Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax betaalt FC Twente elf miljoen euro voor Ziyech

Laatste update:
/

Hakim Ziyech mag zich over enkele uren speler van Ajax noemen. Volgens De Telegraaf en Voetbal International maakt de middenvelder de overstap van FC Twente naar Ajax, na een akkoord tussen de clubs voor elf miljoen euro. Ziyech, 23 jaar, moet dinsdagochtend nog wel een medische keuring ondergaan. Als deze geen problemen oplevert, zullen de betrokken partijen vervolgens met witte rook komen.

Volgens het dagblad stond directeur spelersbeleid Marc Overmars in de laatste uren van de onderhandelingen niet meer toe dat andere clubs zich nog in de strijd konden mengen. Swansea City, Burnley, Fenerbahçe en Anderlecht hadden nog hoop op de komst van de Marokkaans international.

Ajax had zondag het initiële bod van acht miljoen euro al verhoogd naar negen miljoen, maar weigerde pertinent naar de vraagprijs van veertien à vijftien miljoen euro te gaan. Uiteindelijk kwamen de partijen steeds dichter tot elkaar, met een deal van elf miljoen euro als gevolg. Ziyech zal na de medische keuring een contract tot medio 2021 ondertekenen.

Hakim Ziyech is elf miljoen euro waard

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Welkom Hakim! Bijna 3 jaar te laat (had natuurlijk meteen bij Heerenveen al gehaald moeten worden), maar dan toch eindelijk binnen. Deze jongen gaat het maken.

30 augustus 2016 om 06:19

Niet bij Ajax, daar is Bosz niet de juiste trainer voor...

30 augustus 2016 om 06:33

Net alsof bosz het moet doen voor hem!? Goede voetballers kunnen het overal, dus hij mag het laten zien bij ajax. Ik geloof wel in hem!

30 augustus 2016 om 06:39

Daar is Bosz juist wel een juiste trainer voor denk ik. Die geeft zo'n speler eerder een vrije rol dan bijvoorbeeld de Boer dat zou doen verwacht ik.

30 augustus 2016 om 06:49

Ziyech vindt Bosz wel de juiste trainer en zijn mening telt.

30 augustus 2016 om 07:06

Vrije rol zal niet gebeuren, ook Ziyech moet leren mee verdedigen.

Ik ben benieuwd hoeveel klasse er over blijft bij Ajax, meer moeten voetballen in kleine ruimte, zal Ziyech nog steeds zo makkelijk tegenstanders passeren.

Een zeer goede investering voor Ajax, doet Ziyech het goed, dan word het kassa voor Ajax.

30 augustus 2016 om 07:09

Inkemontana, exact!
We weten allemaal nog wat F de Boer met Theo Janssen deed als voetballer.
Bosz is geschikt

30 augustus 2016 om 07:43

Dat is alleen wat jij hoopt maar dat wachten we gewoon rustig eerst maar is even af.

30 augustus 2016 om 07:47

Bahaboy heeft een punt we moeten Hake halen oh nee wacht...

30 augustus 2016 om 07:52

Hij komt speciaal voor de trainer, daar zou zijn keuze namelijk vanaf hangen, dus wat jij zegt klopt niet.

30 augustus 2016 om 09:03

Nee, want Rene Hake en Alfred Schreuder waren van die toppers? Kansloze reactie.

30 augustus 2016 om 09:36

Gelukkig kunnen sommigen nog rationeel denken @mistermiyagi.

1. Is Ziyech echt een speler waarmee je het middenveld domineert? Dan bedoel ik niet een leuke steekpass op de counter geven ofzo, maar echt het middenveld in handen hebben? Bij Twente was dat geen probleem als je dat niet was, want daar was je toch niet de 'dominerende' ploeg. Bij Ajax is dit anders. Ziyech zal werk moeten verzetten, loopacties maken, positiespel spelen, druk zetten etc. En dat zijn volgens mij niet echt zijn sterkste punten.

2. Men roemt hem om zijn creativiteit, maar dat is creativiteit gebaseerd op basis van potjes bij Twente, waar je ook de ruimte krijgt om die creativiteit te laten zien. Bij Ajax een stuk minder omdat er veel minder ruimte ligt, al helemaal achter de verdediging. Hij zal ook veel minder tijd en ruimte krijgen om naar het schot te zoeken. De goals die hij afgelopen weekend bijv scoorde zullen veel lastiger zijn.

3. Ziyech legt veel risico in zijn spel en speelt veel naar voren. En lijdt veel balverlies. Natuurlijk gaat ie dan wel een aantal keer succesvol zijn ja, maar als het 19 van de 20 keer fout gaat, is het dan echt de moeite waard? Maar heel Nederland kijkt de samenvatting en ziet dan alleen dat ene momentje waar het goed gaat, en prijst hem weer de hemel in. Je kan zeggen; zolang ie zoveel scoort en assist als bij Twente is dat geen probleem, maar dat kan dus wel eens tegenvallen ivm beperkte ruimtes.
Bovendien kan je bij Twente die riskante manier van spelen nog veroorloven omdat je toch de verdedigende ploeg bent en dus is balverlies geen probleem, maar bij Ajax waar je hoog verdedigt is dat zeer riskant ivm counters.

Hij zal echt veel minder balverlies moeten lijden bij Ajax / minder risico in zijn spel moeten leggen. Maar daardoor haal je dus misschien juist zijn grote kracht weg. Als ie zijn momenten goed weet uit te kiezen kan ie van waarde zijn ja, maar dat ie wel even zou uitblinken is echt niet zo makkelijk als de meerderheid hier denkt.
De grote stap omhoog voor van die technische spelers blijkt vaak lastig.

30 augustus 2016 om 10:31

1. Ja, ik denk dat je eerder het middenveld domineert met hem erbij dan hoe het nu staat. Er is nu geen enkele speler om het middenveld die je kan inspelen met een man in zijn rug. Dit zijn allemaal 1 keer raken en doorlopen mensen. Als je een speler als Ziyech hebt lopen achter de spits, dan heb je iemand die een bal even bij zich kan houden. Dit geeft tijd om aan te sluiten en geeft Riedewald vanuit de achterste linie de tijd om door te schuiven, waardoor je met 4 man op middenveld komt te staan. Balverlies is dan minder erg, omdat je daarachter al goed kan staan.

2. Hij zal inderdaad minder tijd krijgen dan bij Twente, aan de andere kant zal hij ook waarschijnlijk een stuk vaker de bal ontvangen. Omdat je aanvallende speelt zal het schot er misschien minder komen, maar het pasje is wel weer een stuk realistischer, omdat je meer opties hebt.

3. Als je weet dat je een speler als Ziyech hebt, dan zal je als ploeg moeten aanpassen. En natuurlijk legt hij risico in zijn spel, het wordt wel eens tijd dat iemand dat doet. Er is nu niet 1 middenvelder bij ajax die een man passeert en daarmee ruimte en tijd creëert om een kans voor te bereiden. Ziyech is een speler die risico in zijn spel legt, maar daarmee ook direct voor gevaar kan zorgen. Ook als het niet lukt, zal een tegenstander hem niet uit het oog kunnen laten. Dat geeft ruimte aan andere middenvelders, zoals Klaassen voornamelijk, om gebruik te maken van de ruimte die door Ziyech gemaakt wordt.

Natuurlijk zal hij anders moeten spelen dan bij Twente, maar dat is logisch gezien de manier van spelen. Minder risico, ik hoop het absoluut niet. De twee verdedigende middenvelders en verdedigers moeten maar gewoon zorgen dat het goed staat. Als je kijkt naar de wedstrijden van ajax hebben ze (afgezien rostov tweede pot) heel veel balbezit en spelen ze heel diep op de helft van de tegenstander. Hij zal minder ruimte krijgen, maar hij zal ook veel vaker de bal krijgen. Hij kan een pass geven, actie maken of schieten, wat hem voor een verdediging levensgevaarlijk maakt. Er liep bij Ajax niemand met een idee als ze tegen een muur stonden, maar dat heeft hij wel.
Dat hij het "wel even gaat doen", dat geloof ik ook niet hoor. Ik denk niet direct zo ophemelend als de rest. Maar eerlijk gezegd, heb ik wel het idee dat je zelf ook direct de totaal andere kant op kijkt naar wat er allemaal fout kan gaan. Als hij het gewoon doet wat hij kan, dan zal hij levensgevaarlijk en daarmee ook direct andere gevaarlijker maken. Ziyech laat je niet even 1op1 staan rond je eigen 16, en daar kunnen andere spelers weer van profiteren. De rest zal misschien wat anders moeten gaan denken in balbezit, maar dat komt het hele elftal alleen maar ten goede.

Ik denk dat het een hele goede aankoop is, puur op basis van het instinct van deze speler. Fouten en balverlies neem ik op de koop toe, dat hoort bij zo'n speler.

30 augustus 2016 om 11:28

Jdg

1. Inspelen met een man in de rug is het probleem niet. Huidige middenvelders kunnen daar ook wel mee omgaan. En alsof Ziyech zo balvast is.
Er is ook genoeg tijd om aan te sluiten.
Ik bedoel met domineren dat je als je de bal verliest je hem snel weer terug hebt en weer kan aanvallen. Snel omschakelen. En dat je niet overklast wordt in de duels waardoor je de slag op het middenveld verliest en totaal geen grip meer hebt. Tegenstander vastzetten als zij de bal hebben. Daar heb je veel loopvermogen voor nodig.
Ziyech is juist iemand die als je de bal hebt met ruimte voor je van waarde is, maar niet iemand waarmee je het middenveld kan domineren, als in: de slag winnen. Met het huidige middenveld kunnen we soms moeite hebben met kansen creëren / beslissende pass geven, en daar kan Ziyech bij helpen, maar we hebben over het algemeen wel het middenveld in handen/ kunnen continu een aanval opzetten etc. Dat kan juist verminderen met Ziyech, en dat kan nog wel eens zwaarder meewegen dan zijn goede pass en goede schot..

2. Ja, maar de echte passes die kansen creëren worden dus ook lastiger. Hij zal vaker de bal ontvangen ja, maar wel in posities waar ie er minder snel iets leuks mee kan doen.

3. ''en natuurlijk legt hij risico in zijn spel, het wordt wel eens tijd dat iemand dat doet.'' Op het eerste gezicht zou ik ook zo denken ja, daar is impulsief gewoon heel aantrekkelijk Maar dat is wel erg simpel gedacht.
Als je een team omsingelt hebt en er weinig ruimte is, dan moet je nou eenmaal zoeken naar de opening. Dan kan je wel zeggen: neem risico, maar dat is dan echt niet zo makkelijk/
Als Gudelj 3 verkeerde passes geeft in een wedstrijd wordt ie al uitgekotst. En dan zeg je vast: ''ziyech doet dat niet want hij geeft goede passes'', maar dan komen we weer terug op het argument dat de passes bij Twente moeilijker realiseerbaar zijn bij Ajax.
En zelfs al lukt dat nog steeds, dan lijdt ie nog steeds veel te veel balverlies.
Bij Twente kijkt men daar nauwelijks naar. Neem Klaassen die beslissend is/scoort maar toch matig speelt. Bakken kritiek. Ziyech hetzelfde: Scoort regelmatig/is beslissend maar speelt ook vaak matig.die krijgt die kritiek niet. Dat is een beetje scheef.

''er is nu niet 1 middenvelder bij ajax die een man passeert en daarmee ruimte en tijd creëert om een kans voor te bereiden''
Gudelj dribbelt regelmatig in om een man meer situatie te creëren, en hij heeft ook een uitstekende crosspass. Maar met zo weinig ruimte is het lastig. Ziyech maakt bij Twente al veel acties en komt er behoorlijk vaak gewoon niet langs. Balverlies. Bij Twente geen probleem, bij Ajax des te meer.

''ziyech is een speler die risico in zijn spel legt, maar daarmee ook direct voor gevaar kan zorgen. Ook als het niet lukt, zal een tegenstander hem niet uit het oog kunnen laten. Dat geeft ruimte aan andere middenvelders,''
Misschien, maar Gudelj heeft ook een goed afstandsschot en is dus gevaarlijk. En ik denk dat had Bazoer bij Twente gespeeld, dan werd ie ook als creatief en gevaarlijk beschouwd, omdat alles om hem zou draaien en ie veel meer ruimte zou krijgen.

En je ploeg aanpassen aan een type als Ziyech is bijna niet te doen als je een dominerende ploeg als Ajax bent. Komt zoveel meer bij kijken. Ziyech moet zich sowieso aanpassen en het snel druk zetten, positiespel, looplijnen, etc. Kan echt niet andersom, tenzij je een meer behoudend team wil worden dat anderen het initiatief gunt, wat niet gaat gebeuren.

''de twee verdedigende middenvelders en verdedigers moeten maar gewoon zorgen dat het goed staat''. Ja, maar als je diep en aanvallend staat ben je alsnog kwetsbaar. Een van die twee verdedigende middenvelders moet de spits soms induiken, terwijl de backs erg breed moeten staan. Als je dan de ba verliest is het makkelijk om de verdediging de schuld te geven dat ze goed moeten staan...

''er liep bij Ajax niemand met een idee als ze tegen een muur stonden, maar dat heeft hij wel.'' Nouja dat hebben we nog niet echt kunnen testen, omdat ie nog nauwelijks tegen muren gespeeld heeft toch? Die pass van vorige week bijv, die was nooit aangekomen tegen een geparkeerde bus.
Dit kan je over elke technische speler met een goede pass zeggen, maar toch blijkt het voor technische spelers juist vaak een lastige stap.

Ik kijk naar wat er allemaal fout kan gaan zeg je? Misschien, maar dat is als tegengas voor de reacties waarin men in 99% lyrisch is over Ziyech, waar alle voor de hand liggende dingen positieve dingen al genoemd worden. Dus ik probeer de andere kant, die minder aan de oppervlakte ligt, te laten zien. Dat ie een goed schot en een goede pass heeft weet ik ook wel. Hoe hij afgelopen zondag heel kort wegdraaide en in de verre hoek schoot (redding keeper) was ook echt een knappe actie.

''ziyech laat je niet even 1op1 staan rond je eigen 16, en daar kunnen andere spelers weer van profiteren.''
Maar het punt is dus dat teams in de meeste gevallen dusdanig verdedigend spelen dat niemand überhaupt in de positie komt om 1 tegen 1 te staan in de 16.

''fouten en balverlies neem ik op de koop toe, dat hoort bij zo'n speler.''

Zoveel balverlies als bij Twente kan echt niet bij een team als Ajax, dan moet je constant terug en omschakelen alvorens je weer een aanval op kan zetten. Dat zal toch echt moeten minderen, hij kan nu niet meer simpelweg zo veel mogelijk met risico naar voren spelen. Hij probeert continu bij Twente een diepe steekpass te geven. Daar is de ruimte er ook, en zelfs met die ruimte is de verhouding succes/balverlies niet erg hoog. Iedereen ziet alleen die momentjes waarin hij beslissend is in een wedstrijd, maar mist de 10x balverlies die vooraf gingen aan die momenten.
Uiteraard heeft Ziyech Twente punten opgeleverd, maar door zijn balverlies en zijn vrije rol (waardoor je grip op het middenveld verliest) heeft ie Twente ook punten gekost in teamverband. Maar daar kijken mensen niet naar.

30 augustus 2016 om 11:38

Lekker kort!

30 augustus 2016 om 11:39

Lekker kort

30 augustus 2016 om 11:40

Dit is precies de reden waarom hij voor Ajax kiest. Het is een stapje omhoog. Andere druk, andere verwachtingen. Het is alleen maar goed voor zijn ontwikkeling.

Ik respecteer zijn keuze dat hij in Nederland wil blijven. Hoop dat vele talenten op 23 jarige leeftijd dezelfde keuze zullen maken.

30 augustus 2016 om 07:06

Niet te hard juichen... Eerst maar eens zien ;-)

30 augustus 2016 om 08:37

Ben je weer wat afgekoeld Eddy?

30 augustus 2016 om 09:19

hij heeft wel gelijk. eerst maar is zien. als psv fan ben ik bang dat hij het veel te goed gaat doen. wat een topspeler is dit jongens!!!

30 augustus 2016 om 12:07

Ik ben ook benieuwd naar zijn aampassing, Ajax is toch een stap hoger qua club en de daarbij behorende druk.

Ik hoopte twee jaar geleden al, dat hij met zijn voetbalkwaliteiten al gelijk van Heerenveen zou komen, maar door enige onhebbelijke en eigengereide trekjes die hij daarna ging vertonen, begon ik te twijfelen aan zijn toegevoegde waarde in de Ajax-selectie. Misschien haalde je toch een potentiële splijtzwam binnen met Ziyech. Wellicht dat zijn chagrijn beïnvloed werd door de situatie bij Twente, daar hoop ik dan maar op.

Hij zal zich bij Ajax moeten aanpassen aan de andere status dan hij bij Twente en Heerenveen had, zowel sociaal en voetballend. Ik hoop dat hij zich snel zal aanpassen en zich snel aanpast aan de cultuur en selectie. Hij zal moeten wennen dat hij niet het middelpunt zal zijn maar één van de spelers. Met zijn twee jaar extra levenservaring bij Twente komt dat hopelijk goed.

Verder hoop ik dat zijn aanwezigheid de ontwikkeling en doorstroom van Nouri en De Jong niet zal doen tegenhouden. Maar goed dat is voetbal. Zijn aanwezigheid kan ook juist een stimulans zijn om harder hun best te doen.

Ik laat me graag verrassen en wens Hakim welkom bij onze club en hopelijk mooie tijden!

30 augustus 2016 om 07:10

Je zegt wel 3 jaar te laat, maar bedenk wel dat hij nu 3 jaar verder in zijn ontwikkeling is. Als je hem 3 jaar geleden gehaald had, had hij nu al weer bijna de deur uitgelopen omdat zijn contract dan bijna was afgelopen. In plaats van in de leeftijd 20-23, heeft Ajax hem nu in de leeftijd 23-26. Financieel heb je zeker een punt, maar technisch is het misschien beter dat hij nu komt.

30 augustus 2016 om 07:16

Ik vind het juist op tijd. Anders kwam hij als Sinkgraven binnen. Nu is hij 23 en blijft hij misschien tot zijn 25ste jaar. Nou prima. Misschien wel in zijn prime time afsluiten in Amsterdam. En laten we eerlijk zijn. Hij komt nu als topaankoop binnen. 3 jaartjes terug was hij gewoon een leuk talent. Kan me nog herinneren dat sommigen serieus zeiden dat toornstra beter was nadat de transfer tussen Feyenoord en ziyech was afgeketst.

30 augustus 2016 om 08:06

Dat is dus wat ik constant roep dat er 0 garantie bestaat dat een uitblinker in de middenmoot het wel even gaat doen bij een topclub.
Toornstra vond ik een uitstekende speler, maar blijkt het toch niet helemaal te kunnen waarmaken, dus kan hij in het rijtje Maher Suljimani Machlas, Sikora, Lurling etc etc
Hopelijk blijft Ziyech buiten dat lijstje

30 augustus 2016 om 09:10

Dan moet je eens je tv aanzetten, die gozer heeft zijn oude vorm weer te pakken en speelt prima.

30 augustus 2016 om 10:05

Als je een speler koopt vanwege bepaalde kwaliteiten dan moet je hem ook in die kwaliteit laten spelen. En dat gebeurt vaak niet. En al helemaal niet bij Ajax, waar ze zo'n fenomenaal eigen stijl hebben. Als Ajax profijt van Zyech wil hebben dan moeten ze een paar van die godenzonen in dienst van Zyech laten spelen, dan levert hij rendement. Zoals Theo Janssen bij Twente Brama had die het vuile werk voor hem opknapte. Bij Ajax zetten ze hem op 6. Dat is hetzelfde als de keeper in de spits zetten of andersom.
Gudelj zou je bijvoorbeeld het vuile werk achter Zyech moeten laten doen.

30 augustus 2016 om 10:49

Ik zou Toornstra (gekocht voor 3.5 miljoen, 50+ wedstrijden in 2 seizoenen, 9 goals en zeker niet altijd onverdienstelijk gespeeld) niet in hetzelfde lijstje noemen als Maher, Sulejmani etc die met een veel hogere transfersom al vrij snel op het tweede plan kwamen...

30 augustus 2016 om 12:22

@albertino
Als je Toornstra een beetje zou volgen dan weetje dat ze qua intelligentie niet ver van elkaar onder doen. Ziyech is een klasse apart maar Toornstra is ook een groot talent en ik heb nooit getwijfeld dat hij het niet zou kunnen waar maken. Toen ik Maher bij AZ zag voetballen vond ik zijn tempo toen al laag en ik heb hem noot een bijzondere speler gevonden. Ik heb altijd gezegd, we gaan het zien maar Ziyech zal nooit een gevalletje Maher worden. Maher leek gewoon goed omdat zijn medespelers allemaal beesten en boeren waren. Dat was toen de AZ met Brett Holmenn en nog een paar onbekende geweldenaren. Als ik in dat team had gespeeld dan zou ik ook zomaar kunnen rond huppelen en af en toe 2 leuke paasjes kunnen strooien.
Ziyech speelt alleen met slapjanussen en je ziet dat hij gewoon de leider is.
40 van de 39 doelpunten moest van hem komen en anders kwamen er geen doelpunten. Meest creatieve voetballer met zoveel rendement in de afgelopen 10 jaar van de Eredivisie. Ik vond Tadic een geweldige 10 maar als je Ziyech bekijkt dan zal hij het zeker verder schoppen dan een Southampton. Tadic had de pech dat heel veel assists van hem niet verzilverd werden door Castaignos anders had hij ook wel belachelijke statistieken maar Ziyech neemt zijn eigen initiatief, als een ander niet kon scoren dan gaat hij voor zichzelf en die persoonlijkheid ontbreekt bij Tadic want hij bleef maar paasjes strooien naar Castaignos die hij niet kon afronden. Ziyech is 1 en al klasse en daarvoor hoef je geen voetbal professor te zijn om dat te begrijpen.

30 augustus 2016 om 07:27

Had hij dat gedaan dan was hij niet geslaagd. Hakim moest erg wennen bij FCT....ik herinner me zijn eerste wedstrijden waarin hij steevast na 70 min of zo werd gewisseld omdat hij op was.

30 augustus 2016 om 08:03

Dat betekent dan ook dat Sinkgraven wel is afgeschreven... Volgens sommige vast vrij objectieve supporters is die Nouri echt een wereldtopper, al wordt dat over vrijwel iedere jeugdspeler van Ajax gezegd. Dat houdt dus in dat Sinkgraven, net als Nouri en Ziyech een linksbenige aanvallende middenvelder, niet meer aan de bak komt op het middenveld.

30 augustus 2016 om 08:37

Niels19912510,

Nouri linksbenig? Ik zal me toch eerst wat meer verdiepen vóór je jouw mening verkondigt.

30 augustus 2016 om 09:08

Ik neem aan dat dit het einde is voor Sinkgraven en Schone. Als Bazoer ook nog zou vertrekken hou je niet heel veel middenvelders over. Gudelj, Riedewald, van de Beek, Nouri, Klaassen, de Jong en Ziyech. Riedewald kan ook nog als verdediger gezien worden, al zou ik hem op 6 opstellen. Frenkie de Jong en Nouri zullen dit jaar zeker hun debuut makem en als Klaassen zo doorgaat wordt hij volgend jaar verkocht.

30 augustus 2016 om 10:15

Als jij zegt dat hij rechtsbenig is vind ik het ook prima hoor. Ik meen ergens gelezen te hebben dat hij linksbenig is, maar het zou goed kunnen dat ik het mis heb. Verder ook niet heel erg relevant eigenlijk.

30 augustus 2016 om 08:36

3 jaar is misschien wat overdreven maar een maand zeker! Had hem graag al in voorbereiding en voorronde c.l.erbij gehad.

30 augustus 2016 om 12:46

@InkeMontana "deze jongen gaat het maken" laten we niet vergeten dat Ziyech het in Nederland al gemaakt heeft. Hij is in 1 klap de beste speler van Ajax. Iedereen die daar nog steeds aan twijfelt, heeft er geen verstand van^^ jullie mogen oprecht in jullie handjes wrijven Ajacieden, top aankoop.

Ajax heeft een topper in huis gehaald. Jammer dat zo moeilijk moet gaan had allang gebeurd moeten zijn.
Paniek beleid.

En ik ben benieuwd over de Ajax supporters heb toch de laatste weken gelezen hier dat 90% hem niet hoefde.

30 augustus 2016 om 06:41

Dan heb je dat verkeerd gelezen. Heel veel wilden hem al veel eerder. Niet mijn favo speler maar wel n soort speler dat nu gewoon nodig is.

30 augustus 2016 om 06:55

Je weet toch hoe dat gaat, ze praten Overmars allemaal na.

On: zeer goede aankoop van Ajax, maar ik heb echt het idee dat het een paniekaankoop betreft, ik heb nog steeds het idee dat de technische staf van Ajax niet helemaal weet wat ze nou precies willen. Eerst geen middenvelders nodig, dan ineens interesse in Ramselaar en dan ineens Ziyech halen met excuus dat Bazoer misschien vertrekt dat welke een totaal ander type speler is.

Maargoed, de supporters zijn blij met deze aankoop dus mission accomplished.

30 augustus 2016 om 07:01

Hoe vaak zegt men dat er te weinig creativiteit in huis is? Zelfs toen overmars zei van niet lachende men hem uit. Kortom Bazoer out een lopende middenvelder waarvan we er al 2 andere hebben (Klaassen en gudelj) en een creatieve ervoor terug. Is toch niet zo moeilijk om te begrijpen? Daarnaast wilde Ajax ook die Jamaicaan voor zo'n 15 miljoen euro. Dat was voor de CL afgang!!! Kortom Ajax was allang van plan om heel wat uit te geven aan een speler. Nu dat die vleugel niet komt is er geld voor ziyech. Tsja so be it.

30 augustus 2016 om 07:02

@babymongo

Nee ik heb niet verkeerd gelezen. Iedereen riep het toch. Er waren meer dan zat middenvelder die goed genoeg waren. Ziyech zou ook een instelling en een mentaliteitsprobleem hebben.
Ook presteert hij bij twente maar waarom zou hij dat bij een topclub ook doen. Deze teksten zijn de laatste weken volop voorbij gekomen dus nee ik heb niet verkeerd gelezen dit is hoe het was.

@panerai Overmasrs voelt de druk. Eigenlijk wil ajax aan het beleid vasthouden en is er in principe al redelijk geinvesteerd. Of er goed is geinvesteerd is dan wel de volgende vraag. Dat zou je je af kunnen vragen met een westerman en Traore,
Ik denk dat ajax op 2 gedachten hinkt het beleid Cruyff of moeten ze daarvan afstappen en toch een grotere mix maken tussen heugd en ervaren spelers.

Het beleid nu is vrij onduidelijk en de achterstand op psv groter qua club.

30 augustus 2016 om 08:08

Uhm nee dus, ik roep dit al heel lang en samen met mij vele anderen. Momenteel is denk ik minimaal 80 voor de komst van Ziyech maar die verhouding was tot 3 weken geleden inderdaad anders. Toen was denk ik 50 voor. Ik betwijfel trouwens of met het binnenhalen van Ziyech de problemen zijn opgelost, spel, vorm, ervaring is nog steeds beroerd..

30 augustus 2016 om 08:11

Dat Cruijff beleid zijn ze allang van afgestapt hoor, dit heeft niets meer met cruijff te maken.

30 augustus 2016 om 09:22

Bliek
Ik heb dat inderdaad gezegd en ik blijf daar ook achter staan. Nu hij er toch is, hoop ik van harte dat ik het verkeerd had.
Maar ik ben er bang voor en moet het nog zien..

30 augustus 2016 om 10:33

@lee112

Dat is dus ook precies mijn punt. Ajax mist ook dit type speler maar dat zou Overmars dan als geen ander moeten weten toch?

Ja hij haalt hem nu ook maar dat komt eerder omdat hij veel kritiek te verduren kreeg en omdat de fans er om vroegen en niet zo zeer dat hij zelf al vanaf het begin van de transferperiode in zag dat deze speler nodig was.

Ik blijf er bij dat Overmars totaal geen visie heeft en maar wat aan kloot.

30 augustus 2016 om 11:36

Een TD die Milik voor 32 miljoen weet te verpatsen, mag van mij nog een tijdje blijven aankloten. Daarbij is het zeker geen mosterd na de maaltijd. CL is meestal onbegonnen werk en de achterstand op PSV is zeker niet onoverbrugbaar. Dus heel blij met Ziyech, goed gedaan van onze Marc!!

30 augustus 2016 om 12:53

Die blabla smoesjes altijd na zo'n dikke CL nederlaag, dat zie je altijd alleen bij Ajax. "CL is meestal onbegonnen werk" ga toch weg man. Hierbij stel ik voor dat Ajax dan maar nooit meer in de CL uitkomt, dan zijn we van een aantal gigantische ergernissen af. Namelijk Ajax die weer een keiharde flater slaat Europees, en de Ajacieden die na de tijd lopen te miepen dat het zo lastig is.

30 augustus 2016 om 06:57

Als je puur kijkt naar de selectie, dan hebben we naar mijn mening meer behoefte aan een rechtervleugel. Uiteraard deed traore het leuk daar, maar die heeft op dit moment een belabberde rendement qua afwerking. Nu dat Bazoer lijkt te vertrekken dan kun je gerust ziyech aantrekken. Klaassen als box to box en ziyech op 10. Mocht Bazoer niet verkassen dan misschien wel Sinkgraven en komt er alsnog een plekje vrij op het middenveld. Het wordt dan wel dringen voor een basisplaats. Maar concurrentie lijkt mij gezond. Meteen speelde gudelj beter bijvoorbeeld.

30 augustus 2016 om 07:06

Waarom verhuur je niet 2 middenvelders die er aan ruiken maar eiegenlijk te kort komen?
Als je 8 middenvelders heb en je verhuurt er 2 die wekelijks aan spelen toe komen of de kans iig groter heb je er volgend jaar meer aan.

Brede selectie moet je hebben hoor maar een middenvelder verhuren lijkt mij wel logisch.

Ziyech ik riep het eind vorig seizoen al. Ajax of psv gaan die haken ik begrijp niet dat dit zo lang heeft moeten duren en voor mij is het toch een paniek aankoop die dan wel goed gaat uitopakken.
En overmars heeft alles een beetje stil.

30 augustus 2016 om 07:06

Ziyech is altijd bruikbaar zelfs op de rechter vleugel. Echter geeft de manier waarop deze transfer tot stand gekomen is denk ik aan dat Overmars geen duidelijke visie heeft over wat voor type speler hij wil hebben en voor welke positie. Pas als de fans moord en brand gaan roepen om een speler en hij enorm onder druk staat gaat ie actie ondernemen met een slap excuus. Ik denk dat Bazoer helemaal nergens heen gaat overigens.

30 augustus 2016 om 07:08

Nou het zal mij niet verbazen als Sinkgraven wordt verhuurd of schone gratis vertrekt. Ik zie wel 1 of 2 middenvelders vertrekken. Misschien ook wel vd beek.

30 augustus 2016 om 07:14

Ik denk dat bazoer de nieuwe Vilhenna word.
Het eeuwige talent dat pas later in gaat zien dat er toch meer moet gebeuren om van het eeuwige talent af te komen en echt te gaan presteren.

Hij heeft het wel vind ik nu nog de juiste mensen die het eruit krijgen

30 augustus 2016 om 07:51

@bliek het zou goed kunnen dat niemand die spelers wilt huren. Het is nou niet zo dat een Ajax-huurling een 100% garantie op topkwaliteit is.

30 augustus 2016 om 07:09

Dat waren ajax supporters die dachten dat we met 3 lopers in het middenveld konden winnen grappig opzich, ik was altijd voor ziyech op 10 aangezien hij een creatieve 10 is die kan scoren en assists kan geven.

30 augustus 2016 om 07:27

Ja vast. Dat waren eerder Ajacieden die weten wat nouri kan en vooral wat er ontbreekt op de rechtervleugel positie. Ajacieden als mij!

30 augustus 2016 om 07:41

Heerlijk voor Nouri om er weer een speler er bij te hebben waar hij wat van kan opsteken, heeft nu ook meer de tijd om te rijpen.

De kanonnen zijn binnen en er komt ook mogelijk nog een buitenspeler bij, ga een stukje geruster de rest van het seizoen tegemoet.

30 augustus 2016 om 07:45

Creativiteit wordt overschat bij grotere clubs. Nou, niet echt overschat, maar wordt verkeerd begrepen. Als creatieve speler kan je daar verzuipen.
Als je tegen een muur staat te spelen hoor je al snel: 'we hebben creativiteit nodig'. Maar zelfs de meest creatieve spelers kunnen daar dan moeite mee hebben. Juist dat soort spelers eigenlijk.
Bazoer zou bij Twente denk ik ook behoorlijk creatief worden gevonden, want daar zou ie veel meer ruimte krijgen om te doen wat ie wil, én kan je je veroorloven om risico in je spel te leggen.
Bij Ajax een stuk minder, omdat ze hoog staan te verdedigen. Balverlies kan cruciaal zijn.
Als je al een paar foute passes geeft in een wedstrijd wordt je door de meerderheid hier afgebrand. Maar dat gaat Ziyech ook doen. Het lukte bij Twente (en zelfs daar lijdt ie al ongelooflijk veel balverlies) maar bij Ajax gaat dit vaker fout natuurlijk omdat er minder ruimte ligt. Denk je nou echt dat de assist die hij vorige week gaf was aangekomen als ie bij Ajax tegen een muur had gespeeld. Of de 2 goals van gister (waar ie de bal erg ver voor zich uit speelt / veel ruimte nodig heeft). Zo makkelijk gaat dat niet meer.
Hij zou minder risico in zijn spel moeten leggen als hij bij Ajax komt. En als dat gebeurt haal je misschien juist zijn grootste kracht weg.

Men zat toch altijd PSV te prijzen omdat ze wel creativiteit hadden met Guardado en Propper, maar tegen de geparkeerde bus van Groningen was ook het aloude 'gebrek aan creativiteit' weer van toepassing. Creerden zeer weinig laatste half uur, en wat ze creerden kwam door lange ballen.

30 augustus 2016 om 08:02

Nouri is al 19 en heeft nog steeds niet gedebuteerd maat, terwijl spelers als Cerny en Van de beek al hun eredivisie debuut hebben gehad. Ajax heeft geen vertrouwen in Nouri anders hadden ze hem al die debuut gegeven.

30 augustus 2016 om 08:10

Spijker op zijn kop! Dit was denk ik ook een van de valkuilen van Sulejmani destijds. Geweldige speler in een counterploeg, in de kleine ruimte waardeloos. Younes precies het tegenovergestelde.

Ben het met je eens dat we niet moeten verwachten dat Ziyech met steekpassjes gaat strooien met de onderbouwing die jij geeft, denk wel dat het een enorme stap voorwaards is gezien de kwaliteiten van Ziyech er nu helemaal niet zijn. Een middenveld met Klaassen, Ziyech en gudelj of bazoer lijkt me meer dan prima bezet.

30 augustus 2016 om 08:54

Timmothy ,

Heb je psv -Groningen gezien.
Psv heeft 400 kansen gehad alleen ging de bal er neit in. HAd niks met creativiteit te maken meer met afmaken.

30 augustus 2016 om 09:07

Onzin. Ik had de eerste 30 min gezien en vanaf de 55e minuut, alleen daartussenin heb ik gemist. Maar het eerste half uur was het niet best, Groningen had toen zelfs nog de beter mogelijkheden.
En vanaf de 55e minuut tot het einde waren er helemaal niet zo veel kansen, geen enkele uitgespeelde volgens mij. Natuurlijk wel wat mogelijkheden, maar wat wil je met 11 tegen 10.
Vooral veel kansloze schoten van ver buiten de 16 maar dat kon je geen kansen noemen. Die actie van Pereiro had je, en een corner die naastrolde, en die kopbal van dichtbij in de laatste minuut.

Maar nogmaals, nauwelijks uitgespeelde kansen vanuit een creatief middenveld ofzo. Het was vooral vanuit corners of lange ballen pompen richting de Jong.

Kijk de samenvatting nog maar eens anders.

30 augustus 2016 om 07:12

Nou dan hoor ik tot de 10% heb gelijk al gezegd dat ze hem moesten halen. We missen creativiteit. En dat moet er gelijk staan! Dan zullen mensen roepen ja maar Nouri, nou als werkelijk zo goed is komt dat sowieso wel goed. Als Ajax slim is verhuren ze hem nu voor een jaar kan hij ervaring opdoen

30 augustus 2016 om 07:34

Waarom heeft iedereen het over een paniekaankoop? Puur omdat ie laat is gehaald? De meeste transfers vinden juist plaats aan het eind van de transferperiode....

Overmars had gezegd dat ie Ziyech niet zou halen nee, maar dat was onder de omstandigheden van destijds. Als er interesse komt voor middenvelder van Ajax kunnen die omstandigheden veranderen.
Bovendien, Een positie aannemen waarbij je claimt dat je een bepaalde speler niet per se wilt/nodig hebt kan je een voordeel geven bij de onderhandelingen. Was het niet Brands, waar iedereen zo lyrisch over is, die ook wel eens had gezegd een speler niet te halen, om dat vervolgens toch te doen? Maar als Overmars het doet is het volgens iedereen belachelijk.

Wat betreft het laat halen, zo gaat de prijs doorgaans alleen maar naar beneden. Had Ajax hem eerder willen halen, kon Twente weigeren onder het mom van 'er komt vast nog wel een buitenlandse club die veel meer miljoenen neer gaat leggen'. Nou, het viel wat dat betreft wat tegen qua grote interesse, en dus is Twente eerder geneigd om akkoord te gaan met minder. Ze kunnen dan wel naar buiten brengen dat ze hem niet per se hoeven te verkopen (en dat zal vast ook wel kloppen) en dus het maximale kunnen vragen, maar desondanks zitten ze nou ook weer niet in een uitstekende financiële positie en ze kunnen het geld goed gebruiken. Bovendien zit je met een ontevreden Ziyech als je hem niet laat gaan.
Je kan ook zeggen: 'ajax moet nog iets hebben dus zullen veel meer betalen naarmate tijd vordert', maar als je kort geleden nog hebt aangegeven hem niet echt te willen, en er nog geen eens middenvelders zijn vertrokken, dan valt dat ook wel mee.
Qua prijs is het dus eerder gunstig dat Ajax laat komt. Ajax het sowieso de hoofdprijs moeten betalen als ze veel eerder kwamen.

En dan kan je nog zeggen dat je voor de CL kwalificatiewedstrijden gehaald had moeten worden. Misschien, maar je kan je transferbeleid nou niet dusdanig wijzigen dat de datum van die wedstrijd dan je deadline wordt. Dan lever je veel te veel in. Bovendien stond het middenveld toen zeer behoorlijk met genoeg keus, en Sanchez en Cassierra waren al gehaald. Achteraf is het makkelijk praten, dat als je verliest we zo nodig iemand nodig hadden.

Wat betreft Ziyech zelf. Het is een enorm overschatte en overhypte speler, maar laten we hopen dat het goed uitpakt.
Men roemt hem om zijn creativiteit, maar dat is creativiteit gebaseerd op basis van potjes bij Twente, waar je ook de ruimte krijgt om die creativiteit te laten zien. Bij Ajax een stuk minder omdat er veel minder ruimte ligt, al helemaal achter de verdediging.
Daarnaast is Ziyech niet echt een speler waar je op het middenveld mee de baas bent. Dan bedoel ik niet een leuke steekpass geven af en toe, maar echt het middenveld in handen hebben. Dat was geen probleem bij Twente want daar ben je toch niet de 'dominerende' ploeg, maar bij Ajax wel. Hij zal werk moeten verzetten, loopacties maken, en druk moeten zetten. En dat zijn niet zijn sterkste punten volgens mij.
Kijk naar de eerste goal van Ajax tegen Gae, en naar wat Gudelj daar doet. Daardoor komt die goal tot stand, dat zal je met Ziyech een stuk minder zien.
En hij heeft dan wel veel mooie passes en goals, maar hij legt dan ook enorm veel risico in zijn spel. Speelt bijna alles naar voren en het gaat dan ook erg veel fout. Ontzettend veel balverlies en dat zal echt moeten minderen bij Ajax. Want bij Twente kan je je zo veel balverlies nog veroorloven omdat zij toch de verdedigende ploeg zijn, maar bij Ajax, die hoog staan te verdedigen, niet.

En dat ie veel balverlies lijdt wordt in de samenvattingen natuurlijk niet laten zien (waardoor de standaard gebruiker daar waarschijnlijk overheen kijkt. die kijkt doorgaans erg kortzichtig naar mooie acties en goals en niet verder). Maar bij Ajax is dit anders.

30 augustus 2016 om 07:43

Ik zal even een paar jaar terug gaan.
Ajax word 4 keer kampioen heeft een voorsprong van 4 jaar op psv.
Wat gebeurd er dan psv word kampioen en prswteert wel in de cl.

Ajax voert een beleid wat leuk is voor de eredivisie maar niet voor europa. Als je als topclub wil fungeren moet je voor hoogst haalbare gaan. Met dit beleid is dat plek 1 tot en met 3 in de eredivisie. Ajax wil wel investeren alleen in jeugd om na 3 a 4 jaar door te verkopen.

Je mag gerust zeggen dat ajax aardig met kop in het zand heeft gelegen aangezien nu 3 jaar achterlopen op psv, Psv heeft doorgeselecteerd en is alleen maar sterker geworden.
Het enige punt waar ajax beter is is het banksaldo.

Ziyech overhypt? Door alle kenners en volgers?
Veel bvalverlies . Tja las jij in een team speelt met middelmatige spelers en je de bal amper kwijt kan dan heb je wel wat vaker bal verlies als het goed is gaat dat nu uit het spel.
Is ziyech de verlosser zal die druk niet op hem leggen maar deze speler heeft ajax wel nodig om verder te kunnen.

30 augustus 2016 om 08:02

PSV presteert wel in de CL? Ja, vorig jaar deden ze het uitstekend ja, zonder twijfel.
Maar mensen vergeten dat je in een dergelijke underdog rol soms veel beter kan presteren.
Ondanks dat ze uiteindelijk nét niet doorkwamen, wat geen ramp is gezien de grote namen in de poule, speelde Ajax ook zeer behoorlijk in de Cl.
Men vergeet volgens mij dat Ajax de beste wedstrijden doorgaans speelt tegen sterke teams, en zwakke wedstrijden tegen de zwakkere oostblok landen. Voetballend konden we gewoon mee tegen de grote teams, en we speelden ook zeer degelijk, alleen zij hebben een paar wereldtoppers die het verschil maken.
Maar als we echt zo kwaliteitsarm waren/zijn, waren we toen wel weggespeeld, dat was niet het geval.

En dan gaan we er kansloos uit tegen op papier veel mindere teams als Rapid Wien etc. Dat komt niet zozeer omdat we kwaliteit tekort kwamen (immers hoe konden we anders voetballend meekomen met de grotere teams) maar omdat we simpelweg moeite hebben om als favoriet tegen geparkeerde bussen te spelen. Dat is niet alleen Ajax. Ook PSV heeft dat.

Het verschil met de wereldteams is dat zij ook matig spelen tegen dat soort verdedigende teams, maar vaak een absolute topper hebben die de wedstrijd dan door een individuele actie kan openbreken.
Dat hebben wij niet nee. Dus wat dat betreft kan je het wel over kwaliteit hebben. We hebben/hadden genoeg kwaliteit om een degelijk figuur te slaan tegen grotere landen, maar ook weer niet genoeg om geparkeerde bussen simpel omver te spelen. Vanuit de omschakeling kunnen zij dan erg gevaarlijk zijn.

PSV doet het uitstekend in de CL, maar dat kwam omdat ze als underdog konden counteren. Als zij tegen teams als Rapid etc moesten spelen en zij de favoriet waren, hadden ze ook moeite gehad. Kijk naar de jaren ervoor in de Europa League. Of kijk naar afgelopen week tegen Groningen..

Die 'psv speelt eens CL en gaat meteen door en is dus veel beter dan Ajax, die niet eens van Rapid kunnen winnen' redenatie is erg simpel en kortzichtig.

Ziyech de bal amper kwijt kan? Onzin, hij kan de bal wel kwijt. Hij legt alleen veel risico in zijn spel en speelt alles naar voren. En lijdt veel balverlies. Als het 19 van de 20 keer fout gaat, is het dan echt de moeite waard? Maar heel Nederland kijkt de samenvatting en ziet dan alleen dat ene momentje waar het goed gaat, en prijst hem weer de hemel in.

Uiteraard heeft Ziyech Twente punten opgeleverd, maar door zijn balverlies en zijn vrije rol (waardoor je grip op het middenveld verliest) heeft ie Twente ook punten gekost in teamverband. Maar daar kijken mensen niet naar.

30 augustus 2016 om 08:24

Gelukkig zijn er nog mensen die er wel verstand vam hebben.

30 augustus 2016 om 09:44

Je zegt dat Ajax moeite heeft om tegen teams te spelen die de bus parkeren en dan noem je serieus Rapid Wien als voorbeeld? Dit maakt gewoon meteen je rest van je betoog totaal ongeloofwaardig. Rostov is zo'n ploeg ja, maar verder heeft Ajax echt niet zoveel 'teams die de bus parkeren' ploegen gehad over de voorbije jaren.

30 augustus 2016 om 09:57

Ik zei teams als Rapid wien ja. Wat is daar mis mee?
Ik bedoel in theorie mindere/gelijkwaardige teams die veel meer het initiatief aan Ajax laten en in de underdog rol kruipen, dat kan soms veel lastiger voetballen zijn dan tegen grotere teams die echt willen voetballen.
Zijn genoeg grotere teams geweest die lopen te stuntelen in de Europa League, maar wel dusdanig goed genoeg zijn om mee te kunnen tegen CL-waardige teams.
Of kijk naar het Nederlands Elftal dat gewoon partij kan bieden aan Spanje, Argentinie etc, maar tegelijkertijd moeite heeft om het spel te maken tegen Ijsland.

30 augustus 2016 om 10:43

Jouw betoog typeert precies het probleem bij Ajax in het bijzonder en Nederland in het algemeen. Je praat over mindere teams. Maar wat je kennelijk niet gemerkt hebt is dat teams als Rapid, Salzburg etc ons al lang voorbij zijn. Het zijn op basis van resultaten uit het verleden mindere namen misschien, maar kwalitatief in het huidige tijdperk allemaal beter dan ons. Helaas, maar dat is de realiteit. De nummers 12 t/m 16 in de Bundesliga zijn sterker dan onze nummers 1 t/m 3. Dat geldt ook voor de nummer 15 t/m 20 van de Premier Leaugue en de nummers 1 t/m 10 van de Championship. enz.
Ajax in alleen nog maar een naam in Europa, that's it. Uit een ver verleden.

30 augustus 2016 om 11:32

Inderdaad, teams als Rapid en Salzburg doen inderdaad niet veel meer voor ons onder, en zijn misschien zelfs al beter ja.
Dus was het ook helemaal niet zo'n schande dat Ajax er toen uitging, aangezien ze niet eens de grote favoriet waren.

Maar komt het dat Ajax is afgegleden nou puur door het beleid de afgelopen jaren. Nee, vooral door geld is de Nederlandse competitie achterop geraakt tov de rest van Europa. Hierdoor komen er dus ook minder snel goede spelers naar de Eredivisie etc, en worden veelbelovende spelers sneller weggekocht. Werkt allemaal door. Geld speelt steeds meer een rol.

30 augustus 2016 om 11:59

Bliek, loopt Ajax achter, of lopen ze juist mijlenver voor....

Verschil in optiek hé. Jij ziet 100 mil op de bank, maar weinig in de selectie, PSV veel minder op de bank en veel meer in de selectie. Je moet dan gaan kijken aan wat spiegelen beide clubs zich. Ik weet niet welke spiegel PSV zichzelf voorhoudt, maar ik weet dat de spiegel van Ajax bij de oosterburen te vinden is.

Ook in uitspraken van de club merk je dat. Ajax wilde en wilt de poppetjes op een soort gelijke manier inrichting als Bayern. Sterker nog ik krijg meer en meer het idee dat ze de hele club willen gaan inrichten als Bayern. Financieel gezond met afstand de beste zijn van de plaatselijke competitie. Ajax wilt structureel de begroting gaan oppompen, willen de echte kwaliteitsspelers uit de jeugd langer gaan binden en de echte talentvolle spelers van andere clubs binnen halen.

Niets van dat alles lukt helemaal, maar de groei zie je wel langzaam. Die miljoenen zijn zeker weten ergens voor bedoeld, maar iedereen is maar aan het gissen wat ze ermee gaan doen. Wel staat voorop dat door Ajax al vaker verkondigd is dat ze van de beurs af willen en eigenlijk ook van de gehele bedrijfsstructuur (aandeelhouders e.d.)

30 augustus 2016 om 13:36

@ninjakai

Tussen al dat gezeur op Ajax zien velen de bomen door het bos niet meer, maar jij gelukkig wel. Ik heb het idee dat het gezeur tegenover Ajax vooral afgunst is en vaak zelfs haat is, een Vermeulen heeft een ontzettende hekel aan ajax en heeft nul objectiviteit noch kennis over de club. Youri Mulder glundert ook als hij het even niet over Twente maar over Ajax mag hebben.

Maargoed, zo is het maar net, 100 miljoen op de bank, kerngezonde begroting waarin ze toch weer even 25 miljoen investeren zonder CL te hebben gehaald. Spelers liggen lang vast en een groot deel van de selectie bestaat uit spelers uit de opleiding.

Er worden zeker fouten gemaakt (zoals altijd zal blijven), maar tegenwoordig trekt men er lering uit en begint men niet steeds opnieuw met bouwen. Dat afbraakbeleid is gelukkig ten einde, toen kwam de een naar de andere bobo langs die vooral met de reserves van Ajax een levensgevaarlijk spel speelde. De jeugd staat er goed voor, er is nu weer gereorganiseerd in de opleiding en scouting omdat daar nog dingen niet goed gingen. Zo kom je als club steeds verder en dat betaald zich op den duur uit.

30 augustus 2016 om 07:54

Paniek? Ajax heeft juist slim gewacht. In principe was Ziyech al onhaalbaar voor Nederlandse clubs. Qua prestaties en de hoogte van de transfersom. Juist doordat men er niet uit kwam met andere clubs, werd Ajax steeds meer een optie en werd de onderhandelingspositie van Ajax steeds beter.

30 augustus 2016 om 08:20

De Toekomst slim??
Als het bedrag niet goed was geweest was hij niet eens weggegaan.
Twente hoefde niet te verkopen.
Dus weet niet of hget heel slim is om heel lang te wachten en je zelf de slechtste seizoensstart sinds jaren te geven??

Paniek de aankoop zelf wel. Echter vind ik ziyech zelf van de kwaliteit dat je niet bang hoeft te zijn dat hij niet slaagt.
Maar voor overmars is dit zeker paniek puur achterban stil krijgen.

30 augustus 2016 om 09:18

Twente hoefde niet te verkopen? Misschien niet, maar als Ajax eerder was geweest had Twente sowieso de hoofdprijs geëist, omdat ze dachten dat er toch wel grotere clubs met meer miljoenen zouden langskomen.
En ondanks dat Twente naar buiten brengt dat ze niet per se hoeven te verkopen, kunnen ze het geld toch goed gebruiken lijkt me. Ze staan er niet opeens fantastisch voor financieel gezien. En bovendien zit je anders met een ontevreden Ziyech.

30 augustus 2016 om 09:37

Ajax had hem ook wel eerder voor dit bedrag kunnen kopen. Ziyech wil zelf namelijk graag naar Ajax. Als het aan Twente had gelegen hadden ze hem liever aan Swansea verkocht dat meer bood dan Ajax

30 augustus 2016 om 09:50

Als Ajax eerder voor hem was gekomen had Twente het dus ook voorlopig kunnen afwijzen, in afwachting op meer miljoenen van Swansea. Sterker nog, ze verwachtten toen waarschijnlijk nog grotere clubs die nog meer zouden bieden, dus ik vraag me af of ze al eerder dit bod geaccepteerd hadden.
Ziyech wil nu naar Ajax ja, maar als er grotere clubs waren gekomen had ie daar graag op gewacht, net als Twente.

Als het nog vroeg is in de transferperiode ga je sowieso niet akkoord met een laag bod, dan wil je niets minder dan de hoofdprijs.

30 augustus 2016 om 10:17

Ongelooflijk hoe mensen met een Ajax bril alles wat krom is recht praten, zolang er maar geen negatief woord gezegd word over Ajax.

Waarop word er gebaseerd dat Ajax een betere onderhandelingspositie had nu dan een maand geleden? Op verhalen vanuit de media over de vraagprijs? Grappig want zodra er een negatief woord gezegd word vanuit de media over Ajax word het hier massaal afgedaan als onzin, zodra het positief is of beter in het straatje van Ajax past is er geen kritiek en word er weer klakkeloos vanuit gegaan dat alles wat in de media geschreven word klopt.

Maar dat terzijde, stel je hebt 100 gelijk, en ja Twente had de hoofdprijs kunnen vragen voor Ziyech, zo'n 14 miljoen? We maken er voor de fun even 15 miljoen van, dat is dus zo'n 4 miljoen meer dan wat Ajax voor hem betaald heeft momenteel, toch? Maar nu stel, Ajax had Ziyech een maand geleden gehad, en Ziyech is de verlosser zoals velen hier ons willen doen geloven, had Ajax dan ook niet CL gehaald met de daarbij komende miljoenen, de keer zijde is dus dat door het trage handelen van Ajax ze niet 4 miljoen winst hebben gemaakt op het trage handelen betreffende Ziyech maar 15 miljoen hebben verloren!

Daarbij zie ik dezelfde euforische stemming als toen Traore werd binnengehaald, een topper, die knalt er 20 in dit seizoen, betere spits dan Milik etc, 4 wedstrijden later waren de meningen volledig anders.

@timmothy
En weer recht praten wat krom is, als er een speler bij Ajax de laatste 2 dagen van de transfer periode word weggekocht moet de hoofdprijs gevraagd worden, want we zitten immers in de laatste dagen van de transfer periode. Maar nu zijn de rollen omgedraaid en word er geroepen dat de prijs lager ligt aan het einde van de transfer periode dan aan het begin, er kunnen immers nog meerdere clubs komen.

30 augustus 2016 om 10:33

Welke club gaat een speler nou voor een bodemprijsje wegdoen als de transferperiode net begonnen is? Niemand! Dan vraag je nog de hoofdprijs natuurlijk. Er is immers nog zat tijd voor grotere clubs die wellicht meer miljoenen willen betalen.

Twente kan het geld goed gebruiken en anders zit je met een ontevreden Ziyech, dus naarmate de tijd vordert gaat Twente echt wel meer meewerken, vooral wanneer ze realiseren dat de grote clubs met veel centjes niet komen.
Ajax hoefde ook niet per se te kopen, immers middenvelders genoeg en er is er nog geen één vertrokken, en een week geleden maakte men nog duidelijk dat Ziyech op dat moment niet echt in beeld was.

''maar nu stel, Ajax had Ziyech een maand geleden gehad, en Ziyech is de verlosser zoals velen hier ons willen doen geloven, had Ajax dan ook niet CL gehaald met de daarbij komende miljoenen''

Stel...
Dit is wel erg makkelijk he. Dan zou je dat voor elke mogelijke veelbelovende aankoop kunnen zeggen: 'ja jongens we bieden 10 miljoen meer want dan hebben we hem nog voor de CL en dat gaan we winnen dus dan is het alweer terug verdiend''.
Zo werkt het niet natuurlijk.
Je kan niet je hele transferbeleid gaan aanpassen om naar de CL deadline te werken.
Om het nog niet eens te hebben over of Twente het dan geaccepteerd zou hebben. Die hadden nog langer kunnen wachten, hopend op iets beters. 14 miljoen hadden ze dan niet genomen hoor, als er nog zoveel transfertijd in het verschiet ligt.


''grappig want zodra er een negatief woord gezegd word vanuit de media over Ajax word het hier massaal afgedaan als onzin''

Dat komt natuurlijk ook omdat het grootste gedeelte van non-Ajax Nederland ervan houdt om blind op Ajax te bashen, waardoor er ook veel dingen gezegd worden die nergens op slaan en ze dus tegengas krijgen.
Want jij zegt: ''zodra er een negatief woord gezegd word''. Nou, er worden véél negatieve woorden over Ajax gezegd, en een groot deel daarvan komt meer voor uit Ajax haat dan uit rationeel denken.

Maar er zijn inderdaad ook wel pro-Ajax argumenten worden geroepen die ook niet erg sterk zijn.

30 augustus 2016 om 10:46

Ik denk dat Ajax in het begin van de transferperiode veel minder had hoeven betalen omdat Twente toen nog geen garanties had en nog meer afhankelijk was van verkoop. Nu kon Twente veel makkelijker vast blijven houden.

30 augustus 2016 om 07:57

Gast hahahha ik werd gek van dat ge-ziyech de hele tijd op de Ajax forums en twitter. Het is gewoon gejokkebrok van jou kant. 90 procent nog wel. Kun je even vertellen hoe je tot deze berekening bent gekomen?

30 augustus 2016 om 10:41

Ik hoef hem nogsteeds niet, zal vrijwel de enige zijn. Als je balans op het middenveld kan vinden was hij ook onnodig geweest daar blijf ik bij. Enige manier waarop dit goed te praten valt is wanneer er 2 spelers vertrekken waarvan 1 Sinkgraven is. Als niemand vertrekt zit je met Sinkgraven, Klaassen, Gudelj, Bazoer, Schone, vd Beek die allen op zijn positie kunnen. ( daarmee doel ik op een aanvallende rol op het middenveld ) erachter heb je nog Nouri en de Jong die best al minuten kunnen maken. Ik zeg niet dat ze basis kunnen of horen maar betrek ze wel in het eerste, 1 van de 3 ( vd Beek, Nouri of de Jong ) wil ik binnen 2 jaar als vaste basisspeler zien. Begrijp me niet verkeerd, Ziyech is een hele goede speler en brengt kwaliteit mee maar toch ben ik er niet zo heel gelukkig mee. Als er een middenvelder zou moeten komen had ik graag Anita gezien of een andere goede - haalbare - 6. Ook ben je Ziyech een periode kwijt voor Afrika Cup wat als een team goed is ingespeeld misschien minder goed uitpakt. Ik zei het ervoor en ik zeg het nu, Ziyech is een goede speler maar was hij echt nodig? Ik neig naar niet.

Nette transfer voor Ziyech. Stoer dat Ajax weer over de 10 miljoen durft te gaan. Zonde dat Bazoer geslachtofferd lijkt te worden.

30 augustus 2016 om 06:36

Ja heeft Ajax toch weer bijna 25 miljoen of meer uitgegeven deze transferperiode, dat gaat een lastig parket worden als Ajax geen kampioen wordt dit jaar.

30 augustus 2016 om 06:41

Er is al 45 miljoen binnen gehaald en dat gaat hoogst waarschijnlijk nog meer worden, dus dat zal wel meevallen.

30 augustus 2016 om 06:43

Dan draaien ze alsnog winst gezien de uitgaande transfers. Daarbij komen nog eventuele vertrekken van Bazoer en Schone. Volgend jaar zullen Klaassen en Veltman hoogstwaarschijnlijk vertrekken.

30 augustus 2016 om 06:54

Ja Ajax moet eigenlijk wel kampioen worden nu. Het zou een enorm lachertje worden als ze bijna 2x zoveel als psv en 3x zoveel als Feyenoord uitgeven en er dan nog steeds onder eindigen. Alle druk ligt nu bij Ajax, ik hoop voor de ajacieden dat ze ermee om kunnen gaan.

30 augustus 2016 om 07:06

Net zo een lachtertje als in het seizoen dat psv zo'n 34 miljoen uitgaf en dramatisch presteerde? Met alle respect, maar ik zie Ajax obv deze selectie echt wel kampioen worden. Vooral als psv geen goeie vleugel aantrekt. Er is een nieuwe coach en men moet aan hem wennen. Net als dat de psv selectie aan cocu moest wennen. Ik wil dit Ajax wel zien in december of zo.

30 augustus 2016 om 07:09

En nog steeds een heel goed en positief transferresultaat deze zomer. Ajax is er duidelijk sterker op geworden !

30 augustus 2016 om 07:35

34 miljoen uitgaf ja.. maar wel 70 miljoen binnen haalde..tel uit je winst..

Ajax kampioen worden..alleen maar omdat ze nou Ziyech erbij hebben?.. 1 speler maakt je echt geen kampioen.. ze hadden beter een goede centrale verdediger kunnen halen.. want die Sanchez bakt er niks van en Westermann die doet al niet eens meer mee.. als je ziet hoeveel goals Ajax tegen krijgt.. hadden ze beter bij de fundering kunnen beginnen.. Ziyech is allemaal leuk en aardig.. maar is ook nog maar af te wachten of hij gaat presteren..enz..

En Psv gaat Kenedy van Chelsea halen.. en Zinchenko kan op meerdere posities uit de voeten.. dus hebben ze dadelijk niet 1 goede vleugel maar zelfs 2 goede vleugels erbij..

30 augustus 2016 om 07:54

@ Fcbogarde

Heel goed en positief transfer resultaat? oowja wat is er zo goed en positief aan dan?..

De namen? of de prestaties..want met al die nieuwe spelers.. Sanchez/cassiera/traore werd gewoon verloren van Rostov en Willem 2 dus ofdat nou zo positief is..

En Traore heeft er nog geen 1 gescoord..dat is ook niet echt positief..

Sterker vind ik ze niet..gezien de prestaties en aangezien ze ook veel meer goals tegen krijgen..

En nou met Ziyech is het ook nog maar af te wachten..je hebt totaal geen garantie dat hij het bij Ajax net zo goed of nog beter gaat doen als bij Twente..

30 augustus 2016 om 07:58

Zelfs met hem is psv zwak op de wing. Dat weet je best. Zo een city broekkie veranderd er amper wat aan. Is niet eens een betere vleugel dan cerny of bergwijn. Is net als Pereiro eigenlijk geen vleugel. Je komt er gauw achter. En dat jaar kreeg psv geen 70 miljoen binnen hoor, maar dat terzijde.

30 augustus 2016 om 08:05

City broekkie? heeft anders wel al een Ek achter zijn naam staan iets wat de meeste Ajax spelers niet kunnen zeggen.. en City haalt hem niet voor niks..

Cerny presteerd ook alleen maar bij Jong Ajax..

Nee maar wel die spelers die ze hebben gehaald voor 34 miljoen hebben ze verkocht voor 70 miljoen..dan doe je toch iets goed.. iets wat Ajax niet deed met Sulejmani o.a. ..

30 augustus 2016 om 08:29

Nee Ajax investeert 7 miljoen in milik en cil en verkoopt ze voor 50. Tsja... Psv succes voorbeelden benoemen en blunders van Ajax. Lol. Ik lees pure afgunst en nogmaals hij is echt niet een typische winger. City koopt zoveel talenten. Een heel klein percentage slaagt. En voor de duidelijkheid ik vind hem niet bagger!

30 augustus 2016 om 09:16

Grappig dat jij nual weet dat Zinchenko niet beter is dan bergwijn of cerny je hebt hem volgesmij nooit zien spelen (ik ook niet) maar ik ga geen conclusies trekken.

30 augustus 2016 om 12:15

@n_da_costa dus op basis van de afgelopen 7 wedstrijden van dit seizoen (zonder Gae) moet Ajax volgens jou een verdediger hebben? Ze spelen anders dan vorig jaar en dat lijkt ze de eerste paar wedstrijden (die helaas wel heel erg belangrijk waren) op te breken. Neemt niet weg dat het vorig jaar de minst gepasseerde verdediging was van de Eredivisie, dus ergens zou het wel weer goed moeten komen, denk je niet? Ik denk eerder dat Bosz zijn tactiek moet bijslijpen om het team zo effectief mogelijk te laten verdedigen dan wederom een defensieve aankoop te verwelkomen.

Gister werd er in diverse vz topics door zogenaamde insiders verteld dat hij akkoord was met andere clubs, grappig nu om te zien dat je deze personen niet serieus hoeft te nemen.

30 augustus 2016 om 06:57

Dat was duidelijk de wens die ze hadden. Al die clubs zouden de prijs ook zogenaamd tot boven de 14 miljoen opdrijven en hij zou sowieso de PL verkiezen boven Ajax.

30 augustus 2016 om 10:53

Er zou serieuze belangstelling van Swansea zijn geweest die 14 miljoen zou willen aftikken, alleen leek Ziyech zijn voorkeur uit te gaan naar Ajax. ( dit is wat ik ervan heb begrepen, ook Fenerbahce, Anderlecht en ik meen Burnley zouden nog interesse hebben en Twente zou doordat er last minut nog concrete interesse was nog ijzer in het vuur hebben. )

Een fantastische voetballer, maar of hij het bij Ajax gaat redden ??? Ben benieuwd voor welke positie hij gehaald wordt. Hoe het team eruit komt te zien en het systeem. 11 miljoen is veel geld en dan te bedenken dat je Nouri in de opleiding hebt lopen. Nouri verdient een kans en heeft dezelfde potentie !! En verder past Ziyech qua karakter wel bij Ajax, had bij Twente toch wat vervelende trekjes.... Hopelijk wel en zien we ook een glimlachende en losse Ziyech ipv die norse en ontevreden blik.....

30 augustus 2016 om 06:49

Ik ben ook benieuwd, moet hij mee verdedigen?
Mag hij alle vrije trappen, corners en penalty's nemen ?
Goede voetballer, maar er zitten ook veel nadelen aan.

30 augustus 2016 om 08:07

Hahaha Ziyech is binnen en alle tukkers komen tevoorschijn om even te vertellen dat Ziyech ook een heleboel niet kan. Wat voorspelbaar zeg..

30 augustus 2016 om 08:00

Fc Bogarde,

Als wij iedere keer jeugd boven aankoop moeten verkiezen, dan wordt het gat met PSV als maar groter. Nouri moet een kans krijgen, eens, maar een Ziyech moet je tat halen.

On; geweldige aankoop, jammer dat dit zo laat in de transfer window is gedaan. Waarschijnlijk had het niet eerder gelukt maar goed.

30 augustus 2016 om 08:04

Nouri speelt niet eens op dezelfde positie. Ben jij nou een kenner?

30 augustus 2016 om 10:56

Waar zou jij Nouri dan zetten? Ik weet dat Nouri zijn meeste minuten als een soort lcm maakt ( en daar toch een hoog rendament haalt ) maar Ziyech en Nouri kunnen elkaar op de 10 positie bij Ajax best wel eens treffen denk ik. Ik ga er dan ook vanuit dat hij daarop doelt en niet Ziyech als een RAM oid ziet maar als een 10.

30 augustus 2016 om 10:29

Vraag me ook af waar hij gaat spelen dan of gaat Klaassen nog weg?

30 augustus 2016 om 11:13

Ik denk dat er twee mogelijkheden zijn:
1. Ziyech komt hangend op rechts, beetje a la Mahrez. Dan hoop ik dat het middenveld bestaat uit Riedewald op Dmf, Gudelj op CMF en Klaassen Amf.
2. Ziyech komt op nummer 10 en Klaassen schuift naar Cmf, met Riedewald achter zich. Heeft mijn voorkeur, maar betekent wel dat je bank vol zit met Cm's.

In de nabije toekomst kan VD Beek, Nouri en Frankie De Jong vechten om de plek centraal op middenveld. Het is echt een must dat er een DMF in het elftal staat. Eigenlijk moet er nog een back-up zijn voor Riedewald. De verdedigers wordt het veel te moeilijk gemaakt wanneer Gudelj en Bazoer op het middenveld staan, maar de bal nooit op komen halen.

30 augustus 2016 om 12:18

Fcbogarde, ik heb liever dat Nouri rustig gebracht wordt in een elftal dat geweldig draait dan dat hij gebracht wordt in wedstrijden waar hij het meteen moet laten zien, dan weet je namelijk zeker dat hij direct gaat dippen na zijn debuut. Nouri komt er wel, die moet gewoon rustig gebracht worden. Ajax heeft op cruciale momenten te veel gevraagd van haar talenten de afgelopen jaren, hopelijk hoeft dat dit seizoen nou eindelijk een keer niet. (al is t missen van de CL alweer een feit)

Heeft Overmars toch netjes gedaan. 11 miljoen is een prima bedrag. Ook een uitstekende keus van Ziyech. Als hij dezelfde statistieken bij Ajax haalt dan zal de top in Engeland en Italie zeker interessse in hebben.

30 augustus 2016 om 06:41

Wat is netjes, iedereen van wie Ziyech moest komen staan als eerste te schreeuwen als Ziyech straks niet presteert en 11 milj. Geldverspilling is en Nouri er al stond.

30 augustus 2016 om 06:50

11 miljoen vind ik netjes. De meeste Ajacieden vonden 14 miljoen een prima bedrag voor hem. En overigens hebben we Nouri al maar moet zijn debuut in het 1e nog maken dus zal zeker nog niet een heel seizoen kunnen vlammen. Tevens is Ziyech erg flexibel en kan ook op de rechterflank spelen.

30 augustus 2016 om 06:52

Tjah, maar Nouri heeft zijn debuut nog niet eens gemaakt, wat zo goed is komt dus blijkbaar niet altijd snel. Moet je dan je hele beleid aanpassen op je hoop dat Nouri er straks staat?

30 augustus 2016 om 06:56

Dat kan Ziyech wel maar dat wil hij niet, daarom heeft hij ook Feyenoord afgewezen. Nee hij zal denk ik op 10 gaan spelen en nergens anders dat heeft hij wel in zijn contract laten zetten lijkt me.

30 augustus 2016 om 08:10

Het ging niet zozeer erom dat Ziyech alleen maar op 10 wilde en weigerde op rechts te spelen, maar meer om het feit dat hij (ziyech) als trotse rasvoetballer zou moeten uitwijken naar rechts voor de in de kuip heilig verklaarde Lex Immers die seizoenen lang onbetwist naar hartelust mocht prutsen op 10 bij Feyenoord onder luid gejuich v/h Legioen.
Nu is Ziyech een paar jaar verder en spelen (lees: presteren) bij Ajax is het volgende doel om zo ver mogelijk te komen in zijn carriere. Bovendien is (eventueel) uitwijken naar rechts om Davy Klaassen op 10 te laten spelen een heel ander verhaal en niet zo pijnlijk/vernederend als de geschetste situatie bij Feyenoord.

30 augustus 2016 om 11:25

ik snap je punt, maar als sinkgraven wordt verhuurd of doorschuift naar de linksbuiten positie dan heeft nouri net zoveel ruimte als hiervoor. schone kunnen we eventueel nog verkopen want ook nouri verdient een kans dit jaar. je hebt toch wel 6 middenvelders voor 3 posities nodig en als 6 aanvallers voor 3 posities.

aanval: sinkgraven, younes, traore, casseira, dolberg, el ghazi
middenveld: ziyech, klaassen, gudelj, bazoer, nouri, van de beek. mooie balans van verschillende kwaliteiten, barst van het talent en restwaarde.

heb je een aardige doorstroom van talenten alsnog. riedewald zie ik het liefst op de lcv positie, maar wel in een vm rol. oftewel dat is vaak de man van de opbouw en hij moet doorschuiven een soort extra middenvelder.

Benieuwd of er nog iemand weggaat.

Middenveld met Riedewald, Klaassen, Ziyech is de perfecte mix, benieuwd of Bosz dit in gedachte heeft.

30 augustus 2016 om 06:51

Heeft het laatste jaar niet bij Twente op het middenveld gestaan

Hakim is voor Eredivisie begrippen een ware topper. Ik geef Ajax hierdoor direct 10 a 20 procent meer kans op het kampioenschap, zo bepalend kan hij zijn. Het wordt weer een spannend jaar, helemaal als Feyenoord tot in de lente zich met de titelstrijd kan bemoeien.

30 augustus 2016 om 09:14

Bepalend voor Twente ja. Betekent niet bepalend voor Ajax.
En wat je ook moet meewegen in dat ie zo 'bepalend' is voor Twente is dat ie daarvoor misschien 10x balverlies heeft geleden, alvorens dat 'bepalende' momentje kwam.
Maar dat zien veel mensen volgens mij over het hoofd.

Weer een middenvelder! Maar goede zaak van Ajax, durven toch eindelijk een serieuze speler aan te trekken en over de brug te komen. Ik verwacht wel een paar ontevreden middenvelders bij Ajax. Gudelj of Bazoer gaan minstens bankzitten en als Riedewald vaker als middenvelder wordt gebruikt, zelfs beiden.

Aardige deal voor Twente ook, na al de financiele malaise verwacht je niet dat ze nog zoveel geld kunnen krijgen voor hun beste speler.

Het moet nog blijken dat Ziyech een versterking is voor Ajax. Er zijn vaker spelers gehaald als versterking die achteraf geen versterking waren. Ajax had ook ervaren spelers moeten halen zoals N. de Jong.

Dus Ajax kennende moet hij eerst een (half) jaar in Jong Ajax uitkomen om "aan het systeem" te wennen. Dan durven ze hem vast eens als rechtsbuiten ofzo neer te zetten. Of gaat Ajax hem nu gewoon op de 10 zetten en Klaasen ergens anders neerzetten? En betekent dit nu dat Bazoer en/of Sinkgraven Ajax gaat verlaten? Hoe dan ook komt de transfer aan de late kant, maar wellicht op tijd om Ajax een boost te geven en te strijden voor het kampioenschap.

30 augustus 2016 om 06:55

Denk dat jijzelf ook wel snapt dat Ziyech gewoon direct in het eerste gaat voetballen. Alleen jonge voetballers of spelers die wedstrijdritme op moeten doen komen bij Jong Ajax te spelen.

30 augustus 2016 om 08:02

Super grappig! Origineel ook! Geslaagde grap hoor..

Meer dan prima speler voor Ajax. Ziyech heeft zich al lang en breed bewezen en de perfecte leeftijd om de volgende stap te maken.

Wat betreft de transfer kunnen er vraagtekens worden gezet. Waarom niet eerder (lagere transfersom), wat gebeurt er met Nouri

In ieder geval een goede transfer, alleen het had allemaal wat eerder gekunt...

30 augustus 2016 om 07:00

Normaal gesproken is de transfersom dan lager inderdaad, maar in dit geval lag er ook druk bij Twente. Op basid van zijn contract niet echt, maar konden Ziyech echt niet nog langer in Twente houden. Als deze transfer was afgeketst dan hadden ze de komende maanden een speler op het veld staan zonder enige motivatie en die pas rond december weer zou vlammen om alsnog een transfer af te dwingen.

Mooi zo, goed nieuws voor de vroege ochtend!

Een koopje! Merkwaardige ommezwaai van Overmars, maar uiteindelijk zijn zij er toch met de buit vandoor. Ik ben bang dat Ajax met Ziyech precies heeft gehaald wat er ontbrak, alleen niet handig om eerst de CL te missen en 5 punten achterop Feyenoord te raken. Hoewel die 5 punten zo weer zijn ingelopen. Onbegrijplijk dat geen buitenlandse subtopclub 15 mio over heeft voor de beste, meest creatieve middenvelder van de eredivisie. We gaan zien dat hij na 1 of 2 seizoenen voor 40 mio wordt verkocht.

30 augustus 2016 om 09:15

Het lijkt erop dat Ziyech zelf er een goede carrière planning op na houdt. Eerst goed presteren in de ED en dan via een topclub in NL naar het buitenland. Dat is hem te prijzen.

30 augustus 2016 om 11:29

Minder merkwaardig dan het lijkt, ajax zocht met name een buitenspeler en heeft denk ik de oplossing gevonden door Sinkgraven daar naartoe te schuiven waardoor een plek op het middenveld is ontstaan. Ziyech kan wat mij betreft ook goed uit de voeten op bv. rechtsbuiten.

Younes - Traore - Ziyech, ik heb minder gevaarlijke voorhoedes gezien. Met een Klaassen - Bazoer - Gudelj erachter, dat is bv. een optie.

Eindelijk een speler die in de eredivisie blijft en voor een stap naar de top van NL kiest. Echter denk ik niet dat ziyech ajax aan het kampioenschap zal helpen. Wellicht volgend seizoen, dat zal dan ook zijn laatste seizoen bij ajax zijn.. ik denk dat hij daar 2 seizoenen blijft en in de 2e word ajax kampioen. Toch jammer dat psv hem niet wilde

Eindelijk cash ook voor ons!

30 augustus 2016 om 07:15

Hoeveel? 20% ofzo?

Het is wel zeer slecht en matig dat Ziyech juist het middenveld van Ajax moet komen versterken dan heb je in principe niks aan klaassen als nummer 10,dan moet je hem naast gudelj neerzetten en dat is niet zijn favoriete positie op het middenveld.

30 augustus 2016 om 09:20

Klaassen is ook geen nummer 10. Hij is een box to box met scorend vermogen. Ik denk juist dat de komst van Ziyech positief uitpakt voor Klaassen. Ik had bij Klaassen het idee dat hij zich overliep vanwege zijn verantwoordelijksgevoel als aanvoerder waardoor hij dingen ging doen die hij niet beheerst. Nu kan hij die dingen uit handen geven en doen waar hij echt goed in is! Met Klaassen en Ziyech heeft Ajax het meest scorende middenveld in handen. Nu voorin nog.

Eindelijk het kanon. Wat mij betreft te laat maar goed gedaan Overmars. Een echte versterking.
Hoop nog op een ervaren directe versterking in de verdediging en de competitie kan opnieuw van start

30 augustus 2016 om 09:46

Te laat omdat?
Had je hem voor de CL wedstrijden al willen zien? Kan moeilijk je hele transferplan aanpassen om die deadline te halen, dan lever je te veel in. Bovendien werden daarvoor Cassiera en Sanchez al gehaald, en stond het middenveld gewoon prima en was er genoeg keus.
Als je eerder voor Ziyech kwam moest je sowieso de hoofdprijs halen.
En pas onlangs schijnt er interesse te zijn voor andere Ajax spelers.

Ervaren directe versterking? Dat is nou het probleem, zo simpel is het niet. Die komen nauwelijks Als ie zich al bewezen heeft en nog steeds een direct versterking is, dan zou een club uit een grotere Europese competitie hem wel oppikken. Voor zowel de sportieve als financiële uitdaging heeft die speler er dan meer aan. En als dat soort teams hem niet goed genoeg achten en links laten liggen, is het dan wel een direct versterking voor Ajax, kan je je afvragen?
Kom ajb niet aan met: 'psv kan het wel', want dat kan ook ontkracht worden als je wilt.
En ik zou vooral Westermann ook afschrijven op 1 potje. Daarnaast was Westermann ook niet eens voor de basis gehaald. Was al keus genoeg in de verdediging en bovendien is Sanchez gehaald.

30 augustus 2016 om 14:32

Zucht... Hoezo je transferplan aanpassen? Je ziet dat je huidige selectie op mentaal, fysiek, technish en tactisch vlak tekort komt in het seizoen 2015-2016, zowel in de CL kwalificatie, EL en de kampioenswedstrijd tegen degradant De Graafschap. Op dat moment had het TH zich al moeten realiseren dat de selectie versterkt diende te worden. Dat hebben ze niet gedaan, ze hebben 2 tieners gehaald die nog niets toevoegen, zeker in Europa niet. Ook dat had je al lang kunnen zien aankomen. Ik ben ervan overtuigd dat je niet veel meer voor Ziyech had hoeven te betalen als je op tijd was, nu stond de druk er veel meer op en dat weet Twente.
En ja ik kom wel aan met PSV kan het wel, Feyenoord kan het ook, Anderlecht kan het ook... Heeft alles te maken met een falende scouting, netwerk en visie. Westerman hoeft wat mij betreft niet afgeschreven te worden maar hij heeft meer kwaad dan goed gedaan in de ene wedstrijd. Dat hij gehaald wordt op advies van Van der Vaart zonder een gedegen scoutingrapport zegt al genoeg. Het enige waar het huidige TH van Ajax goed in is is zich verschuilen achter excuses die jij net opnoemt. En jij geloofd dat dus...

30 augustus 2016 om 15:16

Als je Ziyech vóór de CL nog wilde halen, dan wist Twente juist: nu staat de druk erop. Natuurlijk had Twente dan veel meer gevraagd, misschien hadden ze nog niet eens geaccepteerd voordat andere clubs waren langsgekomen. Misschien zat Ziyech ook wel te wachten op een grotere club uit het buitenland en had ie Ajax toen voorlopig afgeslagen. Nu neemt ie daar alsnog genoegen mee,als blijkt dat het (terecht) wat tegenvalt qua aanbod.

Falende scouting? Qua onbekende talenten halen heeft Ajax het niet verkeerd gedaan lijkt me. Welke speler heeft PSV dan gescout die is doorgebroken. Je snapt dat spelers als Guardado niet vallen onder 'scouting' hè. Guardado was destijds bij lange na niet onomstreden, PSV huurde hem immers eerst, zónder optie tot koop.
En hoe doet Feyenoord het dan ook??

Westermann gehaald op advies van vd Vaart heb ik gehoord ja, maar staat er ergens dat het alléén op advies van vd Vaart is? Bovendien is die niet eens gehaald voor de basis.
Verdediging stond gewoon en was meer dan genoeg ruimte. Sanchez deed het uitstekend in de Copa Libertadores wat toch een behoorlijk niveau is
Middenveld was ook genoeg keus. Gudelj deed het juist goed afgelopen seizoen en Klaassen en Bazoer leken zekerheidjes. Voorin werd er goed ingespeeld op vertrek Milik door Traore op tijd te halen.
Achteraf praten is makkelijk. Bovendien, als je thuis die kansen afmaakt tegen Rostov hoor je er niemand over. En Rostov is ook niet eens zo zwak, dat iedereen net doet alsof we die wel even zouden moeten oprollen...
Zo sterk zijn we als Nederland in Europa niet meer. Ja, nog wel zo sterk dat een incidenteel succesje mogelijk is, maar ook dusdanig zwak dat we eraf kunnen gaan tegen dit soort teams,helaas.

En natuurlijk is het in een mindere periode altijd makkelijk om direct kritiek te leveren op het materiaal en zeggen dat er beter had moeten staan. Op papier hebben we helemaal geen onaardige selectie. Alleen het loopt nu niet echt of er zijn teveel spelers uit vorm. Wat verwacht je dan? Dat we op elke positie absolute toppers hebben staan?
Grappige is dat haast iedereen hier Traore graag zag komen ''haal Traore nou maar Overmars, dat is tenminste een spits met kwaliteit'' maar nu na een paar wedstrijden is daar ook al weer kritiek op. Het is toch nooit goed. Hoe moet je dat soort mensen nou serieus nemen?

30 augustus 2016 om 22:01

@timmothy
Ik sluit me 100% aan bij Ajaxwastop.
Wellicht had Overmars zijn prioriteiten anders moeten stellen. Aan de Colombianen heb je natuurlijk geen reet als je serieus de CL wilt halen. Na het Echec van Rapid vorig jaar kon je concluderen dat we toch echt wat meer ervaring nodig hebben. En dat je met een kleuterklas je je niet plaatst. Dat Westermann niet voor de basis gehaald is, is een dooddoener om de miskoop te verhullen. Wat bleek weer tegen Rostov....we kunnen nog steeds niet verdedigen. Wellicht had er eens een ervaren versterking in de verdediging voor het veld gehaald moeten worden en niet voor de bank. Kom op man, wordt eens wakker en praat niet recht wat krom is.
En het beetje geld dat je wellicht eerder had uit gegeven aan Ziyech had je dan ook terug verdiend, sterker nog dan had je hem uiteindelijk gewoon gratis wanneer je de CL gehaald had.
Ja en leg me maar uit, waarom kan PSV wel een Moreno halen, wel een Schwaab halen waar je wat aan hebt in vergelijk met Westermann?
Je verhaal over Guardado klopt niet. Die volgde PSV zes jaar geleden ook al dus wat bedoel je dat het niet onder scouting valt?
En of de Colombianen een versterking zijn, moeten we nog afwachten. Aan ervaren spelers hadden we nu gewoon weer, dat is toch duidelijk?

31 augustus 2016 om 14:11

Hansje....

''en het beetje geld dat je wellicht eerder had uit gegeven aan Ziyech had je dan ook terug verdiend, sterker nog dan had je hem uiteindelijk gewoon gratis wanneer je de CL gehaald had.''

Zucht... Je bent dan nog altijd afhankelijk van Twente en Ziyech he...dacht je nou echt dat Twente een eerste bod, ook al is het 5 miljoen hoger dan het uiteindelijke bedrag, gaat accepteren? Die wachten natuurlijk op het grote geld uit het buitenland.
En Ziyech had waarschijnlijk ook gehoopt op een mooie buitenlandse club, die was dan waarschijnlijk nog niet naar Ajax gegaan.
Maar er kwam (terecht) minder interesse dan gedacht. Misschien vinden de scouts etc in het buitenland hem toch niet zo goed als heel Nederland doet voorkomen. Ook logisch aangezien zijn niet alleen maar kortzichtig op goals en statistieken afgaan.

En het is ook wel heel erg simpel om er maar van uit te gaan dat we met Ziyech wel even de CL hadden gehaald.
We werden in de return op het middenveld al enigszins overlopen, dat was met Ziyech (die nauwelijks verdedigt) niet echt beter geweest. Want naast zijn offensieve kwaliteiten heeft Ziyech natuurlijk ook mindere eigenschappen he, maar dat lijkt heel Nederland zich niet te realiseren.

Stel we hadden Ziyech toen al gehaald en al opgesteld en we gingen alsnog niet door, dan krijg je vast weer een verwijt als: ''hij moet nog ritme opdoen en wennen aan teamgenoten, dom om hem nu al op te stellen''. Achteraf is het toch nooit goed.

Moreno had een CV van AZ en Espanyol, nou nou wat geweldig. BIj AZ was ie wel goed maar ook niet eens onomstreden. Begin kreeg ie ook nog genoeg kritiek bij Psv. En dat ie het afgelopen seizoen zo goed wordt gevonden ligt ook voor een deel aan Bruma, die de echte uitblinker was.

Ja Schwaab voegt wel iets toe ja? Hoeveel potjes heeft hij al gespeeld? Goed dat jij nu al kan beoordelen dat Schwaab geslaagd is en Westermann mislukt.

Jij zegt continu: haal gewoon een ervaren goede CV verdediger. Maar zo simpel is dat dus niet. Goede ervaren spelers waarvan je zeker weet dat ze iets toevoegen kunnen vaak ook nog wel aan de bak in grotere Europese competities (zowel qua salaris als sportieve uitdaging). En als ze daar niet aan de bak kunnen, kan je je dus afvragen of ze wel iets toevoegen aan Ajax.

dus wat bedoel je dat het niet onder scouting valt?

Omdat we het hebben over spelers die zich al op niveau bewezen hebben. Dan is er dus geen sprake meer van scouting want het is toch al bekend wat hij gepresteerd heeft.
Als je een talent zoekt dis nog niet echt iets bewezen heeft maar waarvan je wel scout dat ie enorme potentie heeft, dan is dat scouting. Maar dan heb je nog steeds niet de garantie dat ie direct wat toevoegt aan je team omdat ie nog zich nog niet op niveau bewezen heeft. Guardado was de rest van Europa natuurlijk ook van op de hoogte, maar die lieten hem links liggen. PSV nam hem maar die waren er ook niet zeker van, dat was ook een gok die goed uitpakte en was meer geluk dan wijsheid. En ook al was het dat wel, dat is het nog steeds een zeldzame uitzondering.

4 weken te laat, maar dit is de man die Ajax weer op het spoor zal zetten. Als Feyenoorder zie je liever niet een concurrent sterker worden.. ach onder het mom dat het lekker spannend gaat worden zal ik maar zeggen

30 augustus 2016 om 07:37

Ziyech heeft nog nooit van Feyenoord gewonnen dus geen zorgen

30 augustus 2016 om 11:48

Haha Fr_vakw, het feit dat je dat zo nauwkeurig weet...stukje oud zeer vanwege die transfer destijds?

Ajax gefeliciteerd met het kampioenschap

30 augustus 2016 om 08:07

Ze hebben nog steeds geen Messi of Ronaldo gehaald hoor..

Wat een geweldige aankoop! Te laat of niet, Ziyech ik 100% zeker een kwaliteitsinjectie voor dit Ajax!
Ik ben er zeer tevreden mee

30 augustus 2016 om 08:13

Zoals Ajax ook blij was met de komst van Westermann..

Dus totaal geen garantie..

30 augustus 2016 om 09:24

En wie van de Ajax supporters sprong een gat in de lucht bij de presentatie van Westermann? Ik hoorde juist veel kritiek. Je moet geen dingen gaan verzinnen.

30 augustus 2016 om 09:37

Ja je hoorde veel kritiek na zijn eerste wedstrijd ja..logisch..

Je moet nou niet gaan doen alsof niemand blij was met zijn komst..

Jij verzint een hoop..met kritiek.. van de niet Ajax supporters ja..maar jullie zijn blij met iedere speler die komt..

Of ga je straks na 2 mindere wedstrijdjes van Ziyech ook roepen dat niemand blij was met zijn komst..


30 augustus 2016 om 10:24

Wacht zie jij niet het verschil tussen de aankoop van Ziyech en Westermann? Als je het toch graag wil vergelijken met je het met Suarez doen. Ik zeg niet dat hij het gaat halen maar het is geen uitgerangeerde speler, en geen eentje die maar een half jaartje goed heeft gespeeld. Ze halen een topper binnen op de drempel van zijn prime.

30 augustus 2016 om 11:43

Nou nou Costa, het zit je wel hoog he? Al scrollend door de reacties zie ik je naam keer op keer voorbijkomen. Dat betekent dat je er doodziek van bent dat Ajax zo een goede speler heeft binnengehaald. Garanties bestaan niet in het leven buiten het onvermijdelijke. Neemt niet weg dat Ajax nu een grotere kans heeft om goed mee te draaien en wellicht het die club waar het beleid blijkbaar zo geweldig is een stuk moeilijker gaat maken. Dit weekend hebben we kunnen zien dat ook PSV steken laat vallen waar dat niet zou mogen. een nederlaag en ze doen het net zo slecht als Ajax.

Vrij aan de rechterkant.....

O wacht.....

Daar speelde Traore van het weekend al.....

30 augustus 2016 om 08:37

En toch moeten ze Ziyech niet op het middenveld gaan zetten. Die jongen is aanvallend zo goed dat het ten koste van zijn creativiteit zou gaan wanneer hij ook verdedigend het vuile werk op moet knappen.
Ik hoop wel dat hij met Riedewald als spelverdeler blijft spelen (met de punt naar achteren).

Krul
Tete
Veltman
Sanchez
Dijks/Vierg
Gudelj
Riedewald
Klaassen
Ziyech
Dolb/Traore
Younes
30 augustus 2016 om 09:26

Als je met Klaassen en Gudelj/Bazoer speelt mag Ziyech best een steekje laten vallen qua verdedigen. De meeste wedstrijden heb je toch de overhand.

Mooi! De eerste echte versterking binnen. Nog twee werkdagen Marc, om er nog twee aan toe te voegen. Met 11 mln goed onderhandeld!

Dit bedrag is zelf nog te doen vind ik. Want ik dacht door de komst van Swansea, het bedrag nog hoger zou worden.
Anyway hij is binnen en binnen enkele uren een Ajacied. Wie had dit nog verwacht eigenlijk?? Hehe ikke ...

En door deze transfer nemen we afscheid van de jeugdtalenten ..... Overmars bedankt. Wat een visie weer?!

30 augustus 2016 om 08:31

Dat is nou net het probleem, visie ontbreekt men doet daar maar wat.....

30 augustus 2016 om 11:38

Dolberg en Onana stonden gewoon in de basis tegen Go Ahead. Net als Klaassen, Riedewald, Veltman, Dijks, oftewel 6 van de 11 zijn afkomstig uit de opleiding van Ajax.

Wat gaat er dan asociaal veel geld naar kamp ziyech en Heerenveen. Twente heeft destijds 5 miljoen betaald maar houd nu zelf maar 7 miljoen over aan de transfer. Dat is een hele zielige 2 miljoen winst welke weer direct in het potje mag...

Leuk voor hem. Nou de echte topclubs niet komen.

Ik snap Twente ook niet. Tuurlijk hebben ze het geld nodig maar een half miljoen minder zou niet zo'n ramp zijn geweest. Nu heb je een concurrent flink versterkt om een half miljoen extra te vangen (Fenerbahce bood 2,5 huur 8 eind van het seizoen).

30 augustus 2016 om 11:54

Iphone, Twente wilde sowieso per direct het geld hebben, niet geld over een jaar of verspreid over meerdere jaren. Dus dat valt af. En als je ziet hoeveel geld er weer ingeleverd moet worden is het wel begrijpelijk dat een club in financieel zwaar weer voor extra geld gaat. Bovendien, Ajax een concurrent? Vijf jaar geleden misschien. Twente heeft gewoon als enige doelstelling: lijfsbehoud in de Eredivisie en financieel gezond worden.

Ziyech bij Twente : 3 topics in 3 jaar
Ziyech naar Ajax: 14 topics in 3 dagen

Ajax gefeliciteerd, maar niet verwachten dat de redder nu binnen is, er moet nog heel wat gebeuren bij Ajax. Tegen degradatie kandidaten (welke Ajax alleen nog heeft gehad) word misschien niet meer verloren, maar er zijn meer teams en sterkere teams dan Willem 2 en Roda.

Wat een bedrag zeg, in mijn ogen veel te weinig voor een van de smaakmakers van de eredivisie van de afgelopen jaren. Als je ziet waar andere spelers voor worden verkocht, dit seizoen zijn alleen al Milik, Cillissen en Bruma voor meer verkocht. Vind Ziyech toch echt beter dan alle 3 die spelers, al is het wellicht moeilijk te vergelijken omdat ze op verschillende posities spelen.

11 milj. En enkele.bonussen wat het bedrag kan verhogen, maargoed bedankt voor alles Hakim.

Prima bedrag voor de beste speler van de ED. Hoewel je een bak aan creativiteit erbij krijgt denk ik niet dat het lek nu boven is. Hopelijk geven ze hem een vrije rol.

Zou raar zijn, als hij niet fit zal zijn, heeft FC Twente echt geholpen om in de eredivisie te blijven, dus ben positief erover.

Mooi bedrag wat Ajax zeker kan missen.
Eigenlijk te krom voor woorden als je ziet waar we Milik voor verkopen dan met gemak een derde van het bedrag Ziyech voor kunt krijgen.

Maar goed.
Verder hoop ik nog op een echte buitenspeler die zowel links als rechts goed kan invullen.

Verder moet Ajax nu echt spelers gaan slijten.

30 augustus 2016 om 09:08

Ik snap dat nog steeds niet die Milik transfer... Je houdt zelfs 19 miljoen over en daar zou je een gruwelijke spits voor kunnen halen die beter is dan Milik en je hebt Ziyech erbij.

30 augustus 2016 om 11:58

Tja zo werkt het met topclub vs provincieclubs. Als Ziyech dit nu ook maar één jaar doorzet bij Ajax is hij al zomaar het dubbele waard, zo werkt het nou eenmaal.

Voetballend gezien maak ik me geen enkele zorgen, geweldige speler. Maar hoe is het karakter van deze jongen? Hoe gaat hij met eventuele tegenslagen om? Hoe gaat hij om met de druk bij een topclub? Hoe gaat hij om met meer concurrentie dan bij zijn vorige clubs?
In ieder geval van harte welkom bij de grootste club uit Nederland! (klein beetje Amsterdamse bluf mag best, toch?)

30 augustus 2016 om 08:51

Ik wil absoluut niet racistisch klinken maar Marrokaanse voetballers hebben er wel patent op om af te haken wanneer ze een volgende stap in hun carriere moeten zetten. Heel vaak lukt het niet.
Maar wat bij Ziyech wel opvalt is dat hij altijd erg rustig is gebleven tijdens alle onrust in Twente en ook rondom zijn transfer heeft hij sportief nooit verzaakt. Dat laat op mij wel een mentaal stabiele indruk achter.

30 augustus 2016 om 09:52

Mwah dat is niet helemaar waar. Ziyech heeft echt wel mot gehad met de achterban en duidelijk mindere periodes gekend.

30 augustus 2016 om 12:00

Ziyech heeft inderdaad een paar wedstrijden rond de winterstop lopen mokken, dit viel bij het publiek niet echt in de smaak. Maar het inleveren van de aanvoerdersband en de wetenschap dat hij het seizoen gewoon ging afmaken bij Twente zorgden blijkbaar weer voor rust, want hij heeft zich daarna weer keer op keer lopen bewijzen bij die club. Ik denk dat hij er wel komt hoor.

Absurd, Ziyech met afstand de beste speler van de Eredivisie wordt verkocht voor 11 miljoen terwijl een Arek Milik met één goal op een EK voor 32 miljoen wordt verkocht. Een keeper van Ajax die uit vorm is gaat voor 13 miljoen over de toonbank en een spits van AZ die een half jaar goed heeft gevoetbald wordt voor 22 miljoen verkocht. Er is totaal geen pijl meer op te trekken.
Maar dat wil niet zeggen dat ik uitermate blij ben met Ziyech. Hopelijk gaat hij niet op het middenveld spelen want dan verzuipt hij net zo hard als Theo Janssen dat deed. Hangend op de flank zoals Kenneth Perez ook speelde bij Ajax is voor hem het beste.

30 augustus 2016 om 11:08

Aangezien Ziyech linksbenig is, kun je hem dan beter op rechts zetten.

30 augustus 2016 om 12:01

Zodat hij dan naar binnen kan trekken en met zijn chocoladebeen kan schieten? Nee die jongen komt echt wel meer op rechts te recht. Maar zal ongetwijfeld voornamelijk een vrije rol krijgen.

Prachtige aanwinst voor Ajax, natuurlijk. Ziyech is op dit moment gewoon de beste speler van de eredivisie.

Toch vind ik dit een erg bedenkelijke move:
- Het is volgens mij nog geen twee weken geleden dat Overmars glashard riep dat Ajax Ziyech zeker niet zou halen, omdat Ajax al negen middenvelders had. Nu halen ze hem toch.
- Toen PSV drie jaar geleden 6,5 miljoen betaalde voor Maher zei De Boer dat Ajax "zulke transfers" niet meer zou doen. Drie jaar later betalen ze zelf 11 miljoen voor een speler uit de eredivisie.
- Het is al bijna vier maanden geleden dat het vorige seizoen afliep. Waarom dan wachten tot de op één na laatste dag van het transferwindow om een speler te halen die je tegen Rostov, Roda en Willem II ook al verdomd goed had kunnen gebruiken?
- Wat nu met Bazoer, van wie vorig seizoen nog geroepen werd dat hij inclusief bonussen zeker 50 miljoen op moest gaan leveren? Hoeveel zal die nog waard zijn als hij nu op de bank komt? En wat komt er dan nog van de traditionele Ajax-filosofie dat de jeugd volop kansen krijgt? Was dat ook niet de belofte waarmee Bazoer weggelokt werd bij Psv?

Als dit niet de definitieve nekslag is voor de geloofwaardigheid van Overmars, dan weet ik het ook niet meer.

30 augustus 2016 om 09:33

Lijkt me niet moeilijk, dit lijkt me een kwaliteits injectie.

30 augustus 2016 om 10:34

Stel je niet aan. Punt 1, de Boer bepaalde niet hoeveel er voor een speler betaald werd.
Dat Ajax Maher dat bedrag niet waard vond is een ander verhaal. (en nog terecht ook achteraf)
Van Ginkel, Propper, Sinkgraven, ze wilden genoeg betalen, maar alleen Sinkgraven kwam ook echt.
Weet je ook wie er nog weg gaan bij Ajax? Wacht dat even af voor je hard roept dan.
Bazoer is 19, zit in een dip en op de bank. Dat betekent niet dat je opeens de helft minder waard bent ofzo.
De Ajax jeugd krijgt kansen genoeg, Veltman, Klaassen, Tete, Riedewald, van den Beek, Cerny en dan vergeet ik er nog wel een paar, Alleen een Ziyech hadden ze niet, ja dan moet je wel eens wat kopen.

Topaankoop gaat vlammen

30 augustus 2016 om 09:09

Dat hoop je.. en werd ook over Zivkovic gezegd.. die zou het wel ff gaan doen voor/bij Ajax.. zou ook zomaar een Zivkovicje kunnen worden.. en dat dan ineens gezegd word..hij heeft zn tijd nodig om te wennen ditdat..

30 augustus 2016 om 09:50

Tuurlijk niet wat een onzin, Ziyech bewijst zich al een aantal jaar in de eredivisie. Ziyech heeft een gigantisch hoog niveau en heeft twente vorig seizoen haast het hele seizoen op zijn schouders gedragen. Ziyech was afgelopen weekend tege Sparta ook weer briljant.. wat een voetballer. Totaal niet te vergelijken met Zivkovich

30 augustus 2016 om 10:03

Was ook maar een voorbeeld..daar werd ook over gezegd groot talent.. die gaat Ajax een hoop plezier en goals bezorgen..

Ziyech bewees zich vooral bij Twente ja.. maar Twente is geen Ajax.. en Twente is ook niet de top.. daar kun je doen en laten wat je wil.. lekker vrij uit voetballen..dat is bij een topclub wel anders..daar kun je niet alleen maar balletjes afwachten..

En steeds roepen van hij heeft Twente in zn eentje gered enz is ook maar grote onzin.. want hij deed dat niet alleen maar met 10 andere..hij viel alleen op met zijn assists en doelpunten.. maar verdedigend is hij totaal niet belangrijk geweest voor Twente.. in zn eentje kan hij helemaal niks..

Ja tegen Sparta noem je ook wat op.. laat hem dat eens bij Ajax tegen Psv of Feyenoord doen..maar ben er bang voor dat je hem dan helemaal niet ziet..en vooral niet als het ff tegen zit..

Als hij nou echt zo goed was he..waarom gaat hij dan naar Ajax?..en waarom komen er geen clubs als Barca..real..atletico..man utd..chelsea..bayern enz.. dus blijkbaar is hij helemaal niet zo goed als dat iedereen denkt..

omdat hij het bij Twente heeft laten zien..dat zegt helemaal niks..en bied totaal geen garantie dat hij datzelfde ook bij Ajax zal gaan laten zien..

30 augustus 2016 om 12:10

Het zit je wel dwars hè. Je loopt in dit topic wel heel erg vaak je mening te geven. Nou dan geef ik de mijne ook een keer: Je verkondigt onzin. Als je een aanstormend talent vergelijkt met een voor Nederlandse begrippen meer dan gevestigde speler ben je mij al kwijt in je pleidooi.

Hij heeft het keer op keer laten zien bij een zeer instabiele club, dat getuigt van stabiliteit. Ik denk dat er geen enkele andere speler is in de eredivisie die Twente vorig jaar zo op sleeptouw had kunnen nemen als Ziyech dat deed. En Hake heeft inderdaad daarom het team om hem heen laten draaien en hem zo weinig mogelijk verdedigende taken gegeven, dat heb je goed gezien, petje af.

"als hij echt zo goed was...waarom dan niet naar een echte topclub" Niemand beweert dat hij op dit moment garantie biedt voor de absolute top, dus ik weet niet waarom je dit aan het aanvechten bent. Hij gaat naar een club die bovenin de Mickeymouse league meedoet en hoopt te kunnen overwinteren in de Europa League, en voor dat niveau heet het er alle schijn naar dat hij daar meer dan klaar voor is.

Waar jij je enorme hoeveelheid scepsis vandaan haalt is mij volstrekt onduidelijk. Het lijkt een beetje op jaloezie. 75 wedstrijden, 32 goals, 30 assists lijkt me voldoende bewijs dat hij het niveautje Eredivisie wel aan kan. Maar blijf lekker zeuren joh, het is wel vermakelijk

Snap zijn keuze voor Ajax wel.. bij Ajax kan hij nog een beetje de man zijn/worden en in de NL competitie kan hij nog een beetje vrij uit voetballen enzo..in het buitenland zou dat meteen afgelopen zijn..

Lekkere aankoop hoor. Ben benieuwd of die zich echt laat zien met betere spelers om hem heen of dat die door het ijs zakt. Tegen de sterkere was die vaak onzichtbaar maar als je in je eentje een team moet dragen gaat dat ook moeilijk. Ik ben benieuwd, Ajax heeft nog steeds veel werk te doen maar dit is een goede stap.

Met 1 speler kom je niet tot aan het kampioenschap. Met een goede selectie wel. Maar Ziyech naar Ajax is wel even schrikken. Ik als Feyenoord fan hoop dat Feyenoord dit seizoen vol houd. Dan wordt het een mooie strijd om te landstitel.

Verhuur Sinkgraven een jaartje aan Twente. Win-win

Tja, uiteraard blij met zo'n goede speler. Waar ik bang voor ben? Dan Ziyech niet meer zijn vrij rol houd, zich moet gaan houden aan looplijn en ook nog eens om een verkeerde positie wordt gezet. Kortom een gevalletje ala Sulejmani oid. Creativitieit is bij Ajax hard nodig maar wordt volledig misbruikt. Bijna geen enkele speler komt uit de verf als ze bij Ajax tekenen.

Ja, blij met een goede speler Maar ik moet het nog maar eens zien of hij het waar KAN gaan maken.

30 augustus 2016 om 09:48

Suljemani had maar 1/2 jaar goed gespeeld bij Heerenveen Sinkgraven oik. Ziyech dat het al 3 seizoenen.

30 augustus 2016 om 10:00

Waarvan slechts 1 waarin ie echt uitblonk. Toen ie bij Twente kwam begon ie ook nog erg matig en was er behoorlijke kritiek op hem

30 augustus 2016 om 10:31

El hamdaoui is ook zo'n voorbeeld. Bij AZ al lang goed en bij Ajax helemaal niks. En ik ben van mening dat het ook aan Ajax lag. Dit soort jongens weten wat ze moeten doen. Ziyech moet je in zijn kracht laten. Ben benieuwd of dat gaat gebeuren.

Ongelofelijk rare transfer. 11 Miljoen is veeel te weinig. Twente had hier veel beter moeten handelen. Daarnaast is Ziyech de Eredivisie al lang ontgroeid, dus waarom die uberhaupt deze stap maakt is mij een raadsel.

30 augustus 2016 om 10:03

Ik vind dat je de Eredivisie überhaupt niet kan ontgroeien zonder eerst bij een grotere club, waar de ruimtes een stuk kleiner zijn, gepresteerd te hebben
Als aanvallende speler althans. Voor een verdediger kan dit anders zijn.

30 augustus 2016 om 11:27

Ik denk dat hij voor Ajax koos, want als hij bij Ajax presteert dan komen de clubs die hij graag wilt wel. Hij hoeft maar 1 jaar te presteren en hij gaat weg naar een mooie club zie Milik.

Dat is echt geen C speler...

wel zullen zien maar buiten traore en klaassen en traore was het ook helemaal niks.
hadden ze moeten doen 4 weekjes eerder.
Verder vind ik wel dat Overmars vieze spelletjes speelt.
kom op als een td van psv dat zegt en spelers dat zelf beamen? Waarom zouden ze die uitlatingen doen anders ?
Vooral brands de Jong is van zijn club al dan zou die zoiets toch niet verzinnen. Bah bah.

Kheb er nog eenep guardiola: ja die brand van psv die belde stiekem 1 dag voor de contract verlenging van aguero en de bruyne, niet mijn stijl gelukkig hebben ze bijgetekend whahahaaha

30 augustus 2016 om 09:51

Waar beamen spelers dat dan? Verder is er niets mis mee om Luuk te polsen toch? En wat deed Brands bij Narsingh en Maher toen Ajax interesse toonde...... juist. Iets met klepel en klok

30 augustus 2016 om 10:01

In zoverre is daar ook niks mis mee maar in die wereld is er gewoon een nette volgorde waarin je zoiets aanpakt.en nogmaals ziyeh? Slimme zet hoor maar als je kijkt naar ajax afgelopen jaren technisch hart blablabla weer gezeik in de raad kom op Johnny die Overmars snapt er werkelijk helemaal niks van laat die jongen lekker orderpicken in een magazijn

30 augustus 2016 om 10:03

Haal van gaal terug ofzo of iets dergerlijks op die functie die man zit vol onkunde

30 augustus 2016 om 10:27

Die hebben ze toch ook gehaald #iets met ajaxbril

Ik lees hier ontzettend veel reacties die we ook hebben gelezen bij een andere topaankoop van Ajax een aantal jaren terug en die nu zijn partijtjes afwerkt in Zwitserland, Sulejmani. Zoals ik al eerder schetste op papier een goede aankoop, maar ik ben heel benieuwd of Klaassen en Gudelj die extra defensieve arbeid gaan verrichten. Ik denk wel dat hij beter bij dit Ajax past dat toch sneller vooruit denkt dan bij het Ajax van de Boer. Maar uiteindelijk moet je ook reëel zijn en je realiseren dat niet zoveel spelers die voor veel geld worden weggehaald bij een subtopper meteen er zullen staan. Nogmaals, ik ben benieuwd of Ziyech dat wel kan.

In mn hart doet het pijn hakim te zien vertrekken bij Twente en ook wel een beetje dat hij naar ajax gaat. Maar als ik erover nadenk is het prima voor iedereen. Twente heeft geld en prima vervangers in huis en ajax heeft nu een speler waarmee ze wel van onze concurrenten willem 2 en roda jc kunnen winnen.

Succes Hakim in adam. En hopen dat Tedje nog een doorverkooppercentage heeft kunnen bewerkstelligen want ik ben ervan overtuigd dat hij voor veel meer geld bij ajax vertrekt binnen 2 jaar

Fan van hem, maar ben benieuwd of het gaat lukken in Ajax.

Hoezo supporters pleasen.
Naast dat hakim een uitstekende speler is mag je dit beschouwen als een paniek aankoop van het bestuur.
Je haalt geen CL speelt 3 wedstrijden slecht er word wat geroddeld de druk word opgevoerd en hop ineens word deze topper gehaald.
Ik zeg niet een slechte aankoop maar gewoon paniek.
Vorige week hoor ik nog we hebben 8 middenvelders dus meer dan genoeg en talenten en nu veranderd de wereld opeens.
Ik had Nouri de kans gegeven heeft meer kwaliteit kost je niks en past in het beeld van onze Johan.
Maar dat is iedereen alweer vergeten.

Sneu dat we niet een beetje in de gedachtengang van de legende kunnen doorleven.

30 augustus 2016 om 11:35

Vind ik onzin, het was allang duidelijk dat Overmars nog een buitenspeler zocht, verder was alles dubbel bezet. Als je daar nu Ziyech of Sinkgraven (heeft al vaker op LA gespeeld en de laatste keer erg goed zelfs) dan is dit een prima oplossing, daarmee loop je dan Nouri ook niet in de weg. Muric en Fischer zijn er dit jaar ook niet meer bij dus daarmee is ook de nodige ruimte gecreeerd.

Verder hebben recentelijk Onana en Dolberg hun debuut gemaakt, speelt van de Beek regelmatig, zit de Ligt er alweer dichtbij is er voor Zeefuik ruimte om dit jaar te debuteren en ik ben ervan overtuigd dat Nouri ook gaat debuteren.

40% voor Heerenveen hoor ik net van kenner. Prima zo.
Voor Ajacieden die bang zijn voor eigen jeugd: de beste speelt altijd. Tot nu toe overtuigd de jeugd ook niet al gun ik ze t allerbeste.
Succes!

30 augustus 2016 om 10:28

Dan is "kenner" toch niet echt een kenner. 30% gaat naar Heerenveen en 10% naar kamp Ziyech.

Opzich ben ik redelijk tevreden! Ziyech wil gewoon weg en dan kan hij wel zegge op Twitter dat het net zo graag nog 1 jaar bij Twente speelt maar daar geloof ik niet zo in haha! Twente hoefde Ziyech niet te verkopen... zonder de verkoop van Ziyech kwam Twente al in de veilige categorie 2... maar dit verstevigd onze financiële status alleen maar

Gun Ziyech ook een mooie club hij heeft zich altijd goed ingezet voor ons tram! Wat een geweldenaar... ben blij dat hij nog in Nederland blijft zodat we nog mooi van hem kunne geniete! Hier heeft Ajax een goede aan.. met uitstek de beste voetballer van de eredivisie

Ik hoop trouwens wel dat Twente een door verkoop percentage heeft! Anders heeft Twente iets niet goed gedaan

Ik ben erg blij met zijn komst! Heb het laatst een beetje ijdele hoop gevonden dat die nog zou komen, maar hij is toch binnen.

Was al 1 van de beste van de eredivisie en is gewoon heerlijk om hem te zien spelen. Kan ook een goede mentor voor Nouri zijn en als Ziyech na een jaar of 2 weg is kan Nouri het overnemen. Hoewel hij al 19 is, is het gewoon nog een jonge jongen qua postuur en zou die te snel geblesseerd raken, wat zo'n jongen een flinke mentale knauw kan geven.

Ik zie het vast te rooskleurig, maar dat is voor later zorg.

Zo zou ik de opstelling maken

Onana
Tete
Sanchez
Veldman
Dijks
Ziyech
Riedewald
Klaassen
Traore
Dolberg
Younes
30 augustus 2016 om 12:31

@ Tais,

Ik ben erg blij met de komst van Hakim Ziyech. Een paar dagen terug reageerde ik in een topic over de komst van Ziyech en over Davy Klaassen en daarin reageerde manodedios weer op mij, want ik was nogal kritisch op Klaassen en dat ben ik nu nog steeds, omdat hij technisch veel minder dan Ziyech is en ik persoonlijk een technische speler op de tien positie heb, maar daarna ben ik gaan nadenken en op zich is Klaassen wel een nuttige speler voor Ajax, maar dan in een andere rol.

Zelf zou ik nu in een 4-1-2-1-2 formatie gaan spelen. Ik hoop ook gewoon dat Kenny Tete zijn basisplaats terugkrijgt en dat Joël Veltman en Davinson Sánchez als centrale verdediger. Zo kan Jaïro Riedewald voor de verdediging, als controlerende/verdedigende middenvelder spelen en daar vind ik Riedewald persoonlijk ook gewoon veel beter dan centraal in de verdediging, want hij verovert veel ballen op het middenveld, schermt de verdediging goed af en is voetballend ook goed.

Klaassen en Nemanja Gudelj zou ik dan als de twee controleurs opstellen en Ziyech als nummer tien. Als de twee diepe spitsen zou ik dan Bertrand Traoré en Amin Younes opstellen, want ik heb op de een of andere manier ook het gevoel dat Traoré beter in een 2-spitsensysteem tot zijn recht komt.

Nu ik er ook even over nadenk: Ajax heeft opzicht dan wel een vrij brede selectie met aardig wat mogelijkheden. Riedewald kan je dan bijvoorbeeld terugschuiven centraal in de verdediging en dan kan je Riechedly Bazoer als verdedigende middenvelder neerzetten en ja, ik blijf erbij dat ik Bazoer als controlerende/verdedigende middenvelder veel beter vind en daarnaast kan je dan bijvoorbeeld Klaassen doorschuiven naar de tien positie en Bazoer als rechtermiddenvelder (of op de positie van Gudelj) opstellen en je hebt dan bijvoorbeeld Anwar el Ghazi ook nog, die je dan in de twee spitsensysteem kan inbrengen.

Bazoer en el Ghazi zou ik voorlopig gewoon even laten banken, niet omdat ik ze niet goed vind, maar puur vanwege het feit dat beide al langere tijd minder spelen. El Ghazi begon erg sterk vorig seizoen, maar sinds de eerste vijf wedstrijden van vorig seizoen vecht hij meer tegen zichzelf, maar ik blijf wel vertrouwen in el Ghazi houden en Bazoer presteert nu ook minder, maar bij hem heb ik ook precies hetzelfde als el Ghazi: ik blijf vertrouwen in hem houden.

Mits iedereen fit is, hoop ik dus op deze opstelling en formatie (zie opstelling).

Krul
Tete
Veltman
Sánchez
Dijks
Riedewald
Klaassen
Gudelj
Ziyech
Traoré
Younes

1 week geleden overbodig gevonden en nu gehaald
De onrust zal alleen maar toenemen bij de spelers onderling

30 augustus 2016 om 11:11

Ja precies, er werd gezegd dat ajax toch een sinkgraven, een nouri of een van der beek heb, klaassen heb je ook nog op de 10 die topscoorder van de eredivisie is, goed beleid ga zo door dit laat me denken aan een transfer van sulejmani.

30 augustus 2016 om 11:30

Klopt ajax heeft het goed voor elkaar, maar ze zochten nog een oplossing voor de buitenspeler positie, Ziyech en Sinkgraven kunnen daar beide uit de voeten, wat maakt dat alle posities dubbel bezet zijn.

30 augustus 2016 om 11:50

Eens met de verkoop van milik is veel ruimte gekomen voor versterking, maar ben je het niet met me eens dat ze beter een speler hadden kunnen halen voor op de flank in dat geval, een type stoch ofzo?

ik was geen groot voorstander van zijn komst, vind het een risico op het middenveld en het middenveld te vol. zeer goede speler aan de bal, maar ook veel balverlies. het is voor mij echter begrijpelijk als hij op een buitenspeler positie neer wordt gezet, of als sinkgraven definitief als linksbuiten gaat spelen, dan kan ik er zeker in komen.

verder snap ik het gezeur op overmars niet, met traore, krul, ziyech, casseirra, sanchez en westermann heeft hij de selectie prima versterkt, westermann is afwachten, maar heeft zeker ervaring en was transfervrij. er is goed verkocht met cillessen (ongemotiveerde indruk), milik (topbedrag), fischer (1 jaar contract), van der hoorn (1 jaar contract) en door geselecteerd met van rhijn, duarte, boilesen. mijn inziens is de selectie sterker ook met de doorstroom van een dolberg en de ontwikkeling van donny van de beek, onana helpen daar ook bij. daarnaast is het goed dat hij zivkovic, warmerdam, menig, muric heeft verhuurd.

30 augustus 2016 om 11:55

Van de Beek en Nouri nu nog verhuren aan een eredivisionist en Overmars is goed bezig. Beide spelers hebben nog niets te zoeken in ajax 1 en moeten vliegenuren/fouten maken

30 augustus 2016 om 12:27

Ik snap je punt maar ik zie toch graag 6 middenvelders voor 3 posities. Daarom hou ik ze er liever bij, daarnaast heb ik mijn vraagtekens bij het functioneren van Nouri bij een andere club, bij Ajax zou hij het geweldig kunnen doen omdat dat, dat een club is die veel aan de bal is. Maar bij een WII zie ik hem hopeloos rondlopen omdat hij meer moet verdedigen, jong Ajax past dan beter en daar kan hij met name vooral fysiek veel van leren.

Ik zou zeggen Serero nog verkopen en Tete zijn contract verlengen.

30 augustus 2016 om 12:56

met die filosofie is het niet heel gek dat Ajax niet presteert in Europa. stel je voor dat middenvelders verdedigende arbeid moeten leveren zeg... Je wilt natuurlijk niet dat ze dat leren voordat ze in ajax 1 spelen

30 augustus 2016 om 13:27

@pietverdriet

Daar ligt dat niet aan, griligheid en onervarenheid, maar dat is inherent aan NL voetbal en een keerzijde van het beleid op de jeugd die ook veel voordelen biedt.

In Jong Ajax kun je ook leren verdedigende arbeid te leveren, juist daar, omdat Ajax ook niet altijd de bovenliggende partij is in de JL. Maar dan speel je wel vanuit dezelfde gedachte en tactiek.

Yesss na de medische keuring is Ziyech dan eindelijk Ajacied!!
Heeft Overmars dan toch zijn woorden waargemaakt dat er twee kanonnen zouden komen!!
Met Traore en Ziyech heeft Ajax zijn twee kanonnen binnen.
Hopelijk haalt Overmars er ook nog een buitenspeler bij of Lombaerts zou ik ook blij mee zijn voor de verdediging. Een ervaren spits (bijvoorbeeld Soriano) zou ook nog mogen dan kan Traore naar de rechtsbuiten positie.

mooi dat het rond is. Ziyech is 1 van de weinige typische ajax spelers in de selectie van ajax.

Waarom nog twijfelen aan de klasse van Ziyech., zoals sommigen nog steeds doen. Eindelijk weer eens een speler bij Ajax die durf toont en acties gaat maken. En niet zoals die FdB robots tikkie terug en tikkie breed.
Als team zal ajax er voor moeten zorgen dat zo'n jongen als Ziyech alle vrijheid krijgt om zijn kwaliteiten te tonen.

Eindelijk een mooie aankoop van ajax en volgensmij ook wat clubs afgetroefd.
Hij kan zeker voor frisse impulsen zorgen en hij heeft er nog niet gespeeld maar lijkt me wel dat hij prima dat ajax spelletje aankan. En voor Ziyech zelf denk ik ook een mooie stap.

Met de huidige transfersommen is 11 miljoen een koopje voor hem. Grote kans dat Ajax hem met een mooie winst verkoopt over een paar jaar.

Ajax moet nu anders spelen. De ploeg met goals en weinig balverlies is in mijn ogen: Krul Tete Veltman Sanchez Dijks..riedewald,klaassen,ziyech,traore,dolberg en Younes.

De opbouw vanuit centrum door Veltman en daarvoor Riedewald,,die spelen rechts en links buiten in of Klaassen en Ziyech. Dijks en Tete vooral verdedigen..meelopen mag maar niet te diep en Ziyech en Klaassen snel inspelen..that's it. Dan heb je minder balverlies en 5 spelers vanaf middenveld die goals kunnen maken en assisten.

En nu moet Ajax met het fundament aan de gang, de defensie.
Eigenlijk moet de hele linie op de schop, want niemand van de
huidige spelers is een constante factor.
Rechtsback is alleen Tete een optie, verdedigend prima, aanvallend
ondermaats, met Ziyech en Traore voor zich geen probleem, of je
moet ultra aanvallend willen spelen.
Veltman schiet in alles te kort, omdat niet iedereen in het buitenland
dat weet, verkopen. Riedewald is middenvelder, bij hoge nood kan
hij in de laatste linie worden geposteerd.
Dijks, in alle opzichten een onwaardige Ajax linksback. Snel slijten
aan wie maar met een goed bod komt.
Viergever kun je best als stand in houden voor de linkerkant.
Sánchez wordt afwachten, maar dat is bekend.
Voor Westermann geldt hetzelfde verhaal als voor Viergever, maar
had natuurlijk nooit mogen worden gehaald.
Mocht je Bazoer nog aan een gek kwijt kunnen, naast nog een x-tal
overbodige spelers, kun je een paar kerels halen. De scouting zal de
lijstjes vast een zeker klaar hebben (), dus een kwaliteitsinjectie.
Een Buttner zou zomaar een optie voor de linksback kunnen zijn,
om een voorbeeld te geven, maar dit moet je aan de jongens overlaten
die wel weten wat er precies in de markt voorhanden is.
Dit betekent automatisch het einde van Marc Overmars en Edwin van
der Sar. Deze 2 minkukels hebben respectievelijk alles fout- en te
weinig gedaan. Ook op deze 2 posten een paar doorgewinterde
heren, die vantevoren weten wat er in welke gevallen moet gebeuren.
Feitelijk het einde van het huidige ad hoc beleid.
Uiteindelijk valt de wederopstanding van Ajax best wel mee, als je dat
een beetje realistisch aanpakt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren