Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Sterling moet vrezen voor schorsing na merkwaardige actie in duel met Spurs’

Laatste update:

De Engelse voetbalbond (FA) onderzoekt beelden van Chelsea-aanvaller Raheem Sterling, die maandag tijdens het gewonnen Premier League-duel met Tottenham Hotspur (1-4) vuurwerk teruggooide richting de fans van de thuisploeg.

Het incident werd maandagavond niet opgemerkt door de arbitrage, maar een woordvoerder van de FA vertelt tegenover de Daily Mail dat de voetbalbond bekijkt of Sterling eventueel geschorst dient te worden.

Het voorval vond plaats vlak nadat Cole Palmer Chelsea in de eerste helft vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte had gebracht. Palmer vierde zijn doelpunt door richting het Spurs-publiek te lopen en zijn vinger voor zijn lippen te houden. De aanvallend ingestelde middenvelder werd vervolgens gefeliciteerd door verschillende ploeggenoten, waaronder Sterling.

Op een video, die is genomen vanaf de rand van het veld en afkomstig is van Chelsea's eigen TikTok-account, is te zien hoe een voorwerp vanuit het vak met Tottenham-supporters wordt gegooid en Palmer op zijn been raakt.

Terwijl de spelers van Chelsea teruglopen naar hun eigen helft, bukt Sterling om het voorwerp op te pakken en daarna terug in het publiek te gooien. Volgens de Daily Mail zou het gaan om vuurwerk.

Richarlison werd eens door de FA geschorst, omdat hij een aangestoken vuurpijl in het publiek gooide nadat hij in mei 2022 scoorde voor Everton tegen Chelsea, voorafgaand aan zijn transfer naar Tottenham later die zomer. Door deze schorsing moest hij zijn debuut voor Spurs met één wedstrijd uitstellen.

Didier Drogba kreeg ooit een schorsing van drie wedstrijden in 2008, toen hij als spits van Chelsea muntgeld gooide naar de fans van Burnley. Voormalig Liverpool-verdediger Jamie Carragher kreeg in 2012 ook een schorsing van drie duels voor een soortgelijk incident tijdens een FA Cup-duel met Arsenal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Man man, hier is toch helemaal niks aan de hand.

Beetje zielig die vingertjes. Altijd van die fijne persoonlijkheden, die voetballertjes. Buiten dat, ik snap de frustratie van Sterling, maar teruggooien is niet handig.

Je vergeet het bijna, maar dat gedoe over "in Engeland gooien ze geen bekertjes" kan ook de ijskast in.

9 november 2023 om 13:27

Er worden daar ook geen bekertjes gegooid inderdaad. In de Premier League is het verboden om met drinken op de tribune te gaan zitten. Dat is makkelijker te controleren dan wat vuurwerk wat verstopt zit bij het kruis.

9 november 2023 om 13:31

Hoop dat we ook nog plek is in de ijskast voor ‘het is iets van de laatste jaren’. Ik keek een paar dagen geleden docu over Figo. Die werd bij zijn terugkomst in het Camp Nou bekogeld met van alles en nog wat. Daar zouden een paar bekertjes bij in het niet vallen. Het lijkt allemaal zo erg omdat de regels alle kleine incidenten accentueren, en extra uitlichten.

9 november 2023 om 13:50

Dus als jij tot dat moment de hele wedstrijd uitgescholden wordt mag je niet je vingertje voor de mond doen naar die supporters toe? Hoort er bij zo'n derby toch bij man. Daarnaast gooit hij het waarschijnlijk niet eens terug, maar wil hij het gewoon uit het veld hebben. Hier wordt echt van een mug een olifant gemaakt.

9 november 2023 om 14:06

Als jij er niet tegen kan dat je een hele wedstrijd wordt uitgescholden moet je misschien geen professioneel voetballer worden of alleen meedoen bij thuiswedstrijden en het uitvak compleet vermijden. Heeft niks met een derby te maken, dat gebeurt ook als je naar de andere kant van het land moet om tegen een 5eklasser te spelen in de beker. Je mag best dat vingertje doen, anderen mogen het ook bijzonder kinderachtig vinden.

9 november 2023 om 14:10

Je mag het inderdaad kinderachtig vinden. In een beladen wedstrijden zoals Spurs - Chelsea hoort het erbij. Ze kunnen waarschijnlijk heus wel tegen dat gescheld, maar daarom mag je toch wel een reactie geven die niet zoveel kwaad kan? Ik was toevallig in het stadion aanwezig en het provoceren en het "banteren" gebeurd constant. Als je niet snapt dat dit bij een derby zoals dit hoort dan weet ik het ook niet.

9 november 2023 om 14:29

Hoezo hoort dat erbij? Je scoort een simpele pingel man, niet een wereldgoal.
Snap ook niet dat het ''bij een derby/beladen wedstrijd'' hoort...

9 november 2023 om 15:25

Een goal is een goal. Ik vind zijn juichen ook lachwekkend maar dat je oprecht niet snapt dat er constant over en weer geprovoceert wordt in zo'n derby dan heb ik geen eens zin om hierop verder in te gaan.

9 november 2023 om 15:30

Gedeeltelijk eens, maar je hoort het publiek ook na de worp harder tekeer gaan. We zien niet waar hij het heeft gegooid en of hij iemand raakt.

Ssshh teken maken, terecht. Iets terug de tribune ingooien niet. Of het nu met opzet of niet is, het is gewoon dom, vooral juist in een belanden wedstrijd.

9 november 2023 om 17:57

Sssh teken maken is helemaal niet terecht. Minstens de helft van de wedstrijden die wij zien gaat nergens over qua niveau. Dan heb ik het over zo goed als alle voetbalclubs. Dat je dan eindelijk eens iets (goed) doet waar je veel te veel geld voor ontvangt, betekent niet dat je gelijk hebt even je vingertje voor je mond te zetten. Ga eerst maar eens zorgen dat je wekelijks laat zien dat je 5 dagen in de week traint.

10 november 2023 om 09:32

@jordy

Sshh teken moeten ze zelf bepalen of ze dat doen, en dat deden ze niet omdat ze zo goed speelden, maar omdat ze voor alles en nogwat uitgemaakt worden vanuit de tribunes. Dan mag je daar best op een niet agressieve manier op reageren.

Soms wordt je van alle kanten uitgescholden en uitgelachen en soms heb je momentjes dat je even wat terug kan doen. Niet groter maken dan wat het is.

10 november 2023 om 11:20

De Chelsea-fan neem ik niet serieus, want die reageert puur vanuit zijn clubvoorkeur.

Buiten dat, zo'n vingertje is zielig omdat ze het altijd doen om hun gram te halen tegen mensen die hun iets "misdaan" hebben. Dat gevoel van verontwaardiging omdat ze een seconde in hun leven niet worden behandeld als de goden die ze niet zijn past bij dat soort mensen. Je kan ook reageren uit pure blijdschap dat het 1-1 staat en de goal vieren met je teamgenoten of met het uitvak rechts van het doel. Wat boeien de Spurs-fans nou in zo'n moment? Maar dat past niet in het beeld dat heel de wereld tegen hun is of zoiets.

Tsja, volgens mij hoort het ook niet op het veld. Opgeruimd staat netjes. Volgens mij was het geen vuurwerkje dat ''afging'', anders had Sterling zelf ook wel last van zijn handjes gehad, toch?

Verder vind ik het wel heel erg lachwekkend om spelers als Palmer & Jackson met het vingertje voor hun mond te zien. Palmer heeft welgeteld 3 doelpunten gemaakt dit seizoen, alle 3 pingels.
Vorig seizoen ook maar een paar potten mogen spelen en amper gescoord. En nu gaat hij opeens de grote jongen uithangen richting Spurs fans, die gewoon gedeeld eerste stonden op dat moment? Lachwekkend. En tegen 9 man haha...

Verder is Jackson werkelijk de slechtste spits die ik in tijden heb gezien. Scoort een hattrick, maar die had mijn vader met kunstknie nog gemaakt. Die man mag echt van geluk spreken dat hij bij Chelsea speelt. Waanzinnig dat hij een vingertje voor zijn mond durft te stoppen zeg.

9 november 2023 om 14:17

Vingertje voor de mond en hij gooide er ook nog een siuu uit....ongelooflijk.

9 november 2023 om 14:28

Talentvolle speler hoor, Palmer. Maar lachwekkend hoe hij zich gedraagt na het scoren van een pingel haha. Tenminste, dat is mijn mening. Mag iedereen iets anders vinden hoor!

9 november 2023 om 14:31

Palmer heb ik niet zoveel problemen mee, die laat zich snel meeslepen als jonge knul, maar ik had het over Jackson. Maakt de meeste lelijke hattrick ooit en doet alsof ie stuk voor stuk wereldgoals gemaakt heeft.

10 november 2023 om 11:21

Enige kans van Jackson dat geen pure intikker was voor een leeg doel schoot hij zo hoog over dat het in het doel landde in het andere stadion in Noord-Londen. Geen schaamte.

Maar hij gooit toch niet gemikt een voorwerp naar 1 van de supporters? Hij gooit gewoon iets wat 1 van die droeftoeters het veld opgegooid heeft naar de zijkant terug... De FA heeft het er maar mooi druk mee zeg.

Ik heb verder overigens niemand van de commentatoren, analisten of officials van de FA zich uit horen laten over de agressieve en onacceptabele manier waarop de spelers van Spurs zich over het veld voorbewogen. Het is wel weer duidelijk waar de prioriteiten liggen..

9 november 2023 om 15:25

Hij gooit iets terug de tribune in.

Stel het was een aansteker, dan is dit als speler niet slim. Vind het ook overdreven, maar feit is wel dat hij iets de tribune in gooit (ongeacht wat het is), dat is gewoon niet slim en dan kan je bestraft worden.

9 november 2023 om 21:04

Ik geef altijd spullen terug die mensen verloren zijn. Zo hoort dat gewoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren