Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax klopt PSV dankzij Aissati en blijft AZ achtervolgen

Laatste update:

Ajax houdt koploper AZ in het zicht. De regerend landskampioen won zondagmiddag de topper met PSV (2-0) en heeft nu weer een punt minder dan de Alkmaarders, die eerder op de dag al te sterk waren voor RKC Waalwijk. PSV heeft na zondagmiddag vijf punten minder dan AZ en lijkt weer even af te haken in de strijd om de landstitel. Uitgerekend Ismail Aissati was de gevierde man bij de Amsterdammers: de middenvelder die bij PSV doorbrak in het Nederlandse voetbal opende de score met een bijzonder fraai schot en verdiende de penalty die werd benut door Siem de Jong: 2-0.

/

De momenten volgden elkaar kort na rust in een rap tempo op. Christian Eriksen mocht ruim tien minuten na de thee op links een corner nemen en koos voor een kort tikje op Aissati, die opendraaide en met zijn gezicht naar het doel kwam te staan. De middenvelder zag ruimte voor een schot en passeerde Przemyslaw Tyton met een prachtige krul, die in de bovenhoek binnenviel. PSV moest zodoende in de achtervolging, maar kort na de openingstreffer viel ook de 2-0. Weer was Aissati belangrijk: de middenvelder pikte de bal op in een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied en werd neergehaald door Marcelo, die daarmee een penalty veroorzaakte. Woensdag keerde Tyton de inzet van Bas Dost nog, maar de inzet van De Jong was onhoudbaar.

Ajax blijft dankzij de 2-0 overwinning hoop houden op het prolongeren van de titel, terwijl PSV weer even lijkt af te haken. Zoals verwacht kon worden, probeerde Ajax direct na het eerste fluitsignaal gas te geven. Aangevoerd door het fanatieke publiek zette de thuisploeg PSV onder druk, maar tot kansen leidde dit lange tijd niet. De defensie van de Eindhovenaren kreeg de laatste tijd de nodige kritiek over zich heen, maar stond uitstekend in de Amsterdam ArenA en gaf weinig tot niets weg. Na ruim een kwartier spelen kreeg De Jong wel een kopkans, maar hij mikte te hoog en zag zijn inzet over het doel gaan. Verder probeerde Ajax het vooral met schoten vanuit de tweede lijn.

/

PSV moest zich met name met het verdedigen bezighouden, maar loerde op mogelijkheden om uit een tegenaanval toe te slaan. Een voorzet van Erik Pieters kon gepakt worden door Kenneth Vermeer, terwijl Toby Alderweireld ingreep bij een actie van Zakaria Labyad en even later ook een mogelijke goal van Tim Matavz voorkwam. Er waren dus wel mogelijkheden, maar eigenlijk gebeurde er erg weinig in de eerste helft. De wedstrijd was in de eerste vijfenveertig minuten zeker niet aantrekkelijk en na rust probeerden de ploegen daar verandering in te brengen. Matavz werd al snel weggestuurd, maar Vermeer kwam op tijd zijn doel uit om een gevaarlijk moment te voorkomen.

Ajax antwoordde met een gevaarlijk schot van Eriksen. De Deen speelde zichzelf met een fraaie beweging vrij en haalde uit, maar zag zijn inzet in het zijnet belanden. De tweede helft begon dus veelbelovend en namens PSV brak Labyad nog een keer gevaarlijk uit, voordat Ajax op voorsprong kwam dankzij de prachtige trap van Aissati. De ArenA ontplofte, maar de honger van Ajax was nog niet gestild. De thuisploeg bleef druk zetten en kwam al snel op 2-0 via de benutte penalty van De Jong, na een overtreding van Marcelo op Aissati. PSV had nog een klein halfuur om terug te komen, maar het werd Vermeer niet echt lastig gemaakt. De overtuiging ontbrak bij de Eindhovenaren en daardoor groeide Aissati uit tot man van de wedstrijd.

De overwinning van Ajax was terecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Netjes van Ajax. Die doen nog steeds mee. Voor PSV wordt het lastig. Erg mooie goal van Aissati trouwens!

25 maart 2012 om 18:24

Netjes sowieso ! En dat zonder vd wiel boilesen janssen derk en sigi ...

25 maart 2012 om 18:26

en dan moet je nagaan dat Siggi en Greg er spoedig bij zijn

25 maart 2012 om 18:26

Ja, dat maakt deze overwinning nog knapper! Ajax mag hier trots op zijn, al was het voetbal van beide kanten niet goed te noemen. Overigens was die goal van Aissati wel lekker, maar het leek me duidelijk dat hij een voorzet wou geven .

25 maart 2012 om 18:35

Inderdaad. Ongelooflijk dat het sterkst mogelijke PSV niks klaar speelt tegen een Ajax dat 6 basisspelers mist. En als het nou alleen vandaag was oke maar Ajax mist al vanaf oktober / november elke wedstrijd 5-7 basisspelers en PSV heeft vrijwel geen blessures gehad dit seizoen en toch zo matig presteren. Denk dat als Ajax al die blessures niet had gehad dat ze nu dan al bijna kampioen geweest waren. Lijkt mij toch dat enkele spelers bij PSV een moraal probleempje hebben.

25 maart 2012 om 18:40

@tuinkabouter Klopt ja, en vergeet boerichter niet die heel goed speelde voordat hij geblesseert raarkte.

on: ik vond Ajax veel beter dan Psv die geen inzet toonde en daardoor Ajax gewoon in de kaart speelde. Ik vond vooral Enoh en Anita erg goed spelen. veel ballen veroverd en goed afgespeeld. Vond Ajax vooral de eerste helft nog niet eens zo heel goed spelen, maar tegen dit Psv kan dat. Nu doorzetten en op naar het kampioenschap!!!

25 maart 2012 om 18:42

Zoals Vertonghen al zei dat is puur manier van wedstrijd ingaan. PSV gaat als een stel bange wezels achteruit lopeb. Ja en dan speel je Ajax in de kaart, want voeballen kunnen ze wel. Als je kans wil maken tegen Ajax moetje vroeg druk zetten, niet afwachten. Zeer verdiende overwinning voor Ajax. Die wilde tenminste voetballen.

25 maart 2012 om 18:53

@ajacied777

Weet niet waar jij het over hebt met het sterkst mogelijke Psv.
Lijkt mij vrij logisch dat na een trainerswissel een team niet het sterkst is.
En aissati is echt de man geworden in amsterdam he.
Slaat echt nergens op. 1 lucky doelpunt en 1 strafschop uitlokken die niet verdient is. Wat een waardeloze speler is die aisatti toch.

PSV begon net lekker in de wedstrijdd te komen. Iets wat echt nodig was.
Vliegt er zo'n bal lucky in en wordt er door iedereen gezegt dat hij het expres deed. Zeker omdat hij een ajacied doet hij het expres? En over die gegeven penalty nog maar te zwijgen.
En vervolgens wordt er aan de kant van psv geen strafschop gegeven als Labyad voor de keeper komt er onderuit wordt geduwd.

Maarja de ajacieden zullen nu wel van zich laten horen. Ze waren de afgelopen 10 jaar al zo stil. En nu in 1 keer hoor je al die (echte) supporters weer. Echt je club steunen hoor.

25 maart 2012 om 19:06

Jaloers?? Het is super knap wat dit Ajax - zonder Boerighter, Kolbein, Sulejmani, VD Wiel, Boilessen - dit hele seizoen al neerzet en toch dik op het kampioenschap mee doet. Alle credits naar Frank de Boer. Het is bijna 3de garnituur, en dat zag je met de basisplaats van Lukoki. Als alleen Boerighter of Sightorsson het hele seizoen fit was stonden we al met 10 punten voorsprong op de eerste plaats.

Psv, met een geheel fit team, was echt nergens te zien. Ze keken naar het 4de seizoen van de serie ''ajax, op weg naar de volgende 10 schalen''!!

En uiteraard ook nog Mickey die geblesseerd is, thanks Jellepeters!

Dit bewijst dat de keuze voor Frank de Boer vanaf het begin al een goede was als je dit met zo'n gehavend elftal kunt bereiken.

25 maart 2012 om 19:09

En micky!

25 maart 2012 om 19:10

Het zit wel erg diep bij je he jochiee? Dat het gehavende B-elftal vandaag jullie van het kastje naar de muur heeft gestuurd? Labyad onderuit gehaalt? Voordat labyad op de grond lag had kenneth de bal al klemvast en volgens mij is voetbal altijd nog een contact sport anders moet je hockey gaan kijken ofzo!!!

Aissati speelde gewoon een goeie wedstrijd en waren jullie niet degene die vorige week riepen wat een held engelaar is en dat hij zichzelf altijd van zijn beste kant heeft laten zien omdat die duikelaat 1 lucky stiffie maakte tegen een dramatisch heerenveen? Het is logisch dat aissati de held is want hij heeft het gemeente van psv zo de grond in geboort !!

Ik vraag af waar jij het op baseert dat wij de afgelopen 10 jaar zo stil waren? Oow omdat jullie met antivoetbal een paar landstiteltjes hebben gepakt neehoor de echte ajaxcieden zijn altijd gebleven en altijd hebben we de club gesteunt!! De dag dat ajax eigendommen moet verkopen aan de gemeente om vervolgens voor 30 miljoen spelers te kopen en niet fier aan kop gaat is de dag dat het nederlands voetbal kapot is ! Gelukkig gaat dat nooit gebeuren !!

25 maart 2012 om 19:10

Ik weet niet welke wedstrijd jj gekeken hebt, maar bij vlagen zag ik gewoon barca heersen.. korte combinaties onder druk toch eruit komen..
Tegenstander vernederen met lang balbezit...
Ik zou toch maar beter gaan kijken als ik jou was..

25 maart 2012 om 19:15

Ik weet niet welke wedstrijd jij gekeken hebt maar ik zag bij vlagen gewoon barca voetballen.. korte combinaties goed tussen de linies en vooral onderdruk in de kleine ruimtes toch eruit komen.. i
Ik zou voortaan toch beter gaan kijken!

25 maart 2012 om 19:18

Prachtige reactie, ik zat in het sportcentrum met vrienden te kijken en ik hoorde de 2de helft de hele tijd: Wie heeft Xavi en Iniesta gekocht?

Dit middenveld heerste echt!

25 maart 2012 om 19:23

@terrorkapel.

Het zou jou en andere klagende Psvers sieren als je de schuld niet gaat proberen te leggen bij de scheidsrechter, maar bij het uitermate zwakke en laffe spel van je eigen ploeg. Jullie maken trouwens nog gewoon kans op de titel hoor, laat je niet zo kennen.

Dik verdiende winst van Ajax.

25 maart 2012 om 19:27

jij hebt geen poten om op te staan vriendje, psv is gewoon afgedroogd, hoeveel hebben jullie geinversteerd in jullie selectie? nou? en ajax stod gewoon met meer als een handvol jeugdspelers!

dus je heb geen recht van spreken je heb al 4 jr niet in amsterdam gewonnen, dus je conclusie klopt al voor geen en nep supporters, nee kansloos wachten op de selectie die aankomt met de bus? en hun opwachten wnt denk je wel niet, ik vind osv tot nu toe het lachertje van alle (top clubs, mogelijke titelkanidiaten) ik walg van heel dat psv van jou!

je bent gewoon uitgeluld klaar, weg met dat zooitje pisvee!

25 maart 2012 om 19:29

@terrorkapel

Ga jij je maar lekker schamen vriend met dat bij elkaar gekochte zootje van jullie!! Als je nu nog zo blind bent dat je dit geen verdiende overwinning vindt en labayad(altijd vrvelend doende speller) een penalty gunde voor een duikeling dan rest maar nog maar een reactie:

Veel plezier in de middenmood de komende jaren want daar horen jullie thuis!!

ps zou bij Martin van Geel eens gaan vragen hoe dat moet:shoppen met niks!!!!

GA Opleiden PSV EN Wordt Wakker!!!!!!!!

25 maart 2012 om 19:30

De penalty voor ajax was heel makkelijk gegeven. Ik vond het eerder een vrije trap voor Psv. Desondanks domineerde ajax wel de hele wedstrijd en heb ik PSV amper een kans zien crieeren. Denk dat ajax een hele goede kans maakt op de titel! AZ gaat nog wel punten laten liggen!

25 maart 2012 om 19:30

vooral siggi! van rhijn speelde weer een nagenoeg perfecte wedstrijd

psv trouwens extreem gierig, 30 miljoen aan nieuwe spelers, en niet willen aanvallen. daar mag voor geschaamd worden

25 maart 2012 om 19:42

Een klassiek gevalletje van "kopen, kopen, niet aanvallen" :D

25 maart 2012 om 19:57

@terrorkapel

Vooral bij je laatste stukje tekst moest ik erg lachen. Ik denk dat de PSV supporters juist zo nep zijn. Jaren achtereen met 1-nulletjes kampioen geworden, en nu het geluk is een keer de verkeerde kant op valt gaat men na 3 verloren partijtjes gelijk de bus stoppen.

Het is gewoon een feit dat Ajax verschrikkelijk veel spelers al lang moet missen, en dan om tegen het sterkste team van PSV de betere zijn is heel knap.
Kampioenschap is zeker nog niet beslist, maar als Ajax dit zo vol kan houden zijn ze verzekerd van de schaal.

25 maart 2012 om 20:00

@terrorkapel

Gaat het lekker in de provincie ;?

25 maart 2012 om 20:13

Had ff lekker zin om te kijken hoe PSV supporters hun nederlaag recht proberen te praten

On-topic: Ajax was duidelijk sterker in de duels. Matavz kreeg geen enkele kans tegen het centrale duo. Ook van Rijn deed het heel goed! Dat mag niet onopgemerkt blijven...

Alleen Alderweireld liet soms wat steken vallen...

25 maart 2012 om 21:14

Ik word zo moe van die mensen met een club in hun naam die alleen maar positief over hun eigen club en negatief over de andere club spreken. Om nog maar te zwijgen over het 'jochiee' in je eerste zin, terwijl je zelf amper 17 jaar bent. Je argumenten zijn op emotie gebaseerd, en dus niet valide.

Laten we nou eens helder op deze wedstrijd reflecteren: Ajax heeft verdiend gewonnen, PSV heeft zich laten aftroeven vandaag, wat niet wil zeggen dat Ajax geweldig is of PSV zo slecht. Ik vond beide ploegen matig, Ajax scoorde een wat gelukkig (of mooi, we zullen het nooit weten) doelpunt en kreeg vervolgens uit een rommelige situatie een penalty. Het aantal uitgespeelde kansen in deze wedstrijd was namelijk 0, aan beide kanten, helaas.

We zullen zien wat de resterende 7 wedstrijden ons brengen, ik hoop op een mooi slot met een gevecht tussen minimaal 3 ploegen tot het eind. Wie er na 34 wedstrijden bovenaan staat, is verdiend kampioen.

25 maart 2012 om 22:47

Je hoeft niet te zwijgen over die penalty hoor zeg maar gewoon eerlijk dat ie 100% terecht was.

25 maart 2012 om 23:39

@terrorkapsel
cocu was toch zo'n geweldige trainer? En hij had de boel weer helemaal op de rit bij psv. Na de overwinningen op heerenveen was het leek toch boven. En waarom zou het team niet het sterkste zijn na een trainingswissel?

Daarnaast, of die bal van aissati nou bedoeld was of niet...het was gewoon een heerlijke bal.

Die penalty was gewoon terecht en was gewoon hardstikke dom. En Labyad die onderuit wordt geduwd? Bedoel je die schouderduw van blind?

25 maart 2012 om 23:50

Begon lekker...vriend die goal viel pas in de 60e minuut ofzo.
Dus ga nou niet dat als excuus gebruiken.
Over die penalty kan je inderdaad discuseren.
Maar als je de beelden ziet...word hij gehaakt.
Je kan hem dus geven.
Die goal van Aissati...ookal was het een voorzet volgens sommige...
Neemt niet weg dat het een hele mooie goal is!

25 maart 2012 om 23:52

Er hebben 10 jeugdspelers(wissel) gespeeld bij Ajax ...
Ook C.eriksen reken ik hier toe.

26 maart 2012 om 08:14

Vooral de laatste 10 minuten waren puur genieten. Ohhhheeee bij elke pass. Het was niet het tiki taka van barca maar Ajax heerste wel. We komen misschien wat gelukkig op voorsprong, maar psv heeft niets geprobeerd, de hele middag niet, om ook een doelpunt te maken.

26 maart 2012 om 09:14

heb jij wel naar de goede wedstrijd gekeken en wat begin je ajax weer aftebranden??
Aissati heeft zelf aangegeven dat het per ongeluk ging, hij mikte op de tweede paal zodat iemand hem er in kon koppen.

en de penaly was loepzuiver, Marcelo haakte hem erg opzichtig, dus onterecht?????

25 maart 2012 om 18:24

Ajax begon goed aan de wedstrijd het leek wel op een schaakpartij de eerste 45 minuten met 2 of 3 afstandsschoten van ajax maar ze gaven een goed signaal af door overal een stapje eerder te zijn en vanaf het eerste fluitsignaal er boven op te zitten psv kwam er niet aan te pas de eerste helft.

De 2e helft begon veel spectaculairder met wat kleine kansje voor psv daarna werd het even rustig en toen kwam die corner die aissati (onbewust) geweldig in de boven krulde en toen wist ik het zeker wij houden de 3 punten in amsterdam !!! niet eens 10 minuten na de eerste goal kregen we een zeer Terechte penalty mee en die werd feilloos binnen geschoten (Ik durfde niet te kijken want tyton is een geweldige keeper met een mooie uitsraling).

Een grote pluim voor Aissati die geweldig speelde met veel inzet en belangrijk was bij de 2 doelpunten van ajax !! Voor jan verthongen die voorp ging in de strijd en echt weer is opgestaan als de grote leiden bij ajax !! Voor enoh die alle 2 de backs van ajax constant rugdekking gaf als psv de bal had, Op een gegeven moment zag ik enoh rugdekking geven aan van rhijn omdat mertens altijd naar binnen trekt en hij zat er goed tussen niet eens 10 seconde later zag ik hem alweer helemaal aan de andere kant Blind rugdekking geven tegen lens geweldig om te zien !!! Kenneth vermeer zie je ook met de week groeien en de communicatie word ook een stuk beter hopen dat hij deze stijgende lijn volhoud ! Met terugkerende spelers als boilesen siggy Vdw & Boerrigter zie ik de aankomende weekend heel positief tegenmoet !!

Verder heb ik in het live meepraten-topic heel veel onzin dingen gelezen als vink fluit in het voordeel van ajax dit is de groots mogelijke onzin, Gewoon een keer respect opbrengen voor de terechte winnaars en ze feliciteren en geen smoesjes gebruiken !! Het enige wat iedereen nu kan doen is diep respect tonen voor ajax dat gewoon 2e staat met een half B team al het gehele jaar ( Andere teams stonden met de gehele investering in de basis 30 miljoen en konden geen potten breken tegen een bij elkaar geraapt maandag avond jeugd team)

Frankie heeft zichzelf vandaag van zijn besta tactische kant laten zien voor aanvang had ik me twijfels maar ook hij verdient een dikke pluim.

Op naar volgende week !! Hala-ajax !!

25 maart 2012 om 18:28

Zeer terechte penalty? Laat mij niet lachen, Hutchinson wordt naar de grond getrokken. Ik vond het een verschrikkelijke wedstrijd met een verdedigend Ajax en een machteloos Psv.

25 maart 2012 om 18:30

Verdedigend Ajax? psv zakte constant terug tot ver achter hun eigen middenlijn.

25 maart 2012 om 18:30

get a life...

on:
Verdiende overwinning van Ajax. De penalty was wellicht wat makkelijk gegeven, maar zonder die penalty had Ajax het ook wel gewonnen. PSV vond ik wel heel erg zwak spelen, maar dat doen ze de laatste maand al.

25 maart 2012 om 18:33

Ik zou eerder zeggen verdedigend PSV en machteloos Ajax. Buiten die twee doelpunten ook niks van beide ploegen gezien dus m.i. heeft de gelukkigste ploeg gewonnen. Hoewel PSV wel met een érg slechte instelling leek te spelen.

25 maart 2012 om 18:48

Hij houd Hutchinton helemaal niet vast, hij glijd uit dus wel een terechte pingel want hij wordt gehaakt.....

25 maart 2012 om 18:49

Verdedigend ajax?..................................

25 maart 2012 om 18:50

Het was een verdedigend en machteloos Psv. Het klopt dat ze beide weinig hebben gepresteerd voorin, maar Ajax was constant beter en domineerde de wedstrijd. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat PSV ook maar de wedstrijd kon gaan overnemen.

Afca

25 maart 2012 om 18:59

Penalty makkelijk gegeven? Hij werd toch duidelijk gehaakt, voor de rest moet ik zeggen dat Ajax eindelijk een keer volwassen heeft gespeeld. De voorhoede van PSV (waar ik persoonlijk wel een beetje bang voor was) was helemaal nergens. Of dit komt door het tekort van PSV of de inzet van Ajax weet ik niet. Het is jammer dat Ajax deze inzet alleen in topwedstrijden laat zien. Al met al een verdiende overwinning!

25 maart 2012 om 19:00

@ballenjongen
kijk jij de beelden nog maar is goed na, want waar is de rechterhand van aissatti als hutchinson valt?
precies
overigens vind ik dat gewoon een duel om de bal en laat Vink terecht doorspelen en haakt vervolgens marcelo dom het pootje van aissatti.
terecht penalty.
maar niet lullen dat aissatti niet vast houdt, want dat deed ie wel

25 maart 2012 om 19:08

Qure, welke wedstrijd heb jij gekeken? Ajax tikte de 2de helft tikkietakkie en PSV bleef maar rennen.

25 maart 2012 om 19:33

@ afca_1995

Die duimpjes omlaag zijn van al die pisvee gefrustreerde.

WIJ Zijn Ajax WIJ Zijn DE Beste

25 maart 2012 om 19:45

Ze doelen alleen maar op de opstelling van Ajax, en ja eerlijk is eerlijk op voorhand vond ik de opstelling ook erg verdedigend maar dat dit zo uit zou pakken had ik never nooit gedacht. Met Blind die geen fout gemaakt heeft, Enoh die zelfs pases gegeven heeft. Vermeer stond er ook op de juiste momenten. Was gewoon een prima collectief van Ajax.

25 maart 2012 om 20:24

Jij hebt blijkbaar de wedstrijd niet gezien want Ajax nam voordurent initiatief. Dat dat op een soms langzame opbouwende manier gebeurt kan je nu wel gewend zijn van Ajax.

25 maart 2012 om 20:42

het was juist PSV dat constant op de verdediging hing... Ajax zocht de aanval en was in de eerste helft wegens het gebrek aan stootkracht niet in staat de verdediging echt te testen... Wat PSV deed? vooral verdedigen. Het leek wel op een club uit de onderste regione van de competitie.
In principe had psv een sterker elftal op het veld staan, maar ze brachten werkelijk niets. Ik kan geen enkele psver noemen die goed speelde..
Zeer terechte overwinning voor Ajax

25 maart 2012 om 22:03

Ik heb een wedstrijd gezien waarin geen enkele 100% kans gecreëerd is.

25 maart 2012 om 23:54

Ok nu hebben we dus bewijs dat jij niet de wedstrijd heb gekeken.
Verdedigend Ajax?
Sorry Ajax speelde continue op de aanval.
Dat is het spel wat Ajax nastreeft !
PSV kwam er af en toe uit...meer niet.

26 maart 2012 om 03:38

Whahaha als Ajax verdedigend speelde wat deed PSV dan?? Ajax heeft juist aangevallen. Druk gezet over het hele veld. À la barca.

25 maart 2012 om 18:25

was het niet een mislukte voorzet? denk ik wel eigenlijk

25 maart 2012 om 18:26

Ik ga er wel van uit dat het een voorzet was
Maar dat maakt niet uit; hij zat er prachtig in!

25 maart 2012 om 18:27

@derktrip Ik had dat idee ook wel ja. Maar in de herhaling leek het toch wel dat hij het zo bedoelde. Maar ook al was het een voorzet, de goal was er niet minder mooi om.

25 maart 2012 om 18:31

neemt inderdaad niet weg dat hij er lekker in zat..

Maar volgens mij was het een korte corner om hem vervolgens van dichtbij er in te slingeren

wel grappig dat ik zoveel duimpjes omlaag krijg voor het zeggen van de waarheid :P

25 maart 2012 om 18:51

Nou, jij zegt dat jij de waarheid spreekt. Maar heb jij al met Aisatti gesproken dan? ; . Alleen hij weet wat hij echt wilde.

Ik hoop dat het een doelpoging was, maar als hij het als voorzet bedoelde mag hij van mij wel vaker voorzetten ^^

25 maart 2012 om 19:16

Hij zegt net op Eredivisie Live dat het een voorzet 2e paal was. Overwinning Ajax was verdiend. PSV straalde totaal niets uit. Denk dat Vertonghe niet eens moe is. na deze "topper".

25 maart 2012 om 19:21

Hij bedoelde het zo, in de herhaling kon je zien dat hij nog keek waar Tyton stond.

25 maart 2012 om 19:29

Ik denk dat je duimpjes omlaag krijgt, omdat je zo'n reactie neerzet om duimpjes te krijgen... Maar het was een gelukkig (en mooi) doelpunt.

25 maart 2012 om 18:26

Gefeliciteerd, Ajax was heer en Meester tweede helft.

25 maart 2012 om 18:26

even voor alle PSV supporters: gaan jullie nu ook cocu ontslaan? misschien een idee om de bus op te wachten?

25 maart 2012 om 18:40

we hoeven niet in paniek te raken als we verliezen in de Arena dat doen we wel vaker maar Cocu is net nood gedwongen begonnen en dan ga je hem daar niet meteen op afrekenen!

25 maart 2012 om 23:51

maar psv verliest toch ook wel vaker in Breda (of maximaal gelijk)? daarnaast verliest psv ookw eleens van Twente. Waarom is rutte dan weggestuurd?

25 maart 2012 om 18:28

PSv speelde bijzonder zwak en hebben aanvallend niks gebracht, ook speelde PSv te soft .

25 maart 2012 om 18:35

Leek wel of PSV moe was. Ze straalde totaal geen strijd uit!

-makkelijk gegeven strafschop.
-vink floot alleen voor ajax.
-psv heeft slecht gevoetbald.

25 maart 2012 om 18:41

@luukinho

Mee eens met deze 3 punten!psv moet de rug te zien rechten en kijken wat er nog mogelijk is en we hebben de bekerfinale nog

25 maart 2012 om 18:52

- Je hebt de herhaling gezien toch? Hutchinson haakt Aissati die daardoor niet verder kan.
- Kom eens met een goed argument. Vink kan niet anders dan fluiten wanneer Toivonen, Mertens en Strootman smerige overtredingen maakten.

25 maart 2012 om 19:00

@lunny

Dat Hutchinson Aissati haakte zag iedereen, daarvoor was er echter een discutabel moment tussen Hutchinson en Aissatie. Hier had eventueel voor gefloten kunnen worden.

On: We hebben niet verdiend deze wedstrijd te winnen, de wedstrijd ingaan met de instelling om 1 punt mee te nemen keur ik nooit goed. Een verdiende overwinning voor Ajax, gefeliciteerd!

25 maart 2012 om 19:07

Vink floot voor Ajax? Ajax heeft geen noemenswaardige overtredingen gemaakt. Die keren dat hij tegen Ajax floot waren al overdreven, Psv'ers vallen al als ze een Ajacied horen aankomen. Wat een aanstellers zeg, vooral Mertens, Labyad en Pieters.

Penalty was gewoon terecht, en verder kon hij niet veel tegen Ajax fluiten omdat je nou eenmaal weinig overtredingen maakt als je de bal hebt en lekker rond speelt.

25 maart 2012 om 19:19

Luukinhoo,

- Strafschop vond ik ook makkelijk gegeven, maar dat wil niet zeggen dat er geen overtreding werd gemaakt. Dus je mag hem geven.
- PSV maakte de overtredingen en die gele kaarten waren ook gewoon terecht, terwijl die overtreding van Strootman wel een smerige was.
- PSV heeft inderdaad slecht gevoetbalt en creerden nagenoeg niets in en rondom het strafschopgebied van Ajax en daarom hoefden de verdedigers bijna geen overtredingen te maken. (wellicht leek het daarom dat Vink voor Ajax floot);

25 maart 2012 om 19:27

Ik vond het ook geen strafschop. Eerder een overtreding van ajax. Maar desondanks heeft Ajax wel dik en dik verdiend gewonnen. Ze domineerde de wedstrijd volledig!

25 maart 2012 om 19:37

@ Luukinhoo

Strootman moet gewoon rood krijgen dat heb jij ook wel gezien maar vergeet je te melden!!

Dan zou ajax met 8-0 gewonnen hebben dus benadeeld vink ons alleen maar!!!!

25 maart 2012 om 23:50

Als vink voor ajax was had die bij de sliding van strootman op eriksen makkelijk rood voor kunnen geven.

Vond ook mooi dat eriksen gewoon meteen opstond en niet eerst een theater voorstelling houd, wat je toch veel ziet in het voetbal

Niet al te beste wedstrijd maar toch verdient gewonnen:.en een mooite stap gezet naar het landskampioenschap

25 maart 2012 om 18:56

Ajax volkomen terecht gewonnen.
Niveau was slecht van beide kanten.
Onterechte penalty Ajax.
Goal Aissati mislukte voorzet.

25 maart 2012 om 20:00

Helemaal mee eens. Ik vond het een draak van een wedstrijd. Als neutrale toeschouwer zegt het genoeg dat ik meerdere malen heb geschakeld naar wedstrijden op de andere zenders van eerder op de dag die ik nog niet had gezien.
PSV verdiende gewoon helemaal niets vandaag, wat een slappe hap!

25 maart 2012 om 20:09

Ik ben het niet helemaal met je eens, haken in het strafschopgebied is gewoon een overtreding, een penalty. Verder vond ik Ajax goed en gretig spelen, helemaal geen slecht niveau. Ben het eens met Fdb, als ze dit niveau blijven halen worden ze sowieso kampioen!

25 maart 2012 om 19:58

Netjes? Zeg maar gerust een wereldprestatie. Het is toch ongelofelijk dat Ajax met een slechter middenveld en aanval PSV alsnog weet te verslaan. Mertens, Matavz. Labyad, Wijnaldum, Strootman, Toivonen etc, allemaal waren ze onzichtbaar. Ik vond aan Ajax kant vooral van Rhijn erg goed spelen. Hij heeft Mertens in zijn zak gehad.

Ik zou het echt leuk vinden als Ajax voor de 2e jaar op rij weer kampioen wordt met een gehavend elftal.

25 maart 2012 om 20:34

Kampioenen!!!

PSV hoeft de titel nog niet te vergeten. AZ komt daar nog langs.

25 maart 2012 om 20:35

Kampioenen!!!

PSV hoeft de titel nog niet te vergeten. AZ komt daar nog langs.

Dit is echt een hele belangrijke overwinning van Ajax Op Psv richting het kampioenschap met nog een paar wedstrijden te gaan en eindelijk een Topper gewonnen .als Ajax gewoon door blijft gaan zo als ze vandaag speelden en de reeks uitbreiden gaat de titel denk geprolongeerd worden .

25 maart 2012 om 18:27

Bedank Vink ff voor de goedkope penalty, man man wat kan die vent fluiten, triest triest.

Saaie wedstrijd met een afzwaaiende voorzet die erin vliegt en Vink beslist de wedstrijd. Bedankt !

Maarja ondanks dit nog niks verloren voor ONS Psv, makkelijk programma komende 7 wedstrijden. Allemaal winnen en dan kun je nog zomaar 1e staan.

25 maart 2012 om 18:32

Jaja, want zonder Vink speelde psv Ajax van de mat he? . psv heeft geen moment laten zien dat ze hier iets wilde.

25 maart 2012 om 18:34

Zwaar terechte penalty. Hutchinson glijdt weg zonder dat Aissati wat doet en daarna tilt hij zijn voet op om Aissati te haken. Sowieso mag je niet klagen als psv zijnde want je mag blij zijn dat je niet de tweede helft met 10 man moet spelen.

25 maart 2012 om 18:34

Haha niet de schuld bij de scheidsrechter leggen het was een 100% penalty hij haakt gewoon pootje. Hij ging ook gewoon liggen niks goedkope penalty gewoon een dik verdiende penalty.

25 maart 2012 om 18:37

Hij gaf enorm veel geel aan psv, en floot werkelijk voor alles tegen psv. Ajax speelde beter, tuurlijk, geen ontkennen aan... Maar als hij geen penalty gaf bleef het 1-0 en was nog alles mogelijk.

25 maart 2012 om 18:39

een beetje triest vind je niet Fernando?
ook al had hij die penalty niet gegeven en had Aissati (misschien?) met geluk gescoord, dan wil je mij toch niet vertellen dat op basis van het getoonde spel PSV meer had verdient?
het was geen grote wedstrijd, kwalitatief gezien, maar de grote vedettes die PSV heeft hebben het op inzet lelijk verloren tegen het halve b-team van Ajax. Daardoor alleen verdiende PSV het om te verliezen vandaag.
Net zoals Feyenoord Ajax eerder dit jaar aftroefde op werklust, want wat was ik toen teleurgesteld over de instelling van onze jongens. Daar hebben ze intussen ook grote veranderingen op aangebracht en daarom hebben wij nu dus 7 wedstrijden op rij gewonnen.

25 maart 2012 om 18:41

@kidred.

Precies dat vind ik nou ook. Ik zeg nergens dat Ajax niet beter was, want dat waren ze ook, ook al was het niet heel denderend voetbal. Mja bij 1-0 blijf je nog in de wedstrijd, Vink maakt de wedstrijd kapot door z;n makkelijke penalty.

Maargoed Ajax over het algemeen wel terecht gewonnen daar niet van, Psv bracht veel te weinig. Maar ik heb er nog steeds vertrouwen in dat we 1e dan niet 2e worden met CL Voetbal. Makkelijk programma komt eraan en daarin mag je geen steekjes laten vallen.

25 maart 2012 om 18:44

Uhm waar verdiende Ajax dan een gele kaart? Je moet blij zijn dat Toivonen geen geel heeft gekregen. Strootman mag ook blij zijn met geel, ik vond dat rood. Gewoon van achter op Eriksen inglijden. Kom op zet die bril van je af.

Ajax is de terechte winnaar. PSV wou niet winnen. Toivonen eruit. Matavz eruit voor Voh. Dus spits voor een spits terwijl je dan alles of niets moet spelen. PSV is vandaag helemaal weg gespeeld door een geweldige Anita en Enoh. Druk op het middenveld en zij zijn niets meer.

25 maart 2012 om 18:47

wees nou eerlijk Kidred:
wat was er nou mogelijk voor PSV zoals ze vandaag speelden? echt kerel, dat is wel heel optimistisch denken hoor. Ze hebben haast niets afgedwongen en als je theoretisch zo wil gaan denken dat Ajax er ook nog wel wat meer gescoord.

PSV raakte gefrusteerd omdat ze de slag op het middenveld verloren terwijl ik denk dat ze verwachtten dat ze daar juist de grote mogelijkheden zouden hebben. Dan gaan ze wat harder spelen en daar zijn risicos en consequenties aan verbonden. Daarom zijn die gele kaarten gevallen en niet door de scheidsrechter. Die deed gewoon wat ie moest doen en zoals andere al vermeldden hadden jullie de gehele tweede helft ook met 10 man kunnen spelen als hij echt alles correct had gefloten.

25 maart 2012 om 18:47

wees nou eerlijk Kidred:
wat was er nou mogelijk voor PSV zoals ze vandaag speelden? echt kerel, dat is wel heel optimistisch denken hoor. Ze hebben haast niets afgedwongen en als je theoretisch zo wil gaan denken dat Ajax er ook nog wel wat meer gescoord.

PSV raakte gefrusteerd omdat ze de slag op het middenveld verloren terwijl ik denk dat ze verwachtten dat ze daar juist de grote mogelijkheden zouden hebben. Dan gaan ze wat harder spelen en daar zijn risicos en consequenties aan verbonden. Daarom zijn die gele kaarten gevallen en niet door de scheidsrechter. Die deed gewoon wat ie moest doen en zoals andere al vermeldden hadden jullie de gehele tweede helft ook met 10 man kunnen spelen als hij echt alles correct had gefloten.

25 maart 2012 om 23:39

@ alle psv'ers die roepen dat het geen strafschop was raad ik aan om de herhaling zorgvuldig te bekijken zonder roze bril.

overduidelijke penalty door een zeer matige verdediger Marcelo veroorzaakt.

Hutchinson gleed weg, in de kluts haakte Marcelo Aissati kortom penalty.

yesss wat een heerlijk amsterdams dagje weer.
het 3e weekend op rij!!!!
wat maken we hiermee toch opeens een echt grote kans op de titel weer straks!!!

psv kwam en was overduidelijk uit op een punt (met name de 1e helft)
de eerste helft was qua veldspel voor ajax, maar leverde geen kansen op.
2e helft begon psv te voetballen en kregen ze de 1e echte kans van de wedstrijd, maar daarbij komen ook de ruimtes vrij.

wat een heerlijke goal van ismail, op zn 'messi's'.
ook de pingel was zijn verdienste. tegen zn oude cluppie, prima

verder vond ik psv tegenvallen, of laten we eens zeggen, speelde ajax gewoon een sterke wedstrijd!
psv heeft vrijwel niets gecreeerd en ajax voetbalde er zich telkens goed uit.
van achter naar voor voetballen kan ajax ondertussen wel, alleen de voorste linie is gewoon nog zwak.
uitzondering was aissati dan vandaag.

maar lukoki zakte duidelijk door het ijs, snap ook niet waarom hij nou moest beginnen.
breng zo'n jongen rustig...

anyway, weer een heerlijk weekend, en wat komen we dichtbij!!!!
en dat zonder onze sterkste selectie!

25 maart 2012 om 18:29

dat 'overduidelijk op een punt uit' ben ik met je oneens. Maar PSV was vandaag niet bij machte te creëren tegen dit Ajax, daar kan ik niet onderuit, dus credits naar de terechte overwinning.

25 maart 2012 om 18:56

Aissati heeft dus wel in een klap vandaag zijn transer naar Ajax terugverdiend. Toch mooi dat die jongen zich steeds beter aan het terugknokken is.
Ook moet ik zeggen dat Frank het toch de juiste taktiek in huis had. Vele, waaronder ik hadden mijn twijfels over zijn keuzes met Blind en Enoh. Maar door Enoh (en de andere) won Ajax de slag op het middenveld.
En ook Daley speelde een puike wedstrijd.
Het enige echte minpunt dat mij opviel vandaag was dat Toby zijn lange voorzetten geen goed eindpunt vonden. Normaal legt Toby ze op de stropdas, maar dat was vandaag, behalve misschien die ene voorzet in de eerste helft naar de tweede paal waar Tyton de bal net wegplukte voor twee Ajax spelers, wel armoedig.

Dan kan dat Ajax-publiek wel stoer lopen springen, maar de kampioenswedstrijd heeft PSV al lang en breed gewonnen.

On: Terechte overwinning voor Ajax, PSV viel toch erg tegen. Niet bijster veel gecreëerd en veel passie en strijd lag er ook niet in hun spel. Daarnaast moest PSV het ook niet hebben van de eigen aanhang, die waren ook weer eens 90 minuten muisstil. Toch raar, want zeker in zo’n wedstrijd hebben ze het publiek nodig. Maar goed, ik zou ik het prima vinden wanneer PSV laag eindigt. Dan is de kans groter dat Feyenoord Europa ingaat.

25 maart 2012 om 18:42

haha Arme Mertens, die afspraak blijft hem maar achtervolgen.
Maar Ajax verdiend gewonnen idd, zonder meer

Nou beste Ajacieden (psv fans verwacht ik hier niet de eerste week) het is weer gedaan.
Mooi, maar wel een teleurstelling deze topper. Het Cocu effect is alweer voorbij want ik heb een triest PSV gezien dat ondanks de opstelling die vele miljoenen meer waard was dan die van de Ajax jeugd maaaaar toch geen vuist konden maken!!!
De pogingen tot een PSV aanval begonnen pas toen had het allang 2-0 was, eerst leek het er dik een uur op dat PSV lekker 0-0 wou gaan spelen. Was dat ook Cocu zijn plan? Als dat zo is vindt ik hem geen haar beter dan de calculerende saaie Rutte. Geen tempo, geen creativiteit- geen strijd (op wat domme lompe overtredingen na).
Jammer ik had liever 4-3 gewonnen dan 2-0. Het was gewoon geen wedstrijd met dit zielige hoopje Psv, dat vandaag een ware martelgang heeft moeten maken door de Arena. Nog maar wat miljoenen ophalen bij de gemeente dan maar……
En ons Ajax? Dat ligt weer op koers voor het kampioenschap, en zo hoort het!!! 
PS: Onze kleine antilliaan man of the match he?

25 maart 2012 om 18:29

Volgens mij is er maar één die Motm is en dat is toch echt een kleine Nederlander/marokkaan.

25 maart 2012 om 18:34

Ondanks je overtrokken reactie (zielig, 0-0 willen spelen, nog wat miljoenen ophalen) is het helaas waar dat PSV geen vuist kon maken. Cocu wil dat de Psv-verdediging verder naar achter blijft verdedigen, om zo wat te doen aan het lek achterin van de laatste maanden. Helaas staat het soms daardoor soms zo compact dat je ook aanvallend inlevert. Ik vond Ajax niet sterk vandaag, maar wel de terechte winnaar, PSV kwam gewoon veel te kort en dat is ook wel de verdienste van Ajax natuurlijk. Maar ook Ajax heeft niet veel kansen gehad, een voorzet (nou vooruit, misschien niet, maar daar leek het op) die erin draait en een penalty, ook al was die wel terecht. Wordt nu een lastig verhaal voor PSV wat betreft het kampioenschap, Ajax verschaft zich een prima positie. Wordt afwachten wat de concurrentie doet. PSV heeft geen moeilijk program meer, maar of dat voldoende zal zijn... En overigens is Aissatti geen Antilliaan.

25 maart 2012 om 18:46

anita pannekoek!

beste van het veld, hoort in oranje om de sterren te dienen.

25 maart 2012 om 18:56

fair enough, ik had gewoon niet verwacht dat je hem zou uitverkoren.

Ajax was veel beter en heeft verdiend gewonnen! Daarmee is alles gezegd.

Ajax was heer en meester. Psv liep alleen achter de bal aan zonder gevaarlijk te zijn.. Gefeliciteerd Ajacieden..

25 maart 2012 om 18:25

Ik ken ook maar weinig ploegen die wanneer ze achter de bal aanlopen gevaarlijk zijn.

25 maart 2012 om 18:28

inderdaad, jij snapt hem dus..

25 maart 2012 om 18:26

Eerste helft niet gezien? So hé wat was dat slecht van beide kanten. Als neutrale supporter heb ik hem toen ook maar afgezet

25 maart 2012 om 19:24

Wat was er de eerste helft dan? Ajax creëerde weliswaar niet veel maar domineerde wel de hele wedstrijd. Van minuut 1 tot en met 93 was er de totale controle. Hij zegt toch ook niet dat het goed was?

26 maart 2012 om 08:38

Onder heer en meester zijn versta ik dat je goed aan het voetballen bent. Ik vond het gewoon niet om aan te zien. PSV wilde niks en Ajax lukte het niet. echt gevaarlijk werde ze in ieder geval niet. Dus besloot ik om maar wat anders te gaan doen

25 maart 2012 om 18:27

ajax was 'zeker heer en meester, maar ze zijn wel in het zadel geholpen door een gelukje.. eerst een voorzet die in de kruising gaat en vervolgens een hele hele domme overtreding van marcelo

25 maart 2012 om 19:16

Geluk moet je afdwingen. Het is gewoon pijnlijk duidelijk dat de aanval van Ajax echt enorm behoefte heeft aan Sigthorsson en Boerrigter. Maar ze hebben wel 64 balbezit en continue druk naarvoren, veel schoten van afstand waarvan één raak en veel rondspelen in/rond de zestien, dan is het wachten tot zo'n Psv'er een domme overtreding maakt. Gewoon afgedwongen dus wat mij betreft!

25 maart 2012 om 18:28

PSV was wel slecht hoor. Probeerden pas na de 2-0 te voetballen. Had wat meer verwacht van.die frisse wind. Tijd voor een nieuwe.

25 maart 2012 om 18:39

Ik had ook veel meer verwacht van PSV vooraf.
En dan nog te bedenken dat de supprters (psv) vond dat Fred te verdedigend speelde, nou Cocu speelt ook niet bepaald aanvallend. Het spel van PSV is (vind ik) onder Cocu is zelfs verdedigender ingesteld dan onder Rutte (ik vind het no steeds onzin dat Fred ontslagen is).

25 maart 2012 om 18:28

ajax was heer en meester zegt ie, het is een geflatteerde overwinning met 2 lucky goals, die van aisatti zat er lekker in maar was een voorzet , die penalty is gewoon oliedom maargoed... gefeliciteerd ajacieden psv had met dit materiaal meer kunnen doen.. maar deste knapper met een half b elftal

Ben wel eens benieuwd wat Cocu te zeggen heeft na afloop want wat was de plan nou in hemelsnaam?, ongelooflijk wat heb ik me de hele wedstrijd loperen irriteren om dat achteruit lopen..

Matavz was verschrikkelijk slecht o mijn god zeg maar heel PSV was simpelweg dramatisch en viel gewoon niks te halen in Amsterdam..

Ik feliciteer alle ajacieden met de 3 punten die waren wel fel en fris dat kon ik van PSV hellemaal niet zeggen, en voor de wedstrijd zag ik heleboel berichte zo van hahahaha Blind, Enoh, Van Rhijn maar dat betekent toch niet dat we wel ff winnen? Vooral op het middenveld wonnen we geen 1 duel..

Maja ik weet zeker dat PSV hier hard terug komt want Ajax uit is wel 1 van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen en met nog 7 wedstrijden te gaan en gezien ons programma nu zijn we zeker nog niet uitgeschakeld voor de titel het is dan wel 5 punten verschil maar alles is nog mogelijk..

Tegen VVV thuis maar ff vertrouwen tanken met een hoge score..

Wat is het mooi weer he!

Ajax was oppermachtig vandaag, en ze hebben dan ook terecht gewonnen.
Toen ik de opstelling zag, was ik erg bang dat PSV er wel eventjes met de winst vandoor zou gaan. Ajax heeft echter laten zien dat ze voor elkaar willen werken, en dat ze volop strijd kunnen leveren.

Ajax Amsterdam; de terechte winnaar van vandaag!

25 maart 2012 om 18:26

wereldvoorzet

25 maart 2012 om 18:44

Niemand behalve aissati weet ofdat een schot opgoal was of een voorzet! dus wereldgoal is het geen wereldvoorzet aangezien het zowieso eengoal is!

25 maart 2012 om 18:49

Wereldvoorzet wat in het doel terecht komt , is een goal..

Dus wereldvoorzet wordt wereldgoal...

Waar ik gisteravond nog dacht dat PSV wel zou winnen, is dit wel de ergste teleurstelling van deze maand.

Zie je ineens de opstelling en gaat Cocu zonder Lens spelen en met Labyad??
Toen dacht ik al , hij gaat dus verdedigend spelen en ja hoor.

1ste helft volledig voor Ajax, PSV alleen maar proberen om de nul te houden.
Ajax een paar kansen gehad, maar ook niet meer dan dat.

2e helft. Wederom volledig voor Ajax.
Prachtige goal van Assaiti.

Daarna een penalty, die ik dubieus vond.
Ik zag namelijk dat Hutchinson naar de grond werd getrokken en dat werd niet gezien door Vink.
Vervolgens een klein tikje, waar je een penal voor kan geven.
Maar dan kan je zo penalty wel 8x in 1 wedstrijd geven.
De gele kaart voor Marcelo sloeg daarom nergens op.
Vervolgens gaat die penalty erin.

Dan verwacht je dat PSV gaat komen, maar die blijven op dat slome tempo spelen.
PSV amper kansen gehad.

Daarnaast waren alle gele kaarten wel terecht, en had Strootman veel geluk met zijn gele.
Maar alsnog vond ik het maar raar dat PSV alleen kaarten kreeg, terwijl Ajax soms ook wel een overtreding had gemaakt die geel had kunnen zijn.

Bij PSV speelde iedereen onder zijn niveau vandaag.
Bij Ajax waren Blind, Assaiti, Vertonghen en vooral Anita erg goed. De rest had zijn normale niveau.

Maar Ajax heeft helaas verdient gewonnen en loopt nu 4 punten voor op ons.
PSV moet weer opnieuw beginnen. Het is nog niet voorbij, maar het wordt er neit beter op.

Bij deze: Gefeliciteerd Ajax.

25 maart 2012 om 18:30

Terecht constatering... ik daarom snap ik ook niet dan Cocu Toivonen eruit haalde.
Want als je al niet veel kansen weet te creeren...zou hem toch laten staan en dan wijnaldum eruit voor lens.

25 maart 2012 om 18:38

Nouja, dat snap ik nog wel, na de afgelopen periode. Het leek soms of het met Toivonen juist ook vertraagde. Nu kon Wijnaldum naar zijn middenveldpositie en Lens buiten, dat leek een goed recept tegen Heerenveen, wat uiteraard geen Ajax is. Het veranderde nu niets aan de situatie, helaas.

25 maart 2012 om 18:49

Redelijk mee eens,maar dat was een duidelijke penalty en stom gehandelt van degene,want met een kalm hoofd hadden ze dit niet gedaan.

25 maart 2012 om 19:18

Hutchinson werd niet onderuit gehaald, maar gleed zelf uit en voor de rest een goed verslag!

25 maart 2012 om 19:24

Toivonen was geblesseerd.

25 maart 2012 om 19:27

Ik snap wel dat Toivonen er uit werd gehaald hoor. Hij is iemand die alleen goed speelt als zijn team goed speelt. Ik heb het gisteren even opgezocht en hij heeft bijvoorbeeld nog nooit tegen zowel Ajax als AZ (meestal de moeilijkste wedstrijden) gescoord. Tegen Twente scoorde hij bijvoorbeeld dit seizoen dan wel maar dat was bij een achterstand van 4 goals en zo kan ik nog wel even doorgaan. Punt is dat hij er nooit staat wanneer hij er moet staan, de wissel was dus wel te verklaren.

25 maart 2012 om 19:33

@peskens-psv, ik ben het niet eens met je mening over die pingel maar voor de rest heb je terecht een groen randje, sportieve en eerlijke reactie.

25 maart 2012 om 21:43

Heel netjes gesproken. Als je geen groen randje had had ik hem gegeven.

Ik had verwacht dat je (zoals in je reacties voor dit duel) alles 100% vanuit Psv's kant zou bekijken en niet meer objectief zou kunnen reageren op de wedstrijd (niet verkeerd bedoelt, maar dat hebben echte en fanatieke supporters vaak).

Je reageert echter echt heel volwassen en netjes en daardoor heb ik veel respect voor jou gekregen. Met deze reactie zie ik dat je naast een goede, trouwe en fanatieke PSV supporter die echt met zijn club bezig is ook in de spiegel kan kijken en realistisch bent.

Ik hoop dat je het niet verkeerd interpreteert, want mijn bedoelingen met deze reactie zijn goed.

Hopelijk haalt PSV nog voorronde Champions League. Ze zijn met Ajax de twee beste clubs die Nederland naar het miljoenenbal kan sturen.

26 maart 2012 om 09:05

Laat dit vooral een les voor jezelf zijn, zaterdag was je er zeker van dat PSV zou winnen en Ajax kansloos was, en zie hier het resultaat. ;

26 maart 2012 om 15:48

@ Ajax_expert.

Zoals in mijn reactie zei ik ook dat ik inderdaad zeker was.

Maar wie had verwacht dat Lens op de Bank zat en dat PSV voor 1 punt kwam.
Ze hebben de kwaliteit om de drukken, maar ze waren angstig en dan kan je vooreen punt gaan, maar dan weet je dat het afgestraft wordt.

26 maart 2012 om 15:48

@ Ajax_expert.

Zoals in mijn reactie zei ik ook dat ik inderdaad zeker was.

Maar wie had verwacht dat Lens op de Bank zat en dat PSV voor 1 punt kwam.
Ze hebben de kwaliteit om de drukken, maar ze waren angstig en dan kan je vooreen punt gaan, maar dan weet je dat het afgestraft wordt.

Ik schaam me kapot.

25 maart 2012 om 18:25

nee joh 30 miljoen investeren valt opzcih wel mee tog

25 maart 2012 om 18:26

terecht!

Al met al een zeer terechte overwinning voor Ajax. Strootman had nog wel rood mogen hebben voor die vieze overtreding op Eriksen. We kunnen in ieder geval één ding concluderen na vandaag: Geen kampioensfeestje in Eindhoven dit jaar.

25 maart 2012 om 18:50

En je zou je kunnen wagen een een voorspelling: De komende 10 jaar geen kampioenschap meer in Eindhoven? Als PSV geen CL gaat spelen dan moeten ze alle goede spelers verkopen.

25 maart 2012 om 22:24

Als scouts van topclubs deze wedstrijd hebben gezien, zullen er dus weinig spelers vertrekken uit Eindhoven..;

Ze hebben namelijk niks laten zien in de Arena en Ajax was oppermachtig.

Leuke wedstrijd met een goed voetballend Ajax gezien! Penalty was zowiezo terecht al was het geen zware overtreding. Daarbij heeft Aisatti meteen zijn transferprijs terug verdiend met deze puike wedstrijd die ons waarschijnlijk een plaats in de CL geeft.

gefeliciteerd ajax met deze geflatteerde maar toch wel terechte overwinning, nu psv zorgen dat ze de rest winnen en zien waar we eindigen

25 maart 2012 om 18:27

geflatteerd? totaal niet. ik zat te wachten op de 3-0

25 maart 2012 om 18:30

ach man ga toch fietsen, een voorzet die er mooi invliegt en een penalty is nou niet echt fantastisch psv was gewoon slap en ajax heeft daar met geluk van geprofiteerd, knap met een beltfal dat moet ik je meegeven

25 maart 2012 om 18:38

Geflatteerd maar toch wel weer terecht, kerel waar heb jij het in godsnaam over?

25 maart 2012 om 18:42

snap je dat niet? zo moeilijk is het niet hoor, ajax was iets beter en krijgt 2 goals die nou niet echt uitgelspeelde kansen waren ofzo.. een voorzet die er super invliegt en een domme penalty die nergens voor nodig was.. gelfeiciteerd met de overwinning

PSV gaat duidelijk voor de beker..

25 maart 2012 om 18:32

Die winnen ze ook niet als ze zo gaan spelen.

25 maart 2012 om 18:34

Nou, die beker steken ze maar ergens waar de zon niet schijnt.... Maar qua vechtlust vandaag zou je het haast wel denken inderdaad....

haha mooi van ajax.

waar zijn al die psv supporters die zeiden dat Psv ajax zou oprollen??

cocu effect?? niets van te zien hoor. ajax domineerde en heeft terecht gewonnen

25 maart 2012 om 18:54

Geweldige wedstrijd, Ajax domineerde zo goed, wat een heerlijke dag.
Ik ben een trotse Ajax supporter !

hier zal lang over gesproken worden vooral die overtreding voor de oorzaak van de penalty bij aissati.
wat zal Mertens zometeen zeggen ??
Dit was de kampioenswedstrijd

25 maart 2012 om 18:26

Heel origineel bedacht jonge!

Ajax begon heel fel aan de wedstrijd en troefte psv gewoon af op felheid.
Qua spel was het tegenvallend van beide kanten nauwelijks kansen gehad in de eerste helft en er was weinig beleving.
De tweede helft begon goed voor Ajax met het vroege doelpunt van Aissatie.
Daarna misschien een wat gemakkelijk gegeven penalty maar ik denk toch wel een terrechte die De Jong goed benutte.
Ik vind dat Ajax toch terrecht gewonnen heeft, PSV viel echt tegen en heeft nauwelijks kansen gehad.
Als je kijkt met wat voor een B-elftal Ajax toch eigenlijk speelt en PSV gewoon met de sterkste spelers dan zou je toch eigenlijk denken dat PSV zou moeten winnen.
Ajax heeft puur gewonnen op inzet en felheid en ook natuurlijk met een beetje geluk maar dat heb je gewoon nodig in zown wedstrijd.
Vink floot ook wel een beetje partijdig maar zat bij de meeste beslissingen wel juist.

Ajax heeft verdiend gewonnen. Met zoveel geblesseerde spelers hebben
we toch nog gewonnen, gewoon fantastisch !
Ik zie Ajax nog wel kampioen worden, nu AZ een erg moeilijke schema heeft.

25 maart 2012 om 18:34

Ja, AZ moet nog tegen Feyenoord (uit) spelen & ook PSV (uit) & Twente (thuis).
Ajax daarentegen heeft al 2x tegen AZ gespeeld (competitie), 2x tegen Feyenoord, 2x tegen PSV & de enige topper die nog voor Ajax wacht is Twene.
Twente is op dit moment uit vorm en mist De Jong (belangrijkste speler), dus Ajax heeft denk ik toch wel een makkelijkere speelschema dan AZ de komende periode.

25 maart 2012 om 18:43

dat klopt inderdaad, al ontvangt PSV ook alleen nog maar AZ in eigen huis wat topwedstrijden betreft. Maar goed, PSV staat nu wel wat ver achter, waarschijnlijk te ver. Je weet het echter maar nooit dit seizoen.

25 maart 2012 om 19:26

AZ speelt juist beter in de topwedstrijden dan tegen de mindere tegenstanders, ik vind het juist een voordeel voor AZ dit aankomende programma, AZ word kampioen en dat verdienen ze ook.

Topper onwaardig dat is alles wat ik kan zeggen over deze wedstrijd

25 maart 2012 om 18:42

Vooral aan de kant van PSV was het topper onwaardig.
Ajax probeerde tenminste nog het spel te maken, terwijl PSV duidelijk zat te loeren op de counter/(verdedigings)fouten aan Ajax' zijde.
Maar ja op basis van de hele wedstrijd kun je niets anders zeggen dan dat Ajax verdiend heeft gewonnen en dat PSV heel weinig heeft gebracht.

25 maart 2012 om 18:44

Baggerpot met een gelukkige winnaar.
Het leukste is nog die PSV supporters die na PSV Twente zeiden dat Twente een counterploeg was.
PSV deed geen enkele poging om te voetballen en krijgt er desondanks 2 om de oren.
Misschien toch de volgende keer countervoetbal proberen te spelen..

25 maart 2012 om 20:23

Een gelukkige winnaar? Je bent serieus? Jij vindt dat Ajax hier met geluk heeft gewonnen? Jij vindt niet toevallig dat Ajax de wedstrijd 90 minuten lang domineerde? Jij vindt ook niet dat PSV in diezelfde 90 minuten maar 1 keer gevaarlijk is geweest? Jij vindt ook niet dat als je een wedstrijd op een dergelijke manier domineert en je tegenstander (zoals je zelf ook als zegt) laf speelt, dat je dan gewoon verdient te winnen en dit niks met geluk te maken heeft?

Ik ben voor het eerst sinds maanden (wat zeg ik: jaren) eens tevreden over de inzet van Ajax. Ik zie voor het eerst weer eens 90 minuten concentratie en pure wil op het veld. Ik zie dominantie, goed positiespel en perfect verdedigen. Vervolgens kijk ik op VZ en hebben mensen het over een onterechte penalty (what the....???? pootje haken is geen penalty????) en een gelukkige overwinning! Ha-ha-ha! Dit was gewoon honderd procent terecht, zeker niet gelukkig, en op basis van het uitgaan van de eigen kracht gewonnen.

25 maart 2012 om 21:02

De penalty was zeker terecht maar ik vond het geen wedstrijd waar je kunt spreken van topniveau, misschien lag dat aan de laffe speelstijl van PSV maar ik heb me geen moment vermaakt.
Misschien dat je als fan anders kijkt maar ik denk dat het voor de neutrale toeschouwer geen mooie pot was.

25 maart 2012 om 21:50

Nee jij als tukker kan natuurlijk niet bij de neutrale toeschouwer gerekend worden.verder was Ajax gewoon 90 minuten de baas, en hebben we verdiend gewonnen van een laf psv.

Slechte wedstrijd zonder kansen. Een mislukte voorzet en een penalty, zo simpel kan het dus zijn. PSV was heel erg slecht vandaag en het is onbegrijpelijk dat Bouma en Marcelo nog steeds opgesteld worden.

25 maart 2012 om 18:27

wie moet je dan opstellen? Willems en Manolev zijn ook 3x niks. Daarnaast heeft Bouma een goede fysieke gehalte.

25 maart 2012 om 18:47

Ja Bouma & Marcelo moeten op de bank plaatsnemen en dan moet PSV Ramos en Puyol (cv) basis zetten?
PSV heeft haast geen Cv's. Je hebt Marcelo, Bouma, Derijck (eventueel Engelaar) en dat is het (of misschien Pieters centraal zetten, dat is hij toch van origine).
Marcelo & Bouma zijn op dit moment gewoon de beste Cv's van Psv.

Helemaal niets voor Psv, helemaal niets voor Psv.

Misschien moeten ze Cocu nu ook ontslaan.

Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld, zoveel gebleseerde spelers maar wat een inzet! een pluim voor alle spelers.

Wat een lekker weekend, Kampioenen ole ole

25 maart 2012 om 20:50

Jij verdiend een ban met je provocerende gedrag kleuter!

Het Cocu-effect ?

Ajax heeft, met dit toch magere team, gewoon terecht gewonnen van Psv. Beide teams waren zeker niet op hun best, het was zelfs vaak erg slordig, maar over het algemeen was Ajax de betere partij. Het lijkt me nu wel duidelijk dat PSV Manolev miste. Het mooiste moment van de wedstrijd voor mij was overduidelijk het moment dat Ebecilio sprint om de bal binnen te houden, maar dan uitglijdt. Ik ging helemaal stuk! Maar over het algemeen een mooie overwinning voor Ajax.

25 maart 2012 om 18:27

Ik merkte inderdaad een cocu effect..... bij ajax!!!!

Wat heeft Frank het toch goed voor elkaar! We missen 6 basisspelers en zetten met 6 B spelers de "sterspelers" van Psv te kijk :D Heerlijk middagje dit, ik had ook niet anders verwacht dan dat Ajax dit zou winnen. Ik vind het ergens wel triest voor Cocu, hij verdiend dit niet, dikke Fail van de directie van Psv.

Voorlopig heeft Ajax 1 concurrent geëlimineerd, zij kunnen nu met feyenoord gaan uitvechten wie er beter is.

Gefeliciteerd Ajax.

Als Feyenoorder toch een leuk weekend, ingelopen op Twente ne PSV

25 maart 2012 om 21:33

gun jullie veel en veel meer dan dat psv, wat een bij elkaar geraapt, slap zooitje is dat!

Waardeloos Psv, Lekker speelde Ajax hebben een fatsoenlijke jeugd en kopen niet zo maar spelers uit heel nederland die niet functioneren.

iedereen die er niets van kan speelt goed tegen Psv. Gefeliciteerd ajax, vink mag met pensioen. !@#!)_$@#$@!#!@~

25 maart 2012 om 18:43

Hou nou eens op met de scheidsrechter de schuld geven. Als je geen penalty tegen wilt moet je geen speler haken in de 16. Als je geen kaarten wil, moet je geen mensen van achteren neerschoppen. Kijk gewoon naar je eigen team en zie dat ze niet één minuut de intentie hebben gehad deze wedstrijd te winnen. Misschien zit daar het probleem.

25 maart 2012 om 18:46

Over de teams zelf: ajax hoorde gewoon te winnen. Over de scheids: alle kaarten waren voor Psv. Strootman hoorde eigenlijk rood te hebben maar dat zag blinde vink niet. Bij de penalty werd Atiba eerst onderuit getrokken, was dus al een overtreding. Ik probeer nu ook objectief te blijven, al is het moeilijk.

En zo zie jemaar weer, Fred is weg, maar Cocu en consorten maken er echt niet veel beters van. Ajax meer dan verdiend gewonnen en wat zou het na dit seizoen toch fantastisch zijn(voor de ajacieden) als ze toch nog kampioen zouden worden.

25 maart 2012 om 18:49

Het is inderdaad terecht nu al conclusies te trekken over het beleid Cocu. Ik zeg de laan uit, is-ie nou helemaal...

Aisatti van zero naar hero... zo opportunistisch is de voetbalwereld.

25 maart 2012 om 18:46

captain obvious strikes again

Iedereen zeurt wel over az dat ze eerder weggaan maar bij ajax gaat ook iedereen vroeg weg

25 maart 2012 om 18:41

daar heb je zeker 90 minuten lang op lopen letten he?

Het verbaast me dat dit ajax dat veel belangrijke spelers mist, gewoon wint van dit Psv. Ik zag dat veel PSV supporters allemaal de polonaise liepen, omdat alles weer goed ging. DUS Niet!! Cocu Grijpt ook veelste laat (en ook niet slim) in.

Wij zijn Ajax Wij zijn de Beste!

on: volgens mij hadden wij een afspraak met een paar psv-supporters om ons gelijk even te halen in dit topic??? :P

Vink die Ajax een penalty geeft?! Ik ga een staatslot kopen . Na 2 overwinningen op een matig Heerenveen vierde het opportunisme hoogtij in Eindhoven. De hele week heb ik al aan moeten horen dat dit psv Ajax van de mat zou vegen. Ondanks een dat Ajax de volledige voorhoede mist, wint het overtuigend. Ajax was de hele wedstrijd de baas, psv maakte geen seconde aanspraak op een punt of meer. Ajax doet goede zaken in de titelstrijd.

Ajax wint dankzij "ajaxied" Vink

25 maart 2012 om 18:27

het is ajacied met een C, knuppel!

25 maart 2012 om 18:27

Zielig hoor de scheids weer erbij halen jullie zijn gewoon door het ijs gezakt

25 maart 2012 om 18:36

Je haalt precies de 2 punten aan waar de wedstrijd door beslist werd. Slechte Vink en nog slechtere psv-ers. Vink floot opzichtig voor ajax, maar had niet eens gehoeven. Want ajax was op inzet al de betere en verdiende alleen daarom al te winnen. Vink wilde zieltjes winnen bij het ajaxpubliek. Toch moeten ze hem nog steeds niet na vandaag haha

25 maart 2012 om 20:13

Wat zielig weer de scheids de schuld geven.
Ik vond hem goed fluiten en kon hem eerlijk gezegd op bijna geen een fout betrappen.

25 maart 2012 om 18:27

het is ajacied
als je iets belachelijks wilt zeggen, zeg het tenminste goed

25 maart 2012 om 18:28

Het is toch al jaren bekend dat Vink een lichte sympathie heeft voor de Amsterdammers, verbaast me niks dat hij zo floot. Voor de psv-ers wel zuur maar hun elftal stond wel erg dramatisch.

25 maart 2012 om 18:38

haha, grappig dat men bij Ajax juist een hekel aan vink heeft, die ze vaak genaaid heeft met penalties voor/tegen in wedstrijden tegen psv en Feyenoord.

25 maart 2012 om 18:44

Vink had zeker iets goed te maken met Ajax dan, anders kan die nie meer in amsterdam gaan shoppen met zn vrouw.

25 maart 2012 om 18:34

Onzin, PSV heeft het vandaag zelf laten liggen... de amsterdammers waren gewoon feller en toonden tenminste de wil om te winnen... bij PSV zag ik dat pas na de 2-0.

Ben benieuwd hoe PSV het resterende programma presteert. Op zich een relatief makkelijk programma, en als er van AZ gewonnen wordt, dan is er misschien nog een klein wondertje mogelijk??

25 maart 2012 om 18:45

Vink is verre van een ajacied, die heeft ons vaak een wedstrijd door de neus geboord..

ge-wel-dig!
nota bene aissati de man van de wedstrijd, wie had dat verwacht joh?
ik denk niemand!
en ja, ik moet toch complimenten geven aan frank de boer die het tactisch gezien zeer goed heeft gedaan.
ajax wint verdiend, dat is iets dat wel 100 zeker is lijkt me.
2-0 en de discussie over de strafschop is eigenlijk totaal irrelevant gezien het spelbeeld en de eindstand. (overigens vond ik het wel gewoon een penalty maar goed, zoals ik zei is het irrelevant)
heerlijk!

iedereen die nu op de scheids gaat zeiken is niet serieus te nemen (zinnen als ''ajax wint dankzij vink'' en ''vink-psv 2-0'' dus)

en dat met een half B team hè! dat maakt het nog mooier, geen boerrigter, geen sigthorsson, geen van der wiel, geen boilesen, geen sulejmani, geen janssen.
moet ik nog meer zeggen? lijkt me niet.
geweldig gespeeld!

(van rhijn weer uitstekend, vertonghen weer briljant, anita zeer sterk, enoh ook, eriksen goed, lukoki zeer ongelukkig en aissati weergaloos!)

Een dikverdiende overwinning van Ajax! Tactiek van de Boer heeft gewerkt : Druk zetten op het middenveld. Ajax speelde agressief, bovenop de tegenstander en niet laten voetballen. Eerste helft was wat matig met slordige passes aan beide kanten. Tweede helft was stukken beter al had Psv wel een mogelijkheid in de eerste minuten. Daarna een geweldige goal van Aissati al was het onbewust want ik neem aan dat het een voorzet moest wezen. Penalty is discutabel te noemen want je kan 'm net zo goed niet geven en door laten spelen. Al met al een mooie zege voor Ajax en wat speelde Aissati geweldig, hulde en terecht man of the match!

Bij vlagen moet deze partij wel bijna vernederend zijn geweest voor Psv, vooral met hoe betrekkelijk veel gemak Ajax overeind bleef bij aanvallende intenties (ik noem het ‘intenties’, want meer was het niet) van Psv. Prachtige pot, Aissatti was de man en Anita verdiend alle credits. Geweldenaar! Deze kleine krachtpatser toonde zich als één van de meest veelzijdige middenvelders op de Nederlandse velden van het moment.

was dat van aisatti bewust of niet?
voor de rest speelde ajax gewoon heerlijk

25 maart 2012 om 18:29

zeer zeker niet bewust.. een korte corner nemen om hem vervolgens in te brengen.. was duidelijk

25 maart 2012 om 18:34

ooh, bedoel je die goal, nou aissati heeft wel een goed schot maar net wat derktrip zegt, een korte corner nemen doe je normaal niet om daarna op goal te schieten. Tevens moest iemand met Aissati meegaan om druk te zetten, dat zegt al genoeg over de communicatie bij de verdediging.

Voor derest ben ik het met je eens dat ajax beter speelde, zeer teleurstellend wat psv liet zien helaas.

25 maart 2012 om 18:38

zucht.
je maakt je al belachelijk op zich met je reactie (1e alinea) maar dat je ook niet begrijpt over welke situatie hij een vraag stelt zegt ook genoeg over de obsessie wat die penalty betreft bij jou...

25 maart 2012 om 18:53

Ik ben er zeker van geobsedeerd, bleef het 1-0 kon psv misschien nog wat doen. Ik ken jou als iemand die niet provoceert en gewoon eerlijk is, dus zeg mij, vond je die penalty niet wat makkelijk gegeven? Ik dacht eerst dat Vink floot omdat Hutchinson op de grond werd gelegd, daarna dacht ik dat hij floot voor een schwalbe.

25 maart 2012 om 23:43

nee, ik vond het gewoon een penalty.
hij werd gehaakt, 100% penalty.
en ja, ik kijk er zo objectief mogelijk naar (voordat ik het verwijt van subjectiviteit krijg met een ajax bril etc.)
er zou ook sprake zijn van een overtreding van aissati eerst maar ook dat zie ik gewoon niet.
enige dat ik zie is een hand van aissati op de rug van hutchinson (of marcelo, weet niet precies wie het was) en ook dat hij het shirt vasthield maar een trekbeweging kan ik nog steeds niet ontdekken.
volgens mij glijdt die speler van psv gewoon gedeeltelijk uit.

26 maart 2012 om 00:19

Ik heb hem niet meer gezien, wellicht kijk ik morgen dan even die samenvatting op de pc, dan kom ik ook gewoon met een eerlijk antwoord. voor nu ben ik er dus nog van overtuigt dat het geen penalty was ;

over dat ajax bril, ik zei al dat jij niet zo bent dus dat zou ik nooit zomaar zeggen.

Dit had ik echt niet verwacht... Psv speelde echt zwak. Terechte overwinning van ajax.

Maar Cocu heeft de afgelopen weken allerlij veren in zijn kont gekregen...en was de 'hand van Cocu' al duidelijk zichbaar....maar he.... is dit nou ook de hand van cocu??? of was dit nog van Rutte!?

25 maart 2012 om 18:28

Dit was de hand van Brands! Dat is de enige overeenkomstige factor..en dat een trainer zo goed is als zijn materiaal, wordt nu eens te meer duidelijk.

25 maart 2012 om 18:33

Precies... daarom zette ik dit ook hier neer, want ik vind het onterecht dat Rutte nu ineens als nietsnut wordt neergezet.
Brands is nog schuldiger met zijn beleid.

Psv had niet veel in te brengen vandaag Ajax was de betere ploeg.
Verdiende overwinning voor Ajax B als ik dat zo mag stellen

Prachtig doelpunt van aissati ( al was het volgens mij een voorzet )

25 maart 2012 om 21:40

De westrijd vandaag is gewonnen op het middenveld. vantevoren had ik nogal mijn twijfels over enoh en anita omdat zij allebei verdedigend ingesteld zijn. Toch pakte dat juist goed uit en heerste ajax op het middenveld. Ook Alderweireld speelde erg sterk. Aisatti was vandaag heel goed, maar vergeet niet dat Jansen ook aardig in vorm was voor hij geschorst werd dus het zal nog een moeilijke keuze worden voor Frank als iedereen straks terug is.

Wat zijn PSV supporters toch slechte verliezers, de uitslag is misschien geflatteerd, maar de overwinning is zeker niet onverdiend!

Cocu schaamt zich de ogen uit zijn hoofd, deze spelers winnen 2x op rij van Heerenveen, maar laten het dan in zo'n wedstrijd volledig afweten! Wat waren ze vandaag zwak.

Ajax heeft verdiend gewonnen en nu ga ik lekker genieten van het zonnetje en de overwinning.


Ik verwacht nu wel een paar reacties van PSV ers, want wat heb ik de laatste week veel te horen gekregen dat Ajax zou verliezen.. Haha

25 maart 2012 om 18:53

Ik als Psv'er kan er niet anders van maken dan dat je gelijk hebt! PSV mag op deze manier geeneens kampioen worden! Verdiend gewonnen Ajax!

25 maart 2012 om 19:17

Hmm, ik ben het niet helemaal met je eens.

PSV heeft nu 1x slecht gespeeld tegen Ajax, maar dat betekend niet dat ze gelijk geen kampioen mogen worden, tuurlijk ik zie Ajax veel en veel liever kampioen worden.
Maar ik zie misschien (heel misschien) toch PSV liever kampioen worden dan die Gertjan Verbeek!! Dat is echt een arrogante kwal, zoals hij gister dat interview gaf, echt wat een afschuwelijke man, maar wel een goede trainer...

Ajax speelde echt keurig hoor, geweldig! Bij Ajax geen echte zwakke spelers op Lukoki na. Aissati in de 2e helft als uitblinker, prachtig! PSV was zwak, slordig, inspiratieloos en totaal kampioen onwaardig. 7e wedstrijd op rij winst, nu doorgaan naar die schaal! Prachtig!!

25 maart 2012 om 18:45

Eriksen speelde zwak hoor. Maar daar wordt niet naar gekeken. Eriksen is heilig. Iedereen staart zich blind op hem. Kheb vandaag weer onbevooroordeeld op hem gelet. Maar ik zag heel vaak balletjes achter de man, balverlies en verkeerde keuzes.

25 maart 2012 om 18:52

Eriksen is (nog) geen uitblinker, maar wel een hele nuttige speler. Hij wilt zijn verwachtingen iets te veel waarmaken door al die hakballetjes te doen. Komt vanzelf wel goed met die jongen

Als Ajax fan ben ik blij met deze winst. Echter, ik vind dat Rutten het verdient dat Brands nu ook zijn biezen pakt! Brands, jij hebt 30 miljoen euro geïnvesteerd en je dacht je te kunnen verschuilen achter Rutten. Helaas, dat gaat niet! Jij bent verantwoordelijk voor deze selectie, stap gewoon op!

25 maart 2012 om 18:29

wat ik nog steeds onbegrijpelijk vindt is waarom ze in hemelsnaam met Marcello in de basis beginnen, terwijl ze voor ruim 30m hebben geïnvesteerd. Ongelofelijk ..

25 maart 2012 om 18:31

Klopt wat je zegt want hij heeft zwaar gefaald. Maar ligt echt niet aan hem moeten wij geloven. Vind t erg voor Rutten nu je achteraf ziet dat het gewoon zeker niet aan hem lag.

Ik dacht eerst eigenlijk 'gelijkspel zou het beste zijn voor Az' maar nu ik het zo zie, heeft dit ook wel wat. Ik zou Ajax best het kampioenschap gunnen, liever niet, maar de tweede plek wordt hier wel makkelijker van en dat kan ook heel belangrijk voor ons zijn met oog op CL deelname.

In ieder geval, vandaag was wel redelijk matig van zowel Ajax als Psv, maar Ajax de iets betere partij. Die penalty was mogelijk wel terecht, maar leek makkelijk gegeven, waardoor dat ook gelijk de doodklap was voor de wedstrijd, omdat PSV ook wel doorhad dat er geen 2 meer gingen vallen.

Aissati wereldgoal. PSV zakt vandaag massaal door de mand. Driesje "7 million dollar boy" Mertens werd totaal uit de wedstrijd gespeeld door Ricardo "local Boy" Van Rhijn. Heerlijke overwinning dit. Psv met hun beste 11 tegen een Ajax dat met een half B-team begint en Ajax domineerde 90% van de wedstrijd.

Het kan wel zijn dat die penalty makkelijk is gegeven maar dan nog had Ajax gewonnen, Ajax speelde gewoon er goed en heeft verdiend gewonnen!

Saaie 1e helft en 2e helft boeiend. Mooie overwinning van Ajax gaat steeds beter, maar er is nog een lange weg te gaan.

Van de wiel? Die ken ik niet meer met alle respect.

Heerlijk dit! Nog 1 puntje móet lukken.

Hoop eerlijk gezegt wel dat twente of psv nog terug in de race komt zie AZ liever geen CL spelen volgend jaar Prima Ajax ga zo door.

25 maart 2012 om 18:35

Ow nee? Ze hebben het nu in eu verder geschopt dan de 2 ploegen dan jij opnoemt. Dus waarom heb je liever az niet in Cl?


25 maart 2012 om 18:56

Puur omdat Ajax Manchester United tegen kwam? En in de CL genaait was met afgekeurde goals tegen Madrid en omgekochter spelers zodat Lyon door kon?
En Twente Schalke?
Psp had gewoon een kut trainer, AZ daar wordt deze zomer flink geshopt zonder dat hun daar zelf in kunnen inversteren. AZ heeft alleen Udinesië tegen gekomen?

Lijk of ben je dan dom genoem om te beseffen dat AZ kansloos in in de CL tegen teams die niet het dubbele maar het 4 dubbele begroting hebben?

25 maart 2012 om 19:22

Word wakker...en zet je ajax brilletje af! iedereen is kansloos in CL, Ajax dus ook! Maakt niks uit ajax, psv twente of AZ.
En voor jou herrinering AZ zit nog in europese toernooi en hebben afgelopen jaren veel beter gepresteerd in Europa.
Beetje meer respect voor een club met een veel kleinere begroting als Ajax.

PSV dan maar de beker. Ajax Gefeliciteerd.

iederreen doet we lzo stoer met de jeugd van ajax in de basis
ma bij feyenoord is bijna het hele elftal jeugd

25 maart 2012 om 18:38

Wat kom jij stoer doen dan? Ajax speelt al jaren met de jongste ploeg van de eredivisie. Dit seizoen misschien gemiddeld een half jaar ouder dan Feyenoord?

Wat een waardeloze wedstrijd van Psv. Ajax heeft gewoon gespeeld naar haar vermogen. Echt heel hoogdravend was het niet, maar dat is ook niet zo gek als je ziet wie er speelden. Wat dat betreft mijn complimenten voor Ajax die op inzet de betere spelers van PSV gewoon op zij zetten.

Echt medelijden had ik met Lukoki. Man man man, wat speelde die verschrikkelijk slecht.

En het mag ook wel eens gezegd worden dat de scheidsrechter uitstekend was!

25 maart 2012 om 20:14

wow totaal verbaasd !!
Ben jij wel echt een Feyenoordsupporter ? ! :P
Je bent volgens mij een van de eersten Niet - Ajacieden die gewoon toegeeft dat de scheids een goede wedstrijd gefloten heeft. Psv speelde echt dramatisch totaal geen inzet of maar iets om te laten zien dat ze kampioen willen worden.
Ik vind dat we Psv mooi verslagen hebben als je alleen al ziet wat voor inzet de jongens meenemen het veld in geweldig gewoon.
Het mooiste van dit alles is gewoon ook nog dat we weet ik hoeveel spelers missen en nog steeds meedoen om het kampioenschap . terwijl we toch boerrigter janssen sulejmani sigthorsson van der wiel en boilessen missen.

25 maart 2012 om 20:17

Ja. Ajax ging in de 2e helft ineens ook nog met 11 man spelen

Fantastisch Ajax! Heel wat monden worden gesnoerd!

25 maart 2012 om 21:48

Ja dat is waar,

Maar... Dit zei ook iedereen van twente na de 2-6 overwinning op psv en vervolgens verliezen ze drie keer op rij en nou zijn ze oppeens in een vormcrisis?

Deze compettitie word waarschijnlijk beslist in de allerlaatste speelronde want 6 ploegen zo dicht op elkaar is echt niet normaal. Ik hoop dat ajax het vol kan houden!

Geweldig! Mijn weekend is weer goed! Verdedeging stond als een blok. Psv een lange rit terug naar eindhoven!

Tja een saaie wedstrijd die werd open gebroken door een lucky maar wel mooie goal. Penalty, vondk de eerste overtreding van aisattie, leek mij. Nu wordt ajax kampioen.

Ajax stond verdedigend heel, heel erg goed vandaag! PSV heeft geen enkele kans gecreeerd!
Maar aanvallend was Ajax niet goed vond ik. Ik heb nauwelijks een goed lopende aanval gezien. Eriksen vond ik ook weer tegenvallen. Anita onderschepte vaak goed de bal, maar dan is het vervolg vaak een breedte-bal.
Maar als Ajax elke week zo speelt, met twee controleurs, dan heb je van weinig ploegen wat te vrezen. Maar daar maak je jezelf niet populair mee bij de supporters.

Ajax verdiend gewonnen, PSV was echt dramatisch vandaag hoor.
Die penalty vond ik wel erg makkelijk gegeven, maar denk dat Ajax toch wel had gewonnen.

25 maart 2012 om 18:54

Penalty was misschien makkelijk gegeven, maar Ajax dwong dat zelf af. Goed positiespel, rust bewaren en ervoor vechten. Ik had voor deze wedstrijd dezelfde spanning als voor Ajax- Twente vorig jaar. Het resultaat is in mijn ogen heel belangrijk, misschien wel beslissend, in de titelstrijd. Ajax speelde als een kampioen en de penalty had ook niet gegeven kunnen worden, maar was typerend voor de wedstrijd dat hij wel gegeven werd. Aissati vocht ervoor en de verdedigers van PSV wisten geen goed antwoord daarop. De instelling van Ajax was geweldig en PSV heeft nooit gespeeld alsof ze er echt in geloofde.

Analyse van een neutrale toeschouwer.

Helaas nooit een wedstrijd geworden. Typisch gevalletje tactisch schaakspel. Ajax was net iets feller maar kon ook niet het spel maken. Totaal geen creativiteit aan beide kanten.

25 maart 2012 om 18:31

Ben ik het wel mee eens.
Geen grootse kansen aan beide kanten.

25 maart 2012 om 20:17

Toch domineerde ajax het spel wel, ze bepaalde de hele wedstrijd het tempo en PSV had voor rust nog geen een keer op goal geschoten.

weet iemand toevallig wie er op de 4e plaats staat ?

25 maart 2012 om 18:35

Zoek het op op teletekst zou ik zeggen.

Na 1 helft afgezet. Verbaas me dat er nog 2x gescoord is. Lekker voor ajax. Gaat tussen az en ajax wie kampioen der armoede wordt dit jaar.

geweldig dit: aisattie die opeens de bal in de kruising krult.
Ajax speelde niet erg goed, maar voor de namen met wie ze speelde ging het toch erg fortuinlijk, ze speelde echt als een kampioen niet goed maar toch winnen.

op naar nummer 31!!!!!

Dik en dikverdiende overwinning van Ajax. Matavz geen een keer gezien en Aissati is toch een waardige vervanger van Janssen gebleken! Zeer mooie goal en wat werd er bij de 2-0 klungelig verdedigd zeg... 3 (!) man om Aissati heen (hutchinson, Marcelo en Bouma) en toch weet die er een strafschop uit te krijgen.

De Boer heeft Cocu tactisch overklast, door het opstellen van Enoh en Anita die Wijnaldum en vooral Toivonen het spelen helemaal onmogelijk hebben gemaakt!

Ik was even de tel kwijt hoeveel kansen had psv ook alweer ?

25 maart 2012 om 18:53

Volgens VI statistieken had PSV echt 0 doelpogingen over de hele wedstrijd

25 maart 2012 om 18:55

yes

Wat een saaie wedstrijd. Psv had maar 1 kans en verder liet het niks zien. Ajax had veel balbezit maar het leidde ook niet tot veel kansen. Gelukkige goal van Aisatti maar het was geen penalty in mijn ogen, omdat Hutchinson daarvoor nog werd vastgehouden door Aisatti.

Ik zeg Cocu ontslaan!

Wat geweldig is dit zeg! 9 jeugdspelers tegen 2 van PSV wij waren gewoon met B elftal!

Lukoki was vandaag echt slecht. De beste op het veld waren Aissati, Anita en Vertonghen. Aissati speelde al een goede wedstrijd voor zijn doelpunt. Ajax was heer en meester en PSV had spijtig ggenoeg helemaal niets in te brengen.

Verdiende uitslag. Echt jammer dat PSV er geen spannende wedstrijd wist van te maken want als neutrale supporter heb ik mij niet echt geamusseerd..

In de eerste helft was het wel grappig om te horen hoe Frank Lukoki keer op keer instructies gaf.

Ik wist het al. Wedrom eufrie bij sommige Psv-supporters die werkelijk geloofden in het Cocu-effect. Het stelt nog steeds niets voor en daar is Rutten mede verantwoordelijk voor. Maar de eerste die in mijn ogen moet vertrekken met zijn achterlijk aankoopbeleid is de duurste TD van Nederland. Hij heeft zich al die tijd kunnen verschuilen achter Rutten. Nu zullen we zien wie de schul gaat krijgen in de toekomst!

Faber,cocu, de Mascotte,...?

Het doet zuur aan dit maar door twee lucky momenten heeft ajax deze wedstrijd terecht gewonnen.psv was vandaag op alle posities de mindere.
Nu maar hopen op een wondertje.
Het restant programma is relatief eenvoudig en ik denk ook dat er nog niks gespeeld is .
Het enigste nadeel is dat ze het nu zelf niet meer in de hand hebben.
Ik ga niet over de scheids beginnen wat ik nog wel even kwijt wil is mijn walging van die reitsma.
Wat een verschrikkelijke partijdige grafondernemer bah.
(sorry maar ik moet toch ergens mijn frustratie op botvieren)

25 maart 2012 om 18:40

Lucky Ajax? Doe niet zo zuur man, PSV heeft echt helemaal niks gedaan vandaag.

25 maart 2012 om 18:41

Ik heb de beelden nog niet gezien maar zelfs als de scheids ernaast zat: Ajax speelt met een half b team en PSV stond er met de dure jongens. Dan is het, scheidsrechter of niet, gewoon beschamend wat ze laten zien.

Wat een goed gevoel geeft dit zeg! Controlerend naar de overwinning vandaag en als je dan die lijst ziet van spelers die er vandaag niet bij waren.. En dan te bedenken dat Psv niemand miste en Cocu iedereen kon opstellen, kan een kleine glimlach niet onderdrukken.

En sommigen zeggen dat Cocu tactisch sterker is dan de Boer. Ajax middenveld domineerde. Anita, van Rhijn en Verthongen heel goed gespeeld.

PSV laf gespeeld.

Nou als er sprake was van een Cocu effect is echt weg. Want wat was PSV slecht zeg ze bakten er helemaal niets van echt totaal niets. Ze hebben bijna geen kans gecreëerd ze waren zo zwak.

En dat Cocu dan zo verdedigend begint zeg waar sloeg dat nou op? Hij is gewoon bang van Ajax terwijl Ajax met een B elftal speelt zeg kom op nou. Hoe zielig kan je zijn. En de spelers van PSV waren ook bang alsof ze tegen Barcelona spelen zeg dit was echt niet iom aan te zien. En waroom stond Marcelo in de basis waarom stond labyad in de basis. Vo0lgesn mij weten Marcelo en labyad niet wat afgeven is die Marcelo loopt maar met de bal zonder af te geven zelfde geldt voor Labyad. Dit was echt een van de slechtste wedstrijden van Psv. Ik hoop dat er veel kritiek komt op Cocu want zo speel je geen topper punt.

Wetend dat Ajax zoveel blessures heeft en met spelers van de 2e speelt ga je toch niet afwachten je moet juist op klappen maar nee hoor bange gedoe. Dit was gewoon niet om aan te zien kampioenschap weggooien zonder reden echt zwak en dom heb geen worden voor.

Zo blij dat het anti voetbal van psv afgestraft is!
Ze begonnen in de 2e minuut al met tijdrekken,(tyton) ze wilden er absoluut
geen wedstrijd van maken en vieze overtredingen, er is er maar 1 die de overwinning verdiendt!

Ik had niet verwacht dat het zo'n makkelijke middag zou worden voor Ons Aller Ajax. Ik ben geschrokken van het niveau van Psv, dat toch op volle oorlogssterkte aan de aftrap verscheen en uiteindelijk de gehele wedstrijd lang afgebluft is door de B-garnituur van Ajax.

Aissati speelde fantastisch en ook Vurnon Anita was geweldig vanmiddag. Zelfs Daley, die ik toch menigmaal stevig bekritiseerd heb, speelde goed en dat is toch wel erg prettig, zowel voor de fans als die jongen zelf.

Met de terugkeer van Boilesen, Boerrigter, Sigthorsson en Gregory ga ik als Ajacied toch met heel veel vertrouwen het slot van de competitie tegemoet. Overigens mag Van Rhijn ook wel op rechtsback blijven spelen want die jongen is echt geweldig goed.

Gelukkige overwinning voor Ajax en een verschrikkelijk saaie wedstrijd voor de neutrale supporter. Jammer hoor, had hier meer van verwacht.


Het Cocu effect is voorbij, ontsla hem maar en geef zijn opvolger 30 miljoen om te investeren! dan wordt alles beter voor Psv

25 maart 2012 om 18:35

Er is nooit een Cocu effect geweest. Gelijkgespeeld tegen het B team van Valencia dat niet eens gemotiveerd was (dit was wel een verdienstelijke wedstrijd). Gewonnen van een Heereveen met 5-1 waar zelfs VVV nog van had gewonnen. (waarschijnlijk ook met 5-1 als je naar dit seizoen kijkt bij Heereveen ;). En een onterechte 3-1 overwinning in de beker. Dit zou ik geen Cocu effect noemen. Maar het is ook niet Cocu zijn schuld. Het team mist gewoon net dat beetje kwaliteit om mee te blijven doen voor de titel.

Misschien een pluspuntje voor Psv: Ik vond niet dat ze vermoeid overkwamen na de midweekse wedstrijd.

Dit Psv, met deze instelling en manier van voetballen, heeft de komende jaren nergens recht op.... Bakken met geld uitgegeven, maar wat is het resultaat...? We denken en roepen kampioen te zijn of te worden, maar dat blijkt wederom nergens uit....
En hoe erg het me nu al lijkt... De Amsterdammers zullen wel weer kampioen worden...

25 maart 2012 om 18:34

De Amsterdammers vechten voor elke bal. Daar win je wedstrijden mee. PSV is een slap stelletje losers bij elkaar. Elke keer als het er om gaat zijn de juffrouwtjes bang om te spelen. Ajax of AZ worden terecht kampioen dit jaar. Enige 2 ploegen die wel strijd en passie tonen. Jammer van de 30 miljoen.

de titel van deze tekst had beter kunnen zijn: Ajax klopt PSV dankzij de scheidsrechter en blijft AZ achtervolgen.

Wat een thuisfluiter zeg, hij floot alles van PSV af en gaf zeer snel gele kaarten terwijl tackles van Ajax niet bestraft werden. Ook bij de penalty is overduidelijk te zien dat de ajax speler eerst een overtreding maakt door de psv speler naar achteren te trekken. Ajax mag de scheidsrechter bedanken en een hele grote bos bloemen aan die man geven... best wel schandalig dit... tijd dat de Knvb ingrijpt

25 maart 2012 om 18:33

Ja Als de scheidsrechter PSV niet had tegen gehouden hadden ze met flair gespeeld en er op on nederlandse wijze 10 in geschoten!!!

25 maart 2012 om 18:33

Nee Ajax was beter en veel feller en heeft jullie stuk gespeeld .

Jullie bleven maar achter die balaanhollen

25 maart 2012 om 18:35

jullie??? ik ben absoluut niet voor Psv. ik ben een neutrale kijker die deze wedstrijd heeft bekeken voor de fun... helaas viel die er niet te beleven omdat het een drama slechte pot was. ik zeg alleen dat de scheidsrechter een Ajax bril op had... dat zag iedereen

25 maart 2012 om 18:36

mooi die ajacieden die allemaal 10 roepen maar wanneer hebben jullie er voor het laatst 10 ingeschoten in een eredivisie duel juist...

On: gefeliciteerd met de overwinning, met het spelers materiaal wat jullie voor handen hadden is het best wel knap te noemen

25 maart 2012 om 18:55

zullen we anders voortaan 30 roepen?

25 maart 2012 om 23:59

Nou niet zo lariekoek uit gallen want omdat jullie toevallig een keer van een toen dramatisch slecht Feyenoord wonnen en er tien in schoten... leuk.
Maar wie werd er toen kampioen? Ajax...dus jullie hadden er niets aan.
Overigens hebben jullie dit seizoen nipt gewonnen...en verdiende Feyenoord meer.
Dus ik zou er niet zo zeker van zijn.

26 maart 2012 om 15:28

Er werd niet eens 10 geroepen maar Siem! omdat die scoorde! ;
Overigens vind ik het erg zwak van garry eddie om alles om de scheids af te schuiven.. Psv liep achteruit en had alleen maar overtredingen nodig. Ga mij eens vertellen welke overtreding geen gele kaart was..

overigens vind ik de penalty wel een penalty. Hij word duidelijk gehaakt dus snap frustraties niet...

25 maart 2012 om 18:41

Nee hoor, het was ten eerste een volledig terrechte strafschop, het lijkt echt wel of mensen blind zijn.. pootje haken in de 16, tja erg dom van marcelo aar wel een overtreding binnen de 16.. En als zou het niet zo zijn geweest dan is het nog altijd 1-0 waarbij psv vrijwel geen kans heeft gehad..

Mensen die nu nog zeuren over scheidsrechters, of dat het komt omdat de tegenstanders zoveel punten laten liggen moeten snel hun mond houden. Ajax wint in een rechtstreeksduel met 2-0.. Dat zijn duidelijke cijfers en het is al onze 7de winst achter elkaar!

@luzacovic
Kom op man.
Die 1e zin hoeft toch niet?

Desondanks leuke wedstrijd.

Vele Psv-ers dachten dat ze er al waren met een gelijkspel op Valencia en 2x winst op Heerenveen. Nu staan ze weer met beide benen op de grond.

Leuk dat uiteraard Aissati belangrijk was.
Van 2e team naar invaller in het 1e en zich terug knokken in het 1e.
Knap.
En lijkt mij dat Anita bewezen heeft dat CVM zijn plek is.
Controleert het middenveld.
Bewaart de rust.
Goeie speler.
En Blind speelde ook redelijk.
Mag ook gezegd worden.
Was rustig wat normaal niet zo is.

echt jammer hoopte op een gelijkspel dan zou het beter zijn voor az maarjah het zei zo

Ik blijf het raar vinden dat Cocu Mertens niet opstelt.

25 maart 2012 om 18:36

Mertens niet opstelt?

25 maart 2012 om 18:47

Je hoort het. ;

25 maart 2012 om 18:51

Ik blijf het raar vinden dat Cocu mertens er niet af haalt haha

25 maart 2012 om 19:27

Dat is de complete reactie gewoon tegen rkc mertens op de bank hij moet het verdienen.

25 maart 2012 om 23:41

Ik heb hem inderdaad ook niet zien spelen, maar volgens teletekst speelde hij wel.

Snap niet dat mensen zeggen dat het een onterrechte penalty was. Hij maakt sowieso geen overtreding en daarna wordt hij door (wereldverdediger) Marcelo gehaakt! Daarnaast heeft Ajax de overwinning gewoon verdiend, 1e helft was allebei heel zwak, 2e helft Ajax duidelijk beter!

Dan nog Psv moet zich schamen dat ze van een half B team van Ajax verliezen!

Foute titel VZ, beter titel zou zijn: Oppermachtig Ajax wint eenvoudig van volslagen kansloos Psv.

Van Rhijn liep net nog naar de bank van PSV toe, zegt die tegen Cocu "hier heb je een kadootje van me " tovert die zo Driesje Mertens uit ze broekzak. Wat was dit een heerlijke voorstelling zeg. PSV is nooit langer dan 15/20 seconde aan de bal geweest door een ontketend Ajax dat geweldig gepositioneerd stond.

Anita en Enoh waren uitblinkers, al kan je nauwelijks nog van uitblinkers spreken want ook bijvoorbeeld Jan Vertonghen speelde weer een foutloze wedstrijd. Matavz? Niet gezien. Wijnaldum? Deed die mee?

PSV heeft volledig gefaald.

Waar zijn al die arrogante mannetjes van hier nou die na de 5-1 overwinning tegen Heerenveen wel even wisten dat Ajax zou worden verslagen?

Jammer dat Suarez geen gelijk heeft gekregen want de mogelijkheden waren er wel voor aanwezig vandaag.

Waar is het aanvallende voetbal met Fred Rutten gebleven?
ik heb niemand zien strijden of zijn best zien doen. Dan komt die Cocu in de 83e minuut met Vennegoor voor Matavz die echt geen ene donder presteert.
En komt Lens erin voor Toivonen? Als het aan mij lag was die Wijnaldum er uit gegaan en mag die samen met Matavz in amsterdam achterblijven.
Pietertje Vink helpt ook nog maar even een handje voor de zekerheid en de 3 punten zijn binnen.

PSV verdient het geen eens om kampioen te worden.

En dat is 7 achter elkaar gewonnen, lekker nu naar n**** in paris luisteren, mijn zondag kan niet meer stuk. Heb nog genoeg voor school te doen, maar gewoon lekker gewonnen. PSV is zielig dat het gewoon met een fitte a-selectie geen een schot op doel heeft gehad. Mertens is helemaal uit de wedstrijd gespeeld. Anita en Aissati waren geweldig, Blind deed niks fout dus dat is dan geweldig in zijn boekje. Enoh draaide goed weg en haalde eindelijk het tempo der niet uit. De eerste helft was saai, maar PSV heeft denk ik 2 minuten in de eerste helft meer balbezit gehad, er zat geen idee bij hun achter en Ajax geint een beetje aan het einde anders was het wel nog 3-0 geworden. Matavz loopt op een eiland geen aanvoer, kreeg een goede pass vandaag aan het begin van de helft, voor de rest Alderweireld en Vertonghen domineerde het spel. Ricardo Van Rhijn word een hele grote hij is echt goed en verzwakt nooit. Strootman is een irritante gozer en kan niet tegen z'n verlies en mag blij zijn met rood. Geweldige goal van assaiti die gewoon express was hij scoort vaker zo en het was gewoon duidelijk een penalty. Toivonen is vandaag weer door de man gevallen hij speelt nooit goed in een top wedstrijd en Labyad in de basis in plaats van Lens is een fout geweest van Cocu.
Frank 1-0 Cocu

Ajax wordt kampioen. De strijd die ze geleverd hebben is top in deze wedstrijd zelfs zonder de sterkhouders, Twente of AZ wordt 2de. PSv kan de titel vergeten het hoogst haalbare is de beker.

Topper, dat eigenlijk geen topper was. Vond qua speelbeeld Ajax inderdaad iets beter, maar de goals waren meer geluk dan wijsheid. Ik geloof niet dat Aisatti die bal er zo in had willen schieten. Blijft natuurlijk een mooie goal.
De penalty vond ik zwaar, vond dat Aisatti eerste de overtreding maakte en vervolgens gaf hij Marcelo, die toen op de grond lag een zetje zodat hij niet op kon staan. Je kunt hem geven natuurlijk, je kunt het ook niet doen.
Hoe dan ook. PSV heeft eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans gehad en Matavz had er eigenlijk meteen uit gemogen in de tweede helft en Lens daarvoor in de plaats. Is natuurlijk allemaal achteraf, maar mijn dag is wel wat verpest nu. Nu maar vechten voor de tweede plaats en voorronde CL!

Ajax heeft psv overtroffen op alle vlakken. Ajax gevochten als leeuwen. Psv zelfs te zwak voor ajax gemankeerde elftal.

Rutten zal wel met een glimlach op de bak zitten nu...psv heb ik zelden zo matig gezien.

25 maart 2012 om 22:24

Ja, dat zal idd.
Hij heeft een gebrek aan uitstraling, maar de spelers waren het die hem hebben laten zakken !!

Maar wat een geweldige middag !

Wat een wedstrijd! Enoh en Aisatti helden! Ik heb genoten en ik begin er steeds meer in te geloven dat Ajax daadwerkelijk kampioen wordt! Anita speelde ook heerlijk.

3 punten!

Dit vond ik echt zooo slecht he!
Je komt naar Amsterdam om te winnen. Maar weer lieten de spelers het afweten.
Ik snap Cocu nu ook niet. Waarom ga je zo verdedigend beginnen.
Te afwachtend gespeeld. En dan is het vragen om scheel gespeeld te worden. Ik bedoel, Ajax moest het spel maken. Bij iedere balcontact kon Ajax een mannetje vinden. PSV jaagde niet op bij balverlies. Terwijl Ajax dit wel deed.

De eerste goal kan je op naam van wijnaldum zetten. Hij staat notabene te kijken hoe Aissati de bal inschopt. Overigens zat Wijnaldum sinds minuut 1 niet in de wedstrijd. dan had Cocu HEM moeten wisselen en niet Toivonen.
Penalty was terecht! Wat heeft Marcelo daar te zoeken. Valt hij zelf ook nog en steekt dan een been uit, terwijl de bal niet binnen zijn bereik ligt. Domste verdediger van PSV Ooit!!

Ook moet ik zeggen dat Matavz geen Psv-spits is. Een echte Psv-spits maakt zijn eigen kansen en gaat niet hangen. Techniek heeft hij wel. maar hij komt tekort. Ook al krijgt hij ballen van links of rechts. Maar hij komt echt tekort!

Dit is wel heel zuur. Kostbare punten verloren. 5 punten achter op AZ en nu 4 op Ajax.
Kampioenschap kan je nu uitsluiten. Tweede plaats wordt nu heel moeilijk!

Hoe hard het ook aankomt...ajax gefeliciteerd met de overwinning. Jullie wilde het wel! En dan is dit ook terecht!

25 maart 2012 om 20:30

Bedankt. Sportieve reactie. Jullie hebben meer kwaliteit op het middenveld en voorin, maar niet de trainers die aanvallend durven te spelen om zo jullie kwaliteit maximaal te benutten. En tsja, de achterhoede van PSV is gewoon erg slecht, alhoewel het tegenhouden vandaag prima ging. Hoe dan ook: Ajax was extreem dominant en we hebben inderdaad verdiend gewonnen.

Een mooie en een verdiende overwinning van Ajax, PSV had eigenlijk weinig in te brengen. Ze werden zelfs een paar keer gek gedold. PSV was gewoon bang voor Ajax, dat zag je vooral in de eerste helft goed.

En waar is Peskens-psv, die gisteren mij persoonlijk een bericht stuurde dat Ajax geen schijn van kans maakte en dat ik geen verstand van voetbal had?

25 maart 2012 om 18:58

PSV speelde geen voetbal en Cocu beging de fout om Lens op de bank te houden.
PSV kwam voor een punt, wat ik duidelijk niet begreep.

En Ajax won de laatste wedstrijden, maar met zwak voetbal.
Vandaag waren ze erg goed en waarschijnlijk gemotiveerd, wat bij PSV ontbrak.

Ajax heeft verdient gewonnen, maar alle mensen met verstand van Voetbal hebben voor de Wedstrijd de toto op PSV gezet.
Maar de competitie is de hele tijd verrassend en ook deze wedstrijd doet daar aan mee.

25 maart 2012 om 19:26

Als je daadwerkelijk verstand van voetbal had gehad, dan had je wel geweten dat Ajax in 'grotere' wedstrijden altijd wat meer weet te brengen. ;

25 maart 2012 om 19:39

Alle Voetbalanalitici dachten dat PSV ging winnen.
Ze kwamen niet goed voor de dag en Ajax wel.

Kan gebeuren, en ik ga er geen drama van maken.
Volgende week weer een wedstrijd.

25 maart 2012 om 21:23

vandaar dat unibet minder bij winst van Ajax gaf...

26 maart 2012 om 15:44

Unibet reageert alleen op de gokkeuze van de gokkers.

De meeste gokken op Ajax, dus doen ze die minder., Zodat ze minder hoeven uit te betalen.

Rutte moet trug komen!

LOL

Ik zie zo de nieuwe opstelling van psv

En met die aankoop bedoel ik nieuwe spelers en die oude verkopen,

Tyton
aankoop
aankoop
aankoop
aankoop
aankoop
strootman
aankoop
aankoop
aankoop
aankoop
25 maart 2012 om 18:37

Zo, dat is wel heel erg, zelfs geen mertens meer?
Trouwens, als jullie geen C.L halen wordt er helemaal niks gekocht,
na de 30 miljoen inversteringen is het geld op!

25 maart 2012 om 18:41

haha dat zou je wel willen he, 90 miljoen van de gemeentje en investeerders plus 25 miljoen aan pelersverkopen, plus de normale inkomsten.. het is nog Lang niet op ;

25 maart 2012 om 18:47

Mertens speelde belabberd iedereen speelde belabberd... wijnaldum ego. maar jah ik kan er weinig aan doen.

25 maart 2012 om 18:48

lol denk je we krijgen het gratis we moeten om het jaar 1,1 (ong) betalen

25 maart 2012 om 22:30

Haha,. van die 90 miljoen is zestig miljoen gebruikt om oude schulden te herfinancieren, om zodanig lagere jaarlijkse kosten te hebben, daarnaast zijn er dus voor een behoorlijk bedrag (deels gedekt door uitgaande transfers) spelers gekocht en verder zijn er geen extra inkomsten. PSV leed vorig boekjaar 20 miiljoen operationeel verlies en dit boekjaar 10 miljoen! Zonder extra inkomsten (transfers/cl) en met dezelfde kosten (ongewijzigde spelersgroep) mogen we voor volgend jaar dus weer een verlies van 10 miljoen noteren. Er is in Eindhoven dus kort en goed geen geld meer. Als er geen CL gespeeld kan worden lijkt het mij zelfs niet ondenkbaar dat er een speler van het niveau Strootman/mertens/matavz verkocht moet worden om de begroting enigszins rond te krijgen (dan gaat het dus om verkopen zonder daarvoor iets terug te halen, ook geen van Bommel)...

25 maart 2012 om 18:42

Zou de gemeente eindhoven dan de grond onder de grond van het stadion kopen van Psv? Denk het niet, en Strootman kun je ook wel aankoop voor noteren, want die bakt er niets of nauwelijks iets van.

Psv totaal geen druk gezet, denk dat dat misschien wel het verschil maakte. Maar 2-0 eigenlijk niet verwacht

Prachtig commentaar van verthongen.... psv was vooral bang!
Hij heeft groot gelijk, psv kwam maar voor 1 ding, een puntje.

Verloren seizoen voor Psv. Volgend jaar maar Louis van Gaal aanstellen als mentor voor Cocu / Faber.

Verthongen: "psv was bang" Perez: "ja!"

Uitstekende pot van Ajax,

Geen kans weggegeven, feller en bijna alle duels winnend. bijna 70% balbezit, meer dan verdiende overwinning. Het lijkt mij sterk dat er ook maar iemand kan zijn die kan zeggen dat het onverdiend was.

Gelukkig heb ik mijn gelijk gehaald na een week van reagerende mensen die dachten dat psv ons kwam oprollen puur door het kwaliteitsverschil.

Het publiek, de inzet, de beleving en de wil om te winnen hebben het hem gedaan. Als zelfs Blind en Enoh goed spelen, dan weet je dat het loopt binnen je team.

Een lachwekkend psv heb ik gezien.

25 maart 2012 om 19:28

Opvallend inderdaad hoe goed Blind en Enoh speelde. Blind speelde vooral op het laatst in de periode dat Ajax PSV het spel liet maken erg goed en had een paar uitstekende ingrepen, evenals Enoh die zowaar ook geen bal inleverde vandaag.

Hoppa, PSV kreeg voetballes!!! Is het Cocu-effect uitgewerkt? I Ik vond PSV trouwes weer zo spelen als onder Fred Rutten.. Heel erg anstig.. Ook had Cocu beter een verdediger er uit gehaald en VoH erbij; Ipv deze laffe wissel..

25 maart 2012 om 18:37

psv? hebben die gevoetbald dan? ;

25 maart 2012 om 18:38

ben het grotendeels met je reactie eens behalve de 1e zin!psv kreeg geen voetballes en van een Cocu effect was nooit geen sprake!gelukkig is e rnog niks beslist en kan het nog alle kanten op

25 maart 2012 om 18:38

Voetballes? Nee absoluut niet, het was van beide kanten een ontzettend saaie wedstrijd en hadden beiden weinig kansen.

25 maart 2012 om 18:47

Neemt niet weg dat Ajax 10x beter was en PSV er gewoon niet aan te pas kwam. Op de eerste 30 seconden na rust nadan

26 maart 2012 om 00:01

Ajax had verdedigend hele goede actie's ... ook in de kleine ruimtes.
Voorin lukte weinig.... we hebben ook alleen maar lichtvoetige als aanvallers of vleugel spelers.
Siem is een Cam.
Het was wel voetballes, maar niet een les in efficiëntie want scoren lukte bijna niet.

26 maart 2012 om 00:08

Nouja als we di al voetbal les gaan noemen ............

25 maart 2012 om 18:39

voetballes, spoel je zelf door de plee man, ajax was echt niet veel beter, terecht gewonnen maar met het nodige geluk 2 goals, eenvoorzet en een penalty... met een half b elftal tegen deze selectie van psv is wel knap moet ik je meegeven

Dik verdiende overwinning voor Ajax!psv speelde bang,futloos en totaal geen druk naar voren om het Ajax maar enigzins moeilijk te maken!penalty was zeer discutabel en leek mij er geen omdat Hutch naar beneden werd gewerkt en Aisatti heel makkelijk naar de grond ging!ajax zit nu in een flow en zit alles mee als je alleen al naar Enoh kijkt die speelde zeer goed en ver boven zijn kunnen en dat heb je wel eens dat alles mee zit dat hadden ze vorig jaar ook in het kampioensduel met Twente!bij mij geen paniek omdat deze compititie zo spannend en op en neer gaat dat er nog niks beslist is!

Dus het licht nu officieel niet aan de trainer waarom PSV geen belangrijke wedstrijden wint. Gewoon aan mentaliteit daarop is PSV afgetroeft en ja na de 2-0 werd PSV gewoon weggetikt Ajax speelde dat heel goed uit!

Zeer verdiende overwinning voor Ajax, dat zal niemand kunnen ontkennen! Zeer zwak inspiratieloos Psv gezien en een lekker fel en fris Ajax. Psv mag zich achter de oren krabben met wat ik vandaag heb gezien...

Jammer voor PSV dat ze verliezen door een mislukte voorzet en een onterechte pingel en natuurlijk dat ze met 12 man speelden want Vink had nog net geen Ajaxshirt aan!

Gele kaarten waren voor PSV bijna allemaal terecht maar Ajax kreeg gewoon voor sommige gelijkwaardige overtredingen niet eens de vrije trap tegen of een kaart!

Al met al heeft de arbritage de wedstrijd beslist en Ajax weer eens geholpen en dat was niet de eerste keer dit seizoen!

25 maart 2012 om 20:41

@ La-roja
Wat een slap gelul joh om altijd, maar te zeggen dat de arbitrage in het voordeel van Ajax floot.
Er zijn genoeg momenten op te noemen (dit seizoen) waarbij Ajax juist benadeeld werd.

Het was een overtreding, maar ik vond het ook wat overdreven om een pingel te geven. Verder had Strootman ook rood kunnen pakken met zijn tackle van achter op de kuiten van Eriksen. Maar Eriksen laat zich niet kennen en gaat gelijk weer staan, waar Driesje en Ola bij iedere tackle gelijk liggen te janken.

Als je eerlijk ben speelde PSV gewoon als een slappe hap en gingen ze met een instelling het veld in om een gelijk spelletje te halen.

Ongelooflijk zwak psv, heb het gevoel dat Cocu zijn eerste fout heeft gemaakt, wat ik overig ook wel kan begrijpen als beginner. Maar psv was zeer zwak. Ajax speelde daartegen ook wel erg sterk mag ook wel gezegd worden. Gelukkig is het einde van de loodzware reeks nu gespeeld. Wel dramatisch maar toch:
zo 25-3 ajax psv 2 - 0 [info]
wo 21-3 SC Heerenveen psv 1 - 3 [info]
zo 18-3 psv SC Heerenveen 5 - 1 [info]
do 15-3 psv valencia 1 - 1 [info]
zo 11-3 nac Breda psv 3 - 1 [info]
do 8-3 valencia psv 4 - 2 [info]
zo 4-3 psv FC Twente 2 - 6 [info]
zo 26-2 psv feyenoord 3 - 2 [info]
do 23-2 psv trabzonspor 4 - 1 [info]
zo 19-2 FC Groningen psv 3 - 0 [info]
do 16-2 trabzonspor psv 1 - 2 [info]

Nu volgende 7 wedstrijden er min 6 van winnen en dan ben ik tevreden.

za 31-3 19.45 psv - Vvv-venlo ere
wo 11-4 20.00 rkc Waalwijk - PSV ere
za 14-4 18.45 psv - AZ ere
zo 22-4 14.30 psv - NEC ere
zo 29-4 12.30 roda JC Kerkrade - PSV ere
wo 2-5 20.00 psv - ADO Den Haag ere
zo 6-5 14.30 excelsior - PSV ere

Verder nog de beker proberen te pakken om het seizoen nog enigszins goed af te sluiten.

25 maart 2012 om 18:41

RKC uit wordt gelijk, AZ wordt gelijk en Roda uit verliezen ze...denk ik....

Poeh dit valt koud op ons eindhovens petje , ik ga ff een weekje onder zeil denk ik.

Waasrom vonden ze aisatti eigenlijk niet goed genoeg voor Psv???? ze hadden beter aisatti kunnen houden IPV wijnaldum kopen voor 100 miljoen!

25 maart 2012 om 18:42

Jaaa hoor, daar gaan we weer. aisatti schiet een bal (beetje gelukkig) er fantastisch in en hij is beter dan messi. Welkom bij het ajax forum.

25 maart 2012 om 20:47

Ik vond Aisatti helemaal niet zo denderend spelen. Hij was wel betrokken bij beide goals maar verder liet hij weinig zien. Het is natuurlijk wel zo dat Aisatti eigenlijk geen linksbuiten is, op het middenveld komt hij veel beter tot zijn recht. Einde van het seizoen loopt hij ook de deur uit geloof ik, Ajax heeft hem niet echt nodig.

26 maart 2012 om 00:03

Waar lees jij dat?
Gelukkig spreek jij voor IK ben Psv.
En niet Wijzijnpsv.
Hij zat er ook met geluk in, hij speelde redelijk tot goed.
In tegenstelling tot wijnaldum!

26 maart 2012 om 12:56

Ja, tuurlijk. Ik ga niet voor andere meningen uitspreken.

Oké ik geeft het toe, ik ben een heeeeele slechte verliezer. Maar ongeveer 95 % van alle ajacieden hier zijn slechte winnaars! Zielig hoor.

gefeliciteerd ajax met deze geflatteerde overwinning!! lucky goals maar terechte overwinning tegen een slap psv, had er meer van verwacht maar helaas.. moeilijkste wedstrijd achter de rug de rest winnen en zien waar we eindigen

Psv wat kwamen jullie doen? Slechte wedstrijd verder, beide waren behoorlijk bang. Totdat uit het niets Ajax scoorde, penalty kado krijgt daarvoor wordt hij toch echt naar beneden getrokken. Maar goed Ajax heeft de laatste tijd niet te klagen over de scheids.
Maar uiteindelijk Ajax toch de terechte winnaar, Psv wou niet om een of andere reden.

Wat speelde ajax goed en PSV slecht.
En Anita wasecht een verademing, nu weten we zeker dat hij daar hoort te staan.

Vertonghen heeft de juiste conclusie: PSV was bang. Kwaliteitsverschil is niet groot maar de intentie wel.

Eerste helft: Ajax kon niet, PSV wilde niet.

Tweede helft: Ajax kon wel, PSV wilde niet.

Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen! Succes AZ en Ajax in die onderlinge strijd.

Zoals uit m'n avatar mag blijken heb ik niet veel op met Ajax. Toch moet ik zeggen dat de overwinning vandaag meer dan verdiend was. Met name de strijd op het middenveld viel duidelijk in het voordeel van Ajax uit. Het is en blijft een vreemde competitie, maar ergens begin ik er toch in te geloven dat de oude tijden gaan herleven. AZ speelde dit weekend een draak van een wedstrijd, die verwacht ik nog wel terug te zullen vallen. Bij PSV en Twente loopt het niet. Dus waarom niet weer als vanouds Ajax en Feyenoord die om de titel strijden? Waarbij ik dan voor dit jaar nog denk 1 Ajax en 2 Feyenoord, maar dat mag van mij volgend jaar best andersom zijn.

25 maart 2012 om 20:39

Ajax was indd beter niet op kwaliteit maar inzet. PSV zeer verdedigend en angstig.
Ik hoop ook dat feyenoord top 4 eindigt in elk geval ondanks dat ik ajacied ben gun ik het feyenoord wel na die lange moeilijke periode om de schulden weg te werken.

Ik snap niet dat er in het bericht staat dat Aisatti ruimte zag voor het schot, dat is toch gewoon een mislukte voorzet? Best saaie wedstrijd qua spel, maar spannend aangezien er flink wat op het spel stond. Psv was gewoon kak, Ajax was veel beter, maar nou ook niet om super te noemen. Ajax verdiend gewonnen

wat een draak van een wedstrijd,als 1 van deze ploegen kampioen moet worden.pfffff.waar gaat het nederlands voetbal heen??????

25 maart 2012 om 18:50

Ten eerste: Ajax speelde met een half B-team
Ten tweede: Ajax speelde goed geconcentreerd voetbal
Ten derde: Ajax is als team vele malen sterker dan Psv
Ten vierde: Ajax had een vele betere instelling in de wedstrijd dan Psv
Ten vijfde: Ajax domineerde de wedstrijd geweldig!
Ten zesde: Psv heeft amper tot geen kansen gecreëerd
Ten zevende: Psv heeft wel 5 keer zoveel uitgegeven aan aanwinsten dan Ajax

Ik kan wel zo doorgaan, maar tot slot: Ajax heeft dit verdiend gewonnen !!!!!!!!!!!!

Edit: Ik was 5 vergeten! vandaag mijn aanpassing.

25 maart 2012 om 18:53

1 2 3 4 6 7?'

Alleen de eerste vraag geeft ook antwoord op de vraag van roger70. Ik vond ajax nou ook neit zo goed hoor, maar PSV heeft gewoon laf gevoetbald. Al kan je het beter laf over het veld gelopen noemen. En Pietertje helpt ook nog een handje.

Waarom zeggen zoveel mensen dat het al een verloren seizoen is voor Psv?
Juist niet het seizoen is nog lang niet afgelopen. Het enige dat opvalt is dat psv de klassiekers niet wint tegen grote clubs zoals Fc Twente. Het lijkt erop dat Psv alleen maar van iets mindere clubs kan winnen...

je kan zeggen wat je wilt maar anita was een baas op het middenveld
Beastmode! hahaha

ik vond ajax niet goed spelen maar psv was helemaal dramatisch maatja 1-0 was mislukte voorzet En de 2-0 hadden ze gewoon weg moeten schieten nu is he progamma van psv niet meer zo moeilijk als ze nu alles winnen kan het nog

Moet je nagaan: PSV speelt met de beste elf. Ajax speelt zonder Van der Wiel, Boerrigter, Sulejmani, Sigthorsson en Boilesen.
In principe speelt Ajax nog steeds met een veredeld b-team, zonder dat we het doorhebben.

25 maart 2012 om 18:43

dat wil niet altijd wat zeggen al hebben die spelers meer kwaliteit!als je naar Van Rhijn kijkt en Lukoki dat zijn toch aardige talenten

25 maart 2012 om 18:44

Van mij hoef je Van der Wiel niet te noemen hoor. Van Rhijn doet het echt fantastisch. Maakt geen domme dekkingsfouten zoals Van der Wiel nog al een handje van heeft en speelt goed mee aanvallend.

En inderdaad kun je nagaan als Sigi en Boerrigter vandaag in de aanval hadden gestaan. PSV was rijp voor de slacht vandaag.

Anita = Nederlands elftal????

Hij speelt al laaaaaang goed. Hij is alleen wat klein maarja dat zijn ze bij barcelona ook he

Prachtige en dikverdiende overwinning. Zo'n beetje de gehele wedstrijd gedomineerd. In de eerste helft ontbrak het alleen nog aan goede kansen wat denk ik kwam doordat we wat stootkracht misten en PSV wel goed stond. Tweede helft die prachtige goal, denk wel dat Aissati die bal wou voorgeven maar wat maakt het uit. PSV vond ik erg zwak spelen, ze kwamen overduidelijk voor een punt. Zelfs na de 2-0 was het nog steeds erg mat spel van hun. Aan Ajax kant vond ik Anita en Vertonghen erg goed spelen. Vertonghen bewees vandaag weer dat hij ook in de top wedstrijden de beste verdediger op dit moment is in de Eredivisie, straalt zoveel rust en vertrouwen uit. Anita was ook erg belangrijk vandaag.

psv had niks te brengen.
verdiende overwinning voor ajax!
gefeliciteerd

Wat een heerlijke zonnige magistrale dag!!!!!!!
Ajax heeft Psv gewoon kei en kei hard afgetroefd, geen twijfel aan mogelijk.
Psv was bang en durfde niet te voetballen. Ajax speelt met kop omhoog en de borst
vooruit. Echt heerlijk!

Overwinning voor het voetbal vandaag.
Ajax speelt met 9 jeugd spelers en PSV met een gekocht team.
Gefeliciteerd Ajax!

Ajax verdiend gewonnen. Had er als Psv'er veel vertrouwen in, maar het is er nooit uitgekomen. Ajax heeft PSV op het middenveld verslagen en dit was bepalend in de wedstrijd. Strootman, Toivonen en Labyad hebben geen verschil kunnen maken. Anita was top en vind ik persoonlijk de man of the match. Overal aanwezig, ballen afpakken en opbouwen.

Het ziet er nu weer slecht uit voor ons, maar gezien het programma is er nog steeds van alles mogelijk!

De wedstrijd werd op het middenveld beslist, Enoh en Anita waren ontzettend gretig om de bal te veroveren, PSV miste deze gretigheid. Daarnaast stond de verdediging van Ajax ook als een huis! Proficiat en hopen dat Ajax dit volhoudt!

Cocu: We moeten erg snel handelen omdat ajax er kort op zit.. en juist daar zit het verschil, dat kan psv niet en ajax wel.. pure techniek.

Wat een dramatisch slechte wedstrijd. Ajax wilde wel maar kon niet, PSV wilde niet en al zouden ze willen dan konden ze niet. Ajax speelt met een B-elftal en met de slechtste speler die ooit voor Ajax gespeeld heeft, namelijk Blind, en alsnog kan PSV niks aan de rechterkant forceren. Cocu heeft al geblunderd door niet meteen Lens op te stellen of in ieder geval Manolev om toch een beetje dreiging op de rechter kant te hebben. Dit leek nergens op namelijk.

Het valt Ajax wel te prijzen dat ze met een veel betere instelling speelden dan Psv, ze zaten er gewoon korter op en waren feller en scherper in de duels. Maar het niveau in zijn geheel is echt om van te janken.....die de Jong, speelt als een blinde geleidehond, wat een dwaas. Alsof hij de bal voor het eerst ziet en niet weet wat er mee te doen. De rest was ook heel slordig met misschien Enoh als uitblinker die er vol voor ging. Bij PSV was het gewoon een en al treurnis met Toivonen en Wijnaldum als ultiem dieptepunt.

25 maart 2012 om 19:16

Inderdaad, het enigste positieve van deze wedstrijd was dat Ajax er af en toe achterin redelijk voetballend uitkwam. Al moet je hier natuurlijk de nodige kantttekeningen bij zetten aangezien PSV bijna nauwelijks goed aansloot en druk zette.

Alderweireld was opbouwend dramatisch en leverde de ene naar de andere bal in. Verder was het al zwak van de Boer dat hij met Enoh begon op het middenveld, terwijl hij Aisatti heeft. Aisatti de begaafde voetballer die wel de combinatie en de opening ziet onder Enoh zetten getuigt van weinig verstand. Echt zonde dat hij niet op het middenveld mag staan, zou Ajax gelijk 2 klasses beter maken tov ''non-ajaxvoetballer'' Janssen en Dirk Kuyt II aka de Jong. Echt de laatste weken zie je bij Ajax combinaties en driehoekjes van klasse van Eriksen en Aisatti, deze twee moeten samen op het middenveld dan wordt je fluitend kampioen. Wat ik nog steeds onbegrijpelijk vindt, is dat de Boer met buitenspeler speelt die de actie moeten maken. Het is toch onderhands wel duidelijk dat het niet kan met deze twee beerkte buitenspelers en een spits als Siem de Jong. Wanneer gaat hij is vertellen dat ze loopacties moeten maken om voor het middenveld ruimte te maken en dat ze die loopacties is verder moeten doorzetten en niet moeten inhouden. Dat gedoe met die voorzetten van de buitenspeler is gedateerd.

Wat Cocu heeft gedaan was helemaal een raadsel. Daley Blind heeft het tot nu toe tegen elke buitenspeler met snelheid verschrikkelijk moeilijk gehad of makkelijker gezegd tegen elke buitenspeler en dan zet hij een middenvelder op hem. Maar die Wijnaldum, dramatisch dat het een van de talenten voor de volgende generatie moet zijn. Die gast speelt zonder enig verstand, hij ziet het gewoon niet. Continu maar dribbelen met de bal en de moeilijke oplossing maar blijven zoeken. Toivonen is lachwekkend, Matavz verloor ontzettend veel duels en is wat mij betreft een hele matige speler. Strootman blinkt overigens op geen enkel onderdeel echt uit, die moet het puur van zijn werklust hebben anders brengt hij niet veel. De enige voetballer bij Psv van wie ik af en toe heb genoten is Labyad, alleen zonde dat die jongen zulke hersenloze medespelers heeft.

Edit: Van Rhijn is een geweldige verdediger zeg.

We kunnen toch stellen dat wij(twente) in deze dip toch aardig bij kunnen blijven!

25 maart 2012 om 18:49

Ajax, Az, Twente en PSV zijn nog steeds kandidaten voor de titel. Als jullie Ajax thuis nou ff pakken, pakken wij AZ thuis!

25 maart 2012 om 19:00

Waarom sla je Feyenoord over? Die kunnen ook nog steeds hoor...je kent het gezegde toch wel: als 2 honden om...

matavz hoeft van mij niet meer te spelen, hij is alleen gevaarlijk als ie in de 16 is voor de rest hij dient niet als aanspeelpunt, kan geen eigen kansen creeren, geen individuelen acties, bied zich niet aan en zet helemaal geen druk. Psv heeft een bewegelijk spits nodig met snelheid en een individuele actie!!! geen matavz hij kan als pinch hitter dienen

25 maart 2012 om 18:47

Het komt ook door Mertens en Lens die nauwelijks tot geen voorzet geven om Matavz echt in stelling te brengen

25 maart 2012 om 18:47

Ik denk dat de reden waarom Matavz zo zwak speelt grotendeels toch aan de mensen om hem heen ligt.
Te veel spelers om hem heen die alleen aan zichzelf denken en te vaak de lange bal en hopen op het beste.
Bij Groningen deed hij het zo goed vanwege het goede teamspel.

25 maart 2012 om 19:10

Op Eredivisie live lieten ze feilloos zien dat Matavz totaal niet meevoetbalt.
Op een gegeven moment stond hij minimaal 12 sec. stil terwijl Psv'ers om hem heen hem probeerde te zoeken.
Hij wordt niet goed aangespeeld, maar doet er zelf ook helemaal niets aan. Is enorm statisch.

25 maart 2012 om 19:11

jah maar dat weet ik ook, de spelers zijn nauw eenmaal egoistisch waar ze dan ook goed in zijn, dus zou ej beter een beweegelijke spits nodig hebben die dan bij zulke buitenspelers past. wat woudje jullie doen 2 nieuwe buitenspelers halen of mertens en lens anders laten spelen dan dat ze gewend zijn

verbazingwekkend dat een compleet psv helemaal niks klaarspeelt tegen een ajax dat 6 basisspelers mist. toch een probleempje met de instelling?

Beiden ploegen vond ik niet fantastisch spelen, beetje een saaie wedstrijd vond ik. Ajax heeft gescoord uit penalty en door een schot die als voorzet was bedoeld. Dat maakt Ajax niet echt een klasse hoger dan Psv. Competitie uiterst spannend nummers 1t/m6 5 punten verschil met nog 7 wedstrijden te gaan, alles is nog mogelijk dus ook voor Psv.

Nee La-roja jullie hebben verloren omdat PSV er gewoon niks van bakte.
Afgebluft door een b-team met veel jeugd.

Jullie hebben geen kans gehad man leer eens om pas op de arbitrage te klagen als je beter bent en ook echt genaaid word. Niet alsje word weggespeeld en hoogstens nog een doelpuntje meer tegen krijgt.

Vond het een matige wedstrijd van beide kanten.

Hoe is het mogelijk dat psv niet eens weet te scoren? Kijk naar de namen!!! Ajax wint gewoon met een versterkt B elftal. Serieus, geen Sigthorsson, geen Sulejmani, geen van der Wiel, geen Boerrigter, geen Boilesen, en geen Theo Janssen. Ajax kon zes vaste basisspelers niet opstellen!!!

Laten we zo zeggen, deze wedstrijd hoeft echt niet cruciaal te zijn want er zijn nog genoeg wedstrijden, maar psv heeft weer laten zien dat ze kampioen onwaardig zijn. Dit psv verdient de titel niet!!! Ajax? De ene na de andere week met zoveel blessures en toch maar een punt achter de koploper. Cruijff heeft misschien op veel punten gelijk, maar geen een andere ploeg in Nederland had met zoveel blessureleed nog meegedaan om de titel. Zelfs Feyenoord verdient op dit punt nog meer krediet dan psv met hun 30 miljoen euro aan aankopen!!!

Ik heb geen idee hoe Ajax deze competitie gaat eindigen, maar alles is mogelijk. Zelfs psv kan nog kampioen (of de dubbel winnen), maar dan zal de concurrentie ook door het ijs moeten zakken...

wa floot vink tog slecht zegt kun je wel weer zien ajax moet kampioen worden van de knvb en zo te zien worden ze dat wel weer gemaakt door die scheidsrechters

25 maart 2012 om 18:47

Je bedoeld omdat die geen rood gaf aan Strootman toch?

25 maart 2012 om 18:53

ik bedoel die strafschop als ik marcelo was hak die vink paar tikke gegeven verdomme trieste vent

25 maart 2012 om 19:33

Hoezo marcelo haakt aisati waardoor die uuit everwicht komt?

25 maart 2012 om 18:51

Het is wel het best als het team met de meeste fans en de meeste media appeal kampioen wordt. Levert de knvb en de eredivisie NV het meest op.

Op een boerenclubje als PSV zit niemand te wachten, dat zou een schande voor NL zijn.

25 maart 2012 om 18:59

Nou daar had Ajax Vink niet voor nodig hoor. Psv heeft een veel beter elftal, als die het dan zo massaal laten afweten maakt het geen reet uit wat de Knvb wil.

AZ 56 ajax 55 twente 52 psv 51 feyenoord 51
Vitesse (U) 1 heracles (t)
3 roda (T) 3 vvv (t)
3 nac (T) 3
Twente (t)
1 heerenveen (U) 0 az (U) 1 rkc (u)
3 roda (U) 3
PSV (u)
0 graafschap (T) 3 nac (T) 3 az (t)
3 excelsior (t)
3
VVV (t)
3 groningen (T) 3 excelsior (U) 3 nec (T)
3 ado (u)
1
Feyenoord (U) 0 twente (u)
1 ajax (T) 1 roda (U) 1 az (t)
3
NEC (u)
3 vvv (t)
3 heerenveen (T) 3 ado (t)
3 heracles (t)
3
Groningen (T) 3 vitesse (u)
1 vvv (U) 3 excelsior (U) 3 heerenveen (U) 1
67 69 69 70 68

Wat zakt Wijnaldum ook weer door het ijs zeg. Grote mond en grote stappen willen maken maar dat valt vies tegen!

25 maart 2012 om 18:52

Niet alleen Wijnaldum zakte door het ijs vandaag.
Je had nog Matavz, Strootman, Labyad, Toivonen, Mertens die vandaag ver onder hun niveau speelden. Niemand van PSV haalde een redeijk niveau, echt niemand.

Toch knap dat mensen beweren dat het geen pingel was, Aissati wordt aan de bovenkant van zijn scheenbeschermer geraakt als je normaal naar de beelden kijkt.

Bedank anders Vink ff is wel zo vriendelijk....

Naaait die mannen toch door de midden, ipv van da softy gedoe, ram door de midden met die joden

25 maart 2012 om 19:31

Ik dacht dat enkel Ajacieden altijd om de scheids zeurde? Veel slechte psv verliezers op dit forum vandaag...

Ajax oppermachtig tegen een dolende psv.

Heerlijk wedstrijd!! Verdient gewonnen!

Ajax speelde echt perfect naar de mogelijkheden met dit team.
Vermeer, had niet of nauwelijks wat te doen
V Rhijn, Defensief sterk tegenover Mertens. Kreeg veel ruimte benutte deze aardig niet geweldig
Alderweireld,, Foutloos
Vertonghen Speelde sterk, de leider van dit elftal. Is weer scherp en alert
Blind, viel me 100% mee. Bracht niks extras maar deed redelijk mee, is voor hem al ongekend
Anita, wat een loopvermogen en inzet, maakte het verschil op het midden
Enoh, zie Anita. Had ik niet zo sterk verwacht\
Eriksen, Redelijk goed gespeeld. Veel inzet, weinig balverlies
Lukoki, Dramatisch, maar kan gebeuren op die leeftijd
De Jong, Balvast, is als spits niet top maar werkt wel erg hard
Aissati, stond op z'n verkeerde plek want heeft niet heel veel diepgang, maar speelde degelijk en was beslissend bij allebei de goals.

PSV viel me ontzettend tegen, echt ongekend.
Tyton, goede keeper, had weinig schuld aan de goals
Achterin was het bij PSV niet eens slecht. Hutchinson en Pieters kende weinig problemen, het centrum idem.
Maar Strootman, Wijnaldum en Toivonen speelde dramatisch. Matavz weinig in het spel betrokken en ook Mertens en Labyad nauwelijks gezien.

Maar ja ik vlak PSV nog steeds niet uit, het verschil naar AZ is nog steeds maar 5 puntjes.

25 maart 2012 om 19:23

Prima analyse!

PSV zeker niet afschrijven, die hebben alleen AZ thuis nog als echt moeilijke wedstrijd.
Maar dat is enkel op papier.

Volgende jaar weer Amsterdam! Terecht gewonnen, 3 punten is 3 punten en met een b-elftal gelijkwaardig aan FC Utrecht is dit best knap. Hoe pijn het ook doet. Heel PSV speelde slecht, overschatte spelers eigenlijk. Een paar seizoenen was dit wel anders. Laat je arrogantie maar zien en geniet er tot nu toe maar van, ajax.

25 maart 2012 om 18:52

Gelijkwaardig aan utrecht, wel een beetje laag ingeschat, gok ik..

Terechte overwinning van Ajax ze waren op alle fronten beter. Cocu viel me nu tegen met de manier van spelen 1e helft en waarom haalt hij toivonen eraf en niet wijnaldum? Maar ja kampioenschap kan nog maar geloof er niet meer in.

Ik vraag me trouwens nog af hoeveel ballen Wijnaldum wil doorlaten? Tegen Twente was het bij 3 goals ook zo. Nu weer!

Bert Laat Wijnaldum AUB thuis Hij heeft op dit moment niks te zoeken in Oranje.
Als je al zo een bal laat lopen wat even later een doelpunt oplevert, dan ben je er gewoon niet klaar voor.
Dit wordt zo afgestraft.

Wijnaldum...bedankt voor het openbreken van de wedstrijd...pffff volgende week banken?

25 maart 2012 om 18:52

Ja tuurlijk vriend het licht allemaal aan Wijnaldum,

Was toch allemaal niks, behalve Hutch en Tyton

Mertens, toivonen, matavz, wijnaldum, pieters laten het weer afweten in een topper......

Pijnlijke middag

Troostprijsje de beker!

25 maart 2012 om 19:01

Ik hoop het maar als ze zo gaan spelen dan heb ik een zwaar hoofd in :'

25 maart 2012 om 19:02

Heb je die wedstrijd wel gezien. Ik neem aan van wel.
Wie had Aissati moeten blokken?
Wijnaldum. Hij nam niet eens de moeite.
In de buurt van de 16 je tegenstander alle ruimte geven is gewoon dodelijk.
En zie wat er van kwam.

Wijnaldum deed vandaag werkelijk niks goed. En wie werd er gewisseld? Toivonen!

Ik heb niks tegen Wijnaldum. Maar de laatste tijd speelt hij echt dramatisch. hier en daar verkeerde keuzes. Niet willen ingrijpen. Laten lopen en enz.

25 maart 2012 om 20:06

Wijnaldum speelt niet anders als in zijn Feyenoord tijd en op basis daarvan werd hij gehaald dus moet PSV nu ook niet zeuren

Wat is dat Ajax matig......hebben werkelijk geen kans gecreeerd met voetbal. Een lucky en een penalty. (denk ook nog buitenspel in eerste instantie)

PSV was helemaal drama....tegen Ajax moet je druk zetten.

Maar in Nederland is er maar 1 ploeg die dat kan......dat is Feyenoord de aankomend kampioen...en terecht.

26 maart 2012 om 08:40

Wat is dat Ajax matig ? ( jaloers ? ) Moet je na gaan als ajax zijn vaste 6 basis spelers er ook bij had hoe matig ze dan zijn ? Psv is gewoon heel het seizoen onterrecht opgehemeld door de media/ Met Bouma, Marcelo, Manolev, Hutichinson, Pieters word je nooit maar dan ook nooit kampioen een verdediging van het niveau Roda jc ( met alle respect )

Die penalty daargelaten heeft Vink een sowieso al levenloze wedstrijd kapot gefloten. Wat heb ik me geergerd aan die man. Vallen is vrije trap, altijd de veiligste optie,zo kan je ook geen grote fouten maken. Lijkt bovendien wel erg veel aangekomen voor een 'top' scheidsrechter of dat is misschien mijn verbeelding.

Daarnaast heeft Ajax gewoon volledig terecht gewonnen van een angstig en enorm zwak Psv. Als je aantoonbaar meer kwaliteit op het veld hebt staan met de vele blessures bij Ajax en je speelt dan vervolgens de 1e helft geregeld met Tien man achter de bal, vraag je er gewoon om.
Ajax putte vertouwen uit de angstige houding van PSV en dat betaalde zich in de tweede helft uit. Volledig verdiende overwinning en PSV heeft voor mij afgedaan als favoriet. Als je zo laf speelt in een wedstrijd waar je het verschil kan maken, dan verdien je het ook niet.

Wat een held die de Boer... zo'n heldere en geniale nabeschouwing... Wat ging goed, we gaven ze geen lucht en zelf in balbezit gewoon foutloos en perfect. hij vond de eindfase (aanvallend) wat minder en daarin geef ik hem helemaal gelijk..

25 maart 2012 om 20:21

Dat komt nog wel, we speelde met geen een van onze vaste aanvallers dus dat kan gebeuren.
Maar als Sigi en Derek weer terug zijn word ajax makkelijk kampioen.

Ze zullen nu de bus wel weer gaan opwachten op de Herdgang.....

Dat heb je als je erg verwend bent....

Maar doe dat nu maar niet....want Ajax heeft terecht gewonnen, Psv kon er niets aan doen!

25 maart 2012 om 18:57

PSV kon er niets aan doen?

-inzet
-matavz en Wijnaldum eruit gooien voor de rest van het seizoen
-de aanval zoeken

25 maart 2012 om 20:34

Maar wie wil je er dan in zetten voor Matavz? Vennegoor of Hesselink? Of Lens zwervend in de spits?

Laat Louis van Gaal maar komen volgend seizoen.

En nu hopen dat ze het volgende week tegen Heracles niet laten lopen. Maar vandaag was in ieder geval goed. Met een geweldig publiek natuurlijk.
En er is nu een gaatje tussen de nummers 1 en 2 en de achtervolgers. Hopelijk blijft dit gaatje, dat geeft toch iets meer rust.

wat een draak van een wedstrijd! PSV heeft 0 kansen in 90 minuten gecreerd! Ajax speelt ballen terug naar de keeper als ze op 5 meter van het vijandelijk doelgebied staan, wat is dit voor voetbal. Staan ze in schietpositie, schieten ze niet. Als neutrale toeschouwer mooi anderhalf uur in de prullenbak gegooid, thanx!!!

Psv heeft trouwens al 19 wedstrijden de 0 niet weten te houden, onvoorstelbaar!

25 maart 2012 om 19:07

2x uit gewonnen dit seizoen pas. Dat zegt nog veel meer. Verontrustend slecht. Dat is uit een score die een VVV of De Graafschap meestal haalt.

25 maart 2012 om 19:20

daar hoef jij je toch niet druk om te maken?

25 maart 2012 om 21:19

Onvoorstelbaar ? Met Manolev, Bouma,derijck, Pieters Marcelo Hutchinson allemaal van het niveau roda jc ( met alle respect )

Ik heb ongeveer 5 kansen waardoor er 2 goals zijn ontstaan geteld in deze 'topper' als het er al 5 waren..br Dramatische wedstrijd.

Ajax was beter dan psv omdat psv was niet 100 % maar ajax was 200% fit en beter .

Cocu, niet schrikken als ze zometeen voor de bus staan!

Volgende x wint PSV weer en dan weer Ajax en dan weer 2xpsv en dan weer 2xajax,deze sport is ook geen klote meer aan. P.s. die penalty was onterecht.

Heerlijk...erg blij met de totaal verdiende overwinning...je ziet dat Ajax een spits mist,anders had de wedstrijd voor rust al klaar geweest.

Zelden heb ik PSV met zoveel poep in de broek zien spelen tegen Ajax...
Dit beloofd weer een spannend einde te worden...hopelijk dat PSV niet kampioen wordt.

Mocht Ajax het niet halen,gun ik het aan AZ, die spelen toch erg aanvallend altijd.

Ik vond van Rhijn ook geweldig voetballen. Verdedigend sterk, kon mertens bijhouden, dreigend naar voren. Eigenlijk is mertens niet in het spel voorgekomen.

Anita en enoh beide heerlijk gevoetbald. Echt klasse!

Toby en Jan achterin heel erg goed. Vooral in de duels onverslaanbaar vandaag.

Blind lijkt zijn overbodige kilo's kwijt te zijn geraakt en was sneller dan ik me kan herinneren. Ruim voldoende ook.

25 maart 2012 om 20:57

Van Rhijn is onderbelicht gebleven in de nabespreking. Hij speelde een geweldige wedstrijd.
Mertens helemaal niet gezien. Hij was constant de baas. Ricardo speelt als een volwassen speler. Een waardige vervanger voor Van der Wiel.

25 maart 2012 om 21:12

Ricardo speelde Mertens volledig uit de wedstrijd,zit nu nog te herkouwen op de Belg,die 3 weken geleden een legendarische uitspraak deed na afloop van psv feyenoord:

Dit was de wedstrijd om de titel !!!

25 maart 2012 om 21:26

Die uitspraak is de ploeg fataal geworden. Arrogantie waar ze zich bij Ajax nog voor zouden schamen en voer voor Twente een week later.

Wat was PSV zwak zeg, geen enkele intentie om te winnen, niet drukken, niks

De Boer zei na afloop dat Az makkelijkste programma heeft maar dat is natuurlijk niet zo.

25 maart 2012 om 19:07

Nee dat is Psv, en als je Feyenoord wil meerekenen ook Feyenoord.

25 maart 2012 om 19:08

maar barrybeun weet je wat ajax eigenlijk betekend?? zal ik het je is vertellen..

Ajax speelde echt goed en dominant. Het ontbrak alleen aan echte kansen omdat psv verdedigend wel goed stond maar het middenveld en aanval van psv heeft geen inbreng gehad door het goede werk van Ajax!

Uitblinkers vond ik toch wel van Rhijn en Anita

Het zal nog een zware beslissing voor de Boer zijn om van der Wiel terug in de basis te zetten als van Rhijn zich zo blijft ontwikkelen.

Wat trouwens wel grappig is; Anita als verdedigende middenvelder is echt de beste positie voor hem. van Basten was ook echt altijd de man die vertrouwen had in anita maar toen snapte niemand het! Van Basten kreeg mede dankzij anita nog de bijnaam van Pannekoek! Vandaag de dag een van de belangrijkste spelers bij ajax.

25 maart 2012 om 19:11

je ziet dat ajax gewoon kille afmakers en ervaren flankspelers mist. Toch een goed resultaat met alle gebreken van ajax

Die van Rhijn mag van mij zich al binnenkort melden bij Oranje. Ik zie hem graag in 2014 in het centrum op het WK.

25 maart 2012 om 19:10

schei tog uit joh hij heeft misschien 1 of 2 aardige wedstrijden gespeeld

25 maart 2012 om 19:14

mischien 1 of 2 gaa toch weg deze jongen bewijst week in week uit een goede opvolger voor van de wiel te zijn terwijl van rhijn eigelijk een Centrale Verdediger is. verdedigend laat hij bijna geen steek vallen en aan de bal is die ook echt goed . Oranje is wat overdreven maar hier zal die echt wel naar toe ontwikkellen want deze jongen heeft echt veel talent .

25 maart 2012 om 19:20

het is een hele goede talent eerst maar is afwachten wat komende maanden van hem kunnen zien en dan kijken we wel verder hoe goet hij is

Heerlijk dit.. hoeveel reacties niet gezien deze week dat PSV alle problemen opgelost heeft, op elke positie een betere speler heeft en weet ik veel wat nog meer.

Ajax heeft verdiend gewonnnen, jammer dat PSV er niet meer een wedstrijd van heeft proberen te maken. De supporters hadden er in ieder geval veel meer van verwacht denk ik.

Ik vind dat Ajax meer kans heeft op het kampioenschap dan AZ.

26 maart 2012 om 00:04

Inderdaad!
Az moet nog tegen Feyenoord PSV en Twente...

De hele dag uitgekeken naar deze topper, maar wat een draak van een wedstrijd.
Verdiend gewonnen door Ajax ook al kwamen de goals gelukkig tot stand. Een zwabberbal en een penalty die nooit gegeven had mogen worden aangezien de overtreding van Aissatti net zo "erg" was als die van Marcello.
Ik kan me voorstellen dat de supporters uit Eindhoven een zeer slecht gevoel overhouden aan deze wedstrijd want jemig wat was PSV bedroevend. Nu blijk maar weer dat met geld niet alles te koop is.

Ik mag dan voor PSV zijn, maar ik kan hier niet anders dan zeggen: Gefeliciteerd Ajax (en Ajacieden). PSV heeft geen seconde aanspraak gemaakt op de overwinning en gewoon 90 minuten achter Ajax aangerend. Hopen dat we AZ nog weten te pakken thuis en plek 2 kunnen grijpen, want weer geen Champions League zou wel heel dramatisch zijn.

25 maart 2012 om 19:24

Sportief van je. Bedankt hiervoor.

Wat een hoop gejank hier zeg, Ajax heeft gewoon terecht gewonnen waar je moeilijk omheen kan (zeg ik als neutrale kijker op deze wedstrijd). Eerste goal was misschien een beetje lucky, maar kan niet zeggen dat het onterecht was. Verder leunde PSV alleen maar achteruit op de laatste 20 minuten na...

Ajax en AZ lijken nu om de titel te gaan vechten, alleen heeft AZ nog een lastig progamma: AZ moet nog tegen psv, twente, feyenoord. Ajax tegen Heerenveen en Twente.

Mja is deze clownscompetitie is alles mogelijk

Dik verdient!! Pisvee geen echte kans gehad ajax was ook niet super maar over 90 minuten dik en dan ook dik verdient gewonnen!!

WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE!

25 maart 2012 om 19:50

wij zijn ajax wij zijn de beste? mijn god kijk aub eens op zaterdagavond naar real madrid of barcelona jongen. Daarna kijk je nooit meer eredivisie.

25 maart 2012 om 21:28

Jij kijkt toch ook nog...

25 maart 2012 om 21:34

Ja zo af en toe, maar ga niet roepen die of die is de beste haha.

25 maart 2012 om 21:54

Hou is op met dat gescheld naar andere ploegen beetje respect is op zen plaats.

Als dit PSV nog kampioen wordt met zo'n instelling, zou dat totaal onverdiend zijn. Wat een schandalige instelling op het veld vandaag, ze hebben als een stel gedrogeerde jongetjes over het veld gelopen. Wetend dat je een betere elf hebt, toch het totaal verliezen op mentaliteit, vechtlust, strijd en tactiek.

Ongelooflijk dat ze geeneens een handvol fatsoenlijke kansen tegen dit gemankeerde Ajax afgedwongen hebben.

Dit verdienen de supporters niet. Ik heb er echt geen fatsoenlijke woorden voor. Ik ga nu echt twijfelen of sommige van die overbetaalde ventjes wel op topniveau thuishoort. Hoe weinig voetbalgogme kun je hebben? Alleen maar blinde lange ballen op Matavz en combineren bij de zijlijn....

En het bleek ook maar dat Cocu als trainer helaas nog flink achterloopt op De Boer, die Ajax wel zover kreeg dat ze druk zetten op het abominabele centrum. Maar goed, de rotzooi van Rutten is ook niet binnen 2 weken op te lossen, laten we wel zijn.

Nu maar hopen dat alle voetbalgoden PSV gunstig gezind zijn en ze er nog met mazzel een tweede plek uit persen... Al krijg ik zelfs daar nu een hard hoofd in.

En van mij mag de Knvb ook een nekschot voor weer een belachelijke reeks beslissingen tégen PSV in een topwedstrijd. Maar goed, over dat punt wordt niemand het eens vandaag denk ik.

26 maart 2012 om 00:07

Ajax - Twente begin dit jaar.
Onterecht een zuivere goal van Vertonghen afgekeurd...
Ik snap wel wat je bedoeld.
Ajax verdiende de winst, maar de Pen. was wat makkelijk gegeven.

26 maart 2012 om 00:22

Pootje haken in de 16 is gewoon een penalty.
Als we hierover al moeten discussiëren, dan is het eind zoek !

26 maart 2012 om 00:17

Verklaar je laatste alinea eens. Wat waren die belachelijke beslissingen dan ?

Frank De Boer heeft dus toch z'n gelijk gekregen met het opstellen van Ismail Aissati, want er gingen volgens mij toch discuisis over het opstellen van Aissati als vervanger van Theo Janssen.

Ik vond Aissati goed spelen, beter gezegd: heel Ajax speelde goed. PSV vondt ik gewoon slecht, ik ben benieuwd hoelang PSV nodig heeft om deze mokerslag te verwerken.

Grtz Rochester.

Wij Zijn Ajax En Wij Zijn De Beste3

En hansje had weer gelijk Ajax wint haha wordt mooi morgen Vi

25 maart 2012 om 19:33

Ja, Derksen had het weer voor de zoveelste keer fout. Hij zei dat Psv zou winnen, haha. Amateur. En Hans maar steeds belachelijk maken.

Helaas voor PSV een terechte overwinning voor Ajax. We hebben niets laten zien dus mogen ook nergens aanspraak op maken.

Ajax gefeliciteerd!

Wat mij betreft een wedstrijd om snel te vergeten. Met 0 schoten op het doel een heel triest avontuur vandaag. Nu maar hopen dat die trein z.s.m. gaat rijden, want wil hier onderhand wel weg.

26 maart 2012 om 09:39

Reed de trein niet weg bij de Arena?
Storing, of duurde het gewoon lang voordat iedereen binnen was?

Beste Skiete Willy en je broer,

Dat was helaas geen topwedstrijd en dat lag niet aan Ajax hihihi. Wel heerlijk dat onze eigen jeugdspelers de competitievervalsers uit lampjesdorp een voetballesje hebben geleerd.

30 miljoen en waarschijnlijk nog geen kampioen!

hahahaha

Dit middenveld is top!! Eriksen kan doen wat hij wil. Enoh voetbalde wel erg goed voor zijn doen met technische hoogstandjes!! En anita was verdedigend zeer sterk. Laat het maar zo staan. Een blok op het middenveld en de rest zoekt het voor uit. Heerlijk! Ook goed voetballend overal uiitgekomen. Is het de boer toch gelukt. Hoop dat we kampioen worden!!

Wel verdiend gewonnen, Maar als psv de volgende keer gaat investeren in spelers moeten ze Logisch NA Denken EN Niet ZO Maar EMT Geld Smijten

Maar jah kut dag maar goed, even doorbijten morgen op school en dan zaterdag verder gaan hopelijk op een overwinning

Dat Anita na Aisaitti de beste man was zegt ook wel veel over PSV hoor.. Ik bedoel kom op zeg. PSV speelde net als of ze met 5-0 voor stonden, de hele wedstrijd. Niemand was scherp en ze pakten allemaal hele domme gele kaarten. Dat je op het middenveld alles verliest van Anita zegt heel wat over Psv.

Natuurlijk is dit wel lekker voor Aisatti die met 2 belankijke acties de wedstrijd beslist. 1 Prachtige goal en 1 penalty die De jong raak schiet.

Wat een paar maanden voor Assaiti,zo sta je op de tribune te lopen en in Jong Ajax en zo beslis je de topper,goed dat De Boer met hem wil praten over verlenging.anita laat weer zien dat hij op zijn juiste positie staat,toivonen was totaal onzichtbaar en werd ook zichtbaar geirriteerd gewisseld,omdat hij Anita liet lopen.terecht gewonnen,ook al leek PSV door bliksem getroffen of Ajax was het echte Ajax.

Aissati wereldgoal. Lekker hoor. Ben geen ajacied, maar als import amsterdammer zie ik Ajax dan nog het liefst kampioen worden.

Yess!!! Hey Wim2 waar ben je nu met je grote mond

Ajax mist hele aanval,halfe middenveld,halfe verdediging, en Ajax was gewoon 2 a 3 klasse beter

Psv 30 miljoen geinversteerd,psv moet cham l halen,dadelijk raken ze yessss in de problemen ala feyenoord

toivonen,matavz,doodman,heel de verdediging enz wat een lege dode zonder ruggengraat spelers zijn dat!!!

Enoh anita vetpulverde psv middenveld... Ajax yesssss

Geweldige middag, yesss

Lalala waar zijn de boeruh nu,psv publiek vandaag haha allemaal dikke gefrustreerde koppen met rooie vlekken boeruh roepen haha wat een dombo's

Waar zijn de pisvee mensjes nu die hatelijk over ajax praatte????? Ajax beste selectie beste jeugdopleiding Ajax kampioen!!!

Haha die kut boeruh lkkkkerrr voor jullie!!!

Zo kom net thuis van Ajax - PSV in de Amsterdam Arena. Goh, wat heb ik genoten zeg van de overwinning van Ajax. De sfeer zat er goed in en Ismael Aissati maakte een prachtige goal. Mijn keel doet zeur van het zingen, maar het is gelukkig niet voor niets geweest, want, we hebben de (3) puntjes.

On: We moeten deze lijn door zetten.

Waarom zeggen zoveel mensen dat het geflateerd is? Wat een onzin zeg. De goals zijn zeker voetballend gezien niet de beste, maar Ajax heeft de hele wedstrijd volledig onder controle, winnen alle duels, spelen psv helemaal zoek op het middenveld en geven echt niets weg. Enige wat er nog aan schort is de mooie steekpassjes en flitsende combinaties. Ajax heeft met de controle over het middenveld PSV gewoon gedegradeerd vandaag, dat mag je toch best zeggen? Prima als psv feller was, met meer aanvallende intenties ging spelen maar had dat zoveel uitgemaakt? Ik denk van niet. Ajax wordt gewoon steeds beter in het uitspelen onder druk, dat beheersen ze steeds beter, altijd de vrije man vinden. Met dit balbezit frustreren ze de tegenstander gewoon en spelen ze die compleet uit de wedstrijd, net als wat vandaag het geval was. Niks op deze overwinning aan te merken.

eerste heflt was het aan beide kanten dramatisch behalve anita en enoh die waren goed en in de 2ehelft nog beter. Heel erg scherp kort erop. Psv was gewoon bang. Ze durfde niet te voetballen. terwijl ajax eigenlijk met 2 verdedigende middenvelders speelde terechte overwinning

25 maart 2012 om 20:35

Je vergeet Van Rhijn. Die speelde een hele goede wedstrijd, Mertens helemaal niet gezien.
Vertonghen was ook ieder duel zijn tegenstander de baas.

Niet de beste wedstrijd om te zien zeker de eerste helft niet,maar verdiend gewonnen.
Psv totaal geen kans gehad vandaag en heeft ook totaal geen intentie getoond voor meer.
Ajax was vandaag heerlijk aan het jagen op de bal en daar had psv absoluut geen antwoord op,nou hopen dat ajax dat blijft volhouden.
We hebben nu toch al 7 keer op rij gewonnen en dat voelt goed,zeker met zo een ziekeboeg als wij hebben.

25 maart 2012 om 20:02

Ik ben echt blij met de 7e overwinning op rij maar nu moeten we deze flow vast houden en alles winnen zodat we voor het 2e jaar op rij kampioen worden. Echt respect voor van rhijn niet normaal hoe hij mertens uit de wedstrijd hield en gewoon liet zien makkelijk met de hoofdmacht mee te kunnen want vind hem echt een goeie RB terwijl hij oorspronkelijk CV is.

25 maart 2012 om 20:13

Ja inderdaad laten we het hopen dat ze dit doorzetten en dan hebben we weer een schaal extra te plaatsen in ons al zo rijkelijk gevulde prijzenkast,en ja die van rhijn verbaasd me elke keer weer,wat kan die jongen lekker ballen zeg.

25 maart 2012 om 20:24

laten we hopen op weer de schaal in amsterdam

Wat zullen de Gebroeders van de kerkhof nu zeggen???

Hele aanval miste Ajax halfe middenveld en halfe verdediging,.ajax was 3 klasse beter,speelde als een ware kampioen...er.is maar 1 voetbalhoofdstad in Nederland en dat is de stad.waar nederlands elftal altijd gehuldigt word en waar de meest succesvolste club in nederland vandaan komt..amsterdam!!!!!!!!!!!!

Verdiende overwinning, Ajax was het enige team dat wilde voetballen. PSV speelde een beetje laf, wachten op foutjes van Ajax.

Vooraf heette het, dat PSV (na de dubbele overwinning tegen Heerenveen) weer helemaal het zelfvertrouwen terug had en duidelijk beter zou zijn dan Ajax. Er werd nogal lacherig over Ajax gedaan, vooral vanwege het zogenamde makkelijke programma (de 6 op een rij overwinningen) en het daardoor ontstane zelfvertrouwen. Tsjah... en onder die makkelijke tegenstanders zaten Nec, NAC en ADO die nu net weer van concurrenten wel de punten wisten te pakken....dus zo makkelijk ware ze achteraf dan toch weer niet....maar Ajax pakte wel de volle buit tegen die tegenstanders en PSV (tegen Nac) en Twente (tegen NEC en Ado) niet.
Heel snel wordt ook al vergeten, dat we eigenlijk bij Ajax al vanaf september zonder diverse basiskrachten spelen. Op enig moment zelfs zonder 8 man. Vandaag zelfs nog steeds zonder 6 beoogde basisspelers.
Dit terwijl de overige concurrenten nauwelijks grote blessuregolven kenden en PSV zelfs vandaag op volle oorlogssterkte kon opdraven.
Toch was het niet genoeg voor Psv. Men zakte wederom door het spreekwoordelijke ijs en Ajax was grote delen van de wedstrijd Heer en Meester met veel druk overal op het veld. Ajax heeft, zoals ik ook al hoopte, goed gekeken naar en geleerd van de manier van spelen zoals Twente dat deed en NAC het deed tegen Psv. En waar Heerenveen eigenlijk in faalde. Namelijk druk zetten op de defensie van Psv, dat wel goed stond, maar waar men nu niet uitblinkt kwa voetballend vermogen en dus in de opbouw. Het Ajax middenveld sloot goed aan en dus kwamen èn de verdedigers van PSV niet aan opbouwen (kregen ze geen tijd voor) en stonden de middenvelders van PSV vast tov hun Ajax middenvelders en kon men weinig ofniet goed vervolgen als men dan af en toe wel eens de bal op het middenveld kreeg bij Psv.

Ajax hanteerde dus de enig juiste tactiek èn PSV had geen antwoord.

In eerste instantie dacht ik ook aan een lucky goal van Aissati, echter nu na de wedstrijd en de herhalingen bekijkend ben ik daar niet zo zeker meer van. Ik denk toch dat het een bewussie is van Ismail, want voordat hij kon aanleggen (waar hij overigens veel tijd en ruimte voor kreeg, waar je ook al het verschil tussen Ajax en PSV kon zien) , kan je duidelijk zien dat hij de tijd neemt om goed te kijken. Voor een voorzet is daarbij de bal ook te hoog en te hard en dus ben ik geneigd te denken dat het gewoon een bewuste doelpoging is van Aissati.

Verder is het belachelijk te zien, dat velen hier spreken van een onterechte penalty. Ten eerste was het geen overtreding van Aissati, want op het moment dat die verdediger viel was het wel dat Aissati van achter een duw kreeg, waarop hij bleef staan en zijn verdediger viel....daarop draaide hij netjes om Marcelo heen, wist de bal te pakken, waarna gewoon Marcelo hem pootje licht.... Vink had goed en duideijk overzicht, hield het nauwkeurig in de gaten (zoals in de herhaling ook te zien is) en de beste man kan gewoon niets anders doen dan penalty fluiten!.

Verder is het eigenlijk schandalig dat Strootman wegkomt met 'slechts' een gele kaart op duidelijk natrappen op de kuit van Eriksen. In de studio had Kenneth Perez wel gelijk, dat dit eigenlijk gewoon 'rood' is en moet zijn. Het is namelijk natrappen, zonder de bedoeling of de mogelijkheid te hebben de bal te spelen......

Verder heb ik maar één echte kans weten te noteren voor PSV en wel die kans voor Labyad toen ie opdook voor Vermeer, maar net de bal te ver voor zich uit speelde.... dat was het dan wel.

Terechte overwinning dus derhalve voor Ajax.

En tov de achtervolgers een iets comfortabeler voorsprong, waarbij Ajax nog een misstapje zich kan veroorloven om ze voor te blijven, daar waar zij, de achtervolgers zich nu geen misstap meer kunnen veroorloven richting AZ en Ajax.

Ajax heeft nog 4 thuiswedstrijden, waarvan je doorgaans kan en mag verwachten dat men die moet kunnen winnen. Zeker nu men de smaak van 7 achtereenvolgende overwinningen te pakken heeft. 3 wat zwaardere uit-wedstrijden. Tegen Vitesse, Heerenveen en Twente.
In eerste instantie zou je dat als loodzwaar kunnen betitelen, maar als je kijkt naar hoe die spelen dit weekend (vooral Twente en Vitesse, die punten verspeelden) dan kan dat zelfs nog wel eens met een sisser aflopen. Heerenveen wint wel, maar kan ook alles behalve stabiel genoemd worden getuige de wedstrijden van afgelopen week tegen Psv.

AZ heeft zeker tegen Feyenoord, Twente en PSV ook nog een loodzwaar programma. Al geldt voor hen natuurlijk ook wat voor Ajax geldt tegen de zwaardere opponenten...die tegenstanders zijn niet stabiel. Dus wordt het zoals het er nu dreigt uit te zien een tweestrijd AZ tegen Ajax om de titel.....

Leuk om alle bovenstaande reacties te lezen. Dit keer is de analyse n.l. niet zo moeilijk. Ajax is de zwaar verdiende winnaar en heeft PSV gewoon continue onder druk gezet waardoor zij niet in hun spel kwamen en steeds de foute keuzes maakten. Ook Toivonen gaf aan na de wedtrijd dat ze vooral in de eerste totaal geen kansen hebben gecreërd en geen aanspraak maakten op de overwinning. Penalty Aissati was gewoon terecht. Vink stond er 2 meter vanaf en die verdediger van PSV had gewoon het overzicht niet meer en steekt zijn been omhoog. Domme actie. Maar de competitie is nog lang niet beslist maar ik heb wel genoten van het spel van Ajax en de verdiende overwinning uiteraard.
En wat betreft al die rare en agressieve reacties: Doe eens allemaal rustig aan en behandel elkaar met respect! Het is maar voetbal ook al is het de meest belangrijke bijzaak in het leven :-)

Ajax was heer en meester. Ik zag weer het PSV als het PSV van Fredje Rutten. Zeer zwak gevoetbald door Psv. Niks Cocu effect, tegen Heerenveen werd gewonnen omdat Heerenveen het liet afweten, niet omdat PSV zo goed was...

Wat een heerlijke middag heb ik gehad zeg... Verdiend gewonnen, het was een heerlijke wedstrijd vanaf de tribune. Topdag, wij worden kampioen!

Anita liet vandaag even zien waarom hij in het Nederlands elftal moet en die Strootman niet.

Wat Frank de Boer heel goed realiseerde is dat het voetballende/creatief vermogen volledig op het middenveld ligt. Daarom heeft hij daar twee verdedigende zwaargewichten neergezet die er voor gezorgd heeft dat het middenveld niet functioneert. Goed gedaan van de Boer.

Waar het bij PSV ontbrak was aan een leider die rustig bleef en iedereen op zijn plaats zette. De inzet van de meeste PSV spelers zoals Hutchinson, Strootman en Tyton was gewoon redelijk tot goed. Het ontbrak echter aan tactisch vernuft. Weten wanneer je moet aanvallen en wanneer je moet verdedigen. Wanneer je de overtreding moet maken en wanneer je in ploeg moet houden etc.

Ik snap niet dat een team als PSV 30 miljoen aan aanvallers en middenvelders spendeert zonder ook maar 1 goeie aanval of duel te winnen.

Ajax heerste de hele wedstrijd.

danieltje..

Allereerst wil ik mij excuseren, ik betrap mijzelf nu op calimero gedrag wat in Eindhoven uitgevonden is.
Doch wil ik graag terugkomen op een wedstrijd. Ik herinner mij utrecht-ajax.
Deze wedstrijd eindigde in 5-3 voor de spelers uit de domstad, ene danielpsv13 vond het nodig
volledig uit zijn dak te gaan. Deze calimero bleef maar zeiken op ajax, haha wat zijn die joden stil etc.
eindeloos reageerde je.. Dit heb ik onthouden, en het doet me dan ook vreugd dit te kunnen meededelen.
Jullie zijn op weg om wederom te falen dit jaar, ondanks dat ik cocu een potentiele toptrainer vind zoals de boer wordt het dit jaar nog lastig om kampioen te worden. Maar wat ik wou zeggen is het volgende.
Ajax geeft psv klop met 2-0. Mmm niet verbazingwekkend op basis van historie zou je zeggen, doch maakt het ontbreken van maar liefst 6 basisspelers excl anita die eerst weinig speelde dit toch wel een prachtige zege haha. Met alleen maar spelers zowat uit eigen jeugd psv gewoon klop geven.
Mmmm geflatteerde zege ? Of heb jij psv op een schot op doel kunnen betrappen.
Waarschijnlijk krijg ik geen reactie, wat zo zijn die jochies bij psv..
En als advies, schrijf ons nooit af nooit maar dan ook nooit ons afschrijven.
Jullie schrijven we ook nooit af, want de kapitaalkrachtige gemeente eindhoven helpt graag.
Veel succes gewenst de komende 7 wedstrijden, we zullen zien wie het wordt..
psv ajax twente az? of zelfs feyenoord? Een ding jongen, nooit clubs provoceren tot je eigen club met de schaal zwaait! groeten


Wat een gezeur allemaal over de scheids. Alsof hij een beslissiende rol heeft gespeeld. Zeker niet alleen maar in het voordeel van Ajax gefloten.
Strootman had donkerrood moet hebben; smerige overtreding op de kuit van Eriksen.

En ik mis de felicitaties van Una Palabra. Zal wel ziek zijn. Even zijn reactie van afgelopen vrijdag ter herinnering:
"iedereen heeft toch al bijna anderhalf seizoen alle tactische blunders van de Boer mogen aanschouwen. Op basis daarvan trek ik mijn conclusie dat er geen zwakkere coach kan zijn en Cocu dus wel beter moet zijn.
Daarnaast heeft Cocu nu al hele kleine wisselingen ingevoerd zeer subtiel en rustig waardoor het spel is verbeterd en het veel beter doet dan een ervaren coach als Rutten
1+1=2"

HET Enige WAT JE Goed HAD IS 1+1=2!!!!!!!!!!!

25 maart 2012 om 21:00

haha, geniaal. Sowieso zijn er maar heel weinig supporters hier met kloten die na hun stoere praatjes van de afgelopen week met de billen bloot durven.

Volkomen terecht overwinning. Psv kwam er totaal niet aan te pas.
Zeer pijnlijk natuurlijk tegen een Ajax dat 5 basisspelers mist.

Mijn dag was al goed na de 2-0 overwinning van Ajax, maar nu ik al die gefrustreerde
reacties van de boertjes lees is 'ie nog veel beter!

Heerlijke overwinning zeg !
Echt goed, zóveel energie in de wedstrijd.
Nooit echt serieus in de problemen gekomen.
Vertonghen was werkelijk waar weer een baas in het veld, wat een kerel !
Heel het elftal keurig, behalve dan de voorhoede die vond ik nog vrij matig ( op Aissati na )
maargoed wat wil je met 2 middenvelders ( Aisatti en de Jong) en Lukoki ( zit er wel in maar nu nog te licht voor wedstrijden zoals dit).

Aan de andere kant was psv wel tegen het schandalige aan. Als een stel angsthazen met 11 man op eigen helft. Matavs, Toivonen, Mertens en met name Wijnaldum waren echt door het ijs gezakt vandaag. De verdediging van psv was wel redelijk bekend, wat een domme overtreding van die Marcelo toch !

Off : Ik heb al paar jaartjes een seizoenskaart op zuid, wat een heerlijke sfeer begint daar ook weer te komen de laatste tijd !!! genieten laatste tijd. Ajax begint weer een echte aanhang te krijgen dat vol achter z'n cluppie staat, op een paar van die idioten op de lange zijde na natuurlijk, maar de laatste jaren echt vooruit gegaan het publiek, vandaag ook echt genieten!

Zwak inspiratieloos Psv gezien vandaag tegen een fel en fris Ajax. Kortom terechte overwinning dus!

wat een geweldige middag. Dik en dik verdiende overwinning van ajax. Enige minpuntje is dat we een spits missen, anders was de score vele malen hoger geweest. Psv had helemaal niks in te brengen in de wedstrijd en probeerde met geniepige overtredingen iets te forceren.
Alleen zielig van de internet-psvsupporters dat ze pieter vink de schuld geven van de nederlaag in plaats dat ze naar hun eigen ploeg kijken. Geen enkele schot op doel zegt genoeg lijkt me.

Ajax won vandaag terecht ook al was het niet overtuigend. Zo'n zwak spelend PSV heb ik 3 weken terug ook gezien tegen de tukkers. Zij wonnen toen overtuigend met 2-6 in een Uitwedstrijd. Dat Ajax slechts met 2-0 thuis kan winnen van dit zwakke PSV maakt duidelijk dat die ook niet in hun beste doen zijn. Hebben de laatste weken alleen maar zwakke tegenstanders gehad en PSV schaar ik hier ook onder.

Ajax kampioen? Misschien maar dan alleen als AZ instort en Twente de boel niet meer aan de praat krijgt. Ik gok echter nog op Twente en aangezien de tukkers, Ajax nog thuis krijgen, haal ik die 3 punten voorsprong er voor het gemak al af. Doelsalso zal dan doorslaggevend zijn.

Denk dat Ajax trouwens ook in Heerenveen punten zal laten liggen.

25 maart 2012 om 21:34

Nou ineens is psv een zwakke tegenstander. De hele week moet ik al aanhoren dat ze met gemak van Ajax gaan winnen. Nu dat niet gebeurd vallen een aantal hier over elkaar heen om de prestatie van Ajax omlaag te praten. Ajax mist 6! basis spelers. psv is compleet. Wie had hier nou beter voor de dag moeten komen? Dit 'zwakke' psv won 2x met overtuigende cijfers van het Heerenveen, waar Ajax dus kennelijk punten tegen gaat verspelen. Rare redenatie

25 maart 2012 om 22:17

helemaal mee eens Tubes

25 maart 2012 om 22:36

De personen die de hele week hebben verkondigd dat PSV van Ajax zou winnen hebben absoluut geen voetbalverstand en riepen dat alleen maar omdat ze anti-ajax zijn. Je hebt een punt met wat je zegt over Heerenveen Maar dat ik zeg ook niet dat dat zeker gebeurt maar ik heb zo'n gevoel..... op niets gebasseerd hoor maar Heerenveen heeft in korte tijd veel verspeeld en zal juist tegen Ajax gebrand zijn om hun stinkende best te doen.

Toevoeging op mijn post:
AZ loopt op de teentjes en zal tegen Valencia de laatste krachten kwijtraken. Twente moet daar over 2 weken op bezoek en juist dan zal AZ (bij uitschakeling tegen Valencia, wat zeker zal gebeuren) gemurwt aan de aftrap staan. Twente zorgt dan dat Ajax "tijdelijk" de leiding overneemt. Vlak daarna ontvangt Twente Ajax in de Grolsch Veste en kunnen we spreken over DE kampioenswedstrijd.

26 maart 2012 om 00:07

@tubes

Buiten dat Tubes, maar ook hor je de hele week over de makkelijke reeks die Ajax had, waardoor ze konden inlopen.
Ze vergeten gemakshalve dat in die "makkelijke" reeks Ado, NEC en NAC zaten...3 van de 6 tegenstanders de laatste wedstrijden en laten die clubs nu net recent PSV (tegen Nac) en Twente (tegen NEC en Ado) beide clubs punten afsnoepen. Ja zo makkelijk was het programma van Ajax, dat zij wel wonnen daar waar anderen punten tegen lieten liggen.......en ook toen al speelden we met een hele waslijst aan blessures.

Even ter notie van de anderen..... Iedereen heeft het wel over het gebrek aan scorend vermogen bij Ajax, vanwege het al bijna het hele seizoen ontbreken van Sigthorsson, Boerrigter en nu ook al weer een aantal wedstrijden dit seizoen van Sulejmani.... maar desondanks heeft Ajax er toch 70 inliggen tegenover minder bij de concurrentie..... dat betekent dus dat Ajax niet per definitie afhankelijk is van haar spitsen, maar dat er heel wat scorend vermogen ligt ook bij de anderen in de selectie!.

Prachtige goal van Aisatti en verdiend gewonnen in mijn ogen, al hadden ze dat vooral te danken aan PSV zelf..

Psv was idd inspiratieloos ma Ajax was de 1e helft ook niet geweldig Lukoki speelde een dramatische wedstrijd die had 't niet vandaag hoewel die normaliter wel redelijk gevaar kan stichten, wat Ajax wel goed deed was idd continu druk zetten en Psv niet in de wedstrijd laten komen, maar het kwam ook meer door Psv die had ik toch meer gefocused verwacht en gevaarlijker. De Boer kijkt natuurlijk door een rood/witte bril en gaf aan dat ze de hele wedstrijd gedomineerd hebben dat viel wel mee, Aldeweireld heb ik paar passes zien geven die nergens op sloegen en gewoon uit rolden die ballen, gewoon in het niets. Anita was wel goed en Blind mist echt fysiek en handelingssnelheid niet goed genoeg voor in de basis, al met al een goede overwinning voor Ajax maar niveau vaak slecht Vermeer ballen in het luchtledige uit trappen als ie eens een bal teruggespeeld krijgt of een doeltrap moet nemen, die jongens trainen vijf a zes keer per week, ik verbaas me dan altijd als ik dat soort dingen zie, ook voorzetten die gewoon continu in de handjes van Tyton belanden gewoon slecht en kun je veel meer uit halen gewoon slecht niveau en niet met je kop voetballen.

haha het cocu effect iis alweer uitgewerkt maar ajax was wel veel beter en aggressiever.
psv wel totaal geen schim van de ploeg die met 5-1 van heerenveen won

Ongelooflijk hoeveel Psvers hier hun beklag doen over de scheids. Als Psver moet je je ogen uit je hoofd schamen voor het vertoonde spel en de wedstrijdinstelling. Tyton die na 0 minuten al begint met tijdrekken, met 10 man inzakken, in de eerste helft uberhaupt nauwelijks over de middellijn gekomen, afgezien van Labyad begin 2e helft geen enkele kans gecreeerd en ga zo maar door.
Het was geen beste pot (ook niet van Ajax-kant), maar met een dergelijke instelling als PSV zal je in ieder geval nooit ergens de 3 punten gaan pakken.

En als we dan toch gaan klagen over de scheids (was overigens gewoon een pingel), Strootman had eraf gekund, Mertens had een tweede geel kunnen/moeten krijgen, Toivonen komt 3 keer weg zonder kaart etc. Als Vink echt een Ajacied was geweest had hij dus wel wat meer mogelijkheden kunnen aangrijpen.

Nu zou Vink ineens pro Ajax zijn, als ik mijn geheugen nog eens goed naloop heeft het fluiten van de heer Vink Ajax de afgelopen juist (cruciale) punten gekost.

25 maart 2012 om 21:36

ik begreep helemaal niets van die opmerkingen, bij Ajax wordt iedereen kwaad als ze aan Vink denken.

Ik hoop echt dat Water reus niet zo zielig is en gewoon zijn arrogantie kop laat zien vanavond op Ned 1. Wedden dat ie ziek is of er niet is.

25 maart 2012 om 21:37

Na het Twente pakslaag zag ik hem niet. Zou me verbazen als hij er nu wel is..

25 maart 2012 om 21:48

naar twente niet, naar nac niet, naar groningen niet, naar az niet. Heel naar mannetje die nooit op de buis hoort te zijn. Helaas

25 maart 2012 om 21:54

Oke dat slaat dus echt nergens op he.

Je kan ook overdrijven want Waterreus is over het algemeen harstikke realistisch. Hij verteld wel een beetje graag over psv maar als het daar slecht gaat geeft hij dat toch ook gewoon toe. Hij is op alle fronten beter en leuker dan bijvoorbeel Jan Mulder of van halst. Altijd met die klote computer doet net og hij de genie is en wij niks weten. Nee geef mij dan Waterreus maar.

On,
Ajax heeft vandaag ook gewoon heel erg goed gespeeld. Zeker tot aan de 16 en daarna was het nog een beetje onwennig maar het middenveld van ajax heerste echt en dat heb ik het hele seizoen nog niet zo gezien. Niet op deze manier. Ajax heeft vertrouwen en straalt dat uit!

25 maart 2012 om 22:14

@ajax 111

Ik zeg toch niets verkeerd? Ik zag hem na Twente niet en deze week is hij er weer niet. Volledig volgens mijn verwachting. Ik heb geen mening over zijn inhoudelijke invulling gegeven.

26 maart 2012 om 08:36

Ik ben heel open Minded en ik kijk graag op zondag avond naar Studio Voetbal maar Waterreus verpest mijn kijkplezier altijd met dat domme boeren gelul van hem. Hij is zo irritant dat als Jack een topic begint over az, twente, dat hij binnen 3 a 4 minuten weer de vergelijking moet maken met zijn psv. Als psv verliest is hij niet aanwezig ( zwak, slap )

25 maart 2012 om 23:28

Hahah die man kan je niet serieus nemen, elke keer als psv afgaat is hij afwezig. Die man zit daar alleen maar veren in de kont van psv te steken, verder heeft die niks te melden. En dan durven mensen nog te zeggen dat het een ajax programma is.

26 maart 2012 om 07:41

Ronald Waterreus is de grootste aanfluiting van het Nederlandse TV journaille. Wat raaskalt die man een uur in de wind zeg, en dat alles met een Philips zonnebril op zijn harses. Nu zal zijn afwezigheid niet te maken hebben met Psv's nederlaag want volgens mij worden die shifts voor de wedstrijden al bepaald, maar de NOS zou er goed aan doen die man te verbannen van de beeldbuis.

Van 't Hek is ook Ajacied, maar die is een stuk genuanceerder en objectiever dan die Waterkneus.


Ajax was vandaag de betere, terrecht gewonnen, maar zo'n penaltie geven Pieter Vink die had ik dan ook zelf genomen

Psv had dit jaar meer kans kampioen te worden volgend jaar,,,volgend jaar Ajax meer op sterkte,veel uit jeugd,en goede aankopen,

Wel lkker de psv supporters op forza psv tv heel het jaar zeiden op de vraag wie word er kampioen,op zijn brabands nou uhhh psv,twentuh az of nie wette wel bla bla zo onvertaanbaar,altijd maar 020 zeggen zo

Ajax miste hele voorhoede daarom kon het krachtverschil niet oplopen tot 6 a 7-0 halfe middenveld miste Ajax ook en de halfe verdedigingbr Psv kan niet vertrouwen op een geweldigd jeugdopleiding psv koopclub gaat flink in de problemen komen financieel.....heerlijk

Jammer hoe kinderachtig sommige supporters van beide partijen zijn. Sommige Psvers hier moeten is inzien dat we vandaag terecht hebben verloren en dat het niet aan Ajax, de scheidsrechter of wat anders lag, maar gewoon aan onszelf. Sommige Ajacieden moeten niet doen alsof Ajax opeens de titel al binnen heeft en PSV helemaal knock-out heeft getrapt. Het is een knotsgekke competitie waarin nog van alles kan gebeuren, opdat de beste mag winnen!

25 maart 2012 om 22:06

Veel Ajacieden komen hun gram halen omdat ze al de hele week moeten aanhoren dat ze kansloos zouden verliezen. begrijpelijk en menselijk.

Zo eindelijk terug na een ritje na Amsterdam vanuit Limburg. Wat speelde Ajax gecontroleerd met de B-garnituur zeg, ik was er eerst bang voor maar heeft PSV op de goal geschoten? Kan het me niet herinneren. Daarnaast vond ik Vink juist een keer goed fluiten, de penalty was niet te zien van de bovenste ring, dus daar kan ik niet over oordelen! Feit is dat PSV enorm zwak speelde, Ajax vooral tot aan de 16 uitermate goed speelde en verder niet echt kwam maar wel knap dat ze winnen. Slechtste man aan de kant van Ajax was duidelijk Lukoki en beste mannen waren duidelijk Enoh, Anita, Aisatti, Vertonghen, Van Rhijn en Blind (was er bang voor maar speelde foutloos?). PSV was echt onzichtbaar, dat ze de scheidsrechter hier nog bijhalen, zonder bezieling je topwedstrijd spelen en afgetroefd worden op felheid heeft daar echt niets mee te maken. Het wordt een spannend slot voor Ajax en AZ, een van de 2 gaat het worden!

@nemibr Het lag wel aan Ajax dat psv verloor,ajax was veel beter feller creatiever,ajax miste hele.voorhoede halfe middenveld en halfe verdediging,,ajax gaat nog sterker worden niet veel punten meer laten liggen,bijna op het eind psv moet alles winnen dat gaat niet gebeuren,een zoutloze zonder ruggegraat spelend elftal....

Mijn voorspelling toch uitgekomen. Ajax zou winnen met 2 goals verschil en dat doen ze, zij het ietwat gelukkig. Een mislukte voorzet en een penalty bezorgt ze de overwinning. Maar verdient was het zeker. Psv was nergens, niet eens een kans, wat zeg ik, een fatsoenlijk schot gelost op doel! Vermeer had net zo goed niet mee kunnen doen. Ajax had een aardig positiespel maar het ontbrak aan creativiteit om psv door te spelen. Bovendien zit er totaal geen diepte in het spel van ajax wat het allemaal erg voorspelbaar maakt.
Psv speelde zo mat als een lammetje en ik denk dat als ze daar met het mes tussen de tanden gespeeld hadden ze echt hadden kunnen winnen. Maar wat ik écht niet begrijp is het volgende; je wil counteren, prima, maar dan stel je toch snelheid op en geen slome Toivonen en een balletjes afwachter als Matavs? Onbegrijpelijk.

ahjoh waarom is waterreus er niet bij vanavond op nederland 1 ? valt wel op dat hij er vaak niet bij is als psv verliest

25 maart 2012 om 22:16

Het valt niet alleen jou op. De Al Sahaf van psv is nergens te bekennen als hij met de billen bloot moet.

25 maart 2012 om 22:28

Hij zal wel weer een griepje hebben. Altijd is Kortjakje ziek ..... blaba
Maar het tekent zijn mentaliteit !!! Zeer slechte verliezer !!

25 maart 2012 om 23:17

Ja klopt, vorige week opeens wel weer toen PSV met 5-1 van Heerenveen won.

Zeer verdiende overwinning van een gretig Ajax op een lauw acterend Psv. Eerste helft was er al het dwingender voetbal van Ajax dat geen grote kansen opleverde. Strootman verdiende een vuurrode kaart voor zijn onbesuisde trap van achteren op het kuitbeen van Eriksen. Tweede helft ging Ajax vol door en beloonde zichzelf met een lucky goal van Aissati. Daarna een terechte strafschop en de eindstand stond op het bord. Wat opviel dat Ajax veel gretiger was dan een blasé opererend Psv. Een oude kwaal? Wedstrijd vertoonde trekken van de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen tussen Ajax en Twente. Ook toen een zelfbewust Ajax tegen een geïmponeerd Twente....nog 7 wedstrijden te gaan. Hoe loopt dit af? Razend spannend in een prima competitie!

Ajax deed me denken aan psv van een paar jaar geleden. tegen mindere tegenstanders niet overtuigend winnen (maar wel winnen), maar zodra Ajax kwam (en dus dacht dat het favoriet was) erop klappen en winnen.

Het aanvallende voetbal heeft gezegevierd t.o.v. het passieve voetbal.

Het team van De Boer wilde echt winnen. PSv kwam duidelijk voor 1 punt.
Bijna iedereen was scherp tijdens deze wedstrijd. Het duel werd gewonnen op het middenveld; Anita en Enoh (notabene de kleinsten) waren geweldig ! Strootman en Toivonen helemeel niet gezien !

En dat Aisatti dan man of the match werd, was wel schrijnend voor de ploeg uit Brabant ...

Nog 7x winnen, dat moet zeker mogelijk zijn !!

Vd Wiel,boilessen,ooyer,jansen,boerrigter,sulejmani,... Sightorson.. Er allemaal niet bij gelukkig zijn wij een opleidingsclub en ook voor volgend jaar komen er geweldige talenten !!! Psv.koopclub komende qua financieel kunnen ze niet veel meer kopen,vooral als ze geen chaml halen..

Ajax geweldige club!

En toen waren en nog maar twee kampioenskandidaten.

wel weer een keer wat anders. altijd die ajax haters dagelijks met hun jaloerse uitspraken. en nu laten ze hun face niet zien.

snap het ook wel als je van ajax A1 verliest. maar sportieve felicitaties zijn natuurlijk weer te veel gevraagd.
vooraf was ik misschien nog wel blij met een gelijk spel (als ajaxcied) op naar een spannende eindfase met zoveel kandidaten.

hopelijk gauw weer genieten van boerrigter en sighie

En bugohorst, alles goed met je? Mag ik je onze berichten nog even in herinnering brengen.

Ajax was heer en meester. Inderdaad waren de wedstrijden tegen Heerenveen geen enkele graadmeter. PSV was absoluut niet tegen dit zeer gehandicapte Ajax opgewassen. 6 invallers en dan zo PSV van de mat spelen! Maar, jullie blijven kans houden. Hoop doet leven, zo is het toch??

echt extreem genoten van ons Ajax.

ze speelde echt goed en fel met Enoh die toch ook uitblonk maar vooral Anita en v Rhijn speelde superbe.

Proficiat Ajaxieden , ajax wint hier terecht ! Uitblinkers waren toch wel anita en aisatti met zijn mooie voorzet dat in het net beland ! Want het was meer een voorzet dan een geplaatst schot . Psv was erg zwak , had wel meer spirit verw8 van de eindhovenaren ,

Az ajax of twente zullen het dan toch uitmaken wie de kampioen wordt !

Terechte uitslag, PSV had totaal niks in te brengen tegen Ajax. Zeer mooie goal van Aissati bedoelt of niet.
Penalty vond ik persoonlijk ook terecht en gewoon heel slim van Aissati, hij voelt het voetje en gaat slim naar de grond. Persoonlijk ben ik hier zeer blij mee , het staartje van een goed weekend

Ajax stond tactisch heel sterk en vooral op het middenveld,en dat terwijl op papier veel sterker is op het middenveld en vooral voorin..de bank van PSV is ongeveer net zo goed als 6-7 spelers van Ajax die in de basis stonden vandaag.

Verdiend gewonnen.

Wellicht was de taktiek waarmee Psv speelde wel de grote doorslaggevende factor. De Boer had een extra verdedigende middenvelder opgesteld met Enoh en dat had als doel om Labyad, Toivonen en Strootman af te stoppen, maar het leek erop dat Cocu zijn middenveld had opgedragen om juist achter de tegenstander aan te rennen. Aanvallend kwam er niets uit bij Psv. Mertens lijkt echt over zijn seizoenstop heen of heeft teveel kapsones gekregen, want hij liep allen maar te wijzen in plaats van eens goed mee te verdedigen en eens een goede voorzet te geven. Wijnaldum was onzichtbaar en Matavz mocht volgens mij niet meer dan 4 meter van de as af voetballen.
Bij de penalty kon je goed zien hoe ongelooflijk zwak de verdediging van Psv eigenlijk is. Twee man storten zich op Aissati en hebben de bal niet en vervolgens wordt hij volledig onnodig gehaakt. Eeen volstrekt onnodige, domme overtreding waarvoor wel gefloten mòet worden en dat gebeurde dan ook. Mensen die beweren dat de strafschop makkelijk gegeven werd, hebben gelijk, maar niet door Vink (die volgens mij nog nooit zo'n makkelijke topper heeft gefloten), maar door de Psv-verdediging: die mogen nooi zo makkelijk een overtreding in de 16 maken.
De wil om te winnen straalde van Ajax (anita, Enoh, Van Rhijn, Vertonghen, Alderweireld) af, terwijl de gemakzucht en superioriteitsgevoel bij Psv in de gelederen te vinden was.

26 maart 2012 om 00:13

En dan vergeet je ook Aisatti. Want hij had ook een enorme drive om te winnen. Hij jaagde vaak door op de verdediging. Nee, Aisatti heeft vele meters gemaakt !

Jammer dat Lukoki en wederom Eriksen niet in de wedstrijd zaten.

Het spel was tegenvallend, maar met name op het middenveld werd het verschil gemaakt. En dan is het opvallend, dat kleine spelers als Anita en Enoh tot de grootste daden kwamen. Niemand heeft het nu over dat Ajax te kleine spelers heeft.

hele matige wedstrijd.
ajax probeerde veel balbezit te hebben en psv niet de kansen te geven.
psv speelde dramatis die probeerden eerst ook balbezit de houden maar dat lukte niet.
2de helft gaf psv het helemaal weg. ajax kwam na gelukkige voorzet op 1-0.
de penal was ook 100% terecht maar wel heel dom van de verdediger.
hele saaie wedstrijd voor de grootste clubs.
vond het wel terecht dat ajax heeft gewonnen maar het spel van hun was zeker niet mooi of goed te noemen.
waarom speelt labyat in plaats van lens:s

Zo het valt wel echt ongelofelijk op dat veel van de Psv-ers totaal niet tegen hun verlies kunnen. Er verdiende maar 1 ploeg te winnen vandaag en dat was Ajax. Die scheidsrechter floot gewoon goed hoor. PSV maakte een hoop rare overtredingen en waar Toivonen in het begin aan geel ontsnapte daar ontsnapte Strootman aan direct rood met zijn gefrustreerde actie tegen Eriksen.

Ajax speelde fair, getergd, fel en vrij goed. De verdediging en het middenveld van Ajax zijn gewoon het beste van de Eredivisie en Ajax speelt gewoon een spelletje dat ze de tegenstander naar achteren kunnen drukken met dit middenveld en verdediging. Normaal gesproken horen hier ook goede aanvallers bij die het af kunnen maken maar die hebben we nu niet dus word het bijna altijd afgemaakt door middenvelders en verdedigers.

Mijn man van de wedstrijd was Anita. Die speelde echt heel goed. Van Rhijn die begint als hij zo doorgaat aan te kloppen als Oranje-interrnational als backup voor van der Wiel. Eigenlijk vind ik hem beter spelen dan Gregory dit seizoen.

Maar goed we zijn er nog niet want er volgen nog 7 wedstrijden. Maar de terugkeer van Boerrigter, Sigthorson, Boilesen en van der Wiel begint er ook weer vlug aan te komen. Janssen begon ook goed te spelen eindelijk dus dat je met de terugkeer van Janssen blij bent dat is natuurlijk ook al een positief signaal.

Lukoki zakte wel volledig door het ijs vanmiddag. Het leek wel of hij met knikkende knieën dat uurtje speelde wat hem gegeven was. Ebecilio deed het ook niet veel beter. Maar van Lukoki had ik wel wat meer verwacht.

Dit is mooi voor Aissatti... uitgerekend hij haalt een zeer belangerijke overwinning voor Ajax binnen.
Eerst teruggezet naar het beloftenelftal, Frank en z'n mannen hadden géén gebruik van z'n diensten nodig..maar toen het noodlot toeslag stond daar ene Aissatti.
En vandaag bleek hij nog eens goud waard te zijn.

PSV was nergens te bekennen vandaag, die leken wel verdwaald op het veld.
Zelfs geen enkele actie van Mertens gezien...van Rhijn had hem goed in z'n zakken.

De manier waarop Ajax speelde verlamde Psv, zo simpel maar feitelijk juist lagen de feiten gisteren.

Vanaf minuut één werd de bal zorgvuldig rondgespeeld van achteruit. Rustig naar vrijlopende mensen gezocht, bij balverlies werd heel snel de druk naar voren gezocht en de bal heroverd. De eerste 10 minuten had Psv nauwelijks balbezit, die teneur zette zich in de loop van de wedstrijd voort.

De 2e helft was stukken aantrekkelijker na de wissel van Lukoki en al hemelaam na de letterlijk uit de lucht vallende goal van Aissati..... heel bewust geschoten trouwens !!

Als collectief was Ajax echt heel sterk gisteren, haast geen kruit tegen opgewassen, alle spelers (lukoki uitgezonderd) haalden minimaal hun niveau.
Enoh meteen steunpilaar, Van Rhijn en Blind heel goed, dan kan er al weinig meer misgaan.

Iedereen werkte keihard voor elkaar, wat een massieve ploeg was Ajax gisteren, ook al werden er nauwelijks kansen gecreëerd.
Maar het geluk dwing je er wel mee af en dat zagen we dus ook !!

Zo doorgaan Ajax, de titel ligt wederom binnen bereik.........

Vink fluitte bijna een foutloze wedstrijd. Hij had alleen Strootman eraf moeten sturen. Vanachter neerhalen in gewoon rood...

In eerste instantie dacht ik dat het niet een penalty was, echter kan je hem geven. Wat Marcelo daar doet is ook gewoon super stom.

Het anti voetbal is hard afgestraft en daar kan je als neutrale maar ook als Ajacied alleen maar blij om zijn.

Hallo Allemaal,

Ik ben de jongste verslaggever bij Voetbal International.
Graag wil ik jullie op de hoogte houden van het laaste voetbalnieuws!
Volg me op Twitter: @daveyverhagen_

Davey Verhagen
Jongste verslaggever bij Voetbal International.

@daveyvi leeftijd moet geen verdienste zijn,jongste oudste who cares;-)

Succes met je verslaggeving!!br Een wereldbaan,inversteer in jezelf.dan word hetbr In de toekomst altijd uit betaald

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren