Steijn straft speler wegens kleur voetbalschoenen: 'Roze gaat te ver'

Vrijdag, 14 september 2012 om 15:25Bart Kruyt

Maurice Steijn is een trainer van de oude stempel. De coach van ADO Den Haag heeft dan ook niets met de nieuwste voetbalschoenen, die er steeds flitsender uitzien en meer en meer kleuren krijgen. Dat weet nu ook Kevin Visser, die is gestraft voor het dragen van roze schoenen.

/

De 24-jarige middenvelder, die dit seizoen tot dusver pas een keer inviel, heeft de komende twee weken 'weekdienst' bij ADO. "Ik vind de roze voetbalschoenen afschuwelijk en dat weet Kevin nu ook, want die heeft twee weken weekdienst", zegt Steijn tegen RTV West. "Roze schoenen gaan in mijn optiek te ver en dat heb ik hem laten weten ook. Roze hoort niet op een voetbalveld thuis, eerder in het ballet."

Of Visser zaterdag in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen kan meedoen, is overigens nog twijfelachtig. De middenvelder raakte op de training geblesseerd en heeft een vraagteken achter zijn naam staan. "Het is de vraag of hij zaterdag beschikbaar is, maar ik vrees dat dat duel te vroeg komt", zegt Steijn tegen Haaglanden Voetbal.


Poll

Het is goed dat Maurice Steijn ingrijpt


Gerelateerd

Meer sportnieuws

253 reacties (laatste reactie door coco343)
14 september 2012 om 15:49

Ik vind het ook afzichtelijk, maar waarom zou fluoriscerend geel wel mogen en roze niet? Is deze trainer misschien een beetje bang dat zijn eigen mannelijkheid het niet aan kan?

Of je stelt als club heldere regels op over de schoenkleur, of je bemoeit je niet met de kleur schoeisel van je spelers.

14 september 2012 om 15:57

Die kleuren zijn uitdagend en voor mietjes. Bah. Wat ik merk tijdens onze wedstrijden is dat diegene met voetbalschoenen in roze/fel geel of wat voor felle kleuren dan ook als eerste worden 'aangepakt'. Tja, dan kies je er zelf voor. Bij de dames zou het wel ok zijn, maar niet bij mannen.

14 september 2012 om 16:01

Is dat het probleem van degene die ze draagt, of vooral van de homofoben die het een reden vinden om een schop te geven?

Ik vind het vooral jouw probleem. Als iemand roze schoentjes met fonkelende diamantjes er in aan wil doen, dan moet ie dat zelf weten. Treurig als je daar een mening over moet hebben. 'voor mietjes', bahbah.

14 september 2012 om 16:01

Wat is dat voor iets belachelijks, omdat je een bepaalde kleur draagt wordt je hard aangepakt? Sommige mensen zijn gewoon wat extraverter dan andere en willen dat hiermee tonen. Velen willen dus mensen beperken in wie ze zijn en anders ze ermee straffen.

Wat boeit het nou of hij zwart, geel, blauw, roze of indigo violet kleurige schoenen aan heeft. Vind het sowieso achterlijk als je iemand daarom juist gaat opzoeken.

14 september 2012 om 16:04

dan kies je er zelf voor? wat is dit voor een onzin. alsof iemand vraagt om een pak slaag of om een harde tackle als hij een kleurige schoen draagt. dit is gewoon onzin.

als die gozer roze voetbalschoenen wilt dragen moet hij dat lekker zelf weten. zolang die toch een goede wedstrijd speelt. goed aanwezig is op de training en doet waar hij voor komt dan snap ik het probleem echt niet.

14 september 2012 om 16:04

Wat grappig dat we in een tijdperk leven dat we ons afvragen waarom voetballers niet gewoon uit de kast kunnen komen en dat simpele figuren als Steijn en meerdere mensen hier precies aangeven waarom...

14 september 2012 om 16:17

Je weet natuurlijk zelf ook de mensen die Homo's uitkotsen hetzelf zijn maar nog niet onder ogen zien. Kleuren zijn voor iedereen dat iedereen hier nog ouderwets is en niet inzien dat de kleur roze voor iedereen is dat is jullie probleem.

14 september 2012 om 16:48

Omdat Geel goed combineert met de clubkleuren van Ado, daar zou ik dus nog wel begrip voor hebben, maar je moet er toch niet aan denken dat iemand dat groen/gele shirt van ADO aantrekt en daaronder, roze schoenen aandoet ..

14 september 2012 om 16:51

@duifmeneer:
Nee, het is inderdaad een regelrechte fashionramp. Maar dat is nog geen reden om het als trainer te verbieden. Een cursusje kleuren combineren is misschien een beter idee.

14 september 2012 om 17:06

Je kiest er inderdaad zelf voor en dat moet ook iedereen zelf weten. Echter, gewone zwarte schoenen zijn zo goed als niet meer te vinden!!

14 september 2012 om 17:10

Eens met Hoppa!, wat een tegenstrijdigheid, zeg dan gewoon dat geel etc. niet mogen en stel als regel dat iedereen gewoon op zwarte schoenen speelt, dan vind ik het prima, ik houd ook niet van die lelijke kleuren. Maar roze mag ineens niet, terwijl geel etc. wel mag ineens wel?! Gevalletje homofobe Maurice Steijn?

14 september 2012 om 17:32

bepaalde kleur????
het is Roze!!!!
zoals johan derksen al zei dit kan niet!!
hy heeft my dag vandaag gemaakt what the fuck is er met mense aan de hand???
mense moete een voorbeeld neme aan maurice serieus
alle kleure kunne wel
maar Roze!!
maat dan moet je maar naar roze maandag in tilburg gayparade

14 september 2012 om 17:41

Dit ga je toch hopelijk niet menen. Wat is er mis met je dat je diegene dan als eerste aan gaat pakken vanwege zijn schoenen . Dat je daar in een wedstrijd al mee bezig bent welke tegenstander welke schoenen anheeft. En het dan nog voor mietjes noemen ook. Bedank dat je me een mietje vind dan ook gelijk erbij. En nee daar kies je niet zelf voor die idioten die daar iemand om aanpakken kiezen voor die rare onzin van ze

14 september 2012 om 17:41

calcio italia, prima schoenen en nog zwart ook.

14 september 2012 om 17:49

vraag aan jou; als jij later voor een bedrijf werkt waarin je gekleed moet gaan in een pak, ga jij dan roze schoenen aantrekken ? ook als iemand die een leidende functie over jou heeft zegt dat hij dit niet wil hebben ? dan ga jij nog steeds met roze schoenen aanlopen ? dat heeft helemaal niets te maken in met mensen beperken in wie ze zijn. Dat heet gewoon representatie naar buiten toe, Kevin Visser kan buiten zijn werk (ado) dragen wat die wil en zijn wie die wilt zijn.

14 september 2012 om 17:52

@hoppa tuurlijk, regels zouden veel duidelijker zijn. Maar als Steijn in de loop van het seizoen alsnog wil dat iemand geen roze schoenen draagt dan heeft die speler daar maar aan te luisteren, ik vind daar niks geks aan. Als mijn baas wilt dat ik mijn pet afzet, dan doe ik dat.

14 september 2012 om 18:48

Is 't niet veel nichteriger dat we iemand beoordelen over zijn uiterlijk in plaats van op zijn kwaliteiten? Want voor een land dat beweert dat je helemaal jezelf kan zijn, plaatsten we toch verdomd veel mensen in hokjes vanwege een kleur schoenen.

14 september 2012 om 18:49

@ Ecktsjaak026

Als jij gaat voetballen kijk je van te voren wat voor tegenstanders het zijn. en als dan iemand met roze schoenen loopt, dan valt dat gewoon op. heeft niks met studeren van voetbalschoenen te maken. zoals jij zegt.

On: Ik ben gewoon van de zwarte voetbalschoen. maar als iemand anders een andere kleur wilt, moet die lekker zelf weten

14 september 2012 om 19:28

@duifje
Ik ga geen roze schoenen aantrekken onder een pak. Ik vind dat helemaal niet mooi. Maar een roze stropdas of blouse is geen probleem.

Ik denk trouwens dat mijn baas er geen probleem van zou maken als ik wel roze schoenen aandeed. Zou ze niet durven, veel te bang dat ik ga solliciteren...

14 september 2012 om 19:50

@duifmeneer: Ik weet niet in welke organisaties jij rondloopt, maar er zijn er heel weinig waar nog over iets gezegd wordt over kleding, mits het niet in gedrang komt met veiligheid. Hoeveel mensen lopen er wel niet rond met roze overhemden, roze stropdassen, of een roze binnenvoering van een pak, waar jij aan refereert? En managers, zoals een trainer, hebben daar niets over te zeggen.

Als een bedrijf dan al wil dat een werknemer omwille van representatieve gronden een bepaalde kleur draagt (zoals het feit dat voetballers van een club hetzelfde tenue dragen) dan levert het zelf die kleding.

Mocht zelfs dat niet het geval zijn dan wordt dit aan een werknemer voordat deze in dienst treedt kenbaar gemaakt (zoals regelmatig in de horeca gebeurd) en helemaal niet gedurende het seizoen, wat in dit geval gelijk staat aan gedurende een dienstverband.

14 september 2012 om 19:55

Wat een onzin. Die spelers nemen gewoon altijd het nieuwste model van het merk dat ze het liefst dragen. Deze jongen draagt dus nike en die roze zijn de nieuwste, mensen die roze dragen zijn echt niet altijd homo ofzo.

14 september 2012 om 20:18

M0kerr inderdaad, wat is er met mensen aan de hand? ze zijn tegenwoordig te dom of te lui om gewoon de letter "n"aan hun zin toe te voegen! simpele ziel...

15 september 2012 om 04:24

Ik sta centraal achterin en als jij ijdel genoeg bent om roze schoentjes aan te doen moet je niet gepikeerd zijn als ik je aanpak. Dat heeft niets met sexualiteit te maken, maar met het feit dat voetbalschoenen zwart dienen te zijn...

16 september 2012 om 14:21

Wat heeft roze nou weer met homo te maken?

Het gaat om de kleurcombinatie: geel, groen, roze?!
Gewoon zwart, desnoods geel, groen of wit, maar dat is het wel.

14 september 2012 om 18:00

Ik vind het echt belachelijk en totaal niet goed. "roze hoort niet op een voetbalveld thuis, eerder in het ballet" is een seksistische en ouderwetse opmerking, die niet echt getuigt van tolerantie. Ik ga niet zo ver om het homofoob te noemen, maar het is van de zotten dat 'ie het over ballet heeft. En ook nog een 'straf' oplegt hiervoor....

14 september 2012 om 18:27

@El Patricio

Wat is heel goed? Het maken van een misselijkmakende anti-homo opmerking? Het verbieden van het dragen wat je zelf mooi vind? Kom op zeg, dit is gewoon te belackelijk voor woorden! Als ik de baas was bij ADO was die Steijn eruit gevlogen, wat een ontzettend belachelijke onzin kraamt deze homofoob uit zeg, sjonge jonge, die hoeven we dus ook niet meer serieus te nemen.

14 september 2012 om 18:52

Het word tijd dat spelers weer eens opvallen door de kwaliteiten die ze bezitten, niet door afschuwelijk "ronaldo" gedrag. Visser kan nu zijn sportieve revanche nemen door er een paar in te knallen.

14 september 2012 om 19:33

@El Patricio

Zonder de media weet je sowieso niets van hun gedrag. Dat jij je er druk om maakt is waardoor ze opvallen, daar kunnen hun ook niets aan doen. Misschien is het eens tijd dat jij alleen op hun voetballende kwaliteiten gaat letten, zoals iedereen die in de 21e eeuw leeft inmiddels al doet. Dat je Ronaldo hierbij betrekt doet je trouwens alleen maar zieliger lijken.

"visser kan nu zijn sportieve revanche nemen door er een paar in te knallen."
Op het moment dat hij dat doet hoor je ook niemand meer over zijn rose schoenen.

14 september 2012 om 22:27

"op het moment dat hij dat doet hoor je ook niemand meer over zijn rose schoenen." Daarom juist!?

15 september 2012 om 11:01

Ik bedoel daarmee te zeggen dat het nogal hypocriet is.

ON: Steijn maakt zichzelf hier compleet belachelijk mee, wat is er mis met roze schoenen?

Snap ook niet waarom een middelmatige speler bij Ado de vedette wilt uithangen met roze schoentjes. Dat is iets voor C Ronaldo!

14 september 2012 om 15:44

nee bijna elke speler loopt op die schoenen niet alleen CR , ze zijn zelfs in Fifa 13!

14 september 2012 om 16:03

Ook gewoon belachelijk dat soort schoenen, CR7 zou het ook niet moeten mogen, maarja het is nou eenmaal het moderne voetbal..de kledingmerken maken de sport lichtelijk kapot!

14 september 2012 om 16:34

haha, die felle kleurtjes maken de sport niet kapot. zelden zoiets belachelijks gelezen xd

die italianen spelen zelfs in roze tenue's

14 september 2012 om 17:54

Mensen die zich druk maken om wat anderen dragen maken de sport kapot
Zij leggen de aandacht erop

Als de speler er lekker op speelt en zich er comfortabel in voelt, wat is er dan mis mee.
Plus wat is er mis met ballet?

Duidelijk ouderwetse aanpak ja, ik denk aan antiek zelfs, en niet als "gouwe ouwe".

21e eeuw en nog zo macho...

14 september 2012 om 15:44

Waarom is dat voor C. Ronaldo? Zijn opvallende schoenen alleen voor de elite? Waar gaat het over. Het ziet niet uit, maar hij moet het toch lekker zelf weten, als hij maar goed voetbalt.

14 september 2012 om 15:49

Roze schoenen zijn voor ijdele vedettes op het veld. Net als dat ik het belachelijk vond toen Leroy Fer en nog wat gappies tijdens de warmlooptraining met Uggs gingen rondlopen.

14 september 2012 om 15:54

Ik snap echt niet wat de heisa is, behalve dat hij het verbied. Het is niet dat ik het zelf zou gaan dragen, ik heb alleen zwarte schoenen gehad en een keer wit met een beetje rood. Ik heb ook liever dat ze het bij het tenue afstemmen, want ik zie het niet mooi passen bij Groen en Geel van Ado.

Roze schoenen zijn voor ijdele vedettes. Ik snap de link niet? Als de bakker op de hoek die schoenen mooi vind, dan koopt hij ze en draagt hij ze, moet hij daarom eerst een vedette zijn en anders mag hij ze niet dragen?

Of ze uggs dragen, teenslippers of klompen, maakt toch geen bal uit als ze het op het veld wel laten zien toch?

Als je nou kleding voorschriften had waar je je aan te houden had.. Ik heb hiermee een beetje het gevoel dat mensen dingen willen uitbannen, zo krijg je bijvoorbeeld nooit zijn zoals je werkelijk bent in de voetballerij.

14 september 2012 om 17:44

@che

Het idee om anders te willen zijn en met strakke haartjes en roze schoenen te lopen geeft het gevoel bij mij(en ook al is dat niet zo) en bij vele anderen dat hij zichzelf overschat dus een extra tikie mee krijgen als ze je voorbij gaan.
Zo gaat dat gewoon.

Ik heb een paar van je posts gelezen en ben tot een conclusie gekomen dat je heel naief bent... Je doet me denken aan m'n zusje.

14 september 2012 om 17:58

ik snap de link tussen ijder zijn en arrogantie niet.

Velen hebben het in combinatie, vaker in combinatie met onzekerheid
maar veruit het vaakst is de link op helemaal niets gebaseerd.

Of een speler nou een hanenkam van 3 meter draagt of bruine tanden heeft, hoe lelijk je het ook kan vinden, wat boeit het, kijk je voetbal niet voor getrap tegen een bal in plaats van wie de beste schaap is?

14 september 2012 om 19:07

Nou, dan is je zusje vrij verstandig zo te horen, haha

Even zonder dollen. Het wekt misschien wat irritaties op, maar ligt dat aan jezelf of aan degene die ze draagt. De helft van de tijd ligt dat aan jezelf. Er zijn zat jongens die geen attitude hebben van hier tot Tokyo. Indien een gebeurtenis frequent herhaald wordt betekent niet dat het een gegeven is.

Er zijn zoals gezegd zat voorbeelden die zichzelf overschatten, maar sommige vinden het gewoon mooi om ze te dragen, voelen zich er goed bij.

Ik ben misschien naief dat ik het goede in veel mensen zie, dat ze iedereen in hun waarde laten, maar helaas is dat niet zo.

Het is wat Ri Spro zegt. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, voetbal gaat om voetbal, niet om individuen.

14 september 2012 om 15:51

Nike en Adidas maken die toch gewoon. Kan je in elke sportwinkel kopen.

14 september 2012 om 17:34

? ik zag bij het nederlands elftal een stuk of 7 mensen ermee rondlopen, net als bij PSV ook. Allemaal roze. Ik heb er niks op tegen, heb zelf die preditors van adidas, die blauwe die V Persie ook heeft :P dat vind iik nog wel kunnen :B

14 september 2012 om 18:44

@kx22

Dus je mag alleen rose schoenen dragen als je een vedette bent? Waar slaat dat op? Als hij ze toch mooi vind, waarom mag hij ze dan niet dragen? Dat slaat gewoon helemaal nergens op. Ze moeten Steijn voor straf de rest van het jaar in een rose pak langs de kant neerzetten, dan weet hij ook weer dat het inmiddels de 21e eeuw is en iedereen wordt getolereerd. Straf voor rose schoenen, kom nou!

wat een held! haha

Aan de ene kant begrijp ik hem wel, het is een mannensport en het ziet er niet uit!
Maar aan de andere kant: Laat die jongen nou, als hij goed speelt in die schoenen, laat hem dan lekker.

14 september 2012 om 15:44

En Roze is niet voor mannen? Als hij zich er fijn bij voelt, waarom niet?

14 september 2012 om 15:55

Dat klopt, als hij zich erbij inderdaad goed voelt moet het geen probleem zijn.
Maar ik vind die straf die hij daarvoor krijgt een beetje overdreven, hij kan ook gewoon zeggen dat het er niet uit ziet.

Ikzelf vind het ook niks als ik spelers van FC Groningen zien lopen met gekleurde voetbalschoenen, echt vreselijk gewoon.
Maar dat is mijn mening.

14 september 2012 om 16:00

Roze is niet voor mannen nee....

14 september 2012 om 16:03

Ik zal zelf nooit iets rozes aantrekken omdat ik het geen mooie kleur vindt en het ook niet kleurt bij mijn ogen .

Maar in elke herenkledingzaak hangen gewoon roze kleren. Dus inderdaad, roze is ook voor mannen. Misschien lopen sommige mensen hier nog 10 jaar achter op modegebied.

14 september 2012 om 16:03

Waarom niet kx22?
Waarom is roze niet voor mannen?

Is lichtblauw dan ook niets voor dames?

Er zijn mannen die roze mooi vinden, dat zijn hetero's, homo's en bi's. Wil je dat gaan beperken? Je wilt juist mensen beperken om wie ze zijn, wat ze willen dragen?

Heb je problemen met mannen die gewoon zichzelf durven te zijn, die als ze roze willen dragen, dat ze dat dragen?

14 september 2012 om 17:08

Haha Che, kom op man, ga nou niet de moraalridder uithangen. Roze is een vrouwenkleur, daar hoef je toch niet moeilijk over te doen. Ga nou niet alle homo en bi-gezeur erbij halen.

14 september 2012 om 17:36

ach rot op man. Dus bij utrecht zijn het allemaal vrouwen wanneer ze uit spelen? Ik heb zelf ook maar een licht roze shirt, maakt dat mij homo? Want ik kan je een ding vertellen, ik ben 100% hetero.

14 september 2012 om 18:03

Daar wordt het wel degelijk aan gelinkt, velen komen met spoedig met die uitspraken als mannen 'vrouwelijke' dingen doen...

Dat dit soort dingen nog steeds als vrouwelijk wordt gezien is wel erg spijtig. Is een afspraak decennia geleden gemaakt waar mensen als simpele schapen zich door laten horden.

Als je roze mooi vindt, moet je dat niet negeren omdat je dan niet mannelijk zou zijn.

Als je dan mietje of iets dergelijks genoemd wordt, dan is dat het mentale gebrek van degene die het zegt, niet die het draagt.

Ga zo door, Che

14 september 2012 om 18:04

@supervos, ik vind jouw opmerking ech tniet normaal. Che zegt gewoon dat als mensen dat mooi vinden ze dat lekker mogen doen. Roze een vrouwenkleur? Kom jij uit de jaren vijftig ofzo? Ik ken genoeg vrouwen die roze verschrikkelijk vinden! Moeten we allemaal met bloemetjes in ons haar rondlopen en jouw supervos t-shirt strijken??

14 september 2012 om 18:13

Roze kleding is voor de super hetero. Die zijn niet bang dat mensen denken dat ze homoseksueel zijn/

On: Tsja sommige trainers zijn zo. Van mij mag hij roze schoentjes dragen. Vindt het er niet uitzien maar het is zijn leven, zijn keuze.

14 september 2012 om 18:49

Supervos,

Ik haal het er niet bij, ik leid dat af uit de reactie van de trainer van ADO Den Haag. Ik heb ook de indruk dat enkele gedeeltelijk of helemaal voldoen aan het stereotype wat op de tribunes zit en allerlei verwijzingen roept.

Je moet het niet zo zwart op wit zien. Tegenwoordig is het doodnormaal dat mannen ook roze dingen dragen. Of het goed of slecht uit ziet, dat is niet het punt.

Dat andere gaan verbieden dat je zoiets niet mag dragen, omdat het 'verwijfd' uit ziet, dat komt gewoon heel erg over als homofoob. En juist dat wil ik dichter bij elkaar brengen. Ik heb vrienden en bekenden die vallen op hetzelfde geslacht, het zijn echt geweldige mensen die helemaal niets anders zijn dan hetero's.

ik wil juist dat iedereen hetzelfde behandeld wordt. Er wordt iets verboden met een link naar vrouwelijke mannen of mannen met een andere geaardheid dan hetero's. Als hij nou gewoon gezegd had dat het helemaal niet uitzag omdat het tenue totaal anders is, dan had ik het begrepen, maar hij verbied 1 kleur en daarmee beperk je beperk je toch een grote groep door de uitspraak die hij doet. Hij vind dus dat voetbal alleen is voor 'echte' mannen. Het is maar een bekrompen visie van een man, maar er zijn helaas nog velen die ook zo denken.

14 september 2012 om 18:51

Nou wil ik niet heel lullig doen hoor. Maar ik heb ook een roze shirt, ik heb zelfs een roze stropdas voor op kantoor. Mijn baas heeft ook een roze stropdas. Zal ik je sterker vertellen, ik draag ook (uiteraard niet op kantoor) oorbellen. ook heb ik gel in mijn haar. Maar ik homo? Nee sorry, dacht echt totaal niet..

14 september 2012 om 19:42

@kx22

Dus ik ben ook geen man omdat er een donkerpaars t-shirt in mijn kast ligt? Houd toch op man! Kleuren zijn sowieso niet gekoppeld aan je geslacht, dat zijn alleen je geslachtsorganen, zoals iedereen die de basisschool met een 4 of hoger gemiddeld heeft afgerond weet. Want vertel mij eens, waarom zou een man geen roze mogen dragen? Omdat jij vind dat het er niet uit ziet? Dat zou pas belachelijk zijn!

Wat een onzin, een voetballer is toch vrij om the dragen wat hij wil. We leven hier niet in Noord-korea.

Als hij roze nou even mooie kleur vindt. En met het argument: "past niet hij het tenue", mag je ook rode, grijze, paarse boycotten.

14 september 2012 om 15:44

Echt een te domme actie voor woorden als je het mij vraagt! Van van Steijn he. Wat ben je dan een idioot als je als professionele trainer je spelers hierom gaat straffen. Dat moet die gozer toch lekker zelf weten

14 september 2012 om 15:44

Idd. En wat nou als Visser Homoseksueel is en zelf gewoon heel graag roze schoenen wil dragen? De mond vol van respect op de voetbalvelden, maar de eerste de beste trainer straft een jongen die misschien ruiterlijk uitkomt voor zijn geaardheid!

En waar trek je de grens? Roze niet, paars wel?

14 september 2012 om 15:50

Ik vind die roze schoenen vet, maar het staat ook voor, ik zoek aandacht!

14 september 2012 om 16:45

En wat nou als Visser heteroseksueel is en gewoon graag roze schoenen wil dragen?

Op zich moet iedereen natuurlijk zelf weten wat voor schoenen hij draagt, maar de club heeft natuurlijk wel wat te zeggen over het tenue...

14 september 2012 om 16:01

Daarom staat er in de tekst dat Steijn van de oude stempel is. Probeerde dat maar eens 40 jaar terug te dragen!

14 september 2012 om 16:12

Ja, maar we leven niet in 1972, we leven in 2012. Het leven is veranderd, de maatschappij is veranderd, je kunt het niet vergelijken. Je hoeft niet meer aan allemaal normen en waarden van bepaalde zuilen te voldoen. Het is een consumptiemaatschappij met groot oog voor het individu, als je dat gaat verbieden dan ga je dus regelrecht tegen de heden daagse normen en waarden.

14 september 2012 om 17:12

@che

Soms is het juist vereist om bepaalde gewoontes te veranderen. Een man wordt je onder andere op basis van je gedrag. Mannen die zich vrouwelijk gedragen maken zich schuldig aan abnormaal gedrag. Mannen gedragen zich immers over het algemeen mannelijk. Daar zijn ze mannen voor. Vica versa geldt dat voor vrouwen. Kijk naar rugby. Een echte mannensport waarbij mannelijkheid wordt gerespecteerd. Waarom mag mannelijkheid niet centraal staan binnen het voetbal? Dit is allemaal de schuld van viezeriken als C.ronaldo en Beckham.


14 september 2012 om 17:30

Dat je Cristiano Ronaldo en David Beckham al viezeriken noemt, dat betekent al weinig goeds. Ze verzorgen zich gewoon goed en verdienen hier ook bakken met geld mee, maar zou jij niet hetzelfde doen als jij er zo uitzag?

Er zijn inderdaad ook mannen die zich wat meer vrouwelijk gedragen, maar wat is daar mis mee? Vind je dat zo erg dan? Je kan iemand toch niet gaan verbieden om te zijn wie hij is, of om zich zo aan te passen dat het maar wel gepruimd wordt door de meerderheid? Wat is de definitie dan van een man. Is er maar een mogelijkheid goed?

Voetbal is een hele barbaarse sport, vooral als je soms de supporters allemaal verwijzingen naar elkaar, naar spelers en naar de arbitrage hoort roepen. Het is een sport met emotie, dat is oke, maar het moet niet zo ver gaan dat sommige gewoon een dubbel leven gaan leiden omdat het niet door andere mensen niet gewaardeerd wordt? Als je dat in dictoriale landen misschien zou doen, of in Arabische landen waar het per wet verboden is (wat ook belachelijk is), ja dan zal je wel moeten, maar in een tolerant land als Nederland zou dat toch niet zo moeten zijn.

Mensen in de voetballerij willen dat het homofoob-gedrag verdwijnt, maar zo te zien is nog lang niet iedereen er klaar voor.

14 september 2012 om 19:52

@kx22

40 jaar geleden luisterde iedereen ook nog naar een heel ander soort 'muziek'. 40 jaar geleden reed iedereen in alles behalve milieuvriendelijke auro's waardoor er nu dus mooi een gat in de ozonlaag zit. 40 jaar geleden kreeg je nog klappen als je telaar op school kwam. Wil je echt nog terugdenken aan die tijd? Sorry hoor, maar die tijd was gewoon een rottijd vergeleken met waar we nu in leven. Dat je daar nog aan terugdenkt zegt meer over hoe je zelf in het leven staat dan over de kleur schoenen van een voetballer. Hetzelfde geldt voor Steijn, zelfs in een bejaardetehuis zijn ze moderner.

14 september 2012 om 19:54

@mattheus

Een man ben je op basis van je geslachtsorganen, niet op basis van je gedrag. Wat is dat nu weer voor een belachelijke opmerking? We leven in de 21e eeuw ja, daar zijn we niet meer zo homofoob. Zelfs de pvv is toleranter dan sommigen hier, waaronder Steijn.

Waar slaat dit op. waar bemoeid die trainer zich mee. Heeft hij niks beters te doen. Oud wijf.
Als die speler dat mooi vind moet hij dat doen. je leeft in een vrij land.
Staat niet in de bijbel dat of koran dat roze schoenen verboden zijn op het voetbalveld.
Zoals is de mode trend nou eenmaal tegenwoordig.

Dus de shirts van Palermo ook niet?

14 september 2012 om 15:49

Zulke shirts zijn juist uniek en heel herkenbaar. Het is wat anders dan het Root Wit, Zwart Geel wat hier in Nederland heerst.

Hier heeft hij helemaal gelijk in! Als voetballer roze schoenen dragen, dat gaat veel en veel te ver. De jaren dat voetballers echte mannen waren zijn allang voorbij en daar hebben we ons bij neer te leggen, maar dit slaat compleet nergens op. Voetbalschoenen moeten zwart zijn, klaar. Goed bezig, Steijn!

14 september 2012 om 15:43

Veel en veel te ver. Doe even normaal man. Een roze schoen...nou de wereld vergaat hoor!

14 september 2012 om 15:46

nee de wereld vergaat niet, maar ik vind het gewoon belachelijk. Voetballers met clownsschoenen gaat in mijn ogen te ver, daarmee maak je de voetballerij belachelijk.

14 september 2012 om 15:49

Net als het kapsel van Sana, het dansje van Serero en de kop van Vertonghen maar het mag allemaal!

14 september 2012 om 15:52

@studiowolk

Jij verdient een groen randje!

14 september 2012 om 15:56

ook daarmee ben ik het eens hoor, alleen met die kop van Vertonghen maak je jezelf belachelijk. Ik vind ook dat kapsels van voetballers gewoon normaal moeten zijn en dat je doelpunten gewoon juichend moet vieren en niet met een raar dansje of je schoenen poetsen.

14 september 2012 om 16:02

Jij maakt jezelf belachelijk door te vinden dat spelers niet hun eigen kapsel of schoenkleur , hoe ridicuul ook, mogen kiezen...

14 september 2012 om 16:47

@ajaxaddict
Ik ben het helemaal met je eens maar het is nu eenmaal niet meer terug te draaien allemaal. Spelers verzinnen steeds belachelijkere manieren om een doelpunt te vieren en doen er alles aan om zoveel mogelijk op te vallen. Het zal in de aankomende jaren ongetwijfeld nog wel gekker gaan worden.

14 september 2012 om 17:00

Maar wat jij normaal vind, kan iemand anders niet normaal vinden of andersom. In andere culturen of maatschappijen is het vieren van een doelpunt met een dansje wel normaal, en zolang een voetballer goed voetbalt is zijn uiterlijk niet belangrijk. (en ookal voetbalt hij niet goed, dat hoort het ook niet belangrijk te zijn)

14 september 2012 om 18:05

Haha mooi gezegd en helemaal waar!

14 september 2012 om 15:43

Inderdaad, ik vind zwarte schoenen ook veel mooier. Maar wat me helemaal mooi lijkt is dat de voetbalschoenen in dezelfde kleuren zijn als het tenue.

14 september 2012 om 15:47

Helemaal mee eens. Hulde voor Maurice Steijn, daar kunnen de andere trainers nog iets van leren. Het is al een schande dat tegenwoordig zwart/witte voetbalschoenen een zeldzaamheid zijn in een sportzaak. Overal die felgekleurde rotzooi met felgeel, gifgroen of knalblauw, afschuwelijk. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.

14 september 2012 om 15:53

Volgens mij is dat zo omdat Nike, Adidas en andere sportmerken die zo maken. Als je graag de nieuwste voetbalschoen wil kopen is die nu eenmaal vaak in een felle kleur.

14 september 2012 om 16:07

Wat zijn echte mannen volgens jou dan? Mannen die met spierballen rollen en iedereen de koppen inslaan? Wat maakt het uit wat die jongen voor kleur schoenen aan heeft. Ben je zelf soms bang voor je mannelijkheid?

15 september 2012 om 13:56

Ga toch in een bejaardentehuis zitten waar je jou ''echte'' mannen kunt zien die wél weten hoe het hoort. Als je roze wilt dragen moet je dat doen. Waarom gaat het te ver? Waarom mogen voetballers geen roze schoenen aan? Omdat Ajaxaddict, Maurice Steijn en een hele hoop andere ''echte'' mannen vinden dat het niet hoort. Doe toch normaal man, roze is een van de meest gedragen kleuren van de afgelopen jaren onder de mannen.

Wat een jankert!
Laat ze toch lekker op roze schoenen spelen als ze dat willen.
Tijden veranderen..

Ik vindt roze schoenen ook niet bepaald mooi gele en groene kunnen nog maar roze?

Ik verbaas mezelf er ook wel over. Zijn spelers allemaal kuddedieren dat ze allemaal op felgekleurde schoenen willen spelen?

Geel, oranje, roze.. Tegenwoordig zie je bijna niet anders.

Welke echte vent wil er nou met die kleuren schoenen spelen?
Ik geef Steijn wel gelijk in deze.

14 september 2012 om 15:55

Dat zijn nieuwe modellen waar maar één of twee kleuren van zijn. Alleen maar felle, dat is de trend. Ik vindt het ook niks maar, van mij mogen ze het lekker zelf weten. Anders kan je tatoo's en rare kapsel ook afschaffen. Ieder zijn ding. Net als dat ik het niet mooi hoef te vinden.

Wat een onzin! Als je niemand bestraft op het dragen van gekleurde schoenen maar wel iemand die roze draagt ben je een zak hooi en dien jezelf bestraft te worden...

Dus omdat Hij die kleur niet mooi vind mag iemand die niet drafgen. Wtf! waarslaat dat op. Als iemand Roze voetbalschoenen wil dragen dan moet die dat vooral doen! Of het een mannensport is of niet dat maakt geen reet uit! Mensen moeten eens kappen de kleur roze aan het vrouwelijke te verbinden.

Wat maakt het uit wat voor schoenen hij draagt. Het ziet misschien niet uit, nu ik het me inbeeld bij het groen geel van ADO echt verschrikkelijk, maar als hij goed voetbalt is t toch geen probleem?

Ik heb ook liever dat ze allemaal wit of zwarte schoenen aan hebben, een beetje wat bij het tenue past. Als iemand roze mooi vind, fijn dan. Dit is niet geheel homofoob, maar het lijkt er wel erg op.

Wat denkt deze man wel niet? Zo maak je je echt niet geliefd bij je selectie hoor! Ik ben ook geen fan van die kleur, maar wat dan nog? Laat die jongen lekker zelf beslissen over zijn eigen voetbalschoenen.

En zo is het! Gewoon lekker voetballen op de copa's mundial of de puma king! Zwart met wit logo! Voetbal is toch een mannensport en geen catwalk...

Wat een onzin, ik snap dat de oudere generatie het onzin vindt om die kleuren te hebben op je voetbalschoen. Maar om hem ervoor te "straffen" vind ik ook wat ver gaan. Ook al is het maar een dom strafje. br Wat maakt het verschil tussen roze en bijvoorbeeld lichtblauw? Kom op, roze is niet meer alleen voor meisjes zoals vroeger. Ga met de tijd mee! br

Ironisch genoeg wordt er onder dit artikel reclame gemaakt voor de Adidas Predator schoen..

Als spelers ongestraft van die achterlijke dansjes mogen doen of zichzelf een debiele streep haar op hun hoofd mogen laten aanmeten mogen ze toch ook wel zelf weten welke kleur schoenen ze aandoen?

Tja op zulke schoentjes kun je wat sneller een schop verwachten! Zal t ook de reden zijn van de blessure....

Ik was ook altijd wel van de klassieke schoenen, maar ik heb helemaal geen problemen met schoenen in de kleuren van de tenues. Dus als iemand bij Ado Gele of Groene schoenen draagt, vind ik het nog wel iets toevoegen.
Die achterlijke kleuren die in fel contrast staan met de kleuren van het tenue is echter alleen een sponsortruck zodat iedereen weet welk merk het betreft. Ik begrijp dat sommige spelers hiervoor goed betaald worden door de sponsor, maar een middelmatige speler als Visser lijkt me niet.

Een man naar mijn hart! Ik heb zelf ook niets met al die gekleurde schoenen en vind het er allemaal steeds verwijfder uit zien met al die felle kleurtjes.

Wanneer ik iemand met fel gekleurde schoenen tegen kom op het veld klets ik er toch net even iets harder in dan bij een ander.

14 september 2012 om 18:04

@ Afca_rsd

"wanneer ik iemand met fel gekleurde schoenen tegen kom op het veld klets ik er toch net even iets harder in dan bij een ander"

De Matador vs stier.

Je weet al waarschijnlijk hoe de stier afloop. Dood!..... oftewel van het veld af

ik snap Steijn wel, maar je kan toch ook gewoon uitleggen dat je het niet accepteerd en bij de volgende keer een straf uitdelen, want dit komt op mij over dat hij direct een straf heeft gekregen.
Maar uiteindelijk draait het om prestaties, en of dat nu op roze gele bruine of groene schoenen zijn dat maakt eigenlijk niks uit.

Ik snap dat het geen kleur is (een gay kleurtje dan) maar om iemand te straffen is bullshit. En ik vrees dat als die speler tegen gaat werken hij ook nog gelijk krijgt want ado zal vast niet ergens hebben staan dat dit niet mag.
Ik vind het ook geen kleur, maar als die zijn werk professioneel doet, lekker laten doen

het rare is dat men dus allemaal verschillene kleuren schoenen heeft in den haag, maar dat deze jonge nu gestraft word voor roze schoenen.

haha steijn zal dus nooit de trainer van palermo worden

weet iemand of alleen roze niet mag of dat al die rare felle kleuren niet wil hebben?? zou ik toch wel raar vinden als een speler wel op paars, geel, oranje of rode schoenen mag spelen maar niet op roze

Top actie! Ik erger me ook dood aan allerlei middelmatige spelers die de vedette uit gaan hangen o.a. door gekleurde schoenen.

Als je er elk seizoen 30 inschiet dan kun je, wat mij betreft je kleur schoenen uitkiezen. Maar als je een middelmatige voetballer bent, met niet eens een basisplek, dan niet! Verdien het eerst maar eens..

Bovendien kan ik me voorstellen dat het als een rode lap kan werken op je tegenstander die eerder de behoefte zal hebben om een 'roze schoenen dragertje' over de reclameborden te trappen. Ook niet goed voor je gezondheid dus! Steijn neemt hem dus alleen maar in bescherming.

14 september 2012 om 15:57

Je gaat vedette trekjes tonen doordat je kleurrijke schoenen draagt? Leg me dat verband eens uit.

Je zegt dus in werkelijkheid dat het alleen voor toppers is om te mogen kiezen. Is hetzelfde als je de 'elite' van Nederland dingen toestaat, maar de gewone burger dingen verbied omdat ze het niet zouden verdienen. Je moet alle voetballers gewoon gelijk behandelen. Messi als Geert den Ouden en C.ronaldo als Kevin Visser.

14 september 2012 om 16:56

Jonge, ik word een beetje moe van jou je zit maar heeltijd hetzelfde geblaat te verkondigen. Als je zelf voetbalt weet je ook wel dat de 'vedettes' vaak zulke schoentjes dragen en de harde werkers gewoon op zwarte kicksen spelen, kun je wel de heletijd vragen over gaan stellen maar dat is gewoon zo, een soort ongeschreven regel.

14 september 2012 om 17:22

Nou ik heb ook genoeg voetballers gezien die het kochten omdat ze het mooi vonden, terwijl ze totaal niet konden voetballen. Het is ook wat ik hier en daar heb geschreven dat het extraverte spelers zijn die het kopen.

Er wordt verboden om zulke schoenen te dragen bij ADO omdat het teveel op ballet lijkt, wat volgens vele alleen mensen die homoseksueel zijn zouden doen. Ik vind het schandalig dat er nog mensen niet zo ruimdenkend zijn, met zoveel vooroordelen, we leven in 2012 en niet meer in de jaren 50/60.

Als hij nou had gezegd dat het er totaal niet uit ziet omdat het niet bij het tenue past, maar hij verbied de kleur roze, dus hij verbied indirect ook homoseksuelen, want die zouden niet bij het voetbal horen, omdat het geen echte mannen zouden zijn.

Je wordt moe van mij, dat geloof ik graag, maar dit is een morele kwestie, maar voetbal is helaas meestal geen zaak waar hersenen bij gebruikt worden, op het veld niet en op de tribunes niet. Desondanks is het volkssport nummer 1 in Nederland en we zouden eens niet zo prehistorisch moeten denken maar juist ruimdenkend.

14 september 2012 om 18:55

Dus je moet het verdienen om jezelf te zijn? Waar gaat het in godsnaam heen..

Is er hier iemand (buiten misschien het Ado-shirt) die ooit iets van kleding heeft gekocht met de kleuren groen en geel? ook geen geweldige combi....

Wat een onzin draag wat je wil dragen mits het met voetbal te maken heeft.
Nike Adidas Puma noem maar op zijn steeds maar bezig om gekkere schoenen te ontwikkelen en voor spelers al Messi en C Ronaldo moet dat gedragen worden ook al ziet het er niet uit.
Deze Visser moet toch zelf weten wat hij draagt. Dan zou je die rare dansjes en gebeden ook moeten verbieden.

Roze is juist cool, mensen hebben geen smaakt!

Deze schoen past qua kleur wel perfect bij de dildo van Postma.

14 september 2012 om 15:54

LOL

Aan de ene kant goed dat Steijn er iets van zegt, maar hij kan toch ook zeggen, je zorgt gewoon voor nieuwe schoenen ipv gelijk te straffen?

15 september 2012 om 00:52

Goed dat Steijn er iets van zegt? Meen je dat? Als er niks in de contracten of spelersreglementen van ADO staat over het verbod op roze schoenen kan een speler naar de rechter stappen en is ADO de lul omdat Steijn zo bekrompen is. Want reken maar dat de speler wint. Een voetbalclub is net zo werkgever als een kantoor of een winkel - ook werknemers van een voetbalbedrijf hebben rechten en vrijheden - en dan maakt het niks uit dat voetballers beter betaald worden dan wanneer ze een kantoorbaan zouden hebben of achter de kassa zitten. Wat een idioot, die Steijn. Om 'n Kleur Schoenen!

Wat een onzin zeg. Als hij uiteindelijk zijn voeten laat spreken dan is er toch helemaal niks aan de hand. Ik zou er eerst maar voor zorgen dat hij een goed draaiend elftal op het veld neerzet!

Iemand die weet wat de straf "weekdienst" inhoud?

Ik vind dit een overdreven reactie van Maurice Steijn. Het maakt toch niet uit welke kleur schoenen je aan hebt. Als het wel wat zou uit maken dan moet ADO de kleur maar voorschrijven en niet af laten hangen van de voorkeur van de trainer.

De vraag is nu of hij zoiets ook bij Immers had durven doen, zo een jeugdspeler straffen is geen statement

Dit is zo belachelijk.

Roze wordt meteen als vrouwen kleur gezien en als iets wat bij ballet hoort.

Ik zelf ben ook niet zo van roze schoenen, althans, niet dat ik ze zelf draag. Maar van mij mag iedereen dragen wat hij wilt, zolang ze maar presteren.

Ik zelf heb altijd dezelfde soort schoenen (predators & Ctr360, altijd minimaal 2 paar schoenen, is handig) en als ik nieuwe nodig heb koop ik gewoon van deze 2 lijnen een nieuwe schoen.
Meestal ga ik voor de meest zwarte als het mogelijk is, maar als er niets anders is dan moet je ook maar andere schoenen. Zo heb ik nu bijvoorbeeld blauwe predators, wat wel bij mijn eigen blauwe team past!

Maar het gaat erom dat spelers dat zelf mogen bepalen. Er zijn ook genoeg spelers die ze moeten dragen vanwege hun sponsorcontract (lijkt mij niet dat ene Kevin Visser van ADO dat wel met Nike heeft, maar oke)
Als hij gewoon presteert is het toch ook gewoon goed? Of ja, eigenlijk als hij niet presteert, ligt het nog niet aan de kleur van de schoenen. Het is gewoon bullshit.

Off:

vpersie speelt overigens niet op de nieuwe predators. Ik zag hem bij Man Utd & NL Elftal op oudere gele predators voetballen. Dacht eerst dat die grote spelers dat niet mochten vanwege hun contract met Adidas, Nike, Puma of whatever. Opvallend!

14 september 2012 om 16:58

lekker tegenstrijdig, iedereen mag dragen zeg je maar dan voeg je eraan toe 'zolang ze maar presteren' dus als iemand niet presteert mag hij dus volgens jij geen roze schoenen dragen .. ? raar.

14 september 2012 om 17:52

Ik bedoel dat veel mensen hier zeggen dat hij dat alleen mag dragen als hij presteert, maar ik ben het daar juist niet mee eens. Misschien verkeerd getypt, was nog een lang stuk

In ieder geval bedoel ik dus dat de prestatie niets veranderd aan het kleur of type schoeisel. En een bepaald kleur schoenen betekend ook niet dat er vedette trekjes zijn of whatever

Groot gelijk!

Als je als speler zo het veld opkomt geef je de tegenstander alleen maar vertrouwen! De tegenstander kijkt dan op je neer en zal niet snel bang meer zijn!!!

GO Steijn

14 september 2012 om 15:58

Maar maar maar, waar slaat dit op. Dus jij denkt dat een tegenstander bang wordt van zwarte schoenen? Daarbij draagt heel Nederland gekleurde schoenen, dus iedereen heeft volgens jou evenveel vertrouwen.

14 september 2012 om 16:09

Vanuit eigen ervaring weet ik dat als ik een spits zie met roze schoenen ik al snel denk dat het een vedette is enzo en spelers met gewoon nog classic adidas zijn in een team meestal de harde werkers. Dus het zou juist andersom zijn.

21 september 2012 om 14:37

Daar heb je gelijk in.

Maar knal roze schoenen? komop man dat zegt echt wel genoeg hoor!

Heb je de schoenen gezien? Dit is gewoon fel roze :s
Vedettes lopen op fel gele, groene etc. (behalve ronoldo dan)

Hij voelt zicht weer helemaal het baasje. Je kunt ook gewoon tegen die speler zeggen dat je niet meer wilt dat ie die roze schoenen aantrekt. Nee, Meneer laat even goed weten dat hij een hele stoere trainer is. Als ik die speler was zou ik de volgende training paarse sokken en gele schoenen aantrekken en een clownsneus opdoen.

Roze is zo 2005. Ik weet nog dat in dat jaar veel jongens/mannen in roze t-shirtjes en truien liepen en k-swiss droegen. Komt Ribery in 2010 met de Pink Panther reclame. Dacht dat ze daarna weer snel 'uit' waren.

Waarschijnlijk associeert de heer Steijn roze met homoseksualiteit en door specifiek deze kleur te verbieden en niet alle andere kleuren dan zwart geeft hij in feite aan dat homo's niet passen in de voetballerij. Of zie ik dit verkeerd?

Zal de straf zijn 2 weken voetbalschoenen poetsen?

Ik vraag me af wat Steijn nou precies heeft gedaan.
De hele groep verboden fel gekleurde schoenen te dragen en omdat Visser ze al had straf te geven of alleen Visser er op aanspreken omdat hij roze geen mooie kleur vind.
Als het 1e waar is dan ben ik het helemaal met hem eens al was de straf niet nodig geweest. Ik vind namelijk ook dat het steeds gekker wordt wat voor schoenen ze dragen.
Als het inderdaad alleen over het roze gaat moet Steijn is even een heel goed gesprek krijgen met het bestuur. Dat felblauwe, oranje en gele mag wel maar omdat hij roze associeert aan homoseksualiteit mag dat niet. Dat zou echt racistisch en arrogant zijn.

Hahahahahahah sorry hoor maar toen ik dit bericht lees lag ik echt even in een deuk....

kom op zeg het is profvoetbal, een speler wordt gesponsord door een merk en dat hij dan de mooiste en nieuwste voetbalschoenen wil dragen dan moet dat gewoon kunnen!

Bij PSV ajax en Feyenoord dragen ook alle middenvelders/aanvallers kleuren schoenen en dat moet ook geen probleem zijn, ik vind het dood normaal als bijvoorbeeld een linksbuiten roze schoenen heeft, t ziet er gewoon gevaarlijk uit!

14 september 2012 om 16:08

Ik denk niet dat Kevin Visser van Ado den Haag wordt gesponsord door het grote Nike hoor.

14 september 2012 om 17:35

nee dat denk ik ook niet, maar ik spreek over t algemeen.

Zelf heb ik die Adidas Predators die de hele dag boven aan de site staan die blauwe met rood en die vind ik zelf eigenlijk al te fel maar ze zitten lekker en daar gaat het om. Het liefst heb ik zelf gewoon zwarte met een kleurtje er bij. Roze fel geel, groen, paars is allemaal niets voor voetbal. Maar dit is en zal altijd een meningskwestie blijven.

Welkom in de jaren '50 meneer Steijn. Man man man wat een treurnis.

Jammer dat er niet bij staat of steijn de groep gewaarschuwd heeft voor het dragen van gekleurde schoenen. Als hij dat wel heeft gedaan vind ik de actie van visser dom want dan houdt hij zich gewoon niet aan de afspraak. Zo niet dan heeft visser gewoon pech want wist hij veel.

Snapt niet waarom een trainer zich hier mee bezig houdt. Kun je weer zien dat Steijn niet echt een geweldige coach is. Het is ook een beetje kort door de bocht om te zeggen dat de kleur niet voor voetbal is en daarmee suggereert dat het alleen voor homo's en vrouwen is. Terwijl de kleur roze geen betekenis heeft. Het is de betekenis die jullie ouderwetse lullen erbij associeren. Het is 2012 en geen 1950 meer kom eens op man.

Als een speler die kleur mooi vindt dat moet hij die lekker kunnen dragen. Misschien is Steijn wel stiekem homo en is ie bang dat het bekend wordt

Ik zag net een foto van Chery op zalmkleurige schoenen. Ben benieuwd of Chery dan ook weekdienst krijgt.

Goede zaak! Ergelijk als supporter en al helemaal als een speler zulke schoenen draagt die nog geen bal rechtvooruit kan trappen, en spreek als Heracles supporter uit ervaring..

Ik kan een paar redenen bedenken waarom het handiger is om niet roze schoenen te dragen.

1. Het ziet er niet uit bij het tenue.
2. Het past niet bij de imago van de club, namelijk mouwen opstropen en mannelijk voetbal cq. er in kletsen. Supporters identificeren zich minder makkelijk met de spelers.
3. Op het veld (en de bühne) wordt je minder serieus genomen als je er als een ijdeltuit bijloopt.

Ik zeg hier niet dat het gay is of niet en of het juist en of goed is dat het zo is, maar dit zijn gewoon reële redenen. Straf ervoor is daarentegen een tikkeltje overdreen.

Ik zie het al voor me, een centrale verdediger van 2 meter zonder tanden met een stierennek, en dan roze schoenen hahahahahaahahaah

Ik vind het een beetje overdreven van de trainer. Persoonlijk vind ik roze schoenen ook niet mooi, maar om hiervoor iemand te straffen gaat me weer wat ver, hij had net zo goed even kunnen waarschuwen.

Mijn zoontje van 4 heeft al minstens twee jaar een favoriete kleur: roze. Daar heeft uiteraard niets te maken met liefde (voor meisjes of jongens), genegenheid of wat dan ook. Hij vindt het gewoon mooi, prima toch? Zijn eerste fietsje was dan ook gewoon roze.

Stel je voor dat mijn zoontje over tien of twintig jaar nog steeds dezelfde mening heeft, is hij dan meteen homo? (van mij mag het, maar dat is het issue niet) Is het dan verkeerd, terwijl het nu goed is?

Maurice Steijn, je bent een absolute schande voor de mensheid als je een speler een bepaalde voorkeur ontzegt. Ik mag hopen dat je een keer ontslagen wordt omdat je geen baard draagt, geen lang haar hebt, je tattoo op de verkeerde plaats hebt, een groene auto hebt (terwijl de voorzitter blauw toch echt mooier vindt), een vijver in je tuin hebt, of graag naar detectives kijkt.

14 september 2012 om 16:48

Ja prima maar sommige voetballer worden gewoon dik betaald om keihard te werken en het is wel vaker duidelijk dat spelers met zulke schoenen soms drukker bezig zijn met hun uiterlijk dan met presteren.
Je vergelijking met een kind van 4 wat de hele wereld moet ontdekken vind ik iets anders dan een team belang waar grof geld betaald word om te presteren en om iets uit te stralen naar de tegenstander (iets wat bij de cultuur/club Ado past) en ja ik vind dat je daar principes in mag hebben en bepaalde eisen kan stellen want de voetbalwereld mag nog een beetje de ouderwetse mannen wereld blijven waarin het niet erg is om een beetje taboe te hebben en we niet compleet doorgeslagen zijn in de emancipatie! Dat die gelikte Eredivisie live commentatoren de mensen graag iets anders aanpraten doe ik niet aan mee.
Heeft niks met recht en discriminatie ofzo te maken dat vind ik zo doorgeslagen gedachte en veel te ver gezocht soms moet je het gewoon beetje back to de basic houden.

En noem mij maar ziek maar mijn zoontje krijgt echt geen roze fiets :P

14 september 2012 om 17:08

Ga jij maar praten met C. Ronaldo. Die vent traint harder dan de meeste voetballers, maar besteedt ook ontzettend veel aandacht aan zijn uiterlijk. Kan me herinneren dat ie op het EK in de rust zijn haar liet veranderen, maar was wel veruit de beste man aan kant van Portugal.

14 september 2012 om 17:11

En als jij sportmerk X gewoon mooi vindt, en dat is toevallig een super kinky merk, mag je het dan niet dragen omdat iemand anders dan zou kunnen denken dat je alleen maar daarmee bezig bent? We schieten echt veel te ver door. Allemaal eenheidsworsten op zwarte schoenen, omdat de trainer dat zo wil? What's next? Iedereen een kale kop, of verplichte bakkebaarden?

Overigens, fcknudde: we zijn het inhoudelijk misschien niet eens, maar je hebt wel een mooie en eerlijke manier van discussiëren.

14 september 2012 om 18:06

feye88, C Ronaldo is een extreem uiterst voorbeeld ik heb het over type spelers als deze in kwestie en bij mijn FC bijv Enervoldsen van die mannetjes die ze direct om de voeten doen zonder iets te laten zien.
Het is bedoeld als jezelf naast je prestaties een beetje te onderscheiden door unieke kleuren te dragen en in mijn ogen gaat het van kwaad tot erger.
@arveajax jij stelt wats next: kale koppen,bakkerbaarden...
Ik zeg whats next een rokje voor man of the match of een glitters in de haren en kleren..in mijn ogen slaat het juist veel te ver door die kant op..maar goed er zit het grote geld/sponsors achter en wij mensen massa doen er aan mee en ik val misschien buiten die grote catogarie maar ik ga er in mee tot een bepaalde hoogte en nee dan hoeft zeker niet alles zo degelijk en oudbollig als vroeger te zijn maar hoop dat het niet nog verder die kant op gaat waar het nu op gaat.

En idd het is altijd fijn op een normale/respectvolle manier te discuseren ook al ben je het totaal niet met elkaar eens op dit punt

Jeetje, wat kinderachtig zeg.
Laat hem gewoon lekker Roze dragen als hij dat wilt... ik zou allang hebben gezegt: 'zoek jij het maar lekker uit dan'

Zelf heb ik op dit moment fel gele schoenen en wil ik nu al een hele tijd overstappen op fel roze.
Helaas nog niet de schoenen kunnen vinden die ik in gedachten heb, maar roze is juist hartstikke hip !!
Zelf trek ik me nooit wat aan van wat andere vinden of denken en zo hoort het ook.

Sowieso wordt ik er doodziek van dat homo zijn nog steeds een taboe is in de voetballerij.
Zijn homo's minder of zo ?
Iedereen vind C.ronaldo homo, maar ondertussen is het wel de op 1na beste voetballer ter wereld.
Dus stel dat Ronaldo er echt een keer voor uitkomt... dan is hij zeker opeens heel slecht of zo, of iets dergelijks ?

Al die rare gedachtes over homo's... stop er A.u.b mee.... kom op, jezus hee !!

Als trainer presteert Steijn maar bar slecht en nu probeert hij op deze wijze in het nieuws te komen. Lekker zielig ook dat commentaar, roze hoort bij ballet. Spelers van Palermo spelen zelfs in roze tenue. Zijn dat dan allemaal ballerina's?

Maurice Steyn: "ik vind de schoenen afschuwelijk, dus krijg je straf". Gevalletje wanhopig je autoriteit c.q. mannelijkheid laten gelden. Wat een stakker.

Kevin Visser heeft zich als werknemer te voegen naar wat z'n werkgever zegt. Kledingvoorschriften horen daar bij. Roze onder het Ado-shirt? Dat is geen stijl om je club te vertegenwoordigen. Adriaanse wilde bij AZ al geen witte schoenen zien, tegenwoordig zijn we al bij roze. Afschuwelijke ontwikkeling.

14 september 2012 om 16:50

Echter heeft volgens dit bericht Visser geen kledingsvoorschriften overschreden. Hij heeft straf gekregen omdat zijn trainer de schoenen niet mooi vindt.

Dit slaat nergens op, je mag toch zelf weten wat voor kleur voetbalschoenen je draagt?

Dat Steijn dit doet slaat eigenlijk al nergens op, maar dat ie het ook nog trots aan de pers gaat lopen vertellen is bijkans nog triester.

Meneer.
1 Een speler mag denk ik zelf kiezen welke kleur schoenen hij aandoet.
2 Als dit niet mag dan is een waarschuwing (bij elke club en bedrijf doen ze dit wel) aan de orde.
3 Tenzij je een contract hebt met een sponsor dat de spelers per se die kleur of die schoenen aan moeten doen is dit gewoon belachelijk en zou de club hier helemaal niks over moeten zeggen.
4 Die sneer naar het ballet toe en dat roze niet in het voetbal past is ook onnodig.
Ik meen mij te herinneren dat barca en nog een italiaanse club roze shirts hadden.
(verbeter me als ik het verkeert heb aub) Gaat u daar ook wat over zeggen?

Al met al was deze straf onnodig indien visser geen waarschuwing heeft gekregen.
Dan kan je wel met het argument : ' hij heeft maar te doen wat de werkgever hem vertelt ' komen maar dat heeft ook geen zin als er nergens vermeld word dat hij dit niet mag doen.

Benieuwd hoe hij daarover denkt als Palermo hem benaderd om trainer te worden.

Van mijn part worden alle kleuren schoenen verboden, maar om alleen de roze eruit te pakken vind ik nogal treurig van 'm.

Wat belachelijk zeg. Daarnaast is het laag om iemand te straffen omdat hij iets draagt wat jij niet mooi vindt. En dan keuren mensen het op dit forum nog goed ook omdat roze niet op het veld thuis hoort etc. Bahbah. Ik vind al die felle kleuren ook niks op het veld, maar dat is mijn mening, en wanneer een speler dat wel mooi vind o.i.d draagt die dat toch!

Triest, laat iedereen lekker dragen wat hij of zij zelf wilt. Vind het altijd maar van bekrompenheid getuigen als mensen daar überhaupt moeilijk over doen. Het is 2012, geen 1950.

14 september 2012 om 17:00

@ Nelson01
Dus iedereen moet zelf maar bepalen in wat voor een teneu hij het veld op stapt? Of maken we alleen voor de schoenen een uitzondering?

14 september 2012 om 17:02

de schoenen, en dat is een algemeen bepaalde afspraak, horen niet bij het uniform. Voor de herkenbaarheid is het belangrijk dat de shirts, broekjes en sokken hetzelfde zijn. Daar dragen schoenen niets meer aan bij.

14 september 2012 om 18:07

@malloot: Het betreffende topic gaat toch over schoenen!?

Ik heb genoeg homoseksuele vrienden, maar roze schoentjes op een voetbalveld... Nee, ik kan het goed begrijpen dat Steijn een grens trekt.

14 september 2012 om 17:01

Want? Ik draag ook graag een roze shirt. Wat is er mis met roze? In vroegere tijden was roze zelfs de kleur voor mannen!

14 september 2012 om 17:30

Er is niets mis mee en iedereen is helemaal vrij in zijn keuze, laat ik dat voorop stellen. Wat voetbal betreft ben ik qua gevoel echter meer van de oude stempel en kan ik veel meer genieten van iemand die speelt op een paar zwarte Copa Mundials dan op ultra lichtgewicht, neon-roze wijvenschoenen.

Bij Palermo of het uit-tenue van bijvoorbeeld Juventus zouden roze schoenen daarentegen goed passen, dus het is in mijn optiek ook afhankelijk van de rest van het tenue.

Ik ben welliswaar voor Ajax, maar kom oorspronkelijk uit Den Haag en roze schoenen onder het groen-geel van Ado... Dat hoort gewoon niet.

Eigenlijk zou het niet zo gek zijn als een club de willekeur aan kleuren schoenen aan banden zou leggen. Van de rest van het tenue ligt ook precies vast wat er door een speler gedragen moet worden. Lijkt me niet meer dan professioneel.

Nou nou... de Steijn is wel echt een oermens..

Vraag me af wat ie gaat doen als Utrecht op bezoek komt. Stuurt ie dan een boze menigte met hooivorken op ze af? En als ze tegen Palermo moeten? Slaat ie dan iedereen met een roze shirt aan op zn gezicht.

Excuses voor het ongepaste taalgebruik Voetbalzone, maar volgens mij heeft hij een beetje zand in z'n vagina...

Haha, wat een bak! én terecht!

Al die zuurstok-achtige verwijfde schoenen zien er toch niet uit! Voetballen doe je met zwarte kicksen op Echt gras!

Mensen die hier anders over denken mogen van mij part "sterren springen" gaan kijken ofzo.. dan wel met Roze schoenen aan aub!

Fijne avond.

Niets zegt hij tegen de sportregels, wetgeving ..of wat je ook kunt inroepen.." ik vind roze schoenen afschuwelijk"....dat mag hij zeggen. Dat zou ik ook zeggen want ze horen ook ni op een voetbalveld. Roze schoenen op n voetbalveld k vind t net zo afschuwelijk als 20:00r journaal in een badpak geven

14 september 2012 om 17:05

Van mij mag Sacha de Boer het 8 uur journaal in badpak presenteren. Daarnaast draag ik ook graag roze. Dat jij het associeert met vrouwelijke eigenschappen(en daar kennelijk iets tegen hebt) moet je zelf weten. Als ik jou was zou ik kijken of je niet lekker terug kaan naar de jaren 50, waarin iedereen braaf deed wat volgens de norm zo 'hoorde'. Maar ga dan niet zeuren als je een klap voor je hoofd krijgt als je met je ellebogen op tafel zit bij het avondmaal. En wel bidden voor je maaltje!

Ik ben het met deze actie wél eens. Kom op man, je speelt bij ADO die club heeft best een reputatie .. dat zijn over het algemeen niet de braafste jongens die daar op de tribune staan. Als jij dan met roze schoenen gaat lopen, dan vraag je er als speler om dat is gewoon totaal in strijd met het imago van de club Ado. Je speelt voor een club, je staat daar onder contract en die club moet je ook representeren naar buiten toe dan ga je niet op roze schoenen spelen als je een groen/geel tenue draagt.

Ik vind het vrij normaal als ik ergens bij een bedrijf werk en ik moet langs bij verschillende cliënten dan ga ik ook niet onder mijn pak roze schoenen aantrekken, sterker nog dat zou mijn werkgever niet eens goed keuren. En dan kan ik misschien wel graag roze willen dragen maar als mijn werkgever zegt van niet dan heb je daarmee te leven, ik zie niet in waarom deze Kevin Visser daar een uitzondering op zou zijn ? hij word tot de orde geroepen tot iemand die boven hem staat, nou daar heeft hij mee te leven.

Wat een enorme onzin. Ga toch eens mee met de tijd man, stelletje lutsers. Pakken waren vroeger zwart, die zie je nu ook in verschillende tinten. Schoenen onder een pak waren zwart. Tegenwoordig dragen we daaroner ook regelmatig bruin, rood, groen of blauw. Normale schoenen waren vroeger ook vaak saai van kleur OF wit. Tegenwoordig is de trend ook fel gekleure all stars, vans of wat dan ook.

Voetbalschoenen waren vroeger zwart. Ook die kunnen tegenwoordig gewoon fel van kleur zijn.

Wat het grootste probleem is: Nederland is 1 van de landen waarin de man het nogal moeilijk vind zichzelf goed te kleden. Wij Nederlanders snappen niet heel veel van de mode. En daarom lopen al die gasten zo te zaniken over dit onderwerp.
Naar mijn mening, medewerker van 1 van de grootste mode winkelketens van Nederland, complete onzin!!!

Dat je roze voetbalschoenen maar niets vindt, tot daar aan toe. Ik vind al die verschillende kleuren ook maar niets. Maar om een speler daarvoor te straffen, dat gaat me toch iets te ver. Je kan toch ook gewoon die speler vertellen dat je liever zou hebben dat hij andere schoenen draagt en zich niet meer met die roze schoenen te laten zien?

O dus de spelers van Palermo bijvoorbeeld kunnen zich beter gaan bezig houden met ballet? Wat een belachelijk beperkte figuur deze Maurice Steijn door zoiets überhaupt te suggereren.

Als ik de Knvb was zou ik mij gaan buigen over een mogelijke sanctie, die man heeft een voorbeeldfunctie, na al die pogingen om homofobie in het voetbal te acceptabel te maken zegt hij zoiets, dan ben je eigenlijk weer terug bij af.

ik vind het ook niet normaal, als ik een tegenstander tegenkrijg met roze schoenen, dan gaat ie eraan.
bahbah, dan gaan ze gewoon uitdagen

Wat een onzin.. We leven in 2012 en de mode veranderd. Als hij zich prettig voelt in die schoentjes, dan draagt hij die toch! Benieuwd wat hij zou zeggen als trainer van Barca over de uitshirts, of over de schoentjes van Messi enz. Beperkt denken door een beperkte trainer.

Wat een treurige man die Steijn. Als je als trainer iemand gaat straffen omdat hij een bepaalde kleur schoenen draagt ben je al bekrompen, maar nog veel zieliger is zijn uitleg die gewoon een manier is om te zeggen dat roze voor vrouwen en homo's is. Misschien is therapie iets voor Steijn als je zo bang bent voor de kleur roze en alles wat er volgens hem bij hoort...

Zit gewoon een commerciele gedachte achter.
Als er enkel zwarte schoenen gemaakt zouden worden, worden er alleen maar een paar nieuwe kicksen aangeschaft als de oude versleten of kapot zijn.
Nike en Adidas (misschien ook nog wel andere merken, maar deze 2 iig) komen ongeveer elke 3 maanden met een nieuwe kleur (encombinatie zelfs, want dan kunnen ze langer exclucieve schoenen maken, nu vaak 2, maar soms ook al met 3 kleuren) van een bepaald model omdat er in deze consumptiemaatschappij altijd mensen zijn die dezelfde willen als (bijv) Messi of Cr7.
Daardoor worden er meer schoenen verkocht
En zeg nou zelf, hoeveel verschillende kleuren zwart kan je in een jaar maken??
Zelf vind ik de Kaiserliga en de Tiempo de mooiste schoenen (zwart met wit logo), maar ik vind ook dat iedereen zn eigen keus daarin mag maken.

Btw, morgen de nieuwste Adidas Messi-kleurcombinaties te koop.

Spelers moeten toch kunnen dragen wat ze willen. Al snap ik nog steeds de homohaat niet in de voetballerij kom op wie loopt er nou op roze/gele schoenen

Volkomen belachelijk van Steijn. Misschien moet hij zich lekker met het veldspel bezig houden. Ik vind dat iedereen mag kiezen wat voor schoenen hij draagt. Sommige vinden flitsende schoenen mooier dat mag toch? En misschien zit die schoen wel het beste bij Kevin Visser.het is toch niet meer van deze tijd om dat te weigeren? Zeker niet omdat er ook veel sponsorcontracten achter zitten.

Wat een onzin is dit zeg ook die zin van hem het hoort meer bij ballet. Wat ik me el altijd afvraag bij dit soort dingen is dan zou die ook de veel scorende spits als die op 8 doelpunten gestaan had. Had die hem dan er ook zo maar uitgegooid. En als ik die speler was had ik gewoon vanaf nu op roze gespeeld en anders helemaal niet meer.

ik heb in tijden zoiets onzin's gehoord. ik bedoel waarom zou je iemand aanpakken omdat hij bepaalde kleur schoenen heeft? wat boeit jou nou of iemand roze of zwarte schoenen draagt.
tegenwoordig hebben voetballers geen rechten meer lijkt het. ze worden als slaven behandeld.
dan kan je wel zeggen van 'ja maar hun verdienen miljoenen per jaar' maar het voetbal zelf heeft dit laten gebeuren.

en voor de mensen die zeggen roze is voor homo's of meisjes praten echt onzin vind ik.
de laatste jaren verandert de mode met felle kleuren ect.
maar ook veel jongeren dragen schoenen met roze.
mensen dragen tegenwoordig roze kleding om duidelijk te maken dat niet iedereen homo is die roze draagt.

ik blijf het onzin vind van deze trainer.
hij is niet eens een goede trainer en doet als of hij 20 jaar ervaring heeft bij clubs als barca, real,inter
dat vind ik pas walgelijk

14 september 2012 om 17:46

'als slaven behandelt' ik ben gestopt met lezen toen ik dit las, voetballers hebben het inderdaad heel erg zwaar.

Waar maakt die man zich druk over. Als hij presteerd en hij laat het ook zien in de wedstrijd dan is dat toch goed. Wie let er überhaupt op schoenen in de wedstrijd op de toeschouwers na.

Ik verbaas mij over de meeste mensen die hier reageren, ik heb het sterk idee dat het meerendeel nog op de basisschool zit en nog nooit voor een werkgever hebben gewerkt. De jeugd denkt tegenwoordig maar dat voetballers alles mogen en dat alles maar normaal is wat die doen.

Realiteit is dat wanneer je bij een advocaten kantoor werkt en je op bezoek gaat bij een klant je ook gekleed gaat volgens bepaalde regels, dan ga je ook niet met roze schoenen lopen ook al wil je dat wel. Je presenteert je bedrijf naar buiten toe en dan ga je niet voor aap lopen. Steijn (leidende functie) wilt niet hebben dat een speler roze schoenen draagt, dus dan heeft Kevin Visser helemaal niks te willen en moet die gewoon gehoorzamen. Dan kan iedereen wel gaan roepen dat hij het een schande is en dat Kevin Visser gewoon moet kunnen dragen wat hij wilt, maar een voetbalclub is net als een bank gewoon een bedrijf waar werknemers onder contract staan.

Ik vind zelfs dat voetbalclubs voortaan gewoon contractueel vast moeten leggen wat voor kleur schoenen er toegestaan zijn om te dragen. Dat is niet meer dan normaal voor een bedrijf.

Afhankelijk van de redenering die steijn achter zijn besluit heeft zitten, lijkt het mij op basis van de tekst absurdo m het te verbieden.

Echter: roze met groen en geel is zo afzichtelijk dat je je afvraagt wat spelers bezielt om ze aan te trekken. In een maatschappij waar iedereen zo mode bewust is, is dit wel apart.

Als werknemer van welk bedrijf dan ook, moet je je houden aan de kledingvoorschriften die door die baas zijn opgesteld. Moet je een pak aan, dan heb je daar nette schoenen bij, mag het casual dan doe je dat, maar weinig kans dat je dan in knalroze of felgele/groene gympen op je werk verschijnt. Je vertegenwoordigd tenslotte nog steeds je bedrijf.

Wanneer flitsende schoenen worden getolereerd, maar geen afbreuk doen aan de clubkleuren (waarmee een speler zijn club vertegenwoordigd) kan dat, maar sommige combinaties werken niet en roze is er daar een van, tenzij je net als juve een roze uittenue hebt, zou er geen probleem zijn, natuurlijk.

Maar wees nou eerlijk als de meeste van ons gaan stappen of naar een dinertje, om onszelf te verkopen, doen we ook geen roze schoenen aan, eerder zwart. de heren dan tenminste.

het klopt inderdaad dat voetballers extra worden opgezocht wanneer ze dit soort felle schoenen dragen, maar dit gebeurd vaak wanneer ze er ook daadwerkelijk bij lopen alsof ze zichzelf het mannetje vinden.
Dit is bij Visser ( heb met hem samen gespeeld) niet het geval en vind dat de trainer hierin een beetje te ver gaat.

Om te zeggen dat het een ''ballet kleur'' is vind ik onzin aangezien grote clubs als Juventus en Palermo deze kleur als shirt gebruiken..

Wat ik overigens wel vind is dat het niet bij de club ADO past om roze schoenen te dragen kijkende naar de mentaliteit van de club.

Dit gaat wel weer te ver, en ik vind dat de trainer er weinig over te zeggen heeft. Hij geeft een straf omdat hij die schoenen niet mooi vindt maar het gaat toch om de speler?

Nog even en je gaat krijgen dat het publiek ook niet meer roze aanmag omdat meneer dat er ook niet uit vindt zien. Sorry maar dat is gewoon van deze tijd. Of je het nu mooi vindt of niet maakt niet zoveel uit die spelers lopen er graag op dus laat ze lekker. Ik stoor me er eerlijk gezegd niet heel erg aan wat voor kleur die schoenen zijn.

Ik ben wel van mening dat je als trainer wel kan zeggen tegen je spelers dat je een beetje aan de kleuren zou moeten denken van het thuisshirt maar iemand straf geven omdat hij roze schoenen heeft is wel zo kinderachtig.

Ik ben over het algemeen heel respectvol tegenover een trainer of leidinggevende, maar dat is een wederzijdse relatie. Als ik ooit iemand tegenkom die daar op deze manier misbruik van maakt omdat hij zijn zielige fantasiebeeld van de wereld zo belangrijk vind dan mag hij ten eerste weten waar hij zijn neppe macho houding kan steken en ten tweede dat hij voor mij heeft afgedaan.

Ik lees alweer typisch Nederlandse dingen, zoals, ik heb vrienden die homo zijn, net als de opmerking ik heb ook donkere vrienden of ik heb ook Marokkaanse vrienden. Alsof je dan alles mag zeggen. Feit is dat dit mis is met de voetbal wereld. Ik geloof dat in Italie er zelfs een ploeg in het roze speelt. Als je dan zulke ballen hebt MR Steijn dan zeg je tegen je spelers zwarte schoenen en anders niets. Dit slaat compleet nergens op! Als die jongen dat mooie schoenen vindt, waarom niet! En hier zou dus de clubleiding wat van moeten zeggen.

Wat moet een trainer te zeuren hebben over schoenen? Het is de keuze van de speler en niet van de trainer. Als de speler die schoenen mooi vindt moet hij ze gewoon pakken. Vraag me af wat Steijn gaat doen als hij tegen een club met roze shirts moet voetballen. Gaat hij daar ook over zeuren?

En wie denkt hij dat hij is?
We leven ineen vrij land,waarin je zolang je er anderen niet mee belast vrijwel kunt doen en laten wat je wilt.
Als Men. Steijn het hier niet mee eens is gaat hij toch lekker naar een land waar alles voor je wordt bepaald, van wat je draagt tot wat je doet!
Ik vind het niet iets van de oude stempel, ik vind hem er een bekrompen mening op na houden(lees: paard met oogkleppen)
Het meest trieste is nog wel dat mensen hier iets roepen over ''echte mannen'', want iedereen hier is 2 bij 2 is supergespierd en houdt alleen van bier zuipenen voetbal.

Keep dreaming!

Ik bespeur een tintje homofobie in dit topic en ook in de reacties hierop.
Wat maakt het in godsnaam uit wat voor kleur schoenen je draagt, ik zie mensen zeggen dat die mensen eerder worden aangepakt mmh duhh. Je laat jezelf opvallen en veel kunnen dat niet waarderen of denken al snel dat iemand met aparte schoentjes wel kwaliteit heeft. Maar hier kiest de drager van de schoenen toch zelf voor? Als hij zich prettig voelt op roze voetbalschoenen is dat ook volledig zijn keuze.

En dat Maurice Steijn durft te zeggen dat roze schoentjes bij ballet horen vind ik ook een gedurfde uitspraak nu dit seizoen kennelijk steeds de homo-voetbal kwestie weer oplaait.
Om nog niks te zeggen over die 2 weken corveedienst komop zeg, laat die jongen lekker.

Hoort roze in het ballet? Ik kan me nog herinneren dat een van de meest talentvolle aanvallers uit Nederland (De Jong) balletlessen volgde. Alhoewel de aanvaller voorlopig nog niet uit de verf komt, heeft Borussia Mönchengladbach een aanzienlijke transfersom voor de voormalige FC Twente-aanvaller betaald.

Deze bekrompen houding beperkt de ontwikkeling van het voetbal. Andere sporten zijn zoveel verder.

Daarnaast vind ik dat een trainer de smaak van een voetballer niet mag bepalen. Ik begrijp dat deze beslissing uit nostalgische redenen voortkomt. Met een clubtenue heeft de voetballer individueel weinig uiterlijke vrijheden. Van der Gijp mag dan klagen over gekleurde schoenen, maar mogelijk voelt De Visser zich optimaal met deze schoenen. Maak dan afspraken als club dat er alleen bepaald schoeisel mag worden gedragen.

14 september 2012 om 22:38

Helemaal mee eens, een speler speelt vaak het best als hij op zijn gemak is. Dus als hij roze schoenen mooi vind en er fijn mee kan spelen vind ik dat de trainer er niks van moet zeggen.

En je kan het niet bewijzen, maar het lijkt alsof Maurice Steijn een grote homofoob is. Maakt namelijk een big deal van no deal at all. Fel oranje/geel/groen mag natuurlijk wel hé, heel logisch!

Het artikel maakt niet duidelijk of het al een van de huisregels van Steijn was om bepaalde kleuren schonen niet te dragen. Als dat niet zo en Visser heeft ook geen waarschuwing gehad is dan is dit wel een schandalige actie van Steijn, en maakt hij zich ook niet geloofwaardig. Je kunt niet iemand straffen zonder waarschuwing en op basis van je persoonlijke smaak. Zijn argumentatie vind ik ook vrij achterlijk.

Ik vind zelf bijna alle gekleurde voetbalschoenen echt geen gezicht, doe mij maar zwart, wit of misschien ook rood als het niet te fel is en bij het tenue past, maar ik zou het aan de voetballer zelf laten welke kleur en soort hij draagt. Tenzij het invloed heeft op het spel. En je kunt natuurlijk als coach zeggen dat je zoveel mogelijk als 1 team wilt overkomen en dat ook terug wilt zien in bijvoorbeeld allemaal dezelfde kleur schoenen. Dat is prima.

Het is weer een beetje een dubbel topic. Als trainer mag er best gezegd worden dat iedereen er niet zo extravagant moet uitzien. Dadelijk loopt het nog uit de hand en lopen er straks mensen in astronautenpak, tijgerpak of zonder kleren op de training. Daarom ben ik het er wel mee eens dat een trainer individuele spelers mag aanspreken op hun kleiding. Maar dan moet hij wel consequent zijn en het bij alle opvallende kleuren doen. Of iedereen een kleur laten dragen. Haha, eigenlijk wel krom om over dit topic te praten, want eigenlijk boeit het gewoon geen fuck wat voor schoenen je aan hebt..

@feye88 was die reactie van jou direct na de mijne volledig voor mij bestemd? Ten eerst: jij hebt zo een leeg hoofd dat jij geen weet kunt hebben wanneer ik twee zaken met elkaar associeer al dan niet, ten tweede: voordat je iets roept naar de jaren '50 probeer je eigen waarden en normen van nu tenminste betekenis te geven door fatsoenlijk te disscusiëren, least but not least: wat die klap op mijn hoofd betreft, heb respect voor VZ te reageren hoe ik wenste en dus hier totaal niey hoort. Oh wat zou ik graag willen dat jij dat s probeerde....ti kisha qi robt pridh.

18 september 2012 om 23:14

Ja die reactie was volledig voor jou bestemd. Je eerste argument is gebrabbel: wat bedoel je nou eigenlijk? En je hebt het over fatsoenlijk discussieren terwijl je mij vervolgens leeghoofd noemt en iets in het kosovaars tegen me zegt?
Ik zeg niet dat je een klap voor je kop moet krijgen. Lees de tekst nog eens goed door. Ik zeg dat je mentaliteit rechtstreeks uit de jaren 50 stamt. Ik snap ook niet wat de kleur van je voetbalschoenen in hemelsnaam met je normen en waarden te maken kan hebben. Vanuit mijn optiek mag je kritiek hebben op een heleboel zaken, maar hoe iemand zich kleedt, of wil uiten is geheel aan die persoon zelf. Daar gaan andere mensen zich niet mee bemoeien. Dat zijn de rechten die je in Nederland hebt!

PS. Als jij zo netjes bent als dat je mij voorhoudt, vertaal die laatste zin dan eens voor me. Het is namelijk niet netjes om iets tegen iemand anders te zeggen in een taal die hij of zij niet verstaat. Nederlands is de voertaal op voetbalzone, dus hou je daar aan!

Ooit kregen we van de club een glimmende blauwe voetbalschoen die je verplicht aan moest doen. (andere kleuren dan zwart-wit waren toen net in ) Ik was natuurlijk niet mee eens. De trainer stuurde me naar de 2de elftal. Het was voor korte duur, want die schoenen houd nog geen 3 wedstrijden vol. Sommige eerste elftal spelers moesten dan weer terug vallen op hun oude voetbalschoenen. Ja trainer en nu? De trainer vroeg aan mij om weer bij de eerste selectie te komen....

wajoo dit slaat nergens op. dan wilt men dat homo's in het voetbal normaler wordt en dan gaat een trainer roepen van oow dat is voor meisjes. als een iemand die voetbal schoenen mooi vind laat hem gewoon.

Het lijkt wel alsof er ook nog mensen het eens zijn met Steijnen gewoon niet snappen dat iemand gestraft wordt voor de kleur schoenen hij draagt. Dit is geen teken van goed trainerschap, maar tekenen van een bekrompen geest met tekenen van homofobie.

Niet dat ik roze schoenen voor homo's is, maar alles wat ook maar in de voetbal gerelateerd kan worden aan homo's zoals de kleur roze wordt geweigerd. En dan komen er mensen die zeggen dat het provocerend is. Nee roze schoenen dragen is niet provocerend, behalve voor de mensen met een bekrompen geest. Het gaat hier om iets kleins, maar dit vat wel ongeveer de voetbalwereld samen, walgelijk.

Wel raar dat Visser nu gestraft omdat Chery vorig seizoen ook roze schoenen aan had en die werd niet gestraft.

Hulde voor deze man. Voetbal zelf op middelmatig niveau als rechtsback. Daar zie je tegenwoordig linksbuitens ook met de gekste kleuren rondlopen. Nou dan doet ie niet lang mee, we zijn geen meiden.

Wat een bullsh(*)t !! Deze man kan zich beter zorgen maken om te wedstrijden die ze eens goed moeten spelen, in plaatst van klagen over de kleur roze

Ik ben voorstander om zwarte voetbalschoenen verplicht te stellen. Ook de schoenen maken deel uit van een tenue en ik vind het daarom ook raar dat de ene voetballer speelt met zwarte schoenen, de andere met blauwe en weer een andere met roze. De spits speelt toch ook niet met een andere kleur shirt, broek of sokken?

Sjonge jonge wat een reacties.. En dat alleen om roze schoenen.. Whaha.. Een vrij land steijn.. Wat dus betekent dat je mag dragen wat jewil.. Communistische l*l steijn.. Al die kleuren maken t juist vrolijker.. Maar ja tegewoordig mag niks meer in nederland. t gaat hard achteruit met de maatschappij als je nog geeneens mag bepalen wat voor kleur schoen/shirt broek of wat dan ook draagt.. Kijk dat het niet bij het shirt past oke.. Ma om hier straf voor te geven dan ben je toch zielig..? Als ze nu invoeren dat je alleen op zwarte schoenen mag voetballe prima geen probleem.. Maar leven we dan in een vrij land.? Kunnen wel overal over gaan azijnpissen.! Maar schoenen maken niet de man of t voetbal.. Dat bepaald het talent.. Dus mijn mening is roze schoenen mag.. Dus maurice steijn hou op met jezelf belachelijk te maken.! En laat eerst ado maar na behoren voetballen.!

Ik vind dat Maurice Steijn zichzelf hiermee compleet belachelijk maakt! Wat maakt het uit dat die jongen op roze voetbalschoenen wil spelen? Het gaat toch om het spelletje in plaats van de schoenen. Ik vind het dan ook een bizarre antieke opvatting van deze trainer. Zeer kinderachtig. ADO Den Haag zou Maurice Steijn zelf moeten straffen. Ik vind het compleet belachelijk!

Het is misschien meer iets voor homo''s, vrouwen en schandknaapjes, maar laat ze lekker in het roze rondhuppelen. Je moet dan alleen niet verbaast kijken dat je een paar noppen in je nek krijgt.

Mooi blauw tegeltje voor Maurice: Liever een voetballer die met roze kicksen scoort, dan een voetballer die met zijn zwarte voetbalschoenen de boel verstoord!

De kleur schoenen maakt toch geen biet uit. Wat wel heel storend is, dat een team niet dezelfde kleur schoenen aan heeft. Allemaal roze schoentjes, prima. Allemaal groene schoentjes, prima. Ze lopen toch ook niet allemaal in een verschillend shirt? Maar dat is een zaak van de club. Ik vind (maar dat is mijn mening) dat schoenen bij het tenue horen.

Lijkt me eerder wat voor de voormalig keeper van Ado, Stefan Postma.

Roze schoenen onder geel groen zijn gewoon geen gezicht.
Zwart zou het mooiste zijn en anders geel of groen.
Het mooiste is gewoon qua eenheid als het hele team met de zelfde schoenen speelt.
Ik zou die kledings keuze dan desnoods maar vooraf vast leggen als dat duidelijker is.
Ook bij Vitesse NAC of Roda is roze geen gezicht. In dat geval zou ook zwart of anders geel het beste zijn. Bij ajax of twente of feyenoord zou ook zwart of anders misschien nog wit of rood nog kunnen.
Maar ook dan zou ik roze nog lelijk vinden. Bij Parlemo of Juve is het een ander verhaal aangezien daar de shirts ook roze zijn. Ik vind trouwens al die verschillende kleuren schoenen in een team sowieso erg lelijk staan. Het gaat ook niet om individuele neigingen om je zelf te profileren in kleding " vrijheid " maar
om een mooi uniforme eenheid die het team uitstraalt. Ook de keuren paars geel een goud vind ik naast roze ook heel lelijk, ga daar gewoon lekker op hardlopen in het park.
Ik moet trouwens zeggen dat de kleur roze wel degelijk een homo uitstraling heeft, niet alleen in de jaren 50 maar ook nog in de jaren 80 toen ik zelf voetbalde. Ik had het toen echt niet in mijn hoofd moeten halen om met roze kicks te veschijnen al waren die er toen nog helemaal niet.
Maar iemand die dat deed zou wel iederewedstrijd in de kleedkamer voor homo zijn uitgemaakt en uitgelachen onder de douche. Trouwens er is maar een land waar roze voor mannen echt toegstaan is en ook staat en dat is Italie. De leider in de Giro draagt daar geen gele trui maar een roze. Bij heel gebruinde mediterane mannen staan die blauw-groene pastel kleurtjes en ook roze en paars ook veel beter dan bij onze bleke noordelingen ben ik van mening. Zij kunnen dat veel beter hebben.
Alleen bij PSV die met hun rood witte streepjes shirt dat in de verte ook naar roze neigt staan nog roze schoentjes. Maar PSV is ook een beetje een homo club haha.

14 september 2012 om 21:02

Wat een lang betoog om tenslotte in je laatste zin je echte gezicht te tonen : dat van een ziekelijk gefrustreerd pubertje........

On : Standbeeld voor Steijn , eindelijk iemand die er eens wat van zegt.
(ongeacht waar een speler speelt rubentje.)

Kijk ik ben er helemaal voor om gewoon aan te geven dat je eist van je spelers dat ze op zwarte schoenen spelen. Er zijn vreemdere gedragsregels opgesteld, maar als je de kleurtjes op zich accepteert, maar iemand straft voor roze schoenen dan ben je gewoon een achterlijke en achtergestelde idioot. Steyn toont dit sowieso al week in week uit met volstrekt nietszeggende voetbalclich'es in z'n zogenaamde interviews. Hij staat eigenlijk symbool, al heel lang en dus steeds meer, voor het volstrekte intellectuele deficiet in de voetballerij. Achterlijke vent!

Mensen mensen.. jullie halen 2 dingen door elkaar. Heb al het een en ander gelezen erover hier (nee ik ga niet alle opmerkingen lezen aangaande roze schoeisel)

Maar het wil nog wel eens voorkomen dat men Werk en Hobby door elkaar haalt. Zo ook in deze topic.
Veel mensen vinden dat de voetballers ''zichzelf'' moeten kunnen zijn, en elke kleur die zij willen wat betreft schoeisel onder hun tenue mogen dragen.

Daar ben ik het dus volledig mee oneens. Tuurlijk, bij de amateurclub op zaterdag middag, lekker zelf weten of je met roze ''patta's'' het veld op stapt. Maar je moet niet vergeten dat deze meneer Visser in loondienst is bij Ado Den Haag; wat inhoudt dat Dhr. Steijn zijn directe baas is. Wat dus betekend dat Visser de orders van zijn baas moet opvolgen; oftewel zijn roze kicksen aan de wilgen moet hangen of hij dit nou wil of niet.

Als je beter zou kunnen lezen ( ik voetbalde in de jaren 80 ) dan weet je dat ik ongeveer 40 ben nu.
Dus al lang geen puber meer dus. Maar die laatste zin was een grapje omdat PSV niet echt mijn club is zoals je zou kunnen begrijpen. Met mijn betoog wil ik dus zeggen dat ik er niets op tegen vind om te stellen dat er op zwarte voetbalschoenen gespeeld wordt en dat ik die kleurtjes ook afschuwlijk vind, zeker als alle spelers andere kleuren dragen. Of het roze dragen nu vanwege homosexualiteit is of niet
maakt me niet veel uit het is in ieder geval een vorm van aandacht trekken en je willen onderscheiden.
Ego tripperij dus zoals Ronaldo waar ik een hekel aan heb, vandaar.

Heel goed! Al die gasten die tegenwoordig in roze t-shirts enzo lopen. ik lach me rot!

Als Kevin Visser op die schoenen beter voetbalt moet hij dat vooral zelf weten. Persoonlijk vind ik het ook niks, maar wtf is steijn om hem te straffen voor die roze voetbalschoenen. Steijn kan zich beter druk maken om het voetbal. Misschien wilt hij hiermee zich zeker laten gelden die afgekeurde trainer,.

Haha sinds waarneer speel je beter met roze voetbalschoenen? Misschien moeten ze in de rust
de "toppers'"' in de kleedkamer laten zingen met roze boa s om en speelt Den Haag dan nog beter.
Wat een gelul. Nee hoor, goed gedaan Steijn en sterkter nog ik zou hem net zo lang niet opstellen totdat hij zich met zwarte kicks zou melden op de training.

Wat een onzin allemaal zeg. Als we ons al druk gaan maken om de kleur van iemand zijn voetbalschoenen... Beter focust die trainer zich op het veldspel van de speler in kwestie ipv de ouderwetse homofoob uit te hangen...

Vind jij roze dan mooi staan bij groen en geel? Dat is toch geen combinatie? Volgens mij heeft dat niks te maken met homofoob zijn. Het is gewoon veel mooier bij het tenu als iedereen de zelfde bij voorkeur zwarte kicks draagt. De schoenen maken deel uit van de uitstaling van het hele team op het veld vind ik.

Als je dit soort uitspraken doen, moet je ook twee weken weekdienst......


Homofobie leeft nog behoorlijk in de voetbalsport maar geloof het of niet, ik ga geen namen noemen, maar er zijn in de Eredivisie genoeg spelers waarvan de favoriete kleur roze is.

Vicento heeft ook een zware straf opgelegd door Maurice maar helaas druft hij niet in de media te zeggen

Flauw zeg! tenzij vooraf afgesproken, geef dan een waarschuwing ofzo....

Het zou mij een worst wezen welke kleur schoenen ze dragen, als ze maar blijven presteren, dat lijkt me iets belangrijker dan de kleur van je schoenen... Gaat hij ook zeuren als iemand ziet in de kleedkamer die een roze onderbroek draagt?

eindelijk, word tijd dat voetbal weer voetbal word zoals het hoort en geen verkapte modeshow met als modellen c-acteurs die niet eens meer op de benen kunnen staan bij windkracht 2 en die als je ze aankijkt al omvallen.

Ik vind gekleurde schoenen ook van verre mooi. Roze zal ik never aantrekken, maar zal het respecteren dat een voetballer dat wél mooi vind. Straf opleggen vind ik dus zeer primitief van Steijn. Er zijn landen die straffen ook om over de meest onbenullige dingen. Gewoon respecteren en accepteren Maurice.

Steijn maakt zichzelf belachelijk door zich door zijn persoonlijk homofobe opvattingen te laten leiden. Bovendien ondergraaft hij hiermee zijn rol als coach omdat hij geen voetbalinhoudelijke argumenten voor zijn beslissing heeft.

''''roze schoenen gaan in mijn optiek te ver en dat heb ik hem laten weten ook. '''' Dat hij 2 weken weekdienst krijgt vind ik te vergaan, je mag zelf toch wel bepalen wat voor schoenen je draagt ?

Eindelijk een trainer die het snapt! Wat erger ik me aan spelers die op roze of paarse schoenen lopen! Vooral als het niet bij het tenue van de club past. Goede actie zouden meer trainers moeten doen.

Belachelijk dit.
Als je dit als club of trainer niet wil moet je duidelijke regels opstellen omtrent kleding.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Jong PSV27-1
15.Jong Ajax24-3
16.FC Den Bosch23-12
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
X. SeverinaAanvaller223
T. VerheydtAanvaller197
J. ZwartsAanvaller192
M. SelloukiAanvaller61
H. WentgesKeeper170
A. AbsalemVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

3 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 januari
Alireza Jahanbakhsh blijft Feyenoord trouw. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren