Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Excelsior verzekert zich in knotsgek duel na strafschoppen van promotie

Laatste update:

Excelsior keert na een knotsgek duel terug in de Eredivisie. Het elftal van Marinus Dijkhuizen was zondag met 7-8 na strafschoppen te sterk voor ADO Den Haag in het returnduel van de Keuken Kampioen Play-Offs. ADO leek al zeker van promotie na een 3-0 voorsprong, maar zag de bezoekers in de slotfase na een bizarre comeback langszij komen: 3-3. Nadat beide ploegen in de verlenging doel troffen en op 4-4 eindigden, moesten penalty’s uitkomst bieden. ADO-verdediger Jamal Amofa werd de grote schlemiel door de zestiende strafschop te missen. Het duel in Den Haag lag ook nog even stil in de eerste helft vanwege het bekogelen van de assistent-scheidsrechter en vuurwerk op het veld.

De thuisploeg ging furieus van start, met een schot van Verheydt op doel in de openingsminuut. In de rebound schoot collega-aanvaller Ricardo Kishna over. In de beginfase liet ook Steijn zich gelden, al was zijn vrije trap een prooi voor Excelsior-doelman Stijn van Gessel. ADO bleef de dominante partij, met hoofdrollen voor Verheydt, Kishna en Felipe Pires. Het was echter Excelsior dat na bijna een half uur spelen een unieke kans kreeg op de openingstreffer. Dallinga werd vastgehouden in het strafschopgebied, maar daarvoor ging de bal niet op de stip. Na een check bij de VAR gaf arbiter Danny Makkelie kort daarna wel een penalty aan de bezoekers na hands van Jamal Amofa. Dalling schoot echter slap in en zag Hugo Wentges redding brengen. De ADO-doelman maakte tevens de rebound van de spits onschadelijk, tot grote vreugde van het thuispubliek.

De sfeer sloeg daarna om in het Cars Jeans Stadion. Een van de assistent-scheidsrechters werd bekogeld en er werd vuurwerk op het veld gegooid. Makkelie besloot daarop om de wedstrijd tijdelijk te staken. Het duel lag uiteindelijk circa tien minuten stil. ADO kwam sterk uit de kleedkamer en kwam in de 34ste minuut aan de leiding. Een voorzet vanaf links van linksback Boy Kemper was een prooi voor de alerte Verheydt, die tussen twee verdedigers van Excelsior de 1-0 binnenkopte. Vijf minuten voor rust zette ADO een grote stap richting de promotie. Een hoekschop van Steijn werd verlengd, waarna de bal terechtkwam bij Pires. De vleugelaanvaller kapte naar binnen, legde aan en zag het schot met zijn rechterbeen en door de benen van Verheydt in de verre hoek belanden: 2-0. Het was de allereerste treffer van Pires in het shirt van ADO.

ADO drukte direct in het tweede bedrijf door. Na een fraaie combinatie met Kishna wist de uitblinkende Steijn de 3-0 aan te tekenen. De promotie naar de Eredivisie werd daarna alvast uitbundig gevierd door de dolblije ADO-aanhang. Het dappere Excelsior bleef ondanks de mokerslag jacht maken op een goal. Nadat Tyrese Asante halverwege de tweede helft in een tijdsbestek van vier minuten met twee gele kaarten moest inrukken, kwam de spanning in de wedstrijd terug. Marouan Azarkan trof in de 80ste minuut met een laag schot van buiten het zestienmetergebied doel, waarna Reuven Niemeijer direct erna de aansluitingstreffer dacht te maken. Door zijn goal ging echter een streep vanwege een handsbal. ADO was het compleet kwijt en zag Niemeijer niet veel later via Amofa alsnog de 3-2 maken. Excelsior bleef aandringen en kwam in een knotsgekke slotfase alsnog langszij. De bezoekers moesten eerst eveneens met tien man verder na een rode kaart voor Michael Chacon. In blessuretijd bewees goudhaantje Dallinga eens te meer zijn waarde door een voorzet van Azarkan binnen te knikken: 3-3.

Door de late Rotterdamse gelijkmaker ontstond er een gespannen sfeer in het Cars Jeans Stadion. Meerdere ADO-supporters verlieten de tribune en meldden zich bij de boarding, waardoor het spel enkele minuten stil lag. Na de reguliere speeltijd liepen de gemoederen opnieuw hoog op. Scheidsrechter Danny Makkelie gaf pas groen licht voor de start van de verlenging nadat supporters hun plek op de tribune weer hadden gevonden. Waar het gevoel ontstond dat Excelsior gelijk zou doordrukken, was het ADO dat als eerste toesloeg via Sacha Komljenovic, die Stijn van Gassel met een beheerste schuiver passeerde: 4-3. De ploeg van trainer Giovanni Franken leek een nieuwe comeback vervolgens in de kiem te smoren. Toch toonde de bezoekers opnieuw veerkracht. Ditmaal was het Redouan El Yaakoubi die een hoekschop vogelvrij tegen de touwen kon knikken: 4-4.

Strafschoppen moesten uiteindelijk beslissen wie van beide ploegen zich kon verzekeren van promotie. Na vier benutte penalty's faalde Raphaël Eyongo als eerste door de bal naast te schieten, waardoor ADO het voordeel had. Dhoraso Klas zag doelman Van Gassel vervolgens echter uitstekend redding verrichten met hulp van de paal. Beide ploegen schoten hierna om en om feilloos binnen. ADO-verdediger Jamal Amofa werd uiteindelijk de grote schlemiel door de zestiende strafschop te missen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijk excelsior. Die achterlijke idioten van Den Haag mist niemand in de Eredivisie. De trainer, aanhangers, wat een doorgesnoven kneuzen. Veel plezier in de KKD, wat een schandalige vertoning.

29 mei 2022 om 21:24

Wat een kansloze figuren daar in Den Haag. Hopelijk worden er snel hekken rond het veld geplaatst. Vuurwerk komt dan niet meer op het veld en die achterlijke idioten ook niet meer.

29 mei 2022 om 21:45

Hekken om het veld zijn ook gevaarlijk. Zie stadionbrand bij Groningen. Gebroken benen en brandwonden omdat mensen niet of amper over de hekken kwamen.

29 mei 2022 om 21:50

Netten dan?

29 mei 2022 om 22:19

Stroomhalsband (220 volt) die in verbinding staat met het stoelnr, in geval van brand stroom eraf..⚡⚡⚡

29 mei 2022 om 21:24

Las vanochtend dat die trainer niet begrijpt dat hij niet z'n papiertje krijgt. Na vandaag snap ik dat helemaal. Wat idioot.

29 mei 2022 om 21:28

Het scheelt dat hij nu nog lekker debiel kan blijven doen in de KKD haha

29 mei 2022 om 21:31

Hoe mensen hier overdrijven is echt niet normaal.....

29 mei 2022 om 21:33

Zag je die supporters naar de supporters van Excelsior rennen, ze belagen en vuurwerk op ze afschieten?

29 mei 2022 om 21:34

CernyisBack Hoe kun jij het gedrag dat deze hooligans vertonen goed praten? Het zijn volledig doorgesnoven tokkie's. Laatst werd mij verteld dat de ADO fans al een jaar rustig waren en dat het weer allemaal oke was. Nu valt het tegen en gaan ze met zn alle weer uit hun dak. Vuurwerk, het veld betreden en ook nog eens de tegenstander aanvallen. Compleet gestoord!

29 mei 2022 om 21:36

@cernyisback

Je volgende naam na je volgende ban moet maar agentprovocateur worden. droeffie.

29 mei 2022 om 21:38

Waarschijnlijk is Cherny één van die droeftoeters..

29 mei 2022 om 21:39

De Excelsior spelers snelden zich naar binnen ipv feest vieren met hun aanhang.. schandalig. Echt ze zouden ADO met -20 moeten laten starten volgend seizoen in de KKD..

29 mei 2022 om 21:41

Wat deden ze precies??? Toen er bij Heracles een speler geslagen werd hoorde je niemand.

29 mei 2022 om 21:42

Wat deden ze precies??? Toen er bij Heracles een speler geslagen werd hoorde je niemand. Excelsior schijnt zelf apengeluiden te hebben gemaakt bij ado penalty's.

29 mei 2022 om 21:45

Voetbalzone ban deze troll gewoon.

29 mei 2022 om 21:45

Cerny Genoeg mensen gehoord die dat ook veroordeelden. Ik denk dat je toch wat beter moet kijken. Of je wilt het gewoon niet zien? Dat kan ook natuurlijk.

29 mei 2022 om 21:48

Had je je oren dicht? En daarnaast, ben jij zo’n type die zegt “ja maar zij deden dit…” en dan alles goed gaat zitten praten voor zichzelf?

29 mei 2022 om 21:53

CernyIsBack, enorme domme gans dat je er rondloopt (sorry kan er niks anders van maken). Hoe kun je nou zeggen "wat deden ze precies?" als je filmpjes voorgeschoteld krijgt waarin te zien is dat er massaal fakkels, knalvuurwerk en andere objecten in het uitvak wordt gegooid door tientallen veldbestormers. Gewoon zwaar achterlijk gedrag van echt honderden ADO fans van Midden Noord. Niet goed te praten, situatie bij Heracles doet ook totaal niet terzake verder.

29 mei 2022 om 23:03

Het is een beetje sneu om iemand die een andere mening heeft dan jij uit te maken voor enorme domme gans. Het voegt verder ook niet heel veel toe aan je punt.

29 mei 2022 om 23:14

Ach nee joh Ruiz_FCT, dit heeft niks te maken met een mening hebben. Nogmaals: er zijn tal van beelden dat een uitvak belaagd wordt met takkels en andere troep die naar binnen wordt gegooid en de ME moet met een volledig peloton uitrukken om die gasten weg te jagen. Als je dan doodleuk jezelf komt afvragen "wat ze nou eigenlijk verkeerd deden?" dan ben je niet helemaal lekker in je bovenkamer toch, of wel? Ik hou altijd wel van een krachttermpje hier en daar, "domme gans" vind ik nog vrij lief voor de terugkerende troll CernyIsBack onder zijn 10e (?) nieuwe accountnaam

29 mei 2022 om 23:35

Waar slaat dat nou? Omdat hij zijn emotie toont? Ik ben met hem in de eerste van RVVH mogen kampioen worden. Zeer prettig persoon om mee te werken. Hij gaf zoveel aan de team. Altijd team belang op een. En dan kom zo een loser als jij met waarschijnlijk zero verstand van voetbal slecht over hem praten. Wat heb jij gepresteerd in jouw leven?

29 mei 2022 om 23:58

Sander, of hij diezelfde trol is weet ik niet, ik zie hem nu in ieder geval nergens iets goed praten, alleen dat hij vindt dat mensen overdrijven. Ik lees ook reacties van fans (van clubs waar ook regelmatig iets gebeurd) die zeggen dat ADO maar opgedoekt moet worden vanwege dit. Hoe hypocriet ben je dan? Elke club met een respectabel aantal fans heeft dit soort debielen namelijk. Je moet je daarbij indenken dat je na meerdere seizoenen in die verschrikkelijk kkd competitie nu een 3-0 weggeeft en nog minstens een seizoen tegen jong Fcutrecht en jong AZ mag gaan voetballen. Dit zou bij weinig clubs vredig worden opgepakt hoor. ADO moet er misschien wel iets aan gaan doen dat fans zomaar het veld opkunnen want dit gaat de club waarschijnlijk weer een hoop geld of punten kosten, wat ook gewoon terecht is.

29 mei 2022 om 23:58

Eens Jbrazyca hoe mensen hier soms praten getuigd van zo weinig inlevingsvermogen. Mooi dat een trainer zoveel emotie voelt bij een club.

30 mei 2022 om 00:01

Ik ben gewoon een heel lief persoon die leuke bijdrages levert aan vz. Ik. ging soms wat over de schreef, dat geef ik toe maar nu wordt bij elke bijdrage gedaan alsof ik aan het trollen ben. Oke, ik was misschien iets te fanatiek aan het opkomen voor ado maar mensen hier doen alsof er een ramp is gebeurd. Verder zaten mensen ook te zeiken over dat ze op het veld stonden (om een pitch invasion te houden) en over het vuurwerk dat niet gericht was aan anderen (hiermee bedoel ik dus niet het vuurwerk richting Excelsior). Laat dat toch gewoon, in het heetst van de strijd gebeuren zulke dingen. Is voetbalcultuur. Dat een paar moraalriddertjes mij hierom een aso of wat dan ook vinden neem ik graag voor lief. Heel veel mensen op vz beseffen ook niet wat het is om voetbal met passie en emotie te beleven. Ook altijd heel tekenend dat hier mensen de hele wedstrijd in het wedstrijdverslag van hun club comments lopen te plaatsen en dus de wedstrijd helemaal niet volgen. Dat zegt voor mij al genoeg.

30 mei 2022 om 02:37

Dus dat vuurwerk gooien in vak met Exc fans keur je toch af, meen ik te begrijpen? Da s nl absoluut wat anders als bij 3-2 in de 90e minuut naast de boarding te gaan staan.

30 mei 2022 om 09:16

Ach hou toch op met je slappe zieltjeswinnen verhaaltje.

Jij provoceert er met elk nieuw account op los.
- Limniosboss
- RonJansDans
Noem het allemaal maar op. Elke keer wordt je zo opgedoekt maar kom je weer terug. Ontzettend sneu

29 mei 2022 om 21:25

Die trainer is echt een dwaas zeg. Wat een figuur. Mooi dat die in de kkd terecht komen en hopelijk blijven ze daar een tijdje zitten.

29 mei 2022 om 21:35

Een soort Simeone light ...

29 mei 2022 om 21:41

Simeone is wel een fantastische trainer, een 2.0 versie mag best in de ED komen.

29 mei 2022 om 21:43

Die man heeft niet eens de papieren voor de Eredivisie dus die had eruit gemoeten bij promotie. Waarschijnlijk mag hij nu wel blijven.

29 mei 2022 om 22:53

Mocht ie willen.
Eerder een Simeone wannabe.

29 mei 2022 om 21:25

Helemaal mee eens, zelden een club zoveel gegund als Excelsior. Echt geweldig dat ze dit over de streep hebben kunnen trekken.

29 mei 2022 om 21:30

Ja dit is echt niet normaal, dit is niet normaal

29 mei 2022 om 21:35

Waarom dan consy? Vanwege de fans? Als je eerlijk bent moet je toch toegeven dat dit ook bij PEC had kunnen gebeuren als ze daar de kans hadden gehad? Bij mijn club Twente is ook niet voor niets zo'n gracht aanwezig. Dit betekent alleen maar dat het voetbal leeft, in tegenstelling tot de grijze muis die we nu mogen verwelkomen.

29 mei 2022 om 21:38

@ruiz
Die grijze muis herbergt wel veel meer talent dan ADO. Met alle respect, maar als je de eerste club van den haag bent en je kan het niet voor elkaar krijgen om een fatsoenlijk elftal op te stellen verdien je het ook niet.en dan die fans, bah bah bah

29 mei 2022 om 21:39

@ruiz, dat is inderdaad fantastisch, maar ook het spel van ADO is simpel gezegd dom geweest. Ze pakten onnodig veel kaarten bij een 3-0 voorsprong, dan kan je er op wachten dat er iemand met rood af gaat.

Ik had ook liever ADO gezien, maar ze hebben het voor zichzelf verknald. Na die rode kaart waren ze het helemaal kwijt

29 mei 2022 om 21:41

Excelsior heeft op dit moment een leuk team, dat klopt, maar als club in zijn geheel hoort het niet thuis in de Eredivisie is mijn mening. Drie clubs in Rotterdam is er gewoon echt eentje teveel. En die fans... Zeker als Feyenoorder wil je toch niet een hele club afrekenen op zo'n stelletje debielen?

29 mei 2022 om 21:46

Ze horen dus wel thuis in de eredivisie, want ze zijn gepromoveerd. Verder slaan al je argumenten als een tang op een vark'n.

Als Rotterdam genoeg talent heeft voor 3 teams, dan horen er 3 teams in de eredivisie thuis.

Wanneer slaan Feyenoorders op trommeltjes, hebben ze een megafoon en rennen ze het veld op tijdens de wedstrijd? Daar heb ik niks mee.

29 mei 2022 om 22:38

Totale onzin Ruiz, bij PEC was dit nooit gebeurd. Bij onze degradatie gingen de supporters samen met de spelers op de foto. Wij steunen onze spelers ipv dat we de tegenstander opzoeken. Natuurlijk was het bij Sparta even emotioneel toen we daar degradeerden maar na de wedstrijd was het verre van bedreigend. Integendeel zelfs, ik ben trots op hoe onze supporters het in de week daarna hebben opgepakt. Inclusief de kaartverkoop achteraf, de snelst groeiende ooit.

29 mei 2022 om 22:59

Nou dan heeft PEC de beste fans ooit en ADO de slechtste ooit. Blijkbaar is het dan zo zwart-wit. Geloof je het zelf?

30 mei 2022 om 00:11

Gast, reageer gewoon niet want je bent niet grappig en je voegt niets toe met je bullshit trollopmerkingen.

30 mei 2022 om 02:33

Ruiz

Wanneer jij een argument aanhaalt om te vertellen dat het voetbal zo leeft bij jouw club is het prima, wanneer consey dat bij zijn club doet is het "geloof je het zelf?"

Oh, en Excelsior hoort simpelweg niet in de ED omdat het de derde club van Rotterdam is? Zelden zo'n kul argument gehoord.

30 mei 2022 om 02:43

PEC heeft maar 1 hooligan. Die klom over de boarding bij ons RKC 6 weken terug. Kreeg boete van E20.000 van RKC. Na een onderling gesprek en de belofte dat de jongeman de omgeving van t Mandemakersstadion na laatste wedstrijd zou komen schoonmaken, is de boete doir Frank v Mosselveld kwijtgescholden
Dus idd: hooligan PEC> hooligans ado

30 mei 2022 om 09:19

Hopelijk zie je vandaag na een nachtje slaap in dat je opmerkingen een beetje vreemd waren.

30 mei 2022 om 09:39

Meneer Daniel. Ik geloof inderdaad niet dat 10000 PEC supporters allemaal braaf zijn omdat ze uit Zwolle komen en 10000 van ADO allemaal slecht omdat ze toevallig uit Den Haag komen. En waarom is de derde club uit een stad een kul argument? Het is toch duidelijk dat het voetbal nauwelijks leeft bij Excelsior, dat heeft er alles mee te maken dat er twee clubs in dezelfde stad zijn die groter zijn.

30 mei 2022 om 12:18

Ruiz

De enige die dat beweert ben jij, consy roept alleen maar dat wat bij ADO gisteren gebeurde niet bij Zwolle zou gebeuren, de taferelen van gisteren heb ik nooit bij Pec gezien, jij ziet toch ook wel dat de aanhang van Ado meer problematisch is dan die van Zwolle.

Dat Excelsior er niet thuis hoort simpelweg omdat het de derde club van Rotterdam is vind ik inderdaad een kul argument. Zeker omdat ik vlakbij Rotterdam woon en regelmatig een wedstrijd van Excelsior bij woon. Het voetbal leeft daar weldegelijk kan ik je zeggen.

29 mei 2022 om 21:25

Man man man, ik was een van de mensen die hoopte ADO weer terug te zien in de Eredivisie.

Maar wat ben ik blij dat die randdebielen niet op het hoogste niveau terug komen zeg..

Wat een schandalige vertoning van die supporters, en die trainer… die heeft ze ook niet echt op een rijtje zeg.

29 mei 2022 om 21:31

Ik sluit mezelf hier volledig bij aan. Had liever ADO in de Eredivisie gezien en geen 3e Rotterdamse club. Puur en alleen omdat Den Haag gewoon een grote stad is en de potjes met Ajax altijd fantastisch zijn. Maar na deze wedstrijd vind ik het helemaal prima dat Excelsior door is zeg!

29 mei 2022 om 21:35

Exact hetzelfde gevoel. Snap ook niet dat ze daar blijven hangen en niet terug gaan naar hun zitplek. Enige reden waarom Excelsior meer gunde dan ADO.

29 mei 2022 om 22:38

Grappig genoeg had ik hetzelfde in gedachten. Alleen heb ik gemist wat de trainer had gedaan? Of doel je op het feit dat die steeds het veld op kwam oid? (heb met een half oog gekeken de wedstrijd)

29 mei 2022 om 22:49

Trainers gedrag slaat over op de rest. Vent was duidelijk onder invloed van iets

29 mei 2022 om 21:25

Heerlijk, ik hoop dat Excelsior die azarkan nog een jaartje kan huren wat een klasbak is dat 😍👑

29 mei 2022 om 21:28

Fair enough, al kennen ze er daar ook wat van. Zie de vele boetes!

29 mei 2022 om 21:28

Zelfs in de kuip maken ze het niet zo gek als bij ADO. Wat een tokkies man niet normaal. Hopelijk beginnen ze volgend jaar met een punt of 30 aftrek in de KKD

29 mei 2022 om 21:29

Ik ben voor RKC, dus ik weet niet waarom je de Kuip er bij haalt?

29 mei 2022 om 21:32

Ga overdrijven man. En jij noemt jezelf La Bombonera????? Zoveel gebeurde er helemaal niet.

29 mei 2022 om 21:39

Doe nou niet zo stoer toetsenbord held. Er zijn hier zoveel leden die komen om serieus over voetbal te praten of op z'n minst zinvolle discussies te hebben. En jij komt daar elke keer met dit treurige gedrag doorheen, met één van je 100 accounts

29 mei 2022 om 21:39

Bij de Kuip moet je nog een gracht over. Zou mijn hart vasthouden als die gracht er niet zou zijn. Maar er is ook niks gedaan om die lui van het veld te houden. Ongekend ze zaten al op of leunden tegen de boarding. Geen steward of ME in de buurt onbegrijpelijk. Normaal komt de ME alvast daar staan na het eerste incident.

29 mei 2022 om 21:41

Inderdaad, waar waren de stewards? Opmerkelijk hoe lang het duurde. Ik denk dat men maar gewoon ouderwets weer in een aantal stadions en uitvakken een groot hekwerk moet plaatsen bij de tribunes.

29 mei 2022 om 21:49

Lwd12 Stewards kunnen die doorgesnoven fans echt niet tegenhouden. Vaak zijn het oudere vrouwen of hele jonge mensen die het er bij doen. Die gaan echt hun leven niet riskeren om duizenden gekken tegen te houden. Dat wordt trouwens ook tegen ze gezegt. Sta er voor de veiligheid, maar als het echt uit de hand loopt, moet je zo snel mogelijk wegwezen. Rellen controleren en tegenhouden zijn toch echt taken van de politie en de ME.

29 mei 2022 om 21:56

Den Haag is sowieso een ongelofelijke tokkiestad op twee wijken na. Dit gedrag is heel normaal daar.

29 mei 2022 om 21:58

Stewards, op Midden Noord?

29 mei 2022 om 22:10

@BamiWorst. Dan schat de driehoek dus de situatie niet goed in. Het ging al mis in de reguliere speeltijd. Je kon verwachten gezien het niveau in het betreffende vak, dat het weer zou gebeuren. ME zou al op scherp moeten staan daar. Want je weet met welk aanhang je te maken hebt en hoe ze reageren bij teleurstelling. Dus dan is de driehoek in Den Haag dus niet capabel. Tip voor ADO een gracht aanleggen rondom het veld en zeker bij midden noord.

29 mei 2022 om 22:52

Ons RKC ( en ook Fortuna, Cambuur, NEC..) twee ton erbij doordat niet ADO maar Exc promoveert. Mediafonds.

29 mei 2022 om 21:28

Nou gefeliciteerd hoor, een extra plastic veld erbij en een atmosfeer alsof je bij een amateurclub speelt. Ik vind dit erg jammer. En doe idd niet zo hypocriet, jouw club heeft ook gewoon dit soort 'fans'.

29 mei 2022 om 21:29

Tsjah dat is natuurlijk niet heel fijn. Zijn ze ook niet met financiële hulp volgens dat plan bereid om over te stappen? Then again kan je die idioten van vandaag ook missen als kiespijn toch?

29 mei 2022 om 21:33

Kunstgras gaat er na dit seizoen uit, komt een hybride veld. Bedankt voor de felicitaties!

29 mei 2022 om 21:39

Die idioten zitten net zo goed bij jouw en mijn club JK-Ajax.

29 mei 2022 om 21:45

Dat ontken ik ook niet, alleen wat je hier vanavond ziet heb ik bij beide anders niet gezien.

29 mei 2022 om 22:10

Dan ben je die dorpsgek tegen Esteban vergeten denk ik. On: heerlijk dat Ado er uit ligt, wat een stelletje zielepoten zeg, en dan zo stoer op de boarding zitten alsof je bij een 4de klasser aan het kijken bent…

29 mei 2022 om 22:19

Zo keek ik er ook wel tegenaan. Overal lopen wel gekken rond, maar hier werd er het veld meerdere malen betreden, vuurwerk in een uitvak gegooid en waren (en zijn) er gevechten met de Mobiele eenheid gaande.

Bij de klassieker waren er ook wel rellen en opstootjes, alleen van dit kaliber heb ik in ieder geval nog niet gezien.

29 mei 2022 om 22:58

Het feit dat je een actie van 10 jaar geleden van een eenling moet aanhalen zegt toch eigenlijk al genoeg? Is dat te vergelijken met wat je hier massaal ziet ?

29 mei 2022 om 23:40

Wat dacht je van de wedstrijden op de toekomst tegen Feyenoord. Maar boeien, stomme discussie om dit soort gasten aandacht te geven.

@JK-Ajax,

Hoe is het mogelijk dat in Rotterdam 3 clubs in de eredivisie spelen. Er zou toch minimaal 2 Amsterdamse clubs op het hoogste niveau moeten spelen?

30 mei 2022 om 00:25

Wanneer Rotterdam net zoveel prijzen bij elkaar heeft gespeeld als de ploegen in Amsterdam hebben gedaan, dan gaan ze er weer over nadenken ja? 👻 De laatste die de plannen hadden waren De Dijk, maar die zijn inmiddels van de Tweede Divisie naar de Hoofdklasse gedegradeerd..

30 mei 2022 om 07:31

Ah die was ik alweer vergeten Redondo, wat zijn ‘supporters’ toch ook zielig eigenlijk haha nu vannacht ook weer in Frankrijk… Hoe dat mogelijk is, al sla je me dood, wellicht is er niet genoeg mogelijkheid om te groeien of zijn er juist weer teveel clubs die het net niet zijn. Met Jong Ajax toch nog bijna twee op het hoogste niveau haha. Rotterdam duidelijk de voetbalhoofdstad. Best bijzonder en uniek in de voetballerijen denk ik als je naar de grootte van de stad kijkt

29 mei 2022 om 21:28

Heerlijk. Denk dat iedereen blij is dat ado lekker in de kkd blijft. Wat een achterlijke figuren dat. Veel plezier in de wedstrijdjes tegen jong Utrecht.

29 mei 2022 om 21:33

Ik niet. Maar mijn clubje speelt in de KKD en ik heb betere herinneren met Excelsior

29 mei 2022 om 21:28

Wat een wedstrijd zeg. ADO een jaartje zonder thuispubliek is wel op z’n plaats zo ongeveer. Geen idee of Excelsior uiteindelijk promoveert, maar op basis van deze wedstrijd gun ik het Excelsior zeker (of misgun het ADO vooral). Off-topic: Toen ESPN terugschakelde naar de studio hoorde ik twee knallen. Leek niet op vuurwerk, maar meer op waarschuwingsschoten. Iemand ook opgemerkt?

29 mei 2022 om 21:34

Ze zijn dus nu gepromoveerd. Het seizoen zit erop.

29 mei 2022 om 21:35

Waarom zou Excelsior niet promoveren?

29 mei 2022 om 21:40

Moest nog ‘terecht’ tussen staan 😂

29 mei 2022 om 21:40

Klene dit was de laatste wedstrijd. Excelsior promoveert dus.

29 mei 2022 om 22:32

Ja hoorde ik ook inderdaad Klene, daarna zag je al die bivakmutsjes terug rennen naar Midden Noord em de ME oprukken. Waarschijnlijk even twee waarschuwingsschoten gelost (of wellicht met rubber kogels geschoten?)

29 mei 2022 om 23:45

Sander ben nog steeds verbijsterd van dat Midden Noord man, ik was in ieder geval wel 100% eens met je betoog! Geen speld tussen te krijgen.

29 mei 2022 om 21:29

Van mijn part schiet men met scherp foto's* op die veldrunners, echt schaamteloos gedrag dat een onmiddelijk halt moet worden toegeroepen.

29 mei 2022 om 21:32

Heb ik ook eens geopperd maar kostte me 3 maanden banning van VZ 😬😂

29 mei 2022 om 21:40

Ik heb het aangepast.

Feliixitaties aan Excelsior, wat een strijders. Had liever ADO gehad, maar vandaag zag je wel weer de slechte kant van ADO met die gekkies op MiddenNoord.

29 mei 2022 om 23:37

Aankomend jaar de snuifduiven van Den Haag tegen de aso-tokkies uit Almelo. Lekkere visitekaart voor de KKD lol.

30 mei 2022 om 10:03

Sirrijeus hou je bek man kijk eerdt naar je eigen club

Ze zeggen weleens dat je als keeper niets te verliezen hebt in een penaltyserie, maar man.. wat gingen deze keepers snel naar de hoek. Ik dacht echt dat we tot middernacht zouden doorgaan met deze serie. Maar gezien de reactie van de fans na afloop, ben ik blij dat ADO in de KKD blijft.

29 mei 2022 om 21:26

Helemaal eens. Je kon in principe elke bal door het midden schieten en dan had de keeper hem 0 keer gehad

29 mei 2022 om 21:26

Van Gassel was prima. Die van Ado was heel zwak.

29 mei 2022 om 21:34

Van Gassel is alleen maar naar de voor hem rechterhoek gedoken. Beide keepers waren echt dramatisch tijdens de penalty’s.

30 mei 2022 om 07:34

Nou inderdaad, ik had verwacht dat na 5x hij wel eens de linker hoek zou pakken maar steeds naar rechts

Jaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! Ongelofelijk heb me lang niet zo goed gevoelt, de andrenaline giet door mijn lijf, Excelsior is weer terug dames en heren geweldiiiiiggg! 🎉😍

29 mei 2022 om 21:29

Gefeliciteerd! Welkom terug. Wat hebben jullie gestreden!

29 mei 2022 om 21:43

Thanks Mv010 , dat is nou Excelsior, nooit opgeven , kop op hard werken en knallen! Nu hopen dat we Dalinga en Azarkan hunnen houden 2 klasbakken met die 2 gasten volgend seizoen kunnen we echt tot gekke dingen instaat zijn, Vamoosssssss Excelsiorrrrrr!!!! 🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉

29 mei 2022 om 22:54

Die twee zijn idd wel onwijs goed zeg. En niet over paard getild. Ervan genoten

30 mei 2022 om 00:23

Ik hoop zo ontzettend erg dat Slot Azarkan een echte kans gaat geven. We kunnen hem goed gebruiken. Lijkt me sterk dat hij weer verhuurd gaat worden, al hoop ik dat ie bij het besluit van alsnog een verhuur dan alsnog naar Excelsior gaat

29 mei 2022 om 21:34

Van harte gefeliciteerd!

29 mei 2022 om 22:38

Thanks kerel 🥰

29 mei 2022 om 23:13

Gefeliciteerd !!! Kralingen/crooswijk op zijn kop vanavond XD

Geweld is NOOIT de oplossing!!
Gefeliciteerd excelsior en welkom in de TOP league van Nederland: de eredivisie.
Dit supporters gedrag is niet welkom in de Eredivisie dus daarom ben ik blij dat Excelsior erin komt.

29 mei 2022 om 21:28

Deze keer heeft hij wel gelijk, weg met deze dwazen

29 mei 2022 om 21:28

Hij heeft uiteraard gewoon gelijk

29 mei 2022 om 21:28

Prem alleen maar love

29 mei 2022 om 21:32

Prem is gewoon een wereldgozer man!

29 mei 2022 om 21:32

@Jack
Laat Prem lekker met rust, zegt hier niets verkeerds.

29 mei 2022 om 21:26

Toevoeging: respect voor de spelers die zo rustig bleven onder een tornado van geweld en golven van verderf

29 mei 2022 om 21:28

Tornado van geweld en golven van verderf 😂 toch wel echt knap hoe je dit telkens weer verzint

29 mei 2022 om 21:30

@bertrand: ik heb echt met angst en beven naar de tv gekeken. Vandaar die termen. Het was echt een hele angstige beleving

29 mei 2022 om 21:31



Lijkt wel alsof de Derde Wereldoorlog is uitgebroken als ik je hoor praten hahah. Maar het gedrag van de ado fans is inderdaad dieptriest.

29 mei 2022 om 21:35

Ik ben bang dat het vanavond geen pretje word in Den Haag. Maar ik laat me graag verrassen

29 mei 2022 om 21:38

Dag Prem. Ik wil je wederom een compliment geven dat jij je open en kwetsbaar opsteld. Ik vind je een topper en dat mag ook gezegd worden

29 mei 2022 om 22:55

Man ga s een weekje naar Oekraine. Kun je je verbale lol op en smeekt pm trug te mogen naar Midden- Noord

29 mei 2022 om 21:27

Wat zat jij je aan te stellen tijdens de wedstrijd. Mag hopen dat je niet serieus was.

29 mei 2022 om 21:33

Nou Heide nee, ik was zeker serieus. Dit gedrag tolereer ik niet van fans

Mooi! Dan krijgen we die idiote supporters niet te zien in de Eredivisie!!!

Wat een asociaal volk daar op te tribune. Die gun je natuurlijk niks.

ADO hoort niet in de Eredivisie. Wat een idioten zitten daar op de tribune zeg. Zowel tijdens als na de wedstrijd. Heerlijk dat Excelsior het zo omdraait.

29 mei 2022 om 21:27

Ik had het niet beter kunnen verwoorden, falonsotie. Trieste vertoning daar in Den Haag. Ben ook geen fan van de club Excelsior, maar wat zie ik hen graag in de Eredivisie ten faveure van ADO.

29 mei 2022 om 21:39

En die idiote trainer van Ado zit dat gedrag alleen nog maar meer uit te lokken.

Welkom terug Excelsior. Volledig verdiend. En lekker voor die tokkies met die maffe trainer voorop.

Jammer dat zo een prachtige wedstrijd wordt verstoord door zulke idioten. Wat een knappe comeback van Excelsior. Jammer dat zij geen feestje konden vieren op het veld en direct de kleedkamer op moesten zoeken.

Gefeliciteerd Excelsior fans!

Mega comeback van Excelsior. Na de eerste helft van ADO had ik dit echt niet verwacht, maar door die domme rode kaart van Asante zijn ze nu door.

Hoop dat ADO een mooie straf tegemoet kan zien voor dit wangedrag en wat was het irritant. Gasten op het veld middenin de wedstrijd, met vuurwerk naar andere supporters gooien, echt niet te geloven. Keihard afgestraft, dat dan weer wel.

Jammer dit voor ado, had het ze wel gegund. Gefeliciteerd aan excelsior! Wilskracht is dit wel.

Ik heb verder niks tegen de spelers van Ado, maar door alles wat er gebeurd in het stadion van Ado ben ik blij dat ze niet terugkomen in de eredivisie. Wat een zooitje maakt het publiek er daar ook weer van.

Met hoe het publiel zich heeft gedragen vandaag absoluut de terechte winnaar, gefeliciteerd Excelsior fans!

Mooiste Haags kwartiertje ooit gezien. Geweldig gedaan Excelsior! Dik- en dikverdiend.

Eagles - RKC was een gedenkwaardig potje paar jaar terug, maar dit was er ook eentje zeg! Alles zat erin. Gefeliciteerd Excelsior supporters. Blij dat de ADO supporters in de KKD blijven..

Jammer ik vind Excelsior een saaie club en vind 3 Rotterdamse clubs teveel van het goede. Neemt niet weg dat ze verdiend gewonnen hebben Excelsior fans gefeliciteerd en succes komend seizoen.

29 mei 2022 om 22:58

Ze hadden vrijwillig moeten verliezen?
Maak je nier druk. Wordt waarsch zi dat of Sparta if F' noird degradeert

ADO volgend seizoen weer met een aantal punten aftrek laten beginnen maar? Wat een trieste bedoeling

Met zulke supporters hoor je niet eens in de Eredivisie. Zeer treurig wat hier weer gebeurt. Gefeliciteerd Excelsior zeer verdiend! ADO succes met nog een seizoen in de KKD!

Heerlijk. Je moet er toch niet aan denken dat die doorgesnoven criminelen beloond worden met promotie. Kansloze tokkie bende, en nee het is geen incident het is daar eerder regel dan uitzondering.

Gefeliciteerd Exelsior, mooie come back gemaakt! Fijn dat ADO in de KKD blijft, wat een triest volk is dat. Die supporters laten even zien waarom ze niet in de ED thuis horen, kansloze debielen

Gelukkig blijven die tokkies in de kkd. Excelsior gefeliciteerd!

Heerlijke wedstrijd voor de neutrale kijker. Gefeliciteerd Excelsior! Maar schandalig weer die fans aan het einde man man man dat je van het veld moet rennen voor die dwazen...

Gelukkig heeft ado verloren....wat een vervelend publiek en trainer

Dat was een lekker Kralings Kwartiertje op het eindelijk!

Heerlijke wedstrijd voor de neutrale supporter. Voor ieder zelfrespecterende voetballiefhebber is dit gerechtigheid. Alleen al vanwege de gemiddelde ADO supporter en haar trainer gun je ze de promotie niet.

Wat een bizarre wedstrijd. Ik ben altijd wel voor Ado, maar de groep mafketels daar is wel aanzienlijk.

Wat een wedstrijd zeg.. schitterend maar wat een doorgeslagen idioten in den Haag zeg..
Je ziet ze al op de boarding zitten. En dan uitvak aanvallen, grens bekogelen, veld opbrengen man man blij dat ze in de KKD blijven

Jammer dat Excelsior promoveert. Heeft natuurlijk niks te zoeken in de Eredivisie. Plastic veld, geen supporters.

29 mei 2022 om 21:30

Heeft er veel meer te zoeken dan ADO Den Haag.

29 mei 2022 om 21:45

ado heeft ook geen supporters, alleen criminelen op de tribune

Een zegen voor de Eredivisie, welkom Excelsior! Beschamend ADO, veel plezier met nog een jaar Eerste Divisie. Misselijk makend ook die Franken, bah wat een verschrikking.

Wat een wedstrijd haha niet normaal,

Jammer voor jullie ADO had het jullie ook wel gegund! Maar volgende keer beter, penalty is gewoon loterij

Gefeliciteerd Excelsior en welkom terug!

ADO succes volgend jaar hoop dat jullie volgend jaar promoveren

Wat een klote zooi zeg. Maar als je zo slecht bent dat je een 3-0 voorsprong zo uit handen geeft zelf nog paar grote kansen mist is het eigen schuld jammer dan verdien je het niet.

Geweldige wedstrijd dit! Het is echt te hopen voor excelcior dat dallinga en wieffer blijven. Ook azarkan mooie speler! Als ze dit een beetje bij elkaar kunnen houden dan zie ik ze er wel in blijven volgend jaar.

Prachtige wedstrijd voor de neutrale kijker, wel onwijs zuur voor de ADO fans!

Ik hoopte voorafgaand aan de play-offs eigenlijk op ADO, maar als ik die mafketels dan weer zie op het einde word ik toch weer even wakker gemaakt. Waarom heeft die club toch zoveel zwakzinnige op de tribune zitten? Mooi dat het Excelsior geworden is, ADO mag van mij helemaal wegkwijnen in de KKD tot dat tokkievolk uitgeroeid is. Wat een ellende.

Bizarre ontknoping! Excelsior gefeliciteerd!

Die supporters van Den Haag missen we niet in de eredivisie. Wel jammer van zo'n mooie club.

Serieus? Ik heb hem halverwege uitgezet omdat ik dacht dat het nu wel duidelijk was. Bizar.

29 mei 2022 om 21:37

Het is nooit maar dan ook nooit duidelijk voordat het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

29 mei 2022 om 22:14

Nee dat blijkt maar weer. Het was trouwens bij de 3-0 dat ik hem afzette, dan denk je dat het wel gespeeld is.

29 mei 2022 om 23:00

T is gn Ajaks he...dit is play offs voir plek in eredivisie. Zul je in A'dam nooit meemaken.
TV uitgezet? Haha...karna

29 mei 2022 om 23:44

Ik weet niet wat dit voor zielige reactie is. Waarom je Ajax erbij haalt is me een raadsel. Ik had geen voorkeur voor een club, dus toen bij de 3-0 viel dacht ik dat het wel duidelijk was wie er ging winnen dus toen ben ik een filmpje gaan kijken Ik snap dus niet wat karma hiermee te maken heeft. Maar hee je hebt weer effe een kansloze reactie over Ajax gemaakt. Maar goed ik heb je dan ook nooit op een zinnige reactie kunnen betrappen.

Dallinga helemaal van de leg tijdens dat interview met Jan-Joost hahah

Waarom mochten al die fans tijdens de penaltyserie al op de boarding zitten? Van die trieste mannetjes met maskers op krijg je ook echt braakneigingen. Alleen daarom al blij met Excelsior! Bij ADO altijd dit soort idioten op de tribune.

Blijft knap hoe zo’n kleine club als Excelsior het blijft flikken om terug te keren. Petje af

Wat een volk en club is ADO toch.. Verdiend weer een lekker jaar eerste divisie. -12 starten voor het in gevaar brengen van de spelers van Excelsior. En hopelijk nooit meer terug. Gefeliciteerd Excelsior fans! Mooie spelers zitten er tussen!

Ik hoopte dat Ado terug zou keren tijdens de heenwedstrijd. Maar poh, wat ben ik blij dat die tokkieclub eruit ligt! Wat een belachelijk gedoe van die aanhang weer, te zot voor woorden. Dit hoort niet in de Eredivisie thuis. Dus hé, toedeledolie Ado. En veel succes Helmond Sport uit komend seizoen weer hahah.

Mooi dat zo’n club niet promoveerd naar de Eredivisie, doorgesnoven gekken op de tribune en een trainer die niet veel beter is wil je toch niet tegen spelen

Ben blij dat het Excelsior is geworden.
Erg sneu voor de Ado spelers maar die zogenaamde supporters pfff. Ik zou als knvb zijnde nu echt stappen nemen..

Ik heb geen idee gehad dat de leukste wedstrijd deze zou zijn, liever zo een finale dan die saaie van zaterdag, echter ben ik oprecht blij dat deze supporters in de KKD blijven. Je gaat mij niet wijs maken dat het gaat om een "aantal" bijna het halve stadion is niet helemaal lekker in zijn hoofd. Wat een tokkies zeg... Ben blij dat Excelsior onder deze ontzettende druk gewoon gewonnen heeft, deze remontada is 1 van de mooiste die ik in een tijd heb gezien. Echt niet te geloven!

Daarom zijn play offs zo mooi, wat een wedstrijd was dit zeg, zat alles in en vooral uit de dood opstaan van Excelsior, prachtig zeg!

Wat een wedstrijd! Wat een emotie en wat een spanning. Wat kan mij die Champions League finale schelen met die overbetaalde vedettes. Dit is voetbal! Gefeliciteerd Excelsior supporters! Overigens die ADO fans die naar het uitvak gingen moeten zich kapot schamen. Een zwart randje aan een voor de rest fantastische avond.

Ja dit is echt niet normaal

Vooraf hoopte ik op ADO, puur in verband met dat ik geen zin heb in nog een kunstgrasveld erbij, maar die supporters en trainer van ADO zijn zo zielig dat ik dit wel mooi vind.

Wat een schande dat ADO dit nog uit handen heeft gegeven. Gefeliciteerd Excelsior.

Sparta - Excelsior ong. 10 jaar geleden was er niks bij! Prachtig

Rotterdam voetbalhoofdstad van Nederland doe ons maar na 😉
Wat nou haags kwartiertje 🥱 ROTTERDAMS Kwartiertje
Groetjes uit Kralingen ✌️

Onderlaag van de bevolking in dat stadion

Dit soort momenten moeten mensen onthouden wanneer ze weer eens zeggen dat clubs zoals ADO in de Eredivisie thuishoren omdat hun supporters zo fanatiek zijn. Want wie is nou verrast met hoe die zich vandaag hebben opgesteld?

Hopelijk blijft ADO daar ook voorlopig.

Er is maar één voetbalhoofstad van Nederland.

29 mei 2022 om 21:58

Klopt: Amsterdam! Meeste titels,
Mooiste voetbal, beste jeugdopleiding ter wereld. Helemaal met je eens. Kwaliteit ten alle tijden boven kwantiteit he

Leuke pot, met veel spanning en uiteindelijk heen en weer en nog een keer. Ik heb er wel van genoten en uiteindelijk kan ik me prima vinden in Excelsior als promovendus. De supporters van ADO zijn helemaal van het padje af.



Vuurwerk naar supporters gooien, glazen flesjes het veld op gooien, zelf het veld op lopen. Hoe verpest je het voor je eigen club. En dan nog een trainer die zich als een grote mafkees langs het veld staat te bewegen. Echt kom gewoon nooit maar dan ook nooit meer terug in de eredivisie. Lekker weg rotten in de Kkd.

Excelsior gefeliciteerd! Als je je meerdere keren zo terug weet te knokken, dan verdien je het ook.

29 mei 2022 om 21:47

Overdrijven is ook een vak zeg, tjonge jonge.

Elke club heeft dit soort volk tussen de fans zitten, helaas. Volk wat zich altijd weet te misdragen, illegale dingen meeneemt etc. Ze mogen wat mij betreft dit soort mensen een stadionverbod opleggen.

Maar we moeten nou niet gaan doen alsof de hele club zo is en dan maar lekker weg laten rotten.

29 mei 2022 om 23:56

Toch heb ik het idee dat bij de meeste clubs die rotte appels een uitzondering zijn terwijl bij ADO de normale mensen de uitzondering zijn.

Jammer zeg. Had het ADO wel gegund.

Yes mooi! ADO kut club, kut wausen daar, lekker blijven snuiven in de KKD. welkom in de Eredivisie Excelsior l

Vooraf hoopte ik dat ADO zou winnen ivm hun veld maar als ik dan die idioten weer op de boarding zie staan ben ik ook wel weer blij dat er niet 34 risico wedstrijden bij komen

Ik was eigenlijk voor ADO omdat ik Excelsior een saaie club vind die naar beleving, aard en omvang eigenlijk geen eredivisieclub is maar bovenal slecht is voor de naam van de eredivisie door zo’n vreselijk kunstgrasveld. Gedurende de wedstrijd toch geswitcht qua sympathie want die Haagse hooligans en andere tokkies zijn nog slechter voor het aanzien van het Nederlandse voetbal.

Laat ADO maar zorgen dat er een fatsoenlijke coach voor de boeg staat.
Giovanni Franken kan zo de harde kern in met zijn gedrag. Was meer bezig met publiek dan zijn spelers.

Publiek van ADO natuurlijk te debiel voor woorden, karma voor het niet promoveren.

Hoorde overigens ook duidelijk oerwoudgeluiden bij alle zwarte spelers van ADO die een penal moesten nemen, daar is het Excelsiorpubliek net zo debiel. We zakken met de week dieper weg als maatschappij, stelletje clowns bij elkaar.

29 mei 2022 om 23:40

Nee joh. Boe boeee en geen gefluit ipv oe oe. Hoorde het ook.

30 mei 2022 om 02:56

Boe is ook fout

Topprestatie van Excelsior, zeker omdat ze er echt wel doorheen zaten maar bleven vechten.
ADO, voor de échte supporters is het jammer, voor de aso-aanhang en capuchon-brigade een mooi moment om definitief weg te blijven uit het stadion.
Al denk ik dat de KNVB Ado niet ongestraft zal laten starten in de KKD, want meerdere keren het veld betreden, vuurwerk gooien, nee jongens, hier zal de nieuwe eigenaar ook niet blij mee zijn.

Super waardeloos dit.
Kan ik weer een seizoen genieten van het Exelsior met een 5000 man capaciteitstadionnetje voorzien van een kunstmatje.
Ik heb dus voor niets 2 uur op het puntje van m'n stoel gezeten , want wat had ik het ADO graag teruggezien in de eredivisie.
De club, geplaagd met het nare puntenaftrek , en desondanks zo grandioos teruggekomen , krijgt helaas geen loon naar werken ,.
Overigens heb ik wel alle respect, wat een Marinus Dijkhuizen hier weer een resultaat neerzet met dit team.
Maar het blijft supersneu voor iedereen die ADO een verdiende terugkeer in de eredivisie gunt......

29 mei 2022 om 21:47

*hybride matje aankomend seizoen

29 mei 2022 om 22:02

Oke , bedankt voor deze info , want dat wist ik niet.
Hybride veld is belangrijk beter ja.

29 mei 2022 om 23:42

Bij Ado zat het volgens mij zelfs nu niet bomvol of leek dat zo?
In de competitie zat het in kkd en ere iig ook nooit vol.
Het leeft er blijkbaar niet genoeg.
Stadion ligt ook vreselijk en is ook wel erg lelijk hoor poe

30 mei 2022 om 02:58

Stadion ligt in Nooddorp...

Top man! Kralingen gefeliciteerd! Weer een heerlijke derby erbij!

Jammer na Volendam nog zo’n kleine clubje in de eredivisie die elke wedstrijd max 2500 man in hun stadion hebben ..op basis van deze wedstrijd is het ze gegund ..hopelijk alleen Emmen die er in blijft komend seizoen maar die andere twee dorpsclubs mogen van mij gelijk terug naar de kkd

29 mei 2022 om 22:30

maximaal 7200

Eredivisie voetbal in Kralingen, heerlijk dit!!


Wat een schande dat het zo onveilig was, waar waren de stewards en de politie bizar. Als ado geen flinke straf krijgt blijft dit gebeuren. Gelukkig blijft dat tuig in de kkd.

29 mei 2022 om 21:42

Tja, stewards. Als jij daar voor een boekenbon zou staan met een hesje aan. Ga jij dan die gasten met capuchons en bivakmutsen op tegenhouden met gevaar voor eigen leven? Dacht het niet hoor... De ME had gewoon veel eerder moeten bestormen en ze stuk voor stuk pas na een goed pak rammel weer van het veld laten.

29 mei 2022 om 21:45

En dan geeft de ME ze een pak rammel en is het land weer te klein.

29 mei 2022 om 21:52

Nee hoor, ik zou betalen voor die content hahah!

Heerlijk. Den Haag kan wat mij betreft uit het betaald voetbal gehaald worden. Achterlijke trainer en een verschrikkelijk opgefokt publiek. Zo blij dat Excelsior won.

Gefeliciteerd Excelsior!! Of het verdiend is of niet, doet er niet toe. We kunnen er toch niets meer aan doen. Volgend jaar opnieuw proberen, misschien hebben we de mentale kracht en ervaring dan wel om dit soort wedstrijden naar ons toe te trekken.

ADO heeft weer laten zien waarom het niet om de Eredivisie thuis hoort, er zullen niet veel mensen zijn die het jammer vinden.

Na de 2-0 geloofde ik het wel en ben stranger things gaan kijken. Omdat ik benieuwd was na het eindresultaat en niks zag staan op voetbalzone heb ik maar eens terug geschakeld. Zag ik nog net de laatste 2 strafschoppen.. Ik heb heel wat gemist 😅

COME ONNNN! Pitch invation kan de prullenbak in! Zo trots op Excelsior, veerkracht, vechtlust en presteren onder druk! EREDIVISIE, HERE WE COME 🖤❤️🖤❤️

Leuk man !! Heb meer genoten als neutrale toeschouwer dan gisteren. Jammer dat een groep het moet verneuken voor de rest.

Ik ben geen jurist, maar waarom worden zo'n idioten niet gewoon poging tot zware mishandeling ten laste gelegd en zetten we deze compleet van de pot gerukte mensen niet vast?

Iemand St Etienne aan het kijken? Supporters van Ado zijn lieverdjes in vergelijking...

29 mei 2022 om 23:44

Ja dat was bizar he. Ik zapte steeds heen en weer

Ik zag net een witbusje bij het stadion wegrijden, ze hebben de trainer van Ado weer terugbracht naar zijn instelling.

Op voorhand weinig voorkeur, vooral een boeiende wedstrijd. Het heeft absoluut niet teleurgesteld, wat een spektakel. Mooi voor Excelsior, jammer en hard voor ADO.

Ik ben erg benieuwd hoe ADO zijn eigen veiligheidsbeleid ten aanzien van eigen supporters gaat evalueren. Je ziet de mannen met bivakmutsen letterlijk klaar staan en zelfs voor de TV konden we deze afloop voorspellen.

Wat roepen die Excelsior fans als er een doelpunt gemaakt wordt?

29 mei 2022 om 22:10

Hoeren, niet te verwarren met boeren van Psv

Eigenlijk hoopte ik op Ado omdat ik geen kunstgras in de eredivisie wil. Maar vanwege het gedrag van de ado supporters en die trainer ben ik nu toch blij dat Excelsior is gepromoveerd. Ado wil je niet hebben in de eredivisie

Heerlij dit, de voetballende ploeg en het voetbal opzich heeft vandaag gewonnen. Voorheen kon je nog wel sympathiek hebben voor de club uit Den Haag maar tegenwoordig zijn daar zoveel asocialen, criminelen en racisten. Bahbahbah! Zo blij dat de Kralingers aan het langste eind trekken. En voor de kritische mensen omdat ik iemand bij Den Haag beticht van racisme, luister maar eens terug bik de wissel van Azarkan. Duidelijk kamelengeluid te horen gericht op zijn historische afkomst. Gadver, alleen daarom al lekker nog een paar jaar in de kkd. Dan nog die malloten op het eind, geen woorden voor. Uit het voetbal halen is wellicht nog beter. Wat een veerkrachtig heeft Excelsior en wat heerlijk tegen al die gekken die al over de borden kwamen. Waar is de veiligheid voor de tegenstander? Waar waren de veiligheidsdiensten. In Rotterdam ookal gezeik met die lui uit Den Haag.

Nou we hebben het mooi voor elkaar. Drie kunstgras clubs komen erin. Wat een ellende, had het ado meer gegund, ondanks de debiele fans

Ze kunnen morgen om te beginnen het veld weer opnieuw belijnen.

Heerlijk dat Excelsior dit zo nog heeft kunnen omdraaien uit een kansloze situatie, maar even serieus die “supporters” van ADO. Wat een schande zeg!! Ik mag toch hopen dat de KNVB hier wat aan zal doen en ADO volgend jaar in de KKD minimaal 10 wedstrijden zonder thuis en uit publiek moet spelen en gewoon alvast punten in mindering krijgt?

Werknemers tekort Vz? Hoezo is er niets over de Nottingham Forest Promotie naar de PL? Of het feest van de Kings of Europe Numero 14!? Heel apart.

Anyway congratz aan Excelsior. En voor Ado is dit echt pijnlijk. Zo dichtbij en toch weer helemaal opnieuw beginnen poeh.

29 mei 2022 om 22:22

Ik zou als ik jou was een open sollicitatie doen. Je kan zo te zien zo aan de slag!

30 mei 2022 om 00:10

Laten we het niveau niet nog verder omlaag brengen..

Jammer dat ADO niet is gepromoveerd. De fanatieke aanhang( niet de hooligans natuurlijk),stadion en de stad zelf gaat zeker gemist worden. Ik zou best enthousiast zijn geworden met de nieuwe eigenaar en zijn toekomstplannen.

Ik hoopte vooraf dat ADO zou promoveren. Dat is eigenlijk in alles een eredivisieclub. Qua stadion, qua achterban, qua geschiedenis, omdat het de grootste club van de derde stad van Nederland is... Excelsior vind ik dan weer echt een typische KKD-club. Veel te klein stadion, kleine achterban, nauwelijks uitstraling, komt uit een stad die al twee eredivisionisten had...

Maar gedurende de wedstrijd begon ik steeds meer voor Excelsior te juichen. Gewonnen op karakter. En ik denk dat we met z'n allen blij mogen zijn dat we het ADO-publiek nog minstens een jaar niet mee hoeven te maken in de eredivisie...

Kom net uit het stadion. Wat een complete wanvertoning. Het begon allemaal bij de rode kaart van Asante, dat was het kantelpunt. Daarna begonnen de idioten aan de rand van het veld te komen rond de 80e minuut. Zij hebben met hun doorgesnoven gedrag mede gezorgd voor dit debacle. De taferelen die er hebben plaatsgevonden tijdens en na de wedstrijd door dit stelletje onverlaten is echt te schandalig voor woorden. Tussen je “eigen supporters” uiteindelijk nog moeten vluchten voor je eigen veiligheid in een stadion. Bedankt aan deze idioten dat ze het imago van de club weer eens een volgende hoofdstuk hebben gegeven, er komt geen einde aan bij mijn cluppie. Hele organisatie is van top tot teen verziekt, helaas. Je zal hier toch maar zitten met je kind of vriendin of wie dan ook, hoe leg je hen dit soort dingen uit?

Moeten wel bedenken dat het maar 3 of 4% is die fout doet bij ADO. Met 15.000 bezoekers is dat n man of 500.
Dat is lullig voor de vele goedwillenden, die zich normaal gedroegen, zeg 14.000

Toch ben ik blij dat Exc promoveert omdat:
1. Excelsior de beter voetballende ploeg heeft. Verschil vond ik aanzienlijk..en
2 De spelers van Exc gewoon normaal doen, ook na afloop en
3. De 34 extra risico- wedstrijden anders hadden voor mij niet gehoeven

Frappant dat supporters van andere clubs het hier over Tokkies hebben terwijl hun eigen supporters geen haar beter zijn in Europa en al duizenden euro's aan boetes betaald hebben aan de UEFA,dan heb je echt een gekleurde bril op hoor en viert de hypocrisie hoogtij

Zonder het goed te praten wat de ADO supporters deden. Maar hebben we het al gehad over de aap geluiden vanuit het uitvak van Excelsior tijdens de penaltyserie toen 2 donkere spelers van ADO moesten gaan aanleggen? Beetje selectief niet... hopelijk komt hier nog aandacht voor.

29 mei 2022 om 23:10

Twee sypporters met ' monkey pox'. Overdrijven is ook n vak. Je hoort zoveel

29 mei 2022 om 23:40

Uitvak Excelsior niet perse groter dan die van MVV toen en dat waren er ook 2 of 3. Het hele land viel er net nog niet over heen.

Man man man de stichting mocht een middagje uit en het gaat alweer mis

Blij dat Den Haag niet gepromoveerd is, wat n mafketels daar zeg!

Is die keeper van excelsior nou trouwens naar alle 8 de pingels naar zijn rechterkant gedoken? 😂

Al die gasten hier die het niet vindt kunnen wat Ado supporters deden wil ik maar 1 ding zeggen. Ga volgende keer lekker naar een theatershow ofzo. Waar mensen wel met hun reet op hun stoel zitten. Stelletje theater supporters. Ff wat sensatie aan het eind van het seizoen en gelijk misgunnen. Kijken jullie geen engels/Italiaans voetbal of zo waar dit soort dingen ook gebeuren. Het hoort gwn bij het voetbal wereld. Anders ga lekker kijken naar Peter Pannenkoek ofzo

hey gasten, als ADO fan op
de tribune ben ik ook niet trots op de ‘fans’ van de club die het veld bestormen en vuurwerk en fakkels op het veld gooien, maar scheer niet iedereen over één kam. Ik heb me heel goed vermaakt tijdens de wedstrijd buiten de ongeregeldheden en die keur ik absoluut niet goed, maar bedenk wel even dat dat niet op iedereen slaat. Ondanks dat ik het onterecht vind dat Excelsior gepromoveerd is (op basis van het spelbeeld) wens ik ze veel succes en hoop ik dat ADO volgend jaar promoveert(d). Fijn seizoen Excelsior en ik juich voor ADO! Iedereen veel kijkplezier en in het algemeen plezier komend seizoen.

30 mei 2022 om 03:03

Sportieve reactie van n keurige supporter. Chapeau!!

Wat een heerlijke uitslag!
Bye, bye...ASO Den Haag! 👋🏼😁

Zo zou een finale champions league wedstrijd moeten zijn.

Wat een wedstrijd!

Trost op Excelsior. Nu weer drie Rotterdamse clubs op het hoogste niveau.

Ik gunde het ADO wel, maar later besefte ik alweer wat voor gekken er daar in het stadion zitten. Je mag niet generaliseren natuurlijk maar volgens mij is daar makkelijk meer dan de helft tokkie als je ook ziet hoeveel man dat veld bestormen. Absurd.

Knvb, clubs, politie zouden toch eens samen aan tafel moeten zitten. Want dit is nu een trend dat al die relschoppers het veld oprennen. Zie bij Ado, en het zijn gewoon vele 13/14/15 jarige kids. Want gisteren rende veel dunne kleine kindjes het veld op. Hopelijk snel een oplossing!

Ik lees het al weer, waarom de ME niet eerder in het stadion? Dit is omdat de clubs dat niet meer willen... schijnt een te agressieve uitstraling te hebben en reactie uit te lokken... nou dat heeft gewerkt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren