Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax verkoopt Blind voor 17,5 miljoen euro aan United

Laatste update:

Ajax heeft zaterdagochtend officieel naar buiten gebracht dat het Daley Blind verkoopt aan Manchester United. Nadat De Telegraaf in de ochtendeditie stelde dat de club vrijdagavond tot een akkoord waren gekomen, duurde het niet lang voordat Ajax zelf ook officiële mededelingen deed. Eerst meldde het dat Blind ontbreekt in de wedstrijdselectie voor FC Groningen-Ajax en nu bevestigt men zijn vertrek naar Engeland.

/

In tegenstelling tot wat men bij Ajax gewend is, namelijk het niet bekendmaken van de transferbedragen, komt men nu wél met openheid daarvoor. De Amsterdammers incasseren 17,5 miljoen euro voor de verdedigende middenvelder, die het zelf vanaf jonge leeftijd opleidde. Het akkoord tussen beide clubs is volgens Ajax wel onder voorbehoud van de vervulling van enkele voorwaarden. Welke dat zijn, laat men niet weten.

Ajax vangt een flink bedrag voor de 24-jarige Blind, die in totaal ruim zes seizoenen tot de A-selectie behoorde. Eén jaar daarvan verbleef hij op huurbasis bij FC Groningen. Nadat hij terugkeerde van zijn tijd in het noorden werkte hij zich op tot basisspeler aan de linkerkant van de verdediging. Toen Frank de Boer werd aangesteld als trainer kreeg Blind het volle vertrouwen in de basiself en groeide hij in zijn ontwikkeling.

/

In het seizoen 2012/13 miste hij geen wedstrijd in de Eredivisie en het jaar erop werd hij uitgeroepen tot Speler van het Jaar bij Ajax. Hij won vier landstitels op rij met de club uit zijn thuisstad en gaat nu door de voordeur naar buiten voor een fors bedrag. Manchester United koopt het nog twee jaar lopende contract van Blind af voor de hoofdprijs van 17,5 miljoen euro. Ajax vult zijn clubkas nu nog verder en zal de komende dagen kijken naar de opvolging van Blind in het team.

Op Old Trafford wordt Blind de vijfde aanwinst van deze zomer. Voordat Louis van Gaal arriveerde als nieuwe trainer haalde de club Ander Herrera en Luke Shaw reeds in huis en daarna volgden Marcos Rojo en Ángel Di María nog. Van Gaal werkte de voorbije twee jaar met Blind samen bij het Nederlands elftal en zag hem uitblinken tijdens het WK 2014 in Brazilië. Uiteindelijk heeft hij ervoor gekozen Blind op te halen bij Ajax.

Ajax heeft een geweldige deal gesloten met Manchester United

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

17,5, dat is veel te veel voor zo'n matige speler. Dan is Depay 60 mil waard...

30 augustus 2014 om 11:40

Zucht gaan we weer......hou nou eens op man. Niemand hier op dit forum kan de waarde van een speler bepalen. Een speler heeft geen waarde, een speler heeft een prijskaartje en het is maar om het even hoe hoog die is op basis van contractjaren, prestaties en wat een gek ervoor geven wil.

30 augustus 2014 om 11:47

Lekker negeren, ik vond hem minimaal 30a35m waard, niet minder en dan moet je als Marc zijnde sterk houden en niet laten gaan.

Zo zie je maar weer.. een Slinkgraventje nooit van gehoord moet Ajax1 komen versterken Waar gaat het heen??

Shaw 40M na 1 jaar leuk gevoetbald te hebben bij South en geen Europes voetbal.. dat is pas absurd.

Daley 4x kampioen, 1x Knvb Beker, veel Europees in de benen is toch dat bedrag waard en Shaw 17,5m ??

30 augustus 2014 om 11:52

Hahahaha 35 miljoen jij bent zeker als kind vaak op je achterhoofd gevallen.

On: 10 miljoen is al teveel voor zo een matige speler. Ik zou zeggen blind neem je kussentje mee en neem plaats op de bank dit jaar en volgend jaar.

30 augustus 2014 om 11:52

Een 'Sinkgraventje' zozo. Sinkgraven heeft gewoon het talent om het vertrek van Blind op te vangen. Ik verwacht dat hij doorgaat met zijn ontwikkeling en over een aantal jaren bij een topclub speelt!

30 augustus 2014 om 11:54

Sinkgraven is in potentie een hele goede speler en laat nu al aardige dingen zien bij Heerenveen.

Overigens vind ik 17,5 mil wat aam de lage kan voor Blind. Ik had toch wel 20+ mil verwacht.

Maar het is hem gegund!

30 augustus 2014 om 11:56

Shaw is brits, 5 jaar jonger en hij heeft het al bewezen in de PL. Verder is hij een klasse beter dan Blind op Lb.hij kostte 35 mil trouwens.

Dat Blind kampioen, Europees heeft gespeeld en de beker heeft gewonnen maakt hem niet duurder.

30 augustus 2014 om 11:57

Aldus iemand met Real Madrid in zijn naam, de club die strooit met het geld alsof het pepernoten zijn en die voor bijna elke speler te veel betaalt...

30 augustus 2014 om 11:58

Gelukkig heb jij er verstand van, hahahaha. Nog geen 10miljoen???!!! Ben jij op je achterhoofd gevallen??

30 augustus 2014 om 11:58

Silnkgraven over Veratti en Xavi haha gaat toch weg man.. Frank en Marc wouden toch overwinteren! Ja dat jullie geen Ajax zijn zegt genoeg en weten niets beter dan dit nieuws.. fijne dag nog! haha Real Madrid-fan ik neem jou helemaal niet serieus lol

Weetje soms nog de periode toen Mike vd Hoorn voor 4M naar Ajax kwam???..

Nou in die zelfde periode kon Aleksandar Mitrović (toen nog FK Partizan) voor dat zelfde bedrag naar Amsterdam.. maar nee, Marc vond hem te duur en toen is ie naar Anderlecht gegaan

Partizan: Wedstrijd: 25 - goals 10. 2 goals tegen Inter in El.
Anderlecht: Wedstrijd 32 - goals 16. 1 goal tegen PSG in Cl.

Of vond Frank hem te badguy gozer met veel tattoo plaatjes op zijn armen.. ik heb anders geen andere verklaring, maar 1 ding is zeker.. ze hebben gefaald in die periode als Ajax zijnde.

Want nog een jaar Kolbein.. dat word weer vallen over een gras sprietje en weer gefluit op de tribunes.

ps: Voor 8M kan die Servië naar Ajax komen.. tja, Marc zou dat al teveel vinden en ziet liever spelers als Zeefuik en Slinkgraventje komen

30 augustus 2014 om 12:01

Omdat hier alle mensen met verstand over transfers zitten, weet iemand wat daley zal gaan verdienen?

30 augustus 2014 om 12:06

Tsja, dit is inderdaad een flinke zak met geld. Maar de kampioenskansen van ons aller Ajax dalen nu wel met 50%. PSV heeft nu echt de beste selectie. Die 5e titel op rij wordt wel erg lastig zo. Ik gun het die jonge wel. Wie had dit 3 jaar geleden gedacht? Hij komt nu als bekende speler binnen. Iedereen kent hem van die twee prachtige assists op van Persie tegen Spanje. Van Gaal kent hem natuurlijk ook van zijn 4 jaar bij Ajax en 2 jaar bij oranje. Vanzelfsprekend is hij niet meteen basisspeler zoals Di Maria maar ik gok dat hij wel meer krediet heeft dan zo'n Luke Shaw met overgewicht. En wie weet gaat hij zelfs minuten maken op het middenveld!

30 augustus 2014 om 12:22

vd vaart, onduidelijk verhaal man

30 augustus 2014 om 12:28

Maar Shaw is wel een Engelsman, en die zijn altijd een stuk duurder als het om binnenlandse transfers gaat, dus die 40 miljoen is nog wel enigszins te rechtvaardigen.

En wat die waarde van 35m betreft, Ajax had het inderdaad wat harder mogen spelen om meer eruit te slepen. De bankrekening van United is goed genoeg gevuld en ze betalen toch wel. Dat ze als geste richting Blind niet voor die volledige 35 gaan kan ik best begrijpen, maar 25m was een mooi bedrag geweest.

30 augustus 2014 om 12:31

7,5 miljoen is al veel, maar goed ik bepaal niet wat er voor hem wordt betaald.

30 augustus 2014 om 12:33

Sterk verhaal vd. Vaart. Ajax had een verdediger nodig op dat moment en daar wilden ze blijkbaar 4 miljoen voor betalen. Maar dat hadden ze dus op dat moment moeten laten voor een aanvaller van 4 miljoen die op dat moment niet nodig was?

30 augustus 2014 om 12:40

Dit jaar Blind en Siem de Jong, vorig jaar Eriksen en Alderweireld, het jaar daarvoor Vertonghen, Anita en Van der Wiel. En het jaar daarvoor Stelekenburg. In 2010/2011 vertrokken Emanuelson en ene Luis Suarez in de winter. De afgelopen vier jaar zijn telkens een of meerdere steunpilaren vertrokken, en toch heeft Ajax in die jaren het kampioenschap weten binnen te halen terwijl de kenners riepen dat PSV en/of Twente de betere elftallen hebben. Roep dus nooit dat Ajax geen kampioen wordt omdat ze een van hun beste spelers hebben verkocht, want het verleden wijst uit dat er telkens nieuwe jongens opstaan om dat gat te vullen.

30 augustus 2014 om 12:43

@dd28 en toch draaien ze dikke omzet en halen ze spelers als ozil en di maria op voor 20 miljoen en verkopen ze weer door met dikke winst.

Moet jij geen spongebob kijken gozer? Je bent dommer dan die zeester op je foto

30 augustus 2014 om 12:57

zucht, hij heeft gewoon gelijk.
Hij is t traag, te trage handelingssnelheid en te weinig techniek.
Dat kon je zondag tegen PSV weer goed zien, alleen teen ploegjes als Roda of NAC of Dordrecht lijkt hij goed omdat de tegenstanders nog slechter zijn.
van Gaal maakt zich hier belachelijk en ik hoop dat hij snel ontslagen wordt na deze belachelijke aankoop die op alle fronten te kort komt.

30 augustus 2014 om 12:58

Misschien moet je dan eens Eredivisie kijken. Sinkgraven is echt een talentvolle jongen. Zo'n iemand kan Ajax prima gebruiken.

30 augustus 2014 om 13:00

hahahahaha 30 miljoen?
op basis waarvan vind je dat?
Dan is Clasie 60 miljoen waard want die is 2 keer zo goed.
Dat zag je ook op het WK, toen Clasie er in kwam werd er eindelijk gevoetbald op het middenveld en kregen Wijnaldum en de Guzman ook fatsoenlijke ballen.

30 augustus 2014 om 13:27

Bewezen in de PL? Ow die 60 wedstrijden die hij met alle respect bij Southampton heeft gespeeld. Je lult als brugman kerel.

30 augustus 2014 om 13:33

Hoezo heeft een speler geen waarde? Prijskaartje is wat er voor wordt gegeven inderdaad, maar dat wil niet zeggen dat je de waarde van een speler niet kunt inschatten.

Dat Overmars nu meer vraagt dan aan het begin van het transfer seizoen is logisch. Maar 17,5 miljoen, tsja ik vind Blind het niet waard hoor.

30 augustus 2014 om 13:38

Hahaha 35m voor meneer tik hem breed Blind. LOL

30 augustus 2014 om 14:04

Deze transfer is de grootste grap van deze transferperiode. 17,5 miljoen voor iemand die z'n naam eer aan doet? Dan ben ik 25 miljoen waard

30 augustus 2014 om 14:12

Haha als realmadrid fan vragen of iemand vaak op zijn achterhoofd is gevallen.. Hahahaha dat zijn de grappige dingen in t leven...!

Voor alle wanhopige depay fans. Ja depay heeft meer echt talent! Moet t nog wel laten zien op basis van n aantal seizoenen en veel scoren. Vorig jaar was oke, leuk en goed wk gespeeld en nu n goede start in de eredivisie. Blind doet dit allemaal al 4 jaar! Daarom is hij op dit moment zoveel waard! En flikker nou is op met die afgunst want ik hoef niet over 2jaar allemaal sorry te horen omdat jullie t allemaal verkeerd zagen..

30 augustus 2014 om 14:18

Precies 10 miljoen dan. Maar geen cent meer. En als deze Blind 17,5 miljoen waard is dan had feyenoord 80 miljoen moeten krijgen met verkoop van Pelle, Janmaat, De Vrij en Martins Indi.

30 augustus 2014 om 15:39

Ja, maar heeft Ajax niet al genoeg van die talententen met potentie? Als Ajax in Europa serieus genomen wilt worden hebben ze in elke linie versterking met ervaring nodig. Ik zie het probleem ook niet als je plus 100 miljoen op de bank hebt staan. Maar Ajax is helaas voor de supporters een bedrijf ipv een voetbalclub, want bij een voetbalclub staat een groot gedeelte van het kapitaal op het veld en niet op de bank.

30 augustus 2014 om 16:29

Heerlijk hoe iedereen Blind blijft onderschatten. Ik kan er wel van genieten, want hij gaat gewoon voor de zoveelste keer jullie ongelijk bewijzen.

30 augustus 2014 om 11:41

Nou Depay zal ook voor een super bedrag verkocht gaan worden. Maak je daar maar niet druk over.

30 augustus 2014 om 11:41

Hou aub op met die onzin!

30 augustus 2014 om 11:41

Depay met 0 kampioenschappen en 1 basisseizoen waarbij het het slechtste rendement had van alle spelers. Blind die 4 kampioenschappen heeft, CL ervaring en ook nog eens een leider is.
Ik vind dat je die 2 niet eens met elkaar mag vergelijken, niet eens vanwege de verschillende posities, maar vooral vanwege hetgeen wat zij hebben gepresteerd.
Als Depay dit volhoudt dan komt zijn moment heus wel vanzelf. Eerst een grote meneer worden bij Psv.

30 augustus 2014 om 11:45

Door die kampioenschappen is Blind echt niet duurder. Hij heeft Ajax echt niet kampioen gemaakt, je bedoelt 6 wedstrijden in de CL en dat leider gedeelte maakt hem echt niet duurder.

Depay is al een grote meneer bij Psv, sterke nog hij is de beste speler in de ED.

30 augustus 2014 om 11:47

Hou toch op over die Cl ervaring. Ik ken enorm veel matige spelers met die ervaring, zijn zij nu ook 20 milli waard?

30 augustus 2014 om 11:48

6 wedstrijden nog wel"? Hij en Ajax spelen nu al een tijdje in de Cl.
Depay speelt nu maar 3 wedstrijden zo. Een seizoen duurt toch echt 34 wedstrijden.

30 augustus 2014 om 11:48

Die CL ervaring is extra slimmerik.
Blind is daarnaast gewoon een goede voetballer.

30 augustus 2014 om 11:49

Nu blind weg is, is hij inderdaad de beste.

30 augustus 2014 om 11:50

Tuurlijk helpt meerdere kampioenschappen aan de hoogte van de transfersom. Het contract/potentie/ervaring. Er zijn zoveel dingen die een rol spelen. En Blind was een grote meneer bij Ajax en sterker nog hij was de beste bij Ajax. had je verder nog wat te huilen of was dit het?

30 augustus 2014 om 11:51

Degeimevoetb
Daar ben ik het niet mee eens.
4 kampioenschappen tellen weldegelijk mee (als is het alleen maar voor de ervarenheid) dat zelfde geld voor champion leauge. Depay is een talent en zeker 18 mil waard maar dat betekent niet dat ajax geen 18 mil mag vragen door ze te vergelijken.

30 augustus 2014 om 11:51

Hij was ook de beste toen Blind er was.
Blind komt handelingssnelheid, fysiek en snelheid te kort. Hij wordt sws overlopen in Engeland.

Poulsen is dus ook meer waard omdat hij in de CL heeft gespeeld en kampioenschappen heeft gewonnen? Wat was Mark Van Bommel wel niet waard bij PSV dan? Straks ga je me ook vertellen dat aanvoerders duurder zijn dan normale spelers. Wat een grap zeg.

Door ervaring wordt je niet duurder, potentie en contractduur wel.

30 augustus 2014 om 12:02

Kun je niet lezen wat oranje88 hiero typt.

CL ervaring is gewoon extra. Dus kan je waarde wel degelijk stijgen daardoor.

Hoeveel mensen zeiden wel niet dat Depay 20 plus miljoen waard was vanwege zijn WK?

Wk/cl... beiden hoog niveau of wat? Waarom telt het 1 wel en de ander niet. Blind speelde overigens zelf ook op het wk en veel meer minuten.
Sterker nog Blind stond in de basis

Er wordt gewoon met 2 maten gemeten hiero.
Eerst was Depay 20 miljoen waard en nu dat Blind 17.5 miljoen euro oplevert moet Depay 60 miljoen kosten hahaha wat een grap.

**door ervaring wordt je niet duurder, potentie en contractduur wel**

Wat een onzin. Snap je het begrip duurder niet. Met de nadruk op de vergrotende trap.
Ervaring maakt je niet duur nee, maar duurder wel degelijk. Vooral als je nog zo jong bent als Blind en ieder jaar beter wordt. Blijkbaar heeft hij ook genoeg potentie.

30 augustus 2014 om 12:04

Wat een hater ben jij haha.
Totaal geen verstand van voetbal.
Natuurlijk word hij duurder door die 4 kampioenschappen, 5 seizoenen Champions League.
Als jij dat niet kan zien ligt dat toch echt aan die gekleurde onbelangrijke mening van jou.
Depay, Give me a break.
Speelt net een seizoen voetbal, mist 1000kansen.
Daley speelde al eredivisie toen Depay bij de kabouters speelde.

30 augustus 2014 om 12:05

@lee112
Het ene telt wel omdat dat over Depay gaat, het andere telt niet omdat het over Blind(ajacied) gaat.

30 augustus 2014 om 12:09

Jawel, je word wel duurder.
Ervaring maakt je vaak beter, en dus duurder.
Doe die bril nou eens af met je hielelikkerij van Depay.
Depay was vorig jaar absoluut niet de beste, die schoot 9/10 keer met losse flodders.

Speelde toen pas 1 volwaardig seizoen.
Jij meer met 2 maten... Nogmaals ga ergens anders, een PSV forum zo gekleurd je mening ventileren... Maar hier niet!

30 augustus 2014 om 12:15

@lee12
Wat een grap ben jij. Denk je nou echt dat iemand door een paar CL wedstrijden 5ton duurder wordt?? Denk je echt dat iemand door ervaring ook duurder wordt? Dan heb je serieus geen voetbalverstand. Serieus, word wakker man. Het is al 12 uur.

30 augustus 2014 om 12:17

Pff niveau hier...

Depay is een aanvaller, aanvallers zijn automatisch duurder. Depay is jonger. Depay heeft veel meer potentie, dat ziet zelfs een blinde. Depay heeft veel beter rendement, niet alleen de goals gezien maar qua alles. Zo'n slappe blind die vaak eruit gelopen wordt gaat keihard door het ijs zakken in engeland, samen met v gaal.

En die cl ervaring maakt je echt niet duurder en is ook niet extra, of wordt men meer waard als de jantjes krijgen in de cl? Kampioenschappen, wow met dank aan matig niv eredivisie en spelers als schone en de jong.

30 augustus 2014 om 12:17

Pff niveau hier...

Depay is een aanvaller, aanvallers zijn automatisch duurder. Depay is jonger. Depay heeft veel meer potentie, dat ziet zelfs een blinde. Depay heeft veel beter rendement, niet alleen de goals gezien maar qua alles. Zo'n slappe blind die vaak eruit gelopen wordt gaat keihard door het ijs zakken in engeland, samen met v gaal.

En die cl ervaring maakt je echt niet duurder en is ook niet extra, of wordt men meer waard als de jantjes krijgen in de cl? Kampioenschappen, wow met dank aan matig niv eredivisie en spelers als schone en de jong.

30 augustus 2014 om 12:34

Laat me zo een kindervergelijking voor je maken, want blijkbaar snap je het echt niet.

Persoon A is een degelijke voetballer zonder CL ervaring.
Persoon B is ook een degelijke voetbal zonder CL ervaring.

Wie zal er meer opleveren? Antwoord: persoon A, heey dus CL ervaring speelt toch wel een rol of wat?

Volgende vergelijking:

Persoon A heeft 4 kampioenschappen op rij gewonnen en speelt al 6 seizoenen lang op het aller hoogste niveau. De persoon in kwestie heeft al meer dan 100 wedstrijden gespeeld en is nog maar 24 jaar oud!

Persoon B heeft geen kampioenschappen gewonnen en speelt zelfs maar 1 seizoen in de basis en is nog maar 20 jaar oud, wel is persoon B een zeer groot talent die wel degelijk ooit de stap zal kunnen maken.

Wie wordt er op dit moment verkocht? Antwoord persoon A!

Ik zeg niet dat Depay 0 gaat opleveren natuurlijk niet! Niemand zegt dat. Het zal mij niet verbazen als Depay volgend seizoen voor 25-30 miljoen euro verkast als hij zijn niveau blijft vasthouden.

Feit is wel dat Blind gewoon terecht veel geld oplevert! Ervaring, slimheid, nagenoeg altijd fit en de coach weet wat hij aan hem heeft.

En als je het er niet mee eens bent dan raad ik je aan om Loui van Gaal op te bellen. Nr 555- who-the hell-cairs!

30 augustus 2014 om 12:34

Depay speelde vorig seizoen nog nauwelijks . Dus geen idee waar je deze onzin vandaan haalt?

30 augustus 2014 om 12:35

De jong is vorig jaar echt bepalend geweest, hahahaha laat me niet lachen. En dan durf jij over niveau te praten. Loser.

30 augustus 2014 om 12:35

Kansloze figuren als jij zeiden exact hezelfde bij Vermaelen, Verthongen, Eriksen en Suarez. Het gros was er zelfs van overtuigd dat Caroll veel beter was dan Suarez. Het is een forum waar iedereen zijn mening mag geven maar jij (degeheimevoetb) snapt werkelijk waar helemaal niets van het spelletje.

Degenen die het verschil moeten maken bij United zijn van Persie, Rooney, Mata en Di Maria maar je hebt wel spelers nodig die de balans bewaken en dan heb je aan Blind een hele goede. Gelukkig snapt van Gaal het iets beter dan jij.

30 augustus 2014 om 12:36

Post mag weg. Had verkeerd gelezen.

30 augustus 2014 om 12:42

Wat wil je nou zeggen dan? Daley Blind was uitgeroepen tot beste speler van de Eredivisie (gouden Schoen).

Feit blijft dat Daley voor 17,5 Miljoen verkocht is, daar kun je nu niet meer omheen draaien.

Dat Depay een goede speler is staat buiten kijf, maar dat is een hele andere discussie.

30 augustus 2014 om 12:43

@degeheimevoetb.

Jij bent serieus 1 van de minst snuggere hier.
Je onzin vergelijking slaat al helemaal nergens op.

Ja CL maakt je 5 ton duurder of soms wel miljoenen. 1 van de redenen waarom wij niet meer voor De Vrij vingen was het gebrek aan Europese prestaties. Je bent niets meer dan een irritant muisje die ervan houdt om te slijmen bij eigen spelers. Misschien moet jij op de Depay fan site slijmen gezamenlijk met een stel minderjarige meisjes.

30 augustus 2014 om 12:52

Lee ik raad jou aan nr 555-chinees-afhaalcentrum te bellen.

On: depay heeft zich in 1 jaar tijd meer ontwikkeld waar blind er 4 jaar tijd voor nosig had. Hij had er fluitconcerten voor over terwijl depay door niet alleen psv fans maar door de hele wereld word gezien als een groot talent. Hier op voetbalzone zijn het alleen de ajax fans die blind zo goedvinden sorry maar ik zie dat niet. Wat ik wel zie is blind op de bank bij man utd

30 augustus 2014 om 12:56

Kijk.jullie.zeggen wel daley heeft meer CL Westrijden gespeeld? In de basis gestaan het hele WK? Maar Depay heeft veel en ook.veel.meer talent dan daley
1Depay neemt psv op sleeptouw
2depay is 4jaar jonger!! Dus kan hij in die 4jaar ook ervaring krijgen?
Over 4jaar speelt depay basis bij een Europeese Topclub als het zo doorgaat?
en daley is niet gehaald om het probleem op te lossen bij man u of wel? Hij gaat gwn keihard bankzitten hoor
daley is een goeie speler maar niet beter dan de depay nu niet en nooit niet!

30 augustus 2014 om 12:59

Precies, het is gwn te gek voor worden ! Depay is 4jaar jonger en nu vind bijna iedereen depay beter dan Daley?
sorry hoor maar ajax fans niet gek worden, jullie scholden hem nog 2 a 3 jaar geleden uit, maar nee dat zijn we lekker vergeten...

30 augustus 2014 om 13:01

@lee112
Ze zijn even duur.

Ik ben alles behalve een Depay of PSV fan. Ik heb op VZ vaak genoeg kritiek geleverd op hem.

Ik heb niemand gezien die Carroll beter vindt dan Suarez.

30 augustus 2014 om 13:11

Poulsen en Van Bommel is een slecht voorbeeld want zij zaten aan het einde van hun carrière

30 augustus 2014 om 13:12

@zyryanov

Ondanks dat matige niveau kon PSV met de geweldige depay geen kampioen worden.

En spelers worden beter als ze op een hoger niveau spelen dus ervaring in de CL kan er zeker wel voor zorgen dat een speler duurder wordt.

30 augustus 2014 om 13:54

Tuurlijk maken kampioenschappen en CL ervaring op jonge leeftijd een speler wel duurder.
Als je dat niet inziet snap je echt geen drol van voetbal, voor Alderweireld werd ook 8 miljoen neergelegd terwijl die echt niet beter was dan Veltman, waarom? Inderdaad, omdat hij CL gespeeld heeft en veel Eredivisiewedstrijden in de benen had. Niet omdat hij de betere voetballer was.

30 augustus 2014 om 14:16

Maar zeg ik dat Blind beter is dan Depay? K zelfs dat depay mogelijk meer gaat opleveren, maar je leest alleen maar wat je wilt lezen @degeheimevoetb. Hoe kan jeuberhaupt 2 verschillende spelers qua skills met elkaar vergelijken? Blijkbaar snap je ook echt niks. Ik zeg alleen dat het logisch is dat blind nu veel oplevert. Hij heeft namelijk veel meer gepresteerd.

@realmadrid4321, wat een racistische opmerking! Ikzelf ben gewoon een oer Hollander en geen chinees , maar ja dat terzijde!
In the uk zijn ze blij met blind. Ze denken zelfs dat hij een type pirlo is. Maar jij lees alleen Nederlands voetbal nieuws. Je weet amper wat vd buitenlandse fans. Ongetwijfeld kun je amper Engels. Ook voor jouw geldt, nergens zeg ik dat blind beter is dan depay.

30 augustus 2014 om 14:23

Chelseafc,,,,Weer een waarzegger! Je weet het maar al te goed. Over 4 jaar basis topclub. Man vertel wat zijn de winnende lotto jackpot cijfers nu je toch alles beter weet? Depay kon het vorig jaar ook niet doen! PSV verloor zoveel wedstrijden dat ik de helft niet eens meer weet. Logisch dat hij uitblonk omringd door matige spelers.
Nu doet hij het geweldig. Wie ontkent dat? Maar we zijn maar 3 wedstrijden odw en een paar el wedstrijden tegen de plaatselijke bier club!

31 augustus 2014 om 00:28

die spelers die jij net opnoemde zpals van persie waren vandaag erg slecht tegen burnley.

30 augustus 2014 om 11:43

Provocerend en complete onzin natuurlijk. Reacties zoals deze horen hier niet thuis.

30 augustus 2014 om 11:43

Nou ik vind het veels te weinig minimaal 25 boor kunnen vragen!

30 augustus 2014 om 11:43

zo inderdaad,wat een overschatte voetballer of niet!speelt omdat papa blind de man is bij ajax en oranje,grootste miskoop van manchester dit seizoen let maar op.

Depay geen 60 maar 100 miljoen als ze inderdaad zoveel hebben betaald voor deze Zeer matige speler!

30 augustus 2014 om 11:46

arme drommel. Papa blind heeft helemaal niks te vertellen bij ajax en louis van gaal doet toch waar ie zelf zin in heeft. Gelukkig heb jij er echt verstand van.

30 augustus 2014 om 11:46

Helemaal mee eens..gaat gigantisch door het ijs zakken daar...

30 augustus 2014 om 11:51

True talk, als blind wat meer pigment had en niet zo invloedrijke papa zat hij nu bij excelsior, als schoonmaker.

30 augustus 2014 om 11:53

Nog een grotere miskoop dan die Belgische krullenbol? Nee toch....
Depay 300 miljoen waard nou goed? Man man man.
Ajax had een prijs in gedachte en blijkbaar heeft United die betaald. Vind je dat zo erg? Zit het zo diep? Wees blij voor die jongen man.

30 augustus 2014 om 12:38

Zou je mij kunnen vertellen wat voor invloed Blind hier zou hebben gehad in plaats van dom provoceren. Denk je dat van Gaal, die een heel WK met Blind heeft meegemaakt, zich Daley laat aanpraten door Danny Blind? Hoe dom kan je lullen haha

30 augustus 2014 om 13:29

Jaloers dat hij niet naar Galatasaray is gegaan? Deze jongen heeft even wat meer WK duels (interlands) en Champions League duels in de benen dan Depay die net komt kijken.

30 augustus 2014 om 11:46

Ik vind het eerlijk gezegd nog weinig. Manu betaalt 35 mil voor een stuk verdriet shaw dan mag een sterkhouder vsn Ajax met internationale ervaring en behoorlijk wat Cl ervaring toch ook wel wat meer obrengen.

30 augustus 2014 om 11:49

Dat CL ervaring maakt hem niet duurder. Verder is Shaw brits, 5 jaar jonger en hij heeft het al bewezen in de PL. Verder is hij een klasse beter dan Blind op LB.

30 augustus 2014 om 11:52

Ik vind 35 miljoen voor een 18 jarige juist lachwekkend. Veel grotere kans dat hij op zijn 22e is geflopt.

30 augustus 2014 om 11:52

Lekker belangrijk of jij het hem waard vind. Man united blijkbaar wel! Je komt aardig jaloers over

30 augustus 2014 om 11:56

De CL ervaring maakte hem wat duurder maar ze hebben ook naar zijn EL ervaringen gekeken en toen zakte de prijs weer een stuk

30 augustus 2014 om 11:59

Ga je werkelijk steeds hetzelfde antwoord geven?

Ja, Shaw is Brits, elke Britse speler is overbetaald. Maar of ze dat waard zijn, ik betwijfel het. En ja, hij is beter op LB, maar niet op het middenveld wat een belangrijkere positie is.

30 augustus 2014 om 12:09

Ik vind al die bedragen belachelijk, maar t blijft: je bent waard wat een gek er voor geeft.

30 augustus 2014 om 12:14

Ga aub je mond spoelen over dat stuk verdriet Luke Shaw. Shaw heerste vorig jaar over de linkerkant bij Southampton en niet alleen vorig jaar maar ook toen die 16 en 17 was. Laat het al 2 jaar zien in de PL op zon jonge leeftijd is een linksback die snelheid kracht en aanvallend heel sterk is en word gezien als potentiele wereldtopper waar heel de Engelse top achteraan zat. Aub zeg. Ik baal van Blind als aankoop, kan het niveau niet aan en we betalen 12 miljoen teveel. En die Ajacieden maar denken dat Blind meer waard is als Shaw aub zeg ga lekker korfbal kijken dan.

30 augustus 2014 om 12:43

Nee dat vinden de mensen niet maar als je voor zo een jong iemand die nog weinig heeft bewezen (internationaal, CL) zoveel betaald is Blind dit bedrag zeker waard. Engelse spelers worden altijd overschat. Zie Ramsey, Wilshere, Crouch, Caroll etc. Nederlandse spelers worden vaak onderschat. Het WK lijkt me daarvan het grootste bewijs.

30 augustus 2014 om 15:47

Als Blind niet die mooie assist op van Persie had gegeven op het wk, dan had Ajax waarschijnlijk nog niet de helft van die 17,5 miljoen gekregen. Door die pass is de Engelse media over hem gaan schrijven en is zijn marktwaarde flink gestegen. Slim van Ajax dat ze met deze transfer instemmen want zo'n bedrag hadden ze anders nooit meer voor hem gekregen.
Ik ben benieuwd wat Ajax hier voor terughaalt. Het zal wel weer niveau middelmaat worden, Overmars kennende. Of een jong broekie zonder ervaring.

30 augustus 2014 om 11:46

Ik word zo ongelooflijk moe van mensen die een speler met een andere speler vergelijken. Daley Blind is ouder, heeft meer gewonnen, meer ervaring, speelt op een andere positie, heeft een andere opleiding, meer interlands... Ik kan zo nog uren doorgaan... Je kan Messi niet met Ronaldo vergelijken, je kan Van der Sar niet met Smeichel vergelijken, je kan Jaap Stam niet met Ronnie Stam vergelijken... Je kan gewoon spelers niet met elkaar vergelijken.

30 augustus 2014 om 11:58

Ach 17,5 mln is een prima bedrag voor een verdedigende middenveld uit de Eredivisie. Depay zal uit eindelijk ietsje duurder worden omdat t een aanvaller is en aanvallers zijn verhoudingagewijs duurder.

30 augustus 2014 om 11:48

Het gaat hier niet om depay, of wijnaldum,... Of eender andere speler het gaat om blind. En hij is waard wat die club ervoor over heeft.

30 augustus 2014 om 11:51

Grapjas. International en was gewoon al 1-2 jaar de beste speler bij Ajax. 17,5 is een lachertje, op Engelse fora zitten ze alweer te lachen dat ze zoveel kwaliteit krijgen voor maar 17,5 miljoen. En als Real 75 mil voor Di Maria vangt, waarom mogen wij dan geen 25-30m vangen voor Blind?

30 augustus 2014 om 11:57

Blind speelt al jaren in de Eredivisie en dan zullen clubs niet zo snel 30 miljoen voor je neer gaan tellen.

30 augustus 2014 om 11:58

Ik kijk altijd rond op Redcafe(leuke forum) en 80% vindt het weg gegooid geld.

Misschien omdat DI Maria het Europees en in Spanje heeft bewezen???

30 augustus 2014 om 12:03

@kohaku

Klopt maar Ajax hoeft Daley helemaal niet kwijt toch? Als een club hem dan wil moet je gewoon hoog in de boom gaan zitten als Ajax zijnde. 17,5 is weer veel te slap onderhandeld.

30 augustus 2014 om 12:05

Omdat hij ni eens 7 miljoen waard is

30 augustus 2014 om 12:10

Ik kijk altijd rond op het directieforum van ajax..lees net dat ze een deal hebben gesloten met psv. "Depay voor 60 miljoen zloty's naar ajax."

30 augustus 2014 om 11:53

Ik denk dat streppel van willemII 2 ton waard is...

30 augustus 2014 om 12:14

inderdaad veel te veel geld voor blind.leuke speler voor ajax maar meer niet .blind komt handelingssnelheid, fysiek en snelheid te kort. Hij wordt sws overlopen in Engeland. man utd had maximaal 10 miljoen moeten betalen

30 augustus 2014 om 12:16

Stuk gaat over blind, niet over Depay. Maar iedereen zijn eigen mening, ik ben dan wel benieuwd waarom je blind zo'n matige speler vindt. Volgens mij heb ik heb afgelopen seizoen goed zien presteren, maar als je kan onderbouwen waarom hij zo matig is dan zou je reactie wat meer waarde hebben.

30 augustus 2014 om 12:17

Honderd procent met je eens, united heeft een type keane nodig, al jaren. Blind kan goed ballen, maar komt echt tempo te kort en op het middenveld hadden ze juist wat fysiek nodig.

30 augustus 2014 om 12:48

Je hebt nog nog maar heel even de tijd om een vervanger aan te trekken want in feite zijn er nu 2 ervaren geroutineerde vm ers vertrokken. Dus dan vind ik het bedrag nog aan de lage kant. Verder gun ik hem dit absoluut wel om zo'n mooie sprong in zijn cariere te maken. Voorbeeldige prof, ook toen het tegen zat.

30 augustus 2014 om 13:01

Je bent gewoon jaloers en depay leverd nooit 60 mil op

30 augustus 2014 om 13:47

Eind vorig jaar was hij transfervrij, dus bedankt voor 17.5 miljoen zou ik zeggen. In meningen spelen alle spelers van Ajax nu gratis, Daley Blind betaald indirect al hun salarissen zo'n beetje.

30 augustus 2014 om 14:01

Helemaal mee eens! Vind hem niet slecht ofzo, maar toch wel zwaar overschat. Gun hem wel het beste en hoop dat hij mijn mening kan doen veranderen!

30 augustus 2014 om 14:07

Hahaha idd en ziek bedrag voor zo een beperkte speler.maar manchester is toch ook niet meer dan een subtopper met dit elftal.

30 augustus 2014 om 15:02

Nou miskopermars... Werk aan de wnkel!

Nu kan je een goede spits halen en ook nog een back-up voor de Vm

Stel me aub niet weer teleur als alle voorgaande jaren.. Haal aub een keer een speler die het geld waard is.. Beteken eens een keer iets voor je club Markie..

Spelers als Duare en vd Hoorn halen, en jezelf bonussen geven,,, dat kan ik ook wel

30 augustus 2014 om 15:16

Nou ik bekijk momenteel de opbouw van United en Blind is broodnodig

30 augustus 2014 om 15:50

Depay 60 ben jij op je hoofd gevallen ofzo?

On: ik gun het hem meer dan wie dan ook! Heeft er hard voor gewerkt voor waar die nu staat en dat loont. Prachtige transfer natuurlijk alleen gaat het wat stroef met z'n nieuwe werkgever. Daley het is je gegunt!

succes daley het ga je goed nu moet ajax een 10 halen die cl niveau aankan.
Kan ajax niet voor Bernard van shaktar gaan? zal wel weg willen en 10-15 miljoen zou dat goed zijn? of die speler van die club waar feyernoord tegen moest nr 18

30 augustus 2014 om 11:41

Bernard kost 30 mil...

30 augustus 2014 om 12:04

waarop gebaseerd 7 wedstrijden en gok dat hij weg wil met het oorlogsgeweld 10-15 miljoen is wat laag maar 20 zou goed moeten zijn en als je ongeveer 32 miljoen binnen krijgt dit jaar (blind CL) kan je toch bernard halen bied in iedergeval creativiteit

30 augustus 2014 om 12:13

Bernard is voor 20 mil gekocht, wrm zou Shaktar hem voor minder verkopen als hij niet eens weg hoeft???

31 augustus 2014 om 09:17

voor 10mil toch gekocht?

30 augustus 2014 om 11:43

Haha bernard is een aanvallende middenvelder of een vleugelspeler. Geen opvolger van Blind.

30 augustus 2014 om 12:03

nee viergever als opvolger van Blind en Bernard als aanvallende middenvelder

30 augustus 2014 om 12:36

Nee je moet een ervaren kracht halen als opvolger voor Blind. Niet Viergever daar neerzetten, die moet back up worden.

30 augustus 2014 om 11:43

dat zou echt geen logische stap zijn in de carriere van Bernard. En om eerlijk te zijn stijgt hij wel boven het niveau van Ajax uit en zie ik hem eerder naar een Tottenham of Everton of iets dergelijks gaan. Maar met die kas van dik 100 mln moet Marc Overmars wel ff wat gaan doen zeg...

30 augustus 2014 om 12:09

Ik weet niet of hij in de PL past fysiek niet sterk maar wel een heerlijke speler . weinig gespeeld afgelopen jaar dus zou op zich wel weg willen

30 augustus 2014 om 11:45

Hoezo "zal die wel weg willen"?

30 augustus 2014 om 12:05

de" burger" oorlog in Oekraine en vooral donesk

30 augustus 2014 om 11:45

Dude dream on. Een 10 halen die CL niveau aankan komt echt niet naar de kwakkelende eredivisie.
Mocht die speler toch zo gek zijn, dan kan/wilt Ajax hem niet eens betalen.
Die speler die tegen Feyenoord speelde, speelde tegen Feyenoord. Ook geen CL kandidaat.
Maar ja die zal misschien niet al te duur zijn.

Lekker gedaan om de beste speler wéér eens op het laatste moment te verkopen. Die 18 miljoen is wel een aardig bedrag voor een Nederlandse club, daar ben ik me van bewust. Maar waar ik van baal is dat het geld toch nergens meer in geïnvesteerd wordt. We hebben nu rond de 100 miljoen op de bank staan, maar wat schiet je daarmee op als je straks in de CL met een middenveld serero-klaassen- viergever komt aan zetten. Ben benieuwd of er nog echt wat geinvesteerd gaat worden, maar heb er een hard hoofd in.

30 augustus 2014 om 11:44

Gunner90 helemaal mee eens! Het maakt me echt ziek, weer een sterkhouder op de laatste week van de transferperiode

30 augustus 2014 om 11:54

Ze zullen nu wel een of ander tallentje kopen die er over 2 jaar pas staat.

30 augustus 2014 om 11:58

Kunnen ze die niet zelf opleiden dan?

30 augustus 2014 om 12:46

Opleiden wel maar niet iemand die er direct staat in de CL en dat lijkt me toch wel noodzaak.

30 augustus 2014 om 12:55

En dan had overmars het ook nog over de hoofdprijs.
Maar er gaat toch niets komen. Je hoort nu geruchten over Sinkgrave. Laat me niet lachen. Een jaar geen CL en de centjes van Blind zijn verwaterd.
Dit beleid heeft als grootste ambitie een beursexit

30 augustus 2014 om 13:23

Ja Ajax had gewoon rond de 25-30 miljoen moeten vragen. In Engeland liggen ze nog steeds rollend op de grond van het lachen om de transferprijzen van Suarez, Eriksen en Vertonghen. Ook is het beleid van Ajax wel erg gierig, ik snap wel dat ze bang zijn voor een tweede Sulejmani aankoop. Maar vergeet niet dat er voor spelers als Huntelaar Suarez en Zlatan ook rond de 8-9 miljoen is voor betaald, en deze aankopen zich wel ruimschoots hebben bewezen. Kwaliteit(directe versterking) mag heus wel wat kosten, anders kunnen we overwinteren in de CL wel vergeten de aankomende jaren.

30 augustus 2014 om 13:29

25-30 is wel wat veel, maar zeker een bedrag dat Strootman opleverde. Maar erger vind ik nog dat er nog geen vervanger klaar staat. PSV is ons duidelijk voorbij nu. En jaartje geen CL kost je minimaal 20 miljoen.
En ik vind naar de supporters toe dat ze nu eerlijk moeten zijn en zeggen waar ze mee bezig zijn. En niet roepen dat de doelstelling overwinteren is in de CL en de vijfde titel. Beide niet reëel

30 augustus 2014 om 13:50

@gunner

De genoemde spelers hebben niets of nauwelijks iets met Ajax gewonnen, bovendien heeft bv. Sulejmani ons Bijna persoonlijk de afgrond in gedrukt. Kwaliteit kun je ook opleiden, je moet alleen beter plannen en verder vooruit kijken. Levert meer op en daar kun je ook mee presteren.

30 augustus 2014 om 15:39

Ik snap wel dat Ajax het moet hebben van opleiden en slim scouten en ik ben ook van mening dat dat de juiste weg is voor succes voor een Nederlandse club. Maar ik baal ervan dat de doelstelling is dat je voor het kampioenschap gaat en voor Europees succes, maar dat zit er met deze selectie niet in. Tenzij er nog iets uit de hoge hoed wordt getoverd. Er mag natuurlijk wel een beetje geld van de 100 miljoen worden uitgegeven voor directe kwaliteit. Met een middenveld Serero-Viergever-Klaassen en Sigi in de spits ga je het nog tegen Apoel heel erg lastig krijgen

30 augustus 2014 om 17:28

Ik vind het wel meevallen hoe slecht onze selectie is. Sterk in de breedte en goed uitgebalanceerd, Viergever vind ik een uitstekende versterking en ook Bazoer mag zich bv. Laten zien.

30 augustus 2014 om 17:39

En het middenveld: viergever en Verder? Klaasen vind ik nog niet helemaal op zijn best maar wie hebben we verder nog van niveau? Serero? Nee. Andersen? Nee dit is geen brede selectie. Breed in kwantiteit, maar erg smal in kwaliteit.
Als Moisander nog weggaat wat dan? Dan gaat viergever naar achteren. En wat als Boilesen weer geblesseerd raakt waar je op kan wachten?

30 augustus 2014 om 13:49

Zo denk ik nou ook. Ze hebben nu heel veel geld maar geen kwaliteit meer.
Ze hebben nog steeds spits gehaald en dat hadden ze beloofd. Echt hatelijk dat beleid van Ajax.
Ze worden hier jaar slechter door je beste spelers weg te doen en niets te halen.
Als je in de CL wat wil neerzetten moet je in je team investeren!

30 augustus 2014 om 15:55

Dus jij zegt dat het beleid van Cruijff niet zo goed is? Ze voeren in Amsterdam slechts zijn mening uit en dat is opleiden en niet kopen.

2 september 2014 om 21:42

Dit beleid werkt niet. Je blijft gezond maar prestaties met namen in Europa straks blijven uit...

Benieuwd waar die gaat spelen en of hij het aankan

Misschien krijgen ze iemand terug op huurbasis en sws een doorverkooppercentage

Toch nog lekker verdiend. Maar Ajax gaat er nu ontzettend op achteruit. Marc zal wel niks aankopen dus het gaat nog lastig worden dit seizoen.

30 augustus 2014 om 11:45

Ze gaan niet achteruit. Zeg me eens 3 grote kwaliteiten van Blind? Elke keer als ik naar ajax keek zag ik 90â„… snel passjes terug of breed. Nooit een actie, en heeel soms een pass naar voren. Verdedigen kon hij ook al niet trouwens. Nou ik zou wel een pagga slaan als mijn club zoveel geld kreeg voor zo n matige speler.

30 augustus 2014 om 11:49

Inzicht, vrijwel geen balverlies, ballen afpakken.

30 augustus 2014 om 11:54

Inzicht? Dan ben ik ook wel een topper hoor, want direct terug passen of naar de verdediging kan ik ook. En veredigend is hij juist matig. Had het soms vrij moeilijk met zelfs BMI in zijn backa. Bovendien is hij bijzonder sloom.

30 augustus 2014 om 11:56

Zet jezelf toch over die haat jegens blind heen.

30 augustus 2014 om 11:56

Dat vind jij maar je zit er goed naast want afgelopen weekend was hij weer niet aanwezig en laat zich door de slechtste buitenspeler van de Eredivisie opzij zetten of dat hij in de JL hoort!

Goede deal voor Ajax zeer slechte deal voor United!

30 augustus 2014 om 12:00

Ga maar gauw "pagga slaan" dan. Want als het aankomt op analyseren van Blind zijn spel sla je de plank volledig mis. Blind is al lang niet meer de speler van 'het tikkie terug'. Blind heeft afgelopen jaar zo'n enorme ontwikkeling doorgemaakt, mede door het WK, dat ik met gerust hart kan zeggen dat hij een van de weinige spelers in de eredivisie is met een uitstekend inzicht, enorm veel loopvermogen en sublieme passing.

30 augustus 2014 om 12:14

Hieruit blijkt dat je er weinig kijk op hebt. Hij heeft een fantastische techniek, aanjager op het middenveld, goede steekpass en vooral een tacticus pur sang. Verdedigend staat hij ook zijn mannetje. Pakt veel ballen af en speelt 'm naar de juiste kleur. Natuurlijk heeft hij zijn beperkingen, maar zelfs Busquets en Xabi Alonso hebben dat.

30 augustus 2014 om 12:24

spijker op zijn kop.

30 augustus 2014 om 15:59

Tegen Nac en Willem 2 wel, maar in de topwedstrijden in Nederland en Europa zag je toch wel degelijk de kwetsbaarheid van Blind. Ik heb hem ooit maar 2 goede wedstrijden zien spelen van niveau premier league. Met Ajax thuis tegen Barcelona en op het wk tegen Spanje.

Hoop geld voor Daley Blind. Vind het echt een goede speler en Ajax gaat hem zeker missen. Vind zijn vervangers bij Ajax een stuk minder.

Heel mooi bedrag voor Daley Blind, Ajax gefeliciteerd, ik heb er bewondering voor hoe ze daar altijd het onderste uit de kan weten te halen bij transfers.

Held, het ga je goed. Goed bedrag voor Ajax, helaas liggen de vervangers niet voor het oprapen. De 6 positie was de afgelopen jaren erg belangrijk voor Ajax, nu wordt het wederom puzzelen voor Frank.

Ik zou voor de ervaring iig Poulsen proberen terug te halen, dat kan geen kwaad. Daarnaast zou het leuk zijn als men nog een grote speler uit de hoge hoed tovert, kzie het alleen niet snel gebeuren.

Hij zal vast op de cvm positie gaan spelen. Ik denk echt dat hij het prima gaat doen! Succes Daley, mij heb je nooit hoeven overtuigen!

30 augustus 2014 om 11:59

Lol, jouw niet...jij was de enige van de 50.000 supporters die hem geweldig vond toen hij er niets van bakte.

Ik geef toe, respect hoe hij zich hieruit gevochten heeft maar om nu te zeggen dat je het altijd al gezegd hebt is debiel en totaal niet te onderbouwen. Beetje makkelijk scoren.

30 augustus 2014 om 12:37

Scoren voor wat? Verdien hier geen geld mee en die lifebar naast me naam kan me al helemaal niet Jeuken. Ik praat hier over voetbal en het ia mijn mening.

Ik zag het al bij Groningen, dat mag gewoon gezegd worden. Daar hoeft ik geen "krediet" voor of wat dan ook. Ik kom liever uit voor me eigen mening, dan ik schaapachtig mensen debiel ga lopen noemen en ga beschuldigen van goaltjesdief praktijken.

Vond jij hem niks, prima. Ik zal me kont geen 1 keer krabben, omdat jij denkt dat ik niet integer ben.

30 augustus 2014 om 12:46

Je reageert in ieder geval wel alsof het je iets kan schelen.

Bij Groningen deed Blind het als rechtsback prima. Echter toen hij terugkwam bij Ajax was het anderhalf jaar waardeloos wat hij liet zien. Daar kan je niet omheen en dat hij zich er fantastisch uit heeft geknokt is bewonderenswaardig maar ga ajb niet zeggen dat hij zich tegenover jouw niet hoefde te bewijzen. Elke speler moet zich bewijzen.

30 augustus 2014 om 13:33

Bij Groningen zag ik al een bovengemiddeld aanname, balbehandeling en inzicht. Dat vele zijn waarde niet kunnen inschatten betekend niet dat ik als een schaap erachteraan moet.

Vorm verlies je, talent niet. Ook in zijn mindere periode heeft hij keihard gewerkt en dan komt hij uiteindelijk van zelf. Mij hoeft hij niet te bewijzen dat hij kan voetballen, laten zien dat je constant kan zijn en progressie kan boeken is iets anders.

Niemand vraagt jou om het met mij eens te zijn, je beticht mij immers zelf van "scoren". Het kan me idd iets schelen als iemand denkt mijn gedachten te kunnen uitspreken, terwijl je niets meer weet dan mijn profielgegevens.

Je hebt me nergens zien zeggen dat hij altijd goed heeft gespeeld, dat maak jij ervan.

30 augustus 2014 om 16:51

Je probeert recht te lullen wat krom is. Schattig....

Iedereen heeft kunnen zien dat hij het bij Groningen prima deed. Maar van der Hoorn deed het bij Utrecht prima (alhoewel ik het toen ook al te weinig voor Ajax vond maar dat ter zijde) maar wat ik wil zeggen is dat er talloze spelers bij clubs als Groningen, Heerenveen, Vitesse etc naar Ajax zijn gekomen die het daar prima deden en bij Ajax volledig door de mand vielen.

Daley had het voordeel een speler te zijn uit eigen jeugd maar een aankoop zou nooit zoveel krediet hebben gehad als Daley. Wellicht dat de ervaringen van De Boer met Blind in de jeugd ook mee geteld hebben.

Kutzooi

Weer de beste weg in de laatste dagen

30 augustus 2014 om 12:44

Itt andere jaren lijkt een vertrek van Blind en De Jong mij lastiger op te vangen dan toen Eriksen en Vertonghen gingen. Je moet nu duimen dat Moisander blijft want anders wordt het echt een moeilijk verhaal. Klaassen en co lijken me nog niet klaar om het team te dragen. Maargoed, dat dachten we vvoorgaande jaren ook regelmatig.

30 augustus 2014 om 16:07

Ja, in voorgaande jaren was de missie champions league inderdaad ook een kansloos verhaal.

So it's official...

Mooie stap voor Blind natuurlijk, hoewel ik twijfel of hij het niveau aan kan, maar voor Ajax zal dit een enorme aderlating zijn. Toch iemand die de rust bewaart op het middenveld en de lijnen kan uitzetten.
Toch denk ik dat de Boer ook hier weer een oplossing voor heeft, dat is de afgelopen jaren wel gebleken.

Ik kan me de frustratie bij de Ajax-supporters voorstellen, maar je moet als club zo'n speler ook een transfer gunnen.

30 augustus 2014 om 11:44

Iedereen zal het hem gunnen maar de frustratie zit hem in dat het weer in de laatste dagen moet gebeuren. Ajax kan eigenlijk geen vervanger meer halen behalve voor de absolute hoofdprijs. Ze hadden vorige week een deadline moeten stellen en moeten zeggen dat er vanaf dan elke dag een miljoen bij komt. Maja De directie zal wel blij zijn met het geld... Klote beleid!

30 augustus 2014 om 11:48

Ja daar heb je zeker gelijk in. Het is natuurlijk ook wel weer erg op het laatste moment. Maar was Viergever niet de beoogde opvolger?

30 augustus 2014 om 11:48

ja kansloos he. Als man utd halverwege juli was gekomen met 17,5 miljoen was het prima geweest.
Nu had je gewoon 25 moeten vragen en geen cent minder. Hadden ze maar eerder moeten komen.
Nu heeft ajax weer een probleem en elke club in Nederland vraagt nu de hoofdprijs als ajax aanklopt. En terecht

Doei Daley. We zien je over anderhalf jaar wel ergens bij een middenmoter in Duitsland of Spanje ofzo.

30 augustus 2014 om 11:49

doe maar stoer.
Daley heeft meer gepresteerd en meer gewonnen dan 99% van de voetballers.

Het is misschien niet de nieuwe messi, maar op zijn manier bouwt hij toch gewoon een hele mooie carriere op.

30 augustus 2014 om 11:57

Wow hij heeft meer gepresteerd dan 99% van devoetballers? Waarom speeltdie kerel bij manchester united ga gelijk naar bayern/real de absolute top. Je maakt jezelf echt belachelijk met je meer gepresteerd dan 99% vsn de voetballers.

30 augustus 2014 om 11:59

babymongo

Je loopt al heel de dag Blind te beschermen alsof t je zoon is. Je weet zelf dondersgoed dat 18m voor Blind veelste veel is. Als zijn achternaam geen Blind was moest ie morgen gewoon voetballen bij de amateurs..

30 augustus 2014 om 12:07

Zoals wat dan? Behoudens de Eredivisie en een JC schaal? Oh ja, beste speler van Ajax natuurlijk. Nadat de hele Arena hem het seizoen ervoor heeft lopen uitfluiten.

30 augustus 2014 om 12:26

Leuk dat 18m voor Blind teveel is, alsof Luiz 50 Di Maria 75, Shaw rond de 40, Bale en Newmarket volgens vele mensen 'rond de 90/100' miljoenen euros waard zijn. De markt is kapot, dan krijg je deze bedragen.

31 augustus 2014 om 12:56

Forzaatleti, lachwekkend! Wat heeft zijn naam te maken met, het spelen van prof niveau. Denk je dat zijn vader, invloed heeft op iedere trainer? Wat een kolder, en dan die amateur opmerking..

30 augustus 2014 om 12:07

@bestille

Wat is daar mis mee!? heeft hij toch anderhalf jaar een supersalaris op zn rekening. En een middenmotor in Duitsland of Spanje is niet iets om je voor te schamen.

30 augustus 2014 om 14:58

Daar is ook niks mis mee. Maar voetballend komt hij tekort voor een club als United, denk ik.

30 augustus 2014 om 23:32

Hij krijgt nu de kans om zich te bewijzen, Kuijt komt voetballend ook te kort voor de top maar die heeft het toch behoorlijk gedaan in Liverpool. Met hard werken kan je veel compenseren.

Jammer voor Ajax. Maar een prachtige stap voor Blind, die zich toch vanuit de afgrond (uitgefloten) naar de top van Nederland heeft gespeeld. Hopelijk, kan hij aanhaken bij het niveau van United. Succes!

Gefeliciteerd Daley en succes in Manchester!

17,5 miljoen zou een prima prijs zijn als je hem 4 weken geleden verkocht. Nu heb je geld en kan je er niets mee behalve een noodaankoop waarvoor je de hoofdprijs betaald. Waarschijnlijk een speler die ergens anders al een jaar op de bank zit en voordat hij weer in vorm is dan is het Kerst en liggen we alweer een straatlengte achter op de rest.

30 augustus 2014 om 12:00

Jij denkt dat ze 4 weken terug die 17,5 miljoen wel uitgegeven hadden?

30 augustus 2014 om 12:11

Je hoeft die 17,5 miljoen niet uit te geven. Maar een Mokotjo had nu zeker niet misstaan.

Nu heb je een hele voorbereiding gedraaid en alles kan zo de prullenbak in.

30 augustus 2014 om 16:13

Zou die Gudelj van Az misschien niet wat zijn voor Ajax? Die zal toch niet veel minder zijn dan die Mokotjo denk ik en woont al om de hoek.

ik vindt dit als supporter van PSV gewoon echt jammer .ik wil een sterke competitie en sterkere Topclubs.en dan is deze Transfer best een domper. Natuurlijk wel goed kwa financien voor Ajax .en sportief voor Blind .


Haal nu een ervaren aanvullende middenvelder, die er meteen staat. Brian Ruiz zou dat goed kunnen invullen. Daarnaast zou Sinkgraven voor de toekomst een goede investering zijn.

Mooi bedrag. Zeker teveel voor deze speler die bij United het heel zwaar gaat krijgen met concurrentie van Ander (die sowieso speelt) en Fellaini. Daarnaast nog spelers als Cleverly en Fletcher die op dit moment erg teleurstellen. Voor de LB is die 2e keus achter Shaw. Had van United toch meer verwacht dan Blind. Eerder Vidal, of iemand in die categorie. United zal nu alsnog een top middenvelder moeten halen en 2 verdedigers wil het meedoen om de VCL plek (plek 4).

Ajax zou nu met dat geld toch echt wat moeten doen. Ik ben al niet erg onder de indruk van de rechtsback, linkermiddenvelder en spits. En eigenlijk ook een buitenspeler. Dat zijn al 4 posities waar eigenlijk Ajax onwaardige spelers staan. Nu komt daar nog de verdedigende middenvelder positie bij die vrij is. Misschien nu toch maar eens spelers als Keita (mag gratis verhuurd worden), Mbia (is nog transfervrij, kan je meer tekengeld geven) proberen te halen. Ajax kennende zal het wel weer aankomen met spelers als Maduro, P.niemeijer (oud Twente) of die jongen van Heerenveen die niet meer is dan opvulling voor de selectie. Die Slinkgraven kan misschien wel een grote speler worden, maar daar moet Ajax het nu niet van hebben. Als Ajax gewoon een sterke verdedigende middenvelder aantrekt en dan Slinkgraven ophaalt en Duarte in de deal betrekt, dan is het prima. Maar het kan niet zo zijn dat die jongen de opvolger van Blind moet worden.

Ben bang dat Ajax geen aankopen gaat doen. Nu Blind weg is heb ik weinig vertrouwen in het kampioenschap. Ze moeten echt een spits en een verdediger halen

Darren fletcher komt vast naar Ajax die mocht bij United weg

30 augustus 2014 om 11:43

Nee hoor, die mag helemaal niet weg bij United. Hij zit daar al heel lang en United respecteert hem ondanks die nu een mindere periode heeft.

Alles behalve wat United nodig heeft is Blind en wie halen ze? Blind. Het is toch triest gesteld als je allereerst al met dat achterlijke 3-5-2 systeem gaat spelen en dan ook nog eens Blind gaat halen. Blind kan het niveau en tempo op het middenveld niet aan in Engeland en ik mag toch echt hopen dat Van Gaal hem niet boven Shaw verkiest. Dat zou het nog genanter maken.

30 augustus 2014 om 11:53

Zozo jij bent lekker negatief ingesteld. Als je ziet dat spelers als Anita, Enoh en Tiote het op CVM in Engeland wel maken of aan het maken zijn, dan is het toch duidelijk dat Blind het ook kan maken? Is verder dan die gasten toen ze vertrokken, meer multifunctioneel en is mentaal zo ijzersterk. Ik herhaal 1 van mijn eerdere uitspraken: Blind heeft er een sport van gemaakt om criticasters de mond te snoeren. Hij is zo op-en-top prof en mentaal zo sterk dat hij zich in het niveau gaat vastbijten en ons in de Premier League gaat verbazen. Een geweldige stap, eens te meer omdat hij al vertrouwen geniet van de manager.

30 augustus 2014 om 12:00

Die spelen ook bij middenmoters niet bij de ploegen die voor het kampioenschap (moeten) gaan.

30 augustus 2014 om 12:02

Enoh en Anita? Speel je nog Fifa of zo want net die 2 kunnen het niveau ook niet aan en Tiote speelt ook niet vaak maar is wel een speler die wat meer brengt als Blind zeker fysiek.

30 augustus 2014 om 15:24

Blind is de ideale aankoop om 4-3-3 te gaan spelen en hij zal je denk ik verassen hoe hij zal domineren op het middenveld. Of juist niet, want veel Vz'ers blijven blind voor zijn kwaliteiten.

Prachtig bedrag hebben ze daar uitgekregen kunnen veel clubs een voorbeeld aan nemen, Blind is een goeie voetballer maar vind het wel veel geld.

Vind het alleen niet zo verstandig van Ajax om het bedrag bekend te maken, clubs zullen nu enorm hoog in de boom gaan zitten, die Sinkgraven ligt nog tot 2019 vast met een eenzijdige optie van twee jaar en Heerenveen hoeft niet meer te verkopen, die gaan absurde bedragen vragen.

Gudelj zou ook wel een echte Ajax speler kunnen zijn al schat ik niet dat Ajax het gewenste bedrag van 7 miljoen gaat betalen wat AZ voor ogen had naar het schijnt.

30 augustus 2014 om 11:44

Gudelj is inderdaad een prima aankoop, maar niet als opvolger van Blind. Die moet je gewoon op de positie van Serero neerzetten. Links op het middenveld.

30 augustus 2014 om 11:53

Blind speelt ook links op het middenveld de laatste wedstrijden bij Ajax, Serero zat op de bank.

30 augustus 2014 om 11:55

Ja maar er moet nu een verdedigende middenvelder bijkomen die kan rouleren met Viergever. Daarnaast moet er iemand komen voor de positie van Serero. 2 middenvelders dus.

30 augustus 2014 om 14:23

Sevillafcdraak,

Viergever was al als vervanger gehaald en we hebben ook nog Riechedly
Bazoer die zijn minuutjes kan pakken, mogelijk dat Ajax nog een keer met Poulsen gaat praten om te kijken of hij toch niet nog een seizoen wil meedoen.

Maar Ajax is ook al bezig met Sinkgraven van Heerenveen.

Trouwens een fantastisch bedrag voor Blind gevangen, met een doorverkooppercentage. Bedrag is al bijna de verdiensten van één jaar CL voetbal, rest verdien je met EL als je geen kampioen zou worden.

We zitten nog steeds midden in de doorlooptijd van de fluwelenrevolutie, alles loopt op rolletjes en de eerste talentjes( die niet eens de volledige opleidingsjaren nieuwe stijl hebben gehad) stromen al binnen in het eerste.

We gaan een heel mooie tijd tegemoet, als we twee seizoenen verder zijn mogen de mensen gaan klagen als er geen goede talentjes jaarlijks instromen in het eerste.

Uiteraard worden die dan wat rijpere talenten ook weer verkocht.

Enorm bedrag, weer uitstekend gedaan door Ajax. Ik ben benieuwd waar hij moet komen te spelen bij Man U. Op het middenveld zie ik het niet zo snel wat worden, ook op het WK zag je dat hij daar gewoon tekort komt. Op linksback hebben ze daarentegen net een kapitaal uitgegeven aan Shaw en je geeft ook geen 18m uit aan een bankzitter.

Laten we hopen dat ik het mis heb

Blind gaat naar Manchester United. Iedereen weet het al. Goeie stap voor deze jongen. Hij is 24 jaar dus hij moest wel dit seizoen een stap maken. Hopelijk verliest ajax morgen van groningen wat ik niet verwacht. ik hoop 2-0 maar ik denk 0-2 ajax

In mijn ogen is Veltman is goede vervanger voor Blind op het middenveld.

30 augustus 2014 om 11:55

Veltman zou hooguit op de plek van Viergever kunnen spelen, verder naar voren komt hij gewoon kwaliteit tekort voor die positie, mist hij het vernuft ook voor en zelfde geld voor Viergever.

Daar gaat het kampioenschap.... (?)

30 augustus 2014 om 16:31

Als ze niet gauw een versterking gaan halen word het een lastig verhaal! En dan niet een middevelder van nederland maar zoek is ff lekker in het buitenland en 1tje met ervaring die de jongens op sleeptouw kan nemen

30 augustus 2014 om 17:03

Ja.. en daar heb je nu dan nog maar 2 dagen voor.. Ik zou Blind echt voor minimaal 20 mil verkopen. Dan kan je ook een keer zonder zorgen de knip trekken voor een goede vervanger die er meteen staat. Mag van mij best wat kosten... als hij het team op sleeptouw kan nemen en echt veel toevoegt. Dan ga je er als team alleen maar op vooruit.

17,5 miljoen is een mooi bedrag, ze kunnen daarmee andere goeie spelers kopen, en hoop dat hij een grote waarde wordt voor Manchester United.

Van harte Daley,

Ik als tukker vind het geweldig om te zien hoe een speler die jaren geleden uitgefloten werd en langzaam groeide naar held in de arena nu zijn geweldige transfer krijgt!

En voor iedereen die dit niet fijn vindt van Ajax, een bod van 17,5 miljoen is gewoonweg niet te weigeren voor iedere Nederlandse club, plus dit is gewoon een hele mooie zet van Ajax.

En waarom zou Daley het niet waard zijn, als iedereen in Nederland nu eens een voorbeeld nam aan dit soort bedragen, waarom zouden wij toppers moeten verkopen voor minder dan 10 miljoen terwijl de rest van Europa met geld smijt... laat ze hier maar komen met het echte geld en niet telkens die lullige bedragen...

Nogmaals Ajax van harte met dit geweldige bedrag en Daley het ga je goed daaro, en je hebt je vader vast heel trots gemaakt nu!

30 augustus 2014 om 11:50

ik hoop ook dat Marc overmars Ajax gaat versterken dat komt ook ten goede van de eredivisie.

Nou, topaankoop jongens! Jaja, hij is dé middenvelder waar we al 2 seizoenen op wachten! Daley Blind!

Not.
Sorry hoor maar wat moeten wij met hem? En dan ook nog eens voor 17,5 miljoen..
Waarom geen De Jong? Is waarschijnlijk goedkoper en kan het niveau sowieso aan.
Ik ben benieuwd of in minder dan 48 uur nog Vidal halen anders hebben we nog steeds een probleem op het middenveld.

30 augustus 2014 om 12:00

Snap er ook echt helemaal niks van .. Sterker nog voor hetzelfde geld hadden ze de jong EN vlaar kunnen halen .. 2 posities in 1x ..
Ik heb het gevoel dat voor van gaal soms veelzijdigheid belangrijker is dan kwaliteit .. Het is hartstikke leuk als een speler op meerdere posities kan spelen, maar niet als hij op geen van die posities goed genoeg is .. Wat een drama aankoop veruit de slechtste transfer van de zomer voor United!

30 augustus 2014 om 12:27

Jammer dat je weer moet gaan afgeven op een speler van Ajax. De Jong is een andere speler dan Daley. De Jong is een fysieke balafpakker, terwijl Blind meer een spelverdeler is in een ploeg die meer op balbezit speelt. Andere kwaliteiten dus, die zeker bij Blind goed ontwikkeld zijn. 17,5 echt een schijntje voor een speler met zijn kwaliteiten als je ziet dat Di Maria een aantal dagen daarvoor voor 75 mil wordt binnengehaald.

30 augustus 2014 om 12:34

Dit heeft echt helemaal niets te maken met het feit dat hij een speler van ajax is .. sterker nog de jong is ook ajacied .. Volgens mij moet ik mn plaatje veranderen zodat ik normaal mn mening kan geven op dit forum ..
En ja het is idd een ander type .. Maar jij wilt toch niet serieus beweren dat United geen behoefte heeft aan een type de Jong? Dat zou die rommelige verdediging aanzienlijk opruimen, waar ik dat bij Blind niet echt zie gebeuren ..

30 augustus 2014 om 13:06

Ik zeg ook niet dat United geen behoefte zou hebben aan de Jong. Als je Blind haalt moet je echter niet verwachten dat hij iedere speler in de PL omver beukt en de bal afpakt. Als je hem haalt, dan haal je hem als 'linking player' die het spel verdeelt in balbezit en de aanvallers beter laat voetballen. Hij is geen verdediger voor de PL, dat ziet v Gaal ook wel hopelijk. Bovendien hebben ze Shaw en Rojo al die LB kunnen spelen.

30 augustus 2014 om 13:14

Maar de verdediging is toch juist het probleem? Met jongens als herrera mata en di maria heb je toch niemand nodig die het spel verdeelt? Nogmaals, ik snap er echt helemaal niets van. Hij is onnodig en imo ook niet goed genoeg om de wereld te domineren (en dat is toch uiteindelijk het doel van de absolute topclubs).
Ik hoop dat ik het mis heb want ik gun het hem best en United zeker, maar op het eerste gezicht vind ik dit een slechte transfer.

Fantastisch bedrag wat Ajax voor deze speler incasseerd! Hij heeft een geweldig WK achtet de rug enbde Engelse media waren lyrisch over hem, Van Gaak weet uiteraard wat hij aan Blind heeft en blijkbaar ontbreekt dat op dit moment nog in zijn selectie.

Een paar jaar geleden was ik nog enorm kritisch op Blind en vond ik dat hij het niveau van Ajax absoluut niet aan kon. Hij heeft mij en vele anderen echter de mond gesnoerd en zich terug geknokt in het elftal als bepalende speler en vice-aanvoerder.

Iets zegt mij dat het niveau van Manchester United nu ook te hoog gegrepen is voor Blind maar ik laat me graag ook nu weer verrassen! Hij mag het vuile werk van de vedettes voor hem opknappen en wie weet wordt hij dan wel een hele belangrijke schakel.

Bedankt voor de fantastische jaren Daley in Amsterdam, het ga je goed!!

Nou dat is nog eens miskoop voor het niveau United. Veel te traag..zelfs Cruiff zegt het ..

30 augustus 2014 om 14:28

Ja ik snap hier werkelijk niks van!
Tis een leuke speler voor de top in de Eredivisie, of een middenmoot in Engeland ala Newcastle, maar dit is een gevalletje Büttner. Deze boy is net zo snel als van Beukering man.
& is dit nou echt het niveau waar United naartoe streeft? Ik hoop het niet! Zoveel spelers van zijn leeftijd of jonger zelfs, die beter zijn, meer ervaring hebben & die gemakkelijker op dit niveau mee kunnen.
Vraag me ook af waar United mee bezig de laatste seizoenen als het om versterkingen gaat.
Laat United nu maar Vidal halen, dan weet ik zeker dat dit een gevalletje Buttner gaat worden ...

Prima prijs natuurlijk, 17.500.000,- maar ben zachtjes aan toch wel heel benieuwd wat ajax met al dat geld van plan is?

100 miljoen op de bank, hoeveel zou een eventuele beurs exit kosten? en wat zijn de redenen dat dit aantrekkelijk zou zijn voor ajax?

Ik vraag me gewoon af wat er mee gaat gebeuren? iemand die dit duidelijker voor me kan maken of met eventuele scenario's kan komen?

Ben zeer benieuwd

31 augustus 2014 om 13:05

Maher, wat heb ik gehoord is van de beurs af. Of dat ze de Arena willen overkopen, zodat ze geen huur betalen en alles in eigen beleid hebben. Ik zie graag enkele gerichte aankopen, anders redden we nooit de tweede ronde.

Barca word gewoon eerste in poule, want David Luiz is niet aanvallend ingesteld. En tenslotte is Thiago Silva nog altijd geblesseerd.

30 augustus 2014 om 11:52

Nee. PSG gaat 1e worden. Verdediging van Barcelona is echt zo dramatisch. Zagen we al o.a. in Gamper wedstrijd.

Daley bedankt voor alles...

Marc wat toon je weinig ambitie... Nu kunnen we op 0 beginnen en gaat het veldspel 3 stappen achteruit.. Viergever is niet goed genoeg voor verdedigend middenveld....

United gaat nu een heel matig jaar tegemoet.. Jammer

Matige aankoop!

30 augustus 2014 om 12:11

Ik snap deze reacties niet en snap al helemaal niet waarom er zoveel mensen met jou eens zijn...

Van Gaal wil op een bepaalde manier voetballen. Daar past een multifunctionele voetballer bij. Blind leest het spel, ziet de ruimtes, kan goed opendraaien, is altijd aanspeelbaar, zorgt voor goede opbouw en zorgt dat je baltempo omhoog gaat.

Ben benieuwd of types als jij hier terug komen als blijkt dat je ongelijk hebt en Blind mee kan in het niveau.. Ik zal terugkomen als ik ongelijk heb iig..

Lachwekkend bedrag voor zo'n doorsnee voetballer. Prima gedaan door Ajax

30 augustus 2014 om 11:52

Was wel de top in de eredivisie en over het algemeen doen Ajax spelers het natuurlijk prima in het buitenland, wat dat betreft kan ik de transfersom wel begrijpen.

Wat een prachtig bedrag voor een alleraardigste voetballer, maar ook zeker niet meer dan dat. Ongelooflijk knap dat Ajax iedere keer haar spelers voor de absolute hoofdprijs weet te laten vertrekken, terwijl Feyenoord daar toch meer moeite mee heeft.

Marc overmars heeft niet veel tijd Meer om een speler te halen . of zou deze man weer de Hand op de knip houden .

Ik dacht dat we alleen spelers voor de hoofdprijs nog lieten gaan nu?
Wat een onzin weer dit, natuurlijk is het een mooi bedrag voor Blind, maar 2 dagen voor het sluiten voor maar 18 miljoen? Kom op zeg.... Misschien hou ik een andere mening erop na wat de hoofdprijs is, maar ik vind dit nou niet geweldig onderhandeld

Leuk voor hem. Hij gaat knallen daar. Door hem zal het middenveld of de verdediging beter draaien in Manchester. Hoop dat hij net zo'n held daar kan worden als dat hij in Amsterdam is. Nu moet Ajax gelijk handelen voor de opvolger van Blind.

Complimenten aan Ajax die altijd voor middelmatige spelers het volle pond ontvangen en mij club doet helaas de spelers in uitverkoop. Voor Pelle Martins Indi De Vrij en Janmaat had je gewoon meer moeten cashen bij Ajax cashen ze altijd. Blind is een middelmatige spelers echt knap dat Ajax daar 17,5 miljoen voor ontvangt. Maar het is toch wel jammer voor Ajax Blind was een belangrijke speler voor hun ben benieuwd of ze iemand gaan halen.

Waar moet Blind spelen je hebt Rojo en Shaw die als linksback uit de voeten kunnen voor het middenveld komt hij echt tekort.

Ajax zal geen kampioen worden en Europees zullen ze ook niet overleven. Ik achtte de kans al klein maar zonder Blind zijn ze nog slechter.

Goed gedaan door Ajax, 17,5 miljoen niet te geloven het is Blind maar dat zulke spelers al voor zo'n bedrag kunnen worden verkocht. Hoop dat die het goed gaat doen daar, maar ik denk zelf dat united wel een stap te hoog is een tussenstap was misschien beter geweest zoals de Vrij en Indi.
Met viergever heeft Ajax al een waardige vervanger!

30 augustus 2014 om 11:56

Er worden minder goede spelers voor meer verkocht. David Luiz als ultiem voorbeeld.

30 augustus 2014 om 12:37

Zeker waar haha dat was helemaal belachelijk, maar Blind is een dood eenvoudige speler, waar Ajax met een Viergever waar ik meer potentie in zie het makkelijk kan opvangen.

30 augustus 2014 om 12:42

Viergever is net zo oud als Blind en amper international ervaring.

Past wel in het rijtje van brave jongens aankopen trouwens.

30 augustus 2014 om 12:46

Viergever kan ook de bal breed passen of achteruit. En heeft zeker meer snelheid dan Blind, op het WK viel Blind me op de 2 assists ook al erg tegen door die trage handelingssnelheid en die zekere passjes hele tijd.

opvolgers?: Sinkgraven- Gudelj - Chery - Maduro- Davy Pröpper?
waarschijnlijk allemaal te duur xD

30 augustus 2014 om 11:54

Dat is toch geen categorie komop man. We hebben het over Ajax. Gudelj is inderdaad wel een leuke speler, maar dan voor de positie van Serero. Sinkgraven moet je erbij nemen bij de selectie i.p.v Duarte die dan naar Heerenveen kan.

30 augustus 2014 om 16:25

Waarom is die categorie niet goed als Ajax spelers haalt als Duarte, Andersen, Moisander, vd Hoorn en Serero? Lijkt me toch dat die mogelijk opvolgers allemaal een hoger niveau hebben.

30 augustus 2014 om 23:58

Dat is geen niveau man die spelers die je opnoemt. Alleen Gudelj zou basis kunnen spelen op de plek van Serero.

30 augustus 2014 om 12:00

misschien Demi de zeeuw

30 augustus 2014 om 12:47

Sinkgraven? Die komt net kijken bij Heerenveen, die is echt nog niet klaar voor ajax. Propper zou dan een grotere aanwinst zijn. Gudelj is ook een sterke speler. Voor alle spelers zal je diep in de buidel moeten tasten want iedereen weet dat Ajax zwemt in het geld.

Wat ben ik toch trots op mijn club!!! Wat leren we toch veel van onze fouten.nu verkopen we teminste niet een dag van te voren onze belangrijkste speler,neeeeee maar ruim 3 dagen voor het einde van de transfer periode.
Lekker hoor Ajax.
Zo nu nog even niemand er voor terug halen en een transfer niet laten door gaan in de laatste secondes van de deadline en we zijn weer lekker ouderwets bezig.

Goedemorgen Mark, 117 miljoen op de bank. Lekker op blijven zitten en fijn sparen. Vreselijke kleindenker uit Vaassen. We hadden het geld zoveel harder nodig dan Daley. Man, man, man, wat een joker.

veel slechter wakker worden kan bijna niet.. heel erg zonde blind had gewoon een jaar bij Ajax moeten blijven.. Ajax heeft het geld niet eens nodig en men geeft helemaal niks uit aan spelers, met 100m kan je zo een paar toppers kopen om een beetje te overleven in de CL maar ja alles voor de jeugd (wat ook geweldig is, maar we willen toch is verder komen in de Cl??)
Ik hoop maar dat Marc vandaag overuren gaat maken voor 1 (of meer) spelers!

17,5 miljoen binnen. Dan kunnen ze makkelijk een goede spits halen voor 10 en de rest aan schulden/salarissen uitgeven. Maar dat zal wel niet met huidige k.t beleid.

30 augustus 2014 om 12:40

Welke schulden?

Het ultieme bewijs dat Man Utd de weg kwijt is... 17,5 miljoen voor Blind. Goed gedaan van Ajax, nu maar eens meteen herinvesteren lijkt me?

30 augustus 2014 om 12:05

Mee eens maar hoop zo dat wij het mis hebben

30 augustus 2014 om 13:58

Al die andere aankopen van deze zomer kan ik begrijpen. Al was Luke Shaw wel iets te duur. En ja, hopelijk kan Blind bewijzen dat hij 17,5 miljoen waard is op termijn. Want het zou niet alleen voor Man Utd een tegenslag wezen, ook voor de Eredivisie. Want dan gaat het weer heel lang duren voordat iemand zulke bedragen over heeft voor onze toppers.

Jammer dat Blind toch vertrekt. Mooie stap voor hemzelf natuurlijk. En dit zal nooit gebeuren, maar het zou wel leuk zijn als Ajax Clasie zou binnenhalen. Stap omhoog voor Jordy die CL kan spelen en Ajax heeft de vervanger binnen. Maar het zal wel niet.

We moeten niet zo zeuren. Of je voor ajax, psv of zelfs feyenoord bent.

dit zijn mooie bedragen. Men moet er gewoon voor zorgen dat de spelers van de eredivisie niet voor een paar euro's vertrekken. Maar alleen te koop zijn voor een mooi bedrag.

Dalay t is je gegunt. Hopelijk maak jij Man U kampioen!

Bedankt Daley en heel veel succes in Manchester! Had gehoopt op hoger geldbedrag, maar nog liever dat je was gebleven. Mooie transfer en heb je zeker verdiend. Jammer dat Ajax Mokotjo niet heeft gekocht als vervanger. We gaan zien of Ajax nog wat gaat doen de komende 36 uur.

Van Paul Scholes naar Daley Blind... Nee, van Gaal gaat geen kampioen worden. Onmogelijk op deze manier.

Kan wel janken. Je merkte het gelijk toen Blind weer mee ging doen bij Ajax. Het positiespel werd gelijk een stuk beter.

Ik hoop ook als feyenoorder het gaat redden daar.
Maar ik benieuwd op welke positie hij gaat spelen.
En als Blind het gaat redden moeten we in nederland is goed gaan nadenken.
want dan kunnen we in nederland ook bij mindere clubs best aardig voetballen ,maar missen we alleen de aansluiting door mentaliteit.

Marc wat ben je nou aan het doen? Na de loting zeg je dat we punten moeten pakken in de Arena en tegen Psg, verkoopt ie volgende dag Blind doodleuk voor een spotprijs. Zo schiet je jezelf in de voet. Hoe kan in vredesnaam dat je vlak voor de deadline een speler laat gaan voor zo'n prijs? Je zegt vorige week dat de belangrijke spelers alleen nog maar voor de 'hoofdprijs' mogen vertrekken. En dan dit, komop zeg. Man Utd legt een aantal dagen geleden nog 75m neer voor Di Maria, dan mag Ajax toch ook minimaal 25m vragen voor Daley? Ik bedoel, Daley hoeft toch helemaal niet weg? Laat ze dan maar lekker de volle mep betalen! En het leukste komt nog, er wordt vast niemand gehaald als vervanger omdat hij anders een jeugdspeler in de weg staat. Ik ben een voorstander van het beleid maar nu slaan we te ver door. De enige verliezer van dit alles is de supporter.

Ben benieuwd wat er met blind gebeurt als er een andere trainer komt. Nu heeft ie van gaal nog

Fantastische reacties hier....

Je hoort niemand zeggen wat een mooie transfer voor hem en dat ga ik ook niet doen sterker nog ik vind dit een schandalige en vooral weer een gebrek aan visie. Ik geloof niet dat,united geen speler in eigen jeugd heeft lopen die gelijkwaardig is of kan worden. Daley is een nuttige eredivisie speler meer niet.
Dan ook nog 18 miljoen er voor uitgeven... Pffff

Blijkbaar heb ik totaal geen voetbal kennis en kan ik talent niet herkennen. Ik ga er vooruit dat hij voor back-up gekocht is maar met,rojo, Evans (tweebenig) en Blackett hadden we al 3 spelers die als CV en LB kunnen spelen. Ook hebben we nog Shaw en James die daar kunnen.

Ben ook bang dat LVG door gaat borduren op het 3-5-2 systeem wat ik eigenlijk ook niet begrijp. Zoals ik zei ik hoop erg dat ik mij vergis in blind en in het systeem, zou helaas wel betekenen dat ik totaal geen voetbalkennis heb.

Nu alleen nog een CM en we zijn klaar want jongens als Pereira, Pearson en Rothwell zullen vast geen kans gaan krijgen aangezien Louis bezig is met een project van 3 jaar waarin hij alles wil winnen of zoiets....het is niet makkelijk om United fan te zijn deze dagen

Een leuk bedrag voor Blind, hij heeft zijn waarde bewezen tijdens het wk. Zal denk ik mee kunnen komen.
Hopen dat Vonk Sinkgraven zal behouden. Ga ervan uit dat deze jongen nooit te betalen is voor Nederlandse clubs met een contract tot 2019. Zou Ajax hem willen hebben, dan zit je al ver boven de tien miljoen en hadden ze Blind ook kunnen houden.

30 augustus 2014 om 12:11

Wij hopen dat ze 10 miljoen vragen, maar voor 5 brengt Vonk hem op de fiets naar Amsterdam hoor.

Prima speler hoor Blind, maar ik vind hem never nooit 18 miljoen waard. Als Van Gaal daar niet was, had Manu hem ook nooit gehaald. Ajax heeft gewoon goede zaken gedaan, ik snap niet waarom er nog zeurpieten zijn die roepen dat ze er meer uit zouden kunnen halen. Nee, dat zouden ze niet. En te denken dat Martins Indi en De Vrij samen dat bedrag niet eens halen, volgens mij.

Nu moet Overmars wel wat gaan doen met al dat geld. Ik heb het gevoel dat Nederlandse clubs soms te ver doorslaan met hun financiële stabiliteit. Aangezien Cruijff heeft geroepen dat Ajax weer de Europese top moet bestormen. Dat kan niet als je alleen maar talentjes haalt. Af en toe behaal je dan een overwinning zoals die tegen Barca vorig seizoen, maar je komt er de poule niet eens mee door.

30 augustus 2014 om 12:07

Ik kan je al vertellen dat,dat niet gat gebeuren. Ajax is bezig rijk te worden. Waarom weet niemand

En weer binnen de laatste 48 uur van het sluiten van de markt, ach ja het geld van de scc en passe-partouts is binnen denken ze, zodoende worden we weer in de maling genomen. Te meer omdat ze zoals het verleden (ook voor de Cruijff revolutie) er niks gelijkwaardig voor terug gehaald word.

We gaan dus weer gezellig op schoolreisje naar de Champions League. Wanneer beseft Ajax nu eens dat we ook echte kerels (liefst met ervaring) nodig hebben. Dan heb ik het er nog niet eens over dat het verleden al zo vaak heeft uitgewezen dat het laten vertrekken van sterktehouders vlak voor het einde van het sluiten van de markt synoniem staat aan een moeizaam seizoen als er niet adequaat op gereageerd word.

Met al die ex toppers aan het roer dacht ik dat zij er eindelijk eens voor zouden zorgen dat Ajax een goed uitgebalanceerde selectie zou hebben bestaande uit talent, ervaring en fysieke kracht. Je hoort het ze allemaal nog zeggen toen ze live wedstrijden verslagen of analyseerde voor verschillende "sport" nieuws mediums. Talent alleen is niet genoeg meer in de ze hedendaagse voetbalwereld, maar kennelijk zijn ze dat alweer vergeten.

30 augustus 2014 om 12:21

Leeds, wie weet wordt er iemand gehaald. Zal echt wel nodig zijn nu.
Ik lees verhalen over Hedwiges . Wat is jouw mening over zijn mogelijke komst?
Persoonlijk vind ik het prima, maar dan hoop ik ook op een creatieve middenvelder erbij.
Ik zie een middenveld bestaande uit Viergever-Maduro- Klaassen namelijk totaal niet zitten.
Te weinig creativiteit. Hierdoor hoop ik ook op de komst Sinkgraven (of een creatieve internationale topper, maar ja de meeste dromen zijn bedrog) - Maduro als cvm en dan Klaassen als rm.

Viergever werd gehaald als vervanger van Moisander dus zie ik hem het liefst als verdediger. Ook omdat hij als linksback uit de voeten kan. Wat concurrentie voor Boilesen kan geen kwaad.

30 augustus 2014 om 16:58

@ Lee112

Laten we het hopen want ik zie Ajax gewoon weer dezelfde fouten maken als voor de revolutie. Ook toen werd er altijd vlak voor het sluiten van de markt onze sterktehouders verkocht met alle gevolgen van dien. Om eerlijk te zijn ben ik Maduro helemaal uit het oog verloren, volgens mij heeft hij heel wat clubs versleten, waarbij hij voornamelijk op de bank heeft gezeten en van de zon genoten. Dat lijkt mij dus ook geen serieuze optie, hij is niet wedstrijd fit en we hebben ervaring nodig zoals die van Poulsen. Spelers die voornamelijk de bank hebben warm gehouden in de top competities beschouw ik niet als ervaren.

Viergever is gehaald voor Moisander, laten we niet vergeten dat hij ook open staat voor een vertrek. Tel daarbij op dat Ajax na het sluiten van de markt met Schone om de tafel gaat zitten vind ik het linke soep allemaal. Je moet er toch niet aan denken na Poulsen, Blind en de Jong dat Moisander en Schone ook nog eens de club verlaten.

Waar ik mij nog het meest zorgen over maak is dat men zich teveel focust op alleen het "jeugd" onderdeel van de visie van Cruijff. Onder deel van zijn visie was ook dat de jeugd zich aan de hand van ervaren mannen zich zouden kunnen ontwikkelen. Dan heb ik het er nog niet eens over dat men kennelijk nog steeds niet door heeft dat fysieke kracht vandaag de dag ook een essentiële factor is. Nu weet ik dat veel speler in het krachthonk zitten maar als ik zie hoe simpel ze nog van de bal gezet worden is dat dus niet genoeg.

Volgens soccernews gaat Ajax nog wat doen, maar ik waag het te betwijfelen. Voor alles wat ook een beetje kwaliteit heeft betaal je nu geheid de hoofdprijs, aangezien alleen Schone en Poulsen hebben voldaan heb ik ook weinig vertrouwen in zijn netwerk of de scouting. Voordat Blind weg ging moest er nog wat bij en nu helemaal, ik weet niet of jij Overmars gisteren hoorde bij NOS ? Die beweerde wel even dat Ajax wellicht wel de beste selectie sinds jaren heeft....toen ik dat hoorde brak toch echt mijn klomp.

30 augustus 2014 om 13:55

Voor de revolutie haalden ze rotzooi, nu niet meer. Ajax heeft met Viergever een prima vervanger en Bazoer is ook een jaar verder. Maduro erbij zou wel goed zijn voor de balans, eens, maar er is geen man overboord als er niks gebeurd.

Ze zijn het niet vergeten maar werken aan de lange termijn, ik denk dat de salarissen op den duur omhoog gaan door te investeren in structurele inkomsten met een buffer.

30 augustus 2014 om 18:34

@ afcanats

Pardon ?? Wat dacht je van Hoesen, Sana, Cuenca, van der Hoorn, Duarte, en Krkić, gratis, gehuurd of gekocht allen hebben ze niks bijgedragen. Alleen Schone en Poulsen waren duidelijk een meerwaarde van voor Ajax. Bij Viergever moeten we nog maar afwachten hoe dat zal uitpakken, Sana had ook een veelbelovend begin dus ik houd nog een slag om de arm. Het aantrekken van Živković voor de toekomst is een goede zet, net zoals er wel meerdere jonge talentvolle spelers voor de toekomst zijn gehaald. Alleen wanneer naar spelers kijken die een directe versterking zouden moeten zijn voor het huidige eerste elftal is het huilen met de pet op.

Persoonlijk vind ik Maduro een toffe gast, alleen hij heeft meer op de bank gezeten en van de zon genoten dan hij wedstrijden speelde. Iemand die voornamelijk sinds zijn vertrekt uit Nederland in top competities op de bank heeft gezeten; noem ik nou niet een internationaal ervaren speler. Daarnaast is hij volgens mij ook niet wedstrijdfit, dus zal hij er niet meteen staan en het is niet zo dat we alle tijd van de wereld hebben. De ervaring leert dat het met dit soort spelers vaak lang duurt voordat ze echt op stoom komen. Maduro lijkt mij dus geen goede optie.

Mocht het zo zijn dat Ajax echt spaart zodat we op een gegeven moment een "x" bedragen hebben waarmee ze structureel hogere salarissen kunnen bieden. Uiteraard met het hoog op onze sterktehouders langer aan ons te binden vind ik dat ze dit ook moeten communiceren.

Net zoals in het verleden is het niet uit te leggen, dat je steeds vlak voor het sluiten van de markt je sterktehouders verkoopt. Als klap op de vuurpijl niet op tijd anticipeert, want meestal weten we een lange tijd van ten voren wanneer een sterktehouders vertrekt. Voordat die sterktehouder(s) vertrokken zaten er ook gaten in de selectie die opgevangen moesten worden wat niet vanuit de jeugd kan komen, daar was iedereen het er over eens. Als je dan vervolgens besluit dat niet te doen maar tegelijkertijd met droge ogen nog steeds beweert dat Ajax dit seizoen stappen moeten maken (en met name Europees) ben je gek. Met als ultieme bewijs daarvoor een Overmars die serieus voor de camera´s van de NOS beweert dat Ajax de sterkte selectie sinds jaren heeft................................................

Matige aankoop van United, wat heeft Blind bewezen? Niks alleen een goed WK en dat is het dan wel. Ik vind deze overstap te groot je speelde tegen Te Vrede,luuk De Jong,depay enz nu speel je tegen absolute toppers zoals Aguero,hazard,sturridge enz. Dat kan alleen tegenvallen voor Blind, maar misschien pakt het wel goed uit je weet het natuurlijk nooit

Mooi bedrag voor Ajax maar had toch wel verwacht dat Ajax 1 dag voor het sluiten van de transfermarkt wel iets meer had willen vangen. 20m ofzo maar natuurlijk is 17,5 ook niet te weigeren. Voor geen enkele Nederlandse club. Succes Daley! Bedankt voor de 4x op een rij en zorg dat je ze daar net zo gaat verrassen zoals je bij ons deed de afgelopen jaren!

Strik er om heen en dan vaarwel , en veel succes op de bank daar ,

Mooi bedrag voor Blind.

Dit had niemand kunnen bedenken twee jaar geleden. Dan was je voor gek verklaard. 17,5 miljoen euro voor Blind is een mooi bedrag.

Voor Blind is Man Utd natuurlijk een prachtige club om te gaan voetballen. Ik denk echter wel dat hij voor het niveau waar Man Utd weer naar toe wil, wat te kort komt. Hij mist daarvoor handelingssnelheid en speelt te veel in één tempo. Ik ben dan ook wel benieuwd wat Van Gaal precies met Blind van plan is. Back-up? Linksback? Centrale middenvelder?

Voor Ajax is het sportief gezien een domper. Blind was een van onze belangrijkste spelers en begon echt zijn stempel te drukken. Ajax gaat er zo deze zomer opnieuw op achteruit. Dat ligt overigens niet alleen aan vertrek van Blind, maar met name aan het gebrek aan een goede spits en een creatieve middenvelder. Enorm teleurstellend dat Ajax daar niets aan gedaan heeft.

Goed bedrag. Fantastisch WK gespeeld. Daarbij moeten we onze talenten koesteren en hogere bedragen vragen net zo als porto en benfica.

Mooi bedrag die 17,5 daar kan bijvoorbeeld een v geel nog wat ven leren.
Maar waar halen ze zo snel nog een vervanger??
Of worden de supporters weer een jaar genaaid met een dure cl pass partoux en weer niks??

30 augustus 2014 om 12:17

@ stratumseind

Die kans zit er dik in ja. Wat dit betreft is er geen moer veranderd bij Ajax, want dit gebeurde al voor dat Cruijff zich ermee ging bemoeien. Ik had toch gehoopt met de ex toppers aan de macht dat zij zouden zorgen voor een uitgebalanceerde ploeg bestaande uit talent, ervaring en fysieke kracht.

30 augustus 2014 om 12:30

Ze bulken van het geld al langere tijd dus zou je toch een goeie spits en een crack op het middenveld erbij mogen verwachten lijkt mij.

30 augustus 2014 om 12:44

Dit is Nederland. B-spelers willen hier niet eens spelen dus je kunt gewoon niks halen. Wel betalen voor je FOX abonnement en steeds slechter voetbal zien.

30 augustus 2014 om 12:47

@ stratumseind

Precies, naar mijn idee zouden ze wel iets harder op zoek mogen gaan naar die speler of spelers waarvoor ze een uitzondering kunnen maken. Elk seizoen blijft het bij 1 wellicht 2 namen en als die niet voor wat voor reden niet haalbaar zijn blijft het angstvallig stil.

Ook irriteer ik mij ook behoorlijk dat de club leiding het doet voortkomen alsof het niet mogelijk is om zorgvuldig te handelen met druk op de ketel. Hetzelfde geld voor de financiën, geeneen Ajacied wilt dat ze onverantwoorde dingen doen, maar iets meer kan echt wel. Ik weet bijna wel zeker dat wanneer we dit seizoen net tekort zullen komen in Europa en zelfs in Nederland dat we dan zoals vanouds dit soort uitspraken weer veelvuldig zullen horen:

- Zij gingen veel volwassener de duels aan.

- Tot aan de zestien voetbalde we goed maar konden we geen echte vuist maken.

- Op dit niveau moet je beter met je kansen/mogelijkheden omgaan.

- Het waren de jochies tegen de mannen.

Ik sta achter het beleid, maar dan wel het hele beleid en niet alleen een 1 onderdeel daarvan. Onderdeel van de visie van Cruijff is ook dat er gelouterde spelers zijn zodat de jonkies zich daaraan kunnen optrekken of achter kunnen verschuilen in sommige gevallen. Dat ook fysieke kracht in het hedendaagse voetbal ook een belangrijk onderdeel is geworden en daar mee aandacht aan besteed moet worden. Nu weet ik wel dat een aantal jongens vaak in het krachthonk zitten, maar als je ziet hoe vaak ze nog simpel van de bal worden gezet is het gewoon niet genoeg.

Wat dat betreft fronste ik echt mijn wenkbrauwen gisteren toen Overmars met droge ogen voor de camera's van de NOS even beweerde dat we sterker zijn dan voorgaande jaren. Mijn geld voor een seizoenskaart en de pass partout hebben ze in ieder geval weer binnen, maar ik voel me behoorlijk weer genaaid. Dat gevoel zal alleen nog maar erger worden als er zoals vanouds niets bij gehaald word.

30 augustus 2014 om 13:00

Met 1 of 2 nieuwe spelers maak je nog steeds zeer weinig kans in de CL. Erg kortzichtige manier van denken die we vooral kennen uit Eindhoven.

Lekker het geld op de bank en rustig aan investeren in jeugd, begeleiding, faciliteiten, etc..
Wij verstandige supporters hebben geduld, al is dat ook wel makkelijk met 4x op rij op zak.

On: Uitstekende deal: prachtige club voor Daley, mooi bedrag en vervanger is met Viergever al binnen.

als we iets hebben geleerd is dat het beste team kampioen wordt van Nederland, niet de mooiste namen. Eriksen ging weg, Vertonghen ging weg, Suarez ging weg, en toch werd Ajax steeds kampioen. No Worries, chin up!

30 augustus 2014 om 13:55

wat mij betreft blijft marc nog lang zitten broeien op zijn geld . hij doet maar.

Maar ik zeg je als je een eto o en nog een echte topper voor op het middenveld weet te strikken en daar dan maar financieel een keer een uitzondering voor maakt je daadwerkelijk een keer de groepsfase overleeft.

Maar goed duidelijk is gelukkig oook bij jullie het besef door gedrongen dat dit team never nooit tegen wie dan ook de volgende ronde gaat halen in de cl

30 augustus 2014 om 15:50

Stratumseind

Het besef is idd doorgedrongen dat we met dit team niet de volgende ronde halen in de cl.
Sterker nog het besef dringt ook door dat we in de el straks niks meer hebben te zoeken tegen de betere clubs.
Alleen blijft de td wel roepen dat Ajax gaat voor overwinteren.

Met deze aankoop heeft Van Gaal zijn eigen graf gegraven . Blind is naar mijn mening absoluut niet capabel voor Manu . Binnen een half jaar word Van Gaal ontslagen en zal Blind verhuizen door koop of verhuur naar een Engelse middenmotor. Dit alles heeft niets te maken of ik het Blind gun of niet , dit is puur gebaseerd op de kwaliteiten van Blind .

In de ogen van niet ajacieden blijft blind altijd een matige speler. Als je matig bent kom je niet bij manU, ook al ben je 2de 3de keus je bent alsnog een sprong verder als bij psv of feyenoord sukkelend achterin. Lekker daley! Geef het een jaar en je staat in het eerste, rood wit hart is trots!! Eige jeugd G

Tja, uitstekende deal voor Ajax denk ik.
Vraag me dan wel af of Feyenoord ook niet meer uit hun uitgaande transfers had kunnen halen.
Desalniettemin heeft Daley zich fantastisch ontwikkeld. Bij Groningen destijds erg waardevol.
Hoop dat hij het redt bij United. Zou uitstekend zijn voor het Nederlands voetbal. Succes bij Louis!

Hoeveel Blind shirts zullen er over de toonbank gaan?

30 augustus 2014 om 12:17

Zodra ik het rugnummer weet bestel ik er een.
Nog 206.000 andere en ze hebben het aankoopbedrag al terug!

30 augustus 2014 om 12:42

Zal je waarschijnlijk de enige zijn

30 augustus 2014 om 12:48

Het eerste jaar nog wel

Mooi voor de clubkas. Bestaat er nog een categorie boven nummer 1 :-)

Ik vind het een hoop geld. Van Gaal heeft oog voor talent mss kiest hij voor het multifunctionele bij blind. Hij is niet de beste linksachter, niet de beste defensieve middenvelder en ook aanvallend vanuit de backpositie lopen er betere voetballers rond. Maar kan alles een beetje.

Vraag me nu echt af of Van Geel te weinig gevraagd heeft voor de verkochte feyenoord spelers.

Overigens wens ik daley veel succes met zijn naam in de UK. (daily Blind)

Goed gehandeld van Ajax 17.5 miljoen voor DEZE speler. Ik denk dat hij compleet door dee mand zakt bij man u.

Zelden zoveel verschillende meningen over een voetballer gelezen. Persoonlijk denk ik dat als je als voetbeller in 3 jaar tijd zo'n grote stappen kunt zetten dat hij zich makkelijk door ontwikkeld naar een belangrijke waarde voor Manschester United. Zal waarschijnlijk op de linkervleugelverdediger positie terecht komen en net als bij Ajax en Oranje de persoon zijn die bepaald wanneer er druk gezet moet worden.

30 augustus 2014 om 12:25

Ach ja, dat word over elke sterktehouder van Ajax gezegd wanneer zij de overstap maken. Feit is wel dat sterktehouders van Ajax vaak wel hun draai vinden in het buitenland of zelfs nog door groeien. Iets wat de cijfers/statistieken ook laten zien, dus ik wil Blind bij voorbaat nog niet afschrijven.

17,5 vind ik te veel. Maarja als je zo'n bod krijgt zou ik hem ook verkopen, lekker cashen. Is een van de betere spelers in de eredivisie. Maar vind nou niet gelijk een aanwinst voor united. Hij gaat ze niet kampioen maken. Dus voor de geld had ik iemand anders gekocht.

Hij kent wel het systeem van van Gaal. Enige pluspunt.

Het bedrag is goed maar het tijdstip is gewoon vervelend weer voor Ajax, Psv is nu de absolute titelkandidaat voor mij.
Op een gegeven moment zal Ajax een keer voet bij stuk moeten houden wil men overleven in Europa en een keer hoge ogen gooien.

Geweldig gedaan door Ajax. Hopelijk gaat ie het daar redden. Ik vrees voor hem, onderstaande reactie ben ik t wel mee eens:

"i don't know how I feel about this, I like his versatility but he's not mobile and aggressive enough from what I've seen, which isn't much tbh, hopefully he proves me wrong."

Ajax moet echt een nieuwe regel opstellen. Een sterkhouder mag tot twee weken voor het einde van de transfermarkt verkocht worden. Daarna worden alle biedingen per direct van de tafel geveegd. Telkens maar spelers op de deadline verkopen... Stop er eens mee, het is gewoon vermoeiend voor ons supporters...

Geweldige aankoop! Ik ben blij met Blind. Hij zal vriend en vijand verbazen.

Het ga je goed Daley! Toppertje ben jij! Altijd alles gevend. Je hebt mij in ieder geval niet teleurgesteld. Ik werd vaak genoeg uitgelachen toen ik vroeger zei dat jij ooit de man bij Ajax zal gaan worden. Mijn maten weten nu beter. Good luck Blind!

Wat een bullshit beleid toch..
Je ambitie uitspreken en dan zo handelen.
Marc is er deels de schuldige van dat we niks meer betekenen en ook niks meer gaan betekenen in Europa. Met zo'n gespekte clubkas heb je dat geld niet nodig.

Onbegrijpelijk! Hoe kan je nou een matige speler als Blind halen voor 18 millies(15p)! Terwijl je Rojo (10p) en Shaw(30p) linksback hebt. Alleen als Blind is gehaald als alternatief voor Strootman (die ik nog wel zie komen) wil ik het nog enigszins begrijpen!

En niet lullen over CL ervaring of kampioenschappen, want blind is pas gaan renderen in de 2de helft van de 2de jaar onder Frank! zo ver is ajax ook niet gekomen in de CL of El...

30 augustus 2014 om 12:29

@ Kluivert7

Hoezo niet, Blind was dan wel niet van het ervaring niveau zoals Poulsen, maar voor Nederlandse begrippen was hij toch ervaren. Met Blind erbij hadden we al een chronisch tekort aan ervaring en dat is nu alleen nog maar minder geworden, spelers die de fysieke duels aan kunnen en durven gaan hebben we ook niet, dus ja er is reden genoeg om te mopperen.

30 augustus 2014 om 13:00

@afca_leeds

Ervaring voor nederlandse begrippen omdat hij 1 van de oudste is in de selectie met 24 jaar! Zegt genoeg over nl voetbal. ben het met je eens dat hij wel 1 van de sterkhouders bij ajax was.

Beste speler uit Nederlanders Jeugd Competitie eindelijk waardering en weg uit respectloos Amsterdam , wie wordt dit jaar de pispaal van 020 ?

30 augustus 2014 om 12:29

Door de supporters als Ajacied van het jaar uitgeroepen in 2013.. Totaal respectloos!

30 augustus 2014 om 12:32

Ach man houd toch op, dat een deel van de aanhang hem fout bejegend heeft klopt, maar dit gebeurd overal wanneer een speler niet rendeert. Als klein voorbeeldje noem ik Wijnaldum; die niet zo heel lang geleden bij PSV door de aanhang ook werd uitgekotst en nu een van de meeste geliefde spelers is. Zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen bij andere Nederlandse of internationale clubs, ik ben het met je eens dat het niet hoort maar doe nou niet alsof dit alleen bij Ajax gebeurd.

Als je Boilesen goed coached wordt hij een van de beste verdedigers van de wereld. Ik dacht dat v.gaal een goede coacher was!

30 augustus 2014 om 12:38

een van de beste verdedigers ter wereld, hahahahaha hou op man please je maakt je zelf echt volkomen belachelijk.

Voor de critici noem ik gewoon wat pluspunten en minpunten op.
Plus:
Zeer goede pass, bepaald wanneer er druk wordt gezet, veel inzicht, gigantisch loopvermogen, ontwikkeld zich al 3 jaar in razend tempo, goede functionele aanname, duelkracht en voor een eredivisiespeler veel internationale ervaring.

Min: traag op de eerste meters, veel Internationale ervaring maar blijft een speler uit de eredivisie, geen goede kopper.

Nu zag ik hem om de week live aan het werk en ik denk dat de pluspunten veel zwaarder gaan wegen als de minpunten. Als vleugelverdediger hoef je nauwelijks te koppen en heb je tegen een snelle rechtsbuiten doorgaans de meest linker centrale verdediger als rugdekking bij sprintduels.



30 augustus 2014 om 13:32

Scummyman, jij vindt dat Blind veel duelkracht heeft? Wat een onzin. Niks meer of minder dan een gemiddelde Eredivisie speler.

30 augustus 2014 om 13:54

Op het Ajax middenveld compenseerde hij afgelopen seizoen het gebrek van Serero en Klaassen. Ook europees en op de WK heeft zih hierin laten zien. Qua pure kracht misschien niet eens zozeer maar hij gebruikt het lichaam slim.

Ze moeten bij Ajax toch juist de transferbedragen bekend maken als deze boven een bepaald bedrag liggen?

Strrootman werd voor 18 miljoen euro verkocht zonder CL ervaring en had ook nooit een toernooi gespeeld. Blind speelt al jaren in de CL en heeft een fantastisch WK achter de rug, dus ajax had minimaal 20 miljoen moeten vragen. Overmars kan slecht zaken doen.

30 augustus 2014 om 12:56

Dat zegt dan toch meer over strootman dan over blind! strootman ging weg en werd bijna kampioen met as roma. iedereen looft hem daar bij roma. ik zie blind niet hetzelfde brengen, ondanks zijn 'ervaring' en zijn 'wk'. Overmars heeft het gewoon goed gedaan. Over een half jaar is blind gewoon 5 -10 miljoen waard...

Godver! Nu moet er toch echt iemand gekocht worden die wat meer kan dan de gemiddelde Ajacied op dit moment, armoe of niet, Blind was overduidelijk een van de beste spelers van dit Ajax.

Leuk hoor geld, maar volgens mij is Ajax een sportclub, iets met een veld en een bal.

Daley Blind had nog beter naar een Russische club kunnen gaan dan naar Engeland. Dat tempo kan hij toch nooit bijbenen daar is hij te traag voor en hij is niet zo goed in het positioneren. Als hij de inzicht had gehad om zich goed te positioneren dan heb je geen snelheid nodig maar dat kan hij niet altijd even goed dus ik ben bang dat hij gaat falen. Blind had een tussenstap naar Rusland beter kunnen nemen daar wordt je goed betaald en het niveau is iets hoger dan de Nederlandse competitie daar zou hij niet falen als in Engeland.

Zucht daar gaan we weer. Eind Augustus en dan de belangrijkste speler verkopen.
Hoogstwaarschijnlijk niet genoeg tijd een adequate vervanger te halen en vast niet eens de juiste motivatie van het bestuur omdat de jeugd altijd de toekomst is.

Wat zou het toch fijn zijn als zo af en toe eens de beurs getrokken wordt.

Onbegrijpelijk.. Heerlijk bedrag voor Ajax, maar wat gaat Louis met Blind doen?? Misschien ziet Van Gaal potentie, iets wat hij tot nu toe nog niet heeft laten zien. Ik laat me graag verrassen, maar ik denk dat hij een degelijke back-up heeft gekocht. Hij kan op meerdere posities uit de voeten en daarmee degelijk, maar wel een beetje de Edson Braafheid van ManU.

Blind voor 17,5M... Waar gaat het heen? Blind speelt elke bal veilig terug en dan is ie 17,5 miljoen waard... Hoeveel moet Depay, die jonger is, en bovendien een wedstrijd kan beslissen, dan gaan kosten? 50 miljoen?!

30 augustus 2014 om 12:35

Huiswerkopdracht, kijk de laatste 10 wedstrijden terug en ga turven hoeveel ballen er achteruit en vooruit worden gespeeld. Graag even de uitkomst delen en een andere reden verzinnen om Blind af te zeiken.

Dat JIJ denkt van niet zegt meer over jouw voetbal verstand dan over dat van andere...
Jij strooit op iedere reactie dezelfde bullshit uit!
Is het jaloersie?
Is het afgunst?

Zeg het maar...

Je komt over als een heel klein, zielig mannetje dat zelf net is opgestaan met een ochtend humeur.
Val ons daar aub niet mee lastig!
En als het allemaal echt zo vreselijk vind? Reageer er dan gewoon niet op!

Bah bah... Wat een niveau hier zeg!
Kleine, gefrustreerde, aandacht zoekende blagen hier!

On:
Prima prijs voor een speler van zijn niveau en kwaliteiten! Zeker als je dit afzet tegen bedragen die er tegenwoordig betaald worden.
Wel een verlies voor Ajax.

Ik zeg: ga voor van ginkel en sinkgraven en dan het liefst ook nog een ervaren controleur erbij voor weinig en wij laten dat psv gewoon weer een poepje ruiken. Daley het ga je goed. Iedereen die je nu al afschrijft snapt het spelletje niet. slimme voetballer met een goeie techniek en mentaliteit. gaat het nog ver schoppen al zal hij het begin misschien moeite hebben om aan te haken.

17,5 miljoen voor een Verdediger/Verdedigend-middenvelder is een behoorlijk bedrag. Dat heeft Ajax netjes gedaan. Ik zei een maand geleden al dat als Ajax veel geld wil dat ze hem deze zomer moesten verkopen. Hij is een goede speler in mij ogen maar door het goede WK meer waard geworden dan hij normaal zou zijn. Denk dat hij zonder dat WK tussen 10 en 12 miljoen is. Wat hij dus ook weer volgend jaar zou kosten ondanks de ervaring die hij heeft.

-.- Serieus mensen Blind met Depay vergelijken? Verdediger/middenvelder met een aanvaller vergelijken in prijs is wel erg dom. 40miljoen voor een verdediger is echt belachelijk veel geld en blind is de helft o.O
Als Depay ook de helft van een belachelijk bedrag waard wil zijn moet hij toch al bijna 40 miljoen kosten -.- Dat wordt het natuurlijk niet. Al zie ik bij hem wel de kans dat hij de duurste speler ooit wordt.

Nu is het wel mooi dat Moisander hoogst waarschijnlijk niet meer weg gaat. Kunnen ze dit verlies toch goed opvangen.

van Rhijn - Veltman - Moisander - Boilessen
***************-Viergever-*************

Is dat probleem ook opgelost. Viergever is natuurlijk te goed voor de bank en het zelfde geld voor Moisander en Veltman.

Wat is veel voor een speler als Blind? € 17 miljoen voor ons wel.
Voor Man United is 1 miljoen hetzelfde als voor ons € 100.000,00 euro.
Voor hen is dan € 1.7 miljoen een koopje, maar het wil niet zeggen dat hij zoveel waard is. Bij lange na niet.
Maar het is eigenlijk te zot voor woorden wat men voor een voetballer betaald.

Meteen mijn FOX opgezegd, ben zo klaar met die Calimero competitie hier......lachwekkend zijn we op voetbalgebied in Nederland

30 augustus 2014 om 13:56

ok dit moet je even uitleggen want de link ontgaat me totaal

30 augustus 2014 om 14:16

Geen zin om naar een nog slechter Ajax te kijken voor dat geld en al helemaal geen zin om nog meer tijd te verspillen aan het lelijke uitgeholde voetbal in Nederland

30 augustus 2014 om 19:43

En dat allemaal omdat een simpele voetballer als Blind weg gaat?

Tja....

Ajax heeft juist nu extra inkomsten omdat Feyenoord zich niet had geplaatst voor de Cl.
Dus ze zouden best een goede aankoop doen.
Ik vind juist dat Ajax ervaring moet halen i.p.v,
sinkgrave? wie weet hebbe ze nog in de jeugd iemand lopen van zijn talent!!

Dat Ajax Zhivkovic heeft gehaald waarvoor om hem te rijpe tot ie het ajax spelletje kan spelen?
Hoessen werd toen ook gehaald waarom werd hij niet verbannen naar A1 om hem et die systeem te leren?
voetbal blijft voetbal ze doen net of Ajax het spelletje heeft uitgevonden?
Van gaal zei altijd ervaring leer je op et veld !!
En wat J.cruijf zei voetbal speel je altijd 11 tege 11

Hij heeft zich in eredivisie al bewezen nu is het meer spelen vanuit balbezit dat kan elke spits anders moet je hem niet halen want je doet hem te kort hij zou 2e spits kunnen zijn achter siggy!!!

Ajax, ajax... Als je roept dat je wilt overwinteren in de CL en je hebt net (weer) de poule des doods geloot, waarom verkoop je dan je beste speler voor een schijntje? 17,5 miljoen is zo'n 15 miljoen te weinig voor deze geweldenaar! Een gelijkwaardige vervanger is nu niet meer te halen. Hopelijk kunnen ze van Ginkel een jaartje huren van Chelsea. Verder zie ik niemand die de kwaliteiten van Blind heeft op het middenveld. Sinkgraven is een heel groot talent, maar kan nog wel een jaartje of twee rijpen bij Heerenveen. Echt zonde dit...

Wat een reacties hierboven zeg.

Tuurlijk het is zonde dat hij 3 dagen voor deadline vertrekt maar neem maar aan dat de onderhandelingen van deze transfer al een paar weken aan de gang is. Dat ze nu tot een akkoord zijn gekomen is pure onderhandeling.

Verder moet je ook kijken wat Daley wilt. Heeft 2 jaar op ze toppen gespeeld bij Ajax en heeft een uitstekend WK achter de rug met Louis van Gaal die ontzettend veel vertrouwen in die jongen heeft.

Nu is Louis coach van Manchester Utd en wilt Daley hebben, dit is gewoon de ultieme kans voor Daley om voor zo grote club te spelen met een coach waar je al samen gewerkt mee hebt en die het volste vertrouwen geniet van hem.

Ik weet zeker dat hij gaat slagen en dan met name door ze voetbal intelligentie. Hij gaat spelers als Mata en di Maria in stelling brengen en zal vooral voetballend zeer aanwezig zijn voor de verdedigers van Manchester Utd.

Zwaar falen gaat hij.. zo goed is hij niet vind ik., bij akax was hij slachtoffer en nu is hij opeens de beste speler en zoveel geld waard.. vind hem een waardeloze speler. Alleen ze werklust is hoog

Dat is de absolute hoofdprijs voor een redelijke speler. Hoop niet dat dit een Ryan Babel scenario gaat worden. Je bent geneigd te denken dat club spelers obv van videobeelden...dit is geen supertalent. Depay dadelijk voor 35 miljoen?

hahahaha, wat een wanbeleid bij mu dit.... echt hun slechtste aankoop....
oke blind kan wel een aantal wedstrijden goed spelen... maar gaat die echt niet heel seizoen redden!

Wie een paar jaar geleden had gezegd dat Dailey Blind ooit verkocht zou worden aan Manchester United en dan ook nog eens voor zo'n bedrag, die was voor gek verklaard.
Mooi voor deze jongen dat hij na in zo'n dal te hebben gezeten, met zo'n transfer beloond wordt. Al heb ik er wel een hard hoofd in of dat hij het niveau van de top aankan. Maar ik laat me graag verrassen.

De reden dat er maar 17.5 wordt betaald voor blind en 40 voor die andere gozer is dat de geld verdwijnt in NL denk ik.
Als je oplet dan worden er alleen grote bedragen betaald aan landen waar ze ook weer grote bedragen betalen om spelers te kopen.
Als er 50 mil voor blind wordt betaald zie je dat geld nooit meer terug in het voetbal.
Maar als je een Di maria verkoopt voor 75 mil, zal die 75 ook weer uitgegeven worden in een andere grote voetbal land. Zo hou je het geld binnen de grote clubs.
Natuurlijk heb je som uitzonderingen.
Het is net als de EU die veel zaken met elkaar doen, en zodoende geld binnen Europa houden.

30 augustus 2014 om 14:19

Tenzij je een Sulejmani koopt voor een stevig bedrag.........

Veel te weinig inderdaad was vijfendertig miljoen de juiste waarde voor deze top speler jammer

Wordt Blind bassispeler? Want dat zou ik echt vreemd vinden van Man Utd want met Blind ga je niet winnen van City en Chelsea laat staan iets bereiken in de CL.

30 augustus 2014 om 13:18

Ja je hebt er lekker kijk op voor provoceren moet je op een andere site zijn , het is niet de minste club dacht ik en V Gaal zal best weten wat hij doet want op het WK deed blind het ook prima dus hou je voorbarige commentaar maar gewoon voor je .

30 augustus 2014 om 16:38

Het WK zegt zo weinig. Een Enner Valencia scoort daar 3x. Ronaldo deed niks op het WK maar is die dan slecht?

Ik ben wel benieuwd wie Blind gaat vervangen bij Ajax. Viergever is geen middenvelder en Poulsen is eerder al vertrokken. Gaat Bazoer een kans krijgen? Of wordt er nog iemand gekocht? Maar wie dan? En wilt Ajax dan ook de hoofdprijs betalen of loopt het dan weer stuk vanwege de kosten?

30 augustus 2014 om 13:30

mischien cvm die gratis is af te halen waarom soliciteer jij niet naar die baan !!!

30 augustus 2014 om 13:50

Ik was wel ooit een goede voetballer zoals Blind, maar toen kreeg ik een pijl in mijn knie.
Maar zie je het al voor je? Een Bossche Bol op het middenveld bij Ajax? Nouja, als je Blind zag spelen tegen Psv, dan kan het wat dat betreft er niet op achteruit gaan.
Gelukkig voor hem was dat een incident, want de laatste paar jaar speelde hij erg goed. Aderlating voor jax.

Graaft LVG zijn eigen graf? Met alle respect, maar dailey blind komt zwaar tekort voor de PM. Ik vind hem tactisch wel goed. Maar komt handelingssnelheid, snelheid, fysiek tekort. Hij is ook niet in het bezit van een goed schot/ pass. Zijn wel vaardigheden die je minimaal nodig hebt in de PM. Het bedrag is hij zeker niet waard. Ben bang dat het een flop wordt. Maar ik hoop dat ik ongelijk krijg.

mooie transfer voor Blind, is hem gegund.
ondanks dat ik voor PSV ben vond ik Blind wel een leuke speler, heeft karakter werkt hard, kan ook af en toe schoffelen en imo het belangrijkst heeft alle criticasters de mond gesnoerd.

ik denk wel dat Ajax een ervaren cvm moet halen nu, miss Poulsen weer benaderen?
Met deze selectie hebben ze zonder ervaring denk ik weinig te zoeken in de CL. maar misschien verassen ze weer.

Off: wat is dat toch met de ajax supporters met dat zinnetje ons aller Ajax, jullie aller ajax zal best maar ga niet voor anderen bepalen voor welke club ze zijn, toont aan dat dat soort supporters een bepaalde mate van arrogantie bezitten.

30 augustus 2014 om 13:21

Nou die kopen gewoon niets hoor die gaan lekker op die berg met geld zitten , ze willen schijnbaar niet verder komen want anders begrijp ik het niet , ze zullen wel weer met een talent aankomen van 18/19 jaar ipv 1/2 ervaren spelers erbij , maar dat kost geld en dat doet Ajax niet dus elke keer leveren ze een stukje kwaliteit in want er komt gewoon niets beters voor terug jammer .

Daar gaat weer een stuk ervaring weg uit dit toch al jonge elftal.
Ajax wil geen kampioen worden dit seizoen, ik maak me op voor een jaargang met een aantal ups en veel downs...

Blind gun ik het wel

en het allermooist vind ik er van dat mijn cluppie FC Groningen er ook een paar centen
aan overhoud, want heeft hier 1 seizoen doorgebracht, en in dat jaar heeft hij laten zien een
goede voetballer te zijn waardoor hij na dat jaar mocht terugkeren bij ajax

want daar hadden ze m toen eigenlijk al afgeschreven en daarom toen verhuurd aan groningen

maar ben blij met de opleidingsvergoeding die groningen mag ontvangen,

Toto spelen want als Apoel Nicosia wint van ajax ben ik rijke man

Ze moeten gewoon lucas de kans geven. Potentiële topper, heeft gewoon een paar wedstrijden in de basis (op het middenveld) nodig om dat te bewijzen.

Ik vind het een goede zaak voor alle partijen.
Alleen het tijdstip is natuurlijk weer zeer ongelukkig, maar je gaat m e niet veretellen dat er nog helemaal geen contacten waren tussen alle partijen.
Ajax vangt een hoop geld voor een speler, de speler gaat naar een topcompetitie met dito salaris en mooie vooruitzichten en kan meegroeien, aangezien Man Utd een paar jaar niet mee gaat doen om de titel en Man Utd heeft een zeer bruikbare speler.
En Ajax had de plannen al lang klaar voor de vervanging. Mocht er later in het seizoen toch extra versterking nodig zijn, dan kunnen ze alsnog de portemonnee extra opentrekken en een speler halen die elders teleurgesteld is.
Schone is de belangrijkste man van Ajax momenteel en hij zal samen met Klaassen en eventueel Viergever het middenveld vormgeven.

Ben benieuwd of Marc 'de spaarpot' Overmars het team nog van wat creativiteit en scorend vermogen gaat voorzien. Met Daley vertrekken er veel assists en voorassist, daar moet direct iets voor terug. Dan maar 10 miljoen uitgeven.

30 augustus 2014 om 13:34

Marc overmarc lijkt net Oom dagobert Duck joh !! pakhuis vol met geld waar die zelf in kan zwemmen !!!

Ik neig ernaar om te zeggen dat ze te veel hebben betaald. In ieder geval respect voor Ajax dat ze weereens het onderste uit de kan hebben weten te halen tov de prjjs van de speler. Manchester had beter geld bij kunnen leggen en een meer gearriveerde speler kunnen halen in mijn optiek. Ben ook benieuwd wat Ajax met het geld gaat doen verder, als ze echt willen meedoen in de CL poule moeten ze investeren.

Jammer dat Daley Blind is vertrokken bij Ajax, maar ik gun hem ook wel een transfer naar Manchester United.

Ik denk wel dat Blind een basisplaats zal krijgen bij Manchester United en misschien zal hij niet elke wedstrijd goed spelen, maar ik denk niet dat Louis van Gaal hem op de bank neer zal zetten.

Verder is Luke Shaw nog een tijdje geblesseerd, dus dan zal Blind waarschijnlijk in het begin een tijdje als linksback spelen en zodra Shaw weer fit is, moet hij zich waarschijnlijk gaan richten op een plek als controlerende middenvelder.

Ik heb eerlijk gezegd wel het vertrouwen dat Blind het goed zal doen bij Manchester United, vooral omdat van Gaal daar de coach is en nu Blind is aangetrokken, denk ik, dat Manchester United geen nieuwe middenvelder zal halen.

Mits iedereen fit is, denk en hoop ik, dat Manchester United in deze opstelling zal spelen (zie opstelling) en nee, ik hoop niet dat van Gaal in een 3-5-2 formatie gaat spelen.

Dat past totaal niet bij Manchester United, vind ik. Ik hoop dat van Gaal gewoon in een 4-2-3-1 formatie gaat spelen met Manchester United.

de Gea
Rafael
Smalling
Rojo
Shaw
Herrera
Blind
di Maria
Rooney
Mata
v.Persie

Goed gedaan van Ajax, erg veel geld voor zo'n gemiddelde speler.

Gelukkig heeft Manu blind gekocht nu zijn ze zeker titelkandidaat!


Daley Blind verkocht.

Ayoub een optie Misschien??

Hahahahaa...toch niet te geloven dit.. 17.5 MLN voor Blind.
Zeer spijtig voor de fans maar ik denk dat we voor Utd niet veel hoeven te verwachten dit seizoen.

Denk overigens dat Blind niet echt uit de toon zal vallen bij Utd want op Di Maria en Van Persie na is het niveau van de selectie bedroevend slecht.

De enige reden waarom er zo belachelijk veel geld is betaald voor deze speler is omdat van Gaal ajax nog wat miljoenen wilde toestoppen. Er is namelijk geen andere club te vinden die ooit zo'n bedrag voor Blind zou neerleggen. Mag hopen dat van Gaal er geen reet van bakt daar.

30 augustus 2014 om 13:48

Van Gaal en Ajax zijn al heel lang stelletje meer, en hij is nog steeds boos op wat de Cruyff kliek hem heeft geflikt. Hij heeft dus geen enkele reden om die gasten die hem zo geschoffeerd hebben zomaar wat miljoenen toe te stoppen.

Daley het is je gegund !! Bewijs al die haters weer het ongelijk zoals je heel je carriere al heb gedaan

30 augustus 2014 om 14:03

"overmars heeft het gewoon keurig gedaan, keurig wachten tot de CL loting bekend is, valt die gunstig uit behoud je Daley gewoon, valt die negatief uit verkoop je hem.
Ondertussen drijf je de prijs een beetje op voor als het tot een verkoop komt en vlak na de loting sta je sterk in je schoenen.

Nu heeft Ajax een lekkere kleine 20 miljoen in hun zak gestoken voor een speler die vorig jaar nog transfervrij was en zijn ze weliswaar de pineut in de CL, maar financieel blijft alles keurig staan."

17.5 heeft hij al in zijn broekzak, dit bedrag kan alleen nog maar verder oplopen en zal dit ongetwijfeld ook doen.
Strootman ging voor een vergelijkbaar bedrag weg, dus ik denk dat Ajax niet mag klagen over deze speler die vorig jaar, op salaris na, nog gratis was voor iedere club.

31 augustus 2014 om 18:13

Het lijkt wel alsof je uit 1998 tot 2008 komt ofzo, in die tijd bleven er allerlei Sulejmani's en noem ze allemaal maar op komen.
Wat mij aangaat is die tijd afgelopen.

Misschien kun je anders beter supporter van Psv, Vitesse, Chelsea, City, of noem ze allemaal maar op worden in plaats van Ajax.
Nederlanders dienen nou eenmaal te werken voor geld, zo gaat het al jaren in Europa.

30 augustus 2014 om 14:22

Dit is niet de eerste keer dat Overmars overduidelijk aan het liegen is, dus wat dat betreft mag dit niet als een verrassing komen.
Zaak voor Ajax is om sowieso een Eredivisie waardige vervanger aan te trekken. Zal nog moeilijk worden zo op de laatste dagen en met een inkoopbeleid waar een speler niet meer dan 4 miljoen euro mag kosten.

30 augustus 2014 om 16:53

Precies mijn gedachten die ik gisteren al uitte voordat bekend werd dat Blind verkocht werd. Plan B voor de spits was er niet dus uit pure armoede maar Sigthorsun gehouden en vervolgens 2 dagen voor einde transferwindow je belangrijkste speler verkopen. Daarmee gooi je al je ambities de prullenbak in en zijn de supporters de dupe.

Een goede deal voor Ajax financieel gezien, Blind is dat bedrag niet waard als we eerlijk zijn, ik hoop dat hij daar gaat slagen maar dat betwijfel eerlijk gezegd, succes Daley.

15,5 miljoen euro teveel voor deze ongelovelijke flutspeler , rete slechte voetballer , topklasser , misschien niet eens.

Mooi bedrag Ajax! Dacht zelf dat hij wel rond de 20 mil op zou kunnen leveren! Ben benieuwd wie Ajax nog aan gaat trekken, stikken van de centen daar dus er mag wel iets gespendeerd worden!

Eindelijk meer duarte!!! Tijd voor wat meer power en individuele klasse!

hij heeft wel een mooi afscheid wedstrijd gehad

Overmars heeft het gewoon keurig gedaan, keurig wachten tot de CL loting bekend is, valt die gunstig uit behoud je Daley gewoon, valt die negatief uit verkoop je hem.
Ondertussen drijf je de prijs een beetje op voor als het tot een verkoop komt en vlak na de loting sta je sterk in je schoenen.

Nu heeft Ajax een lekkere kleine 20 miljoen in hun zak gestoken voor een speler die vorig jaar nog transfervrij was en zijn ze weliswaar de pineut in de CL, maar financieel blijft alles keurig staan.

Schiet mij maar lek, volkomen krankzinning bedrag. Van Gaal schiet zichzelf echt in de voet met dit soort aankopen. Fysiek komt Blind toch op alle fronten te kort voor dat niveau? Dat hebben we toch allemaal op het WK kunnen zien of ben ik nou gek?

Nouja wel mooi voor Blind.

Zucht... Ooit vraag ik met af wat ik op deze kindersite doe, wat een ongelooflijk droevige, kinderachtige reacties lees ik hier toch, de haat zit zo diep, jammer. Ben toch eens trots dat een Nederlandse club weer een zelf opgeleide speler levert aan een een topclub als Man U, ongeacht dat dit Ajax is.
Blind heeft geschitterd op het WK dus waarom zou hij de BPL niet aan kunnen? Natuurlijk speelt hij niet iedere week top in de Eredivisie, maar is dit mogelijk met een vrij matig team om zich heen en met mindere tegenstanders? Geef die jongen een kans, ben trots! Kom op man!

Ik zie hier dat mensen Blind vergelijken met Shaw?? Shaw heeft goed gepresteerd in de PL, en Blind een beetje in de EREDIVISIE..

Ik had eerst, vloekend en tierend, een verhaal getypt wat ik toch maar niet gepost heb. Heb wel enorm de P in omdat het weer is gebeurd en we weer gepiepeld zijn door een zogenaamde grote club die voor bijna niks je spelers weghaalt.
Ajax heeft straks zo'n 120 mio op de bank staan en dat is zelfs vergeleken bij veel grote clubs erg veel geld want die leven nou eenmaal van het constant herfinancieren van hun schulden. (barca, Real, Manc, AC Milan, Psg, Atletico M en Chelsea, kortom bijna de line up van de kwart finale van een CL seizoen)
Ook dit jaar zal Ajax heemaal niets doen met al die miljoenen dus glijden we nog verder af. Dus, weer overnieuw beginnen en weer in de groepsfase naar huis gestuurd worden om vervolgens de EL uitgeknikkerd te worden door een club van een ongezond energiedrankje of een of andere maffia club gefinancierd door olieroebels.
Van Gaal laat een spoor van ellende achter in Europa, overal waar hij komt wordt hij uitgekotst en nu verneukt hij alweer de club waar hij ooit begonnen is. Dat de man gestoord is werd wel duidelijk tijdens het afgelopen WK waar alleen kleuters en beperkten van geest blij werden van "het resultaat" maar de kenners misselijk werden van het type voetbal waarvoor we dan ook uiteindelijk de rekening betaalden in de halve finale tegen een zeer matig Argentinië . Gelukkig heeft Hiddink meer hersencellen en laat het 5 verdedigers gedoe direct vallen. Nu is Louis bezig om Manu te verzieken en Ajax te plunderen.
Het wachten is op het gedwongen vertrek van schoolmeester Louis en het op de bank / tribune belanden van Blind, want je hoeft niet op school gezeten te hebben om dit plaatje uit te kunnen tekenen.
Zo lang de opzet van de CL en de totaal lachwekkende Fairplay regels van Platini en zijn corrupte vriendjes blijven zoals ze zijn, zijn we in de ED gedoemd om af te glijden naar het niveau Luxemburg.
De ED is namelijk niets zonder een sterk Ajax, (psv en Feyenoord,..) maar dat snappen helaas veel mensen hier niet en zijn alleen bezig met het uiten van hun haat of afkeer. Inhoudelijk gaat het namelijk vaak helemaal nergens over op dit forum.
Voor mij is de lol er wel af, je kan met je sjaaltje achter je Nederlandse club aan blijven lopen maar het heeft geen enkele zin meer. Ik wens jullie heel veel plezier maar ik stop er mee. Heb net Fox er uitgegooid, ik hoef ook niet meer te zien dat we op grote schaal genaaid worden en dat mijn club verder afdaalt. De voetbalwereld is van Platini, Blatter, foute Russen en oliesjeiks maar niet van de supporters.


30 augustus 2014 om 15:01

Belachelijk om Van Gaal de schuld in de schoenen te schuiven. Vanuit Manchester was er al geruime tijd belangstelling voor de voetballer Blind en denk je nu echt dat het vertrek van Blind als een donderslag bij heldere hemel komt? Dit scenario doet me een beetje denken aan het vertrek van Eriksen vorig jaar, ook toen vertrok de beste speler van Ajax op het laatste moment en was het onmogelijk om een waardige opvolger in huis te halen. Regeren is vooruit zien en tijdig anticiperen, Ajax heeft de kans laten lopen om een Mokotjo of Ziyech binnen te halen en jij durft met droge ogen te beweren dat Van Gaal het voetbal kapot maakt. Waar je totaal aan voorbij gaat is het gegeven dat Blind waarschijnlijk zelf weg wilde en zich sportief kan verbeteren bij een grotere club en een betere trainer. Een ander niet onbelangrijk punt is dat er financieel gezien geen enkele noodzaak was om Blind te verkopen. Overmars en vrienden hadden deze transfer dus gewoon kunnen blokkeren. Jouw melodramatisch betoog richting Van Gaal raakt kant noch wal en je verhaal wordt helemaal ridicuul wanneer je Van Gaal weg zet als een gestoorde idioot.

Knap werk van overmars om zo een beperkte voetballer te verkopen voor zoveel geld.oeps nu wordt mn reactie natuurlijk verwijdert als je kritiek levert aan de godenzonen

Ben benieuwd waar Van Gaal hem gaat opstellen, met Shaw die ik wel als beter ervaar dan blind als LB maarja we zullen zien

Geweldige aankoop van Manchester United! Denk dat ze nu kampioen worden! En dat bedrag ook. Ajax had veel meer voor hem moeten vragen. Minstens 30 miljoen waard, zo'n wereldspeler!

Als Marc en co daar nu niet ingrijpen met versterkingen te halen verklaar ik ze echt voor gek.
Tuurlijk moeten ze niet met geld smijten, maar het beleid wat ze nu doortrekken slaat volledig door!
Met dit spelersmateriaal (0,0 ervaring en veel te weinig creativiteit) heb je helemaal niks te zoeken in de Champions League en meedoen om het kampioenschap in de Eredivisie zal nog nooit zo lastig worden als dit jaar, in vergelijking met de vorige vier. Sinds de Boer is aangesteld hebben we vele sterren zien gaan, om er maar een paar op te noemen: Suarez, El Hamdaoui, Vertonghen, Alderweireld, Eriksen, Blind, de Jong, vd Wiel. En wat is er nou voor teruggekomen? Er staat nu al boven de 100 miljoen op de bankrekening, daar kunnen best een paar aardige versterkingen voor worden gehaald.

30 augustus 2014 om 15:28

Er zijn twee dingen wat jij zegt waarvan ik vind dat ze niet kloppen. 1 de vervanger van blind is allang binnen, namelijk viergever en in mijn ogen een waardige opvolger. En 2, je zegt dat ajax sterren heb laten gaan en dan noem je een aantal jeugdproducten. Als ajax een ding hebt laten zien is dat als er 1 goede jeugdproduct vertrekt, er een ander opstaat

30 augustus 2014 om 15:44

@ Jaxielfc,

Of Viergever een waardige opvolger is voor Blind moet nog blijken vind ik.
Tot op heden laat hij een prima indruk achter, maar hij zal het voor een langere tijd moeten laten zien. Ook hij is nog vrij jong en brengt weinig ervaring met zich mee, zoals een poulsen of Blind op die positie.
Met het tweede punt ben ik het gedeeltelijk met je eens, tuurlijk zullen er wel weer talenten uit de jeugd doorbreken. Maar dan wordt het team alleen maar jonger en het huidige team is al erg jong met weinig ervaring. Een paar 'oudere' spelers met ervaring binnenhalen, zoals Poulsen destijds, is zeer belangrijk!

Waar is Ajax mee bezig? Zijn beste speler verkopen en dan voor zo'n luttel bedrag. Voor Daley hadden ze minimaal 25 miljoen voor moeten vragen. Een WK ganger en nog de beste speler van het team. Overmars waar ben je mee bezig!!! Wat een waardeloos beleid van m'n cluppie en helemaal net voor het transferseizoen voorbij is.schijtziek wordt ik hier van. Donder toch op met je fratsen van der Sar en Overmars!!!

Neeeeee dit is te erg!! Hoe kan united zoiets willen?

Die gaat dus keihard falen in de premier league. Mark my words!

Lekkere bedrag. Heeft hoge ogen gegooid op het WK, maar dat deden Feyenoord spelers ook en die gingen voor niet eens de helft weg meestal. Goed gehandeld dit.

Daley gaat het goed doen bij Manchester United! Ik ben er van overtuigd dat hij al die critici hier in Nederland de mond gaat snoeren en heel erg belangrijk gaat worden voor United.

Onze competitie wordt te pas en te onpas belachelijk gemaakt, terwijl wij een enorm technische competitie zijn. Betere voetballers zijn er bijna niet. Onze mentaliteit laat nog wel eens te wensen over, maar dat zit bij Daley wel goed.

Daley haalt altijd een dikke voldoende, dat is wat nodig is voor de top! Succes!

30 augustus 2014 om 16:10

Nederlandse eredivisie premier league

Neeee niet Daley!! Prolongatie van de titel wordt nu wel moeilijker. Overwinteren in Europa was al lastig maar lijkt nu nog moeilijker te worden.
Het is hem wel gegund. Deze ras Ajacied werd met de grond gelijk gemaakt door heel Nederland waaronder ook zijn eigen supporters. Maar vocht zich terug en werd zowaar het lievelingetje van de Ajax-supporters. Ik was in het begin ook niet lovend, maar sinds de laatste 2,3 seizoenen ben ik toch fan geworden van deze speler. Na het vertrek van Alderweireld werd Blind mijn held bij Ajax.
Ook al is het jammer voor Ajax en de eredivisie, gun ik hem deze transfer van harte.

Ik vind wel dat Ajax slap gehandeld heeft. 17 mln is veel geld. Maar als er geroepen wordt dat hij 20 mln op moet leveren en hij alleen voor de hoofdprijs weg mag is dit wel een beetje teleurstellend. Bovendien heeft Ajax nu nog slechts 3 dagen de tijd om een vervanger te halen. En daar moet dan de hoofdprijs voor betaald worden. Op dit moment hebben we slechts Viergever op die positie rondlopen. En dat terwijl hij niet eens een echte cvm is. Daarom is het zo zuur dat Poulsen zo makkelijk vertrokken is. We krijgen nu hetzelfde scenario als vorig seizoen toen Ajax Koppers liet vertrekken en Dijks verhuurde. Boilesen raakte geblesseerd en toen hadden we alleen nog Blind op de LB die eigenlijk het beste op het middenveld was. Riedewald werd toen wel doorgeschoven, maar die was duidelijk te licht en nog lang niet klaar.
Wat nu als Viergever geschorst is of geblesseerd raakt. Wie moeten we dan opstellen? Bazoer? Die is er ook nog niet klaar voor.
Ajax had gewoon een deadline moeten stellen. Tot een bepaalde periode zoveel mln, daarna wordt hij duurder. Wil je hem hebben moet je meer dan de hoofdprijs betalen.
Dit geldt trouwens voor alle Nederlandse clubs. Onze sterspelers vertrekken voor een lachertje naar het buitenland terwijl anderen landen de hoofdprijs krijgen. Zijn onze spelers dan echt zoveel minder dan zij?

Maar goed...daley bedankt voor je bijdrage bij de 4 landstitels op rij. Succes bij United en hopelijk zien we je in de toekomst terug!

Haha, blind naar united, wat een grap. Wel goed van ajax dat ze de hooftprijs hebben weten binnen te halen. 17,5 mil. voor zn voetballer is natuurlijk gigantisch veel.

Prachtige stap voor Blind, maar ik twijfel of hij United nou echt sterker gaat maken. Hoop het wel natuurlijk.

Blind was al onhoudbaar voor Ajax. Alleen had ik op een wat hogere transfersom gehoopt. Mogelijk zit die in bonussen, maar dat valt vaak tegen.
Ik gun Blind deze transfer van harte. Eindelijk weer een Ajacied die naar een topclub gaat (hoewel ze wat teruggevallen zijn).
Ik snap alleen het beleid van Ajax niet. Het lijkt wel een handelshuis. Ik zou zo graag zien dat er weer geïnvesteerd werd in een constant presterend elftal, in plaats van een jeugdopleiding. Ik heb niets tegen jeugdopleidingen, maar het lijkt wel op Ajax de jeugdopleiding voor andere clubs wordt.

17,5 miljoen vind ik veel te weinig voor een basisspeler die op het WK 3e is geëindigd. Nederlandse clubs moeten veel meer vragen als die rijke patsers op de deur kloppen. Daley het ga je goed, veel succes bij Man Utd.

Zo daar mogen ze in amsterdam in hun handjes wrijven.
Man. Utd heeft door teleurstellende start een paniek aankoop gedaan en ajax profiteert hier mooi van.
Veel teveel geld natuurlijk voor zon opgehemelde Blind.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren