Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline

Laatste update:

Vitesse heeft nog slechts een aantal weken om de proflicentie veilig te stellen, zo laat de club weten middels een persbericht. De licentiecommissie heeft laten weten dat op basis van de huidige stand van zaken medio mei over zal worden gegaan tot het intrekken van de licentie.

Vitesse heeft tot medio mei, wanneer de licentiecommissie opnieuw bijeenkomt, de tijd om de zaken op orde te krijgen. Lukt dat niet, dan is het eind mei gebeurd met het betaalde voetbal in Arnhem.

Het voorgenomen besluit van de licentiecommissie tot intrekking van de licentie komt als een verrassing voor Vitesse, daar de club dacht langer de tijd te hebben.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Arnhemmers hielden aanvankelijk rekening met 15 juni, wanneer uiterlijk de begroting ingediend te zijn voor het nieuwe seizoen. Vitesse weet door de fikse puntenstraf van laatst al dat het volgend jaar is veroordeeld tot de Keuken Kampioen Divisie.

Algemeen directeur ad-interim Edwin Reijntjes: “Wij hebben afgelopen vrijdag een verhelderend gesprek gehad in Zeist. De uitdaging is echter wel groter geworden. We moeten voor medio mei een heleboel realiseren."

"Dit betreft onder andere de overdracht van de aandelen naar een onafhankelijke stichting en de daaraan gerelateerde voorwaarden. Daarnaast wil de Licentiecommissie financiële zekerheid hebben bij Vitesse, voor zowel de korte als de lange termijn", aldus Reijntjes.

Reijntjes beseft dat dit een enorme uitdaging is. "Daar hebben we iedereen heel hard bij nodig", laat hij weten. "Paul (van der Kraan, red.) en ik blijven vol vertrouwen. We gaan en moeten de licentie veiligstellen, met elkaar. Wij blijven ervoor gaan, voor geel-zwart!"

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Vitesse supporters sta je toch doodsangsten uit de laatste weken.
Dat moet echt niet leuk meer zijn al die onzekerheden en ellende.

Ben bang dat dit einde verhaal is.Het was al een moeilijke missie, maar dit klinkt als onmogelijk.Eeuwige zonde ga de derby oprecht missen.

30 april 2024 om 19:02

Ik zie het ook niet omgedraaid meer worden. Welke gek gaat hier nou zijn vingers aan branden? Daarvoor zit Vitesse gewoon echt te ver in de shit ben ik bang.

30 april 2024 om 20:30

Voor dit moment is het vervelend voor de supporters maar door het te laten klappen ontstaat er ook een enorme kans voor Vitesse als betaald voetbal daar levensvatbaar is.
Dit was hoe dan ook onhoudbaar.

Het kost wat jaren maar dan kun je wel gewoon weer baas worden in eigen huis. Een club van de supporters worden, een stadion erop nahouden dat de club waardig is. En niet langer “vreemde investeerders” in je eigen huis hebben.

Hoe je het ook wend of keert. Dit had vroeg of laat moeten gebeuren.

30 april 2024 om 20:31

Ik vind het niet eeuwig zonde. Vitesse is verworden tot een luchtkastelenclub, al vele jaren. Dat nu pas de stekker eruit getrokken lijkt te gaan worden mag een wonder heten. De bedrijfsvoering klopt van geen kant en fietst juist andere gelderse clubs in de wielen. Wat brengt een derby behalve eeuwige haat en nijd?
Bovendien is Arnhem niet echt een voetbalstad. Van de supporters moet Vitesse het ook niet hebben. Het stadion is zelden vol te krijgen, ook niet als je doeken over een groot deel van de stoeltjes trekt.

30 april 2024 om 22:00

Je slaat de spijker op zijn kop!👏🏾

30 april 2024 om 22:35

Qua bestuur heb je gelijk, maar hoe kom je er bij dat Arnhem geen voetbalstad is? Nr. 8 aantal toeschouwers van de Eredivisie. 20.000 man mee naar de Bekerfinale. En ondanks de puinhoop zit er nu zo'n 18.000 man.

30 april 2024 om 23:16

Inderdaad grote onzin. Vitesse heeft veel supporters en dat het stadion te groot is, weet iedereen. Maar zitten toch behoorlijk bovenin qua supportersaantallen.

Ja, dit moment zit er al heel lang aan te komen en iedereen weet ook wel hoe dit gaan eindigen. Heel triest, verdrietig voor iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt. Maar dit is haast een onmogelijke missie.

Pfoeh, tijd wordt nu wel echt de grootste vijand. Succes ermee!

Is wel duidelijk dat subtop nooit een stap naar de echte top moet forceren. Je moet altijd meer geld erin pompen dan de top en uiteindelijk verlies je. Soort van,"het huis wint altijd" gedachte. Az, Twente en nu ook Vitesse, allemaal geprobeerd, allemaal daarna verloren. Hopelijk kan Vitesse herstellen uiteindelijk, zoals twente en az dat ook konden.

30 april 2024 om 18:38

Toch ben ik van mening dat als Twente het goed en rustig aan pakt ze gewoon die aansluiting kunnen vinden. De achterban is immens en het stadion zit nagenoeg altijd vol. Stel je breidt dat uit, dan zit het weer altijd vol, daar durf ik op in te zetten. Qua kweekvijver en ligging is de club ook heel gunstig. Het Noorden, en een heel stuk van het Oosten is echt Twente georiënteerd. Bij Arnhem begint vaak pas interesse in andere clubs. Daarnaast kunnen ze ook zo de grens over waar ook enorme mogelijkheden liggen.

Wellicht wil ik het iets te graag, maar een Twente heeft in mijn ogen zoveel meer potentie dan Az, Vitesse of een Utrecht bijvoorbeeld.

30 april 2024 om 19:21

Twente heeft sowieso qua stadion makkelijker de mogelijk uit te breiden in de vorm van 'het stadion af te maken' met een volledige 2de ring. Dat zou het naar 40.000 kunnen gaan.

In dat opzicht heeft PSV een grotere klus als het wil uitbreiden (zelfde als een Feyenoord).

Maarja ik denk dat ze bij Twente ook niet te hard van stapel willen lopen om niet in herhaling en te vallen Maar zeker mooi dat ze gewoon weer meedraaien in de top 5 en komend seizoen in ieder geval Voorronde CL kunnen spelen. Al moeten ze qua team dan ook het een en ander zien te behouden en te versterken.

30 april 2024 om 19:25

Het noorden en een stuk van het oosten is Twente georiënteerd? Het oosten is vooral Twente georiënteerd. Het noorden is veel meer Heerenveen, Cambuur en FC Groningen georiënteerd.

30 april 2024 om 19:27

@Barryballs: dat team versterken zou wel moeten lukken toch? Met Europees voetbal in de achterzak, de flinke miljoenen die daarbij komen kijken en de verkopen van Ugalde(leverde ook 10+ mil op als ik het bij het juiste eind heb) moet er toch wel het een en ander mogelijk zijn. Met Oosting ook een uitstekende trainer. Leuke club hoor met een van de beste stadionsferen van het land.

@Alkmeria: excuus, ik bedoelde: het Oosten en een stuk van het Noorden. Kheb de zooi omgedraaid zie ik nu.

30 april 2024 om 19:28

De stap naar de top 3 is een grote hoor. Wel heeft FC Twente meer directe groeimogelijkheden dan AZ, Vitesse en Utrecht, maar AZ heeft de zaakjes prima voor elkaar.

Ik denk dat het eerst zaak is om alles weer op de rit te krijgen. Omhoog kijken moet je altijd doen, maar het moet zoals 10 jaar geleden niet ten koste gaan van alles. FC Twente en AZ moeten gewoon maximaliseren op ieder vlak en dan kijken hoe groot het verschil nog is met de traditionele top 3. Helemaal bijkomen gaat 'm op korte termijn sowieso niet worden, maar je kunt het ze wel (incidenteel) moeilijk maken.

30 april 2024 om 19:38

Als Twente fan zou ik dat natuurlijk toejuichen, maar zelfs bij het doorzetten van het goede beleid van de afgelopen jaren en het vergroten van het stadion naar 40.000 toeschouwers vinden we de aansluiting niet bij de traditionele top 3. Daarvoor zijn de verschillen veel te groot. We zijn goed bezig en de laatste 2 jaar is het vooral een goed nieuws show qua resultaten maar ook qua financiële ontwikkelingen. Op termijn hebben we de potentie om de vaste nummer 4 van de eredivisie te worden. In Mei is er een belangrijke gemeenteraad vergadering waarin de plannen voor een nieuw trainingscomplex en gewijzigde afspraken over het aflossen van de nog openstaande gelden bij gemeente worden goedgekeurd. Een belangrijke stap voor verdere groei. Voor dit moment lopen we financieel, qua jeugd en scouting en qua accommodaties nog ver achter op AZ. Ik verwacht ook dat we de komende jaren met AZ om plek 4 blijven spelen met hopelijk soms een uitschieter naar boven. Maar structureel aanhaken daar geloof ik niet in. Overigens op spelers salarissen gebied betalen ook Utrecht en NEC meer als Twente dankzij hun suikeroompjes. Overigens 2 clubs die op het moment dat die suikerooms wegvallen acuut in een Vitesse-scenario terecht kunnen komen. Zie ook het deze week uitgekomen rapport van de Han.

Toen Vitesse in de handen van de Russen kwam heb ik hier veel discussie gehad met Vitesse fans die het een hele goede zaak vonden dat de Russen instapten. Hele vervelende discussies ook. Uiteindelijk lijk ik gelijk te krijgen. Desondanks wens ik de supporters sterkte. Ik weet hoe machteloos het voelt om je club in deze situatie te zien. Ik zie het niet meer goed komen en zelfs wanneer nu de licentie behouden wordt dan gebeurd het volgend jaar alsnog vrees ik.

30 april 2024 om 19:38

Sirius: eens. Daarom zeg ik ook, op de lange termijn die aansluiting vinden, daar heeft Twente echt wel de mogelijkheden toe. Niet weer de hand overspelen om koste wat het kost erbij te komen. Een bredere top zou ook voor de ED een goede zaak zijn.

30 april 2024 om 19:46

@Korenaar: als je ziet dat AZ met mindere mogelijkheden en qua ligging in de kielzog van Ajax zo goed de top 3 kan bijbenen moet dat toch op z'n minst te doen zijn voor Twente? Ook mijn clubbie is onderhevig aan flinke ups en downs waarmee ik wil zeggen dat als het beleid en de visie constant is en op de lange termijn dat je met een aantal goede lichtingen en het juiste personeel echt hoge ogen kunt gooien. Het is Twente al eens eerder gelukt om aan te haken, echter gooide grootheidswaanzin en ongeduld roet in het eten. Ik spreek dan ook over een termijn van 10/15/20 jaar waarin je zulke ambities moet plaatsen.

30 april 2024 om 19:54

Ja nu hoor je natuurlijk allemaal betweters! Vind dat de overheid hier ook schuldig aan is. Nu rusland in oorlog is met ukraine moesten ineens alle banden gecut worden! De knvb doet er veeeeeeeeeel te lang over om een begeoting af te keuren, en nu ook de licentiecommissie die ineens eerder de begeoting van vitesse wilt dan van andere clubs. Hier zit een luchtje aan!!!
Trek dan meteen die licentie in, maar doe niet net alsof je Vitesse nog een laatste strohalm geeft terwijl je weet dat ze dit nooit voor elkaar gaan krijgen !!!

30 april 2024 om 20:01

Helemaal mee eens

30 april 2024 om 20:12

@korenaar nec betaald niet veel hoor aan hun spelers, gemiddeld 300 k per jaar dus dat is niet veel. Dan verdienen ze bij Twente en az wel meer

30 april 2024 om 20:13

Go Ahead Eagles en Heracles zijn toch vergelijkbaar met Cambuur en Heerenveen?

30 april 2024 om 20:16

@billyhendriks - Onzin. Oyf zou de geldkraan ook dichtdraaien als dat contract af zou lopen. Die had Vitesse al gewaarschuwd dat Vitesse op eigen benen moest kunnen staan.

30 april 2024 om 23:21

Structureel vraag ik mij echt af of het mogelijk is, het is niet alleen de fans, maar ook historie, aantrekkingskracht van sponsoren en merknaam. Je beleid moet altijd beter zijn (betere scouting, betere transfers) en je inkomsten moeten naar een gelijk niveau voor een aantal jaar, wil je die aansluiting maken. Een paar keer geld erin pompen werkt niet. Gaat echt om de lange adem hebben, en een goede visie. AZ en Twente zijn in dat opzicht echt goed bezig.

30 april 2024 om 23:53

Ik denk dat je mega onderschat hoeveel supporters De Graafschap heeft in het oosten. Die gaan in de achterhoek hand in hand met Twente qua aantallen

30 april 2024 om 18:41

'Het huis wint altijd'. Leuk gevonden.

Ook FC Utrecht past in dat rijtje. Staan er ook niet zo goed voor, toch? Rond 2010 ook dom veel geïnvesteerd in de selectie en nooit aangehaakt.

30 april 2024 om 22:49

Utrecht gaat nooit kapot.

1 mei 2024 om 00:32

@Salerno: Elke club kan te onder gaan, of zwaar in de problemen komen door wanbeleid en het terugtrekken van een externe geldschieter, om wat voor reden dan ook, zoals van Seumeren. Ook Utrecht dus. Stel dat van Seurmeren failliet gaat. Misschien niet zo waarschijnlijk maar alles kan he? Toegegeven, je kunt beter een van Seumeren of Boekhoorn achter je hebben staan dan vage buitenlandse cowboys maartoch.

1 mei 2024 om 07:42

FC Utrecht heeft dit jaar eindelijk weer eens zwarte cijfers weten te schrijven, ook heeft het nu het stadion in eigen handen, dus geen hoge huurkosten meer.
van seumeren vult al tijden geen gaten meer aan, dus wat dat betreft staat utrecht er weer goed voor.
met de verkoop van flamengo zit er weer wat extra geld aan te komen, sud ook voor het jaar daarna zit het alweer goed.
nu alleen zorgen dat je niet in de sportieve problemen komt ala groningen en vitesse en dan zit utrecht er gewoon goed bij

Dit lijkt toch wel einde verhaal voor Vitesse, tenzij er de komende dagen geldschieters opstaan die bereid zijn de club te redden. Ik hoop het voor de supporters.

30 april 2024 om 20:16

Dat gaat niet. Er zijn tientallen miljoenen euro's nodig.

Om gered te worden moet de eigenaar afstand doen van Vitesse, de schuldeisers de schulden kwijtschelden en de stadion eigenaar de stadion huur halveren.

Dat gaat niet gebeuren. Het is over en sluiten.

Ben wel benieuwd of jong Feyenoord nu mee gaat doen in de KKD?

1 mei 2024 om 13:18

Dat is dus niet waar. Vitesse is een procedure gestart en als dat gewonnen wordt verminderd de schuld met 90% en kunnen ze gewoon doorstart maken. Ik geloof ook niet dat de KNVB de licentie gaat afnemen, maar dat ze tempo hoog willen houden. Voor werkelijk niemand is het in belang dat de licentie wordt afgenomen. De schuldeisers hebben er niks aan, want die kunnen fluiten naar hun geld. Gelredome heeft er niks aan, hun vaste bespeler is weg en met een doorstart zal Vitesse vermoedelijk alternatieve opties bedenken, zoals van het klein weer groeien. KNVB heeft er ook niks aan. Weer een BVO dat wegvalt, terwijl het aanzien al afneemt van de KKD. Wie gaat dat lege plekje opvullen? Of wil je jaren met 19 ploegen gaan spelen tot RBC gepromoveerd is? OF ga je nog een belofte ploeg aan toevoegen, terwijl men daar gewoon niet op zit te wachten? Iedereen heeft belang bij een redding van Vitesse.

1 mei 2024 om 14:42

Als Vitesse via de rechtbank 90 procent van haar schulden kwijt raakt dan blijft er nog altijd een miljoenen schuld openstaan bij partijen die je net via de rechter 90 procent van hun vordering hebt afgepakt.

Hoe ga je die resterende tien procent schuld dan betalen? Waar komen die miljoenen euro's dan vandaan?

En waar vind je nieuwe leveranciers? Of denk je dat die bedrijven die in zwaar weer komen omdat Vitesse de rekeningen niet betaald gewoon weer gaan leveren in de toekomst?

Gelredome heeft er niets aan als Vitesse er straks 22 keer per jaar in wil spelen waardoor het Gelredome die dagen bezet is terwijl Vitesse maar de halve huur wil betalen.

Als er een BVO wegvalt, dan geeft dat kansen voor Feyenoord want die willen al jaren toetreden met hun jong elftal tot de KKD.

Ja, dit gaat natuurlijk niet goed aflopen. Uithuilen, helemaal onderaan opnieuw beginnen.

30 april 2024 om 18:40

Dat kan dus niet in Nederland. Je kan namelijk niet promoveren naar de kkd als je amateur ploeg bent...

30 april 2024 om 18:48

@acmilan1892:

Het kan wel. Achilles heeft het gedaan, TOP is teruggepromoveerd en RBC heeft de ambitie om het ook nog te gaan doen. Het gebeurt alleen al jaren niet meer, omdat de topamateurs geen interesse hebben in promotie naar de KKD.

30 april 2024 om 18:51

Als er ploegen zijn die het echt willen en kunnen, dan is het zo geregeld. Echter, met de huidige voorwaarden wil geen club dat. Dat is feitelijk de reden dat er nu geen promotie en degradatie is

30 april 2024 om 19:31

Dat kan absoluut wel, maar bijna alle clubs willen het niet of kunnen het niet. De eisen zijn streng en het kost als amateurploeg veel geld om dat te bewerkstelligen. Het is voor hen simpelweg interessanter om bij de amateurs te blijven vanwege professionele spelerscontracten e.d.

Vitesse echter heeft voor die begrippen een enorme achterban, waardoor het makkelijker is. Dan moet die achterban natuurlijk wel trouw blijven, maar voor een BVO of voormalig BVO is het makkelijker op organisatorisch en financieel vlak.

30 april 2024 om 23:38

Het kan wel maar volgens mij heeft de KNVB de promotie optie vanuit de 2e divisie naar de KKD voor onbepaalde tijd bevroren. Het kan dus zo maar 10 jaar of langer duren voordat zo'n club weer terug is.

Dan moet je al hopen dat er een plekje vrij komt bijvoorbeeld wanneer er een club om valt.

Probleem voor veel kleine clubs onder de KKD is dat op het moment dat je in de KKD komt, ze ineens aan een heleboel licentie voorwaarden moet voldoen en daar hebben de meeste clubs geen zin in en/of geen geld voor.

Wat ik mij afvraag is of Vitesse in de afgelopen pak m beet 10 jaar eens heeft geprobeerd om de boel keihard te saneren en zoveel mogelijk kosten te besparen?
Of is men bij elk vertrek van eigenaar weer steeds naarstig op zoek gegaan naar een andere suikeroom?

30 april 2024 om 18:41

Ze zijn van overname na overname gegaan inplaats van echt te saneren rn structureren. Daar zijn ze nu hard mee bezig wanneer het al te laat is. Zo zie je maar dat het niet altijd een feest is met zulke inversteerders.

30 april 2024 om 18:44

Ja dit laatste is helaas steeds weer gebeurt. Wij als supporters hebben daarin niks in te brengen. Ik wil nu ook niet de medelijden hebben want we hebben mooie tijden meegemaakt. Maar vanaf het moment van de russische invasie had vitesse al stappen moeten maken. Reinders is de 1e die het beestje bij de naam noemt en het wilt aanpakken. Echter is dit misschien te laat nu. Ik hoop het niet en kan ik het ook niet geloven. Ik ga al vanaf mijn 5e elk jaar naar vitesse vanaf Monnikenhuize en dan is het straks allemaal over.. Ik wil dit gewoon niet geloven.

30 april 2024 om 18:48

Vitesse had al veel eerder in moeten grijpen. Ook Oyf wou de geldkraan al dichtdraaien en had Vitesse gewaarschuwd dat de tekorten nog tot het einde van het contract werden aangevuld. Daarna moest Vitesse zelfvoorzienend zijn. Ook Tsjigrinski had al aangegeven dat de tekorten niet eeuwig aangevuld konden blijven worden.

Vitesse zat toen organisatorisch al in de problemen. Het had kapitaal nodig, maar het was enkel relevant om geld te injecteren omdat Chelsea de huurlingen er wou stallen. Het is dus ook niet raar dat de Russen met de waarschuwingen begonnen toen Vitesse niet meer van Chelsea ging huren...

30 april 2024 om 19:00

Die Oyf heeft een schuld van 150 miljoen kwijtgescholden. Was er al een schuld bij Vitesse toen hij aan het roer kwam?

30 april 2024 om 19:35

Het is gewoon een lening van eigenaar op eigenaar via die postbusfirma. Oyf zelf heeft er maar 18 miljoen euro ingepompt exclusief de gekochte aandelen. Jordania en Tsjigrinski hebben het gros van die 155 miljoen euro erin gepompt. Maar goed, die constructie is zo gecompliceerd en verdacht dat de kans zeer klein is dat de heren er zelf een cent in hebben gestopt.

Sterker nog: Het bedrag dat Jordania in Vitesse zou hebben gestopt, is praktisch onmogelijk uit eigen zak gedaan, omdat het vermogen van Jordania helemaal niet toereikend was voor dergelijke investeringen. Ga er dus maar vanuit dat Abramovich erachter zat. Dat is men nog steeds aan het onderzoeken.

De injecties gingen in ieder geval via Cyprus en de Kaaiman-eilanden met als beginbestemming Londen. Tja, dan lijkt het me niet moeilijk.

30 april 2024 om 21:28

Sterkte ACMilan1892, hopelijk komt er toch nog een oplossing!

Dit gaat niet meer goed komen. Ik heb zelf niks met Vitesse. Maar voor de fans is het doodzonde dat de club waarschijnlijk volgend seizoen geen betaald voetbal meer speelt.

1 mei 2024 om 00:41

Niet alleen de supporters maar ook (het gros van of misschien alle) medewerkers. Spelers vinden wel weer anders emplooy. Op een enkeling na zoals van Ginkel, zijn voornamelijk broodvoetballers (zoals bij veel clubs dit het geval is) of gehuurd.

Medio mei? Eind mei? Geen precieze datum of mis ik iets?Waarom niet gewoon 20 mei, dan zitten alle competitie duels erop. Scheelt een hoop onzekerheid en mogelijke aanpassingen.

30 april 2024 om 18:46

Zal denk ik een volgende peildatum zijn voor de Nederlandse BVO's. Volgens mij krijgen clubs per kwartaal een update over de stand van zaken met betrekking tot de financiële huishouding. Maar goed, ik ben hier aan het gissen.

Lang geleden heeft Vitesse zijn ziel verkocht. Nu krijgt het daar de rekening van. Als ze ten onder gaan is het wellicht wel een waarschuwing aan andere clubs die volledige buitenlandse inmenging krijgen. Het doet me denken aan die onzekere situatie bij ADO en die Chinezen destijds. Die hebben toen ook aan de rand van de afgrond gestaan.

Het enige dat momenteel interessant is aan Vitesse is de slechte lening aan die Amerikaan en de hoge huurprijs van Gelredome. Die willen mogelijk andere partijen wel overnemen tegen een woekerrente, moeten ze alleen het vertrouwen hebben dat ze ooit geld gaan terugzien. Triest. Ik zie hier weinig heil in als ik eerlijk ben. Er spelen teveel tegenstrijdige belangen om hier gezond uit te komen.

Tja, op korte termijn kun je de toekomst misschien nog enigszins veiligstellen, maar Vitesse heeft helaas een houdbaarheidsdatum in de KKD. Dan heb je echt een flinke lening nodig, een gemeente die garant staat of een investeerder die van z'n geld af wil. Een garantieplan voor de toekomst lijkt me een onmogelijke opgave.

Ik denk dat bijna iedereen hier wel weet wat je favoriete club met je kan doen. De blijdschap bij een epische overwinning, de nog veel grotere blijdschap bij het winnen van een prijs. De kater na een pijnlijke nederlaag, de nog veel grotere kater na het net mislopen van een prijs, of bij een degradatie. Maar die katers, daar kom je wel weer overheen. Nieuwe rondes, nieuwe kansen. Maar dat je club misschien helemaal verdwijnt, dat het daarna gewoon weg is en er nooit meer nieuwe rondes, nieuwe kansen komen... Ik kan me bijna niet voorstellen hoe kut dat moet zijn.

Ik heb om verschillende redenen nooit overdreven veel sympathiek gehad voor Vitesse, maar als voetbalsupporter vind ik dit echt heel erg voor alle Vitesse-supporters. Dat er nog maar een wonder mag gebeuren. En zo niet: sterkte allemaal...

30 april 2024 om 18:55

Heb precies hetzelfde. Dit gun je ook Vitesse niet. Wel een kans om een flinke jas uit te doen en opnieuw te beginnen. Het liefst nog uit dat vreselijke Gelderdome. Dan maar met de beste jeugd proberen potten te breken, aangevuld met wat ervaren jongens die ook wat meer verdienen dan..

30 april 2024 om 19:38

Technobastard - Het probleem daarmee is dat Vitesse dan uiteindelijk weer een stadion nodig zal hebben en de gemeente zit er vast niet op te wachten om twee stadions in de stad te hebben. Bovendien is het wel duidelijk dat investeerders huiverig zijn om in te stappen. Dat gaat niet ineens veranderen als Vitesse vanuit de amateurs komt in de toekomst.

30 april 2024 om 19:38

Helemaal mee eens. Maar waar wil je heen als je uit gelre dome vertrekt? Wageningse berg? Dat gaat niet gebeuren. Clubs rond om willen niet helpen. Dus t enige wat je kan doen is of op papendal spelen of toch in het gelredome. Maar dan moet de huur heel ver naar beneden en dat gaat de stadion eigenaar niet aan beginnen. Die wilde ze helpen dopr ze over te nemen maar wouden ze niet. Omdat ze toch liever verder wilden met parry. Daarna heeft hij ook gemeld dat hij niks met de huur van het stadion gaat doen.

30 april 2024 om 20:10

Een andere locatie is sowieso niet te doen. Je hebt een achterban van 18.000 man of iets dergelijks. De Wageningse Berg heeft een capaciteit van zo'n 6000. Dat zal bij Papendal eerder veel minder zijn dan meer door de verschillende sporten die daar beoefend kunnen worden.

1 mei 2024 om 00:31

Je hebt helemaal gelijk hoor Sirus, helemaal niet realistisch. Maar toch zou ik het ze gunnen, die strop van het stadion eraf. Een soort Duits model, waarbij de supporters de club terugkopen, er een nieuw en simpele structuur wordt opgezet en er een klein Monnikenhuize 2.0 wordt opgezet voor 10.000 bloedfanatieke supporters..

30 april 2024 om 19:22

Klopt, dit gun je geen enkele supporter. Hoop dat het nog goed komt voor Vitesse en dat iedereen die ze een warm hart toedraagt opgelucht adem kan halen.

Staat een schuld open van 20 miljoen? Dat wel niet zo veel worden dt

30 april 2024 om 19:45

Twente had in 2016 circa 90 miljoen schuld, toen heeft de gemeente geholpen en de licentie commissie ook, want als men de regels volledig hadden gevolgd was de licentie gewoon ingetrokken

30 april 2024 om 19:57

Dank je ! En nu wil/mag niemand Vitesse helpen? Smelss fishie

30 april 2024 om 20:01

De licentiecommissie heeft niet per se geholpen. Wel heeft het mazzel gehad, maar de licentiecommissie heeft FC Twente in het gelijkgesteld met betrekking tot een overeenkomst tussen de KNVB en FC Twente, waarbij de KNVB stelde dat FC Twente zich er niet aan had gehouden; de zogenoemde schoon-schipverklaring. De mazzel was dat de KNVB destijds heeft staan klungelen en dat vervolgens probeerde te verbloemen door feiten te verdraaien. Als de KNVB op dat moment consistent had gehandeld, waren de problemen voor FC Twente wellicht groter geweest.

Verder kun je de kwesties ook nauwelijks vergelijken. Onderaan de streep valt en staat het bij het achterland. FC Twente had zelfs in de slechtste tijden een uitverkocht stadion, de steun van het bedrijfsleven en de gemeente had geld in de club zitten. Bij een faillissement was dat geld in rook opgegaan. Daar zit een gemeente ook niet op te wachten.

Ook kan FC Twente inmiddels al jaren aan de betalingsverplichtingen voldoen en ze betalen ook gewoon rente. Onderaan de streep krijgt de gemeente z'n geld dus terug. Daarnaast was een relatief groot deel van de hulp van de gemeente ook een garantstelling; zover heeft het (gelukkig) nooit hoeven komen.

Even voor de duidelijkheid: Ik ben hier de boel natuurlijk niet aan het goedpraten. Ik som gewoon even de feiten kort op. Wat destijds bij FC Twente gebeurde, is onacceptabel.

Dat Vitesse ongeveer alles de afgelopen 2 jaar verkeerd hebben gedaan hebben we de afgelopen tijd kunnen lezen. Maar welke rol hebben de KNVB en de licentiecommissie hierin gespeeld. Ze hebben Vitesse aan het lijntje gehouden en nooit iets naar buiten gebracht. Dit omdat ze vinden dat ze dit bij de clubs ligt. Als je praat met schimmige mensen zoals parry en met een directie die incapabel was (waarvan er zelfs eentje is aangesteld door parry), waar is dan de wil om clubs echt te helpen. Was dit eerder naar buiten gebracht hadden er al zat mensen ingegrepen en was die luchtfietser allang vertrokken.

30 april 2024 om 19:56

Hoezo aan het lijntje gehouden? De regelgeving is in de tussentijd nooit veranderd en Vitesse was op de hoogte van de regelgeving. Het zegt al genoeg dat de overheid nog steeds aan het onderzoeken is waar het geld vandaan kwam dat in Vitesse is gepompt. Dit op het conto van de KNVB schrijven is dus totale onzin.

Vitesse wist dat men bij een eventuele overname de geldstromen moest verifieren en dat een deal in het water zou vallen als men dat niet kon. De KNVB en de licentiecommissie volgen gewoon de regels op. Ook kan de KNVB er niets aan doen dat Vitesse vervolgens wel doodleuk een wurglening aangaat bij de partij die onder de loep ligt.

30 april 2024 om 20:43

Dat je niet weet waar het geld vandaan komt zou los moeten staan van de licentie. Toen de overname er was had er gekeken moeten worden waar het geld vandaan kwam, niet achteraf daar moeilijk over gaan doen. Alleen omdat ze toen in de maling werden genomen terwijl iedereen wist/vermoeden had dat het abramovic kwam.

Qua lijntje heeft de knvb nooit duidelijkheid geschept over de papieren. Behalve het is niet voldoende, niet zeggende wat precies. Het klopt allemaal wat je zegt over het mismanagement van Vitesse dat staat los van mijn betoog. Alleen als licentiecommissie controlerende taak voor de knvb zou je meer naar buiten moeten brengen dat het met deze club niet goed gaat. Zelfde als dat clubs als fortuna, nec, utrecht het financieel ook niet goed gaat. Als dan een licentie in gevaar komt (hopelijk is dit niet het geval voor 1 van deze clubs), vind ik dat je dit best naar buiten brengen in plaats van alleen naar een directie toe. Hierdoor kan een achterban eerder inspringen voordat het te laat is.

30 april 2024 om 21:34

De KNVB is van de clubs en werkt volgens richtlijnen die door de leden (de clubs) zijn goedgekeurd. Dus Vitesse zou de regels moeten kennen en moeten toepassen. Toen Twente in zwaar weer zat of andere clubs die langs het randje liepen werden dezelfde regels gehanteerd.

Waarom wijzen naar de KNVB. Het is Vitesse zelf die er een puinhoop van heeft gemaakt.

Graag de mening van een Vitesse supporter! Is dit nog te realiseren? In een ander topic gaf een trouwe supporter aan de kansen op 50-50 te schalen, dat was uiteraard voor dit laatste nieuws. Hoe groot is de kans dat men dit weet te realiseren en wat zijn de risico’s die het kunnen gaan belemmeren?

Ik gun geen enkele club een faillissement en/of einde van (prof) bestaan. Dit relatief dichtbij meegemaakt met Veendam, dat was ook eeuwig zonde van een prachtige club met traditie. Ook een goed signaal voor het Nederlands voetbal, al die financiële ellende en krapte bij veel redelijke grote clubs van weleer.

30 april 2024 om 19:22

Vitesse heeft via rechtbank Gelderland een verzoek ingediend inzake de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Deze procedure geeft Vitesse de tijd om een betalingsregeling te treffen met haar schuldeisers. Deze werd, zover ik weet, door de rechtbank goedgekeurd. Door deze deadline van de KNVB wordt dit natuurlijk bemoeilijkt. Vraag mij wel af waarom de gemeente Arnhem niks doet, in de vorm van een lening. Vitesse doet veel voor de Arnhemse gemeenschap (Fitheidsprogramma voor wie dat wil, Kinderafdeling ziekenhuis krijgt regelmatig spelers op bezoek en nog wat meer) Ze hoeven van mij geen geld te investeren, maar help Vitesse met een lening uit deze benarde positie en behoudt de club voor de Stad en de 18.000 fans die naar het stadion gaan en daarnaast ook de vele Arnhemmers die Vitesse via de tv volgen.

30 april 2024 om 19:44

@egel103 - De gemeente en de provincie hebben Vitesse in de afgelopen 30 jaar miljoenen euro's kwijtgescholden. Gemeente Arnhem werd in een wurggreep gehouden door het destijdse bestuur. Het was kwijtschelding of faillissement, dus de gemeente schold bijna 20 miljoen euro kwijt en Vitesse loste slechts 7 miljoen euro af. Toen heeft de gemeente z'n handen er voorgoed vanaf getrokken. De provincie verloor er eerder al geld in en heeft daar ook nooit iets van teruggezien. Tja, dan raak je alle goodwill wel kwijt.

De kans is bovendien klein dat Vitesse aan de betalingsverplichtingen kan voldoen en het heeft ook geen onderpand voor een dermate hoge lening. Het is dus voor de gemeente ook totaal niet interessant om in te stappen. De kans dat ze er nauwelijks iets van terugzien is veel te groot en zonder onderpand is het al snel staatssteun; dat is verboden.

30 april 2024 om 19:49

De gemeente Arnhem heeft Vitesse en het Gelredome al heel vaak uit de problemen geholpen en heeft een aantal jaren geleden aangegeven dat niet meer te doen, omdat ze het wanbeleid bij Vitesse helemaal zat waren. Die steken geen poot uit.

30 april 2024 om 20:47

@sirius De gemeente heeft dat jaren geleden gedaan. Ondertussen heeft Vitesse ook zoveel voor de gemeenschap van Arnhem betekent. Zoek maar eens op Vitesse betrokken. Stichting wat veel goeds doet voor de Arnhemse samenleving. Dat zou de gemeente ook eens mogen meenemen.

30 april 2024 om 21:39

Het is belastinggeld waar je het over hebt. Even los van al het geld dat ze al hebben gehad. Als ze opnieuw miljoenen in Vitesse pompen gaat dat te koste van andere zaken. Mooi dat er 18.000 supporters om de 2 weken naar Vitesse gaan. Maar ik denk dat er een veelvoud van de 18.000 mensen wel een betere bestemming hebben voor dat geld.

Daarnaast lees ik hierboven het argument van staatssteun, dus het is ook niet zomaar mogelijk om het geld erin te stoppen

De knvb denkt niet echt mee , waarom zo ineens zoveel haast. Hebben zelf bijna twee jaar gedaan over een uitspraak, geef Vitesse de kans om alles te regelen voor 15 juni ipv nu ineens medio mei te noemen.
Ruim 17000 supporters worden hiervan de dupe. Forza Vitesse

30 april 2024 om 19:42

Niet lullig bedoelt maar veel haast hebben ze niet zoals vitesse ook niet heeft gehad met saneren en dergelijke maar iedere keer hopen dat er een rijke langs kwam om begrotingen dicht te storten. Vitesse heeft al lang zat de kans gehad maar wilde zelf steed maar overnames. Helaas zie je wat er van komt. Dus alles op de knvb afschuiven is ook makkelijk als de club er zelf jaren weinig aan gedaan heeft. Pas toen echt de licentie op de tocht kwam te staan zijn ze pas echt begonmen dusja

30 april 2024 om 19:48

De kans is groot dat dan gewoon het volgende meetpunt is voor alle Bvo's, dus ook Vitesse.

Nou ik hoop maar op de zoveelste (onterechte?) ontsnapping: begin 2000 voor het eerst, 2010 weer... zou het dan een keer klaar zijn? Hoop het niet. Afgelopen weekend eindelijk weer eens gewonnen maar dit overschaduwt 'm wel weer.

Er zijn clubs failliet verklaard voor tonnen schuld max dus vind dit niet onterecht hoe zuur voor de vitesse supporters dan ook

30 april 2024 om 19:50

Dat zegt niets. Uiteindelijk valt en staat alles met draagvlak. De clubs met die tonnen schuld konden die schulden niet aflossen en waren niet meer levensvatbaar. Die tonnen zouden op den duur waarschijnlijk miljoenen worden binnen het betaalde voetbal.

Zo hebben Feyenoord en FC Twente schulden van tientallen miljoenen gehad, maar die zijn nog springlevend. De laatstgenoemde leeft nog steeds met een schuld, wel grotendeels hypotheek. Waar het om gaat is of je op termijn weer zelfvoorzienend kunt zijn en of er partijen zijn die je te hulp schieten als er dringend hulp nodig is. Bij Vitesse is dat net als bij een RBC of Haarlem destijds niet of nauwelijks nog het geval.

30 april 2024 om 19:55

Twente heeft heel veel geluk gehad dat de gemeente bijsprong, iets wat Arnhem niet wil doen. Vitesse kan wel zelfvoorzienend zijn, alleen moet men nu wel echt saneren en wat hulp krijgen. Vitesse is groot zat qua supporters en club om zelfvoorzienend te zijn. Alleen als je zo in de shit zit heb je daar hulp bij nodig, net als Twente dat had en nog steeds heeft in de vorm van een lening of hypotheek.

30 april 2024 om 20:21

Er zijn nog wat grote verschillen. FC Twente heeft een zeer loyaal bedrijfsleven achter zich die een hart voor de club hebben, ze hebben een eigen stadion die haast structureel uitverkocht is met een recordomzet uit horeca.

Vitesse heeft een peperdure huur, plukt daar nauwelijks vruchten van en hebben geen gemeente die meedenkt. Daarnaast is het bedrijfsleven kennelijk niet hecht genoeg om ook echt iets te doen.

FC Twente is niet enkel gered door de gemeente, maar ook door de vermogende ondernemers, de rest van de achterban en zelfs de bestuurders die er een enorme puinzooi van hebben gemaakt. Het is wel echt een optelsom waarom FC Twente wel bestaat en de situatie bij Vitesse misschien nog veel nijpender is, ondanks een veel lagere schuld.

30 april 2024 om 20:35

Een club als Vitesse heeft natuurlijk wel veel meer potentie om weer rendabel te worden dan clubs als RBC, Haarlem, Veendam en AGOVV (in hun nadagen) hadden.

30 april 2024 om 21:49

Nou ik kan alleen maar voor Veendam spreken. Maar de puinhoop was bij Veendam lang niet zo groot als bij Vitesse. En ja Vitesse is een grotere club nu, dan Veendam ooit was. Maar Veendam had procentueel gezien een veel kleiner tekort dan Vitesse nu heeft.

Sterker nog Veendam ging klappen op 6 ton omdat ze destijds verplicht waren 20 full profs op de loonlijst te hebben. Een jaar later werd die regel afgezwakt en stak de Gemeente miljoenen in het stadion complex voor een studie en sportcampus. Daar had BV Veendam meer dan uitstekend ingepast, was er een extra verdienmodel gecreëerd en hadden ze zicht op continuïteit. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

De schuld is 20 miljoen? Vitesse heeft een Whoa ingediend en toegekend gekregen door de rechtbank. Vitesse maakt nu echt stappen lijkt het. De gemeente Arnhem wil niet helpen, is natuurlijk hun keuze, gaat om gemeenschapsgeld. Wat ik niet begrijp is dat de KNVB en de licentie commissie Vitesse niet de tijd geeft tot 15 juni. De hulp uit die hoek lijkt er totaal niet te zijn. Vitesse is ook gewoon een aardige club met een leuke historie.

De KNVB was voor Twente in 2016 aardig mild met een degradatie. De schuld was toen c.a 90 miljoen. De licentie commissie heeft toen ook gezegd, eigenlijk als we de regels volgen moeten we of een boete geven wat veel te licht is of de licentie intrekken. Dat wouden ze toen niet doen, omdat men vond dat Twente goed bezig was. De gemeente heeft er natuurlijk veel geld ingestopt, iets wat Arnhem niet wil. Maar geef Vitesse dan ook gewoon even een maand extra en wees coulant en help de club indien dat kan .

Voor Vitesse supporters echt triest, en ik hoop dat Vitesse het ook gewoon red. Vitesse heeft gewoon bestaansrecht, maar moet flink saneren. Of je nu wat hebt met de club of niet, dit is doodzonde.

30 april 2024 om 20:24

De reden waarom FC Twente destijds gespaard is, was niet omdat de KNVB mild was. Die hadden de licentie praktisch al ingenomen, maar de licentiecommissie deed anders besluiten aan de hand van afspraken die destijds gemaakt waren tussen de KNVB en FC Twente. De KNVB had simpelweg een blunder begaan. Dat is de reden waarom de beroepscommissie de boel terug-vloot en FC Twente de licentie teruggaf.

Daarnaast: Als je Vitesse de straffen geeft die FC Twente destijds kreeg, is het morgen per direct failliet. Vergeet daarbij ook niet dat Vitesse binnenkort geen bank meer heeft en dat de overheid zich nog aan het buigen is over de geldstromen van de Russen destijds. Het lijkt er toch heel sterk op dat Vitesse praktisch gerund werd door Abramovich, maar via stromannen. Zelfs als de KNVB meedenkt, zijn de donkere wolken nog lang niet weg. Dan blijft nog steeds de vraag of Vitesse aan het KKD-seizoen kan deelnemen of kan afmaken.

30 april 2024 om 21:21

Ik zie weinig zaken dat Vitesse nog bestaansrecht heeft, dat is al gaan afbrokkelen met de louche eigenaren die over de vloer zijn geweest.

Als we opsommen;
- Zelfs zonder puntenaftrek op directe degradatie
- Sportief brengt het te weinig, zowel in het eerste team als vanuit de jeugd
- Jarenlang al in de clinch over het stadion
- Dubieuze geldstromen
- Diverse onderzoeken naar de organisatie

De lijst is lang. Wat mij betreft al falliet door het vergooien van de ziel aan de hoogste bieder. Laatste zetje volgt nu door een incompetent bestuur. De gemeenschap draait allang op voor de club. Je hebt bestaansrecht als je op eigen benen kan staan. Juist dat ontbreekt.

1 mei 2024 om 18:55

Punt 1 heeft niks met bestaansrecht te maken, dan moeten we de KKD maar opdoeken.
Punt 2 Vitesse heeft in het verleden leuke jeugdspelers gehad en gewoon Europees gespeeld, nu gaat het slecht, dat klopt, maar potentie genoeg. Vd Schaaf en bijvoorbeeld een Theo Janssen waren prima voetballers.
Punt 3 , lijkt me logisch met die achterlijke huur prijs en regels. Betalen het meesten van alle clubs, en mogen niet altijd het stadion gebruiken. Volkomen absurd!!
Punt 4 klopt, dat moet niet kunnen, maar heeft niks met bestaansrecht te maken

Punt 5 wat heeft dat met bestaansrecht te maken?

Vitesse kan met een normaal bestuur en een goeie visie prima op eigen benen staan, zeker ook als ze een normale huur prijs gaan betalen. Veelbesturen bij Vitesse hebben het zwaar verneukt, maar Vitesse heeft gewoon bestaansrecht.
Punt

Het enige positieve is als Vitesse Failliet gaat niemand meer geld krijgt!

30 april 2024 om 21:52

Wat ook positief is dat Vitesse niemand meer geld kan aftroggelen. Wordt een bodemloze put gesloten en wordt nog meer gemeenschapsgeld bespaard.

Ik vind dat de Gemeente Vitesse ook financieel moet helpen, je laat deze club toch niet kapot gaan.
Zet er een paar mensen op met verstand van zaken.
Bezuinig waar het nodig is, maar investeer ook.
Dan komt Vitesse er echt wel weer bovenop.
En de Knvb moet ook wat extra tijd geven om orde op zaken te krijgen.

30 april 2024 om 20:22

Haha ja de gemeente en provincie blijft aan de gang, laten ze zelf hun eigen veroorzaakte chaos maar opruimen

30 april 2024 om 22:08

Heb je enig idee hoeveel geld de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland in de club hebben zitten? En nog zijn er hier Vitesse supporters die de vergelijking trekken met de lening en garantstelling vd gemeente Enschede. Om je kapot te schamen

Ondenkbaar dat Vitesse er niet meer zal zijn. Voor veel mensen zal het hun reet roesten. Elke echte supporter en voetballiefhebber zal dit echter voelen mocht dit werkelijkheid worden. Grootheidswaanzin, ego's en pure domheid kosten nu het Nederlandse voetbal mogelijk een grote club en de supporters een deel van hun leven. Wie gaat dit nog oplossen?

Als je even kijkt naar de informatie uit dit artikel dan gaan mijn haren overeind staan. Dan weet je als club zijnde (zeker de directie) dat er een enorm zware tijd aankomt en dan neem voor je voor het gemak ook nog een bepaalde datum aan die niet klopt?

Hoeveel wil je over jezelf afroepen verdorrie? En maar wijzen naar andere. Dit is gewoon onkunde van ongekende hoogte. In dit stadium moet de club zekerheid hebben over alle deadlines die lopen, er mag geen enkele onzekerheid bestaan. Maar nee, lekker aanmodderen. Het sprookjesbos zit tegenwoordig in Arnhem.

Hoe gaan we dit ooit redden?
Er loopt nog een kort geding m.b.t. de aandelenoverdracht. Dat kort geding is pas eind mei. Dan pas kunnen de aandelen worden overgedragen. Hoe kan je dan midden mei alles rond willen hebben :S

1 mei 2024 om 09:54

Simpel, een spoedprocedure aanspannen/-vragen.

Helaas, maar het lijkt toch echt einde oefening voor vitesse, dit gun je geen enkele supporter.
Sterkte iedereen die vitesse een warm hart toedraagt, dit gaat in die 2 weken niet meer goedkomen.

Hoop echt dat Vitesse het redt, en een nieuwe frisse start kan maken in de kk- divisie

Het is ook wel triest dat al die (buitenlandse) investeringen niet echt tot sportief resultaat hebben geleid. 1x de beker is al dat gedoe en de potentiële ondergang van de club niet waard. Maar Vitesse is als club ook veel te klein om een stabiele subtopper te zijn. Die horen hooguit in het rechterrijtje Eredivisie thuis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren