Bekijk in artikel
14 september 2012 om 15:40
0

Wat een onzin, een voetballer is toch vrij om the dragen wat hij wil. We leven hier niet in Noord-korea.

Als hij roze nou even mooie kleur vindt. En met het argument: "past niet hij het tenue", mag je ook rode, grijze, paarse boycotten.

Reacties

14 september 2012 om 15:44
0

Echt een te domme actie voor woorden als je het mij vraagt! Van van Steijn he. Wat ben je dan een idioot als je als professionele trainer je spelers hierom gaat straffen. Dat moet die gozer toch lekker zelf weten

14 september 2012 om 15:44
0

Idd. En wat nou als Visser Homoseksueel is en zelf gewoon heel graag roze schoenen wil dragen? De mond vol van respect op de voetbalvelden, maar de eerste de beste trainer straft een jongen die misschien ruiterlijk uitkomt voor zijn geaardheid!

En waar trek je de grens? Roze niet, paars wel?

14 september 2012 om 15:50
0

Ik vind die roze schoenen vet, maar het staat ook voor, ik zoek aandacht!

14 september 2012 om 16:45
0

En wat nou als Visser heteroseksueel is en gewoon graag roze schoenen wil dragen?

Op zich moet iedereen natuurlijk zelf weten wat voor schoenen hij draagt, maar de club heeft natuurlijk wel wat te zeggen over het tenue...

14 september 2012 om 16:01
0

Daarom staat er in de tekst dat Steijn van de oude stempel is. Probeerde dat maar eens 40 jaar terug te dragen!

14 september 2012 om 16:12
0

Ja, maar we leven niet in 1972, we leven in 2012. Het leven is veranderd, de maatschappij is veranderd, je kunt het niet vergelijken. Je hoeft niet meer aan allemaal normen en waarden van bepaalde zuilen te voldoen. Het is een consumptiemaatschappij met groot oog voor het individu, als je dat gaat verbieden dan ga je dus regelrecht tegen de heden daagse normen en waarden.

14 september 2012 om 17:12
0

@che

Soms is het juist vereist om bepaalde gewoontes te veranderen. Een man wordt je onder andere op basis van je gedrag. Mannen die zich vrouwelijk gedragen maken zich schuldig aan abnormaal gedrag. Mannen gedragen zich immers over het algemeen mannelijk. Daar zijn ze mannen voor. Vica versa geldt dat voor vrouwen. Kijk naar rugby. Een echte mannensport waarbij mannelijkheid wordt gerespecteerd. Waarom mag mannelijkheid niet centraal staan binnen het voetbal? Dit is allemaal de schuld van viezeriken als C.ronaldo en Beckham.


14 september 2012 om 17:30
0

Dat je Cristiano Ronaldo en David Beckham al viezeriken noemt, dat betekent al weinig goeds. Ze verzorgen zich gewoon goed en verdienen hier ook bakken met geld mee, maar zou jij niet hetzelfde doen als jij er zo uitzag?

Er zijn inderdaad ook mannen die zich wat meer vrouwelijk gedragen, maar wat is daar mis mee? Vind je dat zo erg dan? Je kan iemand toch niet gaan verbieden om te zijn wie hij is, of om zich zo aan te passen dat het maar wel gepruimd wordt door de meerderheid? Wat is de definitie dan van een man. Is er maar een mogelijkheid goed?

Voetbal is een hele barbaarse sport, vooral als je soms de supporters allemaal verwijzingen naar elkaar, naar spelers en naar de arbitrage hoort roepen. Het is een sport met emotie, dat is oke, maar het moet niet zo ver gaan dat sommige gewoon een dubbel leven gaan leiden omdat het niet door andere mensen niet gewaardeerd wordt? Als je dat in dictoriale landen misschien zou doen, of in Arabische landen waar het per wet verboden is (wat ook belachelijk is), ja dan zal je wel moeten, maar in een tolerant land als Nederland zou dat toch niet zo moeten zijn.

Mensen in de voetballerij willen dat het homofoob-gedrag verdwijnt, maar zo te zien is nog lang niet iedereen er klaar voor.

14 september 2012 om 19:52
0

@kx22

40 jaar geleden luisterde iedereen ook nog naar een heel ander soort 'muziek'. 40 jaar geleden reed iedereen in alles behalve milieuvriendelijke auro's waardoor er nu dus mooi een gat in de ozonlaag zit. 40 jaar geleden kreeg je nog klappen als je telaar op school kwam. Wil je echt nog terugdenken aan die tijd? Sorry hoor, maar die tijd was gewoon een rottijd vergeleken met waar we nu in leven. Dat je daar nog aan terugdenkt zegt meer over hoe je zelf in het leven staat dan over de kleur schoenen van een voetballer. Hetzelfde geldt voor Steijn, zelfs in een bejaardetehuis zijn ze moderner.

14 september 2012 om 19:54
0

@mattheus

Een man ben je op basis van je geslachtsorganen, niet op basis van je gedrag. Wat is dat nu weer voor een belachelijke opmerking? We leven in de 21e eeuw ja, daar zijn we niet meer zo homofoob. Zelfs de pvv is toleranter dan sommigen hier, waaronder Steijn.

Laatste discussies Bekijk in het artikel

3 fans
Middenvelder, 31 jaar

ADO Den Haag

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren