Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol

Laatste update:

Sander Boschker moet na tien jaar noodgedwongen stoppen als keeperstrainer van FC Twente, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Europese kwalificatie van Twente is daarvoor de reden. Boschker beschikt namelijk niet over de juiste papieren.

"Meer dan tien jaar ben ik met veel plezier keeperstrainer geweest bij Twente", begint de voormalig doelman van Twente op de clubwebsite. "Dat ik na mijn carrière elke dag op het veld heb mogen staan, beschouw ik als een groot voorrecht.”

“Dit seizoen ben ik gestart met de opleiding Goalkeepercoach 3. Dit diploma is voor elke betaald voetbalclub die Europees voetbal speelt een vereiste. Ik heb voor mezelf besloten hier niet mee verder te gaan en dat betekent dat ik stop als keeperstrainer bij FC Twente”, aldus Boschker.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Twente is inmiddels zeker van plaatsing voor Europees voetbal voor volgend seizoen, daar de Tukkers minimaal op de vierde plaats in de Eredivisie zullen eindigen. De huidige derde plaats zou zelfs recht geven op de voorrondes van de Champions League.

Momenteel is Boschker met Twente in gesprek om te zoeken naar een nieuwe rol bij de club. “Daar willen we graag uitkomen, Sander hoort bij FC Twente”, aldus technisch directeur Arnold Bruggink. Wie de opvolger van Boschker wordt als keeperstrainer is nog onduidelijk.

In de talkshow Voetbaltijd wordt door René Wagelaar vermeld dat Boschker in beeld is om als materiaalman verder te gaan bij de club. “Als Boschker dat moet gaan doen, dat is nogal een taak”, wordt gesteld in de talkshow. Wagelaar is analist, was spelersbegeleider en runt in de voetbalwereld zijn eigen bedrijf WSB. De Oldenzaler speelde zelf vroeger in de jeugd bij Twente. De geruchten over een mogelijke rol als materiaalman worden ook door Jeroen Kapteijns gevoed op X.

Boschker speelde zelf 562 wedstrijden als keeper in de hoofdmacht bij Twente. Daarmee staat hij op de tweede plaats met de meeste Eredivisiewedstrijden ooit. Pim Doesburg is daarin de koploper met 571 Eredivisiewedstrijden.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo iemand zou je nou een brevet van vermogen moeten geven. Onzinnige regelgeving voor iemand met 10 jaar ervaring.

30 april 2024 om 16:55

Tja doe je helaas weinig aan. Maar geeft aan de andere kant ook wel aan dat ze er zelf ook niet alles voor over hebben. Bvb een sneijder die de cursus niet wil afmaken en dergelijke. Snap uberhaupt niet dat je de cursus begint als je niet zeker weet of je hem wel af gaat maken.

30 april 2024 om 17:40

De cursus is vrij nieuw. Het is daarbij best belachelijk dat iemand wel in de Eredivisie mag werken, maar de Uefa heeft bepaald dat voor Europese competities er een ander diploma noodzakelijk is.

30 april 2024 om 19:34

Kleine correctie, vanaf komend seizoen moet ook iedere keeperscoach in de eerste en eredivisie dit diploma hebben.

30 april 2024 om 16:55

Ik was net van plan om hetzelfde te typen. Zoals je zegt 10 jaar ervaring als keeperstrainer en daarnaast 562 wedstrijden gespeeld voor Twente. Toch wel gek, vind ik.Wat me wel verbaast, is waarom dit niet eerder dit seizoen een vereiste was, toen Twente in de Europese voorronde speelde tegen Fenerbahce."

30 april 2024 om 17:28

Omdat dit diploma juist veel meer gaat over training geven ipv zelf die training ondergaan. Denk daarbij aan didactiek, opstellen van trainings/ontwikkelings plannen en de gezondheid van specifiek keepers.

Of de cursus inhoudelijk nuttig is weet ik niet maar hij is ook weer niet enorm zwaar. Slechts 120 uur staat er voor waarvan 70 bij de eigen club op het veld en nog eens 14 uur elders op het veld. De rest is dan echt studie.

30 april 2024 om 17:44

Als ik dit lees, is dat maar een kleine moeite. Bijzonder dat iemand die zegt zijn baan zo leuk te vinden dat er niet voor over heeft.

30 april 2024 om 18:16

Ik vind die hele verplichte trainersdioloma's de grootst mogelijke onzin. Waarom? Laat clubs lekker zelf weten wie ze als trainers aanstellen. Als een club ze goed genoeg vind, wie is een bond dan om dat in twijfel te trekken??

30 april 2024 om 20:31

Iemand die 10 jaar ervaring heeft en daarvoor zelf ook het vak voor een aanzienlijk aantal jaren heeft beoefend, zou je toch zeggen dat die wel een pardon zou moeten krijgen

Mrjaa papiertjes zijn in Nederland helaas zoveel meer belangrijker dan wat je daadwerkelijk kunt

30 april 2024 om 20:50

Behalve dat dit dus precies niks met Nederland te maken heeft...

30 april 2024 om 22:12

Is Uefa, dus geen Nederlandse regel.

30 april 2024 om 17:02

Vind het überhaupt bijzonder dat je als bond dit soort regels in het leven roept. Het zou gewoon vrij moeten zijn voor clubs om hun werknemers te kiezen. Beetje hetzelfde als in het normale bedrijfsleven.het zou aan de clubs zelf moeten wezen of zij een papiertje verlangen of niet.

Boschker heeft duidelijk geen zin om een opleiding te volgen. Wat ik zeker kan begrijpen. Alleen al zijn carrière als voetballer. Plus zijn 10 jarig ervaring als keepers trainer zou voldoende moeten wezen. Zo'n papiertje bewijst verder helemaal niets.

30 april 2024 om 17:08

Juvedreef. Als je gelijk trekt met bedrijfsleven dan is een papiertje juist ergens logisch. Vrijwel alle functies die iets met scholing van anderen te maken heeft verreist een bepaald papiertje, of het nou gaat om leerkracht of rij-instructeur

30 april 2024 om 17:12

Dit is overigens niet bepaald door de bond zoals je suggereert, maar door de UEFA. Zitten allerlei regels aan bepaalde opleidingen die je moet hebben gedaan. Om deel te mogen nemen aan de Europese competities heb je dus te dealen met die vereisten. De bond voert het alleen uit.

30 april 2024 om 17:46

Wat ik bedoel te zeggen is dat in het bedrijfsleven niet overal een papiertje een vereiste is. Sommige bedrijven nemen genoegen met werkervaring. Dit is aan elk bedrijf zelf om te kiezen welke werknemers zijn aannemen.

Een Boschker heeft helemaal geen extra papiertje nodig om goed zijn werk te doen. Met zijn staat van dienst zou ervaring ruim voldoende moeten wezen. En heeft hij ook weinig nieuws te leren op zo'n opleiding.

30 april 2024 om 17:49

InkeMontana, ook in het bedrijfsleven kan het voorkomen dat mensen worden weggeplukt bij een ander bedrijf met gigantische salarissen. Niet vanwege hun opleidingen, maar vanwege de daadwerkelijke kwaliteiten.

30 april 2024 om 18:17

Leerkracht is geen bedrijfsleven. En ja, veel bedrijven stellen dat als voorwaarde maar niet omdat zee dat moeten maar omdat zee dat zelf willen. Die keuze zou een bvo ook gewoon moeten hebben.

30 april 2024 om 17:09

Hoezo onzinnig? Als ik een werknemer ben bij een willekeurig bedrijf moet ik toch ook aan bepaalde eisen voldoen? Zelfs vuilnismannen moeten tegenwoordig bepaalde certificaten halen.

Waarom zou een ex-prof daar dan een uitzondering op zijn?

‘Een goed paard maakt nog geen goede ruiter’ is het toch? 😉

30 april 2024 om 17:31

Het vreemde is dat het pas een probleem wordt als je bovenin eindigt. Hij heeft alle papieren voor de Eredivisie, maar voor Europees voetbal moet je sinds kort andere papieren hebben.

30 april 2024 om 19:07

Omdat die prof al 10 jaar ervaring heeft en daarvoor als keeper zelf 500+ wedstrijden heeft gekeept.

30 april 2024 om 18:17

In ons vakgebied hebben we EVC (erkend Valideringcentrum).
Hierbij wordt je getoetst op je kennis en ervaring en kan je hiermee een certificaat krijgen of met een beetje bijleren alsnog zonder het hele leertraject te volgen.
Je zou toch zeggen dat in het voetbal ook zoiets mogelijk zou zijn.
Immers krijgen internationals die iets betekend hebben in het voetbal ook ontheffing van een trainerscursus.

30 april 2024 om 20:29

Typisch Nederlands en eigenlijk Europees toch? Je papiertje is belangrijker dan wat je daadwerkelijk kunt haha.

Gezien Twente vaak 1 van de beste keepers van het seizoen heeft, zal hij vast wel wat goed doen..

Hehe “materiaalman” die toevallig een paar oefeningetjes aan de keepers voordoet?

30 april 2024 om 19:51

Materiaalman die de pionnen goed zet idd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren