Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drogba neemt wraak en zet Chelsea op voorsprong

Laatste update:

Menig voetballiefhebber maakte zich al op voor een Spaanse Champions League-finale, maar het is nog maar de vraag of dit gaat gebeuren. Dinsdag verloor Real Madrid al bij Bayern München en een dag later verloor ook Barcelona haar eerste halve finale. Chelsea, dat op sportieve wraak zint na de pijnlijke uitschakeling in de halve finale van 2009, neemt volgende week een nipte voorsprong mee naar Spanje: 1-0. Uitgerekend Didier Drogba, die zich drie jaar geleden nog zo boos maakte, was verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor Barcelona betekende de verliespartij de derde nederlaag van dit seizoen, na twee eerdere zeperds in de Primera División.

/

De ploeg van Josep Guardiola zal zich zeker niet kansloos wanen voor de return in eigen huis, maar zal wel wat beter met de kansen moeten omspringen, als het zich wil plaatsen voor de finale. Barcelona had de gehele wedstrijd in het regenachtige Londen het meeste balbezit en ging direct na het eerste fluitsignaal op zoek naar een opening in de Chelsea-defensie, die het na een kleine tien minuten ook vond. Alexis Sánchez werd alleen voor Petr Cech gezet en passeerde de keeper met een lob, maar zag zijn inzet tegen de lat belanden. Chelsea kon opruimen en werd kort hierna zelf voor het eerst gevaarlijk, toen de bal in het Spaanse strafschopgebied bleef hangen na een inworp. John Terry wist zijn voet tegen de bal te zetten, maar zag de inzet net naast gaan.

Het was een spaarzame kans voor Chelsea, want verder viel vooral Barcelona aan. Andrés Iniesta stuitte op Cech, die Cesc Fàbregas een niet te missen kans leek te bieden, maar de voormalig Arsenal-middenvelder raakte de bal verkeerd en zag dat Sánchez hierna niet op tijd kon reageren. Een kopbal van Lionel Messi werd vervolgens gepakt door Cech, die zag dat het duel voor rust niet erg veel opwinding kende. Barcelona was weliswaar de gevaarlijkste ploeg, maar kreeg toch ook niet heel veel kansen. Kort voor rust kwamen de gasten nog wel dicht bij de openingstreffer, maar een wippertje van Fàbregas kon voor de lijn worden weggehaald door Ashley Cole.

/

Fàbregas had de bal wel wat harder kunnen binnenschieten en de misser bleek een dure te zijn. Op het moment dat de eerste helft zonder goals leek te eindigen sloeg Chelsea toch toe, toen het na balverlies van de tegenvallende Messi uitbrak, Ramires het overzicht behield en de Braziliaan Drogba bij de tweede paal vrijspeelde. De Ivoriaan scoorde al acht keer in de laatste negen Europese duels met Spaanse clubs en werkte verder aan dit imposante gemiddelde, door Victor Valdés kansloos te laten. In de laatste twee seizoenen stond Barcelona vijf keer eerder met de rust op achterstand, maar die duels werden nooit verloren (vier remises en een overwinning). Met die kennis op zak gingen de Spanjaarden na rust op zoek naar de gelijkmaker.

Tien minuten na de thee kreeg Sánchez daar een enorme kans voor. Na een wippertje van Fàbregas kwam de Chileen weer alleen voor Cech te staan, maar opnieuw was Sánchez niet scherp en ditmaal schoof hij de bal naast het doel. Het bleek een spaarzame kans te zijn, want evenals in de eerste helft was Barcelona weer de ploeg met het meeste balbezit, maar werd het toch weer niet erg vaak gevaarlijk. De defensie van Chelsea stond goed, wist een hoop schoten van bijvoorbeeld Messi te smoren en toen Carles Puyol vijf minuten voor tijd toch de 1-1 leek binnen te koppen, had Cech een uitstekende redding in huis. De keeper werd in blessuretijd wel gepasseerd, maar Pedro zag zijn schot op de paal belanden. Chelsea kwam daardoor met de schrik vrij en neemt volgende week een voorsprong mee naar Spanje.

Bekijk hier de samenvatting van Chelsea - Barcelona:

Wie haalt de finale?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was dan toch zo’n avond…

Man man, Barcelona heeft dit gewoon aan haarzelf te wijten. Al die kansen en alles missen, vooral die in de laatste minuut, pffff ongelooflijk. Chelsea heeft gevochten en hadden een kans nodig om te scoren. Jammer dat er geen uitgoal is gekomen, maarja wat doe je eraan… Ik baal hier wel ontzettend van, maar er is nog een wedstrijd te spelen in Camp Nou.

Gefeliciteerd Chelsea fans met deze voorsprong!

18 april 2012 om 22:43

Ja, Chelsea speelde niet goed, maar ze hebben toch gewonnen. Ik vond Ashley Cole en Ramires heel erg goed spelen.

Als we het toch altijd over de scheidsrechter moeten hebben: Hij was vanavond goed!!!

18 april 2012 om 22:44

Sidenote: Mooi dat de spelers van Barca zich ook goed bleven gedragen.

18 april 2012 om 22:44

Chelsea stond goed. Verder hebben ze niet goed gespeelt nee, maar oke. Cole en Ramires speelden inderdaad erg goed.

En ja, de scheids was vanavond uitstekend.

18 april 2012 om 22:46

Sorry, maar Chelsea speelde (vooral verdedigend) super! Zoals ik al eerder zei heeft Barcelona alleen 3-4 grote kansen gehad, maar dat is normaal als je tegen een aanvallend sterke ploeg als Barcelona speelt. Daarnaast zegt balbezit niets, aangezien Barca vooral rondtikt met de bal en het geduld van de tegenstander daarmee probeert te verbreken.

18 april 2012 om 22:46

En vergeet Cahill en Cech niet! Puhh wat een redding in de laatste minuten! Wat een slotfase zeg! Verdedigend stond het als een huis!

18 april 2012 om 22:50

@ Arda

Klopt, ik doe jullie te kort. Correctie: Chelsea speelde heel goed!! De 0 houden tegen Barca is voor weinigen weggelegd. Ik dacht heel even alleen aan aanval, maar je hebt gelijk, verdediging is ook onderdeel van het sport.

@mrkos

Iedereen van Chelsea heeft het goed gedaan, maar vond die 2 er een beetje uitsteken, Cech hoort er natuurlijk sowieso bij.

18 april 2012 om 22:53

Nou niet iedereen; Ik vond Raul Meireles niet heel goed beginnen... En Drogba tja was gewoon af en toe een ergenis met het vallen en opstaan van hem! Maar hij heeft gescoord en dat heeft alles recht gezet!

18 april 2012 om 22:54

Dit was ook gewoon de manier hoe wij het Barcelona lastig kunnen maken. Heb echt genoten, Di Mateo zijn tactiek klopte perfect, alleen had die Sturridge moeten brengen en niet Kalou, die had met zen snelheid bij die ene kans echt wel 1 op 1 gestaan met Valdes.

Zal een enorm spannende pot worden volgende week, hopenlijk.

18 april 2012 om 22:55

Hoezo speelde Chelsea goed? Die schoten van Barca scheelde elke keer maar centimeters. Als die er in gingen was het helemaal niet zo goed. Chelsea had gewoon vreselijk veel geluk.

18 april 2012 om 22:58

precies wou ik net zeggen. ging er vanavond extra op letten maar ze hebben zich goed gedragen.

18 april 2012 om 23:05

Wat heb ik horen zeggen Chelsea heeft geen kans word afgeslacht .................................ac_milan22

18 april 2012 om 23:06

Ben ik de enige die zich zo geërgerd heeft aan Mata? Die deed niks goed. Dan zou je tenminste een beetje inzet verwachten, maar nee hoor. Leek wel alsof ie zich inhield de hele tijd. Volgens mij wilt ie graag naar Barca toe zo te zien.

18 april 2012 om 23:07

Chelsea speelde goed kwa verdedigen ja, dat zeker. Ze stonden heel goed, Messi kon weinig uithalen. Kwamen maar een paar keer langs.

Maar in balbezit was Chelsea heel erg matig, je moet dan er snel uitkomen met combinatie voetbal (ik blijf het zeggen), je zag nu weer te veel dat iemand van Chelsea de bal had ermee ging rennen. Speel em af loop door en zo kom je eruit, het was in dat opzicht erg matig.

Maar dan heb je als Chelsea zijnde Drogba pffff wat een beest, Cole en Ramires waren goed maar Drogba ook hoor (alleen jammer van zijn kinderachtige gedrag).

Dit hadden veel niet verwacht en een 1-0 is een prima uitslag voor Chelsea, maar ik denk dat Barca wel door zal gaan. In Camp Nou wordt het zeker een wedstrijd dat met 2 doelpunten verschil zal eindigen in het voordeel voor Barca!

18 april 2012 om 23:07

Dankzij heeeeeel veel geluk was het niet zo.
Barca kon heel makellijk met 0-4 kunnen voorstaa maar ze hadden alle ongeluk vandaag.
Als Chellsea zo speelt in Spanje wordt het een ware afslachting voor hen.

18 april 2012 om 23:07

@madridcr7.

Dat klopt, als je beneden een andere post van mij leest verontschuldig ik me daar ook voor.. ik had dit ook gewoon echt niet verwacht.

18 april 2012 om 23:08

Ja wat moet hij aan de rechterkant? Dat is zijn plek totaal niet. Hij had op de nummer 10 positie achter Drogba moeten spelen, dat had beter gewerkt. Zodra Chelsea de bal dan had hem meteen op zoeken!

18 april 2012 om 23:18

Ben het grotendeels met je eens. Om barca aan te kunnen moet je je defensief opstellen, en dit heeft Chelsea uitstekend gedaan. Je kunt dus zeggen dat het voetbal vandaag niet heeft gewonnen, maar Barcelona heeft de kansen zelf laten liggen en als tegenstander kun je niet vol op de aanval tegen Barcelona, want dan wordt je weggetikt. Ik ben het dus met je eens dat Chelsea goed heeft gespeeld en weinig ruimte weggaf. @ardags

18 april 2012 om 23:26

wat hoort er bij voetbal? Juist, geluk.
Geluk hebben dwing je meestal af.

Gewoon prima gespeeld van Chelsea, zonde van Barca dat ze de kansen niet afmaken. Heerlijke wedstrijd voor Cech,

18 april 2012 om 23:27

Aangezien je Madridcr7 heet zal ik eerst maar beginnen met ik ben ook een Real supporters.

Barça walst thuis gewoon over Chelsea heen, net als Real Madrid thuis van Bayern wint. We zullen dit jaar gewoon nog 2 Classico's meemaken.

18 april 2012 om 23:27

Barca had in de 70% balbezit. Normaal gesproken zou je zoals je al zei het geduld
van de tegenstander na ongeveer 60 á 70 min. verbreken en zou je openingen krijgen. Dus knap van chelsea natuurlijk dat ze dit heel de wedstrijd tegen barca volhouden, met vooral de beste speler van de wereld en de speler met de grootste inzicht (messi en Xavi). Complimenten naar chelsea dus.

Zie de return in Nou Camp anders verlopen en zie barca dan wel gelukkiger zijn met de afronding.

Voorspelling: 2-0

18 april 2012 om 23:34

Raul Meireles heeft wel een geweldige pre-assist gegeven, die diepe bal op ramires

18 april 2012 om 23:40

ja dat heb je van Real fans en Mourinho gehoord niet van Barca spelers of van Guardiola. Integendeel dan wat de meest van Real fans over Bayern dachten

18 april 2012 om 23:56

Was dat niet Frank Lampard?

19 april 2012 om 00:01

Jawel dat was Lampard

19 april 2012 om 00:04

Ongelovelijk, ik snap Barcelona/de spelers/guardiola/de tacktiek echt zo vaak niet..

Je speelt tegen een ploeg die onwijs verdedigend speelt, die fysiek heel sterk is... Dan ga je toch amper tot helemaal niks bereiken als je in zo'n ontzettend laag tempo speelt.. Iedereen begrijpt dan toch dat je alles dan van kilometers afstand aan ziet komen, er zit dan toch totaal geen verassingselementen in het spel, totaal geen creativiteit in het spel... Elke boerepummel begrijp toch dat je tegen een ploeg die op die manier speelt, dat je dan je tempo flink hoog moet hebben en veel moet bewegen.. zo ben je namelijk niet meer te volgen en niet meer bij te houden en zijn er veel meer verassingen en is er veel meer creativiteit..

Ik snap echt niet dat Guardiola dit niet aanpakt.. Elke wedstrijd tegen een ploeg die op dezelfde speelt manier is het weer hetzelfde verhaal wat ik hierboven beschrijf... En dan zetten ze een keer ff aan, gaat het tempo omhoog enzovoort, zoals in de laatste minuut, en gelijk zijn ze levensgevaarlijk.. Phffffff heeeeeel frustrerend..

En dan krijg je ondanks je onlogische en gebrekkige tacktische aanpak alsnog 4-5 100 procent kansen.. Tja dan moet je die genadeloos afmaken in zulke topduels, want kansen ga je niet veel krijgen in zulke topduels.. Zie chelsea: 1 kans, 1 goal... Is toch belachelijk.

Nu word het onwijs lastig volgende week.. Als chelsea 1 keertje scoort, toevallig uit een cornertje ofzo, dan moet Barca er 3 scoren..

19 april 2012 om 00:41

Hier word ik zo schijtziek van.
Wie heeft bepaald dat verdedigen anti voetbal is en dat aanvallen wel voetbal is?
Het is allebei voetbal

19 april 2012 om 00:48

Chelsea speelde geweldig in catenaccio!

19 april 2012 om 06:04

nou ik vond het anders helemaal niet goed, het enige qat ze goed deden was barca opvangen, maar wat wil je ook met een formatie van 1-5-4-1

19 april 2012 om 08:03

Eindelijk iemand die het snapt, verdedigen vind ik zelfs nog mooier, dan aanvallen.

19 april 2012 om 08:38

Tuurlijk is verdedigen ook voetbal. En natuurlijk kan een verdedigende en aanvallende team een schitterende wedstrijd opleveren. Een wedstrijd tussen twee aanvallende teams is is altijd mooi/leuk om naar te kijken. Een wedstrijd met twee verdedigende teams kan mi echter nooit mooi zijn (wel spannend).

Dat betekend dat het voetbal als sport afhankelijk is van aanvallende teams. En dus zijn ook verdedigende teams afhankelijk van de aanvallende teams. Zelf geloof ik meer in het heft in eigen hand nemen dan in reageren op anderen. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar de aanvallende teams maar dat wil niet zeggen dat een verdedigend team niet veel respect kan afdwingen. Ik vindt echter dat "grote" clubs het heft in eigen hand moeten nemen. Een grote verdedigende club is mi. eigelijk wel een beetje een laffe club.

Chelsea dwong gisteren bij mij veel respect af maarchelsea is een grote club. MI zou die dan ook minder afhankelijk moeten zijn van de tegenstander. En wat voor Chelsea geldt gaat nog meer voor Real op. Nu klink in anti Real maar ik ben het niet, Real is een geweldig grote club en een geweldig team maar wel een team dat zich in grote wedstrijden erg afhankelijk van andere opsteld. Zie dinsdag: toen waren ze toch echt weer aan het counteren en wilde ze zelf het spel niet maken. Ook verdedigen en counteren kan erg mooi zijn maar een team dat het heft meer in eigen hand neemt heeft mijn voorkeur.

19 april 2012 om 09:19

Als Chelsea zo speelt in Barca houden ze gewoon weer de nul.

Chelsea speelde op de enige manier waarmee ze succes konden boeken, verdedigend ijzersterk staan en loeren op de counter. Dit is perfect uitgevoerd, goede assist van Ramires. Messi, Xavi en iniesta niet gezien eigenlijk, zijn totaal uit hun spel gehaald zonder dat daar harde overtredingen voor nodig waren.

19 april 2012 om 11:42

Chelsea speelde goed? Ik zou me als Chelsea supporter de ogen uit de kop schamen als je zo'n ploeg hebt die met zijn 11-en 89 minuten lang op de doellijn gaan liggen. Resultaatvoetbal noemen ze dat dan. Ik vind het eerder minachting van de neutrale fans die voetbal willen zien.

Barcelona vond ik ook niet om aan te zien. Het ziet er meteen een heel stuk minder interessant uit als het allemaal niet lukt en ze hebben maar 1 manier waarop ze echt goed kunnen spelen. Als dat niet werkt kunnen ze niet overschakelen naar het bikkelen met lange ballen (zoals andere topploegen vaak wel nog kunnen). Normaal is het genieten van Barcelona, maar tegen zo'n verdedigende ploeg als Chelsea is het niet echt leuk om te kijken dat rondtikken.

Wel erg jammer dat Chelsea gescoord heeft. Gezien hun spel was dat het laatste wat ze verdiend hebben en al helemaal die Drogba niet. Wat een misselijkmakende vent is dat!

Hopelijk krijgen we in Nou Camp 2 snelle doelpunten van Barcelona te zien, want dat is de enige reden waarom Chelsea zou moeten voetballen. Anders krijgen we wederom zo'n nare wedstrijden met anti-voetbal van Chelsea als gister. Vond het echt tijdverspilling. Ik had gehoopt op een mooie spannende wedstrijd waarbij Barca met tiki-taka voetbal zou spelen en Chelsea met mooie lange ballen en goede voorzetten op Drogba. Dan had het een voetbalfeest kunnen zijn waarbij het me eigenlijk niet uitmaakt wie er zou winnen. Gezien het lelijke anti-voetbal van Chelsea gister hoop ik nu toch echt op Barcelona!

En om eerlijk te zijn zie ik liever niet 2 Spaanse ploegen in de finale, dus Bayern-barcelona lijkt me wel een schitterend affiche!

19 april 2012 om 11:43

Super verdedigend spelen betekent geen enkele kans weggeven. Barcelona had 4 '100%' kansen en nog een paar '75%' kansen. Dus Chelsea had eerder het geluk aan zijn kant dan iets anders.

18 april 2012 om 22:43

Dan kun je wel de hele tijd leuk de bal rond tikken rond de middencirkel maar als er echt iets geforceerd moet worden lukt het niet. Zeer nuttige overwinning voor Chelsea vooral omdat ze de 0 hebben gehouden.

18 april 2012 om 22:44

lukt het niet? volgens mij heb jij alle kansen niet gezien of wel?

18 april 2012 om 22:45

gelukkig had barca weer een ploeg die niet zoals bayern voetbalde en ruimtes weggaf maar lekker voor het doel gingen hangen. dat vergeten mensen weleens.

18 april 2012 om 22:45

2x de paal. 2x cole toevallig in de weg en een uitstekende Cech hebben een afslachting kunnen voorkomen.

18 april 2012 om 22:45

@simonvk

Je hebt helemaal gelijk hetwas welliswaar stilstaand voetbal alleen als er 11 man verdedigen wat wil je dan doen? Hun hebben de kansen gehad om te scoren nu moeten ze er voor zorgen dat ze volgende week weten te winnen.

18 april 2012 om 22:45

En toch had Barcelona ongeveer 5 kansen die er gewoon in moesten...

18 april 2012 om 22:49

Ja vijf goed kansen gehad, maar het valt me wel een beetje tegen het spel van Barca. Ze komen er niet makkelijk door en het was vaak een tikkie terug. En via de vleugels kunnen ze niks want je kan geen voorzet geven. Als iedere tegenstand gewoon met 11 man rond de 16 gaat staan, dan kan Barca weinig.

18 april 2012 om 22:52

Het gaat om de doelpunten, niet de kansen.

18 april 2012 om 22:53

Rond de middencirkel? Haha je bent hilarisch. Barça had heel veel kansen om te scoren. Het is maar dat Cech en de centrum verdedigers ieder schot pakten en Cesc en Alexis heel veel kansen misten. Als Barça hier "gewoon" 3x scoorde had je dit commentaar niet eens gehad man.

18 april 2012 om 23:00

@ freaksoccer: die Cole ligt daar niet 'toevallig' in de weg en het was één keer lat en één keer paal (niet 2x paal) waarbij het tweede schot op de paal er nooit in zou gaan als het wel tussen de palen gemikt was. Cech keepte wel goed maar niet bovennatuurlijk of zo.

18 april 2012 om 23:05

Wat is het verschil tussen 1x lat en 1x paal of2x paal als je mijn argumant wil verstaan?? Komt toch ophetzelfde neer.
Komt erop neer dat Barca gewoon heel veel pech had bij hun afwerking.

En dat Chesea zich heel gelukkig mag noemen want het had makellijk 0-4 kunnen staan en dat zou zelfs een terechte uitslag geweest zijn

18 april 2012 om 23:09

Je verhaal klopt redelijk, zij het dat er inderdaad wel een aantal grote kansen uit kwamen. Maar als we het altijd hebben over efficient en effectief dan heb ik mijn twijfels bij het soms overdreven rondspelen. Dat ze die bal in de kleine ruimte en zo snel en nauwkeurig kunnen spelen is top en het wapen van Barca. Maar soms stoor ik me wel eens aan het overdrijven hierin, dan gaat het niet meer om de efficientie ervan.. Vaak zien we bij een goal toch echt weer een actie en dan misschien op snelheid een 1-2 maar dat puur rondtikken scoor je zelf niet door.. Zie dan toch liever zo n topper nog wat vaker zijn direct tegenstander passeren en dan op snelheid een combinatie doen, vandaag stonden ze af en toe bijna stil.. Dan is het positiespel nog steeds mooi om te zien maar je krijgt er chelsea niet heel erg bang van..

18 april 2012 om 23:27

@braampie

Hahaha hoe denk je dat ze die 17 prijzen hebben binnen gehaald? Doordat de tegenstander de deur open zette? Barca had er wel 3 moeten inleggen en ik wil real of munchen of city wel eens tegen zo'n muur zien opboksen, die spelen hen niet zo kapot als barca vandaag deed, ze vonden t net alleen niet, dan lijkt t net alsof Chelsea goed heeft verdedigd, uiteindelijk wel!

18 april 2012 om 23:28

@otimel
Volgens mij bedoeld Simonvk dat het niet lukte bij Barcelona om een goal te forceren en dat klopt gewoon.
Kansen hebben ze gehad en met name Fabregas probeert het dan weer te mooi te doen in plaats van de bal snoeihard binnen te schieten.

18 april 2012 om 23:32

@chafa
Misschien zullen Real & Chelsea wel de finale hale en dan zien we wel of Real in staat is van een verdedigend Chelsea te winnen.
Chelsea heeft trouwens wel degelijk goed verdedigd: Terry & A. Cole hebben (nauwelijks) geen fouten gemaakt en eerlijk is eerlijk Barcelona speelde gewoon ver onder hun (gebruikelijke) niveau.
Het positiespel van Barca ging wel wat beter/vloeiender toen Thiago binnen de lijnen kwam in plaats van Cesc.
Al met al is dit een fantastische uitgangspositie voor Chelsea.

19 april 2012 om 00:45

het is niet zomaar met iedereen rond de 16 gaan staan. je moet ook gewoon toe kunnen geven dat hoe chelsea vanavond heeft verdedigd er maar weinig kunnen.

dit kunnen maar enkele clubs en andere ploegen zullen met 5-0 aan de kant worden gezet met dezelfde tactiek.

19 april 2012 om 09:24

Maar barca scoort geen 3 keer. en inderdaad, het was voornamelijk tikken rond de middencirkel, balletje breed naar de buitenkant, balletje terug op de back, en balletje weer naar de middencirkel toe. Als er al een keer een bal de 16 in werd gegeven, dan was die 9 van de 10 keer voor Chelsea

19 april 2012 om 10:33

@marvin_a

Doordat ze de overwinning hebben binnengesleept kunnen we achteraf zeggen dat ze goed hebben verdedigd, legt Sanchez die ballen erin, scoren Busquets en Fabregas de rebounds, dan hadden we anders gepraat, maar het is niet zo, dus zeggen we met z'n allen dat Chelsea goed heeft verdedigd.

Het is makkelijker om met 11 tegen je eigen 16 aan te voetballen, dan met 11 proberen de tegenstander kapot te spelen die met 11 man, werkelijk met 11 man staat te verdedigen en dan durf jij nog te beweren dat Barca ver onder hun niveau speelt? Ze hadden geduld, lef, creativiteit, maar misten 6 a 7 100% kansen, gaan die erin staat 't 0-3, maar het is niet zo, maar ga niet beweren dat Barca ver onder hun niveau presteerde, het is moeilijk om zo'n muur te beslechten, een muur van ervaring en kracht, kost Barca ook kracht, Chelsea heeft werkelijk waar 1 kans gehad en die benut, maar in Camp Nou krijgen we die kansen weer en is 't veld is breder en langer, waardoor we meer ruimte krijgen tussen de linie's en de verdediging moet wat meer uit elkaar spelen.

We shall see

18 april 2012 om 22:44

Danku zeer!

Het is onmogelijk om Barca geen kansen te geven, maar het aantal échte kansen waren niet zoveel dankzij het geweldige verdedigende werk van Chelsea en een geweldige keeper!

Het wordt moeilijk in Camp Nou, maar als we dankzij een lange bal 1 keer kunnen scoren, is alles mogelijk.

18 april 2012 om 22:50

Sorry hoor maar, aantal echte kansen waren er niet veel? Kijk de samenvatting morgen nog maar is. Minstens, ja minstens, 5 honderd procent kansen.

18 april 2012 om 22:58

Geen echte kansen?
2x de paal. 2x Cole toevallig in de weg en nog eens 10 goalschoten tussen tussen het kader.
Cheksea daarentegen 1 doelkans tussen het kader,

Als Chealsea zo speelt (nu spelen is een groot woord als je de hele wedstrijd met 10 in de 16 staat en je eigen thuiswedstrijd dan nog.) bij Barca krijgen ze een regelrechte afslachting.

19 april 2012 om 00:38

Ja, Barca was praktisch kansloos! Als je het nog net zo vaak roept als dat er in 2009 zogenaamd 5 penals moesten zijn ga je het vanzelf geloven over een jaar of 3...

19 april 2012 om 09:27

En ondertussen heeft Chelsea gewoon met 1-0 gewonnen, en kunnen ze rustig weer verdedigend ijzersterk gaan spelen in Barca

18 april 2012 om 22:44

Dit is voor Chelsea een hele mooie overwinning. Ze hebben er hard voor gevochten en verdedigend stonden ze hun mannetje op een paar grote kansen na. Messi zat totaal niet in de wedstrijd en dat merk je toch wel aan het spelbeeld van Barca.

Ik vind het jammer dat uitgerekend Drogba de winnende maakt. Man man man. Wat heb ik me aan hem zitten irriteren! Duikelaar

18 april 2012 om 22:49

Inderdaad Drogba was als vanouds weer verschrikkelijk om te zien... en ik ken echt geen enkele speler die zo vaak op de grond ligt om niks! En kom nou niet aanzetten met spelers als Dani Alves, Iniesta of Luis Suarez want die staan toch echt in de schaduw van de grootste acteur Didier D.

18 april 2012 om 23:33

Dat messi niet in de wedstrijd zat is dat niet de verdienste van Chelsea? Ik word er moe van elke keer als Messi tegen een Italiaanse club of Chelsea speelt zit die zogenaamd niet in de wedstrijd of heeft die zn dag niet, toevallig is het wel altijd tegen dezelfde tegenstander dan. Dit was gewoon de enige manier om te winnen van Barcelona zelf je grootste kans afmaken en hopen dat zij hun kansen missen.

19 april 2012 om 08:07

Normaal doet Drogba dit ook, maar nu was het wel heel veel(prachtig om te zien). Drogba heeft barcelona gepakt op hun eigen tactiek. Je zag gewoon in hem dat hij ze wilde naaien, en dat deed hij perfect.

Maarja de meeste mensen zijn te simpel om dat te snappen

19 april 2012 om 11:50

Jouw uitleg maakt het eigenlijk nog veel triester mocht dat zo blijken te zijn. Als Drogba er alleen maar in stond om ze te naaien met fopduiken en aanstellerij. 1x geel hiervoor was genoeg geweest om het op te laten houden. Helaas gebeurde dat niet.

Jammer dat net Drogba die goal maakt. Aan de andere kant wel knap van Chelsea.... 1 keer op de helft van de tegenstander gekomen 1 schot op doel, 1 goal. Dat is nogeens goed met de kansen omspringen! Had Barcelona dat ook gedaan dan was het waarschijnlijk 1-7 geweest. Gelukkig is dat niet gebeurd en komt er nog een spannende 2e wedstrijd.

18 april 2012 om 22:45

Ik had hem al voorspeld, weinig ruimte en een fysiek Chelsea. Bal tempo lag bij Barca te laag en voorin te weinig dreiging, al had Sanchez die bal na 8 min moeten maken. Al met al heeft Chelsea het gewoon perfect gedaan, die hebben precies het resultaat wat ze willen, maakt hun het uit hoe ze het halen. Messi was onzichtbaar en Fabregas gewoon slecht, die had wel eerder gewisseld kunnen worden.

Gefeliciteerd Chelsea supporters!

18 april 2012 om 22:46

Barcelona heeft dit inderdaad aan zichzelf te danken, Maar dit was echt het toppunt van anti voetbal !!!

Maarja winst is winst vooral op dit niveau in dit stadium van de CL !!!

Gefeliciteerd Chelsea !!!

Ze gaan het nog heel moeilijk krijgen in camp nou, Maar zoals we vandaag met ze alle hebben kunnen zien niks is onmogelijk, Als chelsea in barcelona snel de 0-1 maakt kan het nog een lastig avondje worden voor messi en consorten.

Als chelsea doorgaat hebben ze toch wel de ultieme revanche genomen op barcelona, Dat hun ik ze wel !

Edit: Waarom die duimpjes omlaag speelde chelsea soms geen anti-voetbal?

18 april 2012 om 22:51

Echt 100 % anti voetbal inderdaad. Met 10 man voor de goal staan. Zelf Drogba was aan het verdedigen. Hij is bijna niet op de helft van Barca geweest.
Maar had wel meer creativiteit van Barca verwacht. De ruimtes lagen aan de flanken, maar ze kunnen niks met een voorzet. Daar moet echt wat mee gebeuren.

Het doelpunt van Drogba was wel een schitterende aanval.

En Cech was de man of the match!

18 april 2012 om 22:54

Ja dus anti voetbal? En nu?? Den je dat Chelsea de selectie heeft om aan te vallen? Nope, verdedigen vriend

18 april 2012 om 22:57

Met "anti-voetbal" 4 grote kansen weggegeven. Al gingen ze vol op de aanval werd het 0-4.....

18 april 2012 om 23:11

Verdedigen en bidden en hopen om heel veel geluk mee te hebben.
Vandaag hebben ze niets laten zien.
Zelfs verdedigend was het niet goed.
Anders zou barca nooit een tiental kansen tussen het kader kunnen schieten en 2x de lat raken. Met heel veel geluk was het geen 0-4 nederlaag thuis dan nog
Geweldige ploeg om fan van te zijn. Niet dus.
Om je dood te schamen

18 april 2012 om 23:13

Ik zou liever echt fan zijn van een club die anti voetbal speelt dan dat ik voor het beste team van het moment zou kiezen en dan zijn die successupporters( 90% van de barca fans hier ) er als eerste bij om te gaan janken

18 april 2012 om 23:19

Dus jij kies je favoriete cllub enkel aan de hand van wie er voor hen suppoter?
Chelsea heft bijna evenveel nepsuppoerts als Barca.
Voor abramovitch er was hadden ze 10x minder supporters.

19 april 2012 om 02:17

Het toppunt van anti voetbal is dat de CL finale altijd tussen engelse en spaanse teams gaat. FC Debt vs FC more debt, om eerlijk te zijn kan me het niet veel verrotten wie er wint.

Ik ben blij dat Chelsea heeft gewonnen, al was ik altijd wel symphatiek voor Barcalona, word er alleen moe van. En jij als ajax fan zou dit ook moeten zijn. Ga eens na als je de spelers kon houden van de afgelopen pak en beet 5 tot 10 jaar. Met misschien een aantal spelers die zijn gekocht, maar als aanvulling niet als hoofdproduct. Dan had je zelf misschien wel de halve finale kunnen spelen.

18 april 2012 om 22:49

chelsea heeft goed gespeeld drogba was fantastisch
sommige mensen zeggen anti voetbal
das toch nrml als je tegen de beste ploeg van de wereld speelt en na zone dramatische seizoen met VB
chelsea is niet de enigste ploeg die zo speelde tegen barca.

18 april 2012 om 22:51

Drogba fantastisch? Heb jij een andere wedstrijd gezien? Hij lag constant op de grond! Het is dat hij die goal maakt anders was het gewoon beschamend.

18 april 2012 om 22:54

Heb me als Chelsea supporter groen en geel geergerd aan Drogba. Als je zo'n lichaam hebt en nog een fantastische voetballer bent heb je het helemaal niet nodig om bij elk klein tikje te gaan liggen. Gewoon voetballen! We willen spelers die het gras opvreten maar dan niet omdat ze elke keer op de rond liggen te huilen, vooral drogba vandaag. Maar Barca kan er ook wat van.

18 april 2012 om 22:56

Ja dat hij zoveel viel vond ik ook kut, maar was echt wel enorm nuttig.
Haalde constant het tempo uit het spel en we konden even bijsluiten en terug op rust komen.

18 april 2012 om 22:58

Is niet erg lieverd Drogba heeft gekeken naar de winnaars. Wat dat zijn jullie toch volgens Alves? Jullie hadden meer moeten drukken he, jullie waren laf

Drogba was bezig met 3 man van jullie. Get over it, The Barca killer strikes again.

18 april 2012 om 22:59

weeet jij hoeveel drogba heeft gelopen voor zijn leeftijd en zijn postuur
hij moest altijd 2 a drie man bezig houden bij de tegen aanval
keek naar het geheel van de match voor je een reactie plaatst. Rodg

18 april 2012 om 23:04

@ Gianfranco Zola, wie het laatst lacht, lacht het best toch? Alves moet eens achteraf gaan praten met zijn arrogante opmerking. Zo blijkt maar weer dat verdedigen niet betekent dat je verliest. Wat voelt dit geweldig, vooral na al die haatreacties hier (waar ik me enorm aan heb geirriteerd), die onderschattig van Chelsea en die arrogante opmerking van Barca!

Heerlijk.

18 april 2012 om 23:08

@king_osgood

Ofniet, haha. Nu ga ik sparen voor een standbeeld van Drogba en zet ik middin in Camp Nou. Ik hoop dat de kaarten van aankomende CL nog neit verkocht zijn, want k wil er heen.

Messi was een beetje gefrustreerd he... Oh Alves zou Engels voetbal veranderen toch? Haha. Barcelona, we will come and get you

18 april 2012 om 23:11

Hmmm? onzin, ja zijn gedrag was triest, maar hij werkte keihard en had nog paar leuke acties. En hield de verdediging vaak bezig, zijn aannames op lange ballen tussen 2 verdedigers zijn weergaloos!

18 april 2012 om 23:27

Ik help je mee sjouwen ;

18 april 2012 om 23:35

@ Gianfranco Zola, ik ren gewoon naar Barcelona om deze geweldige wedstrijd te zien. Messi was al na zestig minuten gefrustreerd en toen kreeg ik al een glimlach. Een speler die gefrustreerd is, is nooit een goed teken. Alves moet echt zijn mond houden. Hij zegt ook dat er geen aanvallende backs in Engeland zijn. Nou, Cole liep anders wel een aantal keer mee naar voren.

Alves oordeelt wel over Engels voetbal, maar vandaag is weer gebleken dat hij nooit kijkt. Engeland heeft wel aanvallende backs, verdedigen is geen 'losers' en Alves verandert niks aan de Engelse competitie. Ik kan niet wachten op volgende week!

19 april 2012 om 00:45

Anti voetbal inderdaad.

En dan bedoel ik niet het georganiseerd verdedigen van Chelsea, wat begrijpelijk is tegen meesters in het voetbal.

Vanavond hebben we gezien wie er een fucking disgrace in de voetballerij is. Als een speler tégen Barca 24 schwalbes maakt is hij 'fantastisch', als 1 Barca speler ook maar 1 rol extra maakt na een overtreding is het gespreksstof voor een paar jaar.

Nee, Drogba was verre van fantastisch. Ik denk zelfs dat de trainer zich ernstig vergist heeft in het opstellen van dit figuur. Het breekt zijn imago -voorzover dat niet al gedaan was- volledig af en hij zal de geschiedenis in gaan als een acteur én slechte verliezer.

Wees eerlijk, als Torres op die plek gestaan had had hij de bal er ook wel ingepeert. En daar zou Chelsea veel meer aan gehad hebben. Maar ja, laat de knul van 69 miljoen maar op de bank terwijl Drogba niet beter weet dan bij ieder contact kansloos een blessure te simuleren.

Als Chelsea doorgaat is dat verdiend. Niet omdat Drogba zo 'fantastisch' kan rollen en duikelen, maar vooral omdat Barca te nonchalant was in de afronding. Een kerel kan dat accepteren. Een slechte verliezer zoekt de arbiter of camera op.

19 april 2012 om 00:57

Haha Spionkop jouw Barcelona is de vertegenwoordiger van vallen en schwalbes maken, Drogba doet gewoon precies wat jullie doen?

Drogba is en blijft fantastisch en dat Puyol gefrustreed raakte was geweldig. Net als dat niemand van jullie grip op hem kreeg.

Ja Torres had die bal gemist, dat weet ik wel zeker. Daarbij Drogba opstellen is beter vanwege 2009; Maar ik snap dat jij het graag anders had gezien.

Haha maar maakt niet uit, The Barca killer will strike again grow up

19 april 2012 om 01:06

Barca killer?

Eerder een giller. Ongeacht het resultaat van volgende week is Drogba bij deze niet alleen een slechte verliezer maar ook een memorabele schwalbekoning. Ik volg de PL niet maar ik kan me moeilijk voorstellen dat deze oude man géén reputatie heeft opgebouwd. Bij deze is hij Europees gezien bekend geworden.

Torres had die bal echt niet gemist, doe normaal man. Haha. En sterker nog, Torres had zelfs meer gevaar kunnen stichten dan Drogba. Hij is echt op z'n retour.

Ik begrijp best dat oud zeer een betere plijster krijgt nu Drogba gescoord heeft. Maar professioneel gezien had Torres daar zijn gehele reputatie van slechte aankoop kunnen inruilen voor de grote held. Maar he, het is niet onze investering ;

Verder had iedereen grip op Drogba. Waar heb je het over? Heb jij hem frivool zien combineren ofzo? Wees realist man. Hij werd met gemak in de zak gehouden. Zijn op leeftijd traag uitgevoerde valpartijen werden niet eens serieus genomen door de arbitrage.

En als het Chelsea lukt om door te gaan, is dat vooral aan de defensie én aan de slechte afronding van Barca te danken. De defensie is toch zeker 5 keer gekraakt, een doelpunt werd door falen van Barca niet gemaakt. Als dat nog een keer gebeurt feliciteer ik je van harte. Een kerel moet niet stil staan bij het valgedrag van o.a. Drogba. Beter om volgend jaar minder arrogant met kansen om te gaan.

Maar het is nog niet gespeeld. Geniet van de overwinning en hopelijk ben je vanaf vandaag ook een kerel als het om verliezen gaat.

19 april 2012 om 01:29

@gianfranco zola

Wat leuk voor je dat 1 van je 30 clubs vanavond gewonnen heeft. Gisteren nog depri vanwege Real, maar vandaag zijn we toch oh zo blij. Zo snel kan het gaan he.

Wat Drogba doet, hoort een beetje bij het moderne voetbal. Hoewel het af en toe beschamend uitzag een vent van 1.90 op die manier en zo vaak te zien janken. Maar ach Drogba deed het al voordat de meeste spelers bij Barca begonnen met voetballen. Een meester-zuiger aan het werk gezien. Zie je ook niet elke dag.

Verder heb ik niets negatiefs over Chelsea te zeggen: goed verdedigd, fair verdedigd en naar mogelijkheden gevoetbald. Ieder team staat vrij om te kiezen op welke manier zij willen voetballen, mits dat fair (lees: zonder grove overtredingen) gebeurt. En Chelsea heeft vandaag laten zien hoe dat moet. Wat een contrast zal dat zaterdag zijn tegenover de psychopaten van Mou.

19 april 2012 om 01:41

Nogmaals Drogba doet gewoon wraak nemen. In de PL wilt hij soms wel nog eens zeuren maar het is nooit zo erg geweest als vanavond, ben ik met je eens. Maar goed na 2009 is wraak op welke manier dan ook gewoon gerechtvaardigd (behalve bewust spelers blesseren etc).

Jawel haha, ik weet zeker dat Torres die bal op de paal had geramd, of eerst had aangenomen en dan had geschoten zodat het geblokt zou worden

En sowieso is die investering belachelijk... Torres had nooit mogen komen. Aguero of Tevez die nu staan te ballen bij City hadden in het blauwe shirt van London moeten spelen.

Drogba was bezig met jouw hele verdediging jonge, Puiyol, Mash en Adriano hadden gewoon fysiek het heel zwaar met hem. Drogba heeft hun echt wel moeilijk gemaakt, niet zozeer in balbezit maar zeker wel met loopwerk en fysiek duels zonder de bal. Je onderschat hoeveel energie dat van Drogba vereiest van Drogba en de verdediging.

Haha Spionkop ik ben allang trots joh Thuis winnen van Barcelona... Ongeacht de uitslag in Camp Nou ik ben een gelukkig man..

Het is nog niet helemaal rechtgezet van 2009 maar dat dit Chelsea gewoon nog kans maakt op 2 hoofdprijzen is ongelooflijk.. Slechtste Chelsea wat ik ooit heb gezien en dan gewoon resultaat boeken...

Als ze next week verliezen, even goede vrienden!;

19 april 2012 om 02:19

@gianfranco Zola:
Ik kan het toch niet laten; ik zei je toch dat je di Matteo niet moet onderschatten? En dat hem gelijkstellen met Redknapp qua tactiek echt een grove, grove belediging is. Di Matteo weet heel goed wat hij doet (geloof nu 14 gespeeld, 1 verloren?), maar is alleen niet een erg aanwezig type. Dat maakt hem echter nog niet onbekwaam.

On: Wat een overwinning! Ik moet zeggen dat het 90 minuten lang billen knijpen was, maar Chelsea heeft met passie gestreden en stond verdedigend heel sterk. Vooral Cahill vond ik enorm uitblinken, blokkeerde een aantal keer fantastisch, en ik hoop echt zo zo zo erg dat Cahill volgende week speelt en niet Luiz; zijn rare fratsen kunnen we er echt niet bij hebben.
Daarnaast trok Cech ook zijn geweldige lijn door en was weer cruciaal met een paar belangrijke reddingen (vooral die op de kopbal van Puyol, poeh).
Het zal enorm moeilijk worden voor Chelsea, maar aan de andere kant zal de wedstrijd voor Chelsea in principe niet anders zijn dan die van vanavond. 90 minuten lang tegenhouden zal het worden. Alleen is uit en thuis natuurlijk altijd wel een groot verschil (publiek, weer, veld, gewenning). Kan nu al niet wachten!

18 april 2012 om 22:49

idd
barca had wel de meeste kansen, maar je moet het altijd afmaken en als je daar niet in slaagt, krijg je het deksel op de neus.

Proficiat Chelsea!

18 april 2012 om 23:11

Niets gebeurd. Als Chelsea hetzelfde afbraakvoetbal vertoont in het Camp Nou krijgen ze er gegarandeerd van langs. Zeer goed verdedigd van Chelsea en een aantal goede tussenkomsten van Cech. Voor de rest heb ik geen goed woord over voor deze weinig opwindende speelstijl. En Drogba had beter olympisch zwemmer kunnen worden, want die kerel lag er van de 90 minuten een stuk of 87 op het veld.

18 april 2012 om 23:21

Is wel vreemd de twee favorieten voor de cl finale verliezen allebei, van real kon ik het wel begrijpen Bayern is een moeilijkere tegenstander dan Chelsea maar Barca kon wel winnen gezien de kansen, vooral die laatste op de Paal

18 april 2012 om 23:33

Je zag dat de kabouters van Barca in hun broek scheten voor de verdediging van Chelsea, schoten Alves in de tweede ring en naast schieten van Sanchez als meest aansprekende voorbeelden.

Een goede verdediging is minstens net zo belangrijk als een goede aanval (doelpunt door het onderscheppen van de bal in de verdediging, 0 houden) en dan is Chelsea zeker de baas. Met Terry als opperbaas, aan wat die vanavond heeft laten zien met 2 gebroken ribben en pijnstillers mag menig voetballer een voorbeeld nemen..

Ik ben dan wel aanhanger van aanvallend voetbal maar wanneer mensen kaarten aannaaien, duikelen om een aaitje of als het even niet meezit gaan lopen mokken zie ik ze graag op hun bek gaan.

19 april 2012 om 03:11

Ik weet niet of je Barca bedoeld met duikelen en lopen mokken maar vind je het niet vreemd dat Barca deze zogenaamde reputatie heeft gekregen van de clasico's.

Daarn ging iedereen de Real fans napraten, terwijl Barca niets liever doet dan gewoon spelen.

Denk je nou echt dat Barcelona de behoefte heeft om tempo uit het spel te halen door duikelen?

Barcelona spelers hadden door het harde spel van Real bij de clasico's een aantal keren te makkelijk laten vallen omat de scheids gewoon niet optrad tegen Real, tjah dat is gewoon met gelijke munt terugbetalen.

Mensen gingen daarna Real supporters napraten terwijl Barca normaal gezien altijd hun Tiki Taka voetbal speelt en schwalbes en duiken is dan juist ongewenst omdat je dan het eigen Tiki Taka spel ontregelt.

Wat een heerlijke overwinning zeg voor Chelsea. Prachtig. Tactisch geen steek laten vallen. Chelsea-fans, gefeliciteerd en geniet ervan!

Busquets had btw rood moeten krijgen, smerige tackle op Ramires..

18 april 2012 om 22:43

Dat was gewoon geel hoor, als je dat al rood vond, had Drogba voor zijn tackle op Busquets ook rood moeten krijgen.

18 april 2012 om 22:45

@joostvans

Ja dat is rood. Op volle snelheid met gestrekt been inkomen....ramires heeft geluk dat hij zijn voet raakte ipv zijn been...

18 april 2012 om 22:46

Haha, dit vind ik wel heel zielig. Dat was een tackle om de aanval eruit te halen, waarbij hij inderdaad Ramires vervelend raakt, maar dat is echt geen rood. Objectiviteit wat betreft Barcelona ontbreekt je echt, man.

18 april 2012 om 22:49

Ik vind het rood, sorry. Haha wat een grap zeg, als ik het niet met je eens ben dan ben ik niet objectief? Hoe arrogant zeg.

Word je blij als ik zeg dat dit een onterechte uitslag is? Dat Barca beter was? Haha, jezus zeg.

18 april 2012 om 22:51

@assurian

Alleen al dat Drogba 10 minuten op de grond lag en dat hij vol op de voet van Busquets ging staan was ook al rood waard. (laat ik nu niet helemaal objectief zijn als ik net na de wedstrijd mijn commentaar moet geven erop) maar Chelsea was onmachtig en toch winnen ze.. Hoop dat Barcelona doorgaat volgende week want Chelsea in de finale over 1 wedstrijd tegen Bayern of Real? Kansloos aangezien Chelsea nooit deze tacktiek gaat hanteren tegen 1 van deze ploegen.

18 april 2012 om 22:52

Je mag het best niet met me eens zijn, daar is dit ook een forum voor, maar als je constant alle negatieve punten van Barça eruit haalt om vervolgens overdreven negatief te oordelen, vind ik je niet objectief. Als dat arrogant is, dan ben ik maar arrogant.

18 april 2012 om 22:53

Joostvans was al de hele wedstrijd redelijk gefrustreerd. Ja Barca had meer kansen maar je krijgt niet latijd wat je verdient. De houding van Barca was ook heel laconiek. Ik vond ze zeker niet goed spelen. Ze creëren kansen door individuele klasse, het was geen goede teamprestatie.

18 april 2012 om 22:56

@joostvans

In hemelsnaam, ik haal 1 negatief punt van Barca eruit haha. Jezus, niet zo gefrustreerd man. Maar ik begrijp het wel, je bent niet gewend dat Barca verliest. Sorry als ik je beledigd hebt. Sorry voor mijn subjectiviteit.

18 april 2012 om 22:56

Die laatste zin van jou...spreek voor jezelf. Dat is gewoon rood.....

18 april 2012 om 22:57

Klopt, ziekte, dat komt ook deels door jou. Ik vond Chelsea persoonlijk goed verdedigen, misschien ben ik daarin wel de enige, dat maakt me niet erg veel uit. Barça heeft de kansen weliswaar niet afgemaakt, waardoor het nu lastiger wordt in Barcelona.

18 april 2012 om 22:59

We zijn inderdaad niet gewoon om te verliezen maar wij verliezen tenminste waardig geen schoppartijen,geen frustratie,geen agressie. Ik een ploeg uit een hoofdstad die daar een voorbeeld aan mag nemen.

18 april 2012 om 23:03

Joostvans, ik heb je niks aangedaan... Chelsea verdedigde zeker goed, daar ligt hun kracht ook wel. Barca maakt de kansen niet af, klopt ook. Ik vond het wel jammer dat Chelsea niet meer druk zette, dit was een wedstrijd waar je met meer druk makkelijker meer kon scoren.

18 april 2012 om 22:43

Heerlijk??
Ze mogen heel veel het geluk dankbaar zijn
Barca kon hier eenvoudig 4 goals maken

19 april 2012 om 01:07

Ja dat kon maar dat is niet gebeurd...

Messi moest er nou net staan he?

18 april 2012 om 22:44

Die tackle was inderdaad erg smerig...

18 april 2012 om 22:44

Ze mochten niet klagen nee, maar dat zullen ze vast wel weer doen over de scheids, over het veld, over de tegenstander.

Heel knap van Chelsea, zie uit naar volgende week.

18 april 2012 om 22:46

Rood? Vond er niet zoveel bij om eerlijk te zijn. Hij glijd wel lekker door het veld, maar raakt hem amper en Ramires stelde zich ook wel wat aan, want hij greep o.a. naar zijn verkeerde been.

Overigens heb ik mij dood geergerd aan Drogba, wat een mietje die sterke vent, en ook steeds om niets he!

18 april 2012 om 22:47

Hij raakt hem amper? Hij raakt zijn voet hoor.... Ramires heeft geluk dat ie niet op zijn been geplant werd.

18 april 2012 om 22:49

Met alles ben ik het eens, behalve die tackle van Busquets was na mijn inziens gewoon geel! Was hard maar zulke tackles heten gewoon de aanval eruit halen!

18 april 2012 om 22:55

Echt? Chelsea heeft zoveel geluk en je gaat zeuren dat een simpele tackle rood had moeten zijn? Volgens jou redenatie, is het dan ook rood toen droba over de bal op de voet van busquets ging staan? Dat was minstens geel, hij kreeg later in de wedstrijd ook nog geel en ha er ook 4/5 kunnen krijgen voor schwalbes dus ga nou niet zeuren over de scheidsrechter.

18 april 2012 om 23:00

tactisch geen steek laten vallen? Als Barça ook maar de helft van de kansen had afgemaakt en 2, 3 keer had gescoord had je dat wss niet eens gezegd man. Chelsea mag echt van geluk spreken dat Cesc en Alexis zo verschrikkelijk scheel waren vandaag.

19 april 2012 om 00:58

Begrijpelijk dat je (ongetwijfeld enigszins ontroerd) het heerlijk vindt dat Barca verloren heeft, juist tegen Chelsea ook.

Tactisch is er wel degelijk wat op te merken, maar ja daar moet je natuurljik objectief voor zijn. Iets wat je hieronder wel claimt, maar de tranen van geluk zaten je zicht en nadenkend vermogen vast in de weg.

Objectief bekeken durf ik gerust te stellen dat de trainer een foutje gemaakt heeft met het opstellen van Drogba. Zijn duikelingen en simulaties hebben de redelijk fluitende arbiter niet echt weten te beïnvloeden. Het was meer sneu dat een ooit gerespecteerde voetballer als een oude duikelende man op de beeldbuis zijn show zag mislukken.

Op de bank zat een jongere topspits. Ene Torres. Jawel, natuurlijk moet je ballen hebben om deze schutter op te stellen als hij al zolang teleurgesteld heeft. Maar de uiteindelijke goal had hij met hetzelfde gemak gemaakt. En dan had je een jonge talentvolle spits 200 procent credits zien krijgen van de gehele achterban. Wellicht komt de trainer nog tot inkeer voor de return. Hij zal ook wel in de gaten hebben dat Drogba de rest van zijn Cl carriere niets meer mee krijgt. Dus ook volgende week niet. Hij is zelfs te traag om een duikeling te maken.

Busquets rood? Laten we daar maar niet teveel woorden aan vuil maken. Als dat jouw standaard is voor een rode kaart, mag je nog eens te raden gaan bij de acties van enkele spelers van je eigen club. Maar dan zal de maatstaf ongetwijfeld weer anders zijn.

Net zoals je zovaak het 'acteerwerk' van enkele Barca spelers tot in je botten toe gehaat hebt. Ergens begrijpelijk. Maar ja, over Drogba zal je wel weer een andere mening hebben. Man of the match ofzo. Haha.

Gegroet en wellicht tot in de finale!

Gelukkig kunnen de meeste Barca fans ook in een verloren duel nog refereren aan enkele prachtige momenten. Jammer dat de passeeractie van Iniesta afgebroken werd toen hij in de 16 over de achterlijen geduwt werd. Jammer dat Fabregas en Alexis de prachtig gecreeerde kansen niet wisten af te ronden. Maar he, dat is voetbal. Gaan we geen 3 jaar over arbitrage of acteerwerk zitten huilen. ;

19 april 2012 om 16:57

@spionkop

Lekker bekrompen om er maar gelijk vanuit te gaan dat ik Drogba motm vind. Net zoals dat je zegt dat ik de acties van Real geen rood vind....kijk mijn reacties er maar op na. Ik heb duidelijk aangegeven dat Real een aantal rode kaarten verdiend had. Niks meten met twee maten. Drogba was zielig bezig gisteren, je ziet mij dat nergens ontkennen. Irritant vind je niet?

Maar goed, je probeer weer goedkoop te scoren door dingen aan te nemen die niet waar zijn. Prima, ga zo door jongetje.

Chelsea in haar element: verdedigen. Zo'n uitslag was te verwachten. Maar Chelsea heeft wel echt veel geluk gehad in deze wedstrijd. Ben benieuwd hoe het in Cammp nou gaat worden.

Gefeliciteerd voor deze mooie overwinning in ieder geval chelsea fans.

Overigens schandalig hoe Drogba zich gedraagt. Nog erger dan busquets, die overigens helemaal geen schwalbe's maakte deze wedstrijd.

18 april 2012 om 22:44

Was wel een fan van Drogba, maar de laatste jaren wordt het steeds meer een schwalbe koning. Of wellicht viel me dat vroeger gewoon nooit zo op. Toch jammer van zo'n (ooit) klasse speler.

18 april 2012 om 22:44

Drogba was idd overdreven! maar na de 16e keer dat hij ging liggen kwam het in me op dat hij het expres tegen barca aan het doen was (met nog steeds de wedstrijd van 3 jaar geleden in het achterhoofd). Ik zie Chelsea vaker spelen, en Drogba is zeker geen lieverdje, maar zo erg heb ik het bij hem nog nooit gezien.

18 april 2012 om 22:45

Klopt, het zou toch niet mogelijk kunnen zijn dat Barcelona nog een wedstrijd zoveel kansen mist?

18 april 2012 om 22:53

Nee dat mag niet mogelijk zijn. Maar als Chelsea uit een counter scoort moet je er wel 3 maken. Dus wordt een spannende wedstrijd.

18 april 2012 om 22:56

Zeker, daarom is het ook enorm zonde en frustrerend dat ze niet een van die 5/6 100 procent kansen in een doelpunt hebben kunnen omzetten.

18 april 2012 om 22:45

Als je de goal niet zelf maakt, dan komt die aan de overkant. Fabregas en Sanchez hebben Chelsea gespaard, je mag hun dankbaar zijn. Chelsea heeft het puur op mentaliteit gewonnen, echt zeer goed.

Off topic: Sorry Chelsea fans, dat ik jullie zo erg onderschatte.. gefeliciteerd, deze overwinning moet wel heel zoet smaken...;

18 april 2012 om 22:46

Ben het 100% eens met je commentaar.
Chelsea ziekelijk veel geluk gehad. Alsof ze dat nog niet genoeg hadden in de vorige 2 rondes tegen Napoli en Benfica..
Achja, die wedstrijd in Camp Nou wordt voor Barca. Zeker als Barca een snelle goal maakt, dan is het over en uit voor Chelsea denk ik..
En Drogba maakte deze wedstrijd meer schwalbes dan alle spelers van Barca in een Classico, ongelofelijk.

18 april 2012 om 22:47

nee, die maakte geen schwalbes, maar wel een erg harde tackle op Ramires dat sowieso donkerrood had moeten zijn.

Jammer, hoort er bij. 5 honderd procent kansen missen dan krijg je er vaak eentje tegen. Verder wel (relatef) faire wedstrijd.

Gefeliciteerd Chelsea Fans.

18 april 2012 om 22:46

Idd, die kansen moesten gewoon gemaakt worden. Chelsea heeft vandaag gewoon goed verdedigd met zn 11en als een echte team. Laten we maar hopen dat het volgende week wat leuker wordt(voor ons barcelona fans dan).

Geniet er van Chelsea fans, zal niet lang duren.

18 april 2012 om 22:53

Ik had inderdaad een veel viezere wedstrijd verwacht, vooral van Chelsea's kant. Ik vond het zeer knap en professioneel dat de spelers zich gewoon rustig hielden. Alsof de emoties niet meetelden.

Ik heb er nog vertrouwen in. Om dezelfde reden dat Real Madrid volgende week doorgaat, gaat Barca ook door.

Het leek wel op een handbalwedstrijd. Een ultra-verdedigende tactiek van Chelsea maar wel een die succes had. Duidelijk afgekeken van de wedstrijd die Inter onder Mourinho tegen Barca speelde. Wordt nog spannend, maar ik denk toch dat Barca het wel redt in de return.

Prima gedaan door Chelsea en hard luck voor Barcelona.

Ik ruik de finale Bayern-chelsea al ......

18 april 2012 om 22:44

Zou wel ideaal zijn die finale. Ben een beetje klaar met die Spaanse verheerlijking in het voetbal.

18 april 2012 om 22:48

Ik zie die finale wel een beetje in zicht maar het is te vroeg om dat te zeggen. Real heeft aan een 1-0 genoeg en Barca is sterk genoeg om dit goed te maken, ik verwacht om eerlijk te zijn nog een classico.

Heerlijk heerlijk Chelsea, wat een wedstrijd en wat een slotfase... Spannend spannend! Drogba weer belangrijk maar ook af en toe irritant door zijn valpartijen! Cech zeeer belangrijk en de verdediging stond prima! Heerlijk dit!

Voor dat Chelsea koop je toch ook geen kaartje? Wat een verschrikkelijke ploeg om naar te kijken. Tegen Napoli was het ook de minst aantrekkelijke ploeg die door ging en met deze overwinning is de kans groot dat we Chelsea in de finale zien.

Men kan zeggen dat Chelsea de juiste strijdwijze hanteerde maar het feit blijft dat ze zeer van geluk mogen spreken hier te hebben gewonnen. Barcelona raakt de paal en de lat en mist nog een paar cruciale kansen. Bij Barcelona zal men wel klagen dat het veld te nat was. Maar het heeft het echt aan zichzelf te danken dat de scherpte er niet was vandaag.

18 april 2012 om 22:48

Cry me a river please.

Verdedigen hoort ook bij voetbal en Chelsea kan dat heel goed. Ik koop een kaartje voor dit verdedigende werk!

18 april 2012 om 22:53

Goed verdidigt??
Barca iets van 10 goals rechtsreeks op doel 2x de paal en Cole toevallig in de weg.
Anders was het 0-4.
Noem jij dat goed verdedigt? Thuis dan nog?
nee sorry het was zwak maar ze hadden alle geluk mee.

18 april 2012 om 22:56

Jij bent heel toevallig Chelsea-supporter natuurlijk, dat je zo'n mening geeft. Spelers als Mata en Drogba hebben zoveel aanvallende kwaliteiten en je ziet ze gewoon 89 minuten lang tegenhouden en ruimtes afdekken.

(mata werd gewisseld, ik weet het)

18 april 2012 om 22:57

Als ze geen tegeldoelpunt hebben gekregen is het toch goed verdedigd? Als een keeper alle ballen eruit haalt is het toch goed verdedigd? Een keeper hoort toch ook gewoon bij het elftal?

Cech heeft geweldig verdedigd en daarmee zijn doel schoon gehouden P U N T

18 april 2012 om 23:07

Als er een bal op de paal belandt en een bal op de lat is dat niet goed verdedigd. De verdediging en de keeper zijn dan geklopt maar de afwerking is niet optimaal. Al dat doodrelativeren omdat Chelsea met 1-0 wint slaat nergens op, zo kun je op basis van de score altijd wel zeggen dat de winnende ploeg het verdiend heeft.

18 april 2012 om 23:16

Cech heeft ze niet allemaal eruit gehaald anders was het geen 2x paal.
Gewoon superveel geluk
Is dat nu zo moeilijk om dat te bekennen??
Wees eerlijk en kont er gewoon voor uitdat Chesea supermazzel had vandaag.
Het kon simpelweg 0-4 zijn.

19 april 2012 om 07:59

Alles kon freaksoccer, get over it.

18 april 2012 om 23:07

Wat denk jij dan, dat Chelsea vol op de aanval gaat tegen Barca? Dan werd het inderdaad 0-5. Je kon van tevoren al verwachten dat Chelsea vol op de verdediging ging. Waarom? Omdat ze daar de beste in zijn + Barca kan daar niet tegen (ruimtes worden te klein).

Feit is dat Chelsea met dit 'anti-voetbal' wint van het 'geweldige' Barcelona. Ik denk dat niemand van Chelsea daar wakker van ligt.

18 april 2012 om 23:13

Iedereen roept dat je Barcelona alleen met 'anti-voetbal' kunt verslaan. Hier ben ik het mee oneens. Als je op dezelfde wijze speelt als Barcelona (geduldig en veel balbezit) is dat heus wel mogelijk. De verdediging van Barcelona is niet de best denkbare linie en als je de bal goed en geduldig rondspeelt is die te breken. Je moet wel een heel goed georganiseerde ploeg zijn om dit te bereiken, maar een ploeg als Bayern zou het denk ik ook wel kunnen.

18 april 2012 om 23:26

Om hetzelfde als Barcelona te spelen heb je wel dezelfde kwaliteit spelers nodig, en met alle respect, maar Chelsea heeft geen Messi, fabregas, enz..

18 april 2012 om 23:32

Precies zoals thysj zegt, Chelsea kan absoluut niet zoals Barca spelen. Dit probeerde Villas-boas, maar die faalse. Tevens heeft Real Madrid één keer aanvallend tegen Barca gespeeld en dat eindigde in de 5-0. Ik geloof niet dat Barca met aanvallend voetbal verslagen kan worden. Daardoor krijgen ze veel ruimte, kunnen ze combineren en is het getik terug. Daarentegen moet je er juist kort opzitten, hard (maar fair) spelen en counteren. Hier moet je natuurlijk een goede verdediging voor hebben die negentig minuten lang geconcentreerd kan spelen. Dit is precies wat Chelsea heeft, dus is het logisch dat ze zo verdedigend spelen.

19 april 2012 om 00:35

Ik weet niet eens of het waar is of je Barca 'in de kaart' speelt als je je zelf aanvallend opstelt.

Bijna elke ploeg voetbalt verdedigend tegen Barcelona en bijna allemaal verliezen ze. Real heeft een keer geprobeerd aan te vallen en verloor toen met 5-0, maar dit was een anomaliteit. Later probeerden ze het nog een keer en speelden ze zelfs beter dan Barcelona.

Barcelona is geen counterploeg. Daarvoor spelen ze niet direct genoeg. Het liefst willen ze de bal er in lopen , daar waar het een stuk efficiënter kan zijn om directe diepe passes te spelen of van afstand te schieten. Juist door te verdedigen, speel je ze denk ik in de kaart. Want in balbezit is Barcelona de beste ploeg ter wereld; bij balverlies zijn ze kwetsbaar. Dit weten ze zelf ook, want bij balverlies zetten Busquets, Iniesta, etc. gelijk druk zodat de verdediging niet getest hoeft te worden.

Ook in deze wedstrijd had Barcelona gewoon een absurd sterk overgewicht, raakt het 2 keer het aluminium en verprutst het nog 2 á 3 kansen. Als deze afronding gewoon scherp was, dan had Barca hier met 4 á 5-0 gewonnen. Dan had Chelsea precies dezelfde prestatie neergezet (namelijk dezelfde kansen weggegeven). Nu doet iedereen alsof Chelsea het zo goed heeft gedaan, terwijl je met zo'n dure ploeg eigenlijk meer mag verwachten.

Het probleem van Chelsea ís dan ook dat ze geen Messi, Fabregas, enz. hebben. Ze missen de creativiteit en kiezen er voor spelers als Ramires, Meirelles en Mikel op te stellen, die het puur van hun werkijver moeten hebben. In plaats daarvan hadden ze een paar goede spelverdelers kunnen aantrekken. Mata heeft de kwaliteiten om als spelverdeler te fungeren, maar staat niet op de juiste positie om dit te doen.

Ook in de competitie zet Chelsea hun tegenstanders niet met hun rug tegen de muur, terwijl die kwalitatief een stuk zwakker zijn. Het is een strijdwijze die ze hanteren of ze nu tegen Barcelona of tegen Tottenham spelen. En zoals ik eerder al aangaf, is er echt wel wat te halen als je aanvallend speelt tegen Barcelona. Je moet dan gewoon heel scherp zijn en de juiste tactiek hanteren en spelers opstellen.

18 april 2012 om 23:24

@phrantic: Klop, Chelsea kwam een paar keer goed weg, maar als ze meer op de aanval waren gaan spelen hadden ze waarschijnlijk nog meer kansen weggegeven en dus een grotere kans op een tegendoelpunt gehad. Voor de fans is dit toch een mooi resultaat? Zij hebben een mooie avond gehad want hun club heeft barcelona verslagen, dus waarschijnlijk maakt het hun weinig uit hoeveel ze hebben betaald....

verdiende winnaar Chelsea. Barca moet zijn kansen maar afmaken.

18 april 2012 om 22:46

verdiend? als je voor je eigen goal gaat hangen, 80% geen BB heeft, dan verdien je het gewoon niet.

leuk voor de voetballiefhebber is dit niet leuk, want chelsea speelde anti-voetbal. en volgens mij heeft drogba een video gekeken van hoe moet ik vallen bij barca...

18 april 2012 om 22:52

Nee maar ze doen het niet alleen voor de voetballiefhebber meneertje hypocriet.

Verdiend misschien niet maar je mag wel 80% balbezit hebben, als je niet scoort dan kom je er ook niet.
Chelsea kan goed verdedigen en heeft het uitstekend gedaan.

18 april 2012 om 23:58

@freddy4
Meer balbezit hebben betekent niet automatisch de betere ploeg zijn.
Utrecht had tegen Ajax ook maar een derde van het balbezit (of misschien zelfs minder) en hebben gewoon verdiend gewonnen met 0-2, nietwaar?
En......................moet Chelsea per se aanvallend spelen en vervolgens met 0-3/0-4 worden weggestuurd zodat de neutrale voetballiefhebber een leuke tijd heeft?
Chelsea heeft gewoon een zakelijke 1-0 overwinning geboekt en zich daarmee een uitstekende uitganspositie verschaft (voor in de return).

heerlijk dit, laat alle Barca fans maar huilen over het verdedigende spel van Chelsea. Wat denken ze, dat ze Barca precies in de kaart gaan spelen door vol op de aanval te gaan? Dit is gewoon een goede tactiek van Chelsea, en dat resulteerd in deze uitslag.

Gefeliciteerd chelsea en de supporters maar wat heeft chelsea veel geluk gehad zeg. Dat is dan ook de enige manier om barca te verslaan. Veel geluk hebben en maar hopen en deze keer was dat het geval. Absurd dat barca geen doelpunt heeft gemaakt, de wonderen zijn de wereld nog niet uit maar ja, barca gaat gewoon door denk ik hoor. 1x kun je zoveel pech hebben als barca zijnde maar een 2e keer achter elkaar niet lijkt me. Chelsea wint tegen de verhouding in met veel geluk (dat chelsea sowieso vrij veel heeft na de trainerswissel) maar zal echt flink aan de bak moeten in spanje vrees ik voor ze…

Prachtig Resultaat dit . Voor alles wil ik de spelers van chelsea een compliment geven hoe goed kan je verdedigen? Terry en Cech fantastisch !. Het mooiste vandaag vond toch de spelers wat ze voor elkaar over hadden voor elkaar dichtlopen , knokken voor elkemeter ik geniet hier dus van ! Barca verdiende natuurlijk meer , maar je zag gewoon dat chelsea revanche wilde nemen en heb respect voor de spelers die vandaag speelde bij chelsea !

Messi was nergens te zien maja , 8 wedstrijden 1 goal tegen de Engelse zegt genoeg denk ik zo..

Hartaanval gehad laatste minuut .

Gefeliciteerd Chelsea fans !!

Pure wraak. Wat een droom. Als het zo moet, dan maar zo. Gefeliciteerd boys!

18 april 2012 om 22:45

Wraak... ik zou zeggen deels..

Het zou pas wraak zijn als Chelsea ten koste van Barca naar de finale gaat.. tenminste in mijn ogen zou ik dat pas al wraak zien..

Ze kunnen wel thuis winnen maar als ze volgende week verliezen/eruit worden gegooid heb je er niks aan..

18 april 2012 om 22:48

Wees jij maar blij met deze overwinning. Volgende week ben ik degene die een glimlach op het gezicht heeft.

18 april 2012 om 23:05

@laf4dagame

Wat fijn om ook iemand hier te hebben die in de toekomst kan kijken! Wie wint er zaterdag? Chelsea of Arsenal?

on:

Chelsea sterk verdedigd, amper gaten laten vallen. Barca veel balbezit, maar voor hun doen veel te weinig kansen gecreëerd, ook was het tempo niet moordend hoog waardoor Chelsea het heel makkelijk kon volhouden. Desondanks toch mooi dat Drogba weer scoort, laat hij zien wie er daar in de basis hoort.
Gefeliciteerd Chelsea fans!

18 april 2012 om 23:18

Ja dat denk ik ook, in Camp Nou gaat Barca zeker winnen met 2 doelpunten verschil. Nou dan zijn ze door. Ook vandaag hadden ze minstens 2 doelpunten moeten maken, nou dan verwacht ik volgend week thuis zeker wel wat doelpunten!

Chelsea speelde in balbezit super slecht, verdedigend was het wel goed en hielden ze veel tegen, maar alsnog kreeg Barca de kans om te scoren.

18 april 2012 om 23:47

Ik denk dat Arsenal wint.
Niet dat ik in de toekomst kan kijken maar Chelsea moet a.s zaterdag komen en hebben niet veel aan gelijkspel. Terwijl Arsenal mooi voetbal speelt maar let maar op Chelsea verliest hem. Maar ik ben blij dat zij een zware wedstrijd hebben. Zo krijgen zij ook geen rust.;

18 april 2012 om 23:00

Zegt het gezegde: 'wie het laatst lacht, lacht het best' jou iets?

Barca gaat het klusje wel klaren in camp nou, Chelsea heeft goed en geconcentreerd verdedigd. Voor de neutrale toeschouwer zijn dit natuurlijk prachtige uitslagen, gezien het feit dat zowel barca als real verloren heeft. Kijk nu al uit na volgende week en verwacht (helaas of niet) een Spaanse finale.

Wat een heerlijke wedstrijd was dit zeg!
Al ben ik niet altijd voor Barca, de wedstrijden die ze spelen zijn echt een genot om naar te kijken.
Chelsea mag dan misschien niet hoog staan in de Engelse competitie, ze kunnen echt geweldig verdedigen.
Verdedigen is ook een aspect van het voetbal, en op basis daarvan heeft Chelsea deze wedstrijd gewonnen.

Man of the match: Cech.
Ongelofelijk zeg wat een keeper!
Ik heb hem op geen enkele fout kunnen betrappen, niet het kleinste foutje!
Hij leid goed, maakt knappe reddingen, komt goed uit en heeft een goede uittrap.
Wat mij betreft de beste keeper (na Casilias) ter wereld.
En ik lees nog wel in de wandelgangen dat Chelsea door lijkt te hebben dat hij slechter lijkt te worden met Cech, haha.
Voetbalzone maak jezelf niet belachelijk en plaats dit soort berichten niet op jullie site.

Tegenvaller van de dag: Xavi.
Normaal echt een genot om naar te kijken, vandaag erg onopvallend.
Soms een goed paasje maar daar bleef het ook bij.
Beslist normaal een wedstrijd doormiddel van paasjes, vandaag kon hij zich echt niet onderscheiden.

Ook Messi vond ik tegenvallen, hij had het heel erg moeilijk.
Maar dat kan je Messi niet kwalijk nemen.
Di Matteo heeft het goed aangepakt door Messi constant 3 dubbel te bezetten.
En zoals Cech al aangaf: Messi is ook maar een mens.

Stiekem vind ik dit een heerlijke overwinning.
Geloof me hoor ik heb niks tegen Barca, maar ik gun het een andere ploeg ook wel een keer!

Wat heeft Chelsea fantastisch verdedigd zeg, Barcelona domineerde de wedstrijd, Chelsea kwam er echt sporadisch uit, maar maakte wel hun kansen af. Didier Drogba, veruit de meest vervelende speler op het veld vanavond, schiet Chelsea naar de overwinning. Alle credits dus naar Chelsea, Barcelona had toch echt een doelpunt verdiend. In de slotfase had Barça nog het gelijkspel kunnen pakken. Nogmaals, bravo Chelsea, heel knap verdedigd! Barça moet nu in Camp Nou dit verlies rechtzetten, dat moet denk ik wel lukken, alleen zal Chelsea weer met tien man achter de bal spelen. Lastig, maar zeker wel mogelijk!

18 april 2012 om 22:45

Fantastisch, mwah. Vooral veel geluk gehad dat zoveel 100% kansen er niet in gingen. Waren die paar kansen erin, dan was er niets bijzonders aan de hand.

18 april 2012 om 22:49

Fàbregas, Alexis, Pedro en Messi hadden echt wel moeten scoren, maar ja. Het was een beetje als Levante uit, daar lukte het ook niet. Het had wel echt 1-4 kunnen worden, maar het werd niet afgemaakt. Er werd wel gediscliplineerd verdedigd, erg knap.

18 april 2012 om 22:48

Knap verdedigd? Heb je die kansen niet gezien? Als je zo belachelijk defensief speelt en zo veel kansen weggeeft ben je een zeer matige ploeg. Wauw.

18 april 2012 om 22:51

Nou, ik vond Cahill, Terry en Ramires erg goed meeverdedigen, daar mag ook best een compliment gemaakt worden. Het had, zoals ik hierboven ook al zeg, wel 1-4 moeten worden.

18 april 2012 om 22:51

@lionelbarca

Vond jij Cech, Terry en Cahill slecht spelen?

18 april 2012 om 22:52

Cry me a river. Geef gewoon eerlijk toe dat we geweldig verdedigd hebben. Af en toe een kans weggeven tegen Barcelona is normaal en onvermijdelijk om het niet te doen. Messi was helemaal onzichtbaar en Cech geweldig. Onthou dat een keeper ook bij de verdediging hoort en als Petr Cech zoveel heeft tegengehouden kun je toch concluderen dat er goed verdedigd is?

Wees een man om ook bij een verlies je tegenstander te feliciteren.

18 april 2012 om 22:54

@ Lionelbarca

Beetje gefrustreerd? Kan het volledig begrijpen. Zou waarschijnlijk precies hetzelfde zeggen als het Chelsea overkwam. Laten we het hierop houden. Ze hebben relatief goed verdedigd want Barcelona is zo goed dat ze altijd wel kansen creeëren. Het enige wat je kunt doen is goed verdedigen en bidden dat die kansen er niet in gaan. Alleen dan lijk je te kunnen winnen;

18 april 2012 om 22:57

Ze konden net zo goed met 4-1 verliezen als Barcelona iets scherper was. Heeft niets met de verdediging van Chelsea te maken, maar met de gemiste kansen van Barcelona.

18 april 2012 om 22:57

@ardags

Misschien ben je een beetje beperkt in je bovenkamertje? Ik vind er helemaal niks goeds aan. Je speelt zo defensief als de pest, maar je geeft 4/5 100 kansen weg. Petje af! Het heeft niks te maken met de defensie van Chelsea. Maar puur met een falend Barca voor de goal. Kom nou zeg.

@t0mt0m18

Tuurlijk ben ik gefrustreerd. Misschien heeft Barca dit wel een beetje verdiend na wat er gebeurde een aantal jaar geleden.

@ Chuchu

Nee, Terry en Cech speelden geweldig. Cahill vond ik erg twijfelend overkomen.

18 april 2012 om 23:01

Lionelbarca

Maar je geeft 0 doelpunten weg. Petje af!

Keepers worden weinig gerespecteerd zie ik, maar vergeet niet dat een keeper heel belangrijk is in een ploeg zoals je ook kunt zien bij Madrid. Is het Ronaldo of Casillas die de punten pakt voor Madrid?

18 april 2012 om 23:09

Zoals ik al zei heeft dat meer met het falen van Barca te maken dan het geweldig verdedigen. Dat heb je zelf kunnen zien. Ja jullie hebben het Barca erg lastig gemaakt. En misschien is dit wel gerechtigheid vergeleken met een aantal jaar geleden. Maar je geeft een aantal honderd procent kansen weg en dat vind ik toch wel matig voor een team dat zo ontzettend defensief speelt.

18 april 2012 om 23:09

Blijkbaar is een twijfelende Cahill Messi te machtig.. Ben benieuwd waar een in jouw ogen resolute Cahill tot in staat is.

18 april 2012 om 23:18

@chuchu

Mooie statement man. Maar je weet zelf ook dat Messi werd omring door 4/5 man. Ik heb vaker een Lampard, Meireles, Ramires en Terry bij hem gezien dan die Cahill. Maar goed.. je wilt ff leuk doen. Hier is je moment.

18 april 2012 om 23:23

Alsof Cahill in z'n eentje Messi stopte. Maak jezelf eens niet zo belachelijk, Chuchu. Kom je je vandaag afreageren op het drama van gister ofzo?

18 april 2012 om 23:35

Laat hem. Hij heeft zijn lolbroek aan toch. Gun hem z'n momentje na gisteren.

Eigenlijk maar een beperkt team he, dat FC Barcelona? Het moet steeds van Messi komen. Alle spelers zoeken hem op, en als ze hem niet vinden... Paniek en op goed geluk voetballen ;

18 april 2012 om 23:17

Haha, dit is echt het toppunt van zeiken waar mogelijk: speelt Messi geweldig, dan is het omdat barca een geweldige team heeft en omdat Xavi en Iniesta misschien wel beter zijn dan Messi zelf. En speelt barca een mindere/ongelukkige wedstrijd dan is het een beperkt elftal en speelt barca maar op goed geluk. En dan ook nog beweren dat ze paniek-voetbal spelen, sorry hoor maar en kan ik je echt niet meer serieus nemen. Als er een ploeg is die geen paniek-voetbal speelt en juist blijen doorgaan zoals gewoonlijk met hun positiespel, dan is het barca wel.

Het zullen wel de tranen zijn die je kreeg van het spel van het handbal-elftal van Chelsea zijn die je zicht beperkten.

Gefeliciteerd voor de chelsea-fans en tot volgende week

18 april 2012 om 23:26

Hahaha je neemt me niet meer serieus? Oh nee, dat wordt lastig slapen voor mij!

Be a good loser, met je: 'messi speelt geweldig'

Nergens in mijn verhaal heb ik gezegd dat Barcelona niet goed is. Maar wel beperkt, en als ze perfect dat beperkt spelletje spelen, dan kunnen ze meestal winnen (ook weer niet altijd). Gewoon naar de (harde) realiteit van vandaag kijken... Succes met de laatste loodjes dit seizoen.

18 april 2012 om 23:31

Nee joh gek, gewoon lekker gaan slapen. Heerlijk met getik van de regen op het raam.

En ik doel met 'messi speelt geweldige' absoluut niet op vandaag, vond hem vandaag namelijk niet scherp en ongelukkig met z'n acties. Dat 'beperkte' spelletje is wel het moeilijkst spelletje en ultieme spelletje dat (bijna) iedere trainer ambieert om te spelen. Harde realiteit van vandaag is het helaas verlies, maar de belangrijkste realiteit zal volgende week dinsdag blijken en heb er alle vertrouwen in!

Zoete zoete wraak.

Maar o zo onterecht. Chelsea is 1 welgeteld 1 keer voor de goal van Barcelona verschenen. In Camp Nou zullen niet zoveel geluk als nu hebben.

Ik zou me doodschamen als Chelsea fan
Barca kom eenvoudig 4 goals maken maar ze hadden alle gluk tegen

19 april 2012 om 00:06

Ze hadden het geluk natuurlijk niet aan hun zijde, maar vooral Fabregas moet zich wat van deze nederlaag aantrekken. Sta je eindelijk dan 1 op 1 met de keeper en dan probeer je het (te) mooi te doen met een stiftje in plaats van een snoeihard schot.
Ook Alexis probeerde het weer te mooi met een lobje in plaats van een schot en ook was diezelfde Alexis degene die van 5/6.7 meter voor het doel in staat was naast te schieten.
Barcelona heeft het zichzelf te moeilijk gemaakt door kansen niet te verzilveren en te mooi proberen te scoren (fabregas, Alexis).

19 april 2012 om 00:11

Ja maar toch was Cech 4x gepaseerd en met een beetje geluk gaan ze er alle 4 in.

19 april 2012 om 00:20

Cech was gepasseerd maar de bal kwam telkens niet achter de (doel)lijn, maar waarom probeer je (als Barcelona zijnde) te mooi te scoren, waarom gewoon niet hard in een hoek schieten in plaats van stiftjes.
Ik hoop dat Barcelona wat beter met zijn kansen omgaat in het Camp Nou, want als ze weer (te) mooi proberen te scoren dan gebeurt er wat vandaag ook is gebeurd.

Leuk dat het een ploeg lukt te winnen van dit Barca maar Chelsea is de laatste ploeg die ik het gun. Walgelijke anti voetbal club bah.

18 april 2012 om 22:54

Ja ik haat het anti-voetbal van Barca ook gewoon de hele tijd rond tikken op eigen helft en zo en zonder aanvallers spelen die gewoon allemaal op middenveld zetten...

18 april 2012 om 22:58

Barcelona antivoetbal het moet niet gekker worden. 28% tegen 72% balbezit dat noem je antivoetbal.

18 april 2012 om 22:58

Goede grap vriend, 90% van de wedstrijd op de helft van de tegenstander spelen en jij noemt het anti voetbal haha

18 april 2012 om 23:01

Rond tikken op eigen helft? Ben je een beetje in de war jongen? Na de eerste helft wisselen ze van helft he. Ik dacht ik laat het je even weten.

18 april 2012 om 23:01

Van achter op eigen helft tikken noem jij voetbal? Hopelijk meoten we dat voetbal dan niet te veel zien...

Kan ook gerust een hele wedstrijd gaan tikken hoor... Met balbezit win je niks...

18 april 2012 om 23:06

@butcher

Nee klopt, dat heb je ook kunnen zien de afgelopen jaren.

Man of the Match: Petr Cech, Terry, Cahill, Lampard!

Damn ik kan niet kiezen!

Yuri Mulder: Barcelona wint met 0-5

hahahaha ja 0-5...

Chelsea heeft goed gestreden, paar kansen weggegeven, maar dat is geen ramp tegen Barcelona. Btw Mascherano, Drogba ging niet duiken bij jouw overtreding. Hij duikte soms wel, maar werd ook wel eens getikt. Hij reageerde gewoon overdreven, waar Barcelona niets over te klagen heeft.

18 april 2012 om 22:44

dan kies ik toch voor Petr Cech!

18 april 2012 om 22:45

muah, als je naar de kansen kijkt en naar het spel was die 0-5 nog niet eens zo vreemd...

18 april 2012 om 22:49

Als Barcelona elke kans zou scoren, zouden ze bijna elke wedstrijd in de PD 10-0+ moeten winnen.

Efficientie is ook een factor en daar faalde Barcelona in.

18 april 2012 om 22:46

Als de aanvallers wat scherper waren had het ook 0-5 kunnen worden.

18 april 2012 om 22:52

Barca speelt zonder aanvallers hoor...

18 april 2012 om 22:55

Tja, als. Hét woordt waar je echt helemaal niets mee bereikt in het voetbal.

18 april 2012 om 22:56

Ja klopt, Barca speelt met 11 verdedigers?

Barca heeft een heel aanvallend ingesteld team. Het zijn misschien geen echte vleugelspelers of een echte spits, maar daarom zijn het wel aanvallend ingestelde spelers. En Sanchez is toch echt een aanvaller.

18 april 2012 om 23:02

Barca speelt 4-6-0 , moet je maar is opletten ze spelen zonder spits... Gewoon allemaal middenvelders die doorschuiven...

18 april 2012 om 22:50

Doe even normaal jong.
Chelsea was superzwak.
1schot op doel in een hele wedtrijd. 25% balbezit. Geen enkele deftig actie kunnen maken.
Barca had eenvoudig 4goals kunnen maken.
Eerlijk gezegd heeft Chelsea heel veel geluk dat ze hier geen afslachting hebben gekregen.
helsea heeft voetballend totaal niets laten zien.
Ze werden gedomineerd op alle fronten.
Cech was idd de beste speler Maar cahil?
Ik heb zijn naam misschien 3x gehoord op de hele wedstrijd.
Lampard zat gewoon enkel te verdedigen.

18 april 2012 om 22:55

Als Cech zo goed heeft gekeepd, dan betekent dat dat Chelsea goed heeft verdedigd, want een keeper hoort ook bij de verdediging. We hebben dus goed gespeeld. 25% balbezit zeg je... Barcelona doet weinig met zoveel balbezit. Beetje rondtikken om het geduld te testen van de tegenstander. Als ze daar een erectie van krijgen mogen ze dat doen, maar je bereikt er weinig mee als de tegenstander geconcentreerd blijft.

18 april 2012 om 23:26

Ja precies en het enige wat ze ermee bereikt hebben is dat ze zelf in paniek raakten. Lekker tikken leuk en aardig, maar zodra ze erlangs wilden stond daar weer A. Cole, Ivanovic etc. En dus gaat meneer Alves weer helemaal terug naar af, met als gevolg nog meer paniek. Haha geweldig!

18 april 2012 om 23:02

Hoezo doebarcat er weinig mee met dit balbezit
2x de paal, 2x Cole toevallig in de weg en een tiental schoten tussen het kader.
Gewoon super veel ongeluk dat er geen enkel ingaat.
barca kon hier met nornale geluk eenvoedig 4 goals scoren.
Chelsea 1 doelkans tussen het kader

Als thuismatch dan nog wel.
Sorry maar ik zou me doodschamen als fan en per direct veel gebedjes doen om al dat geluk te bedanken.
.

al het geluk van de wereld!!!!. Nog zo'n westrijd en het 4-0 voor Bacelona. Zo kan je uit niet spelen. Dan ga er verliezend van af.

gefeliciteerd chelsea. wat een wedstrijd zeer goed verdedigd door chelsea respect gun het ze een finale!!!!!

Drogba kan zo bij Barcelona joh, wat een acteertalent heeft die man zeg..

Trots op Chelsea! Go Blues! Echt een kans om door te gaan alleen moet Drogba kappen met hele tijd gaan liggen.. heeft hij niet nodig

Barca scoort eindelijk eens niet, hoeveel teams kunnen dat nou zeggen? Verdiende overwinning voor Chelsea want met veel balbezit ben je nog niet de betere ploeg. Ik zie Chelsea dit niet meer weggeven.

Fijn om te zien dat Barcelona ook gewoon een wedstrijd kan verliezen. Di Matteo is in ieder geval bezig met een ontzettend goede wedstrijdreeks.

En ja, als je gewoon alle kansen mist dan verdien je ook niet om te winnen naar mijn mening.

Barca had vandaag geen geluk, volgende week maakt Barca het wel af in Camp Nou!!

Bah wat een afschuwelijk voetbal van Chelsea, maar 1 echte kans maar ja dat is voetbal. Als Cesc en co wat scherper waren zat Chelsea met de staart tussen de benen.

Chelsea wint van Barcaaa Bamm!!!! Hier voor die Hatersss, waar was die tiki taka? Waar waren de heilige messi iniesta xavi driehoekjes? Nergens want er stonden echt beesten bij ons achterin!

18 april 2012 om 22:44

Het voelt goed he? Om barca terug te pakken van 3 jaar geleden. Heerlijk!

18 april 2012 om 22:45

Het is nog niet gespeeld hoor, volgende week in Camp Nou maakt Barca het wel af.

18 april 2012 om 22:46

uuhm, heb jij de gigantische kansen gemist of zo of wat?
zoveel geluk hebben als chelsea zijnde is absurd
maar geniet ervan zou ik zeggen, volgende week valt er minder te genieten voor de chelsea supporter denk ik.

18 april 2012 om 23:11

Haha ik had het al gezegd, als er een goede scheidsrechter is wint Chelsea gewoon, Chelsea kon hun Fysiek spel gewoon spelen en daar wist Barca geen raad mee.

18 april 2012 om 23:20

sorry maar ik snap niet dat je dat kunt zeggen als je de wedstrijd gezien hebt.
chelsea heeft veel geluk gehad en barca was echt de veel betere club.
dat je dat niet eens benoemt en lijkt te ontkennen is toch vrij zwak... (en de poging tot provoceren (want dat is het gewoon) vind ik ook maar zwakjes hoor)

18 april 2012 om 23:29

Haha nu je dat zegt, wel grappig. De scheids was niet te beinvloeden!

18 april 2012 om 22:47

Heerlijk gedaan, Arrogante boys van Barca met hun lopjes... Drogba maakt weer de winnende wat een baas.
Gefeliciteerd met de overwinning en hoop dat Chelsea de finale haalt!

18 april 2012 om 23:37

Wel een baas die vaak op de grond ligt. Wil-ie volgend seizoen bij Barcelona spelen, soms?

18 april 2012 om 22:58

Barca domineerde en die driehoekjes en tiki taka heb ik wel gezien. Of heb jij een andere wedstrijd gezien?
Meer als 70 % balbezit en 5 grote kansen tegen minder als 30 % balbezit en 1 kans dat gelijk een doelpunt was. Dat zegt wel veel.

Chelsea heeft uitstekend verdedigd en leuk dat ze gewonnen hebben.

Gefeliciteerd met de overwinning!

18 april 2012 om 23:31

Dat zegt zeker veel, dat Chelsea effectiever is geweest dan Barca!

Chelsea lekker efficient. Barca was niet scherp bij het afmaken. Chelsea erg goed verdedigd. Mooie goal van Droba. Gefeliciteerd Chelsea. Denk dat Barcelona thuis wel enkele keren gaat scoren en uiteindelijk naar de finale gaat.

Barcelona gaat volgende week winnen van Chelsea.. Ze hebben de nodigen pech gehad en de enige echte kans van Chelsea was meteen raak.(fout Messi).. Op naar Zaterdag want deze wedstrijd was net als 3 jaar geleden frustrerend om naar te kijken. Terechte overwinning? zeer zeker niet. Maargoed zo is het nu eenmaal soms zit het mee en soms zit het tegen..

18 april 2012 om 22:49

Het is terecht zolang je je kansen maar afmaakt, je hebt niks aan rond tikken en balbezit als je je kansen niet afmaakt. Dus terecht is het wel.

Die Pep. Wat zal ie balen. Maar wat toont ie zich na afloop toch een waardig verliezer. Respect.

Jeroen Grueter na 5 minuten: "tsja, deze cijfers zeggen genoeg" (barca 83% balbezit)

Alpenreus na 90 minuten: "tsja, deze cijfers zeggen genoeg" (chelsea 1-0)

Wat is dat toch met die commentatoren en hun oh-zo-duidelijke voorkeuren? Dacht dat zij objectief commentaar zouden moeten leveren?

18 april 2012 om 22:50

Het is al een paar jaar duidelijk dat Grueter een enorme voorkeur heeft voor Barcelona heeft en dan ook nooit objectief commentaar geeft bij een wedstrijd van Barcelona.

Hoeveel pech kan je hebben als ploeg, helemaal weggespeeld chelsea met duikelaar drogba. Echt, als er nu nog iemand is die wil beweren dat barca de scheids altijd mee heeft, kan die bewering weggooien.

maar goed, in de thuiswedstrijd zal chelsea overhoop gespeeld worden.

Chelsea ! Chelsea ! Chelsea !
Wat een fantastische overwinning zeg, dat er dan dan mensen zijn die Di Matteo durven
te bekritiseren. 8 overwinningen en 1 nederlaag sinds hij trainer is, held!

En Cech heeft een topwedstrijd gekeept. Hij had fantastische reflexen. Drogba heeft
waarschijnlijk acteerles van Ribery en Busquets gehad, want wtf zoveel gedive

Het is heerlijk om Barça te zien verliezen. Niet dat ik ze haat ofzo, maar eindelijk
zullen mensen inzien dat het huidige Barça niet 'legendarisch', 'magistraal' of zelfs
'fenomenaal' is.

Dit is trouwens een legendarische halve finales Champions League. Want het het is nog nooit
voorgekomen dat zowel Barça als Real verloren hebben.

18 april 2012 om 22:55

Beide clubs hoever 1 goal te maken en het is klaar.
Maarja.

Ik was Cech vergeten, die man is toch ook een topkeeper hoor! Echt niet normaal maar we mogen Cole niet vergeten, hij en Cech hebben Chelsea goed staande gehouden dus dat zegt iets over het verdedigen van Chelsea, ze kunnen het goed ik hoop op een wonder maarja als ik realistisch moet zijn dan is het volgende week gewoon Barcelona dat door gaat.

Maarja mooie avond!

18 april 2012 om 23:07

Jij vind dat deze nederlaag laat zien dat het huidige Barca niet legendarisch of magistraal is? Het Barcelona dat de laatste 3 jaar al 16 prijzen heeft veroverd! Het Barcelona dat 3 van de beste 5 voetballers ter wereld in een team heeft. Het Barcelona dat elke wedstrijd domineert qua balbezit en doelpogingen.
Wanneer is een team volgens jou wel legendarisch dan?!

Het is zo overduidelijk dat jij een Barca hater bent, dat je jezelf nog ongeloofwaardiger maakt met je opmerking dat je Barca niet haat.

Geen voetbalverstand en schijnheilig ben je! Walgelijk!

18 april 2012 om 23:15

Als jij een andere mening hebt, betekent dat niet dat ik geen voetbalverstand heb. Ik houd niet echt van schijnheilige theaterclubs. Het is een belediging voor het woord ''legendarisch'''als je theaterclubs zo noemt.

En haha, 3 van de beste 5 voetballers? Jij hebt geen voetbalverstand, idioot.

18 april 2012 om 23:22

@cabral

Messi, Xavi en Iniesta. Ik dacht ik moet het nog effe herhalen voor je. Kakashi zou zich schamen voor je.

18 april 2012 om 23:25

Wat heeft de wedstrijd van vandaag met het theater van Barca te maken dan? Ik heb geen theater gezien. Je zegt dat door deze wedstrijd duidelijk is dat Barca niet legendarisch is. Wat is er vandaag voorgevallen dat aangeeft dat Barca niet legendarisch is? Omdat ze een keer hebben verloren?
Je beredenatie klopt voor geen meter.

En over de 3 beste spelers ter wereld, dat zie ik als een mening dus daar kan jij inderdaad anders over denken. Maar ontkennen dat dit Barca niet legendarisch is gewoon belachelijk. Je bent heel duidelijk een Barca hater dus is het nog schijnheiliger van je om te zeggen dat je Barca niet haat ofzo. Wie zijn volgens jou de 3 beste spelers dan? Even kijken of ik je nog serieus kan nemen.

Trouwens, mij een idioot noemen omdat ik Xavi, Iniesta en Messi bij de top 5 van beste voetballers ter wereld schaar zegt meer over jou dan over mij.

18 april 2012 om 23:42

Barcelona H E E F T 3 van de 5 beste voetballers slimmerd, kijk alleen al naar de verkiezingen van de wereldvoetballers elk jaar.

Ik ben niet specifiek voor Barcelona, maar met dit soort uitspraken maak je je zelf wel belachelijk als ' voetbalkenner '.

18 april 2012 om 23:55

En die Cabral mij een idioot zonder voetbalverstand noemen omdat ik zeg dat Xavi, Iniesta en Messi bij de top 5 beste voetballers van de wereld horen, haha wat een grap. Ik denk dat 99 procent van alle voetbal liefhebbers het met mij eens is. Bij die overige 1 procent zitten de haters en de mensen zonder voetbalverstand, en ik vraag me af waar die Cabral bij zit. Misschien wel allebei

Deze man kan je gewoon nooit meer serieus nemen.

19 april 2012 om 00:15

@laf4dagame
Tuurlijk kun je zeggen dat Xavi & Iniesta (samen met Messi natuurlijk) tot de vijf beste (voetbal)spelers ter wereld horen en natuurlijk zullen veel mensen dat niet ontkennen. Maar het is wel belachelijk dat jij op basis van een afwijkende mening (t.o.v. dat van jou) iemand beschrijft als 'niet serieus te nemen'.
Misschien is hij wel iets meer gecharmeerd van Ozil bijvoorbeeld of misschien van Rooney, vergeet niet dat niet iedereen dezelfde voorkeur heeft (qua beste voetballers)

Tactisch erg sterk gespeeld van Chelsea. Wedstrijd was daardoor helaas niet om aan te zien, maar Di Mateo flikt het wel mooi.

Hopelijk kan Barça het thuis wel afmaken en is die wedstrijd leuker om aan te zien..

Drogba kan trouwens beter bij het circus met zijn capriolen..

Ahjoh barca maakt dit wel weer goed thuis. Sanchez en Fabregas misten allebei 100% kansen!! Volgende week vliegen die ballen er wel in.

Kan iemand mij vertellen wat de afmetingen van het veld van Chelsea zijn.
Zag er namelijk heel klein uit.

18 april 2012 om 22:51

Is idd wat kleiner dan dat van Camp Nou of Giuseppe Meazza, maar toch nog 103x67m. (in Barca en Giuseppe Meazza is dit 105x68m) Valt dus goed mee.

18 april 2012 om 22:47

Alsjeblieft niet zeg! Laat lekker de jonkies van de bank spelen. Dat kunnen stuk voor stuk grote voetballers worden..

Jonge jonge wat heb ik Terry een paar heerlijke slidings zien maken. Echt van die last-second slidings , alles of niets. Beste verdediger ooit!

Chelsea heeft uiteindelijk verdiend gewonnen, barca heeft dit gewoon aan zichzelf te danken, kansen niet afmaken en steeds maar rondspelen zonder echte dreiging

Mijn god ik kan het niet geloven, hahahaha!

Gewonnen van Barcelona zonder een tegengoal te incasseren, wat ene uitgangspositie. Ze hebben geweldig verdedigd al was het geluk ook aan onze zijde, Barcelona had makkelijk kunnen scoren maar ze waren niet scherp genoeg.

En voor de jankerd die hier komen huilen dat Chelsea zich moet schamen, doe normaal. Dit is het enige dat je kunt doen tegen Barcelona, hadden jullie verwacht dat ze Barcelona even scheel gingen combineren. Grow up, dit is de enige manier (voor Chelsea zeker) om Barca te verslaan en dat roepen ze over zich zelf af. Laat ze maar rond passen van Xavi naar Busquets en weer terug, geowon de mensen dekken die daarvoor staan en hopen op het beste!

Chelsea!!!!

18 april 2012 om 22:48

Natuurlijk is dit het enige. Chelsea heeft ook eigenlijk geen kans gecreëerd. Ze hebben nooit de intentie gehad om een doelpunt te willen maken. Alleen tegen willen houden en hopen op 1 moment en dat kwam er per grove toeval.. Ik kan er wel mee lachen, het is nu tenminste nog een strijd. Een scherper Barcelona wint hier gewoon simpel met 1-4, want dat was niet onverdiend geweest.
Chelsea krijg nog een heel heet avondje in Camp Nou en ik verwacht alsnog een simpele uitslag tegen een erg matig Chelsea.

18 april 2012 om 22:58

Weet ik. Maar Chelsea is toch gewoon een veel mindere ploeg dan Barcelona, met veel mindere spelers, en veel minder voetbal. Dan ben je gewoon blij dat ze winnen, hoe dat dan ook gebeurt. Hoeveel pech dan ook, hoeveel defensieve instelling dan ook, winnen van Barcelona is een geweldige prestatie, en geen goal tegenkrijgen ook. Natuurlijk heb je geluk dat Barcelona niet scherp is, maar zo werkt het altijd in voetbal. Dit is als Chelsea supporter gewoon geweldig, nooit durven dromen dit en ik koester dit resultaat tot de return. En natuurlijk stiekem hopen op meer!!

Heerlijke wedstrijd en Drogba laat iedereen weer zwijgen, wat een legende. Ook die commentator van de NOS zat de hele tijd te zeiken op Drogba maar hij staat er gewoon weer zoals hij er al jaren staat. 34 Jaar en nog zoveel power, heerlijk. Ik kan echt genieten van het spel van Chelsea, fysiek en tactisch superior spelend als een echt team.

18 april 2012 om 22:46

Die eerste goal had ie te danken aan Ramires hoor, Ramires speelde goed.

Chelsea = Milan 2.0

Wat een wedstrijd vol spanning, Cech ( Motm!! ) had reddingen in huis die ik al geteld had heel het elftal streed voor de 1-0 Pfff... spanning..
Guardiola zag de bui al hangen Letterlijk en figuurlijk.

Tom Egbers: Heren ik wil graag een prognose van jullie van de wedstrijd
Youri mulder: 0-5 haha ga toch weg.. vind hem zowiezo denigrerend praten over de meeste clubs.

Scheids was goed Chapeau..

Gefeliciteerd Chelsea fans!

Het is toch niet te hopen dat chelsea naar de finale gaat. Gaan ze helemaal met elven in de eigen 16 liggen .
Vooralsnog ga ik ervan uit dat het een spaanse finale wordt.
Barca had vanavond te weinig geniale ideeen om die Londense Betonnen muur te doorbreken.

18 april 2012 om 23:00

Als het Madrid - Barca wordt dan wordt er meer gevochten dan gevoetbald, dan ben je nog niks verder...

18 april 2012 om 23:07

Geloof mij maar dat je een finale met ozil ronaldo xavi iniesta messi veel meer spectakel krijgt dan het metselwerk van de londenaren

Sorry maar door Cesc Fabregas en Alexis Sanchez word continu de snelheid er uitgehaalt. Wat vallen die tegen dit seizoen. Echt schandalig, vooral Sanchez voegde geen moer toe aan dit spel.

Hun zijn de reden dat dit Barcelona het minste Barcelona is onder Pep.

Ongelofelijk.

18 april 2012 om 22:48

Gaat wat ver om die twee als hoofdverantwoordelijke te zien voor het ''mindere spel''. Wel vind ik dat de laatste tijd wel heel erg veel van Messi af hangt zoals vandaag. Eigenlijk waren alleen vandaag Messi en Sanchez als echte spitsen in de opstelling, maar als dan zoals vandaag Sanchez een mindere wedstrijd heeft dan creeert Barcelona maar bar weinig.

18 april 2012 om 22:52

Ik kan geen andere reden verzinnen waarom het dit seizoen wat stroever verloopt.

Je ziet ook niet meer het getik van de vorige vier jaren.
Alexis en Fabregas banken, die voegen helemaal niks toe..

En dan nog de uitspraken van zeer gerespecteerde leden dat Fabregas beter is dan Xavi/iniesta.. Man man, Cesc mag niet eens hun schoenen poetsen.

Geweldig. Drogba pakte ze lekker terug door constant te buitelen en te vallen en ernstige blessures te simuleren. Het was een groot toneelspel van hem, waarmee hij wil laten zien wat voor een pussies die spelers van Barca zijn.

Haha ik moet er gewoon om lachen. Niet te geloven hoe Barcelona deze wedstrijd kan verliezen? Bij lange na niet hun beste wedstrijd en natuurlijk spelen de omstandigheden daarbij een rol. Het liep gewoon niet top en toch krijg je nog een 4 tal 100% kansen. Het had makkelijk 1-3 kunnen worden, maar Chelseal schopt die éne kans die ze krijgen er gewoon in. Onvoorstelbaar maar waar. Ze hebben niets anders gedaan dan een handbal verdediging opgesteld en tegen gehouden. Ik kan er geen respect voor opbrengen helaas en kan het me tevens echt niet voorstellen dat ze in Camp nou niet minstens 3 ballen om hun oren krijgen. Ze gaan er echt geen twee maken daar, dus ik zie Barca alsnog vrij eenvoudig door stoten, want dit Chelsea is en blijft een hele zwakke ploeg.

Mensen die gaan zeiken over anti voetbal van chelsea zijn zo verschrikkelijk dom he! Als je gaat aanvallen verlies je met 6-0.. En wat wil je nou liever? Doorgaan of eruit gaan? Chelsea heeft vnv verdiend gewonnen. Zij hebben de kansen gemaakt. Barca niet.

Wie durft nu nog te zeggen dat Cech nooit meer op zijn normale niveau is gekomen sinds zijn hersenschudding? Wat heeft hij Chelsea fantastisch op de been gehouden zeg. Dankzij hem heeft Chelsea in ieder geval weten te winnen. Hopelijk verdedigen ze in Camp Nou net zo goed als in Stamford Bridge.

Sjonge jonge ik dacht even dat we weer in 2009 zaten niet normaal zeg. Barcelona was de voetballende ploeg Chelsea had niks te zeggen maar Barcelona had wel 3/4 hele dikke kansen. Scheidsrechter uitstekend gefloten en een beetje een tegenvallende Messi. Maar goed over 6 dagen zien we wie echt door is want 1-0 is niet de grootste score maar wel een voorsprong van Chelsea.

Wedstrijdverloop was zoals ik het wel ongeveer verwacht had, Chelsea veel verdedigen en Barcelona dat veel op de helft van Chelsea de bal rond liet gaan. Ik had niet verwacht dat Chelsea zou winnen, had eerder een 0-0 of 0-1 verwacht. Belangrijk voor Chelsea is dat ze de nul hebben gehouden waardoor ze zeker nog een kans hebben voor de volgende ronde. De return zal waarschijnlijk wel 90 lang één richtingsverkeer zijn naar het doel van Chelsea.

Niet te geloven dat het slechtste Chelsea van de laatste 10 jaar hier gewoon een resultaat weet te toveren tegen het beste Barcelona team ooit.

18 april 2012 om 22:48

Het Di Matteo effect ;
8 overwinningen en 1 nederlaag sinds hij trainer is, Torres die weer scoort etc. etc.
Die man doet het gewoon goed, al moet hij niet meer Bosingwa en Meirelles laten spelen.

18 april 2012 om 23:14

Prachtig toch The_bison?

Wij zien Chelsea als een zwak elftal, en dat is het dit seizoen ook. Maar mensen om mij heen zeggen dan weer dat Chelsea wel een van de elftallen is die Barcelona kan indammen. Dan denk je toch weer, is het mogelijk? Zou het kunnen? Nouja, het kan. Als je goed verdedigd en heel veel geluk hebt. En dat hadden we!

Geniet ervan, gelukkig is de return nog spannend, dat was eigenlijk m'n grootste vrees!

Ik gun het Chelsea wel maar geef ze toch nog altijd weinig kans in Camp Nou, willen ze doorkomen moeten ze echt heel geconcentreerd verdedigen en weinig tot niets weggeven.

Vandaag was het ook Barcelona dat voetbalde, zoals verwacht, maar Chelsea heeft gespeeld naar de mogelijkheden en een doelpunt kunnen maken. Chelsea liet Barcelona weinig in het spel komen en dan zie je dat ze het heel lastig krijgen.

Deze uitslag is prima voor de wedstrijd volgende week, een spannende pot voetbal.

Haha ik ga hier niet veel schrijven, want ik tril. Enige dat ik wil zeggen:

- Go forward: Losers, Defend: winners.
- King of Drogba!

18 april 2012 om 22:50

Niks king Drogba nieuwe bijnaam: The Barcelona killer Hij is gewoon de ultieme spits. When you need him, he will be there Drogba verdiend een standbeeld.

18 april 2012 om 22:53

Haha Drogba verdiend zeker een standpunt. Met zijn valpartijen probeerde hij Barca uit concentratie te halen en scoren doet ie altijd. Held! Cech verdiend ook een standbeeld. Hopelijk zijn al die haters nu stil dat Cech minder is geworden de laatste jaren, want hij was een ware held. Haha man wat ben ik blij he. Het was niet verdiend, maar Chelsea laat wel zien dat ze het Barca (zelfs met dit matige team) altijd moeilijk maken.

O ja, Ramires en Cole speelde ook geweldig!

18 april 2012 om 22:52

Drogba King? en Ramires dan?

Chelsea kan het nog niet over revanche hebben.
Revanche is pas compleet/voltiood, wanneer zij Barca uitschakkelen.
Kansloos zijn ze helemaal niet in Campnou, dus het kan wel.

Com'on Chelsea

18 april 2012 om 22:55

Zoals ik hierboven zei, Ramires was geweldig. Die man gaf Alves totaal geen ruimte en was met zijn snelheid geweldig. Ook Cole verdedigde geweldig. Dit is ook nog geen revanche voor drie jaar geleden, maar wel revanche voor al mensen die zeiden dat Chelsea kansloos was en dat het 0-5 zou worden.

Mensen moeten één ding onthouden: Chelsea maakt het Barca altijd lastig. Hopelijk zijn die haters nu stil.

18 april 2012 om 23:17

Als Barca uitgeschakeld wordt he, zou echt een topprestatie zijn.
en je hebt gelijk over die "0-5". Je moet ze ook niet serieus nemen. Gister werd ik ook "afgekraakt toen ik zei dat Ramires een belangrijke rol zal spelen vndg.

Maargoed.

Ik ga even Chelsea tv kijken. en met ze vieren.

18 april 2012 om 23:24

Haha ik neem het ook niet serieus, maar toch irriteert je het als Chelsea fan. Je zit bijvoorbeeld live mee te praten bij een wedstrijd van Chelsea. Vroeger zaten die Barca 'fans' daar nooit en nu komen ze ineens haten. Je ziet echt alleen maar reactie van 'nu juich je nog, woensdag wordt het 0-5.'

Nou hierbij, dus niet.
Die reactie irriteerde mij echt enorm. Ik had daarom ook geen zin meer om te reageren. Veel plezier en geniet ervan haha

Een woord: Geweldig!

Ramires, mijn favoriete nummer 7 heeft heeel erg goed gespeeld vandaag.
Ik zei vanaf gister. Chelsea gaat plezier aan hem beleven vanavond. En raak!

Chelsea deed wat ze konden. Cole, Cahil, Terry speelden heel erg goed.

Ik kon me soms ergeren aan Drogba.. maar daarna moest ik telkens lachen om die commentator hahah. Ongelooflijk.. Maargoed

Jullie zijn er nog niet, maar kansloos zijn jullie ook niet in Campnou.

Com'on Chelsea.

De wraak smaak zoet zeg Drogba dolde heel Barcelona waar ik Messi niet heb gezien .. Drogba man hij bleef gaan wat een cultheld is hij van Chelsea. Cahill en Terry speelde een puike partij ,cole ,lampard deden het goed. Drogba denkt zo in your face Barca bam.

18 april 2012 om 22:54

Drogba was idd erg sterk zeg. Dacht dat ie een beetje over the hill was maar hij was top. Als hij het kunstje volgende week nog een keer flikt moet Barca er 3 maken. Dat kunnen ze natuurlijk ook nog wel dus spannend wordt t zeker.

Tja, 1-0. misschien niet een terechte uitslag maar hij staat wel voor Chelsea.

Barca bracht aanvallend té weinig en als het al kansen kreeg stond het alluminium in de weg of scheelde het maar 5 centimeter.
Chelsea hield Barca goed van het eigen spel af door middel van defensief en fysiek voetbal.

Messi vandaag weer niet in zijn doen al had hij wel een paar mooie passes dus totaal onzichtbaar vond ik hem ook niet zoals sommigen beweren.

Het lijkt wel of het allemaal mooi-weer voetballers zijn, want in Engeland wil het niet vlotten met Barca, vooral niet in zo’n stortbui. Thiago zorgde voor wat meer snelheid in het spel en vond het toen ook beter lopen dan met Fabregas.

Volgende week in Camp Nou hoop ik dat Barca dit recht kan zetten, vroeg scoren zal de sleutel zijn, iets wat vandaag ook had kunnen gebeuren als Sanchez iets lager had gemikt.

1-0, geen uitzichtloze positie, maar had liever gehad dat Barca dat uitdoelpunt mee had gepikt.

Ik heb de goal gemist, iets met een afstandbediening en zappen. Maar goed, dit is wel de perfecte uitslag voor Chelsea, uit in Camp Nou kunnen ze gewoon op de counter gaan spelen.

Chelsea stond goed te verdedigen lees ik hier! Haha... Hoeveel kansen moet Barcelona dan krijgen? Ze hebben nu in een halve finale Champions league, vijf 100% kansen gehad! Ja 5 in een halve finale Champions league.

28% bal bezit en dan juichen? Ik zou zeggen , geniet er van de komende 6 dagen! Het echte voetbal zal uiteindelijk zegevieren!

18 april 2012 om 22:51

Dat hoor ik al weken, maar feit is dat Barca het altijd moeilijk heeft tegen Chelsea (vooral qua resultaat).

18 april 2012 om 22:56

Daar heb je gelijk in, maar je kan me toch niet vertellen dat je t leuk vindt om naar te kijken? 11 man op eigen helft!

18 april 2012 om 22:59

Tuurlijk is het niet leuk om naar te kijken, maar wat wel leuk is dat Chelsea de hele wereld stil heeft gekregen met deze winst. Iedereen dacht dat Chelsea kansloos was, maar altijd maken ze het Barca lastig. Mensen onderschatten Chelsea enorm. Daarom hoop ik dat die haters nu stil zijn, want ik heb me er vreselijk aan geïrriteerd.

18 april 2012 om 23:02

Dat klopt, maar ik denk niet dat Barca nog een wedstrijd zulke grote kansen gaat missen. Ze waren veel beter en zullen zeker gaan scoren in Camp Nou. Een vroeg doelpunt van Chelsea zou het helemaal een mooie wedstrijd maken.

18 april 2012 om 23:11

Haha Chelsea heeft enorm veel geluk gehad. Ik kijk Barca wekelijks en ze missen echt nooit zoveel kansen. Barca krijgt volgende week ook kansen, maar probleem is dat Chelsea die ook altijd krijgt. Chelsea maakt in de CL wel meteen hun kansen af, wat betekent dat zij een uitdoelpunt hebben. Ik vraag me af of Barca dat dan nog goed kan maken. Ben benieuwd, Chelsea heeft in ieder geval een goede uitgangspositie.

18 april 2012 om 23:13

En als dat doelpunt dan van Torres komt...

Wat een walgelijke ploeg is dat Chelsea! Je kunt het nauwelijks voetbal meer noemen wat ze doen! het enige wat ze doen is zorgen dat de tegenstander niet kan voetballen maar zelf eens 5 of 6 passes geven is onmogelijk!

Ik moet wel zeggen dat Cech nog steeds een hele goede keeper is. Ik heb een tijdje mn twijfels gehad over hem maar dit seizoen is hij echt weer een baas in de goal!

Hopen dat barca volgende week chelsea alsnog uitschakeld want een finale met Chelsea is bij voorbaat al geen ruk aan!!!

Na alle kritiek op de scheidsrechters, mag dit ook wel eens gezegd worden; wat floot Briche een goede wedstrijd. Nagenoeg foutloos en hij voelde de wedstrijd goed aan.

geweldig,hopen dat the blues het volgende week volhouden.en die barca spelers maar klagen dat Drogba iedere keer ligt.hun zijn wel de laatste die daar wat van mag zeggen.

Barça móet killer instinct krijgen 3 100% kansen nu maken ze het zichzelf moeilijk. Drogba was trouwens de laatste op het veld die ik een goal gunde wat een misselijke schwalbes maakte die.
Hopen dat ze het thuis afmaken.

Chelsea hier gwn verdient gewonnen. Speelde zer efficient in tegenstelling tot Barca, met hun 1000 passjes voetbal-alvorens-te-schieten. Heel mooi dat ze zolang de bal kunnen laten rondgaan op het middenveld, in de zone van de waarheid was het helaas minder.

Messi ook niet te bekennen, buiten enkele steekpassjes. Ook de goal mag hij eigenlijk op zijn naam zetten voor een groot gedeelte. Verder geweldige wedstrijd van Drogba en Cech, maar ook Cahill en Terry. Barca hier gwn verdient verloren!

18 april 2012 om 22:50

ik weet niet welke wedstijd jij gezien hebt maar Barca verdiend verloren?? lachwekkend meer kan ik er niet over zeggen

18 april 2012 om 23:01

ja, verdiend verloren. Ik weet niet wat jij verstaat onder voetbal spelen, maar voor mij is dit nog steeds de bal in het doel van je tegenstander proberen te krijgen. En daarbij zijn passjes en de bal laten rondgaan een middel, geen doelstellig. Want als je doelstelling ''100passjes zonder dat de tegenstander de bal raakt'' wordt, dan speel je voor mij geen voetbal meer. Dus ja, Barca mocht dan mss wat meer kansen hebben, maar ze doen er geen zak mee! Cesc en Alexis die eerst wat met nonchalante stiftertjes afkomen, Alexis die de bal eerst wil stilleggen alvorens te schieten, en zo kan ik blijven doorgaan. Sorry, maar dat wordt door een club als Chelsea gwn afgstraft. Messi was ook niet te bespeuren, buiten enkele steekpassjes die dan weer onschadelijk werden gemaakt door ofwel JT, Cahill, Cole , Ivanovic of Cech. En dat uitgerekend Messi de bal verliest en Barca zo het deksel op haar neus krijgt is gwn hilarisch. Dus ja, Chelsea gwn dik verdiend gewonnen.

18 april 2012 om 23:46

Ja, het doel van voetbal is scoren. Maar jouw redenering volgend is het zinloos te discussiëren of een overwinning verdiend is, want dat is-ie dan per definitie altijd. Ik heb (als objectieve toeschouwer) een veel beter maar slordig afwerkend Barcelona gezien. Chelsea heeft zeker niet heel erg goed verdedigd, want zoals vaker hierboven opgemerkt flink wat opgelegde kansen weggeven. Daar staat één schot op doel van Chelsea tegenover. Kan me bijna niet voorstellen dat Chelsea doorgaat.

Wat een schande spel van Chelsea zeg zelfs Drogra zat 90 min mee te verdedigen! hopelijk maakt Barca thuis geslacht van die anti team!

Waarom klaagt iedereen over Drogba?

Hij heeft Barca bestreden zoals Barca zijn tegenstanders bestrijdt. Nu weten ze hoe het voelt.

Drogba is een levende legende.

18 april 2012 om 22:51

Drogba was de grootste en sterkste man daar op het veld en gaat liggen als er een zuchtje wind door stamford bridge waait! vind je het gek dat iedereen over hem klaagt!

18 april 2012 om 23:48

Je verlagen tot het niveau van je tegenstander is doorgaans geen goed idee. Heb bovendien geen theater van Barca gezien vandaag. Nee, Drogba heeft zich (net als drie jaar geleden overigens) als een zielig kereltje laten kennen.

Wel een goede voetballer, dat wel.

19 april 2012 om 02:26

Blijkbaar weet je dan niet wie Drogba is of heb je afgelopen jaren onder een steen geleefd. Hou je opmerkingen maar bij super lig, die volg je wel neem ik aan.

En nu wachten op reacties van Barca waar het dit keer aan lag. De scheids, het veld, het weer? Ze zullen wel weer 10 penals verdiend hebben volgens hunzelf, Chelsea had natuurlijk 5x rood moeten hebben.

Heerlijk dit! Wat gun ik barca deze nederlaag, wat heb ik een heerlijke avond

Jammer van de wedstrijd dit deed me denken aan Inter met Mourinho. Inzakken en hopen dat je kan scoren en niet verliest. Toch tragisch dat zo'n goeie ploeg zo bestreden moet worden. Neemt niet weg det Chelsea onwijs gedisiplineerd heeft gespeeld! Gefeliciteerd Fans!

18 april 2012 om 23:15

Niet vervelend bedoeld, maar dit is vrijwel de enige manier om tegen deze goeie ploeg te spelen voor resultaten. Is niet echt mooi om naar te kijken, maar wat wou je dan? Dat Chelsea zegt ja laat Barca maar winnen zolang wij de wereld maar vermaken met ons spel?

18 april 2012 om 23:26

Ik was een neutrale kijker dus ik heb graag wat meer voetbal willen zien van de kant van Chelsea.. Het kan inderdaad de enige manier zijn maar dat vind ik toch heel jammer. Op een gegeven moment was het maar gewoon een beetje de bal naar voren schieten niet eens proberen om de bal in de ploeg te houden. Dat had ik dan wel weer verwacht van een ploeg als Chelsea.

18 april 2012 om 23:30

Tja zit wat in, maar je laatste zin baseer je denk ik meer op de reputatie van Chelsea in het algemeen. De laatste tijd draait Chelsea niet lekker, ze zijn aan renovatie toe. Dat dit matige Chelsea alsnog een lading van de beste aanvallers ter wereld tegenhoudt vind ik best knap, al ziet het er niet zo mooi uit natuurlijk; Het mooie voetbal komt vast ooit wel weer terug in West Londen, maar voorlopig zullen we het hiermee moeten doen.

Koekje van eigen deeg zeggen ze hier. Drogba liet zien hoe het nog beter kan. Gefeliciteerd Chelsea fans.

18 april 2012 om 22:50

Drogba liet Zien hoe Barca speler altijd goed kunnen duiken

18 april 2012 om 22:53

Koekje van eigen deeg it is zoals ik ook al in Live Meepraten zei. Toch blijft het een akelig ritueel op een voetbalveld.

18 april 2012 om 23:00

Dat zei ik dus ook al tijdens live meepraten. En Drogba laat even aan Barcelona zien hoe het voelt als je tegenstander zich steeds aanstelt.

Wat heb ik vanavond weer gewalgd van chelsea. Om zo te durven spelen voor eigen publiek, daarvoor moet je diep diep zinken. Liever voetballend ten onder dan op zo'n manier een laffe 1-0 over de streep trekken. Uiteraard zullen hier reacties op komen, maar hoe chelsea zich opstelde, daar kan helemaal niemand trots op zijn. Laten we hopen dat het volgende week alsnog rechtgezet zal worden.

18 april 2012 om 23:18

Want Barcelona is de enige ploeg die op welke manier dan ook mag winnen? (schwalbes, scheids in je voordeel etc.)

18 april 2012 om 23:40

Barca voetbalt tenminste. Wat Chesea hier heeft laten zien is een echte schande voor het voetbal en hun fans.
Thuis zo spelen met 10 man voor de goal en zo proberen te overleven??

Ik zou me doodschamen als echte voetballiefhebber en fan van Chelsea

19 april 2012 om 07:50

Sorry, maar ik kan je verzekeren dat elke fan, ongeacht hoe Chelsea speelt, hier zeer tevreden over is. Dit is serieus de slechtste selectie van Chelsea in jaren en dan win je van Barca: geweldig! Trouwens, wat denk je dan? Wat Chelsea vol op de aanval gaat, zodat het zeker 0-5 voor Barca wordt? Liever resultaat (en verdedigen) dan te worden weggetikt (en aan te vallen).

wat een laffe pot voetbal van Chelsea. Als je van voetbal houd dan kan je hier toch niet van genieten man man... Barcelona heeft wel weer lesje efficiency gehad, scoor je niet dan doet de tegenstander dat wel. Drogba had allang een keer geel moeten krijgen voor zijn schwalbes en fabregas en sanchez waren drama, wat een lage handelingssnelheid hebben die twee. Hopen dat barca het in de return afmaakt en bayern wint of gelijk speelt tegen real, want een finale tussen chelsea en madrid ga ik van huilen. De bal blijft dan op de middenstip liggen omdat beidde niet durven aan te vallen.

Niet terecht, maar nu gaan we wel een hele mooie wedstrijd krijgen over 6 dagen.. ondanks dat mn voorkeur voor Barça is in deze, heeft Chelsea knap stand gehouden.. paar fantastische wedstrijden de komende week

Heerlijk :D anti voetbal van chelsea perfect uitgevoert, leek op Inter 3-1 Barca van 2011 Heerlijk, Als dit de manier is voor chelsea om de finale te bereike dan is het maar zo. Het is tijd dat een ander team eens de beste van europa is. Chelsea kwam met een idee, met een tackiek En Barca moet maar de oplossing vinden, zo niet dan zijn De Blue's the aanschouwen in Munche. En niet te vergeten, Drogba is een Beast tusse 3 verdedigers steeds en komt er gewoon met power door heen. Prachtig, GO Blue's 3

18 april 2012 om 23:04

Het is inderdaad een tactiek omdat ze winnen maar voor iemand als ik en vast meer die neutraal kijken vind ik het heel jammer dat er zo gevoetbald word als dat voetbal mag heten. Het balletje rond laten gaan is voetballen. Het hoeft niet zo hatelijk vaak wat barca doet want daar word je echt gek van maar hoe Chelsea vandaag gespeeld heeft vind ik in ieder geval helemaal niets.

Niks aan de hand voor barcelona. Zijn natuurlijk stukken beter dan Chelsea, en 1-4 was logischer geweest. De wedstrijden van volgende week worden in ieder geval weer een stuk interessanter.

Hoe Cech de bal van Puyol tegen hield was onmenselijk.

Scheids was in mijn ogen top. Hij liet zich niet gek maken door de spelers, met als resultaat een wedstrijd zonder controversie.

Dames en heren, vanavond heb ik de nieuwe bijnaam voor Didier Drogba bedacht. Namelijk: The Barcelona killer!!! Haha Drogba was bezig met Masch, Puyol en Alves, die hadden echt een klote avond he?

Ramires, sneller dan het licht, spaceshutle vriend. Chelsea, oh Chelsea....

Messi?? Haha Terry heeft fenomenaal gespeeld. Oh oh oh oh, Lampard, foutloos, Cole, foutloos. Ivanovic, foutloos.

The Barca killer, the barca killer, the barca killer.

18 april 2012 om 23:01

Nou, het was eerder een giller hoe Drogba speelde. Leuk voor hem dat net hij die 1-0 er in schoot, maar wat een clowneske voorstelling van die man.

De reden van het succes van vanavond is het ijzersterke optreden van de defensie van Chelsea. En ik hoop echt dat volgende week Torres speelt in plaats van Drogba. Want Drogba als target man opstellen betekent een kansloze wedstrijd spelen. Het veld in Nou Camp is veel te groot, dat krijgt Drogba niet belopen en wederom de pias gaan uithangen zal ook niet helpen.

Het zou me trouwens niets verbazen als Di Matteo gaat kiezen voor een 5-5-0.

18 april 2012 om 23:10

Lieverd het is niet erg. Het is echt niet erg, jullie waren gewoon laf. Daar kan je niks aan doen weet je. Wij zijn de winnaars en jullie de verliezers. Ik zou als k jouw was ook het Spaans voetbal veranderen. Echt hoor

18 april 2012 om 23:53

Zeg Gianfranco, je weet dat er nog een wedstrijd komt, hè?

19 april 2012 om 07:54

Ik kan je verzekeren dat Drogba speelt, want hij is fysiek enorm sterk en daar kan Barca niet mee omgaan. Tevens kan Drogba dat echt wel belopen, hij is ijzersterk hoor. Ook is het een echte targetman en hij kan mooi de passes geven op de snellere spelers.

Ik sta niet achter dat duikelen, maar vandaag was enkel een spelletje om Barca uit hun concentratie te halen.. En weet je? Dat is eigenlijk best gelukt.

En tenslotte: het interesseert me niks hoe verdedigend we spelen tegen Barca, als we maar niet worden afgemaakt. En dat gebeurde vandaag gelukkig niet.

Oei ben ik de enige die Messi echt dramatisch vond spelen? Hij doet werkelijk alles zelf, daar is ook echt het hele spel van Barcelona op afgestemd. Tuurlijk, in 90% van de wedstrijden werkt dit, maar tegen hecht verdedigende teams is dat wel even anders (een reden waarom Barca veel minder punten zou halen in Engeland). Hij staat net voorbij de middenvelders, pakt daar de bal op en doet zijn ding, wat tegen geode ploegen dus elke keer balverlies oplevert.

Barcelona moet iets meer terug naar de basis. Fabregas is nu een soort halve spits, dat werkt niet, hij wordt misbruikt. Messi moet meer in de spits blijven of meer meters afleggen. Van Persie laat zich ook vaak zakken maar is dan wel optijd terug in de spits doormiddel van fantastische loopacties. Messi staat vaak stil bij balbezit waardoor briljantjes als Fabregas en Xavi nergens een steekbal op kunnen geven.

Wellicht dat de terugkeer van Villa Barcelona goed zal doen. Natuurlijk, voetballend is hij 100 keer minder dan Fabregas of Iniesta maar heeft wel een echte spitsloopactie.

2 man's of the match, en gedeeltelijk ook 3.

1. Ramires, wat speelde deze man geweldig!
2. Cech, keepte uitmuntend goed, echt briljant gekeept
3. Drogba, vanwege zijn doelpunt. Voor de rest bijzonder irritant bezig de hele avond. Heb nog mensen zien tweeten, schijnheilig Barca, maar die keken toch een andere pot, want Drogba was diegene

Overigens speelde Ashley Cole, Terry, Cahill en Ivanovic (de Defensie, maar Cole viel op door zijn felheid enz) ook goed.

18 april 2012 om 23:08

Drogba was weliswaar irritant bezig, maar ik vond hem vandaag ook bij de betere spelers behoren. Die man is zó sterk aan de bal en hij had een paar geniale acties. Natuurlijk, vanavond ging hij wel heel erg makkelijk naar de grond, zo nu en dan, maar dat leverde meermaals een vrije trap op (dus tijd om de boel te organiseren en het tempo een beetje uit de wedstrijd te halen). Drogba was vanavond dus niet alleen heel erg nuttig, maar ook nog eens enorm belangrijk vanwege zijn doelpunt.

19 april 2012 om 13:47

Belangrijk vanwege zijn doelpunt.
Irritant vanwege zijn gedrag en Nuttig vanwege zijn sterke lichaam en paar leuke acties, maar niet bijzonder goed ofzo. Beste was bij mij toch Ramires en Cech

Kan die Terry niet eens met Drogba gaan praten? Speelde gewoon met gebroken ribben en Drogba ging al jankend liggen als er maar naar hem gekeken werd.. Kon af en toe mijn lachen niet inhouden als hij weer naar de grond ging..

Vergeleken met Chelsea speelt de Graafschap fantastisch. Dit is toch werkelijk waar Champions League onwaardig. Kan niet wachten op volgende week. Voetbal wordt beloond, zonder twijfel.

Barcelona speelde niet op oude niveau, wel ging het (positiespel) wel wat beter na de komst van Thiago ipv Fabregas.
Chelsea heeft natuurlijk maar 1 echte kans gehad en dat was direct een goal, Sanchez & Fabregas moesten natuurlijk scoren maar met name Fabregas probeerde het te mooi.
Chelsea heeft in ieder geval een goede uitgangspositie voor zichzelf gecreeërd voor de return in het Camp Nou.
Cech heeft erg sterk gekeept en hij is gewoon de motm aan de kant van Chelsea.

Laat ik beginnen met een citaat
freaksoccer :

"sorry maar op zulke momenten moet Ronaldo net het verschil maken."

"ronaldo probeerde het wel maar keer op keer is het mislukt."

Ja ik heb Ronaldo erbij gehaald maar alleen voor hierboven.
Ik weet niet hoor maar het lijkt allemaal veel moeilijker dan het is, Barcelona met de grootste kansen maar Chelsea had 1 goede nodig om een goal te maken.

Dan mag je 75% balbezit hebben maar als je niet scoort dan stelt dat ook niet veel voor.

Maarja, dan lopen die commentators bij Sport1 domme dingen te roepen en te huilen dat Chelsea het niet verdient.. Miscchien ook niet, maar ze hebben wel gescoord en gewoon goed verdedigd.

Barcelona niet zuiver vandaag en erg slordig, ik als Madrid-fan kan ervan genieten maar ik hoop dat de Barcelona fans nu begrijpen hoe vervelend het is om zo te verliezen.

Behalve dat vond ik ze niet eens slecht spelen.
Gefeliciteerd Chelsea fans, goed gedaan door jullie ploeg.

Toch denk ik dat Barcelona dit thuis afmaakt.

Nu even terug naar m'n citaat

Sorry maar op zulke momenten moet Messi net het verschil maken.

Messi probeerde het wel maar keer op keer is het mislukt.

... Oja die laatste kans, had erin gemoeten maar zo zie je maar weer dat het geluk niet altijd met je is.

Fijne avond.

Wat een lelijke overwinning! Ik gun het Chelsea best, ook omdat ze zo'n matig seizoen draaien maar dit was zulk anti-voetbal.. Moet je toch als team, club en supporters niet willen:s Desondanks gefeliciteerd, ben benieuwd wat de return gaat brengen..

18 april 2012 om 23:37

Als supporters zijnde willen wij het ook niet zo, maar wij hebben nog wat goed te maken tegen Barca dus ik vind het best;

Chelsea is gewoon een lastig te bespelen ploeg voor Barca. Dat bleek vandaag wel weer, ondanks de grote kansen die ze hebben gehad. Chelsea speelde verder erg gedisciplineerd in de organisatie. Op gegeven moment moest ik aan Stoke City denken met die inworpen van Ivanovic

Bij de goal (waar Messi balverlies lijdt op het middenveld) gaan alle credits toch wel naar Ramires, Goede aanname, mooi op snelheid en lekkere voorzet met z'n linker. Drogba was ondanks die goal vreselijk irritant vandaag, sjonge jonge. Maar voor Chelsea in deze wedstrijd super belangrijk

Ben benieuwd naar de terugwedstrijd. In Camp Nou is het veld toch groter, ligt toch meer in het voordeel van Barca. Mja ook daar krijgt Chelsea minimaal 1 100% procent kans.

Slikken en doorgaan. Op naar El clasico van zaterdag! En daarna vol aan de bak thuis tegen Chelsea! Er zal met 2-0 moeten worden gewonnen thuis. Chelsea zal ongetwijfeld gaan verdedigen en op de counter gaan spelen. Helaas hebben we vandaag verloren, er is nog niets voorbij we moeten doorgaan en vol voor een plek in de finale gaan. Iedereen had verwacht dat Barcelona dit wel "eventjes" zou gaan winnen. Maar zo simpel ligt/lag het niet. Barcelona kreeg de kansen en maakten die niet af. Verder werd er in een te laag tempo gevoetbald. En helaas had ook Messi vandaag zijn dag niet. Jammer maar helaas. Messi kan ook niet altijd zijn dag hebben, net als heel Barcelona overigens. Helaas het was zo'n dag dat het niet wilde. Dan maar thuis hopen op een 2-0 overwinning

Ik ben erg blij met deze uitslag! Sowieso omdat de wedstrijd van volgende week echt nog ergens om gaat en spannend is, maar ook omdat ik Chelsea veel liever zie winnen dan Barca. Al was dit de eerste wedstrijd dit jaar waarin geen enkele Barca speler zich heeft aangesteld of beklaagd, chapeau. Nu maar hopen dat ze dat gedrag niet expres opsparen voor zaterdag.

Trouwens ook hulde voor de scheidsrechter, fantastisch gefloten! Blij dat deze wedstrijd niet op basis van discutabele beslissingen beslist is. Ben benieuwd naar volgende week, hopen op een eerste helft zonder Barca goals, dan kan het zomaar heel leuk worden!

18 april 2012 om 22:56

Een Arsenal-fan die chelsea graag ziet winnen van barça? Weet je zeker dat je niet liever voor Inter wordt ofzo? Arsenal staat voor het tegenovergestelde van wat we vandaag gezien hebben.

18 april 2012 om 23:00

1. Ik hou van de Engelse competitie, het voetbal, de intensiteit. Dat zie ik veel liever dan de Spaanse, dus ik hoop dat er een Engelse club in de finale komt. 2. Ik heb een hekel gekregen aan Barca dankzij hun strontvervelende gedrag jegens scheidsrechters (kaarten vragen, bestormen bij iedere beslissing) en schwalbes. Ik zeg niet dat ik blij ben dankzij het vertoonde voetbal, noch dat ik Chelsea een warm hart toe draag, in tegendeel, ik haat clubs die dankzij een rijke investeerder ineens een topclub worden, maar alles bij elkaar opgeteld hebben ze wel mijn voorkeur boven Barca.

18 april 2012 om 23:08

@ Xavifcb

Dat is meestal zo tegen Barcelona. Als bijvoorbeeld Man United tegen Barça moet zijn de meeste Manchester City, Arsenal en Chelsea fans voor Man United, speelt Inter tegen Barça zijn de meeste Juventus en AC Milan fans voor Inter, speelt Barça tegen Milan zijn de Inter en Juventus fans voor Milan etc etc. Dat is hun goed recht en het geeft vooral aan hoe groot Barcelona tegenwoordig wel niet is.

Het was echt een frustrerende avond. De kansen gingen er maar niet en men ging soms wat lichtzinnig om met de kansen met name Alexis.

Chelsea heeft wel sterk verdedigd in de 2de helft en ik ben bang dat ze zo zullen doorgaan waar ze in de 2de helft geeindigt zijn namelijk "park the bus".barça zal het niet simpel hebben om een opening te vinden maar ik heb er toch goede hoop in.

Proficiat Chelsea-fans en rendez-vous volgende week in Camp Nou!

Vamos Barça!

Chelsea heeft wel alles in deze boeiende wedstrijd gestopt, waarvoor respect! Desondanks zou ik het heel jammer vinden mocht Barcelona niet doorgaan naar de finale. Het wordt hoe dan ook erg lastig, toch zou ik mijn geld nog altijd op Barcelona zetten.

Als mensen dit een goede overwinning vinden, houden ze niet van voetbal. chelsea voetbalde niet.

18 april 2012 om 22:57

Ze hebben Barcelona waardig bestreden met een overwinning als gevolg. Tegen Barcelona kun je het teams toch niet kwalijk nemen dat ze goed proberen te verdedigen. Frustrerend voor Barcelona maar ik vond het een mooi gevecht.

tjaa, wat was dit een uitermate saaie wedstrijd. Een drogba die bij elk contact naar de grond gaat, een 11 man muurs van chelsea, een TE geduldige barca, een messi die niet veel dingen liet zien, kansen die van barca niet werden benut. Kortom een verlies van het voetbal, chelsea zeeeeeeer onverdiende winnaar. Dan maar barca thuis winnen. Het wordt hopelijk een barca-bayern.

Balen van de counterattack, daar rekende Barça niet op. En Chelsea krijgt van mij een 10 voor verdedigen, daar kwam geen muis doorheen. Hoe dan ook, niks om ons zorgen om te maken, Barça gaat gewoon door naar de finale, geloof me, maar toch gefeliciteerd voor de Chelsea-fans met deze overwinning. Met zo'n goede verdediging verdien je het om de 0 te houden (bal op de paal in de laatste minuut was pijnlijk om te zien).

18 april 2012 om 22:53

Geen muis kwam door de verdediging?? vijf 100 procent kansen?? Halve finale Champions leaque. Wat had je dan verwacht?

Tja wat kun je zeggen, dit was gewoon de avond van Chelsea..
Barca had zoveel kansen, maar de bal wou er gewoon niet in.
Nu thuis maar afmaken..

18 april 2012 om 22:52

Dit was de avond van Didier Drogba, a.k.a The Barcelona killer. Believe we come and get you in Spain Hahah serieus, dit Chelsea met Mikel en Mereilles haahah dit kan toch niet??

18 april 2012 om 22:57

Ik vond het de avond van Chelsea, zoveel geluk heb je toch niet vaak.
Chelsea heeft alles gegeven, en toch had Barca zoveel kansen, die ze gewoon moesten maken.
Maja dit is voetbal, nu hopen dat Barca thuis de kansen wel afmaakt.
Want ookal stond Chelsea met veel man te verdedigen alsnog kreeg Barca genoeg kansen.

18 april 2012 om 23:02

True maar komt goed We have still unfinished busniss to settle

18 april 2012 om 23:07

Tipi09, is het geluk of kwaliteit?

Die bal van Puyol bv. Dat is toch prachtig in het hoekje gekopt. Als een keeper geweldig is en zulke ballen eruit kan halen, is dat toch eerder de kwaliteiten van een geweldige keeper dan geluk?

18 april 2012 om 23:22

En 2x de paal wil dan ook betekenen dat Cech 2x gespasserd is maat hij superveel geluk heeft dat de bal er niet in ging. En dan Cole die die ene bal mocht uithalen dat Cech ook niet had gevangen.
Dat zijn al 3 x dt hij zuiver was gepasseerd maar met veel geluk voor hem het geen goal was.

Geweldig gekeept noem je dat?

18 april 2012 om 23:27

lol jij ben echt blij he, maar ik weet niet hoor. In Camp Nou wordt het nog heel lastig. Wordt daar zomaar een drie nulletje en dan is het gedaan hoor!

18 april 2012 om 23:27

Natuurlijk is die keeper van Chelsea top, en ook die spelers.
Maar die 2kansen van Sanchez, en die van Cesc, daar moet je toch wat geluk hebben, want de keeper was toen al verslagen.
Trouwens ik feliciteer Chelsea met de overwinning.

haha heerlijk. 85 minuten staan ze voor Cech en ze creeëren niks, helemaal niks. Eenhandjevol B-kansen die door de B-spitsen gemist werden. Fabregas, ben zo blij met die transfer. Als je op die vent moet rekenen, kun je evengoed forfait geven.

19 april 2012 om 11:52

2 maal doelhout, 1 bal van de lijn gered, 2 ballen rakelings naast, ... Noem je dat niks creëren? Misschien heb je naar een andere match gekeken?

Die Chelsea fans zijn wel heel blij haha het is maar 1-0 geworden.. volgende week ziet Chelsea andere Barca in Camp Nou en dan wordt het 4-1 voor Barca.

19 april 2012 om 01:16

Ja, dat ging het tegen Benfica ook worden en vanavond ook. Niet dus. We zien wel wat het wordt. Chelsea maakt een grote kans door te gaan. Hoeven niks te veranderen. Barca komt zaterdag Real nog tegen en moet dinsdag dan alweer zwaar aan de bak. Barca heeft geen uitgoal dus als Chelsea 1x scoort moeten ze er 3 maken. Vandaag hadden ze 25 kansen nodig en geen goal. Laat ons zeggen dat er 1 ingaat, dan moeten ze 75 kansen bij elkaar voetballen om met 3-1 te winnen. Op 90 minuen, geen schijn van een kans.

Pfff die di mateo heeft echt et geluk aan zijn kont hangen haha! Maar goed eigen schuld. Je wist van tevoren dat Chelsea zo gaat spelen, en dan moet je maar 100% geconcentreerd zijn. Ze voetbalden aardig, maar als je zo'n makkelijke goal weggeeft en vervolgens aardig wat goede kansen mist tja. Zie het nog wel goedkomen trouwens hoor, Barca is altijd beter in camp nou vooral Messi. Maar een vervelende stand is het wel.

Wat wel vervelend is is die Drogba, man die heeft in 1 wedstrijd net zo veel schwalbes gemaakt als busquets in dit hele seizoen. En dat is echt een wereldprestatie!

Laat de chelseafans maar even genieten van deze overwinning. Volgende week gaan ze er toch aan iedereen doet net of chelsea al door is maar 1-0 is niks dat maakt barca wel goed.

Uitstekende wedstrijd, uitstekend resultaat!
Ik had verwacht dat Chelsea zou winnen (heb ik ook toto op gezet) in tegenstelling tot analysten van de NOS (5:0 hahahaha).
Je kon aan het einde horen, hoe teleurgesteld de commentatoren waren, net zo teleurgesteld als hoe blij ze gisteren waren
Nu op Camp Nou ingraven en counteren, a la Rubin of Inter

Komt er van als je met 0 spitsen speelt en 6 middenvelders(ja heb het over Barca) en op hun eigen helft zitten te tikken , aan balbezit heb je werkelijk niks ...

Als Belgische kijker van 2be begin ik verheerlijking van Barcelona wel wat beu te worden van meneer Deferme...

ALs ik de reacties hier allemaal lees dan is objectiviteit en realiteit ver te zoeken en spelen sentimenten een grote rol. Maargoed, wat is die Drogba een rare voetballer zeg...haha...sinds de de 20e minuut van de 1e helft dacht ik al die gewisseld zou worden. Hij had overal pijn en lag alleen maar op de grond..haha..wat een vreemde vogel.

Chelsea toch wel onverdiend gewonnen naar mijn mening, maar ze hebben aan de andere kant Barca toch weer redelijk goed vastgezet. Dit resultaat houdt het gelukkig wel spannend en wat een kans in die laatste minuten. Aan Drogba zijn schwalbes heb ik me toch weer geërgerd en wat ik ook erg vind is dat de commentator rond de 65e minuut toch weer over Messi moet zeggen dat die geirriteerd is omdat alles niet naar zijn wens loopt etc. Ik denk dat Barcelona het thuis gaat afmaken, maar we zullen het zien!

als ik chelsea supporter was had ik mijn team uitgefloten. Hiervoor kom je toch niet naar een stadion. Heel lelijk dit. Wanneer Barcelona volgende week een beetje vroeg scoort, wordt het 5 a 6 nul.

Chelsea heeft net als Inter in 2010 gespeeld : sterke organisatie en dodelijk efficiënt.

Proficiat Chelsea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Real Madrid verloren en Barca verlore?
so so

maar was wel een hele goeie wedstrijd en mijn hart ging kapot bij de laatste kans van barca!!

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Youri Mulder bezig is aan zijn rouw proces . Deze klap komt hij niet meer te boven omdat hij zei Chelsea 0-5 Barca

no stress barcelona heeft krachten gespaard voor el clasico dinsdag maken we wel gehakt van chelsea 5-0 word het

Kan iemand mij vertellen wat er nou te genieten valt van het spel van Chelsea? Want ik blijf me er over verbazen dat mensen er graag naar kijken, aangezien ze amper een aanval eruit halen of uberhaubt balbezit hebben.. Niet dat Barca vandaag op zijn best was, maar daar valt veel meer van te genieten toch?

18 april 2012 om 22:59

Het gaat bij de meesten hier niet om het spel van Chelsea, maar ze zijn blij dat Barca heeft verloren.
Barca had genoeg kansen, maar als je niet scoort, dan kun je zoiets voorhebben.

18 april 2012 om 23:00

Sorry hoe kan je genieten van het voetbal van Barcelona , gewoon de hele tijd doelloos rond tikken , ow geen opening kom we spelen de bal 40 meter achteruit en gaan daar wat rond tikken . Dat is echt gewoon saai , Chelsea speelt gewoon slim , is ook gewoon idioot om te gaan jagen bij een ploeg die toch maar gewoon tikt en bal terug achteruit speelt. Barca zorgt met hun eigen saaie speelstijl dat andere ploegen zo moeten spelen , ik kan ook gerust met mijn ploeg een heel wedstrijd van achter gaan tikken , maar is saai voor supporters en met balbezit win je niks...

18 april 2012 om 23:13

Als het doelloos zou zijn, dan zouden ze geen enkele kans hebben gehad, maar Barca had genoeg grote kansen om hier gewoon te winnen, dat ze niet scoorden heeft wat met pech te maken.
Trouwens het is nog niet gespeeld, er is nog een terug wedstrijd, en ik denk niet dat Chelsea ook in de 2de wedstrijd zoveel geluk zal hebben, dat de bal er niet in gaat.

18 april 2012 om 23:57

Tipi09

Maak je niet druk jongen
Wij hebben van Anti-voetbal verloren en wij werden niet overklast als sommigen gisteren. Wij zeggen tenminste gefeliciteerd Chelsea met hun winst en wij zeggen niet dat die goal buitenspel was om ons verlies in te dekken nee wij hebben respect voor ons tegenstanders. Hoe zij maar spelen.
Let maar op a.s zaterdag krijg je niets anders dan 9 man voor hun doel. Blijkbaar is het de enige manier om Barcelona af te stoppen.

Ik moet je echt eerlijk zeggen, ik weet niet hoe dat komt maar zo een verlies heeft mij totaal geen pijn gedaan als in de wedstrijden in La Liga. Misschien omdat ik een zware wedstrijd had verwacht.

Maar in Camp Nou zullen we het afmaken. Het veld is groot en ruimtes komen wel. hopelijk wordt het vroeg 1-0 zo dat zij moeten komen en vroeg een open wedstrijd wordt.

Visca Barca.

19 april 2012 om 00:49

Ik had natuurlijk liever dat Barca had gewonnen, maar verdrietig ben ik zeker niet.
Ik ben trots op dit team, dat alle ploegen gek maakt, en elke trainer kop zorgen bezorgt om een manier te vinden om Barca te stoppen.
ookal zouden ze niks winnen, dan nog is het een prachtig jaar geweest, ze hebben de laatste jaren zoveel gewonnen, dat het mij niet veel uitmaakt moesten ze niks winnen.

Al weet ik zelf, zoals veel anderen dat je dit Barca niet zomaar uitschakeld.

19 april 2012 om 16:43

@thebutcher

Ik kijk vanuit mijn trainersoogpunt. Wat dat betreft is het spelen en trainen op de manier waarop Chelsea voor de dag kwam zoveel makkelijker te doen dan de speelstijl van Barca.. Dat vraagt om zoveel beheersing van verschillende voetbalaspecten dat daar echt jaren overheen gaan voor je zoietts onder controle hebt. En daarom kan ik er zo van genieten omdat je ziet dat dit een soort "vakmanschap" is.
Dat jij zegt dat je dat "gewoon" met je eigen team ook wel even kan doen slaat toch ook nergens op? Weten jou spelers wel hoe ze op welk moment de bal aanmoeten nemen? Weten ze waar ze moeten staan en hoe ze moeten lopen bijvoorbeeld?

Dat de speelstijl ervoor zorgt dat ze de tegenstander terug dwingen tot eigen zestien is misschien een minpuntje maar dit dwingen ze zelf af.

Is het Jan van Sta-effect of gewoon verborgen kwaliteit van Di Matteooooo!!

De big guys zijn opgestaan, Lampard, Drogba, Terry en Cole.

Drogba, je bent een levende legende. Je valt, staat weer op. Vervolgens val je weer, daarna sta je weer op. Ik kan je alleen maar applaudiseren. Thanks for your goal. Wat heeft hij lang gewacht op dit moment.

Kom op Chelsea, pak ze definitief aan!!

Chelsea mag trots zijn op hun overwinning dat wel maar ik kan je nu al vertellen dat ze in Camp nou overlopen gaan worden.

Verdiende overwinning voor Chelsea. Hun tactiek heeft gewerkt, ook al vinden mensen het waardeloos, het is de enige manier om kans te maken tegen Barca. Geef je ze ruimte, dan ben je de lul. Chelsea zette goed druk op de belangrijkste spelers van Barcelona en profiteerde natuurlijk enorm van de fout van Messi vlak voor rust. Dat Barca kansen krijgt, dat overkomt je gewoon....het is niet allemaal te verdedigen natuurlijk.

Voordeel is nu wel dat Chelsea aanstaande zaterdag wellicht ook een beetje met de gedachtes bij de return zit als ze tegen Arsenal spelen, dat biedt perspectief voor Arsenal

Desalniettemin, gefeliciteerd Chelsea-fans, jullie mogen trots zijn op deze uitslag.

18 april 2012 om 23:01

Als je naar de uitslag kijkt heeft dat idd gewerkt, maar als je naar de kansen kijkt, ondanks dat Chelsea met iedereen aan het verdedigen was, kreeg Barca toch genoeg kansen.
Dus ik weet niet of Chelsea in Barcelona hetzelfde geluk zal hebben als vandaag.

18 april 2012 om 23:13

Barca heeft 4 of 5 kansen gehad, normaal krijgen ze er per wedstrijd wel een stuk of 20 geloof ik, dus dat verdedigen heeft wel geholpen, hoe dan ook. Je kan tegen Barca doen wat je wil, maar op de een of andere manier creeëren ze toch wel kansen, maar je kan het wel tegenhouden.

In Camp Nou is het veld veel groter en dus meer ruimte voor Barca. Dat gaat Chelsea denk ik uiteindelijk de finale kosten.

18 april 2012 om 23:17

Ja Barca krijgt vaak veel kansen, maar je moet niet verwachten dat ze in Londen 10 open kansen krijgen.
Chelsea heeft ook top spelers.
Ondanks dat Chelsea goed verdedigde kreeg Barca genoeg kansen om te winnen, maar de bal wou er gewoon niet in.
Zoals ik eerder hierboven heb gemeld, het was gewoon de avond van Chelsea.

Zoals Cruijff al zei : zij kunnen niet van je winnen maar jij kunt wel van hen verliezen...

Precies wat er vanavond gebeurd is : zelf zes 100% doelkansen laten liggen, zelf één keer dom balverlies hebben (messi) en dan op een fatale counter lopen.

Vandaag ook nog eens teruggedacht dat Barcelona volgens Ronaldo geen spektakelvoetbal brengt : wat wil je, de tegenstander gaat in eigen huis met 9 voor eigen doel liggen (de bus parkeren noemen ze dat) en Barcelona kan niet counteren (moelijk als er geen 10 meter meer is tussen doellijn en laatste verdediger).

Ik hoop voor Chelseafans dat het dit niet is wat hun ploeg iedere week brengt, persoonlijk vind ik er helemaal niks aan, puur afwachten tot de tegenstander een foutje maakt en voor het overige zelf helemaal niks brengen.

Ook gedacht aan de talloze verhalen over schwalbes waar Barcelona heel erg vaak van beticht wordt ; nu was er maar ééntje die voor de titel van schwalbekoning in aanmerking komt, hij droeg een blauw truitje en luistert naar de naam Drogba ; het zou Chelseasupporters sieren om Barcelona nooit meer van schwalbegedrag te beschuldigen als iemand in het eigen team die 1m90 groot is en 100 kg weegt zelf bijna niks anders doet dan ter aarde neerstorten.

Enigszins gevreesd deze uitslag ; het spel van Chelsea ligt Barcelona gewoon niet en het kleinere speelveld van hen maakt het nog eens extra moeilijk om ruimte te vinden.

Goed, er komt nog een terugwedstrijd ; ik mag hopen dat er dan wel efficiënter zal worden afgewerkt want het zal nodig zijn ; Barcelona zal minstens drie doelpunten nodig hebben want ik zie dit geslepen Chelsea op de counter er nog wel eentje binnenleggen.

M.a.w. : gewoon heel erg moeilijk ; Chelsea kan nog altijd verdedigen als de beste en een Interscenario zoals 2 jaar geleden dreigt ook nu weer voor Barcelona.

18 april 2012 om 22:56

Barca brengt geen spektakelvoetbal omdat ze het tempo uit het spel halen met dat nutteloze getik.

19 april 2012 om 01:22

Mwoah, nutteloos....

er zijn voetbalwedstrijden waarin een team níet 3x de bal voor het intikken heeft en de lat of paal raken...

Nutteloos zijn de reacties dat de tactiek niet deugd als je 1x niet met 3 a 4 tegen 0 wint in dergelijke potjes.

All in the game.

Volgende week weer 90 minuten. Heb er nu alweer zin in.

Fantastisch!!!!!

een mooier geschenk dan een finale tussen chelsea en bayern kan de voetbalwereld niet krijgen.

zover is het nog niet, maar schitterende eerste halve finales

Gefeliciteerd Chelsea fans met deze overwinning. Het spelbeeld was voor de wedstrijd wel duidelijk, jammer dat Barcelona geen goal erin prikt, ze hebben het altijd lastig tegen goede ploegen die zich ingraven en ik heb een keer geen grove of discutabele momenten gezien. Goede scheidsrechter voor beide kanten. Vooral die in de laatste minuut had mogen zitten, maar soms heb je pech

In Camp Nou zal het spelbeeld nog erger zijn, normaal maken ze hier wel een goal, dan word het afwachtten of ze erover heen walsen of een tegen krijgen, dan zou het zomaar kunnen dat Chelsea de finale bereikt. Nu al zin in de wedstrijd volgende week!

is eigenlijk logisch wat Chelsea deed (laf spelen).. iedereen wilt die Cup met die grote oren winnen maar je weet dat als Barcelona zijn spel kan spelen dan dat elke tegenstander word weggevaagd dus kom je met een andere taktiek, het kan wel laf zijn maar ja als je daarmee (misschien?) de CL wint dan heb je hem toch maar mooi ff gewonnen ongeacht je laffe spel of niet. Als Chelsea vandaag al met 10 man ging verdedigen wat denken jullie dan dat ze volgende week in Barcelona gaan doen als ze met een 1-0 voorsprong beginnen? Juist, dat wat ze vandaag deden maar misschien nog erger.
Proficiat voor Chelsea van een neutrale kijker

Het wordt een mooie return. Als Barcelona dit zwakke team niet opzij kan zetten hebben ze geen kans in de finale tegen Madrid.

18 april 2012 om 22:58

Ik ben voor Real Madrid, maar heb ik wat gemist?

Bayern München heeft goede papieren om de finale in Allianz-arena te spelen. Onderschat ze niet!

Als Barca-supporter ben ik zeer optimistisch na deze wedstrijd. Barca kwam een aantal keer er zeer goed doorheen en dat resulteerde in 4-5 100% kansen. Jammer genoeg waren ze vandaag niet scherp voor het doel, maar dat kan gebeuren. In Camp Nou wordt Chelsea afgemaakt als Barca gewoon hun spel blijft spelen en dat zullen ze uiteraard doen. Geniet ervan Chelsea, het was een eerlijke wedstrijd. Alleen Drogba.....

Pfff, wat een wedstrijd. In de blessuretijd kreeg ik een flits van 2009 en het gebeurde nog bijna ook...

Het voetbal heeft eindelijk gewonnen. Het werd ook wel eens tijd.
Voetbal is strijd, passie en doorzettingsvermogen.
Drie zaken die je niet vind bij Barcelona.
Alles en iedereen in slaap wiegen door dat onophoudelijke overspelen, korte pass na korte pass, om vervolgens te scoren. Een ieder die daarvan geniet heeft echt geen benul waar deze sport om draait.
Hopelijk is dit het einde van het zwarte hoofdstuk in het voetbal genaamd Barcelona.

18 april 2012 om 22:57

Och och, daar hebben we weer iemand die het niet kan uitstaan dat Barcelona het voetbal zo domineert. Voetbal kun je nu eenmaal op meerdere manier spelen en interpreteren en de laatste jaren is gebleken dat de methode Barcelona nu eenmaal het best werkt.

18 april 2012 om 23:09

Lees toch eens eerst voordat je onbenullige teksten schrijft. Wat is er toch met het gemiddelde intellect aan de hand hier? Het lijkt verdomme wel alsof ik hier te maken heb met een groep zwakbegaafde jongeren. Waar zeg ik in godsnaam dat Barcelona het voetbal niet domineert? waar zeg ik in godsnaam dat Barcelona's methode niet het beste werkt de afgelopen jaren? Ongelofelijk. Ik zie dat je in Breda woont, laat me even weten in welke instelling je bent opgenomen dan kom ik je een zakje snoep brengen.

18 april 2012 om 23:34

Bestond er nu maar een optie voor unlimited thumbs up... ik ga stuk hier XD

18 april 2012 om 23:10

Misschien is Barça geen strijd, maar geen passie en geen doorzettingsvermogen? Ongelooflijk dat je dat zegt. Passie is er zeker en de doorzettingsvermogen van dit Barça is ongekend. Kijk bijvoorbeeld naar de doorzettingsvermogen van Barça na 2 keer achter elkaar op achterstand te komen in de Clásico. Constant volhardend in het spel wetend dat de kansen dan vanzelf wel komen en je ze dan alleen maar hoeft af te maken. geen doorzettingsvermogen en passie is pure bullshit.

18 april 2012 om 23:22

Ha, daar hebben we er weer zo een. Jullie delen zeker een kamer? Constant volhardend: Je bedoelt natuurlijk dat ze constant door blijven gaan met dat eeuwig irritante spelletje van ze omdat ze weten dat dat na 90 minuten in het algemeen het gewenste resultaat oplevert? Dat heeft niets met doorzettingsvermogen te maken en al helemaal niets met passie. Geef nou het adres van jullie instelling, want na jouw reactie weet ik dat ik twee zakjes snoep moet komen brengen in plaats van maar eentje.

18 april 2012 om 23:28

"constant door blijven gaan met dat eeuwig irritante spelletje van ze omdat ze weten dat dat na 90 minuten in het algemeen het gewenste resultaat oplevert?"

Is dat niet zo'n beetje wat doorzettingsvermogen is? Maar het is mij na jouw pogingen tot humor en afkraken wel duidelijk dat je geen normale discussie wil voeren. Prima.

18 april 2012 om 23:35

Dat is zeker geen doorzettingsvermogen. Jammer dat je zo weinig wedstrijden van ze hebt gezien, dan had je het begrepen. Doorzettingsvermogen is dat je er alles aan doet om te winnen, veranderen van taktiek, risico's lopen etc. Ze doen dat niet. Ze blijven maar doorgaan met dat spelletje van ze en als ze het dan niet lukt, zoals bij AC Milan thuis, gaan ze zeiken over een "slecht speelveld". Als het speelveld niet geschikt is voor je huidige taktiek, dan verander je het, je gaat iets anders proberen, dat is doorzettingsvermogen. Wil graag discussie voeren, maar dat moet er wel een capabele "tegenstander" aan meedoen.

18 april 2012 om 23:52

In je eerste reactie maak je zeker niet duidelijk dat je een discussie wil voeren. Daar kom je gewoon met wat makkelijke beschouwingen om stoer te lijken, maar goed.

Doorzettingsvermogen is letterlijk ''het vermogen om door te zetten of vol te houden.'' Dat jij dat interpreteert als van taktiek veranderen en risico's lopen (hoeveel meer risico's wil je lopen als je al met 10 man op tegenstanders helft staat?) maakt toch helemaal geen flikker uit. Jij zegt Barça kan niet doorzetten en de reactie erna geef je een voorbeeld waarin je eigelijk zegt dat ze altijd doorzetten. Jouw verwachtingen van het doorzetten slaan helemaal nergens op. Wil je dat Barça opeens op de lange bal gaat spelen met die mannetjes van 1,70 ofzo? Wil je dat Barça naast die 10 spelers ook nog de keeper vooruit stuurt om ''meer risico te lopen''? Slaat toch helemaal nergens op.

In plaats van steeds zo zwak proberen mij te beschouwen kan je misschien moeite doen om de betekenis van de woorden die jij gebruikt te achterhalen. Nog een voorbeeld: ''ze blijven maar doorgaan met dat spelletje van ze'' --- Doorzettingsvermogen dus.

Respect voor Chelsea dat ze de overwinning uit het vuur hebben gesleept. Ik vind het persoonlijk een afgrijselijk om aan te zien. Maar goed, je moet ze wel nageven dat Chelsea de kunst van het betonvoetbal beter beheerst dan de Graafschap.

18 april 2012 om 23:25

Stop nou met jezelf belachelijk te maken. Ga maar weer netjes verder met het doen van je dagelijkse lees- en schrijfoefeningen. Als je goed je best doet mag je misschien binnenkort een keertje alleen naar buiten zonder begeleiding.

18 april 2012 om 23:25

Kunst van het betonvoetbal?? Vind je dat?
2x tegen de paal en cole die toevallig in de weg lag of die bal nog net op tijd kon wegtrappen.
En de tiental schotkansen tussen het kader voor Barca???

Ik noem dat slecht verdedigt en met heel veel geluk geen 0-4 achterstaan.

Kunst van het zuiver geluk hebben zou beter staan.

18 april 2012 om 23:31

Pak je knuffelbeer en ga slapen vriend. Je bent duidelijk van slag.

Mooie pot, Chelsea natuurlijk onverdiend gewonnen. Maar nou zie je wel dat ze toch een beetje afhankelijk zijn van Messi. Zonder hem maakt niemand de goals gewoon. Wel goed om te zien dat er nou eens geen schwalbes vielen. Busquets is weer eens door de mand gevallen, deze jongen is toch echt een zwakke schakel in dit team.

Ik kijk wel uit naar de return trouwens!!

18 april 2012 om 23:49

Voor mij was Busquets samen met Puyol de beste man aan Barca's zijde. Aantal belangrijke intercepties en een paar goede ballen vooruit, iets wat Xavi deze wedstrijd jammergenoeg naliet om te doen.

Al was die kans op het einde van hem natuurlijk wel heel erg slecht, maarja wat kan hij eraan doen, die jongen heeft volgens mij nog nooit op goal mogen schieten.

Volgende week krijgen we weer een kopie van vanavond met dit verschil dat chelsea de eigen zestien helemaal niet meer verlaat de hele 90 minuten.
Kuipers maar weer sturen lijkt mij.
Ik snap dat chelsea fans euforistisch zijn maar ik moet er als neutrale kijker (hopend op een spectaculaire pot ) niet aan denken dat dit soort betonvoetbal "de graafschap style" naar de finale gaat.
Gefeliciteerd chelsea fans maar neem het me niet kwalijk dat ik hoop dat het voetbal volgende week gaat zegevieren.

Nu kunnen we wel zeggen ja Barcelona zal het thuis toch wel afmaken, maar ik vrees toch voor het ergste. Die van Chelsea zullen met z'n allen voor het doel parkeren in Camp Nou, daar is echt heel moeilijk doorheen te komen. Als Chelsea een doelpunt weet te maken in Spanje is het denk ik afgelopen. Maar wat een kansen vandaag, niet normaal. Vooral bij die laatste bal van Pedro op de paal kon ik me tv wel van het raam gooien. Maar goed, we zullen zien volgende week, zou mooi zijn als Barça zich weet te herstellen en alsnog naar de finale gaat. Zo niet, ook goed. Als je ziet wat deze gasten wel niet allemaal voor de club gewonnen hebben de laatste jaren en je ze zo op het veld ziet lopen kan je ze moeilijk wat verwijten.

Gefeliciteerd Chelsea fans!

18 april 2012 om 23:24

Waarom die angst?

Barca speelt altijd hetzelfde en zal dat thuis weer doen, nou dan weet je al dat er kansen zullen komen. Ik denk dat ze wel doorgaan, Barca maakt er minimaal 3! Vandaag ontbrak er geluk, maar dat zal thuis niet weer zo zijn.

18 april 2012 om 23:58

Sportieve en realistische reactie Ayoze!

Als Chelsea scoort kan het inderdaad nog spannend worden, maar Barcelona kan ook zomaar 2-0 of 3-0 winnen. We zullen het zien. Gelukkig zijn beide halve finales nog enorm spannend, zeker voor de neutrale toeschouwers. De fans zullen daar minder blij mee zijn, behalve die van Chelsea en Bayern We gaan het zien volgende week, maar ik schrik er niet van als Barca het red!

Chelsea speelt gewoon te verdedigend en leunt op een counter. Ik erger mij echt aan de vreselijke duikelaar Drogba. Ik weet zeker dat Barca en Real Madrid gaan nog door.

Wauw, de meeste barca spelers gedroegen zich deze keer. Al waren er nog wel een paar die eenvoudig naar de grond gingen, net als Drogba btw.

Wat een goddelijke scheids is die bricht echt de laatste paar keer fantastisch goed, geef die man de wk finale en cl finale!

Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar toch heb ik ervan genoten. De manier waarop Chelsea verdedigde en het aanvalsspel van Barca ontregelde is óók een lust om naar te kijken. Hier en daar hoor ik kreten van "wat een anti-voetbal van Chelsea", maar wat verwacht je dan? Chelsea is ten eerste geen team dat heel aanvallend speelt en wanneer je tegen Barca aanvallend speelt is de kans groot dat je drie tegentreffers om de oren krijgt. De gehanteerde tactiek was dus de enige juiste en wierp ook zijn vruchten af, met als gevolg een ideale uitgangspositie.

Toch denk ik dat Barca het in het eigen stadion nog wel goed gaat maken. Kansen komen er altijd en met iets meer scherpte worden die kansen ook gepromoveerd tot doelpunten. Het wordt hoe dan ook een interessante return!

18 april 2012 om 23:36

de gehanteerde tactiek van Chelsea heeft eigenlijk totaal gefaald.
Nu tactiek. 10 man voor de goal plaatsen en zo proberen te overleven. Als thuismatch dan nog.

Het kon heel simpel 0-4 zijn voor Barca met 2x tegen de paal toevallig Cole in de weg enz..
Ze hebben enkel een afslachting kunnen voorkomen dankzij ongelooflijk veel geluk.

Echt mietjes die spelers van Chelsea
1ding weet ik wel barca scoort altijd thuis..
Barca gaat op volle toeren en we gewinnen gewoon

Ik zou me dood schamen om zo te spelen..

18 april 2012 om 23:06

De deuren open gooien is gewoon zelfmoord tegen Barca. Dit is de enigste manier om ze te bestrijden. Leuk is het niet maar liever laf dan dom.

Women of the Match

Eva Carneiro!!!! wie anders!?

Schandalig dat ze maar zo weinig in beeld komt.. wat een niet gunners zijn het toch daar bij de uefa!!!.. Triest gewoon!!

Tja.. wat kun je zeggen Chelsea bijna geen kansen maar maken de goal.. Barca 100den kansen maar men maakt ze niet.. en dan krijg je dit gewoon kun je niks aan doen..

Drogba is een machine!

Als moet ik zeggen dat hij wel wat vaak neer ging terwijl zo'n beer als hij toch echt veel kan hebben.. Op sommige momenten vond ik het ook wel grappig.. want het ging soms echt nergens meer over..

Maar.. met alle respect.. bij Barca kunnen ze er ook wat van en dan is het best wel mooi om te zien hoe gefrusteerd en geirriteerd sommigen hier zijn door die duikel acties als ze tegen hun toe worden gepast.. Het is normaal dat men er niet echt van op kijkt als een "eigen speler" dat doet..

Hoe dan ook 1-0 is mooi voor Chelsea... maar er moet nog een wedstrijd gespeeld worden.. Ik ben benieuwd wat ze in Barcelona gaan doen.. 90 minuten op de verdediging spelen is geen optie.. want ookal waren er vandaag vaak 11 man op de eigen helft.. Barca vond en zal ook altijd wel een gaatje vinden.. En dan kun je geluk hebben dat ze die kans(en) missen of je kunt pech hebben en ze maken ze en dan krijg je er een paar meer om je oren.. En voor Barca geldt natuurlijk precies het omgekeerde.. je hebt pech dat je alles mist (ook voor een leeg doel) of het zit mee en die ballen worden gemaakt..

Dinsdag weten we meer.. of de el Clasico invoeld zal hebben op de CL met oog op het resultaat wat daar geboekt wordt is ook maar de vraag..

18 april 2012 om 23:04

Wow, jij bent echt verliefd op haar of niet.

18 april 2012 om 23:07

Boy gaat het als een man verwerken . Hij zegt niets verkeerd hoor

18 april 2012 om 23:12

Ja, ik hou van haar!

18 april 2012 om 23:41

en terecht... Elke keer als Drogba neerging hoopte ik op Eva die dan naar hem toe zou komen, maar het was ons niet gegund XD

18 april 2012 om 23:43

S/O naar haar. Ze is geweldig!!!!!!!! Ik snap drogba wel dat hij steeds ging liggen, hij hoopte erop dat Eva langs zou komen.

19 april 2012 om 01:17

Als je daarmee de verzorgster bedoelt snap ik je woman of the match wel.

Haha. Echt wel een de mooiste verzorgster allertijden.

Ze bleef ook angstvallig zitten elke keer als die lelijke en oude man op zelfs te traag een schwalbe probeerde. Begrijpelijk ook, Drogba is niet moeders mooiste.

Chelsea zou er echt verstandig aan doen om Torres op te stellen. Die kent het spelletje van Barca wel en is een echte afronder. Als er een pot is waar hij iets terug kan doen voor Chelsea, dan is dat volgende week wel. Drogba heeft zijn kruit verschoten. Krijgt de rest van zijn carriere geen vrije trappen meer mee nu hij zijn ware aard weer eens getoond heeft. Ben benieuwd naar de opstelling van Chelsea volgende week. Ik denk toch nog steeds 'gewoon' defensief met een snelle Torres en wellicht weer Kalou als invaller.

Gefeliciteerd Chelsea-fans!

Di Matteo is wel lekker bezig als interim coach. Ik snap veelal ook niet dat Essien niet speelt, Meireles daarentegen bijna alles, maar hij haalt wél resultaat. Ik snap niet dat alle Barca-fans zo aan het zeuren zijn over het defensieve spel van Chelsea, dat kon je verwachten. John Terry is één van de allerbeste verdedigers, zo lang hij maar niet op een hoge lijn voetbalt. Daarnaast is het balbezit in vrijwel elk duel toch compleet voor Barcelona. En op deze manier kun je dus (met een flink portie geluk) de 0 houden. Was ons dat in 2011 maar gelukt (a).

Wordt overigens nog een hele kluif om het in Camp Nou af te maken, maar als ze een tegengoal lang kunnen uitstellen dan is er zeker een Duits-engelse finale mogelijk in plaats van het verwachte Spaanse onderonsje.

alleen mensen die niet van voetbal houden hopen dat chelsea door gaat echt anti voetbal barca heeft wel zelf de schuld dat ze verliezen zoveel kansen fabregas sanchez het is een wonder dat ze niet gescoord hebben ik heb gisteren toch echt veel meer genoten van het voetbal wat chelsea deed niks met voetbal te maken ik had liever napoli tegen gehad ongeacht de uitslag maar chelsea fans gefeliciteerd maar drogba wat moet ik kotsen van die vent

Chelsea heeft onverdiend gewonnen (ben er wel blij mee hoor ), maar als Barcelona haar kansen had afgemaakt had het toch een dikke overwinning voor Barcelona geworden. Ik hoop dat Chelsea in Camp Nou nog een doelpunt kan maken, misschien dat Barcelona dan nog in de problemen komt.
Gefeliciteerd Chelsea fans, en jammer voor de Barcelona fans!

Niet zo heel veel aan de hand als veel mensen doen voorkomen. Gewoon vasthouden aan de filosofie. Als we in Camp Nou weer zo spelen is de kans groot dat we doorgaan, dit was een wedstrijd van één op honderd, die zitten er af en toe tussen. En mocht het dan toch niet lukken, ook dan gewoon vasthouden aan onze eigen stijl, volgend seizoen weer een kans. Er wacht ons nog een spannende wedstrijd in het mooie Catalunya.

Visca el Barça i Visca Catalunya. ||*||

18 april 2012 om 23:06

1 uit 100? Wel toevallig dat het de laatste 6x tegen Chelsea gebeurt dan

Het is nu gewoon statistisch bewezen dat Barcelona moeite heeft met het spel van Chelsea. Laat me duidelijk zijn, Barca had met iets minder pech hier gewoon 1-3 gewonnen, maar feit blijft dat ze het moeilijk hebben tegen Chelsea.

18 april 2012 om 23:10

We hadden het zeker lastig, maar iets beter afronden heeft daar weinig mee te maken denk ik. Als je er twee of drie scoort ben je volgens iedereen opeens weer de beste van de wereld omdat je tegen zo'n lastig team toch weet te winnen. Het zijn maar kleine dingen die het verschil maken.

Denk niet dat veel Barcafans wakker zullen liggen van deze Nederlaag. Tegen zo'n verdedigend team kan het gebeuren dat de bal er niet in gaat. Ik verwacht dat het volgende week gewoon 5-0 wordt.

Soms word ik gwn een beetje moe van dat spel van Barcelona want alleen maar rond tikken en tikken en dan blijven doen op de 16 van de tegenstander en wachten en wachten en nog meer wachten tikken is mooi heel mooi maar van dat hele tijd terug tikken en wachten word ik zo gek ! Maar ik hoop toch op een Spaanse finale strijd

nu nog meer benieuwd naar het resultaat over 2 wedstrijden!! Verwacht nog steeds dat barca het gaat halen alhoewel het flink lastig voor ze gaat worden! Niet verwacht dat Chelsea hier de 0 zou houden.

Waarom speelt die romeu eigenlijk nooit meer bij chelsea? Geblesseerd? Deed het zeker niet slecht toen.

Je moet gewoon winnen. Chelsea 1 aanval 1 schot en 1 goal, lesje efficiëntie, erg goed gedaan. Maar dit is niet voetbal hoe ik het graag zie, dat terzijde. ik vond wel dat Barça gewoon beter was en dat een gelijkspel wel op zijn plaats zou zijn. Ze moeten nu in camp nou 2 keer scoren tegen een heel stugge ploeg en dat erg moeilijk worden, maar ik denk dat ze het kunnen.

Justice, you've been served...

Oke, vrij lucky, maar het staat er.
Wie wilt er nou ook weer die Clasico op zondag? Het ging toch al gespeeld zijn na vandaag?

Mooi dat Barca een keer verliest, voetballend de mooiste ploeg om naar te kijken. Maar dat verwende gedrag/zeur gedraag ( wat ik dit keer niet heb gezien ) vind ik gewoon verschrikkelijk, vandaar mijn hoop dat ze verliezen.

Ik vond de scheids ook erg goed fluiten, echt zeer goed! Vooral in vergelijking met webb van gisteren ;

Worden in ieder geval mooie returns volgende week. Gok op een Bayern - Barca.

Mooie uitgangspositie dit voor Chelsea. Barca was de betere ploeg, had meer balbezit en had de beste kansen. Maar dat had wel iedereen verwacht denk ik. Spijtig is natuurlijk dat de enige kans van Chelsea barca nekt, maa dat hoort bij het voetbal.

je kan barca uiteraard de gemiste kansen verwijten, maar ik ben toch tevreden hoe ze bleven proberen, ondanks dat Chelsea een muur bouwde rond eigen doel. Het moet echt frustrerend zijn om elke keer 9 à 10 man tegen te komen om een doelpunt proberen te scoren. Maar ook dat is voetbal en het is chelseas volste recht om zo te spelen. Vond wel dat pep Cuenca te laat bracht, eerst bracht hij Pedro, maar die had niet echt zijn dagje en dan vind ik dat Cuenca sneller moest komen. Ondanks dat Iniesta in de eerste helft een aantal goede acties had gedaan, zag iik hem in de slotfase te weinig de actie maken.

Maar goed, lastige opdracht wordt dit volgende week in Catalonië dat is wel duidelijk. Komende matchen zijn voor barca wel van vitaal belang moet ik zeggen. Eerst EL classico voor de titel dan tegen chelsea voor een finaleplaats in de CL. Daarom denk ik ook dat een overwinning zaterdag een enorme boost kan geven voor barca me het oog op de return.

Gefeliciteerd Chelsea fans, en voor de barca-fans : kop op, want het team heeft de steun meer dan nodig komende dagen!

Wat een geweldige scheidsrechter! Grote pluim voor die man!

Verder is het gewoon echt heel bizar dat Barcelona geen goal heeft gemaakt. Ik zie Chelsea zelfs door bekeren naar de finale, al moet Di Mateo dan wel Sturridge erin zetten ipv Kalou (die man kan echt niks).

Zou wat zijn zeg.. haha Chelsea die de CL wint met dit matige elftal.. Ik gun het ze echter van harte! Een mooi afscheid van een mooie generatie!

Ik heb me dood zitten ergeren aan dit Chelsea. Anti voetbal. Meer wil ik er niet over kwijt eigenlijks. Als gentleman feliciteer ik Chelsea maar ik vind dit zeer onverdiend. Zo wil je toch niet de finale in? Gewoon álles achterin.

Kan die commentator de volgende wedstrijd iemand anders zijn?
Alles wat Barca doet moet hij weer ophemelen.
Zwaar irritant.

Ik hoop voor Chelsea dat ze de finale halen na bestolen te zijn 3 jaar geleden.
Ze loerden gewoon op de counter wat normaal is tegen Barca en het bleek dus de juiste tactiek te zijn.
Hielden de boel goed dicht achterin.
Messi kwam er niet doorheen en was zelfs geirriteerd.
En goed dat Drogba ze eens laat zien hoe ze zelf spelen door telkens op de grond te liggen en vallen bij bijna elk contact die er gemaakt wordt.
Zag ze zelf boos worden, terwijl ze het vaak doen.

Een ding moet Chelsea bedanken vandaag ben ik helemaal weer voor Barcelona ik vond ze geweldig nep deden ze niet nu weet ik echt niet voor wie ik ben voor classico was gewoon genieten zo Chelsea bedankt . Wel balen dat anti voetbal heeft gewonnen van het mooie voetbal .

Barcelona speelde overduidelijk met het gevoel dat het nog wel goed komt in de thuiswedstrijd, die Di Mateo heeft week in week uit het geluk aan zijn kont hangen met Chelsea dat is niet normaal. Dat de 1-1 niet is gevallen minimaal is een wonder..

ik vind de verlies op zeg heel erggg jammer. een jaar geleden had arsenal ook met 2-1 van barca gewonnen..... maar hoe was het in Nou Camp afgelopen ook al weer???? 4-0. Chelsea zal nog erger afgestraft worden.

Maar oh zo jammer de nederlaag met t ook op el clasico

het ergste is nog dat Drogba u door (bijna) iedere chelsea fan als held word gezien terwijl ze nog geen 3 maanden geleden allemaal zeiden dat Drogba niet goed genoeg meer is en weg moest !

en daarnaast wil ik nog de kanttekening maken dat je als Chelsea Fan niet moet vergeten dat er ook nog een return is in het nou camp ! Zeker in Thuis wedstrijden is Barca heeel moeilijk te verslaan dus Chelsea is ondanks de zege nog een lang eind verwijderd van de finale !

Wat kan ik zeggen? We domineerden en hebben meer dan genoeg kansen gehad om vandaag minimaal 1x te scoren. Hoe we in 2009 het geluk aan onze zijde hadden, hadden we vandaag gewoon pech in de afronding. Chelsea was uitermate efficient met 1 kans en 1 goal en ik heb respect voor de manier waarop ze hun tactiek hebben uitgevoerd. Cesc Fábregas wat was jij vandaag slecht jongen, ga je schamen ik heb je nog nooit zo slecht zien spelen. Je had maar één goede moment en dat was die stift op Alexís. Cesc heeft 3 kansen om zeep geholpen waarvan er 2 gewoon in moesten. Alexís heeft 2 kansen om zeep geholpen die er ook in moesten, al had hij bij die lob gewoon pech. Dan nog Puyol die een mogelijkheid had, maar dat wil ik niet echt een kans noemen. Pedro schoot de bal goed binnen maar raakt helaas de paal, Busquets had niet de rust om die bal goed te raken. Jammer maar het zij zo. Ik zie zowel Real als Barca de klus thuis alsnog klaren. Ik ben trots op het vertoonde spel van vandaag. We hebben de westrijd gedicteerd en genoeg kansen gecreerd, maar dit is voetbal. Wel wil ik zeggen dat Pedro echt zwaar uit vorm is, het enige wat hij nog kan is afwerken voor de rest is alles dramatisch. Thiago viel in voor Cesc en heeft véél meer handelingssnelheid, die Cesc speelde zo sloom vandaag ik ergerde me kapot aan hem.

Op naar zaterdag nu !
Zaterdag en volgende week dinsdag zijn dé wedstrijden van het jaar voor Barca op dit moment. (eventuele final CL buiten beschouwing gelaten). Het is jammer dat er niet gescoord is vandaag, maar Chelsea zie ik ook niet meer als 1x scoren in Camp Nou. Daarbij geloof ik wel dat Barca minimaal 2x scoort thuis.

We gaan het meemaken mensen!
Daar waar iedereen dacht dat Real en Barca (vooral Barca) even eenvoudig zouden winnen, zo is het tegenovergestelde werkelijkheid geworden. Het beloven 2 uitermate spannende returns te worden. Ik kan niet wachten.

Fijne Avond!

Visca el futbol club de Barcelona!

Ach ach ach, was te verwachten dat ze met 11 achter de bal gingen staan wat hun goed recht is overigens, als je dan de kansen niet afmaakt en een lucky goal (1 schot binnen het kader was het?) tegenkrijgt, sjah, aan jezelf te wijten, zie het somber in voor dinsdag

Onze buitenaardse geweldige beste voetballer ter wereld komt weer niet tot scoren in Engeland. Zou hij nog steeds zo goed zijn als hij in de PL zou spelen, you tell me.....

Chelsea gefeliciteerd en succes in Camp Nou

19 april 2012 om 01:32

Ja hoor, het is je opgevallen dat Messi een x zijn wenkbrauwen fronste toen hij weer puur werd neergehaald zonder oog voor de bal.

Haha.

Messi moet niemand aankijken en een handje geven als hij een keer verliest. En als er een club is met 4 a 5 psychopaten dan moet Barca niet zeuren. Zodra ze een keer verliezen in een pot waarin Messi toch wel degelijk mooie balletjes gaf die hopeloos verprutst werden kan zeker niet voetballen in de Pl.

Enkele ontmoetingen met Arsenal, Manutd vergeet je voor het gemak (geeft niet hoor).

Gefeliciteerd met je overwinning. Is het niet je eigen club, dan maar juichen voor een andere. No worries. Wij zullen niet zo eindeloos gaan jammeren over de duikelingen van Chelsea. Ze hebben gewoon naar vermogen gespeeld en ze hadden allicht verstandig gehandeld als ze Torres de kans gegeven zouden hebben. Maar het resultaat is optimaal. Volgende week weer een pot.

Echt een wereldprestatie van Chelsea. Gewoon Barca van het scoren afhouden !
Chapeau

Vaak in het voetbal heb je gerechtigheid, dan lijkt het alsof iemand van boven degene die benadeeld is in het verleden beschermt. Vandaag was weer zo'n dag.

Vaak als je dit soort dingen ziet dan wint de partij in kwestie ook op het eind ( Chealsea dus ). Terecht? Nee, maar dat was het twee jaar terug ook niet.

Ik ben blij dat Chelsea heeft gewonnen, want ik ben dat getik van barcelona wel zat 72% balbezit en dan toch verliezen hahaha. Drogba stelde zich wel vaak aan dat moet ie niet doen en messi was voor het eerst onzichtbaar gebleven in een wedstrijd komt ook niet vaak voor.

Ongelofelijk zonde dat Barca die uitgoal niet heeft weten te pakken, zo belangrijk, aangezien een goal van Chelsea in het Camp Nou het allemaal 3x zo lastig maakt voor Barca. Pique is er dan weer bij, want zijn lengte werdt achterin gemist, hier probeerde Chelsea gebruik van te maken bij ingooien, maar gelukkig was dat niet succesvol. Hoop ook dat Iniesta gewoon op het middenveld staat en Cesc desnoods op de bank en er een echte vleugelspeler instaat, die het veld breed houdt.

Op naar El Clasico en daarna de cruciale wedstrijd tegen Chelsea, waar ik hoopvol naar toeleef.

Knap van Chelsea dat ze een overwinning hebben kunnen behalen. Barca was duidelijk de betere en verdiende ook wel een overwinning, maar als je de kansen niet maakt dan kan dit gebeuren. Mocht Chelsea in Camp Nou een doelpunt maken wordt het wel heel lastig voor barca, maar op de een of andere manier denk ik dat Barca toch de finale zal halen.

Praat trouwens niet over anti-voetbal, want verdedigen is ook voetbal. Het is juist stom als je met een team als dat van Chelsea probeert vooruit te voetballen. Het is na een paar jaar hegemonie van barca duidelijk dat je het beste verdedigend kunt spelen, dus waarom zou je dat niet doen?

Deze wedstrijd is met één woord te beschrijven: geweldig!
Ik heb echt genoten van het spel vandaag. Barcelona speelde goed, creëerde veel kansen en bleef tot het einde doorgaan. En bovenal gedroegen ze zich eens als mannen; dat kon je van Drogba toch niet echt zeggen. Ivoriaans ballet van de bovenste plank. En uitgerekend hij moet zo'n lullige counter erin prikken.
Maar dit deed de wedstrijd ten goede. Wat heb ik lekker zitten billenknijpen en vooral die laatste kansen krijgen mij aan het schreeuwen

Hopelijk weet Barcelona thuis wel de kansen te benutten, dan zie ik geen probleem voor de Spanjaarden.

Sorry hoor maar wat doet die Alves daar toch hoe waardeloos speelde die nu , echt geen enkele deftige voorzet, al zijn schoten kon je in de tribune gaan halen. Echt een schande zoveel verdienen en je kan nog niet eens een voorzet trappen...

19 april 2012 om 11:57

Inderdaad, is me ook opgevallen. Heeft toch een keer of 3 op doel kunnen trappen en zat er telkens minstens 10m naast.

Zo'n onverdiende overwinning gun je niemand. Ik vind het dan ook helemaal niet knap van Chelsea, het is allemaal leuk en aardig voor ze, maar meer ook niet.
Ik verwacht na dit wedstrijdbeeld te hebben gezien dat ze helemaal zoek worden gespeeld in Camp Nou.
Ik hoop niet dat Chelsea in de return met zoveel geluk wegkomt dat ze de finale halen.

Mensen hebben volgens mij nog steeds niet door dat verdedigen en tactiek bij voetbal horen. Unlike diven en kaarten vragen zoals barca vaak..

Anti-voetbal is daarnaast ook nog als je er veel bij gaat trappen zoals Real Madrid deed in de wedstrijden tegen Barca. Chelsea heeft hier nauwelijks grote overtredingen gemaakt en alleen Drogba was echt walgelijk (heb me ook echt doodgeërgerd na een tijdje).

Fantastische overwinning en fantastisch gekeept en verdedigd. Met zo'n middenveld je nog zo staande houden is knap. Cahill, Terry en Cole (voor het eerst echt) geweldig gepresteerd. Ramires op links was ook een goede zet van Di Matteo. Die pass van Lampard trouwens: Wauw. Het overzicht hebben op zo''n moment..

18 april 2012 om 23:15

Goeie opstelling van Di Matteo. Vergeet ook Mereiles niet. Die man heeft er geloof ik wel 12km op zitten. Maar waarom bracht Di Matteo op het laatst Kalou erin en niet Sturridge? Die is toch vele malen sneller en kan nog op de counter iets forceren? Kalou was nog bijna schuldig aan een tegen goal met al dat balverlies op het laatst.

18 april 2012 om 23:19

Sturridge verdedigt wel heel slecht mee en is vaak egoïstisch waardoor die zich waarschijnlijk wel zou vastlopen. Dat Kalou er dan inkomt is een teken hoe slecht dit Chelsea qua spelers en breedte is.

Mereiles inderdaad qua passing niet briljant, maar wel ongelofelijk veel gelopen. Elke keer de ruimte tot een speler dichtlopen. Onopvallend, maar belangrijk.

18 april 2012 om 23:31

Fantastisch gekeept??
Hij was anders wel 4x gepasserd op een tiental kansen.
Bijna 1 shot op twee dus verloren als keeper.
Enkel 2x de lat en 2x cole hebben ervoor geord dat het geen afstraffing was.

ipv fantastisch gepeekt zou fantastisch geluk realistischer zijn

Chelsea wat een bazen zijn jullie.
Maakt niet uit hoe jullie het doen maar jullie doen het
Barcelona verliest!
Nu volgende week knokken voor elke meter en als het moet zelfs schoppen
Ik heb geloof erin dat Chelsea de finale kan halen en dat Elke Uefalonafan een jaar lang weer muistil is!
Come on Chelsea FC!

Anti-voetbal en Drogba heeft meer zitten zuigen dan heel Barca bij mekaar.

Meer wil ik er niet over kwijt. Ben in staat om met een staafmixer mijn ogen uit me kop te halen na het aanzien van weer een oerlelijk Chelsea. Bah.

18 april 2012 om 23:26

niemand houd je tegen

maar ja je veroordeelt een team op wat ze kunnen. net zoals je een vis oordeelt op het zwemmen en niet op het lopen. barcelona heeft goed aangevallen 5 kansen 0 goals is slecht
chelsea fantastisch verdedigt 1 echte kans en 1 goal is goed

we zijn er nog niet want iedereen weet dat het in nou camp heel lastig gaat worden

ik denk dat velen hier een andere wedstrijd hebben gezien. ik vond real al laf voetbal spelen maar nee chelsea is nog veel erger. 11 man verdedigen en de bal naar voren peren. ondanks 11 man in de 16 toch 5 grote kansen alleen niet gescoord.

wat een tacktiek en erger nog de supporters van chelsea hebben nog genoten ook hahah onbeschrijvelijk en dit is nog een thuis wedstrijd. in camp nou wordt het 3-0

miljonairs en kunnen de bal niet eens normaal voetballen over de grond.

finale barca-bayern

18 april 2012 om 23:23

Zolang het werkt tegen het 'beste team aller tijden' zou jij het zelf ook gedaan hebben vriend. Kan je wel lopen haten maar feit is toch dat Barca altijd slecht presteert tegen Chelsea. En zelfs nu! Nu Chelsea niet eens een vaste trainer heeft, een selectie die in jaren niet meer zo slecht is geweesd kan Barca er niet langs. En dan nog iets, ik heb liever de miljonair Abramovich dan alles wat Barca uberhaupt koopt. Waarom? Omdat Barca het koopt met geld wat er niet is. Ze zitten honderden miljoenen in de schuld, en zodra de banken dat kwijtschelden komt de Spaanse overheid dieper in de problemen. Dus gaan ze mekkeren bij Europa. En wie mag dan het salaris van Messi%co betalen? Juist ja, wij. Doe mij dan maar Abramovich.

Zeer goed verdedigd van chelsea, ik ergde me echt aan fabregas, wat speelde hij slecht, zoveel kansen maar helaas niets. Het word knap lastig volgende week omdat chelsea vollop met zen 10 voor het doel gaat hangen, dus kommop barca jullie kunnen het, aan de chelsea fans proficiat, deze nederlaag komt me wel zuur uit, maja hoort erbij. Goo barca volgende week geven we 300 procent.

18 april 2012 om 23:19

Inderdaad. Cesc was een regelrechte aanfluiting. Om te janken zo erg. Met thiago werd het spel eindelijk een stuk beter.

18 april 2012 om 23:25

Klopt ik riep de 1e helft al thuis dat Thiago erin moest want die brengt wat agressie in het spel!

Mooi succes voor chelsea waardoor de return een stuk spannender en leuker moet worden.. Het was meer geluk dan wijsheid natuurlijk, met 2 ballen op de lat en paal en op het laatst nog met busquets.. Drogba in een hoofdrol zowel in positieve en negatieve zin, had wel het idee dat valdes die goal wel had kunnen pakken, want hij dook heel erg raar richting de hoek.

Maar goed, de finale word natuurlijk gewoon barcelona-real madrid, het is echt onmogelijk dat chelsea nog een keer zoveel geluk zal hebben als vandaag. Ook real gaat door want die zijn thuis ijzersterk en ik denk dat ze net iets meer kwaliteit hebben dan bayern.. We gaan het zien volgende week!

Ik wil allereerst even een compliment maken aan 3 grote helden van vandaag (in mijn mening)
Petr Cech
Branislav Ivanovic
John Terry

Messi was echt nergens, en dat is absoluut geen toeval. Elke keer staat ie er in de grote wedstrijden, maar tegen Chelsea nooit. Nee, Chelsea heeft niet verdiend gewonnen. Maar Barcelona moet zich wel schamen. Chelsea zit in een interbellum, ze zijn aan het renoveren. Dan hoor je als 'beste team aller tijden' hier over heen te walsen. Ze hebben wat kansen gehad, meer niet. Ik hoop dat Chelsea door gaat. Maar Camp Nou gaat lastig worden, kijk maar naar Arsenal afgelopen jaren. En die waren toen toch een stukkie beter dan Chelsea nu....

ach ja barcelona kan dus ook verliezen maar wat wil je tegen zon handbal team dat met ze alle voor de goal hangt. Maar goed dat is ook de enigste manier om een kans te maken tegen dit Barcelona.

Ik wil bij deze alle fans feliciteren van Chelsea!

Ik had dit totaal niet verwacht en t is the oldies wéér gelukt om van barca te winnen, respect, omdat ik Chelsea hier meerdere malen heb afgemaakt, qua voetbal visie en dat dit Chelsea niet van dit barca kan winnen!

Natuurlijk verdiende barca te winnen, maar als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander t.

Het is vervelend om te zien dat ze 1-4-6 speelden de 2e helft, maar t is Chelsea gelukt.

Ook de complimenten aan de arbitrage.

Gefeliciteerd, tot volgende week!
Visca el Barca

Wat speelde Barcelona slecht zeg. Met zoveel verdedigers achterin, moet Messi natuurlijk vaker buitenom bij Iniesta gaan en de achterlijn halen en een lage voorzet geven. Messi is de enige met een linkerbeen, dat moet je benutten. 1 op 1 kom je er misschien niet vaak langs bij Ivanovic. Maar dan moet je er voor zorgen dat je twee op 1 staat en dat Messi uiteindelijk de bal meekrijgt.

Dat geouwehoer door het midden.. dat gaat je toch nooit lukken. Ja.. je komt er misschien 1 keer per wedstrijd doorheen. Maar dan moet het ook direct raak zijn.
Wel een schitterende actie van Iniesta op de achterlijn zeg! Als ie echt voor de verdediger was gekropen, dan kan het niet anders of hij zou een duw hebben gekregen en een penalty hebben gekregen.

18 april 2012 om 23:33

sowieso collega :D

Ik ging de wedstrijd kijken en moet eerlijk zeggen dat ik geen voorkeur had voor een bepaalde ploeg maar man man man wat heb ik een antipathie gekregen tegen Chelsea. Wat een anti voetbal spelen hun zeg. Ik had wel verwacht dat ze wat in zouden zakken maar zo erg, der zit egt totaal geen voetbal in.

Het resultaat is uiteindelijk wel uitstekend voor ze maar als voetbal liefhebber heb ik geen goed woord over voor Chelsea.

Het veld van Barcelona is een stuk breder en ik verwacht dan ook dat ze zullen spelen met buitenspelers die het veld heel erg breed houden waardoor Messi meer ruimte gaat krijgen in het centrum.. Hoop dat ze vroeg scoren want dit Chelsea mag toch niet doorgaan. Dan gaan ze door en dan gaan ze kansloos verliezen van Bayern of Real... Drogba speelde sterk maar hij is ook een mietje door de hele tijd te gaan liggen. Ik als Scheids had hem allang geel gegeven voor aanstellen. Daarnaast lijkt het me sterk dat Barcelona haar kansen niet gaat afmaken in Camp Nou en dat Chelsea doorgaat. Maargoed ik had voorspelt dat Barcelona zou verliezen aangezien deze wedstrijden de irritaties opwekken bij iedere neutrale supporter die naar een handbal spelletje zitten te kijken. Ook de Barcelona fans hebben er vast en zeker ook zo naar gekeken.

Laten we hopen dat Barcelona snel 2x scoort dan moet Chelsea en dan worden hun zwakke punten blootgelegd.

Zo onverdiend van Chelsea. Chelsea maar 1 goal geen kansen gehad. Barca paal en laat en nog grote kansen. Had zo 0-6 moeten zijn voor Barca.

Overigens mag ook wel eens worden gezegd dat de scheidsrechter zeer goed floot. De eerste 2 gele kaarten vond ik wat aan de zware kant, maar je kan ze geven.

oei oei oei wat een wedstrijd, waar zijn al die mensen die de hele week hebben geroepen dat Barcelona met een been in de finale staat. Die hoor je niet meer. Zou Mourinho hetzelfde gezegd hebben na deze wedstrijd

Ik heb altijd gezegd dat Chelsea altijd een gevaarlijk tegenstander is.
In iedergeval wij werden niet overklast door Chelsea

Het is meer aan ons te wijten dat wij zo veel kansen niet hebben afgemaakt.
Volgende week beter hopelijk.
Alleen jammer dat wij volgende weer niets anders krijgen dan 9 voor hun doel maar geef ze geen gelijk. Zo als Guardiola ooit zei iedereen heeft recht om te voetballen zo als die wil.
Ik hoop dat Barcelona volgende week goed omgaat met hun kansen. Fabregas was echt niet scherp vandaag. Sinds wanneer schiet hij met linker

Maar eerst Real Madrid thuis en volgende week Chelsea thuis. ik heb alle vertrouwen in

Visca Barcelona

Wordt in ieder geval spannend volgende week. Een goede bal
Voor chelsea en het kan wel eens heel moeilijk worden. Chelsea verdedigde ijzersterk. Ik werd wel helemaal gek van drogba hij lag alleen maar op de grond.

Dit brengt tenminste spanning, vooraf had iedereen gedacht dat het een makkie zou worden voor Barcelona maar nu Chelsea gewonnen heeft ligt alles open en schat ik de kansen op 45-55 met 55 voor Barcelona, terwijl dit eerst 20-80 was ofzo

Toch een goed uitgangspunt voor Chelsea. Al kun je er niet zoveel mee, zeker niet als je nog in Camp Nou moet spelen, maar het is beter dan thuis verliezen of 0-0 spelen.

Chelsea stond verdedigend ijzersterk. Messi is geen moment in de wedstrijd geweest, waardoor Xavi en Iniesta ook niet goed in hun spel kwamen, aangezien Messi meestal hun aanspeelpunt is.

Het doelpunt van Chelsea kwam een beetje uit de lucht vallen, maar die tellen ook.

Man van de wedstrijd: Cahill, zonder twijfel. Wat speelde hij goed zeg! Dit geldt ook voor Ramires, Lampard en de andere verdedigers, maar Cahill zat er op de cruciale momenten uitstekend bij.

Ik ben bang dat Chelsea het met dit doelpunt niet gaat redden. Barcelona heeft niet alleen ontzettend veel kwaliteit, maar ook het geduld om de wedstrijd rustig naar zich toe te trekken en Chelsea zoek te spelen.

Als Madrid-fan hoop ik natuurlijk dat Chelsea doorgaat, maar Barcelona gaat naar mijn mening aan het langste eind trekken.

Chelsea, verdiend gewonnen door het harde werk!

18 april 2012 om 23:44

Chelsea ijzersterk verdedigen??
2x paal cole toevallig in de weg enzz.
Het moest 0-4 staan voor Barca.

Chelsea doelkansen 1 Barca zuivere doelkansen tussen het kaader een tiental.

Als je ijzersterk verdedigt mag dat niet gebeuren want nu heben ze zuiver door heel veel geuk een afsclachting voorkomen.

Ijzersterk geluk ja.

Sterk verdedigd van Chelsea, maar de aanval was minder. Te weinig balbezit voorin en dan heb je ook nog Drogba die iedere keer huilend op de grond lag. Wel een mooie uitgangspositie voor volgende week, maar ik weet niet of het genoeg is. Barca had een aantal grote kansen deze wedstrijd, als ze weer zo veel weggeven volgende week, wordt Chelsea met grote cijfers geklopt.

Wat zou het geweldig zijn als Chelsea door zou gaan, ik gun het alle spelers die Chelsea al zou lang trouw zijn om de Champions League te winnen. Bijvoorbeeld: John Terry, Frank Lampard & Didier Drogba.

Zo veel over Ronaldo maar heb kermit de kikker niet veel meer beter zien doen.

Maar thuis maken ze het wel af...

Welke ploegen heb ik ook zo tegen Barça zien spelen? Ahja, de kleinere ploegen en het Inter van Mourinho. Gefeliciteerd Chelsea. Je hebt jezelf nu wel tot een zeer laag niveau verlaagd.

freaksoccer,

Typisch het voorbeeld van een slechte verliezer. Jammer dat je weer zo'n zielige reactie moet geven. Ik weet niet welke wedstrijd jij gezien hebt, maar Chelsea heeft erg goed verdedigd. Op momenten waar Messi bijvoorbeeld ging dribbelen, meteen twee à drie man er bovenop. Iedereen zat strak op de tegenstander, tot en met de tachtigste minuut, toen zat iedereen er doorheen.

Dus Barcelona "fan"?), hou die idiote opmerkingen voor je, en accepteer dat Barcelona gewoon verloren heeft qua inzet. Bij Chelsea ging iedereen voor elkaar door het vuur. En Barcelona was in de tweede helft wat inspiratieloos (in vergelijking met andere wedstrijden).

Weer een zwartedag voor het voetbal!
Drogba de diepste man die ong 20 meter van zijn zestienmeter bivakeerd.
achterhem 10 man rond de zestien, werkelijk niks maar dan ook niks gepresteerd.
Zo thuis spelen en dan door een lucky nog doen alsof het goed was...
bah.
En dan zeggen dat barca niet goed speelde en dat het niet aantrekkelijk was, daar heb je altijd 2 teams voor nodig. Chelsea wilde niks, kon niks en heeft alles gekregen. Dat barca niet scoorde mag een wonder heette.
Door deze uitslag is het mogelijk dat Chelsea de finale nog haalt ook. Het zou gwn niet mogen wat een schandalige prestatie hebben de spelers van Chelsea vandaag neergezet.

En dan nog een keer Drogba. Als we hem hadden moeten geloven had ie 6 keer naar het ziekenhuis gemoeten, wat een kwal van een vent. En ja, ook sommige spelers van Barca vallen makkelijk, dat heeft elke team, een paar van die spelers, maar Drogba was echt eeen lachertje.

Wat kan voetbal soms ontrecht zijn. Hoop dat Barca thuis uithaalt.

Wat een potje was dit zeg, kijk nu al uit naar volgende week!!

It's a disgrace It's a f*ck*ng disgrace! Mooi voor Drogba dat uitgerekent hij scoort tegen Barca. Over disgrace gesproken, de scheidsrechter was echt heel goed. Die mag van mij de finale fluiten. Het liefst geen Bjorn Duikers.

Volgende week word het lastig voor Barca maar zie ze wel doorgaan.

19 april 2012 om 08:02

Scheidsrechts die een halve finale fluiten mogen geen finale fluiten volgens mij.

drogba ongeloofelijk. bijna 34 jaar oud maar toch nog zo goed. waarom die torres halen als je drogba hebt en nog spelers uit eigen jeugd, zoals sturridge die hem zal opvolgen. die gast heeft 65 miljoen euro gekost en is zo'n miskoop geworden. niet dat hij slecht is maar blijkbaar staat de speletje van chelsea hem gewoon niet

Bla bla bla met je cliché's van anti voetbal . Anti voetbal is wanneer je niet wil Winnen en alleen maar tijd rekt en schopt (heeft Real een paar keer zonder succes geprobeerd)
Chelsea daarentegen heeft perfect verdedigd: veel schoten geblokt (5 van Messi, 3 van Iniesta enz) Ashley Cole legde Alves lam en Drogba scoorde en hield de verdediging bezig. De gemiste opgelegde kansen van Barca zijn hun fout en de verdienste van het harde werken van Chelsea.
Ik vind anders het intimiderend rondtikken op eigen helft van Barca eerder anti voetbal

Pfff dit geloof je toch niet..dit kan je toch gewoon echt geen voetbal noemen serieus waar ?
10 man achter de bal continu weer, geen combinaties van 5+ en lange ballen en counteren. Ik snap dat je moet vrezen als je tegen het machtige Barca gaat spelen, maar op deze manier de overwinning pakken kan je echt niet trots op zijn als waardig voetbal liefhebber. Het was gewoon puur geluk dat ze die 1-0 wisten vast te houden en omdat Barca niet scherp genoeg was in de afronding.
Buiten dat vond ik vandaag Fabregas, Alexis en Sergio zwaar tegenvallen. De ballen kwamen niet aan, tempo was veels te laag en de 110% kansen die er in zo'n belangrijke wedstrijd in moeten gaan worden gemist. Ze moeten zich serieus echt flink schamen en die wedstrijd nog maar even opnieuw bekijken. Verder zou ik Cuenca in de basis zetten want die zorgt voor veel meer dreiging en kan goed mee in het combinatie spel. Pedro was ook onzichtbaar en Messi had duidelijk zijn dag niet. Iniesta en Xavi maakte weinig fouten, maar kwamen ook niet echt uit de verf.

Ik ben zwaar teleurgesteld als Die-hard Barca fan, maar ik geloof nog in de kwaliteiten en een goede afloop met de Return.

Je kan toch haast niet willen dat Chelsea in de finale gaat komen, met dat Anti-voetbal van ze. Werkelijk waar om te janken. Daar kan je gewoon niet van houden als voetbalfanaat en liefhebber. Ze krijgen de credits voor het verdedigen, maar daar is ook alles mee gezegd als 90 minuten lang je doel is om met 10 man in je eigen 16 ballen staan weg te trappen en een chineze muur te vormen.

Gegroet Don

Ik wil twee dingen uitlichten.

Ten eerste hoort Drogba met een rode neus, een pruik en wat schmink op in het circus thuis. Hij heeft mij echt op mijn lachspieren gewerkt. Wat een ongelooflijke clown is dat geworden. Maarja, hij stond uiteindelijk toch zijn mannetje met dat doelpunt Naja stond... hij lag vooral.

Ten tweede was de scheids fantastisch! Beste man van het veld.

Die Drogba ging te vaak liggen had liever fernando torres daar gezien maar aagh ja barca maakt het af in camp nou

19 april 2012 om 03:02

Dat zou je wel willen he, zodat die prutser van een Torres niet scoort tegen jouw team. Drogba moet altijd spelen, anders Kalou, maar Torres moeten ze lekker aan Bilbao geven ofzo, voor Llorente

Met kansen win je geen wedstrijden, met goals wel.

19 april 2012 om 00:49

Hahaha mensen typen hier boeken en jij verwoord de wedstrijd perfect in 1 zin. Duimpje voor je.

Allereerst zal ik beginnen met de strijdwijze van Chelsea. Die was volledig binnen de regels en natuurlijk erg slim van hun. Of ik het mooi vond? Dat was wat anders, maar wie ben ik om dit de bekritiseren?? Terry & Cahill speelden beestig goed vandaag. Barça heeft het aan zichzelf te danken dat ze nu in een mindere uitgangspositie zitten, als je in de eerste helft al de kansen afwerkt sta je 0-2 voor en moet Chelsea komen. Dan creëer je de ruimte die er in de 2de helft al helemaal niet meer was, en was de wedstrijd nu al gespeeld. Voor de neutrale fans is dit natuurlijk geweldig, want die zitten al op volgende week dinsdag te popelen. Ik geloof dat Barça dit nog kan rechtzetten, want op zich speelden we zeker en vast niet slecht, maar de afronding moet beter!

Chelsea , gefeliciteerd met de overwinning en vandaag hebben jullie het geluk gehad dat wij in 2009 hadden ;.

Barca mag het hoofd niet laten hangen. Ze hebben gevoetbald, dat is wat je van Chelsea niet kan zeggen. En toch winnen ze, frustrerend wel om eerlijk te zijn.

Maarja, ik heb weer dingen gezien voorafgaand aan het doelpunt waar ik mij enorm aan heb gestoord. Namelijk, Dani Alves die hoog stond net toen Messi balverlies leed. In de eerste plaats mag Messi geen balverlies lijden, vooral niet op eigen helft. Maar dat Alves zo ver van eigen doel stond is gewoonweg niet te begrijpen. Wanneer gaat Pep dit inzien vraag mezelf telkens af. Dit was zo tegen Inter ook al, en het brak ze zuur op. Liet telkens z'n mannetje staan, om mee te kunnen aanvallen. Dra-ma-tische speler is het. Ja hij heeft snelheid, maar daar stopt het. Zijn voorzetten lijken nergens naar, z'n vrije trappen nog erger en z'n visie is beneden alle peil. Hier moet Barca dringend iets aan doen vind ik.

Dan de kansen. Cesc Fabregas...een speler met de nodige ervaring in de Premier League met Arsenal. Je zou denken 'ja die neemt het middenveld wel voor zijn rekening en steunt Messi wel'. Helaas, het was niets meer dan een illusie. Messi moest, zoals meestal, alles zelf doen. Messi en Iniesta strooiden met assists, maar iedereen verknalde het. Jammer dat Pedro de bal niet in kreeg vlak voor het fluitsignaal.

Ze hadden de nodige pech wel, maar een Barca in vorm scoort vandaag altijd 3 keer minimum. Rechtzetten volgende week in Nou Camp.

Visca El Barca

De bal is rond.

Chelsea heef bijna het maximale eruit gehaald wat erin zat. Ik denk dat de trainer zijn Torres goed had kunnen inzetten deze pot. Had er wellicht meer in gezeten. Torres heeft een berg aan verwachtingen in achterstand maar had dit goed kunnen maken met een goal tegen Barca. Dat had veel goed gedaan voor Torres z'n vertrouwen én voor de Cheslea fans. Nu heeft hij moeten toekijken. Daar is een kans gemist denk ik. Beter voor Chelsea als Torres met potentie op de plek van Drogba (sluwe maar ook bijna afgeschreven spits) had gestaan en had gescoord in plaats van een spits op z'n retour.

Barcelona heeft het verlies volledig aan zichzelf te danken. Fabregas én Alexis waren te arrogant in de afronding van de kansen die ze kregen. Het verlies is vooral aan hen te wijten.

Hopelijk hebben vele Chelsea fans (en Barca haters) nu hun gram gehaald en kunnen ze een keer stoppen met klagen over de arbitrage.

De arbitrage vanavond was redelijk. Ik denk dat er best wel een vrije trap of misschien penal had ingezeten toen Iniesta masterlijk de verdediger passeerde en gewoon over de achterlijn geduwd werd. Maar ja, ik begrijp best dat het een hoge horde is voor een arbiter om in deze match dan voor een penal te fluiten. Dat gebeurt, moet je als een kerel accepteren. Soms krijg je hem wel, soms niet. Dat is voetbal. Misschien begrijpen de aanwezigen op Stamford Bridge dat nu ook, na enkele jaren.

De Chelsea fans hebben ook kunnen zien dat meneer Drogba werkelijk alle situaties aangreep oom als een stervende zwaan naar de grond te gaan. Lachwekkend en tegelijkertijd droevig. De arbiter had allicht 1x geel moeten geven voor dit schouwspel maar je kunt niet echt stellen dat Barca hierdoor verloren heeft. Gelukkig kan Drogba niet echt toneelspelen en de arbiter liet gelukkig bijna altijd doorvoetballen.

Waar we ooit konden zeggen dat het voetbal gewonnen heeft kunnen we nu zeggen dat het voetbal net iets tekort kwam. Barca heeft het voetbal het meeste laten zien, zoals verwacht, maar tegelijkertijd ook dat je dus nooit arrogant moet zijn. En arrogant was de afronding van zowel Alexis als Fabregas. Slordig en een mate van arrogantie. Dit heeft Barca de das om gedaan.

Gefeliciteerd Chelsea fans. Termen als 'fucking disgrace' zijn Barca nooit aan te rekenen geweest in de tweestrijd tussen Barca en Chelsea. Hier en daar verdienden de acties van Chelsea spelers hooguit de kwalificatie 'sneu' of 'kinderachtig'of 'naaistreek' maar in het voetbal van vandaag komt dit bij iedere club voor. Zeker in een halve finale CL. Zo ook gisteren (ribery).

Welterusten allemaal en ik hoop dat Barca de volgende wedstrijd scherper is in de afronding. En zo niet, dan zal je me echt geen 3 jaar lang horen huilen over het wangedrag van Chelsea. Waarschijnlijk wel over het nonchalante 'afronden' van Fabregas en Alexis.

19 april 2012 om 09:23

Je vergeet Alves. Sanchez en Fabregas waren dan wel slordig en nonchalant, maar Alvas was gewoon één groot diepte punt. Die jongen is niet helemaal lekker in zijn hoofd, ook dat hij er dan bij elke vrije trap bijstaat en Messi even gaat vertellen hoe hij 't moet doen terwijl hij zelf er nooit eentje ingeschoten heeft. Bij de goal stond hij helemaal voor niks aan de andere kant op het veld want de bal kon er op dat moment helemaal niet komen. Hij liet Ramires aan Xavi over. Goed, Messi had die bal op die positie nooit mogen verspelen maar waarom Alves zich niet gewoon als een back gedraagt en op zijn plaats staat in plaats van helemaal voorin te bekennen is, alsof iemand op zijn voorzetten zit te wachten, die overigens ook elke keer fenomenaal tegen Cole werden aangeschoten.

19 april 2012 om 11:14

Het was inderdaad ook niet de avond van Alves. Kan een keer gebeuren. Zand erover en volgende week is de return. Nu el clásico. Hopelijk een faire pot met vooral veel voetbal. Maar dat is tegen beter weten in...

Chelsea heeft natuurlijk enorm veel geluk gehad, zelfs met een gelijksp hadden we al heel blij moeten zijn. Barcelona heeft echt flinke kansen gemist, de grootste waren die van Sanchez (lat), Fabregas die de bal mist in de rebound en de schuiver naast van Sanchez? (ongelofelijk dat hij die mist) en daarnaast nog een aantal flinke kansen. Wel is het gewoon kwaliteit van Chelsea dat Cole op die doellijn staat en Cech een paar ballen fantastisch houdt.

Ashley Cole en Ramires waren geweldig, Drogba was erg belangrijk en ook Cahill, Terry, Lampard en Cech waren top. Zowel Mikel als Ivanovic hadden een paar keer gevaarlijk balverlies, Meireles geef ik een zesje maar vooral Mata was erg slecht. Mata is gewoon erg moe omdat hij zoveel wedstrijden heeft gespeeld en altijd alles van hem moest komen.

Bij Barcelona viel vooral Messi wat tegen en ook zijn balverlies veroorzaakte die goal van Chelsea.

1-0 is een prachtig resultaat en was het maximaal haalbare vanavond. In de uitwedstrijd moeten we gewoon weer goed verdedigen en hopen dat we een goaltje meepakken waardoor Barcelona er drie moet maken.

Hoe dan ook prachtig om het beste team ter wereld te verslaan!

19 april 2012 om 00:54

Gefeliciteerd!

Je bent 1 ding vergeten te melden, het was een ontzettend sportieve en aangename wedstrijd om te zien!

Heb nog nooit een team zo goed zien verdedigen. je mag alles van ze vinden maar verdedigend stonden ze goed opgesteld vanavond. en wanneeer was t voor het laatst dat barca in een wedstrijd niet wiste te scoren?

Drogba neemt wraak, Drogba showt lage pijngrens en stelt zich heel de avond aan.
Eerste keer van het seizoen dat ik zat te juichen toen Torres warmliep.
Anti voetbal bah bah.

ik lees catenaccio?....jaren verafschuwd door jullie hypocriete Nederlanders en nu lees ik keer op keer...geweldig....walgelijk...wel leuk...als het jullie uitkomt dan gebruiken jullie t woord positief...ach...wat is voetbal toch.....pfff....on topic..barca speelde als vanouds.....alleen ja catenaccio werkt he?...alleen als het de ploeg betreft waar iemand supporter van is!

nog een ding....je mag voor chelsea zijn of wie dan ook...maar waarom lees ik steeds vaker dat voetballief hebbers?????? barca niet in de finale wil hebben?.....de ploeg. zoals bekend het beste en mooiste voetbal speelt?....als barca thuis wint...en we weten allemaal..kans is zeer groot....dan jongens weer positief doen he...pfff......en...google naar catenaccio....dat deed chelsea niet..want wilde niet voetballen..zit een verschil.....italianen beheersen dat maar ach....dan is t weer niet goed..toch heren?..en dames??..ciao.....

19 april 2012 om 01:53

Wat Chelsea deed komt niet eens in de buurt van catenaccio. Dit was leunen op een 10-mans verdediging en hopen op dom geluk. Reken daarbij een heleboel wilskracht en je hebt het gewenste resultaat. Maar ze hebben zo hun wraak.

Drogba was toch wel de meest opvallend man op het veld, in positieve en negatieve zin. Ongelooflijk veel schwalbes en aanstellerij maar uiteindelijk scoort hij toch wel de winnen wat ik al had voorspeld aangezien Drogba 1 van die spelers is die altijd opstaat in zulke belangen wedstrijden. Ik heb deze week 2 leuke finales gezien en ik hoop die volgende week opnieuw te zien met als uiteindelijk finalisten Chelsea en Bayern Munchen!

Wat kwam chelsea goed weg zeg, Alexis 2 enorme kansen. Fabregas 2 enorme kansen, Busquets enorme kans, perdro, puyol en adriano ook nog, en chelsea die maar 1 kans had..

19 april 2012 om 01:54

zo te zien heb je de wedstrijd 4 x live bekeken. best knap!
zet ff je barca-bril af, wil je!

Ik ben meer fan Barca en het spel van Real dan va Bayern en Chelsea, maar G-d wat zou ik blij zijn als we in een paar weken Chelsea tegen Bayern zien spelen. Ik heb groot genoeg van de hirachie van Barca en Real.
Voor de rest heeft Barcelona het vandaag echt aan zichzelf te danken, en Ashley Cole speelde ook weer z'n eerste goede wedstrijd sinds weet ik veel!

Lekker hoor, Chelsea was echt gedisciplineerd en tactisch uitstekend.

Wat was die Drogba bezig met aanstellen bij de scheidsrechter zeg, hij zou zo bij Barca mee kunnen doen!

Anti-voetbal spelen en er 2x uitkomen en scoren, ze verdienen gewoon een boete!!

Noem mij een gek maar ik vind Petr Cech de beste doelman ter wereld, Chelsea heeft ook de beste verdediging te wereld. Als je aanvallen van Barca 90 minuten kunt overleven en sterker nog als een muur tegen neer kunt zetten. Dan heb je iets bewezen wat geen enkel ander verdediging tegen hun heeft gedaan. Je breekt records en zorgt ervoor dat de beste speler ter wereld nog nooit in z'n carrière heeft weten te scoren tegen je ploeg. Dit is de kunst van verdedigen, puur op mandekking met 4 man 1 voor 1 proberen lam te leggen. Ashley Cole was wel de enige die in staat was om 1 op 1 duels te winnen veruit de beste linksback ter wereld.

Maar goed slechts 1 duel hebben we gezien en het klopt dat ik een beetje van stapel begin te lopen, maar de zoete wraak is nog niet voltooid. We hebben gelukkig wel heel wat monden gesnoerd. En ik kan genoeg namen hier op noemen bij VZ maar dat ga ik maar niet doen, men weet zelf;

Didier Drogba, je haat hem of je houdt van hem maar hij is een genot om te zien. Een beest die 3, 4 man van Barca bezighoudt en een houterige trage oude spits als hij solo acties maakt tegen de beste ploeg ter wereld....pay back time, in zowel schwalbes, doelpunten etc!!

Keep the blue flag flying high!

Haha, Chelsea heeft serieus maar 1 kans gehad en gescoord. Hun balbezit was ook maar 25-30%, in Camp Nou worden ze afgeslacht.. want daar worden de ruimtes ineens groter. Messi voelde zich niet lekker in Engeland in Camp nou zal die het even laten zien.
En die Drogba goeie voetballer is het en was het, maar wat een arrogante kop heeft hij toch. Hij heeft 1x voor het doel gestaan en gescoord en loopt op het veld alsof die alpacino is..
Maar... we zien het dinsdag allemaal.

Bedankt Didier mon ami bedankt !!!!!! OOh geweldig, lekker barca flipt zicht helemaal kapot van die drogba wat is hij toch sterk man ohohoho

jammer in van die aanname in de eerste helft anders was hij helemaal alleen op het doel af

barca is te pakken in nou camp wacht maar met kalou voor snelheid en drogba die verdediging trekt op nix daar

19 april 2012 om 11:21

Barca weet geen raad met het spel van Chelsea....als het midden tjokvol en is en zij via de zijkanten moeten dan hebben ze niemand om het in te tikken. Maar ja, daar kiezen ze zelf voor, zonder spits te spelen.

Milan speelde ook een beetje zo, maar heeft de benen er niet meer voor met hoofdzakelijk 35 plussers.

chelsea gaat in camp nou gwn spelen als inter twee jaar geleden gwn letterlijk 10 rond het doel. en dan 1 bij de middelijn. dus barca gaat het heel moeilijk krijgen. ik zeg het altijd, chelsea is de enige ploeg in de wereld die altijd barcelona kan verslaan

Dit was gewoon een open sollicitatie van Drogba, naar Barca toe.
Zou me niet verbazen als hij volgend jaar in het shirt van Barca speelt. Zou hem prachtig staan.
Hij heeft gister laten zien dat hij ondanks zijn leeftijd, niet minder is dan de spelers die nu bij Barca spelen. En eerlijk is eerlijk: met zijn spel van gister, zou hij daar ook perfect bij passen ;

Goed verdedigen is ook niet voor iedereen weggelegd, Chelsea heeft het dus gewoon uitstekend gedaan, goed gespeeld. Niet veel kansen en gewoon efficient afgemaakt, dat is echt heel moeilijk! Wereldspits die Drogba, Chelsea zou dom zijn hem weg te doen!

wordt een zware return daar chelsea 100% gaat verdedigen, beetje zoals arsenal 2 jaar geleden wilde en met 4-1 naar huis ging. Barca had het aan zichzelf te wijten, 4 a 5 100% kansen, daarvan moet er 1 in en je hebt je belangrijke uitdoelpunt. De schade is te overzien, geen stomme gele kaarten, geen blessures en de koppen staan op scherp voor komende zaterdag en volgende week dinsdag.
Btw, schandalig dat mereiles geen geel, mssn zelfs rood, heeft onvangen in de eerste helft. Met een verschrikkelijke 'voetballer' is dat.

19 april 2012 om 14:21

Dit Chelsea is wel wat beter om een voorsprong te verdedigen en waarsch. pakken ze ook geen domme rode kaart.

ik moet opletten wat ik zeg of ik krijg een waarschuwing om de naam chelsea te verbasteren.....
chelsea was nergens en dat pretendeert dan een europese topploeg te zijn en dan zo'n afschuwelijk voetbal te laten zien , man man .....ik hoop dat ze zwaar verliezen volgende week en laat drogba maar thuis want voor zo'n vent valt hij enkel op door zich als een klein kind te laten vallen bij elk contact !!!!

19 april 2012 om 11:34

maar wat wil je...moet iedereen zie vrijwillig laten afslachten door Barca? Ik dacht het niet...laat ze maar een keer leren met lelijk voetbal te winnen.

Het zijn maar 11 mensen en dat werd gisteren weer duidelijk. Het was ook even afkicken voor de fans van Barca.

Qua theater daar hebben de Barca spelers ook een handje van ....

Ach die Drogba lag meer op het veld dan te voetballen. Wel knappe goal

Los van het spel wat ik wel onder de indruk van de statistieken.

Barca gaf bijna 800 passes en 88% van Xavi's passes kwamen aan!

Het kan sowiso nog! Ik denk aan 1 wedstrijd waar ik sindsdien echt fan van Barcelona ben geworden, 19 april 1998. Barça verliest op Stamford Bridge met 3-1 en moet dus zoals nu 2x scoren om door te gaan. Barcelona speelde Chelsea in Camp Nou helemaal kapot en na verleningen won Barça met 5-1. Hemelse avond was dat voor alle Culers!

19 april 2012 om 14:14

Ik vond de finale in 1994 met johan cruijf we zijn de beste van de wereld, we hebben de beste ploeg en de beste spelers

4-0 in de finale 2 X massaro 1X Savicevic en 1 X Dessaily

Finale om nooit van te vergeten Deze staat geschreven in de geschiedenis boeken

Hemelse avond in athene lekker toch voor Johan mond vol tanden

Ik lees veel reacties dat Chelsea heel goed gespeeld heeft, maar dit klopt toch niet? Chelsea speelde op de verdediging met 10 achter de bal en toch kon Barcelona 4 '100%' kansen afdwingen en een aantal '75%' kansen. Het feit dat ze geen goal opleverden doet niks van het feit af dat de verdediging van Chelsea een paar keer helemaal zoek gespeeld is.

Het enige waar je Chelsea een pluim kan voor geven is het resultaat. Ik kijk al uit naar de terugmatch in Camp Nou, spanning verzekerd.

Prachtig om te zien dat veel mensen nu boos zijn op Chelsea omdat ze 'antivoetbal' speelde. Wie bepaalt wat antivoetbal is? Ik vind het prachtig om te zien dat Chelsea hier wint. Ik zei voor de wedstrijd dat Chelsea ging winnen thuis, iedereen verklaarde me voor gek, het zou minstens 4-0 voor Barça worden, maar het tegendeel is bewezen. Prachtig, genieten van al die mensen die me voor gek zetten dat ik zei dat Chelsea zou winnen en dat ik ze nu 3x zo hard kan terugpakken.

19 april 2012 om 18:39

en had barca zijn kansen afgewerkt dan stond het wel degelijk 0-4 en wat had je dan gezegd ??

20 april 2012 om 18:56

Feit is dat dat niet het geval is.

De neutrale supporter heeft genoten , chelsea fans deden het in hun broek en barca fans hebben geen haar meer op hun hoofd van al die missers

Chelsea wint onterecht , maar wint wel ! Denk toch dat barca het thuis simpel zal afmaken !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren