Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste bod Ajax op Bergwijn afgewezen; andere opties in beeld

Laatste update:

Ajax heeft een bod van vijftien miljoen pond, omgerekend bijna achttien miljoen euro, uitgebracht op Steven Bergwijn, zo meldt De Telegraaf. Daarop is ook direct een afwijzing gekomen van Tottenham Hotspur: de Londenaren willen een hoger bedrag zien voor de 24-jarige vleugelspits. Ajax komt waarschijnlijk terug met een nieuw bod. Het Algemeen Dagblad weet dat zowel de Amsterdammers als Tottenham Hotspur meerdere opties heeft.

Bergwijn moet Ajax gaan ondersteunen in de eindsprint die door de Amsterdammers in de tweede seizoenshelft moet worden ingezet. Er is de club alles aan gelegen om als landskampioen opnieuw de torenhoge Champions League-startpremie op te strijken. Deze maand staan de belangrijke uitwedstrijden tegen FC Utrecht (16 januari) en PSV (23 januari) op het programma. Ajax hoopt Bergwijn zeker in Eindhoven al op te kunnen stellen, zo klinkt het.

Tottenham gaat dus niet akkoord met achttien miljoen euro, maar Marc Overmars verwacht alsnog zaken te kunnen doen met the Spurs. Omdat Bergwijn in de winterse transferperiode mag vertrekken, rekent de directeur spelerszaken van Ajax erop dat de vleugelspits mag vertrekken voor een lager bedrag dan de 30 miljoen euro die PSV precies twee jaar geleden ontving.

Hoewel De Telegraaf eerder de verwachting uitsprak dat Ajax pas zou gaan handelen als David Neres is verkocht, komen de Amsterdammers toch al in actie. Overmars werkt nog altijd aan de verkoop van Neres, voor wie Shakhtar Donetsk in de markt is. Volgens het Braziliaanse UOL heeft Ajax een bod van vijftien miljoen euro inclusief bonussen wel afgewezen.

Het Algemeen Dagblad meldt dat zowel Ajax als Tottenham Hotspur meerdere opties heeft. Mocht het binnenhalen van Bergwijn niet realistisch blijken, dan zullen de Amsterdammers doorschakelen. De Londense club houdt een vertrek van de zestienvoudig international van Oranje vooralsnog ook tegen, omdat meerdere clubs uit buitenlandse topcompetities de voorbije maanden hun interesse in Bergwijn lieten blijken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
10 januari 2022 om 17:08

En dat voor (als we dit artikel moeten geloven) meer dan 18 miljoen euro. Zie hem niet dusdanig veel toevoegen aan het team dat ik hem dat waard vind. En daarnaast zal Ajax ook een Neres dan echt moeten verkopen.

10 januari 2022 om 17:09

Meen je dat nou echt? Ik vind het helemaal geweldig dit. Superspeler voor Ajax en een Nederlandse jongen. Hopen dat dit gaat lukken, van Neres zijn we dan gelukkig verlost (is beter voor beide partijen) en met Bergwijn heb je een speler die op beide flanken uit de voeten kan. Laten we hopen dat dit uiteindelijk in kannen en kruiken komt, want wat gaan we dan een bizar mooie tweede seizoenshelft tegemoet. Wat heerlijk om fan van Ajax te zijn.

10 januari 2022 om 17:15

Ja dat meen ik echt. Begrijp me niet verkeerd, ben er groot voorstander van Nederlandse internationals bij Nederlandse clubs als Ajax en extra lekker als ze daar excelleren natuurlijk. Maar persoonlijk vind ik hem niet zoveel geld waard (of in ieder geval niet voor iemand die in mijn ogen niet stukken beter is dan wat Ajax al heeft rondlopen). Aan de andere kant is het wel begrijpelijker als de verkoop van Neres een soortgelijk bedrag oplevert, maar dan moet hij wel eerst vertrekken

10 januari 2022 om 17:55

Het is natuurlijk een leuke optie als neres en Antony vertrekken, maar iemand voor 18miljoen op de bank gaat wel ver. Met het oog op volgend jaar moet je nu misschien handelen, maar het is wel een risico. Daarnaast is bergwijn al jaren niet heel constant (eigenlijk bij PSV al niet) en is 18m best prijzig.

10 januari 2022 om 18:08

Geen stress. Neres gaat sws weg! Plus je vergeet dat Tadic ook geen 18 meer is. En als Antony deze vorm weet vast te houden dan is hij in de zomer loesoe! Bergwijn is nog jong, komt uit de jeugd en hij heeft een aflopend contract. Gewoon een prima transfertje!

10 januari 2022 om 18:13

'Iemand van 18 miljoen op de bank gaat wel heel ver'

*Kuch* neres en Daramy *kuch*

Dit is inmiddels normaal bij Ajax. Overmars heeft ook een handvol flops aangetrokken sinds zijn komst he. Bandé, Marin, Orejuela, Cassiera, Magallan. Samen al snel goed voor 50 miljoen euro waar je maximaal 10 van terug hebt gezien. Bergwijn is wel iets meer een safe bet.

10 januari 2022 om 18:18

Die 5 waren samen minder dan 40 miljoen en Marin is voor meer verkocht dan 10 miljoen geloof ik, dus klopt niet helemaal wat je zegt.

10 januari 2022 om 18:31

Klopt, Marin heeft zijn aankoopbedrag weer opgebracht. Orejuela een mikjientje minder en Cassiera was een niidzakelijke aankoop, anders was Sanchez niet gekomen.

10 januari 2022 om 18:40

Sanchez en Cassiera speelden beide bij andere clubs. Doe transfers hebben helemaal niks met elkaar te maken gehad.

10 januari 2022 om 18:47

Alleen marin was al 11 miljoen..

10 januari 2022 om 19:07

Ajax is bezig zichzelf in de voet te schieten met hun onmogelijk beleid dat men perse Nederlanse spelers wilt hebben. Die zijn er niet, kosten teveel, brengen weinig, leveren niets meer op en zorgen voor problemen. Met Promes is die onzin begonnen en zie het resultaat. Ik zie liever iemand met de Argentijnse mentaliteit komen. 18M voor Bergwijn is al teveel. Tis wachten op de teleurstelling.

10 januari 2022 om 19:11

Bongiorno

Magallan kunnen wij nog niets over zeggen. Pas als hij verkocht wordt, weten wij de schade. 9 mil dollar gekocht.

Kijken wat hij nog kan opleveren. Speelt volgens mij nu regelmatig, dus als hij er 3 a 4 mil uithaalt, mogen wij zeeeer blij zijn.

Bande is echt helaas.

10 januari 2022 om 19:23

Als Ajax deze speler haalt voor 20-25 miljoen is het eigenlijk een koopje. Toen hij bij PSV speelde waren er geruchten dat Ajax interesse had, dan hadden ze hem nooit voor minder dan 30 miljoen kunnen oppikken. Nu een paar jaar verder , is hij gegroeit heeft hij kunnen trainen bij een Engelse club en heeft hij in de PL gespeeld. En is hij dus goedkoper geworden

10 januari 2022 om 19:42

Gegroeid? Hij heeft amper gespeeld en is ook nog regelmatig geblesseerd geweest. Dit is echt in je eigen straatje praten. Gun het die jongen zelf wel overigens om weer ergens aan voetballen toe te komen.

10 januari 2022 om 20:43

Ik snap hier ook niks van, kun je net zo goed Depay gaan ophalen, die mag vertrekken bij barca en staat ook op links. Kan ook nog in de spits en heeft meer rendament dan Bergwijn.

Of haal gewoon Eriksen, die kan ook op links (speelt centraal of links mid) dus waarom niet linksbuiten en tadic spits.

Of zet hem links mid, gravrnberch centraal en bergwijn op rechts.

Man je kunt zoveel combinaties aangaan dat ik echt niet snap waarom je voor 20 mil bergwijn op gaat halen. Met Daramy en die spits van Jong ajax zijn er toch genoeg alternatieven, brobbey is er ook nog.

10 januari 2022 om 21:29

@oigatinha dit vind ik echt onzin. Promes heeft 15.7 miljoen gekost en is voor 8.5 weggegaan. In het seizoen waarin we de halve finale van de champions league haalde was promes in 28 wedstrijden goed voor 16 goals. Hij heeft met zijn goals dus een aardige bijdrage geleverd in het kampioenschap. De klik tussen ziyech en promes was fantastisch en ze wisten altijd samen voor gevaar te zorgen. Nadat hij negatief in het nieuws is geweest ging hij natuurlijk minder spelen en dan vind ik het knap dat hij nog voor 8.5 m verkocht is. Zn geld heeft hij dubbel en dwars terugverdiend door zijn bijdrage met doelpunten en assists in zijn eerste seizoen.

Bergwijn is een erg goede voetballer die ik persoonlijk veel beter vind dan promes ooit geweest is. Die jongen kan prima naar ajax om zijn carriere een boost te geven om vervolgens met winst verkocht te worden.

Of t handig is als je kijkt naar hoeveel spelers we al hebben op de posities waar bergwijn kan spelen is een tweede, maar tadic heeft ook niet het eeuwige leven en berghuis is ook al 31 en dit is een jongen die nog een paar jaar voor zijn piek zit, dus met het oog op de toekomsg lijkt mij dit een prima investering.

10 januari 2022 om 21:36

Promes speelde helemaal niet voor ajax in dat goede seizoen, weet niet wat jij gerookt heb? We mistten juist een diepgaande buitenspeler toen Neres geblesseerd was in de halve finale

10 januari 2022 om 21:53

Depay gaan ophalen nog wel.. Het wordt steeds gekker hier!

10 januari 2022 om 22:14

@technobastard, hoezo is dat gek? Barca gaat geen 20 mil vragen, zijn allebei LB en alternatief als spits (depay) en rb (bergwijn) welke allebei dubbel bezet zijn (berguis/anthony) & (haller/brobbey) en Tadic speelt LB.

Daarbij is Depay beter dan Bergwijn en die kost minder. Ben geen depay fan - bedoel alleen te zeggen dat 20 mil wel echt een groot bedrag is voor een "gokje" als bergwijn.


Dus weet niet wie gekker is, Ajax of ik.

10 januari 2022 om 23:41

@jurginhode haha een iets te dikke denk ik maar ff stoppen😂 voor de rest blijft mijn punt gewoon staan.

11 januari 2022 om 03:12

Helemaal geweldig pfff hoe verzin je het

12 januari 2022 om 15:53

We zullen maar stilhouden over het aankoopbeleid van psv 🤭

10 januari 2022 om 17:08

ipv Neres uiteraard. Als je Neres voor ongeveer hetzelfde kan verkopen is het een prima ruil lijkt mij. Neres voegt al jaren vrij weinig toe.

10 januari 2022 om 17:12

Neres vertrekt waarschijnlijk voor een vergelijkbaar bedrag.

10 januari 2022 om 17:57

Wie gaat er 18 miljoen voor neres betalen als bankzitter zonder rendement? Hoelang staat die nog onder contract eigenlijk?

10 januari 2022 om 18:06

Overmars zou een eerste bod van 15 miljoen op Neres van Shakhtar Donetsk hebben afgewezen.

10 januari 2022 om 18:08

Waarom Ajax 18 miljoen of meer zou willen betalen voor Bergwijn en Shakhtar Donetsk 15 miljoen of meer voor Neres begrijp ik overigens in beide gevallen niet direct.

10 januari 2022 om 18:16

Nou, Shakhtar dus blijkbaar.

10 januari 2022 om 17:14

Ik denk ook dat Daramy gewogen en te licht bevonden is voorlopig. Die zal hopelijk verhuurd worden. Als dat het geval is heb je ineens nog maar één linksbuiten.

10 januari 2022 om 17:26

Hoezo? Tadic en Bergwijn zijn dan toch 2 linksbuitens?

10 januari 2022 om 17:36

@Sanderk91, Als Daramy vertrekt heeft Ajax nog maar 1 linksbuiten, Tadic. Vandaar dat ze achter Bergwijn aan gaan. Zo bedoelt bobje99 het denk ik.

10 januari 2022 om 17:26

Knap voorspeld van Valentijn Driessen

10 januari 2022 om 18:24

Zolang ze het maar bij nieuwtjes blijven houden weten ze vaak best veel bij de telegraaf.
Het probleem is dat Driessen en Verweij naast journalist ook analist zijn geworden en dat gaat ze een stuk minder goed af.

10 januari 2022 om 19:13

Zelfs een stilstaande klok geeft wel eens de juiste tijd aan

10 januari 2022 om 20:55

Best regelmatig eigenlijk met 2x per dag😉

10 januari 2022 om 17:48

Ja we missen buitenspelers zegt Marc elke seizoenshelft. Sinds Antony als vervanger van Neres werd gehaald is dat trucje elke 6 maanden uitgehaald en dus hebben we nu ook Berghuis en Daramy terwijl een andere huurling deze zomer werd teruggestuurd naar Sevilla.

Nu zitten we slechts met de volgende buitenspelers in onze zeer uitgebalanceerde selectie: Tadic, Daramy, Berghuis, Neres and Antony. Gezamelijk goed voor 75 miljoen aan aankoopkosten. Nu gaat Marc daar nog even 17 bijleggen voor buitenspeler nummer 6. Heeft iemand hem al eens verteld dat spelers aankopen anders is dan een autocollectie aanmaken?

10 januari 2022 om 17:56

Neres deze winter weg, Antony is komende zomer niet te houden, Berguis staat op 10. Dan heb je er nog 3
2. En Daramy zal nog niet volstaan. Da's 1

12 januari 2022 om 16:55

Gaat lekker met Berghuis op 10, de laatste twee maanden als een krant gespeeld en veel verloren punten komen op het conto van een Ajax tien die niet scoort. Klaassen had er elke wedstrijd wel een ingelegd als 10. Het werkte leuk in de CL maar in de eredivisie heeft Begrhuis niet datgene wat een Ajax 10 moet hebben, en dat is diepgang zonder bal en bij de andere paal opduiken. Berghuis is en blijft een rechtervelugelspits, dat krijg je niet uit het systeem.

10 januari 2022 om 18:30

Ja blijkbaar. Het is ook wel sneu als je voortaan iedere winterse transferperiode een 20 mil plus bedrag moet betalen om het kampioenschap binnen te halen terwijl je al verre weg de beste selectie hebt van Nederland.

10 januari 2022 om 19:34

@Nick_10 maar wat zou jij het graag doen als jou club het kon betalen. 😃

10 januari 2022 om 20:03

Nou ik vind het meer een brevet van onvermogen aan het adres van Ten Hag.

10 januari 2022 om 20:27

Inderdaad. Waardeloze trainer is het. Direct afscheid van nemen!

10 januari 2022 om 21:54

Eerder pijnlijk voor de concurrentie (zeg ik uit ervaring)

10 januari 2022 om 21:03

Neres lijkt te vertrekken, Berghuis speelt veelal op 10 en dan heb je verder eigenlijk alleen nog Antony en Tadic van niveau. Daramy en Unuvar moeten zich nog bewijzen en Labyad is niet goed genoeg voor een basisplaats.

10 januari 2022 om 21:29

Neres lijkt elke transferperiode te vertrekken maar gaat nooit.

Kwestie van tijd voordat hij daarheen gaat. Wordt al zo lang mee geflirt. Benieuwd hoe psv fans hierop zullen reageren

10 januari 2022 om 17:11

Maakt voor mij vrij weinig uit. Bergwijn is een prima speler geweest voor PSV en is een groot aandeel geweest in het opvangen van de corona tekorten met zijn transferbedrag van 30 miljoen. Hij wordt gehaald voor de bank want tadic gaat hij er niet uitspelen en bergwijn op andere posities in de voorhoede vond ik persoonlijk niet zo een succes. Ik ben meer benieuwd naar wat de Ajax fans ervan vinden nadat hij aangaf dat hij het mooi vond dat Ajax van Tottenham had verloren.

10 januari 2022 om 17:41

Mocht hij hier toch heen komen, toont dat vooral hoe doorzichtig zijn poging destijds was om de fans te pleasen. Beetje in hetzelfde straatje als Klaiber jaren geleden deed. En om dan in de woorden van Toby Alderweireld te vallen: “veel spelers hebben praatjes over Ajax, maar als ze een contract bij ons kunnen tekenen, komen ze desnoods op de fiets naar Amsterdam. Mooi is dat.”

Ik weeg niet al te zwaar aan die woorden van Bergwijn. Denk dat iedereen wel door had waarom hij dat zei.

10 januari 2022 om 19:16

RomBomCu

Ach hij probeerde wit voetje te halen bij de fans. Ervoor wilde hij zelf al te graag naar Ajax en nu blijkbaar ook.

Daarnaast speelden toen veel vrienden van hem bij Ajax, zoals vd Beek. Neem aan dat hij dat niet meende, anders lullig naar je (voetbal)vrienden.

10 januari 2022 om 17:12

Ach, ik zie het altijd op dezelfde wijze, een werknemer gaat naar een andere werkgever..
Gebeurt zo vaak
BTW, Bergwijn komt toch oorspronkelijk van Ajax? Dus als Psv- fans hier negatief op reageren dan is dat van den zotte, zoals de Belgen plegen te zeggen

10 januari 2022 om 17:24

Cas,

Het is maar hoe je het bekijkt. Zeggen dat Bergwijn een Ajax-product is, is hetzelfde als zeggen dat Messi een Newell's Old Boys-product is. Beiden zijn op hun veertiende in een andere jeugdopleiding terecht gekomen en hebben daar ook hun eerste stappen in het betaald voetbal gezet.
Ik kan me daardoor wel voorstellen dat er wat meer loyaliteit verwacht wordt. Zeker gezien het feit dat Ajax de belangrijkste concurrent van PSV is.

10 januari 2022 om 17:55

Hoe kun je dat nou verwachten dat er meer loyaliteit moet zijn? Waarom moeten spelers ook net zo'n fan zijn van de club dan de supporters dat zijn. Hij wilt gewoon een carriã¨re maken. Voor die gasten is het ook gewoon werk. Hij komt bovendien uit Amsterdam.

Ik zal die bijzondere visie nooit begrijpen, vrees ik.

10 januari 2022 om 18:13

Uit concurrentieoverwegingen snap ik. Maar spelers kennen geen loyaliteit meer. Dit komt omdat er teveel geld mee gemoeid is.
Ik kan me frank rijkaard nog herinneren; die smeerde ém stiekem, omdat Psv hem een stereo toren had aangeboden.
Loyalioteit is iets uit de tijd van onze oude sterren
van Beveren, vd kuylen, Kerkhof, Swart Keizer. het is iets van vervlogen tijden

Koeman heeft overal gebald is overal trainer geweest.

is Bergwijn een Ajax product
Is Messi een Newell Old Boys product.
Weet je dat interesseert me heel weinig, eigenlijk niets.
Kijk je naar waar hij zijn opleiding heeft genoten? Of kijk je waar hij zijn successen heeft gekend.
Wat mij betreft, naar beide

10 januari 2022 om 17:13

Of de Ajax fans? Bergwijn vond het wel leuk dat Ajax eruit ging tegen Tottenham 😆

10 januari 2022 om 17:16

Snellesnickel, buiten het feit dat ik het weet dat ie het voor de bühne zei, zou ik nooit een speler willen die zegt dat er bij Ajax vrienden van hem speelden, bij zijn oude club en dan zegt dat ie voor de Spurs was. Laat hem maar lekker daar. Ik weet dat de voetballerij anders werkt dan de normen en waarden die ik hoog heb zitten, maar van mij hoeft ie niet.

10 januari 2022 om 17:17

Dat was ook alleen maar om de fans van zijn toen nieuwe club te pleasen.

10 januari 2022 om 18:15

Stel hij tekent bij ajax, dan hoop ik echt dat dat de eerste interview vraag is die aan hem gesteld wordt. Kijken wat die dan zegt als hij met die uitspraak geconfronteerd wordt.

10 januari 2022 om 20:30

Son, ik zeg er specifiek bij dat het voor de buhne was idd. Maar ik hou daar niet zo van. Ligt er zo dik bovenop en als vriend (vd Beek, De Ligt) zou ik hem echt wel ff een tikkie geven om dat soort domme opmerkingen, maar dat terzijde. Ik hoef zo'n type die dingen zo nep doet echt niet bij mijn club.

10 januari 2022 om 20:32

Amazing Ninja, zou ik ook top vinden. Echter gaat ie dan zeggen dat ie natuurlijk dat gewoon zei voor de fans. En dan zegt ie dit natuurlijk ook weer voor de fans. Geef mij maar een Ziyech die gewoon schijt had aan alle regels en standaard antwoorden. Heerlijk.

10 januari 2022 om 17:36

Ik denk niet dat er veel PSV fans zijn die hier een nacht minder om slapen. Bergwijn is nooit een favoriet geweest onder de supporters, net als Malen bijvoorbeeld niet. Goede spelers maar geen spelers waar je binding mee hebt ofzo. Moet lekker gaan en staan waar hij zelf wil. Denk dat Ajacieden meer bedenkingen hebben na zijn teksten bij Tottenham 😅

10 januari 2022 om 17:42

Ik zeker. Verbaast mij enorm hoe weinig (geen) aandacht daarvoor is... Misschien dat journalisten dit achter de hand houden om het vuurtje op te stoken als hij echt is vastgelegd? Maar wat hij over die wedstrijd(en) heeft gezegd kan echt niet...

10 januari 2022 om 17:59

Het is natuurlijk een beetje slijmen bij je nieuwe werkgever maar erg handig is het niet inderdaad. Maar zoals altijd: maakt ie twee keer de winnende voor Ajax is alles vergeven en vergeten natuurlijk

10 januari 2022 om 18:09

Nou die zijn er wel degelijk. Ik baal er enorm van als dit gebeurt. Er zijn zoveel clubs waar hij in de basis kan spelen behalve Ajax. Had hem graag bij Inter Milan gezien als vervanger van Perisic of eventueel in de aanval naast Lautaro. Jij had misschien geen binding met Malen of Bergwijn maar voor mij zijn het alle twee helden. Jongens die PSV hielpen in een tijd dat de club dat enorm kon gebruiken. Ik hoop echt van harte dat Bergwijn niet naar Ajax gaat.

10 januari 2022 om 18:15

Ze hebben hun waarde zeker gehad hoor, maar voor mij (en ik denk 90% van de supporters) geen publiekslievelingen ofzo. Bergwijn helemaal met z'n vreemde gedrag voordat hij naar Spurs ging. Niet dat ik ze ook maar iets misgun ofzo hoor, maar dat hij naar Ajax gaat doet me echt niks. Zou anders zijn met een de Jong, Gakpo, Guardado ofzo. Bij wijze van.

10 januari 2022 om 18:18

Ach joh, dat is inderdaad vooral onder supporters. Voor voetballers is het ‘gewoon’ een werkgever, er zijn er maar bijzonder weinig die die sentimenten ook voelen. Bergwijn heeft wel wat gekke dingen geroepen die hij helemaal niet had hoeven roepen.
Ik vind het ook klote, maar meer omdat ik weet dat Bergwijn het verschil kan maken.

10 januari 2022 om 20:21

@Fossen ik denk dat die 90% wel heel ruim genomen is. Ik zie Steven als een soort geadopteerde zoon nadat zijn kwaliteiten bij Ajax niet werden gewaardeerd. Die jongen heeft ontzettend lang in een PSV shirt gespeeld en het zal mij en vele andere PSV'ers een doorn in het oog zijn als hij weggaat. Ik durf zelfs te zeggen dat Steven Bergwijn een van PSV haar beste spelers uit de jeugd is.

Behalve Inter misstaat hij ook niet bij Sevilla, Napoli, Dortmund & Barca zal zelfs ook een optie zijn als die het geld bij elkaar weten te sprokkelen.

10 januari 2022 om 20:35

Als je bij Tottenham niet aan de bak komt dan mista je wel bij die clubs die je opnoemt hoor haha.

10 januari 2022 om 22:25

Ja vind je? Reus 32 jaar, Perisic 32 jaar, Dries Mertens 34 jaar & Alejandro Gomes 33 jaar en bij Barca staat Jutgla op zijn positie.

Ik denk serieus dat er in tegenstelling tot Ajax zat goede opties zijn voor Bergwijn. Het is ook geen ramp dat Son hoger in de pikorde staat. Zijn weinig linksbuitens die ik beter vind dan Son.

10 januari 2022 om 22:32

Spreek voor jezelf dan Fossen! Toen Bergwijn de derde goal maakte tegen Ajax (3 jaar geleden) werd het halve uitvak ook ontruimd. Ik zou het wel degelijk kut vinden als de transfer een feit zou worden!

10 januari 2022 om 17:42

Beetje hetzelfde als wanneer Bazoer weer naar PSV zou gaan: Boeie. Denk ik dan.

10 januari 2022 om 18:15

Dat is volslagen anders, maar dat wist je zelf ook wel, die reacties probeer je hierboven ook al uit te lokken.. Gelukt!
OT: Ik snap Ajax hierin prima. Voor eredivisie begrippen buitencategorie, vond hem bij PSV altijd geweldig

10 januari 2022 om 22:21

Ik probeer helemaal niks uit te lokken. Ik maak gewoon een vergelijking die wat mij betreft op gaat: beiden in het 1e elftal van club X gespeeld, terwijl die ook gespeeld heeft in de jeugd van club Y.

10 januari 2022 om 22:27

Jeroenb93 het is onvergelijkbaar omdat Bergwijn bij Ajax niet op waarde werd geschat en Bazoer bij PSV gewoon voldoende perspectief had.

10 januari 2022 om 18:35

Hey, Ajax heeft het geld, weinig aan te doen. Ik vraag me wel af voor hoeveel miljoenen Ajax spelers denkt te moeten kopen om kampioen te worden. Is stiekem wel een compliment naar psv en Feijenoord dit.

10 januari 2022 om 18:51

Nou het zit hem denk ik vooral in de combinatie; kampioen worden én ver komen in de CL. Ajax zou ook zonder Bergwijn kampioen moeten worden.

10 januari 2022 om 19:01

Dat zou je wel zeggen ja. Tadic is op links onomstreden. Die staat bij ten Hag altijd als eerste op de lijst, zeker in CL topduels. Zou Bergwijn dan echt voor zo’n bedrag worden aangetrokken om eredivisie duels te spelen? Er is verder al behoorlijk geïnvesteerd en op de vleugels zijn ook zonder Neres nog voldoende spelers beschikbaar die daarvoor zijn aangetrokken.

10 januari 2022 om 19:19

Yoda

ook kwestie van snel bij zijn he.
Tadic wordt steeds ouder, Antony niet te houden van de zomer. Neres gaat weg.
Berghuis blijft op 10.

Daramy komt nog wat te kort, maar is pas eerste seizoen en nog jong.

10 januari 2022 om 21:10

Makes sense, maar nu halen is dan hoofdprijs betalen. Maar wat je zegt; als Bergwijn wordt gezien als opvolger van Tadic, zou kunnen.

10 januari 2022 om 19:16

Eigenlijk boeit het me niet. Kijj, als hij destijds van PSV direct naar Ajax was gegaan, dan was natuurlijk best pijnlijk geweest. Nu niet. Ajax kiest zo wel een beetje voor de stilstand ipv vooruitgang. Bergwijn was voor PSV prima, maar ook niet veel meer dan dat. Tuurlijk één van de betere, maar het was nu ook weer niet exceptioneel. Ik begreep Tottenham ook niet zo om zoveel voor Bergwijn neer te tellen, maar de miljoenen waren meer dan welkom. Hij had/heeft erg weinig rendement en is soms wedstrijden lang onzichtbaar. Ik vraag me dus af of Ajax hier veel aan zal hebben. Voor de eredivisie uitstekend natuurlijk en daarmee een goede kans op de CL miljoenen, maar internationaal?....... Nee, dan komt hij tekort

10 januari 2022 om 19:24

Is mij in principe om het even… Ik vind alleen dat ie na PSV het nooit echt heeft waargemaakt. Dat is dan ook terug te zien in het verlies dat Tottenham voor lief neemt.
Vraag me dan ook af of ie Ajax echt sterker gaat maken, zeker in Europa.

10 januari 2022 om 19:48

Ik neem aan dat de PSV fans er blij mee zijn want die pakken weer wat doorverkoopcentjes mee uit het potje van Ajax 😬

Neres weg dus. Aardig wat geld. Bergwijn nu alweer terug naar de eredivisie? Zonde voor hem, leuk voor Nederland.

Dat Ajax nog durft te komen met maar 18 miljoen en dat nog in de winter

10 januari 2022 om 17:08

“Maar” 18 miljoen. Volgens de berichten wil Tottenham Bergwijn verkopen dus dat Ajax in de winter een aanbod doet is niet raar. En iemand die amper speelt gaat niet heel veel meer dan 18 miljoen voor betaald worden.

10 januari 2022 om 17:14

Ik zie een analogie met Neres ...

10 januari 2022 om 17:43

Heb de berichten rondom Neres niet gevolgd. Maar voor hem geld imo hetzelfde.

10 januari 2022 om 17:08

Want? Ajax mag toch bieden wat het wil? Dat het niet geaccepteerd wordt is een 2e.

10 januari 2022 om 17:56

Als het doorgaat, moet je wel een excuusje naar Mike sturen he

10 januari 2022 om 18:24

Hahaha sterk, ik zal hem een dmtje sturen 😜

10 januari 2022 om 17:10

Maar 18 miljoen? Voor een bankspeler die niet veel liet zien? In coronatijd? Hoop dat je sarcastisch bent, maar betwijfel t. Is bizar veel voor een openingsbod van een Nederlandse club voor een middelmatige voetballer imo.

10 januari 2022 om 17:42

Voor de EPL is het niks, krijg je niet eens een jeugspeler voor

10 januari 2022 om 19:28

“Voor een bankspeler die niet veel liet zien?” Tja, ik snap Ajax dan sowieso niet heel goed met deze aankoop, zeker voor een dergelijk bedrag. Gaat ie echt een meerwaarde worden? En dan zal ie in de Eredivisie vast met gemak meekunnen, dat heeft ie natuurlijk al bewezen, maar voor een Europese stap omhoog? Voor dat geld en gezien z’n leeftijd koop je hem niet even voor erbij…

10 januari 2022 om 22:21

Wat vin je dan van de 20 miljoen voor Neres? Een bankspeler die al 3 jaar niets meer heeft laten zien.. denk dat die die context bedoelt

12 januari 2022 om 10:24

Amino, vind ik ook bizar veel. Het enige is dat Neres het al wel heeft laten zien in de Europese topwedstrijden. Bergwijn niet.

10 januari 2022 om 17:15

Voor een openingsbod is dit heel royaal. Bergwijn heeft 25 miljoen gekost en niks laten zien. Dat ze nog kans hebben om break-even te spelen vind ik meer bijzonder. Normaal horen er al een paar miljoenen afgeschreven te worden.

10 januari 2022 om 17:19

Volgens mij heeft hij 30 miljoen gekost. 20-22 miljoen lijkt me dan een reëel bedrag.

10 januari 2022 om 17:28

Op transfermarkt staat idd 30 miljoen maar dacht zelf dat het 25 miljoen was met 5 miljoen aan bonussen. Maar dan lijkt 20-22 inderdaad niet heel vreemd. Aardig fors in mijn ogen, daar kan je een hele leuke Argentijn mee halen, die dat zelfs als clausule heeft.

Ik snap echt totaal niet waarom Ajax voor Bergwijn wil gaan. Dan moet Neres wel 100% vertrekken en misschien Anthony van de zomer. Bergwijn vond ik bij PSV echt heel goed dus het zou voor Ajax natuurlijk een prima speler zijn.

10 januari 2022 om 17:10

Ben inderdaad benieuwd naar t perspectief dat ze hem voorschotelen. Het kan goed zijn dat hij gewoon basis gaat spelen, want ik vind hem niet per se minder dan Antony (als je kijkt naar G+A in de eredivisie). Maar de kans is ook zeer groot dat Antony gewoon blijft staan. Dat wordt ie dus 12e man. Dan kan hij denk ik beter naar een andere club gaan, als hij het voor de speeltijd doet.

10 januari 2022 om 17:12

Ik denk ook dat Daramy dan te licht is bevonden ofzo? Vanuit Bergwijn zou ik het ook een bijzondere stap vinden. Zo snel al terug naar Nederland... Vreemd allemaal!

10 januari 2022 om 17:13

Hij gaat Antony niet verdringen. Bergwijn zal nog eerder op links spelen, met Tadic op 10 of spits. Haller is de komende maand weg, dus dat perspectief heeft ie al. En voetballers denken vaak toch ook dat ze goed genoeg zijn voor basis?!

10 januari 2022 om 17:14

Het perspectief is dat hij de spits van het Nederlands elftal kan worden
Depay naar links
Haller is weg, als hij terugkomt zal hij moeten vechten voor zijn plek. Bergwijn is dan nummer 1 denk ik

10 januari 2022 om 17:14

Serieus niet slechter dan Anthony? Ik ben geen Ajax supporter maar als die jongen het op z'n heupen heeft kan ik daar erg van genieten. Niet bijzonder rendement in de Ed maar in de cl vind ik hem erg goed. Kapitaalvernietiging als je hier bergwijn voor in de plaats zet naar mijn mening.

10 januari 2022 om 17:32

@itsTom, Daramy te licht bevonden? De beste kerel is er nog geen half jaar op vgm 18/19 jarige leeftijd. Ik geef toe het is nog niet best. Maar Ajax schrijft zo'n jongen van 10 miljoen echt niet zomaar af in een half jaar. Daarnaast vind ik het voor Bergwijn overigens geen rare stap. In de tijd tussen PSV en Spurs heeft Ajax zich Europees ontwikkeld en met succes. Niet raar dat Bergwijn dan oren heeft naar een club die jaarlijks actief is in de CL en waar de salarissen bij Ajax ook niet mis zijn.

10 januari 2022 om 17:59

@pantelic16,

Op dit moment is er blijkbaar niet veel vertrouwen in hem anders zou de aankoop van Bergwijn vrij overbodig zijn. Buiten dat wordt zijn zicht op speelminuten gewoon 0 met Bergwijn, Tadic, Berghuis en Antony voor je weet je dat het lastig gaat worden. Persoonlijk vind ik het wel een rare stap. Hij wordt geen basisspeler dus snap niet waarom hij de overstap zou willen maken. Natuurlijk kan na een half jaar alles weer anders zijn en misschien vertrekt Antony, maar wat als dat nou niet gebeurt. Tadic is onomstreden en Antony vertegenwoordigt denk ik wel de meeste waarde.

10 januari 2022 om 17:26

@itstom Je vind het voor Ajax een prima speler, maar je snapt echt totaal niet waarom Ajax voor Bergwijn wil gaan. Dat snap ik dan weer niet.

10 januari 2022 om 17:37

Dat komt door de overload aan aanvallers bij Ajax op het moment. Het is een prima speler, maar waarom zou Ajax hem nu willen?

Dat kan je er toch wel uit opmaken denk ik.

10 januari 2022 om 17:45

Jawel maar het klinkt een beetje tegenstrijdig. Neres gaat uiteraard weg. Daar konden ze al 15 miljoen voor krijgen en hopen ze nog wat meer aan over te houden. En Daramy kun je nog niet echt van op aan. Dus wat mij betreft wel een logische keuze. Ook met het oog op de toekomst.

10 januari 2022 om 17:27

Neres natuurlijk wel een hele grote kans dat ie weg gaat. En als je nu naar het bod kijkt van Shaktar, dan kan je waarschijnlijk voor 1 tot 5 miljoen extra Bergwijn halen in plaats van Neres. Bergwijn schat ik op dit moment toch zeker een klasse beter in dan Neres

10 januari 2022 om 18:38

Ik begrijp het langs beide kanten eigenlijk ook niet direct, zelfs niet als Neres vertrekt.
Natuurlijk een prima speler, zeker voor de eredivisie.
Maar hij gaat Antony en Tadic niet uit de basis spelen en dan kun je denk ik maar beter bij de Spurs 2e keus zijn dan bij Ajax. En vanuit Ajax gezien heb je, zelfs met het vertrek van Neres al best een aarige selectie staan en moeten er toch ook goedkopere opties te vinden zijn als backup die in de toekomst de plek van Antony over kunnen nemen en voor 20 miljoen veracht je bij Ajax toch een speler die in de basis het verschil gaat maken.

10 januari 2022 om 18:55

Ik vond zowel Bergwijn als Malen 1 heel zwak punt hebben en dat is afronden. Ze maakten zeker wel goals, maar bij beide vind ik ze te onrustig.

10 januari 2022 om 19:21

Ajax wil misschien quitte spelen, maar Neres hoeft natuurlijk helemaal niet per se te vertrekken om de aankoop van Bergwijn te kunnen dekken. Ajax heeft sinds 2019 zo ontzettend veel geld verdiend aan verkoop van spelers en door de CL komt er ook nog steeds veel binnen dus het is denk ik niet echt een financiële noodzaak om spelers te verkopen.

Bergwijn komt eindelijk terug naar huis. Ik kan niet wachten 🤩

Tottenham gaat Bergwijn niet weg doen voor minder als 30 miljoen en dat gaat Ajax niet betalen deze discussie is al zo vaak geweest waarom proberen ze het überhaupt?

10 januari 2022 om 17:17

Beste vent heeft bijna geen speelminuten gehad, waarom zou Tot winst maken?

10 januari 2022 om 17:19

Hijs gekocht voor 30 miljoen. Dus in principe 5 miljoen verlies.

10 januari 2022 om 18:29

Doe mij zo’n glazen bol maat. Die speelt binnen twee weken voor Ajax.

Dit had ik niet zien aankomen, zal Bergwijn zelf ook willen?

Daramy niet goed gevonden ?

10 januari 2022 om 19:04

Maar als Bergwijn echt komt, dan is Daramy echt op de lange termijn geschoven? Was toch ook zo’n 12 miljoen aankoop die moest en zou komen.

10 januari 2022 om 19:30

Yoda sowieso lange termijn, bij een speler van 18,19 is dat sowieso het geval voor mij. Ik ga er vanuit dat hij 6 tot 12 maanden nodig zal hebben om te acclimatiseren. Wel erg lachwekkend dat hij door velen doorzichtige opportunisten al afgeschreven is.😅

10 januari 2022 om 20:46

Iedereen met een beetje verstand van voetbal heeft na twee invalbeurten al gezien dat die er vooralsnogvrij weinig van kan. Veel rennen, veel druk doen. Daar moet nog heel veel aan geslepen worden. Ajax zal hem op die potentie gescout hebben. Ikzelf geloof nooit zo dat je blinde paarden kunt leren kijken. Daarom wordt die reis nelson ook nooit wat. Vergelijkbare spelers.

Zou toch zonde zijn. Na 2 jaar ofzo al weer terug in de matige eredivisie. Kan me niet voorstellen dat Bergwijn niet nog een poging wil wagen in de (sub)top ergens in een topcompetitie. Juventus zoekt vervanger Chiesa bijv,

10 januari 2022 om 17:08

Hoho kijk uit met wat je zegt hoor Ajax behoort tot de beste ploegen van Europa!😉

10 januari 2022 om 17:16

Ja ik pas wel op, Ajax is redelijk heilig op de forum. Maar als je de eredivisie niet eens meer (terechte) matig kan benoemen, dan kan ik beter mijn koffers pakken. Niet dat ik dat ooit zal doen, er is helaas geen betere site. Hier wordt teminste nog gecontroleerd en kan je niet iets simpels neerzetten als “PSV is cool”. Nouja, kan wel, maar wordt die wel verwijderd ivm gebrek aan onderbouwing . Heb een week ergens anders gezeten, site noem ik niet omdat VZ dat niet leuk vind. Maar daar ging ik huilend weg. Commentsectie ging nergens over.. nul onderbouwing, of alleen “haha” en “lekker voor ze, kut club” echt. Wil VZ niet te veel veren in hun reet steken, want ook zij kennen hun gebreken maar hun moderatie; top!

10 januari 2022 om 17:57

Klopt toch ook Mike? Ajax behoort immers bij de 16 beste ploegen van Europa.

10 januari 2022 om 17:16

Ik heb niks tegen Bergwijn (zie hem graag naar Ajax komen), maar hij is toch niet van het niveau dat Juventus wilt nastreven?

10 januari 2022 om 17:17

Niet als basis, maar wel als Back up? Toch. Het is nu ook niet zo dat de back up van Juve toppers zijn ofzo.

10 januari 2022 om 17:22

Ajax heeft toch recent wel bewezen dat het gewoon een prima plek is voor veel voetballers. Ze betalen nu PL waardige salarissen. Met een finale EL, halve finale CL, kwartfinale EL en nu weer overwintering in de CL met uitzicht op een kwartfinale dringen ze qua coefficientpunten gewoon de top 10 van Europa binnen. Waarom zou je er als Nederlandse voetballer niet willen zitten? Kijk maar naar Berghuis. Die had nergens zo op zijn plek gezeten als bij Ajax nu. Als hij naar Wolfsburg was vertrokken had hij waarschijnlijk op de bank gezeten als aankoop van de ontslagen trainer.

10 januari 2022 om 17:27

PL waardig Salaris? Ze staan nú hooguit gelijk met de Italiaanse competitie.. bedoel wat verdiend Tadic? 4/5mil? Dat verdienen de meeste in de Italiaanse (sub)top ook… met nog uitschieters naar 7 mil. alleen Juve is een uitzondering met hogere salarissen.PL 1 t/m 7 verdienen de meeste minstens 7 miljoen. Als minimum, basisspeler. Want als Ajax echt een PL salaris gaf, kwamen de toppers soms ook wel naar Ajax. Maar het blijft bij grote talent of niveau Tadic,Blind.

10 januari 2022 om 17:27

Hij heeft het over de Eredivisie. Dan is zo’n overstap naar Ajax toch vreemd?

10 januari 2022 om 17:31

Vind Berghuis wel een net iets andere categorie dan Bergwijn hoor. Die heeft naar mijn mening nog wel de potentie om zichzelf terug te knokken, dat kan hij natuurlijk ook bij Ajax doen hoor, maar in het buitenland zal hij toch meer verdienen en ook meer aan kunnen tonen dat je de overstap wel aan kan.

Buiten dat vind ik de overstap van hem sowieso niet heel verstandig. Je blijft toch een wissel, waarschijnlijk is er uitzicht op meer maar het komende half jaar zie ik weinig redenen voor ten Hag om hem in de basis te zetten.

10 januari 2022 om 17:39

Heel leuk hoor maar alsnog 34x eredivisie. Bergwijn zou dat toch niet moeten willen weer tegen NEC, Heerenveen etc

10 januari 2022 om 18:30

Maurootje: PL waardig ja. Waarom denk je dat Blind, Tadic en Haller terug zijn gekomen? Een grote aankoop bij subtop PL (Tadic en Haller) of 12de man bij topclub (Blind) verdienen nu wat je bij Ajax verdiend. Zijn echt maar enkele spelers die er ver boven zitten zoals Ronaldo, De Bruyne, Salah, etc. Die zijn sowieso onhaalbaar voor ons, maar dat zijn slechts enkele sterren. Degelijke spelers in de PL krijgen nu ongeveer wat je bij ook kan verdienen. Daarom is Ajax best een mooie stap geworden voor voetballers die rond plek 6-12 in Engeland kunnen voetballen. Als Ajax geen 5 miljoen zou betalen aan Tadic dan had hij nu nog in Engeland gevoetbald.

10 januari 2022 om 18:33

Snellesnickel: Ja dus? Elke competitie heeft zat zaadclubs. Denk je dat de sterren wel uitkijken naar wedstrijden tegen Burnley, Reims, Cadiz, Spezia en Union Berlin?

10 januari 2022 om 18:36

Sterker nog ik denk dat de Eredivisie, op PSG na, niet eens extreem veel onder doet voor Franse clubs. Toch zijn Messi, Neymar, Ramos en Verratti in zo'n competitie gaan voetballen. Niveau zegt niet alles.

10 januari 2022 om 19:25

Mauro welke bronnen heb je gebruikt? Want zo klonk het niet wat Zytto vertelde.

10 januari 2022 om 19:25

Franse clubs krijgen keer op keer voetballes van Ajax in Europa. Nederland komt dit jaar gevaarlijk dichtbij op de coefficientenlijst.

10 januari 2022 om 20:07

Sulejmanii, ik had het daarnaast ook niet over de salarissen van de top. Ik zei "PL waardig" en dat is een van de redenen dat Tadic, Haller en Blind zijn terug gekomen naar de Eredivisie.

10 januari 2022 om 21:05

Zytto ik ben het 100% met je eens, ik had het tegen Mauro. 😅

10 januari 2022 om 17:26

Bergwijn heeft interesse in Ajax, de Eredivisie hoort daar gewoon bij in het pakket. Hij zal met name voor de Europese campagne willen komen en hij wil zijn plek vestigen in Oranje. Er zijn best wat spelers die puur voor Ajax naar de Eredivisie willen komen, vaak ook spelers met een verleden. Zie Haller, Tadic. En hier kan ie shinen in de CL en maakt Ajax daadwerkelijk kans om ver te komen, wat ook niet de eerste keer is.

10 januari 2022 om 17:29

Lekker nog even 34 oefenpotjes in de Eredivisie erbij. Wie wil dat nou niet na 2 seizoenen Premier League.

10 januari 2022 om 17:37

2 seizoenen op de bank in de PL, daar droomt iedereen van inderdaad! Wat een genot zeg.

10 januari 2022 om 17:42

Oja, bij Ajax staat hij basis? Overigens zijn er zat andere clubs in bijvoorbeeld Spanje of Duitsland waar hij terecht kan.

10 januari 2022 om 17:47

Hij verkiest Ajax al boven Sevilla, misschien gewoon moeilijk om toe te geven dat Bergwijn gewoon graag terug wil keren? Beetje moeilijk als PSV fan, begrijp ik.

10 januari 2022 om 17:57

@gaagie

Oa. Feyenoord, PSV, Utrecht, AZ die met het mes tussen de tanden tegen Ajax spelen geeft ook wel weerstand. Menig tegenstander is op een fel Utrecht vastgelopen in de Galgenwaard oa. Liverpool, Napoli & Zenit winsten daar niet te winnen. Wordt nog een flinke kluif komend weekend voor Ajax, dan is Utrecht namelijk vaak nog beter.

Wordt ook gewoon mooi aanvallend voetbal gespeeld en een vrije brede subtop.

10 januari 2022 om 17:59

@ Hakim. Haha, stoer man. Hoe weet je dat Bergwijn naar Ajax wil? Dat staat niet in de tekst. Ik vind het een gebrek aan ambitie om nu stap terug te doen naar de Eredivisie. Allemaal leuk die wedstrijden in de CL, maar je speelt wel weer Eredivisie. Droom je daar wel van dan?

10 januari 2022 om 19:06

@hakim. Op welke plek zie jij m bij Ajax spelen, in de championsleague wedstrijden?

10 januari 2022 om 19:16

Die man is voor 30 miljoen verpatst, wil nu wellicht op hangende pootjes terug, Ajax betaalt weer vorstelijk voor een speler van ploegen waar zij maar wat graag boven willen worden gezet. Wie loopt nou waar te huilen..?

10 januari 2022 om 17:52

Eredivisie is anders aardig aan het groeien op de coëfficiënten lijst, hopelijk binnenkort twee teams naar de CL, dan krijgen we nog meer slagkracht. De pijn van corona wordt in NL veel minder hard gevoeld, vrij strenge begrotingsregels en sterke opleidingen waar men op terug kan vallen.

Ajax heeft zich definitief in de EU subtop genesteld en kan het ook de absolute top tegenwoordig lastig maken, die steeds verder uitdunt (oa. Barcelona valt nu af).

Dit wordt een dure grap denk ik. Spurs zullen hun poot wel stijf houden en 25 mil vragen. Hopelijk zet Bergwijn zijn zinnen puur op Ajax zodat we hem misschien goedkoper binnen kunnen halen. Want nu lijkt het echt te gaan gebeuren. Ik hoop dat er snel een akkoord komt en dat hij mijn ongelijk bewijst.

10 januari 2022 om 17:16

Met Levy valt niet te onderhandelen en die laat zich zeker niet onder druk zetten door de wensen van spelers, dit word gewoon de hoofdprijs betalen, minimaal 25M. Te duur voor een speler die op de bank komt te zitten.

10 januari 2022 om 17:21

Volgens mij doet Levy de businesskant van Spurs niet meer, daar is een Italiaan voor gekomen volgens mij. Maar dat moet een Spurs fan ff bevestigen voor me want dat weet ik niet zeker. Maar ze zullen zeker hoog in de boom zitten, al is het bekend dat ze hem gewoon willen verkopen. Dus hun onderhandelingspositie is niet slecht (contract tot 2025) maar ook niet top. 25 mil gaan ze niet krijgen, tenzij Neres voor 20 miljoen wordt verkocht. Ik vind 18 miljoen voor Bergwijn trouwens al teveel, maar dat terzijde.

10 januari 2022 om 17:28

Paratici gaat nu officieel over de transfers maar Levy lijkt me niet het soort man wat dit soort dingen volledig uit hand geeft dus die zal vast wel de belangrijkste knopen doorhakken. Ik zie hem liever niet komen, leg de focus maar op iemand die echt goed is vanaf rechts want Bergwijn heeft weinig goede dingen laten zien vanaf rechts.

10 januari 2022 om 17:36

Daar ben ik het helemaal mee eens, ik zie liever een specialist op die positie, met snelheid. Want Berghuis vind ik te traag. Maar Overmars wil graag Oranje internationals hebben in Amsterdam, wat ik ook wel begrijp. Het podium/niveau waar Ajax nu op zit is vrij uitzonderlijk. Daar kan je Oranje ook mee helpen. Maar als het aan mij lag dan had ik de deal al afgeblazen, want dit wordt een duur geintje.

10 januari 2022 om 19:28

Hakim

Na Bergwijn wie zou Ajax moeten halen als (potentiele) Oranje spelers?

Wijndal voor Taglifico? Veltman terug na Mazzroui? Dilorsun? vd Beek terug?

Jammer dat wij Djanmuna misgelopen waren in het verleden.


10 januari 2022 om 19:36

Veltman terug? Heb in deze thread rare dingen gelezen, maar je kan niet serieus zijn. De centrale rechterkant, en rechtsback positie wil wel graag verdedigend sterk en vooral betrouwbaar houden.

10 januari 2022 om 21:43

@mrkrillin

Wijndal vind ik een topspeler voor ons, ik denk dat hij zelf ook wel wil komen alleen gaat AZ moeilijk doen vrees ik. Aanvallend prima en ook lekker fel, in mijn ogen de beste back van Oranje. Zal in ons systeem goed renderen denk ik. Maar die jongen van Anderlecht heeft ook wel potentie, Gomez. Puur door Oranje zou ik zeker Wijndal willen zien.

@sulejmanii ik zou Veltman ook niet willen als vervanger van Mazraoui, daar moet je gewoon Rensch/regeer voor gebruiken. En anders de markt op voor een speler met meer ervaring. Maar Veltman terughalen is echt geen slechte optie, hij doet het namelijk echt meer dan prima bij Brighton. En de PL is toch een brug te ver voor heel wat spelers uit NL. Hij zou als 12e man zeker niet misstaan momenteel. Zeker als het team goed draait, heb je aan Veltman een goeie. Als we in de problemen zitten dan gaat Veltman dat alleen niet oplossen natuurlijk, dat is de eerste die verzaakt. Maar ik zou hem best terug willen zien voor de breedte.

Ik als Ajacied zie hem liever niet komen . Vind hem niet zo speciaal .

10 januari 2022 om 19:32

Hier sluit ik me helemaal bij aan. Prima voetballer hoor, maar wat heeft hij laten zien on een transfer naar Ajax te verdienen? Toen hij nog bij Psv speelde was ik ook tegen zijn komst.

Zorg er nou maar eerst voor dat je Neres verkoopt. Ik krijg hoofdpijn van de hoeveelheid vleugelspelers die Ajax opspaart. Wat je ook doet er komt grote waarde op de bank te zitten.

10 januari 2022 om 17:11

Die is waarschijnlijk al verkocht. Overmars krijgt anders echt geen toestemming om dit soort transfers te veroorloven.

10 januari 2022 om 17:35

Vind sowieso dat Ajax moet oppassen met het uitgeven van 20+ miljoen bedragen. De afschrijvingen op spelers bedragen jaarlijks al 60 miljoen. Wat al voor een enorme verkoopdruk zorgt. Daarnaast vind ik 20+ miljoen voor Bergwijn ook veel te veel. Kan in de competitie makkelijk mee maar Europees moet ik nog zien.

10 januari 2022 om 19:38

Juist Pantelic, ook als je Pantelic verkoopt niet nodig! Zeker niet voor de absolute hoofdprijs.

Onnodige transfer is onnodig. Je hebt nu Tadic, Neres, Antony, Brobbey, Daramy en als de Afrika Cup is afgelopen ook nog eens Haller. Daarnaast kan je eventueel ook nog Kudus, Klaassen en Berghuis op een van die posities laten spelen. 9 potentiële spelers die je op 3 posities neer kan zetten, waarvan er 2 vrijwel onaantastbaar zijn. Om nu dan 20 miljoen ofzo voor Bergwijn te betalen is achterlijk.

Toch bijzonder, tuurlijk kan hij met zijn kwaliteiten bijdragen aan het voetbal van Ajax maar Tadic is zelden tot nooit geblesseerd, gaat hij het oke vinden om als stand in te spelen? Ik gok van niet.

Tottenham heeft Bergwijn voor 30m gekocht, ik zou als Ajax zijnde max 20M voor hem neerleggen hoor. Ik zou niet weten waarom ze voor hem meer dan 20m zouden moeten kopen. Zo goed is hij ook weer niet..

Als PSV'er nooit zo'n groot fan van Bergwijn geweest als bijvoorbeeld van Lozano maar eerlijk is eerlijk het is voor Eredivisiebegrippen een geweldenaar. Prima versterking voor Ajax en zal binnen afzienbare tijd een basisplaats veroveren verwacht ik, mocht het doorgaan uiteraard

10 januari 2022 om 17:42

Bergwijn is wel een aantal jaren jonger. Denk dat hij toch iets meer een teamspeler was dan Lozano. Maar Lozano was natuurlijk wel ontzettend doelgericht, echt absurd snel en er zat ook wel een beetje dat vuur in dat je bij veel spelers van PSV tegenwoordig mist. Toch vond ik Bergwijn technisch sterker was, beter schot heeft, betere passing, betere acties heeft en ook meer een teamspeler was. Al met al denk ik dat Bergwijn wel meer potentie heeft om verder te komen.

10 januari 2022 om 18:58

Ik vind het schot van Bergwijn juist niet geweldig. Hij komt op veel gebieden te kort om een echte topper te zijn.

10 januari 2022 om 19:24

Ik vergelijk hem met Lozano die vooral gevaar stichtte van binnen de 16. Bergwijn heeft wel redelijk wat schotkracht en heeft toch een paar mooie afstandsgoals gemaakt voor PSV, het is natuurlijk geen Dzsudzsak, Mertens of Depay want die deden het natuurlijk veel vaker maar hij heeft wel best een hard schot hoor. Het enige probleem is, dat hij vooral in zijn beginperiode de rust nog wel is verloor.

Een echte topper zal hij inderdaad niet worden, maar als dat de maatstaf is. Ik denk dat subtop er wel in moet zitten voor hem.

Dat is meer dan ik had verwacht; als het nou in Euro's was geweest dan had ik het kunnen begrijpen
Als de Spurs echt van hem af willen en Conte wil dat, dan gaat men straks akkoord.

Hadden ze dat toch goed in de gaten bij de Telegraaf

10 januari 2022 om 17:12

Een kapotte klok heeft ook 2x per dag gelijk he!

10 januari 2022 om 17:19

Dat is een bekende, maar hier wist een aantal mensen het heel errug verschrikulluk zeker dat dit niet zou gebeuren.

10 januari 2022 om 17:22

Nouja, of het wel of niet gaat gebeuren weet ik niet. Maar hoe vaak die Siamese tweeling van de T de afgelopen 2/3 jaar al wel niet aan hebben gegeven dat Bergwijn nu écht bijna naar Ajax gaat... die moeten wel aandelen hebben.

10 januari 2022 om 17:38

Of het gaat gebeuren is inderdaad een tweede, maar als Ajax een (eerste) bod heeft gedaan, is er blijkbaar toch interesse.

10 januari 2022 om 18:29

Het doet gewoon geestelijk pijn dat Mike Verweij ergens gelijk in had. Ik begin hier een conspiracy theorie in te zien.

Nou ben benieuwd sinds hij bij psv is weggegaan is het alleen maar bergafwaarts gegaan met stevie.. dus voor een mooie prijs ok ...anders niet doen

Kijk, dit zijn bedragen die je je als Nederlandse club kan veroorloven door top beleid te voeren! Wat een transfer zou dit zijn zeg. Neres voor hetzelfde bedrag verkopen als Bergwijn daar voor terug halen. Pfff let’s go!

10 januari 2022 om 17:13

Met zulke transfers gooi je toch juist het hiervoor gevoerde top beleid in de prullenbak?

10 januari 2022 om 17:37

En dan bedoel je dat er geen potentieel subtropisch pareltje wordt gescout zoals eerder met Neres en nu Antony?

10 januari 2022 om 17:45

Omdat je betere spelers terug naar Nederland haalt? Ik snap dat dit erg pijnlijk is maar hij was gewoon weg uitgekeken bij Psv maar bij heeft er bij Ajax voldoende ontwikkelijk bij. Zeker aangezien Ajax de rest simpel weg voorbij is gestreven en steeds meer afstand neemt van zijn concurrenten. In mei worden de prijzen pas verdeeld, winterstop kampioen is voor amateurs. Psv haalt veerman met een lening van 6 miljoen en Ajax doet met de grotere jongens mee en doet een startersbod 18 miljoen op een speler die slechts twee seizoenen geleden niet meer houdbaar was voor jouw clubje. Dat is het grote verschil tegenwoordi.

10 januari 2022 om 17:49

Zo. Tipje voor jou grasveld7: als je nou op deze site geen reacties kunt geven zonder dat je je overduidelijke afkeer richting andere clubs kunt verbergen, wordt het misschien tijd dat je rustgevende hobby's gaat zoeken. Ik stel een vrij normale vraag omdat ik mijn bedenkingen heb bij een bepaald beleid, maar zoals gewoonlijk kun jij alleeeeen maar als een kat in het nauw reageren met denigrerende teksten. Joh, ga dan lekker op Ajax showtime zitten als je er niet tegen kan als iemand wat vraagtekens zet.

Haha mooi als die daar heen gaat, terwijl hij ze nog uitlachte tijdens de cl wedstrijd tegen spurs.

10 januari 2022 om 17:51

Net als Bazoer zeker bij jou clubje? Elk jaar worden uitgekotst maar door gebrek aan geld nu opeens van harte welkom.

10 januari 2022 om 18:52

Bazoer mag lekker in Arnhem blijven. Die heeft het verprutst. Ik vind het prima dat Steven naar jullie clubje gaat hoor. Zou er zelf minder blij mee zijn maar goed.

Mijn hemel wat een geld voor deze gedrongen (net zo breed als hij groot is) aanvaller. Bij Psv zag ik al niets in hem en daar kon hij nog op de counter spelen. Ik mag hopen dat de Spurs hem houden nu Son geblesseerd is. En dat Ajax geen hoger bod doet... Met ddze selectie moet Ajax het maar doen, zeker nu we Brobbey erbij hebben gekregen!

10 januari 2022 om 17:22

Maar stel Tadic en Anthony krijgen corona of raken geblesseerd, is t fijn Bergwijn erbij te hebben. Helemaal met een eventueel vertrek van Neres in het verschiet.

10 januari 2022 om 18:46

Dan nog heb je Neres (nog niet verkocht), Daramy en Berghuis over voor de flanken. Drie spelers voor 2 plekken is genoeg hoor.

10 januari 2022 om 19:44

Voor 18 miljoen een bankzitter kopen... Waanzin!

Zoals gezegd, Neres is nog niet weg. We hebben Berghuis nog en verder Daramy (waarin ik het trouwens niet in zie zitten) en Unuvar en Axel Dongen. En mocht Neres vertrekken zijn er ongetwijfeld goedkopere alternatieven. Niet deze gast, die al een rugzakje heeft!

Dus dan zal de transfer van Neres naar Shakhtar Donetsk wel rondkomen? Anders kan ik mij niet voorstellen dat Ajax zich voor Bergwijn meldt.

Heb een beetje dubbele gevoelens bij een eventuele komst van Bergwijn. Heeft absoluut niets te maken met zijn verleden bij PSV, want vind Bergwijn echt gewoon een goede speler als hij in vorm is. Maar het gaat mij er meer om dat hij waarschijnlijk best prijzig zal zijn qua transfersom en salaris en dat hij dan waarschijnlijk Neres vervangt, maar Neres was ook meestentijds wisselspeler als hij fit was en dan was Antony eerste keus op rechtsbuiten.

Bergwijn kan natuurlijk ook als linksbuiten spelen, maar daar speelt Tadic al en die is vrijwel nooit geblesseerd. Maar aan de andere kant sluit ik niet uit dat Antony na dit seizoen weg is bij Ajax, als hij zo blijft spelen zoals hij in de meeste wedstrijden voor de winterstop deed en zeker als Ajax (en dus Antony) weer enigszins indruk weet te maken in de CL en dat ze dan met Bergwijn alvast inspelen op een eventueel vertrek van Antony na dit seizoen.

Maar dan kom ik toch weer bij een tegenstrijdige punt omtrent Bergwijn, want dan heb ik liever dat Ajax gewoon een goede speler scout à la Antony en Neres (was gewoon goed bij Ajax tot zijn blessureleed vanaf november 2019).

Desondanks hoop ik toch dat Bergwijn zich gewoon kan laten zien bij Ajax, indien hij daadwerkelijk wordt aangetrokken. Want zoals ik al schreef vind ik hem wel gewoon een goede speler.

10 januari 2022 om 17:18

Ik vraag me af of Bergwijn nou zoveel minder als Anthony is. PL is best wel een 'kerkhof ' voor goede voetballers. Zie Haller. Imo een super goede spits. Overal slaagt ie. Bij Utrecht, Bundesliga en nu bij Ajax. In de PL is t gewoon andere koek waar Anthony ook zomaar zn 'waterloo' kan vinden. Om een kort verhaal lang te maken, Bergwijn kan net als Anthony in een goeddraaiend Ajax prima uitblinken. Komt daar niks te kort voor.

Voor 30mln gekocht door Spurs en dan voor 18 naar ajax?🤔

10 januari 2022 om 17:15

18 miljoen is al teveel voor een bankzitter die al 2 jaar amper speelt.

10 januari 2022 om 19:00

Maar Ajax wil dat ook voor Neres. Dus dat vind jij ook te veel ? Dit terwijl Neres ook nog veel geblesseerd is.

10 januari 2022 om 19:19

Vind ik ook teveel. Zie je me hier ergens zeggen dat Ajax dat moet vragen voor Neres? Heb die berichten rondom hem ook niet gevolgd.

10 januari 2022 om 17:16

dat bod is dus afgewezen dus nee

Als het waar is hoop ik echt dat Ajax niet verder gaat dan 18M, meer dan dat is hij gewoon niet waard op dit moment. De beste optie zou zijn om hem helemaal niet te halen.

Voorsorteren op vertrek Neres.. Ajax gaat imo hier op vooruit. Concurrentie voor Anthony denk ik.

10 januari 2022 om 17:13

Anthony speelt op rechts. Bergwijn is een linksbuiten.

10 januari 2022 om 17:20

Bergwijn kan beiden in principe. En Tadic speelt hij niet uit de basis. Maar Ajax speelt nog heel veel wedstrijden. Ik zou t een uitstekende aankoop vinden.

10 januari 2022 om 17:22

Jaa in principe wel maar is imo meer een linksbuiten/spits. Zou het ook zeker een goede aankoop vinden.

10 januari 2022 om 17:41

@Sir Paul. Geen idee waarom het zo zeker is dat Ajax hierop voorruit gaat. Neres heeft nog altijd betere statistieken dan Bergwijn in zijn PSV tijd. Persoonlijk vind ik dat Neres echt veel pech heeft gehad met blessures. Wanneer fit echt een goede speler. Zal mij niet verbazen als Neres na eventueel Shakthar alsnog bij een mooie club terecht komt. Kan me wel voorstellen dat Neres na zoveel jaar ook zelf wel behoefte heeft aan een frisse en nieuwe omgeving.

10 januari 2022 om 18:07

Idd heeft Neres pech met blessures etc. Dat is niet prettig om je door te kunnen ontwikkelen zodoende. Mbt Bergwijn, de tijd zal t leren. Imo kan hij op meerdere posities voorin. Vleugels uiteraard maar op 10 of spits uit nood kan ook. Komt regelmatig vanuit de as richting 16 opstomen.

Goh, was het toch een beetje onterecht om de kranten zo af te branden dat deze geruchten nergens op sloegen.

Mm, ik vind het wel veel geld. Aan de andere kant, als je Neres in zijn huidige vorm ongeveer 1 op 1 kan inruilen tegen Bergwijn ga je er wel duidelijk op vooruit.

Voor 20mil eigenlijk helemaal niet gek... zal daarna 30 kunnen opleveren, ik vind het echter geen versterking

Dit is toch die gozer die van de daken schreeuwde hoe geweldig ie het vond dat Ajax in de allerlaatste seconde werd uitgeschakeld door Tottenham? Alsjeblieft niet zeg

10 januari 2022 om 17:18

Om de fans van zijn nieuwe club te pleasen. Hij kan moeilijk zeggen ik hoop dat Ajax wint als die net bij Tottenham heeft getekend.

10 januari 2022 om 17:22

Als hij een goaltje maakt tegen PSV is iedereen dat alweer vergeten, ik heb me er ook een beetje boos om gemaakt maar zie Berghuis. Bergwijn zal zich sportief gewoon moeten bewijzen dat ie een aanwinst is en voor de rest moet ie zich gewoon op de vlakte houden met zijn uitspraken. Berghuis kan ie een voorbeeld aan nemen, die doet dat heel goed.

10 januari 2022 om 19:38

Berghuis en Bergwijn

dus volgende aankopen moeten zijn:

Wijndal en Wijnaldum

Neres wordt dan sowieso verkocht neem ik aan. Hmm denk dat het voor Daramy dan ook wel einde oefening is. Maar ik snap deze aankoop aan de ene kant wel: Bergwijn kan op beide vleugels uit de voeten, is een speler die bewezen heeft dat hij van meerwaarde kan zijn in de Eredivisie. Tadic en Berghuis zijn meer spelmakers vanaf de flanken (berghuis opereert sowieso meer vanaf 10, dus een kwalitatieve vleugelaanvaller is gewenst want Daramy voldoet vooralsnog niet en Neres is pleitte neem ik aan). Bergwijn heeft net als Antony dat echte buitenspeler profiel: een actie, snelheid en diepgang.

Maar of je er zo veel voor moet neertellen? Dit soort spelers willen nu puur naar Ajax omdat Ajax het in de CL zo verdienstelijk doet. Meer onder het mom van: ''een stap terug (van PL naar Eredivisie), hopelijk furore maken en opvallen om vervolgens weer in een topcompetitie te belanden''. Nja, we zullen het zien. Wel een Nederlander/amsterdammer, krijg een beetje het Quincy Promes gevoel hierbij (qua aankoop). Al moet ik zeggen dat ik Bergwijn als voetballer wel wat hoger inschat eigenlijk. Meer omdat hij wel die echte acceleratie/snelheid heeft. Ik vind dat Ajax dat te weinig heeft (op Antony na).

Die zal wel ongetwijfeld komen. Maar het is veel geld al zeg ik het zelf. Bij Berghuis had ik al een vermoeden dat dat wel goed zou uitpakken, maar bij Bergwijn heb ik dat nou niet. Maarja wonderen zijn de wereld nog niet uit. Op de counter is ie wel fijn met zijn snelheid.

Dure jongen voor de bank. Hoge transfersom en zal ook een flink salaris vangen. Is Daramy dan echt zo matig?

10 januari 2022 om 17:39

Bergwijn als vervanger voor Antony die wel zal gaan want hij is een gewilde speler in voor de grotere clubs van europa. Neres gaat weg. Dan heb je niemand behalve berghuis, maar die staat prima op 10, op de rechterflank. logische aankoop want hij is sowieso een van de betere in de competitie

10 januari 2022 om 18:48

Niemand behalve Berghuis? Daramy? Tadic?

10 januari 2022 om 19:02

Meer Bergwijn speelt liever niet als rechtsbuiten.

10 januari 2022 om 19:53

nee lees even.. niemand echt op die rechterflank dan behalve berghuis die dit ook kan doen. Die speelt echter prima op 10. Die 2 die jij noemt spelen op links.

Ajax hoopt Bergwijn zeker in Eindhoven op te kunnen stellen.
Nou dan gaan ze er dus echt voor en zullen ze Neres ook weg doen voor dat bod wat ze hebben gekregen

In dat geval doorschakelen aub. Het is niet alleen de transfersom maar het salaris enzo komt er ook nog bij. En dat voor een speler die niet zo bijzonder is. Er moet in Zuid Amerika vast een speler te vinden zijn die beter is ook kwa prijs kwaliteit verhouding. En anders maar Unuvar doorschuiven.

Waarom zou bergwijn naar ajax willen. Kan beter in Engeland blijven en in een sterke competitie blijven spelen. Gaat bij ajax niet beter worden

10 januari 2022 om 17:37

omdat soms een stap terug doen (competitie) zijn voordelen heeft. In dit geval speelt Ajax altijd goed in europa. Komt hij terug en doet het 1a 2 jaartjes goed is hij weer weg. Hij is sowieso 1 van de betere in de eredivisie dus ajax is er hoe dan ook sterker op geworden.

10 januari 2022 om 17:44

Gaat hij bij Ajax veel meer spelen dan? Ik verwacht dat hij voorlopig daar net zoveel op de bank gaat zitten als bij T'ham. Vraag me verder af of hij zoveel water bij de wijn zal doen voor salaris. Ik zie het niet zomaar gebeuren tenzij Tadic vertrekt.

10 januari 2022 om 17:47

Zoals in de CL? De allersterkste competitie. Daar spelen maar maximaal 4 soms 5 PL teams in. Tottenham heeft de conference league voorlopig nog niet eens overleefd tegen oa en met alle respect Vitesse.

10 januari 2022 om 18:03

Premier League is wel ongeveer 4 klassen beter dan de eredivisie. Zelfs de lager geklasseerde ploegen weten een vrij goed elftal op te stellen. Je moet altijd op je best zijn. Dan kom je terug in NL om tegen Leeuwarden en PEC te spelen. Leuke tegenstanders hoor, maar totaal niet uitdagend. Denk dat Bergwijn voor zijn ontwikkeling echt veel beter een stapje omlaag kan doen in de Premier League (misschien Newcastle?) of naar club als Sevilla, Dortmund, een ploeg op vergelijkbaar niveau als Ajax maar in een betere competitie.

10 januari 2022 om 19:23

@lausho:

Natuurlijk zal elke speler graag Conference League inruilen voor Champions League. Maar ook als je daarvoor Premier League + FA Cup + Conference League in moet ruilen voor de eredivisie + KNVB-Beker? Ik gok dat ze er niet voor in de rij staan.

te verwachten dit. Antony is op dit moment hot en ajax zal een hoge vraagprijs vragen om hem te verkopen. Neres zal 100% gaan. Dan bergwijn op de rechterflank is dus meer dan logisch.

Ik heb toch liever dat ze een Zuid Amerikaanse verdediger halen want Nous heeft nog niet bij getekend dus die zie ik wel weg gaan en Nico zal ook wel weg willen

Champagne op de redactie van De Telegraaf is alvast koud gezet voor het geval dat er een doorbraak komt. Mike, Valentijn en de zaakwaarnemer van Bergwijn werken hier al 2,5 jaar aan, maar nog altijd lijkt Overmars de hints niet te snappen.

Gelukkig is er altijd een hele logische verklaring waarom Bergwijn nog geen Ajacied is. Er moet nog een speler verkocht worden, de vraagprijs is te gortig, het is te kort dag voor Spurs, de nieuwe trainer van Spurs ging ervoor liggen. Hopelijk gaat dit hele verhaal nog jaren duren tot dat De Telegraaf kopt : Ajax grijpt mis, Bergwijn (35) besluit te stoppen.

10 januari 2022 om 19:47

Helemaal met je eens. Bergwijn is voor mij een voetballer met een rugzakje, die ik liever helemaal niet zie terugkeren naar Ajax. Laat deze flop maar ergens anders zijn geluk beproeven, de Telegraaf zal vast nog wel een andere club voor hem warm krijgen!

Prima speler voor Ajax als vervanger van Neres, ook een ander type, meer een echte vleugelspeler.

10 januari 2022 om 19:06

Ik vind Bergwijn juist meer een speler voor een 2 spitsen systeem en dan het liefst vanaf links. Maar dat is vooral uit zijn tijd bij psv. Het is geen echte spits en ook geen klassieke buiten speler.

Bergwijn, ik zie het er persoonlijk niet zo in als ik eerlijk ben. Zeker voor dat soort bedragen een flink risico.

Maar ik heb wel vrij veel vertrouwen in Overmars. Hij heeft vaker flink de portemonnee getrokken voor spelers uit Engeland die daar niet onomstreden waren. Daley Blind was een nuttige speler voor een post Ferguson Manu, maar geen dragende speler. Bij Ajax de multi-inzetbare architect van achteruit. Dusan Tadic was geweldig bij Twente en prima bij Southampton, maar liep daar niet zo'n beetje 1 op 1 qua G/A, . Sebastien Haller verkochten ze voor de helft van zijn aankoopbedrag en schiet hier zichzelf de geschiedenisboeken in. Ondertussen worden spelers voor veel geld verkocht en over het algemeen prima vervangen door minder dure spelers en eigen jeugd. De meeste spelers van Ajax zíjn geen wereldtop, maar kunnen zich daar onder Ten Hag wél mee meten.

Als Overmars het ziet zitten in Bergwijn, wil ik hem wel het voordeel van de twijfel geven. Zal je zien dat die toch belangrijk zal zijn in de CL en titelstrijd...

10 januari 2022 om 17:49

Daar hou ik me ook aan vast, Overmars heeft altijd gelijk als hij meer dan 10 miljoen uitgeeft. De enige 'misser' is Promes maar die heeft sportief zijn som ook waargemaakt en is verkocht door redenen buiten het voetbal. Voor de rest is elke aankoop op een bepaalde manier geslaagd, dat begon eigenlijk al met Ziyech en dat loopt door tot Antony en Haller. Marc heeft er een neusje voor, dus ik denk dat hij het weer bij het rechte eind heeft.

10 januari 2022 om 18:00

Marin was met 12,5 miljoen niet echt een succes te noemen

10 januari 2022 om 18:41

Marin heeft nooit de kans gehad. Net als Danilo nu nooit de kans krijgt. Paar keer 10 minuten invallen is geen kans namelijk.

Ik zou hier niks van begrijpen. Zelfs als Neres vertrekt houden wij met Haller, Tadic, Antony, Berghuis, Brobbey en op papier ook een talent/zeker dure aankoop Daramy over. Nog los van Danilo die wellicht ook vertrekt, Labyad en andere talenten uit de opleiding... Ik kan hier moeilijk van genieten. Vind het te veel aankopen, te dure jongens op de bank, te weinig jeugd die doorbreekt. Natuurlijk, als Ajax hiermee succesvol is sta ik ook te juichen, maar in mijn hart heb ik toch liever meer oog voor jeugdspelers. Dat is toch één van de aspecten dat ik zo mooi vind aan Ajax, maar waar steeds minder oog voor lijkt te zijn. En dat terwijl jeugdspelers als o.a. De Ligt, Van de Beek, Timber, Mazraoui hebben laten zien hoe goed jeugd ingepast kan worden... Ik zie zat talent rondlopen in Jong en vind dat zij meer perspectief verdienen, maar goed, als dit werkt kan ik er niks van zeggen. Bergwijn hoef ik trouwens niet perse terug te zien om zijn uitspraken over Ajax-Tottenham, maar ik vind het ook wel weer wat hebben dat Ajax in ieder geval erg zijn best doet om een Nederlandse kern te houden.

10 januari 2022 om 19:43

Dr Toekomst

Jeugd krijgt toch nog steeds kansen.

Timber en Gravenberch vaste basisspelers.

Rensch veel minuten en kan basis speler worden als Mazzroui vertrekt.

Taylor krijgt steeds meer kansen.

Verder kloppen nog andere jongens hoor.

10 januari 2022 om 20:02

Maar met een aankoop als dit wordt Unuvar toch wel een beetje aan de kant geschoven? Die klopt volgens mij behoorlijk hard aan momenteel.
Ik verbaas me er wel vaker over dat Ajax Nederlandse spelers blijft kopen die geflopt zijn in het buitenland. Blind, Klaassen, Brobbey en Berghuis bijvoorbeeld. Maar goed, het legt ze ook niet bepaald windeieren. Het pakt elke keer toch goed uit voor ze.

10 januari 2022 om 23:49

Ik zeg niet dat er geen jeugdspelers in het eerste spelen. Ik zeg dat er veel minder doorbreken de laatste jaren (2 jaar). Vroeger was het 2 a 3 jeugdspelers per jaar die een basisplaats veroveren. De afgelopen twee jaar is het er 1 geweest (Timber). Dat is significant minder.

11 januari 2022 om 08:40

De Toekomst

"vroeger was het 2 a 3 jeugdspelers per jaar die een basisplaats veroveren. De afgelopen twee jaar is het er 1 geweest (timber). Dat is significant minder."

En Gravenberch is een aankoop of gearriveerde speler?

11 januari 2022 om 08:43

Banana

"maar met een aankoop als dit wordt Unuvar toch wel een beetje aan de kant geschoven? Die klopt volgens mij behoorlijk hard aan momenteel."

Ajax moet dan wel stoppen en doorselecteren op spelers als Labyad, Danilo en Klaiber etc. Dit soort matige aankopen mee stoppen. Die plekken moeten juist vrij blijven voor jeugdspelers.

Mocht Neres weggaan (labyad heeft volgens mij ook aflopende contract, net als Danilo) en Ajax haalt Bergwijn, dan heb je nog een plek (dit seizoen neemt Brobbey dan plek van Danilo, maar na de zomer heb je 2 plekken vrij).

10 januari 2022 om 19:51

Ik begrijp je verhaal volkomen. Ik vind het waanzin dat ze zoveel geld voor zo'n matige speler uittrekken, die vooralsnog backup is. Ajax blijft gelukkig altijd jeugd toepassen, wat Mrkrillin ook zegt. Alleen zie ik bij jong ajax nog geen goede spits en rechtsbuiten lopen, Rasmussen is zover nog niet. Dus daarvoor zullen ze elders moeten shoppen, maar er zal ongetwijfeld een betere en goedkopere backup te vinden zijn.

10 januari 2022 om 23:46

Normaal gesproken braken er elk jaar 2 a 3 spelers door en veroverde een basisplaats. Twee jaar geleden deed alleen Gravenberch dat, afgelopen seizoen Timber en dit seizoen nog geen enkele jeugdspeler. Brobbey en Rensch zaten/zitten er tegenaan, maar het is in vergelijking met de jaren daarvoor echt een heel stuk minder. Minder spelers die kansen krijgen, minder speeltijd als ze kansen krijgen en al snel wordt er een speler aangekocht als men überhaupt twijfelt over de bezetting op een bepaalde positie. Ga daar als jonge jongen maar aan staan. En dat er nu niemand klaar lijkt zegt mij helemaal niks. Veltman, Mazraoui, Timber, El Ghazi, Dolberg, Onana, Dest en nog anderen zijn allemaal spelers die in de jeugd/Jong Ajax ook echt niet gezien werden als zekerheidjes voor een toekomstige basisplaats in het eerste, maar kregen hun kans en bewezen zich wel. Onze talenten zijn echt wel van een heel hoog niveau, want anders kon dat echt niet jarenlang zo gaan met 2 a 3 spelers per jaar. Dat soort spelers zijn niet ineens weg, maar ze krijgen gewoon veel te weinig kansen met zo'n brede selectie.

11 januari 2022 om 20:09

Ik begrijp je standpunten, maar je moet niet vergeten dat het algehele basisniveau van Ajax een stuk hoger ligt. Ik vind het nu mooi dat Timber, Gravenberch en Rensch de jeugd vertegenwoordigen. En dan heb je verder nog oude eigen talenten rondlopen zoals Blind-Klaassen-Mazraoui. Dat is niet gering hoor. Ik hoop dat Unuvar, Taylor, Regeer en Salah Eddine aankomend seizoen een gooi doen naar meer speelminuten, dan doen we het weer niet verkeerd. Maar verder blijft het voor Ajax lastig om rechtsbuitens en spitsen op te leiden (zó jammer van Rijkhoff, want dat is er één hoor).

Ik ben hier persoonlijk erg blij mee als het tot een transfer komt. Vond Bergwijn de laatste interlands bij Nederland een sterke indruk maken en als we hem erbij krijgen en Neres kunnen verkopen ga je er gewoon duidelijk op vooruit. En over teveel aanvallers maak ik me niet zo druk, zeker in deze tijd van weer oplopende besmettingen kan je selectie niet breed genoeg zijn mochten er een paar wegvallen en laten we ook niet vergeten dat Ajax nog op 3 fronten actief is en dit zo lang mogelijk zal willen volhouden.
Persoonlijk vindt ik het een complete schande dat we als nummer 2 de winterstop in zijn gegaan en dus is er actie nodig om de aanval in te zetten op PSV. Prima signaal net zoals vorig jaar in de winterstop toen Haller erbij kwam en Ajax in de Januari maand toen de competitie besliste. Ik teken voor een zelfde scenario.

Ik denk dat het een prima speler voor Ajax is , een hoop zullen denken van niet maar de Premier League is toch wat anders als de Eredivisie lijkt mij.
Dus ook al was hij meestal wisselspeler bij Tottenham zou die maar zo bij Ajax kunnen opleven.

Ajax begint dus bij 18 miljoen te bieden. Nog niet eens zo heel lang geleden lag het maximum bod op 16 miljoen voor een speler. Waar zijn die tijden gebleven?

Ik ben wel benieuwd naar de reactie van Bergwijn zelf eigenlijk. Kan me niet voorstellen dat hij nu al terug wil keren in Nederland. Ondanks dat hij bij Spurs niet geslaagd is, is hij gewoon te goed voor de Eredivisie. Die kan prima in andere topcompetities terecht.

Ik begrijp ene kant niet waarom, maar ander kant wel. Waarom wilt Ajax deze Bergwijn nog na zijn blije uitspraak en in 2 seizoenen 5 goede wedstrijden gespeeld. Aan de ander kant bij Ajax kan zo'n speler boven zijn verwachting gaan spelen en het is een A-International en kan je weer lekker op gaan verdienen..

Erg domme zet van Bergwijn om nu al 'gewogen en te licht bevonden' terug te keren in de Eredivisie. Geef je daar aan toe dan is de weg terug naar de top vaak erg moeilijk te maken. Ik kan ook geen voorbeelden daarvan bedenken. Beter stuurt hij zijn zaakwaarnemer op pad om een club in de Engelse middenmoot te vinden, waar hij zich nadrukkelijker kan profileren richting Tottenham. Van het passeren van verdedigers als Bart Vriends, George Cox of Wessel Dammers zullen ze zich in Noord-Londen niet achter de oren krabben.

Ook van Ajax blijf ik het een vreemde move vinden. Natuurlijk is Neres uitgespeeld bij Ajax en zal ook Anthony na dit seizoen geen Ajax-shirt meer dragen. Maar Ajax heeft zo weinig spelers met 'restwaarde'; bij een vertrek van Anthony zijn slechts Martinez, Timber en met een beetje geluk Rensch nog spelers waar je echt hard voor gaat cashen. En wetende dat Ajax qua uitgaande transfers sinds twee jaar niet het maximale meer uit zijn uitgaande transfers haalt en wel goed leegloopt op het salarishuis, snap ik niet dat het die 18 miljoen niet spendeert aan een nieuwe groeibriljant uit Zuid-Amerika.

10 januari 2022 om 23:51

Jij kan geen voorbeelden bedenken? Malen? Luuk de Jong?

11 januari 2022 om 10:04

JIj kunt dus ook geen goede voorbeelden noemen. Malen speelde bij Arsenal nog niet op het hoogste niveau en zag in dat zijn kansen daartoe ook nihil waren. Vanuit nota bene de beloften van PSV kwam hij in het eerste elftal terecht en klom zo op totdat hij zijn transfer naar Dortmund maakte. Maar dat een Nederlandse topclub als rehabilitatieoord dient voor een speler die eerst flopte in het buitenland en nadien alsnog slaagde is het niet.

En Luuk de Jong evenmin. Want dat kunnen we over de grens nog steeds geen succes noemen. Tuurlijk loopt die jongen in Spanje ook weleens met zijn hoofd tegen een bal aan, maar zowel bij Sevilla als Barcelona blijft-ie bewijzen dat hij gewoon een Eredivisiespits is.

Waarschijnlijk ga je bovenstaande betwisten. Maar dan nog is het tekenend dat je niet verder dan twee voorbeelden komt. I rest my case in dat geval.

Zelfs na de manier waarop hij PSV verliest, gunde ik hem een hoop. Maar als hij de overstap naar Ajax maakt .. is de gunfactor bij mij wel weg!

10 januari 2022 om 18:34

Je weet dat hij ooit de overstap van Ajax naar PSV heeft gemaakt he. Vond je dat wel ok dan?

10 januari 2022 om 18:53

Ja schijnt ooit eens in de jeugd van Ajax te hebben gespeeld ;-), maar je snapt dat toen hij vanuit de jeugd zijn debuut voor PSV maakte ik dat idd niet erg vond!

11 januari 2022 om 10:19

Doet me echt weinig hoor als Bergwijn naar Ajax gaat. Zeg nu zelf, wanneer fit en in vorm heb ik liever Gakpo of Madueke dan Steven Bergwijn. En als Ajax straks €20m+ voor een speler neertelt in plaats van een nieuw Zuid-Amerikaans toptalent dat wél een enorme winst op de transfermarkt zou opleveren in de toekomst, vind ik het helemaal prima.

Neres gaat niet weg. Overmars blijft zoals altijd voet bij stuk houden en gaat niet zakken met zijn prijs. Shakthar zal gaan afhaken en Neres wordt een transfer door de neus geboord voor de zoveelste keer.

Nee. Please laat dit niet waar zijn. Ten eerste vind ik Bergwijn absoluut niet bij Ajax passen. Ten tweede was hij toch voor de Spurs aan het juichen in de CL? Ten derde betekent dit dat Mike Verweij gelijk had.

Laatste punt vind ik nog het meest erge.

Klaiber blijft de slechtste aankoop ooit, gevolgd door Labyad en nu Bergwijn denk ik.
Neres weg willen doen en dan een mindere versie halen.

Neres speelt nu ook niet de pannen van het dak en vind Bergwijn wel op dit moment beter... maar ja rechtvaardigt dit die 25miljoen?

Pfff, slaat nergens op!!, íemand die genoot van de uitschakeling van Ajax, voor 18 miljoen halen, terwijl je met neres al een betere speler in huis heb.

Ik zou dit echt nooit doen als Ajax zijnde.

Ten eerste ben ik sowieso nooit heel erg kapot geweest van Bergwijn.

Ten tweede heeft Ajax toch al aanvallers genoeg?

Ten derde vind ik dat je jezelf gezien het verleden toch een tikkeltje mee voor lul zet. Bergwijn werd door Ajax weggestuurd in de jeugd en liep gratis over naar PSV. PSV verdiende 30 miljoen aan hem. En nu zal Ajax zeker 20 miljoen moeten betalen om hem terug te halen? Maak je daarmee die blunder van destijds niet alleen maar veel groter?

10 januari 2022 om 20:57

Nou en wat dan nog, als ze die blunder veel groter maken. We hebben het over iets dat meer dan 10 jaar geleden gebeurt is! De mensen die er toen zaten zijn waarschijnlijk allemaal weg. Soms loopt het nou eenmaal zo, daar kan je van blijven balen maar je schiet er niks mee op. Ajax moet zich helemaal niet bezig houden met dat hij ooit in de jeugd zat. Die moeten zich bezig houden met een zo goed mogelijk team neer te zetten.

Ze hebben inderdaad genoeg aanvallers. Maar Bergwijn was bij PSV wel een speler die er bovenuit stak, naar mijn mening. Niet dat ik echt heel erg onder de indruk was maar ik had niet het idee dat PSV zijn plafond is, wat ik bij sommige andere spelers wel heb van PSV.

10 januari 2022 om 21:29

"maar Bergwijn was bij PSV wel een speler die er bovenuit stak"

Vind je? Ik ben nooit echt enthousiast over hem geweest en vond het eigenlijk ook wel prima dat hij vertrok. 31 goals en 41 assists in 149 wedstrijden voor PSV, ik vind dat voor een aanvaller geen bijzondere cijfers. En na zijn vertrek kwam Gakpo op zijn plek en die was al snel veel beter.

10 januari 2022 om 22:26

Geeft natuurlijk een vrij vertekend beeld, omdat hij vooral in zijn eerste periode weinig rendement had en vooral wissel was. Als je kijkt naar zijn laatste 3 seizoen eredivisie dan is dat 27 goals en 33 assists in 81 eredivisie wedstrijden. Dat zijn naar mijn mening prima cijfers en daar zit nog een half seizoen bij waarin hij geen eerste keuze was. Hij werd pas echt eerste keus toen Locadia vertrok en dat was in de winter.

Misschien is Gakpo beter maar dat moet ook nog maar blijken. Ik durf dat niet hard te beweren. Wel zie ik Gakpo dit seizoen echt stappen maken. Zelf vond ik Malen tot nu toe het grootste talent van de afgelopen jaren, maar ik verwacht dat Madueke die status over kan nemen.

Gaat Valentijntje dan toch gelijk krijgen? Bergwijn is leuk voor de breedte, maar voor CL-niveau komt ie echt te kort.

Ik denk wel dat ze hem gaan halen want anders zegt Overmars niet: Ajax hoopt Bergwijn zeker in Eindhoven al op te kunnen stellen.
Nou dan moeten ze wel Neres verkopen en ik denk dat ze Bergwijn willen halen omdat Ajax denkt dat Anthony van de zomer wel vertrekt, zoals hij nu speelt en deze lijn doortrekt gaat hij voor een mooi bedrag weg en ja dan heb je wel Bergwijn achter de hand.
Denk dat Ajax ook wel wat teleurgesteld is in Daramy maar ja wat heeft deze jongen nu minuten gemaakt.
Had hem dan wedstrijd ritme op laten doen in Jong Ajax.
We kunnen wel zeggen, we hebben aanvallers genoeg maar als Neres verkocht wordt, Daramy het niet is en Anthony misschien ook weg is aankomende zomer dan heb je wel 3 aanvallers minder en met Bergwijn erbij scheelt dat wel.
Brobbey kan je 2 kanten op. als deze jongen goed gaat spelen bij Ajax het laatste half jaar dan vragen ze bij Leipzig een godsvermogen voor Brobbey.
Iets wat Ajax niet gaat doen lijkt mij en als Brobbey slecht speelt het laatste half jaar dan denkt Ajax ook ga jij maar weer lekker terug.

10 januari 2022 om 20:21

Ik zie alleen meer potentie in brobbey dan in bergwijn. Ook hij is zeker geen garantie, maar Bergwijn is enkele jaren ouder en heeft het nog niet echt laten zien. Ik zou dan eerder meer geld in Brobbey steken.

@Janssen ja daar heb je ook wel weer een punt, alleen Brobbey zou spelen als Haller er volgend jaar niet meer zou zijn en Bergwijn zou je daar in tegen veel meer kunnen gebruiken.

11 januari 2022 om 13:26

Bergwijn is niet echt een specialist en kan op meerdere posities uit de voeten. Dit is vaak fijn voor een trainer, maar het zijn wel vaak spelers die nergens in uitblinken. Ik zie in Bergwijn vooral een speler die ruimte moet hebben en misschien nog wel in een 2 spitsen systeem het beste fungeert. Ik vond hem los van zo'n fysiek in alles en klasse minder dan bijvoorbeeld Gakpo. Bergwijn zal het zeker niet verkeerd doen bij ajax, maar verwacht van hem heb Tadic of Anthony of zelfs een Haller die wel een specialist is. Dat meenemende vind ik 18 miljoen heel veel geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren