Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol

Laatste update:

John van ‘t Schip blijft wellicht toch niet bij Ajax, zo schrijft Voetbal International maandagmiddag. De Amsterdamse club wilde hem ‘Head of Coaching’ maken, maar de zestigjarige oefenmeester heeft aangegeven dat zijn voorkeur daar niet ligt.

Het was de bedoeling dat Van ‘t Schip na dit seizoen zou stoppen als hoofdtrainer van Ajax en zich ging storten op het ontwikkelen van jeugdtrainers bij de Amsterdamse club.

Van ‘t Schip ziet dat echter niet zitten en is nu met Ajax in gesprek over een andere rol bij de club. Welke rol dat dan precies is, wordt niet duidelijk uit de berichtgeving.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Toch wil Ajax de voormalig trainer van onder meer PEC Zwolle en het nationale elftal van Griekenland niet kwijt. Hij ligt nog tot medio 2025 vast in Amsterdam en de club zoekt naar een passende rol voor hem.

Van ‘t Schip is momenteel interim-coach bij Ajax. Hij nam in oktober het stokje over van de ontslagen Maurice Steijn en loodste de club van de achttiende naar de vijfde plaats.

De club kan de voorrondes voor de Europa League nog veiligstellen als het de vijfde plaats weet te behouden. Ajax neemt het nog op tegen FC Volendam (uit), Almere City (thuis) en Vitesse (uit).

Van ‘t Schip zwaait daarna af als hoofdtrainer bij Ajax. De Amsterdamse club is volgens De Telegraaf in gesprek met Graham Potter als opvolger, al is technisch directeur Alex Kroes van plan om te wachten tot Erik ten Hag weer vrijkomt.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze man verdient een mooie functie. Toen de club op zijn gat lag en niemand wou instappen heeft hij zijn clubliefde toch laten spreken. En ons van plek 18 geloodst naar plek 5. Uiteraard is hij niet de juiste man gebleken voor een serieuze stap voorwaarts. Hopelijk blijft hij gewoon verbonden aan de club in een functie die hij wel wil.

29 april 2024 om 15:07

Ik gun van 't schip ook een mooie functie het is een sympathieke man. Maar iedere trainer zelfs steijn had ajax uiteindelijk gewoon naar het linkerrijtje geleid.

29 april 2024 om 15:16

Kerster: het probleem met Steijn was dat hij de groep totaal kwijt was, dat was niet meer houdbaar. Toch schat ik Steijn op tactisch vlak wel net iets hoger in dan Jvts. Als ze hem de vrijbrief hadden gegeven af te stappen van 4-3-3 en hij het zelf niet zo verkloot had met de groep dan denk ik dat Ajax nog wel derde of vierde was geworden. Maar dat is heel veel 'als' natuurlijk. Het is gelopen zoals het is gelopen.

29 april 2024 om 15:24

Steijn had natuurlijk wel het probleem dat hij niet gesteund werd door de TD waardoor hij via de selectie een strijd aan het voeren was. Dat hij daarin grotendeels gelijk had blijkt ook in de opstellingen van van het Schip. Echter zijn uitspraken hebben hem idd geen goed gedaan.

Maar ik schat Steijn zeker ook hoger in dan van het Schip.

29 april 2024 om 15:33

Kip of het ei. Miste hij pas de steun nadat hij via de selectie een strijd begon te voeren, of was dat daarvoor al een probleem? Volgens mij is het toch echt geklapt tussen die twee omdat Steijn weigerde sommige spelers op te stellen. Als Mislintat vanaf het begin geen steun of vertrouwen had in Steijn had hij hem natuurlijk nooit aangesteld.

29 april 2024 om 18:06

we zullen niet weten waarom Steijn ooit aangesteld is. Bij mij leeft wel het gevoel dat Sven dacht dat Steijn veel zou accepteren. Dit omdat Steijn zijn handen dicht mocht knijpen met deze kans.

Dat Steijn dus niet alles maar accepteerde was een klap in het gezicht van Mislintat. Ik heb het gevoel dat het hierop vooral fout is gegaan.

29 april 2024 om 15:14

Gouden vent is het, echt een zeldzaam sympathieke gast met ontzettend veel respect en liefde voor de club, die moet je koesteren. Toch ben ik van mening dat je hem beter weg kan houden bij functies die over voetbal tactiek gaan. Zou hem eerder in een verbindende rol of people manager functie zetten. Of een rol in het uitdragen en bewaken van het Ajax DNA, zodat je niet meer zo ver weg kan raken van je eigen identiteit als dit seizoen is gebeurd.

29 april 2024 om 15:26

Volgens mij wil en moet Ajax bezuinigen. Dan kun je je afvragen of je een functie moet gaan verzinnen voor een sympathieke oud speler waarvan de toegevoegde waarde vrij beperkt is.

29 april 2024 om 15:35

Bezuinigen zit 'm toch echt meer in het niet opnieuw binnen halen van een legertje niet passende spelers voor 100 miljoen.

Een mooie functie voor een clubman die veel voor de club heeft gedaan lijkt me niet echt een financiele strop voor een miljoenenbedrijf als Ajax.

29 april 2024 om 15:42

Er worden ook geen nieuwe functies verzonnen. Meer onderdeel van de verdere herstructurering die plaats vindt. Head of Coaching, wat dat inhoudelijk betekent hebben wij geen idee van, zal er ook zonder Van t Schip wel komen. De man is misschien geen benodigd trainer, maar dat wil niet zeggen dat hij niks kan toevoegen in de organisatie.

29 april 2024 om 15:44

"Een rol in het uitdragen en bewaken van het bewaken van het Ajax DNA, zodat je niet meer zo ver weg kan raken van je eigen identiteit als dit seizoen is gebeurd".Kan iemand mij eindelijk eens uitleggen wat het Ajax DNA is?

29 april 2024 om 15:50

Kun je mij uitleggen wat FC Twente FC Twente maakt? Dat zal ongeveer het equivalent zijn. De term Ajax 'dna' is een beetje overdone maar in principe staat het gewoon voor de identiteit van de club.

29 april 2024 om 18:02

@jtjevtt

Ik dacht begrepen te hebben dat kroes van mening is dat Ajax in de gehele organisatie te veel mensen heeft lopen en dat als hij aan de macht zou komen er overal ontslagen zouden volgen.

29 april 2024 om 19:02

Dat klopt inderdaad, maar met alle verhalen omtrent de huidige omgangsvormen binnen Ajax kan ik me voorstellen dat ze iemand als van 't Schip wel zullen koesteren voor de toekomst.

Een beetje menselijkheid in de club is momenteel geen overbodige luxe, en dat zal Kroes ook wel zien denk ik. Het is een beetje afhankelijk van of John zelf wil alleen.

29 april 2024 om 15:43

@suarez7

Ik zie wel iets in hem in de rol van soort manager van nieuw en verhuurde eerste elftal spelers. Nieuwe spelers opvangen, wegwijs maken binnen Ajax, in de gaten houden dat ze goed landen in Amsterdam/nederland en eventueel koppelen aan een oud ajacied die dezelfde taal spreekt en als eens deze stappen heeft moeten zetten. Daarnaast kan hij zich dan ook bezig houden met de verhuurde eerste elftal spelers of die nog lekker in hun vel zitten en hoe het gaat met hun ontwikkeling. Dat is en blijft gebrekkig bij Ajax en als er iets is wat John van het Schip uitstekend heeft gedaan is al die nieuwe spelers zich snel welkom laten voelen en mentaal weer fris krijgen nadat ze weken lang zijn af gebeukt door Steijn.

29 april 2024 om 16:01

Zoals een verhuurmanager dus, die altijd contact heeft met de jongens die uitgeleend zijn?



Nieuwe Algemeen Directeur? haha nee zonder gekheid. Zou mooi zijn als je deze man kunt belonen met een mooie functie binnen de club. Heeft toch zijn kop op het hakblok gelegd in een moeilijke tijd voor Ajax terwijl hij zelf privã© een moeilijke tijd meemaakt.
Of dat nou Head of coaching is of Jeugdcoã¶rdinator of voor mijn part lid van de RvC. Deze man heeft echt wel verstand van het spelletje, is prettig in de omgang en heeft volgens mij de juiste normen en waarden om je club uit te dragen naar buiten.

Van het schip moet zijn eigen weg bewandelen.
Eerst dacht ik nog als hoofdcoach. En als dat niet is. Kan hij beter een buitenlands club of uit de eredivisie middenmoot trainen

Hij zal toch niet denken dat Feijenoord geïnteresseerd is , dat hij daarop wacht voordat hij zijn keuze kenbaar maakt?

29 april 2024 om 16:22

En waarom zou hij denken dat Feyenoord geinteresseerd is?

Ben wel benieuwd wat hij zelf dan zou willen doen binnen Ajax.

Gelukkig maar. Stel je voor dat als je bijna geen kaas gegeten hebt van het trainersvak, anderen moet vertellen wat ze goed of fout doen. Misschien dat hij dat zelf ook door heeft. Ook dat Ajax hem in een andere functie wil laten functioneren. Kantinejuffrouw? Ik zou het bij God niet weten. Alweer een van de merkwaardige beslissingen die genomen zijn in de Arena. Het houdt niet vanzelf op....

Sjonnie moet lekker ff helemaal niks gaan doen. Heeft een k..jaar achter de rug, kinderen die te ver weg wonen voor een weekendje en moet ff de ajaxboel laten voor wat het is. Straks, wanneer er weer een beetje rust is binnen de club in alle rust eens kijken wat mogelijk is

Vreemd, er was toch al afgesproken wat zijn taak zou worden. nog voor dat hij hoofd coach zou worden.waroom daar van afstappen?



Traners begeleiden ? Los van zijn sympathie zie ik geen goede trainer / coach in hem, verre van dat. Hoe dan anderen gaan begeleiden. Ten Hag heeft iets neergezet, een cultuur van hard werken, presteren en veel lachen.dan heb je bagage. Geen idee wat John gaat overdragen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren