Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Scheidsrechterscomité dient klacht in over zeurende Ronaldo en Ramos’

Laatste update:

Real Madrid verloor zondagavond in eigen huis El Clásico tegen Barcelona met 3-4. Na een knappe reeks van 31 wedstrijden zonder nederlaag moest de koploper weer een verlies toestaan en dat hakte er flink in bij enkele spelers. Met name Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos waren het bepaald niet eens met enkele arbitrale beslissingen van scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco.

/

Ronaldo reageerde furieus na de wedstrijd en zei: “We speelden tegen twaalf man. Ik ben nu vijf jaar in Spanje en het is altijd hetzelfde. De scheidsrechters willen niet dat we winnen. Misschien wilden ze dat Barcelona terugkeert in de titelstrijd, ik weet het niet. Ik wil dit niet voor mezelf houden, de scheidsrechter was niet goed genoeg voor deze wedstrijd.” Zijn teamgenoot Ramos kon zich ook niet vinden in Undiano Mallenco’s keuzes.

“Het is altijd hetzelfde”, beklaagde de verdediger, die een rode kaart kreeg, zich na afloop. “Ik heb Neymar niet geraakt, maar het heeft geen zin om hierover te praten, want er verandert toch niets. Iedereen heeft kunnen zien wat er vandaag is gebeurd. Er zijn dingen waar je niet tegen kan vechten. De zege van Barcelona was vooraf al gepland.”

Het scheidsrechtercomité in de Primera División, het Comite Tecnico de Arbitros (CTA) zou volgens de Spaanse media maandag een klacht hebben ingediend bij de tuchtcommissie in Spanje. Het comité wil dat Ronaldo en Ramos op de vingers worden getikt voor hun uitlatingen. Een schorsing is onwaarschijnlijk: tot nu toe schorste men nog nooit een speler na aanmerkingen op de arbitrage. Wel zou een boete met een maximum van drieduizend euro mogelijk zijn.

Moeten Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos berispt worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terecht, er moet nog steeds respect zijn voor de scheidsrechter, en dat respect was zondag na de wedstrijd ver te zoeken!

25 maart 2014 om 12:09

Als ze wonnen hadden we niks gehoord!

25 maart 2014 om 12:23

Jawel dan alleen vanuit het andere kamp

25 maart 2014 om 15:29

Waarom worden de Barca spelers niet berispt voor het aan naaien van kaarten? Na elke overtreding rennen ze met hun hele elftal naar de scheids voor een kaart. Wat een lelijke club is dat.

25 maart 2014 om 16:16

Nou Lanvin,

Dat is nou wat je noemt teamspirit! Moeten ze bij elke overtreding van een aastand toekijken hoe hun medespelers door een Pepe getorpedeerd worden?!

25 maart 2014 om 16:44

Teamspirit? Me hoela.. Gewoon kaartennaaierij eersteklas, vind het verbazingwekkend dat er binnen een grote club als Barca nooit eens zich iemand daarover uitspreekt.

26 maart 2014 om 10:06

Yep, helemaal gelijk, dat die Pepe weer op Busquets zijn gezicht gaat staan!? wat een malloot is die gozer zeg!

En teamspirit, yep ook right on the money. Natuurlijk is het anders als Real klaagt, dat is gewoon onzin, geen teamspirit maar gewoon gejank.
Bij Barca heet klagen en kaarten aannaaien gewoon Teamspirit, nee duidelijk, ik snap het nu. LOL

26 maart 2014 om 11:17

De enige club die dat deed was Real, met z'n allen handen in de lucht richting scheids, sierd de vos zei het al na een kwartier dat dat een soort tactiek van ze moest zijn. Plus cr7 meerdere keren schwalbe in de eerste 10 minuten, bah. En dan nog een pingel krijgen van buiten de 16 en dan ligt het aan de scheids koekoek

25 maart 2014 om 12:11

Ach dat is de emotie wat er bij hoort bij zo'n grote wedstrijd! Ronaldo heeft een enorme winnaarsmentaliteit en voordat hij wist of het nou wel of geen penalty's waren, was dit zijn reactie. Als scheidsrechter moet je daar ook een beetje begrip voor tonen vind ik.

25 maart 2014 om 12:22

Toont mar weer eens aan dat het een slechte verliezer is zonder realiteitsbesef. Lekker makkelijk om elke vorm van frustrerend gehuil en geklaag af te doen als wonnaarsmentaliteit.

25 maart 2014 om 12:23

Dat gaat ie dingen verwijten terwijl hij niet eens zeker is van zijn zaak. Ronaldo en Ramos moeten eerst eens naar zichzelf kijken voordat ze naar andere dingen kijken. Ramos is altijd smerig en Ronaldo vaak onzichtbaar in grote wedstrijden. Als een scheids zegt "ronaldo speelt altijd slecht in grote wedstrijden" moet Ronaldo daar ook begrip voor hebben? De scheids heeft een prima pot gefloten. Niks op aan te merken.

25 maart 2014 om 12:27

Ik vond die van Neymar twijfelachtig, want ik zag het haast niet eens in een paar herhalingen, laat staan de scheidsrechter met Geen herhalingen. Toch opmerkelijk.

25 maart 2014 om 12:37

Als scheidsrechter moet je begrip tonen voor beschuldigingen van matchfixing van spelers want dat hoort bij winnaars mentaliteit?

25 maart 2014 om 12:16

Als die scheidsrechters in Spanje respect willen hebben moeten ze eens hun werk goed beginnen te doen. Het kan niet zijn dat er match na match langs alle kanten word geblunderd. en dat gaat niet alleen om Real Madrid of Barcelona. Je vind in elke match wel zo de fouten. Waarom kan het in Engeland en Duitsland wel vraag je je dan af!

25 maart 2014 om 12:21

In engeland en duitsland is het niet beter hoor.

25 maart 2014 om 12:33

Ik vind dat het in Engeland, Duitsland en Italie heel wat betrr is dan in Spanje. Spanje flikt het om wonder boven wonder slechter te presteren dan de arbiters in NL...

25 maart 2014 om 12:34

(wil je zeggen dat de scheidsrechters in Engeland geen cruciale fouten maken?? Want in dat geval zou ik voorstellen dat je bijvoorbeeld eens naar de samenvatting van Chelsea-Arsenal gaat kijken.)

Spelers zijn de laatste die na een wedstrijd kritiek hoeven te uiten op een scheidsrechter, want zij zijn diegenen die het hen nog moeilijker maken. Achter de tv is het makkelijk om een buitenspelval, een schwalbe of een bal over de lijn te beoordelen. Maar in een wedstrijd zoals Real-Barca, waar het tempo en de spanning absurd hoog liggen, en waar je bovendien een pak spelers hebt die constant fouten proberen uit te lokken, dan lijkt het me niet meer dan normaal dat een scheids enkele fouten maakt.

Overigens vind ik dat de scheids zondag niet zo heel slecht floot, en de wedstrijd best goed aanvoelde. De twee 'grootste' fouten die werden gemaakt waren volgens mij het fout beoordelen van de penalty van Real (waarbij Ronaldo de scheids misleidt door nog een stap te zetten en dan pas neer te vallen), en het buitenspel van Neymar (wat enorm nipt was).

De scheidsrechters worden heus wel beoordeeld, maar dat is niet het werk van de voetballers. Respect begint bij jezelf.

25 maart 2014 om 12:34

In Engeland en Duitsland durven ze soms ook wel te blunderen. Maar ver niet zoveel als in Spanje!

25 maart 2014 om 13:02

Niet zeiken op de scheidsrechters.
Pak die fossiele fifa en uefa maar aan.
Doe willen geen voorbeeld nemen aan tennis hockey en rugby
Dat zijn sporten die wel met de tijd mee gaan.

25 maart 2014 om 14:51

@levski1

Die scheidsrechter Arsenal-Chelsea heeft geweldig gefloten. Het enige wat hij verkeerd deed is per ongeluk aan de verkeerde persoon een rode kaart geven meer niet.

25 maart 2014 om 16:47

Helemaal met je eens, maar zolang de Fifa en de Uefa daar niet aan willen zullen mensen altijd zo massaal blijven zeiken op de scheidsrechters, iets wat ze zelf in de hand hebben.

25 maart 2014 om 12:37

@ Janoudekerk

Doe ni onnozel joh! Je gaat toch echt niet gaan beweren dat we zover staan door de scheidsrechters. Kom op man. Zo naïef kan je toch niet zijn. Zowel Real als Atletico als Barca hebben punten laten vallen op belangrijke momenten. Dus deze race om te titel is gewoon eerlijk. Punt uit!

25 maart 2014 om 14:18

Man, en busquets mag wel op het hoofd van pepe staan? Ik ga het zegge in het dialet! ' gij zijt de grootste zever van vz' costa is ook wel een helig persoon e, snotbellen naar ramos en pepe doen. Dus zwijg gewoon

25 maart 2014 om 18:06

Jan Oudekerk,
Prachtig betoog hoor, maar ik wil toch even aangeven dat je ze niet allemaal op een rijtje hebt. Discutabele strafschop in de laatste minuten in uitwedstrijden klopt inderdaad, maar niet helemaal. Dat ging om 1 wedstrijd, uit tegen elche. Als je toch wilt wijzen op het staan op de achillespees, geef dan aub de juiste speler de schuld, het was Arbeloa die dat deed. Je bent een schoolvoorbeeld van subjectief oordelen zoals continu gebeurd op deze site. Wil je voortaan aub je info goed doornemen voordat je loopt te blèren hier. Dank je

25 maart 2014 om 13:24

respect waarvoor?!?!?! Neymar stond buitenspel en ramos raakte hem niet eens aan. Dan krijg je rood voor niks en dan ook nog respect hebben?

Waar HEB JIJ het over man. Het was een ongelovelijk belangrijk wedstrijd en scheidsrechter was de beslissende factor voor barca.

25 maart 2014 om 13:25

Respect is niet iets vanzelfsprekends. Respect hoor je te verdienen. Ik ben niet van mening dat de scheidsrechter die respect heeft verdient zondag. Als Madrid fan wil ik geen penalty voor Ronaldo of Real. Ik wil een classico zien waar gewoon een keer fair wordt gefloten. Waarom denk je dat er geen cameratechnieken worden gebruikt? Terwijl al jaren in andere sporten elk beslissing kan worden bekeken door de scheidsrechters. Er speelt veel meer. Politiek gokkers enz enz. Begrijpen jullie me niet verkeerd. Ik felciiteer Barca. Maar als real in hetzelfde puntenaantal achter stond hadden ze ook alles gedaan zodat real wint. Competitie in spanje moet aantrekkelijk blijven zodat ze meer geld kunnen genereren. Gokkers die miljoenen inzetten moeten tevreden gehouden worden. Er is veel meer aan de hand. Anders was een 4e scheids met direct contact en een tv scherm toch de meest logische oplossing geweest voor al deze onzin...........?????

Zo zwak van spelers van het kaliber ronaldo en ramos, het waren gewoon terechte penals voor barca en die voor real madrid was onterecht en dan nog lopen zeuren ik begrijp het gewoon echt niet, het zal de frustratie wel zijn denk ik.

25 maart 2014 om 12:03

Helemaal mee eens , en over de penalty voor Real (onterecht) hoor je ze dan weer niet.
Trouwens Ronaldo moet helemaal niet klagen want slechtste man bij Real was hij zelf.

25 maart 2014 om 12:04

Inderdaad kinderachtig om zo te reageren van Ronaldo en Ramos.
Echter dat jij zegt dat het terechte penalties waren voor Barcelona verbaast me.
De eerste kwam ten eerste voort uit buitenspel van Neymar, vervolgens vloog er een mug of lieveheersbeestje tegen hem aan wat een duikeling van jewelste veroorzaakt.
De tweede was uiteraard een terechte penalty.

25 maart 2014 om 12:16

De penalty van Real was de meest onterechte van de 3. Bovendien kun je op geen enkele manier zien of Neymar echt buitenspel stond. En de regels schrijven dan voor om bij twijfel in het voordeel van de aanvallende ploeg te beslissen

25 maart 2014 om 12:18

@ claro2

Neymar stond randje buiten spel en die penalty op Ronaldo was de zelfde soort penalty die Messi ook kreeg uit tegen City. Dus was is je punt

25 maart 2014 om 12:25

Jij kan dat op geen enkele manier zien, omdat je wellicht met een blaugrana bril op naar de wedstrijden van hen kijkt.

25 maart 2014 om 12:42

het grootste probleem was de rode kaart voor ramos waar bij de zogenaamde penalty geen kaart werd getrokken, terwijl de mogelijkheid om te scoren voor ronaldo minstens net zo groot was als die van neymar, die eigenlijk al in een onmogelijke situatie stond. Dat de scheids twijfelt over een penalty is logisch, dat hij hem geeft is hem nog te vergeven, maar door de rode kaart besliste hij de classico in het voordeel van barca.

25 maart 2014 om 12:47

@realzidane22
die penalty van Messi tegen city was ook niet terecht, maar omdat zij het ook een keer hadden moe real het ook meer hebben. Het waren allebei onterechte penalty's.
Die penalty van Neymar vond ik terecht. Hij tikte hem licht aan en dan gaat hij liggen. De scheids kan hem geven en Ramos moet er voor zorgen dat de scheids deze kans niet krijgt, dit is gewoon een domme fout van een ervare verdediger.

25 maart 2014 om 13:28

@keijdarp. Ik heb persoonlijk ook het idee dat het terechte penalty's waren. Het buitenspel (als het al buitenspel was, want volgens mij staan de voeten vrijwel gelijk) was vrijwel onmogelijk te zien voor de grensrechter en daar voorzien de spelregels in. Bij twijfel moet men door laten gaan en dat er twijfel was, daar is geen twijfel over. Verder valt ie natuurlijk schijnbaar overdreven. Maar op de herhaling is duidelijk te zien hoe zijn linkervoet beweegt in de lucht. Dat kan alleen wanneer er daadwerkelijk contact is geweest dat hem (misschien maar een beetje) uit balans brengt. Overtreding is overtreding, ongeacht de manier van vallen en dus is het in mijn ogen een terechte penalty.

Ook vind ik het geen fout van de scheidsrechter dat de penalty aan Ronaldo gegeven werd. De grensrechter stond daar niet op 1 lijn (vanwege de verdedigers die iets verder naar achter stonden) en er stonden enkele spelers voor. Voor een scheids is het vanuit die positie vrijwel niet te zien of het er binnen of buiten is. Doordat Ronaldo ver van de plek weg viel, wordt de schijn gewekt dat het er binnen is en dan is er voor de scheids maar 1 mogelijke conclusie, namelijk penalty. Ik zag ook pas in de herhaling dat het er echt buiten was en had misschien nog wel een beter zicht dan de grensrechter en scheidsrechter.

25 maart 2014 om 13:35

Mijn punt is dat City niets met deze wedstrijd te maken heeft en dat Neymar op randje buitenspel stond wat dus geen buitenspel stond. Wat is jouw punt? Real heeft het aan zichzelf te danken dat ze hebben verloren.

25 maart 2014 om 18:56

Nee hoor interesseert me niets wie wint. Ik ben alleen voor Ajax.

25 maart 2014 om 12:06

Die van Barca waren terecht? Dikke doei! Neymar stond buitenspel, als de arbitrage een beetje oplette ontstond er geen rode kaart voor Ramos. Aangezien zelfs die niet terecht was, ook al zou Neymar niet buitenspel hebben gestaan. Een penalty zou wel kunnen, maar door die buitenspelval mocht er niks worden gegeven. En ja, dat van Ronaldo gebeurde buiten de zestien. En Busquets die op het hoofd van Pepe staat? Zowel fouten in Barca's geval als in Madrids geval. Alleen heeft het net geleid tot een overwinning van Barca.

25 maart 2014 om 13:15

Dat het buitenspel was ben ik wel met je eens, maar in de regels staat dat een doorgebroken speler neerhalen gewoon een rode kaart is en dat deed ramos. Ze moeten geen andere beslissingen laten meespelen. Die van ronaldo was dan niet terecht en busquets moest rood krijgen daarvoor, maar pepe had dan ook niet mogen blijven staan, want die deelde gewoon een kopstoot uit. Dus beide teams zijn benadeeld, maar ik vind dat ronaldo en ramos zich toch wel wat professioneler op mogen stellen. Ronaldo was de slechtste man op het veld en die kaart van ramos was gewoon terecht

25 maart 2014 om 13:36

Ramos raakte Neymar niet. In ieder geval niet zoals beweerd werd met zijn arm. Daar was totaal geen contact. Je ziet in iedere herhaling dat Ramos er alles aan doet om hem te ontwijken en er ook in slaagt. Dan gaat Neymar alsnog op het goede moment liggen en krijgt Ramos alsnog rood. Dat is schandalig en een matennaaier. Neymar is een gigantische lichtgewicht die bij ieder contact drie meter verder neerkomt om het erger te doen lijken dan dat het was.

Buitenspel is buitenspel. Hoe dan ook. Dat was gewoon een blunder van de grensrechter en dus bepalend voor de wedstrijd.

Pepe deelt misschien een kopstoot uit, maar er spelen twee dingen mee: 1. Fabregas moet Pepe gewoon geen beuk geven op weg naar de bal. Dat slaat nergens op. 2. Ze staan hoofd aan hoofd en uiteindelijk komen er drie Barcelona spelers aan om Pepe even duidelijk te maken dat hij van Fabregas af moet blijven. Er wordt geduwd en getrokken en in mijn ogen kan het gebeuren dat die koppen elkaar dan raken. Zowel Fabregas als Pepe stelden zich enorm aan, dus terecht geel allebei.

Ronaldo heeft enorme mazzel met die penalty, maar als we het over slim hebben was hij dat ook. Randje zestien wordt hij neergelegd, maar is slim genoeg om net een stapje later te gaan liggen en dus in de zestien onderuit te gaan. Moeilijk te zien voor een grens aangezien er vijf man voor staat en voor de scheids onmogelijk.

Ronaldo en Neymar waren allebei dramatisch. Maar ik snap gerust de kritiek wel. Er werden wat beslissingen gemaakt in het nadeel van Madrid, dat je inderdaad begon te denken dat die scheidsrechter voor Barcelona was. De ene gele kaart na de ander en Barcelona mocht toch wel wat overtredingen maken zonder een kaart te pakken. Je ziet gewoon dat deze scheidsrechter de druk niet aan kan. Die is enorm. Er zijn maar weinig scheidsrechters, of misschien op dit moment geen een, die zo'n druk aan kunnen. Collina was zo'n man die dat kon.

25 maart 2014 om 14:05

Ramos raakt neymar wel. Hij raakt hem net op de laatste moment met zijn linkerbeen. Rood vind ik weer overdreven. Net als bij de penalty van real was geel meer op zijn plaats geweest. Dus ik snap de woede wel en ojaa het was buitenspel inderdaad dus het moest sws afgefloten worden.

25 maart 2014 om 14:08

Neymar is op snelheid en kan niet blijven staan bij het contact. Check deze link: http://gfycat.com/barrenunlinedbooby

Buitenspel was millimeterwerk, ik vind niet dat je dat zo maar als blunder kunt wegzetten. Eerder moet je je afvragen waarom Ramos hem niet helemaal laat lopen.

De scheids floot prima. De diva's bij zowel Real en Barca proberen de hele wedstrijd de scheids zand in de ogen te strooien en zijn dan vervolgens verbaasd dat hij niet alles goed ziet. Volstrekt belachelijk natuurlijk.

Zo'n Ronaldo die in de eerste 10 minuten 2 schwalbes maakt en dan klagen over de scheid. Dat vind ik pas genant.

25 maart 2014 om 14:36

Precies gtootod, en zeker gezien de fysiek van Ronaldo. Een tijdje terug was er een speler die zei dat het net is alsof je tegen een muur loopt bij een duel met Ronaldo, maar de enige die dat niet door lijkt te hebben is Ronaldo zelf, door bij elk minimale contact te gaan liggen. Klagen over Neymar is dan ook uit den boze, bij het penalty moment van Ronaldo had hij zelf ook nog door kunnen lopen (hij wordt niet op z'n standbeen geraakt) maar hij besluit op het laatste moment z'n linkerbeen in te trekken ipv neer te zetten (duidelijk te zien in de herhaling). Ik zeg niet dat -ie niet werd aangeraakt, dat is wel zeker, maar hij ook door kunnen gaan. Hetzelfde als bij Neymar dus.

25 maart 2014 om 12:07

Die penalty van neymar was zeker niet terecht als we daar al penaltys en rood voor gaan geven blijft er weinig van een wedstrijd over. Net zo min als die penalty van Ronaldo terecht was, die was er duidelijk buiten. Maar kan mij voorstellen dat real zich bestolen voelt. Ik vind het dus ook schandalig dat de scheids klaagt over de reacties want de beste man floot misschien niet partijdig maar wel drama.

25 maart 2014 om 12:10

Precies. Hij heeft zeker niet partijdig gefloten, maar wel dramatisch. De wedstrijd was net zo lekker bezig. Had Barcelona gewonnen zonder die domme fouten van de arbitrage in voordeel van Barca EN Real, had ik me erbij neergelegd dat het verdiend was.

Trouwen: een gelijkspel op basis van de wedstrijd, zonder die fouten, was zeker terecht geweest.

25 maart 2014 om 12:12

Over die van iniesta is geen discussie mogelijk, over die van neymar wel natuurlijk maar je kan het natuurlijk niet goed zien. Als barca fan zou je zeggen hij word een heel klein beetje aangeraakt dan kan je gaan liggen. Als real fan kan ik begrijpen als je zegt het is een schwalbe.

25 maart 2014 om 12:13

Klopt Surreal, ik moest 10 keer kijken totdat ik zag dat Neymar een beetje werd geraakt, dan ga je me niet vertellen dat de scheids dat in 1 blik allemaal ziet? Dan had ik als scheids gedacht aan de swalbe.

25 maart 2014 om 12:14

Over die van Iniesta was ik het eerst ook niet eens, maar later zag ik dat het 100% was. Over die van Neymar.. sorry hoor maar het is echt buitenspel. Als hij geen buitenspel stond kon de penalty misschien gegeven worden, geen idee eigenlijk. Maar vond je de rode kaart van Ramos niet een beetje TE zwaar?

25 maart 2014 om 12:20

Jaa dat klopt maar aangezien ze dachten dat het geen buitenspel was is neymar op dat moment dus een doorgebroken speler en zo'n speler neerhalen betekend gewoon rood.

25 maart 2014 om 12:17

Want neymar stond geen buitenspel tgg bij de 2e penalty.

Kom op jongens zowel de penalty van ronaldo en neymar was onterecht . Al mag dit geen ecxuus zijn voor zo'n grote club als Real.

25 maart 2014 om 12:25

En neymar hoorde in de eerste helft geen strafschop te krijgen nadat pepe hem 'keurig' de bal afneemt? Daarboven op mocht Benzema ( veel duidelijker) buitenspel ook gewoon 1 oP 1 schieten. Daarboven krijgt Ronaldo buiten de 16 een aai en gaat ronaldo zoals hij al vanar minuut 1 deed op zoek naar een strafschop. Hij heeft daarvoor al 2 keer een strafschop proberen versieren. Derde keer goeie keer zeker.

25 maart 2014 om 13:40

Ronaldo wordt gehaakt. Klaar. Het was alleen een vrije trap, maar die zoom camera en andere hoeken en standen wezen allemaal uit dat Ronaldo wel degelijk gehaakt wordt.

Neymar had natuurlijk geen strafschop moeten krijgen man. Pepe zet keurig zijn been ervoor en blokt de bal. Dat een speler daarna ook over het been gaat, betekent niet per definitie dat het een overtreding is.

Benzema stond indd buitenspel, maar die grensrechter was echt aan het slapen. Verzuimt Benzema af te vlaggen en in de tweede helft Neymar.

25 maart 2014 om 12:23

Hoewel ik het eens ben met je dat er niet altijd maar naar scheidsrechter wordt gekeken, irriteer ik me wel altijd aan de uitspraken als; 'spelers van het kaliber van mogen niet klagen' of 'je speelde slecht, dus mag je niet klagen'.
Als de scheids slecht fluit, dan mag je daar wat over zeggen vind ik. Losstaand van het feit dat je Ronaldo of Melvin Platje heet en of je 3 keer gescoord hebt of geen pepernoot hebt geraakt.

25 maart 2014 om 12:25

Neymar liet zichzelf vallen maar die eerste was wel een penalty

Waarom zouden ze nu ineens aangepakt moeten worden. Dat hoort er gwn bij en niet alleen in deze wedstrijd. Het wordt hier gwn uitvergroot omdat het Real-Barcelona is

25 maart 2014 om 12:02

Is het normaal om te zeggen dat het resultaat vantevoren bepaald is door de scheids?

25 maart 2014 om 12:04

Doe niet belachelijk met je complottheorieën. Alsof de penalties onterecht waren. De scheids wou écht niet dat Barca won. Of verdenk je Benzema dan ook? Want de kansen die Benzema miste... Misschien zit Real wel met een mol...

(hopelijk heb je toch nog door dat ironie is...)

25 maart 2014 om 12:10

@belgunner

Hartstikke leuk die ironie maar wat is je punt

25 maart 2014 om 12:47

Wat denk je?
Dat de scheids neutraal is, en de Real fans niet moeten huilen.
En ik ben geen Barcelona fan, enkel van Arsenal en Club Brugge.

25 maart 2014 om 14:04

Waarom reageer je dan in godsnaam op de post van Babel?

25 maart 2014 om 14:49

Ja haha, snap ik ook niet.

26 maart 2014 om 08:36

Dat is in totaal 16 jaar geen prijzen . Hoop wel dat Club Brugge de titel pakt dit jaar

Boete 3000 euro. Uur salaris van CR.

De scheidsrechter heeft z'n werk echt goed gedaan.
Hoe kon hij nu zien dat Ronaldo 30cm buiten de 16m werd gehaakt? Wij zagen het ook niet zonder herhalingen.
Neymar was misschien buitenspel, maar dat was ook heel nipt en dat is iets voor de grensrechter ipv scheidsrechter.
Iedereen (en vooral de Real-fans heb ik de indruk) moeten stoppen met klagen, de scheids deed een héél behoorlijke job.

25 maart 2014 om 12:28

Leek mij alsof de scheids floot voor de schwalbe van Ronaldo. Hij deed nog een looppas nadat hij geraakt werd door Alves en vervolgens ging hij een schwalbe produceren. In eerste instantie dacht ik dus dat het een schwalbe was, maar in herhaling zag je inderdaad dat hij buiten de 16 werd geraakt.

Neymar stond inderdaad nipt buitenspel. Maar vlak daarvoor stond Benzema een meter buitenspel na een rush van Bale. Daar hoor je weer niemand over. Die fouten worden gemaakt aan beide kanten.

Rood is terecht want Neymar was doorgebroken. Ook werd Neymar zijn linkervoet duidelijk geraakt dus van een schwalbe is ook geen sprake. Overigs werd Neymar in het eerste kwartier ook een keer gehaakt in de 16, wat ook een penalty had kunnen zijn. Beetje het zelfde geval als Bale in de 16 van Barca nadat hij een bal uit de lucht aannam.

Al met al fouten aan beide kanten, maar totaal niet pro-barca gefloten zoals die losers uit dit nieuwsbericht doen beweren.

25 maart 2014 om 12:50

Geen echte schwalbe, hij zette half vallend gewoon nog een stap, dat is normaal.
De 2 penalties voor Barcelona waren inderdaad terecht, Ramos raakt Neymar en dus ook terecht rood.
Beetje vreemd inderdaad dat iedereen beweert dat de scheids pro-Barca was. Ik ben neutraal en de scheids deed het subliem, hij was ook perfect neutraal.

Hoewel er best kritiek mag zijn op scheidsrechters doen spelers er vaak goed aan om naar hun eigen team te kijken in hoeverre zij bevoordeeld zijn. Het is nou niet alsof de scheidsrechter alleen maar in het voordeel van Barcelona floot.

Een boete van 3000 euro is in de echtemensenwereld veel geld maar in de voetbalwereld stelt dat niks voor. Toch zou het een goed signaal zijn.

25 maart 2014 om 12:12

Wow. En dat van een real fan. Klasse! (Niet sarcastisch bedoelt.) Ik heb als neutrale toeschouwer een scheidsrechter gezien die over en weer fouten maakte.

In plaats van wat fouten toegeven gaat hij een klacht indienen. Ook zo mannelijk natuurlijk. De wedstrijd is gewoon verpest door de fouten. Dat dit toevallig in voordeel is gekomen van Barcelona maakt niet uit. Ik zou precies hetzelfde zeggen als Madrid won door de arbitrage. Echt jammer, want het ging erg lekker gelijk op..

25 maart 2014 om 12:08

Ja en als hij niet had gefloten voor die overtreding op Ronaldo, wat dan? Dan hadden we achteraf weer dat gezeik gehad dat Real een penalty had moeten hebben en dan was het 3-2 geweest en dan was de wedstrijd heel anders gelopen en had Barca nooit gewonnen en blabla. De scheids heeft in feite heel weinig beslist met de twee penalty's: die van Ronaldo was overduidelijk geen penalty dus daar werd Real bevoordeeld; die van Barca was wel een penalty alleen was de rode kaart wat hard dus daar werd Real weer benadeeld.

Je kan het gewoon niet goed doen als scheidsrechter en wat Ronaldo en Ramos hier nu doen is ontzettend kinderachtig en bovendien ook gewoon heel onterecht. De scheids moest wel fluiten en weet dat hij hoe dan ook een lading gezeik over zich heen krijgt. En het is niet zo dat de scheids in de spiegel moet kijken, maar de spelers van Real mogen best in de spiegel kijken (modric en Di Maria daargelaten): Benzema had vaker mogen scoren, Ronaldo speelde echt waardeloos en Ramos weet dondersgoed dat hij een risico neemt door Neymar zo te kruisen. En dan kan hij wel zeggen dat hij Neymar niet wilde raken en dit en dat maar hij raakt zijn onderbeen wel degelijk en dan moet je achteraf niet de vermoorde onschuld gaan spelen. Kinderachtige gefrustreerde club is dat Real toch ook, verzameling primadonna's die te weinig winnen voor hun kwaliteiten

25 maart 2014 om 12:12

Had Ramos niet de rode kaart gekregen en was er geen penalty (aangezien Neymar gewoon buitenspel stond) dan was het een andere wedstrijd geweest hoor. Madrid vecht altijd tot het laatste fluitsignaal en Benzema was lekker op dreef maar moest eruit voor een verdediger door die rode kaart. De wedstrijd is gewoon verpest, simpel.

25 maart 2014 om 13:09

Wedstijd is misschien verpest maar zeker niet door de arbiter! Als iemand de wedstrijd verpest, voor real dan, is het toch de man die de penaltyfout maakt zeker.. Ramos. Neymar staat misschien een paar cm buitenspel, maar als de lijnrechter niet vlagt, gaat het spel gewoon door toch?

En als Ramos Neymar niet raakt is het toch geen penalty??

25 maart 2014 om 16:56

Ja prima dat het buitenspel zou moeten zijn, maar dat is niet de verantwoordelijkheid van de scheids. Alsnog is het dom om in die situatie een overtreding te maken en Ramos ontneemt natuurlijk een 100% scoringskans (immers, Neymar staat 1 op 1) dus die rode kaart is niet raar. Precies wat bugsyn ook zegt.

En hartstikke leuk dat Real altijd vecht, maar wat heeft dat hier mee van doen?

dan zou ik als ik real madrid was een kalcht indienen voor het niet straffen van busquets en pepe voor respectievelijk de voet in het gezicht en kopstoot. beetje raar dat ze hier nu "werk" van gaan maken. Over CR7 en Ramos: Slechte verliezers! Real heeft kansen gehad om meer goals te maken en kreeg zelf ook een pingel die niet gegeven had mogen worden. Natuurlijk floot deze scheids niet de clasico van zijn leven maar het is ook voor deze man moeilijk om alles goed te doen in een wedstrijd van dit formaat. Ik vond de pingels van Barcelona wel terecht en "de regel" stelt nu eenmaal dat het rood moet zijn. Ramos moet in de spiegel kijken en zichzelf afvragen waarom hij al zoveel rode kaarten heeft gepakt in zijn carrière...ronaldo heeft zondag helaas niet kunnen brengen wat velen van hem verwacht hadden, kan gebeuren maar zoek het als ploeg bij jezelf! deze wedstrijd had 2 kanten op kunnen vallen en de meest gelukkige heeft gewonnen.

Met name Real Madrid zou deze jongens hard terug moeten fluiten. Ze beschadigen de scheidsrechters, maar ook de club.

Real is een prachtige club. Maar ik kan ze gewoon niks gunnen door de misselijke spelers die er spelen. Kijk toch een keer naar je zelf ipv alleen maar zeuren over anderen.

25 maart 2014 om 12:08

Ze zeuren, en terecht. Misschien niet op de beste manier, maar toch. De Clasico is verpest door de arbitrage. Het was lekker spannend en ik was positief. Tot er een penalty werd gegeven aan Ronaldo.. ik begon wel te twijfelen en raad eens wat er daarna allemaal gebeurde? Juist ja..

Weer gaat alle aandacht naar een Real Madrid speler terwijl de echte boef Busquets weer vrijgesproken wordt. Niks verbaasd mij meer.

25 maart 2014 om 12:13

Daar is toch nog niets over bekend? En als we het dan toch over het uitblijven van schorsingen hebben; Pepe kreeg voor z'n stamp op de hand van Messi ook geen schorsing omdat 'het niet goed te zien was of het bewust was gedaan', dan wordt het al helemaal lastig om te oordelen of Busquets hem bewust raakte. Een smerige actie was het zeker, maar ik vraag me serieus af of het een 'bewussie' was.

25 maart 2014 om 12:15

Als dat van Ramos rood was, wat het niet waard was, dan mogen ze Busquets ook wel schorsen hoor. Jammer dat er ondanks buitenspel gewoon een penalty (ook zonder buitenspelval zou je kunnen twijfelen) en een rode kaart worden gegeven.

25 maart 2014 om 12:23

Doorgebroken speler werd in het strafschopgebied neergehaald. Penalty en rood, enige juiste beslissing volgens de regels. Buitenspel stond hij niet volgens scheids- en grensrechter dus dat hoeven we nu niet te beoordelen.

25 maart 2014 om 12:36

Het al dan niet buitenspel staan van Neymar heeft niets te maken met de beslissing van de scheidsrechter om een rode kaart aan Sergio Ramos te geven; hij maakt een overtreding een doorgebroken speler in het strafschopgebied, een strafschop en een rode kaart volgens het boekje. In de Clásico zullen altijd een aantal beslissingen van de arbitrage in twijfel getrokken kunnen worden, maar beide ploegen hebben zowel nadeel als profijt van die beslissingen; laten we gewoon ophouden met het daarover zeuren.

Wat betreft een mogelijke schorsing van Busquets; dat moet naar mijn mening van de club komen aangezien dat vanuit de Spaanse bond waarschijnlijk toch niet gaat gebeuren.

25 maart 2014 om 12:14

vooral die reacties hier op voetbalzone.. veel anti real en pro barca

25 maart 2014 om 12:17

Zorgen ze daar niet zelf voor door zulke uitspraken? Ben echt neutraal, vond de scheidsrechter niet partijdig.

25 maart 2014 om 12:44

In eerste instantie (direct na de wedstrijd) vond ik de scheids ook niet partijdig, maar toen alle feitjes op tafel werden gelegd, plaatste ik wel mijn vraagtekens. Ik zeg niet dat de scheids pro Barca is maar mssn is hij gewoon super slecht en dan hebben de spelers recht om te klagen. Ook al deel ik de reactie van Cr7 niet helemaal, kan ik zijn frustratie begrijpen. En vooral omdat Real 'niet verdiende' om te verliezen.

Waarom kan geen enkele team met 11 vs 11 tegen Barca spelen, vragen heleboel mensen zich af. RvP wordt onterecht weggestuurd. Kortgeleden nog de wedstrijd tegen City (zij voelden zich ook beroofd). Ook tegen Real is het meestal 10 vs 11 (soms terecht maar som ook echt onterecht).

Pepe gaat bewust op de hand van Messi staan. De Madridistas worden super boos op hem. Ze dwingen Pepe om zich te verontschuldigen (wat hij gedaan heeft) en sommigen wilden hem zelfs verkopen.
Maar bij Barcelona, Busquets incident, merk je helemaal niks. De Barca fans bijvoorbeeld bagatelliseert zijn gedrag door te stellen dat hij Pepe "niet had" gezien.
Meen je dit echt nou?! Busquets keek in totaal 3 keer naar de grond (waar Pepe lag) voordat hij op zijn hoofd ging staan. 3 keer!

Ik vraag me dan af waarom Barca nooit met 10 man eindigt....

25 maart 2014 om 13:02

Blink182

Kijk je wel eens wedstrijden of niet want ik kan me nog herinneren dat Adriano rood kreeg en ook eens Abidal en die was nog eens onterecht.

En kom niet aan met City want daar is Barca zwaar benadeeld.

Altijd maar die slappe excuses van de Realkant uit en vraag je zelf eens af waarom ze steeds rood pakken? Juist omdat er ook een stelletje idioten achterin staan.

25 maart 2014 om 13:14

Het is geen slappe excuus.. Is echt iets om te onderzoeken. Waarom gebeurt dit altijd? Is het angst voor Barcelona? Is het omdat Barca de bal 80 procent van de tijd in haar bezit heeft? Of komt het door externe factoren die niets te maken hebben met voetbal? Chelsea weet er alles van natuurlijk.

25 maart 2014 om 15:15

@ Blink

"chelsea weet er alles van natuurlijk."

Hiermee bevestig je wel dat je compleet subjectief situaties van Barcelona beoordeeld. Barcelona had inderdaad absoluut geen klagen in de uitwedstrijd tegen Chelsea. Maar ik raad je aan de thuiswedstrijd van Barcelona-Chelsea nogmaals te bekijken. In die wedstrijd werd Barcelona namelijk zeer benadeeld door het niet geven van een strafschop/afkeuren van een zuiver doelpunt. Over 2 wedstrijden gezien is Barcelona toen minimaal net zo veel benadeeld als Chelsea door arbitrale missers. Echter doordat Barcelona doorging was het logischerwijs alleen het geklaag van Chelsea wat blijft hangen.

Dit zelfde geldt voor de wedstrijden van Madrid-Barcelona. De afgelopen jaren delft Madrid regelmatig het onderspit. Hierdoor worden de situaties die hen benadelen vrijwel als enigen belicht. Neem de wedstrijd van gisteren. Ik denk dat het vrij redelijk is om te stellen dat zowel de penalty van Ronaldo als die van Neymar onterecht of op zijn minst zeer discutabel was. Verder hadden zowel Busquets als Pepe voor vermeend smerig spel een rode kaart kunnen krijgen. Neem echter alleen al de topics op deze website of sla de Spaanse kranten er op na. Vrijwel alleen maar berichten over de acties waarbij Madrid benadeeld is. Volstrekt logisch, omdat zij de verliezers zijn. Maar wat daaruit een gevolg is dat over een tijdje dit ook het enige is dat blijft hangen.

Je neemt verder de wedstrijd tegen City als voorbeeld waarin Demichelis een rode kaart krijgt. Vervolgens stel je de vraag waarom dit toch altijd gebeurt bij Barcelona. Je komt met een aantal opties waaronder externe factoren die niets met voetbal te maken hebben. Als je met zulke voorbeelden komt dan toon je wel aan dat je de zaken heel eenzijdig bekijkt. Zelfs een 100% terechte beslissing trek jij in twijfel.

Wat betreft van Persie kan ik je volgen. De kaart was overigens volgens de regels wel terecht, maar het was in mijn ogen ook belachelijk om hem te geven.
Wat betreft de rode kaarten van Madrid spelers. Hier zullen geheid kaarten bij zitten die discutabel of zelfs onterecht waren. Deze mag je inderdaad benoemen. Om echter een eerlijke discussie te voeren is het dan wel zo fair om ook de situaties te betrekken waarin geen kaart is getrokken terwijl dat absoluut wel had gemoeten. Die zijn er namelijk zeer duidelijk ook geweest. Echter net zoals in bovenstaande gevallen blijven door het vele gejammer van de verliezer alleen de gevallen hangen waarin zij benadeeld zijn.

25 maart 2014 om 20:15

Ik ben pas thuis en ben moe van het fitnessen maar toch wou ik even wat duidelijk maken.

Bijvoorbeeld: Ik zeg niet dat City benadeeld werd. Als je me reactie had gelezen na de wedstrijd City - Barcelona dan zou je deze comment nooit hebben achtergelaten.
Ik zei dat City zich beroofd voelde na de wedstrijd. Ik geef dus aan dat iedereen die tegen Barcelona speelt en verliest de nederlaag in eerste instantie niet accepteert.

25 maart 2014 om 12:23

Klopt dat hij geschorst moet worden maar alsjeblieft zeg waar Pepe onbestraft op de hand mog gaan staan van Messi dat die zelfde wedstrijd Arbeloa vol op het been van Villa ging staan of dat Mourinho onbestraft zijn vinger in Tito zijn oog mag stoppen verbaast je ook niks zeker?

Daarbij zoek het filmpje eens op ipv een stilstaand beeld dan ziet het er een heel stuk minder erg uit.

En de aandacht moet hierbij uit uitgaan naar deze 2 klagers want zoen het artikel van Skysports maar eens op over deze wedstrijd dan kun je het lezen hoe het zit want dat onterechte gezever.

Die van Neymar is heeeeel licht ja maar zo krijgt Ronaldo ze ook en die weegt 30 kg meer en gaat geregeld als een stervende zwaan neer en zoals zondag een onterechte pingel daar hoor je jou niet over.

25 maart 2014 om 12:28

@blink182

De aandacht gaat inderdaad niet naar de overwinning van Barca op Real, in het hol van de leeuw.

Geen berichten van Barca spelers die nog wat te melden hebben over deze match, enkel berichten over de penals en het geklaag van sommige Real spelers.

Pik het op zoals Benz dit deed, pak je verlies en kijk vooruit...

Want de scheids was alles behalve partijdig, over de penals is al genoeg gezegd en geanalyseerd. Enkel die van Ronaldo was onterecht.

25 maart 2014 om 12:32

@ blink182

Op twitter is er zo juist een foto bekend gemaakt waar dat die ref naar pepe aan het kijken was terwijl Busquets even op zijn hoofd stond. En gisteren maakte Marca nog bekend dat het niet Pepe maar Fabregas was die die opstand starte.

Ach ja Busquets zijn racistisch moment tegen Marcelo enkele jaren terug werd ook niet bestraft. Toen ging alle aandacht ook weer richting Madrid. Vooral richting Mourinho. Guti en Arbeloa tweeten het al na de match. Same old story! Sergio Busquets zijn statistiek van de match was 100. Ele pas van hem kwam perfect aan. Dan gaan we nu doen alsof hij niet wist dat Pepe daar lag.

On : Over de scheidsrechter. Tja die floot zowel voor Real als voor Barca niet altijd even goed. Maar daar door verloren we niet. We verloren omdat we veel te veel plaats weg gaven, teveel terug getrokken en te weinig druk zette.

25 maart 2014 om 12:40

@realzidane

Nee bij Barca zijn ze niet heilig maar doe nu niet dat ze bij Real dat wel zijn dan maar dat vergeten jullie steeds even is het niet?

En net als de beelden van enkele tijd geleden die op de site van Real stonden van het gevalletje Alves en Pepe waar ze van Real gewoon even wat fragmenten er tussenuit lieten of de beschuldigingen naar Messi dat hij Arbeloa zou hebben belaagd terwijl hij al lang en breed in het vliegtuig zat.

Kom op zeg het is aan beide kanten maar dat willen ze in kamp Madrid nooit zien.

En van Busquets want verre van fair maar het filmpje geeft een ander beeld als een foto of niet.

En dat theater van Pepe is schandalig ook al zou het opstootje bij Fabregas beginnen maar dat flikte hij bij Diego Costa ook al en dat onsportieve gedrag hoor net zo goed niet.

25 maart 2014 om 12:53

@ Insuperable.

Het was niet slim van Pepe, maar Cesc was degene die hem provoceerde. Hij gaf Pepe gewoon een bewuste schouder duw toen Messi had gescoord. Hij rende naar Pepe toe en gaf hem dus een schouder duw waarna Pepe verhaal ging halen (wat hij niet had moeten doen), maar Cesc is ook geen schatje.. of vergeetje de wedstrijd tegen Sevilla? Toen hij als een mietje naar de grond ging nadat hij zelf een kopstoot had geprovoceerd. En wie krijgt een rode kaart? De Sevilla speler.

Voor de wedstrijd al zeiden de Catalaanse media dat Barca Pepe zal proberen te irriteren.. Dit bevestigd dus mijn punt.

En trouwens, ik keur dat 'op de hand gaan staan' van Pepe niet goed, maar liever dat dan wat Busquets deed. Meer dan een club.. yeah right.

25 maart 2014 om 12:56

Fabregas die de opstand(hihi) startte?

Oh Marca maakte dat bekend. Dat maakt het objectief natuurlijk.

25 maart 2014 om 13:04

Blink

Nee Fabregas is geen schatje maar wie gaat als een stervende zwaam weer naar de grond juist Pepe om een rode kaart aan te smeren.

En de Catalaanse krant zei......bla bla is dat maar dat weet je ook wel.

De koninklijke... yeah right.

25 maart 2014 om 13:05

Marca? Ik kijk naar heleboel Spaanse sportprogramma waar ex scheidsrechters (baas) en club iconen de gasten zijn. En bij dit soort programma's krijg je heleboel beelden te zien, want programma's zoals Jugones hebben meer dan 12 camera's in een stadion. Daarom wist ik dus dat Busquets 3keer naar de grond keek voordat hij op Pepe's hoofd ging staan. En daarom weet ik ook dat Fabregas ging provoceren zoals de Barca spelers van plan waren.

Zelfs de Catalaanse media bevestigd dit. Weet je hoe? De voorpagina van mundodeportivo donderdag avond dacht ik luidde als volgt: 'pepeligro'.
Afschuwelijk natuurlijk.

25 maart 2014 om 13:11

Ja hoor want Pepe is zo'n heilig boontje, zijn reactie tov Cesc na de goal hoeft toch ook helemaal niet? Daar hoor je natuurlijk niemand over. Kopstoot? Rood?

Wat niet wegneemt dat Sergio een smerige overtreding maakt en hier ook wel rood voor verdient

25 maart 2014 om 13:22

Pepe is geen schatje nee, heb ik ook nooit gezegd. En ik heb ook gezegd dat Mourinho hem niet heeft opgefokt, want zo is hij gewoon eenmaal. Gister weer. Maar niet alles was zijn schuld, want Cesc is ook geen 'heilig' boontje. Ik herhaal, Cesc was degene die hem eerst provoceerde.

Wat betreft Ramos. Het was rood ja. En het was dom.heb ik ook direct na de wedstrijd gezegd. Maar nu dat ik erachter ben gekomen dat het buitenspel was... wordt mijn argument ontkracht. Dus je kan stellen dat alleen Busquets rood verdiende in die wedstrijd .

En als de scheids de actie van Busquets heeft gezien zoals realzidane hier boven heeft aangeven, dan........ (mag je zelf invullen).

Hand in eigen boezem steken! Bah, stelletje verwende, verongelijkte kindertjes. Zo zielig is het gewoon, dan pretendeer je het beste elftal ter wereld te zijn, lekker verwaand met je neusje in de lucht. Dan krijg je het deksel op de neus en dan ga je de schuld weer overal zoeken behalve bij je zelf. Schandalig en onvolwassen, time to grow up...

Ronaldo heeft gelijk waarom wou de scheids dat Barca ging winnen. Ik heb de game gekeken en hij gaf opeens 2 penalty's aan Barca toen ze achter stonden heel raar dit.

25 maart 2014 om 12:21

Waarom gaf de scheids dan ook een onterechte penalty aan Real?? Leg dat maar is uit.

25 maart 2014 om 14:18

Waar heb jij nou weer last van ik zeg toch niet dat de penalty van Real te recht is alle penaltys waren onterecht en Real had dus moeten winnen met 2-1.

25 maart 2014 om 15:02

Als de scheids dus wilde dat Barca ging winnen dan had hij toch nooit een strafschop aan Real gegeven.

Het enige wat ik wil zeggen is dat het wel heel toevallig is dat cruciale beslissingen in de Classico bijna altijd voor Barcelona zijn. En, dan zou ik aan Reals kant ook Busquets gaan aanklagen voor die schandalige trap op pepe, dat mag ook wel een schorsing van 4 wedstrijden zijn.

25 maart 2014 om 12:24

Welke cruciale beslissingen dan ?

De penalty van Ronaldo was er duidelijk buiten. Neymar werd wel degelijk aangetikt, is dus een penalty. Over die van Iniesta kun je al helemaal niet discussiëren. Dat was gewoon niet zo snugger van Alonso. Sandwich in het strafschopgebied.

Pepe trapte ooit op de hand van Messi, kreeg hij niets voor... Busquets, waarvan je ook niet zeker weten of het expres was, krijgt tevens waarschijnlijk niets.

Benz kwam trouwens nog één op één te staan tegenover Valdes, had hij deze gescoord; was deze ook onterecht. Hoe noemen we dit dan ?

Leuk dat geklaag.. Maar die complottheorieën van sommige Real fans heeft geen zin en is zwaar onterecht.

25 maart 2014 om 12:37

De handsbal van Fabregas bij een vrije trap van Ronaldo.
DE trap van Busquets in het gezicht van Pepe.
De niet gegeven rode kaart voor Mascherano op de overtreding waar Ronaldo er door is.
De erg makkelijk gegeven penalty.

De nogal makkelijk gegeven vrije trappen aan Barcelona, daar waar hij dat niet doet bij Real Madrid.

Moet ik nog doorgaan?

25 maart 2014 om 12:52

@fcda

Zo kan ik ook: De overdreven schwalbes van Ronaldo in het strafschopgebied die niet bestraft worden met geel.

Benzema die in buitenspel positie bijna scoort.
(had deze gezeten, was het onrecht)

Elleboog stoot van Ronaldo op Mascherano, werd tijdens de herhaling nog goed laten zien.

Onterechte Penal van Ronaldo, zwaar buiten de 16.

Over die handsbal van Cesc kun je discussiëren, de voet van Busquets op Pepe ook; je kunt nooit zeker weten of hij het expres deed, herinner jij je nog die trap op Messi zijn hand; van nota bene Pepe zelf ?

De rest.. is speculeren, makkelijk gegeven vrije trappen ? hij gaf ze aan beide ploegen..

25 maart 2014 om 16:57

De handsbal daar kun je hem voor geven maar is geen bewuste.
De trap van Busquets was geen trap maar een schampschot (helaas)
De niet gegeven rode kaart van Mascherano (verzin je die zelf even?)

De elleboog van Ronaldo die rood had moeten zijn.....
De overtreding op Neymar in de 16 had een pingel moeten zijn.....
Het natrappen in de laatste seconde op Alba volgens mij ook weer niet bestraft
Bal wegtrappen van Ramos na het affluiten zo kan ik nog wel 100 dingen opnoemen Roald al met al ging het qua fouten gelijk op dus niet klagen.

Ze zouden echte kerels zijn als ze nu eens zeggen dat de pingels terecht waren en die van Madrid niet....dat de scheids over en weer fouten maakt. Bij verlies ligt het altijd aan de scheidsrechters bij Madrid. Fantastische ploeg maar achteraf altijd geklaag.... Zouden ze bij winst ook gezegd hebben: we hebben gewonnen en de scheids maakte een fout door de bal op de stip te leggen. Fouten hkren erbij. On topic: ze moeten ze laten zeuren. Je ziet aan de beelden dat je gelijk had... Laat het dan daarbij.

Penalty voor Madrid en de eerste van Barcelona waren zeer onterecht.. Van Real buiten de 16 en Neymar ten eerste buitenspel en daarna maakt hij een duik waar hij bij 'sterren springen' een 10 voor zou krijgen.. Als die rode kaart niet gegeven werd en de penalty niet was de wedstrijd heel anders gelopen, Real was namelijk de dominerende partij met de meeste en grootste kansen na de eerste 20minuten van de wedstrijd.. Ik kan me dus goed vinden in de uitlatingen van Ramos en Ronaldo en dat mag best een gezegd worden op het slechte werk van de arbitrage.. Het is wel respectloos, maar waarom respect verdienen als je je werk niet goed doet?

Eindelijk.......wat een zeurpietjes die twee zeg,

Bij C. Ronaldo komt het helemaal een beetje kneuterig over altijd.
Momenteel gekroont als beste voetballer, maar zo blijft dat eierdopje stevig staan op zijn bolletje.
Mede door dat zeuren van hem heeft hij mijn sympatie niet en zal hij dat voorlopig ook niet terug verdienen.

3000 euro... stel je voor! Dat is 3.minuten "werken" voor hen?

Wat een zeikerdjes weer zeg. Altijd een ander de schuld geven en nooit eens de hand in eigen boezem steken.
In Nederland lopen er ook van die flapdrollen rond. Bijvoorbeel Pelle en zijn coach. Ook altijd naar andere wijzen, maar nooit eens kijken hoe slecht ze zelf hebben gespeeld.
Prima donna gedrag.
Vooral Ronaldo moet zijn grote mond houden want hij bakte er werkelijk helemaal niets van afgelopen weekend.

Foto - alves: "ik kan onze baby horen leo"

En dan krijgen ze een boete, denk je dat ze daar anders van worden? €3000 is niets voor hun !!

Ben ik nu de enige die vind dat de arbiter gewoon een goede match heeft gefloten? Hij kan er toch ook niet aan doen dat iedereen, zowel bij barca als bij real, bij het minste kwam Wenen of klagen..

25 maart 2014 om 12:33

Nee hoor, genoeg vonden de scheids een puike wedstrijd fluiten. Enkel willen sommige het verlies niet accepteren en halen ze telkens maar weer de penals aan.

Dit terwijl die van Cristiano niet gegeven had moeten worden, omdat de overtreding buiten de 16 was.

Niemand heeft het over het spel(aan de bal) en de overwinning van Barcelona.

De overwinning word gecamoufleerd in een ''klaag - jasje'', want Real zou zogenaamd heel makkelijk winnen van Barcelona, dat is dus niet gebeurd... Moeilijk te accepeteren voor sommige.

25 maart 2014 om 12:41

Idd ik vind dit zeer spijtig. Het was toch echt een classico die we al een tijdje niet meer gezien hebben. Ik als barca-fan heb zelfs (stiekem) een beetje genoten van Real.

Maar wat we elke classico terugzien, bij élke belissing van de ref, dat er ontzettend geklaagd en geweend wordt. Is dit nog het Mourinho-effect?

Klasse wel voor de reactie van Ancelotti, waar iedereen bij real blij om mag zijn

25 maart 2014 om 12:58

Ja exact.

Het was een heerlijke match die goed op en neer ging. Dat geklaag is omdat men echt makkelijk dacht over Barcelona. Real was er zo van overtuigd dat ze deze match gemakkelijk gingen winnen.

Des de harder dit verlies aankomt, verder is het ook een bepaalde erf van Mourinho inderdaad. Zoeken naar excuses om het verlies goed te praten.

Hierdoor gaat de aandacht niet meer naar Barcelona, die dus in Bernabeu de punten pakt. Dat is gewoon hartstikke knap !

Vooral omdat Real zo goed in vorm is de laatste tijd.

25 maart 2014 om 12:44

Dit was één van de best gefloten Clasico's die ik ooit heb gezien. Deze man heeft gehandeld naar wat hij zag, niets heeft ie laten schieten.

En ik vind het raar dat wanneer er een pingel wordt gegeven er altijd naar de scheids gewezen wordt alsof hij de agressor is. Het zijn de spelers die die overtredingen begaan en op die moet je je uitlaten. De scheids hanteert de regels alleen.

Van wie de kritiek ook komt, hij is in deze terecht. Een van de grootste, meest commerciële en dit jaar voor de titelstrijd ongelooflijk belangrijke wedstrijden, is mede beslist door een rode kaart en penalty's aan alle kanten. Ik vind het jammer dat fanboys van beide kanten het gebruiken om elkaar af te zeiken, en daardoor de scheids de dans ontspringt. Iets met twee honden die vechten...

Het is dom van ramos en Ronaldo om de scheidsrechter schuld te geven, want het ligt echt aan de spelers zelf en niet aan de scheidsrechter.

Hopelijk zullen ze niet geschorst worden, want alle wedstrijden moeten gewonnen worden en hen hebben we hierbij nodig.

25 maart 2014 om 12:35

Zeldzaam sportieve reactie in zo'n topic, kudos Redondo6.

25 maart 2014 om 13:38

Catalonia omdat het je goed uitkomt, als jou club was bestolen had je ook zitten klagen en terecht.

25 maart 2014 om 15:13

Tja maar het feit is en nog een bewezen ook dat er niks bestolen is maar goed je snapt blijkbaar niet veel van het spelletje voetbal.

Nog even zeg je dat de pingel van Ronaldo terecht was

25 maart 2014 om 13:21

Nee we hadden de wedstrijden in handen en we zijn benadeeld, dat mag gezegd worden. het is schandalig dat we beroof zijn van een zekere overwinning, maar toen met 10 man en 2 onterechte penalty,s wat kun je nog uitrichten?niks!

25 maart 2014 om 16:24

Ja je had de wedstrijd in handen na een onterechte pingel maar dat was je even vergeten is het niet?

Toch typisch dit, kijk naar alle reacties van de realfans, 0,0 realiteitsbesef of sportieve reacties. Het is allemaal de schuld van de scheidsrechters, Ronaldo en Ramos zijn geen verongelijkte kinderen maar hebben gelijk, dn de scheids haat Real. Zelfde scheids die gewoon een vriend is van Real, in 2011 in de copa echt alles toeliet. Onterechte penalty voor Real? Boeit niet toch want er is verloren dus genaaid.

Waarom altijd de schuld bij de scheids leggen? Waarom niet bij de domheid van Ramos en Alonso?
Misschien moet Real deze scheids ook maar een maand laten schorsen, dat zal hem leren.

Ziele poten Ronaldo en Ramos! Ze verliezen de wedstrijd door een domme overtreding van Alonso. Die steekt eerst zn linkerbeen uit, mist Iniesta en denkt met rechts raak ik hem wel. Enne deze 2 pannenkoeken hebben van de scheids een penalty kado gehad, dus niet janken!

Heel de wereld heeft kunnen aanschouwen hoe Real werd genaaid en dan mogen de 2 spelers van de club bij wie het gebeurd er niets over zeggen?
Gewoon je mond houden en accepteren, want anders....

Kinderachtig gedoe en hiermee laten ze alleen maar meer zien hoe graag ze willen dat niet Real maar Barcelona kampioen wordt. Schandalig!

25 maart 2014 om 13:08

Sierd de Vos zou het volgende over jou zeggen: "fcda doet weer huilie huilie."

25 maart 2014 om 13:16

Cry me a river hahaha
3-4!

Doei he

25 maart 2014 om 13:19

Xaviola wees maar blij met de gestolen overwinning, ik zou er zo trots op zijn als ik jou was.

25 maart 2014 om 13:31

Ik zou ook trots zijn op de zoveelste overwinning dankzij de arbitrage. Evenals in de CL. Het begint bijna normaal te lijken om zoveel hulp te krijgen, of niet?

Ik ben blij dat Real het op eigen kracht doet en daarmee alsnog 1 punt voor staat op Barcelona.

25 maart 2014 om 15:11

Roald op eigen kracht?

Vergat je even de onterechte pingel tegen Elche en dat jullie er 2 tegen moesten hebben bij Atletico Madrid of zo?

En ja kom maar met feiten van Barcelona want die zullen er ook zijn maar doe nu niet dat jullie bestolen worden.

Ik denk dat jullie blij moeten zijn want er zijn meerdere wedstrijden van real beslist in jullie voordeel.

Cry me a River daar heeft Xaviola gelijk in.

25 maart 2014 om 13:18

We zijn zwaar bestolen dat zijn de feiten, want we hadden de wedstrijd in handen en domineerden de wedstrijd.

25 maart 2014 om 13:32

Ach, sta je er nog van te kijken? De finale, speel je opnieuw tegen Barcelona en de arbitrage. Benieuwd hoeveel penaltys tegen en rode kaarten we dan krijgen.

25 maart 2014 om 13:37

Zou me niet verbazen als we weer met 10 man spelen en een penalty tegen krijgen.

25 maart 2014 om 15:09

Je zult het toch wel zwaar hebben Roald met heel die complot theorieen is het niet?

Beide pingels terecht, rode kaart terecht behalve die van Ronaldo was onterecht maar ik zou eerst maar eens wat voetbalkennis op doen voordat je begint te roepen.

Clubblindheid heeft dit van je.

25 maart 2014 om 15:19

@forzae - Fcda

En nu nog even onthouden, en alles objectief terug bekijken:

De enige penal die onterecht was, was die van Ronaldo; buiten de 16.

Van Neymar was terecht.. Ramos doet aan pootje haken.
van Iniesta was terecht.. Alonso en Carvajal gebruiken iniesta als beleg.
Een sandwich.. Alonso gebruikt zijn been om hem neer te halen.

25 maart 2014 om 15:28

@ Kalp

Met Ramos en Pepe in de achterhoede verbaast het helemaal niemand denk ik dat je regelmatig met 10 man eindigt.
Hebben vrijwel alles wat een goede verdediger moet hebben. Helaas ook het (voetbal)verstand/inzicht van een reserve 6e klasse voetballer.

25 maart 2014 om 17:28

Kalp en Fcda,

Ik ben al jaren zeer trots op mijn club, daar hoeven jullie me niet op te attenderen. FC Barcelona heeft voetbal naar een nieuwe dimensie gebracht en zo goed als het spel onder Guardiola was, zo zal jullie Real Madrid nooit de wereld veroveren. Diverse topclubs helemaal aan flarden spelen (real Madrid 2-6, 0-2, 0-2, 1-3, 1-2 en nu weer 3-4) IN Bernabeu he.. ik laat die 5-0 nog achterwege), Arsenal, Manchester United, Bayern Munchen en AC Milan. Natuurlijk zijn er weleens discutabele beslissingen in het voordeel van Barca uitgevallen, maar het is met jullie Madridistas altijd hetzelfde liedje: Wanneer Barcelona wint ligt het altijd aan de scheidsrechter. Ik kan tenminste toegeven dat wij in het seizoen 2011-2012 diverse keren van de mat getikt zijn door Real Madrid. Maar bij jullie zit de frustraties/haat zo diep.

De frustratie dat Barcelona de laatste jaren La Liga domineert, de clasicos qua balans de laatste jaren zwaar in het voordeel zijn van Barca maar het mooiste van allemaal: Barcelona heeft 3 x de CL gepakt in een tijdsbestek van 5 jaar (2006,2009 en 2011). De prijs waar jullie elk jaar aankopen voor doen en die maar niet weten te winnen. Mourinho de ''beste'' trainer ter wereld kwam naar Madrid en jullie zouden het stokje wel weer over nemen. Resultaat? een Copa'tje en welgeteld 1 landstitel.

Barca speelde in balbezit zondag weer ouderwets goed: veelal combineren, de vrije man werd telkens gezocht, steekpasses overal om je oren. Natuurlijk kregen wij ook veel kansen tegen, maar de voornaamste reden daarvan waren Neymar en Mascherano. Vervang Mascherano voor een Mangala bijv. en Barca staat verdedigend ook weer als een huis. Beide goals van Benzema waren niet tot stand gekomen als daar een echte verdediger stond met lengte, snelheid en gevoel voor positionering. Het onnodige balverlies van Neymar zorgden steeds voor die 2/3 gevaarlijke uitbraken.

Je mag blij zijn dat je vind dat Real het op eigen kracht doet, maar je weet wel dat ze precies 0 prijzen gewonnen nog he? Juich maar niet te vroeg. En oh ja, Elche uit niet vergeten he? Want je hebt het zo leuk over eigen kracht hahaha. De meeste discutabele wedstrijd van dit seizoen. Matchfixing sluit ik zeker niet uit in die wedstrijd.

Wees jij maar trots dat er bij het grote Real Madrid de ''koninklijke'' 2 debielen centraal achterin staan die het imago van de club naar de knoppen helpt. Eentje wordt gezien als de beste verdediger ter wereld, maar heeft al 19 rode kaarten te pakken. Puur omdat hij zijn frustraties niet in bedwang kan houden vooral tegen Barca als hij de bui al voelt hangen. Pepe? dat was altijd een debiel die moordaanslagen pleegt, maar sinds 2/3 jaar ook een ware schwalbekoning.

Nogmaals: er wordt gedaan alsof Real Madrid tegenwoordig van hetzelfde niveau is als het Barca van de laatste jaren of het huidige Bayern Munchen, maar dat is niet zo. Wanneer heeft Real een waardige tegenstander zoek gespeeld in de CL en de CL gewonnen? Wanneer zijn ze een aantal jaar achter elkaar kampioen geworden? Wanneer hebben ze Barcelona zovaak scheel getikt dat Barca over is gestapt naar een andere tactiek? Wanneer heeft Barca een Puyol of Pique als DMF geposteerd?

hahahah hou op man grappenmakers!!

25 maart 2014 om 17:49

Mooi gesproken en zijn die 2 ook weer even op hun nummer gezet want ze hebben beiden geen kijk op het voetbal zien dingen die er niet zijn en willen dingen zien die er niet zijn.

Maar goed we hebben terecht gewonnen niets meer niets minder en hopelijk laten ze nog punten liggen onderweg naar het einde en ook al zou Barca dit seizoen geen kampioen worden dan hebben we ze toch 2x op hun plaats gezet en met in mijn achterhoofd dat ze dat e.v.t. kampioen zijn geworden door de discutabele dingen bij Elche, Villareal en zeker bij Atletico Madrid thuis.

En terecht, er mag wel eens opgetreden worden tegen dat huil- en zeurgedrag van die club. Na elke nederlaag begint het weer, het begint zielig te worden.

Ja hoor, rot op man zoveel haat op real. Sinds wanneer is dit strafbaar. Schors ronaldo maar lekker, hij blijft topscorder dit seizoen.

En terecht. Zeer onprofessionele uitlatingen van zowel Cristiano als aanvoerder Ramos. Beide hadden zich niet zo moeten laten gaan. Vooral beschuldigingen van matchfixing vind ik ranzig van Cristiano.

25 maart 2014 om 12:56

Ik vind het nogal overdreven, als de wedstrijd anders was gelopen dan zou je na afloop ook Pique en Xavi met dit soort uitlatingen horen. Wellicht zouden ze het iets slimmer brengen maar zouden ze de zelfde boodschap hebben. En dan is het maar te hopen dat 1 van deze 2 keurige spelers achter de microfoon verschijnen en niet bijvoorbeeld een Dani Alves, want dan zou je ook dit soort praktijken krijgen.

Dit is niet slim van Ronaldo en Ramos maar of het nou terecht of onterecht was, het blijft discutabel. Als je net na afloop van een wedstrijd wordt geïnterviewd dan kunnen er soms teksten uitkomen die je beter niet kan doen. Dat heet emotie, om daar een klacht over in te dienen of zelfs te vervolgen gaat wel erg ver. Scheidsrechters moeten eens naar zichzelf kijken. Er kan tegenwoordig bijna geen enkel duel goed verlopen zonder dat de scheidsrechter in de hoofdrol komt.

25 maart 2014 om 13:06

Dat vind ik een slap argument. "als de wedstrijd anders gelopen was"... Hou toch op man. Je kunt zeggen dat je vindt dat de scheids slecht floot, je kunt zelfs zeggen dat de scheids jou benadeeld heeft, maar dat doen beide heren niet. Ramos en Ronaldo beschuldigen de scheidsrechter indirect van matchfixing, een strafbaar feit. Een boete voor een dergelijke ongegronde beschuldiging lijkt me volledig op zijn plaats.

25 maart 2014 om 13:23

Schuif je dit echt onder dekmantel van emotie? Dit is puur een provocatie en een harde sneer naar de Spaanse bond en Barcelona op respectloze wijze. Dus niks emotie. Hij beweert met zijn opmerking dat hij tegen 12 man speelde dat de scheids aan Barça's kan zat. Maak mij niet wijs dat hij dit niet meende. Hij kon ook zeggen dat hij de scheidsrechter slecht vond fluiten, of wijzen naar zijn eigen ploeggenoten als echte professional met een winnaarsmentaliteit. Hij laat zich hier gewoon weer gaan en moet op het matje worden geroepen door Real. Dit soort uitlatingen mogen getolereerd worden.

Nog een verschil tussen Leo en Cristiano. Dit zou je Messi nooit horen zeggen.

25 maart 2014 om 14:53

Ik citeer :

Alves vermoedt opzet: 'arbiter wilde Ronaldo gewoon geen kaart geven
31 januari 2013

Is Meneer Alves hier voor vervolgd? Nee. Ik herinner me uitlatingen van Suarez in zijn Ajax tijd in de tunnel : 'goedzo scheids, ongelofelijk.. altijd tegen ons' Is hij hiervoor vervolgd? Nee.

Het zijn allemaal geen slimme opmerkingen maar nogmaals vervolgen gaat gewoon te ver.

25 maart 2014 om 15:22

Zijn beiden ook kwalijk. Er zijn echter wel verschillen in nuance.

Alves verwijt de scheids dat hij Ronaldo geen rood durfde/wilde geven in een bepaalde wedstrijd. Hij roept niet dat de scheids per sé wilden dat Real Madrid won en dat ze altijd bestolen worden. Neemt niet weg dat het ook kwalijk is en wat mij betreft een boete had verdiend. De integriteit van de scheids trek je simpelweg niet in twijfel.

Ik zie Suarez nergens beweren dat er bewust tegen hun gefloten wordt. Daarnaast zegt hij het in de spelerstunnel enkele seconden na de wedstrijd, snap dat je op dat moment in the heat of the moment nogal kunt vloeken.

Leuk zo'n boete van 3000 euro. Daar zal Ronaldo van wakker liggen.
1x naar de WC en de boete is terugverdiend..

We praten hier precies over de twee hoofdrolspelers die verantwoordelijk zijn voor het verlies.
Onze beroemde huilebalk versiert een onterechte pingel en als goedmakertje krijgt barca er ook een, waarbij echter Ramos het veld kan ruimen.
Natuurlijk is de rol vd scheids dubieus te noemen maar door het zeikerige gedrag van Ronaldo hoop ik echt dat Ronaldo geen kampioen wordt. Puur door hem (de persoon), niets ten nadele van RM.

Tegenwoordig zijn de scheidsrechters heilig. Ga weg man, Rode kaart was zwaar overdreven. Je kon neymar zelfs geel geven. Ramos raakte um heeeeeeeeeeeel licht en dan rood en penalty hou op man.

Zeer terecht. Je kunt nog zeggen dat je vindt dat je benadeeld bent, maar de integriteit van de scheidsrechter in twijfel trekken is beneden elk peil.

Ik vond hem eigenlijk een prima pot fluiten, hij heeft slechts pech met zijn beslissingen.

De pingel van Real is een overtreding op snelheid net buiten het strafschopgebied waarna Ronaldo er in valt. Ik dacht ook dat het een pingel was.

Het buitenspel van Neymar is evenzo millimeterwerk en voor zijn assistent nauwelijks te zien. Daarna maakt Ramos inderdaad een overtreding dus rood en een penalty.

Dat mensen discussieren over de penalty van Iniesta is volstrekt absurd, als Carjaval en Xabi hem niet samen blokken is hij er langs dus terecht.

Ook de eventuele rode kaart voor Busquets zagen wij allemaal pas een half uur na de wedstrijd.

Ik denk dat je het gewoon nooit goed kunt doen als scheidsrechter in El Clasico.

Als beide teams eens stopen met dat eindeloze theater wordt het voor de acheids ook wel makkelijker om te fluiten. Ze proveren hem 90 minuten lang te misleiden en gaan janken als het lukt. Sukkels.

Ik vind het belachelijk hoe ze hier reageren. De arbitrage de schuld geven, terwijl de spelers hier juist schuldig aan zijn. Zonder al die schwalbes zou de arbitrage veel minder fouten maken. Dit klimaat is gecreëerd door de spelers zelf. Natuurlijk zijn er ook lastige beslissingen voor de scheids, zoals buitenspel en of de overtreding nu binnen de 16 plaatsvond, maar deze kunnen met behulp van technologie worden voorkomen.

We zijn bestolen dan dan nog een klacht indienen, heel erg sterk... Barca heeft kunnen profiteren van de pro Barca arbiter, het was duidelijk dat hij Barca wilde laten winnen.

25 maart 2014 om 13:33

Mee eens!!

25 maart 2014 om 13:33

Mee eens!!

25 maart 2014 om 13:34

Bestolen, schaam je jezelf niet?

Een boete van dieduizend euro....een nachtje slapen en het is weer verdiend

25 maart 2014 om 15:06

Ronaldo moet gwn keertje knipperen met zijn ogen en het is al terug verdient.

Vindt je het gek?! Die scheidsrechter heeft de hele wedstrijd kapot gefloten! En het was duidelijk dat hij aan de kant van Barcelona stond. Ramos raakte Neymar totaal niet, dus die rode kaart heeft de wedstrijd beslist, want in de 1e helft was Real duidelijk de sterkste.

Ja vindt ik wel bij real zeuren ze altyd naar verlies tegen barca.neem gewoon je verlies want eerlijk is eerlijk barca is en blijft toch de betere club van de 2 misschien beetje jaloers verder zou ik het niet weten,

Wat Real wilt zeggen is, dat alle prijzen van FCB van de afgelopen 10 jaar enkel behaald zijn door hulp van buitenaf (arbitrage/fifa/etc...

Walgelijk alleen maar zeuren . Bij real madrid huilen ze altijd .

het zelfde liedje daar in spanja zeuren zeuren maar Real /barca en nu de scheidsrechters

we moeten blij zijn met onze scheidsrechters in NL

Waarom altijd scheids dit scheids dat we weten allemaal dat de scheidsrechters van liga bvva slecht is maar het was gwn een leuke weds en als real won hoorde je niks van hun

25 maart 2014 om 17:26

Zeer goed punt!!
Alleen durf ik te wedden dat Barca dat dan wel zou doen Zo gaat dat.,
Nee even serieus zoals ik al hieronder schrijf Ronaldo en Ramos zouden gewoon moeten zwijgen er over zoals Carlo ook doet maar arbitrage in het algemeen mag toch echt wel harder worden aangepakt hoor ,zoveel fouten dat ze maken is gewoon absurd.

Op zich nieteens een slecht idee ben ook van mening dat ze beter stil konden blijven.
1.ronaldo liet het die wedstrijd zelf na en spookte echt niks uit.
en 2. door dat gekluns van een Ramos heeft Real eigenlijk verloren in mijn optiek. Ik zag Barca toch echt niet winnen als het 11 tegen 11 was maar goed.
Maar dit gezegd te hebben ben ik van mening dat alle clubs in geheel spanjeook maar eens een klacht mogen indienen tegen de spaanse arbiters.
Wat een drama toch steeds daar in de PD wekelijks.
Ze doen hun werk vaak echt niet naar behoren en dat geldt niet enkel bij potjes van Barca of Real.

Ronaldo en Ramos zouden zelf een klacht moeten indienen tegen het scheidsrechterscomité.

Ronaldootje begint trekjes van Mourinho te vertonen. Express huilen over de scheidsrechter, zodat niemand het achteraf meer over zijn eigen belachelijk slechte optreden heeft.

Het is werkelijk te triest voor woorden dat we het na zo'n topwedstrijd alleen maar hebben over die klote arbitrage!! Wat een heerlijke pot voetbal, van het hoogste niveau van beide kanten. Als echte barca fan ben ik blij dat José Mourinho weg is bij die club, maar hij heeft schijnbaar wat nare trekjes achter gelaten bij de spelers ( en fans ) .

Alle beslissingen waren terecht en begrijpelijk. Hoor Ronaldo helemaal niks zeggen over zijn pingel en schwalbes.

En al dat lelijk commentaar op de scheids, gasten..... Real heeft maar al te vaak het voordeel van de twijfel. Wat vaak begrijpelijk is, een groot winnaar moet ook een groot verliezer kunnen zijn... Helaas Ronaldo, voor mij de laatste keer dat jij de gouden bal wint.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren