Garrincha10
Algemeen
Vrienden (2)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Donderdag, 31 oktober 2019
  • Garrincha10
  • 196 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 3.012
  • 30 jaar (12-12-1991)
  • 2
Persoonlijke berichten
3 januari 2021 om 22:38
#1

Ha, Garrincha010,
Ik zie nu pas jouw reactie op mijn reactie op het verkeerd schrijven van de naam Maradona (men schrijft het te vaak met 2x een n). Jij vroeg je af of mijn naam een mix is van de 2 namen Pele en Maradona. Hieronder het verhaal.

De naam die ik heb geschreven is geen eigen mix, maar een herinnering aan een historisch moment, die ik nooit wil vergeten. De Fifa heeft in het jaar 2000 de verkiezing gehouden voor de beste speler van de vorige eeuw. Via Internet. Toen was internet niet zomaar iets wat iedereen op de wereld heeft. Het was vaak via inbellen. Telefonisch. Uit de hele wereld hadden miljoenen mensen gestemd. En de Fifa zag, voor de uitreiking, dat gaat hem niet worden. Oogappeltje Pele werd tweede, en Pluisje, die was dik dik de meest verkozen speler ter wereld.

Dus, heeft de Fifa snel een nieuwe prijs uit de kast gehaald. De echte Fifa prijs noemden ze dat. En wat maakten ze van de internetstemming: een publieksprijs. De FIFA-prijs werd bepaald adhv een stemming van de FIFA-leden. En die hebben natuurlijk op Pele gestemd. Sterker nog, Di Stefano hebben ze 2e gemaakt, en Maradona 3e. Zo herinner ik het mij.

Maradona kreeg dus een soort aftrekselprijs. Hij kwam derhalve niet opdagen.

In de AD schreven ze over deze verkiezing, de beladenheid, en de uitslag een schitterend artikel. Met de titel die naar de uitslag refereert: 'diegopeladona is de beste speler ter wereld'

Dat moment wilde ik niet vergeten.

De beste wensen nog!

24 september 2021 om 19:04
#2

Medestrijder

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Donderdag 12 mei
Internazionale en Tottenham Hotspur azen op de handtekening van Sofyan Amrabat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren