Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blijft Guus Til nog lang bij PSV? ‘Bronnen rond hem denken aan 2 competities’

Laatste update:

Guus Til voelt zich helemaal thuis bij PSV, zo schrijft Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad in een uitgebreid artikel over de 26-jarige middenvelder. De vijfvoudig international van Oranje sluit een langdurig verblijf in het Philips Stadion niet uit. Toch zou Til volgens bronnen ‘in de verdere toekomst’ nog hopen op een avontuur in twee specifieke topcompetities.

Til speelt sinds de zomer van 2022 voor PSV, dat zo’n 3 miljoen euro neertelde bij het Russische Spartak Moskou. In Eindhoven ligt de aanvallende middenvelder nog tot medio 2026 vast. Volgens Elfrink is de tevreden Til niet van plan om PSV zomaar in te wisselen voor een nieuw avontuur.

“Of hij nog een lange periode bij PSV blijft? Het contract van Til loopt sowieso nog twee seizoenen door. Bronnen rond hem denken dat de competities in Italië of Engeland misschien nog een optie kunnen zijn in de verdere toekomst, maar geven ook aan dat hij PSV niet zomaar meer gaat verlaten”, aldus de journalist.

“Til heeft al buitenlandse avonturen op zijn palmares en lijkt terug in Nederland weer naar zijn beste niveau toegegroeid. Eerst bij Feyenoord, nu bij PSV”, voegt Elfrink toe. Til was eerder al actief in de Russische Premier Liga en kwam daarnaast op huurbasis uit voor SC Freiburg in de Bundesliga.

Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Til op zo’n 8,5 miljoen euro. Sinds zijn komst naar PSV was de rechtspoot goed voor 21 doelpunten en 8 assists in 75 officiële wedstrijden. Afgelopen zondag was Til nog belangrijk met de gelijkmaker tegen zijn oude werkgever Feyenoord (2-2).

Peter Bosz lijkt ook volgend seizoen behoorlijk wat opties te hebben op ‘10’. Toptalent Isaac Babadi verlengde afgelopen zaterdag zijn contract, waardoor hij tot medio 2028 vastligt in Eindhoven. Babadi is een van concurrenten van Til bij PSV.

In een eerder stadium liet technisch directeur Earnest Stewart al weten dat Ismael Saibari minstens nog een jaar voor PSV blijft spelen. Verder hoopt de koploper in de komende maanden de koopoptie in het huurcontract van Malik Tillman nog te lichten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat hij blijft. Fijne speler om erbij te hebben.

6 maart 2024 om 10:25

Ben ik het mee eens, hij heeft erg vaak veel nut wanneer hij er in komt. Jammer dat hij lang geblesseerd is geweest hij heeft menig wedstrijd beslist voor PSV.

Hij is soms best nuttig maar het blijft gewoon een hele matige voetballer. Als je hier 8-10 miljoen voor kunt krijgen, altijd doen.

6 maart 2024 om 11:32

Er is een reden waarom coaches van het kaliber Slot en Bosz, Til ongelooflijk hoog inschatten. Nee hij slalomt niet even langs 3 spelers om daarna de bal in de kruising te leggen maar druk zetten met en zonder til is echt een wereld van verschil. Samen met Luuk de Jong is het echt een koningskoppel waardoor PSV ongelooflijk veel druk op de defensie van de tegenstander krijgt en zo snel de bal weer terug heeft. Verder heeft hij natuurlijk een neusje voor de goal (in al zijn eredivisie seizoenen bij Az, Feyenoord en PSV bij minimaal 14 goals betrokken en bij Feyenoord zelfs bij 26 goals betrokken). Verder lijkt het gezien zijn interviews en algemene indruk ook gewoon een geweldige kerel om binnen de groep te hebben. Absoluut niet verkopen voor 8-10 miljoen dus.

Til is een nuttige speler vanaf de bank, maar vraag mij af of hij een niveau hoger nou echt zou aankunnen. Prima speler voor PSV, dus hij mag blijven. Tillman vastleggen deze zomer moet nu een prioriteit zijn. Wat speelt die leuk.

6 maart 2024 om 10:35

Zou eerder de prioriteit bij een cv, 2 á 3(als teze vertrekt) backs leggen.

6 maart 2024 om 12:28

Ik heb langzaam de hoop opgegeven dat PSV ooit nog de prioriteit gaat leggen bij een verdedigende versterking. Verder is Tillman vastleggen voor die afkoopsom van rond de 12 miljoen een koopje mijns inziens.

6 maart 2024 om 10:43

Ik denk dat het niveau PSV inderdaad wel een beetje zijn plafond is maar een subtopper in Italië of Duitsland is qua niveau denk ik best vergelijkbaar en het zijn toch competities waar een speler als Til goed tot zijn recht zal komen naar mijn idee.

Moet gewoon lekker blijven waar die gewaardeerd wordt. Het is een stormram met scorend vermogen a la Lex Immers, die naar mijn mening niet veel beter wordt dan dit.

Til lijkt me een ideale speler voor de Borussia Monchengladbach's onder ons, toch? Bundesliga subtop. Zie het al helemaal voor me. Hoop dat hij vertrekt bij PSV als Feyenoord supporter, scoort veel belangrijke goals.

6 maart 2024 om 10:49

Hij scoort niet alleen belangrijke goals, maar met zijn diepgang en afjagen is hij ook een hele belangrijke teamspeler.

Heeft AZ met bijna 20 mio flink gecasht indertijd.

Til zijn top ligt denk ik in de Eredivisie. Engeland of Italië zie ik hem absoluut niet slagen.

Mits hij de minuten krijgt, zal hij vast wel blijven, maar heeft nu Joey Veerman voor zich, benieuwd hoelang je ze beiden tevreden kunt houden.

6 maart 2024 om 10:40

Veerman speelt nooit op 10 en Til speelt nooit op 8. Zijn conurrentie is Saibari, Tillman en Babadi. Als je Tillman kunt kopen zou ik Til voor een mooie prijs laten gaan.

6 maart 2024 om 10:46

Kijk jij wel eens naar PSV ? Til als concurrent van Veerman zien.

Daarnaast zijn er nog meer landen als Engeland en Italie. Met zijn loopvermogen lijkt hij een ideale speler voor Duitsland. Dat is ook een competitie die veel groter is dan de ED. Maar dan krijg je de vraag (zoals deze voor bijna alle Nederlandse spelers geldt): speel je liever in de top van Nederland met mogelijk CL voetbal of ga je liever naar een grotere competitie waarin je meestal in de subtop uitkomt.

6 maart 2024 om 11:18

@superfarmers,

Ik kijk zo weinig mogelijk psv. Maar Veerman speelt vaak diep, omdat psv de aanvallende club is.

Staat op papier als nummer 6/8 , maar is vaak samen met Saibari verantwoordelijk voor de aanval.

Schouten pakt het verdedigende gedeelte op.

6 maart 2024 om 11:28

Veerman speelt op 6 als schouten in de verdediging staat en op 8 als Schouten op het middenveld staat. In het begin van de aanval staat hij eerder vaak in de buurt van de verdedigers dan dat hij diep staat. Echter komt hij ivm het aanvallende voetbal van PSV zeker ook vaak in de buurt van het strafschopgebied, maar niet zoals Til dat doet. Dus het vergelijk tussen Til en Veerman slaat nergens op.

Maar ben je niet geïnteresseerd in de ED? Ik probeer zelf wel zoveel mogelijk wedstrijden uit de ED te kijken. Dan praat het toch een stuk makkelijker mee.

Shoot me, maar dit is een type speler wat Ajax echt beter maakt. Een type Siem de Jong in zijn goede tijd. Achter de spits en duikt altijd op het juiste moment op.
Zal zeker niet haalbaar zijn omdat ze niet aan concurrentie verkopen.

Maar met Henderson, Taylor/Van Boomen er achter zou zoiets een kwaliteitsimpuls zijn.

Zullen vast wel meer typen Guus Tilletjes zijn.

Ajax gaat te vaak de grenzen over
Guus Til *niet haalbaar*
Manhoef
Destijds een van Ewijk
Matsson

Kijk eens vaker binnen de grenzen

6 maart 2024 om 11:04

@jeron, Til is een uitstekende loper, die tevens fysiek en kopkracht brengt.

Ajax heeft met Hlynsson een nog intelligentere loper, die dan wel weer fysiek en kopkracht mist. Taylor is ook een loper, en daarachter hebben ze er nog meer.

Ajax mist absoluut geen lopers imo, ze missen eerder creativiteit op die positie. Een type Babadi of een type Simons; die iets creeren vanuit stilstand en ook iemand voorbij kunnen.

Als je binnen ED wilt kijken; zou ik eerder kijken naar Moussa van Vitesse, Sahraoui van Heerenveen, Drouech van Excelsior.

6 maart 2024 om 11:06

Die Moussa van Vitesse, heerlijke pingelaar hoor maar hoe bestaat het dat mensen hem na 2 potjes al als ideale aanwinst van Ajax zien?

6 maart 2024 om 11:10

Fijn, eindelijk iemand die hetzelfde ventileert. Al die namen lees omdat een of andere analist een keer een leuke pot of actie van hem gezien heeft en gelijk worden ze aan Ajax gelinkt.

Zo'n Sahraoui is een lekker spelertje en speelde goed tegen Ajax, maar ik las hier van Heerenveensupporters dat ze zelfs daar niet altijd tevreden over hem zijn.

6 maart 2024 om 13:17

@diego_forlan, ik schreef dat ik eerder naar die spelers zou kijken dan naar nog een loper zonder creativiteit. Dat is een heel groot verschil met de ideale aanwinst.

Wat je zegt, het is nog heel vroeg, mijn punt ging dan ook meer over het profiel speler waar ze naar moeten kijken dan ik bedoelde dat ze direct een bod moeten gaan uitbrengen op de speler in kwestie. Het is de vraag of uberhaupt een van deze namen zich kan ontwikkelen tot een serieuze versterking voor Ajax.

6 maart 2024 om 11:05

@jeron,

Binnen de grenzen is weinig te halen, want Til gaat nooit veel opleveren, is een prima speler, maar niet meer dan dat. Bij Ajax speel je een ander spel dan Manhoef, van Ewijk en Matsson nu doen, andere formatie, andere druk, andere instructies.

"ajax gaat te vaal de grenzen over" ;
Zei je dat ook bij spelers als Nico Tagliafico, Dusan Tadic, Jari Litmanen, Jesper Olssen, Brian & Michael Laudrup, "showtime" Arveladze, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld,christian Erikssen, Lissandro Martinez, Wamberto, David Neres etc.etc.

Veel grote Ajax namen komen uit het buitenland, dus je moet daar blijven shoppen.

De meeste grote namen die in Nederland gehaald zijn, zijn spelers die gewoon met kop en schouders er bovenuit staken, zoals Suarez, Hunterlaar en Ziyech.

Dat zijn hele andere namen dan van Ewijk, Manhoef en Matsson, die het "leuk doen" bij hun club.

Ik ben ontzettend blij met Til die met de speelstijl van Bosz toch zeer nuttig is. Ik denk dat Til nogal eens onderschat wordt, als je zoals PSV heel hoog druk wilt zetten is een speler als Til binnen de selectie toch wel erg fijn, dat hij ook nog een neusje voor de goal heeft is helemaal lekker. Til heeft een enorme drive, zal nooit verzaken en klaagt ook niet snel als hij even buiten de basis zit, ook is hij iemand die als wisselspeler een wedstrijd die op slot zit kan doen omkeren.

Til is gewoon een topspeler hoor, hij tilde Feyenoord direct naar een hoger niveau. Volgens mij maakte hij in de laatste minuten, de doelpunt waardoor ze doorgingen in de Europese voorrondes, in de eerste paar wedstrijden van de Eredivisie besliste hij ook elke wedstrijd. Het is een speler die opstaat wanneer het niet loopt. Het zou dom zijn om hem te verkopen, hij zou Luuk de Jong kunnen opvolgen als de nieuwe leider van PSV.

Soms kun je knettergek worden van Til omdat hij simpele passjes over 4 meter verprutst en daarmee balverlies veroorzaakt of een kansrijke aanval om zeep helpt.

Maar liever kijk ik naar wat hij wel kan betekenen voor De Onzen. Met zijn loopvermogen maakt hij het de tegenstander zeer moeilijk om hem af te stoppen en verstoort hij de organisatie bij de tegenstander waarmee hij zelf meer vrijheid krijgt en anders een medespeler.
Hij is een strijder die nooit opgeeft en die als het nodig is de grenzen opzoekt of er een tikkie overheen gaat. Dat heeft elk team nodig, dus PSV ook.
En dan natuurlijk nog zijn scorend vermogen en zijn connectie met Luukluukluuk.

Er zijn dus veel meer redenen om hem zo lang mogelijk bij de club te houden, dan afscheid van hem te nemen.

6 maart 2024 om 11:09

Compleet mee eens. Als je alleen al ziet wat voor energie hij bracht in de wedstrijd tegen Feyenoord. Compleet andere type dan onze andere nummer 10’s. En past echt heel goed in het systeem bij PSV, als daarvoor ook bij Feyenoord. Zo lang mogelijk erbij houden!

6 maart 2024 om 11:19

Ja man! Dat zou luxe zijn, toch? Als we een sterk middenveld weten op te bouwen kan er af en toe eentje even op de bank om wat rust te pakken. De ene wedstrijd heb je bv Babadi nodig, de andere Guus en soms allebei en zit een ander op de bank.

Til is imand waarvan veel mensen al snel zeggen dat ie er niks van kan, maar als ie er niet bij is, dan mis je hem ontzettend. Er zijn er niet veel die kunnen wat Ons Guus kan.

Beetje vergelijkbaar met Klaassen. Ik zie hem niet echt slagen in Engeland of Italië, maar wel zeer bruikbaar in de Nederlandse top of Duitse subtop.

6 maart 2024 om 11:22

dat denk ik ook.
gewoon een prima speler voor eredivisie, en dat is ook gewoon zijn niveau en waar hij gewaardeerd wordt.

nu snap ik dat zo'n speler na een top seizoen ook buiten de landsgrenzen wil kijken... maar als het naar een absolute topcompetitie is zie ik hem niet slagen. Wordt het een club brugge o.i.d. dan wel. Maar dat is gewoon een stap opzij of zelfs omlaag vanuit Psv.

Guus Til heeft bij PSV mijn verwachtingen overtroffen, hij is belangrijk in het druk zetten en scoort regelmatig. In de speelstijl van Bosz komt hij prima tot zijn recht maar hij is niet een absolute basisspeler gebleken. Bij PSV is de concurrentie op 10 moordend en op die positie schat ik Saibari en Tillman toch hoger in, voetballend althans en scorend niet. Met Eredivisie, KNVB-beker en Europees voetbal komt Guus Til aan voldoende speeltijd toe en hij is sowieso altijd goed bruikbaar als een doelpunt geforceerd moet worden. Guus Til zit bij PSV prima op zijn plek, bij subtop Engeland of Italië komt hij op de bank terecht. Guus Til zou mogelijk goed passen bij subtop Duitsland of net daaronder, denk aan bijvoorbeeld Hoffenheim, Freiburg of Wolfsburg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren