Josephius
Algemeen
Vrienden (8)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Woensdag, 23 mei 2007
  • Josephius
  • 0 punten
  • Lid
  • Definitieve ban
  • 6.366
  • jaar (--)
  • Leeuwarden
  • 8
Persoonlijke berichten
18 april 2014 om 20:41
#8

Willem ll Tilburg!!!

16 juli 2014 om 13:14
#10

@josephius

De reden dat ik 'mezelf op de borst klop' heeft een achtergrond.
Ik heb een mening die ik ventileer, tevens vaak goed onderbouwd. Mensen proberen dan vaak op persoonlijk vlak mijn post onderuit te halen of op allerlei manieren mij ongeloofwaardig te maken. Op een gegeven moment werd zelfs het moderatorschap er bij betrokken. Ik was subjectief, ik was niet rechtvaardig, ik was tegen Feyenoord en tegen PSV etc etc.

En als dan aan het eind blijkt dat ik alsnog gelijk heb gekregen, wat relatief vrij vaak gebeurt kan ik je vertellen. Dan kan ik het soms niet laten om nog even zout in de wonden te strooien bij mensen. Dat komt voor mensen die er buiten staan zoals jij die de voorgeschiedenis niet weten, over als 'op de borst kloppen'. Dat kan ik heel goed begrijpen, en ik snap ook dat je jezelf daar aan kan irriteren.

Maar nogmaals, soms vind ik het even leuk om 'mijn gram' te halen bij sommige mensen. En dan zeker bij mensen die supporter zijn van een bepaalde club en alles wat ik vertel afschuiven op subjectiviteit, Ajax bril, clubhaat of iets dergelijks.

Zo heb ik een jaar lang een discussie gehad met thebigshow over Robin van Persie. Misschien zelfs wel 2 jaar. Keer op keer heb ik hem op feiten en statistieken gewezen en hij wilde maar niet luisteren. Dus toen bleek op het WK dat ik gelijk had, dan kom ik wel eens 'hooghartig' of 'arrogant' over. Wat met opzet gedaan is om bij sommige mensen nog net even dat extra zetje te geven.

Hoop dat mijn uitleg een beetje duidelijk is. Soms een beetje onderbouwd provoceren is namelijk erg leuk om te doen.

13 oktober 2014 om 18:36
#13

Schandalige reactie? Racisme hoort bij de natuur van de mens. Het hoort bij de natuur van de wereld dat 'soort, soort zoekt'. Daarbij worden wij volledig volgestopt met zwartmakerij. Het woord zwartmarkerij legt het al uit. Donkere mensen worden 'zwarten' genoemd terwijl er maar een klein deel op de wereld is die de kleur zwart bijna letterlijk benaderen. Als racisme niet zou bestaan werden Afrikanen niet uit de geschiedenisboeken geschreven. Vertel mij maar wat jij kent van Afrikaanse geschiedenis, waarschijnlijk niet meer dan slavernij en rappers. Wij krijgen niet geleerd dat ten tijde van dat de Westerse man van vandaag nog als jager met een speer rondrenden in Azië, Afrika bol stond van grote beschavingen, zoals een welbekende vast voor jou, Timbuktu de stad die verguld van goud zou zijn geweest. Het koningkrijk van Mali waar een paar honderd jaar voor Christus een kaart van de gehele wereld werd gevonden. De Sfinxen en beelden in Egypte waarvan heel toevallig alleen de neus en lippen zijn aangetast door erosie omdat men er dan achter zou komen dat de Pyramides en Egypte opgebouwt is door donkere mensen. Ik heb het niet over uitgesproken racisten want die zijn eerlijk, de duizenden die op de 'zwarte piet' discussie reageerden met dat alle 'negers maar op moest donderden naar hun eigen k*** apen land. Durf maar te zeggen dat in Nederland racisme niet groot is en donkere mensen alleen maar zeiken.

Ik kan leven met het punt dat mensen het minder op andere mensen hebben. Je zoekt nou eenmaal vaak het bekende op dus ook jou soort mensen. Daarbij heb ik liever dat iemand oprecht racistisch is dan dat iemand denkt helemaal vrij te zijn van racisme, want die liegen, want ook ik heb racisme in me zoals de rest van de wereld. WIj worden allemaal volgestopt met beelden door de media waardoor je ongermerkt racistische ideëen binnenhaalt. Ik zeg echt niks raars, ik trek niet zoals vaak gezegd 'de racisme-kaart'(wat naar mijn mening racistisch is opzich.

Ik kan met racistische gedachten leven. Het is menselijk en bijna niet aan te ontkomen. Dat letterlijk de grootste geschiedenis van de mensheid onder de grond wordt getrapt alsof Afrikanen altijd al wilden zijn geweest in een continent van angst, moord en ziekte trapt gewoon op mijn ziel.

En dat moet te begrijpen zijn.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 maart
Newcastle United houdt de situatie van Edson Álvarez bij Ajax in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren