Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frank de Boer gaat in op de vraag of hij openstaat voor terugkeer bij Ajax

Laatste update:

Ajax zoekt naar een opvolger van John van 't Schip, weet ook Frank de Boer. De voormalig coach van de huidige nummer vijf in de Eredivisie is altijd bereid om met het bestuur van de Amsterdammers te praten, maar dat wil niet zeggen dat hij dan ook terugkeert als hoofdtrainer in de Johan Cruijff ArenA.

Ronald de Boer zei onlangs dat zijn broer 'vast wel ergens op een lijstje staat bij Ajax'. De clubloze trainer werd zaterdag rondom het duel tussen de Ajax Legends en BIF All Stars door een verslaggever van SBS6 geconfronteerd met die uitspraak. "Hoe kijk jij daar tegenaan?"

"Dat weet ik niet. Als ze willen praten, dan kan dat altijd", aldus de 53-jarige oefenmeester die met Ajax vier keer op rij kampioen werd. "Dat heb ik al vaker gezegd. We zien het wel. Wat ik nu doe bevalt me ook hartstikke goed."

"Ik weet dat Ajax nog altijd heel diep in mijn hart zit. En als ze me nodig hebben, zal ik in ieder geval gaan luisteren. En dan zien we het wel", zo kreeg de clubleiding van de Amsterdamse club te horen uit de mond van De Boer.

De Boer heeft in ieder geval nog niet gesproken met Louis van Gaal, als adviseur verbonden aan Ajax. "Nee, hoor. Ik heb met helemaal niemand gesproken. Laten we eerst alles op organisatorisch en bestuurlijk niveau maar op orde krijgen."

Kroes


"Er moet snel wat gebeuren. Want wat ze dit seizoen hebben laten zien op bestuurlijk en sportief niveau, is Ajax-onwaardig", aldus De Boer, die hoopt dat de geschorste algemeen directeur Alex Kroes op korte termijn terugkeert in de Johan Cruijff ArenA.

"Ik zou het zonde vinden in ieder geval. Met heel veel moeite hebben ze geprobeerd hem te halen. Het is een stomme fout (aandelen van Ajax kopen toen hij nog niet in dienst was, red.) geweest van hem, honderd procent."

"Maar mensen maken wel vaker fouten", neemt De Boer Kroes enigszins in bescherming. "Het is niet dat hij iemand vermoord heeft of zoiets. Ik weet dat het een strafbaar feit is, maar ik zou hem graag nog een kans willen geven."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Moet Frank de Boer terugkeren bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Gewoon als assistent polsen zodat we geen Joey Kooij meer krijgen. Ik ben alleen daarom voor.

21 april 2024 om 11:31

Moet zeggen dat die 6 miljoen voor Stengs alleen hier al om het waard is

21 april 2024 om 11:33

Snap ik, al weet ik niet hoeveel je ermee opschiet als je dan alsnog Nijhuis, Higler of een van hun andere vriendjes krijgt

21 april 2024 om 11:45

Ik ben zo blij dat we van die man af zijn. Oprecht de allerslechtste scheidsrechter die er rondloopt.

21 april 2024 om 12:08

Zijn succes jaren waren top. Wie zal het zeggen dat hij weer niet succesvol kan zijn. Hij kent de club als geen ander. Ik vind het geen slecht idee.

21 april 2024 om 12:42

Ik. Zijn kijk op voetbal is verouderd. Het verloopt nog stroperiger dan het nu gaat. Kijk maar bij Nederland toen ie kort coach was. Uit gesprekken met spelers van zijn voormalige clubs blijkt hij ook alles behalve een peoplemanager te zijn. Ik snap dat je als PSV fan dit toejuicht.

21 april 2024 om 12:48

Niveau van de arbiters in Nederland is niet eens super slecht vergeleken als je het relatief beoordeeld.

Ik zou echt voor een trainer gaan met een duidelijke visie. Iemand die zijn taktiek echt in een team slijpt. Die zijn spempel ook echt drukt ipv het talent van de spelers uitgaat

Alsjeblieft niet zeg. Hij is 4x kampioen geworden toen de rest van Nederland karig was en dan met verschrikkelijk, niet om aan te zien spel. Als hij überhaupt al resultaat haalt, wat ik betwijfel, zit niemand te wachten op tikkie terug tikkie breed.

21 april 2024 om 11:13

$x kampioen terwijl de rest karig was.... DE hele competitie was toen minder sterk. Je gaat mij niet vertellen dat een elftal met Sana, Sightorson, Ebecilio, De Sa en Boilessen uniek was

21 april 2024 om 12:07

PSV had destijds gewoon een goed elftal hoor. Ook Feyenoord had leuke spelers met Guidetti en Pelle etc.

21 april 2024 om 12:17

Feyenoord was weer terug op aan het bouwen, maar moest het hebben van goedkope (huur) spelers. Ajax had toen veel meer kwaliteit dan de rest en alleen psv kon een beetje mee in het geweld

21 april 2024 om 12:23

Je vergeet Colin Kazım-Richards! Wat een speler was die.

21 april 2024 om 12:08

Hij wilde het Barcelona-voetbal van destijds met Ajax gaan spelen. Alleen hadden de spelers daar natuurlijk het niveau niet voor. Dus ipv tiki taka werd het daardoor tiki breed tiki terug.

21 april 2024 om 12:30

Weer zo iemand die lekker iedereen napraat en totaal geen idee heeft waar die het over heeft.

21 april 2024 om 12:34

Ik zou dolgraag 4x kampioen (in een rij) worden met saai voetbal.
Wat een ondankbaarheid.

21 april 2024 om 13:51

Met dat puntenaantal ga je nooit meer kampioen worden in Nederland.
En dan 10 jaar lang werkelijk nergens meer wat gepresteerd.
De Boer aanstellen zou echt enorm dom zijn.

21 april 2024 om 12:55

Overigens vielen de eerste 2 seizoenen nog wel mee qua voetbal. Dat was nog prima aan te zien. Vanaf het derde seizoen begon het steeds minder te worden.

21 april 2024 om 13:28

@Stphn

Dat matige spel was echt iets van de laatste 2 jaar van zijn termijn, toen de Eriksens en de Vertonghens verkocht waren en het moest gebeuren met Ebicilio en dat soort gasten. Of de Boer een goede trainer is? Dat hoor je mij niet zeggen, maar het was echt niet 4 jaar lang niet om aan te zien.

Doe maar: hoef ik vanwege slapeloosheid niet meer naar de dokter. Wedstrijdje van Ajax is dan genoeg.

Als assistent lijkt het me prima, zoals bij Oranje op het WK 2010 toen. Heeft echt wel kijk op het spelletje maar kan duidelijk niet omgaan met de rol als eindverantwoordelijke. Alleen al omdat je dan geen Joey Kooij meer krijgt zou het natuurlijk een meesterzet zijn hem aan de staf toe te voegen.

Ik vind het best vreemd en verrassend dat veel Ajacieden dat niet zouden zien zitten. Is de enige Ajax coach die heeft bewezen met matig materiaal resultaten te kunnen behalen. Ja, het spel was niet om aan te gluren, maar Ajax zit helemaal niet in de luxe positie momenteel dat ze aantrekkelijk kunnen spelen én resultaten behalen. Je moet keuzes maken, en dan zou ik altijd voor de resultaten gaan. Je moet alleen niet de fout maken om hem weer (te) lang te laten zitten.

21 april 2024 om 12:10

Ik vind ook dat over de Boer te vaak neerbuigend wordt gedaan. Hij is een van de beste coaches die Ajax ooit heeft gehad qua behaalde prijzen.. Het spel was niet altijd even sprankelend echter heeft hij vooral in zijn eerste periode laten zien wel mooi voetbal te kunnen spelen.

21 april 2024 om 12:46

@Ali omdat hij echt, maar dan ook echt hopeloos heeft gefaald bij elke ploeg daarna. Daarnaast had hij amper tegenstand. Alleen een PSV die zijn stadiongrond moest verkopen. AZ zat met het DSB debakel, Feyenoord was zo goed als failliet en bij twente ging de kast van Munsterman open. Kijk alleen al naar hoe Frenk het deed bij Nederland. Bij het eerste zuchtje tegenstand vlogen we eruit en het ging op zo n voorspelbare manier. Continu tikkie terug tikkie breed, Tsjechië houdt je tegen en patsboem counter en je staat achter. Zijn idee over het spel is achterhaald. Het was toen heel belangrijk voor Ajax en hij heeft het toen goed gedaan maar hij is echt niet zo goed als sommige denken.

21 april 2024 om 12:31

Dat het spel niet om aan te gluren was, is ook ni helemaal waar. Pas toen Eriksen vertrok werd het spel minder. Dat was zijn laatste anderhalf jaar. Daarvoor viel het reuze mee.

21 april 2024 om 12:47

Mwah, in de ED was het ok, maar in de CL werd Ajax helemaal weggespeeld. Denk bijvoorbeeld eens al die wedstrijden tegen Real.

21 april 2024 om 13:08

Een veel sterker Psv dan dat Ajax werd dit seizoen nog weggeveegd door Arsenal wat ik geen hoger niveau vind dat dat Real, dus dat zegt weinig

21 april 2024 om 13:30

Die wedstrijden waren toch wel de wedstrijden met het grootste krachtsverschil wat ik ooit heb gezien. Het was een schiettent en aan Vermeer en Stekelenburg te danken dat het geen 8-0 was, met onder andere die legendarische Real counter eaar ze in 14 seconden na een hoekschop van Ajax gescoord hadden. Dit PSV is nog een ronde verder gekomen, net als het Ajax na frank opeens veel succesvoller werd in europa. De Boer heeft zeker met minimaal budget het maximale eruit gehaald EN hiermee de basis gelegd voor jaren waarin er meer uitgegeven kon worden maar dit is absoluut niet de trainer die je nu wilt hebben. Die wordt dan binnen notime afgemaakt door de fans en staat binnen 4 maanden weer op straat.Enige dat mij op de been houdt wat dit betreft is dat als De Boer echt een optie was geweest dit al lang wat uitgelekt. Je bent echt helemaal gestoord als je deze middelmaat je club binnenhaalt

Ik denk dat Frank in de fase waar we nu zitten een prima oplossing zou zijn. Je moet volledig gaan bouwen, creatief zijn met middelen en ik denk dat hij dat prima kan. Een echte ajax man.

Denk dat de Boer niet zo verkeerd is voor Ajax. Met de juiste assistenten kan het wel iets gaan worden.

21 april 2024 om 12:05

Nou ik denk meer als assistent onder de juiste hoofdtrainer

21 april 2024 om 12:23

Dat mag ook.

Er is maar een Nederlandse trainer die momenteel compromisloos de weg naar voren zoekt en dat is Peter Bosz. Alle anderen hebben een een meer 'verzorgde' of 'tactische' spelopvatting, inclusief dat tikkie terug ten faveure van balbezit. Frank de Boer is wat dat betreft geen uitzondering.

Ik denk dat je wederopbouw niet moet verwarren met vormherstel: het Ajax van komend seizoen zal nog echt niet terug zijn op het niveau dat we traditioneel van Ajax verwachten, zet dat maar uit je hoofd. En daarom vraag ik me af of het niet beter is nog een jaar met een tussenpaus als trainer.

In 2025 komt Michael Reiziger vrij, ik zie in hem de toekomstige trainer van Ajax. Maar dan dien je wel een jaar te overbruggen en (opnieuw) het liefst met een uitgesproken loyale Ajacied: hoe je het ook wendt of keert, Frank de Boer voldoet aan die omschrijving.

Maar wat Ajax meestal in dat soort gevallen doet is het doorschuiven van een jeugd- of assistent-trainer: als het tegenvalt kun je hem snel afserveren (zie recent Heitinga, Keizer, Koster) en als het meevalt kun je hem aanhouden of terug assistent maken, zoals voorheen met Frank De Boer. In dat opzicht heb ik sterk het vermoeden dat ze Dave Vos in het diepe gaan gooien.

Niet vreemd hoor dat Ajax in verband gebracht wordt met F de Boer. Zij zijn nu inderdaad dicht tegen zijn prestatie niveau aanbeland. Maar deze man gaat Ajax niet verder brengen.

Tis tijd voor een nieuwe generatie. Ik blijf het herhalen: Michael Reiziger zou Ajax een frisse wind kunnen bieden.

Iedere dag hoop ik een keer iets te lezen dat Ajax Bielsa polst. Wat zou ik die man graag bij Ajax zien. Ik weet zeker gezien de liefde van Bielsa voor van Gaal hij het direct zou doen. Paar redenen waarom Ajax voor Bielsa moet gaan

- Bielsa gaat vaak voor de meest uitdagende klussen. Zie Balboa en Leeds
- Bielsa is geobsedeerd van voetbal. Zo was er een keer een quote dat hij tijdens het analyseren van Lvg al tijdens de wedstrijd probeerde te voorspellen welke wissels Lvg zou doorvoeren.
- in plaats van direct aan aankopen te denken staat Bielsa erom bekend om spelers die eigenlijk al afgeschreven zijn om te turnen tot sterkhouders.
- Bielsa heeft zijn liefde voor Ajax en het Nederlandse voetbal nooit onder stoelen of banken geschoven.
- Bielsa zijn kijk op voetbal is bijna academisch hij analyseert samen met zijn team iedere wedstrijd van het afgelopen seizoen van al zijn tegenstanders. Een groot verschil met Steijn en van t Schip.

Het is waarschijnlijk hopen tegen beter weten in echter kan ik weinig coaches benoemen die Ajax nu beter kan gebruiken dan Bielsa.

Geachreven op mn tablet dus hopelijk is de formatting niet naar de kloten

Ik zou echt niet weten wie er trainer van Ajax zou moeten worden, mijn mening en is in iedergeval geen Pascal Jansen, Ron Jans.
Ten Hag gaat nooit en ten nimmer terug keren, die gaat na zijn ontslag gok ik een sabitical houden en daarna lekker naar Duitsland of Spanje, keert echt niet terug naar Nederland

Ik zou hem er best bij halen al weet ik niet of dat als hoofdcoach moet zijn. Het is in ieder geval iemand die niet bang is om de spelers op hun klote te geven wat Ajax nu wel kan gebruiken.

Nou aan de foto te zien staat ie te trappelen...

Marijn Beuker heeft net in een interview laten weten dat er al gesprekken gevoerd worden met kandidaten. Dus als het klopt als De Boer zegt open te staan voor een gesprek, dan zit hij momenteel niet aan tafel. Godzijdank, zou ik zeggen.

Ajax moet vooruit. En vooruit in vertrouwen. Niet teruggrijpen op oude successen, maar werken aan nieuwe successen. Geen De Boer of Ten Hag dus, dat is allemaal verspilde tijd (al is Ten Hag een beter idee dan De Boer: Ajax heeft een sterke tacticus nodig). Het lijkt nu alsof het heel onaantrekkelijk is om in te stappen, maar dat valt volgens mij wel mee zolang er maar in visie wordt gehandeld. Dat Kroes geschorst is, helpt niet mee wat dat betreft, en het nieuws dat Potter afhaakte heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Tegelijk heeft het nieuws dat Potter misschien toch niet helemaal afhaakte weer te maken met het feit dat Beuker heeft aangegeven door te gaan op de weg die door Kroes is ingezet, en die handschoen ook heeft opgepakt. Als je goede inhoudelijke rugdekking hebt, is de trainerspositie bij Ajax juist heel aantrekkelijk. Als je een coach bent met echte visie tenminste. Daarom: eerder Oosting dan Jans, wat mij betreft. Eerder Ten Hag dan De Boer. Liever Vos dan Jansen. Bekend hoeft de nieuwe trainer niet te zijn. Wel goed. En vooral inhoudelijk sterk.

Zou ik niet doen als Ajax zijnde, buiten Ajax overal gefaald en niet bepaald een people manager. Ook wel handig tegenwoordig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren