Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer onthult opmerkelijke actie El Hamdaoui in rust van wedstrijd Ajax

Laatste update:

Frank de Boer had als trainer van Ajax een zeer moeizame band met Mounir El Hamdaoui. De voormalig coach van de Amsterdammers, die vier titels veroverde met de club, verwijderde de aanvaller zelfs tijdelijk uit de selectie. De Boer kijkt jaren later terug op de lastige samenwerking met El Hamdaoui en brengt een opmerkelijk voorval ter sprake.

"Zoals in het begin, met El Hamdaoui, dat was voor mij cruciaal. Denk ik", aldus De Boer in de podcast Football is Life. "Om hem voor de groep aan te pakken. En daarmee win je eigenlijk de groep een beetje. Die kijken op dat moment van: wat gaat de trainer doen?"

"Hij daagt je uit en gaat je testen, jonge coach zijnde", aldus de momenteel clubloze De Boer, die een curieuze gebeurtenis naar voren brengt tijdens het gesprek. "Hij blijft tien minuten op de wc zitten tijdens de rust. Toen heb ik hem eruit gegooid. Dat was echt zo'n testmoment."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Je kan over je heen laten lopen, of je komt met deze actie", legt De Boer uit waarom hij El Hamdaoui een straf oplegde. "Dan weet je dat je het misschien verbruid bij El Hamdaoui, maar 99 procent van de andere spelers, of 90 procent, heb je wel voor je gewonnen."

De Boer benadrukt dat hij El Hamdaoui altijd een goede speler heeft gevonden. "Maar op dat moment moet je een keuze maken. De ene keer is het goed, en de andere keer is het fout. En op dat moment voelde ik dat ik het goed had gedaan."

Luis Suárez


Een andere aanvaller, Luis Suárez, besloot in de winterstop van het seizoen 2010/11 om Ajax in te ruilen voor Liverpool. De Boer zag zijn vertrek al enige tijd aankomen en maakte van de nood een deugd. "Als iemand geblesseerd raakt of weggaat, zie ik dat als een nieuwe uitdaging. Hoe gaan we dat oplossen?"

"Ze zijn er niet meer. Dus je kunt je er druk over maken, maar daar heb je niets aan. Je kunt beter je energie steken in de jongens die het wel voor je gaan doen", zo besluit De Boer, die Ajax uiteindelijk in 2016 verliet als trainer.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Beetje een rare actie van de Boer. Ik weet nog dat ik 'm in mijn voetbaltijd 10 minuten voor rust voelde borrelen. Na het rustsignaal rende ik naar de wc om te lozen en ja, dan was ik net voor de 2e helft begon mn broek aan het optrekken.

18 april 2024 om 21:11

Bij El Hamdaoui borrelde er 10 minuten voor de rust ook iets op: hoe hij met zijn schijtmentaliteit, die hij eigenlijk heel z'n carrière heeft gehad, Frank de Boer in een kwaad daglicht kon zetten. FdB heeft als trainer lang niet alles goed gedaan maar hij was wel de man die Ajax 4x achter elkaar kampioen maakte na 7 jaar droogte en daar gaat zo'n broodvoetballertje als El Hamdaoui die totaal gezien niet geschikt was voor de (Nederlandse) top niet even roet in het eten gooien. Heel goed van De Boer. Ik had gewild dat we de afgelopen 2 jaar zo'n coach hadden.

18 april 2024 om 21:32

Het lag eerder aan dat de rest zo slecht was en Ajax een redelijke lichting had. De beste man is als trainer overal totaal gefaald. Bij inter komen ze nog bij van hem.

18 april 2024 om 21:40

Inderdaad, PSV heeft vier wedstrijden voor het einde van de competitie 1 punt minder dan Frank de Boer in zijn beste seizoen ooit.

18 april 2024 om 21:47

Redelijke lichting? We speelde met duarte, sana, ebilicio etc. Bizar matig!

18 april 2024 om 21:54

Waardeloos argument altijd. De kampioen is altijd minder slecht dan de rest. Zo werkt een competitie. In het buitenland worden genivelleerde competities (die dichter op elkaar eindigen) altijd geprezen omdat het dan kwaliteit van de rest is, maar in Nederland moet je met 12 punten op de nummer 2 kampioen worden? Frank de Boer was gewoon 4x en bijna 5x achter elkaar beter dan de rest. Dan kan je voor Ajax geen slechte coach zijn geweest. Hij is bij Ajax niet gefaald en dus is hij niet overal gefaald. Sterker nog: hij was de opmaat naar het succes van Ten Hag.

18 april 2024 om 22:16

Doe je FDB bril af joh. Als je daarna faalt bij Inter Crystal Palace en Atalanta.
Zelfs als bondscoach met redelijke lichting gefaald.

18 april 2024 om 22:20

Het is wel grappig dat jij zegt dat hij zijn fdb bril moet afzetten. Maar inhoudelijk heb je niks in te brengen tegen zijn argument dat ajax geen redelijke lichting had. Of vind jij sana, lukoki, de sa en ebecilio wel een goede lichting? Of een sulejemanj die het nooit heeft waargemaakt. Of Boelikin? Of Boerrigter?

18 april 2024 om 22:22

Toen was er ook iets meer concurrentie binnen de Eredivisie dan nu. De concurrentie nu is zeldzaam slecht. Er is niet eens een echte subtop.

18 april 2024 om 22:28

Ajax had bij lange na niet de beste selecties. Hij is mislukt in Engeland en Italie. Daar is hij puur mislukt omdat hij een andere manier van voetballen moest implementeren en dit zou jaren duren. Dit is is zijn fout geweest. Hij geloofse namelijk dat men hem hier ook tijd voor zou geven. In de VS heeft hij het gewoon goed gedaan en bij oranje redelijk. Zijn grootste fout bij oranje was dat hij luisterde naar de meerderheid van de mensen door met 5 achterop te gaan spelen, om vervolgens van dezelfde groep afgestraft te worden dst hij niet 433 speelde (lees vooral de VI media en de schaapjes die dat volgen).

18 april 2024 om 22:29

Redelijk lichting bij oranje 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

18 april 2024 om 23:04

De Boer was voor Ajax en voor de Eredivisie begrippen destijds een goede coach… of misschien de minst slechte in Nederland. Kijkend naar de status van de eredivisie in europa (coefficienten bijv) in die periode waren we historisch slecht. Bij de F-jes wordt ook een trainer kampioen, die is niet per se beter dan de andere trainers. Op een hoger niveau heeft de Boer iig keer op keer gefaald.
Dat gezegd hebbende is hij desondanks wel de meest veilige keuze voor Ajax komend seizoen lijkt mij.

19 april 2024 om 03:24

Khalid wat zeg jij nou??? Redelijke lichting? Hahaha ik als ajacied schrik nog regelmatig wakker van de namen waar we het toen mee moesten doen. De Boer is een Ajax legend. Klaar. Standbeeld legend. El Hamdaoui is niemand is Amsterdam. Zelfs bij het zwakste Ajax ooit, slechter dan nu, was hij niet goed genoeg. Bij Inter komen ze nog bij van De Boer zeg jij. Ik teer nog steeds op zijn succes. Belangrijker dan Ten Hag voor de club.

19 april 2024 om 03:27

Tobias Sana in Ajax 1 noem je een goede lichting? Holy moly dat was een lichting waar de coach echt alle zeilen bij moest zetten. En dat is precies iets wat Mounir niet kon, zeilen bijzetten. Dat was alleen maar puur op gevoel en talent voetballen, nooit een extra beetje inzet.

19 april 2024 om 06:32

@Leidsehood, waar heb je het over? Het Ajax van toen was niet minder dan het Ajax van nu, met Suarez, el Hamdaoui, Emanuelson, Vertonghen, Alderweireld, Stekelenburg. El Hamdaoui heeft altijd uitstekende statistieken overlegd. Hij had gewoon meer moeten kruipen voor de Boer, die een voorbeeld wilde stellen, maar hij verpeste liever zijn carrière.

19 april 2024 om 08:06

@leidsehood, Tobias Sana is toch geen 'lichting'? Hij is gewoon een hele slechte aankoop geweest. Ik vind dat men voor het gemak even vergeet dat niet alleen het niveau van Ajax in die jaren een stuk lager lag, de Eredivisie in zijn algemeenheid was echt schrikbarend slecht. Dat was ook mooi terug te zien in de Europese ranking van die jaren.

19 april 2024 om 08:25

Herinner mij het eerste doelpunt van Tobias Sana nog wel, toen dacht iedereen dat we een wereldspeler binnen hadden gehaald. Snel bergafwaarts gegaan daarna🤣

19 april 2024 om 12:28

Ben jij wel helemaal lekker. Mede dankzij zijn goals zijn we dat seizoen kampioen geworden. Hij maakte de ene na de andere prachtige goal. Was samen met Suarez de beste spits van Nederland. Het lag hem puur aan zijn mentaliteit dat jij het niet ver heeft geschopt.

19 april 2024 om 12:43

El Hamdaoui was een stoorzender waarvan je van kilometers verderop kunt zien dat hij er een is. Suarez heeft welgeteld 1 wedstrijd onder leiding van FdB gespeeld, dat was tevens de debuutwedstrijd van FdB (Milan-uit). En bij Urby zijn het er niet meer dan je op 1 hand kunt tellen, evenals Suarez vertrok ook hij in de winter.

Frank de Boer heeft het in zijn debuutseizoen moeten doen met onwijs zwak materiaal, en werd zeer knap kampioen tegen een vrij dominant Twente. Laten we ondanks zijn verder teleurstellende carriere dit niet bagatelliseren met verkeerde informatie.

"hij blijft tien minuten op de wc zitten tijdens de rust. Toen heb ik hem eruit gegooid. Dat was echt zo'n testmoment."

Dus omdat hij 10 min zit te schijten gooi je hem eruit? Wat is dit voor flauwekul? El Hamdaoui heeft dus gelijk gehad, geen reden.

18 april 2024 om 20:56

En dan te bedenken dat iedereen zich in die tijd achter FdB schaarde. Wel apart om hem als voorbeeld te gebruiken om de rest voor je te winnen.

18 april 2024 om 20:57

Dan zeg je dat toch tegen je trainer, zodat hij dat weet. Lekker tijdens de bespreking zonder te zeggen 10 minuten op de wc zitten, gewoon heel raar.

18 april 2024 om 20:59

Dus je moet vooraf aangeven dat je 10minuten op de wc gaat zitten? Dat weet je altijd van te voren? Hahahah prachtig dit

18 april 2024 om 21:00

Als je moet schijten dan moet je schijten? Of moet de hele wereld dat weten?

18 april 2024 om 21:25

Als je blijkbaar tien minuten nodig hebt, en het dus ook echt nodig is, ja dan weet je dat van te voren. Daarnaast moet je ook wel echt goed ziek zijn, als het daadwerkelijke schijten je tien hele minuten kost.

18 april 2024 om 21:09

Het zal niet alleen dat moment zijn er zullen wel meer momenten zijn geweest waar El Hamdaou de Boer teste en uitdaagde. Je weet op dat moment heus wel of iemand echt 10 minuten nodig heeft gehad of dat hij express zo lang zijn tijd neemt , om te laten zien dat hij schijt heeft aan de coach .

18 april 2024 om 21:12

Pure aanname. Nergens op gebaseerd en ook niet iets wat FDB hier ook heeft genoemd.

18 april 2024 om 21:50

"hij daagt je uit en gaat je testen, jonge coach zijnde", aldus de momenteel clubloze De Boer.

18 april 2024 om 21:14

Hij daagt je uit en gaat je testen.. tuurlijk zijn hier al zaken aan vooraf gegaan. Als hij dan zolang op de wc blijft zitten dan weet je dat het expres/een test is, dat voel je gewoon aan.

18 april 2024 om 21:44

Als hij tijdens een bespreking in de rust zich 10 minuten op de wc opsluit heeft De Boer groot gelijk. Dat is gewoon niet professioneel. Maar jij mag van mening zijn dat De Boer hier fout zat, maar zet het niet als feit weg

18 april 2024 om 22:05

@peccer, ik denk dat El Hamdaoui vanaf de wc heeft ingelogd op VZ op zijn telefoon om een nare opmerking over De Boer te posten ;-)

18 april 2024 om 22:24

Helemaal terecht. Slaat nergens op wat El H deed. Beetje uitdagen en lak hebben aan coach

Gewoon net als Gary Lineker tegen Ierland: op het veld en in de broek! En dan met de hand afvegen…. Held 😅

Ik snap Frank hier wel...
Een speler moet goed voorbereid de wedstrijd in en voorafgaand poepen zodat je in de rust niet meer moet...de rust ben je nodig voor de tactische omzettingen....

Waardeloze instelling van el hamdali..maar ik kijk er niet van op..het was altijd al een vervelend ventje..
Goed aangepakt van Frank...

18 april 2024 om 20:54

Zo is het. Die dekselse El hamdali met zijn rot streken altijd!

18 april 2024 om 21:18

Inderdaad. Aanpakken die El Hamdali

Nou deze quote is het perfecte voorbeeld van waarom de Boer als coach buiten Ajax overal is mislukt. Als clubicoon bij Ajax krijgt hij het voordeel van de twijfel in zo’n geval, maar haal je in het buitenland waar je op nul begint zulke stunts uit, dan ben je binnen no time de spelersgroep kwijt. Die geluiden dat de Boer een hork in zijn omgang richting spelers is blijken dus toch te kloppen. Een speler eruit gooien omdat hij tien minuten op het toilet zit, echt hoe verzin je het.

18 april 2024 om 22:02

Bijzonder hoe men zich niet kan verplaatsen en indenken maar echt uit een quote dit soort conclusies trekt. Dat is ook de reden dat je maar beter je mond kunt houden als trainer. Als je niet begrijpt dat hier iets meer speelt dan een speler die moet kakken dan heb je er niets van begrepen. Nog los of het slim was om te doenZ

18 april 2024 om 22:58

Het is duidelijk dat er hier meer speelde achter de schermen, maar deze quote is gewoon exemplarisch voor de trainerscarriere van de Boer.

Zoals hij zelf al aangeeft wilde hij als jonge trainer laten zien dat men niet met hem kon sollen, dus pakt hij een moment van niets om iemand die zo te zien al niet goed in de groep lag eruit te gooien. Trek dit door naar de rest van de Boer’s periode als trainer en je ziet bij al zijn grote klussen in het buitenland problemen met bepaalde spelers.

F. de Boer komt op mij over als iemand die sociaal niet heel sterk is en zijn medemensen en hun bedoelingen niet goed aanvoelt. Ik vind dit een vreemde reden om Hamdaoui uit de selectie te zetten. Je kunt altijd het beste in gesprek gaan met zo iemand, gewoon één op één en dan als gelijkgezinden met één doel uit elkaar gaan. Waarom zou je het meteen zo vijandig opvatten en daarbij blijven?

Daarnaast heeft F. de Boer natuurlijk weinig succes geboekt in omgevingen die voor hem onbekend zijn. Dat heeft daar ook mee te maken, denk ik. Hij trekt zijn eigen plan, terwijl hij daar niet de kwaliteiten voor heeft op sociaal vlak. Met het Nederlands elftal zag je dat ook. De keuze voor Promes was absurd, bijvoorbeeld, in die situatie. Dan krijg ik het idee dat hij maar wat doet en totaal de situatie niet goed aanvoelt.

18 april 2024 om 22:34

Promes absurd? Was totaal niet absurd. Hij was de beste speler die hij kon selecteren. Het is totaal niet relevant wat er voor verhaal er rondging. Je bent namelijk onschuldig tot het tegendeel is bewezen.

Iedereen loopt de boer te verdedigen, maar zoals hij het zegt is dit toch een voorbeeld uit meerdere incidenten? De maat (en de pot) was blijkbaar vol.

Nou weten we ook weer waarom hij overal is mislukt behalve bij zijn Ajax waar hij beschermd werd. Wat een kansloze actie en dat dan ook doodleuk gaan vertellen alsof je daarmee je positie versterkt.

18 april 2024 om 22:03

Jij snap er geen klote van en 4x kampioen waardoor Ajax hun 100 miljoen kon bijschrijven noem ik niet bepaald mislukt. Maar jij denkt ik mis plaats een anekdote en trek er even een conclusie aan en vergeet even hoe die 4 jaar bij Ajax waren. Wat een niveau hier altijd.

Oke ik begrijp uit de reacties dat de gemiddelde VZer ook altijd 10 minuten zit te schijten op het moment dat er op werk iets belangrijks besproken wordt. Klasse.

18 april 2024 om 21:22

Waar lees je dat het altijd gebeurde?

18 april 2024 om 21:54

Absoluut, niks lekkerder dan betaald schijten.

19 april 2024 om 03:04

Haha eerste 's ochtends op kantoor.

18 april 2024 om 22:12

@leidsehood, nee maar als er bij de gemiddelde kantoorman iets overlegd moet worden, dan kan hij erna gaan schijten. Dat is bij een voetballer toch wel een tikje minder praktisch. Als je zit kan je over het algemeen ook nog best prima je werk doen, ik kan het dan prima ophouden in ieder geval, als je moet sprinten en springen gaat dat toch wel minder lekker.

De people manager Frank de Boer. Vooral in het buitenland zijn strepen verdient. Laat me niet lachen.

Sorry maar wat een dwaas die F de boer .. hoeveel verhalen hebben we hier niet o.a gelezen van ex spelers uit zijn inter en crystal palace tijd .. kon 0,0 met spelers omgaan .. had sommige spelers amper gesproken en spelers voelde een complete afstand. Ook met ster speler el hamdaoui was dit het geval. Had de gouden schoen het seizoen ervoor gewonnen en speelde ook bij Ajax geweldig. De ene prachtige goal na de ander . Had de eerste seizoens helft al 19 goals gemaakt wat nog meer was dan zijn maar voorin Suárez. Vervolgens kwam de boer ipv jol . Onderweg naar Milaan las mounir in de Telegraaf dat hij niet zou spelen. F de boer had dit eerder in een interview verteld en mounir was hier boos over. En zo begon de ellende tussen die 2. F de boer en omgaan met spelers …

Ik vraag me af wanneer dit is gebeurd, want volgens mij werd El Hamdaoui vanaf de eerste wedstrijd van de Boer op de bank gezet.

Nog steeds praten mensen heilig over de naam FdB. Bizar, tikkeltje afgunst proef ik en nee ik ben geen Marokkaan.

Wees objectief, zoek eens een complicatie van Munir El Hamdoui, bij Ajax.
Luis Suarez zag hem als een rivaal en partner.
Hij is kapot gemaakt.

Zonde man, onze sport is zo mooi.
Word altijd geroepen laat je voeten spreken.
Helaas werd die mogelijkheid ontnomen door een toiletbezoekje.

19 april 2024 om 03:07

De Boer maakt ons 4 keer kampioen. Wie is El Hamdaoui? Niemand. Zo zie ik het he. Sierlijke speler, maar geen respect voor de club en geen doorzettingsvermogen. Je moet je voeten laten spreken maar ook je hoofd. Hard werken. Suarez werkte keihard. Elke wedstrijd. El Hamdaoui was een slachtoffer van zijn eigen karakter.

Hmm, het kan zijn dat het indd aan Hamdaoui zou liggen.. maar wat met die andere spelers dan waarbij hij ook niet klikte? Dat lijstje is zelfs groter dan waar hij overal heeft gefaald. Soms mag je ook in de spiegel kijken Frankie

Ik heb meer dan eens gewoon tien minuten of meer op de wc gezeten vanwege zenuwen. Dat De Boer daar meteen een provocatie in ziet, zegt meer over hem dan over El Hamdaoui.

Tuurlijk, vier keer kampioen geworden met Ajax. Maar daarna bij elke club én bij het Nederlands Elftal mislukt, en bovendien bij elke club ruzie gekregen met de sterkhouders. Bij Ajax - waar hij thuis is, en dat destijds opereerde in een Eredivisie waarin de hele top het slecht deed - kwam hij ermee weg. Verder nergens anders.

Hij zal best enig tactisch inzicht hebben. Van spelerspsychologie heeft hij geen kaas gegeten. En aangezien Ajax momenteel iemand nodig heeft met een tactische visie (niet slechts inzicht), én een echte psycholoog, hoop ik vurig dat de mensen die daar het beleid maken zo verstandig zijn in godsnaam niet Frank de Boer aan te stellen.

Met deze relatief slechte lichting heeft Frank maximaal gepresteerd, en daar mag hij best de credit voro krijgen.

Er zat toen een salarycap op de selectie en geen enkele speler mocht meer dan 1 miljoen per jaar verdienen.

Om dat even in perspectief te zetten, Tadic verdiende 6,5 mil per jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren