Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Kuip ontploft in laatste seconde van de Klassieker

Laatste update:

Feyenoord heeft Ajax uitgeschakeld in de KNVB Beker. In de allerlaatste seconde van de blessuretijd werkte Joël Veltman de bal over zijn eigen doellijn voor de allesbeslissende 1-0. Feyenoord heeft de eerste slag geslagen tegen Ajax in de Klassieker, een wedstrijd die over een week in competitieverband opnieuw op het programma staat.

/

Waar verwacht werd dat Feyenoord de bezoekers vanaf minuut één bij de keel zou grijpen, wist Ajax het spel van de Rotterdammers goed te ontregelen. Ajax speelde op balbezit en voorkwam op die manier dat Feyenoord kon stormen richting het doel van Diederik Boer. De eerste helft stond bol van de spanning, maar goed voetbal viel er niet te zien. De kleine kansen waren voor Ajax, dat de betere ploeg was in de eerste helft. Viktor Fischer kreeg de grootste kans, maar hij stuitte van dichtbij op de snel van zijn lijn gekomen keeper Kenneth Vermeer. Vermeer was ook alert bij een schot van Amin Younes, terwijl Daley Sinkgraven naast schoot.

Feyenoord, dat niet goed in de wedstrijd zat, besloot het na rust over een andere boeg te gooien. De toon werd gezet door Eljero Elia, die Lasse Schöne een veeg gaf. Ook een reeks stevige charges met Tonny Vilhena (die Marko Vejinovic op de bank hield), Kenny Tete en Karim El Ahmadi als hoofdrolspelers leverde geen kaarten op. Het felle spel van Feyenoord zorgde ervoor dat Ajax er steeds minder goed uit wist te komen en via Simon Gustafson kreeg de thuisploeg weer eens een kansje: de Zweed hamerde de bal naast.

/

Het contrast met de eerste helft was enorm. In de eerste 45 minuten deelde Ajax de lakens uit, na rust had Feyenoord de overhand. Ajax-trainer Frank de Boer moest noodgedwongen wisselen, al werd de ploeg daar niet per se slechter van: keeper Boer ging geblesseerd naar de kant, waardoor Jasper Cillessen toch zijn opwachting moest maken. Het werd heter: bij een akkefietje tussen Dirk Kuyt en Younes sloeg, mede dankzij Sven van Beek, de vlam in de pan.

De wedstrijd werd in de absolute slotfase nóg grimmiger en scheidsrechter Pol van Boekel kreeg het steeds drukker. Zo hamerde Mike van der Hoorn compleet onnodig een bal het publiek in, wat hem op een gele kaart kwam te staan. Het leek op verlenging aan te komen, maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd werkte Joël Veltman de bal over zijn eigen doellijn voor de 1-0. Dat deed hij bij een indraaiende vrije trap van El Ahmadi; De Kuip ontplofte.

Heeft Feyenoord terecht gewonnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een belachelijke scheids. Dit is gewoon competitievervalsing. De vorige ronde krijgt Vitesse drie rode kaarten en deze scheids geeft niets voor veel zwaardere vergrijpen. Had het totaal niet in de klauwen. Het gedrag van Kuyt alleen al de eerste helft. De doodschop van Elia, en ga zo maar door.

Edit: Ik schijn ineens een ajax-supporter te zijn omdat ik de scheids slecht vond fluiten en ik in mijn voorbeelden twee feyenoorders aanhaal. Daarnaast ben ik schijnbaar een mietje die van vrouwenvoetbal houdt. Nou, voor de volledigheid, de acties die absoluut minimaal geel waard horen te zijn:
- Kuyt die totaal opgefokt staat te schreeuwen voor de grens en tegen de scheids.
-Het wegtrappen van de bal door vd Hoorn (en kreeg die ook, dus niet benoemd)
-Smerige tackle van Elia bij de zijlijn terwijl de bal al lang weg was.
-Een serie van geniepige overtredingen van Vilhena.
-Gudelj die 30 seconden na een laatste waarschuwing iemand onderuit mag halen.

28 oktober 2015 om 21:46

Vond hem juist lekker op z'n Engels fluiten. Lekker het spel door laten gaan, geen regen aan gele kaarten. Vond hem prima z'n werk doen.

28 oktober 2015 om 21:48

Juist niet, de voetballende ploeg werd hiermee zwaar benadeeld. Gewoon op zijn normale nederlandse manier fluiten aub, zo heeft het geen zin.

28 oktober 2015 om 21:50

Precies dit. Vond het wel lekker dat hij het zo door liet gaan.

28 oktober 2015 om 21:51

Dat is prima als hij dat doet.
Maar doe het dan consequent en geef niet younes geel en Elia die al een paar keer tete vasthoud niks.

En zo had hij nog wel meer dingen.
Maar ik vond het een vermakelijke wedstrijd.
Strijd niet heel erg goed voetbal maar wel spannend.

28 oktober 2015 om 21:54

Ik kan ook wel genieten van een scheids die door laat spelen, maar dit was teveel van het goede. Ik had zo'n geval dat hij ook niet meer durfde en dat is het risico bij de Nederlandse scheidsrechters. Als ze iets te lang zo laten doorspelen, kunnen ze niet meer terug en loopt het uit de hand. In dit geval had Feyenoord enorm veel voordeel omdat zij maar die overtredingen bleven maken en dus door konden.

Nee, dit was niet goed. En ja, consequent was het soms wel, maar lang niet altijd. Geeft hij ook nog die vrije trap waar die goal uit valt.. Ongelooflijk.

28 oktober 2015 om 21:55

op zijn engels fluiten... dat is echt zwaar achterhaald als je ziet wat voor kaarten daar wekelijks worden gegeven.

28 oktober 2015 om 21:55

Ach veltman is gewoon een klompvoet.. hij moet de bal een lel geven ipv er, als een blinde, overheen te maaien en in zn eigen goal te werken.

28 oktober 2015 om 21:57

Van mij mag er best mannelijk gefloten worden, maar die tackle van Elia was donkergeel zo niet rood. Ook in Engeland. De scheids liet de wedstrijd uit de hand lopen. En dat ging ten koste van het voetbal.

Heb de tweede helft wel een mooi partijtje vrijworstelen gezien, waarbij de gelukkigste heeft gewonnen..

28 oktober 2015 om 21:57

Of iemand het lekker vind dat de scheids veel toe laat is een mening. Echter schrijven de regels voor dat je bij bepaalde vergrijpen een gele/rode kaart ontvangt. Neemt niet weg dat Feyenoord de scheidsrechter(s)thuis(bijna)altijd in hun voordeel hebben. En alles en iedereen wat Feyenoord een warm hart toedraagt continue huilen als ze in uitwedstrijden tegen kaarten oplopen(Kramer)en net niet depressief worden als de aanklager betaald voetbal zich ermee gaat bemoeien. Wat de overwinning betreft, naar mijn mening totaal onverdiend. Feyenoord heeft bar weinig kunnen creeëren en dan winnen door een eigen doelpunt. Waar Ajax met gemak door de defensie van Feyenoord sneed de hele wedstrijd. Zij het zonder doelpunt. Nee, Feyenoord heeft tegen een flink verzwakt Ajax laten zien geen titel kandidaat te zijn dit seizoen(alweer een seizoen). Proficiat met de overwinning en veel succes gewenst in de beker Feyenoord.

28 oktober 2015 om 21:58

Ach iedere neutrale fan heeft genoten van deze pot (ik in ieder geval). Wat een strijd en passie. Echt genoten, fluit maar vaker zo. Hoe vies Elia soms ook was, hij was wel weer een beest in het veld, eigenlijk een echte Feyenoord speler hahah

28 oktober 2015 om 22:00

Ik vond het ook niet erg hoor, dat er wat harder gespeeld mocht worden. Ajax heeft ook niet echt verloren door de scheids, de verdediging. Ajax verloor door de aanval. Met de ruimtes die er in de eerste helft af en toe vielen moet een echte aanvalslinie de boel toch al lekker hebben afgemaakt. Dan kun je de wedstrijd uitspelen. Nu hebben ze de prijs betaald voor de extra wedstrijden die ze spelen. Je bent sneller leeg en dat was op het einde goed te merken.
Schone hoeft voorlopig ook niet meer een basisplaats op te eisen. En op 10 kun je zien dat Sinkgraven beter in zijn vel zit. Maar het is zo jammer dat deze jongen zelfs niet voor open doel een bal erin krijgt. Dat moet echt beter. Dan heb ik het niet enkel over deze wedstrijd trouwens.
Veltman de pieneut, terwijl hij een van de beste spelers van het veld was.

28 oktober 2015 om 22:01

Wel typisch dat alle ajacieden vergeten dat Younes een rode kaart had verdient, de ouwe duiker

28 oktober 2015 om 22:03

wat een verschrikkelijk zielige reaktie van jou slaaf.
Veltman was een van de beste spelers op het veld. Had pech dat hij die bal niet goed raakte. Kwam ook op een verassende manier terecht en mogelijk ligt uit balans gehaald toen hij hem raakte. Geen excuus verder, maar om hem een klompvoet te noemen is meer een reflektie op jou dan op Veltman

28 oktober 2015 om 22:05

Iemand met heel wat ervaring, niet alleen in de competitie, maar Tete had hem nagenoeg de hele wedstrijd in zijn broekzak.

28 oktober 2015 om 22:07

LthL, was het ook op z'n Engels door Elia in de 95e minuut een vrije trap toe te kennen?
De yuko van Kuyt op Veltman mocht vervolgens wel.

28 oktober 2015 om 22:07

Kijk en zo krijgen we dus dat mietenvoetbal. Waarom moet de scheidsrechter zich aanpassen aan 'de voetballende ploeg'? Bij elk klein tikje hoorde ik de commentator al zeggen 'goh is dit geen overtreding?', zo erg zit het er in Nederland al ingebakken.

28 oktober 2015 om 22:08

Younes verdiende een rode kaart? Door die kleine schwalbe? Als de scheids echt zo zou fluiten, stonden ook Elia, Kramer en El Ahmadi sws niet meer op het veld.

28 oktober 2015 om 22:10

Klein of groot voor een schwalbe mag je geel geven.

28 oktober 2015 om 22:11

Normale Nederlandse manier fluiten... Mijn ogen... We willen mannen zien die knokken voor elke meter en elk duel willen winnen. Op zijn Nederlands fluiten is nou net de reden waarom we zo ondergesneeuwd worden in Europa. De jochies in de Nederlandse competities zijn niks gewend, elk duwtje en zuchtje is tegenwoordig een overtreding. Lekker laten doorspelen zolang het tussen de perken blijft! Deze scheids heeft de wedstrijd niet kapot gefloten en dat is precies wat we moeten hebben.

28 oktober 2015 om 22:13

Heerlijk toch zo'n smerige overwinning

28 oktober 2015 om 22:14

Djo, die vrije trap kan je over twisten. Maar jij ziet zelf toch ook wel dat Veltman eerst naar Kuijt grijpt?

28 oktober 2015 om 22:14

Kleine Schwalbe?

28 oktober 2015 om 22:19

Veltman werd met 3 handen naar de grond gewerkt. Als je dan kijkt naar waar hij wel voor floot waar de vrije trap vandaan kwam. Was niet Veltman zijn schuld. Deze wedstrijd was te hard en had elk moment compleet uit de hand kunnen lopen en dan heb je als scheids geen controle meer.

Verder was Feyenoord 2e helft beter en was Ajax voorin te slecht om te scoren.

28 oktober 2015 om 22:20

@ lthl

Lekker Engels fluiten? 😂

Kramer had 2 X rood moeten krijgen. ( slaan en 10 minuten nadat de bal gespeeld is doorgaan op vd Hoorn) El ahmadi had wel 5 keer geel kunnen krijgen en direct rood( knietje en natrappen op Bazoer.) Elia kwam in aanmerking schaar van achter (op Tete geloof ik) En dan vervolgens voor de meest onzinnige dingen geel geven. Haha en dan die opgefokte kuit beetje tof lopen doen tegen iemand van 1.20. Heb me prima vermaakt maar als je zegt dat de scheids prima floot heb je een aardig gekleurde bril op .

Maar ja derde ronde Amstel cup, zal druk zijn op de Coolsingel morgen. 😂

28 oktober 2015 om 22:21

Hij staat duidelijk gewoon op en loopt weg. Geen gezeur, achterbal is de juiste beslissing.

28 oktober 2015 om 22:23

Hoe verklaar je dan dat de Nederlandse scheidsrechters het internationaal zo goed doen?

28 oktober 2015 om 22:26

Heerlijk gevecht gezien, dit is hoe zo'n klassieker gespeeld moet worden. Is ook een perfecte les voor al die jonge talenten aan beide zijden. Als het voetballend niet lukt, moet je erop knallen.
Wat mij betreft complimenten aan beide ploegen, ik heb met name de 2e helft echt genoten.

28 oktober 2015 om 22:28

Jij draagt ook lekker je mening uit hoor. Je doet nu precies waar je Feyenoorder van beschuldigt. De regels schrijven inderdaad voor dat er kaarten gegeven kunnen worden. De regels zelf zijn echter ook interpretaties.

28 oktober 2015 om 22:30

Dat weet ik nog zo net niet. De neutrale toeschouwer zal misschien genoten hebben van de strijd maar absoluut niet van het niveau. Vond Ajax de eerste helft goed maar heel slordig in de aanval en Feijenoord bizar slecht ( voetballend gezien ). Tweede helft stond Feijenoord verdedigend veel beter gelukkig en werd Ajax ook bijzonder slordig. Vond Feijenoord in de tweede helft ietsje beter. Gezeik op de scheids is kansloos, foutieve beslissingen werden aan 2 kanten genomen, en geen beslissing die de wedstrijd direct heeft beïnvloed. Slechte pot.

28 oktober 2015 om 22:33

Ik vind je reactie deels waar en deels niet waar. De eerste helft was voor Ajax en de tweede voor Feyenoord. De gelukkigste heeft vandaag gewonnen, want afgedwongen was het zeker niet. Ook moet ik de scheids bekritiseren want hij vloot wel degelijk in het voordeel van Feyenoord. Je doet Feyenoord alleen wel te kort door te zeggen dat ze niets gecreëerd hebben. Ik had graag een spannend verlenging nog gezien maar helaas.. Hopen op een beter resultaat volgend weekend!

28 oktober 2015 om 22:37

@wve En de keren dat Tete van achteren op Elia inschopt en beukt? De scheids liet erg veel toe deze wedstrijd, maar heeft nou niet een ploeg echt voorgetrokken. Laatste fase was hij een beetje de kluts kwijt. Toen werd Elia met 2 armen naar beneden getrokken rand zestien....niet gefloten. 2 tellen later gebeurd hetzelfde 10 meter buiten de 16 en fluit hij wel. Gelukkig, want daar viel de goal uit.

Potje was redelijk 50/50 en de gelukkigste heeft gewonnen. En je kan beter de 2e helft de betere zijn als de eerste.

28 oktober 2015 om 22:37

Maar waarom mag dat dan wel en als elia in de laatste minuut valt niet? Wat een hoop onzin met je Engelse voetbal. We zijn gewoon in Nederland

28 oktober 2015 om 22:44

Ja en vragen om geel ook geel, an had kuyt de rust niet eens gehaald, mijn sympathie voor hem is ernstig gedaald vAnavond

28 oktober 2015 om 22:44

Op zijn normale Nederlands??? Geel voor elke sliding, geel voor elk woordje op de scheids, geen emotie en felheid? Dit is precies de reden dat elke Nederlandse club (en Oranje) wordt overlopen door de rest van Europa. Geen mentaliteit en alleen maar voetballen. Pootje terug trekken want anders is het misschien wel geel. Hier moeten we juist vanaf stappen.

28 oktober 2015 om 22:49

@Speedy. Das makkelijk zeggen als Ajax supporter. Was t andersom geweest had je niks te zeuren.

Daarbij dat nederlandse fluiten word ook bekritiseerd want dan fluiten ze voor alles.

In nederland is het of het een of het ander. Middenweg is er niet.

28 oktober 2015 om 22:52

Dit was inderdaad goed gefloten. Voelde de wedstrijd goed aan. Er werd van beide kanten hard gespeeld als de scheids eerder kaarten had getrokken was het uit de klauwen gelopen met de kaarten. Goed ingegrepen waar nodig verder een lekkere clash laten worden.

28 oktober 2015 om 23:20

Je hebt helemaal gelijk Speedy, de Feyenoorders onder ons reageren bijzonder hypocriet nu. Een jaar lang hoor ik al gezeur over Luuk de Jong die het shirtje van Kongolo vasthield. Toen kon men niet stoppen met klagen, nu wil men ineens 'engels voetbal'.

Daarnaast is het prima als je Engelse voetbal wil zien, maar zelfs in Engeland zijn forse overtredingen goed voor een gele kaart. Tussen fel voetbal en grove overtredingen zit een groot verschil.

Ik moet als Psv'er het toch opnemen voor de Ajacieden. De scheids was bijzonder partijdig vandaag. Alles mocht doorgaan, maar in de 95e minuut wordt er ineens totaal niet in die lijn gefloten..

28 oktober 2015 om 23:27

@speedyafc

En daarom gaat Ajax nooit meer de Europese top halen, fysiek sowieso te weinig inbreng, voetballend ok maar komt veel meer bij kijken.

28 oktober 2015 om 23:49

Dan had hij Younes z'n 2e gele kaart mogen geven voor die achterlijke schwalbe...

28 oktober 2015 om 23:57

Speedy, dat Nederlandse fluiten is ballet fluiten man. Heel de reden dat we Europees fysiek gesloopt worden.

29 oktober 2015 om 00:00

Hij werd ook zwaar gehinderd door Kuyt. Hij kon niet echt veel doen daardoor.

Die vrije trap sloeg sowieso al helemaal nergens op, echt ontzettend inconsequent weer van die van Boekel. Dan was dat vasthouden en trekken van Kuyt bij het eigen doelpunt eerder een overtreding

29 oktober 2015 om 00:03

Een rode kaart waarvoor dan precies?

Duiken? Dat is toch hooguit geel.

Er werd gewoon inconsequent gefloten en de regels werden door van Boekel zelf niet eens goed nageleeft

29 oktober 2015 om 02:51

Ik moet zeggen dat ik als neutrale kijker erg heb genoten van van boekel. Hoewel het inderdaad af en toe wat te ver ging wist de scheids ervoor te zorgen dat niet heel deze pot kapot gefloten werd. Het was voor de neutrale kijker een prachtig voetbalgevecht waar het tempo ook hoog bleef.
En mannen van de 010, jullie weten ook dat als Veltman hem in het andere doel had getrapt niemand het over de scheids had gehad.

29 oktober 2015 om 03:29

Die vrije trap was gewoon volkomen terecht. Tete knuffelt Elia gewoon houdt m met 2 armen om zn middel vast. Kutgoal uiteindelijk maar de vrije trap was terecht. Ajax moet naar zichzelf kijken want als her in de eerste helft iets scheper was geweest had het met een 2-0 voorsprong kunnen gaan rusten. Zoveel mogelijkheden om een man 1 op 1 met de keeper te zetten zijn onbenut gebleven

29 oktober 2015 om 06:44

Dat maakt niks uit.
Het gaat erom dat hij niet consequent is in handelen.

29 oktober 2015 om 07:03

Sorry slaaf? Zag dan niemand dat Kuijt Veltman met 2 handen aan zn shirt naar de grond trok? Kijk maar eens terug. Was gewoon een overtreding van Kuijt hoor en niet de schuld van Veltman.

29 oktober 2015 om 07:09

Wat is die hype nou dat voetbal ''mannelijk" moet zijn want zoals ik het zie willen jullie gewoon een paar smerige overtredingen zien terwijl dat gevaarlijk is voor de spelers. Ga dan lekker WWE kijken jongens want dit is gewoon oneerlijk en gevaarlijk. Kramer die Veltman gewoon in zijn gezicht slaat, die in de 10e minuut ook al vies doorging om vd Hoorn(had ie zo iets kunnen breken) Elia en El Ahmadi van ook met smerige en gevaarlijke overtredingen. Die horen niet in het voetbal thuis. Doe mij dan maar tijdsstraffen, dan krijg je tenminste niet dat er elk jaar weer tientallen voetballers lang uit de roulatie liggen.

29 oktober 2015 om 07:55

Ajax brak inderdaad veel door maar Vermeer had alles. Dan vind ik niet perse dat Ajax het verdiende.

29 oktober 2015 om 08:38

@9reyes9, noem in de tweede helft 1 kans voor ajax behalve 1 corner?

29 oktober 2015 om 08:43

@ajaxiedjetom, is net zo smeerig als de schwalbe van younes. In beide gevallen probeer je vals te spelen. Dus dat mietjes gedrag kan je ook niet voor zijn. Ik pleit zelf al jaren voor mannelijker voetbal, anders krijg je het europees ook steeds moeilijker.

Dikke overtredingen betekent trouwens niet per definitie zware overtredingen, maar steviger duels aangaan met beetje vasthouden en duwen ben ik wel voor.

29 oktober 2015 om 08:44

Mannelijker voetbal betekent niet direct zware overtresingen*

30 oktober 2015 om 14:15

sinds wanneer is een swalbe rood?

28 oktober 2015 om 21:46

De scheids floot gewoon consequent goed, liet aan beide kanten heel veel toe.

28 oktober 2015 om 21:50

Consequent... Behalve in de laatste minuut ja...

28 oktober 2015 om 21:51

Consequent slecht bedoel je. Hij liet het totaal uit de hand lopen. Zei vroeg in de eerste helft tegen Gudelj en El Amhadi al laatste waarschuwing, 2 min daarna maakt Gudelj een overtreding en hij geeft geen kaart. Elia die continue aan de arm mag hangen van Tete en als die er wat tegen doet krijgt hij meteen een overtreding tegen.
Al die opstootjes kwamen puur omdat de scheids teveel doorliet gaan en geen kaarten gaf wanneer ze wel gegeven moesten worden (beide kanten). Kuyt heeft ook tig overtredingen mogen maken zonder kaart (en ook nog eens 5 keer om kaarten vragen).

28 oktober 2015 om 21:55

Sorry hij was totaal niet consequent.
Hij liet veel door gaan maar was niet consequent.
Grensrechters waren wel goed vandaag.

28 oktober 2015 om 21:55

Ik ben ook van mening dat het vasthouden van Kuyt wel van een heel andere categorie was dan met 1 arm iemand afhouden. Fout van de scheids, wedstrijd beslist. Verder prima gefloten.

28 oktober 2015 om 21:56

Consequent idd, maar niet goed. Het idee is leuk, dat een scheids veel laat doorspelen, maar er is een grens. De mensen die in Nederland fluiten hebben het dan gewoon niet meer in de hand en dan krijg je gewoon chaos. Deze man koos er dan maar voor om consequent te blijven fluiten zodat hij niet partijdig zou zijn, maar goed was het echt niet.

En ja, dan die vrije schop op het laatst fluit die wel..

28 oktober 2015 om 22:11

Je vergeet volgens mij dat Tete soms ook aan vrijworstelen deed bij Elia en toen werd er ook gewoon doorgespeeld. Heb je dat echt niet gezien of wilde je het niet zien? Of de duik van Younes, die normaal wel bestraft wordt met geel? De mannelijkheid bij de Feyenoorders heeft vandaag voor de overwinning gezorgd, net zoals Ronald de Boer aangaf na afloop. Dit in combinatie met het ontbreken van de juiste eindpass bij Ajax. Eigen schuld, dikke bult.

28 oktober 2015 om 22:18

Vind je serieus dat Younes geel moet krijgen omdat hij valt als hij uit balans is? Dan is ieder commentaar op de leiding ook geel en stond er bij rust niet meer genoeg Feyenoorders op het veld. Het gaat over excessen. Overtreding Vilhena, overtreding Elia, overtreding Kramer en overtreding EL Ahmadi kan/moet gewoon direct rood gegeven worden.

28 oktober 2015 om 22:23

Zijn er geen Ajacieden die overtredingen maakten?
Veltman die kramer rood wil aannaaien?
Veltman zocht kramer bewust op. Doelpunt was dus ook karma.

Vond de scheids goed fluiten niks mis mee.

28 oktober 2015 om 22:43

Ik heb die goal al 20 x teruggezien en Veltman en Kuijt houden elkaar vast. Veltman gaat als een oud wijf liggen en schiet tijdens dat proces via zn hak de bal in eigen goal. Terecht niet afgefloten en Veltman moet op meisjesvoetbal. Scheids was prima.

28 oktober 2015 om 22:56

Kijk 1x hoe Veltman dat duel aan gaat. Gewoon te slap en ja dan wordt je aan de kant gezet. En dan valt hij ook nog net wat knullig tegen de bal.

28 oktober 2015 om 23:07

Wat laat jij je kennen. Die sfeer in de Kuip vind ik toch echt mooier dan prijzen pakken zeg ik als neutrale kijker. Uiteraard zal de fanatieke Amsterdammer en wellicht de Rotterdammer daar anders naar kijken maar heb wederom genoten. Prijzen doen mij niets. Stadions als de Arena gevuld met Ajax publiek vind ik persoonlijk niet veel aan. Bijna beschamend. Vind de reactie van jou en die opmerking van Veltman na de wedstrijd tekenend voor de Ajaxied. Erg uit de hoogte en neerbuigend. Geef mij dan maar de emotie van zo een Kuip.

28 oktober 2015 om 23:12

Uit balans? Dat was het dus ook bij Suarez natuurlijk jarenlang, onbalans! Daarom stond Younes ook zo snel op waarschijnlijk, vanwege het gebrek aan balans. Had niets te maken met dat ie zich realiseerde dat het wel eens zn 2e geel kon zijn.

29 oktober 2015 om 01:39

Goed gezien Wisconsin. Hij stond inderdaad meteen weer op.

Dat betekend meteen dat het geen schwalbe meer is, daar hij geen overtreding veinste.

28 oktober 2015 om 21:47

Ach hou toch op. Ze hadden hier beiden kunnen winnen. Allebei een helft gedomineerd. Daar had de scheids niks mee te maken.

28 oktober 2015 om 21:59

Absoluut. Scheidsrechter had hier niks mee te maken, Ajax had hem net zo goed in de laatste minuut kunnen maken. Alleen was Feyenoord de tweed helft een stuk beter.

28 oktober 2015 om 21:47

Wat een onzin hij liet veel toe maar wel partijdig.

28 oktober 2015 om 23:25

Als het publiek in de arena zo fanatiek zou zijn als het legioen vandaag dan had ajax thuis ook vaker de voorkeur van de scheids.

28 oktober 2015 om 21:47

Beide partijen hadden meer kaarten kunnen krijgen, gewoon frustratie dit en dan maar de scheids filleren. Soms dacht ik ook hier kun je wel voor fluiten maar aan de andere kant heb je vaak ook momenten dat je zegt "fluit niet eens voor alles!". De middenweg waar iedereen tevreden is lijkt me lastig dus ben ik wel tevreden met zijn optreden.

28 oktober 2015 om 21:49

Ik dus niet, zo kan je niet voetballen, zo is het meer rugby. Het is geen Engels voetbal. Ajax wordt op deze manier benadeeld, zij kan haar spel niet spelen.

28 oktober 2015 om 21:52

@speedyafc Ja laten we de wijze van fluiten aanpassen aan het Ajax voetbal, niet aan de internationale standaarden. Dat zal het Nederlandse voetbal vast ten goede komen.

28 oktober 2015 om 22:04

Nee gewoon fluiten zoals er normaal in Nederland gefloten wordt. Je hoeft niets aan te passen maar zoals de overtreding op Bazoer in de eerste helft, dat hoort gewoon met minimaal geel bestraft te worden. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

28 oktober 2015 om 22:06

Ach gut, Ajax kan zo niet voetballen dus is het verkeerd. Pak een zakdoekje zou ik zeggen. Zo worden op internationaal niveau meer wedstrijden gespeeld.

En men maar klagen dat we in Nederland mentaliteit en hardheid. We zien hier een stel grote mietjes bij mekaar als we al hier over gaan zeuren, al betreft het in dat geval vooral Ajacieden die niet tegen hun verlies kunnen.

28 oktober 2015 om 22:06

Kom kom, aai over je bol. Sorry, maar dit is wel gewoon voetbal, hard, gemeen, etc. dat is niet Engels, dat is gewoon hoe er gespeeld wordt als het erom gaat. Man up.

28 oktober 2015 om 22:14

@keizerstad1994

Nee zo kan je als tegenstander in de Kuip niet spelen. Dan krijg je zoveel vrije trappen en penalties tegen zoals we al het hele seizoen kunnen zien.

En nee, het is niet de Internationale norm, internationaal staat de sfeer van Feyenoord niet bekend als zeer prettig. Kijk maar naar de wedstrijden tegen Roma.

28 oktober 2015 om 22:25

@speedyafc nu laat je je gewoon kennen. Zonde. Kan je nog eens alle onterechte penalies opnoemen? Cambuur onterecht. Utrecht makkelijk gegeven. Al kregen we tegen Utrecht ook een onterecht rode kaart tegen en en een onterechte Penalty. Poe Poe. Het is wat.

Buiten het feit dat het volkomen willekeurig is om opeens over de wedstrijden tegen Roma te beginnen. (wat heeft dat met de discussie over fluiten te maken??). Was de thuiswedstrijd tegen Roma zo'n beetje de meest sfeervolle wedstrijd in Nederland in de afgelopen tien jaar.

Op deze wijze kan je niet discussieren, en lijk je gewoon een slecht verliezer. Misschien een nachtje slapen voordat je weer reacties plaatst..

28 oktober 2015 om 23:15

Check, en wat was het commentaar van menig Ajacied op de tackle(s) van Veltman tegen PSV?

28 oktober 2015 om 21:48

Eindelijk een scheidsrechter die lekker mannelijk door laat spelen en dan loop je nog te zeuren. Zeg dan dat je gewoon chagrijnig bent vanwege het verlies

28 oktober 2015 om 21:53

Waarom zou ik chagrijnig moeten zijn vanwege een verliespartij van Ajax?

28 oktober 2015 om 21:54

Ach ja, mogen "we" de Feyenoord maniertjes een keer tegen ze gebruiken? Het is Feyenoord wat jaar in, jaar uit loopt te zeiken dat de KNVB voor Ajax is, terwijl Feyenoord het meerendeel van de wedstrijden de scheidsrechters op cruciale wedstrijden mee heeft gehad. De Kuip werd van Boekel de laatste paar minuutjes duidelijk teveel, hoewel hij het grootste gedeelte prima heeft gefloten.

28 oktober 2015 om 21:54

Lekker door laat spelen? Laatste 20/30 minuten is er vrijwel geen voetbal meer geweest door alle escalerende opstootjes. Opstootjes die je krijgt als je niet volgens een duidelijke lijn fluit. Prima als je wat mannelijkere duels wilt, maar overtredingen blijven nog steeds overtredingen en iemand raken wanneer de bal al lang weg is (zoals veelvuldig in de eerste helft gebeurde), daar dien je gewoon voor te blijven fluiten.

28 oktober 2015 om 21:58

Dit dus.

Overtredingen zijn overtredingen en daar fluit je voor. Dat je iets meer laat doorspelen kan, maar in Nederland hebben scheidsrechters het dan even later niet meer in de hand en krijg je zoiets als vandaag.

28 oktober 2015 om 22:14

Ik weet niet wie jou een groen randje heeft gegeven, totaal belachelijk.
Dit soort wedstrijden vind ik echt heerlijk. Opstootjes, schoffelen, schoppen en lekker door laten gaan, en daarbij prima voetbal zoals de 1e helft. Enige wat ontbrak was de eindpass.

Op de manier hoe jij het zegt, daarom heb ik juist geen Fox Sports 1, maar wel Sport 1 en Fox Sports buitenland. Lekker hard mannelijk voetbal uit Engeland, Spanje, Duitsland o.a.

Blijkbaar ben jij niet de enige, want ik zie nu al 16 duimpjes. Sorry dat ik het zeg maar hoe jullie over voetbal denken vind ik echt waardeloos. Beter uitgedrukt als 'mietjes voetbal' .

28 oktober 2015 om 22:26

Laliga

Ten eerste. In Spanje heb je nogal vaak van die 'duikelwedstrijden' waar spelers om de haverklap naar de grond gaan en er steeds wordt gefloten. Dus die zou ik nou niet echt bij mannelijk voetbal benoemen.

En daarbij, zal ik het dan nog maar een keer uitleggen? Mannelijk voetbal is niks mis mee, prima zelfs. Echter moet zelfs mannelijk voetbal, fair blijven. Dus wat duwen en trekken een keer wel door laten gaan is prima. Schoppen bij iemand waarbij de bal allang weg is, dat blijven gewoon overtredingen, die niks met voetbal te maken hebben en waarvoor je nog steeds moet fluiten. Ook in Engeland en Duitsland doen ze dat gewoon . Zodra dat niet meer gebeurd, dan gaat een wedstrijd uit de hand lopen, wat nu de laatste 20/30 minuten gebeurd.

En "door laten gaan, door laten gaan"?... Hoe komen jullie er toch bij dat er zo ontzetten veel door is laten gaan. Ja, tot de 60e minuut ja, toen er inderdaad voor geen één overtreding werd gefloten. Totdat de boel dus escaleerde en er in de laatste 20/30 minuten amper nog gevoetbald is. Ik heb in die laatste 20/30 min geen één normaal opgezette aanval of normaal rondspelen meer gezien, alleen maar akkefietjes waardoor het spel juist weer stil lag. Heerlijk zo'n pot die maar 70 minuten duurt en waarbij er daarna om de haverklap opstootjes zijn. Daaraan kan je gewoon al zien dat de scheids het uit zijn handen heeft laten glippen.

28 oktober 2015 om 22:35

Is ook prima, jij denkt er zo over ik denk er anders over. Maakt verder ook niet uit.

28 oktober 2015 om 22:41

de spijker op z'n kop!!

in engeland wordt inderdaad wat ''mannelijker'' gevoetbald en wordt hier ook meer toegestaan, alleen betreft het hier mannelijkheid in duels etc. sommige spelers van feyenoord kwamen met sommige tackles ongeveer een kwartier te laat, wat niks met mannelijkheid te maken heeft, maar gewoon onbesuisd is.

29 oktober 2015 om 00:19

@inkemontana,

In de 73e minuut creëerde Feyenoord zijn beste kans met Gustafson.

29 oktober 2015 om 08:29

Dit stukje mag dan een mooi groen kadertje krijgen, maar wat een onzin!!!!!
Fluit de scheidsrechter volgens boekje en regeltjes, dan deugt de NL competitie niet, is het pietluttig, kunnen spelers niet meer bikkelen. Laat een scheidsrechter zelfs iets meer toe dan mag, dan is dat weer niet goed. Al die opstootjes tussen spelers, is trouwens respect naar elkaar, collegialiteit noemen we dat. Heeft niets met de scheidsrechter te maken.
En is het niet zo dat we ons gebrek aan geld en kwaliteit enigszins moeten compenseren om iedere wedstrijd op ,,het randje'' te spelen om nog enigszins een beetje aan te haken bij het Europees cq Internationale voetbal?

28 oktober 2015 om 21:49

Eens, de escalaties aan het einde van de wedstrijd kan je volledig op het conto van de scheids schrijven. Hard spel, oke. Maar sommige acties konden echt niet door de beugel (elia, Vilhena).

Dat gezegd hebbende, zat dit er wel aan te komen natuurlijk. Ajax was veel beter de eerste helft, maar miste de stootkracht. Feyenoord had de tweede helft de bovenhand en had hetzelfde probleem. Jammer dat zo'n doelpunt deze wedstrijd moet beslissen, want ik had nog wel zin in een verlenging.

28 oktober 2015 om 21:57

Ik vond dat Ajax echt niet mocht zeuren dat Younes nog op het veld stond, eerst onderbreken van veelbelovende aanval waar hij geel voor kreeg en daarna een verschrikkelijk domme en overdreven schwalbe

28 oktober 2015 om 22:00

Schwalbe ok maar hij stond gelijk weer op en zeurde niet. Wat te denken van Kramer met alweer wat losse handjes?

28 oktober 2015 om 22:08

@AZenal: en nu even je AZ bril af: als je hier 2x geel had Feyenoord dieect rood gekregen voor Elia wegens Schone. Kramer 3x geel vandaag, Vilhena had makkelijk 2x geel kunnen krijgen, en dan vergeet ik nog vele Feyenoorders die 1/2 gele kaarten hadden Moeten ontvangen vandaag....

28 oktober 2015 om 22:08

Ik heb er wel van genoten moet ik zeggen

28 oktober 2015 om 22:18

En Gudelj, Bazoer, Veltman en Youness ook nog

28 oktober 2015 om 21:50

En dat is een precies een onderdeel waardoor Nederlands voetbal zo is gezakt. Dat verwijfde voetbal hoef ik niet te zien. Het zijn mannen op het veld en het was een heerlijke vechtpartij! Zo moet er gefloten worden, zet je tranen opzij

28 oktober 2015 om 21:51

Precies hierom hebben we softies op het veld staan ipv mannen. Vond hem prima fluiten.

28 oktober 2015 om 22:01

Ik vond hem ook zeker niet slecht fluiten, beladen wedstrijd waar wat extra pit in zit is alleen maar mooi om te zien daar klaag ik dan niet over. Maar zie waarom vele wel klagen erover met de 90ste minuut als schoolvoorbeeld. Je laat iets 89 minuten en 59 seconde toen ( Tete vs Elia ) en fluit voor zwaardere vergrijpen niet, nu fluit je wel en daaruit valt de goal ( waar Kuijt een overtreding lijkt te begaan wat ik wel pas in de herhaling zag dus kan het hem niet kwalijk nemen) Allebei de ploegen hadden meer kaarten moeten hebben oa. Gudelj (die na laatste weerschuwing nog die grens verder gaat pushen) en Younes die met geel een poging tot schwalbe doet. Kuijt solliciteerde naar een gele kaart en zowel Elia als onze goede vriend in de spits hadden er een moeten krijgen. Maarja, gebeurt is gebeurt, kritiek zal de scheids altijd krijgen zo ook vandaag. Gefeliciteerd Feyenoorders, heb een mooie wedstrijd gezien! Vandaag mag Feyenoord even zweven maar in de competitie pakken we ze!

28 oktober 2015 om 21:58

Ik heb het al vaker gezegd: die Pol van Boekel is zo antiAjax als t maar zijn kan. Kijk alles maar eens terug, volgens mij zijn de rode kaarten van afgelopen seizoen grotendeels door hem uitgedeeld! Afgekeurde doelpunten, fluit niet voor overtredingen tegenstander. Ik ga een YouTube filmpje maken met alle fouten van v Boekel ten opzichte van Ajax. Dat ze dat bij de KNVB en Ajax zelf niet zien, niet normaal.

Feyenoorders: van harte. Redelijke klassieker, jammer dat jullie op deze manier moeten winnen, maar ach.

28 oktober 2015 om 22:02

Ja doe maar joh als je de tijd ervoor hebt. Maak je gelijk ook een filmpje over de fouten die hij maakt bij de rest van de clubs?
Kan je daarna een 12-delige documentaire maken over de fouten van Kevin Blom?
Alvast bedankt!

28 oktober 2015 om 22:04

Hahaha. Ajax wint niet en meteen is de scheids anti-Ajax. Wat een kleuters hier, Van Boekel floot een goede wedstrijd. Hij liet veel doorgaan maar deed dit aan beide kanten, eindelijk fluit een Nederlandse scheids eens mannelijk. Vind het overigens vreemd dat De Boer de KNVB-beker niet als een grote prijs ziet, ik vind het onzin om een veredeld B-elftal in het veld te sturen voor zo'n wedstrijd.

28 oktober 2015 om 22:09

Onzin wat jij zegt, hij heeft het van beide kanten toegestaan. Dat wat jij nou noemt is 1 van de redenen dat wij in Europa niks klaar spelen.
Ik vond het een spannende pot voetbal. waar beide ploegen hadden kunnen winnen

28 oktober 2015 om 22:09

Het werd een prachtig meeslepend gevecht door de scheids. We hebben onterecht maar des te lekkerder gewonnen.

28 oktober 2015 om 22:11

Ajax moet blij zijn dat Yoenes niet zijn 2e geel kreeg met een 100% Schwalbe.

28 oktober 2015 om 22:11

@marcous typisch weer zo'n Ajax supporter, ligt altijd aan de scheids he.

29 oktober 2015 om 10:02

Verklaar je nader? Ik ben namelijk alles behalve een Ajax-supporter...

28 oktober 2015 om 22:13

Laten we dan alstjeblieft niet die schwalbe van Younes vergeten en toen Elia aan het shirt werd getrokken en Ajax een doeltrap kreeg. Daarnaast kan ik me herinneren dat Elia werd getrokken en volgens mij was dat binnen. Goed gefloten door van Boekel. Tete houdt Elia de hele wedstrijd vast en dan krijg je de deksel op je neus

28 oktober 2015 om 22:51

Inderdaad, zie veel mensen die zeggen dat elia een kaart ga moeten krijgen, maar die smerige tete kan ook de hele wedstrijd niet met z'n handjes van elia afblijven. Die had ook minimaal 1 kaart moeten krijgen.

28 oktober 2015 om 22:16

ik als ajacied vind dat de ref het prima deed, dat gevecht en gekloot en opstootjes is precies wat je in een wedstrijd als deze wilt zien, strijden voor de overwinning en niet dat wijvengedoe.

28 oktober 2015 om 22:25

Klopt hij had de wedstrijd echt niet in de hand. Veel eerder geel moeten trekken, nu kregen alle spelers het idee van het mag toch wel wat ik doe. Gelijk duidelijk zijn als scheids, maar deze scheids voelde de wedstrijd gewoon niet aan. Veel fouten aan beide kanten gezien.

28 oktober 2015 om 22:37

Heb van beide kanten overtredingen gezien waar voor gefloten had kunnen worden en de overtredingen die te ver gingen werden bestraft met een kaart. Vind niet dat Ajax daar het probleem moet zoeken, de wedstrijd was in evenwicht allebei een helft beter Feyenoord met wat geluk gescoord. Jammer pak je verlies en revanche volgende week

29 oktober 2015 om 06:35

Waarom hield de scheids kramer ook tegen bij dat opstootje met veltman? Hij wou m aan zn arm pakken maar greep mis. Wou hij michiel kramer behoeden voor een kaart ofzo?

28 oktober 2015 om 22:41

man hou toch op, spelers van ajax moeten is wat mannelijker worden in plaats van stelletje watjes.altijd zeuren ,ga dan zelf ook wat harder de strijd aan

28 oktober 2015 om 23:09

Precies geen gezeik het mag ook wel is waat harder alleen die actie van elia uitgezonderd en gestrekte bennen op de enkel direct rood waarmee je spelers zwaar invalide kan maken het moet niet vies worden

28 oktober 2015 om 22:42

Jouw mening (en jammer genoeg ook de mening die de KNVB en menig scheidsrechter) zorgt ervoor dat NL niks meer voorstelt in Europa. Al dat softerige gedoe altijd. Meteen janken als er een tackle wordt ingezet. Wordt er eindelijk fel gespeeld en lekker door gespeeld lopen er weer mensen te zeiken hoor. Die commentator ook weer. Dit is weer veel te hard en zou je eigenlijk moeten bestraffen. We worden door dit soort situaties volledig overlopen en uitgelachen door de rest van Europa. Mooi voorbeeld is die van Todd Keane van NEC. Die wist niet in welke speeltuin hij is belandt. Die denkt dat hier alleen maar wijven zijn. Er moet gewoon weer fel en hard gevoetbald toelaten zodat we allemaal weer harder worden en deze slappe hap.

28 oktober 2015 om 23:57

Als je fel wilt zijn, moet je wel op tijd zijn met je tackles. En niet 20 minuten te laat, zoals Elia en een aantal andere Feyenoorders.

28 oktober 2015 om 22:43

En die idiote actie van van der hoorn en al die kleine overtredingen die hij meegaf en ajax corners wat geen corners waren het had zo moeten zijn vandaag

28 oktober 2015 om 22:53

Hahahhahaa niet boos zijn feyenoord terecht gewonnen
Strijdenn heet datt niet als een mietje vallen in de 16 om een penalty te krijgen

28 oktober 2015 om 22:59

De scheidsrechter vond ik uitstekend fluiten, Ajax is helaas niet scherp genoeg voor de goal.
Feyenoord heeft het in de tweede helft met passie gewonnen.
Het onsportieve momentje ( ingooi ) heeft zo'n club toch niet nodig ?
Al met al Feyenoord gefeliciteerd !
Geniet er nog maar even van , de volgende zijn weer voor Ajax

28 oktober 2015 om 23:04

Je bedoelt die niet gegeven 2e gele kaart voor Younes voor die schwalbe, neem ik aan?

28 oktober 2015 om 23:48

Weet niet welke wedstrijd jij hebt zitten kijken. Maar zeker geen Feyenoord - Ajax. Geweldig gefloten van van Boekel. Eigenlijk zoals het altijd hoort in het voetbal. Lekker mannelijke wedstrijd. Er was ook overigens geen enkele overtreding die over de schreef ging. 'doodschop van Elia', als dat nu tegenwoordig al een doodschop is. Dan gaan we de spelers echt als ballerina's behandelen.. A.u.b. niet zeg!

29 oktober 2015 om 00:27

Misschien hebben de scheidsrechters bij de bekerwedstrijden wat meer een ouderwetse Engelse visie op voetbal. Gewoon omdat het bekervoetbal is

29 oktober 2015 om 00:58

Ben je 35 jaar een voorbeeld voor heel Nederland en dan gedraag je je zo als speler. Met als toppunt het niet teruggeven van een bal nadat de keeper van ajax de bal uitrapte.

29 oktober 2015 om 01:26

Ik vond hem prima fluiten. Hij liet aan beide kanten een hoop toe, en uiteindelijk won de 12e man

29 oktober 2015 om 01:32

Houdt jij van vrouwenvoetbal? Als je de top wilt halen, dan moet je strijden totdat je doodvalt. Denk je echt dat Nederland ooit op topniveau kan komen als mensen zoals jij de voetballers constant in bescherming neemt? In Engeland worden soms in paar seconden paar doodschoppen uitgedeeld en een minuut later staan ze te lachen. Geen wonder dat Nederland niet eens kan kwalificeren voor het EK. Kuijt laat zien hoe je internationale wedstrijden moet spelen. Hij speelt het extreem slim. Hij zorgt dat de aandacht naar hem gaat, waardoor de jonge spelers lekker vrij kunnen spelen. Beetje wat Mourinho doet met de media. Ik wou eens dat een speller van Ajax eens een doodschop kon geven, want het zijn allemaal poeslieve voetballers die nauwelijks tegen een harde duel kunnen. Eindelijk zie ik een Feyenoord die vecht als leeuwen en voetbalt met passie. Iets waar elke Nederlandse club van kan leren. In de tweede helft gunde ik Feyenoord de winst (ondanks dat ik Ajaxied ben). Van Bronckhorst heb ik hoger zitten dan een Frank de Boer. Frank zou meer passen bij een Engelse of Duitse club die fysiek voetbal speelt. Want als je ziet wat hij met Nouri en Cerny doet. Alleen maar bodybuilders laten debuteren die amper creatief zijn. Feyenoord speelde lekker aanvallend net als Barcelona. Ik zie eerder Van Bronckhorst bij Barcelona trainer worden dan een Frank de Boer. Die man voelt zich te groot om zijn fouten toe te geven. Hij is een coach die voor resultaat gaat en bang is om te verliezen. Van Bronckhorst die geeft spelers vertrouwen en ruimte om creatief te zijn. Iets wat Frank de Boer totaal niet heeft. Die wilt alles controleren en op zijn manier doen. Maar voor de ontwikkeling van spelers is dat niet goed. Ajax groeit amper als team. Bij Feyenoord zie ik een groeiende lijn en ik voorspel dat Feyenoord kampioen gaat worden. Twee heerlijke aankopen gedaan met Elia en Kuijt en met Vermeer (naar mijn inziens een betere keeper dan Cillissen).

De Boer heeft gekregen wat hij wou, uitschakeling. Nu vol concentreren op de competitie. Ik ben niet eens zo ontevreden over Ajax. Ja, kansen niet afmaken, maar ik heb lekker vertrouwen. Volgende keer gewoon afmaken in de eerste helft.

Gefeliciteerd Feyenoord fans.

Als ajacied heb ik genoten van deze wedstrijd, ik hou wel van zo'n vijandige sfeer, dat hoort thuis in de Klassieker. Jammer dat Feyenoord door gaat. Ajax beter in de eerste helft, Feyenoord beter in de tweede helft. Uiteindelijk lullig dat het Veltman is die hem maakte maar dat was ongelukkig, kan je hem niet kwalijk nemen. Bazoer wat een beest, bleef maar rennen. Misschien beter voor Ajax dat ze zich niet meer zorgen hoeven te maken om de Knvb beker, jammer voor het CV van Frankie. Feyenoord proficiat, op naar de volgende Klassieker

28 oktober 2015 om 21:47

Top reactie, ik vond t ook een geweldige klassieker.

28 oktober 2015 om 21:53

Jaaa prachtig hoe feyenoord lekker doorspeelt wanneer van der hoorn geblesseerd op de grond ligt. Prachtig hoe feyenoord de bal niet terugspeeld nadat de bal wordt uitgespeeld voor een blessurebehandeling. Dit is voetbal inderdaad.

28 oktober 2015 om 21:56

Dat is inderdaad een klassieker. Iedereen altijd zeuren dat de klassieker niet meer zoals vroeger is, nou hier was hij weer! En nu is t weer niet goed, ik heb echt genoten. En niet omdat feyenoord gewonnen had, in live zei ik ook al dat dit naar mijn idee een klassieker is. Echt geweldig. Hopelijk over 2 weken weer zo.

28 oktober 2015 om 21:58

Eens, maar dat niet terugspelen en doorvoetballen is echt heel erg triest. voor de rest snap ik wat je bedoeld.

28 oktober 2015 om 21:59

Natuurlijk zijn dat geen sportieve en lieve acties, maar een Klassieker hoort ook geen lieve sfeer te hebben. Het staat 93 minuten 0-0 en ik zat echt met gigantisch veel spanning te kijken en dat komt voor een groot deel door die vijandige sfeer die er in het stadion is en die door de spelers wordt gecreëerd. Ik hou van dit soort vechtvoetbal, maar smaken verschillen.

28 oktober 2015 om 22:03

Precies, natuurlijk spelen ze niet meteen de bal uit. Kom op man, het zijn kerels en dat hoort er soms bij. Als Ajax er vervolgens een van Feyenoord omver schopt hoort dan ook een beetje. Internationaal zie je dit zo veel gebeuren.

28 oktober 2015 om 22:04

Dat doorspelen als een tegenstander geblesseerd heb ik gewoon op alle niveaus zien gebeuren als er grote druk op de wedstrijd staat en de ploeg in kansrijke positie is. De scheids moest gewoon fluiten, was ook een overtreding. Zijn gewoon kenmerken van een gespannen duel en moet je niet zo om zeuren vind ik.

28 oktober 2015 om 22:08

Klopt Afcacfc, daarom ben ik wel licht fan van Feyenoord door de vechtlust die ze in een wedstrijd laten zien. Iets wat ik bij Ajax vind missen waardoor ik de laatste jaren wat tegen Ajax heb. Vandaag zag ik het gelukkig wel!

28 oktober 2015 om 22:14

Vijandig vind ik geen probleem en vechtlust mag van mij ook wel, maar ik vind dat sportiviteit wel bij het voetbal hoort. Ik vond het wel een beetje triest hoe feyenoord daarmee om ging maar daarin verschillen we van mening.

28 oktober 2015 om 22:29

Ja maar vandaag de dag gaan er zo veel spelers bij het miste of geringste liggen, vind je het gek dat anderen dan door spelen. Wanneer niemand zich meer zou aanstellen zouden ballen in zo´n geval veel eerder uit getrapt worden.

28 oktober 2015 om 21:58

Geen woord aan toe te voegen. Ik ben normaal gesproken erg kritisch op het Legioen maar ik heb genoten van de sfeer vanavond. Jammer dat het zo in de laatste minuut moet, op deze manier. Erg zuur. Maar over minder dan 2 weken weer een kans, laten we dan twee eerste helften spelen!

28 oktober 2015 om 22:40

Laten we hopen op weer een spannende klassieker!

28 oktober 2015 om 22:46

Kijk zo kun je ook reageren als je verliest als iemand had gescoord was het voor alle 2 lucky geweest in dit geval was het feyenoord

29 oktober 2015 om 00:41

Mee eens man. Tuurlijk is het zuur in de laatste minuut, maar t kon elke kant vallen.
Sowieso heb je in een beker toernooi een winnaar en dat is in dit geval Feyenoord.
Onverdiend ?
Nee
Verdiend ?
Ook niet
Rechtvaardig ?
Dat is voetbal nooit

28 oktober 2015 om 22:59

Precies! Wie wil nu weer dat we weer gaan fluiten voor elk duwtje en zuchtje en gele kaarten voor een woordje tegen de scheids, hup doorspelen! Trouwens wel knap hoor, hakje van Veltman in perfectie uitgevoerd in de lange hoek. Ik hoor iedereen over Kuyt maar die twee houden elkaar vast en Veltman laat zich als een oud wijf vallen en mist gewoon lachwekkend de bal met zijn rechter.

Van den Hoorn vond ik belachelijk goed spelen, en ik vond het jammer dat verteraan zich behoorlijk misdroeg. Dat ben ik niet gewend van Dirk Kuyt, het onbrak Karsdorp en Vilhena behoorlijk aan wedstrijdritme leek het.

Was geen slechte pot om te zien, jammer dat een gedeelte van het publiek zich ernstig misdroeg maar dat is in de Arena ook het geval andersom.

Ik heb de laatste tijd erg veel kritiek gehad op Veltman, maar ik vond hem de laatste tijd erg goed spelen. Deze eigen goal van Veltman, was pure maar dan ook echt pure pech.

28 oktober 2015 om 21:49

jij bent gek Van de Hoorn vond je goed spelen!? Het is maar wat je goed vind zijn handelingsnelheid is dramatisch.

28 oktober 2015 om 21:51

Verdedigend speelde hij gewoon goed. Zat er telkens goed tussen.

28 oktober 2015 om 21:57

Puur verdedigen kan hij wel, hij kan alleen echt totaal niet voetballen.

28 oktober 2015 om 22:08

Verdedigen is tegenwoordig niet alles hij heeft nauwelijks echt moeten verdedigen. In de opbouw wacht hij elke keer zolang voordat hij de bal afspeelt waardoor hij een ander in gevaar brengt. Alles wat hij doet is in een wandeltempo en als je dan balverlies lijd dan komt het over alsof hij niet het niveau aan kan

28 oktober 2015 om 22:25

Hij speelde gewoon goed hoor. Ik was zelfs positief verrast. Won veel duels en zat er vaak goed tussen. De gehele verdediging van beiden ploegen speelden overigens prima.

28 oktober 2015 om 23:33

Serieus? Karsdorp speelde zn zwakste pot vh jaar, Van Beek was matig, Van Der Heijden stapt weer veel te vaak te laat en verkeerd in en hielp zo Fischer aan buitenspel ontsnappen. Alleen Kongolo was oppermachtig, motm.

Tete had letterlijk zn handen vol aan een niet grootse Elia. Veltman heeft alles ingeleverd met zn linkerbeen, hoefde alleen niets te doen tegen een onzichtbare Kramer. VD Hoorn idem. Dijks wist zich geen raad met de zwervende Kuijt en is volgens mij geeneens de middenlijn over geweest.

29 oktober 2015 om 07:04

Je overdrijft.
Keny gaf Elia eindelijk eens tegenstand. Won ieder duel op die ene waar de vrije trap uit kwam (amper wat aan de hand). Helaas verloor Ajax daardoor.

Dijks had wel veel meer moeten profiteren vh feit dat Dirk gewoon traag is. Als hij opstoomde zag je Dirk erachteraan sjokkken, maar niet meer dan dat.
Het centrale duo van Ajax stond gewoon prima.' Dat van Feyenoord vond ik ook niet matig. Hoewel Fischer ze af en toe te slim af was. Karsdorp had het moeilijk vs Younes die overigens zeer kort kan wegdraaien dus hem verdedigen lijkt me sowieso lastig. Maar als verdediging in zijn geheel stond Feyenoord prima. Wel denk ik dat Ajax wint zodra we met Anwar spelen. Iemand die gewoon wel kan scoren en het een verdediging lastig kan maken.

28 oktober 2015 om 21:49

Van der Hoorn speelde inderdaad erg goed. Vraag me echt af waarom Serero erin werd gebracht. Helemaal niemand op het veld die een doelpunt kon scoren. Breng dan Milik of El Ghazi voor de spitspositie. Ook mag de technische staf eens gaan trainen op de passing en omschakeling. Wat was dat slecht zeg. Niemand die een eindpass kan geven en telkens worden er slechte beslissingen gemaakt.

Erg jammer dat Veltman zo een tegenslag te verwerken krijgt.

28 oktober 2015 om 21:54

De Boer vind de competitie overduidelijk belangrijker. Anders hadden el-Ghazi, Cillessen, Riedewald en Milik wel gespeeld, en misschien Klaassen ook nog wel. Reken er maar op dat die er absoluut bij zijn 8 November!

28 oktober 2015 om 21:58

Omdat Ajax de duels op het middenveld verloor en de lange bal geen optie was (ook niet als Milik erin zou komen). Ik vond het wel logisch dat Serero kwam, omdat hij ervoor had kunnen zorgen dat Ajax op het middenveld sneller de bal rond kon laten gaan om onder de hoge druk uit te komen. Alleen werd toen Serero gebracht werd de wedstrijd steeds grimmiger en kwamen beide teams nauwelijks meer aan echt voetballen toe. Dan had je meer iets aan El Ghazi of Heitinga gehad die lekker mee konden in de strijd.

28 oktober 2015 om 22:02

Dat niemand een eindpass kan geven dat is al jaren bekend na Erikson was de laatste speler die dat kon

28 oktober 2015 om 21:50

Vond van den Hoorn wel enorm traag in de opbouw. Leek soms wel alsof hij in de achtertuin een balletje stond te trappen.

28 oktober 2015 om 21:54

Ach, volgende keer beter. Op zo een manier een wedstrijd verliezen is knullig, maar doe je niets tegen. Een (on)gelukje. vd Hoorn speelde inderdaad prima! We hoeven ons niet zo zorgen te maken over de verdediging. Die staat wel goed. De voorhoede daarentegen.....

28 oktober 2015 om 21:56

Van der Hoorn speelde 'on-Nederlands', dat wil zeggen: slopen en wegrossen. En dat is dus ook de taak van een verdediger. En niet opbouwen, meevoetballen en ook nog mee opkomen zoals elke verdediger dat in Nederland moet..

Mooi cadeau in de laatste minuut voor feyenoord, stiekem wel verwacht natuurlijk.
Kuipvrees.
Alles door laten spelen de meest smerige overtredingen kun je mee weg komen en dan in de 94e minuut fluiten voor niets en vervolgens Veltman uit z'n shirt getrokken en dat mag wel.

28 oktober 2015 om 21:55

Volledig neutraal heb ik ook verbaasd gezien dat er een vrije trap voor vasthouden wordt gegeven om vervolgens Kuyt niet voor eenzelfde (zelfs zwaarder) vergrijp terug te fluiten. Langzaam begin ik voetbal minder mooi te vinden door deze arbitraire onbegrijpelijkheden.

28 oktober 2015 om 22:04

Precies, dan moet je het ook beide kanten op doen, maar dat is dus de kuipvrees die de scheids heeft. Dat durft hij gewoon niet.

Ik gun het feyenoord gewoon en vond het een aardige wedstrijd om te zien met veel strijd, maar de scheids moet dat wel de hele wedstrijd volhouden en dan niet voor duel ineens een vrije trap geven en daarna vervolgens lekker door te laten spelen

28 oktober 2015 om 22:16

Is dat nou echt zo, die kuipvrees? Als de scheidsrechter een twijfelgeval overtreding ziet, dan fluit hij in het voordeel van Feyenoord omdat hij bang is voor... fluitconcerten? Spreekkoren?

Sorry, maar als scheidsrechter moet je wel een vent zijn hoor. Dat soms een beginnend voetballer door de kuip geïntimideerd raakt, oké. Maar scheidsrechters met kuipvrees, lachwekkend.

Ik ben voor geen van beide hoor, maar pfff wat werd die vrije trap makkelijk gegeven zeg waar die goal uitkomt. Grote fout van de arbiter vind ik die voor de rest prima floot. Als je voor zulke duels al vrije trappen gaat geven.. rest van de wedstrijd deed die dat niet namelijk.

28 oktober 2015 om 21:46

Dit, heel de wedstrijd veel laten gaan en dan opeens fluiten.

28 oktober 2015 om 22:20

van Boekel had helemaal de conditie niet voor een verlenging. Die was al lang blij dat hij gewoon 90 minuten kon dartelen in de Kuip, maar was daarna helemaal leeg. Dus denkt hij gewoon: fluiten voor Elia en niet fluiten voor Kuyt. Doelpunt. Hoppa. Ik kan gaan douchen en een avondje gaan stappen in Rotterdam. Krijg genoeg gratis biertjes op de Coolsingel vanavond.

Zonder gekheid. Ook al kan er gediscusieerd worden over overtredingen, het was een lekkere bekerwedstijd die elka kant op had kunnen gaan. Ajax moet zichzelf in de spiegel kijken wat de aanval betreft. Met zoveel ruimte af en toe geen doelpunt maken in de eerste helft is heel zwak. Ze hadden de wedstrijd in de eerste helft kunnen beslissen en dan uitspelen in de tweede.

Keije Molenaar heeft gelijk over de aanval, maar wie zou Ajax in de winter voor de aanval kunnen halen die echt het verschil kan maken? geen talent aub. Voor de rest heb ik een goed vertrouwen in dit team.

28 oktober 2015 om 21:47

Ja als je die vrije trap aan Elia geeft moet je de goal ook afkeuren voor een overtreding op Veltman maar goed, ik vind het wel goed zo, Ajax is Europees nog actief, laat Feyenoord dus af en toe ook maar eens een extra wedstrijd spelen door de weeks voor het vervolg van de competitie.
Daarbij had ik echt niet graag een verlenging gezien, Ajax kampt nu al met pijntjes etc. fit winnen van Roda, en dan fit met de sterkste opstelling nog een keer tegen Feyenoord en knallen.

28 oktober 2015 om 21:51

Wordt niks begaan op Veltman. Die moet gewoon sterker verdedigen en zich niet zo op zij laten zetten. Dit was verdomme de laatste minuut, dan laat je je toch niet zo kinderlijk opzij zetten.

28 oktober 2015 om 21:55

Als je zo redeneert is het ook geen vrije trap!

28 oktober 2015 om 21:56

Hetzelfde geldt voor de 'overtreding' op Elia...
Dat probeer ik alleen maar aan te geven.

28 oktober 2015 om 21:57

Dan was er ook niks aan de hand bij elia die hield zelf telkens vast en kreeg elke keer een vrije trap mee.

28 oktober 2015 om 22:04

Nou vaak kreeg hij hem niet hoor. Elia heeft wat ervaring over de grenzen dat zie je wel in dat soort acties.

28 oktober 2015 om 22:09

Zo denk ik er ook over. Het is prima zo. Je verliest op een ongelukkige manier door een eigen "fout". Het zij zo. Nu de focus op de competitie en wellicht kan het in Europa nog omslaan. Het komt wel goed met dit team. Ze lijken steeds beter te gaan voetballen. Nu nog een hele wedstrijd domineren tegen een tegenstander zoals Feyenoord.

28 oktober 2015 om 23:00

Ik had juist wat meer verwacht van Elia Roosen. Maat Tete heeft deze vuurdoop ook met verve doorstaan. Ik kon zijn internationale ervaring niet echt terugvinden in de duels met Tete.

28 oktober 2015 om 23:04

Veltman en Kuijt houden beide vast bij het doelpunt. De overtreding waar Feyenoord de vooraf gaande vrijtrap voor kreeg was idd erg makkelijk gegeven.

28 oktober 2015 om 21:47

Klopt, vlak daarvoor werd er voor zwaarder vasthouden van Tete niks gegeven. Zonde van het doelpunt in de laatste minuut, ik hou wel van de sfeer in pak en beet de laatste 20 minuten, hadden van mij 30 minuten bij gemogen. Hoe dan ook, Feyenoorders gefeliciteerd!

Slechte pot voetbal, waardeloze scheids. Pak die man zijn fluit af, durft em toch niet te gebruiken als het moet.

28 oktober 2015 om 21:46

Ik vond de scheids best aardig fluiten. Laatste deel liep het beetje uit de hand tho

28 oktober 2015 om 21:54

Ja het kiep uit de hand ondat de scheids niet eerser goed ingreep

28 oktober 2015 om 21:51

Hij floot prima, maar had wel eerder geel mogen geven aan vooral Vilhena. Hij liet het te ver doorgaan. Feyenoord heeft niet verdiend gewonnen, maar echt onverdiend was het ook weer niet. Jammer dat de goal valt uit een vrije trap wat niks was, ongeacht wat daarvoor wel of niet gegeven werd. Goedmakertjes horen hier niet thuis en dat is een van de weinige fouten van Pol vandaag.

Gefeliciteerd feyenoord fans met deze pracht overwinning. t is jullie gegund..

Hoeveel fouten mag die Veldman nog maken voordat Heitinga een kans krijgt? Elke keer is er wel weer een beslissend foutje van die Veldman.

28 oktober 2015 om 21:48

Wat deed hij fout dan? Normaal krijgt hij gewoon een vrij bal mee.

28 oktober 2015 om 21:51

Je moet toegeven dat het er een beetje knullig uitziet...

28 oktober 2015 om 21:55

Je moet ook toegeven dat hij er vrijwel niks aan kan doen. Gewoon erg ongelukkig. Veltman heeft er wel een patent op om de dingen er knulliger uit te laten zien dan da ze zijn.

28 oktober 2015 om 22:03

Je snapt toch ook wel dat Veltman niet uit het niets zo'n vreemde val-beweging maakt? Kuyt duwt en trekt, wat 9 van de 10 keer gewoon een overtreding is. Nu niet, en heeft Feyenoord al het geluk van de wereld dat de bal tegen de hak van Veltman komt en er in rolt.

Om dan nog maar even te zwijgen over de manier waarop de vrije trap gegeven wordt waar de goal uit valt. De hele wedstrijd alles door laten spelen, en dan voor zo iets fluiten.

Van Boekel floot prima, maar de laatste minuten werd de Kuip hem echt een beetje te veel.

28 oktober 2015 om 22:20

Tja ik vind het een moeilijke. Veltman houdt zelf ook wel vast, dus kan de scheids zeggen dat het van twee kanten komt. Ik snap dat ie er niet voor fluit en had het ook begrepen als ie het wel had gedaan. Fifty-fifty wat mij betreft.

28 oktober 2015 om 23:06

Veltman en Kuijt houden beide vast.
Is er een keer een scheidsrechter die een wedstrijd niet dood fluit is het ook weer niet goed.

28 oktober 2015 om 21:49

Fouten ? Veltman was de beste man aan Ajax-kant. Hier kon hij vrij weinig aan doen.

28 oktober 2015 om 21:53

Het was gewoon lomp. Hij is over het algemeen gewoon een lompe verdediger. In beslissende wedstrijden maakt hij vaak een beslissende fout. Kijk voorronde Champions League bijvoorbeeld.

28 oktober 2015 om 22:35

kijk skila87, jij blijft gewoon net als zoveel andere Veltman oordelen op voorheen. Veltman was gewoon heel sterk vandaag op een positie waar hij normaliter niet eens speelt. Je mag op vele dingen kritisch zijn, maar je reaktie op Veltman vindt ik persoonlijk ongegrond. Maar goed, ieder zijn mening natuurlijk.

@ Heisenberggg.
Of Veltman of Bazoer waren de beste aan Ajax zijde vandaag. Rachiedly goed teruggekomen van die flinke tik die hij incasseerde van Tony. Hoop dat het geen nawerking heeft op hem, want wat is hij belangrijk voor Ajax.

28 oktober 2015 om 21:50

Serieus? Dit afrekenen op Veltman. Deze goal was gewoon heel ongelukkig. Veltman speelt de laatste tijd gewoon goed en deze wedstrijd ook gewoon degelijk

28 oktober 2015 om 21:53

Veltman is de laatste tijd een van de beste ajacieden...

28 oktober 2015 om 21:53

Ben geen fan van veltman. Maar hij speelde gewoon uitstekend

28 oktober 2015 om 21:54

Kom op zeg, een eigen doelpunt betekent niet altijd dat je iets fout doet. Zo ook hier, Veltman valt hier niks te verwijten.

28 oktober 2015 om 21:56

Haha wat een gelul zeg. Veltman is samen met van beek gewoon de beste cv van de eredivisie.

28 oktober 2015 om 22:11

Centrale defensie van Ajax speelde een goede wedstrijd hoor.

Feyenoord mag Van Boekel op de blote knieën gaan bedanken. De hele wedstrijd houden Tete en Elia elkaar vast, Elia trekt Tete zelfs een keer naar de grond aan z'n arm en hij fluit niet één keer. En in de laatste seconden van de wedstrijd besluit hij dan ineens toch te fluiten. Beetje inconsequent als je het mij vraagt. En ook die goal had afgekeurd moeten worden, want Veltman werd gewoon aan zijn shirt getrokken.

28 oktober 2015 om 21:48

Onzin...een paar seconde ervoor had hij tete wel kunnen bestraffen. Tete speelde overigens ijzersterk. Dat mag gezegd worden. Ook Bazoer, Kramer, Van Beek, Kongolo en van der Hoorn. gelijkspel had op zijn plek geweest maar feyenoord nu op geluk door.

28 oktober 2015 om 21:50

Elia had natuurlijk nevernooit meer op het veld mogen staan.

28 oktober 2015 om 21:52

Wat dan? Dat moment heb ik gemist

28 oktober 2015 om 21:52

Idd Joost, de scheids liet teveel gaan. Prima hoor, maar fluit dan consequent en geen geen vrije trappen weg

28 oktober 2015 om 22:00

Tja Younes had natuurlijk ook zijn tweede gele kaart moeten krijgen voor zijn shwalbe.

28 oktober 2015 om 22:08

En Kramer had eigenlijk al niet eens mogen spelen. Om nog maar te zwijgen over wederom een opstootje waar hij z'n armpjes wederom laat zwabberen. Maar verder fluiten de scheidsrechters altijd in het voordeel van Ajax toch? De gelukkigste heeft hier gewonnen, en Feyenoord mag toch nog blij zijn dat Ajax zo slordig was in de afronding.

28 oktober 2015 om 23:08

Kramer niet mogen spelen? Dan zal Feyenoord wel problemen krijgen met de Knvb. Een niet speelgerechtige speler opstellen mag natuurlijk niet.

28 oktober 2015 om 23:54

Onzin dit. Ja hij had de vrije trap niet mogen geven als je de rest van de wedstrijd veel door laat gaan. Maar het doelpunt zelf had echt niet afgekeurd te hoeven worden. Kwam van beide kanten. Veltman zei er ook niks van. Alleen over t feit dat de vrije trap wetd gegeven.

Ik heb een betere titel voor dit stukje: "van Boekel ziet het niet goed en keurt overtreding van juichende Kuyt goed". Mijn god, fluit je voor zoiets (de vrije trap) en dan zie je die overtreding erna niet.

28 oktober 2015 om 21:47

Veltman laat zich als een klein jochie opzij zetten. Gewoon een duel niets maar dan niets aan de hand.

28 oktober 2015 om 21:53

Veltman liet zich makkelijk wegzetten, maar het was wel degelijk een overtreding..

28 oktober 2015 om 22:09

Veltman liet zich wegzetten?? En dat krijgt 12 duimpjes?? Veltman word naar achter getrokken, als hij zich weg liet zetten had Kuyt namelijk gescoord. Maar ovjectief kijken is er dus niet bij. Was nimmer een vrije trap tussen Kenny en Elia. Kenny speelde top en Elia heeft niets klaar gespeeld.

28 oktober 2015 om 22:18

Ach.. dan zou je echt bij elke corner moeten fluiten. Begon Veltman overigens niet zelf met het duwen en trekken en kwam hij daardoor uit balans?

28 oktober 2015 om 23:10

Beide houden vast alleen Kuijt is een vent en Veltman een school jochie.

Een genadeslag en een zware mokerslag voor Ajax en de Ajax Fans.. Om een doelpunt zo tegen te krijgen is zo frustrerend lijkt mij. Weer Veltman die altijd cruciale fouten maakt. Feyenoord heeft ervoor gestreden. Lekker opstootjes gezien...

28 oktober 2015 om 21:50

Hier kon Veltman niks aan doen. Pure pech. Dit keer was het lucky Feyenoord, volgende keer weer lucky Ajax.

28 oktober 2015 om 21:53

Dus pure pech dat Veltman structureel cruciale beslissende fouten maak

28 oktober 2015 om 21:56

In hoeverre is het een fout als hij naar beneden getrokken wordt door Kuyt en in zijn val de bal in eigen doel werkt? Dit kun je Veltman echt niet aanrekenen.

28 oktober 2015 om 21:56

Dit was echt geen fout. Speelt de laatste tijd juist erg sterk en zo ook vandaag weer. Het zat Feyenoord gewoon mee. Zo kan het gaan.

28 oktober 2015 om 23:12

Ja tegen Fener ook al ene beslissende fout gemaakt waar ene goal uit de corner komt. Dan heb je al verdediger het niet goed gedaan als je cruciale fouten maakt.

28 oktober 2015 om 21:51

Ach ga weg man. Veltman speelde heel goed en is helemaal niks aan te rekenen

28 oktober 2015 om 21:52

Haha genadeslag? Nee hoor die beker doet ons niet. Dat je verliest is zuur. Veltman speelde weer een prima pot! Scheids was drama.

28 oktober 2015 om 22:10

@keistad.

Juist Frank de Boer wil graag de beker willen, maar dat gaat wederom niet lukken.

28 oktober 2015 om 21:52

Dpeolpunt is niet frustrerend, kan gebeuren. De manier waarop de vrije trap gegeven werd aan Elia was wel frustrerend, je ziet dat Elia notabene vasthoudt. Maar de hele wedstrijd floot van Boekel veel te mild en daarmee inhet nadeel van Ajax.

28 oktober 2015 om 21:55

Dit moet je Veltman niet kwalijk nemen, speelde vandaag en de laatste paar weken gewoon goede wedstrijden. Was ongelukkig.

28 oktober 2015 om 22:03

Ik kan juist makkelijk leven met dit verlies. Tuurlijk, je wil de beker winnen, je wil van Feyenoord winnen en om dan zo te verliezen...maar als je ziet dat Ajax de eerste helft zoveel mogelijkheden heeft gehad om kansen te creëren, krijg ik steeds meer vertrouwen in dit team. Kun je nagaan als straks Riedewald, Klaassen, El Ghazi en Milik er volledig fit weer bij zijn. Als je dan zo speelt als de eerste helft staat er na 45 minuten 0-2 op het bord. Dus tuurlijk, balen dat je zo verliest, maar het is lang geleden dat ik een Klassieker heb gezien waarin Ajax lange tijd de bovenliggende partij was.

28 oktober 2015 om 22:06

Haha een mokerslag nog wel. De beker is mooi om te winnen en absoluut een prijs maar t gaat om de competitie. Als we nou weg getikt werden was t vervelend geweest. Lullig goaltje. Heb na vanavond alle vertrouwen in de competitie

Mooie pot met een ontzettend spannend laatste kwartier. Echter heb ik me ook kapot gerergerd aan de ordinaire schoppartij die ontstond naar mate de wedstrijd voorderde. Scheidsrechter heeft het hier wel laten liggen vind ik.

Verder vond ik Ajax iets beter, maar had het beide kanten op kunnen vallen. Kortom, spannende pot, mooie ontknoping maar wat mij betreft te fysiek.

Ja hoor kuijt trekt veltman met twee handen weg. Hoe kan je als verdediger zo verdedigen? Grote fout van scheids

28 oktober 2015 om 21:56

Veltman hangt zelf ook aan kuyt. Niet zo huilen

Eigen goal en je verliest het.. Lullig, zeer lullig. Niemand verdiende de winst.

Maar goed, felicitaties aan onze Rotterdamse vrienden.

28 oktober 2015 om 22:07

Ik vond de ontlading juist prachtig om te zien. Het legioen maakt Feyenoord ook een schitterende club. Dit is de wedstrijd voor de Feyenoordsupporter, dus logisch dat er een enorme ontlading komt.

28 oktober 2015 om 22:19

Dat heb je als je echt voor je club leeft.

28 oktober 2015 om 22:27

Tsja, emoties worden altijd heftiger als je vol gas aan de sos zit. Wat een opgefokt volk hangt daar in de kuip altijd over de hekken.

Verder: hier in de panelen wordt strijd leveren verward met kansloos schoppen. Ik heb dingen gezien waarvoor je zelfs in de ufc gediskwalificeerd wordt. Stevig voetballen mag, maar dan moet altijd nog de bal gespeeld worden. De scheids floot inconsequent. Kuipvrees.

28 oktober 2015 om 22:01

Precies dit! Ik had echt veel meer verwacht van feyenoord? Ze hebben helemaal geen goed voetbal gespeeld! Wel mannelijk in de laatste 30 minuten maar hier kom je in europa ook niet een ronde verder mee hoor.

Onbegrijpelijk optreden van de arbitrage. Waren zeker viet momenten dat direct gegeven had moeten worden. Laat de twintig laatste waarschuwingen dan nog maar achterweg. De enige reden waarom de wedstrijd omdraaide. Goal mag natuurlijk ook nooit tellen, 100% overtreding.

28 oktober 2015 om 21:54

@ joostfan

Overtreding weet ik niet, want Veltman hield Kuyt ook wel vast, maar de vrije trap was volledig onterecht. Het is dus opnieuw een scheidsrechter die een wedstrijd bepaald in De Kuip in het voordeel voor Feyenoord uiteraard. Niettemin vond ik de wedstrijd zelf redelijk in evenwicht. Ajax moet dit team saaie werkers kunnen verslaan volgende week, al had dat vandaag al gemakkelijk gekund als Overmars eens een goede spits had gekocht.

28 oktober 2015 om 22:12

@ hen_nie

Vergeet niet dat de scheidsrechter Younes spaarde door hem geen tweede gele kaart te geven voor een schwalbe.

28 oktober 2015 om 22:19

@ Mason38

Younes stond zo snel weer op dat ik betwijfel of het een echte schwalbe was. Maar als we zo gaan redeneren had El Ahmadi al lang 4x geel moeten hebben en had Kramer misschien ook wel een kaartje verdiend. Het is alleen wel erg typisch dat in De Kuip de wedstrijd in het voordeel van Feyenoord beslist wordt door een gratis vrije trap.

28 oktober 2015 om 22:28

Ik kan me herinneren dat Tomasson ook een keer een swalbe tegen Ajax maakte, maar toen wel geel kreeg. Ook hij stond heel snel op.

28 oktober 2015 om 22:38

Het is natuurlijk ook weer typisch dat je zeurt over een gegeven vrije trap na een overtreding. Je kunt het beter hebben over het feit dat Veltman weer een beslissende fout maakt.
Dat gezeur over de arbitrage neemt zielige vormen aan. Zet alles objectief op een rij dit seizoen en dan valt het reuze mee.

28 oktober 2015 om 21:59

Het was geen overtreding waar de vrije trap uit kwam, dat was het. En het was ook geen overtreding van Kuyt. Veltman liet zich kinderlijk wegzetten.

28 oktober 2015 om 21:49

Pfff wat wordt ik moe van gasten als jij die van dat mieterige voetbal houden.

28 oktober 2015 om 21:52

Inderdaad, lekker naar vrouwenvoetbal of volleybal gaan kijken als dit al te veel is. Lekker mannelijk, zo hoort een wedstrijd gespeeld te worden wat mij betreft. Scheids deed niet alles goed maar liet gelukkig nog wel vrij veel gaan.

28 oktober 2015 om 21:55

Tja wij houden van Nederlands voetbal, niet van Rugby. En op deze manier kan Ajax niet combineren. Daarmee wordt Ajax gewoon benadeeld, die willen voetballen

28 oktober 2015 om 22:02

Er zijn gewoon regels over overtredingen. Als je iemand 5x naar de grond trekt of aan 't shirt blijft hangen hoor je 5x te fluiten. Kun je wel stoer gaan zeiken over iemand met z'n mieterige voetbal, maar zo is het gewoon.

Je kunt best wat door laten spelen, maar vandaag werden er genoeg overtredingen gemaakt die gewoon dik geel zijn. Op deze manier kun je toch ook niet voetballen? Of wil dat jje dat elke ploeg zoals Feyenoord vandaag of Atletico gaat spelen?

28 oktober 2015 om 22:10

Ja zou ik heerlijk vinden. Mijn clubje, Sevilla speelt ook altijd het betere voetbal maar moet daarnaast ook strijd leveren en slim spelen. Dat ontbreekt altijd bij Ajax. Dus ja, ik zou wel willen dat elke ploeg zo speelt ja. Als je echt goed bent dan voetbal je onder de duels uit.

28 oktober 2015 om 22:11

Ja want de scheids moet zich aanpassen aan wat Ajax wilt...

Ajax had trouwens met bijvoorbeeld Gudelj en Younes (schwalbe) ook spelers die zich niet onbetuigd laten hoor. Hoort er bij, het is geen zaalvoetbal. Gebeurt ook in Engeland, en in Spanje Duitsland en Italië ook. Als we Europees slecht spelen vinden we dat onze spelers 'jochies' zijn die volwassen moeten worden. Agressie en onverzettendheid hoort er bij draagt ook bij aan presteren. Ik kan niet wachten om volgende week weer een klassieker te zien vol vuurwerk van beide klanten

28 oktober 2015 om 22:24

Haha, echt alle schaamte voorbij. Scheids die zich aan moet passen aan Ajax, doet pijn aan de ogen dit. Sommige mensen hebben echt zo'n plaat van een bepaalde club voor hun hoofd, echt ongelofelijk.

28 oktober 2015 om 22:29

Ja want de scheids moet zich aanpassen aan het spel van Ajax! Belachelijke opmerking dit

28 oktober 2015 om 21:54

Ja inderdaad, de jeugd moet als mietjes opgeleid worden zoals Sinkgraven, Andersen en Boilesen.

28 oktober 2015 om 21:59

Het is geen zaalvoetbal, ik heb als neutrale toeschouwer genoten van het mannelijke voetbal en strijd. Zo moeten alle teams voetballen, dan komt het Nederlandse voetbal er weer bovenop. Scheids lekker gefloten!!!

Wat een wedstrijd zeg, zo'n einde past er wel bij haha.

Eerste helft was voor Ajax en de tweede voor Feyenoord.
Op basis van vechtlust een terechte overwinning voor Feyenoord.

Het was wel een matige klassieker. Voetballend was het van beide kanten zwaar onder de maat. Wat dat betreft maar goed dat het niet tot verlengen is gekomen, want het was niet om aan te zien.

28 oktober 2015 om 21:59

Het meest spannende moment van de wedstrijd was het opstootje 2e helft. Zegt genoeg lijkt me. Zonde

28 oktober 2015 om 21:59

Voetballend was het niet goed maar ik had een verlenging geen straf gevonden hoor (wel met hetzelfde resultaat )

Vooral in de laatste 20 minuten zat alles wat in een top wedstrijd hoort te zitten (behalve goed voetbal). We kijken altijd jaloers naar de sfeer en passie die in Engeland aan de dag gelegd wordt, die was nu meer dan aanwezig en dan zeuren we over slecht voetbal, balverlies en een scheidsrechter die veel door laat gaan?

Ik zou juist veel meer van dit soort wedstrijden willen zien, op het scherpst van de snede, net niet er overheen en alles voor die overwinning doen.

Tja, een eigen doelpunt in de laatste seconde. Dat is ongelukkig, maar doe je weinig tegen. De eerste helft compleet gedomineerd. Helaas geef je het dan de tweede helft uit handen. Als je dan op zo een manier een doelpunt tegen krijgt, dan is dat wel even balen. Wel een erg agressief sfeertje op het veld. Heb met verbazing naar Kuyt gekeken. Blijf toch rustig, Dirk. Helemaal als aanvoerder. Maar goed, een leuke spannende wedstrijd met een - voor Ajax - ongelukkig einde. Volgende week beter!

28 oktober 2015 om 23:50

Toch alleen maar mooi dat een voetballer op die leeftijd nog zo hard werkt, zo bevlogen is en zo vol passie speelt. Dat zie je niet veel.

Verder was er idd veel spanning op het veld. Hoort natuurlijk ook wel een beetje bij een klassieker. Het randje werd veel opgezocht en de scheids liet dat ook toe.

29 oktober 2015 om 00:37

Ik hou van passie en strijd, maar wat Dirk liet zien was wel erg overdreven. Moord en brand schreeuwen na een overtreding, blèren naar de grensrechter omdat hij (terecht) werd teruggefloten van een buitenspel positie. Ik hou vaak van zijn enorme inzet, maar hij gedroeg zich vanavond heel opvliegerig.

Makkelijk hoe die vrije trap gegeven wordt zeg, ook oliedom om daar de scheids de gelegenheid te geven om te fluiten maargoed. Snap ook niet dat de Boer zo lang wacht met wisselen man. Blij als die weg is, de samenwerking is op.

Waarom zet die de Boer niet wat meer stootkracht in het veld in de 60e minuut!! Door zijn afwachtende houding hebben we de wedstrijd uit handen gegeven. Ik snap die man nooit!

Wat een aanval heeft Ajax zeg.....

Verdedigend wordt er echt niet zo veel weggegeven en het middenveld staat goed, maar onze aanval is waardeloos. Het wordt hoog tijd dat Overmars achter een fatsoenlijke spits aangaat anders kan hij beter vertrekken.

Wedstrijd was in evenwicht, Ajax eerste helft beter Feyenoord in de tweede. Laatste goal is weer typisch, dubieuze vrije trap in de laatste minuut in De Kuip voor Feyenoord uiteraard....

28 oktober 2015 om 21:57

Bertrand Traore die man niet gehaald worden. Beste spits voor Ajax. Maargoed alleen in me dromen ben ik bang.

28 oktober 2015 om 22:05

Het had wel eens prettig geweest al kwamen de passes eens goed bij de aanvallers aan. Tuurlijk hadden ze het in de 1e helft kunnen afmaken maar vond dat er erg slecht werd omgeschakeld en met name de eindpass richting aanvallers

28 oktober 2015 om 22:09

@ Cosmo

Met name Fischer zijn eindpass was verschrikkelijk en dat is toch echt een aanvaller. Ajax moet een goed voetballende spits hebben, die een bal kan vasthouden, zich aanbiedt en andere in stelling kan brengen. Dan hoeft hij niet eens zo veel te scoren. Wat we nu in de spits elke keer moeten zetten is armoe troef. Fischer is een buitenspeler, Milik is gewoon niet goed genoeg, Sanogo weet ik niet waar die is, Schone is totaal geen spits, enzovoort.

28 oktober 2015 om 22:21

Ik zou Overmars eerder hoofdscout jeugdspelers benoemen dan hem weg doen. Daar levert hij namelijk wel goed werk. Er moet echter compleet iemand anders komen voor het eerste elftal. Hij bakt er niks van.

28 oktober 2015 om 22:29

@ lennonturbo

Daar zou ik vrede mee hebben, maar daarvoor is hij te duur.

Deja vu Fenerbahce-uit met de tegengoal. Alleen waren we dit keer 60 minuten heer en meester.

28 oktober 2015 om 21:54

Maak van die 60 maar 45 en ik ben het met je eens. 2e helft was feyenoord duidelijk de betere

28 oktober 2015 om 21:55

Heer en meester? Dan doe je of iets helemaal verkeerd als je niet weet te scoren. Of je bent niet heer en meester. Ik ga voor het laatste, want alleen balbezit maakt niet iemand heer en meester (en dat balbezit was vandaag wederom niet zo indrukwekkend bij Ajax).

28 oktober 2015 om 22:22

Ajax heeft maar 1 hele grote kans gehad in de 1e helft voor de rest veel afstandschoten die niet heel gevaarlijk waren en elke keer ging het fout in de omschakeling. Ajax was zeker beter in de 1e helft maar ze waren zeker geen heer en meester.

Ajax was de 1e helft sterker, Feyenoord de 2e. Kon beide kanten op en nu valt het dus heel erg pijnlijk de kant van Feyenoord op.

Het was wel een spannende pot, maar niet altijd geweldig. Met name Ajax was in de 2e helft enorm slordig. Het leuke was dat er gevochten en gewerkt werd, al was dat vechten met name bij Feyenoord soms wat overdreven. Hadden veel geluk dat meneer van Boekel vandaag veel wou laten doorspelen, want jezus man wat een overtredingen. El Ahmadi had alleen al 5x geel moeten hebben.

Feyenoord wint hier denk ik vooral door de scheids, niet dat hij zo partijdig was, maar omdat hij veel teveel liet doorspelen. Als je dan fysiek een stuk sterker bent, vechtvoetbal speelt en constant overtredingen blijft maken is dat een enorm voordeel.
Juist bij die laatste vrije schop gaat die fluiten terwijl daar enorm weinig aan de hand was.

Kramer mag nu trouwens wel 100 zeker geschorst worden. De vorige keer kwam hij met geluk vrij, maar nu sloeg hij Veltman wel degelijk. Veltman lokt het wel wat uit, maar dan nog.

28 oktober 2015 om 22:01

Goede conclusie denk ik. Scheidsrechter was inconsequent en liet te veel toe. Precies zoals
Feyenoord het wou. Voetballend kwamen ze er niet aan te pas, met vechten kregen ze de overhand. Gezien de complete wedstrijd maakt de scheids zich natuurlijk onsterfelijk belachelijk om wel te fluiten tegen Tete op het eind.

Mooie pot voor de fans in Rotterdam. Hebben een knokkend elftal gezien met een voor hen mooi eind resultaat.

28 oktober 2015 om 22:02

Sloeg die hem? Ik heb de herhalingen niet gezien maar de commentator riep dat Veltman simpelweg in Kramer zijn looprichting ging staan en dat Kramer gewoon doorliep waardoor er contact was. Ben benieuwd of we het nog te zien krijgen in de analyse.

28 oktober 2015 om 22:07

Veltman ging idd wat voor Kramer lopen, maar zoals ik het zag zwaaide hij daarna met z'n arm in het gezicht van Veltman. Hoop dat we het nog zien.

28 oktober 2015 om 22:09

Veltman ving hem op, maar Kramer leek wel degelijk zijn arm te slingeren. Alweer helaas. Ben benieuwd of we het nog te zien krijgen.

Hopelijk dat t complete elftal van Ajax wel wint volgende week

Verschil in 2de helft in wil van winnen was enorm. Ajax liet zich aftroeven op vechtlust. (1ste helft niet gezien)

leuke wedstrijd! De Boer wou graag nog de beker winnen. Waar ben je dan mee bezig als je Serero erin gaat doen en waarom wacht je met El ghazi?

28 oktober 2015 om 23:05

En janken, heerlijk dit soort reacties

Erg goedkope vrije trap en daarbij maakte Kuyt een overtreding op Veltman bij de goal. Ajax over de hele wedstrijd gezien beter, in de belangrijke klassieker kansen afmaken, moet beter gaan wanneer je met het volledige eerste elftal speelt.

Wat er bij Ajax nu op het veld staat is gewoon triest.
Elke week is het hetzelfde. Uiteindelijk als het ergens om gaat scoort Ajax toch niet en krijgen ze hoe dan ook een goal tegen. Zo is het in Europa al 4 jaar. Dit Ajax wint ook niets.. Fischer, Schöne, Sinkgraven, Gudelj, Serero, en noem ze maar op zijn maar mannetjes. Die laten het niet echt zien op het veld, de wil om te winnen. De enige die de ban doorbreekt is Bazoer, notabene een van de jongste spelers.

Schandalig wat Ajax eigenlijk in de selectie heeft. Geen wonder dat ze in de afgelopen 5 jaar eigenlijk gen steek verder zijn gekomen. Er moet echt weer wat leiding in het veld komen, want dit zijn gewoon jonge kalven in een weiland proppen en gaan met die banaan.

Mooi dat het roer om is gegaan, maar ik kan me niet voorstellen dat een bepaalde visie een stel natte kranten bij elkaar heeft gekregen. Dit is toch geen voetbal meer om wekelijks naar te kijken?

Lucky Feyenoord.. De gehele wedstrijd vrij weinig gezien van hen, behalve geschop en gettrek en een spaarzaam kansje..
Bovenliggende partij was vandaag Ajax, alleen werden de kansen niet verzilverd..

Pol van Boekel toch bezweken onder de kuipvrees? waren paar momenten bij waar hij eerder een kaart had moeten trekken, en dat doelpunt had nooit goedgekeurd mogen worden, ging een overtreding op Veltman aan vooraf.

28 oktober 2015 om 21:52

Van Boekel floot goed en neutraal naar mijn mening. Hij had eerder een kaart kunnen trekken voor beide partijen. Het moment met de schwalbe van Younes was wel tekenend dat de scheids veel toe liet en niet om het minste en geringste een gele kaart gaf.

28 oktober 2015 om 21:57

Welnee, die overtreding op Bazoer ging veels te ver. Geeneens geel. En zo waren er nog veel meer. Zo kan Ajax niet voetballen, dan wordt het een ander spel.

28 oktober 2015 om 21:59

@ Bosche_bol

Behalve dan op een cruciaal moment in de laatste minuut. Kijk de gegeven vrije trap aan Elia nog maar eens terug. Verder vond ik Van Boekel ook goed fluiten, niet veel op aan te merken, maar toch gebeurt er weer iets waardoor Feyenoord weer een voordeeltje krijgt in de Kuip met die vrije trap.

28 oktober 2015 om 22:00

die grove overtreding van Vilhenna op Bazoer, de benenbreker van Elia.. de elleboogstoot van Kuyt richting Younes kort voor het opstootje.. de tackles van Kramer..

Ook aan Ajax kant had er eerder een gele kaart gekund, bijvoorbeeld die overtreding van Gudelj..

Nee de scheids floot allesbehalve foutloos en bezweek onder de kuipvrees

28 oktober 2015 om 22:03

Elleboogstoot van kuyt.... man man man man man. Jij wilt wel heel graag dingen zien. Ga je nou maar schamen voor het gebrek aan vechtlust bij je eigen cluppie en geef gewoon toe dat de scheids goed floot

28 oktober 2015 om 22:11

elleboog stoot? Kuyt speelde wel wat opgefokt vandaag ja, maar dit is gewoon een zielige poging om hem in zwart daglicht te zetten

28 oktober 2015 om 22:11

Bij Feyenoord thuis heet het dan Kuipvrees van de scheidsrechter. Bij Ajax thuis heet het dan logisch dat de scheidsrechter ietsjes in het voordeel van de thuisclub fluit vanwege de ambiance.

En nu lag het aan de scheids blijkbaar, dan weer aan het gras, dan weer aan omkoping. Het ligt altijd wel aan iets anders dan Ajax zelf.

28 oktober 2015 om 22:19

Dus er mag niets over de scheidsrechter gezegd worden? Ajax met een goede spits had hier redelijk eenvoudig gewonnen, daar ben ik van overtuigd dus dat kun je Ajax aanrekenen. Dat van Boekel als zo veel scheidsrechters in de Kuip in het voordeel van Feyenoord fluit helpt alleen niet mee

28 oktober 2015 om 23:36

@terror R dit is totaal geen poging om Kuyt in een zwart daglicht te stellen.. Dit doet Kuyt allemaal zelf.. Als je de beelden bekijkt dan zie je dat wat Kuyt bij dat moment bij Younes dingen doet die niet thuishoren op een voetbalveld

28 oktober 2015 om 23:38

@dutch psv.. schamen omdat Ajax zowat de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was? En nee de scheids floot vandaag niet goed,, beide kanten op.. Had veel eerder kaarten moeten geven

28 oktober 2015 om 23:41

Bosche bol ga jij maar weer verder met teletekst kijken, daar ben jij een held in., Een voetbalwedstrijd op tv of in het stadion heb jij nog nooit bekeken..

als je objectief kijkt nar deze wedstrijd kun je maar tot 1 conclusie komen.. de scheids had het totaal niet onder controle..

Eerste helft had Ajax de wedstrijd op slot moeten gooien, Feyenoord was toen nergens, tweede helft ging redelijk gelijk op en ietwat gelukkig scoort Feyenoord nadat Kuyt eerst een overtreding maakt op Veltman

Feyenoord terecht gewonnen! Speelde de 2e helft zoveel beter dan Ajax. Geweldige wedstrijd!!

28 oktober 2015 om 22:22

En de eerste helft? Deze pot kon alle kanten op. Geen duidelijke winnaar.

Ajax heeft dit geheel aan zichzelf te danken. In de eerste helft had Ajax de wedstrijd al op slot moeten gooien. En dan verlies je uit eindelijk door een eigen doelpunt, dat is dan zuur. Maargoed het was ook niet voor niks dat Ajax met meerdere B spelers aan deze wedstrijd begon, de focus ligt op de competitie. Ajax kan feyenoord nou eenmaal niet altijd voetballes geven. Soms mogen de wisselspelers het ook proberen Ajax pakt dit feyenoord wel in de competitie.

Al met al heeft feyenoord mij zwaar teleurgesteld, met al die praatjes die ik vooraf gelezen en gehoord heb. Ik heb geen mooi veldspel gezien, alleen maar lange ballen en agressiviteit wat lang niet is bestraft waardoor het in de 2e helft is gaan escaleren

tja wat een wedstrijd zeg, dit was passie en strijd, er was vuur van de tribune maar ook op het veld. Ik begrijp niet dat Kramer zonder kaart hier weg komt, verder vind ik dat Van Boekel wel eerlijk was. Het is ook jammer want ik denk toch dat Kuyt Veltman naar beneden trekt, maar ja. Ik vind het toch heerlijk om vandaag te hebben gekeken, het was gewoon strijd en dat wil je in zo’n wedstrijd. Jammer dat bij Ajax Bazoer als jongste speler het elftal bij een touwtje moest trekken Schone viel vandaag door de mand. Ajax was in de eerste helft voetballend wel goed tot de laatste pass, bij Feyenoord was het spel niet geweldig, maar trokken ze fysiek en op vechtlust de tweede helft naar zich toe. Vind vooral dat Vilhena en Elia ook wel een gele kaart hadden moeten krijgen. Het laatste dat ik wil zeggen is dat je toch wel het verschil ziet tussen Tete en Elia. Tete liet Elia niet een keer hem voorbij komen, terwijl Younes er toch minstens 4 keer voorbij kwam. Mooi voor Feyenoord, Ajax zal ze in anderhalve week terug pakken.
Er mag natuurlijk ook worden gezegd dat dit niet de beste 11 van Ajax was
Ach ja, wat een strijd wat een vuur, wat een passie echte oorlog zoals het toch ook hoort in de klassieker.
Gefeliciteerd Feyenoord jullie winnen deze wij pakken de punten in de competitie.

Het wisselbeleid van De Boer is toch al vaker bekritiseerd, maar ipv dat hij Fisher na 15 minuten al mag wisselen + een enkeltje Jong Ajax mag geven, besluit hij om Schone voor Serero te wisselen.

Dan vraag ik me toch echt af wat er in hemelsnaam in je hoofd omgaat. Met een Milik of een El Ghazi ben ik er van overtuigd dat Ajax dit gewoon gewonnen had want het enige wat ontbrak was wat zuiverheid voorin, en daarvan is 95% Fisher de hoofdschuldige van geweest.

Voor de rest complimenten aan Vdhoorn die een zowat foutloze wedstrijd speelde.

Kuyt mag zich verder helemaal rot schamen voor zijn matennaaierij, het niet terugspelen van de bal nadat Cillessen de bal uitspeelt ivm een blessure, en het continue gezeik op de arbitrage, waar die prima hun werk deden vandaag.

28 oktober 2015 om 22:14

Serero viel ook nog eens dramatisch in. Deed bijna alles fout.

Ondanks dat er niet veel voor de doelen gebeurd is, heb ik genoten van dit voetbalgevecht. En wat een mooie sfeer in de Kuip na de overwinning. Je ziet dat echt helemaal niemand naar huis gaat, iedereen blijft nog een paar minuten om de overwinning te vieren en de spelers te bedanken. Dat zouden ze in meer stadions moeten doen!

Lieve Ajax aanhang,

Voordat men gaat zeuren, laten we even eerlijk blijven het was een geweldige wedstrijd waarin beide teams een helft gewonnen hebben. Maar op werklust en spel is Feyenoord toch wel verdiend de winnaar. Ajax is vanaf de tweede helft zo onder druk gezet dat het totaal niet meer aan voetballen kwam. Iets wat Feyenoord in de eerste helft nog wel kon.

Dat de goal zo ongelukkig valt, is pure pech. En niet gaan zeuren over de scheidsrechter, die heeft een Klassieker weer een Klassieker laten zijn. Vechten en krachtige duels. Enige smetje van de scheidsrechter vond ik de overtreding van Vilhena op Bazoer, die rare Ippon.

Ik gaf al eerder aan vandaag, dat ik een verlies had voorzien. Dat het zo zou gaan, was niet gedacht.

Een ding is zeker. Fischer is uit vorm.

28 oktober 2015 om 21:59

Ja, klopt. En die overtreding van Elia, en die van Kramer, en die andere van Kramer, en die van EL Ahmadi, enne ook nog maar die Kuyt die steeds de scheids in z'n gezicht stond te spuwen om hem de les te lezen. Ja, mag normaal ook allemaal. Kom op man. Feyenoord stond onder gigantische druk, Ajx speelde de eerste helft prima en overliep de thuisploeg. Toen Feyenoord in de rust duidelijk heeft bedacht om over het randje te gaan draaide het spel. Ajax kwam er niet meer aan te pas en Feyenoord kon dieper spelen zonder goed te voetballen. Goal slaat helemaal nergens op. Wedstrijd kapot gemaakt door de scheidsrechter. Niets meer, niets minder. Overigens gun ik de Feyenoord supporters dit wel hoor. Mooi dat er weer klassiekers op gelijkwaardig niveau kunnen spelen!

28 oktober 2015 om 22:09

Nu belicht je alles van een kant. Gudelj maakte twee overtredingen die beiden geel waren, Younes moest zijn tweede krijgen na die schwalbe. Hij liet veel, soms iets teveel doorgaan en andere scheidsrechters hadden hier wel een paar rode kaarten gegeven, maar dit is in mijn ogen hoe een scheidsrechter moet fluiten, misschien wel iets strakker, al vind ik dat je wel een beetje overdrijft. Ajax had in de eerste helft gewoon op voorsprong moeten komen en Feyenoord was niet zo best.

28 oktober 2015 om 22:26

Nee vind ik niet. Het spel was grof en zwaar. Maar de scheidsrechter heeft hier blijkbaar voor gekozen, liet zeer veel toe.

Dat Ajax bezwijkt onder die vechtlust is niet de scheidsrechter schuld. Ajax had zich beter moet herpakken, want de tweede helft werden ze van kastje naar de muur gestuurd.

Nee, de scheids heeft goed gehandeld.

28 oktober 2015 om 22:21

Ja heerlijk man die opwinding, in het stadion maar ook op het veld. Kan niet wachten tot de eerstvolgende

Ajax was de eerste helft beter maar maakte de kansen niet af en Feyenoord was de tweede helft wat agressiever en won met een beetje mazzel , maar het is toch wel lullig om op zo'n manier te verliezen .
Maar Ajax moet het gewoon afmaken in de eerste helft want het is volgens mij de bedoeling dat je een doelpunt meer maakt als je tegenstander , wel jammer dat het met zo'n goal beslist wordt.

28 oktober 2015 om 21:53

Natuurlijk moet Ajax het afmaken in de eerste helft door er twee te scoren, maar Feyenoord was de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij. De manier waarop is natuurlijk lullig, maar op basis van de tweede helft wel terecht dat Feyenoord de goal kreeg.

28 oktober 2015 om 22:02

Ik zeg toch nergens dat het niet verdiend is maar de manier waarop die goal valt is wel erg lullig , ik vond wel dat beide een verlenging verdiende maar ik kan er mee leven hoor moet je maar je kansen afmaken .

28 oktober 2015 om 22:13

Het probleem van ajax vandaag was de laatste pass. Als die paar keer goed was geweest dan stond ajax bij rust 2 of 3 nul voor

28 oktober 2015 om 23:07

Dat niet, maar ik vind dat je Feyenoord wat te kort deed door slechts te zeggen dat ze "wat agressiever" waren. Ik wilde slechts aangeven dat Feyenoord wel degelijk beter was in de tweede helft. Ik vond ook dat Frank de Boer lang wachtte met wisselen, terwijl ze tegen het einde toch aardig met hun rug tegen de muur stonden (veel actie rondom de 16 van Ajax).

Wat een slappe zak is die F. de Boer ook. Een blinde kon zelfs nog zien dat Fisher gewisseld moest worden aangezien hij geen bal meer vast kon houden. De Boer heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Ajax hier uitgeschakeld wordt in negentig minuten.

Jammer maar wel genoten van de wedstrijd, een echte klassieker met die grimmige sfeer. Eerste helft was Ajax beter, tweede helft Feyenoord. Jammer genoeg gaat de bal er dan de laatste seconde er aan de verkeerde kant in, ook nog eens in door Veltman (speelde prima voorderest). Gefeliciteerd Feyenoord maar de aankomende klassieker wint Ajax!

Wat een enorm geluk voor Feyenoord dat die bal er op zo'n manier in moet gaan. En ook jammer dat het weer Veltman is. Je bereid je al voor op de verlenging en dan eindigt het zo, enorm balen. Eerste helft was voor Ajax, maar aanvallend worden nog veel te vaak de verkeerde keuze gemaakt, vooral Fischer heeft hier een handje van. Tweede helft was Feyenoord dan weer sterker, maar echt goede kansen buiten de schietkans van Gustafson waren er niet. De opstootjes waren weer enorm irritant, sommige spelers laten zich zo makkelijk opnaaien. Vond Van Boekel verder wel goed fluiten. Helaas valt het kwartje vandaag de verkeerde kant op, maar heb vertrouwen dat het in de competitie wel goed zal gaan als een aantal basisspelers weer terug zijn.

28 oktober 2015 om 23:55

Ik vond het ook een mooie pot, over anderhalve week weer Statistisch gezien wint een ploeg geloof ik niet zo snel 2x achter elkaar, en El Ghazi heeft natuurlijk het scorende vermogen wat ajax de eerste helft niet had. Dus het kan zomaar dat het dan de andere kant op valt, al hoop ik natuurlijk van niet. Opstootjes horen er wel een beetje bij, al werd het randje vandaag vaak opgezocht. Aan de andere kant, kijk eens een Barca-Real, daar is dat gedrag vaak nog veel erger.

29 oktober 2015 om 02:40

Met El Ghazi erbij heb je inderdaad meer scorend vermogen en dreiging erbij. Ik heb er aardig vertrouwen in voor de volgende wedstrijd, maar de tweede helft heeft laten zien dat Feyenoord net zo makkelijk de betere partij kan zijn en kan winnen.

Wat betreft die opstootjes ben ik het niet met je eens, met dingen zeggen als 'het hoort er wel een beetje bij' accepteer je eigenlijk gewoonweg dat domme haantjes gedrag. Respecteer elkaar gewoon, het slaat nergens op en levert helemaal niks op behalve gele kaarten. Het kwam vandaag overigens van beide kanten. Dat van Barca-Real is trouwens volgens mij iets van een paar jaar geleden toen Mourinho en Guardiola daar nog waren. Nu is het al stukken minder volgens mij.

Dit vind ik heel erg zuur. Zo verliezen. Maar we hebben het zelf laten liggen in de eerste helft.

Hou toch op met zeuren dat Kuyt een overtreding op Veltman maakt. Ze houden elkaar vast, veltman dus net zo goed.

28 oktober 2015 om 22:13

@jeroenassen

Dat was bij elia en tete ook dus dan was dat ook geen vrije trap in jouw ogen

De ploeg met de meeste hartstocht wint vanavond. Ik heb genoten, het werd in de tweede helft een gevecht en op verdedigend niveau zag ik een paar goede tackles. Een gelijkspel was hier echter wel verdiend geweest, want het was in evenwicht. Motm voor mij Elia.

Jammer. Had graag gewoon natuurlijk, maar een paar wedstrijden minder en op de competitie richten is ook niet slecht. Ben heel tevreden vandaag over het voetbal van Ajax. Dit wekt vertrouwen voor de volgende wedstrijd tegen Feyenoord. Feyenoord was zeer zwak.

Gefeliciteerd feyenoordfans. Eerste helft voor ons tweede helft voor jullie. Hopelijk valt het kwartje de volgende keer de andere kant op.

Eerste helft: Ajax
Tweede helft: Feyenoord

Jammer. Ajax vergeet gewoon te voetballen in de tweede helft en Feyenoord begon te voetballen.

Boer: Ik dacht altijd dat wij de beste reserve doelman in Nederland hadden, maar man... Wat is hij onzeker op goal zeg. Te vaak de bal over de zijlijn getrapt.

Tete: Speelde een zeer sterke wedstrijd. Elia was nergens te bekennen en begon pas de laatste paar minuten voorbij Tete te komen.

Van der Hoorn: Eerste helft was ik nog positief, maar die tweede helft... Domme gele kaart en heeft veel moeite met een bal passen.

Veltman: Speelde ook een goede wedstrijd, jammer van de eigen goal.

Dijks: Eerst helft goed, maar tweede helft onzichtbaar.

Bazoer: Wat een beest is dat zeg! Speelde ook een zeer sterke wedstrijd.

Gudelj: Ik weet het niet. Hij speelde niet slecht, maar maakte te veel domme overtredingen in mijn ogen.

Sinkgraven: Speelde een lekkere eerste helft! Hij mag van mij blijven staan. Hij is nog wat onwennig, maar het is zo fijn om een creatieve speler op het middenveld te hebben. Ook als Klaassen terug komt moet hij blijven staan op het middenveld. De Boer moet gaan kiezen tussen Gudelj en Klaassen.

Younes: Heel wisselvallig. Hij had hele goede momenten, maar ook mindere momenten. Hij komt wel vaak voorbij z'n man, dus ook hij moet blijven staan vind ik. Laat hem maar groeien.

Schone: Totaal onzichtbaar. Had je net zo goed niemand kunnen opstellen. Volgende keer weer gewoon El Ghazi rechtsvoor.

Fischer: Hij was oke. Maakt te vaak de verkeerde beslissing. Passes komen telkens net niet aan.

Al met al ben ik niet geheel ontevreden, maar Ajax mist in mijn ogen echt een fysiek sterke spits die een bal kan vast houden en scorend vermogen heeft. Ik denk nu meteen aan een type zoals Pelle. Overigens snapte ik het inbrengen van Serero totaal niet. Had El Ghazi er in gezet voor wat meer actie voorin. Dit is geen wedstrijd om Serero er in te brengen.

Jammer, maar er zit een stijgende lijn in. Op naar de volgende wedstrijd!

28 oktober 2015 om 21:56

Je dacht dat Ajax de beste reservekeeper had? Wat een grap zeg. Kijk eens naar Feyenoord. Die heeft Hahn.

28 oktober 2015 om 21:59

Ik vond Boer altijd een goede keeper bij Zwolle, maar ik ben het met je eens, Hahn is zeker de beste reserve goalie in Nederland.

Mooie wedstrijd maar op schandelijke wijze beslist. Van Boekel helpt Feynoord een ronde verder

Spannende wedstrijd maar geen goede. Vond feyenoord erg onsportief met als hoogtepunt dat ze de bal die door Ajax wegens een blessure werd uitgeschoten niet terug gaven. Gaat nog wat worden volgende week als de belangen nog groter zijn!

28 oktober 2015 om 21:57

Tja, en aan de andere kant had je Veltman die Kramer een rode kaart wou aansmeren.

28 oktober 2015 om 22:01

En juist daarom is het dom van Kramer om dan alsnog met je arm richting zijn hoofd te zwaaien

28 oktober 2015 om 22:22

Valt niet te vergelijken, Kramer kon weer z'n handjes niet thuis houden. Ze blijven die rechtszaken niet winnen

Onnodig verlies, ze hadden al een tik moeten uitdelen in de eerste helft maar ook in de 2e helft was er niets aan de hand. Ze gooiden de beuk erin en speelde opportuun maar Cillessen en Boer hebben geen redding hoeven maken en dan schiet je hem er helaas zelf in.
Een verlenging was logisch geweest maar door pech verlies je. Uithuilen en weer verder. Over 2 weken heb je een herkansing en weet je nu wat je te wachten staat. Feyenoord succes in het vervolg van het toernooi.

Gefeliciteerd feyenoorders, het was een mooi gevecht. Volgende keer beter voor ons.

Van boekel fluit de hele wedstrijd goed en dan in de laatste secondes doet hij dit. Kijk de herhaling maar op het laatst duwt kuyt veltman gewoon vol op de grond. Kuyt vond ik sowieso echt niet zo als hij normaal is hij liep echt als een halve diego costa te kutten elke keer maar goed. Evenwichtige partij uiteindelijk beslist voor de scheids. Jammer maar helaas.

Heerlijke sfeer, zou willen dat dit ook bij de andere clubs in de Eredivisie zo was. Eerste helft was Ajax geweldig en kwam Feyenoord er niet aan te pas. Ajax speelde verzorgd voetbal, Bazoer blijft enorm rustig aan de bal en er was veel beweging. Van der Hoorn verdient ook een enorm compliment, heeft verdedigend geen fout gemaakt. Tweede helft werd Feyenoord beter, niet zozeer omdat het voetballend beter was maar vooral omdat ze fysiek sterker waren. Zuur voor Ajax dat het in de laatste seconde nog fout gaat, maar nu kunnen ze zich volledig focussen op de competitie. Ajax kan met vertrouwen verder gaan, het zag er met name in de eerste helft prima uit. Gefeliciteerd Feyenoord fans.

Kon alle kanten op, erg leuke pot.
Wel mateloos zitten irriteren aan de macho mannetjes. Dat zelfs Kuyt daaraan mee moet doen... maargoed, op het veld doe je soms rare dingen.

Wat ik het meest vreemde vind is dat Feyenoord zo intensief feest na zo'n overwinning. Daarmee bevestig je wel dat je erg met je tegenstander bezig bent en dat je als maatje kleiner gezien wordt.

Dit verlies is te danken aan De Boer!!! Boer mag nooit meer onder de lat staan bij Ajax! Elke westrijd dat hij speelt zie ik hem een rare dingen doen nu valt hij nog uit heb je 1 wissel minder. De aanvallers brachten helemaal geen gevaar voorin en wat doe je je brengt een middenvelder erin echt ongelofelijk.

Het was zekere een spanende wedstrijd .. Toch mooi om de kuip zo blij te zien hun seizoen kan al niet meer stuk .. Ze blijven erachter staan zelfs na hoelang geen kampioen .. Zijn allang geen topploeg meer maar zo voelen ze wel .. Gefeliciteerd

28 oktober 2015 om 22:06

Ach ik vind het wel aandoenlijk. Ik gun ze deze overwinning wel zolang Ajax ze in de comoetitie pakt. Dat meerdere ajacieden ze dit gunnen zegt ook wel genoeg over waar feyenoord staat en dat laten ze zelf ook zien door deze overwinning zo te vieren. Nu kan Ajax alle focus op de competitie en EL zetten

Heel amusante wedstrijd gezien met veel strijd. Schrok de eerste helft wel van hoe Feyenoord aan de kant werd gezet. Ze gingen met zo veel vertrouwen die wedstrijd in, dus verwachtte echt niet dat Ajax ze zo dronken wist te spelen. Tweede helft was volledig andersom, Feyenoord deelde de lakens uit en had moeten scoren (kans Gustafsson). In de allerlaatste seconde viel dan toch de langverwachte goal voor Feyenoord. Natuurlijk lullig voor Veltman, dat gun ik hem niet, maar heb er wel van genoten. Hopelijk wordt de wedstrijd over anderhalve week net zo leuk en levert deze hetzelfde resultaat op.

Wat begint Frank de boer tegen te valen zeg van mij mag die echt vertrekken wat een b opstelling zeg
Die de boer op doel waarom hij had gewoon met de beste 11 moeten beginnen en iedereen rust geven als ze tegen de graafschap moeten en die milik is gewoon de beste man voorin zo veel kansen kreeg die stomme Ijslander vorige seizoen waarom milik niet en die Singkgraven bakt er niks van en die Veltman mag van mij ok op bank echt denk dat Jaap stam het beter zou doen

Kinderlijk hoe Veltman zich laat aftroeven bij die vrije trap. Dat mag toch nooit gebeuren man. Laatste minuut moet je toch alles aan doen om die bal te hebben en weg te werken, desnoods met Kuyt erbij.
Begrijp echt niet hoe je zo kan verdedigen. Waar zijn de verdedigers als Stam gebleven die je in de laatste minuut nog een cm ruimte gaf.

28 oktober 2015 om 22:11

Als veltman de bal had weggewerkt had hij waarschijnlijk een penalty tegen gekregen want dan had hij kuyt van zich af moeten slaan

Tweede helft vond ik feyenoord toch wel wat sterker. Veel meer strijdlust. Sinkgraven etc vond ik heel kinderlijk overkomen, zou dat door de supporters komen? Ze kwamen we heel agressief over met allemaal een nike petje . De boer weet alleen niet echt wat wisselen is.

28 oktober 2015 om 22:01

Sinkgraven is een watje. Nog in geen enkele wedstrijd strijdlust kunnen ontdekken bij hem dus ligt niet aan de kuip. Hij heeft gewoon een te slechte mentaliteit voor het hoogste niveau.

Jammer dat dit soort wedstrijden zelfs al op het betaalde net zijn. Heb het niet gezien, maar op de radio klonk het erg spannend. Was erg benieuwd naar de veeg van Kramer, die zijn handjes weer niet thuis kon laten. Vreemd dat er in bovenstaand verslag niets vermeld wordt hierover. Volgens mij is het opmerkelijk genoeg dat een recidivist die net een tuchtzaak uit komt lopen direct alweer uitdeelt namelijk.

28 oktober 2015 om 21:59

Die "veeg" van Kramer was een schwalbe van Veltman die Kramer een rode kaart wou aannaaien.

28 oktober 2015 om 22:04

die veeg van Kramer was alles behalve een schwalbe van Veltman.. Dit had gewoon een kaart voor Kramer moeten zijn

29 oktober 2015 om 00:16

Nee hoor er was niets aan de hand. Veltman liep tegen Kramer op en ging toen liggen. Erg triest.

28 oktober 2015 om 22:01

@ gomes1psv

Wat ik ervan kon zien, werd namelijk niet zo goed in beeld gebracht, was er niet veel bij en probeerde Veltman het meer uit te lokken. Opvallender is dat het zo stil blijft over de vrije trap die gegeven wordt aan Feyenoord waar de goal uitvalt. Opnieuw weer een cruciale beslissing in het voordeel van Feyenoord in eigen Kuip.

28 oktober 2015 om 22:21

Makkelijk gegeven, paar minuten eerder had Elia wel een vrije trap moeten krijgen maar kreeg ie niet. Zo kan je bezig blijven.

Zelf houd ik wel van dit soort potjes waar meer was toegestaan, komt ook omdat Feyenoord zo graag speelt. Snap dat Ajax er minder mee heeft.

28 oktober 2015 om 22:27

@ rbn_

Ik vond het verder een leuk potje, en een redelijk evenwichtige wedstrijd, maar het blijft opvallend dat in De Kuip de beslissing uit zo'n moment valt. Dat kan gezien andere wedstrijden geen toeval meer zijn natuurlijk.

28 oktober 2015 om 22:30

Jammer dat je het zo bekijkt. Waarom werd er een paar minuten eerder niet gefloten? Elia werd twee keer vastgehouden en was ook kort voor tijd.

Ben het met de commentator eens. Eerste keer twijfelde ie misschien en gaf ie geen vrije trap, tweede moment gaf hij hem makkelijk maar misschien nog wel met de paar minuten eerder in zijn gedachte.

Vergeet niet dat als Veltman 'gewoon' zijn ding deed, dat het 0-0 was gebleven. Scheids kon daar niks aan doen.

28 oktober 2015 om 22:33

@ rbn_

Zo kun je allerlei momenten terughalen, maar het cruciale moment was geen vrije trap. Dat is opvallend, aangezien bij Feyenoord heel vaak cruciale momenten in hun voordeel uitvallen als ze in De Kuip spelen, daar kunnen al heel wat andere clubs over meepraten dit seizoen alleen al.
Ik had er vrede mee gehad als Feyenoord door een normale goal had gewonnen, maar nu kan ik niet anders dan zeggen dat Feyenoord met behulp van cadeautje van Van Boekel heeft gewonnen.

28 oktober 2015 om 22:35

Nee, wij hebben gewonnen door een cruciale fout van Veltman.

28 oktober 2015 om 22:38

@ rbn_

Nee, Feyenoord wint door veel verschillende mensen in dienst te hebben. Spelers, trainers, scouts, juristen, scheidsrechters

28 oktober 2015 om 22:43

Zwak, het telkens te hebben over de scheidsrechters. Als Veltman gewoon zijn ding deed, de bal dus wegschoppen dan was er niks aan de hand geweest.

Hij deed dat niet en het was weer een Veltmanmomentje. Dat zorgde voor de overwinning.

ps. Luister trouwens naar Driessen, ben het aardig met hem eens. Feyenoord ging veel slimmer met de situatie om dan Ajax.

28 oktober 2015 om 23:11

Dus zo werkt het?
Als de scheids twee maal niet fluit bij vasthouden van elia door tete,zeg jij zo kun je elk moment wel terughalen,
Maar als het een tegentreffer oplevert schreeuw je mord en brand?
Wie zegt als hij voor 1 van die andere momenten fluit het geen goal was geworden?
Als je jezelf zo opwindt over die ene beslissing moet je dat ook doen om de andere

Die keeper is ook een slappeling als hij kramp oploopt.
Mag je een keer meedoen, kan je belangrijk zijn en moet je gewisseld worden

28 oktober 2015 om 22:04

Dit was geen kramp, dan kan je namelijk gewoon doorspelen, zeker als keeper. Het schoot erin bij die beweging die hij maakte, waardoor hij niet verder kon.

28 oktober 2015 om 22:20

De boer zei net dat ze dachten aan een klein scheurtje in de kuit. Probeer daar maar eens mee door te gaan. Dus niet zo simpel als kramp.

Waarom is het vaak Veltman die beslissende dingen mist of verkeerd doet? Word het niet is een keer tijd om hem ernaast te zetten en met een Heitinga te gaan spelen? Ik vond Van de Hoorn wel zeer sterk vandaag.

Ik had liever strafschoppen gezien, Vermeer tegen Cilessen. Maar goed zo kan je ook winnen natuurlijk.

De scheids heeft gewoon consequent gefloten.. zonder deze scheids was deze wedstrijd totaal ontploft zoals Feyenoord tegen AS Roma.. op het laatst liep de wedstrijd uit de hand en liet hij zijn autoriteit blijken.. ongelooflijk dat hier mensen op hem zeuren

Een wedstrijd m gauw te vergeten voor de neutrale voetballiefhebber. Als dit twee van de sterkste ploegen uit de Eredivisie zijn dan ziet het er niet best uit voor het product betaald voetbal. Nauwelijks kansen in 90 minuten. En dan winnen/verliezen met een eigen doelpunt. En 1,5 uur lang voetbal van een bedroevend niveau.

Enorme opsteker voor feyenoord en een flinke klap voor ajax. Veltman staat toch weer slap te verdedigen. Hij kan goed meevoetballen maar verdedigend is hij veelste zwak. Felicitaties aan alle feyenoorders!

Een terechte overwinning, vooral als je kijkt naar de tweede helft. Feyenoord was beter in de tweede helft dan Ajax in de eerste.

Maar wat is die Van Boekel een dramatische scheids. Totaal geen controle over de wedstrijd. Er hadden zoveel meer kaarten moeten worden gegeven. Gudelj en Tete hadden allemaal wel geel kunnen krijgen als simpel optelsommetje, Kuyt (wat is hij overigens een vreselijk irritant zeikwijf) had geel moeten krijgen voor al het gezeur. Waarom Vilhena en Elia (of was het Kongolo bij die tackle op Schöne?) geen geel krijgen, misschien wel rood, blijft voor mij een raadsel. Overigens moet hier de vierde man natuurlijk een rol in spelen, bij die tackle op Schöne stond hij er bovenop.

Na Twente-Ajax zei ik al dat ik nog nooit zo'n slechte scheidsrechter had gezien, dat heeft hij vandaag weer bevestigd. In Enschede had Ajax het nog aan hem te danken dat we een puntje meenamen, maar ook dat was een foute beslissing.

Nogmaals, het was een terechte overwinning, maar ik begrijp niet dat zo'n baggere scheidsrechter het meest beladen duel van Nederland krijgt toegewezen.

28 oktober 2015 om 22:12

Opvallend, want op de radio werd het arbitrale team juist enorm geprezen voor hun optreden. Heb de wedstrijd niet gezien om het stuk voor stuk te beoordelen, maar ik vind het over het algemeen wel goed dat een scheids niet voor elke klapscheet geel of rood trekt. Mannelijk spel en zowel links als rechts bij beide partijen eens iets door de vingers zien kan geen kwaad voor het Nederlands voetbal.

28 oktober 2015 om 22:50

Arbitrage was gewoon goed. Enige aanmerking was de Ippon van Vilhena op Bazoer.

Zeer nare tackle, verder geen aanmerkingen. Het was een fysiek duel, maar Ajax bezweek uiteindelijk daardoor.

Dat is de scheidsrechter niet schuld. Maar Ajax zelf. Had het de eerste helft gewoon moeten afmaken.

Feyenoord meer dan dik verdiend gewonnen.
Het ,,eigen doelpunt"van Veltman is min of meer afgedwongen door de Rotterdammers.
Ik heb eigenlijk met name in de tweede helft maar een ploeg gezien die wilde winnen.
Het was eenrichtingsverkeer richting Boer/cilissen.
Ajax heeft niet slim gespeeld,vooral als je kijkt naar de mogelijkheden,die ze zelf om zeep hielpen.

28 oktober 2015 om 22:36

Als ik dan je laatste zin lees, snap ik niet dat je het 'meer dan dik verdiend' vindt. Ik bedoel, als Ajax in de eerste helft iets zorgvuldiger is met de laatste pass dan sta je drie keer 1-op-1 met Vermeer. Ajax zette feyenoord in de eerste helft compleet vast en voetbalde gewoon goed. Alleen de eindfase was slordig, maar dat is ook niet zo gek als je twee van je drie aanvallers mist, waarbij El Ghazi ook nog eens je topscorer is. Tweede helft was Feyenoord beter en omdat ze dan veel strijd erin gooien, lijkt het alsof ze Ajax overklassen. Maar Feyenoord heeft in de tweede helft echt geen grotere kansen gecreëerd dan Ajax in de eerste. Ajax bleef verdedigend gewoon goed overeind. Verlenging en penalty's was gerechtvaardigder geweest. Het kon allebei de kanten op, dus meer dan dik verdiend vind ik een beetje overdreven.

Ik gaat niet alle reacties lezen,maar dat de scheids de schuld zou krijgen,dat had ik wel verwacht. Vond over de hele wedstrijd ajax beter,maar hwlaas pindakaas. Vond me Feyenoord wel tegenvallen,maar wie maalt daar om.

28 oktober 2015 om 22:57

Vond jij de scheids wel prima dan? De arbitrage vandaag was rampzalig slecht en ook nog eens behoorlijk inconsequent. De slaande beweging van Kramer missen ze, Van der Hoorn die geblesseerd is en waar het spel niet voor stil wordt gelegd, het niet geven van geel voor die schwalbe van Younes, ,een goal goedkeuren terwijl Kuyt toch behoorlijk aan Veltman trekt. En dan ook nog eens dat inconsequente gedoe dat 'ie Gudelj en El Ahmadi laatste waarschuwingen geeft en vervolgens geen geel trekt als ze weer over de schreef gaan en het geven van een vrije trap voor een overtreding die wel honderd keer gemaakt is door Elia en Tege en waar hij de hele wedstrijd niet één keer eerder voor gefloten heeft. Dus de ene keer was het in het voordeel van Ajax, de andere keer in het voordeel van Feyenoord, maar het is gewoon ontzettend jammer dat zo'n wedstrijd door scheidsrechterlijke dwalingen beslist moet worden.

Vond het een leuke pot.
Ajax eerste helft Feyenoord tweede helft .
Verdiende niet eens een winnaar.
Scheids prima niks mis mee.

Blij met de winst

man man man wat is dit pijnlijk, zo een goede eerste helft daarna hard op hard tegen mekaar in de tweede helft en dan zo laat die tegengoal krijgen, waar bleef el ghazi ipv fisher. damn wat een domper!!!
maar jongens toch respect, eerste helft goaltje moeten prikken dan was het goed.

Van der Hoorn heeft 1 bal goed geraakt in de hele wedstrijd ongelofelijk verdedigend gaat het allemaal nog wel maar voetballen kan die niet.

Verder valt er bijna niks over deze wedstrijd te zeggen Feyenoord wint en gaat door met een triest doelpunt.

Als je tegen ajax voetbal gaat het niet om goed voetbal gaat om winnen maakt niet uit hoe.

Het begint toch wel frustrerend te worden dat Veltman op cruciale momenten wel vaker de schlemiel is terwijl hij desalniettemin gewoon een puike wedstrijd speelde. Ik kan niet zeggen dat Feyenoord verdiend heeft gewonnen maar er moest nou eenmaal een winner zijn. Het was een klassieker wat je geen klassieker meer mag noemen. Uiteindelijk werden de meest eenvoudige ballen fout toegespeeld en cross passes kwamen nauwelijks tot nooit aan bij welk speler dan ook.

Gefeliciteerd met het bereiken van de volgende ronde maar niet met de overwinning want, zoals ik net ook zei, deze wedstrijd verdiende geen winnaar ten aanzien van het vertoonde spel.

Prachtige wedstrijd gezien vanavond en wat heb ik genoten van de intensiteit in de onderlinge duels die werden uitgevochten door de spelers, echt heerlijk gewoon.

Een wedstrijd van twee kanten die Feyenoord uiteindelijk verdiend heeft gewonnen door de constante vechtlust die ze hebben laten zien, de sleutel wat uiteindelijk ook de doorslag gaf waardoor Feyenoord net dat beetje geluk afdwong om door te gaan vanavond.

Daarbij gezegd vond ik Ajax niet zo ver onder doen in tegenstelling tot Feyenoord en was het gewoon domme pech dat Veltman op zo'n manier in z'n eigen doel binnen werkt. Een stevige tik die Ajax hier krijgt wat eigenlijk voornamelijk komt door de ongelukkige wijze waarop het is weggeven, niet eens om de uiteindelijk resultaat die niet echt het juiste spelbeeld over beide helften weerspiegeld.

Het voetbal kon me niet bekoren maar hierdoor is de winst niet minde4 lekker door. Het legioen was geweld7g! En thanks veltman

Als neutrale toeschouwer vond ik het een pracht wedstrijd met een goed fluitende scheids. Dit heeft nederland meer nodig van zulke wedstrijden waar veel wordt doorgespeeld. Van de hoorn mag nu wel echt een andere club zoeken. Vond el ahmadi weer sterk spelen met veel gif. Elia valt me nog tegen.

wat ben ik blij met deze wedstrijd en de overwinning , mooi hoe de Kuip ontploft na het doelpunt wat wel erg lullig is in de laatste seconden, Ajax had de eerste helft het overwicht en Feyenoord het 2de deel van de wedstrijd. Denk dat Feyenoord het een stuk lastiger gaat krijgen over paar weken. Ik snap dat sommige mensen zich aan de scheids hebben geërgerd, ik vond het een echte mannen partij waar het een echt gevecht werd, ben je dan ff te slap in een duel ja dan verlies je (veltman)

Aardig gek zeg. Laatste seconde. Dit is echt slecht voor mijn hart..

Heel jammer dat we feyenoord de tweede helft weer in het spel laten komen. En zuur voor veltman, die speelde gewoon weer zeer goed. Maar a la, Feyenoord was vandaag feller dan Ajax. Al was Ajax weer veel feller als vorig seizoen. Goed om te zien, men was niet echt onder de indruk. Lekker harde wedstrijd. Alleen beetje jammer dat we in de laatste minuut verliezen. Haha.

De eerste helft floot van Boekel nog wel aardig maar gedurende de 2de helft begon hij steeds meer in het voordeel van feyenoord te fluiten met de laatste vrije trap als voorbeeld. Bij elia gebeurde precies hetzelfde als bij veltman maar dan fluit hij niet.

Maar ja volgende keer beter dan wel met de sterkst mogelijke basis mag ik hopen.
Feest nu maar in rotterdam en vergeet vooral geen dvd te maken op 8 november komen we weer voor de revanche. En verwacht dan niet dat ajax sportief speelt want dat was vandaag bij jullie ver te zoeken. van der hoorn geblesseerd verder voetballen en als cillessen de bal uitschiet gewoon zelf doorspelen en niet de bal netjes terug geven.

28 oktober 2015 om 22:28

Dat was juist sportief dat ze doorspeelden bij van der Hoorn want hij had helemaal niets.
Die van der Hoorn moet maar niet aanstellen en blijven liggen want het was helemaal niets.

28 oktober 2015 om 22:41

kramer raakte hem vol met de noppen op de wreef. Was gewoon een zuivere overtreding maar dat zie kun je waarschijnlijk niet meer inzien omdat je dronken bent van geluk.

28 oktober 2015 om 23:49

Haha welke kleur bril heb jij op zeg.
Het been was sowieso los van de grond en Hoorn was daar gewoon theater aan het maken. Hij was plotseling ook opeens wonderbaarlijk genezen.
Terecht dat Feyenoord die bal niet uitspeelde.

29 oktober 2015 om 00:06

Wat maakt het uit dat het been los is van de grond? Hij is te laat en raakt van der hoorn ipv de bal dus een vrije trap.

ik denk wel, gezien deze wedstrijd dat ajax het sterkere elftal is qua vergelijk deze wedstrijd, maar ja de kuip is magisch qua extraatje naar de thuisploeg toe.
ik verheug me op het verloop van de eredivisie.
maar vandaag, zo jammer wat een overwicht in de eerste helft, sneu die late goal.

V Boekel is 'n thuisfluiter ,vetman werd onderuit getrokken,waarom worden ze elke wedstrijd geholpen die feyenoorder?

28 oktober 2015 om 22:14

Als neutrale toeschouwer vond ik niet dat Feyenoord werd geholpen door de scheids. De scheidsrechter liet veel doorgaan maar deed dit aan beide kanten. Vind het een beetje triest dat veel supporters op dit forum de scheids de schuld geven van de nederlaag.

28 oktober 2015 om 22:23

Gezien de eerdere duels tussen Tete en Elia had van Boekel noooooit een vrije trap mogen toekennen op die plek in de laatste minuut. Van Boekel heeft hoe je het went of keert de uitslag beinvloed. Daargelaten of het een overtreding was van Kuyt of niet.

28 oktober 2015 om 22:29

Vond het ook te licht voor een vrije trap, denk dat het een goedmakertje was voor een situatie een paar minuten eerder waar Elia wel een vrije trap had moeten krijgen. En dat is natuurlijk niet goed, zoals zeker niet alle beslissingen van Van Boekel goed waren. Maar ik heb wel genoten omdat het in de 2e helft een echt gevecht werd. Heerlijk.

Zonde. Het viel mij op dat Feyenoord pas in de 2e helft een échte kans creëerde via Kramer op Gustafson. Wat een misser was dat trouwens.
Voor de rest waren ze niet echt gevaarlijk. Het verbaasde me zelfs.
Ajax daarentegen speelde in de eerste helft gewoon aardig. Kwam niet echt in de problemen maar mist een eindpass en een afmaker.
Fischer is op dit moment gewoon niet goed genoeg. Er gaat teveel fout dan goed bij hem. Hopelijk speelt Milik binnenkort weer gewoon.

Sneu voor Veltman. Speelde net als e afgelopen weken weer een prima wedstrijd. Erg lullig hoe die bal op zijn standbeen beland. Voor de rest speelde hij een goede pot. Kramer niet gevaarlijk geweest mede door hem en vd Hoorn. Speelde prima, maar had een oliedomme actie in huis toen hij de bal de tribune in schoot. Nergens voor nodig.

Jammer, maar ik ben niet eens zo heel erg teleurgesteld. Over 2 weken voor het echie!

28 oktober 2015 om 22:36

Ajax speelde aardig maar miste de eindpass en een afmaker.
Sorry maar dat kan niet samen gaan. Een kinderhand is gauw gevuld.
Ik vond Ajax helemaal niet goed in de eerste helft maar was minder slecht dan Feyenoord.
De tweede helft heb ik Ajax helemaal niet gezien.

28 oktober 2015 om 22:18

Heerlijk dat Feyenoord staat te feesten alsof ze de Cl hebben gewonnen. Maar toch weer zonder kampioenschap staat aan het eind van het seizoen want zo goed was feyenoord ook niet.

Ben wel met je eens dat het eindelijk weer eens een leuke klassieker was

28 oktober 2015 om 22:26

Arrogantie?? Ik hoorde veel spelers van feyenoord toch echt andere dingen zeggen. Ik dacht dat Ajax arrogant was maar de media, oud-spelers echt alles werd uit de kast gehaald om feyenoord te laten winnen vanavond. Maar goed, aandoenlijk dat calimero complex in rotterdam en omstreken.

Je moet de herhaling van de goal eens bekijken. Ruim voordat de bal in de goal rolt kijkt Kuyt al naar de grensrechter of hij niet wordt afgefloten. Hij weet gewoon dat hij fout zit. Dan ineens begint de Kuip te juichen en gaat hij maar meejuichen, maar de viezerd weet dat hij een smerig spelletje speelde daar.

28 oktober 2015 om 22:48

Sowieso vond ik Kuyt de hele wedstrijd maar een naar mannetje. Continu schreeuwen tegen de arbitrage, was ook met regelmaat bij opstootjes betrokken terwijl hij met zijn ervaring en die aanvoerdersband juist de rust zelve zou moeten zijn etc.

in ieder geval als het kampioenschap tussen fey en ajax moet zou moeten gaan dan denk ik dat we vandaag de aanstaande kampioen hebben zien spelen in dit geval de verliezende club, ajax.
respect voor alle fans maar dat is wat ik er van denk, cheers!!!!

28 oktober 2015 om 22:15

Hahahahahahhaha.
Gebaseerd waarop? Eerste helft Ajax beter, 2e helft Feyenoord... Dus verklaar je nader

28 oktober 2015 om 22:20

Ik denk omdat Feyenoord vandaag al de titel, de beker, de Europa League, de Champions League en de wereldbeker heeft gepakt, heb je ze niet uit hun dak zien gaan?

28 oktober 2015 om 23:04

Je vergeet de JC schaal.
Off topic, wat een lijst met reactie over de gebeurtenissen van de wedstrijd die onder de regie van de scheidsrechter stonden.

Haha heerlijk dit!
Lekker kort erop en ouderwets de beuk er in heerlijk. En dat die bejubelde Veltman dan ook nu weer rechtstreeks betrokken is bij een tegengoal. Lekker dit. Op naar 8 november

Wat kom van bronckhorst goed over.. verfrissend om te horen na het gepraat van de boer

Als we ze nu over 10 dagen pakken met iets meer overtuiging dan ben ik positief gestemd over een eventuele titel.

Dit geeft wel een boost!

Het juichen van Kramer ook, gewoon een volwaardig supporter in dat veld en de liefde van Kuijt, poeh echt mooi dit!

Was om de een of andere reden ook een wedstrijd, de aanloop erheen al, die zo moest lopen.

Feijenoord Wereldkampioen! Wel in karate, helaas... Als Kuyt Veltman tussen de palen had geslingerd, was het dan ook een doelpunt geweest? Wat een wanvertoning, zeg!

ja gert33, 100 % gefeliciteerd fey, maar die kuyt word een misselijk mannetje als die niet de hoofdrol kan gaan spelen!!!!!

Ik ben geen Ajaks sup maar heb geel-zwart in me hart. De scheids had moeten fluiten maar jullie hebben elke wedstrijd wel 'n incident en toevallig geluk,jullie spelen altijd met12man van feyenoord11 en 1 van de knvb.triest als je zo iets moet winnen .

Toch weer een Veltmannetje. Speelde een goede wedstrijd, maar toch weer cruciaal in de fout. Dat is toch wel zijn grote manco. Verder speelde zowel Ajax als Feyenoord 1 helft goed. Dan wint uiteindelijk de meest gelukkige. Uiteindelijk was het een leuke wedstrijd om naar te kijken met veel passie en strijd, daar heb ik van genoten.

28 oktober 2015 om 22:33

Dat vind ik nou ook. Nu was de tegengoal vandaag wel vrij ongelukkig, maar ook tegen Fenerbache hoorde ik dat Veltman ijzersterk speelde. Hij speelde inderdaad goed maar laat in de 87e of 88e minuut zomaar zijn man weglopen. En dat heb ik op Veltman tegen, zelfs als hij goed speelt kan hij nog een beslissende fout maken. Onbetrouwbaar wat mij betreft. Vond hem vandaag eigenlijk ook gewoon goed spelen, wou hem niet afrekenen op die eigen goal, maar een beetje typisch is het weer wel. Elke keer als ik denk dat Veltman nu eens een keer echt kan gaan doorbreken maakt ie weer een beslissende fout.

Daarbij moet je je afvragen of je daadwerkelijk goed speelt als je je 87 minuten staande houdt maar in de 88e minuut een cruciale fout maakt. Iets zegt mij dat het antwoord op die vraag in Nederland verschilt van het antwoord in andere landen. En daar ligt ons probleem m.b.t. verdedigers. Volledige concentratie en hardheid/meedogenloosheid.

28 oktober 2015 om 22:46

Tegen Fenerbahce maakte hij inderdaad weer een klassiek Veltmannetje doordat hij zijn man liet lopen. Dat is een domme fout zoals hij ze wel vaker maakt. Vandaag zou ik het echter geen veltmannetje durven noemen want hij werd door Kuyt naar de grond getrokken en raakte in zijn val de bal. Dat is gewoon ongelukkig voor die jongen en kun je hem wat mij betreft niet aanrekenen.

Objectief gezien een belabberde pot voetbal. Weinig tot niets fatsoenlijks gezien. Eigenlijk alleen maar opgefokte zeikerdjes. Erg jammer. Ik had op een goede pot voetbal gehoopt.

en dat geschop van tony tegen bazoer kreeg ik ook een misselijk gevoeletje van

Met El ghazi Klaassen Riedewald en Cilessen starten volgende week en met minimaal 2 goals verschil winnen daar.

.

Wat een gezeur om de scheidsrechter zeg. Als Ajax in de eerste helft wat zorgvuldiger was in de eindpas, was er niks aan de hand geweest. De tweede helft was duidelijk voor Feyenoord en het doelpunt hing al een tijdje in de lucht. Feyenoord dwong het gewoon af.

Ik ben vooral teleurgesteld dat er geen verlenging uit kwam. Het was zo'n mooie pot vol met strijd en passie.

Ov

De Scheids de schuld geven is beetje triest. Nu wordt er altijd over een minderwaardigheidscomplex en calimero complex gepraat...maar ik vind dit er ook op lijken. Volgende week zondag dan maar over spelen? Moge de beste winnen

Kuijt trekt veltman naar beneden 100 procent overtreding ! 1e helft was ajax baas , 2de helft was feyenoord heer en meester. Wedstrijd verdiende een verlening. Gefeliciteerd feyenoord fans.

Waren ze allemaal maar zo fel als Bazoer en Tete, dat zou een slok op een borrel schelen.ondanks dit verlies heb ik wel vertrouwen in een goede afloop over 2 weken, Feyenoord gaf alles dat ze hadden en kon met pijn en moeite winnen in eigen huis, zonder uit publiek met een scheidsrechter dat bij hun spel past en ook nog door een eigen goal. Kortom zelfs onder de ideale omstandigheden moet alles uit de kast voor een magere overwinning op Ajax. Straks is El Ghazi er weer bij en heb je meer mogelijkheden voorin.

Jammer dat de wedstrijd zo beslist wordt. Scheids was echt drama en liet alles toe van kant van Feyenoord. Ajax eerste helft heer en meester. 2e helft Feyenoord beter. Over 1,5 week verwacht ik dat een volledig Ajax gaat winnen

Dramatische scheidsrechter natuurlijk. Elia, Kuyt Kramer en Vilehna hadden natuurlijk al rood moeten hebben. Thuis fluiter pro quo. Het was absoluut schandalige om aan te zien. Heb wel 4 a 5 late tackels gezien die in elk geval geel zijn, ook van El Ahmadi. Die eerste tackle op Bazoer was natuurlijk al lachwekkend. en Fisher wordt dan ook nog de wedstrijd uit geschopt..

Ajax voetbalde beter maar in de kuip heb je natuurlijk nog van Boekel.

28 oktober 2015 om 22:44

Haha wat een huilreactie, ben trouwens niets anders gewend van jou. Als Ajax in de eerste helft gewoon de kansen afmaakt dan win je die wedstrijd. Tweede helft werden jullie overklast en was Feyenoord gewoon op alle gebieden beter dan Ajax. Fysiek, mentaal en ook gewoon voetballend.

28 oktober 2015 om 22:56

Mee eens Frikx, de wedstrijd had gewoon gestaakt moeten worden aangezien Feyenoord zes rode kaarten had moeten hebben en het dan een reglementaire 0-3 overwinning had moeten worden. Gudelj en Younes verdienden absoluut geen rood, nee, het lag weer aan de scheidsrechter...

29 oktober 2015 om 00:00

Haha geef de scheids maar weer de schuld. Wat een frustratie. En al die Ajacieden vooraf maar doen alsof het voor Ajax een normaal wedstrijdje was. Hahaha die koppen van Ajax-spelers na de wedstrijd, die gasten baalden echt wel. Alleen hadden die niet van die slechte excuusjes zoals jij. Behalve Veltman natuurlijk.

Alle Ajacieden zeuren op v. Boekel, maar dan alleen de momenten van Feyenoord noemen...
Gudelj die geen geel kreeg nadat hij 2 minuten ervoor zijn laatste waarschuwing had?
Younes die alleen geel krijgt voor de overtreding, terwijl hij ook deelneemt aan het opstootje.
V. Beek die dan opstootje min of meer probeert te sussen en geel krijgt?
Younes die een schwalbe maakt en zijn 2e geel daarvoor kan krijgen?

Ja, Elia had geel moeten hebben. Vilhena twijfel, leek ongelukkig. Kuyt had ook geel moeten hebben na meerdere kleine overtredingen.
Maar ga niet alleen maar die momenten noemen...
Feit blijft: Feyenoord door naar de achtste finale!

28 oktober 2015 om 22:28

Younes en Kuyt kregen beiden geen geel voor dat 'opstootje', Van Beek krijgt volgens mij gewoon geel omdat hij eerst als een gek aan komt rennen, vervolgens Younes wegtrekt en daarna blijft schreeuwen en trekken.

28 oktober 2015 om 22:35

Hij komt eraan rennen. Maar remt daarna af en gaat tussen beide staan. Trekt en duwt weinig.
V.d Hoorn komt wel als een bezetene aanrennen en deelt een beuk uit. Zelfde doet Gudelj. En V.d Hoorn schopt ook nog eens bal bewust in publiek. Jammerlijk

28 oktober 2015 om 22:42

Klopt, zowel Gudelj als El Ahmadi had al een laatste waarschuwing gekregen en beide kregen geen geel bij de eerst volgende overtreding. De arbitrage was gewoon helemaal niet consequent. Soms in het voordeel van Ajax, soms in het voordeel van Feyenoord. Maar dat er dan zo'n discutabele vrije trap en een overtreding tot een doelpunt leiden vind ik ontzettend jammer. Feyenoord drong de tweede helft een stuk meer aan dan Ajax en oogde sterker, en ik hoopte dan ook gewoon een leuke verlenging te zien waarin de beste partij zou winnen. De overwinning van Feyenoord vind ik nu een gestolen overwinning die ze te danken hebben aan het slechte fluiten van de arbitrage. Jammer, want ik denk dat Feyenoord ook zonder twijfelachtige arbitrage de wedstrijd naar zich toe had kunnen trekken en dan had ik er als Ajacied veel minder problemen mee gehad.

28 oktober 2015 om 22:50

Ja, tuurlijk voelt het daardoor minder, snap het. Maar om dan alle schuld direct bij de scheidsrechter neer te leggen. Ajax had ook bijvoorbeeld nooit in zo'n situatie moeten komen. Dat Elia de bal daar mag aannemen en Tete het duel aan moet gaan. Maar goed, uiteindelijk valt er over en weer dingen te zeggen, veranderen kan het niet meer.

28 oktober 2015 om 22:42

Een vliegende tackle van Elia en een elleboog van Kramer. Kun je wel gaan zeuren dat Ajacieden geel hadden moeten hebben, maar 2 spelers van Feyenoord hadden allang van het veld gemoeten.

28 oktober 2015 om 22:48

Ik zie het niet als elleboog. Veltman wil Kramer bewust blokken (overtreding) en Kramer duwt hem min of meer van hem af. Dat hij daarbij zijn elleboog gebruikt is niet handig, maar niet strafbaar.

Die tackle van Elia was onbesuisd, maar niet dusdanig buitensporig om rood te geven.

29 oktober 2015 om 21:11

Met je elleboog of je bovenarm in het gezicht van een tegenstander drukken is in mijn ogen altijd nog een rode kaart. Of het nou duwen is of slaan, het is en blijft een rode kaart.

Een vliegende tackle van achteren, waarbij totaal niet de intentie is en ook totaal niet mogelijk is om de bal te spelen heeft helemaal niets te maken met onbesuisd, maar met een aanslag op iemand zijn benen.

Echt verdiend kan ik het niet noemen. Daarvoor heeft Feyenoord te weinig gecreëerd. Neemt niet weg dat ik op het gegeven moment wel het idee kreeg dat Feyenoord in de verlenging alsnog van dit Ajax zou winnen. Daarvoor drong Feyenoord op een gegeven moment teveel aan en begon er steeds meer te lukken. Hoe gek het ook klinkt: ik denk dat vooral de Ajaxsupporters zich ernstig zorgen moeten maken. Ik hoorde Frank net beweren dat Ajax zeer goed speelde in de eerste helft en dat het wellicht de beste eerste helft van het seizoen was. Daar ben ik het zeker niet mee eens. Ik vond Ajax verdedigend erg goed staan, maar ze waren in de omschakeling gewoon heel erg pover. Met Fischer in de hoofdrol. Ik verwacht dat dit een harde klap is in Amsterdam en dat Feyenoord binnenkort weer de drie punten zal pakken.

Ik vind het grappig dat de Ajax supporters hier zitten te zeuren over de scheidsrechter. Erg kinderachtig om te stellen dat hij partijdig was terwijl hij Gudelj in de eerste helft spaarde en Younes niet met rood van het veld stuurde.
Dat mensen ook tevreden zijn met de eerste helft van Ajax verbaast me ook enorm. Een beetje om het tikken om het tikken en wanneer ze bij de 16 zijn dan volgt er helemaal niets en kunnen ze niets creeeren. Een verdiende overwinning van Feyenoord in mijn ogen en dat vooral op inzet. Voetballend was het aan beide kanten ontzettend zwak.
Mensen doen net alsof Ajax penalties onthouden zijn. Ajax heeft vandaag puur verloren omdat ze zo ontzettend zwak waren. Net wat zwakker dan Feyenoord.

ja feyenoord, jullie hebben gewonnen maar gezien de wedstrijd hebben jullie gewoon geluk gehad dat het net naar jullie kant overkantelde want qua voetbal was het het helemaal niets, chapeau wees er maar blij mee, tweede helft was niets van beide kanten kwartje is naar jullie kant gevallen. verdiend? nee de eerste helft hebben jullie geluk gehad, maar dat is mijn mening

Eerste helft was Ajax veel beter, wij begonnen erg zenuwachtig aan de wedstrijd. Tweede helft een veel beter Feyenoord gezien, veel agressiever. Ajax tweede helft 0 kansen zegt genoeg. Een verlenging was verdiend geweest eigenlijk. Younes speelde echt erg goed, wat een speler!

Maar erg heerlijk zo in de laatste seconde. De scheids vond ik echt erg slecht voelde de wedstrijd niet aan naar mijn mening.

28 oktober 2015 om 22:42

Veel beter in de eerste helft valt ook wel mee. Ik heb Ajax een stuk of 5-6 ballen zomaar weg zien schieten. Ze hadden wel meer kansen maar dat kwam door Feyenoord die amper druk zette.

28 oktober 2015 om 23:10

Ja Feyenoord begon gewoon erg zenuwachtig. Konden niet eens meer dan twee keer de bal over passen.

Leuke vecht pot gezien. Had me eigenlijk al een beetje verheugd op strafschoppen :P Helaas. Zul je zien dat Feyenoord er de volgende ronde uit vliegt tegen een mindere tegenstander

Als er even wat van de mentaliteit gevraagd wordt laten de amsterdammers het ala minuut afweten. En de fans klagen er dan over dat Ajax zo nietkan voetballen.

Ten koste van alles winnen! Dat is het verschil!

Ik vind je reactie deels waar en deels niet waar. De eerste helft was voor Ajax en de tweede voor Feyenoord. De gelukkigste heeft vandaag gewonnen, want afgedwongen was het zeker niet. Ook moet ik de scheids bekritiseren want hij vloot wel degelijk in het voordeel van Feyenoord. Je doet Feyenoord alleen wel te kort door te zeggen dat ze niets gecreëerd hebben. Ik had graag een spannend verlenging nog gezien maar helaas.. Hopen op een beter resultaat volgend weekend!

Kan iemand de wedstrijd in het klein samenvatten? Heb de wrdstrijd niet gezien maar wel triest dat het in de laatste minuut weer mis gaat.

28 oktober 2015 om 22:46

Saaie wedstrijd waarin Ajax de eerste helft iets beter was en Feyenoord in de tweede helft iets beter. Slordig voetbal, nauwelijks kansen en uiteindelijk Feyenoord op basis van vechtlust gewonnen.

Aan alle Ajacieden:
Wees blij dat het nu na ruim 90 minuten voorbij was. Uiteindelijk was Feyenoord toch wel doorgegaan, want het meest reële scenario (als het doelpunt niet was gevallen) zou zijn geweest dat beide teams na 120 minuten dramatisch voetbal nog niet tot scoren toe hadden gekomen. Dat zou een strafschoppenserie hebben betekend en bij Ajax stond Cillessen in het doel. Dat had het voor Feyenoord(ers) alleen maar mooier gemaakt en voor Ajax(ieden) alleen maar pijnlijker.

Tsja, Ajax had en heeft gewoon scorend vermogen nodig. Nu moet je maar hopen dat el ghazi het een keer op zijn heupen krijgt of dat milik de bal een keer in scoringspositie op z'n goede slof krijgt, en dan wordt t wel wat. Daarnaast heb je sporadisch nog eens een vrije trap van schone of afstandsschot van gudelj. Dan heb je t wel gehad over het algemeen. Bijzonder armetierig als je twee scorende spelers (ghazi en in mindere mate milik) totaal niet kan vervangen.

Eindelijk werd het vasthouden van Tete bestraft. Wat had die vaak zijn handen nodig zeg. Terechte winnaar op basis van de tweede helft

28 oktober 2015 om 22:43

Het was Elia die dat de hele tijd deed...

28 oktober 2015 om 22:45

Dan moet je toch beter kijken. Op een gegeven moment had Tete Elia met twee handen vast en Van Boekel floot nog niet.

Dat Feyenoord wint is dan maar zo, maar dat gedrag van kuyt...
Zeuren om kaarten en vooral de bal niet terug geven na een blessure.
Kramer slaan en schoppen en niet eens geel vandaag!
Laten voetballen prima maar dit kan toch niet de bedoeling zijn.
Pol van Boekel waardeloze scheids en niet voor de eerste keer.

28 oktober 2015 om 22:57

Je hebt helemaal gelijk, als het andersom was geweest dan was de wereld te klein geweest en had van boekel met politie begeleiding naar huis gemoeten.

Dat feyenoord dit viert als of ze de champions league winnen is ook de reden dat ze de laatste jaren te kort schoten in de titelstrijd. Voor hun is het de wedstrijd van het jaar en voor ajax is het wel een belangrijke wedstrijd maar ook 1 van de vele.

Vermakelijke pot voor de neutrale toeschouwer. Beide clubs waren m.i. aan elkaar gewaagd. Matig voetbal gezien, dat wel. Maar betwijfel of beide clubs heel veel beter kunnen. Spanning maakte een hoop goed.

En weer geen Knvb beker voor De Boer als coach van Ajax. Toch opvallend dat het in de knock-out fases uiteindelijk altijd mis gaat. Zowel succes in de Knvb beker als succes in de EL (doelstelling halve finale) schijnt een onmogelijk opgave te zijn voor het Ajax van De Boer.

28 oktober 2015 om 23:05

Bosche Bol, dus? Twee gelijkwaardige ploegen en uiteindelijk trekt Feyenoord aan het langste eind door een ongelukkige goal. Door De Boer 4 keer kampioen van Nederland en ruim 100 miljoen € op de bank.

Voetballend een barslechte wedstrijd, maar de tweede helft heb ik Ajax maar drie keer in de buurt van Vermeer gezien. Op basis van vechtlust gewonnen en afgewogen ook terecht, al was het verschil uiteindelijk minimaal.

Kan trouwens wel genieten van de Ajax vriendjes op dit forum. Subjectiviteit ten top. Eerlijk is eerlijk: Elia en Vilhena konden eraf gaan, maar Younes en Gudelj ook.

Beste mannen op het veld waren toch wel twee Ajaxieden: Tete en Bazoer. Vond zelf Kuyt niet slecht spelen en Elia zorgde ondanks dat Tere hem onder controle had voor enigszins wat dreiging.

Ik hoop dat deze overwinning vooral mentaal een boost geeft aan Feyenoord. De eerste helft werd er bij tijd en wijlen enorm angstig gevoetbald, alsof we bang waren voor een dodelijke counter, wat ook twee keer voorkwam. Was bang dat ze het weer over hunzelf zouden afroepen. Tweede helft eindelijk wat strijd en concentratie. Als je zoals in de tweede helft de volgende klassieker ingaat, gaan we winnen. Ben ik van overtuigd.

Ik ga in ieder geval lekker slapen

Deze wedstrijd had alles veel strijd en passie weinig goed voetbal. Scheidsrechter liet lekker door voetballen, een verademing een scheidsrechter die eens een wedstrijd niet dood fluit. Ook de scheidsrechter maakte foutjes net als alle spelers op het veld. Vermakelijke pot voetbal wasr de gelukkigste heeft gewonnen.

Feyenoord terecht gewonnen, wil niets horen over scheids dit, of het veld dit , of dit of dat. Mocht het echt zo zijn dat ajax beter was laat ze dat volgende week maar waarmaken. Maar vanavond is het feyenoord die terecht heb gewonnen.

28 oktober 2015 om 22:58

Ajax heeft het waar gemaakt vanavond. Voetballend was Ajax sterker, echter toen Feyenoord het over een andere boeg ging gooien, of zoals Kuyt het zegt meer 'opportunisme en emotie', dan wordt het lastig in een volle Kuip zonder uit publiek. De scheidsrechter heeft erg moeite om tegen Feyenoord te fluiten door de druk van het publiek maar andersom gaat het hem dan makkelijk af. Dat zien we al een enige tijd gebeuren, dit jaar al vier penalties gehad geloof ik?

Volgende keer voor de competitie graag Kuiper, dan heb ik er alle vertrouwen in. Ook de scheidsrechters hebben gezien hoe het spel momenteel gespeeld wordt in de Kuip. Persoonlijk vond ik Kuyt die om een tweede gele kaart kwam vragen wel het dieptepunt, al komt de overtreding van Vilhenna op Bazoer wel in de buurt.

Heeeeerlijk! Eindelijk gerechtigheid na de 4 gestolen punten uit de laatste 2 wedstrijden!
Volgende week: Gelijk er bovenop knallen en de 3 punten blijven in Rotterdam.
Hahaha, in blessuretijd een eigen goal....hoe verzin je het...
In 1 woord: Ge-wel-dig!

k zweer je Feyenoord word de hele competitie alleen maar bevoordeeld door die scheidsrechters. Ze willen ze kampioen hebben in Zeist. Voor de rest gewoon mazzel gehad tegen een B-team van Ajax.

Pff die Elia ik had vrieger nog een pet van hem op maar nu niet meer zeg!

Heerlijke overwinning en fantastisch dat er gelijk weer gewezen wordt op de scheids terwijl die in dezen geen aandeel had. Het gros dat trots vertelde de beker niet interessant te vinden heeft nu de grootste waas.

28 oktober 2015 om 23:21

Geen aandeel?
1. Wat vond je van de laatste vrije trap waar de goal uit voortkwam? Terecht of niet?
2. Wat vond je van de actie van Kuyt daarna tegen Veltman? Was dat ernstiger of minder ernstig dan de vrije trap?

De scheids heeft uitstekend gefloten naar mijn mening. Het niet te snel fluiten en trekken van kaarten zorgt er juist voor dat het spel vooruit gaat en niet hele tijd stil loopt. Je zag ook geen theater meer van spelers die zogenaamd rollend van de pijn op de grond lagen omdat ze gewoon weg wisten dat het geen zin had en toch de vrije schop niet mee zouden krijgen.

Als Ajax hier met 0-2 gewonnen had zou elke ajacied zeggen dat van boekel een prima wedstrijd had gefloten. De wil van Feyenoord om te winnen was gewoon vele malen groter.

Vooraf hadden de feyenoord supporters allemaal een grote mond dat ze het wel even gingen klaren mede omdat ajax met een aantal wisselspelers aantrad. Dat je dan in de blessuretijd met een eigen goal moet winnen in een gelijkopgaande wedstrijd. Dat betekend dat feyenoord nog lang niet zo ver is als de supporters denken.

Waarom werd Heitinga niet gebracht in deze klassieker!!! Hij kon als geen ander het heilige vuur aanwakkeren want dat miste ik er werd te veel nagedacht. Heitinga kon mooi dat vuur brengen hij kent de sentimenten en weet hoe hij daarmee om moet gaan!!

Een wedstrijd met twee gezichten, maar Feyenoord wel verdiend gewonnen!

Wat een zaad partij heeft van Boekel gefloten zeg, Vilhena had wel een stuk of 4 keer geel moeten of kunnen krijgen. Bijna elke beslissing was in het voordeel van Feyenoord. Elia had minimaal geel moeten krijgen, Kuyt had een kaart moeten krijgen voor het zeiken op de scheidsrechter en Kramer was weer lekker bezig met zijn elleboog. En dat zijn nog lang niet alle momenten waarop hij het niet best deed.

Maar dat veranderd natuurlijk niks aan hoe Ajax zelf speelt, in de eerste helft letterlijk niks weggegeven en ook in de tweede helft vrij weinig, maar als je in de eerste helft zo slordig met de vele mogelijkheden omspringt, wordt het lastig om die mogelijkheden om te zetten in uitgespeelde kansen.
Ajax maakte de dienst uit in de eerste helft en Feyenoord in de tweede.

Typisch Ajax natuurlijk om een eigen goal te maken in de extra tijd.
Jammer om op op deze manier de ongeslagen reeks tegen Feyenoord in de beker te verpesten.

Wat een absurd mooie/bijzondere sfeer in de Kuip. Daar kan geen club in NL tegenop. Zelden of nooit zo een vreugde explosie meegemaakt.
De wedstrijd was pover, maar de oldskool fans op de tribune maakte alles meer dan goed.
Tete een goede back. Veltman ook goed. Bij Feyenoord was kongolo goed.
Ajax was beter in de 1e helft. In de 2e helft had Feyenoord geen kind aan ajax

29 oktober 2015 om 00:13

Beste,

Ajax was inderdaad de eerste helft beter en feyenoord de tweede helft. Vilhena had in de eerste helft 2x geel kunnen ontvangen... Overtreding op Bazoer en het opstootje... Daarbij komt de tackle van Elia nog eens bij en dat zijn 2 rode kaarten volgens de regels... Wat Veltman doet is niet goed... Kun je geel voor geven... Vd hoorn is ook gewoon geel...Maar bij het opstootje wat kwam bij Younes... Van beek pakte hem bij de nek... Weer rood...natuurlijk heeft pol van Boekel kuipvrees... Dat hebben de meeste scheidsrechters... Maar ga nou niet allemaal zeggen dat feyenoord nou zo goed was de tweede helft... Dat viel ook mee. En nee dat zeg ik niet als Ajax supporter... Op een gegeven moment wist ik niet eens meer dat Elia en Kramer ook meededen... Kuijt deed mee door alleen maar te zeuren op de scheids... En jawel de overtreding op Veltman met de goal... Ik had het liefst gehad?

.strafschoppen..
Dat was terecht geweest...

29 oktober 2015 om 00:17

Dan hadden Van de Hoorn en Younes ook rood moeten krijgen. Van Beek pakte Younes trouwens helemaal niet bij de nek, weet niet wat je aan het drinken was.

Trouwens, Ajax was in de eerste helft ook helemaal niet zo goed hoor. Ik heb ze minimaal 6 keer de bal blindelings naar voren zien schieten (veltman, Gudelj, VD Hoorn, Boer)

29 oktober 2015 om 01:35

Er heerste vandaag eindelijk weer een x de sfeer waar het legioen ooit bekend om is geworden. Die sfeer waardoor ik als klein mannetje Feyenoordsupporter ben geworden. De laatste jaren was de klassieker echt gewoon een saaie wedstrijd geworden vooral omdat er nooit uitsupporters zijn maar vandaag was het echt een keer anders. Ondanks het slechte spel was het van begin tot eind feest.

Nu zie ik wel vaak domme acties van voetballers op het veld (waarom loopt werkelijk iedereen naar zo'n onzinnig opstootje) maar die actie van vd Hoorn was toch wel het toppunt.

Nu zeuren wij als ajacieden op de scheids en moeten we volgens de feyenoorders niet zeuren. Maar als het volgende week omgekeerd gebeurd dan is de wereld te klein. Het zal altijd zo blijven. Voor nu veel succes in de beker en hopen dat de scheids volgende week een onopvallende rol heeft en dat dan de op dat moment sterkste wint.

29 oktober 2015 om 01:17

Zo gaat dat toch altijd. Alsof het andersom niet zo werkt. Je doet nu net of het altijd en alleen de Feyenoordsupporters zijn die bij nadelige beslissingen moord en brand schreeuwen maar bij voordelige beslissingen niet thuis geven. Vandaag zijn jullie een keer aan de beurt om moord en brnad te schreeuwen (al is daar amper een reden voor) maar de volgende x dat het meezit zal je jullie ook niet horen. Wij zijn over het algemeen nog bereid om toe te geven dat we gemazzeld hebben maar dat zal je van jullie kant nooit meemaken. Jullie zouden een eigen doelpunt (zoals vandaag) maar dan in jullie voordeel nog verkopen als een verdiend doelpunt dat tot stand is gekomen doordat de tegenstander onder druk werd gezet en dus eigenlijk door toedoen van het geweldige Ajax tot stand is gekomen en dus niets met geluk heeft te maken.

29 oktober 2015 om 10:03

Als je dit forum volgt dan zie je dat jullie over het algemeen juist niet bereid zijn om het toe te geven. Als voorbeeld ontkent iedereen het laatste geval met de vrije trap of het is een vrije trap en dan moet kuyt ook afgefloten worden. Of als kuyt niet afgefloten wordt is het ook geen vrije trap. Wij ajacieden zeuren ook genoeg op de scheids maar dit is volgens mij 1 van de weinige keren dat onze trainer het ook doet, terwijl koeman en rutte het meerdere keren voor de camera hebben gedaan.

Beter spelen we alleen nog maar slechte wedstrijden tegen Ajax i.p.v. die goede wedstrijden van afgelopen seizoenen waarin we Ajax van het kastje naar de muur stuurde, want we hebben vandaag kunnen zien dat we met minder spel wel een keer de overwinning pakken! Nu was Ajax ook gewoon erg slecht en verdiende nou ook niet echt de overwinning maar wij ook zeer zeker niet. Maar dat maakt de overwinning eigenlijk alleen maar lekkerder. Nu weten zij tenminste ook hoe wij ons gevoeld hebben na de laatste 3/4 klassiekers. Het was vandaag eigenlijk gewoon een wedstrijd die geen winnaar verdiende en dus door penalties beslist zou moeten worden. Dat zou ook het mooiste scenario geweest zijn. Boer staat in het doel bij de bekerwedstrijden maar alsnog is het Cilissen die in actie moet komen bij de beslissende penaltiereeks. Dat zou echt helemaal top geweest zijn al had dat dan wel op papier afgedaan kunnen worden natuurlijk. Maar laten we maar gewoon even genieten van deze overwinning want ik zie het wel gebeuren dat er bij de loting morgen PSV-uit uitrolt. Zou echt typisch Feyenoord zijn als we na een prestatie als vandaag meteen weer een zware tegenstander loten. Waar andere clubs in de volgende ronde nog een amateurclub loten (terwijl die er nog maar 5 inzitten bij de laatste 16), zo loten wij gewoon weer een eredivisieclub en dan nog een uitwedstrijd ook waarschijnlijk. We hebben de laatste 5 seizoenen maar 2x een amateurclub getroffen (van de 12 wedstrijden)! En dan heb ik het nog niet eens over het seizoen 2010/2011 waarin we eerst Az versloegen om vervolgens PSV (uit) te loten en te winnen om vervolgens ook nog Twente te verslaan maar daarna in de finale ten onder gingen in dat (belachelijke) tweeluik tegen Ajax.

Joh, dat puberale geroeptoeter van menigeen hier; kunnen het niet laten om de andere club af te zeiken, sneren uit te delen enzovoorts. Kijk lekker naar je eigen club en gedraag je niet als een idioot. Schaamde me overigens ook kapot om die mensen op de tribune te zien die met het schuim op de kaken daar zichzelf volledig laten gaan.
Over de wedstrijd: Ajax speelde een leuke eerste helft, Feyenoord een leuke tweede. Scheids was volledig de weg kwijt en had geen idee wat hij aan het doen was. Pijnlijk om te zien. De beslissing door deze goal is een anticlimax en had beter verdiend, maar helaas. Feyenoord trekt aan het langste eind, Ajax moet voortborduren op de goede eerste helft.

Wat vond ik jan-arie van der heijden toch een top wedstrijd spelen, nu lekker deze lijn door trekken.

29 oktober 2015 om 10:29

serieus??? ik hou bij elke bal mn hart vast... elke bal is achteruit.
vond hem gisteren een zwakke schakel

29 oktober 2015 om 12:07

ik was absoluut geen fan van hem, ik hield ook altijd mijn hart vast. maar is gister is mij heel erg mee gevallen. ik vond hem sterk en was zelfverzekerd. ik hoop dat ie die lijn door kan trekken

De scheids trad niet consequent op en daardoor werd Ajax benadeeld. Ik ben voor het laten doorgaan van het spel en niet fluiten voor kleine overtredingen, maar dit ging gewoonweg te ver. Het leek net alsof van Boeckel geïntimideerd was door de Kuip en niet durfde op te treden. De winst voor Feyenoord vind ik gezien het wedstrijdverloop niet verdiend.

weet niet waar de meeste naar hebben gekeken dan maar de scheids was wel erg op de hand van Feyenoord wel vaker dit seizoen en Ajax was eerste helft veel beter dan Feyenoord vond Feyenoord 2 de helft iets beter maar Ajax speelde niet eens in sterkste opstelling de gelukkigste heeft gewonnen en ik denk dat Ajax 8 november recht trek en ze Feyenoord gewoon pakken in de sterkste opstelling ook al heeft Feyenoord vandaag gelukkig gewonnen maar ik vind Ajax toch echt betere ploeg hebben

Wat een wedstrijd! Wat betreft het voetbal was het niet geweldig om te zien, maar de sfeer en spanning maakten een hoop goed.

Eerste helft geschrokken van een zwak Feyenoord, Ajax duidelijk de betere. Toch maar eigenlijk 1 goede kans gehad, Vermeer wederom belangrijk.

Tweede helft duidelijk voor Feyenoord, rollen leken wel omgedraaid. Veel druk en Ajax verloor vrijwel elk duel. Op basis van de twee keer 45 minuten was een gelijkspel wellicht meer terecht geweest, maar naar mijn mening was er slechts 1 team wat probeerde te winnen zonder verlenging. Mooi dat die goal dan in de laatste minuut valt. Wat een ontknoping!

Wat betreft de scheids? Prima! Van mij mogen meer duels als deze worden gefloten. Misschien leren de topclubs dan eens dat het er in met name Europa ook zo aan toe gaat. Je krijgt niet voor elke valpartij een vrije trap. Doelpunt is gewoon terecht, zowel Veltman als Kuyt houden vast.

Onder de indruk van zowel Tete als Elia, interessant gevecht was dat. Elia kon aanvallend vrij weinig met Tete voor zich, maar de keren dat Tete wilde opkomen werd hij ook meteen onschadelijk gemaakt.

Motm van Feyenoord: El ahmadi. Weet niet wat het is met deze voetballer, maar hij lijkt wel overal op te duiken. Zowell in aanvallend als verdedigend opzicht een belangrijke schakel voor dit elftal.

Motm van Ajax: Bazoer. Haalt er in de tweede helft alles uit om het fysieke spel van Feyenoord te ontregelen.

Ik zie nu al uit naar de klassieker die binnenkort op het programma staat. Eindelijk weer eens spanning!

Heerlijke wedstrijd die niet kapot is gefloten door de scheids daarvoor een dikke pluim. Aan beide kanten enkele keren geen geel gegeven en het afgedaan met een waarschuwing. Er mag vaker zo gefloten worden in plaats van dat halfzachte eredivisie gefluit.

Ajax had de betere eerste helft maar dankzij een Feyenoord dat in de tweede helft nog geen centimeter wou buigen en wilde winnen hebben ze in mijn optiek terecht verloren.

Statistisch gezien moest het een keer gebeuren dat Feyenoord van Ajax wint. Nou, dat is gebeurt en iedereen als een kind zo blij in Rotterdam en van je hoempapa oladiejee. Feyenoord verstaat de kunst om iets te vieren terwijl er niets gewonnen is (2e plek ??, volgende ronde van de Knvb beker ???) en dat moeten ze vooral blijven doen.

Dan gaan we nu weer over tot de orde van de dag en 8 november gaat het echt ergens over en dan zullen we zien dat Ajax gewoon wint en dan is dit potje weer snel vergeten.

Als Ajax gewonnen had gisteren zou het volgende week een stuk lastiger worden. Nu vertrouw ik erop dat Ajax wakker geschud is en Ajax zal echt niet 2 keer achter elkaar verliezen van Feyenoord. Bovendien start Ajax dan met El Ghazi in de basis en die pakt z'n momentje in de Kuip.

De euforie van Feyenoord is best begrijpelijk, maar het is meer grappig om te zien dan realistisch. Het blijft niet het hele seizoen meezitten en kwalitatief doen ze onder voor PSV en Ajax, 2e plaats is het hoogst haalbare.

Ik heb een heerlijk wedstrijd gezien. Niet een goede wedstrijd, zeker niet. En wat de scheidsrechter betreft, laten we het er op houden dat het Feyenoord dit seizoen niet tegen zit.. Op naar de dubbel.

Eerst even voor diegene die weer de scheids lopen te vervloeken:
Dit is wat er in Europa van je gevraagd wordt en Ajax kan dat bij vlagen niet aan daarom dat ze het ook zo lekker doen in Europa...
Verder als je eerst loop te zeiken dat alles doodgefloten wordt moet je nu niet zeiken als een arbiter een spel een spel laat en voetbal voetbal kortom niet voor elk dingetje zijn fluit laat klinken.

Nou maar over de wedstrijd ( die ik heerlijk vond )
Voor de aftrap is denk ik misschien wel het meest imponerende van allemaal, want wat voor een sfeer was er weer ( ook zonder uitsupporters is er dus sfeer ) een mega groot spandoek en een publiek dat zo'n kabaal maakte dat het zelfs in Engeland te horen was ( voor de mensen die niet zo'n slim zijn dit is natuurlijk bij wijs van spreken ) kortom een sfeervolle Kuip zoals de meeste keren.

1e helft:
Ajax zeker aan de bovenliggende hand met kansen die niet een goede eindpass kende waardoor de doelpuntrijke kansen eigenlijk vrij schaars was, wel was het Fischer die echt wel een doelpunt had moeten maken maar dat na liet misschien door druk concentratieverlies of de schrik waarmee Vermeer ( Die echt fantastisch stond te keepen ) zijn doel uitkwam waardoor hij geen goal/net vond.
Wel moet ik stellen dat Van der Hoorn een uitstekende 1e helft kende en het Kramer onmogelijk maakte hij was weer zo goed als toen bij Utrecht echt die stond een berenpartij te spelen zeker dus de 1e helft, waar door zijn aanwezigheid Feyenoord geen gevaar op een paar minikansjes na kon creëren dat was zeker ook een aandeel van Van der Hoorn ( vele zullen dat alleen weer tegenspreken ).
Ajax verzuimde dus te scoren waar ze dat wel hadden moeten doen.

2e helft:
Feyenoord begon en had direct de overhand te pakken waar Ajax met countervoetbal probeerde te scoren, was Feyenoord de ploeg die echt goed voetbalde en ook een paar goede kansen kreeg waarbij die van Gustafson zeker tussen paal en lat moest ook al was het zijn zwakke been.
Kongolo vond ik ook zeer sterk met een paar briljante opkomacties maakte hij Ajax er toe om keuzes te maken en te schuiven met de verdediging en zo ook tot goede kansen kwam.
Aan die andere kant precies hetzelfde met onze Karsdorp die als hij zo door blijft gaan echt eens een mooie transfer kan gaan maken wat een power en een snelheid lijkt me geen pretje voor Younes die echt zijn benen moest martelen om hem bij te houden ongelooflijk.
Ja en Feyenoord was lekker bezig kreeg het legioen er achter en dan is de Kuip een onneembare vesting waar je de aarde hoort trillen bij elk doelpunt.
Dat ze in de dying seconds nog scoren ja dat maakt het Rotterdamse sprookje compleet dan is er zo'n extase waar zelfs Wembley niet tegen op kan wat een prachtige beelden van een dolblij publiek dat is waar voor mij voetbal om gaat.

En over de scheids het zijn mensen die kunnen fouten maken zoals jij en ik dus als je commentaar hebt zeg ik doe het dan lekker zelf daar fluiten de meeste lukken dat nooit!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren