Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benadeeld Ajax verlaat Cyprus met gelijkspel op zak

Laatste update:

Ajax is in de tweede speelronde van de Champions League niet tot een overwinning gekomen. Het team van Frank de Boer speelde dinsdagavond met 1-1 gelijk tegen APOEL Nicosia en heeft reden tot klagen, want de Cyprioten kwamen via een onterechte strafschop langszij. Ajax is nu wel voor het eerst sinds de eeuwwisseling ongeslagen gebleven in de eerste twee Champions League-groepswedstrijden.

/

Kolbeinn Sigthórsson was afgelopen zaterdag tegen NAC Breda (2-5 winst) de grote man bij Ajax door een hattrick voor zijn rekening te nemen. De spits zal aan vertrouwen hebben gewonnen, maar hielp in de eerste tien minuten al twee goede kansen om zeep in het GSP Stadion. Op aangeven van Davy Klaassen schoof de IJslander in kansrijke positie net naast en even later kwam hij een teenlengte te kort om binnen te kunnen glijden. APOEL trok zich in de beginfase terug en liet Ajax het spel maken. Op het moment dat APOEL zich nadrukkelijker liet zien op de vijandelijke helft, sloeg de tegenstander toe.

Lasse Schöne schoot de bal in eerste instantie op doelman Urko Pardo, maar de rebound was wel aan Lucas Andersen besteed: 0-1. De Amsterdammers konden niet lang van die voorsprong genieten, want het arbitrale sextet ging na een half uur in de fout door APOEL een strafschop te geven na een vermeende handsbal van Ricardo van Rhijn. De verdediger had de bal echter met de borst beroerd, maar Gustavo Manduca pakte het cadeautje gretig uit: 1-1. De gelijkmaker gaf APOEL zelfvertrouwen en Cillian Sheridan was dicht bij de 2-1, maar er werd in het restant van de eerste helft niet meer gescoord.

/

APOEL liet ook in de tweede helft zien gevaarlijk te kunnen counteren, want Sheridan kopte na 55 minuten na een goede voorzet van Efstathios Aloneftis rakelings voorlangs. Een fractie eerder was Schöne dicht bij een doelpunt geweest, maar hij schoot na voorbereidend werk van Van Rhijn recht op de doelman. De gasten ontsnapten even later aan een rode kaart toen Jasper Cillessen spits Sheridan neerhaalde; de keeper kreeg slechts geel. Beide partijen speelden wel duidelijk voor de winst en kregen in de laatste twintig minuten opnieuw mogelijkheden.

Cillessen keerde een knal van Mario Sérgio en Sigthórsson stuitte van dichtbij op Pardo. Sigi zorgde een kwartier voor tijd wederom voor dreiging voor het doel van de Cypriotische kampioen: na een voorzet van invaller Ricardo Kishna kopte hij over. In het spannende slotfase kwam Ajax nog tweemaal dicht bij een goal, maar Pardo keerde een vrije trap van Van Rhijn in twee instanties en Thulani Serero schoot in kansrijke positie naast het doel van APOEL. Ajax blijft hierdoor wachten op zijn eerste Champions League-uitzege sinds oktober 2011, toen Dinamo Zagreb met 1-2 werd verslagen.

Een terecht gelijkspel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tegenwoordig zijn we al tevreden met een gelijk spel, ik vond dit erg slecht en vooral weer aan Siggy en Frank. Milik had moeten starten, ook al roepen de meeste (thuisfluiter) kan geen excuus zijn!

Word weer Europa League na de kerst..

30 september 2014 om 22:39

Matige wedstrijd van Siggy idd... Serero miste ook veel scherpte in de eindpass en de afronding. Had minimaal bij Apoel 6 punten gewild. PSG ook gewonnen dus nu wordt het lastiger..

30 september 2014 om 22:40

En Siggy had zo honger tegenover de NOS .. schei uit! weg met hem, slechte Ajax spits aller tijden!!

30 september 2014 om 22:41

Minimaal 6 punten? En maximaal dan?

30 september 2014 om 22:42

Helemaal wanneer je weet dat ajax al 4 jaar geen uitwedstrijd heeft gewonnen in de champions league.

30 september 2014 om 22:42

Als er iemand is die hoger dan een 8 heeft gescoord vandaag is het wel Serero. Die gast speelde een voortreffelijke wedstrijd, alleen jammer dat hij die niet kon bekronen met een doelpunt.


Al met al jammer dat de uitslag niet in het voordeel van Ajax is gevallen.

30 september 2014 om 22:43

Heb geen speler gezien bij beide teams die een 7 of hoger scoorde. Wat een dramapot.

30 september 2014 om 22:43

Behalve de gemiste kans van Serero was hij by far de beste man op het veld. Wat een geweldige aannames heeft hij in huis. Klaasen een goeie tweede. Jammer van die vent met zijn krultang bij de achterlijn die iets zag wat er niet was. Helaas.

30 september 2014 om 22:43

Minimaal 6. Ofwel niet minder. Niks verkeerd aan gappie

30 september 2014 om 22:43

Vond Serero juist wel goed spelen, pakte veel ballen op het middenveld en liep veel gaten goed dicht. Jammer dat hij hem dan niet afmaakt aan het einde van de wedstrijd.

30 september 2014 om 22:44

Ik bedoel dat ik minimaal de wedstrijden tegen Apoel volle mep had gewild. Tegen PSG hadden we al een puntje dus dan kan je in de andere wedstrijden eventueel stunten. Snappie?

30 september 2014 om 22:45

Man doe je Playstation uit.
Serero speelde werkelijk dramatisch. Geeft waardeloze ballen en ziet de ruimtes simpelweg niet.
Verdedigend wel soliede, maar als creatieve middenvelder moet je aanvallend veel meer brengen. Dat hij die kans mist is niet zo een wonder. Zijn schot is gewoon matig.

30 september 2014 om 22:45

Siggy deed wel goed mee in het Ajax-spelletje vandaag, maar hij mist die echte doeltreffendheid die Milik wel heeft. Siggy heeft over het algemeen gewoon veel te veel kansen nodig om een goal te scoren en dat zag je vandaag ook weer. Sterker nog, uit alle kansen die hij heeft gehad, heeft hij niet 1 keer gescoord. Al met al zeer teleurstellend, Ajax had hier gewoon met 3 punten kunnen en misschien wel moeten vertrekken.

30 september 2014 om 22:46

Onzin. Veel balverlies en op dit niveau moet je er op de cruciale momenten staan. Dat is het verschil tussen top en flop. Serero bewijst elk jaar met zijn dramatische statistieken (nauwelijks assists of doelpunten) dat het niks is. Voor de mensen die Siggy nog steeds verdedigen na wat toevalstreffers tegen NAC moet vandaag ook een harde les zijn.

Verder wordt Ajax voor het derde jaar op rij bestolen door de arbitrage, zo kun je nooit eens door komen.

30 september 2014 om 22:54

Ik zie het heel somber in voor Ajax het hoogst haalbare is de 3e plaats wederom. Het wordt nooit wat in de CL als je een speler als Sigi in de spits hebt lopen

30 september 2014 om 22:54

Ho ho je vergeet die argentijn ofzo... in de jaren 90, die er echt helemaal niks van kon haha

30 september 2014 om 23:02

Observatie, je observeert waardeloos.
Serero was bepalend met zijn balverlies ja. Zoveel mogelijkheden heeft hij gewoon verpest. Man van die mensen die dat niet willen zien en constant lopen te slijmen.

30 september 2014 om 23:02

Jezus jongens, wat een gezeik. Het is toch geen schande om 3rde te worden achter PSG en Barca? en dan daarbij, we moeten nog 4 wedstrijden, wonderen zijn de wereld nog niet uit. Schrijf ze niet gelijk af. Het spel was gewoon weer goed. Je wordt genaaid door de scheids anders win je hier met 1-0. Ik zie het totaal niet somber in! het moet toch een keer gebeuren dat je keertje ver is europa komt. Zei het is europa league zei het in de CL.

30 september 2014 om 23:02

Was idd geen penalty.. Scheids wilde ook niet fluiten maar deed dit toch op advies van een assistent

Aan de andere kant mag Cillisen niet mopperen met geel.

Over Cillisen gesproken. Vind het echt een uitstekende keeper maar het doet pijn aan je ogen hoe hij reageert met penalty's. Daar moet hij echt aandacht aan geven

30 september 2014 om 23:04

Haha Serero is gewoon dramatisch man. Elke pass verkeerd waardoor het tempo omlaag gaat en beslissend zijn in de afwerking met een doelpunt of een assist is ook niet aan hem besteed. Hij is gewoon niet goed genoeg en ik er ook geen potentie in. Het wordt tijd voor Andersen in de as van het veld mits Ajax vooruitgang wilt boeken.

30 september 2014 om 23:14

Waarom geluk bij Cillessen? Er werd geen scoringskans ontnomen en je moet je sowieso afvragen of hij hem al raakte.

30 september 2014 om 23:18

Vakkie, helemaal mee eens! Met penalties kan hij net zo goed buiten de goal staan, maar voor de rest een uitstekende keeper. Enige aandachtspuntje.

30 september 2014 om 23:20

Serero was verdedigend goed ja, aanvallend 0,0 toevoegde waarde. Als er iemand goed tussen de linies was, was het Andersen vandaag wel, die samen met Klaassen en van Rhijn een uitstekende wedstrijd speelde. Verder te veel middelmaat, met Boilesen (in verdedigend opzicht), Viergever en Moisander als de minste aan Ajax zijde.

30 september 2014 om 23:27

Ik blijf sigthorsson steunen maar hij mist gewoon de finesse voor de goal. Alles is zo wild en totaal niet geraffineerd. Waarom milik niet eens een reeks de kans geven en die 4 miljoen gewoon afschrijven?

30 september 2014 om 23:33

En Daarom zal Ajax geen 2e worden in de poule. Je zal dit soort uitwedstrijden een keer moeten winnen. Ajax was een klein beetje beter, maar spelers als Serero en Sigtorsson missen de klasse om de wedstrijd te beslissen.

30 september 2014 om 23:37

Als je zulke kansen mist verdien je zeker niet meer dan een 8

30 september 2014 om 23:38

Ivan Gabrich 😂

30 september 2014 om 23:42

Er zijn spelers die het structureel altijd verknallen. Ik noem even 2 namen die vandaag ook weer erg matig waren ; Serero en Boilesen. Matige aanname, matige passes waardoor de bal heel makkelijk werd ingeleverd. Fysiek komen beide heren flink te kort waardoor er veel duels verloren gaan. Ik vond Klaassen wederom weer sterk spelen. Ajax had moeten winnen vanavond ondanks dat de arbitrage weer opzichtig blunderde.

30 september 2014 om 23:54

We hebben het over Serero toch? Ik vond hem dramatisch. Zijn opgelegde kans was typerend voor zijn (voornamelijk aanvallend) spel. Ik geloof dat hij geen een bal die hij vooruit speelde bij de juiste persoon heeft afgeleverd. Af en toe zat hij er goed tussen en hoop je dat hij dan eindelijk een goede voortzetting heeft, maar weer knullig balverlies. Samen met Sigthorsson by far de slechtste. Andersen liet wel af en toe zijn klasse zien. Hij lijkt steeds meer vertrouwen in zichzelf te krijgen en dan laat hij zien war hij kan.

1 oktober 2014 om 02:48

Als , ja Als. Serero de laatste kans erin had geschopt had je anders gepraat. Hij speelde prima. Geen goal helaas.
Druk jij je PS knopjes is uit. Dan win je idd geen CL met Ajax

1 oktober 2014 om 02:59

Alsof ik reken op een goal van serero. Een pass naar de juiste kleur is al te veel gevraagd af en toe. Vandaag was hij gewoon matig klaar. Als hij goed speelt, dan geef ik dat gewoon toe.
Ja hij veroverde af en toe wat ballen, maar diezelfde ballen gaf hij ook heerlijk terug. Zelfs zorgde zijn balverlies voor gevaarlijke counters. Kom op man we hebben het over een CL wedstrijd. Mag de lat dan ietsjes hoger? Goeie dag zeg.

1 oktober 2014 om 03:17

Gabrich

1 oktober 2014 om 07:44

Het is geen schande nee. Maar door het gelijke spel en dit programma kon je zo maar mee doen tot latere speelrondes. Dan had je deze wedstrijd moeten winnen. Het is zeker geen schande om 3e te worden, maar de manier waarop vind ik wel. Kansen als deze krijg je niet meer in zo een groep.

1 oktober 2014 om 09:19

Of jij bent zo een broekie die al het falen van Ajax aan 1 speler ophangt.
Daarnaast heb je verschillende meningen en helaas is die van jou niet perse de enige juiste.
Vind het vervelend dat je mensen met een andere mening meteen moet neerzetten als sukkels of slijmballen.
Maar ik begrijp dat dat waarschijnlijk te maken heeft met je nog enigsins beperkte levenservaring.

1 oktober 2014 om 10:30

Falen nog wel? 1 speler? Ik typ gewoon dat serero slecht heeft gespeeld. Dat is gewoon zo. Verder geef ik hem helemaal niet de schuld. Van wat? Een gelijk spel in CL uitwedstrijd. Slecht zeg....
Het is ook gewoon slijmen als je doet alsof een speler super heeft gespeeld terwijl dat helemaal niet het geval was.

1 oktober 2014 om 10:57

Tenminste iemand met een goede reactie want ik hoor niemand zeggen dat die Andersen geen man voorbij is gekomen aan de zijkant en dat het enige wat die goed heeft gedaan is dat doelpunt maar goed hij is nog jong. Maar serero is een zekerheid alleen jammer dat hij weinig doelpunten maakt hij pakt ballen af en is goed in de combinatie hij laat klaassen beter voetballen ik zou viergever naar achteren schuiven of op de bank maar die moisander erger steeds meer aan hem. maar een 8 had serero gekregen als hij dat doelpunt maakte in de laatste min dus van mij krijgt hij een 7,5

1 oktober 2014 om 19:19

Dat is het uiteraard alleen als je het tegen die speler zelf zou doen.
Anders is het gewoon een ander beeld. En ik mocht wel iets genuanceerder op je reageren. Vi d dat je vaak wel redelijk commentaar hebt.....kijk dat is slijmen..haha

30 september 2014 om 22:39

Ik denk niet dat er iemand tevreden is hoor in Amsterdam.

30 september 2014 om 23:37

Dat zijn ze nooit in Amsterdam

30 september 2014 om 23:57

Slaat nergens op. Als we wonnen was iedereen blij.

1 oktober 2014 om 00:28

Ja als we wonnen maar dat hebben we niet gedaan en mag je niet tevreden zijn als je kijkt naar de kansen die er lagen. Ik ben verder behoorlijk klaar met Sigthorson, het is tijd om milik de kans te geven!

30 september 2014 om 22:42

Ach ga toch weg man. Sigi speelde prima, jammer dat hij die kans dan niet kan afmaken. Eindelijk zie ik goede aannames bij hem die ik bij Milik nog niet heb gezien. Verder zijn ook weinig mensen in Amsterdam hier tevreden mee. Maar van de scheids kun je moeilijk winnen.

30 september 2014 om 22:44

Haha kansen heeft al 3 jaar gehad en gemist.. hoeveel keer mag hij nog bewijzen dan?? Deze nederlaag is echt te verwijten aan de heer Frank de Boer. Ik weet 100procent zeker dat Milik ze wel had gemaakt.

30 september 2014 om 22:44

zijn taak is scoren . Hij is geen benzema die ronaldo en bale om hem heen heeft. hij is gehaald om doelpunten te maken die kans in de tweede minut mag je niet missen ookal stond cilessen daar alsnog moest die erin

30 september 2014 om 22:45

Hij moet potverdorie doelpunten maken, daar betaald Ajax hem voor koekoek!

30 september 2014 om 22:46

Ga weg man! Sigi is een drama! Leuk die bal aannames die na zoveel tijd een x lukken.. maar het gaat er toch egt om dat hij scoort!! Hoe deze man er nog instaat begrijp ik egt niet! Matige wedstrijd weer waar Ajax zich tekort doet! Milik heeft btw qua passes al meer laten zien dan Sigi dus beetje onzin wat je zegt! En moeten we tevreden zijn met zon gast op nr 9? Denk t niet he.. weet niet of jij jupiler nastreeft ofzo?

30 september 2014 om 22:46

Je hebt ook uberhaupt nog weinig van Milik gezien. Hij scoort er 6 en geeft 2 assists, weliswaar tegen amateurs ok maar hij doet alles wat hij kan doen. Het maakt echter geen reet uit, Sigthorsson staat er toch wel in.

30 september 2014 om 22:47

Schandalig die ijslander breed leggen en ajax had gewonnen.

30 september 2014 om 22:48

Laak@ niet alleen tegen JOS beste man, ook tegen Heracles 2 goals en in oefenwedstrijden liet hij zijn klasse zien met 5 goals.

30 september 2014 om 23:07

Ja hij had simpel breed kunnen leggen en we hadden gewonnen. Ongelooflijk slecht dit!

30 september 2014 om 23:59

Kom op zeg. Zijn we eindelijk eens klaar met het verdedigen van Sigthorsson?! Een opgelegde kans van 3 meter afstand missen, sterker nog. Hij schiet hem ook nog eens 2 meter naast! Daarnaast had hij op het eind weer moeten scoren! Leuk dat hij sporadisch een bal weet aan te nemen maar dat kan ik ook... Hij scoort nauwelijks, levert geen assistent af en loopt zelfs zichzelf in de weg.

1 oktober 2014 om 01:59

Jammer dat hij niet weet te scoren uit? Het is verdorie een spits. Tegen een keeper ga je toch ook niet zeggen dat hij prima speelde als hij twee ballen uit zijn handen laat vallen waardoor de tegenstander scoort. Of zeg je dan ook "zijn uittrap kwam wel elke keer aan"? Dit kost je gewoon twee punten, die over een paar maanden heel erg duur kunnen blijken.

Je hoeft niet van de scheids te winnen, hij was namelijk niet met Ajax in duel. Zijn assistent maakt een fout, daar gaat hij als scheidsrechter dan op in, niet meer dan terecht als je het mij vraagt, en Apoel komt op 1-1. Daarna was de wedstrijd nog niet voorbij en had Ajax dus nog kunnen winnen. Dat lieten ze na en dat voelt natuurlijk heel zuur, snap ik heel goed, maar Sightorson was niet goed en de scheidsrechter luistert gewoon naar zijn assistent, klaag dan bij die man ipv de scheidsrechter.

30 september 2014 om 22:42

Wie is we???
Man er had gewoon gewonnen moeten worden. Grote kansen verprutst.
Serero was nog slechter dan Sigi. Ik krijg steeds meer en meer het gevoel dat Serero gewoon mogelijke aanvallen verpest met zijn slechte passing en balletjes terug.
Positief: Andersen, Veltman, Klaassen!!!

30 september 2014 om 22:46

Haha, je maakt een grap. Stop met praten alsjeblieft. Serero was de man van de wedstrijd. Juist de man met risico in, met name, zijn aanname waardoor hij vaak de aanzet gaf tot aanvallen.

30 september 2014 om 22:47

beide hebben grote kansen gemist dus een gelijk spel is wel terecht.

30 september 2014 om 22:48

Wat een kutspits hebben wij toch lopen, gadverdamme!!

30 september 2014 om 22:49

Aub zeg. Serero was slecht.
Hij draait goed weg, maar het vervolg is dan zoals gewoonlijk dramatisch. Hij doet ook niets met de ruimtes die hij heeft.

30 september 2014 om 22:52

@navelpluis Hij speelde de laatste 10 minuten redelijk daarvoor was het niks met niks. Maar jij bent volgens mij al blij als hij een man voorbijgaat? Leuk en aardig als je je man voorbij gaat maar het vervolg bij die jonge is altijd dramatisch.

30 september 2014 om 23:20

@ Jari
Hij gaat nooit een man voorbij. Maar hij is de perfecte man voor het korte werk tussen de linies. Met zijn aannames zorgt hij juist voor het verschil.

1 oktober 2014 om 08:05

Ja leuk, een aanname... Maar dat was dan ook wel het enige dat lukte. Daarna speelde hij 9 van de 10 keer de bal in de voeten van de tegenstander.

30 september 2014 om 22:43

Jij zou ook eens keer iets positiefs zeggen...
Jammer dat we hier niet gewonnen hebben. Erg zwakke wedstrijd van de arbitrage (voor beide ploegen nadelig). Spel van Ajax was echter zeker niet slecht. Alleen Sightorsson zwaar ondermaats

30 september 2014 om 22:46

Ik ben positief, maar als we alleen maar positief blijven bereik je ook niks mee of wel?? Dus jij bent tevreden over Siggy na 3 jaar en nu?? Ik erger me de tiring aan, kinderen van 12 schiet zo bal erin.

Het moet een keer afgelopen zijn met het vertrouwen houden aan deze bananensplit-show van een siggy.

30 september 2014 om 23:00

Ik erger mij keer op keer aan de manier waarop jij schrijft. Noem ik dat telkens op? Nee.

Siggy was sterm aan de bal, passing was redelijk, maar hij mist de verfijning. En dat is klote. Maar wat heeft Milik tot dusver nou voor indruk gemaakt? Hij was goed tegen de nummer laatste en een amateurclub. Zolang hij nog niets tegen een normale club presteert, is mijn enige hoop Zivkovic.

30 september 2014 om 23:14

Juist vd. Vaart! Het moet nu eens afgelopen zijn met die wanvertoningen van sigthorsson! Vandaag mist hij (alweer) zoveel kansen wat gewoon om te janken is op dit niveau. Grootste voorbeeld is nog.de kans op 2-1 die hij mist, maar ook weigert af te geven op schöne (de belangrijkste ajacied vorig en dit jaar).
Ik word gewoon ziek van de standvastigheid van de Boer in het opstellen van siggy...

30 september 2014 om 23:26

Wordt je ook schijtziek van die nutteloze houterige IJslander? Like en deel deze facebookpagina: Weg met Sigthorsson #contractontbinding #houterig #stroef #dry #drogefietsketting-voetbal

30 september 2014 om 23:49

Nee, als je goed leest zie je dat ik me ook erger op Sightorsson. Waar ik me echter ook op erger is dat je alleen de negatieve punten benoemt bij ajax, maar nooit iets positiefs, want dat was er vanavond ook genoeg

1 oktober 2014 om 00:55

@ Daarentegen

Ja maar Milik scoort wel. Dat had siggy zelfs in die wedstrijden niet gedaan, dat kan ik je verzekeren. Milik heeft meer een neusje voor de goal. Moet werken aan zn aanname, maar past denk ik uitstekend bij Ajax. Met hem in de spits gaan we volgens mij weer een topscorer hebben die er zo 20 - 25 maakt.

30 september 2014 om 22:44

Dit wordt weer de wedstrijd waarvan we achteraf zeggen: door deze wedstrijd zijn we niet door in de poule. Elk jaar worden we weer genaaid in de cl

30 september 2014 om 22:47

Misschien een goede spits kopen...

30 september 2014 om 22:51

Groene-rand aub aan Ellocoafca.. geen speld tussen te krijgen!!

Frank zal dat zeggen 'ja we hadden moeten winnen op Cyprus' maar hallo! jij hebt de 11 opgesteld meneertje Frank! potverdorie nog aan toe zeg! met Milik waren we met 3 punten weg gegaan en hoeveel keer mag deze man nog optreden in de basis?!

30 september 2014 om 22:52

die zat op de bank, Milik moet ook zijn kansen krijgen

30 september 2014 om 22:56

De Celtic-uit van dit seizoen inderdaad.

30 september 2014 om 23:04

Man wat ben jij negatieve maar ik vond dit de beste mogelijke opstelling dus wat klaag jij ? Als jij allemaal beter weet wordt dan zelf coach.

1 oktober 2014 om 00:07

Eigenlijk winnen we de wedstrijd vanavond niet omdat siggy er zaterdag 3 heeft ingeschoten.. ;-)

1 oktober 2014 om 00:27

Hoezo genaaid? Natuurlijk hoeft die penalty niet gegeven te worden. Maar als je als Ajax zijnde stelt dat je moet overwinteren hoor je op Cyprus niet eens in de problemen te komen.

Ajax mist 2 100% kansen. Daarnaast had die van Schone er ook wel in gemogen. Zij krijgen ook 2 100% kansen en maken ze niet. Waar verder Cillessen ook niet slecht wegkomt. Niet omdat het een doorgebroken speler of een scorings kans zou zijn. Maar omdat hij een tackle vol op de enkels inzet zonder dat de bal in de buurt is. Als je dit als speler op 't middenveld doet krijg je 9/10 rood.

Treurig dat we als Nederland afgezakt zijn naar een positie waar je tegen een ploeg uit Cyprus 1 punt pakt, terecht teleurgesteld bent, maar ook niet heel veel aanspraak maakt op meer.

Donderdag gaat PSV er ook dik af tegen Moskou, dat kan ik je garanderen.

1 oktober 2014 om 00:56

Als die m niet geeft was het 1-0 voor ajax geworden. Dus ja genaaid!

1 oktober 2014 om 01:38

Knap dat jij dat kan voorspellen, maar er is niemand die weet hoeveel het had geworden zonder die strafschop. Misschien 0-2, maar misschien had Apoel 2 minuten later alsnog gescoord uit een klutsbal. Zoals jij het zegt werkt voetbal niet. Al moet wel gezegd dat een 1-0 altijd beter is dan 1-1, daar niet van.

30 september 2014 om 22:44

Ik ben ver van tevrede na dit. belachelijk hoe er gefloten werd en Ajax haar kansen miste... zucht dit moesten 3 punten zijn gezien het spel

30 september 2014 om 22:44

Mee eens. Ajax heeft dit aan zich zelf te wijten. Er zat echt meer in. Sigi was echt heel slecht deed werkelijk niets goed. ook Sereno speelde niet goed. ik snap niet dat Milik en die er de laatste keer zo goed in kwam hoe heet die? Niet erin stonden.

30 september 2014 om 22:49

Zelfs Met een thuisfluiter hoor je dit soort wedstrijden te winnen met alle respect voor apoel.

30 september 2014 om 22:56

Beetje voorbarig om dat te zeggen. Stug eftal dat als een huis staat en hebben toch de kwartfinale in 2011-2012 behaald.

30 september 2014 om 23:47

Voorbarig niet vriend, wedstrijd is reeds gespeeld!

30 september 2014 om 22:51

Heb is wat meer respect voor Frank, hij heeft ons wel 4 keer achter elkaar kampioen gemaakt. En het was een prima wedstrijd van ajax alleen de kansen moeten er in en de scheids zat tegen zoals elk jaar.

30 september 2014 om 23:02

Hey! Veltman deed ook mee zie ik net op de foto! Heb die man niet een keer gezien. Zelfde geldt voor Moisander. Viergever speelde net als een balletdanseres . Misschien wel slechtste man op het veld. Boilesen ook slecht en veels veela te traag in opbouw. Klaassen denk ik man of the match ondanks die goal van Andersen. Sigi speelde ook als een aap met teveel suiker op. Wat een vreemde acties af en toe. Kisshna en Ghazi waren ook het positiefste vandaag samen met Klaassen.

30 september 2014 om 23:23

Gentleman23 als veltman je niet positief is opgevallen danog moet je toch even langs de opticien, had toch weer genoeg belangrijke ingrepen. Verder vergeet je andersen te benoemen die in mijn ogen een erg goede wedstrijd speelde. Klaassen idd sterke wedstrijd. Kishna viel aardig in en el ghazi kon aardig mee maar niet bijzonder.

30 september 2014 om 23:20

I like je ik volg je, ik deel de updates en al je fotos en videos man! Ik breng sigtorson persoonlijk naar een andere club. Sterker nog IS ER EEN CLUB in nederland die sigi graag erbij wilt. Reageer dan hieronder!!!! Ik breng m voor je geef geld mee. 10miljoen!!!! Wat een prutser, ik ben niet niet van het afvallen van eigen spelers maar hij is *#^#*#*##¥₩¥€%_¥₩ slecht

30 september 2014 om 23:24

Milik heeft alleen gepresteerd tegen een amateurploeg.. Ook hij heeft nog niet de kwaliteiten om Ajax te helpen in de Cl.. Sightorsson is sterker aan de bal waardoor hij nu nog de voorkeur krijgt.. ik denk dat F. de Boer incalculeert dat 'siggi' kansen mist en gokt op ingevingen van Klaassen, Schöne, Andersen, Ghazi en Kishna..

30 september 2014 om 23:27

Wie zegt dat we tevreden zijn? Niemand is tevreden bij Ajax! Ben hier gewoon ziek van. Weer NET niet in die Champions League. Elk jaar zo en elk jaar worden wij genaaid door de Uefa
Voortaan inderdaad Milik voor die falende Ijslander pfff.
Serero had ons ook wel in de laatste minuut op volle buit mogen zetten zeg...

Ongelofelijk jammer, Ajax doet zich hier ontzettend tekort!
Hier had gewonnen moeten worden.

Siggy heeft zijn onkunde wel weer bewezen vandaag zeg.
Na die prachtige aanval in de eerste helft had het al 0-1 moeten staan.
Vervolgens in de tweede helft ofwel beheerst afronden of nog beter breed leggen.

Dat er geen rood getrokken werd was een meevaller.
De penalty voelde als genaaid aan. Al met al toch weer een dramatische avond, alweer.
Dat Siggy de hele wedstrijd mag blijven staan begrijp ik werkelijk geen snars van.

Sorry, ik heb Ajax echt aangemoedigd vandaag maar die 2e ronde CL kun je wederom op je buik schrijven, helaas.

30 september 2014 om 22:48

Met spelers als Sightorson, Viergever en Serero gaat het nooit wat worden...

30 september 2014 om 23:30

De penalty voelde als genaaid? Hij had nooit gegeven mogen worden, de scheidsrechter laat zich beïnvloeden door iemand die er veel slechter boor staat dan hij en maakt vervolgens een verschrikkelijk slechte beslissing.
En je lijkt wel de verslaggever van npo 3, met cillessen die goed weg komt. Ja het was een onhandige actie van cillessen maar er stonden nog zeker een aantal verdedigers waardoor het nooit.uitgelegd had kunnen worden als het ontnemen van een zekere doelkans.

1 oktober 2014 om 01:02

Ja voelde als genaaid.
Die scheids wilde door laten spelen, puur en alleen door zijn assistent legt hij hem op de stip. Hij gaat af op de waarneming van zijn teammaatje. Zo gek is dat toch niet. Los van het feit dat het er absoluut geen was.

Ik weet niet in welke wereld jij leeft maar menig scheids had rood gegeven voor die overtreding.

1 oktober 2014 om 15:19

Ik ben het bijna helemaal met je eens Koempel. Alleen over die rode kaart verschil ik enorm met je van mening! Als menig scheids hier rood voor had gegeven, had menig scheidsrechter het totaal verkeerd ingeschat. Wordt licht geraakt en ook zeker niet het ontnemen van een scoringskans.

Verder op alle punten eens met je.

Okee, na de zoveelste zelfde soort Champions League avond ben ik tot de conclusie gekomen dat Ajax gewoon echt te slecht is om door te bekeren. Ze spelen prima positiespel, zoals altijd, ongeacht de tegenstander, de tegenstander is in principe vrij kansloos. Ajax krijgt ook weer genoeg kansen. Maar als het zo vaak gebeurt is het geen pech of schuld van de scheidsrechter meer. Ajax heeft gewoon zo erbarmelijk weinig kwaliteit om iets te forceren of af te maken, daarin komen ze gewoon jaarlijks tekort. Ze doen het leuk maar het is altijd net te weinig. Sigthorsson weer echt afgrijselijk. Ik vond Boilesen, Andersen en Serero goed spelen, die nemen tenminste initiatief in balbezit en proberen iets te forceren. De allerslechtste man van de avond vond ik toch wel de commentator, wat brengt die man weinig passie in de wedstrijd zeg. Zelfs bij het doelpunt en grote kansen zegt ie bijna niks. Weer een ontzettend frustrerende Champions League avond van Ajax. Maar vanaf nu ga ik gewoon nooit meer iets goeds verwachten, we zijn gewoon net iets te slecht voor de Champions League.

30 september 2014 om 22:42

Nou dit was een sterk staand elftal, waar ook Barcelona moeite mee had. Probeer maar hier door heen te voetballen.

30 september 2014 om 22:50

Ik vond Apoel maar zwak, Ajax was heer en meester maar het ontbrak toch weer aan efficientie voor het goal en lef voorin. Al dat heen en weer getik bleeh.

30 september 2014 om 22:57

Als er 1 wedstrijd is waar dat moest was dat vandaag. Lag bijna geen ruimte op het veld!!!!

30 september 2014 om 23:00

Het moet nooit, je kan toch wat meer risico in je spel leggen? Er waren maar 1 of 2 spelers die soms wat probeerden. Dat is gewoon dom.

30 september 2014 om 23:00

Haha heer en meester? Ajax wel ietsje beter ja..maar ook weer niet zo veel. Doelpunt had net zo makkelijk aan de andere kant kunnen vallen

30 september 2014 om 22:46

Nou als je Boilesen goed vond spelen moet je echt een bril kopen. Wat erger ik me bont en blauw aan die vent, zoveel balverlies weer niet normaal. Hij stoomt af en toe leuk op maar resulteert nooit in iets. Staat vaak te spelen alsof het hem niks interesseerd, bah.

Verder dikke complimenten aan Klaassen en Van Rhijn, waren erg goed vandaag.

30 september 2014 om 22:49

Ja oke inderdaad soms gaat het fout, maar ik hou ervan als een jongen eens een keer wat durft weetje.. Wat moet je nou met Moisander en van Rhijn en al die anderen die gewoon alles breed en terug spelen, zo ga je niet scoren. Boilesen probeert het tenminste en dat kan ik waarderen. Ik vond Klaassen juist niet zo goed persoonlijk.

1 oktober 2014 om 01:43

Van Rhijn is toch wel beter in het gedoseerd opkomen. Maakt vaak goede loopacties in tegenstelling tot Boilesen die gewoon naar voren sprint en dan zo nu en dan eens een voorzet geeft die ook daadwerkelijk bruikbaar is. Grappig dat je zegt dat Van Rhijn niet gaat scoren, aangezien hij in de laatste 2 competitieduels al gescoord heeft haha.

30 september 2014 om 23:00

helemaal eens met je reactie, alleen ik heb me juist dood geërgerd aan boilesen en duarte.. Andersen daarentegen viel me positief op

30 september 2014 om 23:00

serero natuurlijk***

30 september 2014 om 23:33

Over de commentator kan ik het niet meer dan eens zijn, wat een negativiteit zeg. Slechtse man was inderdaad sigthorsson

Waatdeloze wedstrijd, schöne uit vorm en andersen weer niet goed. Viergever een dikke onvoldoende en Boilesen heeft goede rushes maar kan niet verdedigen en doet niks goeds met die rushes. Verder vond ik de sfeer in de wedstrijd echt waardeloos (heksenketel?). Ajax had hier moeten winnen zeker omdat die penalty natuurlijk belachelijk was. Snel vergeten maar dit wordt vechten om plek 3 en niet plek 2.

30 september 2014 om 22:40

Serero komop nou man

30 september 2014 om 22:41

Vechten? Man wat is dat nicosia dramatisch!!!! Nee makkelijk 3e en gewoon voor plek 2 gaan verdomme

30 september 2014 om 22:47

Andersen niet goed?! Hij was een van de beteren vandaag.

30 september 2014 om 22:49

Volgens mij is iedereen hier gek geworden. Ik heb sinds jaren een volwassen Ajax uitstekend zien voetballen tegen een prima tegenstander. Nooit in de duels gekomen, altijd de vrije man gevonden. Een uitblinkende Klaassen en Veltman en een Andersen die blijkbaar ook kan ballen. Enige smet zijn de opnieuw dramatische beslissing van de scheidsrechter en de missers van Sigthorsson. Verder, niets dan lof.

30 september 2014 om 23:06

@ joostfan,

Ajax speelt toch jaarlijks dit soort potten in de Champions League? Tactisch en positiespel is altijd prima verzorgd, ze hebben gewoon te weinig individuele kwaliteit om een wedstrijd een keer te beslissen. Laat Barca of Parijs dit soort positiespel spelen en ze lopen hier met 0-4 weg. Dat is het gewoon, Ajax is te slecht.

30 september 2014 om 23:35

Hernanes ik zou toch eens de wedstrijd barca - appel terugkijken

30 september 2014 om 23:58

Barca won gewoon, Ajax niet, dat is het verschil tussen top en leuk meedoen.

30 september 2014 om 23:13

Andersen was een van de besten op het veld.

Sfeer was inderdaad waardeloos. Avondje NAC was mooier.

30 september 2014 om 23:49

Juist appel ik vond andersen ook erg sterk spelen vanavond! Bracht dynamiek in het spel.

30 september 2014 om 22:48

hij had Cillessen rood moeten geven dus jullie komen gewoon goed weg.

30 september 2014 om 22:51

Nee zeker niet, was niet doorgebroken want moisander liep er nog naast. En de bal ging ver naar de zijkant, dus was zeker geen grote kans, scheids deed dit heel goed

30 september 2014 om 22:55

Waarom had hij precies rood moet krijgen? Hij ontneemt geen scoringskans, hij schopt de bal richting de cornervlag. Dus waar dan wel voor?

30 september 2014 om 22:57

Rood?? Natuurlijk niet! Die ier speelde de bal naar de cornervlag, en vanaf de cornervlag heb je nou niet echt een opgelegde kans om te scoren dacht ik zo.
Was niet al te slim van Cillisen, maar zeker geen rode kaart.

30 september 2014 om 22:59

Dat van Cillissen was geen rood want hij stond niet voor een leeg goal als hij was doorgebroken voor . En en die penalty was geen penalty dus het zat Ajax wel tegen

30 september 2014 om 23:10

hij was wel doorgebroken ook al kwam hij in een hoek terecht.
9 van de 10 keer wordt hier gewoon rood voor gegeven.

30 september 2014 om 23:14

Er was bijna geen contact man. Daarnaast was de bal bij de cornervlag uitgekomen met een speler in het doel.
Hooguit geel.

30 september 2014 om 23:24

@ fransen dat een scheids daar voor rood geeft betekent niet dat het een terechte rode kaart is, speler speelt de bal te ver voor zich uit, dom van cillessen maar geel was de enige juiste kaart

1 oktober 2014 om 01:47

Als een speler iemand neerhaalt terwijl er enkel een doelman nog staat is het een doorgebroken speler, maar als de keeper iemand neerhaalt terwijl er enkel nog een speler staat niet? Sorry hoor, maar die beredenering raakt kant noch wal.

Ik heb de situatie zelf niet gezien dus kan niet oordelen over wel of geen rood, kan alleen zeggen dat het dus geen ene drol uitmaakt of er nog een speler in het doel staat.

Conclusie: in de basis heeft dit Ajax voldoende kwaliteit en potentie. Nu doorselecteren en voor Serero, Viergever en Sigthorsson een betere speler halen en er staat een uitstekend elftal voor de aankomende jaren.

30 september 2014 om 22:41

Serero was man of the matcn man, waar heb jij het over ?

30 september 2014 om 22:48

Nou ik vond hem niet best. Veel bal verlies ook matige passing.

30 september 2014 om 22:51

Serrero verspeelde telkens de bal man. Ipv soms bal verlies was het vaak altijd bal verlies. Ik heb me mateloos zitten te itriteren op serrero. Andersson daar in tegen speelde opzich wel goed. Veel dreiging. Aanvallend was ook boilessen heel goed. Je kon er niet door heen komen het stond als een blok plus je zag de lef niet die ze normaal wel moeten tonen. Dat je door een gigantische blunder van de scheids op 1-1 komt ja dan wordt het moeilijk.

30 september 2014 om 23:00

Als je werkelijk Serero als man of the match hebt kan je je beter af gaan vragen wat je op een voetbalforum doet.

30 september 2014 om 23:08

49 balcontacten, 42 keer succesvol. 3 duels, 3 gewonnnen, 4 tackles, 3 gewonnen. ''vaak altijd balverlies?'' Misschien kan je beter een andere sport gaan volgen.

30 september 2014 om 23:15

Stats lijken goed. Maar hij gaf de bal vaak net niet lekker mee. Net achter de man. Daardoor duurt een aanval langer en sta je alweer tegenover 2 of 3 man.

30 september 2014 om 23:52

Rasit

Hij heeft helemaal gelijk hoor, op ieder vlak komt Serrero tekort. Geen fysiek, geen eindpass, amper assists, amper goals.

1 oktober 2014 om 00:22

@ Navelpluis

Ja, vind je het gek. Elke bal is breed of naar achter. Serero kan geen fatsoenlijke steekbal geven. Hij komt gewoon te kort voor deze rol als middenvelder. Verdedigt fatsoenlijk mee, aanvallend is het gewoon net niet.

Wat zal ik hier nog een paar dagen goed ziek van zijn, de term Lucky Ajax (M. u. v de wedstrijd in de Kuip) wil ik hier niet meer zien. Vanaf de wedstrijd tegen Lyon of Marseille worden we Europees, ieder jaar genaaid op een of andere manier! Toeval.. Nou nee! Videobeelden Blatter.. Nou nee! Erg romantisch he? Frank, heb je het ook gezien? Viergever is niet geschikt op het middenveld, komt daar vreselijk tekort. Moisander, heb hier al vaker geroepen. Ondanks zijn zogenaamde ervaring, maakt hij keer op keer dezelfde fouten. En heeft voor alles stiekeme overtredinkjes nodig. Stel dan maar Denswil op, zeker niet slechter en vertegenwoordigd transferwaarde. Enige lichtpuntje was Andersen heb ik voorheen alleen maar als een ballerina zien rond dwarrelen, maar ik heb vandaag vreselijk genoten van hem. Zou mooi zijn als Frank toch zijn gelijk krijgt. Serrero, was heel ijverig hoor en zal een aardige kerel zijn. Maar zoals vaker, komt hij qua fysiek, geen eindpassing, scoort bijna nooit en creativiteit tekort. Andersen zou ik willen zien op de plek Serrero, zijn natuurlijke positie. Toch wel genoten van de genialiteit van Schone, en Boilesen speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe. Veltman was ik nooit echt fan van, maar moet toegeven dat hij erg sterk bezig is. Siggy heeft hard gewerkt, maar kwam vandaag tekort al moet ik daar bijzeggen dat hij geen enkele bruikbare bal kreeg, en dat ik betwijfel of Milik het beter had gedaan zonder aanvoer. Al had Siggy die twee kansen wel moeten verzilveren. Tot slot nog wel grappig, dat die geweldige scheidsrechter zijn fout goedmaakte door Cillissen geen rood te geven. Cillissen prima gekeept, alleen nog oefenen op die penalties want hij kan net zo goed naast de goal staan. Al was de penalty wel top ingeschoten. Voor Van Rhijn wil ik een lans breken tot slot, die heeft terecht bakken stront over zich gehad. Maar wat heeft hij zich ijzersterk teruggevochten, en beschikt over een uitstekende vrije trap met Schone. Nu de wonden likken..

30 september 2014 om 23:24

Sigthorsson geen enkele bruikbare bal? Hij schiet nondeju voor open doel weer langs! Die gast krijgt wekelijks prima ballen voor. Hij werkt hard en wint nog eens een duel, maar is zeker niet waar Ajax naar moet streven. Hopelijk staat daar volgend jaar een betere spits.

30 september 2014 om 23:57

Polop

Het is duidelijk dat we voor volgend seizoen een topspits nodig heeft, eigenlijk hoop ik dat Zivkovic er volgend jaar klaar voor is.

1 oktober 2014 om 01:51

Geen bruikbare ballen maar wel 2 kansen moeten scoren?

Dan heeft hij
A) Toch wel 2 (zeer) bruikbare ballen gehad
B) Geen bruikbare ballen gehad en dus ook niet 2x kunnen scoren

Erg erg erg slechte scheidsrechter, onterechte penalty en Ajax speelde niet overtuigend genoeg. Zo zonde, Ajax had hier 3 punten moeten halen.

Ajax moet eens wat lef tonen en naar voren spelen in plaats van elke keer breed te leggen of terug naar de keeper. Je zag vaak ruimte op het middenveld en die werd niet benut. Ook Klaassen die zich niet vrij speelt of aan biedt, stond vaak tussen te veel spelers in. En Sigthorsson, tja...

De Boer had Viergever ook moeten wisselen, had te veel moeite met het spel en liep achter de feiten aan. Nu PSG van Barca wint gaat het erg moeilijk worden voor Ajax om tweede te worden. En Cillessen, wat een domme fouten maakt hij.

30 september 2014 om 22:47

Onterecht? Omdat de commentator het zei? Terechte penalty juist pergect gezien van die man achter het doel van rhijn raakt zeer zeker met zijn arm de bal aan (kijk maar naar de herhaling) toch vind ik het jammer dat iedereen het nu op de scheids gooit als je ziet dat ajax maar een paar goed uitgespeelde kansen had vanavond dan mag je je gaan schamen als ajax zijnde.

30 september 2014 om 22:49

inderdaad gewoon een terechte penalty.
en een jankstuk van de journalist die dit schreef.

30 september 2014 om 22:56

De man achter de goal kan nooit geconstateerd hebben dat het hands was omdat bij het duel om de bal zowel Van Rhijn als de Cypriotische aanvaller met hun rug naar de lijnrechter staan! De enige die in de juiste positie was om te beoordelen was de scheids zelf... Daarom is het ook zo zuur... Tijd voor videorefs!

30 september 2014 om 23:01

Ken je die regel al van natuurlijke regel? Bij de scheidsrechterscursus heb je deze als voorbeeld en dan is het geen penalty. Even korte uitleg, Ten eerste controleerd hij de bal niet en is het een natuurlijke beweging dat hij half hangend in de lucht met zijn arm beweegt. De hand gaat niet bewust na de bal, omdat de bal van zijn borst / kin afglijd. Je kunt uit de beelden zelfs zien, dat hij zijn arm ligt beweegt, maar dat is een natuurlijke beweging als je net de bal op je borst kin krijgt. Ik daag je bij deze uit, als je bal van pak hem beet 60 a 70 km per uur tegen je borst kin krijgt en jij je arm strak houd, dat gaat je namelijk niet lukken. Maar als je het lukt, zend mij dan het filmpje even oke?

30 september 2014 om 23:03

Met een video ref had je als ajax zijnde met 10 man een wedstrijd gespeeld en met boer op doel...

30 september 2014 om 23:15

Ajax zijnde/ als Ajax*

Voor de rest heb ik geen idee wat je bedoeld. Je bedoelt dat Cillessen geel had moeten hebben voor aanmerkingen op de scheids, of tijdrekken? Anders kan ik me niet bedenken waarvoor hij een tweede gele kaart zou moeten krijgen.

30 september 2014 om 23:43

Ja onterech!!t Rombomcu watte??

Van rijn beinvloede het spel absoluut niet, ook al toucheerd ie m zo ongelooglijk licht. Daarnaast raakt de man die hem voorbij probeerde te spelen zelf ook eerst de bal aan met zijn arm waardoor die tegen van rijn komt. Ongelooflijk dat de scheids uiteindelijk toch besluit een penal te geven.. De man achter de goal kon de situatie nooit goed inschatten. Echt een aanfluiting van de Uefa.

Deze penal had nooit gegeven mogen worden. Zelfs een kind van 4 begrijpt dat!

3 jaar geleden 2 doelpunten onterecht afgekeurd in de beslissende wedstrijd. Daardoor niet door als 2e in de puole
Vorig jaar een onterechte penal in de laatste minuut en ook de enige ervaren verdediger doormidden geschopt. Beiden door die ellendige balotelli. Kost je weer het overwineteren in de CL.
En nu dit..

Misschien kan ajax zich maar beter op de competitie gaan richten. Daar hebben eventuele fouten van scheidsrechters een minder grote invloed op het eindresultaat (6 westrijden tegenover 34) en is de tegenstand minder groot (barca en Psg)

AL met al toch jammer want Ajax zet hier nederland toch maar weer mooi op de kaart. Sterk positie spel. Ondanks de karige selectie hadden ze gewoon 4 punten moeten hebben.

Iemand adres vd scheids? ;-)

30 september 2014 om 23:45

@ rombomcu.... watte?

Ga toch ergens anders lopen trollen, . De bal ging vd goal af, en moisander stond er nog acther.. als je t dan nog niet snapt, kan je misschien gaan soliciteren bij de Uefa.. Die zoeken altijd mensen met een 'scherp' oog

30 september 2014 om 23:46

Nee hoor, dan had Apoel nooit die counterkans gehad omdat wij dan hadden kunnen leunen en niet hoeven aanvallen waardoor er veel ruimte achterin ontstond.

We zijn genaaid en worden altijd genaaid in de CL.

30 september 2014 om 23:47

Niet liegen he, was geen pingel 100%

1 oktober 2014 om 02:06

Op de kaart gezet? 1-1 tegen een nietszeggend ploegje uit een nietszeggende competitie uit een land dat 0,1% voor voetbal leeft... nou inderdaad ajax heeft zich flink op de kaart gezet nu volgens mij doet messi het al in de broek zo gespannen is hij.

1 oktober 2014 om 09:32

Och gossie krijg je thuis weer niet genoeg aandacht?
Moet je maar weer eventjes de Ajaxfans provoceren?
Overal waar ik jouw puberale reacties lees ben je bijna alleen maar aan het provoceren tenzij het over jouw favoriete clubje gaat. Beetje jammer.
Terechte penalty? Weleens van Hans Anders gehoord?

30 september 2014 om 22:47

Je kunt de penal gewoon geven hoor, was van de borst op de hand, maar zou hem zelf ook niet geven. Aan de andere kant had de scheids ook rood kunnen geven aan de keeper. Jammer dat ajax geen drie punten heeft meegenomen. Maar Apoel heeft ook enorme kansen gekregen.

30 september 2014 om 22:56

Hij viel ongelukkig op zijn hand,ik had m ook niet gegeven,maar daarin tegen had ik wel rood gegeven aan Keeper. Zonde voor de Europese ranglijst,al is 2 punten uit 2 best goed voorlopig,nu nog een punt in de arena en 3e plek moet op zijn minst haalbaar zijn.

30 september 2014 om 23:05

Ajax zal de thuiswedstrijden tegen APOEL en Barcelona MOETEN winnen om te overwinteren en wellicht moet er ook nog een punt gepakt worden in Parijs of in Camp Nou.. Nee, dit wordt weer EL en dit is hetzelfde als Celtic uit / Milan thuis/uit van vorig seizoen.

30 september 2014 om 23:46

als die penal niet was gegeven had apoel 0 kansen gekregen. De hulp vd scheids gaf ze power

Heeft PSG misschien centjes aan de Uefa gegeven? Na de 1-1 leek het alsof de scheidsrechter het gelijk probeerde te houden.

30 september 2014 om 22:52

De eigenaar van PSG is een rijke olie arabier. Dus die kan gemakkelijk geld geven aan de uefa en alle andere betrokken criminelen.

30 september 2014 om 23:20

Kan Ajax ook

30 september 2014 om 23:48

Ja maar bij ajax zitten geen olie-schurken.. Is toch wel wat ander volk

1 oktober 2014 om 07:45

@ Noelson

Klopt inderdaad, het viel mij ook op dat bij de 100% kansen van Sigi en Serero de scheids al zijn fluitje in zijn mond had. Mocht het een goal worden, kon die snel nog even affluiten. Echt absurd hoe zo'n man aangesteld mag worden voor zo'n belangrijke wedstrijd!!

Een discutabele penaltie (bal raakt arm, maar V Rhijn kon hier niets aan doen, een discutabele gele kaart voor Cilissen (geen doorgebroken spelers, wel een harde overtreding) en verder geen noemswaardige momenten in het nadeel van een van de ploegen.

Misschien ligt het in deze wel aan Ajax dat het zelf 2x een 100% kans mist. Apoel mist ook een aantal levensgrote kansen, uiteindelijk is 1-1 een realistische uitslag. Natuurlijk valt dit tegen met het oog op overwinteren in de CL/ EL, maar onverdiend was het gelijkspel zeker niet.

1 oktober 2014 om 08:41

Geen doorgebrokeb speler is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt. Als een verdediger deze overtreding maakt met de keeper nog achter hem is het rood voor doorgebroken speler. Nu is het andersom dus ook doorgebroken.

Jammer speelde beter en belachelijke pingelk tegen en mensen kom niet met rood cillissen, want dat was het niet. Ten eerste trekt hij zijn benen in en ten 2e is de bal te ver na de hoek.

30 september 2014 om 22:50

het was een doorgebroken speler dus rood.
9 van de 10 keer wordt hier ook rood voor gegeven.

30 september 2014 om 22:55

Liep nog een verdediger achter. En het was geen doelkans.

30 september 2014 om 23:03

Ja leuk dat er een verdediger achter liep maar het doel zou helemaal leeg zijn..9 van de 10 keer gaat zon bal erin, of de verdediger moet hem met de hand eruit halen

30 september 2014 om 23:13

het was geen 100 % doelkans maar wel een grote kans en ook daar wordt meestal rood voor gegeven.
Zoals gbobo ook al aangeeft was het doel leeg en misschien gaat hij er niet 9 van de keer in maar dan toch el 5 van de 10 keer dus een rode kaart waard.

30 september 2014 om 23:25

Die bal zou hij een stukje voor de lijn hebben gehad. Geen 100% doelkans, dus geel, meer dan terecht rood niet.

Terechte uitslag, jammer dat Ajax zo genaait werd, had het wel willen zien als het 0-1 bleef bij rust. Klaassen heel goed en Andersen ook wel goed maar die moet echt het krachthonk in. Gele kaart voor Cillessen vond ik terecht. En die Sigthorson kan toch echt niet, sjonge jonge wat een waardeloze spits.

Penalty was discutabel, maar hij raakte hem wel heel licht. Verder vond ik ajax best aardig spelen, maar de voorzetteb kwamen nooit aan. Moet toch een beter wapen worden met siggy voorin

30 september 2014 om 22:45

Hij raakte hem niet, want de bal ging loodrecht naar beneden, dus niemand kan beweren dat ie hem raakte. Gewoon een naai moment zoals elk jaar

30 september 2014 om 22:48

Hij raakte hem wel. Baan van de bal veranderde ligt

30 september 2014 om 22:51

Fey bril afzetten. Hoop dat jullie ook zo genaaid worden elke week dit seizoen, kijken hoe terecht het is allemaal

30 september 2014 om 22:52

zet je eierdopje af Calimero.
was gewoon een terechte penalty al zal van rijn dat natuurlijk nooit toegeven.

30 september 2014 om 22:52

Hij raakte hem wel, maar onbewust en kon die niks aan doen. Of die bal veranderde van richting, doet er dan niet toe. Het is zoals Jouri Mulder zei een natuurlijke beweging

30 september 2014 om 22:53

Fransen, dit was geen penalty, ken de regels eens. Het is een natuurlijke beweging en dan kan hij die bal wel raken met zijn hand, maar dan is het nooit een penalty.

30 september 2014 om 23:15

als hij hem raakt kan hij hem dus geven.
misschien geen 100 % penalty maar hij kan hem geven net zoals hij rood had kunnen geven voor Cillessen.

30 september 2014 om 23:55

Lees ff #175 van mij en ik maak je een tientje over als je het lukt, bij deze!!!

wanneer gaat Mark Overmars eens geld uitgeven? Klaasen, Siggy, Andersen, Viergever, Moisander, Boilesen komen allemaal niveau tekort voor de cl. Echt een schande dat een nlse club hier niet wint. Ongelofelijk wat een kansen ze nodig hebben zeg, en dan nog geen doelpunt scoren

30 september 2014 om 22:55

Niet! Heb je het financiele jaarverslag gezien? Dan weet je waarom niet, we hebben een operationeel resultaat van 8 miljoen met CL, zonder CL is dat verlies met EL is dat ongeveer quite. Kortom ajax kan zich dit niet veroorloven en moet het op een andere manier doen, beter opleiden en ontwikkelen van spelers als Cillessen/duarte/van der Hoorn (de laatste twee moeten het nog waarmaken).

Ajax was beter en had gewoon de kansen af moeten maken.

1 oktober 2014 om 00:03

whaha duarte en van den hoorn zullen het nooit waar maken.

die zijn, hoe heet dat ook al weer? Te Slecht!!!!

Overmars geeft teveel geld uit aan rotzooi. Als ie verstand had van scouting zou ie af en toe een hele goede halen. En ja dat brengt dan weer meer geld op.

1 oktober 2014 om 07:39

Klaassen, Andersen en Boilesen waren gister anders echt niet verkeerd hoor.

Ajax moet uiteraard gewoon scoren, maar wat een dramatische scheidsrechter zeg!!! Floot gewoon die wedstrijd kapot.

matig tot slechte wedstrijd,cl onwaardig,deze ploegen gaan uitvechten wie er naar de EL gaat.

30 september 2014 om 23:09

Ben ik met je eens, op basis van het thuisvoordeel, denk ik dat Ajax weer naar de Europa League gaat!

Serero speelde een prima wedstrijd, maakte veel meters voor de verandering ook eens naar voren. Die laatste bal is ook knap aangenomen maar die moet echt op doel. Apoel was helemaal niet zo goed en toch hebben zij misschien wel meer schoten dan ajax op doel. Als je door wil gaan moet je dit soort wedstrijden winnen. Waar de Veltman en Moisander de hersens vandaan halen om hem in minuut 85 breed te spelen..... Ajax speelde prima, des te meer zonde dat je jezelf niet beloont. Vanaf minuut 82 waren zij rijp voor de slacht, dan moet je er alleen wel wat mee doen.
Siggy 2 grote kansen, Schone een grote kans, Klaassen nog met die kopbal en Natuurlijk Serero op het laatst. Dood en dood zonde dit.

Waarom worden we zo vaak genaaid. En Sigthorsson exit. Milik wordt de nieuwe topper. Let op mijn woorden.

30 september 2014 om 22:55

Technisch gezien niet genaaid maar pech dat die kluns achter het doel graag belangrijk wil zijn. Maar over Cillissen hoor ik je niet? Kansen genoeg gehad verder, je kunt niet altijd geluk hebben.

Frank waarom doe je ons elke week hetzelfde aan.
Het is zo simpel als je sigi eruit haalt en millik er in zet maar ja
Ik snap de boer wel want we zijn al drie jaar achter elkaar kampioen geworden zo der topscoorder nou met sigi er in he je zowiezo geen topscoorder en dus worden weer weer kampioen

wat is die kolbein slecht zeg niet te geloven. de boer moest gewoon een ander speler ookal is het de tweede doelman op zijn positie neerzetten. Slechter dan kolbein kan je niet zijn .

Jammer dat Ajax hier punten laat liggen, dit kan hun de overwintering kosten..

Benadeeld zou ik het niet noemen, eerder ongelukkig.

30 september 2014 om 22:49

Niet goed genoeg zou ik zeggen.

Had milik er in gestaan had je hier gewoon met 1-3 gewonnen
Dat is gewoon zo

30 september 2014 om 22:50

Dat denk ik ook want Sigi deed echt niks goed.

Penalty was gewoon terecht.. Hij raakt de bal heel licht met zijn handen.. Dat Ajax dat niet kan rechtzetten tegen een stel amateurs, hebben ze aan zichzelf te wijten.. Ik heb nog nooit zo een slecht elftal als dat Apoel gezien.. Ze bakten er helemaal niets van.

30 september 2014 om 22:51

Dit dus.
Iedereen roept om de scheids die Ajax zou benadelen, terwijl Cilessen ook rood had (moeten/kunnen) hebben.
Als Ajax echt goed genoeg was hadden ze wel gewonnen tegen dit ploegje.
Uitslag is imo terecht.

30 september 2014 om 22:55

Ten eerste was het geen penalty, omdat de tegenstander als eerste de bal met zijn hand raakte en ten tweede is het gewoon niet te zien dat Van Rhijn daadwerkelijk de bal met zijn hand raakte aangezien de bal totaal niet van richting veranderde en bij een vermoeden, fluit je niet.

Ten tweede was de gele kaart van Cillessen terecht, omdat Moisander al bij het doel was en dan was er geen sprake van een doorgebroken speler.

30 september 2014 om 23:04

Persoonlijk vond ik het wel rood.
Maar dan nog is gewoon beschamend dat je als Ajax zijnde hier niet kan winnen, zeker niet als de tegenstander ook wil voetballen.
Met een beetje pech verlies je hier gewoon en dan zouden alle kansen op Europees overwinteren heel klein zijn.
Het is te hopen voor Ajax dat PSG beide wedstrijden tegen Apoel wint en Ajax misschien nog wat puntjes kan afsnoepen van Barca/psg.
Als je in de return moet winnen, omdat Apoel er beter voor staat wordt het zeer moeilijk, dat had Barca namelijk ook.

30 september 2014 om 23:33

Ik weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken, maar Apoel wilde pas in de laatste minuten van de wedstrijd voetballen. Ik heb een Apoel gezien dat gevaarlijk was op de counter en zodra de counter mogelijkheid eruit was op zoek naar een overtreding of een corner. Ze lieten de bal veelal voor Ajax en verdedigde met alle linies kort op elkaar.

Ik zie trouwens niet in waarom ik zou moeten hopen dat PSG wint van Apoel, we gaan gewoon voor de 2de plek. Daar veranderd vandaag ook niets aan, waarom zou je gelijk zo pessimistisch moeten denken ? We hebben 2x gelijk gespeeld, en zouden we omlaag moeten kijken ? het kan gewoon nog alle kanten uit. Ik zie Ajax liever knokkend onderaan eindigen als het strijd voor plek 2 dan zonder enige vorm van strijd plek 2 opgeven om maar veilig 3de te worden.

Let's go all in !

30 september 2014 om 22:53

en dan had Apoel nog hele goede kansen om te winnen ook.
beide elftallen hebben grote kansen gemist.

Ajax kan gewoon niet beter. Siggy Ajax onwaardig, kan het mentaal niet meer aan. Andersen en Klaassen speelde beide een solide wedstrijd en dat stemt mij tevreden.

Vergeet de arbitrage dat was erg slecht, maar hoe kan je zo'n wedstrijd eindigen met een wissel over. Milik??? Dat reken ik FdB echt aan.

Ajax heeft geen goede aanspeelpunt. Sigi moet vervangen worden. Iemand die de bal vast kan houden. En wat de vleugelspelers die mogen echt wel beter voor zet geven. Verder serero en klaassen goed potje gespeeld.

Zeer onverdiend. Maar wat was sigi slecht vandaag. En graag volgende keer met kishna starten

Onterechte penalty of niet... cillissen ook eigenlijk rood moeten krijgen en overigens is 1-1 op basis van het spel en terechte uitslag. Beide ploegen hadden een aantal kansen en beide zaten mega veel te prutsen. al met al niet echt bepaald een hoogstaande wedstrijd

30 september 2014 om 22:46

Ik had die gast geel gegeven, als je dan nog 3 meter doorloopt en denkt ik ga toch maar liggen......

30 september 2014 om 22:47

Tuurlijk een onterechte penalty en dan spreken over terechte uitslag?
Schei uit, Ajax heeft 3 opgelegde kansen gehad.

30 september 2014 om 22:55

het was een terechte penalty en Cillessen had rood moeten krijgen dus jullie hebben niks te klagen. En op basis n de kansen aan beide kanten vind ik het een terechte uitslag.

30 september 2014 om 23:00

@fransen
Echt niet, er stond nog een speler achter Cillessen. plus meneer gaat heel laat en alsof die hard aangepakt is neer. waarbij Apoel Nicosia 2 of 3 kansen gehad heeft? waarvan 1 echt goed was die Cillessen natuurlijk goed pakt. Gewoon een gestolen punt van Apoel. Ajax had met Milik moeten spelen dan waren er 3 punten meegenomen

30 september 2014 om 23:19

@icemen: Het doel was leeg dus als hij meteen schiet is de kans op een doelpunt groot. Het was inderdaad geen 100 % doelkans maar groot genoeg om rood te geven. En de meeste scheidsrechters geven hier ook rood voor,
Beide ploegen hebben grote kansen gemist dus daarom is het een terechte uitslag.
Thuis win je denk ik wel van deze ploeg.

1 oktober 2014 om 00:33

Fransen

Je hebt het nu zo vaak gezegd dat je er waarschijnlijk zelf nog in gaat geloven.

1 oktober 2014 om 06:15

Dus. Ajax was niet bepaald overtuigend beter ofzo hoor, veel zwakke momenten gehad. En apoel heeft die opgelegde kansen ook wel gehad hoor!

Wat een clown deze scheidsrechter, ongelovelijk!
Weer een wedstrijd verloren door de arbittrage, een ander conclusie is niet mogelijk.
Muric was dynamo Zagreb is Servië, scheidsrechter is Servië.

30 september 2014 om 22:48

Zagreb is Servië ? Naar mijn weten is Zagreb nog altijd de hoofdstad van Kroatië.

30 september 2014 om 22:51

Precies en Belgrado is Servië. Zo weer even Topografie.

30 september 2014 om 22:58

@jaakke: diep triest je reactie, de amsterdammers zijn weer goed in complot theorieën denken zeg.
en zeker ook wat spelers van je clubje omgekocht om de kansen te missen?
Jullie mogen van geluk spreken dat Apoel ook grote kansen miste.

30 september 2014 om 23:18

Zagreb komt uit kroatië😉 verder hadden we recht op de overwinning want we hadden de meeste kansen en de beste kansen

30 september 2014 om 23:43

Mensen laat mij even mijn frustratie de vrije loop laten over deze belachelijke arbitrage, want dat was het.

Inderdaad, je hebt gelijk natuurlijk, zagreb is Kroatië.
Dat maak voor corruptie natuurlijk geen reet uit.
Ajax heeft de kansen gehad en zij de scheidsrechter mee.

Fransen, jouw mening aangaande Ajax is genoegzaam bekend. Niet zo relevant dus.

Lullig van de penal natuurlijk, maar dit is de eigen schuld van Ajax. Kansen missen op het hoogste niveau weer. Goedzo Frank, je verpest het weer in Europa omdat Siggy een hatrick tegen NAC maakt.

30 september 2014 om 23:18

Wat hebben die doelpunten van NAC met deze wedstrijd te maken?

Drie dingen over deze wedstrijden:

1) Wat een schandalige scheids. Gedurende de eerste helft was hij echt geheel thuisfluiter.

2) Ajax moet echt leren om gewoon kansen af te maken wanneer die zich voordoen. Sigthorsson en Serero vooral, echt, wat een klunzen.

3) De Boer moet echt zijn speelstijl verbeteren. De druk moet veel beter. Ik zie Ajax nooit de bal ver op het veld winnen. Ook moet er echt meer diepgang komen en minder afhankelijkheid van de aanspeelbaarheid en combinatievaardigheden van de spits. Wat minder strak aan de positie houden zou ook helpen. Free flowing football zoals je dat noemt.

Nu de spelers:

Van Rhijn motm by far. Speelde een geweldige pot en had notabene als rechtsback de meeste diepgang van het hele elftal. Andersen en Kishna verdienen ook een dikke pluim. Serero en Klaassen ook aardig, maar Serero moest echt zijn kans afmaken zeg, tering.
Sigthorsson is gewoon bagger. Milik moet voortaan spelen. Sigi beweegt gewoon veel te weinig en elke combinatie loopt stuk bij hem.

Hoe heeft Ajax het uberhaupt volgehouden met die Ijslander 4 jaar lang?
Ongelooflijk.

Dat je gewoon de 3 punten laat liggen tegen Apoel is gewoon zorgelijk. Die Apoel heeft absoluut niks laten zien. Ajax zat een beetje tegen zichzelf te voetballen. Het was eerder Ajax tegen Sightorsson/ Sererro.

30 september 2014 om 22:59

Ajax speelt 'uit' gelijk, 1-1 en verspeelt als je het zo wilt noemen 2 punten, niet 3.

Verder speelde Serero zeer sterk, alleen die laatste bal mocht er wel in.

Wat betreft Sightorsson, hoeveel ballen kreeg/krijgt hij van de zijkant!?
Het is wel een Spits, geen aanvallende middenvelder.. gebruik hem zoals Pele vorig jaar bij Feijenoord met goede voorzetten en de man maakt er 20.
Alleen zo speelt Ajax niet, die spelen met inkomende buitenspelers..

Dit elftal mist simpelweg kwaliteit, de klasse, om snel korte metten te maken met een gemiddelde ploeg als Apoel Nicosia. Meer dan een 1-1 kan je niet van deze jongens en staf verwachten. Zodra talenten als Nicolai of El Ghazi weinig fouten beginnen te maken zijn ze rap verkocht. Hoe vaak hebben we Serero pis-balletjes zien trappen op doel in een vrij kansrijke positie? Precies. Das puur een kwestie van kwaliteit. Kwaliteit dat Overmars en Co weigeren toe te voegen om één of ander duistere reden. Knap frustrerend om te zien dat Ajax niet volledig haar potentieel benut.

30 september 2014 om 22:51

Eens dat er meer kwaliteit bij moet, maar niet eens dat dat van aankopen moet komen. Moet gewoon uit de opleiding kopen want directe kwaliteit is niet meer betaalbaar als je een verantwoord beleid wilt voeren. We hebben allemaal het magere operationele resultaat van 8 miljoen met CL gezien, goed dat ze daar op acteren en niet teveel uitgeven.

Ajax moet langzaam de begroting omhoog krijgen en een paar topsalarissen in te stellen, ik zeg twee om spelers ala Eriksen een jaartje langer te behouden en twee voor ervaren toppers (categorie Nigel de Jong / Maxwell / Huntelaar). Zet een Huntelaar en Nigel de Jong in dit team en bv. Siem de Jong en Blind met een topsalaris en je hebt een heel aardig elftal.

Blind voor Boilesen trouwens.

Cillessen
Van Rhijn
Veltman
Moisander
Boilesen
S. de Jong
N. de Jong
Klaassen
Schone
Huntelaar
Andersen
30 september 2014 om 23:19

Blind is net verkocht gozer. En die andere spelers kun je niet betalen.

30 september 2014 om 23:27

Klopt, lees mijn bericht. 2 topsalarissen om twee spelers ala Blind en Siem de Jong langer te houden en 2 ervaren toppers halen, daarvoor moet eerste de begroting omhoog!

30 september 2014 om 23:28

Ik geloof niet in dure aankopen. Ajax moet beter zijn best doen om de toppers te behouden. Als een speler uit de eigen jeugd ieder seizoen beter speelt moet je tijdig het contract open breken en het niet aan laten komen op 1 jarige contracten. Hierbij mag ook het salarisplafond omhoog.
Als we toch over aankopen praten zou ik graag heitinga nog een keer in het ajaxshirt terug zien.

Dankjewel UEFA! Lekker hoor al die pauper scheids en grensrechters due zich belangrijk voelen. Overigens had onze Afrikaanse vriend wel in de slotfase voor een leeg doel mogen scoren. Al met al wordt je gek van die naaierij van die kut UEFA begint verdacht te worden

30 september 2014 om 23:00

El Cazadoor: ook voor jou, loop niet zo te janken want jullie missen de kansen toch echt zelf.
En je kan niet verwachten dat je in Europa net zo bevoordeeld wordt als in Nederland.

30 september 2014 om 23:17

"Overigens had onze Afrikaanse vriend in de slotfase wel mogen scoren voor een leeg doel" erover heen gelezen? En daarbij steun ik alle Nederlandse clubs in Europa dus loop zelf niet zo te "janken"

30 september 2014 om 23:21

het gaat niet om wel of niet steunen maar om het feit dat jullie je altijd benadeeld voelen.

Dramatische wedstrijd, ik vond Ajax niet heel slecht spelen, vond Apoel echt één groot drama (geen sfeer en laf voetbal). Zwaar benadeeld natuurlijk door de scheidsrechter en door de winst van PSG ziet het er op eens erg slecht uit. Maar hopen dat PSG van Apoel gaat verliezen....

ach idd jax is genaaid door die penalty maar ze hebben ook geluk gehad door geen rood voor Cillessen want als hij eruit gestuurd word verlies je die partij gewoon., dus alles bij-elkaar terechte gelijk spel

30 september 2014 om 22:51

Hoezo rood voor Cillessen? Er was toch geen sprake van een doorgebroken spelers, omdat Moisander al terug was?

Wel de regels kennen als je iets beweerd.

30 september 2014 om 23:06

Het ontnemen van een scoringskans is ook direct rood, nou dat leek me toch wel het geval. Eerlijk is eerlijk, we kwamen daar goed weg. Toch had ik liever rood voor Cillessen gezien bij een 0-1 stand in de 60ste minuut dan zoals we het nu gehad hebben, dan hadden we een betere kans op een goed resultaat gehad.

Maar ja, wat kunnen we er nog aandoen ? Blijven klagen gaat ons niet een ronde verder helpen. We moeten verder, zolang we nog een kans hebben om te overwinteren in de CL moeten we daarvoor gaan, we zullen nu opnieuw tegen Barcelona moeten presteren.

30 september 2014 om 23:08

zeer goede opmerking in de eerste alinea toch denk ik dat het wegsturen van cillessen jullie de wedstrijd had gekost Adzevedo, jij snapt het..

30 september 2014 om 23:23

inderdaad hij had gewoon rood kunnen geven want hij was doorgebroken en zonder keeper op doel is het dan een hele goede doelkans.

30 september 2014 om 23:42

Wat een leven zal jij hebben zeg fransen. Te druk met Ajax? Wanneer speelt jou club?

1 oktober 2014 om 18:46

morgen..

Dit is echt balen, het hoogst haalbare lijkt de derde plek. Daarvoor is het resultaat met uitdoelpunt dan wel weer goed.

Maar Ajax was te slordig en durft soms te weinig vooruit te spelen. Met Sigi blijf ik moeite houden, dat hij een paar duels verlies ok, maar spelers durven hem gewoon niet in te spelen. Ajax zou echt heel veel baat hebben bij een maatje groter en sterker in de spits (ala Pele) plus een killer want hij heeft twee een op een kansen gehad in de CL moeten die erin en wat te denken van Serero, die bal moet er echt gewoon in in de 91ste minuut.

Verder een snellere centrale verdediger aub. Veltman en Moisander zijn heel kwetsbaar op snelheid.

30 september 2014 om 23:24

@afcanats: thuis win je wel van deze ploeg en je hebt al een punt uit de vorige wedstrijd dus de 3e plaats mag geen probleem zijn.

Wat een belachelijk slechte scheidsrechter... En dat is in de Cl...

Sig man, had die bal opzij gelegd. Schone had die bal sowieso erin geschoten. Echt balen.

Sorry maar deze scheids is lachwekkend. Zijn beslissing is bepalend voor de uitslag. Normaal vind ik het een goedkoop excuses maar nu niet!

30 september 2014 om 23:25

@jeroen: Waarom nu niet?
Als je de kansen afmaakt win je hemalsnog.
En als Apoel de kansen afmaakt kan je hem ook zo maar verliezen.

Gewoon weer derde plaats. Ajax is in europa maar een matig ploegje.

30 september 2014 om 23:08

Als je PSG op 1-1 kan houden en wint van Barca vorig jaar dan kun je daar niet van spreken, 8 punten behaald in de voorgaande campagne. We wisten van tevoren dat ze poule niet makkelijk was maar vanavond hadden we kunnen winnen, derde plek dan heb je het uiteindelijk gewoon goed gedaan alles daarboven is ver boven verwachting.

Vooraf had ik getekend voor een gelijkspel, maar achteraf denk ik dat er meer in had gezeten. Er waren in de tweede helft toch wel 2-3 kansen die er in hadden gekund/gemoeten. Van Apoel had ik vooraf ook veel meer verwacht, dat ze achterover leunen oke, maar verder brachten ze wel weinig. De penalty vond ik wel erg zwaar gestraft, Van Rhijn aaide de bal heel licht met de hand maar de bal word niet eens van richting veranderd. Een dubbel gevoel houd ik over na dit duel.

Bahbah, wat een niveautje weer hoor. Wat een middelmaat allemaal. Wat had ik graag een jongen als Sinkgraven gezien ipv een Serero. Eentje die geen moeite heeft om de goal te vinden. En Siggy, daar maar helemaal geen aandacht meer aan besteden. Wat een waardeloze spits. Jammer, weer geen overwintering in de CL en dit zal de komende jaren ook niet gaan gebeuren

Op zich geen slechte pot van Ajax gezien.
Iedereen zeurt op Serero en Sigthorson, maar beiden speelden best prima. Sigi werkt hard, maar scoort gewoon te weinig. Serero speelde prima in balbezit en druk naar voren. Die jongen is ook zo irritant voor de tegenstander. Zit er zo vaak tussen. En laat zich slim vallen bij het geringste contact. Een soort bij die irritant terug blijft komen. Wél had hij die bal tussen de palen moeten schieten. Sjonge jonge wat een misser.
Vooraf had ik getekend voor deze uitslag. Maar na de wedstrijd heerst bij mij de teleurstelling.
Geen penalty, prima gevoetbald en paar goede kansen gemist. Apoel loert eigenlijk alleen maar op de counter en dat soort voetbal moet gewoon afgestraft worden.
Helaas!

Van te voren was ik blij met een punt geweest, maar achteraf zit ik hier flink te balen.

Dat Apoel is vies tegen gevallen, Ajax domineerde de wedstrijd maar verliest hier toch weer punten op persoonlijke fouten en tekortkomingen, en ja.. een dubieuze strafschop.

Die Serero.. ik blijf het een pleintjesvoetballer vinden. Oke hij is lekker fel maar hij is toch verre van effectief, als aanvallend ingestelde middenvelder scoort hij zelden tot nooit en ook weinig assists. Met die laatste bal had hij alles goed kunnen maken maar wat schiet hij hem beroerd in.. Nogmaals Serero is zeker geen slechte voetballer maar op dit niveau heb je toch echt wat meer efficiëntie nodig. Ik hoop dat Sinkgraven komt en zich ontwikkeld tot een soort nieuwe Eriksen, want Serero heeft dat helaas niet in zich denk ik.

Verder een prima wedstrijd, bij vlagen erg goed gevoetbald maar weer helaas jezelf te kort gedaan. Andersen echt een prima wedstrijd gespeeld, eindelijk durfde hij acties te maken. Toch zie ik nog steeds meer een middenvelder in hem, wellicht kan hij op de plek van Serero terecht komen en dan Kishna of El Ghazi op de linkerflank. En binnenkort Fischer weer.

Naja tegen Barcelona ga ik uit van maximaal 1 punt in 2 wedstrijden en PSG uit zal een punt ook een enorme stunt zijn. Apoel moet thuis verslagen worden en dan heb je opnieuw een 3e plek, prima prestatie in deze poule want laten we realistisch zijn, een 2e plek is te hoog gegrepen, daar zijn echt wonderen voor nodig en dan hadden ze vandaag al moeten winnen.

30 september 2014 om 23:25

We hebben de nieuwe Eriksen allang in huis, en hij stond vandaag zelfs op het veld!

Lucas Andersen. Vandaag liet hij zien wat een potentie hij heeft, fantastische pot! Hopelijk zet Frank hem snel op de plek van Serero neer, want dan gaan we wat beleven joh! Echt de revelatie van het seizoen gaat Lucas worden wanneer Frank hem op het middenveld zet.

Verder is het wel weer typische dat we zo genaaid worden in de champions league, voor het 4e jaar op rij zit het ons volledig tegen. Bah, wat is dit toch onterecht! Om te kotsen gewoon, zo genaaid worden we elk jaar weer.

Toen Feyenoord een hoop kansen mistte in de Klassieker werd er geroepen dat Feyenoord kwaliteit te kort kwam.

Kan ik nu uit deze wedstrijd concluderen dat Ajax ook kwaliteit te kort komt? Zat kansen gehad om de 3 punten te pakken, niet gedaan dus dan maar zeuren op de arbiter? Als Ajax hun kansen had benut hadden ze hier wel 1-3 moeten winnen als het niet meer is.

30 september 2014 om 22:53

Je hebt best gelijk. Als Serero die bal in de 92ste minuut er rustig inschiet lach je die scheids ook uit. Toch denk ik dat een andere arbiter Cillissen rood had kunnen geven zeker als je ziet hoe makkelijk Apoel die pingel kreeg...dus je hebt best gelijk, kwaliteit voor de tweede plek hebben we eigenlijk niet.

30 september 2014 om 22:54

Ik vind zeker dat Ajax kwaliteit tekort komt, juist op basis van deze wedstrijd. Leuk positiespel zoals altijd, kansen genoeg gehad, maar gewoon kwaliteit tekort om het een x af te maken. Feyenoord tegen Ajax was gewoon bizar dat Feyenoord dat niet won, dat leek niet op de wedstrijd van vanavond. Alsnog denk ik wel dat Feyenoord kwalitatief minder is dan Ajax, vooral mentaal.

30 september 2014 om 23:17

Feyenoord heeft in 13 wedstrijden slechts in 2 wedstrijden meer als 1 goal gescoord, dus in 11 wedstrijden 1 of 0 goals. Dan mag je toch wel concluderen dat er iets meer aan de hand is als pech. Die conclusie werd ook niet getrokken op basis van 1 wedstrijd, maar een hele reeks. Het werd alleen nog eens extra pijnlijk duidelijk in de wedstrijd tegen Ajax, het was niet louter fortuin dat Ajax overeind bleef.

Bij Ajax hebben we inderdaad met Sigthorsson een spits die veel kansen nodig heeft om ze te maken. Dat heeft zeker met kwaliteit te maken. Tegelijk hebben we ook een elftal waarin voldoende scorend vermogen is. Maar uitgerekend de spits die aardig wat kansen nodigt heeft en een speler die sowieso amper scoort (serero) kregen vandaag de ballen voor hun voeten. Het is doodzonde dat je jezelf zo tekort doet vandaag, dit duel had Ajax zeker kunnen en moeten winnen. Was dat laatste gebeurd, dan was de kritiek op de arbitrage natuurlijk minder. Maar zo werkt het altijd, als je verliest (zo voelt dit gelijkspel althans) dan weegt dat natuurlijk zwaarder.

Heb bij vlagen een goed en gretig Ajax gezien. Met name Klaassen, Serero en Sigthorsson speelden erg sterk. Het is spijtig om te constateren dat zij de kansen alleen niet afmaakten. Vond Kishna ook goed invallen. Ajax komt er wel!

30 september 2014 om 22:57

Het wordt helaas weer EL..

30 september 2014 om 22:57

Klaassen ja, maar Sigthorsson moet minimaal een keer scoren en Serero ook. De ijslander werkt hard, wint best wat duels, maar zijn afronding? tenslotte staat hij daarvoor in het veld want Serero scoort nooit...ik blijf de zuid Afrikaan te licht vinden voor dit niveau. Hij heeft totaal geen schot en juist dat heeft Ajax nodig zeker omdat Siggy ook moeite heeft met scoren. Persoonlijk vind ik Sigthorsson en Serero te zwak voor Ajax.

Als je ziet wat wij hebben in onze verdediging en op het middenveld dan moet je niet gaan praten over de tweede plek. Kom op zeg. Ik kan leven met deze uitslag omdat Apoel zomaar op de counter kon winnen. Na deze wedstrijd verdienen we de derde plek, maar niet meer. Nicosia moet gaan handballen, maar dat is hun business. We zullen in de return als de duivel moeten oppassen want voetballen willen ze niet, maar je wint geen wedstrijden met balbezit...

Als ik eerlijk moet zijn verdient vooral het bestuur geen tweede ronde. Ze communiceren niet met de fans, laten de belangrijkste spelers gaan op de laatste dagen van de transfermarkt en kopen er gewoon niks voor terug. Jeroen Slop komt dan ineens ook met een verhaal uit het niks. Wie weet wat daar achter zit.

De wedstrijden tegen Zwolle en Twente staan nu op het programma en dan hoop ik wel dat Serero eens kan scoren. Man, man, man, wat een kans zeg. Aan Siggy heb je dus ook weinig en Viergever is geen topper. Wie wel beter speelden waren Andersen en Klaassen. Ook van Rhijn had goede momenten. Boilesen? kan beter aanvallen dan verdedigen...maar goed, een punt in de tas en nu onze 'angstgegner' verslaan...die grijns op Ron Jans' z'n gezicht heeft nu echt wel te lang geduurd...

30 september 2014 om 23:40

007, wat een onzin. Het bestuur voert beleid uit en in het beleidsplan kun je duidelijk lezen waarom Ajax geen dure spelers meer koopt. Het is enorm kortzichtig om het bestuur het verwijt te maken dat ze geen speler halen wanneer een club zich een paar dagen voor het sluiten van de transfermarkt meld voor een speler. Welke speler had Ajax moeten halen voor bijvoorbeeld Blind? Graag een naam in plaats van de suggestie te wekken dat het bestuur niet communiceert met de fans. Slop kwam overigens met een duidelijk verhaal, wanneer Ajax geen inkomsten heeft uit de Champions League is de begroting niet sluitend en draait de club verlies. Wanneer de club jaarlijks meer uitgeeft dan er binnen komt moet de club het eigen vermogen gebruiken om dit verlies te compenseren. Het verhaal van Slop liet niets aan duidelijkheid te wensen over en gaf weer eens aan dat Ajax op te grote voet leeft en op dit moment volledig afhankelijk is van inkomsten uit de Champions League en de verkoop van spelers. Hoe duidelijk wil je het hebben?

1 oktober 2014 om 08:36

@pettersson, ik ben het eens met je. Interessant van de laatste jaarcijfers; OK, 16 mio winst, maar 25 mio CL inkomsten en 15 mio winst op transfers, als ik de bedragen goed heb. 1 jaar geen CL en supertransfer en je zit meteen in de shit.

Echt jammer dit want door het verlies van Barca is het nu nog moeilijker geworden om door te gaan.

Die Viergever kwam echt zoveel tekort op het middenveld. Zijn handelingssnelheid is gewoon niet Ajax waardig. Verder is er geen explosiviteit in de ploeg. El Ghazi en Kishna zijn misschien de enige die dat hebben. Boilessen speelde weer een slechte wedstrijd. Haalt dit seizoen geen enkele voldoende. Klaassen was voor mij de man of the match. Ownee dat was de scheids. houdoe en tot in de Europa League.

Ajax heeft zichzelf tekort gedaan en deze wedstrijd gaat ze opbreken als men 2e wilt worden.
Deze had 3 punten moeten opleveren.

Hoeveel krediet heeft Sigi nog bij de Boer?
Wat een houten klaas ongelooflijk.

Ontzettend zuur natuurlijk dit gelijkspel, alhoewel de scheids een negatieve hoofdrol speelde moet Ajax dit zich zelf kwalijk nemen. Ajax speelde met name in de tweede helft om niet te verliezen tegen deze matige ploeg. Als je tegen deze club lef toont loop je hier over met 3 of 4 - 0 overheen. Met de zege van PSG acht ik Ajax al kansloos voor overwintering in de Champions league.

Jammer dat ik de echte wil om te winnen mis, tempo te laag (balletjes breed, te lang aan de bal)
Maar ook in ingrijpen, omschakeling mis ik dat. (stapje te laat, te makkelijk duels verliezen)
Denk als ze het tempo opvoeren je deze tegenstander gewoon wegspeelt, maar ze spelen nog met te weinig durf in plaats van mannetje keer overslaan tikken ze hem nog keer breed. Denk deels ervaring en deels kwaliteit.

Als Ricardo van Rhijn zijn gezicht wilt laten zien en voortaan wilt winnen, moet hij de paspoort van Siggy verstoppen en die gast dumpen.

Negatief: de grensrechter en Viergever.
Positief: de rest.
Ik heb een leuke wedstrijd gezien, veel kansen, zowel voor APOEL als Ajax, maar ik denk dat Ajax hier zoveel meer uit had kunnen halen.. Sigthórsson, Schöne en Serero hadden beter met de kansen om kunnen gaan.. Serero, Van Rhijn, Veltman, Klaassen en Kishna vond ik sterk spelen en Boilesen was aan de bal vaak niet te stoppen. Viergever durft de bal helaas niet te vragen..

30 september 2014 om 23:03

Mee eens met jouw analyse! Als je de loopacties van Sigthorsson bekijkt zie je wat een intelligente voetballer het eigenlijk is! Jammer dat dit vaak net te laat gezien wordt door de medespelers. Serero was fel, dekte door en zocht de oplossing naar voren. Probeert altijd het spel te versnellen en maakt daarom soms net de verkeerde keuzes. Bij Viergever kun je aan alles merken dat hij niet op zijn favoriete positie speelt. Hij probeert het wel, maar kan het niet.

Serero speelde een geweldige pot. Super in zijn passing, vond elke keer de vrije man en voerde verdedigend zijn taken ook nog eens voortreffelijk uit. En dan krijg je in de 91e minuut een vrije schietkans, waar je een helemaal vrije goal recht voor je hebt en dan schiet je hem gewoon tegendraads in. Wat een idioot ben je dan.

Penalty was een twijfelgeval, waar de ene scheids hem niet geeft en de andere wel. Helaas hadden we wat dat betreft net de verkeerde en geeft ie hem wel. Verder zijn er toch een aantal kansen geweest die er in konden, maar je kan geweldig voetballen, zolang je niet meer scoort dan de tegenstander, dan heb je het niet verdiend om te winnen.

Heb alleen de tweede helft gezien, maar Ajax leek wel de bovenliggende partij. Toch met oog op de derde plaats is een puntje niet slecht hoor.

30 september 2014 om 23:16

Meer dan een derde plaats zit er ook niet in, maar ze hoopte stiekem misschien nog op een tweede plek al is dat niet realistisch als je de wedstrijd Paris - Barca bekijkt.
Dat was toch even van een ander niveau.

Met Milic in de spits en zonder die Ziektezon hadden we deze wedstrijd ruim gewonnen,ook die tegen Psg.
Ajax heeft wederom 2 punten laten liggen.
wat een beroerde spits die Sii,.hoeveel kansen moet je hebben. Tis een rommelspits.

30 september 2014 om 23:02

@coopers: Blijkbaar denkt frank de boer daar anders over en hij traint ze elke dag.

1 oktober 2014 om 00:26

Ik had Sigthorson anders graag bij PSV gezien. Het is geen geweldenaar die er 30 in kan schieten in een seizoen maar is absoluut geen slechte spits. Werkt keihard en heeft uren hele slechte statistieken. Heeft verder meer ervaring dan Milic die er niet zonder reden naast zit.

Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen van hoe slecht sommige wel niet speelden. Sigthorrson mag lekker tegen clubs als NAC spelen maar voor de rest moet hij banken. Andersen is geen linksbuiten kan werkelijk niks doen daar. Heeft niet genoeg snelheid om z'n tegenstander te passeren, durft nooit met z'n linker een voorzet te geven. Serero heeft totaal niks om als middenvelder te kunnen spelen. Geen body, geen schot, matige passing. En Boilesen weer dramatisch en maakt steeds verkeerde beslissingen. Kortom ik hoop dat Frank nou eens een keer met Milik in de belangrijke wedstrijden begint, Schone en Zimling op het middenveld, Viergever als linksback en El Ghazi en Kishna als buitenspelers.

Geen creativiteit geen afmaker geen balvaste spits ja dan kun je ook niet winnen van dit nietige Apoel,en Klaassen op 10 hoe verzin je het frank daar win je geen wedstrijden mee in Europa. Op naar Amsterdam en tegen Zwolle word nog lastig genoeg in de Mickey mouse competitie.

Och gossie gossie.... Ajax benadeeld? Welke huilebalk durft dat op te pennen .... Een gelijkspel is terecht. Het is dat Nicosia verschrikkelijk laconiek omsprong met een paar mogelijkheden... En volgens mij had niemand geklaagd als Cilissen rood had gekregen.

30 september 2014 om 23:02

ajax wordt altijd benadeeld en zelfs met een 4-0 verlies zijn hun nog de bovenliggende ploeg. Niks nieuws dus. Ze mogen in hun handjes knijpen dat ze gelijk spelen. En dat tegen een team uit Cyprus. Nederland stelt niks voor als het om europees voetbal gaat. Schandalig.

30 september 2014 om 23:04

de slachtofferrol ligt de amsterdammers inderdaad goed.
ze mogen blij zijn dat Cillessen geen rood kreeg en dan Apoel grote kansen miste.
2 slechte ploegen en dus een terecht gelijk spel.

30 september 2014 om 23:07

Waarom had Cillessen rood moeten hebben? Was er dan sprake van een doorgebroken speler? Na mijn weten zag ik gewoon Moisander in het strafschopgebied lopen.

30 september 2014 om 23:13

Ja hij was doorgebroken en buiten de 16 een overtreding van de keeper dus rood volgens de regels. Maar goed daar mocht Ajax dus niet mopperen.

30 september 2014 om 23:14

Rood zou ook te zwaar zijn vind ik. Echter vraag ik me af waarom die jongens altijd zo naief spelen. Van Rhijn met zijn armen zwaaien in de 16 is gelijk een (onterechte) strafschop. Hij geeft de scheids gewoon de waan hands te maken door zijn armbewegingen. En dan het moment van Cillessen is ook erg dom gedaan en onnodig als ze achterin hun hoofd erbij houden. Dit zijn fouten wat al lang er uit hadden moeten zijn bij een team als Ajax dat elk jaar CL speelt. Deze jongens hebben gewoon de gevraagde kwaliteit niet om Europees aan te haken. Zonde.

1 oktober 2014 om 05:10

Moisander was al terug. Dus niet doorgebroken.

En voor de derde plaats gaan is geen optie. Wordt dan maar laatste

30 september 2014 om 23:05

waarom wil je geen 3e worden?
thuis moet je wel van deze slechte ploeg kunnen winnen.

30 september 2014 om 23:08

Haha lol!

30 september 2014 om 23:11

Op voorhand heb je het dan aardig gedaan. PSG of Barca uitschakelen zou een mirakel zijn en het zou nog kunnen ook, maar daar gaan we maar even niet vanuit. Als we iets willen doen moeten we de volgende wedstrijd, thuis tegen barca gaan winnen. Maarja ga er maar aanstaan; Neymar, Messi, Suarez. Wel een mooie pot die ook daadwerkelijk ergens omgaat, terwijl wij de zware underdog zijn geef ik ons thuis toch een klein kansje.

Mochten we derde worden prima, als we de EL daarna serieus nemen zie ik ons zeker wel als kanshebber voor de EL winst.

1-1 is op basis van het wedstrijdbeeld geen vreemde uitslag. Jammer dat Apoel zijn doelpunt cadeau kreeg, het was helaas een kantelpunt in de wedstrijd. Op voorhand was al duidelijk dat dit zeker geen simpel duel zou worden. Apoel speelt vanuit een gesloten verdediging en loert op de counter. Het was positief om Ajax goede kansen te zien creëren ondanks die hechte defensie, alleen moet je die wel benutten. Dat mag je Sightorsson best aanrekenen, hij kreeg zeker 4 kansen. Ook die laatste bal van Serero had er wel in gemogen. Ik denk dat we over het gespeelde niet ontevreden hoeven te zijn, het resultaat is alleen te mager.

Zeer jammer, dit was de uitgelezen kans om voor het eerst in 3 seizoenen weer een Europees uitduel te winnen. Het gaat nu heel lastig worden om 2de te worden, want Barcelona zal in het tweeluik tegen Ajax moeten presteren nu het een nederlaag heeft geleden in Parijs. Voor Ajax geld hetzelfde, er zullen nu tegen Barca punten gepakt moeten worden.

Dit was de slechtste wedstrijd van alle 8 partijen vanavond. Laag tempo en geen beleving. Verdiende geen winnaar. Leek wel Europa league. Vroeger won een Ajax met 0-3 hier maar dan heb ik het wel over heel vroeger!

30 september 2014 om 23:11

Ja daar horen ze ook en komen ze ook uit. Een van beiden dan.

30 september 2014 om 23:21

En jij hebt zeker alle 8 partijen gezien waardoor jij instaat bent hier een oordeel over te vellen

Je maakt jezelf compleet belachelijk.

30 september 2014 om 23:40

Ja die anderen waren echt wel een stukje beter helaas.

30 september 2014 om 23:47

Laten we niet doen alsof er mensen zijn die 7 wedstrijden tegelijk aan het volgen zijn. Ja, op het scorebord misschien of die zappen van doelpunt naar doelpunt. Maar ja, dan mis je zoveel dat je de slechts 1 conclusie die mag trekken en dat is wat het doelpunt van de avond is.

Je kan niet zoveel wedstrijden tegelijk volgen, dus simpelweg niet concluderen in de nabeschouwing of dit het slechtste duel van alle 8 wedstrijden was. Mensen die deze conclusie wel willen trekken, tot over een dag of 3 als je alle wedstrijden volledig gezien hebt, en dus een objectief oordeel kan vellen.

1 oktober 2014 om 09:29

Champions League switch gekeken en dan krijg je toch echt wel alles te zien. Dus ja ik kan makkelijk het vergelijk trekken!

Tegen zo amateurploeg met 1 punt vertrekken is te danken aan die fantastische Ijslander .voor mij al een jaar Ziektezon geheten ,waar Frank nog onbegrijpelijk brood in ziet.
En ik als coach middes des land allang had afgehaakt

30 september 2014 om 23:06

@coopers: Blijkbaar laat Milik het niet voldoende zien op de training.

30 september 2014 om 23:10

Maar het gaat er toch om of je ze in de wedstrijd maakt? Als de ene spits het niet goed doet moet je de andere maar eens proberen. Wie weet doet hij het beter.

30 september 2014 om 23:41

Proberen doe je maar leuk in de Eredivisie.
Kolbeinn speelt al langer met deze jongens samen en ook op de manier van Ajax. Milik heeft ook nog helemaal niets laten zien bij Ajax.

Dat gaat weer geen overwintering worden ben ik bang, nog uit naar Parijs en Barcelona nog twee keer ontvangen.. Hoogst haalbare is de derde plaats door dit gelijkspel

30 september 2014 om 23:05

Komt goed, 9 puntjes, misschien 7 :D Voor de derde plek staan we er nu wel goed voor trouwens.

30 september 2014 om 23:07

3e plaats moet inderdaad wel lukken.

Ik heb PSG - Barca ook deels gezien, van die clubs wint Ajax normaliter echt niet. Dan is een puntje uit tegen de concurrent voor plek 3 niet slecht. Ajax heeft 1 keer pech gehad en 1 keer geluk en veel te veel kansen gemist op dit niveau. Gewoon lekker overwinteren in de EL en dit keer de Alpenlanden niet onderschatten.

30 september 2014 om 23:07

Ik ook, dat is dan wel even een ander niveau he?

30 september 2014 om 23:38

Is ook geen probleem, 3x gelijkspelen en winnen van Apoel zou ook genoeg kunnen zijn

Als we 3de eindigen is dat prima, maar dan wel strijdend ten onder voor plek 2.

Frank de Boer kan zich toch maar weer beter alleen op de competitie gaan richten. We kunnen als Nederland geen potten meer breken Europees. CL (en EL eigenlijk ook) is te hoog gegrepen blijkt maar weer. Eeuwig zonde dat we naar middelmaat zijn afgedaald.

Zonde, hier had Ajax 3 punten kunnen pakken. Had er stiekem ook wel op gerekend. Dan pakken we er maar 3 tegen Barça. Ook dat is niet onmogelijk!

Sigthorsson en Moisander lekker verkopen in de winterstop, wat een bedroevende spelers....

Respect voor Andersen, die speelde heel balvast en creatief.

Op naar de Europa League!!!!!

Ik vind dit persoonlijk een blamage van de scheidsrechter en de Boer. Begrijp me niet verkeerd, de Boer heeft de afgelopen 4 jaar top werk geleverd, maar ik denk dat de matige concurrentie in de eredivisie ook veel verbloemd. Ik vind hem "tactisch" vaak verkeerde keuzes maken. Zo snap ik niet waarom vanavond Andersen en Schone (misschien door zijn blessure) gewisseld worden en hij Serero en Viergever laat staan. Naar mijn mening was Kishna en El Ghazi inbrengen een goede keus (mijn persoonlijke basis vleugelspelers), maar waarom dan niet Serero eruit en Andersen of Schone als creatief middenvelder?

Verder krijgt Ajax een voldoende van mij, af en toe te trage opbouw en vaak tikkie terug. Boilesen vind ik achterin een positieve uitzondering.

Ajax begint vorm te krijgen! Looplijnen worden herkenbaar spelers die het moeten brengen zie je steeds nadrukkelijker manifesteren ( Klaassen) de mogelijkheden tot schakelen naar ander systeem en niet zwakker te worden zijn er ook (Krishna,el ghazi van de bank is schrikken voor een tegenstander) ik moet zeggen dat ik van de afgelopen 2 potjes echt genoten heb!! En iedereen die zegt dat je hier wel even 3 punten had moeten pakken: jullie hebben toch ook de refree gezien? Die had daar wel een stokje voor gestoken hoor!!! Die penalty om je kapot te schamen!! Veel overtredingen van die gasten liet hij gaan en omgekeerd meteen fluiten al gleden sommigen gewoon uit! Nee ik ben trots op dit jonge Ajax enige minpunten van vandaag waren de ref. en moisander!!

30 september 2014 om 23:26

Ik zag ook wat jij ziet. Het mag alleen nog wel wat sneller en gevaarlijker naar voren, maar bij vlagen tikt ajax een tegenstander helemaal scheel. Nu nog een killer voorin, Sigi kan het maar stelde vanavond teleur.

Toch zag het er niet slecht uit, alleen verdedigend soms te laat druk zetten en niet goed gedekt. Ook mag er wel wat meer snelheid in het centrale verdedigingsduo.

Serero vangt een bal goed op, is een bepalende draagkracht

Mooie uitslagen. Ajax zal straks de overwinning niet kado krijgen van Barca zoals vorig jaar.

En voor alle Ajax spelers een dikke applaus. Ik vind dat ze alle gespeeld hebben zoals Ajax betaamt.
Echter 1 man weer die ene man ver pestte het voor het hele team en voetbal beminnend Nederland.
Een man die uit het Ijs koude Noorden komt
Ik spreek vanaf heden zijn naam niet meer uit.
red.

30 september 2014 om 23:26

@coopers: het is toch de trainer die hem opstelt en die dus blijkbaar tevreden over hem is.

ongelooflijk dat je deze wedstrijd niet wint. Ajax speelt niet geweldig de laatste wedstrijden maar een 1-3 of 1-4 was niet ondenkbeeldig. Ajax heeft de punten zelf laten liggen door kansen te missen

Vind dat Ajax aan z'n stand verplicht is te balen van dit gelijkspel. Ajax moet de lat hoger leggen en niet akkoord gaan met dat langzame getik heen en weer waardoor het lijkt alsof Ajax het zo goed voor elkaar heeft.. Er moeten echt veranderingen komen binnen de selectie.. Te beginnen op het middenveld.. die Viergever is echt veel te traag voor dit niveau, in de eredivisie kan het nog wel (liever ook niet.) maar in de C.l. komt hij zwaar te kort. Zeker tegen een tegenstander als Apoel kan Schöne daar het beste spelen met snelle mensen op de flanken. Ook vind ik dat Ajax nu moet ophouden met Moisander.. willen ze verkopen in de winterstop dat is prima, maar hij is dus juist zo'n speler die de ontwikkeling van een (groot) talent in de weg staat namelijk Denswil. Die moet lekker spelen, waardoor hij z'n contract zal verlengen. Moisander maakt teveel fouten, en komt ook gewoon snelheid te kort voor het Ajax niveau dat laat hij het hele seizoen al zien.
Voorin vond ik Andersen het wel prima doen, nog niet fantastisch maar hij word steeds beter. Denk wel dat als Fischer weer fit is hij heel snel weer in de basis staat omdat hij simpelweg beter is als de rest.

fransen@at zal dan wel, maar sinds het voorjaar 2013 zien we, dat deze spits niet thuis hoort in het Ajax spel. Als Frank dat eindelijk wil inzien, en een Milic meer vertrouwen geeft zie ik dit elftal waaraan Frank uiteraard werkt veel verder komen. Durf zelfs te stellen dat we door deze spits 4 punten hebben laten liggen.rest elftal vind ik gewoon beter spelen,zelfs een Andersen speelt nu al beter dan voorheen.die is groeiende.

1 oktober 2014 om 00:06

coopers, belachelijk om te veronderstellen dat we met Milik 4 punten meer zouden hebben gehaald. Jouw veronderstelling is een aanname, wishful thinking en nergens op gebaseerd. De Boer werkt dagelijks met de selectie en stelt gewoon zijn beste spelers op. Het is zo gemakkelijk om te beweren dat we door Sigthorson 4 punten hebben laten liggen. Ik durf zelfs te beweren dat Sigthorson de afgelopen avond een redelijk tot goede wedstrijd speelde en dat het vertrouwen dat De Boer in Sigthorson heeft terecht is.

Ajax speelde redelijk voetbal en bij vlagen aardig positie spel. Zelf vond ik andersen gedurfder en met meer vertrouwen voetballen maar werd ook goed vervangen door kishna die een paar goeie voorzetten had. Jammer dat sigi daar vrij weinig mee deed

Ajax heeft gewoon een leuke selectie, met net iets teveel subtoppers. En die zijn gewoon niet goed genoeg voor dit podium. Daar moet je gewoon reëel in zijn.

Waar ik me wel aan erger is dat De Boer teveel krediet geeft aan spelers die continu falen. Ik snap niet dat Milic de hele wedstrijd op de bank blijft in deze wedstrijd. Dit was echt een wedstrijd voor een afmaker als Milic. 1 kans 1 goal en 3 punten. Sigthorsson mag van mij nu echt een keer in aanmerking komen voor een contractsontbinding.

fifa,uefa platini blatter allemaal doorgestoken kaart ajax word nu al jaren genaaid op de poule met dordtmund en real na want die waren gewoon echt beter ik word er een beetje gek van naar die cl te kijken kom die scheids van de fifa natuurlijk met een penalty aanzetten wat gewoon geen penalty was tenzij bal op je borst tegenwoordig hands is? Gaat niet eens alleen om ajax ik heb het over de nederlandse ploegen feyenoord,psv,ajax twente noem maar op maar ajax psv en feyenoord waren grote namen in de voetballerij en worden door die maffiamalloten van de fifa en uefa gewoon voor schut gezet! niks complotten zoeken het zijn feiten hoevaak krijgen de grote ploegen penaltys mee? kijlk alleen al naar barca de laatste jaren het zijn gewoon feiten de ploegen met geld krijgen al het geluk mee en komen het verst tuurlijk psg is beter als ajax en heb een miljoenenploeg maar zag de 2de helft was psg nou zo goed in die 2de helft? gewoon niet! barca werd vorig jaar weggespeeld met een bteam tsjaa alsof ajax zn topspelers gebruikte? man city was ook niks met een miljoenenploeg en nogmaals niet om ajax maar ik vind het gewoon erg voor het nederlandse voetbal voor feyenoord die naam hebben in europa voor psv die naam hebben in europa en voor ajax die naam hebben in europa wij nederlandse ploegen worden gewoon voor schut gezet terwijl platini en blatter zwemmen in het geld ik vind het een schande! We moeten met zn alle is opstaan in die voetbalwereld en uit onze doppen kijken we staan gewoon voor lul! en nee ik ben niet perse ajaxfan geen feyenoordfan en geen psvfan het gaat mij om het nederlandse voetbal sterker nog ik ben voor FC Dordrecht maar we haten met zn alle op elkaar terwijl de echte ploegen die gehaat moeten worden die met het geld teveel zijn maar de meeste hiero geile daar nog op ook!

1 oktober 2014 om 00:01

Jammer man, niet gelezen. Misschien als je hoofdletters en leestekens gebruikt dat ik een poging ga wagen.

Ben absoluut geen Ajax fan maar gun ze zeker succes in de CL. Vrijwel de enige Nederlandse club dat speelt met klote en een tegenstander tegemoet treedt zonder angst. Verder ook de enige Nederlandse club dat ons niet teleurstelt in Europa. Jammer dat er zomaar een penalty word gegeven, met geen 3 punten als gevolg. We weten allemaal hoe belangrijk dit soort beslissingen uiteindelijk kunnen zijn.

1 oktober 2014 om 00:08

"verder ook de enige Nederlandse club dat ons niet teleurstelt in Europa"
Ajax stelt ons bijna altijd teleur in Europa. Alleen in de Europa League hebben we nog incidenteel een succesje.

1 oktober 2014 om 00:22

Wat verwacht je dan tegen dit soort tegenstanders? En sterker nog, wat zouden Psv, Feyenoord of Twente tegen hun klaarspelen? Absoluut minder dan Ajax. Feyenoord verliest bijvoorbeeld kansloos van Sevilla terwijl Ajax gelijk speelt tegen Psg, vorig jaar won van Barcelona en die jaar daarvoor van Manchester City. Met Ajax word serieus rekening gehouden door grote clubs in de poule en krijgen overal complimenten voor hun spel. Ze worden nauwelijks van de mat gespeeld en kunnen overal met opgeheven hoofd van het veld af. Toeval? Niks bijzonders? Natuurlijk niet te vergelijken met het Ajax van de jaren '90 maar we moeten niet te hoge verwachtingen hebben. Kijk naar de selectie en na de resultaten en de conclusie is niets meer dan lof. Met een beetje geluk kunnen ze de EL winnen. Als PSV fan baal ik dat dit niet gebeurd bij Psv.

Best een aardige wedstrijd gezien. Wat me nog steeds opvalt is dat het algemene spel nog steeds een beetje wiebelig is. Alsof het hele elftal net terug komt van een gezamenlijke knieblessure.

Tjongejonge, dat Apoel viel me wel tegen hoor, hier hoort Ajax echt met twee, drie doelpunten verschil van te winnen. Natuurlijk wordt Ajax benadeeld door de scheidsrechter, maar Ajax benadeelt vooral zichzelf. Overwinteren is weer ver weg. PSG en Barcelona gaan echt geen punten laten liggen tegen Apoel. Sigthorsson laat het (weer) liggen.

Doodzonde, had hoop op 7 punten in deze Europese ronde. Denk nu dat we blij moeten zijn met 5 punten, al ben ik bang dat dat nog een lastig verhaal wordt.

Nederlandse ploegen spelen als een stelletje angsthazen...

Waarom staat Sigthorsson in godsnaam nog in de spits? De enige reden die ik kan bedenken is dat ze m in de etalage willen zetten, maar denk dat t averechts werkt...

Aan de ene kant heel jammer. Aan de andere kant een prima uitslag. Ik denk niet dat nicosia nog een punt gaat pakken en dan ben je gewoon 3e. echt rampzalig is het voor de dromers die dachten dat ajax 2 e ging worden in deze poule!!!

Ik vond het erg vreemd dat die scheids alsnog floot. Hij stond er zelf volgens mij dicht bij genoeg om het waar te nemen. Maar verder floot ie veel overtredingen tegen Ajax.

Ik ben bang dat er nooit een dag zal komen dat Ajax niet benadeeld zal worden door de scheids in de CL. Geen sprake van een penalty. Überhaupt een schande dat de scheids, die er met zijn neus bovenop staat, afgaat op de beslissing van de 5e man die het slechter kan zien!

Verder vond ik Klaassen en Van Rhijn heel goed, en Kishna ook in de tijd dat hij in het veld stond. Ik heb me echt dood geërgerd aan Viergever. Zowat geen goede bal gezien van die gozer.

En ze spelen verkeerd met Siggi. Je moet hem niet de bal geven om het spel te maken, je moet hem de bal voor het doel geven, dan kan hij er meestal wel wat mee. Afgezien van zijn enorme kans in de 2e minuut.

Ajax was de hele wedstrijd de betere.
Scheids was niet heel goed.
Penalty was natuurlijk belachelijk.
Ajax kwam zelf ook goed weg doordat Cillessen gewoon rood had moeten krijgen.

Beste man vond ik van Rhijn.

Maar als Serrero gewoon rustig blijft, schuift hij hem gewoon binnen.

1 oktober 2014 om 09:31

Leg mij nou eens uit waarom Jasper een rode kaart had moeten krijgen?
Het is buiten de 16, die gozer schiet hem naar de cornervlag en Moissander staat nog naast hem.

On: Vreselijke wedstrijd weer, geen tempo, en miste de laatste 20 minuten toch weer strijd. Serero is om te janken, serieus. heeft werkelijk geen goede bal vooruit gespeeld. Dit hadden echt 3 punten moeten zijn.

Ja ja mooie titel !!!
De rode kaart die niet gegeven wordt aan Cillesen wat gelukkig nog wel in het artikel staat.

Wat een onzin! Apoel speelde vrij goed met aardige combinaties !

Niet mopperen. Als Cilessen de man laat lopen, dan had Moisander op de doellijn gestaan. Dus het was gewoon een terechte beslissing die gele kaart.

Wat een jankerds dat Ajax
Ok was geen penalty maar ze missen zelf de kansen
En Cillissen had ook rood kunnen krijgen
Hoe loopt het dan?
Zoek de fout eerst maar bij jezelf

Ajax is beter zonder Blind.

Eindelijk een beetje vooruit voetbal, ik zie een meer aanvallender en gevaarlijker Ajax zonder dat eindeloos terugspelen met Blind in de basis, Ajax lijkt verlost en begint te groeien waar het altijd sterk in was en dat is aanvallend voetballen. Het gaat nu eindelijk goed komen, voortaan gewoon aanvallen en dat past het best bij Ajax.

Als je zo'n wedstrijd (door allerlei redenen) niet kan winnen, dan mag je hem in ieder geval niet verliezen. En dat hebben ze ook niet gedaan. Tegen Apoel 2 punten verloren, tegen PSG 1 gewonnen. 2 uit 2 is uiteindelijk minder dan 3 uit 2 :s

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren