Joost91
Algemeen
Vrienden (12)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Woensdag, 22 februari 2012
 • Joost91
 • 200 punten
 • Lid
  + Bewezen lid
 • Geen ban
 • 1.153
 • 26 jaar (19-12-1995)
 • Oldenzaal
 • HBO bedrijfseconomie
 • Financieel specialist
 • 12
Persoonlijke berichten
22 februari 2012 om 19:17
#1

Bryan Ruiz: een nog levende Twentse Legende.

Bryan Ruiz Gonzalez, la Comadreja.

Daar stond hij dan, op het vliegveld. Een Costa Ricaan waar de meeste tukkers nog nooit van hadden gehoord, hij kwam over van het Belgische Aa Gent. Waar hij buitengewoon goed had gepresteerd, en kon op dat moment naar vele clubs, maar koos voor Twente. Niet voor het geld, maar voor zijn carriere.

Wat mooi is, is dat Ruiz voordat hij naar Europa kwam al het een en ander had door gemaakt. bij zijn toenmalige club Alajuelense, was hij een geweldenaar, in 2005 had feyenoord trainer Ruud Gullit interesse in hem, en liep Ruiz daar zelfs een stage, toen Gullit werd ontslagen was het ook meteen over met de interesse in Ruiz, hij mocht weer terug naar Alajuelense. Het jaar erop werd hij door toenmalig Aa Gent trainer Georges Leekens naar Gent gehaald als de opvolger van Mbark Boussafa. En zat het eerste seizoen op de bank, het tweede seizoen werd hij veel op links buiten geposeerd, en in het derde seizoen mocht hij achter de spits spelen, waar hij zelfs de aanvoerdersband kreeg.

Toen Twente Ruiz in 2009 haalde wist bijna geen tukker wie hij was, onder Mcclaren werd ruiz ook de eerste wedstrijden op linksbuiten gezet, maar Mcclaren had al gauw door dat Ruiz beter tot zijn recht kwam op rechtsbuiten, en dat bleek al gauw waar te zijn. In zijn eerste seizoen lootste Ruiz twente naar de landstitel, dit deed hij door belangrijke goals te maken, en vrijwel elke wedstrijd te scoren, hij maakte 24 goals. In het 2de seizoen was Ruiz tot zijn blessure geweldig, Naar zijn blessure liet hij bij momenten zien hoe geweldig hij was, bijvoorbeeld in de wedstrijden tegen Feyenoord en Psv, hij kwam in beide wedstrijden terug van een blessure. En veranderde met zijn invalbeurt de hele wedstrijd zo werd Fc Twente - Feyenoord (op het moment dat Ruiz inviel 0-1) 2-1, en werd Fc Twente - PSV (op het moment dat Ruiz inviel 0-0) 2-0. Naar mijn mening deed hij wat magisch.

Hierna vertrok Ruiz na Fulham, waar hij nog niet helemaal uit de verf komt, maar wel al geweldige goals heeft gemaakt. Zijn afscheid was net zo magisch als Ruiz, Hij verdient zon Afscheid.

Jaa, jalalala lala, Jalala la we`re singing Bryan Ruiz.

Kortom, ik vind dat wij hier in twente een jaar te lang van Ruiz hebben mogen genieten, dat zijn klasse in het eerste seizoen niet geheel werd opgemerkt was eigenlijk net zo`n wonder als dat zo`n geweldige voetballer voor twente had mogen spelen, Ook mooi vind ik dat Ruiz zijn tweede jaar bij Twente nooit is gaan zeuren om een transfer en altijd sympathiek bleef.

ik zeg daarom ook; Bryan Bedankt voor alles wat je voor twente hebt betekend en veel succes in je verdere carriere, moge je de top halen.

Aangepast op 23 februari 2012 om 17:19 door Joost91.

22 februari 2012 om 19:50
#3

Leuk stukje hoor over Bryan Ruiz!

Ja, het is een geweldenaar, een parel waarvan wij blij mochten zijn dat deze in de Eredivisie te bewonderen was. Ik snapte dan ook niet waarom hij naar Fulham ging. Atletico Madrid, Valencia, Sevilla en ook Internazionale Milan hengelde naar zijn diensten.

Ik vind dat je mooi kan schrijven en ook een soort van dusdanige emotie in je stuk verwerkt, waardoor het (ondanks een aantal verkeerde zinsopbouwen en spelfouten) een prettig stuk om te lezen.

Als jij de kritiekpunten kan verbeteren ben ik er zeker van dat jij een goede ''clubexpert'' van FC Twente kan worden, sterker nog dat weet ik zeker.

Groet, Marvin Gaye

22 februari 2012 om 20:11
#4

Geweldig stuk man hoop dat je doorgaat met zulke stukken schrijven ,
Groet, Julian

22 februari 2012 om 20:18
#5

geweldig stuk.. Kippenvel

groet een tukker

22 februari 2012 om 20:42
#7

leuk stuk over een geweldige speler!

23 februari 2012 om 13:48
#8

Mooi stukje!

23 februari 2012 om 14:05
#9

Mooi stuk over Bryan! Goed geschreven, leest fijn weg en het haalt bij mij mooie herinneringen boven aan al die momenten dat hij belangrijk was voor ons FC Twente!

23 februari 2012 om 18:26
#11

goed stukje , voor een geweldige speler , raar dat de ajax psv scouts hem niet hebben opgemerkt !

26 februari 2012 om 15:19
#12

Leuk stukje!
Wel aantal taalfouten, bijvoorbeeld 'naar zijn blessure' moet natuurlijk 'na zijn blessure' zijn.
En paar keer hoofdletters vergeten of zon ipv zo'n. Maar verder leuk geschreven.

1 maart 2012 om 16:24
#13

Fc Twente, de topclub in opbouw.

2003,
Joop Munsterman komt terug van de rechtbank en heeft Twente behoed voor een groot verlies want Fc Twente bleef bestaan als topclub in de eredivisie, hij wist een faillisement van Fc Twente te voorkomen en mocht beginnen aan zijn voorzittersschap. Het begin van iets moois.

Vooraf aan elk wedstrijd in de Grolsch Veste schalt er een hetzelfde liedje door het stadion;

Workin on a dream van Bruce Springsteen.

Het plan van Fc Twente was, de club na Faillisement in de eredivisie houden en een stabiele middenmotor te worden, en proberen door te groeien. dit Lukte redelijk, en op het zelfde moment begon de omzet ook te stijgen, spelers als Touma en Bakirciogulu, Simon Cziommer, en natuurlijk Blaise N`kufo, want zijn carriere staat eigenlijk synoniem aan Fc Twente zorgen voor de wederopbouw van deze geweldige club.

N`kufo is een held, hij kon vaak genoeg na een grote club, maar na getale aan clubs te hebben gehad, koos hij niet voor het geld, maar voor rust in Carriere. Dat hij nooit nederlands sprak, kwam omdat hij deze lange stop in enschede niet gepland had, hij was onverwacht en zo mooi dat hij deze club voor altijd in z`n hart heeft gesloten. Hij heeft een band met de supporters, iedereen die de naam van N`kufo zegt denkt aan fc Twente en andersom.

Munsterman heeft vele goede aankopen gehad. van Ruiz tot Wisgerhof (al word hij de laatste tijd vel bekritiseerd hij heeft toch zeker wat toegevoegd) en hiermee het maximale uit twente weten te halen. ook weet hij twente op een goede manier te gebruiken voor de Commercie. Munsterman is een geweldige zakenman. En mag zeker niet worden onderschat. Hij heeft ongelofelijk veel voor twente betekend en we moeten af en toe met z`n allen er bij stilstaan waar we waren geweest zonder Munsterman.

Mooie stukjes geschiedenis worden toegevoegd aan het nog vrij jonge hoofstuk Fc Twente (opgericht 1965) wat ik mij kan heugen was de eerste keer dat twente in europa door ging na het bijna faillisement, het won van Schalke 04, en eindigde als 2e in de poule achter Man City, en voor Schalke 04 en Paris Saint Germain, toch grote clubs. Dit was geweldig. Ook werd er een mooi stukje toegevoegd aan die toch wel ''legendarische avond'' in de Grolsch Veste waar twente het Champions League winnaar Inter verrassend moeilijk maakte en zelfs op 2-1 kwam, uiteindelijk werd het nog 2-2.

Het kampioenschap was een geweldig moment heel Enschede in omstreken in vuur en vlam, en ik weet zeker, dat alle twente spelers nog nooit zo lang in de bus hebben gezeten. En wat was dat een geweldige busrit. Dit was onderhand al 1,5 jaar geleden, vorig jaar werd Fc Twente 2e en verloor het op de laatste dag de kampioenswedstrijd van Ajax. De beker werd wel gewonnen, en ondanks het missen van het Kampioenschap werd er weer geweldig feest gevierd in Enschede.

Waar het dit jaar na toe gaat, dat is nog uiterst onduidelijk omdat er nog 6 clubs meedoen en ik 3(psv, AZ, en Fc Twente) van deze clubs dezelfde kansen toeacht en de andere 3(ajax, Feyenoord en Heerenveen) als gevaarlijke outsiders zie.het is niet zo dat ik niet teleurgesteld zal zijn als twente niet kampioen word, maar wij moeten als twente fans wel nuchter blijven en weten waar we hebben gestaan. En dat elk ding wat beter is dan 2003 mooi meegenomen is.

Fc Twente is onze glorie, Fc Twente is onze club.

1 maart 2012 om 16:27
#14

Zou u een reactie willen praten, kritisch of complimentief.

Dankuwel, Fctinsider.

1 maart 2012 om 16:47
#15

Echt een mooi stukje, over misschien wel de beste voorzitter en club van Nederland.

Je hebt veel verstand van het voetbal van Twente maar ook van de geschiedenis zoals wat er allemaal in 2003 tot heden is gebeurd. Ik vind je schrijfstijl redelijk, dit stukje tekst komt regelrecht uit je hart maar zit wel vol met spelfouten, niet dat het heel erg is.. Maar als je clubexpert wilt worden van FC Twente moeten er toch meer hoofdletters in. Zoals bijvoorbeeld bij Europa en Psv..

Verder moet je bijvoorbeeld deze zin: ''''het kampioenschap was een geweldig moment heel Enschede in omstreken in vuur en vlam, een komma zetten tussen moment en heel.''''

Ik hoop dat je wat kan met mijn kritiek, ik kan je natuurlijk ook geen kritiek worden, maar als je beter wilt worden want potentie heb je zeker! moet je aan die kritiekpunten voldoen, volgens de redactie van Voetbalzone wel te verstaan, want je kan het natuurlijk gewoon lezen..

Groetjes, Marvin

Aangepast op 2 maart 2012 om 11:05 door MarvinGaye.

1 maart 2012 om 16:55
#16

Let goed op interpunctie (je gebruikt vaak komma's in plaats van een punt om een zin mee te eindigen). Daarnaast komt het de leesbaarheid ten goede als inzet op kortere zinnen.

1 maart 2012 om 18:46
#17

Spring voor twente he he.

20 juni 2012 om 14:52
#18

Leuke stukjes heb je hier op je profiel staan. Buiten de kleine dingetjes die anderen hier al aangemerkt hebben ben ik er vooral erg positief over. Altijd leuk om zulke stukjes te lezen over je favoriete club, geschreven door een mede supporter. ;

18 mei 2013 om 13:51
#19

Dit seizoen mag dan matig zijn, Volgend seizoen voorzie ik het allemaal positief, Spelers als Guttierez, Tadic en Castaignos zullen de kar trekken. Bjelland zal een onbetwiste leider achterin worden en Bengtsson zal in dienst van Bjelland werken. Spelers uit de jeugd als Holscher en Eghan zullen vaker worden ingepast, Ebecilio zal moeiteloos fer opvolgen, Het moge duidelijk zijn dat ik Promes als de ideale nummer 10 zie. dan blijft er een vraag over die nog in de weg van een eventueel kampioenschap zal staan, wie volgt Chadli op?
Antwoord: Jesus Manuel Corona Ruiz, is de sleutel tot succes.

Aangepast op 29 augustus 2013 om 10:44 door Joost91.

17 januari 2014 om 00:05
#20

Mooie stukjes, je zou een boek moeten schrijven.
Zeer vermakelijk allemaal, en ondanks dat ik voor een andere club ben kan ik me prima inleven in je teksten.
Mijn complimenten!

17 januari 2014 om 00:39
#21

Gezien je teksten, ambieer je niet iets als het schrijven van een Clubexpert?

17 januari 2014 om 02:24
#22

leuk profiel. Origineel en wat anders

17 januari 2014 om 09:42
#23

oké, wacht af. En bedankt voor je compliment

17 januari 2014 om 16:46
#24

Prachtig Stuk Geschreven, Mijn Complimenten.
Wat zijn we blij dat we deze geweldige voetballer weer op de Nederlandse velden mogen zien spelen.
Ik kan niet wachten om hem weer te zien, mits hij door Cocu wordt gebruikt, maar dat denk ik wel en dat
hij gaat spelen.

2 september 2014 om 15:21
#25

Fctinsider neemt de basis elf van fc twente met u door,

Marsman, keeper: Marsman is een hele leuke keeper, voor het rechterrijtje van de Eredivisie. Maar Marsman heeft nog te vaak gevaarlijke momenten. Het doet me dan ook pijn om te zien dat Marsman eerder een keeper is die punten voor je verliest dan punten voor je pakt. Tevens heb ik zitten balen toen Vermeer voor een bedrag tussen de 7 ton en 1 miljoen naar Feyenoord vertrok. Dit is precies de keeper die Twente nodig heeft.

Martina, rechtsback: Martina komt te kort, hij word door Schreuder beschreven als een toekomstig Nederlands elftal speler. Nou Schreuder, waar zie jij dat aan? Aan de schaarse momenten waarin hij mee opkomt? Of aan de vele steken die hij verdedigend laat vallen? Nee, over Martina ben ik niet tevreden. Komt naar mijn mening beter uit de verf centraal achterin.

Lachman, Centraal verdediger: Valt Lachman wel serieus te nemen? Hij staat te klungelen achterin, hij voegt niks toe. Lachman oogt laks. Alsof hij het allemaal wel best vind. Maar zoals Lachman zich laat zien op het moment is hij niet van eredivisie waardig niveau. Lachman komt onzeker over in de duels en laat net als Martina veel te veel steken vallen verdedigend. Lacheman....

Bjelland, Centraal verdediger: Hier zo waar de eerste speler waar ik positief over durf te schrijven, Bjelland is een leider. Bjelland is sterk in de duels. Alleen heeft Bjelland een groot minpunt en dat is dat hij traag is. Dit zou moeten worden gecompenseerd door de snellere Lachman. Maar dat komt er niet echt uit, of wel Schreuder?

Koppers, linksback: Koppers is echt zo`n typ waarvan je zegt dat is nou een degelijke speler, maakt weinig fouten maar voegt ook weinig toe. Alleen is Koppers dit seizoen niet zo degelijk en maakt hij veel meer fouten dan dat hij toevoegt. Jammer..

Ebecilio, Centraal middenvelder: Ebecilio is een speler naar mijn hart. Draagt zowel aanvallend als verdedigend zijn steentje, maar is een speler die niet hoort op te vallen. Het is dan ook pijnlijk om te zeggen dat Ebecilio in dit team wel opvalt als een van de betere spelers.

Mokotjo, Centraal middenvelder: Te weinig van gezien.

Ziyech, Centraal aanvallende middenvelder: Te weinig van gezien
.
Kusk, rechtsbuiten: Kusk, helemaal afschrijven wil ik hem nog niet. Maar wat speelt deze man slecht. Elke dribbel mislukt haast en de goeie passen zijn 1 hand te tellen. Een goeie voorzet vanaf de rechterkant hoeven we ook niet van Kusk te verwachten want Kusk is stijf linksbenig. Maar dan nu de vraag, waarin is Kusk wel goed? In het niet opvallen, en niet uitblinken. Op dit moment is mijn conclusie over Kusk dat hij echt veels te kort komt voor het niveau waar Twente nastreeft.

Castaignos, Spits: Dit is zowaar het eerste seizoen waarin ik echt positief ben over Castaignos. Komt dat nu omdat Castaignos beter is geworden of omdat de rest van het elftal zo slecht is geworden? Ik denk een soort combinatie. Ik vind Castaignos sterker aan de bal. Castaignos is ook in deze selectie het enige aanvallende wapen wat Twente heeft. Castaignos blijft werken, hoe het ook loopt. Ik wil daarom ook dit moment aan grijpen om Castaignos te prijzen. Hij is prima bezig!

Mokthar, Linksbuiten: Dan heb ik de slechtste maar voor het laatst bewaard… Oh toch niet, het kwam zo uit. Maar wat is Mokthar slecht. Heeft geen actie, heeft geen snelheid, heeft geen schot. Wat heeft hij dan wel? Mokthar heeft mislukte Cristiano Ronaldo trekjes. Nee beste Mokthar jij bent misschien wel de slechtste speler in dit Twente en de kroon op een mislukt project.

Aangepast op 2 september 2014 om 15:22 door Joost91.

2 september 2014 om 22:17
#27

Je verwoordt goed wat (wellicht) velen denken. Ik houd er ongeveer dezelfde mening op na. Ik hoop dat Mokhtar op de bank belandt, Kusk een paar wedstrijden op links speelt. En wellicht Miyaichi op rechts.
Dan kan het nog zomaar zijn dat Kusk helemaal zo slecht nog niet is.

10 september 2014 om 13:28
#28

Wat is er mis aan dit Twente? Het is heel makkelijk op te lossen, gooi Schreuder eruit. Schreuder heeft zijn hand verspeelt. Schreuder wisselt totaal verkeert. en dan doel ik op het inbrengen van een speler in de 93 minuut terwijl je opzoek bent naar een goal. Eghan op de vleugel zetten tegen Feyenoord.. Verder is het aan Schreuder te wijten dat Twente Janko heeft misgelopen en dat Brama niet meer bij ons speelt. Schreuder, het is tijd om te gaan. Haal Verbeek binnen haal Corona weer bij de groep, en laat Verbeek zijn gang gaan. Dan zie ik het positief in.

17 september 2014 om 17:01
#29

Elke week ga ik weer vol moed naar onze trots, Fc Twente. En elke week neemt die moed ook weer af. Als supporter doet het pijn om te zien dat er bij Twente gewoon een potje van gemaakt word.

Ik wil graag beginnen met Wout Brama, Brama heeft een behoorlijke tijd geleden aangegeven dat hij niet openstond voor een contract verlenging en hoopte op een nieuwe club. Dit vond ik jammer. Brama is nou een speler met ervaring en een echte clubman. Echter heeft Twente Brama toch twee x een contract aanbod gedaan. Dit was voor en in het begin van de transferperiode? Is het dan raar dat Brama dat afwijst? Nah nee, dat denk ik niet. Vervolgens heeft Brama na de transferperiode geen club gevonden, er is voor transfervrije spelers nog de mogelijkheid om een nieuwe club te vinden. Echter heeft Brama aangegeven ook wel iets te zien in een eenjarig contract bij Twente. Ik stond letterlijk te juichen toen ik het las, ik zei nog, precies wat Twente nodig heeft een man met ervaring. Brama had Twente er in mijn ogen heel erg goed bij kunnen hebben. Enkele weken later komt dan tot mijn verbazing het nieuws dat Schreuder een poging wil doen om Engelaar weer naar Twente te halen. Begrijp me niet verkeerd, Engelaar heeft de gezochte ervaring maar op het moment dat je kunt kiezen tussen een 28 jarige Brama en een 35 jarige Engelaar, dan lijkt mij de keuze op Brama heel makkelijk.

Echter het verhaal over Brama is niet mijn enige stress geval bij Twente op het moment. Er word verkeerd ingekocht, je hebt de hele transferperiode de tijd en je krijgt het voor elkaar een basiself te vormen met een gemiddelde leeftijd van 22.6 jaar.. Dat geeft wel aan dat het elftal compleet aan ervaring ontbreekt. Dat er op de laatste dag in een keer een extra buitenspeler moest worden gehuurd geeft in mijn ogen ook wel aan dat de transferperiode absoluut niet gelukt is, zo`n last minute koop is gewoon een paniekaankoop. Ik had als ervaren spelers graag Janko en Brama erbij gezien. Maar omdat Schreuder niet door een deur kan met Janko weigerde de Oostenrijker om voor Twente uit te komen.

En als laatste wil ik mijn mening geven over het wisselbeleid van de beste Schreuder. Ik vind het schandelijk dat Corona buiten de selectie werd gehouden wegens slecht trainen, en op het moment dat Kusk geblesseerd is en de nood hoog is Corona volgens Schreuder weer goed mee traint. Lachman zwerft op avonden voor de wedstrijden tot laat in de nacht door de stad maar die beste man mag wel blijven staan. Dat kan zo toch niet? Als dat wel word getolereerd maar dat van Corona niet dan wijs alles er bijna op dat Schreuder niet consequent is. Maar even terug naar de wissels, Ik pak even de wedstrijd NAC Breda – Fc Twente erbij. Het is rust en Twente staat met 0-1 voor. Op zich ziet alles er positief uit. Totdat de wedstrijd weer begint en vlak na het begin wisselt Schreuder Castaignos voor Borven. Naar mijn mening speelt Borven echt gigantisch slecht. Er valt na 55 minuten spelen een rode kaart voor Bjelland en Schreuder bepaalt om iets verdedigender te gaan spelen. Maar weigert de slechte Borven eruit te halen en wisselt de niet slecht spelende Kusk voor Bengtsson. Vervolgens Word ook de enige speler die aanvallend nog wat bracht, Ziyech, Gewisseld voor Breukers en loopt Twente alleen nog maar achteruit. Uiteindelijk scoort NAC diep in blessure tijd de verdiende 1-1. Maar als kers op de taart wil ik de wissel in de thuiswedstrijd tegen Qarabagh er even bij halen. De stand is 1-1 en met deze stand zou Qarabagh door zijn, de uitwedstrijd werd een 0-0 gelijkspel. Bij Twente ontbreekt het aan enige inzet en op het moment dat Twente op zoek moet naar de goal, diep in de blessure tijd. Haalt Schreuder het zich in zijn hoofd nog te wisselen. Ookal weet je dat deze wissel alleen maar tijd zou kosten en je er niks mee zou winnen. Ik vind het buitengewoon slecht van Schreuder.

Aan deze tekst merk je wel dat ik niet tevreden ben over het beleid van Schreuder en vind ik het tijd voor verandering. In mijn ogen is de veel strengere Verbeek de ideale kandidaat voor Twente. Begrijp me niet verkeerd ik pleit nog niet voor ontslag van Schreuder. Maar het aantal fouten dat hij nog mag maken word met de week minder…. Cote.

Aangepast op 17 september 2014 om 17:03 door Joost91.

24 juni 2016 om 16:11
#30

Een positieve afsluiting van een git zwarte periode 5 mei 2010 was een dag die de Twente supporter niet snel zullen vergeten. Het was David tegen Goliath. Het grote Ajax werd in de strijd om het kampioenschap verslagen door `provincieclub` Fc Twente. De stemming rondom het kampioenschap was jubelend en tevredenheid in Enschede en omstreken was er. Eindelijk was Twente de kampioen, eenmaal zullen wij de kampioenen zijn kon de kast in, het was eindelijk zover! Ik kijk nog een keer terug naar een aantal krant artikelen die ik had bewaard naar aanleiding van het kampioenschap van Twente. Ruiz werd bejubeld, Mcclaren werd aanbeden en Munsterman was een god. En op dat moment besef ik dat heel Enschede en omstreken verliefd was geworden op een man die later een van de grootste criminelen uit het Nederlandse voetbal bleek te zijn. Munsterman had Enschede aan zijn voeten. Ongeveer een jaar geleden kwam er in Enschede het besef hoe slecht de club er eigenlijk voorstond. Want ondanks eerdere waarschuwingen van de Knvb zoals een punten aftrek en een plaatsing in categorie had elke tukker nog lange tijd het volste vertrouwen in Munsterman, hij werd nog steeds aanbeden. In de periode naar het besef kwamen er steeds meer lijken uit de kast. In het begin hebben veel supporters (waaronder ik) het ervaren als iets wat je overkomt, als iets wat kan gebeuren, als iets wat `onwaar` voelt. het seizoen 2015/2016 is misschien wel het meest turbulente seizoen dat er ooit is meegemaakt in Enschede. De supporters werden constant op het verkeerde been gezet. Uiteindelijk was het moment daar dat Munsterman niet meer werd geloofd. Het was tijd dat wij gaan inzien hoe onze club is geleid. Schandalig. Het afgelopen seizoen was voor veel Twente supporters een emotioneel seizoen, met wel erg veel dalen. De gifbeker moest zowel voetballend als bestuurlijk helemaal leeg. Twente werd gestraft voor misstanden en de licentie werd zelfs voorwaardelijk ingetrokken. Het deed en doet pijn om onze club zo in de problemen te zien. De uiteindelijk opgelegde straf is een straf die veel te laag is. Het is haast bespottelijk dat er met dit frauderen op zo`n makkelijke manier is weggekomen. Ik vraag supporters van andere clubs om; te begrijpen dat wij supporters van Twente het gevoel krijgen dat wij erg in een hokje worden gezet en helaas keer op keer niet gerespecteerd, ik zou graag willen dat jullie beseffen dat het niet onze schuld is dat er gefraudeerd is en dat veel van ons ook beseffen dat we aan de dood zijn ontkomen. Ik hoop dat we met zijn allen (alle voetbalsupporters) een keer een streep kunnen zetten onder de gebeurtenissen en nu samen weer kunnen kijken naar het geen dat ons allemaal zo dicht bij elkaar brengt namelijk: voetbal. En ik hoop dat wij Twente supporters nu eindelijk naar al deze ellende weer omhoog kunnen kijken en dat voor ons dit zwarte hoofdstuk is afgesloten.

Aangepast op 15 april 2021 om 10:58 door Joost91.

11 mei 2021 om 08:20
#31

Voor eventuele vragen omtrent moderator-issues mag je altijd een berichtje sturen! Ik zal altijd proberen zo snel mogelijk te antwoorden. Dank voor het geduld en veel praat plezier

5 december 2021 om 17:08
#32

Naar aanleiding van mijn allerlaatste stukje geschreven op 24 juni 2016.

Nu terugkijkend op de afgelopen jaren en het huidig seizoen, geeft mij het gevoel van berusting. Twente heeft in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld, is kampioen geworden en ook weer terug gekomen op het hoogste niveau. Eindelijk.. naar al die jaren.. kan er weer worden gebouwd in plaats van afgebroken. Het is toch mooi hoe de tijd kan doen verkeren. Ik ben tevreden. Weet wat je had maar besef ook al te goed wat je hebt. En dat is in het geval van Twente na al die jaren van tegenspoed en hoogmoed weer eindelijk nuchterheid in de club en op het veld. De rust lijkt in grote mate weer terug gekeerd in de Veste en dat is te danken aan meerdere personen. Hierbij moet u de namen als Streuer, Van der Kraan en Jans voor de geest halen. Ik heb de afgelopen jaren te veel voetballende en bestuurlijke dieptepunten meegemaakt om dit moment niet te kunnen koesteren. Ik ben weer een trots tukker. Twente staat bijna weer waar het hoort te staan en het publiek heeft weer een binding met trainer en speler. Op het moment van schrijven staat Twente op een keurige 6e plaats met een meer dan behoorlijk aantal spelers uit eigen jeugd in de eerste 11. De veel spelende jeugd spelers zijn Rots, Zerrouki, Hilgers en uiteraard ook good old Brama. Daarnaast heb je nog spelers als Luca Everink, helaas geblesseerd anders had hij ook ongetwijfeld een basisplaats gehad, Jaydon Oosterwolde, niet helemaal in vorm op het moment, en Jesse Bosch, komt naar mijn mening te kort. Dit laat zien dat de Twentse zon op dit moment weer volop schijnt en laten we (als Twente supporters) hopen dat dit nog lange tijd zo blijft! Good goan mede Tukkers en andere supporters.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren