Rhb89
Algemeen
Vrienden
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Vrijdag, 20 juli 2007
  • Rhb89
  • 71 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 598
  • 31 jaar (29-12-1989)
  • Emmen
  • Hbo algemene economie
Persoonlijke berichten
1 mei 2012 om 02:50
#1

Heerlijke gedachte dat mijn belastingcenten besteed worden om mensen langer in de gevangenis te houden. Wat een onzin, we leven in een stempeltjes maatschappij, kinderen op de basisschool krijgen al het verdict pdd-nos of adhd waarmee ze de rest van hun (school)leven geconfronteerd worden, dat is met een crimineel niet anders lijkt mij. Ook gezien de vele aandacht die door o.a. media eraan besteed wordt, sokken stelen wordt al in de plaatselijke krant gezet en gelezen door mensen die weten over welke dief het gaat.

Dit had je gepost in het topic over Robben

Ik vroeg mij af wat je hiermee bedoeld? Als ik zeg dat hardere straffen zeer welkom zijn hoeft dat niet per definitie te betekenen dat men langere gevangenistraffen moet nastreven. Harder straffen kan in allerlei verschillende vormen.

Daarbij ga je aan het stuk voorbij waarin sommige daden in mijn ogen zo erg zijn dat men gewoon de kans niet verdiend om weer in de samenleving terug te keren. Zoals bijvoorbeeld met een ontvoering, verkrachting en kannibalisme in deze volgorde.

3 mei 2012 om 01:07
#2

Excuses voor de late reactie allereerst.

Ik bedoel hiermee dat de maatschappelijke straf voor criminelen meestal afdoende is om ze niet nogmaals tot een zelfde daad aan te zetten. Uiteraard vind ik ook dat een kannibaal niet in de samenleving thuishoort, alsmede moordenaars maar dat deze dan ook verwijderd moeten worden d.m.v. een straf die ze ook daadwerkelijk uit de samenleving verwijderd. Overige, van klein winkeldiefstal t/m doodslag kan in mijn optiek met een minimale gevangenisstraf afgedaan worden omdat ze toch een stigma aangemeten krijgen binnen de maatschappij. Waardoor ze door de mensen in directe (winkeldiefstal) of nationale (doodslag) omgeving altijd herkent zullen worden en dus de gevolgen zullen voelen (werk, winkelen, kinderen). We leven niet in de 19e eeuw, als men iets misdoet zal hij hiervoor op wat voor manier ook door aangekeken blijven worden d.m.v. media.

De zin in je eerste alinea: ”,harder straffen kan in allerlei verschillende vormen.”, is dan ook ten zeerste van toepassing in mijn verhaal waarin ik aan probeer te tonen (weliswaar kort) dat ons rechtssysteem verouderd is en gezien onze stempeltjesmaatschappij”, strafrechtelijk af en toe tekort of over -schiet.

Onze opinies verschillen waarschijnlijk niet veel, ik bekijk echter ook de kant van mensen die weinig misdaan hebben en daar hun leven lang op aangekeken worden. Maar aangezien we op een voetbalforum zitten hield ik het kort. Als je wil kan ik via deze weg mijn gedachten nog wel verder verduidelijken maar waar het in den beginne op neerkomt is: ik vind dat mensen voor lichte vergrijpen zwaar gestraft worden en mensen voor zware vergrijpen licht, dit door het gewicht van het stempeltje dat ze krijgen naast de rechterlijke straf.

Aangepast op 3 mei 2012 om 01:08 door Rhb89.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren