Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen en Verweij bespreken 2 mogelijke trainers Ajax: ‘Zou me niets verbazen’

Laatste update:

Valentijn Driessen zou het niet vreemd vinden indien Ajax komende zomer bij Joseph Oosting uitkomt als opvolger van hoofdtrainer John van ’t Schip. Dat laat de chef voetbal van De Telegraaf weten in de voetbalpodcast Kick-off. Bij FC Twente ligt Oosting nog tot medio 2025 vast.

Driessen denkt dat Ajax snel behoefte heeft aan duidelijkheid. “Bij Ajax zijn er drie functies nog te bekleden: een transferdirecteur, een hoofd jeugdopleiding en een hoofdtrainer. Of John van ’t Schip moet doorgaan, maar dat zie ik niet gebeuren...”

Waar Ajax regelmatig wordt gelinkt aan een buitenlandse trainer, lijkt Driessen de voorkeur te geven aan een oefenmeester van Nederlandse komaf. “In eerste instantie zou mij het niet verbazen als Frank de Boer terug zou komen, maar als ik zie wat die Oosting in zo’n korte tijd laat zien… Eerst bij RKC en nu bij FC Twente, waar hij die gasten toch weer beter laat spelen dan onder Ron Jans. Dan denk ik: het zou misschien best wel aardig zijn om Joseph Oosting bij Ajax aan te stellen.

Collega-journalist Mike Verweij is minder enthousiast. “Zou Ajax, na Maurice Steijn, niet genezen zijn van trainers uit Nederland die geen zwaar cv hebben? Ten Hag was ook alleen maar trainer geweest bij Go Ahead Eagles en FC Utrecht, maar die had wel de ervaring bij Bayern München. Ik zou het wel heel erg vroeg vinden voor Oosting.”

Driessen ziet een andere situatie dan toen Steijn aan het roer kwam. “Dat team wat eromheen moest staan, staat er dadelijk wel. Dan zijn mensen als Van Gaal en Blind er wel, evenals een transferdirecteur. Ook Alex Kroes is er dan, dus dan is de organisatie waarin hij terechtkomt wel volwassen. Dan is het misschien wel een goede keuze.”

Vervolgens benoemt de journalist wel een groot minpunt aan de eventuele aanstelling van Oosting. “Internationaal heeft hij als speler en trainer niets meegemaakt. Dat vraagt wel een hoop aanpassingen. Ook omdat tachtig procent van de spelers tijdens een interlandweek weggaan. Wat doe je dan en hoe benader je ze daarna weer? Daar heeft Oosting natuurlijk geen ervaring mee.”

De Boer
Verweij ziet een vreemde ontwikkeling onder de fans van Ajax. “Dat is iets heel geks, maar de naam van Frank de Boer valt heel slecht onder supporters. Want noem je Frank de Boer, beginnen supporters direct over afbraakvoetbal. Dat komt natuurlijk ook door die laatste wedstrijd bij De Graafschap, waar ze het kampioenschap verspeelde. Maar Frank de Boer wordt eigenlijk niet gepruimd door de fans en dat vind ik gedeeltelijk heel onterecht, want in de eerste fase onder hem was het wel heel sprankelend.”

De Boer zit momenteel zonder club, nadat hij een maand geleden werd ontslagen bij Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. De 53-jarige trainer was tussen 2010 en 2016 al eens eindverantwoordelijke in de Johan Cruijff ArenA. Onder De Boer wist Ajax viermaal beslag te leggen op de Eredivisie. Daarnaast won hij eenmaal de Johan Cruijff Schaal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Ok het is officieel. Valentijn is knettergek geworden. Oosting? Op basis van wat? Frank? Op basis van wat? Het slaapverwekkende voetbal wat hij speelt of zijn geweldige prestaties bij andere clubs? Of die kampioenschappen die hij gewoon in de schoot geworpen kreeg omdat de concurrentie alle kansen om uit te lopen liet liggen. Denkt Valentijn nou echt dat ze weer dezelfde fout gaan maken nu met de trainer? Dan krijg je echt de achterban op de nek als je hier aan begint.

15 januari 2024 om 15:57

Jij hebt over de toelichting heen gelezen?

15 januari 2024 om 16:04

Als Slot Feyenoord verlaat voor een nieuwe uitdaging mag van mij Oosting als opvolger komen. En mocht hij inmiddels het trainingsvak bij Ajax voortzetten, dan is het broertje of broer van Alfred ook welkom.

15 januari 2024 om 17:05

Toen Frank de Boer trainer bij Ajax was , was er ook een hoop onrust in het bestuur . Hij heeft toen goed de rust bewaard in de selectie , die ook niet echt denderend was. Niet dat ik de Boer terug zou willen als trainer, maar we moeten nu niet doen als of hij 4 keer kampioen is geworden omdat andere het hebben laten liggen

16 januari 2024 om 06:22

Feitelijk was dat wel zo. Onder de boer werden ze kampioen met krap 70 punten. Onder Jol werden ze 2e met 10 punten meer

16 januari 2024 om 17:13

Dat zegt toch niks die cijfers? Toen Jol trainer was waren er maar twee ploegen die er boven uitstaken ? Toen de Boer kampioen werd 4 maal waren de onderlingen verschillen tussen de ploegen kleiner ? Je zou niet alleen naar het puntenaantal van de kampioen moeten kijken ,maar ook naar het puntenaantal van de andere ploegen.
Kijk ook eens onder welke omstandigehden de Boer moest werken , toen was het ook erg onrustig in de bestuurskamer.

15 januari 2024 om 19:23

Oosting met je eens, maar FdB niet. Kijk met wat voor shit we speelden toen. Boerrigter, Sana op de vleugels. Serero en Duarte op het middenveld. Mijn held Dijks en Orejuela op de back posities….
Daar kan je geen oogstrelend voetbal mee spelen.

Tegen De Graafschap die bewuste wedstrijd, toen was hij denk ik wel dronken gezien zijn wissels.

Maar hij sloeg wel af en toe met zijn vuist op tafel. Dat mis ik bij Schip

Ik snap nog steeds niet de Boer Milik er in de wedstrijd tegen de Graafschap uit haalde. Ja, hij speelde niet goed, maar je moet winnen, en dan haal je je spits eruit. Hij leek het echt helemaal kwijt te zijn. Ik vraag me ook af of hij het daarna ooit weer terug gevonden heeft.

De Boer heeft het qua titels natuurlijk heel goed gedaan bij Ajax. Dat dit met relatief weinig punten en met behoudend spel gebeurde is daarbij een gegeven. Maar wat heeft hij daarna nog laten zien ? Waarom zou je weer bij hem terug komen ?

15 januari 2024 om 16:15

Ik denk vooral die laatste 2 vragen die je stelt, die zijn heel erg belangrijk waarom veel mensen hem liever niet zien terugkeren.

Op een of andere manier voelt het als een gepasseerd station. Ik zie het risico op een mislukt avontuur met De Boer ook liever niet, maar goed .. heel veel logische en goede opties liggen ook niet voor de hand.

15 januari 2024 om 16:18

Grappig, dat is ook de enige reden die altijd wordt gegeven als het gaat over Frank de Boer...1 foute beslissing en hij is de slechtste trainer voor Ajax...bijzonder, zelfs Guardiola heeft wel eens gekke beslissingen genomen maar vind het een prima trainert

15 januari 2024 om 16:23

Volgens mij was er ook veel kritiek op hem vanwege het behoudende spel. En daarnaast kun je je afvragen wat hij na Ajax nog gepresteerd heeft.

15 januari 2024 om 17:52

Persoonlijk als neutrale fan is dat niet de reden waarom ik hem slecht vind. Het spel was echt niet om aan te zien. Iedereen tikkie terug, tikkie breed, echt breien zonder eind en idee. Toen Cocu met PSV weerstand begon te bieden was het ook direct over. Daarna, op volgens mij het eerste seizoen in de VS overal heel slecht gedaan. Nee Frenk is gewoon niet geschikt. Daarnaast is het voetbal ook tactisch veranderd in de jaren. Heb het idee dat zijn kijk op het spel niet meer past in het hedendaags voetbal.

15 januari 2024 om 18:58

Als het daarbij gebleven was.. herinner jij je het EK ‘21 nog waar hij Malen, onze beste en meest dreigende speler die wedstrijd tegen Tsjechië, doodleuk wisselt na 60 minuten ‘omdat de data aangaf dat hij niet langer kon spelen’.

Dit terwijl Malen aangaf gewoon door te kunnen. 🤷🏻‍♂️

Speculeren terwijl Schip net aan het werk is.
Ik zou er over kunnen nadenken, maar het niet uitspreken. ma goed het zijn journalisten

Frank de Boer
In het begin was het verdedigend verschrikkelijk slecht. Ajax moest wel aanvallen zei men. Ook tegen grotere clubs (en daarmee je doodvonnis tekenen) omdat ze niet konden verdedigen. Toen liet hij de spelers continu zien hoe Atletico dat deed. Het werkte
Als spelers toch na de training naar huis ipv naar de gym, zoals Pasveer zei, dan kunnen ze mooi op de club wedstrijden van Atletico gaan kijken

15 januari 2024 om 16:22

Wat mij betreft mag van het Schip blijven. Is toch in een bijzonder moeilijke tijd ingestapt en laat voorlopig zien dat hij in staat is om het vertrouwen van de spelers te krijgen door enerzijds eerlijk met ze te communiceren en anderzijds te trainen op automatismen. Mocht van het Schip zelf niet blijven dat hoeft Oosting ook niet. Dan verwacht ik gewoon dat Vos wordt doorgeschoven. De Boer zie ik graag terugkomen, maar dan wel weer om de jeugdopleiding nu eens echt op poten te zetten. Daar heeft Frank in het verleden ook goede dingen gedaan. En haal er dan ook Bogarde weer bij als het kan. Die verdiend zeer zeker nog een kans en kunnen we goed gebruiken als ik zie hoeveel kansen steeds worden weggegeven.

16 januari 2024 om 07:32

Hoezo speculeren terwijl schip nog aan het werk is. Hij is er maar tot einde seizoen. Zeer aannemelijk terug naar zijn familie in Australië daarna. Bovendien geld voor hem hetzelfde als bijna alle andere trainers die voorbij flitsen, heeft het nooit als club trainer laten zien.

Ik denk dat Ajax in zijn achterhoofd ook wel bezig is met nog steeds Kjetil Knutsen.
Er is geen mooier examen dan aankomende duels met Ajax.

Hierop kunnen ze van dichtbij bekijken of hij geschikt is om Ajax onder zijn hoede te nemen.
Hij heeft met Bodo in ieder geval wat moois neergezet.

15 januari 2024 om 16:27

Zal zeker geen verkeerde optie zijn.
Maar waarom zijn de komende 2 duels een examen???
Mag toch hopen dat ze verder kijken dan deze 2 duels.
Deze man heeft de laatste jaren genoeg bewezen, daar zullen 2 duelletjes tegen ajax toch geen verschil in maken

Zou Oosting niet heel verkeerd vinden als Ajax toch voor een Nederlandse-trainer gaat. Hij doet het top met FC Twente, en heeft het in de seizoenen hiervoor uitstekend gedaan met RKC Waalwijk. Ergens zie ik Oosting graag komen, want hij is tactisch goed, speelt goed en verzorgd voetbal en maakt spelers ook beter. Aan de andere kant denk ik dat Oosting nog minimaal 1 seizoen bij Twente moet blijven, maar zoals ik al schreef: als Ajax dan toch voor een Nederlandse-trainer gaat, zie ik hem graag komen.

De Boer hoeft van mij niet. Hij heeft Ajax veel gebracht in zijn periode als trainer. Het voetbal was tot het seizoen 12-13 prima, maar vanaf 13-14 ging het alleen maar minder en de Boer is na Ajax zowat overal mislukt. Enkel in Amerika alleen nog een korte, prima periode gehad, maar daar houdt het bij op. Als Ajacied ben ik natuurlijk wel blij wat de Boer Ajax heeft gebracht, want hij is ook een van de personen samen met o.a. Overmars die alles hebben opgebouwd wat Ajax vooral tussen 2018 en 2022 presteerde, maar bijvoorbeeld ook de Europa League-finale in 2017 onder leiding van Bosz.

Ik blijf toch hopen dat Ajax eerst naar opties in het buitenland kijkt. Dan zie ik Bo Svensson en Kjetil Knutsen graag komen. Svensson zit nu sinds oktober zonder club, maar heeft het prima gedaan bij FC Liefering en FC Mainz. Vooral bij Mainz presteerde hij prima door altijd netjes in de middenmoot te eindigen en nog een prima kans te maken om op een Conference League-plek te eindigen, maar hij is ook een coach die vooral tactisch heel sterk is, z'n teams goed laat voetballen, een prima tactiek heeft en ook spelers beter maakt. Dit seizoen ontslagen bij Mainz en ze deden het ook slecht onder hem, maar hij is ook 2 of 3 belangrijke basisspelers kwijtgeraakt waar niet echt goede vervangers voor terugkwamen.

Knutsen presteert al een paar jaar geweldig met Bodo Glimt. Heeft ze helemaal naar boven gebracht en maakt zowel in Noorwegen als in Europees verband een prima indruk. Bij Bodo Glimt verdiend hij mee aan transfers, maar dat komt omdat hij een heel laag basissalaris heeft. Ajax kan hem denk ik sowieso wel wat meer bieden en dan heb ik het niet over 3 tot 5 miljoen. Maar bijvoorbeeld 1 a 1,5 miljoen en dan zit je al een heel stuk boven wat hij nu verdiend los van de transfers. Kan je ook eventueel nog bonussen aan toevoegen mits hij bepaalde prijzen/doelstellingen haalt.

De namen die ik hier noem, zouden mijn persoonlijke namen zijn en dan in de volgorde Knutsen, Svensson, Oosting.

Bij Ajax hoort altijd een trainer die ervaring heeft in de top en/of een Ajax-verleden. Minstens een van die twee lijkt me noodzakelijk. Met Oosting neem je weer exact hetzelfde risico als destijds met Steijn.

15 januari 2024 om 16:09

Maar dat had Erik ten Hag toch ook niet, en we weten allemaal hoe dat is afgelopen?
Oosting doet het inderdaad goed, maar ik zou daar op dit moment nog niet aan beginnen als Ajax zijnde, laat het maar een paar seizoenen goed presteren bij Twente!

15 januari 2024 om 16:10

@bonk:

Ten Hag was enigszins de uitzondering op de regel, al had die natuurlijk wel al in de technische staf van PSV en Bayern Munchen gezeten.

15 januari 2024 om 16:10

Bosz en Ten Hag hadden geen Ajax verleden, noch ervaring in de top en dat zijn de twee beste Ajax trainers van het laatste decennium.

15 januari 2024 om 16:18

Geen ervaring al hoofdtrainer in de top. Maar zoals hierboven vermeld had Ten Hag wel al in de technische staf van PSV en Bayern Munchen gezeten, terwijl Bosz international en zes jaar speler van Feyenoord is geweest. Dat vind ik toch anders dan trainers als Steijn en Oosting, die echt nog nooit iets bij een topclub hadden/hebben gedaan.

15 januari 2024 om 16:36

Nou ja, het begrip 'de top' is wel aan behoorlijke inflatie onderhevig als we dat handjevol interlands voor Oranje terwijl hij speelde bij de nummer 3 van de Eredivisie ook als 'de top' gaan uitleggen. Een assistentschap bij PSV en het hoofdtrainerschap van het tweede van Bayern is heel waardevolle ervaring, maar 'de top'... Ik vind het wat arbitrair.

Uiteindelijk gedijt Ajax het best bij een vakman, zoals elke club dat heeft. Steijn is geen vakman, je ziet aan geen van zijn ploegen een duidelijke visie. Het zal vast een gezellige vent zijn, zeker als je ziet dat hij ongeveer elke analist in heeft gepakt. Maar echt een inhoudelijke voetbalvisie heb ik die man niet op kunnen betrappen.
En laat dat de gemeenschappelijke factor tussen Ten Hag en Bosz zijn. Of Oosting dit wel heeft, daar heb ik geen idee van. Maar enkel omdat hij geen Ajax verleden of in 'de top' heeft zou ik hem niet af schrijven.

15 januari 2024 om 16:23

Dat Ajax verleden als vereiste vind ik dus niet. Dat had Ten Hag niet, dat had Bosz niet, dat had Olsen niet, dat had Beenhakker niet, dat De Mos niet, dat had Kovacs.

Marcel Keizer, Van Basten, Blind, Adriaanse en Wouters hadden allemaal wel een verleden bij Ajax.

Dus in hoeverre is de factor ''verleden bij Ajax'' dan een indicator voor succes? Ik denk dat ervaring in de top wel een duidelijke pre is. Weten wat er op het allerhoogste niveau nodig is om te slagen. Maar goed, ook dat pakt niet altijd goed uit. Denk aan grote voetballers als Gullit en Van Basten die hopeloos faalde als trainers. Waarschijnlijk omdat ze moeite hadden spelers te begrijpen die het met veel minder inzicht en talent moesten doen.

15 januari 2024 om 16:42

Geen idee waarom je Adriaanse in het lijstje mislukkingen zet, maar die hoort daar dus absoluut niet thuis. Hij legde het fundament waar Koeman al vrij vlot rot in aan slaagde te leggen en stond bovenaan, waarna Ajax kampioen werd dat seizoen.
Hij had een moeizame relatie met Van Basten omdat hij in hem een slechte coach zag; daar kunnen we het met z'n allen inmiddels wel over eens zijn dat hij dat goed zag. Na Adriaanse inmiddels beroemde 'een goed paard is nog geen goede ruiter' had hij een moeizame relatie met de persmuskieten, die uiteindelijk voor een onwerkbare situatie zorgden en weekdier Arie van Eijden hem uiteindelijk ontsloeg.

Was er maar een Adriaanse die vandaag de dag bij Ajax in kon stappen.

We moeten gewoon Bosz terughalen voor een miljoen. Misschien kunnen we daar dan nog een wisselspeler aan toevoegen om het interessanter te maken voor PSV als dat nodig mocht blijken te zijn. Slot kan dan eventueel promoveren naar Psv.
Bosz heeft nu wel duidelijk laten zien dat hij minstens goed genoeg is voor de eredivisie en verdient een stapje hogerop.

Niet doen, Oosting doet het nu net zo goed als Steijn bij VVV en Sparta (relatief gezien). Er moet rust in de tent komen bij Ajax. Dan red je het niet met een (met alle respect) lichtgewicht. Het ontbreekt binnen de selectie al flink aan ervaring, dan moet je niet ook nog een trainer aan gaan stellen die amper ervaring heeft op het hoogste niveau (en dan heb ik het over zowel als oud speler als trainer op Europees niveau).

Een ban graag op alle artikelen van de Janssen en Janssen van De Telegraaf. Laten we idd nog eens kiezen voor de traditionele Hollandse stampot boerenkool trainer omdat nou eenmaal zo heerlijk Nederlands is. Volgens mij hebben de laatste seizoenen wel bewezen dat we dat dus juist niet moeten doen. Kom maar eens met een buitenlandse trainer met een compleet andere blik op voetbal dan het zogenaamde traditionele Ajax spelletje. De boel eens flink opschudden en onze luie diva's een paar flinke schoppen onder hun hol verkopen, dat is waar we nu behoefte aan hebben.

15 januari 2024 om 16:32

Dat zou geweldig zijn.
Deze 2 hebben niks met journalistiek te maken.
Jouw gedachte over een buitenlandse trainer met een andere speelwijze is gewaagd.
Dat is vragen om problemen.
Ojee als er geen ajax dna in de spelopvatting zit.

Je wilt het inderdaad als Ajaxfan niet, maar ik denk dat Valentijn zijn gelijk gaat krijgen met Frank de Boer.

Het is een lievelingetje van Blind en van Gaal, een oud Ajaxcied die weet wat spelen voor Ajax zou moeten inhouden, en het in 2011 en daarna het niet onverdienstelijk gedaan heeft met een gebrekkig en matig elftal.

Ik zou ook niet 1,2,3 een realistisch alternatief weten die beter is. De trainers met een uitgesproken voetbalvisie (ala Ten Hag & Bosz) die overeenkomt met hoe Ajax en Ajaxcieden willen dat er gevoetbald wordt, en ervaring zijn er haast niet of niet haalbaar.

Ik hoop op Knutsen, maar dat zal hem wel niet worden.

Speelde Ajax onder De Boer sprankelend? De eerste wedstrijd tegen Milan was goed en indrukwekkend, maar verder viel dat hartstikke mee. Onder Jol speelde Ajax veel aanvallender en scoorde het meer doelpunten, maar die werd ook niet gepruimd. In 09/10 werd Ajax tweede in de competitie maar scoorde het 106 doelpunten. In '13/'14 werd Ajax kampioen en scoorde het maar 69 doelpunten. Het aantal doelpunten dat Ajax scoorde werd met het jaar lager, de nadruk kwam steeds meer op verdedigende taken te liggen en steeds minder op het scoren van doelpunten. Sprankelend spel was een risico en dat moest er uit worden gesloopt, dat was Franks visie. Omdat Jol een aanvallend ingesteld team achter liet leek het in het begin alsof De Boer aanvallend speelde.

15 januari 2024 om 16:33

Helemaal met je eens, maar in ben bang dat we hem toch gaan krijgen doordat hij een lieveling is van Van Gaal & Blind.

Het is ook precies hetzelfde spelletje dat Van Gaal de afgelopen jaar bij het NL eftal en bij MU heeft ingebracht. De nadruk op verdediging, balbezit houden en loeren op 2-3 kansen per wedstrijd en hopen dat je die dan benut.

En dat is het grootste verschil met de Cruijff visie die Bosz & Ten Hag wel aanhingen en waar wij eigenlijk allemaal op zitten te wachten.

15 januari 2024 om 16:48

Ik vraag me af of Frank nog een rol als hoofdtrainer ambieert. Ondanks wat ik over Franks visie heb gezegd denk ik dat hij een prima assistent kan zijn. Dan moet de hoofdtrainer een aanvallend ingestelde man zijn en zodoende die visie doorvoeren, waar Frank zich bezig houdt met de verdedigende organisatie. Als Van Gaal en Blind op die manier Frank naar binnen willen loodsen sta ik er niet eens negatief tegenover. Maar als degene met de eindstem, dat lijkt me een heel slecht idee.

Laat Oosting nog maar mooi een paar seizoenen bij Twente zitten, het zou ook wel erg vroeg zijn voor hem om de stap naar de grootste club van Nederland te maken.

De Boer kan ik wel volgen met zijn Ajax achtergrond en je zag het voetbal inderdaad veranderen toen Trustfull werd toegevoegd aan de staf. Na Ajax heeft hij niks meer gepresteerd, dus vraag me af of hij denjuiste man is.
Maar laten we a.u.b. niet in de val Oostingh trappen. Hij doet het goed bij Twente maar dat word natuurlijk een Steijn 2.0.
Bondscoach van Denemarken en de trainer van Kopenhagen worden ook wel eens genoemd, maar of je daar aan moet beginnen vraag ik me ook af. Pascal Jansen lijkt mij wel een spannende optie, de vraag is alleen of je dat als Ajax moet willen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren