdam dus mist."
Volgens mij was het Serero op wie een woeste tackle werd gemaakt....

De Boer moet je niet al te serieus nemen die lult toch alleen maar raak. Zelfs als Ajax verliest van Barcelona zegt ie dat Ajax had moeten winnen. Celtic heeft gewoon verdiend gewonnen. Maar je kan het Ajax ook niet kwalijk nemen. Die hebben ook een minder team met mindere spelers. van Dijk was ook erg belangrijk voor Celtic. Ik denk dat de eindstand zo zal worden:

1. Barcelona
2. AC Milan / Celtic
3. Celtic / AC Milan
4. Ajax

Het is voor Ajax ook geen schande om te verliezen van Celtic. Denswil is ook een lachwekkende speler.

23 oktober 2013 om 12:16

Heb jij ook nog andere hobby's dan het belachelijk maken van Ajax? Of is dit de enige voldoening die je uit je leven haalt? Ajax heeft helemaal geen mindere spelers dan Celtic, een minder team kun je daarentegen nog over discussiëren.

23 oktober 2013 om 13:05

Die laatste twee zinnen laten zien dat jij totaal geen voetbalverstand hebt.

Celtic heeft in de Champions League vanaf 2001 tot nu 25 wedstrijden gespeeld en maar 4 wedstrijden verloren. 3 van Barcelona en 1 van Juventus. Vorig seizoen wonnen ze van Barcelona, Spartak Moskou en speelde gelijk tegen Benfica. Dit geeft denk ik wel aan dat Celtic op Celtic park gewoon heel moeilijk te kloppen is. Dus het is zeker geen schande om op Celtic Park te verliezen.

Verder speelde Denswil gister gewoon goed en heeft hij een fout gemaakt bij die Penalty, dat was dom. Een leer moment, maar verder speelt hij gewoon top en hetzelfde gold gister voor Veltman. En dat op 20 jarige leeftijd, nou dan ben je geen lachwekkende speler.

Ajax zou liever ook winnen met een goedkope penalty en van richting veranderd slap schot, maar dat is niet gebeurd.

Je kan dan de hele wedstrijd analyseren met wat verdiend was en wat niet. Feit is dat het voor bijna iedereen alleen om de uitslag gaat, dat is logisch. En daar schrijven journalisten ook dan op die manier over.

Voor Frank de Boer is het perspectief anders; hij moet dit team elke dag beter maken en mag dan van mij ook prima de positieve punten benoemen. Hij benoemt ook de negatieve punten, zoals het niet benutten van de kansen en 1 momentje van lichte onachtzaamheid bij de penlaty, maar ook voldoende aanknopingspunten om op voort te borduren en wellicht voor een 4e keer op rij kampioen te worden. Ook kunnen ze in een moeilijke poule in de CL weer net als vorig jaar 3e worden. (En het jaar daarvoor helaas ook, maar dat lag aan het "omkoopschandaal" bij Dinamo Zagreb).

Zo slecht gaat het dus allemaal niet, al worden inderdaad onnodig punten verspeeld, en daar zal De Boer aan gaan werken.

Ach Frankie toch, volgens mij verlies je de realiteit uit het oog.
Misschien toch wel een beetje teveel last van transfers?
Nu komt je ware aard als trainer naar voren.
Als je je kansen niet benut, zoals Twente verzaakt heeft. vooral Luc.
Win je gewoon geen wedstrijd. Is leuk dat je met dat getik van jullie stapje voor stapje vooruit komen.
Ook nog pracht van een kansen creëert.
En ze simpelweg niet benut?! jammer dan. gewoon verloren.

Celtic was duidelijk de betere. Inzet en kansen afmaken! Dit Ajax hoort gewoon niet thuis in de Champions League. Hooguit Europa League.

Ajax geeft alleen toe als ze tegen Barca en Madrid verliezen.. tegen de rest ja hoor Ajax was heer en Meester maar we verliezen met individuele fout bla bla bla schei tog uit. Ajax stelt echt helemaal niks meer voor en nogmaals heeft ook niks te zoeken in de Champions league. hooguit Europe Leauge niveau en daar hopen een keer halve finale te halen.

Dit jaar worden we helaas geen kampioen. Tegen de klentjes zullen we er wel staan...maar in de topwedstrijden zullen we teveel punten verspelen. De selectie is gewoon niet goed en te smal. Het is tehopen dat er volgend seizoen wat toppers uit de jeugd door stromen. Leuk hoor..die jaarcijfers...maar wat hebben we daaraanals we niet eens in de EL kunnen uitkomen? En ja...als we volgend jaar geen CL halen en geen spelers verkopen voor topbedragen, is het gauw over met de (zwarte) cijfers.

23 oktober 2013 om 12:08

Vergeten dat Ajax de laatste 3 jaar altijd slecht begon? In de winter stonden ze altijd punten achter op de koploper en werden ze alsnog kampioen. Waarom zou dat dit jaar niet weer gebeuren? In de winter even een goeie aankoop erbij, en ze worden weer kampioen. Bovendien staan ze er nu beter voor dan in de 3 jaar hiervoor.

23 oktober 2013 om 13:11

Waar baseer je jouw uitspraken op? Ik heb de cijfers geanalyseerd en wat jij zegt is onzin, volgend jaar dalen de afschrijvingen andermaal (vertrek sulejmani scheelt 4,8 miljoen op jaarbasis op de begroting) dat is salaris en afschrijving. We hebben minimaal geïnvesteerd (6,5 miljoen) en 20,5 miljoen ontvangen plus wederom CL geld, ik denk dat ajax dit jaar een record winst van ongeveer 25 miljoen gaat maken. Zonder verkoop en inkoop of CL geld maar met enkel EL zou ajax een kleine winst draaien. En nee je kunt niet zo de CL bedragen en verkoop bedragen aftrekken van de winst.

Defensieve onervarenheid was alleen sprake van bij het veroorzaken van die penalty. Dat was gewoon oerdom. Voor de rest speelden denswil en vooral veltman een fantastische wedstrijd. Merkte in de rest vd wedstrijd niks van hun onervarenheid en jonge leeftijd. Vond ze met zelfvetrouwen en volwassen spelen. Over de aanvallers kan ik niet hetzelfde zeggen, anders moet je grote kansen gewoon koel afmaken.

Ajax heeft geen moment aanspraak gemaakt op de overwinning. Celtic speelde met passie en ging veel feller de duels in. Na de 2-0 geloofden de Schotten het wel, en zakte het in.

Typisch dat Ajacieden zichzelf altijd de betere ploeg vinden, ongeacht het resultaat van de wedstrijd. Het uitblijven van punten wordt dan ook meestal gewijd aan de arbitrage of pech.

23 oktober 2013 om 12:10

Dus alleen de ploeg die met passie speelt en fel de duels in gaat heeft aanspraak op de overwinning? Goh... Na de 2-0 geloofden ze het wel en zakte ze in? Celtic zakte na een gevaarloos openingsoffensief van ongeveer 10 minuten al in en counterde af en toe ongevaarlijk en won zonder 1 gevaarlijke doelpoging te hebben gehad. Ajax heeft het aan zichzelf te wijten dat rze niet wonnen, en op die manier hebben ze verdiend verloren ja, echt niet de verdienste van Celtic.

23 oktober 2013 om 12:25

Celtic speelde fel en met passie, en wat zette Ajax daar tegenover? Balbezit? Ja, tikkies breed en tikkies terug van Blind, Van Rhijn en Poulsen. Hoeveel voorzetten zijn er van de flanken gekomen? Het spel waar Ajax zo beroemd om is? De enige voorzetten die ik heb gezien kwamen van Celtic.

23 oktober 2013 om 13:27

@hector,

"dus alleen de ploeg die met passie speelt en fel de duels in gaat heeft aanspraak op de overwinning?"

Ja, wel als de tegenstander daar geen kwaliteit tegenover kan zetten.
Vorig jaar speelde Celtic met dezelfde energie tegen Juventus, maar verloor het terecht, omdat Juventus kwalitatief gezien beter was en het vermogen had om de kansen af te maken.

Superfnoord heeft het goed gezien, want de momenten dat Celtic gas gaf, kwam Ajax in de duels. Dat betekende dus balverlies voor Ajax.
Ajax kan zonder druk het balletje redelijk laten rondgaan, maar als de tegenstander druk geeft, heeft het niet genoeg kwaliteit om er onderuit te komen. Dat zag je ook tegen Psv.
En dat is bijvoorbeeld het verschil met een Barcelona. Die kun je onder druk zetten, maar die blijven met hun positiespel de tegenstander de baas. Behalve tegen Real Madrid dan de laatste 8 wedstrijden

Achja, wat is verdiend. Celtic is niet verder gekomen dan wat slappe afstandsschoten en een strafschop. Ajax creëert wel kansen en maakt ze niet af. Geluk dwing je ook af zeggen ze..

Afmaken is de kwaliteit die ajax mist. Je kan beter zijn, maar zonder doelpunt win je niet.

De verkeerde zuinigheid van Ajax begint helaas op te spelen. Talent genoeg, maar helaas nog niet goed genoeg. De trainers zijn, zelfs nu ze gestopt zijn, betere voetballers dan die er in de huidige selectie rondlopen.
Mooie doelstellingen voor dit jaar, maar helaas is het bij mooie woorden gebleven. Te laat reageren op transfers die er duidelijk aan zaten te komen, te veel vertrouwen in spelers die net van het "schoolpleintje" komen. Ik hoop dat de oogkleppen eindelijk afgaan en we in de winterperiode goede versterkingen in huis gaan halen. Geen aankopen zoals vd Hoorn, maar echte versterkingen!

23 oktober 2013 om 13:04

Ik ben het totaal niet eens met iedereen die zegt dat we de portemonnee moeten trekken. In mijn ogen begrijp je dan weinig van de ingeslagen weg van jeugd en talent opleiden. Ten eerste wat kun je tegenwoordig kopen voor 8-10 miljoen? De enige die interessant was; van Ginkel mocht niet. Maher is voorlopig een miskoop gebleken en zeker geen directe versterking, dan kun je net zo zelf een talent of subtop speler (duarte) opleiden voor veel minder. Ten tweede zijn dat paniekaankopen. Het gaat helemaal niet zo slecht, het feit dat we elke keer beter zijn maar ongelukkig op details verliezen geeft al aan dat we het eigenlijk erg goed doen, maar dat er nog wat stappen in ervaring etc. genomen moet worden.

Ajax moet gewoon de ingeslagen weg blijven volgen, talenten moeten sneller rijpen en nog meer kwaliteit hebben (komt al heel veel uit). En in mijn ogen moet Ajax iets meer ervaren oud-ajacieden aantrekken, daar kun je qua salaris wel een keer de portemonnee voor trekken. Zeker als we volgend jaar een mooie buffer hebben en dan bv. Sulejmani afgeschreven hebben. Poulsen is leuk, maar een ervaren speler moet kwaliteit met ervaring combineren, Poulsen mist teveel kwaliteit en kent bovendien het spelsysteem niet zo goed. Ik zit aan Maxwell, Chivu, N. de Jong, Sneijder, van der Vaart, Huntelaar, Ibrahimovic te denken.

Daarnaast kun je bij een goede en stabiele situatie een wat hoger salaris aan Eriksen, Alderweirld gaan bieden, waardoor ze een of twee jaar langer blijven. In mijn ogen zit daar een mogelijke verbeterslag en zeker niet in het aankopen van kwaliteit die er (ook) niet meteen staat voor veel geld. Dan zorg je en dat er geen stabiele fin. Situatie is, waardoor je de salarissen niet kunt verhogen en wordt je niks beter.

Volkomen terechte overwinning. Je kan je altijd discussies blijven zetten bij gebeurtenissen in een wedstrijd in de zin van: "als het geen strafschop was, dan..." maar het komt volgens mij toch neer op de volwassenheid van een ploeg. Als je (nog) niet genoeg talent hebt, dan wint ervaring het. Celtic was gewoon een maatje te groot en dat moet je accepteren.

De wedstrijd van gisteren was een nieuw bewijs van het feit dat balbezit en positiespel geen wedstrijden winnen en doelpunten wel. Maar om de overwinning van een onwaarschijnlijk zwak Celtic daarmee verdiend te noemen lijkt mij wat overdreven.

Over 2 weken gewoon winnen van Celtic en dan houden ze zich wel weer stil.

23 oktober 2013 om 13:06

Van Celtic winnen is schijnbaar niet 'gewoon'.

In Amsterdam moet Ajax het ook nog maar laten zien. Met Commons er eventueel weer bij heeft Celtic hun spelmaker weer terug, die ook nog eens geregeld het net weet te vinden.

Ik moet het nog maar zien. Ik zet mijn geld zeker niet in op deze wedstrijd.

Ajax was niet beter, maar creeerde wel meer kansen. Celtic kan er geen hout van en had mazzel met de 2 doelpunten, maar Ajax kon er ook vrij weinig van. De Jong, Fischer, Andersen en van Rhijn waren dramatisch en lijken gewoon niet beter te kunnen dan dit. Kans op de 2e ronde was vooraf al niet groot en nu bijna onmogelijk. De nederlandse ploegen stellen gewoon niks meer voor in Europa.

Prachtig dat iedereen dit een verdiende overwinning vindt voor Celtic, dat zijn mensen die een haat aan Ajax hebben en er niks van snappen. Als hun eigen clubje super goed speelt en er gelijkgespeeld of verloren wordt (groningen of Rkc) dan lopen ze ook te janken dat het onverdient is. Dit is gewoon duidelijk een onverdiende nederlaag, en dan kan je daarnaast nog gaan praten over het kansen missen ed wat zeker een belangrijk onderdeel van het spel is. Maar of iets verdient/onverdient is, is een totaal andere discussie.

Ajax domineerde volgens de Boer tegen AZ, Heerenveen, Groningen, Psv, Twente, Barcelona, AC Milaan en Celtic........ Misschien een keer niet domineren en gewoon een wedstrijd winnen. Uiteindelijk tellen alleen de 3 punten.....

Het was gewoon een slechte wedstrijd waarin de kansen aan Ajax kant er niet in gingen.
Het bleef bij ouderwets breien. Jammer dat Denswil 2x de pineut is. Vond hem verder wel een redelijke wedstrijd spelen.
Onmachtig Ajax verliest van gelukkig Celtic had ook zo maar een krantenkop kunnen zijn.

Erkennen dat een tegenstander het beter heeft gedaan is ook een kwaliteit, ik stoor me sowieso altijd aan het het ophemelen van de Boer over zijn eigen spel, Meer balbezit wil niet zeggen dat je beter bent, al helemaal niet als het balbezit of het rondtikken op je eigen helft of er net iets over is.
Ik heb niet de hele wedstrijd gezien, maar ik vond Celtic aan de bal veel gevaarlijker dan Ajax, pas toen het 0-2 stond werd Ajax iets dreigender, maar de kansen die ze toen kregen werden gewoon hopeloos verprutst.
Samaras ging soms kinderlijk eenvoudig voorbij zijn tegenstander, puur op kracht en felheid/ snelheid.
De speler bij Celtic rechtsvoor idemdito, leek wel of ze niet verdedigd werden.
De Boer moet eens wat realistischer worden, dat je in NL competitie dan weer gewoon meedoet, wil niets zeggen over het feit dat Ajax kwaliteit heeft of niet, want dat hebben ze Europeesch gewoon helemaal niet, dat overloze getik buitenbeschouwing gelaten, want daar win je geen wedstrijden mee in Europa..

1 van de meest slechte partijen die ik de laatste jaren in de cl heb gezien. Leek meer op de jupilerleague. 2 teams die drama waren. Celtic heeft dit gewoon op strijd en inzet gewonnen.

Ajax was gewoon beter dan Celtic, maar ik snap de frustratie wel. Het is altijd het zelfde liedje bij Ajax. Goed voetballen, maar niet winnen. Elk jaar steeds weer opnieuw verspeelt Ajax punten in wedstrijden waar het helemaal niet hoeft. Meestal door falen van de verdediging of het niet afmaken van kansen. Ze missen in mijn ogen de volwassenheid om zulke wedstrijden naar hun toe te slepen. Hoeveel CL ervaring hadden de spelers nou gemiddeld die op het veld stonden? Gemiddeld vijf per persoon ofzo?

23 oktober 2013 om 12:50

Juist. Het is inderdaad vervelend, als het de onervarenheid niet is, is het wel de scheids die een rare beslissing neemt (balotelli bv, Real thuis.) of een tegenstander die zich laat omkopen (zagreb). Alhoewel ik altijd vind dat je naar jezelf moet kijken, de scheids en externe invloeden verander je niet.

Wel moet Ajax ten eerste er slimmer mee omgaan, als je iets vasthoudt doe het dan slim (balotelli), als je een tikje krijgt in de 16 zoals Serero val dan theatraal, Muntari trapt onze Moiander gewoon de wedstrijd uit. Ajax is wat dat betreft te lief en te oprecht in zijn spel, zo werkt het gewoon niet op het hoogste niveau. Ajax moet hier mee in meegaan, hoe lelijk het ook is, maar dat zijn de harde wetten van de CL. Smerig zijn (lees tegenstanders opzettelijk blesseren, neem Duarte en Moisander), scheidsrechter misleiden, zeuren om kaarten, tijdrekken, keeper hinderen, theatraal vallen, omkoping, schwalbes maken wordt beloond.
Maar dat beseffen onze spelers pas na de CL campagne en dan zijn we ze alweer kwijt.

23 oktober 2013 om 13:31

Heeft niets met evaring te maken, v Dijk heeft ook helemaal geen ervaring in Europeesch voetbal en blijft ook redelijk overeind, Uiteindelijk heeft alles te maken met kwaliteit. Als je als verdediging faalt of je aanval scoort niet kun je dat niet alleen maar toeschuiven op ervaring.
Veltman speelde volgens mij ook niet zo slecht, heeft ook niet veel ervaring.
Ajax stond er juist om bekend om jeugdspelers moeiteloos een goed Europeesch debuut te laten maken, maar dat waren wel spelers uit de oude Ajax school, die hadden nl wel echt talent.

Ja ajax heeft al heel de tijd geluk en nu houd het is op of is het misschien dan toch niet het geluk? maar omdat ajax niet overtuigend speelt.

Feyenoord thuis zonder die penalty had ik het nog moeten zien of ajax had kunnen winnen gelijkspel zat er aan te komen

SC Heerenveenuit had je zomaar kunnen verliezen

PEC Zwolle thuis had je ook zo maar kunnen verliezen of gelijk spelen afgekeurde goal


JA ajax was beter dan celtic maar er staat toch 2-1 op het scorebord Als je domineert moet je het omzetten in scoren

Scorebord journalistiek. Celtic won erg gelukkig maar niet minder terrecht. Ajax domineerde, had de beste kansen maar maakte die niet af. Celtic had nagenoeg geen kansen, maar scoorde door een van richting veranderd balletje en een penalty. Achja die gezeur hou je toch, ik ben het eens met de analyse van de Boer

even off maar de schtose media is niet te spreken over het gedrag van een paar ajax supporters die stoeltjes gooiden naar de politie en stewards lees hier. http://www.eveningtimes.co.uk/news/u/ajax-fans-rip...
Jammer!

over paar jaartje gaan we die 2de CL ticket kwijt raken en de rechstreekse ook dan word het net als celtic kwalificeren als de kampioen,
en ook zo jammer dat vermeer niet in de goal staat voor penaltys hij had wel 1 van de 2 penaltys gehouden dat weet ik cker!

23 oktober 2013 om 13:13

Vermeerd had de tegenstander wel andere kansen gegeven die het redden van 1 of 2 penalty's opheft.

Jongens waar hebben we het in vredesnaam over? Een onterecht gegeven penalty en een lucky goal worden neergezet als ervaring?? Wat Real Madrid doet als ze tegen Ajax spelen dat is ervaring en klasse. Om Celtic hiervoor krediet te geven is dan ook belachelijk. Thuis win je deze pot 100% je kunt niet twee keer zoveel pech hebben.

23 oktober 2013 om 13:19

Lol...onterecht gegeven penalty.

Ajax onverdiend verloren? Zeker niet, enige ploeg met passie en energie was toch echt Celtic. Met een geweldige van Dijk, Ambrose en Samaras. Ajax bezit op dit moment de kwaliteit niet om het af te maken en dit gebrek aan kwaliteit zie je terug in de twee goals.

23 oktober 2013 om 13:03

Als je van Dijk geweldig vond raad ik je eens te gaan kijken in de topklasse. Daar spelen wel 20 van dit soort spelers. Wat een droevigheid die jongen....ambrose was wel goed ja, en Samaras....sorry die was nog slechter dan topklasse niveau.

23 oktober 2013 om 13:22

@zooman

Nee Sorry dat soort spelers lopen niet in de Topklasse rond. Ouwe zeurpiet.

Hoezo vond je Van Dijk gister eigenlijk zo slecht? ik vond hem wel lekker spelen. Bij die kans van Serero was hij te laat, maar dat was gewoon een goeie aanval van Ajax, verder heb ik hem weinig fout zien doen.

23 oktober 2013 om 13:29

Omdat ik van Dijk wel vaker zie spelen en me serieus afvraag of hij de schotse competitie kan ontstijgen. Ik verbaas me over de mensen die zeggen dat hij in Oranje moet. een speler die bij een club als Celtic speelt kan nooit opgeroepen worden voor het NL team. Gisteren had ie niks te doen, op 2 keer na, en toen zat hij zoals vaker mis. Ik heb niks tegen deze jongen, maar als we zijn niveau als leidraad gaan nemen dan worden we San marino straks.

23 oktober 2013 om 13:48

Bij die kans van Serero word hij uitgespeeld door een 1/2, waar is de man die met Serero moet mee lopen? Niet de fout van Van Dijk.

Van Dijk speelde foutloos gister en won al zijn duels, zoals hij ook deed tegen Milan en Barca. Maargoed je hebt altijd mensen hier rondlopen die totaal geen verstand van voetbal hebben en zelf amper tegen een bal kunnen trappen.

23 oktober 2013 om 13:14

Een geweldige van Dijk? Heb je de wedstrijd wel gezien? Die paar grote kansen die Ajax kreeg waren voornamelijk de schuld van van Dijk. Veel meer dan een paar ballen de tribune in rammen heb ik hem niet zien doen.

23 oktober 2013 om 13:51

Moet je beter je ogen open doen, heb 3 schitterende passes gezien die ik amper zie in de Eredivisie.

En de kansen zijn schuld? Hahaha ok...... jij bent ook niet serieus te nemen dus.

23 oktober 2013 om 14:32

Als je een hoop ballen naar voren komt, komen er ook wel een paar aan, niet meer dan logisch. Ik zou maar eens terugkijken wat van Dijk staat te doen bij die eerste grote kans voor Serero en hoe hij lucht staat te dekken bij die goal van Schöne.

Typisch Nederlands, De Nederlandse media is trouwens hoofdoorzaak nummer 1 van de teloorgang van het Nederlandse voetbal, die constante negatieve houding dragen echt nergens aan bij..dat zie je ook bij oranje. en alle mensen van andere clubs die hier roepen hoe slecht en lomp ajax wel niet is..is meer een probleem voor jullie dan voor Ajax, wij halen toch wel 2 v d 3 CL voetbal door kampioen te worden, jullie (twente/feyenoord) gaan nooooit meeeer CL spelen want het tweede ticket is bijna foetsie...geef alleen psv nog een klein kansje

wat verwachten mensen nou, een uitgekleed ajax, met verdedigers die geeneens 20 jaar oud zijn, en jonge gassies als anderssen, de sa, fisscher, serrero en dan nog gewoon goed spelen

Ajax pak die 100 miljoen die je heb liggen, versterk je contracten met topspelers, koop slim in, het verschil is echt maar 2 a 3 spelers. 1 defender, 1 midfielder en 1 goeie attacker en salarissen op verlengde contracten tot 2.5 miljoen

da hou je een ploeg bij elkaar en kunnen we weer eens wat neerzetten..nu weer veel ervaring opgedaan, en dan vertrekken na dit jaar weer 2 spelers, kan je weer opnieuw beginnen...kom op jeugd meleg en consorten we hebben jullie nodig.

Je moet 2 dingen scheiden, enerzijds veldspel en kansen en anderzijds gemaakte goals.

Gezien het veldspel en kansen had Ajax moeten winnen. Maar voetbal is geen turnen waar een jury op basis van driehoekjes, hakjes en perentage balbezit beoordeelt wie er wint.

In voetbal wint degeen die de meeste kansen benut. En dat heeft ook te maken met kwaliteit. Ajax heeft bewezen de belangrijkste kwaliteit niet afdoende te bezitten en verdiende het daarom niet te winnen. Om dezelfde reden verloor PSV verdiend van Groningen.

Het was anders geweest als de goals onterecht waren (buitenspel over het hoofd gezien oid). Maar die penalty was terecht. Blijft over die andere goal. Dat was mazzel.

Dus Ajax heeft door pech verloren. Maar wel verdiend, want het belangrijkste is altijd de bal in het net te krijgen, hoe je dat ook doet en dat deed Celtic beter.

23 oktober 2013 om 13:20

Ben het in principe met je eens. Maar kwaliteiten behalve veel vechtlust heb ik bij Celtic niet kunnen ontdekken. Als je als Ajax zijnde qua veldspel beter bent dan de tegenstander, maar die maken een goeie goal, zoals Milan bij Ajax - Milan (1-1) 3 jaar geleden, is dat inderdaad gewoon kwaliteit van de tegenstander. De goals van Celtic gisteren hadden echter weinig met kwaliteit te maken.

Er valt wat voor te zeggen dat de overwinning niet gelukkig was in die zin dat Ajax de kwaliteiten niet heeft om de kansen af te maken. Toch blijf ik van mening dat Celtic bij de overwinning gisteren gewoon alle geluk van de wereld had.

Ajax mist op het moment gewoon 1 A 2 spelers die ook als ze niet hun wedstrijd hebben toch een Europese voldoende halen. Hoe jammer dat ook is. Ook de jong heeft dit op het moment gewoon niet. Als je dat soort krachten hebt is het voor opkomende talenten als Andersen/de sa gewoon veel makkelijker voetballen. Nu worden ze gebracht om uit het niets maar even op dit niveau het verschil te maken. Jan vertongen is een goed voorbeeld geweest van een ideaal rijpproces. Hij werd verhuurd en leerde op een lager niveau iedere wedstrijd een voldoende te halen met stabiele spelers om hem heen. Bij Ajax groeide hij daarna door tot een speler die op zijn beurt andere talenten in dat niveau mee kon trekken. De mensen die nu de kar moeten trekken zijn gewoon nog niet zo ver.

Ach man als Sigi en Serrero die ....... ballen er in rammen dan hadden we niks te klagen.
denk dat Bergkamp ze een paar extra cursussen moet geven hoe je moet afmaken.

Blijf het opvallend vinden, je kan best zeggen dat Ajax kwaliteit mist(gemiste kansen), dat ze te veel achterin rond tikten(ook al hebben ze wel veel kansen gecreeerd) maar hoe kun je nou zeggen dat Celtic verdiend gewonnen heeft, terwijl Celtic niet eens kansen heeft gecreeerd? Ik hoor zo veel over effeciviteit, maar daar moet je kansen voor creeeren. Ik hoor zo veel over de mentaliteit, maar Ajax was door haar positiespel vaak juist de baas over de spelers van Celtic met hun mentaliteit. Dat Ajax hier verliest, komt gewoon door onervarenheid, het gemist van kwaliteit voorin, en pech. Dit gebeurt Ajax veel te vaak en daarom moet er inderdaad iets veranderen. Echter blijven roepen hier dat Celtic de terechte winnaar was, en zelfs dat Celtic beter was is gewoon nonsense. 3 ervaren spelers erbij, waarvan het liefst 2 voorin die wel kunnen scoren en je wint deze wedstrijd met twee vingers in de neus. Overigens zijn er ook veel te veel mensen met een hekel aan Ajax(wat de supporters over zichzelf afroepen) die de wedstrijd absoluut stapsgewijs moeten terugkijken, om al de kansen die ze over het hoofd hebben gezien even terug te bekijken.

Hoeveel pech kan je hebben?

Tegen Barcelona speelde Ajax goed, beetje te voorzichtig waarschijnlijk maar ze lieten wel zien dat ze goed konden voetballen in Camp Nou. En dan komt de 1-0 uit een vrije trap, binnenkantje paal, veroorzaakte door een per ongeluk uitglijdende Duarte. Hoe was het gelopen als je met 0-0 de tweede helft in zou gaan?

AC Milan groef zich schandalig in en wilde helemaal niet voetballen. Het was zo terecht geweest als Ajax voor de verandering als Nederlandse club eens de winst zou pakken in blessuretijd. En ik dacht dat het zou gebeuren na die goal van Denswil. Maar nee hoor die gestoorde aap van een Balotelli weet het toch weer te flikken om de scheidsrechter er in te laten tuimen en in de allerlaatste seconde 1-1 te scoren uit die pingel.

Gisteren was Ajax veel beter dan Celtic, De Boer heeft groot gelijk in alles wat hij zei voor de camera. Sightorsson met een goed schot rakelings naast, Serero die in een split second die bal op de pantoffel neemt en net over schiet, al had hij daarvoor wel moeten scoren één op één met de keeper. En dan scoort Celtic 2x zonder een kans te creëren: een makkelijke pingel en een van richting veranderd schot.

Eigenlijk zou dit de stand moeten zijn nu:

1. Barcelona 7 punten
2. Ajax 6 punten
3. Milan 2 punten
4. Celtic 1 punten

23 oktober 2013 om 13:57

Eigenlijk daar koop je zo weinig voor. Leuk je relaas, maar je staat onderaan, terecht of niet, daar wordt je op afgerekend en niet om het zogenaamde dominante voetbal of op 70% balbezit. Iedereen voorspelde dat ajax of derde of vierde zou worden. Gek dat het nu ook noglijkt uit te komen ook. Volgens mij hebben jullie niet door dat het allemaal wel meevalt met het voetbal en talent in Amsterdam. Eigenlijk. ...laat me niet lachen.

23 oktober 2013 om 14:03

Neem een voorbeeld aan Youri Mulder, die sprak met respect over Ajax want die wist wel wat er paar dagen eerder in jullie veste gebeurd was.

23 oktober 2013 om 17:04

@geert Vs,

Wat een domme, closed-minded reactie weer!
Jullie denken werkelijk dat Ajax altijd beter is dan zijn tegenstander, is het niet?
Echt om gek van te worden!
In de jaren '90 was Ajax wel beter dan zijn tegenstanders, maar nu is een dergelijke opmerking zó misplaatst en komt het gewoon lachwekkend over!

Leuke verzinsels van jou, maar hier even de waarheid:
Milan was in de eerste helft aan het verdedigen, maar was in de 2e helft echt beter en gevaarlijker dan Ajax. Het had ook echt grote kansen, waar Ajax heel goed wegkwam.
Over die penalty kun je discussiëren, maar het was dom van Van der Hoorn.
Ik vond dat Milan over de hele wedstrijd echt beter was.

Haha, Ajax veel beter dan Celtic? Welke wedstrijd heb jij gekeken?
Ik kan je uit je droom helpen, Ajax was ook gewoon heel zwak en kwam zwaar kwaliteit tekort.

Over die wedstrijd tegen Barcelona ga ik het niet eens hebben. Daar was Ajax in elk opzicht kansloos. Als die 1-0 uit die vrije trap niet gekomen was, dan was het later wel gebeurd.
Man, heb jij soms niets meegekregen van het enorme kwaliteitsverschil?
Jij vraagt je af hoe het gelopen was als Ajax met 0-0 ging rusten, nou dan had Barcelona na rust uitgehaald.

Ajax verdient absoluut die 2e plek niet. Het is gewoon de zwakste ploeg uit deze poule en ze staan nu waar ze horen te staan!

23 oktober 2013 om 17:48

Ajax speelde een betere eerste helft t.o.v. Milan dan Milan in de tweede helft t.o.v. Ajax. Door te roepen dat ze goed weg kwamen (ik neem aan dat je de knal van Balotelli op de lat bedoelt want meer kan ik niet echt bedenken) laat zien dat je bevooroordeeld bent want Milan kwam nog veel beter weg met hun belachelijk slechte eerste helft. Die penalty was niet dom van Van der Hoorn, Balotelli gaat met hem judoën en krijgt omdat het AC Milan is een strafschop mee.

Welke wedstrijd heb jij idd gekeken gisteren? Ik zag Ajax goed spelen: laten we af gaan op wat Youri Mulder en Ronald Waterreus zeiden, die waren het met me eens. Die papzak van een Jack van Gelder wilde Ajax weer afkraken maar hij werd even goed aangepakt door de analytici. Er moest niets gewijzigd worden in de tweede helft, Ajax moest gewoon goed blijven spelen.

En als je die hypothetische stand nog eens bekijkt zie je dat ik Ajax 6 punten gaf, waarmee ik aannam dat ze verloren van Barca. Dus daar hoeven we het idd niet over te hebben.

Ik vraag mij vooral af hoe het verhaal in de media was geweest als Ajax twee van de vele kansen wel had benut. Het spel was dan niet anders geweest, maar dan was het beoordeeld in het licht van de overwinning. Ik durf te stellen dat het sentiment dan volledig anders was geweest. Scorebordjournalistiek, niks meer en niks minder!

23 oktober 2013 om 13:59

Het is elke week als....als mijn broertje geen plasser had was ie me zusje. Je scoort te weinig, dat ligt niet aan de media maar aan ajax zelf en haar coach.

23 oktober 2013 om 14:33

Heb je wel begrepen wat ik zeg? De vraag is: was het spel van Ajax goed of slecht? Ik durf te stellen dat het nu wordt beoordeeld als slecht, en dat het 'goed' was geweest als Ajax toevallig 2 goals meer had gemaakt (of eentje en Denswil geen own goal had gemaakt). Maar kansen afmaken is maar een paar procent van 'goed spelen'.

Ik ben zelf docent. Als mijn leerlingen een paar belangrijke woorden niet kennen, dan kunnen ze nog altijd een 8 of een 9 halen, omdat ze veel andere dingen goed doen. Ik zou het absurd vinden om ze af te rekenen op die paar woorden. In het voetbal gebeurt dat echter wel: kan je niet scoren, dan heb je een onvoldoende op zak. Ik vind dat heel raar.

Ajax heeft de bal leuk rondgespeeld, maar dat is het ook. De kansjes voor Serero en Sigthorsson moeten er op dit niveau gewoon in, maar juist een gebrek aan niveau zorgt voor een bittere pil. Ik vond Ajax wel gelijkwaardig, maar niet beter dan Celtic. Op het gebied van mannelijkheid en mentaliteit scoort Ajax echt laag. Ook een gebrek aan creativiteit zorgt voor een getelefoneerd positiespelletje. Nee, dit Ajax is totaal niet bijzonder: makke lammetjes.

Ajax had 6 punten kunnen hebben. Als team staat het goed, maar individueel wordt het verkloot. Die Zuid Afrikaan had er 2 moeten scoren sws.

Ajax wordt zo langzamerhand wel de club van de huilebalken zeg. Na elk puntverlies is het dagen klagen. Of de scheidsrechters hebben het gedaan, Ajax heeft veel pech gehad of het is weer eens onverdiend geweest. De Boer verliest mijn respect ook zo langzamerhand.

Celtic toonde inzet en hebben beter fysiek vermogen. Ajax mocht de bal rondtikken en kon een paar kansen niet benutten. Ik zie het probleem niet want ze hebben gewoon terecht verloren. Met name de aanvallers waren volledig onmachtig. Zeker in de duels met van Dijk waren ze kansloos.
Hou toch op met snotteren en probeer het verlies eens normaal te accepteren zonder dat je medelijden oproept bij anderen.

Ach man, in de voetballerij kan je enkel onverdiend verliezen als de scheids je echt tegen zit. Hoe Hoffenheim verloor, dát is onterecht verliezen. Als je effectiever bezig bent dan je tegenstander, wat is daar dan onterecht aan? Zelfs al support ik Ajax, dan nog kan je best leren objectief te zijn.

Als dit nu een incident was , dan had ik de nederlaag van gisteren nog wel onverdiend kunnen noemen. Echter is het geen incident, maar een terugkerend fenomeen dat Ajax wel meer balbezit heeft, maar geen doelpunten maakt. Dan ben je in mijn ogen niet dominant, maar naief.
Ajax heeft voorin, en dan met name op de flanken, een kwaliteitsprobleem. Terecht verloren dus.

het was gewoon armzalig en die de boer moet toch eens naar de oogarts
geen inzet en geen fysiek vermogen.

Onzin. Ajax was veel beter dan Celtic. Ajax heef beter voetbal gespeeld en meer (100%) kansen gehad, dus Celtic mag haar handjes dichtknijpen want Ajax had hier met 2-4 kunnen winnen had Poulsen, Serero en Sigthorsson hun 100% kansen afgemaakt.

Ajax verdiende de winst. Beter voetbal laten zien in tegenstelling tot Celtic dat met vieze overtredingen en 2 geluk goals de wedstrijd moesten winnen.

Dit is nou eenmaal het lot van de Nederlandse topclubs en om heel eerlijk te zijn heb ik me daar al een tijdje bij neergelegd. Ajax heeft jaarlijks gewoon een veel talentvoller en beter voetballend elftal dan clubs als Celtic. Doordat de spelers van bijvoorbeeld Celtic minder talentvol en voetballend minder zijn, worden ze niet op zo'n jonge leeftijd weggekocht door grote clubs. Duidelijk is te zien dat de ervaring van zo'n team van ruime twintigers belangrijk kan zijn in dit soort wedstrijden.

Zo kun je dus jaar in jaar uit leuk spelen tegen dit soort teams zonder enig resultaat. Men kan dan bij Ajax wel roepen dat spelers eerder volwassen moeten worden, maar dat is ook maar tot op zekere hoogte mogelijk. Jongens van 25 hebben nou eenmaal meer ervaring en fysieke kracht dan jongens van 20. Daarnaast is het nogal een verschil of je uit bij Celtic als jonge jongen tussen Jaap Stam en Danny Blind het veld in komt lopen of tussen Joël Veltman en Thulani Serero.

hoe kan 42% van de mensen hier nou zeggen dat celtic terecht won?? Ajax was toch echt een stuk beter en veel meer kansen

Half nederland had vooraf ook al een 1-tje gezet bij de toto.

Celtic heeft deze wedstrijd op karakter gewonnen met een mix van doorzettingsvermogen en strijdlust.

Dat we allemaal weer gaan brullen dat ajax beter was en zeker had moeten winnen is gewoon bull-crap, want als je op de 1 of andere manier niet meer scoort dan je tegenstander dan win je niet, qoute van jullie allerheiligheid zelf.
Ajax heeft niet zichzelf tekort gedaan, maar celtic heeft zichzelf beloont voor het spel wat zij al jaren hanteren gecombineerd met passie voor het spel.

Ik zie celtic ook lachend gelijk spelen in de arena of zelfs winnen, omdat ze dan helemaal lekker kunnen counteren.
Wordt tijd dat Frank ook eens stopt met dat opgehemel van zijn elftal, omdat ze momenteel niet beter zijn dan een vitesse, heerenveen of az edan bedoel ik dat ook individueel als spelers zijnde.

Waarom moeten mensen altijd zo eenzijdig zijn in hun commentaar...?? :s
Het gros van de Ajax-fans zegt dat Ajax heer en meester was en absoluut onterecht heeft verloren.
Het gros van de niet Ajax-fans zegt dat Ajax een lachertje is in Europa en tekort komt tegen Celtic.

Zou de waarheid niet ergens in het midden liggen?

Ik ben zelf een fanatiek Ajax-supporter en vind dat Ajax gisteren voetballend de betere ploeg was en de betere kansen kreeg, maar aan de andere kant: Als je die kansen niet afmaakt verdien je het dan om te winnen? Uiteindelijk wint gewoon de ploeg die de bal het vaakst in het doel van de tegenstander schiet. En gisteren was dat Celtic. Dat is jammer voor de Ajax-fan en misschien (wat ik overigens nog steeds niet begrijp) leuk voor de Ajax-hater. Maar het is niet anders.

Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat Ajax thuis wint van Celtic als ze net zo spelen als gisteren.
Dat enkele haters hier op dit forum dat niet in willen zien is begrijpelijk, ze zien Ajax namelijk verliezen terwijl ze tegelijkertijd diep van binnen heel goed beseffen dat hun cluppie het er hoogstwaarschijnlijk nog wat minder goed vanaf gebracht zou hebben.

Terugspeelbal !!!

Wanneer ik a la Blind de bal 20x terugspeel naar de keeper of een andere medespeler zonder balverlies dan ben ik een volwaardige international? Hou toch op de Boer, je ziet spoken, Blind kan niet eens een lantaarnpaal voorbij.

Jammer dat ze verloren hebben. Maar als je 100 kansen creëert, zoals hier door sommige beweerd wordt, dan moet je er toch 2 of 3 in kunnen knallen. Hoe ze gemaakt worden maakt volgens mij niet uit. En als je dan verliest, dan moet je niet geïrriteerd reageren op een berichtje op voetbalzone, zoals sommigen hier doen. En dan maken we Celtic nu ineens onsterfelijk omdat ze in zoveel Europese wedstrijden maar een x aantal keer verloren hebben. Als Celtic al een "zware" club in Europa is, wat moet Ajax dan in de Champions league? Ik zeg niet dat ze niet zwaar zijn, maar voorafgaande de wedstrijd dachten de meeste Ajaxsupporters volgens mij niet aan een "onoverwinnelijk" Celtic

Ik zal er wel geen verstand van hebben hoor.
Misschien moeten ze maar mooi met PSV mee naar het Oostblok, krijgen ze ook geen minderwaardigheidscomplex. Alhoewel, daar heb je ook zware tegenstanders, vlak Ludogorets niet uit!! haha

Op winnaarsmentaliteit, fysiek en effectiviteit is Ajax afgetroefd. Met name op mentaliteit en fysiek leggen Nederlandse clubs het vaker af, erg spijtig om te moeten constateren. Het helpt ook niet mee om die mentaliteit erin te krijgen als er na verliespartijen wordt gedaan alsof je het goed gedaan hebt.

24 oktober 2013 om 15:31

Haha kopieer je nou mijn tekst?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren