Feyenoord ontsnapt tegen FC Drita door hattrick van Guus Til

Donderdag, 29 juli 2021 om 21:53Dominic Mostert

Feyenoord is donderdagavond door het oog van de naald gekropen in de tweede voorronde van de Conference League. Na een 0-0 gelijkspel tegen FC Drita in Kosovo volgde donderdag een 3-2 overwinning door een hattrick van Guus Til. Feyenoord stond tot halverwege de tweede helft met 1-2 achter en speelde een erbarmelijk slechte wedstrijd, waarin het in defensief opzicht schrikbarend kwetsbaar voor de dag kwam. Door defensieve onoplettendheid van Feyenoord kreeg Drita meerdere gigantische kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de derde voorronde neemt Feyenoord het op tegen FC Luzern.

De wedstrijd kende een bijzonder tumultueus begin. In de tweede minuut schoot Orkun Kökçü op de lat, nadat Marcus Pedersen de bal veroverde aan de achterlijn en Guus Til een goede voorzet verstuurde. Nog geen minuut later ontstond een grote kans voor Astrit Fazliu, die kon afstormen op Justin Bijlow nadat Fer miszat bij een poging de bal onder controle te krijgen. In de zevende minuut opende Feyenoord de score uit een goed uitgevoerde corner. Kökçü speelde de bal kort op basisdebutant Alireza Jahanbakhsh, die op zijn beurt Jens Toornstra bediende. Diens indraaiende voorzet kwam terecht op het hoofd van Bryan Linssen, die de bal doorkopte richting Til; voor de zomeraanwinst was het een koud kunstje om af te ronden.

Zo veelbelovend als de uitvoering van de corner was, zo teleurstellend opereerde Feyenoord in de fase daarna. Vijf minuten na het doelpunt kwam Drita op gelijke hoogte, toen de bezoekers na een vrije trap vanuit eigen helft combineerden op de helft van Feyenoord, een voorzet van Alamir Ajzeraj werd getoucheerd door Tyrell Malacia en de bal daardoor prompt voor de voeten van Marko Simonovski viel: 1-1. Na een kwartier greep Drita zelfs de leiding. Na een lange bal van achteruit van de Kosovaren raakte Fer de bal opnieuw helemaal verkeerd. De uitgekomen Bijlow wilde de fout corrigeren, maar Fazliu tikte de bal langs de keeper en rondde af in een leeg doel. Feyenoord was nog steeds niet wakker, bleek toen de verdediging niet oplette bij een vrije trap en Fazliu bijna de bal binnen stiftte.

Pas twee minuten voor de rust meldde Feyenoord zich weer met een serieuze kans, toen Til niet succesvol was in de afronding na een rappe counter. Na het rustsignaal klonk een fluitconcert in De Kuip. Feyenoord bleef in de tweede helft zoeken naar de gelijkmaker. Doelman Faton Maloku bracht in de bovenhoek redding toen Fer een kopbal van Marcos Senesi verlengde met het been; na een uur had Til geen fortuin in de afronding. Arne Slot bracht Róbert Bozeník binnen de lijnen, maar het was Til die toch voor de verlossende 2-2 zorgde. Na een indraaiende voorzet van Senesi torende de middenvelder boven zijn bewaker uit en kopte hij tegendraads raak in de linkerbovenhoek.

Het ongeloof in De Kuip was groot toen Drita even daarna plots een gigantische kans op de 2-3 kreeg: Drilon Islami mocht ongehinderd afstormen op Bijlow na een te korte pass van Pedersen, maar de invaller schoot naast. Even daarna ontstond een bijzonder hachelijke situatie voor het doel van Bijlow en werkte Fer de bal met een omhaal weg. Islami kwam daarna wéér één-op-één met Bijlow, ditmaal vanuit een moeilijkere hoek, en werd afgetroefd door de keeper. Een verlenging leek aanstaande, maar een minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd completeerde Til zijn hattrick. Nadat een kopbal van Luis Sinisterra werd gekeerd door de keeper, stond Til op de juiste plek om de eindstand op 3-2 te bepalen. Hij werd de eerste Feyenoorder sinds Mike Obiku (september 1995) die een hattrick maakte in Europees verband.


Poll

Denk je dat Feyenoord het hoofdtoernooi van de Conference League zal bereiken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

338 reacties (laatste reactie door bananana)

Wat een gigantisch slechte wedstrijd, wat voorzie ik een hoop problemen voor Feyenoord dit seizoen. Het had ook gewoon 3-5 kunnen worden.
Maar laten we blij zijn dat ze deze dan nog over de streep trekken, ook dit zijn weer wat punten voor Nederland. Volgende ronde Luzern zie ik weer somber in.

Verder moet er echt nog het nodige bij, want zo worden we 6e of 7e dit seizoen.

29 juli 2021 om 21:56

Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar een fan in Nederland is die hier gelukkig mee is inderdaad, zoveel moeite tegen zo'n tegenstander. Het is lastig in te schatten hoe goed Drita is, maar ik denk dat ze niet beter zijn dan een grijze middenmotor in de ED, en dan ben ik nog positief. Wel leuk voor TIl dat hij er 3 maakt, dat gun ik hem wel. Maar er moet nog veel beter worden, en dan met name achterin en in de organisatie. Wat hebben ze gemazzeld vandaag zeg, maar gelukkig zijn ze door. Toch weer wat puntjes voor NL en nog tijd genoeg om aan de verbeterpunten te werken

29 juli 2021 om 22:00

Hoe goed Drita is? Die lui staan 300ste op de club ranglijst van Europa. En dat is ook nog een ranglijst met alleen clubs die in Europees verband punten hebben gescoord in de afgelopen 5 jaar. Ik denk als we op basis van marktwaarde enz. kijken dan zal Drita op plek 500 staan in Europa?

29 juli 2021 om 22:05

278e van de uefa ranking. Volgens Transfermarkt is hun marktwaarde vergelijkbaar aan die van FC Dordrecht.

29 juli 2021 om 22:06

Da's echt een goede graadmeter ja. Er zullen clubs uit Malta hoger staan, maar een club als Newcastle staat lager.

29 juli 2021 om 22:08

Niveautje middenmotor keuken kampioen divisie schat ik eerder

29 juli 2021 om 22:08

Stop aub met continu FC Drita af te doen als een 3e rangsclub waar eredivisieclub Feyenoord makkelijk van zou moete winnen. We leven niet meer in 1979. Maar in 2021. En het wordt alleen maar lastiger voor NL clubs in die categorie. Wees gewoon blij met elke match die Feyenoord gaat winnen op Conferenc niveau. Deze overwinning moet je gewoon koesteren .Elke zege is een zege.

29 juli 2021 om 22:08

Drita is zo goed dat mijn livescore app (fotmob) niet eens informatie heeft over Drita. Wat een ongelooflijke blamage voor het Nederlandse voetbal.

29 juli 2021 om 22:11

Dit zei je vorige week ook al messibarca. maar dit is nergens op gebasseerd. Die gasten hebben een stadion, begroting, selectiewaarde, etc. vergelijkbaar met clubs als Go Ahead Eagles. Jij zou juist moeten stoppen met deze club omhoog praten. Die gasten kunnen er geen kut van en Feyenoord heeft 2 keer zwaar -maar dan ook echt zwaar- onder de maat gepresteerd. Gelukkig voor Nederland gaan ze door maar dit was echt een drama. Die Kosovaren hebben echt 7-8 vrij serieuze kansen gecreëerd in De Kuip man, hoe kan dat in hemelsnaam? Dat heeft niets met 1979 of 2021 te maken hoor.

29 juli 2021 om 22:13

Messibarca. Koesteren? Hou op zeg. Als je 1 keer tegen Drita speelt en je als team je dag niet hebt dan kan je wel tegen een nederlaag aanlopen. Maar je speelt verdorie 2 keer tegen halve amateurs en dan nog zou je op basis van kansen verloren moeten hebben. Klagen is niet meer dan terecht.

29 juli 2021 om 22:13

Dat is idd totaal geen graadmeter. Maar de nummer 2 van Kosovo mag natuurlijk nooit een probleem zijn voor de nummer 5 (van het afgelopen seizoen) van Nederland.

29 juli 2021 om 22:14

FC Drita is gewoon niveau IJsselmeervogels. Ongelooflijk hoe slap Feyenoord is. Defensief staat het voor geen meter. Senesi en Fer lagen nog in bed denk ik

29 juli 2021 om 22:23

Hoe bedoel je we leven in een tijd waar het Nederlands voetbal weer in de europese lift lijkt te zitten, PSV tikt Galatasaray finaal van de mat, het is lang geleden dat Nederlandse teams dat deden en de aansluiting bij Portugal/Frankrijk lijken te vinden europees

29 juli 2021 om 22:26

We kunnen gewoon niet dealen met het feit dat het nivo van clubs zoals FC Drita steeds beter wordt. Feyenoord heeft op dit niveau gewoon veel meer concurrentie dan 40 jaar terug. Lijkt hier wel een tijdmachine naar 1979 aan de reacties te lezen. We denken nog steeds dat Feyenoord die gasten met 6-0 dient op te rollen.

29 juli 2021 om 22:35

We kunnen er best mee dealen, maar het is gewoonweg niet zo. Je hoeft ze ook helemaal niet per se met 6-0 op te rollen (al zou dat wel logischer zijn dan 3-2 agg. - zie ook PSV tegen een matig Galatasaray). Ik snap niet dat jij begint over tijdmachines, ik ben geboren in '91 dus ik heb de dominantie van Nederlandse clubs in Europa niet eens meegemaakt. FC Drita is gewoon een dwerg in het internationale voetbal, Feyenoord hoort echt gewoon enkele niveaus hoger te zijn. Toen Utrecht afging tegen die Luxemburgers vonden we dat ook niet normaal, of PSV tegen Osijek. Zulke clubs zijn niet van een hoog niveau, je presteert zelf gewoon niet naar je mogelijkheden als je het daar zo moeilijk tegen hebt. Nogmaals, financieel gezien zouden die gasten net bovenin de KKD mee kunnen draaien, Feyenoord dient hier gewoon vrij eenvoudig van te winnen, toch?

29 juli 2021 om 22:40

Dat dienen ze ook gewoon over 2 wedstrijden. Natuurlijk is het voetbal in de Oostbloklanden enorm veel verbeterd ten opzichte van 40 jaar geleden, maar nog steeds mag dit nooit een probleem zijn. Zet hun tegen Az of PSV en ze gaan er dik vanaf, tegen Feyenoord waarschijnlijk ook als we 2 maanden verder zouden zijn

29 juli 2021 om 22:40

Hij heeft in die zin wel een punt dat ook ploegen die er niks van kunnen wel een elftal erg fitte jongens kan opstellen. Dat was vroeger wel anders.

En zoals je steeds vaker ziet als je een elftal fitte gasten hebt dan kunnen teams die zelf voetballen ook niet best zijn zoals Feyenoord het lastig krijgen.

29 juli 2021 om 22:51

Dit soort wedstrijden in de voorbereiding zijn nooit makkelijk. Feyenoord is net hun beste speler kwijt en heeft weinig kwaliteit over. Ook nog een nieuwe trainer. Dan heb je het vaak lastig met kleine clubs zeker vroeg in de voorbereiding. Hier zie je zelden dat grotere clubs wel even dik winnen. Kan me zo nog jaren van psv en ajax herinneren waar ze voorrondes niet doorkwamen. Het is lastig om dan al de selectie op orde te krijgen zonder absurde bedragen uit te geven. Dit feyenoord zal ook niet zomaar van rechterrijtje clubs in nl winnen hoor.

29 juli 2021 om 23:09

Koesteren? je hebt niet van Real Madrid gewonnen maar van een veredelde Amateur vereniging, Psv en Ajax winnen hier met een nulletje of 7 van.

29 juli 2021 om 23:20

Kom op zeg. Wat is dit voor onderdanig gedrag. Een club als Feyenoord moet dit net gemak afronden. Geen excuus als we moeten blij zijn met elke overwinning. Gelul zeg

29 juli 2021 om 23:26

Een blamage is als je verliest van zo'n club. Net als we deden tegen Trencin of jullie tegen Osijek of weet ik veel hoe ze allemaal heten.

Niet zo zeiken hoor

30 juli 2021 om 05:59

Niet zo denigrerend over ons he wij wonnen met 0-1 in de Kuip toen we voor het laatst ED speelden en ons stadion heeft echt wel meer dan dat van Drieta

30 juli 2021 om 07:33

Absoluut niet denigrerend bedoelt hoor Wouter, excuus als dat zo over kwam! Enkel om de financiële mogelijkheden van Drita een beetje te schetsen. Eagles is inderdaad een mooie club met dito stadion; Drita misschien ook wel voor Kosovaarse begrippen, dat weet ik niet haha. Neemt niet weg dat Feyenoord aan haar stand verplicht is om van beide teams te winnen normaliter!

30 juli 2021 om 09:24

Drita is gewoon een 3erangsclub waar Feyenoord makkelijk van zou moeten winnen.
Wil niet zeggen omdat Feyenoord er niks van bakt, dat Drita ineens wel zou kunnen voetballen.

29 juli 2021 om 21:57

Ben het helemaal met je eens. Heel zwak tot nu toe dit Feyenoord en deze wedstrijd onverdiend gewonnen. Al met al gelukkig door en is dat goed voor het NLse voetbal, dus laten we er verder geen woorden aan vuil maken.

29 juli 2021 om 22:01

Juist wel woorden aan vuil maken. Ik hoop ECHT dat Slot ook hier niet om de hete brij heendraait en gewoon zegt dat dit echt niet kan. 3-2 tegen Drita met meer geluk dan wijsheid. Ben nauwelijks blij. Waarom zou je? Hoe hard ga je er tegen Luzern af als je zo rampzalig speelt? Daarnaast Slot, alsjeblieft, stel Fer niet meer centraal in de verdediging op. Uberhaupt niet, graag.

29 juli 2021 om 22:10

Gelukkig toch nog gewonnen, zag er allemaal slecht uit.

Hopelijk kan Slot deze wedstrijd goed analyseren en de benodigde wijzigingen in het spel aanbrengen.

Hopelijk tegen Luzern een betere partij van Feijenoord, maar ze hebben wel gewonnen.

29 juli 2021 om 21:57

Nee joh, met Trauner straks in de verdediging krijgen we geen goal meer tegen.

29 juli 2021 om 22:01

Het zal in ieder geval beter zijn dan met Fer. Het was enorm slecht, maar zijn 5 weken bezig met een totaal nieuwe tactiek en verder van de goal. Slot wist dat het een hele klus zou worden. Geef hem dan ook de tijd. Uiteindelijk wel gewonnen. Overigens blij dat we nu Til hebben in plaats van Berghuis. Berghuis scoorde in dit soort wedstrijden zelden. Goed gezien van Arnesen

29 juli 2021 om 22:07

De 10 kansen van Drita kwamen er 9 bij de man van Fer vandaan. Als het goed is word er nog afscheid genomen van Fer, Haps ,Diemers en texeirA en dan zullen er nog minimaal 2 bijkomen.
De komende periode gaan we geen wedstrijd makkelijk winnen maar ik heb in slot wel vertrouwen

29 juli 2021 om 22:08

Stam had ook een duidelijke visie en nieuwe tactiek, maar soms past het gewoon niet bij het materiaal en de club. Je moet gewoon of veel snelheid, of heel veel spelinzicht hebben om ver van de goal te kunnen spelen en ik zie beide niet echt terug in het spel van Feyenoord. Dit had net zo goed 3-7 kunnen worden. Zo’n dramatische verdediging zie je bij VVV of in de KKD. Edit: overigens vind ik het mooi om de ontwikkeling van Bijlow te volgen. Voetballend steeds wat beter en hij krijgt ook echt karakter en statuur binnen de palen. Volgende zomer absoluut meenemen en de concurrentie aan laten gaan.

29 juli 2021 om 22:19

Till is een typische feyenoord spelen. Hardwerken, hardrennen, niet creatief maar wel bikkelen.
Je gaat er mee spelen voor plek 5 tot en met 7 maar goed daar houden jullie feyenoorders van zulke spelers.

29 juli 2021 om 23:11

Beter? Nou Trauner rent de 100 meter ook in 5 minuut 30 dus echt veel beter zal het niet gaan.

29 juli 2021 om 23:18

Plek 5 tm 7....op basis waarvan denk je dat je met deze selectie Vitesse, Utrecht Heerenveen, Groningen etc. achter je gaat laten? Toch geen enkel aanknopingspunt. Feyenoord kon zo maar eens onderkant linker rijtje, bovenkant rechterrijtje kunnen eindigen.

29 juli 2021 om 23:29

Wat een kansloze reactie met je' daar houden jullie Feyenoorders van' ik ben echt volledig klaar met al die toetsenbord helden hier

29 juli 2021 om 22:17

Beschamende prestatie. Ik had een momentje tijdens de wedstrijd dat ik gewild had dat Utrecht de playoff had gewonnen, dan was deze afgang je bespaart gebleven. Je wint hem dan nog wel, maar ik ben eerder gefrustreerd en kwaad dan blij.

29 juli 2021 om 21:58

Echt he...Feyenoord heeft vanavond alles zelf afgedwongen..., zelfs de doelpunten van de tegenstander.

29 juli 2021 om 21:58

Een groot drama was het weer vanavond. Gelukkig weten we nu wel dat wel een middenvelder hebben met een neusje voor de goal.

29 juli 2021 om 21:59

Slot heeft fout gegokt om de backs hoog te zetten. Senesi en Fer geven mekaar weinig rugdekking.

29 juli 2021 om 22:03

Eens, Fer loopt sowieso totaal verkeerd. Snel Trauner erin en hopelijk ook Geetruida snel terug. Dit zegt nog weinig over de rest van het seizoen

29 juli 2021 om 22:10

Ramon Hendriks is toch 2 keer zo goed als deze Fer? Leroys benen lijken in een jaar 2 keer zo lang geworden. Helaas is hij ook twee keer zo onstuimig en half zo accuraat met tackles en onderscheppingen. Hij was daarin al dramatisch. Ik vond dit VORIG jaar al en dan gaat Slot nu met deze kluns centraal spelen MET een hoge lijn. Ik was vrij optimistisch dit jaar maar dat moet ik weer bijstellen.

29 juli 2021 om 22:10

Geertruida met zijn snelheid scheelt al een hele hoop inderdaad. Die kan veel compenseren, deed hij vorig jaar ook. Wanneer is hij weer fit?

29 juli 2021 om 22:27

Het is wat het is. Fer lijkt een noodgreep, wachten op Geertruida /Trauner. Het kan alleen maar beter worden. Positief denken.

29 juli 2021 om 22:30

@powned
Ramon Hendriks is inderdaad zeer talentvol, maar hoort linksback of links in het centrum te staan.
ik weet niet hoe hij het doet als RCV

30 juli 2021 om 01:44

Ah ja, fair. Speelt LCV. Dan weet ik het ook niet. Wouter Burger opstellen ipv Fer is ook geen sinecure. Hopen dat Trauner ons laat traumen al ga ik er geen betje op plaatsen

29 juli 2021 om 22:01

Trauner is onze verlosser... het zal nog wel beter worden. Het is ook een nieuw spelletje en er gaat nog veel fout. Dat wordt nog wel beter. Ik zie nu al leuker voetbal, dan de laatste jaren.

29 juli 2021 om 22:03

Onvoorstelbaar wat is dit slecht. Dat wordt rechter rijtje als dit niet snel verbeterd, echt wat een zooitje! Die Kokcu is een parodie op een profvoetballer, wat een kluns.

29 juli 2021 om 22:03

Ach we zijn een ronde verder. Niet te zwaar aan TILlen.

29 juli 2021 om 22:12

Er is toch niks veranderd ten opzichte van vorig jaar, die verdediging….

Ik zou Advocaat die paar miljoen snel uitbetalen, die heeft wonderen verricht.

29 juli 2021 om 22:20

Echt heel gek. 5 weken bezig en Slot heeft het nog niet opgelost. Hopelijk halen ze Dick snel terug

29 juli 2021 om 22:37

Zullen we even wachten tot dat centraal er weer een echte CV staat in plaats van een sputterende middenvelder? Mag je daarna nog eens oordelen

29 juli 2021 om 23:12

Ik zou mij meer druk maken, om waarom daar een sputterende middenvelder staat, geen fatsoenlijke cd meer achter de hand? En als die nieuwe aankoop daar staat is alles in eens opgelost….

Wat komt Feyenoord hier goed weg zeg. Drita heeft nog de betere kansen gehad ook.

29 juli 2021 om 21:57

Als ‘t 3-6 was geworden was t niet eens raar geweest.

29 juli 2021 om 22:00

Dat zou betekenen dat Feyenoord verder geen grote kansen heeft gehad. Dat is nou ook weer niet waar..

29 juli 2021 om 22:07

Precies, als Kokcu na 2 minuten niet vol op de lat schiet, maar scoort; dan heb je een heel andere wedstrijd.

29 juli 2021 om 22:16

Huh ecke? Je scoort na 5 minuten en staat met 1-0 voor.

29 juli 2021 om 22:19

Maar dat deed hij niet. Doet hij uberhaupt niet vaak en speelde vandaag, weer, dramatisch. Komop jongens, ik ben Feyenoorder. En ik hou van mijn club al is het soms meer een G-team. Ik wil echt veen verzachtende omstandigheden horen, die waren er gewoon niet. Wellicht dat de spelers zelf dramatisch zijn... maar zo dramatisch?

29 juli 2021 om 21:59

Was meer van omdat Fer, Pedersen en ook Senesi dachten dat ze voor Drita speelden. Wat waren die slecht zeg, ook al had Senesi een prachtige voorzet op Til. Maar man, het leek echt F-jes voetbal. Wel blij voor Til, want hier waren er weer twijfels over zijn spel. Maar hopelijk is Trauner de missing link voor Feyenoord, en kan Fer effe een ticket naar Turkije boeken. Die was veruit de slechtste van het veld.

29 juli 2021 om 22:17

Over Fer ... was zeker waar, maar speelde niet op 'zijn' plek als verzachtende omstandigheid.
Op 'zijn' plek is hij overigens ook al voorbijgestreefd.

29 juli 2021 om 22:45

Je vergeet de allerslechtste vandaag, Kokcu. Man man man wat veel balverlies maar ook niet herstellen ook. Die loopt echt naast zijn schoenen. Toornstra ook echt slecht maar die werkt tenminste nog.
Malacia, Til en Bijlow een voldoende en de rest een (zware) onvoldoende.

29 juli 2021 om 22:00

Correctie: wij geven Drita de betere kansen.... Het is toch niet te geloven hoeveel geschutter er is in deze verdediging...

Met die laatste goal van Til is ons helaas een half uur topvoetbal door de neus geboord.

29 juli 2021 om 22:05

Mooiste reactie van de avond haha. Wel gefeliciteerd, ik hoop snel op beterschap (in Europa) zeg!

29 juli 2021 om 22:07

Ik hoop op beterschap op heel veel gebieden.
Hopelijk is die Oostenrijker wat, want verdedigend was het hemeltergend. En om Japie een beetje tegemoet te komen: een beetje creativiteit doet wonderen en een spits mag ook nog wel.

29 juli 2021 om 22:12

Zeg dat nou niet haha!

29 juli 2021 om 22:09

Ja had de popcorn net gemaakt avond verziekt! Zal me maar moeten vermaken met de VZ comments van alle voetbalexperts

29 juli 2021 om 22:10

Ik had me een soort van 'verheugd' op vanavond; eindelijk weer een wedstrijd van je cluppie, maar ik ga maar weer iets anders doen.

ik schaam me niet eens meer. dit is gewoon oprecht ons niveau. heb genoten van de Kuip (al had dat blijkbaar niet gemogen van een aantal irritante huilstruiken hier, want juichen tegen drita is bedroevend) kan me niet verotten. tegen luzern vliegen we er met 6-0 af en moeten ons richten op het linkerrijtje dit seizoen maar dat zien we dan wel weer. na anderhalf jaar weer is een levende kuip, dat is het enige wat telt.

29 juli 2021 om 22:00

Ik vind het zo een onzin dat je zegt dat dit jullie niveau is. Dit is het niveau van een RKC of NAC. Feyenoord moet zelfs met deze spelers veel beter kunnen dan dit.

29 juli 2021 om 22:06

Troost je met de gedachte dat de voorbereiding eigenlijk nog bezig is. Het is een beetje jammer dat wij al echte wedstrijden moeten spelen, terwijl we daar nog niet klaar voor zijn. Dat ga ik de komende week ook elke dag tegen mezelf zeggen. Zolang er de volgende ronde is blijf ik hopen, al is het wellicht tegen beter weten in.

29 juli 2021 om 22:07

Ik had bij Til eigenlijk wel een Guidetti gevoel. Niet de beste voetballer, maar wel passie. Zelfs na een wedstrijd als deze, met Feyenoord komt het wel goed dit seizoen, voor plek 4/5. Maar daar is ook waar feyenoord staat qua kwaliteit, Ajax, PSV en AZ zijn gewoon betere clubs op dit moment

29 juli 2021 om 22:08

Ik begrijp niet dat dat je conclusie kan zijn na deze wedstrijd.

29 juli 2021 om 22:34

Jaja, snap het sentiment van feyenoord fans wel. Guidetti is ook al een tijdje geleden, maar toen was het voetbal van Feyenoord ook ruk. Een talent van vroeger kwam erbij en en er zat wat meer swing in

29 juli 2021 om 23:29

Dat had ik niet...ik had meer het gevoel dat hij zoveel kansen miste dat ik dacht die kan er geen rest meer van. Die had wel 10 keer kunnen scoren....en hem dan vergelijken met Guidetti...onbegrijpelijk

29 juli 2021 om 22:08

Lekker boeie joh. Feyenoorders hebben geen prijzen nodig om passie te tonen. Die gaan niet huilend met zakdoekjes zwaaien. De meeste kinderen kiezen op de basisschool voor Ajax omdat die altijd winnen. Die snappen dat niet.

29 juli 2021 om 22:57

Wel mooi dat jullie jezelf in de waan blijven houden dat ajacieden alleen maar successupporters zijn. Feyenoord moet zich schamen, daar hoef je geen fan voor te zijn om dat te kunnen stellen. Hoop voor jullie dat het snel beter gaat, want een goed feyenoord is leuker voor iedereen

30 juli 2021 om 08:03

Alle grote clubs hebben voornamelijk successupporters. Of denk je dat het toeval is dat jochies nu rondlopen in een PSG shirt ipv een Arsenal shirt. Is ook gewoon logisch hoor, de kant van een winnaar kiezen. Je bent niet raar.

30 juli 2021 om 12:44

Nou ik denk toch dat meer mensen fan geworden zijn van hun club door de ouders. Mijn vader nam me mee naar de Meer en ik was verkocht. Ik denk als je mij op jonge leeftijd had meegenomen naar Feyenoord dat de kans aanwezig zou zijn geweest dat ik voor Feyenoord was geweest. Je wordt toch beïnvloed door de omgeving hierin denk ik. Ajax heeft inderdaad ook een hoop succes supporters die niet eens 5 spelers kunnen opnoemen. Het is gewoon ook wat ander publiek bij Feyenoord. Ik kan er wel van genieten van die passie bij Feyenoord. Ik had dat ook wel willen zien bij de lange zijdes bij Ajax.

Als Feyenoord deze kansen gaat weg geven in de Eredivisie dan spelen ze voor degradatie. Schandalig hoeveel 100% kansen ze weg hebben gegeven.. Leuk dat Til er 3 maakt en heel goed voor de punten uiteraard. Snel vergeten en op naar de volgende ronde.

29 juli 2021 om 22:04

Goed dat we dit nu hebben gehad, kunnen ze er de komende weken nog aan werken

29 juli 2021 om 22:08

Klopt helemaal. Je moet Slot hier ook niet op af rekenen. Genoeg werk aan de winkel, maar dat wisten we al. Je bent door en daar gaat het uiteindelijk om.

29 juli 2021 om 22:21

@messibazoer Scheelt ook veel als daar een Trauner of Geertruida weer staat in plaats van Fer, waarvan Drita ook dondersgoed door had dat hij de zwakke plek was in de verdediging. Logisch ook, want hij is helemaal geen CV.

29 juli 2021 om 22:10

Dan hopen we natuurlijk dat er hard aan gewerkt wordt om het te verbeteren. Tranentrekkend slecht maar gelukkig door

29 juli 2021 om 22:18

@messibazoer wel een troost voor PSV. Het is dit seizoen echt ONMOGELIJK om alle toppers te verliezen. Feyenoord is echt slecht en AZ verliest veel kwaliteit.

29 juli 2021 om 22:22

Seizoen is nog niet eens begonnen. Het zal je verbazen maar sommige clubs ontwikkelen zich in een seizoen. Dat was onder Dick niet het geval, maar dat zou nu best eens kunnen

29 juli 2021 om 22:50

Voordeel is dat het alleen maar beter kan en je wel al ziet dat ze trainen gezien de dode spelmomenten, dat wat onder Advocaat niet zichtbaar was. We hebben nog een paar wedstrijden voor de competitie start en ik verwacht dan Trauner en nog een andere spits voor het seizoen start. Kan zomaar anders lopen.

Til heeft zijn huursom nu alweer terugverdiend.

29 juli 2021 om 22:01

Zoveel geld valt er echt niet te verdienen in de conference League hoor. Dat valt vies tegen.

29 juli 2021 om 22:10

Van wat ik hoorde verdien je daar bijna evenveel als in de Europa League. Zeker de moeite waard dus.

29 juli 2021 om 22:12

Ik neem aan dat jij nu even precies per ronde de bedragen gaat noemen. Er is natuurlijk ook nog een beetje het voorkomen van een deceptie. Dank je wel, Guus!

29 juli 2021 om 22:10

De EL stelt al weinig voor, en dan ga je nog doen dat de conference league uberhaupt iets voorstelt. Dat geloof je toch niet.

Je hebt al belachelijk slechte teams in de EL, dan zou je hier gewoon door moeten geraken.

Positief nieuws na de vermissing van vorige week. De 26-jarige man, met de naam Guus Til, is gevonden. (Kijk naar mijn topcomment van het bericht over de 0-0 tegen Drita als je hem niet begrijpt🤪)Maar even serieus. Het was prachtig om de kuip weer te zien schudden, maar 2 tegengoals (in de eredivisie waren het er 4 geweest) tegenkrijgen tegen het niveau Drita is belabberd.

Poeh, snel vergeten dit en door naar de volgende

Kan iemand mij de logica uitleggen van hoge pressie willen spelen als je geen scorend vermogen en nul creativiteit hebt? Je maakt het zo alleen maar moeilijker voor je spelers, want ze zijn helemaal niet geschikt voor dat type spel. Je hoort als coach toch een speelwijze te verzinnen die past bij de selectie die je hebt lijkt mij. Je gaat er gewoon bijna uit tegen een veredelde hoofdklasser vandaag.

29 juli 2021 om 21:58

Dat deed Advocaat, maar volgens de meeste Feyenoord-fans was er veel meer uit de selectie te halen.

29 juli 2021 om 22:02

@erikdebosz ik was niet een van die fans iig. ik vond de speelwijze van Advocaat destijds gewoon vrij logisch met dit materiaal. Stam heeft al eens geprobeerd hoge pressie te spelen met deze spelers en dat kostte hem meteen zijn baan

29 juli 2021 om 21:59

Japie, wat wil je dan? Als je er met creativiteit niet komt, kan je beter hoog de bal afpakken, want dan sta je dichter bij hun goal met minder tegenstanders in de buurt dan wanneer je zelf de aanval moet starten van achteruit. Logisch toch?!?!

29 juli 2021 om 22:00

In de omschakeling hoef je minder creatief te zijn dan hoog op het veld de bal hebben tegen veel tegenstanders en kleinere ruimtes.

29 juli 2021 om 22:04

@formus totaal onlogisch imo. je hebt niet de creativiteit om een verdediging uit elkaar te spelen wat betekend dat je veel in balbezit bent, niet de oplossing ziet en dus vaak een verkeerde pass gaat geven die tot balverlies leidt en daaruit ontstaan counters van de tegenstander omdat je hoog op het veld staat. als je dan ook nog zo moeizaam doelpunten maakt is een tegengoal al snel funest. deze speelwijze gaat Feyenoord straks echt opbreken

29 juli 2021 om 22:05

Oh, puur countervoetbal dus. Ik zou dan eerst de bal hoog proberen af te pakken, want dan staan er meer mensen voor de bal en als dat niet lukt alsnog erna pas proberen dat countervoetbal te spelen door de bal ergens bij je eigen 16 af te pakken. Twee keer kans om niet je eigen spek hoeven te maken. Maar met de hoge druk ben je echt dichter bij hun goal met minder spelers van de tegenstander achter de bal.

29 juli 2021 om 22:07

maar wat heb je aan dicht bij de goal staan als je geen verdediging uit elkaar kan spelen? helemaal niks. je speelt dan in de kleine ruimte terwijl deze spelers dat helemaal niet kunnen

29 juli 2021 om 22:15

Dan krijg je van dat Frank de Boer voetbal maar dan met nog minder aanvallende mogelijkheden.

29 juli 2021 om 22:20

@JK-Ajax precies! die probeerde bij Crystal Palace de spelers ook een speelwijze te laten spelen waarin ze helemaal niet uit de voeten kunnen en werd daardoor de slechtste coach in de clubhistorie

29 juli 2021 om 22:33

Maak daar maar competitie historie van

29 juli 2021 om 22:02

Het helpt ook als er verdedigers staan die met ruimte in hun rug kunnen spelen. Maar tot nu toe heb ik nog geen verdediger gezien die dat bij Feyenoord kan. Ik ben benieuwd of die nieuwe daar enigszins verandering in kan brengen. Geen idee hoe die is.

29 juli 2021 om 22:04

Die transitie kost tijd, maar je kunt niet in eens 22 nieuwe spelers kopen. Dus aan de gang met de mensen die je wel hebt en langzaam andere spelers inpassen.

29 juli 2021 om 22:05

dan moet je dat type spel gaan spelen op het moment dat je er de spelers voor hebt. die heb je nu nog niet dus dan slaat het helemaal nergens op om deze speelwijze al te gaan spelen

29 juli 2021 om 22:08

Jawel hoor, want als je er zeg zeven in de basis heb die het wel oppakken scheelt dat weer aankopen. Je moet je er alleen bij neerleggen dat je een jaartje 5e of 6e wordt.

29 juli 2021 om 22:14

@morodin je gaat een elftal een speelwijze laten spelen waar ze totaal ongeschikt voor zijn. zo ga je echt geen 5e of 6e worden

29 juli 2021 om 22:07

Tegen een ploeg die probeert te voetballen kan het juist kansen opleveren als je de bal afpakt op de helft van de tegenstander. Tegen deze ploeg is dat natuurlijk niet aan de orde, maar hoe wil je anders spelen tegen een ploeg die met zijn allen in de zestien gaat staan. Dan moet je wel hoog spelen toch?

29 juli 2021 om 22:07

Nee lekker inzakken zonder creativiteit, dan kreeg je geweldige wedstrijden en geweldige resultaten. Stop aub om dit onder iedere wedstrijd te zetten de komende 3 maanden. Dick heeft in anderhalf jaar geen enkele lijn in zijn spel gekregen, dan mag Slot ook wel langer dan 5 weken wat uitproberen of niet? Je probeert nu geforceerd je gelijk te halen. Daarbij is de transfermarkt nog open.

29 juli 2021 om 22:10

ik probeer niet geforceerd mijn gelijk te halen. het spel geeft mij gelijk. we worden bijna uitgeschakeld tegen Drita. Kokcu is echt niet over drie maanden opeens een creatieve speler, Bozenik is over 3 maanden geen speler die sterk is in de kleine ruimte en Bannis voorlopig ook nog niet en Fer is over 3 maanden geen verdediger die met ruimte in zijn rug kan spelen

29 juli 2021 om 22:10

Mwah niet helemaal mee eens. 1e half jaar van Advocaat hield Feyenoord geweldige resultaten, toen ging de hele groep vol mee in zijn plan. Pas toen er onenigheid ontstond afgelopen seizoen leek het nergens meer op. In principe heeft Feyenoord op dit moment de selectie er niet voor om lekker aanvallend voetbal te spelen imo. We gaan zien hoe het uit pakt.

29 juli 2021 om 22:52

Fer speelt daar na vandaag ook niet meer. Dat zijn al 9 kansen mindervan Drita. Geertruida keert terug op Rb of eventueel centraal met Pedersen die buiten die mislukte pass terug het niet slecht deed. Een spits moet er zeker komen. Verder blijft het afwachten hoe jongens als Jahanbaksh en Trauner zich ontwikkelen.

29 juli 2021 om 22:55

Leg dan uit hoe de dan wel moeten spelen met die spelers? Onder Advocaat was het dicht op eigen verdediging spelen, daarmee haalde we bijna niet eens een voorronde wedstrijd tegen Drita?

29 juli 2021 om 23:12

de 5e plek was imo vorig jaar het hoogst haalbare dus zo enorm slecht was het ook weer niet gezien het spelersmateriaal. ik zie Feyenoord nu niet opeens met dit materiaal derde worden met dit hoge pressie voetbal maar we gaan het zien

29 juli 2021 om 22:09

Ik vond het sowieso gek dat Feyenoord het zo op de pressie ging spelen tegen een ploeg van een veel hoger niveau als Drita- die zullen zichzelf echt op het voorhoofd slaan met regelmaat de komende week. Het heeft zijn resultaat echter gehad, en je mag het gerust een topprestatie noemen van Arne Slot. Je ziet gewoon al zo erg zijn stempel terug in het spel van Feyenoord en dan merk je dat zo'n Berghuis ook totaal overbodige luxe was waar eigenlijk nog ruim voor is gecashed. Dit seizoen kunnen er dan eindelijk weer hoge ogen worden gegooid in Rotterdam, want Ajax heeft geen enkele positie die beter bezet is dan Feyenoord.

29 juli 2021 om 22:11

precies! mensen beweerden dat andere spelers zouden opstaan als Berghuis zou vertrekken en dat we dan meer als team zouden functioneren maar voorlopig zie ik het nog niet

29 juli 2021 om 22:22

Japie, is het daar midden in de voorbereiding niet een beetje vroeg voor.
Je kan ook doorslaan in je negativisme

29 juli 2021 om 22:25

@njfromvol we kennen de meeste van deze spelers toch al 2 jaar of langer. dan snap je toch wel dat dit geen spelers zijn voor hoog pressievoetbal? welke spelers uit dit elftal zijn creatief en goed in de kleine ruimte? aspecten die nodig zijn om het een verdediging lastig te maken als je ze onder druk zet en ze groeperen zich en lopen achteruit door die druk. ik zie die spelers niet

29 juli 2021 om 22:26

"Voorlopig"....nee, ik heb het in die 3 oefenwedstrijden en 2 wedstrijden tegen Drita ook niet gezien. Valt me echt enorm tegen. Dat is natuurlijk geen proces wat ze moeten doormaken.....pff dit bedoel ik dus met geforceerd je gelijk halen.

29 juli 2021 om 22:28

@fr010frdam ik ken de meeste spelers al 2 jaar of langer en ik heb letterlijk nog nooit het idee gehad dat het mogelijk is om hier hoog pressie voetbal mee te spelen. die kwaliteiten hebben ze helemaal niet. welke spelers zijn creatief. welke spelers zien snel de oplossing naar voren en welke spelers zijn goed in de kleine ruimte? ik zie ze niet

29 juli 2021 om 22:33

Ik doel nu niet op de creativiteit, maar over het als team functioneren. Je trekt echt veel te veel conclusies op basis van 5 weken. Belachelijk.

29 juli 2021 om 22:40

@japie,
Je had het over "andere spelers zouden opstaan" en "meer als team zouden functioneren". Dan moet je niet met andere argumenten en je stokpaardje van 'hoog druk zetten' aankomen. Het is na een paar weekjes te vroeg om te oordelen of het team meer als team functioneert. Als je dat nu al verwacht te zien, ligt je lat wel erg hoog.

29 juli 2021 om 22:54

@fr010frdam ik heb zelden een team gezien wat beter ging spelen na het verlies van hun beste speler. wie gaan nu het verschil maken voor Feyenoord? hopelijk Jahanbaksch, want anders wordt het een zwaar seizoen

29 juli 2021 om 23:02

@Japie, waarschijnlijk Til, Jahanbaks, Sinisterra en de nieuwe spits. Maar kijk het eens gewoon een paar maanden aan. Ik trek nog geen conclusies

29 juli 2021 om 23:02

Feyenoord is kampioen geworden in 1999 na de verkoop van Van Bronckhorst. PSV won de EC1 na het vertrek van Gullit ... zo zonder verder na te denken....

29 juli 2021 om 23:08

@njfromvol had PSV toen Romario niet in de gelederen? Van Bronckhorst was een topspeler maar een back. een back maakt niet vaak het verschil

29 juli 2021 om 23:10

@fr010frdam ik hoop met je mee maar ik heb er een hard hoofd in. die spits die ze op het oog hadden uit Portugal heeft recent niet veel meer gescoord

29 juli 2021 om 23:23

Japie, Nee, die kwam een seizoen later. Het was het seizoen van Koeman, Gilhaus en Linskens ...

30 juli 2021 om 03:30

Jij bent zo’n type die dalijk wanneer het WEL vlot loopt zegt “zie je wel IK zei dat allang”. Feyenoord is in transitie, niet goed genoeg maar zitten ook nog in de voorbereiding. Ik verwacht een seizoen met hele hoge pieken en hoge dalen en dat moeten we nu ff op de koop nemen. Jongens als bouchataoui en antonucci gaan hun momenten nog krijgen en dat zijn zeer creative spelers. Hall en hendriks zijn jonge jongens met snelheid en kunnen samen met de andere jeugd spelers het manier van spelen leren. Heb ff geduld.

30 juli 2021 om 08:41

Dat zou kunnen maar waarom spelen dan nu Kokcu, Toornstra etc. en niet die jongens die volgens jou dat spel wel beheersen? Wat er gisteren in stond die kunnen dat gewoon niet en dan ga je het deze spelers alleen maar onnodig moeilijk maken

30 juli 2021 om 10:00

Nou @japie_krekel, creativitieit is een mooi stopwoordje geworden. Maar noem nou eens een creatieve middenvelder die binnen het budget past? Of laten we het makkelijker maken, stel je hebt een slordige 15 miljoen (die er dus absoluut niet is), welke creatieve middenvelder zou er dan gehaald moeten worden? Ik gok dat het andere stopwoordje eruit komt: Ihattaren. Maar daarbuiten?

29 juli 2021 om 22:34

Leuk en aardig maar je hebt toch meer creativiteit en scorendvermogen dan met alle respect deze tegenstander? Jij bent hier altijd de gene die zit te janken om een begroting. Feyenoord heeft volgens mij 5x de begroting en toch lukt et ze niet om de tegenstander op te rollen. Maar nee hoor dat ligt weer aan dat je anders speelt. Misschien kan je met dit materiaal niet winnen van Psv of Ajax maar volgens jouw logica zou Feyenoord de rest kunnen verslaan waaronder ook deze tegenstander vanavond.

29 juli 2021 om 22:55

@barcalover123 dat ligt niet alleen aan het feit dat je anders speelt. deze selectie is het resultaat van jarenlang wanbeleid

29 juli 2021 om 22:53

Het is ook lastig om in een paar weken een elftal volledig anders te laten spelen. Dat heeft tijd nodig. Met Slot kies je voor een bepaalde manier van spelen en daar moet hij de spelers voor vinden. AZ speelde ook niet direct het spel waar ze zo bekend om zijn geworden.

29 juli 2021 om 22:56

dat snap ik maar zolang die spelers er nog niet zijn is het toch niet logisch nu al een speelwijze te gaan spelen waar je de spelers helemaal niet voor hebt?

blij voor het nederlands voetbal maar feyenoord mag zich echt in zn handjes knijpen , als Drita er 4 of 5 maakt heb je niks te vertellen. Enige uitblinkers vond ik Til and Die rechtsback die gaat er iig nog voor, niet echt een goede voetballer, maargoed strik erom en door

Mooi zo! Punten zijn binnen

Na die 1-2 moest ik aan iets van vroeger denken

Mijn vader zei me ooit “je moet de dingen loslaten die je het meest verdrietig maken, ook als dat de dingen zijn waar je het meeste van houdt”

Manmanman, wat maakt Feyenoord je soms verdrietig om te kijken.
Blij dat ze door zijn, maar dit moet echt anders, want drita was gewoon beter.

Dat kan en mag nooit gebeuren.

30 juli 2021 om 11:02

Gek dat je daar aan moet denken wanneer Feyenoord zo'n hoog niveau haalt tegen een veel hoger geklasseerde tegenstander. Dit was een ontzettend knappe overwinning.

Dick Advocaat verdient echt een standbeeld naast de Kuip, want hij is achteraf gezien een absolute wondercoach gebleken. Je zal AZ maar hebben verlaten om vervolgens te zien hoe Fer eventjes 4x een 100% kans weggeeft. Eén maand Feyenoord coach, 10 jaar ouder. Zo ontzettend slecht tegen de nummer 297 van Europa

29 juli 2021 om 22:09

Je zegt het goed, net 1 maand, trek dan niet direct je conclusies....

29 juli 2021 om 22:53

Volgens mij heeft hij genoeg tijd gehad om alle spelers goed te analyseren

29 juli 2021 om 23:05

Ah, anno62, wat een kulreden. Volgens mij moeten de spelers ook nog wennen aan de nieuwe speelstijl etc

Opluchting dat Feyenoord door is, maar  oh oh oh... ik weet niet zo goed of Feyenoord het wel verdient had hoor. Drita gewoon een keer of 3/4 alleen op de keeper af. Verdediging van Feyenoord zo lek als een mandje.

Ik vond het best vermakelijk eerlijk gezegd. Ook in het PLM topic. Wel fijn dat Feyenoord door is. Luzerne nu, dat zal best pittig worden, denk ik.

Ik snap wel dat advocaat niet betaald meer krijgt voor deze Europese kwalificatie, dat moet hij nu niet eens willen, ga je schamen in Rotterdam! V

Wat een geluk!! Zoveel kansen gemist dat Drita. Echt helemaal niks dit Feyenoord. En best sneu hoe blij de supporters zijn tegen FC Drita in the conference League voorronde. Waar hebben we het over?

29 juli 2021 om 22:11

Je moet blijdschap en opluchting niet door de war gooien.

29 juli 2021 om 22:26

Waarom zouden ze niet blij mogen als ze in extremis nog doorgaan in een wedstrijd waarin ze regelmatig wanhopig moeten zijn geworden?

29 juli 2021 om 22:27

Tuurlijk, maar dit leek wel alsof ze kwartfinale CL hadden bereikt

29 juli 2021 om 23:15

Inderdaad leek zelfs alsof ze de CL finale gewonnen hadden.

Leuk dat Feyenoord ook heeft gedacht aan de neutrale toeschouwer. 3-2 winnen is toch veel leuker en vermakelijker dan een 5-0. Bedankt Feyenoord!

Dick Advocaat verdient echt een standbeeld naast de Kuip, want hij is achteraf gezien een absolute wondercoach gebleken. Je zal AZ maar hebben verlaten om vervolgens te zien hoe Fer eventjes 4x een 100% kans weggeeft. Eén maand Feyenoord coach, 10 jaar ouder. Zo ontzettend slecht tegen de nummer 297 van Europa

29 juli 2021 om 22:03

Als je Guus Til ziet vertellen hoe het is om te scoren in de Kuip snap je direct waarom je AZ verlaat voor Feyenoord. Al degraderen we tot de hoofdklasse.

29 juli 2021 om 22:05

Als een kind zo blij inderdaad, alles aan Feyenoord is groter dan AZ, alleen nog ff de ranglijst oppakken de komende jaren.

29 juli 2021 om 22:24

niet onbelangrijk, JK, maar er moet dan nog wel wat gebeuren

29 juli 2021 om 22:38

Ja goed dat zal nog even duren maar ook AZ raakt veel spelers kwijt, het is maar de vraag hoe zij er voor komen te staan. Feyenoord heeft keuzes gemaakt en is duidelijk aan het bouwen. Het is een kwestie van tijd met de juiste keuzes .

29 juli 2021 om 22:58

Pak anders eerst de ranglijst van de afgelopen jaren en realiseer dat ondanks je AZ groter noemt ze vaker onder Feyenoord eindigt. Oja, ook het aantal prijzen. Ik hoor graag van u. Pak de laatste 6 jaar maar.

30 juli 2021 om 11:07

Het is een beetje stuivertje wisselen om de derde plek met AZ in die periode. Feyenoord die ene keer kampioen.

29 juli 2021 om 22:13

Je zegt het goed, 1 maand, terwijl Dick anderhalf jaar heeft mogen aanmodderen. Laten we dan Slot ook over een anderhalf jaar beoordelen en kijken wie dan het standbeeld verdient

Als Slot met dit elftal aanvallend wil gaan voetballen vraag ik me af of ze bij de top-5 eindigen. Wat zijn ze kwetsbaar achterin zeg....

Allemachtig wat was dit slecht. Wat bezielt die fans ook om zo te zwaaien en te doen naar de spelers van Dritta terwijl je eigen club zo speelt. Die overigens verdienstelijk voetbal spelen en de betere kansen hadden. Als feyenoord zo doorgaat wordt het lastig om je überhaupt te plaatsen.

Wat een absolute schande voor het Nederlandse voetbal. Nee, je zal het wel weer niet mogen zeggen als je niet een supporter ben van Feyenoord, maar ik ben een supporter van het Nederlandse voetbal. En als je tevreden bent met dit dan heb je direct ook de reden waarom Feyenoord al jaren niets voor Nederland en zichzelf betekent in Europa.. Ik las de afgelopen dagen nog dat Malacia ten koste van Blind in Oranje zou moeten. Die verdediging. Wat een verschrikking. Gefeliciteerd aan de Feyenoorders en de Nederlandse voetbalsupporter met de puntjes.

29 juli 2021 om 22:06

Mooi toch, jullie hebben de halve finale CL nodig voor wat sfeer. Wij een potje tegen amateurs uit Kosovo

29 juli 2021 om 22:09

Zo is het ook wel weer haha! Alleen zou ik niet eens aandacht aan dat clubje uit Amsterdam besteden bij zo'n wereldpot Wel gefeliciteerd! Voordeel is dat er een mooie groeicurve aan het ontstaan is Europees.

29 juli 2021 om 22:08

Hou op hoor met je “ ik ben fan van het Nederlands voetbal “. Er is geen grotere bloedzuiger te vinden op dit forum dan jij. Iedereen is slecht behalve ons aller Ajax. Ik zie je elke keer weer provoceren, of het nou een Feyenoord-post of PSV-post is.

Overigens grappig dat je Malacia aanhaalt terwijl hij vandaag niks verkeerd deed, net als vorige wedstrijd, de wedstrijden in de tweede seizoenshelft en op het EK onder 23. Lekker weer Ajax in je comment betrekken.

29 juli 2021 om 22:11

Jij vindt het provoceren als ik deze pot een schande noem? Want jij vindt het geen schande? Ik zeg dit ook als Ajax zo'n pot neerlegt. Het probleem is de mentaliteit. Als je tevreden met zo'n potje voetbal bent, heb je direct de reden waarom er al jaren niets wordt gepresteerd. Inderdaad grappig dat ik Malacia aanhaal want Feyenoord moest naar voren en ik zie de man zich best een aantal keer lekker vastlopen met een levensgevaarlijke counter tegen als resultaat. Ook wordt er bijna vanuit de rug van Malacia een assist gegeven voor de 2-3. Als jij beweert dat hij niets fout deed, dan zou ik toch eens die bril afzetten.

29 juli 2021 om 22:14

Nee, heeft geen betrekking tot enkel deze comment. Het zijn altijd comments van jou die provocerend overkomen op elke post behalve die van Ajax.

Uiteraard is het een schande, geen twijfel over mogelijk. Ben geen Feyenoord-fan overigens.

29 juli 2021 om 22:14

Zijn reactie gaat echt niet alleen over vandaag. Ik denk dat 90% van de supporters van andere ploegen het eens is met Rondvaartboot.

29 juli 2021 om 22:26

Ah, met andere woorden mag ik niet reageren op Feyenoordtopics omdat ik op andere momenten in jullie ogen geprovoceerd heb? Ik vind het zo'n onzin dat je niet mag benoemen hoe het is.

29 juli 2021 om 22:50

Hij heeft wel een punt myvision. Laatst riep je nog dat Frank de Boer het zo goed deed met Oranje en in zijn eerste tien interlands het niet minder deed dan Ronald Koeman. Koeman die tegen acht toplanden speelde en Frank de Boer tegen Gibraltar, Letland en Bosnië en zulke landen. Dat deed je puur omdat De Boer van Ajax afkomt en Koeman ex trainer was van Feyenoord. Je laat clubvoorkeur veel te erg doorschemeren in je reacties, ook al heb je met bovenstaande reactie gewoon gelijk hoor.

29 juli 2021 om 23:00

El Fenomeno; Dat klopt en dat onderbouwde ik toen ook met cijfers. Ik heb overigens nog steeds een persoonlijke voorkeur voor De Boer, daar waar Koeman ook gewoon heel goed gepresteerd heeft bij Ajax (ja, zo oud ben ik al). Dat heeft niet alles met mijn clubvoorkeur te maken. Overigens laat iedereen hier de clubvoorkeur doorschemeren, dat is juist de bedoeling van een forum. Ik heb alleen vaak het idee dat je als Ajacied niet heel kritisch op Feyenoord mag zijn omdat Ajax momenteel makkelijker een goede selectie op de been kan krijgen. Dat laatste is natuurlijk een feit door de financiele verschillen. Punt is alleen dat Feyenoord een zoveel grotere club is dan Dita dus ik vond het vanavond gewoon teleurstellend. Wel mooi dat Feyenoord het toch over de streep heeft getrokken. Misschien heeft het de slechtste wedstrijd in Europa nu wel gehad, gaan we nu mooie prestaties zien en dat zou uitstekend zijn voor de puntjes!

29 juli 2021 om 22:10

Een schande was geweest als ze daadwerkelijk waren uitgeschakeld. Nu is het hooguit om je kapot te schamen, maar dat is niet hetzelfde als een schande.

29 juli 2021 om 22:13

Maar ik mag me schijnbaar niet schamen voor Feyenoord, lees rondvaartboot hierboven. Daarom noem ik het een schande, en dat is het.

29 juli 2021 om 22:17

Dat heeft er meer mee te maken dat je ook vaak aan het provoceren bent (dat weet je best). En ik ben ook regelmatig voor alles en nog wat uitgemaakt als ik met mijn Feyenoord bril eens wat te melden heb over Ajax.

29 juli 2021 om 22:29

Volgens mij provoceer ik als ik overtrokken reageer, maar dit is niet overtrokken. Ik ben zo'n avond gewoon voor Feyenoord, vond het prachtig hoe Galatasaray voetballes kreeg van PSV. Ik vind het heel bijzonder dat je als Ajacied geen kritische noot mag kraken als er zo'n wanpartij wordt gespeeld. Andersom mag dat op de een of andere manier wel.

29 juli 2021 om 22:37

Andersom mag ook niet, want dan word je door Ajacieden net zo hard afgezeken. Dat is gewoon hypocriet om te beweren. En als je regelmatig provoceert krijg je ook sneller een reactie op 'normale' kritiek. Overigens was jouw kritiek al niet zonder provocatie door te suggereren dat Feyenoord en de supporters hier tevreden mee zijn. Opgelucht is niet hetzelfde als tevreden.

29 juli 2021 om 22:47

Ohja, maar andersom wordt Ajax door menig niet-Ajacied al aangepakt als het geen goed resultaat haalt tegen kapitaalkrachtigere clubs in de CL. Het is dan ook wel weer een compliment. Ik vind alleen dat Feyenoord een Nederlandse topclub is, die je kritisch moet benaderen na prestaties tegen dergelijke clubs als Drita. Verder heb je gelijk dat ik al een suggestie wekte, ik dacht namelijk al in de problemen te komen met mn Ajaxlogo in combinatie met mn vrij harde oordeel over vanavond. Ik zal voortaan dat stukje weglaten dan. En wat ik niet begrijp is dat wanneer je als supporter (en dan heb ik het over die in het stadion) opgelucht bent met de 2-2 en 2 seconden later over de aardsrivaal gaat zingen. Ik zal hypocriet zijn, maar dat zijn die lui ook hoor haha.

29 juli 2021 om 22:58

Doel je nou op: "wie niet springt..."? Je denkt toch niet echt dat dat op dat moment gericht is aan Ajax? Dan zoek je ook een beetje dingen die er niet zijn.

Maargoed, ga eens kijken op een willekeurig Feyenoord forum hoe er over deze pot wordt gesproken voordat je allerlei conclusies trekt over wat Feyenoord fans hiervan vinden. Over het algemeen zijn we zelf het meest kritisch. Maar van anderen trekken we het snel slecht, maar dat geldt voor Ajax supporters net zo goed.

29 juli 2021 om 22:25

Wel apart dat je Malacia noemt; die speelde gewoon een prima pot.

29 juli 2021 om 22:27

Ik denk dat het komt doordat ik hem doorgaans een goede speler vind. Misschien kijk ik teveel met een vergrootglas.

30 juli 2021 om 01:51

Vond hem niet best. De enige voldoendes waren Til, Bijlow en Sinisterra door inzet en tenminste wat branie. Oh en Pedersen redelijk. De rest was ondermaats, ook Malacia.

Ik heb geen goed woord over voor het spel van Feyenoord, dus dan maar over Drita: wat hebben die met hun ziel en zaligheid gespeeld zeg. Wat een bak energie, elk duel 200% aan gaan. En nog de betere kansen ook..

Enige pluspunt: heb me geen moment verveeld

Vandaag gezien hoe klein een grote club toch ook kan zijn. Zoveel emoties die loskomen na een wanprestatie tegen drita, want dat blijft het.

29 juli 2021 om 23:24

Inderdaad snap ook niet dat mensen zo uit hun dak kunnen gaan na een 3-2 overwinning op een amateur vereniging, een beetje normale supporter had ze uitgefloten na de wedstrijd.

30 juli 2021 om 00:34

Neen jongen, een successupporter had ze uitgefloten na de wedstrijd. Feyenoordsupporters staan altijd achter hun club en slepen ze op dat soort momenten gewoon over de streep.

Wat voor niveau heb ik naar zitten kijken. Wat dramatisch zeg met Fer die er bovenuit steekt. Wat een opa is die op het veld. Wordt er keer op keer uitgesprint. Drita met zoveel kansen en er niet eens 1 maken. Til met een hattrick toch. Wel mooi voor hem. Maar zo gaat Feyenoord de Conference League niet halen.

29 juli 2021 om 22:25

@modric op tv zegt hij nu dat hij maar 2 fouten gemaakt heeft en daar ook goals uitgekomen zijn. Volgens mij wel wat meer fouten. Als Feyenoord dit kan verkopen, doen zij goede zaken.

29 juli 2021 om 22:41

In Turkije willen ze dit soort spelers wel kopen hoor, alles boven de euro zou ik afscheid nemen.

30 juli 2021 om 00:31

Feyenoord was dus akkoord met een Turkse club, maar die konden zijn salaris niet betalen.

Bijzonder vermakelijke wedstrijd, maar wat slecht! Fer zou na vandaag niet meer mogen starten. De man zorgt er persoonlijk voor dat je de wedstrijd helemaal weggeeft. Met linsen in de spits spelen en hopen op de hoge bal is ook werkelijk waar ongelofelijk. Kokcu slecht zoals altijd. Ik ben heel benieuwd hoe feyenoord het gaat doen dit seizoen dritta had 5 keer kunnen en moeten scoren

Dick Advocaat verdient echt een standbeeld naast de Kuip, want hij is achteraf gezien een absolute wondercoach gebleken. Je zal AZ maar hebben verlaten om vervolgens te zien hoe Fer eventjes 4x een 100% kans weggeeft. Eén maand Feyenoord coach, 10 jaar ouder. Zo ontzettend slecht tegen de nummer 297 van Europa

Ok, next. Nooit meer aan dit tweeluik terugdenken.

Het is een team in opbouw dat moet omschakelen van de lafst mogelijke tactiek naar een tactiek van hoogst drukzetten, dus natuurlijk zal het niet altijd even goed gaan, maar dit is werkelijk waar belachelijk geweest. Hopelijk maakten de schotels in Turkije vandaag geen goede verbinding, zodat ze niet afhaken voor Fer.

Als Slot met dit elftal aanvallend wil gaan voetballen vraag ik me af of ze bij de top-5 eindigen. Wat zijn ze kwetsbaar achterin zeg....

29 juli 2021 om 22:02

Feyenoord kan zonder meer om de titel mee gaan doen met dit elftal. Drita is geen zondagsploeg hoor, maar 1 van de best geklasseerde ploegen in Kosovo.

Wat Genant was dit....en dat zeg ik niet snel.
Ik denk dat dit een heel zwaar seizoen gaat worden voor Feyenoord. Man man wat een enorme fouten achterin steeds. Tegen Drita. Goed voor de puntjes voor Nederland maar heel snel vergeten dit en op naar de volgende ronde. Gefeliciteerd Feyenoord supporters. Blij dat jullie door zijn.

it ain't over til it's over zeggen we dan maar he! Toornstra kan echt niet meer, daar moet echt een creatieve middenvelder voor in de plaats.

Nou eitje... om te janken natuurlijk. Hoe kun je nou in de 93ste minuut een counter tegen krijgen?? Til is geen groots voetballer, maar gaat gewoon zijn goaltjes maken. Alireeza kan voetballen, dat komt ook wel goed. Pedersen vind ik erg veelbelovend, die blijft maar gaan. Kokcu moet even uit de basis en goed gaan nadenken.

Dick Advocaat verdient echt een standbeeld naast de Kuip, want hij is achteraf gezien een absolute wondercoach gebleken. Je zal AZ maar hebben verlaten om vervolgens te zien hoe Fer eventjes 4x een 100% kans weggeeft. Eén maand Feyenoord coach, 10 jaar ouder. Zo ontzettend slecht tegen de nummer 297 van Europa

NOOIT MEER FER!!!!
6x een honderd procent kans tegen gekregen waarvan ze alle 6 aan zijn welbekende ‘slaapmomentjes’ te wijten waren.
Zorgt er in zijn eentje voor dat Drita überhaupt een kans maakt.
Wel lekker spannend wedstrijdje maar totaal onnodig. Echt NOOIT MEER FER!!!

Pffoeh.. Wat is dit Feyenoord onzettend matig zeg. Als je tegen Drita al zulke grote kansen weg geeft, dan wordt het er echt niet beter op tegen grotere ploegen. Het is nu al de 2e wedstrijd op rij zo matig, dan ga je toch beetje denken dat dit het niveau een beetje is. Echt alle geluk van de wereld dat Feyenoord nog doorgaat vanavond en het zegt genoeg dat dat gezegd moet worden na een wedstrijd tegen Drita. Het is nu al de 2e wedstrijd op rij dat het matig is, dus ik hoop voor Feyenoord dat dit niet hun niveau is.tegen Luzern wordt het een hele klus om doorgaan. Ik wens Feyenoord alvast succes, dat zullen ze nodig hebben.

Feyenoord Til you die 😉 wat een geluk nog zeg. Wat kreeg Drita kansen zeg.

Prachtig. Een wan prestatie, verdedigend onaannemelijk slecht, maar toch gewonnen en door. Oh en ik heb ook heel hard gejuichd. Ik heb wel medelijden met al die mensen die zich zo druk maken om dat juichen. Maar goed, ook wel logisch je moet toch iets doen om te verbergen dat je het stiekem jammer vindt dat het nog goed kwam

29 juli 2021 om 22:03

Ik moest ook wel lachen om hoe uitbundig slot juichte maar ben wel bljj dat feyenoord door is hoor

29 juli 2021 om 22:10

Toch mooi, een stukje emotie wat iedere supporter overkomt. Dan hoort juichen erbij, ongeacht of de wedstrijd slecht is. Dan is het gewoon opluchting en emotie. Gelukkig dat Feyenoord door is, want dat is wel belangrijk voor het Nederlands voetbal. Even vergeten hoe en tegen wie, als dit met 10-0 en prachtig voetbal was had Nederland er precies evenveel aan gehad. Gefeliciteerd, en succes tegen Luzern!

Plaatsvervangende schaamte bij de ontploffing bij de 3-2 en die viering na de wedstrijd. Toch niet serieus te nemen dit.

30 juli 2021 om 02:59

dan ga jij je toch lekker schamen joh haha ik zit er niet mee. heb genoten

Oh mijn god, wat was Feyenoord slecht. Vooral de verdediging was niet om aan te gluren en dan met name de CV's. Maar verder ook bijna niemand die een beetje goed speelt. Til, Malacia, Bijlow en Pedersen (op zijn blunder na) waren nog enigszins te pruimen. De rest allemaal dramatisch.

Ik ben blij dat Feyenoord door is. Als een van de beste clubs uit de eredivisie niet langs FC Drita komt zou de UEFA heel Nederland moeten bannen voor een jaar.

Zonder gekheid, Ik hou mijn hart vast als Feyenoord naar Emmen moet. Zo een Bijleveld die ze daar op het middenveld hebben doet hij echt niet onder voor Kokcu. Wat is dit een matige B junior zeg. ongelofelijk.

29 juli 2021 om 22:05

Dan heb je geluk het kan alleen voor de beker. Emmen speel komend seizoen een trede lager.

29 juli 2021 om 23:00

Volg de eredivisie wat meer zou ik zeggen, Emmen is gedegradeerd.

Als ze zo blijven spelen dan zal Feyenoord niet meestrijden om de titel. Maar gefeliciteerd Feyenoord. Weer punten voor ons land

29 juli 2021 om 22:26

Had je dat verwacht dan? Ik zie zelfs Vitesse en Utrecht hogere ogen scoren als je de selecties naast elkaar legt.

29 juli 2021 om 22:32

Al hadden ze met 7-0 gewonnen dan zou feyenoord alsnog niet meedoen om de titel.
Kijk wat voor matige selectie ze hebben.

Bijzonder vermakelijke wedstrijd, maar wat slecht! Fer zou na vandaag niet meer mogen starten. De man zorgt er persoonlijk voor dat je de wedstrijd helemaal weggeeft. Met linsen in de spits spelen en hopen op de hoge bal is ook werkelijk waar ongelofelijk. Kokcu slecht zoals altijd. Ik ben heel benieuwd hoe feyenoord het gaat doen dit seizoen dritta had 5 keer kunnen en moeten scoren. Gelukkig iig geen verlenging.

Een erg sterke partij van Feyenoord- Drita is een topploeg die je niet zomaar opzijschuift. Dit is een ploeg die altijd bovenin meedraait op het hoogste niveau in Kosovo, en ze zullen zich daar ongetwijfeld zitten te verbijten op hoe ze dit konden weggeven tegen een tegenstander van een veel kleiner kaliber. Een ongekende topprestatie van nieuwbakken coach Slot, die geen seconde spijt hoeft te hebben van zijn abrupte vertrek bij AZ. Dit Feyenoord gaat hoge ogen gooien dit seizoen, de ongeslagen status is ingezet!

Mooi wedstrijdje, lekker spannend.

De spitsen van Drita mag Feyenoord wel bedanken, want die hebben echt na rust (voor rust trouwens ook) enorme kansen gemist. Wat was Feyenoord defensief een gatenkaas. Het was echt dramatisch. Dit was wel de reden dat Feyenoord onder Advocaat ervoor koos om defensiever te spelen.

De enige Feyenoorder die tevreden mag zijn over zijn optreden met zijn hattrick. Maar goed, belangrijk voor het Nederlands voetbal dat Feyenoord heeft weten te overleven. Tegen Luzern zal het veel beter moeten, wat gelukkig ook niet heel moeilijk is.

Met bloed, zweet en tranen maar bovenal schandalig slecht spel de volgende ronde bereikt.

Maar deze 2-strijd met die amateurs van Drita laat meer dan ooit zien dat er nog heel wat bij moet komen en jongens als Fer, Malacia, Kokcu, Linssen en Toornstra geen toekomst hebben bij Feyenoord.

Die Pedersen zet ik ook grote vraagtekens achter. Een erbarmelijk niveau laat die jongen zien. En na 70 minuten al kramp, hoe dan?

Nee, als Feyenoord met dit team het nieuwe seizoen in gaat zie ik het uiterst somber in

Is toch te triest dat iedereen om me heen in het stadion zo blij is met een 3-2 tegen Drita. Snap het ook wel, maar geeft echt de huidige staat aan. Werk aan de winkel Slot!

30 juli 2021 om 00:20

Je bent duidelijk niet in De Kuip geweest vandaag, waarschijnlijk nog nooit. Niemand, maar dan ook niemand was blij met de wedstrijd. Wel waren ze opgelucht met het resultaat.

30 juli 2021 om 00:40

Ik zat vandaag in vak X3. Feyenoord - Vitesse voor de Cruijff schaal ben ik geweest, met het rare eerste VAR moment in Nederland toen Feyenoord scoorde maar Vitesse de penalty kreeg. Feyenoord - Oss in de beker. Ohja, Feyenoord - Sevilla, de eerste groepswedstrijd in de EL nadat Sevilla dat toernooi had gewonnen het jaar ervoor. Toen beefde de Kuip. Ik woon in Rotterdam dus ga een paar keer per jaar mee, vooral Europees. Alleen de Eredivisie kan ik niet voor Feyenoord juichen dus dan zul je mij niet zien.

Opgelucht, blij, misschien had ik het anders kunnen verwoorden. Bij Ajax en Psv zou ik achteraf boze fans hebben verwacht, dat heb ik niet gezien. Bij Feyenoord is iedereen al gewend aan het steeds maar door de ondergrens zakken blijkbaar. Maar het zwaaien na de 3-2, en allemaal dat soort dingen geeft wat mij betreft aan wat de staat van Feyenoord (nu) is. Heb wel veel vertrouwen in Slot dat het weer de goede richting opgaat. Er zijn een aantal mooie talentjes, maar we moet nog veel gebeuren.

Als je nu Fer ergens aanbiedt moet je niet gek staan te kijken dat Alberto Stegeman ineens voor je deur staat ivm oplichting 😂

29 juli 2021 om 22:27

Hahaha sterk. Zou hij nog kans maken op middenveld als die verdediger komt?

29 juli 2021 om 22:42

Je mag een dispensatie speler bij jong inzetten toch? Wellicht is hij daar wel kanshebber

Ja jongens we zijn met zn alle verdrita, het was echt fer onder de maat, ik het het te doen met de trainer van Feyenoord. Arme Slot...

29 juli 2021 om 22:14

Hoezo? Feyenoord zet hier gewoon even een ploeg uit de Kosovaarse top opzij. Je moet dat niet onderschatten hoor, PSV en Ajax hadden op eigen veld met een nulletje of 3, 4 verloren. Je kan dit gerust een wereldprestatie noemen. Twee keer niet verloren van Drita.

Bijzonder vermakelijke wedstrijd, maar wat slecht! Fer zou na vandaag niet meer mogen starten. De man zorgt er persoonlijk voor dat je de wedstrijd helemaal weggeeft. Met linsen in de spits spelen en hopen op de hoge bal is ook werkelijk waar ongelofelijk. Kokcu slecht zoals altijd. Ik ben heel benieuwd hoe feyenoord het gaat doen dit seizoen dritta had 5 keer kunnen en moeten scoren. Gelukkig iig geen verlenging.

Het is om te schamen zo’n partij, Feyenoord gaat een heel zwaar seizoen krijgen.

Wat een reacties over de wijze waarop de supporters juichen na een overwinning. Voor het eerst sinds lange tijd mogen ze het stadion weer in. Daarnaast is het gewoon een hele spannende en belangrijke wedstrijd voor Feyenoord. Natuurlijk ga je dan uitbundig juichen, ik vraag me af wat voor supporters dit niet snappen. Natuurlijk vonden de supporters het geen goed voetbal, maar ze zijn gewoon erg fanatiek en willen heel graag dat hun club wint.

29 juli 2021 om 22:24

Dat willen alle supporters natuurlijk, maar als Ajax zoveel moeite heeft tegen een club als Go Ahead ga ik ze niet fanatiek toejuichen na de wedstrijd. Dan is het gewoon opstaan en gaan. Dit soort dingen zijn in mijn ogen het verschil tussen een topclub (waar altijd de lat hoog ligt en er gepresteerd moet worden) en een subtopper of lager (blij met hun Europese avontuurtje, ongeacht het spel of prestaties; meedoen is belangrijker dan winnen en winnen is super mooi meegenomen en moet gevierd worden).... Als je Feyenoord ziet als Nederlandse topclub, kan je na zo'n wanprestatie niet zo langs de kant staan.

30 juli 2021 om 00:08

Hou toch op man. Het is niet verwonderlijk dat de verwende Ajacieden niet staan te juichen na zo'n wedstrijd, die zijn dan met de rust al lang naar huis.

30 juli 2021 om 07:21

Je beschrijft hier perfect het verschil tussen gloryhunters en supporters die pure clubliefde kunnen beleven ongeacht het veldspel of resultaat. Het is duidelijk onder welke groep jij valt.

Wat is dat Feyenoord ongelooflijk slecht. Slappe hap eerste klas. Kokcu, Fer, Sensesi, Pedersen, Sinistera het is allemaal een groot drama. Staan mijlenver van Ajax, PSV en AZ vandaan. Zo slecht heeft advocaat het niet gezien dus.

Geweldig, dik verdiend! Zelden z'n overtuigend feyenoord gezien.
En btw guus til waarom ben je in godsnaam naar feyenoord gegaan....

Tja. Goed was het niet. Wel vermakelijk. Feyenoord komt hier heel goed weg want dat Drita was knap vervelend met dat constante gelig op de grond. Ook op de counter waren ze toch wel gevaarlijk. Op naar de volgende ronde en dan hopelijk wat beter spel.

Bijzonder vermakelijke wedstrijd, maar wat slecht! Fer zou na vandaag niet meer mogen starten. De man zorgt er persoonlijk voor dat je de wedstrijd helemaal weggeeft. Met linsen in de spits spelen en hopen op de hoge bal is ook werkelijk waar ongelofelijk. Kokcu slecht zoals altijd. Ik ben heel benieuwd hoe feyenoord het gaat doen dit seizoen dritta had 5 keer kunnen en moeten scoren. Gelukkig iig geen verlenging.

Lekker allemaal huilen hier. Spannend avondje voetbal gehad en door naar de volgende ronde en daa gaat het om. Al was het schandalig slecht. Met Fer voorop natuurlijk. Die zorgt persoonlijk gewoon voor 6 100% kansen voor Drita.

Als je uiteindelijk de conference league wint praten we hier niet meer over. Door is door.

Op zich wel chill dat uitdoelpunten niet meer meetellen. Vind dat geen gekke afschaffing.

29 juli 2021 om 22:18

Je zet je vizier veel te laag in- op basis van deze prestatie zou Feyenoord zonder meer eigenlijk doorgeschoven moeten worden naar de achtste finale van de Champions League komende Februari door de Uefa. Drita op deze manier te kijk zetten, ik had het nooit verwacht. Toen Feyenoord Slot aanstelde kenden we Sjors Ultee natuurlijk nog niet, maar hier bewijst hij dubbel en dwars de beste trainer van Nederland en zeker top 10 van Europa te zijn. Wat een voetbalmachine heeft hij van dit Feyenoord gemaakt, fantastisch!

Ik heb vol verbijstering gekeken. Naar het niveau van Feyenoord, naar de supporters. Het is toch treurig. Feyenoord hoort een grote club te zijn. Dit hoort een walkover te zijn. Dat Feyenoord het zo lastig heeft en eigenlijk gewoon heel erg goed wegkomt is een enorme wanprestatie, maar de supporters vieren het als een kampioenschap.... Een gelukkige winst op Drita... Bij een topclub werd zo'n wanvertoning nooit geaccepteerd, ook niet bij winst. Ik vind het schitterend hoe fanatiek de supporters zijn en bij Ajax zit ik er ook altijd zo bij, maar een meer kritisch geluid is ook 100% op zijn plaats bij zo'n wedstrijd. Het is soms ook wel eens goed om die spelers duidelijk te maken dat ze een onacceptabele vertoning neerzetten. Het hoeft echt niet alleen maar lief en positief te zijn, zeker niet bij een topclub. Daar hoort de lat gewoon hoger te liggen dan zo'n mazzeltje tegen Drita... Twee wedstrijden was het niet om aan te gluren en Drita verdiende op basis van de kansen gewoon meer. In ieder geval wel weer puntjes voor het vaderlandse voetbal binnengesprokkeld, dat is dan weer wel positief.

29 juli 2021 om 22:17

Snap je dat echt niet, die ontlading? Lijkt me lastig in het leven, als je zo'n beperkt inlevingsvermogen hebt. Het is opluchting, blijdschap, fijn dat je na al dat tijdrekken en aanstellen toch wint, niet de grootste blamage uit de historie van het Nederland veroorzaken, door gaan in Europa? Ik snap niet dat je een wedstrijd van een andere club gaat kijken en daar dan dit uit meeneemt. Dat lijkt me gewoon oprecht kudt. Toch leuk joh, voetbal emotie, JUICHEN

Als je uiteindelijk de conference league wint praten we hier niet meer over. Door is door.

Op zich wel chill dat uitdoelpunten niet meer meetellen. Vind dat geen gekke afschaffing.

29 juli 2021 om 22:19

Ik wel. Blijft altijd knapper om in een uitwedstrijden te scoren. Zo'n Drita vandaag ook. Het is dat ik voor Feyenoord ben Europees, maar normaal vind ik het juist leuk als zo'n kleine club zo goed presteert in een uitwedstrijd. Met 2-2 had Drita er in mijn ogen meer recht op gehad om door te gaan, maar gelukkig is het niet zover gekomen.

Gelukkig maar. Schrok even toen het 1-2 stond.
Snel vergeten en door.

Fer dramatisch. Ok geen laatste man, maar even serieus dit mag hem niet 3 x overkomen in de eerste 20 minuten. Kokcu op de corner waar til uit scoorde op het eind was goed. De rest waren de spelhervattingen dramatisch. Daarnaast ongelooflijk veel balverlies. Hij zou beter een ander nummer kunnen nemen, want een nummer 10 is het niet. Verder was Feyenoord beeld te onrustig het moest idd op tempo maar je moet het wel op een tempo doen wat bij je past. Dit was gewoon wild. De instelling is goed, ze willen echt wel. Maar ook een Toornstra die al jaren meedraait is niet instaat om rust in de ploeg te brengen. Wordt een hels karwei om door te komen op deze manier. Hopelijk wil Luzern een beetje voetballen en maakt het minder theater, maar met dit spel ga je eraf.

Gênant.
Onderbouwing: kijk de wedstrijd terug.
Ondanks dat: goed dat ze door zijn. Kom maar op met die coëfficiënt puntjes. 👍🏻

Ik ben bang dat het nooit meer goed gaat komen met Kokcu. En dat baseer ik niet (alleen) op deze wedstrijd hoor, maar hij heeft in alle wedstrijden voor Feyenoord misschien maar 5 goede potten gespeeld. Zoveel balverlies, zoveel kansloze schoten, mislukte dribbels. Misschien dat hij op de 6 positie beter past want hij werkt wel hard. Maar op 10 dat gaat hem echt niet worden. Als die een leuke stap wil maken moet ie gewoon naar een middenmoter in Turkije, of een laagvlieger in spanje ofzo.

Gelukkig de puntjes voor Nederland want het had zomaar 3-5 kunnen eindigen, wat een kansen geeft Feyenoord weg in de counter. Ik zou Senesi zo snel mogelijk verkopen want met een jaar lang 50 meter in z'n rug zal zijn marktwaarde kelderen, die kan er echt helemaal niets van zodra hij uit z'n eigen 16 is.

Fer die aangeeft dat ze wel verdiend hebben gewonnen. Nou je hebt vooral gewonnen omdat de tegenstander zijn kansen niet afmaakt.

Daarnaast vraag ik me af; heeft Feyenoord echt geen leuke talenten. Er komt nauwelijks talent door terwijl het niveau van het eerste historisch laag is.. ik vind dat echt ongelooflijk

Jezus wat heeft dit Feyenoord een bedroevend niveau en achterin is het echt slecht. Snap steeds meer waarom Advocaat zo speelde. Als Feyenoord het hiermee blijft doen dit seizoen en ze blijven zo spelen dan wordt het toch echt een drama zelfs in Nederland. Gelukkig zijn ze met alle geluk van de wereld door maar ben toch benieuwd naar de volgende ronde.

Tuurlijk is het schandalig dat je 2 goals tegen krijgt en is het gewoon zo dat je een zaadpot hebt gespeeld.

Echter ik begrijp de ontlading en emotie best wel. Als het niet lekker loopt, wordt je ook gefrustreerd als voetballer, als je dan zo weg komt, is dat alsnog lekker.

Fer en Kokcu gewoon niet meer opstellen en dan verwacht ik al dat het veel beter gaat lopen.

Als ajacied die in Rotterdam werkt, mocht ik vandaag met twee collega's voor het eerst mee naar een wedstrijd van feyenoord in de Kuip. En meteen de echte feyenoord ervaring gekregen. Na de 1-0 dacht ik dat het een ontspannen avond zou worden, maar dat viel dus tegen haha. Na een lange frustrerende avond voor mijn Rotterdamse vrienden, gelukkig toch opgelucht adem kunnen halen bij de 3-2 van Til (en nog een keer na de grote kans op 3-3).

Wel blij dat Feyenoord heeft gewonnen en ook staan juichen. Elke club die meedoet in Europa krijgt mijn support!

Kokcu wanneer gaat die eens op de bank gezet worden. Rugnummer 10 zwaar onwaardig.

Het positieve van vandaag is: het kan alleen maar beter worden toch?

Ieder jaar denk je dat het dieptepunt is bereikt met Feyenoord in Europa. Een afgang tegen Trencin, Wolfsberger AC, maar nu hebben we FC Drita erbij. Door een bevlogen Guus Til gaan ze door, maar nu moeten we ons hart vasthouden of Feyenoord Luzern wel aankan... Luzern! Vreselijk, het doet pijn aan m’n ogen. Hopelijk weet Slot het op de rails te krijgen, dit is Feyenoord onwaardig.

Je krijg vandaag 2 tegen goals omdat je Fer op de rcv positie gebt staan. Dat probleem is al opgelost met het aantrekken van Trauner en Geertruida komt ook nog terug in September.

Ook moeten we eens stoppen met die grootheidswaanzin in Nederland. Drita een hoofdklasse ploeg noemen is onzin. Wie de wedstrijd heeft gezien zag dan ook dat dat een prima ploegje was. Ik zie ze absoluut niet degraderen in de eredivisie.

Ja het is een club met een begroting van 3 miljoen maar wel in een land met een gemmideld inkomen van 430 euro per maand om een beetje nuance mee te geven.

Feyenoord was weer niet best maar al beter dan de vorige keer. Op dit moment lijken Jahanbaksh en Pedersen een voltreffer dat is goed nieuws al is het wel vroeg. Het enige wat Trauner hoeft te doen is beter dan Fer zijn waar ik ook wel vertrouwen in hebt.

Dit word een tussenjaar dat is allang bekend. Hopelijk een tussenjaar met leuk voetbal en misschien met de juiste loting een knvb beker maar ook daar reken ik niet op.

De schoonmaak gaat beter dan we ooit hadden verwacht. En volgens de geruchten zijn Haps, Fer, Texeira, Diemers en Vente de volgende kunnen vertrekken.

De lijst met potentieele opvolgers ligt allang klaar met onder andere Bjorkan, Kitolano, Sporar en Vuskovic. Geloof het of niet maar het gaat goed met Feyenoord.

Drita had toch wel enkele leuke spelertjes voor sommige eredivisieclubs een goedkope investering.

Heel, heel, heel veel werk aan de winkel. Hopelijk brengt Trauner kwaliteit in de defensie. Als je met Kocü als dė nummer 10 het seizoen ingaat, moet je geen hoge verwachtingen hebben. Sowieso is feyenoord (met Fer nu) heel kwetsbaar gebleken met ruimte in de rug.

Dit gaat een heel moeilijk seizoen worden voor onze Rotterdamse vrienden, tenzij er in iedere linie versterkingen bijkomen. En met name een goede spits.

Al die supporters die hier nu Drita opeens gaan aanmerken als een "middenmoter Eredivisie" en daarmee doen alsof Feyenoord hier zichzelf bewezen heeft zijn precies de reden dat Feyenoord Europees nooit presteert. Het ontbreekt aan zelfreflectie. Hier had je natuurlijk gewoon 2x met 4-0 moeten winnen. Doen alsof Drita zo goed speelde slaat natuurlijk nergens op. Ik heb 2 draken van wedstrijden gezien, waarbij Feyenoord door de ondergrens is gegaan. Hopen dat de volgende pot beter gaat, want anders speel je gewoon voor de 13de plaats dit jaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder41
J. ToornstraMiddenvelder42
J. BijlowKeeper40
B. LinssenAanvaller44
L. SinisterraAanvaller42
A. JahanbakhshAanvaller30
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 4 1 1 0
2020/2021 SC Freiburg 7 0 1 0
2020/2021 Freiburg II 4 4 0 0
2020/2021 Spartak Moskou 3 0 0 0
2019/2020 AZ 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Afellay: ‘Hij zit wel bij Oranje, dan zou ik eerder kiezen voor Toornstra’

Ibrahim Afellay is lovend over het optreden van Jens Toornstra tegen PSV. De middenvelder was twee keer trefzeker namens Feyenoord in het Philips Stadion en leverde daarmee een grote bijdrage aan...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren