Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kroes over terugkeer bij Ajax: ‘Ik denk niet zo in streepjes en titeltjes’

Laatste update:

Alex Kroes heeft donderdagnacht voor de camera van AT5 gereageerd op de soap rondom zijn schorsing, die door de aanstelling als titulair technisch directeur nu ten einde lijkt gekomen. Kroes stelt in gesprek met de Amsterdamse omroep dat hij ‘niet zo denkt in streepjes en titeltjes’.

Kroes begon in maart als algemeen directeur bij de Amsterdamse club, maar werd twee weken later door de Raad van Commissarissen geschorst. Hij werd verweten te handelen met voorkennis, daar hij vlak voor zijn officiële aanstelling aandelen kocht in de club.

Donderdagmiddag keerde hij dus terug bij Ajax, als titulair technisch directeur welteverstaan. Eerder werd Kroes aangesteld als algemeen directeur van de Amsterdamse club. Die wijziging splitst hem niet zo in zijn maag, laat hij weten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ik heb al vrij snel aangegeven bij de Raad van Commissarissen dat ik op deze manier wil en kan terugkeren bij Ajax en ik ben blij dat dat uiteindelijk ook zo uitgekomen is.”

“Ik had al vrij snel aangegeven dat een functie als titulair technisch directeur een oplossing zou kunnen zijn voor dit probleem”, herhaalt Kroes zich. “Ik denk namelijk niet zo in streepjes en titels”, besluit de voormalig bestuurder van AZ.

Ook RvC-voorzitter Van Praag reageerde tegenover AT5. “Hij is geen CEO meer. Hij heeft geen tekenbevoegdheid meer en is niet de leider van onze club, maar we zijn blij dat we tot deze overeenstemming konden komen.”

Van Praag gaat echter zelf vertrekken bij Ajax, zo wist Het Parool te melden donderdagavond. De krant weet dat er ‘achter de schermen’ druk wordt gezocht naar vervangingen van de huidige RvC-leden. Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen kondigden eerder hun vertrek al aan.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Hoe kan dit nou ooit werken?
Wordt eerst door een deel van RVC eruit gebonjourd en nu weer welkom.
Het is toch 1 grote farce. Een vertrouwens -band zal er niet zijn in deze dat kan nooit.
Maar ben zeer benieuwd hoe deze uit gaat pakken en of de eilandjes eilandjes blijven.

Er zitten bij Ajax te veel mensen met eigen belang en niet met het beste voor de club.

26 april 2024 om 08:28

Voordeel is natuurlijk wel dat de huidige RVC gewoon gaat vertrekken. Buiten Danny Blind.

Maar goed, hij ligt wel onder een vergrootglas. Dat zal ook zo blijven tot er een uitspraak is.

26 april 2024 om 08:44

En daarom heeft hij ook geen tekenbevoegdheid, hij mag geen (grote) beslissingen afspraken aftekenen dus ligt de eindverantwoordelijkheid bij iemand anders waardoor het niet veel nut heeft om beslissingen onder de loep te nemen, die verantwoordelijkheid ligt nl. niet bij hem...

26 april 2024 om 08:59

Messi eens hoor alleen ben gewoon benieuwd hoe dit dan gaat..
Als je op je werk zulke aantijgingen krijg ben je ook weg denk ik en ga je zeker niet meer terug.

An wat AFCA hieronder schrijf de verantwoording ligt bij een ander tja nogmaals die snap ik he maar op basis van welk vertrouwen werk je.
Je komt in dienst en heb alle bevoegdheden en uiteindelijk wordt je functie de helft minder

26 april 2024 om 09:03

afcad3nnis toch kan hij natuurlijk afgerekend worden op beslissingen waarvan mensen weten dat ze van hem komen. Dat gebeurt nu ook met leden van het bestuur. Zowel door fans als mensen binnen de club.

26 april 2024 om 11:07

Of er "eilandjes" binnen de club blijven kan ik nu al voor je beantwoorden. Ja, en dat zal altijd zo blijven. Iedereen met een hoge functie zet z'n vriendjes en ja knikkers om zich heen om zo lang mogelijk op de rodeostier Ajax te kunnen blijven zitten. Dit gaat ook nooit veranderen. We mogen alleen hopen dat het kliekje wat nu de lijnen mag uitzetten ook verder kijk als bevriende makelaars en de club vooruit wil helpen.

26 april 2024 om 11:41

Vertrouwensband hoeft er wat mij betreft sowieso niet te zijn tussen bestuur en RvC. Het lijkt me juist beter dat de RvC structureel geen vertrouwen heeft in zaken en daar dus ook structureel controles op uitvoerd. Dan was dit hele issue mbt die aandelen eerder aan het licht gekomen en had dit voorkomen kunnen worden. "Ik denk niet zo in streepjes en titels" past overigens wel volledig bij Kroes.. die neemt het allemaal niet zo nauw en doet gewoon waar hij zin in heeft en wat hem goed lijkt, net zoals het aankopen van die aandelen. Lekker pragmatisch wel maar gewoon niet geschikt als algemeen directeur. Prima oplossing dit.

26 april 2024 om 12:01

Of het een prima oplossing is waag ik te betwijfelen. Hij geeft zelf aan dat hij moeite heeft met gezag. Hij zal dus straks verantwoording af moeten leggen aan een AD en aan de RvC. Ben benieuwd hoe hij daar straks mee omgaat. Hij is dat niet gewend en ik zag gisteren zijn interview op tv en hij lijkt me ook niet iemand die zich daar straks aan gaat houden.

De nieuwe RvC wordt straks samengesteld door zijn vriendjes van de bestuursraad en dan heeft hij helemaal carte blanche. We hebben afgelopen seizoen al gezien waar dat toe kan leiden.

26 april 2024 om 12:20

Tsja dat zullen we mee gaan maken, hopelijk pakt het daadwerkelijk goed uit. Met zijn actie in het achterhoofd mag ik toch aannemen dat ze bij Ajax minimaal 1 iemand laten zitten die Kroes even "scherp" houdt, om het maar even zacht uit te drukken. Gelukkig zij Blind en V Gaal ook nog actief daar, vriendjes of geen vriendjes die zijn wel voldoende kritisch volgens mij.

Ik weet het niet hoor… heel veel Ajacieden zijn heel blij dat de verlosser terug is maar ik krijg ergens een beetje jeuk van die man.

Meneer pleegt een strafbaar feit en hoewel het geen moord is is het toch een strafbaar feit. Daarna ontkent er een enorme lobby voor diens terugkeer maar ik vraag me nog altijd af gebaseerd op wat. Je hebt inderdaad een dramaseizoen maar moet je dan willen beginnen met een man die al een flinke kras heeft opgelopen? Als een Zonnekoning gaat hij pontificaal op het ereterras zitten tijdens de wedstrijd met als gevolg dat de aandacht extra op hem wordt gevestigd (Alex: “maar het gaat om Ajax jongens niet om mij!”)

Dan nu het zinnetje “ik had al vrij snel aangegeven dat dit een oplossing kon zijn”. Het is heel slim van hem maar het is in deze toch niet aan hem om oplossingen te bedenken?

Tot nu toe vind ik het een akelig en zelfingenomen ventje. En treurig dat een grote club als Ajax zich in zoveel bochten wil wringen om deze man per se aan te stellen. Laten zichzelf toch weer enorm kennen daar

26 april 2024 om 08:31

Mooi verwoord. Denk er precies hetzelfde over.

26 april 2024 om 08:38

Ook dat "niet zo in titeltjes denken". Nee natuurlijk niet, het is gewoon een onethische kunstgreep, net zoals dat ook al duidelijk was dat hij ver voor hij officieel mocht beginnen bij Ajax al zaken aan het regelen was.

26 april 2024 om 09:53

met andere woorden, hij gaat zich overal mee bemoeien haha.

26 april 2024 om 11:59

Ik ben benieuwd hoeveel transfers met linkjes naar SEG we gaan zien. Maar dat zal dan ook allemaal wel toeval zijn 😬

26 april 2024 om 14:28

@ Gaalmeester: En terecht ook. Hij de man met visie en goede contacten zowel in de eigen directie als in de markt. Die uitlatingen van Van Praag zijn ook weer tenenkrommend en tekenend voor het enorme ego van die man. Weg ermee en een frisse start maken!

26 april 2024 om 08:48

Verlosser is natuurlijk flink gechargeerd want behalve dat hij veel draagvlak heeft is er niemand die nu al een standbeeld o.i.d. voor hem wil... Maar goed, snap dat mensen graag overdrijven om hun reactie interessanter te laten lijken..

Of het strafbaar is moet nog blijken, in het verleden had de aanstelling van een directeur weinig invloed op de koers.. Daarom is het waarschijnlijk helemaal geen koersgevoelige informatie.. En daardoor geen misdrijf.. Hij heeft alleen te kort voor zijn aanstelling gekocht wat waarschijnlijk een berisping/boete zal opleveren.. Geen misdrijf..

Hij is er toch wel om oplossingen te bedenken voor Ajax? Er zijn problemen genoeg en waarom zou hij niet mogen meedenken in dit geval?

Oke, nemen we voor kennisgeving aan want je wil gewoon even wat stoers zeggen over Ajax. We gaan het allemaal zien... Vooralsnog zie ik, en met mij velen, dit wel als een opsteker!

26 april 2024 om 09:02

Inderdaad! Laten we gewoon afwachten wat de AFM er van vindt aangezien zij er meer verstand van hebben. Fietsen door rood is ook een strafbaar feit toch doet iedereen het wel eens. En daarnaast doet men alsof hij aandelen in Nvdia met voorkennis heeft gekocht. Poeh poeh Ajax aandelen van ongeveer 10 euro per stuk poeh poeh wat een slag zeg.

26 april 2024 om 10:23

@afca, zou het hele verhaal voor kennisgeving aannemen. Het is niet zo alsof de naam van ajax op een of andere vage Aziatische goksite staat voor wat grijpstuivers eb de club geen eens weet bij wie ze moeten aankloppen om dit op te lossen. Of dat we miljoenen tegen afspraken in over hebben gemaakt naar Russen. Dus dat anderen lekker over het moreel van onze club willen oordelen moeten ze zelf doen. Sprak gisteren een feyenoord fan, die schrok van het feit dat binnen Ajax zo snel alle neuzen de zelfde kant op stonden. De vereniging, de supporters en werknemers binnen alle geledingen was de wens groot dat Kroes in een of andere rol terug zou komen. Hij had gehoopt op nog een jaar chaos en vechtend over straat, maar nu was er weer zicht op beleid waar geheel Ajax achter kon gaan staan. En zeg nou zelf, ook al blijkt het matig beleid te zijn, zelfs dat is een enorme vooruitgang tegenover de afgelopen twee jaar waar er werkelijk geen beleid was.

26 april 2024 om 09:02

@rikkkie,

Ik weet het niet hoor.....dat hij de verlosser is , dat zijn jouw woorden . Een strafbaar feit , daar zou eerst de rechter nog over moeten beslissen het is niet zo dat mensen hier op VZ kunnen beslissen of iets wel of niet strafbaar is.

26 april 2024 om 09:44

Ik blijf het toch apart vinden dat veel mensen denken dat wij hem als verlosser zien. We zijn gewoon blij dat functies worden ingevuld die al tijden ontbreken en Kroes heeft ook al wat ervaring. Dat hij nu aan de slag kan gaan heeft gewoon extra voordelen voor komend seizoen. De meeste zullen ook geen wonderen verwachten komend seizoen, maar als de basis staat is het al een grote vooruitgang

26 april 2024 om 09:54

Vroeger was Cruyff de verlosser in Amsterdam. Nu Ajax Kroes. Tijden veranderen.

26 april 2024 om 10:26

@rikkkie,

Het is maar net hoe je de situatie weergeeft.

Wanneer je zegt. Ajax verkeerd al langere tijd in (bestuurlijke) onrust. Na een lange zoektocht is er een structuur en de juiste mensen gevonden. Een van die mensen heeft mogelijk een overtreding begaan. We laten dat onderzoeken en geven tot die tijd vertrouwen.

Veel Ajacieden (inc mijzelf) gaat het niet zozeer om zijn terugkeer (als verlosser ofzo), maar het gevoel dat er onrecht werd aangedaan (hij werd hard veroordeeld zonder dat hij schuldig is bevonden) en dat dat onze wederopstanding niet helpt.

Waar ik in ieder geval behoefte aan heb is een enorm kwaliteitsinjectie op alle niveau's. En waar er echt ontoelaatbare zaken gebeuren moet je daarop acteren, alleen dat is hier volgens mij niet zo.

26 april 2024 om 11:08

@ Rikkkiee

Ik kan je verhaal begrijpen, maar ben het er totaal niet mee eens.
Er wordt zo ontzettend zwaar getild aan het feit dat hij een strafbaar feit gepleegd heeft. Dit komt natuurlijk grotendeels ook door de media, en omdat iedereen die iets wil voorstellen op tv/radio/krant er wat van moet vinden, wordt het ontzettend opgeblazen.

Waarom kan er gewoon niet gewacht worden tot de instantie die verantwoordelijk is voor de beoordeling van deze zaak er een uitspraak over doet?

Als jij een keer door rood rijd, geen gordel draagt of iets van dienaard pleeg je ook een strafbaar feit, zou wat zijn als jij dan op je werk op non-actief wordt gezet, en dat je collega's allemaal aangeven sjah, hij heeft toch een strafbaar feit gepleegd...

Dat hij zijn gezicht laat zien in de Arena, kan je van meerdere kanten bekijken. Ja je kan het zien als hij vestigt weer alle aandacht op zich. Je kan het ook bekijken als in, hij vindt dat hij onschuldig is, en wil er koste wat kost alles aan doen om verder te kunnen bij Ajax.

Het stukje over de oplossing wat hij zelf ook aangegeven heeft kan ik wel inkomen, ja het is niet aan hem om in oplossingen te denken, anderzijds is het groter belang nu Ajax. Als dit had door gerommeld tot aan de transferzomer kan je Ajax wel opdoeken. Er moet nu actie ondernomen worden voor aankomend seizoen om de boel voor elkaar te krijgen. Elke dag die er langer gewacht wordt, loopt A) de concurrentie uit en B) is er een groot potentie dat je gewenste versterkingen niet meer haalbaar zijn. Het belang van Ajax moet voorop dienen voor iedereen binnen de club, en ik twijfel er niet aan dat Alex hier ook zo over denkt.

Dat jij het een akelig en zelfingenomen ventje vindt, ja daar kan ik niet aan twisten, dat is jouw mening natuurlijk.

26 april 2024 om 12:02

@LynDorr leuk pleidooi. Maar bij Mislintat werd er ook niet gewacht tot het onderzoek was afgerond.

26 april 2024 om 14:26

Mislintat werd niet ontslagen vanwege dat onderzoek maar vanwege de resultaten van zijn werk. Totaal ander verhaal.

26 april 2024 om 15:12

@suc6magnet

Deze opmerking laat wel zien hoe ver van de informatie jij vandaan staat.
Mislintat is niet ontslagen vanwege een onderzoek, die pas ver na zijn ontslag is opgezet om te achterhalen wat er precies gebeurt is.

Mislintat is ontslagen vanwege A) zijn gedrag binnen de club, hij stormde de trainerskamers binnen en joeg iedereen tegen zich in het harnas. Lag overhoop met de trainer, staff en mensen op de toekomst. Ook diverse spelers hadden geklaagd over een grensoverschrijdende sfeer.

en B) vanwege uitgebleven resultaten. Als jij het presteert om een X aantal miljoen uit te geven en je selectie is niet in balans, vervolgens stel je een trainer aan die niet voldoet, en daar lig je dan ook nog eens mee overhoop, dan functioneer je niet. En daarom is Mislintat ontslagen.

Het zou je sieren als je geen desinformatie aan het verspreiden bent, en alleen dingen de wereld in brengt waar je zelf kennis van hebt. Dus sla dit onderwerp verder maar over gezien je reactie...

26 april 2024 om 11:41

Rikkie toch, maak je niet zo druk.

26 april 2024 om 12:26

Ik ben het eigenlijk wel met je eens. Komt bij dat meneer dan wel niet in titels en hokjes denkt maar hij voor alles straks een handtekening moet komen halen bij een (ik denk) ad? Wat denkt hij nou dat er straks iemand wordt aangesteld alleen die alleen maar mag tekenen wat meneer Kroes wil? Dacht het niet, dit is een recept voor chaos. Op hele korte termijn even leuk maar dit staat een stabiel bestuur flink in de weg straks!

Top voor Ajax dit. De enige persoon die ze er echt bovenop kan helpen.

26 april 2024 om 08:25

Als er maar 1 persoon op de aardbol is did ajax kan redden.. ben je wel hopeloos en blind voor de evt schade. Mocht die opstappen als die strafmaat er is ( zelf gezegd) dan mogen ze ajax opdoeken van jou want ja wie anders kan ze nog redden dan.

26 april 2024 om 10:24

En als die ene persoon ook nog een persoon is die hommeles heeft voordat hij begint, door zijn eigen idioot amateuristische geklooi, dan is het nog extra droevig gesteld.

28 april 2024 om 23:37

Als jij de beste man kent en weet wat zijn ideeen zijn over hoe je een voetbalclub modern moet runnen, dan zou je weten dat het meer is dan alleen dom napraten. En dat hij echt de juiste man is om Ajax te redden. Maar prima hoor, schaar mij maar onder de groep domme mensen

Dit is (mijn idee) een ongeluk dat je ziet gebeuren.
Hij geeft niets om titels, maar titels komen met bevoegdheden. Nu moet hij straks mandaat en overeenkomsten organiseren bij een ceo dus dus als een soort stroman gaat fungeren. Dat gaat op den duur wringen.
Daarbij heb je nog altijd het zwaard van Damocles, namelijk de AFM. Niets belet hun om midden in een transfer window aan te kloppen met een onderzoek of vervolging.
Maar goed, ze doen maar. Met popcorn op schoot is dit een prima soap inmiddels.

26 april 2024 om 10:27

Ik zie het ook zo. Is hij een beetje up and running, komt de AFM binnenwandelen met de conclusie dat het toch echt niet kon wat hij deed. Het gezichtsverlies wat je dan als club (voor de honderste keer) lijdt is gigantisch, en je bent nog verder heen dan dat je vooraf was. Ik snap niet hoe een professionele omgeving zo kan handelen.

26 april 2024 om 14:40

Dan heb je in ieder geval een transferzomer overbrugd, zit er een AD en trainer voor de lange termijn, en als ze verstandig zijn hebben ze dan een shortlist van potentiële opvolgers voor Kroes.

Dus op papier technisch directeur en in de praktijk is hij degene die beslist. Dat is de conclusie die ik uit zijn woorden haal.

Ja hallo wat is dit nou.. als onze directeur al niet meer aan titels denkt…

Oftewel Kroes trekt gewoon overal aan de touwtjes maar door zijn titel zal hij nergens voor kunnen worden aangerekend. Ook als AFM hem schuldig bevind dan kan hij gewoon door in deze functie een zeer creatieve oplossing. Het is gewoon wachten op meer problemen. Ik heb gisteren een stukje van Kroes op de NOS gezien waarin hij volmondig toch wel toegeeft niet zo slim te zijn geweest met die aandelen en dat dachten vele al aangezien het geen domme man is. Heel slecht voor de naam Ajax mocht Kroes ook schuldig worden bevonden dan val je van het ene naar het andere verhaal. Ik vrees 7 magere jaren voor Ajax. Laat mij een beetje denken aan de periode 2004 tot 2011. Dat waren ook dramatische jaren waar Ajax van het ene schandaal in het andere sprong en er financieel ook niet zoveel te behalen viel.

26 april 2024 om 10:31

@jounes, vrij onzinnig. Zelfs als de AFM hem veroordeelt zal het Ajax geen shitstorm opleveren. Die hebben ze al gehad en met alle experts die over elkaar heen buitelen kun je zelfs claimen dat Ajax uiterst zorgvuldig heeft gehandeld. Zodra het bekend was, is hij direct geschorst vanuit zijn functie. Toen ze vervolgens over wilden gaan toto ontslag werd duidelijk dat zelfs de experts elkaar tegenspreken en er weinig zekerheid is. Dus in goed overleg mag hij werkzaamheden uitvoeren, zij het in een andere functie met een andere status, waarbij het uiteindelijke oordeel over wordt gelaten aan de officiële instanties. Hier heb je echt geen spindoctor jack de gier voor nodig hoor. Het is vooral hoop van supporters van andere clubs dat het vooral veel gezeik op gaat leveren. Het brengt op de korte termijn rust en duidelijkheid en tegen de tijd dat de AFM zich erover buigt staat er op z'n minst een geraamte met duidelijk beleid.

Het lijkt hem allemaal niet zo uit te maken en hij had zelf al snel een oplossing bedacht voor het 'probleempje' van het plegen van een strafbaar feit. Weinig zelfreflectie, naïef of onbeschoft? Zeg het maar. Het is in ieder geval wel duidelijk dat er weer een onbetrouwbaar persoon aan de bestuurlijke top van Ajax terecht is gekomen. Het verbaast mij dat alle Ajacieden zo blij zijn over Kroes en zo achter hem zijn gaan staan. Waarom precies is mij echt niet duidelijk. Het is vooral elkaar dom napraten wat ze doen.

Ik denk dat ze in Enschede, Alkmaar, Eindhoven en Rotterdam dit allemaal handenwrijvend aan zitten te gluren. Dit moet wel mis gaan lopen aankomend seizoen.

Heel de governance van Ajax ligt overhoop, de waan van de dag lijkt te regeren en deze heer Kroes lijkt ook niet over enige vorm van zelfreflectie beschikken.

26 april 2024 om 09:26

Mensen die een harde krijgen van het leed van een ander zijn zelf vrij sneu. Jij bent ook atijd bezig met Ajax terwijl je niet eens voor Ajax bent. Dat vind ik dan weer mooi!

26 april 2024 om 09:49

Het leed van een ander? Wat dacht je van de mogelijkheid om zelf weer een plekje hoger op de ranglijst te eindigen?

En blijkbaar ben jij ook altijd met mij bezig, dat vind ik dan weer mooi!

26 april 2024 om 10:35

@GillesDB9, zeker dat denken ze totdat bekend wordt wie de coach wordt met bijbehorende technische staf, welke spelers erbij komen en hoe het vernieuwde Ajax vormgegeven gaat worden. Inmiddels is duidelijk dat Kroes al langer bezig wa hiermee, een aantal goede ideeën hierover had en dat met hem aan boord in een ander, hoger segment namen gevist kan gaan worden.

26 april 2024 om 10:43

Laten we het hopen ninjakai! Een goede en brede top is alleen maar positief voor het Nederlands voetbal.

Toch zal Ajax haast moeten maken, daar er momenteel een (voorlopig) negatief resultaat staat.

Je weet nooit hoe het uitpakt maar je hebt gewoon een f side supporter als TD/ directeur nu.

26 april 2024 om 09:52

Dan heeft hij in ieder geval binding met de achterban.

Nee, die titeltjes zijn voorlopig in Eindhoven te vinden

26 april 2024 om 10:00

Met dank aan de amateurs in de bestuursraad van Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren