Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax vindt roemloos zijn Europese Waterloo bij Red Bull Salzburg

Laatste update:
/

Ajax heeft voor het derde seizoen op rij zijn Waterloo in de zestiende finale van de Europa League gevonden. De ploeg van Frank de Boer had na de 0-3 thuisnederlaag tegen Red Bull Salzburg een wonder nodig om door te bekeren, maar dat geschiedde niet. De Amsterdammers verloren met 3-1 en moeten zich nu richten op de competitie en de KNVB-Beker. Ajax speelt zondag tegen Feyenoord, terwijl Red Bull het in de volgende Europese ronde opneemt tegen FC Basel.

Salzburg overdonderde Ajax in Amsterdam met pressingspel en een tomeloze inzet. Hoewel de score donderdagavond iets minder hoog opliep dan vorige week, liet de machine van Roger Schmidt zien dat dat geen incident was. De withemden hadden in de eerste zeventien minuten immers al drie keer kunnen scoren. Na gevaarlijk balverlies van Stefano Denswil, die in het hart van de defensie stond met Mike van der Hoorn, schoof spits Alan de bal in de handen van Jasper Cillessen. De Braziliaan knalde even later rakelings voorlangs. De grootste kans in het eerste kwart was voor Kevin Kampl, de blonde strateeg op het middenveld van Salzburg.

/

De Sloveen kwam oog in oog te staan met Cillessen, maar de lat voorkwam de openingstreffer in Wals-Siezenheim. Ajax kreeg maar geen grip op het duel, al had men na een kwart wedstrijd zowaar op 1-0 kunnen komen. Ricardo van Rhijn legde de bal op de kruin van Kolbeinn Sigthórsson, maar doelman Péter Gulácsi had met één hand een prima redding in huis. Salzburg was sterker en vond de vrije man gemakkelijk, maar toonde zich dit keer minder efficiënt. Zo ook in minuut 35, toen aanvoerder Jonathan Soriano met zijn linker de bal hard tegen de korte paal mikte en linksback Andreas Ulmer voorlangs schoof.

Eén ploeg slaagde er in het verleden in om na een 0-3 thuisnederlaag door te bekeren: Dinamo Boekarest in 2009, tegen Slovan Liberec. Ajax maakte evenwel nooit aanspraak op een dergelijk wonder. De ploeg van De Boer speelde te matig, al toonde Lesley de Sa zich de mannelijkste van het stel. De buitenspeler speelde met durf en liet kort voor rust Gulácsi nog gestrekt gaan op een diagonale inzet. Het was evenwel veelzeggend dat Cillessen de Ajacied was die de meeste balcontacten had in de eerste helft; 54 stuks. Tien minuten na rust opende Red Bull, dat dit seizoen in 24 competitieduels al 79 keer scoorde, de score: Van der Hoorn werkte een harde voorzet van Kampl via Cillessen in zijn eigen doel.

/

Behoudens een kansje voor De Sa liet het machteloze Ajax zich hierna lang niet meer in aanvallend opzicht zien. Red Bull was de baas en genoot van de geboden ruimtes. Alan en Christoph Leitgeb kregen kansen en Sadio Mané maakte er na 65 minuten 2-0 van, door na een uitval de bal onder Cillessen door te schuiven. Het leed was daarmee nog niet geschied voor de koploper van de Eredivisie, want een klein kwartier voor tijd tikte Soriano bij de tweede paal geheel vrijstaand de derde Oostenrijkse treffer in het net. Klaassen verzorgde zeven minuten voor tijd de eretreffer, door via een verdediger en de lat de 3-1 te maken. Salzburg verloor medio augustus voor het laatst thuis; met 0-2 van Rapid Wien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie heeft er zin in de Kuip?

27 februari 2014 om 20:51

Is dit nou de kampioen van Nederland?? Word eventjes 2x afgedroogd in de 2e ronde EL door Red Bull Salzburg.
PSV eruit in de groepsfase EL tegen Chornomorets en Ludogorets, Feyenoord eruit in Vooronde EL tegen Kuban Krasnodar. Vitesse eruit in V. EL tegen Petrolul. FC Utrecht eruit in V. EL tegen Differdange 03 uit Luxemburg. Waar gaat het in vredes naam heen met het Nederlands voetbal??

Een oproep aan alle Nederlanders die het voetbal een warm hart toe dragen: Laten we met ze’n allen wakker worden en er alles aan doen dat ons landje niet verder weg zakt international gezien. Zolang wij in Europa zo blijven presteren (ajax tegen Barca en Milan als uitzondering dit jaar) zal het ook niet beter worden met het Nederlands elftal. Dit om de dood eenvoudige reden:’’ als wij onze beste spelers tegenwoordig verkopen aan ‘’dinamo Kiev’’ en clubs uit Rusland, in plaats van zoals 10 jaar geleden aan Chelsea en Manchester United, dan krijgen we over 4 jaar een NL – Elftal met spelers uit Rusland en Oekraine. Daar moeten we met z’n allen toch niet aan denken? Als dit zo door gaat international is de kans groot dat dit keiharde realiteit word na de generatie Robben, Sneijder, Van Persie, Van der Vaart en Huntelaar.
De enige die, zoals het er nu uitziet, over 4 jaar echt internationale top is, is Kevin Strootman.

Alstublieft laat de Knvb en alle wijzen mensen dit inzien. En laat niet alles om het ‘’financieel gezond draaien’. Uitendelijk gaat het om presteren.

Als laatste: Excuses voor het feit dat ik dit vooraf getypt heb, maar het moest er gewoon even uit. Hopen zien jullie dit in.

27 februari 2014 om 20:53

Volgens mij reageer je helemaal niet op de post van Nul-twintig

27 februari 2014 om 20:54

ik ben het wel met je eens hoor maar hoe zit het dan met de wedstrijden tegen milan, de wedstrijden tegen city, de wedstrijd tegen barca, de uitwedstrijd tegen dorrmund, de uitwedstrijd tegen man utd, of ligt dat dan ineens weer allemaal aan de tegenstander

27 februari 2014 om 20:54

Ja we zien dit inderdaad Robiepsv, dat gaat namelijk een stuk beter als je zo hoog mogelijk komt door totaal niet inhoudelijk te reageren.

27 februari 2014 om 20:56

nee uiteindelijk is financieel gezond draaien de basis om later weer te concurreren met teams als benfica, porto etc. Salzburg heeft nu gewoon een prima team , en een rijke sponsor, ,maar als competitie zitten we zeker nog ver van de oostenrijkse etc.
Bovendien neem je nu gewoon de negatieve punten, lens is naar kiev geaan ja. Maar strootman naar roma, mertens naar napoli, aldeweireld naar ateltico zijn weer gewoon prima overstappen.

27 februari 2014 om 20:57

Crowdfunding, haha! 4 mil. Mensen die elke jaar 100 euro inleggen en we doen weer mee!!!!!

27 februari 2014 om 20:57

Agh stakker.. niet zo dramatisch. Ik denk dat Salzburg gewoon heeft laten zien een hele sterke ploeg te zijn. Zij zijn, net als Ajax bezig met een opmars en hebben in de wedstrijden tegen Ajax laten zien wat ze in huis hebben. Ik ben onder de indruk van ze. Het is nergens voor nodig om Ajax hierom te kleineren. Ajax is simpelweg overklast door een verrasend sterke ploeg. Ronald de Boer waarschuwde vooraf al over deze ploeg. Ik denk dat Salzburg oook zo goed zou kunnen spelen tegen de Europese top.

27 februari 2014 om 21:02

Kon op live mee praten niet meer reageren dus doe ik het hier.

Dat Ajax het in de CL redelijk heeft gedaan kan natuurlijk ook als incident worden gezien. Je mag en kan verliezen tegen Salzburg maar met zulke cijfers verliezen. Dit is geen incident meer het is gebrek aan kwaliteit op EL niveau. Ajax komt gewoon tekort voor dit niveau, willen ze in de toekomst nog een rol van betekenis hebben in Europa dan zullen ze toch goede aankopen moeten doen. Met alleen maar talentjes ga je het niet redden in Europa.

27 februari 2014 om 21:08

Wat een populistisch gelul zeg, hou eens op man. Dramaqueen. We zijn verdomme een landje met 16 miljoen inwoners met andere prioriteiten dan voetbal waar al het geld in gepompt zou moeten worden. We hebben een gezonde sporttak en economisch zijn wij een van de sterkere landen in de EU. En jij wil dat we "wakker" worden? Wat wil je doen, iedereen 3 euro doneren? Accepteer gewoon dat we een mindere periode hebben, shit happens, zal nog vaker gebeuren. Landen als Engeland en Duitsland hebben veel meer talent. Spanje, Italië zijn zo chaotisch als het maar kan. Een club als Salzburg heeft onzettend veel geluk met een rijke eigenaar. Hier is niets aan te doen. Nederland is te klein om in te investeren. Vitesse als uitzondering, maar ook daar blijven gigantische investeringen uit. En zulke clubs wil je toch ook niet hebben? Als het aan jou ligt moeten we dus niets verkopen aan het Oosten. Nee, we dringen ze gewoon op bij de grote clubs. Zal vast werken, *kuch*! Nederlandse clubs zien zelf ook wel in dat wij minder zijn. Vandaar dat het nu gegooid wordt op eigen jeugd en een sterk financieel beleid. Immers zijn zo clubs als Bayern groot geworden, is het niet? Echt een ondoordachte reactie, de groene duimpjes zijn lachwekkend.

Edit: typefout

27 februari 2014 om 21:09

ja en waarom is dat niu weer een incident en dit verlies niet?

27 februari 2014 om 21:12

Hey Rob! Je hoeft je excuses helemaal niet aan te bieden hoor, omdat er een stel popie jopies zeggen dat er getypt wordt tijdens de wedstrijd en\\of jij wilt eerste reactie hebben. Gewoon je ding doen!

Ben het inhoudelijk wel met je eens. Helaas kunnen we er niet veel aan doen. Elk jaar maar hopen op een bevlieging van een Vitesse of Feyenoord(ik zeg maar wat). Dat er spelers verkocht worden aan nikszeggende teams dat komt niet alleen door het geld, maar ook de ambities van de spelers en het salaris.
Financieel kunnen we het jammer genoeg niet opboksen egen de buitenlandse ploegen.
Wat de oplossing zou kunnen zijn ervoor, zou ik echt niet weten.

27 februari 2014 om 21:13

De oproep aan ons allen luidt: laten we er alles aan doen niet verder te zakken?

Klinkt goed, ik doe mee.

Wat moet ik eigenlijk doen dan?

27 februari 2014 om 21:20

Stel je niet aan man. Soms leef je boven je een seizoen boven je stand, soms zit het tegen. Die clubs bij wie psv in de poule zat blijken taaie clubbies, merken ook hun huidige tegenstanders. Salzburg blijkt gewoon een uitstekend team. Betekent niets voor 'het Nederlands voetbal', alleen voor Ajax in dit geval. Ik denk dat Nederland op een heel verdiende UEFA positie staat. Je hebt sterkere landen, maar daar horen Oostenrijk en Luxemburg en dergelijke echt niet toe, zal ook nooit zo worden. Dit zijn moment opnames.

Maar: je kan beter 2x worden afgedroogd door een uitstekende ploeg dan zoals vorig jaar Boekarest scheel tikken en dan in de return met pingels naar huis.

27 februari 2014 om 21:32

Mooi die uitwedstrijden maar het gaat uiteindelijk om het eindresultaat. En hoe triest het ook was Ajax stond uiteindelijk met lege handen. Ik ben heel positief ingesteld maar bekijk het zo: ajax min of gelijkwaardig tegen dortmund maar missen dat laatste stukje power om te scoren net als Dortmund, tegen City als ie goed bekijkt dat elftal toen sloeg nergens op zeker met mancini als trainer had je 11 kippen zonder kop op het veld lopen, tegen barca zij waren al geplaatst en hoefden niet per se onbewust alles te geven en tegen slechtste en zwakste milan in afgelopen 20 jaar wat ergens 14 stond konden ze niet een goed doordrukken en de klus klaren. Over de resultaten van psv en feyenoord en utrecht ga ik het niet eens hebben want dan ga je van huilen. Slaat nergens op als je zegt ajax doet het beter want in feite is het minder slecht. 6-1 van fucking Salzburg verliezen komaan! Mensen moeten inzien dat nederlands voetbal achter loopt en de jeugdopleiding wordt rechts en links ingehaald en stelt ook geen drol meer voor. Zie je over 5 jaar een lichting van kalibrr robben, sneijder, de boer, seedorf, cocu, davids, kliivert, overmars, van bronckhorst, RvN etc. Hij heeft gelijk het vijf voor twaalf voor nls voetbal!!!

27 februari 2014 om 21:32

Aardig verhaal maar geen oplossingen helaas. Ik ga er proberen een paar aan te dragen. Voetbal draait om geld en is daarom vergelijkbaar met het bedrijfsleven.

Wanneer je concurrenten groter worden, zoals de eredivisie links en rechts wordt ingehaald, kan je een paar maatregelen nemen. Fuseren of investeerders om te groeien. Om de markt te vergroten is een Benelux competitie zeker een optie. Betere teams die strijden zorgt voor hogere concurrentie. Een grotere afzetmarkt zorgt voor meer omzet bij clubs.

Investeerders zoeken is een andere optie om meer geld te creëren. Dit kan natuurlijk door een hele club te verkopen als bij Vitesse maar nog beter lijkt mij in zee te gaan met investering groepen als Doyen. JA, je geeft een hoop op binnen de club. Maar krijgt er denk ik ook veel voor terug. Je kan betere spelers halen en mogelijk voor een groter bedrag verkopen, wat weer te niet wordt gedaan door een kleiner aandeel in de speler. Maar betere spelers in je team betekend gewoon betere sportieve prestaties die mogelijk weer andere spelers kunnen aantrekken. Hier valt gewoon veel winst te behalen.

Een andere reden is het veel te lage salarisplafond in de Nlse competitie. 1 miljoen is gewoon veel te weinig. Een speler van Real Sociedad (griezzmann) verdient net iets meer dan 1 miljoen. Real Sociedad betaald hogere salarissen dan onze topclubs. Zo is het erg lastig spelers vast te houden.

Nlse clubs stoppen het geld tegenwoordig liever allemaal in de jeugopleiding,. Iets waar je helemaal Niks aan hebt als je jeugdspelers binnen 2 jaar weg zijn wanneer ze preseteren. Hogere salarissen betekend betere spelers, langer vasthouden.

Ook de Nlse speelstijl valt te betwijfelen. Ja we zijn er trots op maar wat brengt het ons nou werkelijk. Als de hele eredivisie aanvallend speelt inclusief Cambuur en GAE dan worden clubs Europees overvallen wanneer ze iets anders krijgen voorgeschoteld.

Tens lotte is het belangrijk maar EEN Paar topclubs te hebben. Ga maar na de clubs die europees goed presteren zijn vaak stukken beter dan andere ploegen in hun competitie. Salzburg, Olympiakos, Bayern, Psg, Barca, Real, Basel. Mogelijk ook de reden waarom de Engelse clubs zoveel moeite hebben elk jaar in Europa. Dit komt veelal doordat deze ploegen spelers kunnen weghalen bij de subtop van hun competitie en dat spelers graag naar een topclub binnen een competitie gaan. In de huidige eredivisie worden spelers uit de subtop tegenwoordig al aan het buitenland verkocht. Een Finnbogason zouden wij eerst nog een paar jaar bij een Nlse topclub moeten zien. en niet een Bony scenario.

Tot zover mijn spontane collumn, moest het ff kwijt!

.

27 februari 2014 om 21:33

Dat zijn wedstrijden in de poulefase. Daar win je in een knock-out ronde over 2 wedstrijden ook niet van

27 februari 2014 om 21:40

Precies. Dus is voor de verkeerde tactiek gekozen tegen deze tegenstander. Toch een fout van de boer. Je kunt wel altijd uit willen gaan van je eigen kracht, maar dat is Europees gezien niet genoeg.

27 februari 2014 om 21:48

Amen vriend..jij hebt gesproken. Dit is precies hetgene wat een club als Ajax mist...geld uitgeven. Als ze die niet hebben dan snap ik er nog wel wat van, maar die club heeft geld zat en loopt gierig te doen. Wil je nu wel of niet internationaal meetellen?

27 februari 2014 om 22:00

geld opsparen tot de echte talenten doorbreken, die hogere salarissen aanbieden dus langere contracten, zo blijven ze langer en verkoop je ze voor meer

27 februari 2014 om 22:04

@suysiem, no shit, hou alsjeblieft op met dat stoere gedrag van je reageert helemaal niet om hem of haar, of je reageert alleen hierop om bovenaan te komen, beetje cliché, iedereen wil veel gelezen worden en dus bovenaan staan...
dus stop alsjeblieft met dat onnozele gezeur.

27 februari 2014 om 22:06

@bruma, ja idd landen als Spanje en Duitsland hebben meer talent, leuk dat je dat zegt, maar Robiepsv wil dus dat aan dat soort dingen waar je wat aan kan doen dat er dan ook werkelijk wat aan gebeurt. best stoer om te zeggen dat we andere prioriteten hebben, maar wij als Nederlanders willen toch gewoon ook in het leukste spelletje van de wereld het hoogst haalbare bereiken, dus is deze oproep gewoon mooi om te lezen...

27 februari 2014 om 22:08

Ja Redbull Salzburg zou hier met twee vingers in de neus hier landskamioen worden.
Ze spelen alleen in Oostenrijk dus doen hier niet mee. Gelukkig maar voor Ajax.

27 februari 2014 om 22:08

Over het voetbalinhoudelijke gedeelte ben ik het zeker met je eens. Soms heb je een periode dat het even tegen zit, en soms zit het een tijd mee. En die nieuwe generatie van spelers als Robben komt er echt wel, zolang Nederlandse clubs maar gewoon veel tijd blijven investeren in de jeugdopleiding.

Over het niet-voetbalinhoudelijke gedeelte ben ik het met een stukje van je niet eens. ''economisch één van de sterkere landen in de Eu'' zeg jij. Misschien is dat nu nog zo, maar je moet wel echt heel erg stom zijn als je niet snapt dat dat met dit kabinet niet lang voortduurt. Al het geld waar wij hard voor werken gaat naar landen als Griekenland etc. Het gaat steeds minder goed met ons landje waarin iedereen hard werkt, en daar geef ik ons kabinet zeker de schuld van.

27 februari 2014 om 22:20

Wij leven in een land waar het kabinet eens in de zoveel tijd verandert zoals je wellicht weet. Het kabinet zal een landje niet zo 1 2 3 kapot maken. Als je dat daadwerkelijk denkt moet je lekker meeklagen op telegraaf.nl of iets dergelijks. Daar zitten nog meer van die doemdenkers. Gezien de status van Nederland in EU zal Nederland nooit een minder land worden. "je moet wel heel erg stom zijn" als je niet begrijpt dat Nederland hèt land is om je als non-EU organisatie in Europa te vestigen. Daarnaast is het ook hèt land om producten in te voeren en innovatie door te voeren in Europa. Anyway, het wordt vrij offtopic zo. Zoals jij ook aangeeft zullen we vanzelf weer een klasse generatie krijgen. En ja, die zullen binnen de kortste keren allemaal weer in het buitenland voetballen. Die zijn niet te houden. Wie weet is het over 50 jaar allemaal weer anders.

27 februari 2014 om 22:36

hey bruma de dwaas.
het is lang geleden sinds mijn 'reinaerde' ban dat ik weer eens reageer. als jij denkt dat we een gezonde sporttak hebben en economisch aan de top zitten, dan hoop ik dat je straks geen desillusie meemaakt als je een baan gaat zoeken vriend.
ik ben lang geleden vertrokken naar azie en geloof me, het nederlandse voetbal heeft geld nodig vanuit hier. je argument over talent slaat ook kant nog wal.
"een club als salzburg heeft onzettend veel geluk met een rijke eigenaar' .. wake up.. nl is een speeltuin aan het worden voor mensen met geld. engeland is een speeltuin voor mensen met veel geld.
helaas...
china komt er zeer binnenkort aan. die gaan de competitie aan met de woestijn.

27 februari 2014 om 22:38

city is vorig jaar anders gewoon als 2e geeindigd in de pl en waren op dat moment de huidig kampioen, maar dit is juist mijn punt, bij dat soort wesstrijden hoeveel het er ook zijn worden er weer allemaal dingen bijgehaald maar dan kan je nu toch ook zeggen salzburg ligt ajax gewoon niet ipv weer zo door te slaan

27 februari 2014 om 22:38

@wingmann, aardig verhaal, maar je was me kwijt toen je zei dat je investeren in jeugd niks vindt. Om het daarna nog af te toppen met een paar topclub zodat je spelers kan weg kopen, terwijl je daarvoor nog voorstelde om een Benelux te starten zodat er meer concurrentie is. Beetje tegenstrijdig.

Overigens noem je naar mijn idee wel 2 oplossingen, alleen vind je ze zelf niet zo sterk. Enerzijds ben ik voorstander van Benl competitie waar van beide landen de 8 sterkste doorgaan. Dat zal een hoop extra omzet opleveren ivm veel betere en interessantere competitie. Om nog maar te zwijgen over de extra concurrentie onderling wat de teams gewoon beter maakt. Het enige probleem wat dit met zich mee brengt dat niemand meer de overige competities kijkt, dus de 16 (minder) overgebleven ploegen. Om nog maar te zwijgen over de Jupiler League en de 2e competitie van België.

Daarnaast ben ik zelf absoluut wel voorstander van jeugd. Je geeft al aan de bijna alles valt of staat met geld. Juist een goede geldmachine is de jeugd. Ieder jaar 1, 2 of 3 talenten voor kopen voor, laten we zeggen, +/- 10 miljoen. Brengt een hoop netto inkomsten met zich mee. En dus ideaal om op een goede manier geld te verdienen.

Op het moment dat er een gezonde rekening is opgebouwd kan inderdaad, maar alleen wanneer de overige inkomsten (lees extra inkomsten betere Benl competitie) het toelaten, het salaris plafond omhoog. Op die manier en ik denk werkelijk alleen op die manier kan het Nederlands, maar ook het Belgische voetbal aanhaken bij de grote competities. En ik durf zelfs te stellen dat het zelfs een hele goede competitie zou kunnen worden.

Dus op sommige punten met je eens. Maar met een andere gedachten.

27 februari 2014 om 22:40

city geen zin? hahahhahahahah die moesten die 2 wedstrijden winnen om door te kunnen gaan en dan zeg jij die hadden geen zin hahaha die zijn volledig afgemaakt door engelse media na die wedstrijden en dan zeg jij dit ga korfbal volgen joh

p.s ajax had tegen salzburg ook geen zin

27 februari 2014 om 22:56

De fout zou ook eens bij de supporters gezocht kunnen worden, ik bedoel hoeveel supporters zitten er op de tribune in de Europa League.

Daarbij komt dat Ajax simpelweg Champions League had moeten spelen en dat voetballers van deze tijd niet meer het mentale vermogen hebben om na een (terechte) vervelende teleurstelling, waarbij je veel meer had verdiend, de knop om te zetten en dan maar voor de Europa League te gaan.

De fout zit hem vooral bij de Uefa die toestaat dat clubs als Barca en Real, die technisch veel minder zijn dan een Ajax, en ondernemend enorm te kort schieten tegenover Nederlandse clubs, enorme schulden hebben. Hierdoor is de begroting 10 keer die van een Ajax. Tegenwoordig worden er bij Ajax zelfs betere spelers opgeleid en betere spelers met een veel betere wedstrijdopvatting (neymar) gescout. Maar ze worden teniet gedaan door uitschakelingen als dit en verleden jaar.

Ik ben het verder helemaal met je eens, maar zolang de Uefa aan de macht is, zal het Nederlands voetbal nooit iets (gegund) worden.

27 februari 2014 om 23:07

Allemaal negatievelingen hiero... Dus omdat barca over twee wedstrijden helemaal wordt afgedroogd over twee wedstrijden door bayern munchen stellen ze ook ineens niks meer voor in Europa? Sommige tegenstanders liggen je niet, anderen wel. Ajax is door iemand verslagen die het 'ajax-spelletje' beter speelt. Dat is geen schande, maar juist een motivatie en een signaal dat we er nog niet zijn, maar juist moeten streven naar een hoger niveau. Bovenal zou dit een leermoment moeten zijn voor de jonge talenten die hebben gespeeld in deze confrontatie met salzburg. Het gevoel dat Ajax met een gevoel van onderschatting heeft gespeeld in de heenwedstrijd kan ik niet onderdrukken, en bij de tweede wedstrijd waren we mentaal verslagen. Ik praat niks goed, maar zo werkt het bij jonge gasten die goede prestaties leveren tegen Europese topclubs en vervolgens een ongenadig pak slaag krijgen tegen de Europese subtop. Het Nederlands voetbal komt er altijd wel weer bovenop. In de jaren '80 en '00 kregen we ook een pak slaag van de onbekendste ploegen. In de jaren '70 en '90 waren we top... En toen was het verschil in budget verhoudingsgewijs hetzelfde, dus laten ee positief naar de toekomst kijken en vertrouwen houden in hetgeen we goed kunnen; topspelers opleiden en met aanvallend voetbal de tegenstander overrompelen!

27 februari 2014 om 23:52

Lariekoek wat jij zegt. Cruijf is samen met Ajax bezig om de club naar een zodanige niveau te brengen, dat ze mee kunnen strijden op Europees niveau. Dat we wonnen van Celtic, Manchester City en Barcelona is een teken dat we op de goede weg zijn, maar we zijn er nog lang niet. Salzburg is een club die het zeer aantrekkelijk vind om tegen het systeem van Ajax te spelen. Zoals Portugal het lekker vind om tegen Nederland te spelen. Elke club heeft zijn sterktes, maar zeker ook zijn zwaktes. Verwacht niet van Ajax dat we ineens met gemak van de meeste clubs winnen en in de halve finale komen. Als dit zo doorgaat is de kans groot dat dit realiteit wordt na de generatie Robben, Sneijder etc? Kijk eens naar de feiten. Hoeveel Nederlanders spelen er bij Ajax, Feyenoord en Psv. Als je goed kijkt dan lopen er zoveel Nederlandse talenten rond. Alleen moeten ze de kans krijgen om te ontwikkelen en dat doe je door zulke wedstrijiden te spelen. Dacht je dat Barcelona voordat Rijkaard daar kwam als coach, dat Xavi en Inieste elke wedstrijd zo belangrijk waren als nu? Komop eens, wees eens even realistisch. Ajax is in Nederland zowieso de beste club, en dat waren ze al heel lang niet. Nu is de volgende stap om ook nog eens landskampioen en de Knvb beker te winnen en de Johan Cruijf schaal. Wij verkochten Eriksen en Alderweirld, toen zeiden we allemaal...het seizoen is afgelopen. Nu gaan we ineens eisen dat we het nog beter gaan doen dan zonder die grote speler Eriksen? De nieuwe talenten moeten nog beter worden dan de spelers op de huidige posities, zoals een Sigtorsson, Siem de Jong etc. Vervolgens moeten we steeds makkelijker kunnen doorbekeren in de Europa League of beter gezegd de Champions League. Zoiets heeft tijd nodig. Je kan niet ineens hetzelfde niveau bereiken als alles opnieuw gestructureerd moet worden. Ik durf nu al een paar talenten op te noemen die de potentie hebben om het huidige Ajax naar een hoger niveau te tillen. Dat zijn: James Efmorfidis (speelde in de jeugd van Barcelona, Real Madrid en AEK Athene), Ezra Walian (naar mijn inziens twee, misschien wel drie klasses beter dan Sigtorsson), Kishna (heeft al bewezen met een werelddoelpunt, maar geloof mij, deze man gaat het zowieso maken). Misschien vergeet ik nog een paar, maar deze spelers die ik opnoem, worden minstens zo goed en als alles mee zit, worden ze zelfs beter dan de spelers die jij opnoemde. Uit eindelijk moeten we naar het niveau Bayen Munchen en Barcelona (in zijn beste jaren). Grote nonsense. Als deze spelers volgend jaar of de jaar daarop gaan debuteren (behalve Kishna dan)...dan zul je waarschijnlijk weer zeggen...ik zei het toch ondanks de vroege uitschakeling toen tegen Salzburg wist ik dat dat het begin was van een revolutie.

28 februari 2014 om 00:51

@ali_ajax en nog een aantal andere Ajacieden,

Ik kan er nog steeds met mn hoofd niet bij dat er mensen zoals jij zijn die werkelijk denken dat Ajax in de toekomst mee kan op het niveau van Benfica, Porto etc.

Ajax draait de afgelopen seizoenen financiel 'topjaren' omdat andere clubs in Nederland met name falen in de championsleague en ze een aantal goede verkopen hebben gedaan. Zonder die inkomsten uit te Championsleague zou Ajax er nu helemaal niet zo rooskleurig voorstaan.

Als je naar de geschiedenis gaat kijken lijkt het mij ook niet verstandig om stee vast op Championsleague te begroten, topclubs in Nederland hebben ups en downs en clubs spelen niet altijd Champions league, de laatste jaren zit Ajax in een goede flow maar die 7 jaar daar voor moet je niet vergeten en er zullen gegarandeerd weer tijden aan breken wanneer Ajax zich niet (rechstreeks) gaat plaatsen voor Champions league.

Daarnaast gebruiken die clubs die jij opnoemt ook investerings maatschappijen om spelers etc de financieren die ze normaal gesproken niet kunnen betalen. Ajax wil daar niet aan en als je dan ook nog eens het verschil in salarisen en sponsorinkomsten bekijkt dan kan je dat gewoon vergeten.

En zelfs nu het financiel topgaat worden ze 2x afgedroogd door een club uit Oosterijk die gewoon weg beter is. En dan verschuilen veel Ajacieden zich achter individuele topprestaties tegen oa een Barcelona die al door was, een gelijkspel tegen het slechtste milan in 40 jaar en nog een paar van die uitschieters. Begrijp me niet verkeerd, het zijn nog steeds knappe prestaties, maar als je die uitschieters als maatstaf gaat gebruiken dan ben je naar mijn mening compleet de weg kwijt.

28 februari 2014 om 01:32

@robiepsv,

Ik hoop voor je dat je je hart hebt kunnen luchten, want je hebt me een berg onzin eruit gegooid zeg. Leg mij nou eens waarom de Nederlandse voetballiefhebbers wakker moeten worden terwijl het toch echt de clubs zijn die falen? En dat je je spelers verkoopt aan een Oekraïense of Russische club is wel een heel slap excuus om te gebruiken als je in Europa faalt. Alsof de Nederlandse clubs beter zouden presteren als de beste spelers aan Real Madrid worden verkocht. Schei toch uit. Bovendien is er niets mis mee dat een aantal spelers in Oost-Europa spelen, aangezien ze, en dan spreek ik namens de Russische competitie, toch net iets beter zijn. Het ligt gewoon aan het feit dat in sommige competities het resultaat belangrijker is dan op balbezit spelen.

Maar toevallig weet ik inmiddels wel dat je iets tegen Oost-Europa, en met name Rusland, hebt, dus jouw reactie verbaast mij dan ook niet.

27 februari 2014 om 20:52

Ik ben benieuwd! Feyenoord kan verrassen

27 februari 2014 om 20:52

zo zeg, zelfs tegen Real Madrid in de CL zijn we niet zo afgegaan als tegen Rsb. Ik schaam mij diep voor mijn Ajax.

27 februari 2014 om 20:56

En terecht. Dat je verliest, oke, maar op deze manier... Schandalig.

Zondag weer

27 februari 2014 om 20:57

Ik lees weleens reacties hier op vz dat men de Turkse competitie en andere soortgelijke competities uitlacht. Zelfs Trabzonspor tegen Juventus was niet zo vernederend als wat Salzburg heeft gedaan met de kampioen van Nederland. Het is tijd om die 20 miljoen winst waar je zo trots op bent toch echt te gaan laten rollen en zo niet echt te accepteren dat Nederland daar staat waar het hoort te staan. Supporters kopen niets voor je opgespaarde miljoenen meneer Overmars. Ga je zo door, wees dan voortaan blij als je überhaupt mag meedoen aan de CL...

27 februari 2014 om 21:10

D10d,
De wedstrijden tegen RSB waren inderdaad om je diep voor te schamen. Maar ik wel bv Trabzonspor op basis van de wedstrijden tegen Juventus niet als vergelijking gebruiken. Je kunt dan ook het tegenovergestelde doen en de wedstrjden van Ajax tegen Barcelona, Milaan, Manc etc gebruiken.

Maar dat er iets moet veranderen om echt vooruitgang te boeken is zeker duigelijk. Of het nou een paar echte investeringen moeten worden of het team wat langer bij elkaar houden of een combinatie daarvan. We hebben nog steeds een heel jonge ploeg als je op Europees niveau mee wil doen na de groepswedstrijden. Misschien is het belangrijkste wel dat we de ploeg intact houden met een of twee echte investering erbij.

27 februari 2014 om 21:17

Ik begrijp je maar je moet het zo zien: ajax is de rijkste club van Nederland momenteel. Als je besluit niet uit te geven moeten je talenten van een dusdanig niveau zijn dat het niet hoeft. Dat is niet het geval. Dus moet ajax geld uitgeven om te stijgen of de plek voor de coëfficiënt lijst te behouden. Gevolg hoe meer teams europa in mogen hoe meer geld clubs binnen krijgen des te meer ze kunnen spenderen.

27 februari 2014 om 21:20

He Schalke is met 1-6 vernederd thuis in de Kelsenkirchen en Ajax werd niet vernederd en stond op winnen en had de arbitrage niet mee en twee doelpunten werden ten onrechten afgekeurd

27 februari 2014 om 21:30

Je praat onzin adutchbrew, jullie krijgen al jaren voetballes van het grote Real Madrid. Maar van die lessen willen jullie blijkbaar niet leren.. wel vreemd

27 februari 2014 om 21:30

Tegen madrid mag het.. maar tegen Salzburg ...nee

27 februari 2014 om 21:37

dat was de madrid van vorig jaar je ziet dat dit jaar madrid 10x beter is geworden !

27 februari 2014 om 21:37

Ik praat helemaal geen onzin Lanvin. Ajax had geen kans tegen Real Madrid. Aals je dat bedoelde. heb je 100% gelijk. Maar tegen Real Madrid voetbalden we tenminste nog. Het was misschien naiief. Maar ik kon nog wat hoop boeken uit dat voetbal. Het voetbal dat ik vandaag en vorige week heb gezien zouden mij helemaal geen hoop meer hebben gegeven. Gelukkig heb ik ook de andere kant van Ajax gezien.
Voetballes van Real Madrid hoef je niet van te leren. Daar kunnen wij toch niet tegenop. Dat zijn enkel wedstrijden voor de Ajax haters om op te geilen. Want met je Eigen cluppie kan dat voorlopig nog lang niet. (ik weet niet eens welke NL club jou favoriete is. Ik weet wel dat het geen Ajax is gezien je historie op Vz).

27 februari 2014 om 21:37

@d10d

Wat een opportunistisch gelul man, jij bent typisch zo iemand die het beleid en de mensen erachter prijst als het goed gaat en ze volledig afbrand op het moment dat het een tijd wat minder goed gaat. Dan leef je echt in de waan van de dag.

Beleid stippel je uit voor een langere tijd en verander je niet van de ene op de andere wedstrijd. Het is al helemaal belachelijk dat je de slechte resultaten van Ajax tegen Salzburg volledig bij Overmars in de schoenen schuift. Die aankopen gaan er heus nog wel komen, maar een aankoop is geen garantie voor succes, dat is in het verleden wel gebleken. Een ding is zeker en dat is dat er niet meer zo veel met geld gesmeten gaat worden als in het verleden en dat is iets waar Ajax en haar supporters juist trots op moeten zijn.

Tot slot geloof ik wel in het ingezette beleid en zijn de vruchten ervan op dit moment nog helemaal niet goed zichtbaar, omdat de spelers die er het meeste profijt van hebben gehad nog door moeten komen in het eerste. Of Ajax met dit beleid de Europese top gaat bereiken weet ik niet, maar door met geld te smijten breng je op ten duur de club in problemen en is die kans op dat succes nog kleiner.

27 februari 2014 om 21:40

Over grote uitslagen gesproken: vorig seizoen was Barça ook 7-0 afgestraft door Bayern. Nu is iedereen weer lyrisch over Messi & co. De ene wedstrijd is de andere niet. Het enige wat Ajax nu moet doen is het achter zich laten - de uitslag staat vast.

27 februari 2014 om 22:05

hun aanvallers te goed wees maar blij dat ze dat niet zijn anders hadden ze er in twee wedstrijden zeker nog zes bijgemaakt

27 februari 2014 om 22:15

Ik denk dat Feyenoord nu bloed ruikt.

28 februari 2014 om 00:00

Zonder diepte punten geen hoogte punten. Cruijf zou hebben gezegd, hoe meer fouten er worden gemaakt, hoe beter. Want dat zou betekenen dat we genoeg dingen hebben die we moeten leren.

28 februari 2014 om 07:34

Adutchbrew, trollen als Lanvin kan je beter negeren probeer ik ook. Het is een Feyenoorder, ik vond ons vreemd genoeg tegen Real Madrid iets zekerder ogen. Ookal werden we helemaal afgedroogd, Salzburg heeft echt onze zwaktes bloot gelegd.

27 februari 2014 om 20:56

Ja! want daar ga jij je beter van voelen?
tot de 90 minuut spelen alsof er nog gewonnen kan worden met 7 doelpunten, Ajax zal niets te vertellen hebben zondag, beloofd x

27 februari 2014 om 21:06

Ajax gaat niet winnen in de kuip dat kan ik je verzekeren

27 februari 2014 om 21:22

Ajax gaat winnen in de kuip let maar op

27 februari 2014 om 21:07

Ikke want dan spelen we weer met onze beste 11. Eens Ajacied altijd Ajacied. Als we zondag winnen is alles weer koek en ei. Sommige mogen zich niet eens ajax supporters noemen. Dit is Ajax in de CL goed spelen en uiteindelijk in de EL uitgeschakeld worden en dan kampioen worden.

27 februari 2014 om 21:43

Jollie18. Dat zijn successupporters. Daar ontkom je niet aan als je een paar keer kampioen wordt. Hopelijk haken die gasten nu af. Ik ben ze liever kwijt dan rijk.

27 februari 2014 om 22:15

Denk dat je ook kunt stellen dat sommige spelers zich geen ajaxspelers mogen noemen. Dat is verontrustender dan een paar terecht kritische supporters.

27 februari 2014 om 22:42

Idd de succes supporters kunnen de laan weer uit.
natuurlijk is het klote dat we er uit gaan tegen rbs, maar ik heb vorige week wel van hun spel genoten! een van de beste ploegen die ik dit seizoen heb zien spelen, allemachtig wat kunnen die gasten jagen en wat zijn ze snel in de aanval en omschakeling. denk echt dat deze ploeg erg ver gaat komen in de el, en geef ze zelfs een aardige kans om de finale te halen of zelfs te winnen.
verliezen tegen zo'n ploeg vind ik geen schande, en om nu plots het beleid te gaan bashen omdat er 2 wedstrijden tussen zitten waarin je op waarde geklopt wordt, slaat nergens op. ten eerste doe je daar salzburg te kort mee, ten tweede, een beleid verander je niet na een of twee tegenvallers.ajax moet gewoon op deze voet doorgaan, ik heb vertrouwen in het beleid en weet dat het jaren duurt voordat het zijn vruchten afwerpt.
nu op naar de kuip!!!

27 februari 2014 om 21:27

Lesley de Sa heeft zin in de Kuip

De Nederlandse clubs moeten een clausule zetten in het contract van de Nederlandse spelers. Ze moeten twee dagen op kamp in Delft om informatie in te winnen over het verleden van Oranje. Deze gasten kunnen amper een kasteel bouwen van Lego, laat staan strijden voor het vaderland. Misschien is een Galatasaray of een Olympiacos voetballend niet altijd even sterk, maar die tonen nog wilskracht voor het vaderland. Die gaan tot het diepste gaatje. Deze mooi weer voetballers kunnen maar net hun veters strikken, meer heb ik niet te zeggen.

27 februari 2014 om 21:16

Toen deze loting bekend werd, werd ik van alle kanten uitgelachen toen ik beweerde dat Salzburg naar de volgende ronde zou gaan. Aan het begin van het seizoen leed Salzburg zijn enige Europese nederlaag en dat was tegen Fenerbahce. Zijn de spelers van ons nou zoveel beter dan die van Salzburg? Zeker niet. Maar waarom schakelden we ze alsnog uit? Juist, zoals je zelf al aangeeft: de eeuwige strijd en wilskracht. Dat ontbreekt bij Ajax en menig andere Nederlandse ploegen.

27 februari 2014 om 21:34

Amen.

ben het volledig met je eens! als het even tegenzit lopen ze met hun ziel onder de armen, ongeloofelijk.. verliezen oke geen probleem, kansloos verliezen? ook geen probleem, kansloos verliezen zonder enige strijd? tjah... daar word ik moedeloos van want het is absoluut niet de 1e x en elke x word er maar weer hetzelfde gezegt, '' dit is een leermoment'' of iets in die richting.

27 februari 2014 om 21:40

Ik heb vandaag geen goed woord over voor de Boer. Ajax had hier gewoon met de beste elf moeten starten en er vol voor moeten gaan. Ongeacht welke wedstrijd er volgt dit weekend. Een topvoetballer moet best 2 wedstrijden kunnen spelen in de week.

De spelers van ons zijn nog dommer dan ezels, blijven maar terug en breed passen ipv diep. Het is echt verschrikkelijk slecht. Het tempo, de aannames, het is allemaal om te janken.

Oké dat we nu voor de competitie gaan kan ik inkomen, maar niet weer met een afgang. Barcelona, AC Milan, Celtic en dan strand het schip ons in Salzburg (echt pijnlijk).

28 februari 2014 om 01:35

toen de loting bekend was geworden dat ajax tegen salzburg moest spelen, zijde ze bij ajax: het had nog erger gekund, hoogmoed speelt nog steeds een rol in amsterdam,nu ze zijn overklast door een oostenrijkse topclub staan ze met beide benen weer op de grond.

27 februari 2014 om 21:35

En dan zijn er nog mensen die beweren dat de eredivisie beter is dan de Super lig...

Nou in de EL en de CL zijn ze gemeten, en tekort gekomen. Galatasaray is voor de tweede keer in de 1/8ste... Moet toch geen toeval zijn...

Maar erg jammer voor de Nederlandse clubs, als je thuis 3-0 verliest, kun je uit niet veel verwachten.

27 februari 2014 om 22:48

waarom moet je in godsnaam de turkse comp. er weer bij halen? volgens mij gaat het daar toch niet over. en als voorbeeld haal je alleen gala aan. ik denk toch dat er niet veel zullen zijn die beweren dat ajax beter is dan gala. maar de competitie is meer dan alleen gala en fener toch? laten we het er op houden dat de top van turkije wel degelijk sterker is dan die van nl, maar alles daaronder verschilt nauwelijks van elkaar.

27 februari 2014 om 23:06

Turkije stelt geen drol voor vriend! De enige reden dat een paar clubs goed spelen is omdat er buitenlandse voetballers bij die club spelen.. (drogba, Sneijder, Eboue) en dergelijke... de andere Turkse clubs en de Turkse voetballers stellen niks voor, anders waren ze niet op een kansloze 4e plek geëindigd in de WK poule. Dat Turkije kon niet eens winnen van Nederland B met spelers van Feyenoord, PSV en Ajax. Dus kom niet aanzetten met je ''super Lig is beter dan de Eredivisie'' want dat hebben we inderdaad kunnen zien tijdens Nederland - Turkije... NOT
Met Sneijder, Drogba en Melo komt Ajax ook wel in de 8e finale van de CL. Ik ben benieuwd hoe dat soort clubs het met alleen Turkse spelers zou doen. Volgens mij zouden ze dan niet eens in de CL geraken.

27 februari 2014 om 23:30

Het nationale team is dan ook weer beter dan de Turkse, ik haalde alleen de turkse competitie erbij omdat er vaak mensen zijn die het onderschatten zoals jou dus...

27 februari 2014 om 23:34

Ik volg ze beide, en ik kan je zeggen dat de turkse competitie een hele moeilijke competitie is om goed te presteren. Alleen de laatste 4/5 teams zijn vaak leeggekochte teams/ teams die totaal uit vorm zijn. Het gaat er vooral fysiek aan toe in de competitie. Anders dan in Nederland natuurlijk.

Maar ik haalde het erbij omdat er velen beweren dat ajax beter is dan Gala, of de nederlandse competitie beter is dan die van Turkije. Het was totaal niet provocerend bedoeld of zoiets.

Los daarvan presteren Nederlandse teams vaak heel slecht in Europa, vaak omdat het ook jonge teams zijn. Maar daar is de reputatie van de eredivisie jammergenoeg ook naar.

28 februari 2014 om 01:36

De reden dat Nederland ''slecht'' presteert in Europa, is omdat de Europa League als een last wordt gezien. Kijk naar Ajax nu, zij vinden kampioen worden belangrijker dan de EL winnen. Cocu gaf ook aan dat de EL minder belangrijk is dan de competitie. Het heeft een reden dat al die Engelse clubs vaak vroeg worden uitgeschakeld: de EL kan niemand (dat soort clubs: City, Man Utd ed.) aan zijn reet roesten. Het wordt als een last gezien, waar ze het liefst zo snel mogelijk van af zijn. De premies zijn te laag, je wint er letterlijk helemaal niks mee... alleen maar risico's op blessures en oververmoeide spelers waardoor je misschien een kampioenschap verspeeld. In de CL valt er nog wat te 'winnen'... eer, geld (1 miljoen voor gelijkspel, 2 miljoen voor winst). Dat is iets om voor te vechten. De EL niet...

De Turkse competitie volg ik niet. Maar bij clubs als Fener en Gala speelt half Brazilie en de andere helft zijn spelers die op hun retour zijn (drogba, Sneijder, Melo en dergelijke). Dat is de reden dat die competitie nog een beetje 'leuk' is, en dat soms een Turkse club het nog wel eens tot de 8e finale wil schoppen. Maar het Turkse voetbal in zijn geheel stelt echt niks voor. Nederland moet de komende jaren bouwen aan zijn jonge elftal, maar Turkije heeft zelfs niet kunnen winnen van Feyenoord, PSV en Ajax spelers van 18-22 jaar (depay, Narshing, Strootman, Fer, Indi, De Vrij ed.) dat is eigenlijk best triest.

Bovendien, scoren de Nederlandse clubs nog altijd beter dan de Turkse clubs. Nederland staat tenslotte nog steeds boven Turkije op de UEFA-lijst. Dus als jij zegt dat de Nederlandse clubs niet goed presteren, vergeet je dan niet dat Turkije onder Nederland staat?! En het dan dus NOG slechter doet? Ik kan me niet eens herinneren wanneer Turkije boven Nederland heeft gestaan al die jaren, volgens mij nooit. Dus tot die tijd doet Turkije, hoe slecht de Nederlandse clubs het ook afbrengen, het nog slechter .

28 februari 2014 om 01:45

de turkse teams hebben gemiddeld een hogere leeftijd, als je vergelijkt met de nederlandse teams waar veelal jongens van 18 en 19 jaar spelen,dat verklaart ook waarom de nederlandse clubs de laatste jaren niet ver komen in europa.
maar laten we eerlijk zijn hoeveel nederlandse voetballers blinken uit in de europese competities? huntelaar,van persie ,robben,schneider,strootman dan heb je het toch wel een beetje gehad denk ik zo. ik ben zelf trouwens hindustaans me roots liggen in india,niet provocerend bedoeld...er spelen nu een stuk of 14 hindoestaanse voetballers bij subtoppers en wat mindere clubs in europa,stel je voor als die allemaal voor de nationale ploeg van india zouden spelen dan heb je een wk waardig elftal,en dan hoop ik dat we samen met nederland in de poule zitten .

28 februari 2014 om 01:56

ik ben zelf hindoestans.. niet provocerend bedoeld.
ik kan me die wedstrijd nog herinneren van nederland 2- 0 turkije in de amsterdam arena, narsingh scoorde de 1-0 en dolde heel de verdediging van turkije in ze 1tje. in dat elftal speelde veelal debutanten.

27 februari 2014 om 21:20

Ajax heeft gewoon veel te naief gespeeld deze twee wedstrijden, ze bleven maar opbouwen, terwijl in beide duels bleek dit niet de juiste speelwijze te zijn. Ik vind dat Frank de Boer hier ook heeft gefaald, omdat hij in ieder geval in de tweede wedstrijd hier iets op had moeten verzinnen.

Een zeer teleurstellende avond. Ajax 2 maten te klein voor dit Rds. Het is een hele goede ploeg die een grote kans maakt om de EL te winnen als ze zo blijven spelen. Mocht dat gebeuren dan komen deze nederlagen wel in een iets ander perspectief te staan. Maar voor nu: heel slecht van dit Ajax. Sneu voor Van der Hoorn die weer een negatieve hoofdrol speelt.

Ik vind het overigens wel zorgwekkend dat Ajax feitelijk niks verder is dan vorige jaren. Weer stranden in voor de 8e finales in de EL. Voor het derde jaar op rij. Die landstitel kunnen ze wel pakken, maar écht een stap maken nee. Daarvoor moet Marc Overmars gewoon wat minder zuinig zijn en goede spelers aantrekken.

Grappig om dat gezeik in live meepraten te zien. Het leedvermaak, het gescheld enz. Maar dat gebeurt aan de andere kant ook helaas. Als we het in live-meepraten allemaal bij onze eigen club zouden houden, zou het wat aangenamer zijn. Maar goed, dat is natuurlijk een illusie. Het sneue is wel dat de meeste kritiek komt van supporters van clubs die dit jaar helemaal niks hebben gespresteerd in Europa, of helemaal geen Europees voetbal spelen. Salzburg is nu gewoon de betere ploeg gebleken. Dat hadden niet veel mensen gedacht denk. Ongelooflijk wat een loopvermogen, drive en techniek hebben die gasten.

27 februari 2014 om 20:56

Kijk jij hebt helemaal gelijk over dat kritiek en zo maar het probleem zit bij Ajax en vooral De Boer en een aantal Ajax spelers die dachten dat ze vene de EL gingen winnen.

Toen ik dat zag en dan vooral De Boer die even de triple zou gaan winnen was ik verbaasd over hoe zo iemand dat kan gaan denken dat ze even de EL ook gaan winnen. Dat is toch gewoon hoogmoed en dan vraag je ook om zo behandeld te worden als je 2 keer weggespeeld wordt door Red Bull.

Verder vind ik het wel heel dramatisch wat nu gebeurt ik zie Ajax in het weekend AZ helemaal zoek spelen en dan worden ze hier zelf helemaal zoek gespeeld. Het is toch gewoon vreemd hoe wak AZ is dat ze zo slecht spelen terwijl Ajax zelf helemaal zwak is en niets van kan als je zo kijkt.

27 februari 2014 om 20:58

nogmaals, de boer en de spelers waren juist degene die dit omlaag praatten. Sommige supporters werden helaas overmoedig

27 februari 2014 om 21:03

Nou nee hoor voor het eerste duel met Red Bull las ik een interview met De Boer op VZ waarin hij aangaf dat ze de tripel zouden gaan winnen en dit en dat dus.

27 februari 2014 om 21:04

Ik weet niet of jij vorige week het commentaar na de wedstrijd hebt gezien, maar ook toen vond ik de Boer niet realistisch. Geef gewoon aan dat je gewoon te slecht bent. Het was geen incident. Dit ajax heeft veel spelers dat gewoon te slecht is. Als je ziet dat de Sa (de speler die weg moest omdat hij niet goed genoeg is) misschien wel de beste ajaxied was, zegt hierin meer dan genoeg.

27 februari 2014 om 21:06

het is wel een incident om met zulke cijfers te verliezen. dat salzburg beter is , is wel duidelijk voor iedereen inclusief de boer. Maar dit salzburg zal waarschijnlijk hoge ogen gooien.
En nee de boer zei alleen maar dat de triple nu niet aan te pas was, zoek het maar op

27 februari 2014 om 21:07

De Boer heeft dat helemaal niet zo gezegd zoals jij dat schrijft. De Boer zei alleen dat hij de EL wel wil winnen, maar heeft dat niet op een arrogante manier gezegd.

Het is heel jammer dat er vandaag een totaal ander elftal stond. Van der Hoorn met totaal geen ritme en Denswil idem. Voorhoede totaal anders. De Jong links met Klaassen rechts op het middenveld. Als er dezelfde elftal stond kon je ng een vergelijking maken, maar helaas dacht De Boer er anders over en heeft hij niet veel verwacht van deze pot.

27 februari 2014 om 21:14

Ze dachten helemaal niet dat ze 'even de EL gingen winnen'. Dat wordt er in een media van gemaakt. Ze spraken ambitie uit, maar spraken met respect over Rbs.

De Boer heeft dat niet gezegd 'even de triple winnen'. Iets graag willen winnen, en zeggen dat je iets gaat winnen zijn twee verschillende dingen. Helaas kun je op deze manier zo makkelijk scoren met ongefundeerde opmerkingen.

Maar goed, ik ga me er verder niet tegen verdedigen.

27 februari 2014 om 21:15

@ Janssen

Er stond een half ander elftal dan afgelopen zondag. De Boer heeft zijn vizier duidelijk al op zondag gehad.

27 februari 2014 om 21:18

Tja Ajax heeft een paar spelers rust gegeven omdat ze blijkbaar al wisten dat ze kansloos waren. Wel een schandalige vertoning weer. Het is een kwaliteitsverschil waar Ajax in goede doen ook had verloren.

We kunnen nu wel concluderen dat Ajax de EL net zo erg laat lopen als PSV en Twente, niet?

27 februari 2014 om 21:24

Wat kan ik hier nog wat over zeggen? De boer gaf al op. Ajax wil of kan niet presenteren. Micky Mouse competitie staat hoger aangeslagen dan Oostenrijkse Competitie. Ajax direct naar CL en Red Bull Salzburg moest wel eerst kwalificatie ronde spelen.
Mijn vraag is..hoe lang krijgt de Boer krediet van Cruyff?

27 februari 2014 om 21:26

Een incident is als het maar zelden voor komt. Maar als je vorige week zo enorm vernederd bent en ook vandaag kansloos bent, dan is het dus geen incident meer.

De conclusie is dat het Nederlandse voetbal niets voorstelt. Al jaren halen we niet de groepsfase in de CL en onze landskampioen wordt kansloos uitgeschakeld.

Toch denk ik dat Ajax op de goede weg is met de jeugd een kans te geven. Echter ze slaan door. Ze missen fysieke kracht wat in het hedendaagse voetbal nmiskenbaar van belang is. En ze missen 2 of 3 ervaren spelers waar de jonkies zich aan kunnen optrekken. Ajax wil terug naar de tijden waarin spelers als Kluivert en Bergkamp doorstromen. Maar ze vergeten dat deze jonge spelers zich konden optrekken aan spelers als Rijkaard of Wouters.

27 februari 2014 om 20:56

Haha ja was het zo erg? Gelukkig ben ik daar weg gebleven dan anders had ik geen punten meer vanavond. On: gelukkig nog eem goal gemaakt, want het had zoveel erger kunnen zijn....

27 februari 2014 om 20:56

Vind dat je vd Hoorn niks kwalijk kan nemen, vond hempersoonlijk 1 van de beteren, samen met de Sa. 1-0 probeert hij in te grijpen en komt het ongelukkig uit, maar hij word in de steek gelaten door de mensen om hem heen

27 februari 2014 om 20:59

Als VD Hoorn 1 vd beteren was is er iets goed mis. Die speelde op z'n zachtst gezegd ongelukkig. Verdediging was, o.a. door het centrum, een enorme gatenkaas

27 februari 2014 om 21:03

Helemaal met je eens.... Net als voor mij v Rhijn de beste verdediger was vorige week (of minst slechte).... Hoop problemen....

27 februari 2014 om 21:20

Hoe kan het dat Van der Hoorn altijd ongelukkig speelt?

27 februari 2014 om 23:48

Omdat ie door een gebrek aan kwaliteit niet goed genoeg is misschien?

27 februari 2014 om 23:02

Ik denk dat een van de grootste oorzaken is dat de selectie niet bij elkaar bleef, telkens gingen er weer een paar spelers weg in de zomer. Ik heb het gevoel dat het nu zó slecht is dat er, behalve SdJ misschien, niemand weg zal gaan.als er nu weer een paar basiskrachten vertrekken, dan eet ik mijn hoed op (ook al moet ik er nog een kopen om op te eten, lol).

27 februari 2014 om 21:06

Als je vorige week zegt dat je verrast bent door de speelstijl van de tegenstander is het ook een fout van de Boer. Dit Salzburg speelt altijd zo.

27 februari 2014 om 21:07

trainer is verantwoordelijk voor hoe je de spelers laat spelen. ligt dus wél aan de Boer.

27 februari 2014 om 21:08

Aan de opstelling te zien lag het ook wel een beetje aan de boer deze wedstrijd.

27 februari 2014 om 21:11

Dit was zeker de fout van de boer. Als je weet dat de RBS zo veel druk zet en aanvallend speelt dan versterk je de verdediging. Hij heeft er een gatenkaas van gemaakt qua tactiek.

27 februari 2014 om 21:12

@meneerbaar87 en @janssen

Wat moet je tegen die hoge druk van Salzburg doen? Het enige wat je Frank kan verwijten is dat hij misschien iets verdedigender had moeten spelen vorige week en had hij Duarte er niet in moeten zetten. Maar in balbezit had Ajax niet veel anders kunnen doen. De lange bal? geen optie en opbouwend kan Ajax het gewoon niet tegen deze druk.

Dit is gewoon gebrek aan kwaliteit, niet de fout van Frank.

27 februari 2014 om 21:57

Maar normaal gesproken is ajax juist goed in de kleine ruimtes met combineren. maar dat lukte ook al niet vandaag

27 februari 2014 om 22:00

Fout als er zo gespeeld word is er maar een manier om te spelen. Namelijk op precies de zelfde speelstijl. als je getraind bent om hoog te verdedigen zijn ze juist zwak wanneer ze in de kleine ruimte moeten voetballen en aangezien voetballend bij Ajax achterin te weinig kwaliteiten zijn zal de keeper in plaats van de bal uitrollen de bal ver het veld in moeten schieten vanaf het middenveld is er meer dan genoeg kwaliteit

Mane en kampl 2 hele goeie spelers hoeduur zal die mane zijn??

27 februari 2014 om 20:54

Ajax kan beter het geld dat ze overhadden voor van Ginkel besteden, aan Kampl of Soriano.

27 februari 2014 om 20:56

Zei ik ook al; een paar miljoen bieden op Mané en Soriano. Wat een spelers.
Mja, waarom zouden ze naar Ajax willen komen? Ze hebben zojuist met 6-1 (in totaal) van Ajax gewonnen...

27 februari 2014 om 20:59

Bovendien vangen ze een salaris bij RBS wat ze niet gaan betalen bij Ajax. Waarom denk je anders dat er daar spelers rondlopen die bij elke club in de eredivisie de beste zouden zijn.

27 februari 2014 om 20:59

eens. Vooral van Ginkel.

27 februari 2014 om 21:03

Ik weet niet hoeveel ze bij Salzburg verdienen, maar ik denk dat Ajax wel een klein beetje meer kan betalen. Dan heb je ook gelijk een echte versterking. Ik zou het persoonlijk heerlijk vinden om deze spelers elke week in actie te zien.

27 februari 2014 om 21:04

Die kunnen wij toch niet betalen want die kosten 5 miljoen. Ik wil nog niet te snel van stapel lopen want we hebben ook zeer goede wedstrijjden in Europa gespeeld. Maar wat voor een instelling we deze twee wedstrijden toonden was zielig. Je zou ook denken dat vdhoorn en Denswil zich zouden willen bewijzen vandaag. Nou, Veltman en Moisander hoeven voorlopig niet te vrezen. Niet dat ze het goed deden tijdens de thuiswedstrijd, maar als die andere twee ooit een kans kregen om zich te profileren, dan was dat vandaag geweest.
Ik neem mijn woorden over Ricardo voorlopig toch ook weer even terug. Dacht dat hij op de weg terug was, maar wat een verschrikking was hij. Niets en dan ook maar niets naar voren gespeeld terwijl aan die vleugel wij met de beste speler van het team vandaag, der Sa, tenminste nog iets van dreiging vormden.
Iedereen gefaald vandaag. Als we aanvielen, stonden de aanvallers op een eiland omdat niemand wilde of durfde mee te doen in de aanval.
RSB zal zich wel achter de oren hebben gekrabt. Is dit het grote Ajax waar we voor moesten vrezen?

27 februari 2014 om 21:07

@adutchbrew

5 miljoen is niks voor Ajax, maar denk niet dat ze zo goedkoop zijn. Ik denk eerder 15 miljoen. En dat hadden ze toch over voor van Ginkel?

27 februari 2014 om 21:08

waarom zou je als Redbull Salzburg speler in godsnaam naar Ajax gaan? het blijkt wel dat dat een grote stap terug is.

27 februari 2014 om 22:09

ajax heeft sinds een aantal jaren een ander beleid dat ze 1 keer in de zoveel jaar een topspeler willen halen, ze proberen met jeugdspelers als riedewald en kishna door te laten ontwikkelen om vervolgens met winst te verkopen
die kampl staat in de belangstelling van fenerbace.

28 februari 2014 om 18:45

Je hebt wel gelijk met 5 miljoen dat niks is voor Ajax. Maar je krijgt het problem dat je, als je een speler haalt die meer dan 5 miljoen kost, het ook een speler is die niet past in het salarisprofiel van Ajax. Dus dan krijg je weer al die naweeen.
Die krijgt dan meer salaris. Dan willen de andere spelers ook meer salaris. Vooral als die speler dan niet op het niveau gaat spelen wat men er van verwachtte.
Dus het een iets groter beeld dan alleen die transfer.
Op dit moment zie ik Ajax daar nog iets voorzichtig mee omgaan. Misschien dat ze tezijnertijd die (ik dacht een miljoen) grens wat verleggen. Maar ze zullen er zeker niet rancune mee omgaan.

27 februari 2014 om 20:55

Fener kon hem kopen in de wintertransferperiode rond 10 a 12 mil..
denk nu rond 15?

28 februari 2014 om 01:36

Kampl is al van Fener, handjes thuis Ajax :P

Ach zondag even gehakt van die calimero's maken, geen probleem!
Edit: en daar bedoel ik Feyenoord mee..

27 februari 2014 om 23:36

De ajacieden leren het ook nooit af hé!

Zie je maar weer dat het optimisme na AZ he-le-maal nergens op sloeg. Dit Ajax is gewoon drama, maar AZ is nog erger dus.

Verder weinig woorden aan vuil maken, hopelijk kunnen we het wel laten zien tegen Feyenoord.

Echt beschamend om te zien hoe een stel matige Oostenrijkers die in de volgende ronde eruit gaan onze landskampioen volledig afslachten. De eredivisie stelt echt geen reet meer voor.

27 februari 2014 om 21:07

Je doet Salzburg te kort. Dit team is gewoon een goed elftal dat ook in de CL een eind zou kunnen komen.

27 februari 2014 om 21:35

Red Bull Salzburg zie ik als één van de kanshebbers voor de Europa League. Ajax was matig, maar dat kwam mede door het goeie spel van Salzburg.

27 februari 2014 om 23:00

Helaas stelt de Eredivisie niets meer voor, maar je onderschat Red Bull Salzburg. Ik zie de Oostenrijkers nog veel ploegen pijn doen.

In twee wedstrijden totaal overklast. Salzburg heeft bewezen over een zeer goed team te beschikken, wat spelen die lekker zeg. Vooral die Kampl is mij positief opgevallen. Hopen dat AZ gewoon doorgaat!

27 februari 2014 om 23:02

Die hele aanval van Red Bull Salzburg draait wel lekker. Niet de grootste namen, maar zeker niet te onderschatten die spelers.

Ik schaam me kapot. Over 2 wedstrijden totaal weggespeeld. Ajax - onwaardig. Maargoed we zullen het plezier wel uit de eredivisie moeten halen..,

Echt kansloos dit. Ik vraag me af waar De Boer mee bezig is, zelfs met dit B/C-elftal. Ze tonen niks maar dan ook niks waarvan je zegt "ok dit is goed, we boeken vooruitgang".

Ik hoop dat de mensen die zeiden dat Denswil beter is dan Veltman ook deze wedstrijd hebben gezien. Wat viel dit verdedigingsduo weer eens door de mand.

27 februari 2014 om 21:06

Vandaag werd inderdaad wel heel duidelijk dat Veltman nog niet zo ver als velen hopen.

27 februari 2014 om 21:17

Hoezo werd dat vandaag duidelijk?

27 februari 2014 om 21:28

Ja, want Veltman speelde helemaal niet.. Lekker bijdehand doen hier..

27 februari 2014 om 21:33

Veltman? Waar heb jij het nou weer over?

28 februari 2014 om 09:53

Denswil moest dat natuurlijk zijn.

In vergelijking met andere Nederlandse clubs zoveel geld verdiend de laatste jaren in de CL en dan zo'n elftal op het veld hebben staan. Triest.

Snel vergeten en richten op de wedstrijd tegen Feyenoord.

Vind riedewald wel oke, meer valt er niet te zeggen. Dramatische Ajax.

27 februari 2014 om 21:08

Ik vind Riedewald absoluut niet geschikt voor het eerste elftal. Komt op vrijwel alle facetten (nog) tekort.

Ontluisterend, meer kan ik niet zeggen over de 2 wedstrijden tegen Salzburg. Sterkte Ajax fans.

27 februari 2014 om 20:54

Dank je. Meer valt er idd niet te zeggen, behalve misschien dat RBS een hele goede ploeg is gebleken. Het is niet alleen omdat Ajax slecht was, het was vooral omdat RBS zo goed was.

Ik denk dat als je start met Denswil en vd Hoorn je nooit meer van andere teams mag zeggen dat ze t niet serieus nemen..

De Boer heeft heel duidelijk gezien dat dit geen incident was. Dat kan ie nu ook wel weer gaan roepen ,maar dat heeft geen zin. We weten iig waar we staan na deze afdroging.

Afgelopen , klaar uit. Het zij zo. We zijn toch niet zover als dat we dachten. Mrt beide pootjes weer op de grond. Volop concentreren op Feyenoord en de rest vd competitie. Volgend jaar weer mooi CL. Ze in we dan wel weer.

Welterusten.

27 februari 2014 om 21:13

Ha leuk man kampioen worden als 3e eindigen in de poulfase en in nock outfase uitgeschakeld van EL door een ploeg die we helemaal niet onderschatten

Winnen van celtic, onterecht verliezen van milan, winnen van Barca. en dan 2 wedstrijden niet kunnen gelijkspelen of winnen van Rbs?

27 februari 2014 om 23:05

Je ziet dus dat Ajax boven zichzelf kan uitstijgen en topploegen kan pakken, maar het constante niveau is niet hoog. De kwaliteit om zakelijk in Europa te winnen ontbreekt.

28 februari 2014 om 04:31

CL groeps fase is gewoon rekenen. De winst op Barcelona wordt overschat. Barca speelt gewoon CL en Ajax niet.
Volgend jaar rekenen de eerste 2 van de groep hun verlies punten gewoon uit om een vol stadion te krijgen, en Ajax rekent zich dan weer rijk.

Mane goeie speler hoe duur zal die zijn

28 februari 2014 om 09:42

Vorig seizoen voor zo'n 4 miljoen gekocht. Kampl voor iets van 3.

Ben blij dat er toch nog een paar een goeie avond hebben gehad.

Wij even de wonden likken en weer sterker terugkomen.
Hoop dat ze deze nederlaag snel van zich af kunnen zetten.

Deze 2 wedstrijden waren gewoon echt verschrikkelijk om naar te kijken! Hopelijk herstel tegen Feyenoord.

Geen smoesjes meer Ajacieden over off day en incidentjes etc, Red Bull was gewoon beter over twee wedstrijden (6-1). In eredivisie is de niveau veel lager en dan komt Ajax er mee weg en denkt men dat Ajax heel sterk is ,maar Europees is dat afgelopen jaren helaas niet gebleken.

Wat een heerlijk voetbal speelde Salzburg, het is absoluut geen schande om van zo'n goed voetballende ploeg te winnen!
Hopelijk word van dat schouwspel wat geleerd in heel het Nederlandse voetbal.

27 februari 2014 om 21:26

Haha ik neem aan dat je verliezen bedoelt?

27 februari 2014 om 21:49

Juist, je hebt helemaal gelijk.
Verliezen.

Wij zijn Ajax

Wij zijn de beste

nee .... nee.....

WIJ moeten ONS Kapot Schamen !!!

Zou sallzburg wel eens in de champignons league willen zien, wat een sterk team

Kunnen we weer terug gaan naar het domineren van die matige mickey mouse competitie.

In een woord, kansloos. Haha het was gewoon zielig om te zien. Salzburg nog op halve kracht ook. Incident noemen ze dat dan, nou dat zien we weer... Maar wees vooral blij als jullie in de Nederlandse Mickey Mouse competitie winnen ipv in Europa te strijden en succes te behalen!

27 februari 2014 om 20:57

Ik weet niet hoor, maar ik heb dan nog altijd liever kampioen worden in de Eredivisie, dan helemaal niets winnen. Zelfs door 2x afgedroogd worden leer je nog meer dan helemaal niet actief zijn in Europa.

27 februari 2014 om 21:00

Tuurlijk maar na 3 jaar mag je toch verwachten dat er vooruitgang geboekt wordt en dat ze eens verder komen. Maar als je terugkijkt... Tegen Steaua uitgeschakeld en nu volstrekt kansloos afgedroogd tegen Salzburg. Het is gewoon pijnlijk en als fan zou ik pislink zijn.

27 februari 2014 om 21:30

We verkopen ook jaarlijks onze beste spelers, dus dan toch gelijkwaardig presteren is elk jaar weer de vooruitgang die geboekt.

28 februari 2014 om 04:38

Is dat als je naar boven kijkt, of naar onderen?
Veel teams zien hun betere spelers vertrekken naar grotere / rijkere club's.

27 februari 2014 om 21:00

ach wanneer je zelfs niet eens de mickey mouse competitie kan winnen dan weet je hoe erg het is...

27 februari 2014 om 21:10

Liever landskampioen dan niks winnen hé

RBS is gewoon veel sterker dan Ajax geen enkele eredivisie club had hier ff gewonnen, RBS is gewoon onderschat door Ajax dit komt ook omdat weinige in Nederland echt wat volgen in Oostenrijk

Dit kan gebeuren, het was n incidentje.

27 februari 2014 om 21:18

Twee keer weggetikt worden en met lege handen naar huis gestuurd worden door de kampioen van Oostenrijk is geen incidentje, maar eerder een blamage.

27 februari 2014 om 21:22

DIt is geen incidentje, was het maar een incidentje. Het is de treurloze ondergang van het Nederlandse voetbal die langzaam verder gaat.

27 februari 2014 om 21:35

Ja laten we wel wezen, dit Salzburg is wel een goede ploeg. Dat Ajax ervan verliest vind ik nou niet direct aanleiding om de ondergang van het Nederlandse voetbal in te luiden. Daar doe je Salzburg tekort mee. Het is alleen een rare gedachte dat een ploeg uit Salzburg zo'n goede ploeg heeft. Oostenrijk en goede ploeg dat gaat niet echt samen in je gedachtes. Maar ja tis wel zo.

Nu is Ajax al maanden niet in vorm en missen ze een aantal spelers en zijn basisspelers zoals de Jong, Fischer, Klaassen uit vorm.

Maar goed ik hoop dat Overmars nu wel inziet dat de scouting nog steeds volledig kut is als je je geld weggooit aan spelers als Sana, Duarte, van der Hoorn en Hoesen.

28 februari 2014 om 10:37

Punt is dat velen roepen dat we niet in de waan van de dag moeten leven en nu moeten gaan roepen dat het slecht gesteld is met de Eredivisie.

Het is in mijn ogen juist in de waan leven als je niet verder kijkt dan deze 2 smadelijke nederlagen. Dit Europese seizoen heeft iedere ploeg op AZ na zwaar ondermaats gepresteerd. Bij Ajax wijst men graag na de overwinning op Barca, maar als je 3 bonuspunten hebt behaald tegen Barca en je nog niet weet te kwalificeren tegen Celtic en een zeer matige AC Milan (middenmoter Serie A dit seizoen) dan heb je het ook daar niet goed gedaan.

De afgelopen 10 jaar is Ajax bijna stelselmatig uitgeschakeld tegen ploegen die als inferieur worden geacht. Kopenhagen, Auxerre, Dinamo Zagreb, Steau Boekarest, Sparta Praag, Spartak Moskou. Je kan absoluut niet van incidenten spreken en maar blijven wijzen na het ene jaarlijkse top resultaat tegen een Barca of City.

De andere Nederlandse ploegen vliegen er net zo goed uit tegen subtoppers uit competities die door velen als inferieur worden beschouwd.
Dan mag je zo onderhand toch concluderen dat er reden is om je zorgen te maken.

28 februari 2014 om 16:16

Inconsequent als je de nederlagen tegen Salzburg, Zagbreb, Steau en co als structureel aanwijst, terwijl volgens jou winst op Milan, City, Barca, 2x gelijk tegen Milan, gelijk tegen City en kwalificatie door Kiev uit te schakelen dan weer een incident is.

Het x aantal nederlagen is structureel, het x aantal overwinningen zijn stuk voor stuk incidenten. Vanwaar dat onderscheid?

27 februari 2014 om 23:12

Als Ajax na de eerste wedstrijd vandaag met 0-3 zou winnen, dan zou ik je gelijk geven dat de eerste wedstrijd een incident is. Na 2 vernederingen kan je hier niet meer over spreken.

Verschrikkelijk... het doet gewoon echt pijn. Ajax had he-le-maal niks in te brengen. Ik had me er al bij neergelegd dat ze uitgeschakeld zouden worden, maar dat het zo erg zou zijn... damn.

27 februari 2014 om 21:01

Cillessen vindt het nog een incident over twee wedstrijden ook nog. Een terugslagje noemt hij het.

Ik kan wel begrijpen hoe je je voelt, erg frustrerend voor de Ajax fans dit...

27 februari 2014 om 21:06

Dit heeft niks meer met een incident te maken... dit is gewoon afgedroogd worden door een prima team.
Ik ben blij dat Ajax klappen heeft gekregen in Europa, en niet in de Eredivisie.

28 februari 2014 om 01:00

De eredivisie stelt dan ook geen moer voor. Snap nou eens dat ze om al die Ajax-titels van Oostenrijk tot Zwitserland om moeten lachen. Als je zegt dat je 4 keer kampioen bent geworden in Nederland, zegt een Zwitser, ja en? Maribor is ook 5 keer achter elkaar kampioen in Slovenie. Boeien Joentje Boeieeeeeend

28 februari 2014 om 01:12

Dat vind Cillissen helemaal niet. Dat is hem ingefluisterd om te zeggen, ik kan je garanderen dat dit echt wel knaagt aan de spelers.

28 februari 2014 om 08:06

Wie zou hem die onzin dan influisteren... Kom op zeg!

28 februari 2014 om 14:36

@ Kharika,

en wat nou als Real Madrid de komende 4 jaar kampioen wordt? Is het dan nog steeds 'boeien.... boeieeeeeend'?!

wat ga je nu zeggen Blind? beetje raar van ons he als we constateren dat het niveau verschil gigantisch was en is!!!!!!!!!!!

Ajax is compleet van de mat getikt rechtstreeks de neuroloog n!

mensen hebben salzburg Zwaar onderschat.
never nooit had ajax hier ooit gewonnen met het spelers materiaal dat ze nu hebben

salzburg heeft gewoon betere spelers en een beter team.

27 februari 2014 om 21:32

Never nooit is overdreven. Ajax had dit kunnen en moeten winnen, maar Salzburg heeft inderdaad meer kwaliteit dan ik had verwacht. Het is een geslepen team. Ajax had absoluut op hun best moeten presteren om door te gaan, maar had hier niet op gerekend.

Ingecalculeerde nederlaag.
Zondag staan we er weer.

27 februari 2014 om 20:59

Ook een ingecalculeerde vernedering?

27 februari 2014 om 21:01

Dat is jouw mening.

27 februari 2014 om 21:10

En ook de mijne. Verliezen kan. Maar wat was het verschil groot, en wat ging er bij Ajax weer veel fout.

En wat hadden ze weer geluk. Denswil hoort natuurlijk met zijn onbesuisde actie gewoon rood te krijgen.

27 februari 2014 om 21:31

Als je thuis al met 0-3 verliest en je geeft Veltman en Moisander rust dan ja dan kan je verwachten dat het nog slechter gaat.

Ajax twee keer zwaar overklast door Red Bull Salzburg.

Het is ieder jaar gewoon hetzelfde liedje. Als het erom draait dan komt Ajax gewoon tekort Europees gezien. En dat zal zo blijven. Ieder jaar vertrekken de beste spelers en er worden middelmatige jongens voor terug gehaald. Ik mis echte mannen bij Ajax, het leek weer op een jeugdelftal tegen echte fysiek sterke jongens. Dramatische performance van ons aller Ajax..... Zondag kunnen jullie het goedmaken.

Als Ajax fan schaam ik mij kapot voor voor dit Ajax, wat een waardeloos team, en het zegt heel wat over de eredivisie dat Ajax momenteel eerste staat

De Boer had er (terecht ) ook geen vertrouwen meer in, want een voorhoede met Duarte, Sigthorsson en De Sa is een verschrikking, net als de verdediging . VD Hoorn een grote miskoop.

27 februari 2014 om 22:18

vd hoorn was ondanks zijn eigen doelpunt de beste verdediger van ajax anders heb je die denswil gezien die kan er helemaal niets van

27 februari 2014 om 23:29

Denswil was idd de slechtste, maar voor 4 miljoen euro mag je verwachten dat je een directe versterking haalt en niet een directe verzwakking. Bedoel, elke keer als Van Der Hoorn erin komt doet ie wel iets fout. Ajax had ten alle tijden Van Dijk moeten kopen(goedkoper en langer bewezen in de Eredivisie)

28 februari 2014 om 17:10

wat heeft vd hoorn fout gedaan dan want aan dat doelpunt kon hij niets doen

Zij zijn salzburg en zij zijn beter. Maar even serieus. Dit is erg triest en een schande.

Salzburg is gewoon beter. Geen incident. Heen wedstrijd vol in het mes gelopen, vandaag ging het nergens meer om. As zondag Feyenoord, DAT is belangrijk...

27 februari 2014 om 20:59

Ik ben ook blij dat Ajax op zn flikker krijgt in Europa, en niet in de Eredivisie. De Eredivisie is veel belangrijker.

27 februari 2014 om 21:02

Uiteraard is dit vervelend, maar men doet net of dit vreselijk is. Salzburg is een ijzersterke ploeg... Ik had het ook graag anders gezien, maar kampioen worden lijkt mij handiger dan kwartfinale El...

27 februari 2014 om 21:29

De Boer liet het met deze opstelling natuurlijk gewoon lopen. Snap het ook wel, de CL levert Ajax 15 miljoen op, want voor de 2e is het haast onmogelijk om de CL te halen met tegenstanders a la Milan.

27 februari 2014 om 21:34

Natuurlijk liet de Boer het lopen met deze opstelling. Het is alleen een grote teleurstelling dat een team als Salzburg er combinerend doorkomt alsof het Real Madrid is, en de beste spelers van de wereld onder contract heeft staan.

Met alle respect voor Salzburg trouwens, die denk ik nog heel ver gaan komen in de competitie.

27 februari 2014 om 23:16

Is de Eredivisie echt zo veel belangrijker. Die competie is al 3 jaar (bijna 4) achterelkaar gewonnen, het is geen grote uitdaging meer. De volgende stap zou Europese successen moeten zijn.

28 februari 2014 om 09:09

Helaas staan sportieve prestaties en financiele prestaties zowat haaks op elkaar in dit geval... De CL behalen is van groot belang, een overwinning in de EL is alleen imagotechnisch leuk... De CL winnen is een utopie...

27 februari 2014 om 21:09

Best wel triest niet dat een team uit Oostenrijk twee maal beter is dan Ajax.. Maar niet meer op Europa focussen dus

27 februari 2014 om 21:28

Mja iedereen zit continue te wijzen op het feit dat ze uit Oostenrijk komen maar volgens mij is het gewoon ook best een goede ploeg. Wedstrijden uit de voorrondes hebben ze allemaal gewonnen. Ze staan stokstijf bovenaan in hun eigen competitie en (weliswaar in een oefenwedstrijd) ze hebben in de voorbereiding 3-0 van Bayern gewonnen wat gewoon op volle oorlogs sterkte was.

Dat Ajax niet een beter team heeft dat is wel kut natuurlijk. Ik baal ook van die klote aankopen onder Overmars zoals Duarte, Sana, Hoesen, van der Hoorn. Koop dan 1 goede aankoop ipv 4 breedte aankopen.

Dus ik probeer het positieve er maar van in te zien dat ze weeeeer compleet verkeerde aankopen doen waar Ajax echt geen ene reet aan heeft. De voorste 3 van Ajax moeten gewoon alle 3 goed zijn en dat is al jaren niet zo.

Maar dit Red Bull Salzburg is niet een anoniem ploege uit Armenie oid. Het is gewoon een goede fitte op elkaar ingespeelde ploeg. Natuurlijk als je een hekel hebt aan Ajax kan je zeggen dat Salzburg niets voorstelt zodat Ajax nog minder voorstelt maar RBS was 1 van de ploegen die je eigenlijk had moeten ontlopen en misschien pas in de halve finales of finale tegen had moeten komen. AZ wint bv wel van Loverec (oid) en verliest het weekend daarop weer kansloos met 4-0 van Ajax.

2x helemaal weggespeeld worden. 1x kan nog wel, maar 2x kan echt niet. Ik neig er dan ook naar om te zeggen dat Frank de boer een fout heeft gemaakt. Daarbij had ik ook het idee dat salzburg steeds met een mannetje meer speelden, en ze bewogen zoveeeeel voorin, daar kunnen wij nog wat van leren als ajax. Onthutsend is voor mij het juiste woord.

27 februari 2014 om 21:30

Tja gewoon wederom een megaslecht aankoop beleid en scouting. Ajax geeft geld uit aan spelers zoals Sana, Hoesen, Duarte, van der Hoorn. Elke van die 4 zou apart wel in Ajax kunnen spelen maar alleen als de overige 10 wel goed zijn.

Als Ajax gewoon een goede aanval zou hebben dan zou de verdediging van Ajax ook die druk niet zo heftig hebben denk ik.

Helaas vandaag wederom de bevestiging dat er teveel spelers bij Ajax rond lopen die niet het niveau noch het potentieel hebben Ajax naar een hoger plan te tillen.

Eigen jeugd als Blind, Klaassen, de Jong is prima. Echter moeten dit niet je sterkhouders zijn. Dat dit bij het huidige Ajax wel het geval is zegt veel over het niveau van de andere spelers. Van het team van vandaag moet er zeker snel afscheid genomen worden van Sightorsson, Bojan, Duarte, de Sa.

27 februari 2014 om 21:45

De sa speelde beter dan die drie 'jeugdspelers' bij elkaar, dus hem nog even een kans gunnen lijkt me wel redelijk.

28 februari 2014 om 09:55

De Sa speelde inderdaad naar zijn kunnen. Echter is dat niet voldoende. Ontbreekt mijn inziens absoluut de potentie om een vaste basisspeler te worden.

Ik ben wel heel benieuwd wat Salzburg voor de rest doet in Europa. Die winst tegen Bayern dat gaf me al wel te denken.

Gaan ze de volgende pot er (bijna) uit dan maak ik me nog meer zorgen.

Cillessen en De Sa verdienen een voldoende.
De rest een dikke onvoldoende, met name van der Hoorn, helemaal niks goed gedaan.

27 februari 2014 om 21:16

Ik vond de Jong, Blind, Klaassen en van Rhijn de minpunten. Vaste basisklanten waarvan je mag verwachten dat ze overeind blijven. Dat deden ze geen van allen. Poulsen, Cillissen en de Sa speelden naar hun kunnen. Het restant is niet goed genoeg en ontbreekt bij de meesten ook de potentie om dat ooit te worden.

Ajax wanvertoning. Dat men het hier nog heeft over roemloos, eerder schaamteloos wat ze lieten zien. Idioot de Boer met zijn idiote aankoopbeleid, zet Ajax echt voor schut internationaal. Van de Hoorn...w T F wat heeft die figuur Ajax gekost? Houd op met CL of EL spelen man, het is niet om aan te zien. Zolang jullie zo een trainer hebben die er tactisch niks van bakt kun je prijzen ( op die simpele kampioenschap) vergeten.

Schandalig, ik hoop dat de fans van Ajax aankomend wedstrijd in de Arena met zakdoekjes gaan zwaaien. Zwaai de Boer uit, dit gaat echt niks worden met hem.

Schandalig dat Ajax de EL niet serieus neemt. Daar gaan de puntjes voor Nederland.
Hopelijk doet AZ het beter vanavond.

Salzburg zonder echt in te spannen, zo makkelijk weer gewonnen. Heeft niets met kwaliteit te maken, maar met instelling. Ajax heeft het gewoon laten lopen. Begon al met spelers rust geven.

27 februari 2014 om 21:04

Niet serieus genomen ja want de EL is een stap te laag voor Ajax. Ajax neemt alleen de CL serieus want dat kunnen ze wel winnen. Omgekeerde wereld hiero.
De ontkenning is bijna te proeven. Dit heeft helemaal niets met instelling te maken, als je 0-3 thuis verliest en uit met 3-1 dan kom je gewoon kwalitatief tekort. Met instelling alleen kom je niet zover, dit is een combinatie van beide. Salzburg heeft gewoon betere spelers?

27 februari 2014 om 21:31

Hahaha te laag voor Ajax, dat hebben we gezien de laatste weken. Totaal overklast. Dat is gewoon onzin natuurlijk. Alleen de tweede wedstrijd hebben ze laten lopen omdat het er toch niet meer in zat en zondag daardoor belangrijker is.

Een keertje van Barca winnen als Barca nergens om speelt vind ik persoonlijk minder knap dan van dit soort tegenstanders winnen. Nu hadden ze er moeten staan, maar de mannen bleken jongetjes, net zoals bij de andere Nederlandse ploegen. Gewoon te weinig ervaring over het geheel.

27 februari 2014 om 23:18

Ohh dus Ajax neemt het niet serieus? Op die manier houd je alleen maar je zelf voor de gek vriend.

27 februari 2014 om 23:47

Heb jij de inzet gezien?
De wil om te winnen?
Waarom start je in godsnaam met Van der Hoorn?

Op het moment dat Cillessen een uittrap kon nemen of een pass kon geven stonden ze bij wijze van spreken al met 4 in de 16 meter van Ajax... had medelijden met hem.

Ben blij dat t erop zit. Van der hoorn ik heb nu genoeg gezien van jou. Weer een eigen goal En bij de 2de tegengoal stapt die ongelooflijk dom in. Had gewoon achteruit moeten lopen! Hij snapt er echt helemaal niks van die jongen.

RBS heeft verdiend gewonnen over 2 wedstrijden.

ze gaven Ajax niet de kans om te voetballen en jaagde goed op de bal als Ajax die in bezit had.
Zoals RBS speelt zullen veel clubs het lastig hebben tegen ze.

Ajax en de Boer zullen hiervan moeten leren om dit in de toekomst te voorkomen.

Ze moeten nu niet meer terug denken aan deze wedstrijd en komende zondag weer met goede moed gaan voetballen zoals ze afgelopen zondag ook al deden.



Met alle respect voor de Sa, maar als hij de enige speler is die zich positief onderscheid is er een heel hoop mis. Diep triest, volgens mij liepen er ook een paar jongens tussen die helemaal niet met deze wedstrijd bezig waren, waaronder een de Jong, Blind en Klaasen.... Totaal geen duelkracht, alles slap inspelen..... Pffft weinig woorden voor dit...
Van mij mag trouwens Andersen ook wel eens een paar wedstrijden de kans krijgen op het middenveld.... Want dat is erg bedroevend

27 februari 2014 om 21:03

Nee de pijnlijke conclusie is dat Blind Van Rhijn Van Der Hoorn Denswill Sigi Duarta te kort komen op de niveau.

28 februari 2014 om 01:57

Op Blind na ben ik het met je eens, Daley heeft puike wedstrijden laten zien in de Cl de afgelopen 2 jaar. Maar een de Jong en Klaassen voegden ook helemaal niks toe, wonnen geen duel, blah..... Verdrietig

Ik wil Kieft niet horen zeggen dat het 'ook met kwaliteit te maken heeft'. Maar eerlijk is eerlijk, dit was opnieuw ontluisterend. Te licht, slechte passing, tactisch zak, geen leider etc., etc. Dus toch een Mickey Mouse-competitie.

Wat een lachertje. Siem de Jong heeft het over een incident. Terwijl Ajax gewoon te kort kwam tegen Redbull. Dit is allang geen incident meer.

27 februari 2014 om 22:24

of gebrek aan relativerend vermogen? Dat je er zo kansloos vanaf gaat is een ding. Maar dat je het dan een "incident" noemt is eigenlijk nog erger dan de wedstrijd zelf

Dit gaat Ajax ook financieel opbreken, ze kunnen echt geen verkoopklapper maken op de transfermarkt,

27 februari 2014 om 21:11

Daarom snap ik ook nooit dat gelul of je de el wel serieus moet nemen. Denk dat die voor Nederlandse clubs op dit moment zelfs veel belangrijker is dan de competitie. Je kunt er prestige opbouwen, transferwaardes opkrikken en je krijgt steeds meer vertrouwen en ervaring in vechtwedstrijden in de ko-fase. Dan gaat het er toch heel anders aan toe dan in een poule. Alleen via Europese successen kunnen we weer terrein terugveroveren.

Kunnen ze de Nederlandse voetbalclubs niet gewoon uitsluiten van Europees voetbal?

Die soriano volgens mij gekocht voor 8ton, waar gaat het mis bij de scouting van Ajax?

Zeker weer een incident? Dit is het beste wat we hebben op clubniveau. Een beetje meer realiteitsbesef kan absoluut geen kwaad in Amsterdam. Misplaatste arrogantie.

Steau Boekerest, Salzburg, Celtic. Het is allemaal te hoog gegrepen. Benieuwd wat Cruijff hiervan vindt. Of heeft hij weer het excuus dat hij het niet heeft meegekregen? Sinds hij het voor het zeggen heeft stelt Ajax internationaal echt helemaal niets meer voor. Hij geeft af op toptrainer van Gaal, die wel zijn verantwoording neemt, maar presteert zelf geen kloten. Leuk al die vriendjes van Cruijff, je ziet wat er van komt. Beschamend en zeer slecht voor het ned. voetbal.

27 februari 2014 om 21:13

Celtic en Steau waren zeker niet te hoog gegrepen, daar verloren we op momenten. Deze wedstrijd was gewoon totaal kansloos. Dat Jol een wedstrijd op deze manier verloor tegen madrid heeft hem uiteindelijk (mede door Cruijff) de kop gekost. De Boer komt (terecht) niet in dat gevaar, maar de wanprestatie is nog groter. Dit Salzburg is erg goed en aan de bal waren ze vrijwel feiloos maar zonder de bal lieten ze achter zich veel ruimte. Daar heeft Ajax 2 wedstrijden lang helemaal niets mee gedaan. Waar Ajax tegen Az vrijwel alle duels won, verloren ze die vandaag net als vorige week weer bijna allemaal. Alles, maar dan ook alles is beter bij Salzburg. Ik snap dat het technische hart niet veel geld wil uitgeven, maar het kan toch niet zo zijn dat Salzburg zo veel beter is in de scouting.

27 februari 2014 om 21:26

Klopt, als Ajax snelle spelers zou hebben die ook de counter beheersen hadden er veel meer mogelijkheden gelegen. Dan moet zo'n ploeg kiezen en kan het team eventueel in twee delen uit elkaar vallen.

27 februari 2014 om 22:27

klopt helemaal mee eens.
Al vind ik ze voorin wel heel sterk en snel dus moeilijk te verdedigen.
Maar al heb je snelle spitsen en 1 aanspeel punt heb.
Dan kan je redelijk veel creeren.

Pfff moeilijk ik denk zelf dat Ajax in d kuip gelijk speelt of ze verliezen

kracht, snelheid, techniek, positiespel en inzet. Echt op al deze fronten was RBS beter. Ik ben echt verbaast dat over twee duels er ook geen moment was dat het misschien geluk of vorm van de dag was bij die gasten. Kunnen zo nog 10x tegen elkaar spelen.

Siem de jong bakt er ook echt helemaal niks van, wat heeft die man veel balverlies zeg

Siem de Jong moet gewoon zeggen dat ze kut gespeeld hebben en vernederd zijn. Dan zou die tenminste nog iets goeds gedaan hebben vandaag.

Het is werkelijk waar een grote schande wat we de laatste 2 wedstrijden hebben gezien van Ajax. Bij de opstelling wist ik al dat het weer een vreselijke avond zou worden. Hoe haalt Frank het in zn hoofd om met een middenveld met De Jong-Poulsen-Klaasen te beginnen? Ik denk dat dat echt het slechtste middenveld wat ik ooit bij Ajax heb gezien.

Verder wil ik eigenlijk niet al te veel woorden over kwijt. Vanavond is bewezen dat vorige week geen incident was. We komen gewoon kwaliteit te kort. Van alle A selectie spelers denk ik dat er zo'n 5 a 6 spelers zijn die het niveau hebben wat een Ajax basisspeler hoort te hebben.

Tsja, Ajax komt gewoon te kort om van Salzburg te winnen. Ze mogen nog niet klagen dat het bij 6-1 is gebleven. Ik ben benieuwd hoe Ajax deze nederlaag gaat verwerken. Zondag is er gelijk een belangrijke wedstrijd.

27 februari 2014 om 21:29

Kijk naar vorige week en je weet het antwoord van Ajax...

28 februari 2014 om 11:33

Vorige week hebben ze het inderdaad goed opgepakt. Maar nu is het wel tegen Feyenoord en ze zijn helemaal uitgeschakeld. Vorige keer hadden ze volgens mij nog wel het gevoel dat ze door konden gaan. En ze moeten uit naar de kuip.
Maar ik zie ze zeker nog als favoriet deze zondag.

Er was een tijd dat men zei bij Ajax :wij gaan overwinteren in de Cl.
Er was een tijd dat men zei bij Ajax : wij gaan voor de titel in de El.
Er was een tijd dat er iemand zong : dromen zijn bedrog.......
Amai Ajax,wat zijn jullie laaaaag gevallen.

27 februari 2014 om 21:17

en er zijn mensen die willen dat je alleen demotiverende doelstelling maakt voor jezelf? Ja je hebt gelijk dat mensen dat zeggen, bluf ook wel vertrouwen in je club hebben.. of mag dat niet. dat je dan zo afgemaakt wordt is jammer, maar als ajax zegt we weten het niet, hopelijk winnen we dan klagen we weer dat ajax niet het vertrouwen heeft om te winnen.

27 februari 2014 om 21:23

Er was een tijd waarin we de 4e titel op rij wilden winnen, en dat gaat nog gebeuren ook. Het is een trieste wedstrijd en Ajax speelt dramatisch, maar we de weg omhoog is raar genoeg wel ingezet met het nieuwe beleid.

Salzburg speelt powervoetbal. Dat doet Basel al een paar jaar en Steaua vorig jaar in hun thuiswedstrijd tegen Ajax ook. Ajax heeft daar geen antwoord op. Maar als een Basel bijvoorbeeld tegen Schalke speelt hebben zij het op hun beurt weer lastig. Denk dat je dat met Salzburg ook ongeveer zo moet zien.

Ik denk dat feyenoord weleens een hele mooie zondag kan gaan beleven. Ze hebben in ieder geval gezien hoe het moet. Op een goede dag in de kuip kan feyenoord dat ook.

27 februari 2014 om 21:07

Ik zal je maar gelijk uit je droom halen, Feyenoord bezit die kwaliteiten niet. Heb jij uberhaubt wel door hoe goed Red Bull Salzburg eigenlijk is? Op elke positie staat er een betere speler dan bij Feyenoord.

27 februari 2014 om 21:15

En op elke positie ook een betere speler dan bij Ajax...

27 februari 2014 om 21:17

Zou mij niks verbazen als salzburg er gewoon uit vliegt de volgende ronde. Ze bezitten gewoon specifieke kwaliteiten waarmee het spelletje van ajax goed bestreden kan worden. Denk dat feyenoord die druk in de kuip ook kan zetten en ze fysiek kan aftroeven. Belangrijkste is dat ajax niet achterin kan rondtikken. Heb er veel vertrouwen in!

27 februari 2014 om 21:27

Het gaat zeker een spannende en hopelijk een echte wedstrijd worden om van te genieten zondag! Als Ajax fan, geef ik toch 60% kans aan Feyenoord, ik vind Feyenoord de enige club die echt Ajax kan bestrijden en dan ook nog is in hun eigen stadium met alle supporters die hier al weken naartoe leven achter je, kan nog is een hels potje worden voor Ajax, maar ondanks dat, Ajax valt niet te onderschatten na deze nederlaag tegen RBS (zie AZ vorige week).
Laten we hopen op een spannende pot!

27 februari 2014 om 21:28

Dat heeft Feyenoord in de vorige wedstrijden ook gedaan en toen had Ajax het zeer moeilijk. Voordeel voor Ajax is dat Feyenoord dit maar 30 minuten kan volhouden en dan is Ajax oppermachtig want dan kunnen ze hun eigen spel spelen. Ik denk niet dat Feyenoord wint, een gelijkspel zal al een goede prestatie zijn vind ik.

27 februari 2014 om 23:21

Iedereen heeft het nu gezien hoe het moet, maar weinig ploegen die dat kunnen nadoen. Die gozers van RBS zijn abnormaal fit, daar kan Feyenoord niet aan tippen.

Veel waardering voor Red Bull Salzburg, die mannen zijn erg sterk, compleet overklast door hen. Ze hebben alles, fysiek, snelheid, passie, strijd en tactische klasse. Ajax heeft hierbij weer wat geleerd, ze zijn nog lang niet waar ze willen komen en ondanks dat ze er misschien wel nooit gaan komen, is er niets mis mee om die ambitie te hebben.

Verder is het erg pijnlijk om te lezen hoeveel mensen hier alleen aan de korte termijn denken. Frank de Boer moet weg, Ajax moet aankopen doen. bla-bla-bla. Wat een onzin zeg, Frank de Boer is een hartstikke goede trainer, hij heeft ons 3x kampioen gemaakt en heeft het positiespel alweer naar een hoger niveau getild dan daarvoor.

Alsof Frank de Boer gevraagd heeft om een team dat niet onder de druk uit kan voetballen, hij heeft dat echt niet helemaal zelf in de hand hoor. Ajax is pas sinds 1,5 jaar (reorganisatie) bezig om alles naar een hoger plan te tillen. Zijn al vaker kampioen geworden dan verwacht dus zitten gewoon op de goede weg. De eerste spelers die volledig volgens de Cruijff-filosofie worden opgeleid spelen nu nog in de C2/d1 en laten nog lang opzich wachten.

Tot die tijd mag je eigenlijk geen oordeel geven over de reorganisatie bij Ajax. Overigens snap ik de reacties van al die supporters niet zo van andere clubs. Waarom moet Ajax nou weer het mikpunt zijn? Ajax presteert eigenlijk samen met AZ & PSV een beetje constant qua punten ophalen in Europa, de rest doet niet eens mee. Schijnbaar is het verwachtingspatroon bij de niet-Ajacieden nog hoger dan bij de Ajacieden zelf.

27 februari 2014 om 21:12

Leuk voor F. De Boer dat ie 3x achter elkaar kampioen is geworden maar erg overtuigend was het totaal niet die kampioenschappen. 1e jaar 73 punten,2e jaar 76 punten en 3e jaar 76 punten.
Martin Jol was in zijn laatste seizoen 2e geworden met 85 punten. Zo denderend doet de Boer het niet alleen doen de andere clubs het beduidend slechter waardoor Ajax goed leek.
Als er een andere club in de Eredivisie constant gaat presteren dan gaat Ajax met deze trainer en elftal never nooit kampioen geworden, dat kan ik je garanderen.

27 februari 2014 om 21:26

Ik keer het liever om, aangezien het al 3 jaar gebeurd. Dat wil zeggen dat Ajax wel een structuur neer kan zetten en de kwaliteiten heeft om wedstrijden te winnen die andere verliezen. Het is altijd erg makkelijk om het af te schuiven op het feit dat de rest het laat liggen.

De ondergrens bij Ajax ligt hoger dan bij de rest van Nederland, dat is niet van de 1 op de andere dag gekomen.

27 februari 2014 om 21:36

Dat kan ook gewoon geluk zijn. PSV presteer al jaren ondermaats, Feyenoord is helemaal weggezakt is weer aan het opbouwen. Ajax is gezakt maar niet zo erg als PSV of Feyenoord. Het lijkt dan veel beter maar in realiteit stevent Ajax af op hetzelfde verval als bij Feyenoord. Als je genoegen gaat nemen met een gemiddelde van 70 punten als Ajax zijnde dan vraag je zelf om problemen. Dit seizoen vat eigenlijk alle 3 voorgaande seizoenen samen. Ajax heeft van de 25 wedstrijden die gespeeld alleen 16 gewonnen en toch staan ze 1e met ruim 6 punten voorsprong. Dat vind ik zelf vreemd jij niet?

27 februari 2014 om 21:36

wat ajaxwatcher hierboven zegt.
''als er een andere club in de Eredivisie constant gaat presteren dan gaat Ajax met deze trainer en elftal never nooit kampioen geworden'' stel dat Ajax constanter wordt en de rest niet, dan zijn ze pas oppermachtig aan de rest van de eredivisie.
maar ach, het blijft als als he, en nogal makkelijk om een kampioenschap van ajax zo omlaag te halen..

27 februari 2014 om 21:47

//het lijkt dan veel beter maar in realiteit stevent Ajax af op hetzelfde verval als bij Feyenoord.\\

Wat een onzin, Feyenoord is 1. Nooit historisch gezien op sportief gebied qua prijzen in de buurt geweest van Ajax en 2. Feyenoord is in verval geraakt door mismanagement waardoor er duurbetaalde spelers rondliepen zonder kwaliteiten zoals een Hofland, De Cler, Biseswar, Cisse dat soort spelers.

27 februari 2014 om 22:05

Hoezo moet je kampioen worden met een hoger gemiddelde? In mijn optiek is kampioen, kampioen. Ik vind dit altijd zo'n makkelijke reacties van niet-ajax fans. Altijd maar dat argumentje: 'wil je van deze competitie kampioen worden'? Of 'kampioen van de ellende' Ik weet wel 100 procent zeker dat alle Feyenoorders weer eens kampioen zouden worden, boeit het veel met hoeveel punten verschil.

28 februari 2014 om 01:40

@granaat

Landstitels van Feyenoord :
Jaren 50 : 0
Jaren 60 : 4
Jaren 70 : 2
Jaren 80 : 1
Jaren 90 : 2
Jaren 00 : 0
Jaren 10 : 0

Landstitels van Ajax :
Jaren 50 : 1
Jaren 60 : 4
Jaren 70 : 5
Jaren 80 : 4
Jaren 90 : 5
Jaren 00 : 2
Jaren 10 : 3 (en mogelijk na dit jaar alweer 4)

Ik zie eerlijk gezegd bijzonder weinig overeenkomsten, ik zie vooral het verschil tussen een club die structureel prijzen pakt en een club die incidenteel prijzen pakt. Ik zie dat Ajax juist ten opzichte van het vorig decennium een stijgende lijn te pakken heeft.

Het gezeur over het punten aantal is van alle tijden, die periodes kent de Eredivisie altijd al. Doordat de traditionele topclubs allemaal verval hebben gehad (of nog steeds hebben) is het niveau tussen de tradtionele top 3 en de rest afgenomen. De laatste jaren lijken de verschillen tussen Ajax en de rest weer iets groter te worden.

2010/2011 : Ajax 73 punten ( 2 punten voorsprong op FC Twente, 4 op Psv)
2011/2012 : Ajax 76 punten ( 6 punten voorsprong op Feyenoord, 7 op Psv)
2012/2013 : Ajax 76 punten ( 7 punten voorsprong op Psv, 7 punten op Feyenoord )

Dit seizoen kan Ajax maximaal 81 punten behalen met nog 9 wedstrijden te gaan. Hoeveel dat er uiteindelijk worden is natuurlijk gissen, maar ik vermoed dat het er niet minder als 76 gaan worden. De voorsprong die Ajax nu heeft is in verhouding tot wat hij in voorgaande jaren was groter. Ik denk eerder dat de afstand tussen Ajax en de rest van de Eredivisie toeneemt als afneemt.

27 februari 2014 om 23:38

Ik ben ajaccied en blij met Cruijff, maar ik weet niet wat jij en vele andere op de site verwachten van talenten met de "cruijff filosofie". Het is echt niet zo alsof die jochies in de c'tjes en d'tjes nu veel beter kunnen voetballen alleen omdat ze de Cruijff filosofie vanaf het begin meekrijgen. Je moet veel talent hebben en doorzettingsvermogen, maar je wordt echt geen veel betere voetballer door een bepaalde tactiek te gaan gebruiken vanaf het begin. Je kan er alleen meer gewend aan raken. Ajax heeft vanavond een gigantische zaadpot neergezet en is daarom het mikpunt in deze discussie. Je gaat mij trouwens niet wijs maken dat je als coach geen enkele invloed hebt op het aankoop beleid en ja, er zouden gericht wel een paar aankopen gedaan mogen worden. Als je ziet hoe we kwalitatief op elke positie minder zijn dan onze tegenstander Red bull salzburg(!) kan je dat toch niet ontkennen. Op dit moment valt Frank De Boer wel degelijk wat te verwijten.

28 februari 2014 om 20:53

1. Als jij serieus denkt dat spelers niet op een hoger niveau kunnen komen door opleiden ben je echt niet wijs. Hoe kan je dat nou zeggen? Beter worden is van zoveel meer factoren afhankelijk dan puur talent, ook de gehele omgeving en trainers zijn van belang. Bij Ajax proberen ze nu de ideale omstandigheden te creëren.
2. Waarom aankopen doen en geld over de balk smijten? Je hebt of 1 een beleid dat je dat wel doet en een groot risico loopt op zware financiële problemen. Want kwaliteit impulsen kosten niet alleen netto klauwen geld aan transfersommen, maar ook gigantisch veel salaris
3. Frank de Boer valt maar 1 ding te verwijten in mijn ogen en dat is dat hij spelers in mijn ogen te lang vertrouwen blijft geven, zoals Vermeer, Fischer, Sigthorsson en De Jong die te lang mogen blijven staan met wanprestaties. Aan de andere kant, heel Nederland had Blind afgeschreven en die bleef hij vertrouwen geven en is nu misschien wel de beste Ajacied die we hebben.

redbull speelde muurtjetrap en ajax heb ons land weer voor joker gezet ,het heb niks te zoeken in europeesverband

Goed dat ajax zonder inzet en zonder veltman, moisander, serrero, boilesen, fisher en schone speelde anders was het kwaliteitsverschil wel heel genant. Van dit b-elftal en blind verwacht ik niet veel. Op naar de kuip en kijken wie het minst slecht is.

27 februari 2014 om 21:19

met je sterkste opstelling werd het 0-3 in die arena

dit ajax staat gewoon voor joker en alle landen kijken mee

27 februari 2014 om 23:23

Wat waren je verwachtingen voor het a-elftal dan?

28 februari 2014 om 08:44

In ieder geval redelijk partij geven en misschien nipt verliezen zoals vooraf ingeschat. Bij de bookies was red bull al licht favoriet voor de wedstrijd in amsterdam, alleen bij de ajax fans niet.

ajax was weer kansloos vanavond en heeft geluk dat het bij 3-1 is gebleven. de verdediging was wel heel slecht vandaag van rhijn, van de horn, en denswil hadden bijna niks in te brengen en weer vaak de bal terug naar cilessen. de eigen goal kon van de hoorn weinig aan doen as hij er was afgebleven had een speler van salzburg de goal wel gemaakt. ben blij dat az er nog in zit en hoop dat zij nog een beetje Nederland verder in het tornooi kunnen krijgen.

Jeetje wat een schijnheilig afgeven op Ajax. Als je daar je voldoening uit moet je maken, zit je er wel heel triest in. Het lijkt wel een sport te worden om een NL ploeg die Europees wordt uitgeschakeld te gaan afbranden.

27 februari 2014 om 21:11

Komt omdat wij heel arrogant zijn, voor als je het nog niet wist.

27 februari 2014 om 21:31

En de beste.. Ook van Oostenrijk!

RBS speelde heel erg aardig, maar laten we nu niet doen alsof die club Barca, Real of City wegtikt.
Hebben veel kracht en inzet, aantal zeer goede individuele spelers.. maar waren vooral tactisch slimmer dan ajax. Die lopen twee keer in hetzelfde mes, dat is nou voetbalslimheid. Daarbij heeft De Boer natuurlijk tactisch enorm geblunderd. Kan geen antwoord vinden tegen dit soort voetbal.
Dit was de Mickey Mouse league topafvaardiging van Nederland...

Ik denk dat het beter is als de Uefa een alternatieve competitie opzet, een competitie voor bijvoorbeeld de Eredivisie, Pro Jupiler league aangevuld met een paar oostblok competities.
want dit gaat nergens over.

ik vind dat iedereen wel kan gaan zeuren maar ajax is niet in topvorm dus

Ajax zal nu echt wat moeten gaan neertellen om goeie (nog redelijk onbekend) spelers te halen zoals alan kampl soriano mane dat zijn allemaal spelers die Ajax naar een hoger niveau zou tillen en daarom heengwn spelers als klaassen siem serero enzo ernaast dan kunnen ze nog wat betekenen in eEuropa anders zie ik het somber in

Ajax deze spelers halen a,u,b

Büttner (manchester United)
van Dijk (celtic))
van Ginkel (chelsea)
Ziyech (sc Heerenveen)
Finnbogason (sc Heerenveen)

27 februari 2014 om 21:14

Denk niet dat die spelers haalbaar zijn voor ajax, Celtic laat van dijk niet gaan. Buttner alleen voor 10-15 miljoen. Van ginkel gewoon niet. Ziyech is al rond blijkbaar dus hij is wel haalbaar. En finnbogason lijkt me niet geschikt voor ajax.

27 februari 2014 om 21:26

Laten ze gelijk de economische toestand in Oekraine oplossen, de economische dip in Nederland en het gebrek aan zo'n beetje alles in Afrika als Ajax toch zoveel geld heeft.

Denk niet dat Ajax die spelers kan betalen, en ik denk al helemaal niet dat ze dat willen. Buttner koop je voor 10 miljoen, evenals Finnbogason. Ziyech zal denk ik zo'n 8 miljoen moeten kosten, Van Dijk zit net bij Celtic dus dan mag je aftikken, denk dat ze wel 20 miljoen gaan vragen, evenals voor Van Ginkel. Ben je zo 60-70 miljoen kwijt. Denk dat ze wel geleerd hebben van Sulejmani.

27 februari 2014 om 21:34

@dd28,
Volgens mij gaat Ziyech voor 2,5 of 3,5 miljoen naar ajax. Dacht dat het rond was toch? of was dat een andere speler?

28 februari 2014 om 12:33

@ Michielho

Ik dacht dat het over die Zikcovic ofzoiets ging van Groningen, maar kan het mis hebben. Maar dan blijf je nog op een totaalbedrag tussen 60-70 miljoen zitten wat ik vrij veel vind om ineens uit te geven.

Sjonge jonge, beste club uit Nederland word afgedroogd door een nietszeggend Oostenrijkse club die nu wel alle credits verdient natuurlijk. Ajax weet hopelijk waar t nu staat, gun ze het beste maar dit is me toch een wanvertoning...

Slechte wedstrijden van Ajax, Salzburg heeft ze letterlijk naar huis gestuurd. Volgend jaar beter hoop ik.

Nou ja het was wel duidelijk toch dat Ajax er bij voorhand al niet echt in geloofde en alles op de wedstrijd van zondag zet. Dat dit Salzburg zoveel beter is dan Ajax komt gewoon simpelweg omdat zij er 90 minuten lang opklappen en dat elke speler is gescout op fitheid, snelheid en dat ze fysiek sterk op hun benen staan.

Ajax heeft gewoon geen goede aanval. Sigthorsson is echt een ramp. Siem de Jong nog helemaal niet in vorm. Duarte linksbuiten sloeg ook weer nergens op. De Sa deed nog wat maar ja. Daarnaast is Klaassen het ook nogal kwijt en hadden we een nogal onervaren verdediging.

Maar goed dit Salzburg is ook gewoon een goede ploeg. Ajax speelt al maanden matig. Ik erger me dood aan van Rhijn, Sigthorsson, Bojan, Fischer en altijd meer die hoerenballen terug spelen naar de keeper. Ik hoop dat dit heel Ajax wakker maakt en dat je als Ajax zijnde er altijd voor moet zorgen dat de voorste 3 gewoon goed zijn. Ik kan me eerlijk waar niet een slechtere voorhoede voorstellen dan deze. Ik heb zo'n ongelofelijke hekel aan die Sigthorson gekregen. Die kan echt he-le-maal niets. Enige wat hij kan is de bal erin frommelen bij een voorzet maar voor de rest heb je geen reet aan die gast.

Het 433 systeem met 1 verdedigende middenvelder en 2 aanvallende vind ik sowieso kut met peren. Ik wil gewoon 343 met 2 echte buitenspelers, een nr 10, nr 9 en een opkomende nr 4. Dat gelulhannes met dat rondspelen schijtziek word ik er van.

Blind speelde ook slap. Denswil die gewoon denkt nog in de Jupiler League te spelen. Ze lopen allemaal met het Ajax-shirt om zo van kijk eens! Ik draag het Ajax-shirt! Maar er niet bij stil staan dat ze het eigenlijk niet waard zijn. Dit Ajax stelt alleen wat voor als er 100 inzet is en getergdheid om elke bal te winnen.

Frank de Boer moet beginnen om van Rhijn eruit te flikkeren samen met Sigthorsson. Als Siem de Jong uit vorm blijft dan gaat ie maar lekker banken. Zelfde geld voor Klaassen, die voegt ook al paar wedstrijden niets toe. Frank de Boer houdt teveel spelers het hand boven de hoofd.

Daarnaast kan Overmars niet de hand op de knip blijven houden. Je kan volgend seizoen niet weer aankomen met die houthakker van een Sigthorsson wat in deze doen Jupiler League niveau is. Om je kapot te schamen zo'n slechte speler die het Ajax-shirt met nr 9 mag dragen. Als er dan wel geld wordt getrokken voor spelers als van der Hoorn, Duarte, Sana, Hoesen dan moet er iemand ontslagen worden. Ik weet niet wie die spelers scout maar geef dan al het te besteden geld uit aan 1 hele goede versterking ipv 4 gokjes.

Met alleen talenten red je het niet, deze jongens zijn helemaal niks gewend en worden fysiek helemaal kapot gemaakt

Wim Kieft had een goede analyse.. Hij vroeg zich hardop af waarom Ajax zich zo nodig in de top van Europa wil nestelen, als je al jaar in jaar uit verliest in de europacup. Ze kunnen niet eens overwinteren in de Cl. en in de Europa cup hebben ze ook al jaren lang niks meer gepresteerd.. dus misschien beter voor sommige Ajax Supporters om wat minder hoog van de toren te blazen. Maar goed volgend jaar begint het gebleer weer opnieuw en als dat nou eens zou veranderen (niks ten nadele van de down to earth supporters hoor) Ze hebben het alleen aan hun zelf te danken dat de rest van Nederland tegen ze is.. maar nogmaals er zijn ook realistische ajax supporters daar kan ik heel goed mee overweg de rest kan me gestolen worden, toch wel jammer.

27 februari 2014 om 21:26

Ik kom uit Friesland en ben niet tegen Ajax. Vreemd, hè??;-))

27 februari 2014 om 22:01

Nee, dat je uit Friesland komt zegt dan ook alles.. zie geschiedenis Grunn en de fraizn

Ajax laat even zien dat we als Nederland niks te zoeken hebben in Europa want wat een afgang tegen een Oostenrijkse ploeg!

27 februari 2014 om 21:21

Zolang AZ erin blijft zitten heeft Nederland nog steeds wat te zoeken in Europa. Alleen Ajax heeft er niets te zoeken.

27 februari 2014 om 22:23

Klopt en die leveren ons nog punten op en zijn nog steeds ongeslagen.

heb nog nooit een "afwachtende" ploeg gezien die het jagen/ storen zo goed beheerst werkelijk ongekend en onbevreesd hoe zij met 3/4 op 1 man durven te jagen. denk dat ze het daarmee vele grotere clubs ook lastig kunnen maken als ze daar ook zo durven te jagen.

naast het jagen heeft salzburg ook gewoon hele goede spelers vooral die mané echt lukoki 4.0 zo snel en lichtvoetig heb stiekem best kunnen genieten. ze waren voetballend ook gewoon een stuk beter en ondanks dat dit voor vele onverwachts was (over 2 wedstrijden) moet ajax ook niet te dramatisch doen want je hebt verloren van een hele goede ploeg.

en dat ajax zelf geen niveau haalde is wel enigsinds kwalijk zij het niet dat ze echt niet nogmaals zo'n ploeg treffen dat daarmate hoog pressing zet, jammer van het EL avontuur.

op naar zondag, acht feyenoord niet in staat zoveel druk te zetten want dan zouden mathijsen en de vrij op de middenlijn moeten staan bij balbezit van ajax. heb er in ieder geval zin in

27 februari 2014 om 21:23

Ze wonnen ook in een oefenduel van Bayern Munchen met 3-0, die stand werd voor rust al bereikt. Het betreft dan wel een oefenwedstrijdje en die neem ik niet zo heel erg serieus, maar 3-0 winnen zegt toch wel iets.

27 februari 2014 om 22:17

Klopt. Ik heb ook onwijs genoten van deze ploeg qua tactiek. 4 spelers voorop, die allemaal snel,dynamisch en technisch vaardig zijn. Maar die bovenal ook nog willen jagen, 90 minuten lang! Met daarachter 6 spelers die alleen maar knokken om die 4 jongens in uitstekende posities te brengen waardoor ze met hun snelle 1,2-tjes zoveel gevaar stichten.

Het grappige is ook, dat dat centrale duo achterin eigenlijk totaal niet kunnen opbouwen. Waarom? Ze bouwen niet eens op. Alles lang spelen, 2de bal winnen en daaruit snelheid, snelle korte combinaties maken richting de goal, waarbij de backs er ook nog eens over heen klappen. Echt bewonderenswaardig naar dit team gekeken. Ga ze ook zeker volgen in de wedstrijd tegen FC Basel.

Die Mane zal na dit jaar ook wel naar een andere ploeg gaan. Hij is inderdaad qua snelheid Lukoki 4.0. Maar tel daar boven op ook nog eens zijn fysieke gesteldheid. Behoorlijke lichaam heeft deze man. En ook nog eens een koelbloedige killer, en denkend vermogen.

Ajax moet zich weer lekker richten op de eredivisie. 4 keer op rij kampioen worden vind ik namelijk echt knap..

Zoals ik eerder al zei, dit Ajax is helaas niet heel erg sterk.
Voor de eredivisie wel maar Europa is het niet veel.
Frank is de laatste tijd ook raar bezig , en ik denk dat er wel betere trainers zijn voor Ajax.

Hij doet telkens of er niets aan de hand is bij Ajax , noemt dit soort resultaten incidenten.
En vervolgens wint hij wel van de eagles en Zwolle, rkc
en dan word alles weer vergeven.

Als ze Feyenoord verliezen zou ik zeggen , Tot ziens Frankie

Ik denk dat iedereen hier Red Bull Salzburg heeft onderschat, waaronder ik. Vooraf dacht ik dat het een eitje zou worden, maar als je dat team een beetje analyseert dan besef je je dat ze gewoon een goed team hebben en met dit voetbal hebben ze iets gevonden waarop Ajax geen antwoord heeft gevonden. Ajax heeft geluk dat Feyenoord dit niet beheerst, tenminste geen 90 minuten. Feyenoord zal proberen Ajax onder druk te zetten zondag, en dat zal een half uurtje waarschijnlijk wel lukken. Dan houdt Feyenoord het niet meer vol en knalt Ajax eroverheen.

27 februari 2014 om 21:23

Ik denk eerder dat iedereen Ajax heeft overschat. Men is gewoon een europese dwerg geworden. Alleen de naam en vergeelde herinneringen resten.

28 februari 2014 om 12:31

Of dat. Ik denk meer wat van beide. Red Bull is vrij onbekend, maar hebben een prima ploeg, hebben zelfs Bayern kansloos gelaten, weliswaar in een oefenwedstrijdje maar toch.

Genante vertoning weer.

De Boer voor het derde jaar op rij afgetroeft. Weer smerig natrappen (De Sa) uit onmacht. Niet alleen komt men technisch en fysiek veel tekort, maar ook mentaal zit het fout.

Ajax werd gesold zoals wij 15 jaar geleden met clubs uit Luxemburg solden. Kansloos en triest.

27 februari 2014 om 21:39

Opmerkelijk dat je die overtreding van de sa noemt, de enige speler bij ajax die wel inzet toonde en niveau haalde. En dat terwijl er overtredingen gemaakt zijn die een stuk erger waren zoals die aanslag op duarte of de kungfu trap van denswil.
Beetje raar...

Ajax liet het gewoon lopen
Alle jeugd en reserves mochten even meedoen
Schande voor NL voetbal
eerst roepen we willen el winnen en dan laten lopen voor de competitie

Wel medelijden met vd Hoorn dat is echt zielig
Riedewald , V Rhijn ,klaassen nee jongens dat word hem nog lang niet

Zo wat valt Ajax mij vies tegen zeg. Verrast worden in de heenwedstrijd en dan geen motivatie meer tonen in de uit wedstrijd. Wat een mentaliteit van die spelers zeg. Dan mogen ze van mij ook afgaan in de Kuip met 4-0 want feyenoord is beter dan Rbs.

Het leuke is dat Salzburg de volgende ronde gewoon eruit vliegt want FC Basel is weer een treedje hoger dan Rsb. Stel je voor Ajax was doorgegaan zouden ze alsnog pakkie krijgen van Basel.

Het is juist heel goed dat de zwakke plekken van Ajax nu zichtbaar worden. Moet Ajax - als men tenminste Europees mee wil doen - aankomende zomer minimaal 5 versterkingen halen. Maar dat scoutingsapparaat hè(van der Hoorn, Sana, etc.). Voor Nederland kan deze selectie wel, maar laten we dan maar niet meer Europa in gaan als zelfs Luxemburgse tegenstanders (geen incident) ons de baas zijn....

Het powervoetbal wat RBS op de mat legde ligt Ajax nu eenmaal niet ,daar komen ze domweg body tekort voor,en RBS is ook veel beter als menigeen van jullie denkt ,ook Bayern kreeg met 3-0 klop van ze

27 februari 2014 om 21:30

nl ploegen willen alleen technisch, aanvallend, tikki takki spelen.
voetbal is meer dan dat. ik mis passie,strijd,vechtlust,fysiek voetbal!, hard spel als het moet!

nl ploegen huilen snel als ploegen fysiek beginnen te spelen..

27 februari 2014 om 21:36

Klopt de mentaliteit liet vanavond te wensen over ,zo kan je eigenlijk geen wedstrijd verliezen ,slaat nergens op,zwaar onder de maat

27 februari 2014 om 21:38

niet alleen vanavond, al jaren

Zondag wordt do or die voor Frankie.

27 februari 2014 om 21:36

Nee. Volgend jaar is de echte test. Als dan niet tenminste kwart finale CL wordt gehaald, is hij definitief mislukt.

27 februari 2014 om 23:28

Wees eens reeel. Ajax heeft geen kwartfinale CL selectie. Dan moet je al van tevoren hopen op een goede loting en moet Ajax elke CL wedstrijd boven zichzelf uitstijgen.

Heerlijk dit. Ajax na de afstraffing in Amsterdam ook lekker in eigen huis afgedroogd. Weer genoten van het voetbal van Salzburg. Ajax werd weer gedegradeerd tot sparringpartner. We gaan voor de finale en uiteindelijk de beker!

Wat mij betreft is het duidelijk....
Het Nederlands voetbal kent zo'n grens om zo te kak gezet te worden door een energie drankje spreekt boekdelen..... Ajax is keihard vernietigd en gekrenkt wat er nog van hun trots over is....tikkie breed weinig inzet geen lust geen passie geen flair, nee Ajax is leuk voor de vaderlandse comp maar daarbuiten is het een lachertje

Ajax weer helemaal afgedroogd...een echte schande...wat een ongehoord voetbal zeg...
Nederland is echt heel erg gezakt...

Ik vrees ook voor het NL elftal...want van de nieuwe lichting zit er bar weinig echt bruikbaar bij...de toppers blijven weg.

Het niveau is echt schrikbarend...ik hoop dat hier in de nabije toekomst toch iets mee gebeurt...want anders kunnen we het echt vergeten.

Dat iedereen in de competitie van elkaar kan winnen zie je dus in Europa terug...helaas maar waar...

Ach zondag weer een wedstrijd waar we van kunnen genieten...

Diep triest voor het Nederlandse voetbal, je bent wel het visitekaartje van Nederland en dan zo aan de kant worden gezet en er niks voor doet moet je eigen wel schamen. En sparen voor zondag vind ik wel erg goedkoop, dan ben je gewoon geen topclub waardig, zoals ze beweren!

Twee keer kansloos tegen de kampioen van Oostenrijk, wat als competitie echt niet beter is dan onze Eredivisie, maar waar één club niet te vergelijken is met de rest. Net als Bayern in Duitsland en Celtic in Schotland. In alle drie de gevallen zijn die ploegen niet representatief voor de rest van die competitie. Ajax is dat duidelijk wel en legt over 2 wedstrijden EL totaal niets op de mat.

Ajax is gewoon zo slecht heb geen woorden voor hun !!
elke jaar het zelfde 3e worden in de CL groupfase en dan Naar de EL gaan en inde laatste 32 worden ze gelijk afgemaakt gaat helemaal nergens heen zo !!

Veelzeggend over de kwaliteiten van Ajax.

En dus ook over de kwaliteiten van de rest van de Nederlandse Eredivisieclubs. Ajax is namelijk de club die voor de vierde keer op rij kampioen kan gaan worden.

Het is wel duidelijk dat Salzburg in alles verder is, maar wat me het meeste opvalt is hun fitheid en explosiviteit. Bij Ajax gaat alles in één tempo, de inspeelpasses zijn allemaal te slap. Bij Salburg zit daar veel meer daadkracht in.

Ajax kan tegen iedere ploeg prima voetballen met de huidige selectie, maar dan moet die tegenstander wel na een kwartier in gaan zakken in plaats van de gehele wedstrijd druk geven. Erg knap hoe Salzburg dat voor elkaar krijgt, maar tegelijkertijd schrijnend om te zien hoe Ajax er niets tegen over heeft weten te stellen in 2x 90 minuten.

Kwalitatief is het Ajax elftal heel pover. De Boer haalt er het maximale uit door er toch wat voetbal in te brengen en in Nederland is dat blijkbaar goed genoeg. In het buitenland tegen een ploeg die vol gas kan geven blijkt dat Ajax kwalitatiefarm is. Wat Salzburg doet is knap, maar we kunnen niet zeggen dat Salzburg nu zo'n wereldploeg heeft.

Wat was de begroting van RBS om zo'n goeie ploeg samen te stellen? Vast minder dan die van Ajax. Doen wij hier toch iets fout

27 februari 2014 om 22:42

Begroting bepaald niet wat voor ploeg je samenstelt. Je hebt namelijk meerdere manier om je ploeg samen te stellen.

Dit is gewoon goed voor Ajax. Zorgt dat ze uit de hossana stemming komen. Haast elke aankoop is gewoon niet goed genoeg. De enige die van echt toegevoegde waarde zijn europees zijn Cilissen, Schone en Moisander. De rest zakt keihard door het ijs. Duarte is een leuke 12e of 13e man en bruikbaar in de eredivisie, maar die moet je echt zelf kunnen opleiden. Voor kwaliteit moet je toch iets meer betalen. Ze betalen nu te veel voor spelers die te weinig toevoegen.

Voor van Ginkel wilde ze ver gaan, maar dat ging niet door echter vraag je je wel af, hoezo niet ver gaan voor een goede spits. Nu hadden we weer niemand die voorin de bal vast kon houden. Leuk de theorie dan maar de lange bal, maar als zowel de Jong als Siggi keihard falen in het vast houden van de bal, komt die net zo hard weer terug. Leg dan i.p.v. twee keer drie miljoen voor twee spelers die te te kort komen voor de basis gewoon zes tot zeven mil neer voor fatsoenlijke spits. Toegegeven het blijft een gok want je weet nooit helemaal zeker hoe ze het doen, maar soms moet je wel doortastender zijn op de transfermarkt.

De Boer kan hier ook niets aan doen. Dit mag je in de schoenen van Overmars schuiven. Misschien dat hij nu iets meer durft. Het hoeft niet zo als een paar jaar terug, maar iets meer uitgeven voor een speler mag wel.

Als Ajax weer een rol wil gaan spelen in Europa, zullen ze echt versterkingen moeten gaan halen aankomende zomer. Dit elftal komt echt kwaliteit te kort om Europees te presteren. Kijk nou naar zo'n Salzburg, daar lopen uitstekende spelers rond. Dat komt echt niet omdat Salzburg zo veel meer te besteden heeft als Ajax, of omdat ze in een interessante competitie spelen. Salzburg heeft gewoon goed gescout en een elftal dat alle soorten kwaliteit bezit: snelheid, fysiek, techniek, conditie, overzicht een een enorm doorzettingsverogen. Hier moet Ajax eens een voorbeeld aan nemen, spelers als Alan, Soriano, Mané en Kampl zijn als Ajax goed over de grenzen zoekt echt wel te vinden. Dit geldt trouwens ook voor andere Eredivisie clubs.

Wat een afstraffing zeg, behoorlijk schrijnend en beschamend voor het Nederlands voetbal. Salzburg heeft echt een prima ploeg en is in alles sterker dan ajax. Als je dit ziet is het ook een waar wonder dat ajax 1e staat in de Eredivisie en alles zeggend over de kwaliteiten van de rest. We weten dat er vrijwel op elke positie bij ajax een matige speler voetbalt, alleen in de Eredivisie wordt die matigheid niet bloot gelegd door de meeste clubs die het lef en/of de kwaliteiten niet hebben om ajax vast te zetten.
Zonde dat we als Nederland alweer zo'n matig Europees seizoen draaien, hopelijk kan AZ nog wat puntjes sprokkelen, want deze dubbelslag zal nog lang door dreunen. Zelfs bij 10-1 over twee wedstrijden had ajax niet mogen klagen..tjongejonge.

Heerlijk deze uitslag voor al die mensen die er zich geweldig bij voelen om maar weer eens net als Derksen en zijn mannetjes lekker negatief te doen over het Nederlandse voetbal.

Iedereen met een beetje voetbalverstand moet toch hebben kunnen zien dat dit Salzburg een topclub in wording is die bij de laatste 16 van de Cl niet zou misstaan. Het zal me niet verbazen als ze dit jaar al de EL gaan winnen.

Door zo'n tegenstander uitgeschakeld te worden is absoluut geen schande, maar de manier waarop valt wel wat tegen.

Dit is gewoon een schade voor het Nederlandse voetbal. Als je nog wilt doorgaan dan moet je vanaf het begin van de wedstrijd laten zien dat je het Salzburg erg lastig gaat maken en niet zomaar opgeeft. Totaal niet gezien en vanaf minuut 1 zag je dat er helemaal geen geloof meer was.Tegen Milan, City en Barcelona kunnen ze het op miraculeuze wijze wel maar wanneer Salzburg op bezoek komt dan is het te lastig. Dat Ajax eerste staat in Nederland is niet eens zo lastig meer te noemen en alles werd vanavond duidelijk hoe goed Ajax eigenlijk is (ook in de Arena trouwens). Ze zijn te arrogant en dit zeg ik omdat ze hebben beweerd dat ze de Europa League wel kunnen winnen. De verdediging is echt waardeloos! Middenveld is te langzaam en in de aanval was alleen De Sa nog een lichtpuntje. Er loopt werkelijk niemand in dat elftal die er boven uitspringt. Zelf die Bojan kan niet eens het niveau aan en die komt van Barcelona af! Dan zou je op ze minst kunnen verwachten dat hij af en toe wel het verschil kan maken. Tegen Feyenoord zullen ze wel winnen dit weekend, want ja, dan kunnen ze het wel. Ik maak me erg veel zorgen om het Nederlandse voetbal want dit was een complete schande!

Nederlanders moeten maar gaan accepteren dat de Nederlandse Competitie niks voorstelt! Nederland gaat nooit meer iets betekenen in het voetbal, maar wees gerust we hebben altijd het schaatsen nog.

Compleet verdiend uitgeschakeld. We zijn over twee wedstrijden compleet overklast en waren nergens te bekennen.

Twee keer hebben we ons geen raad weten te vinden met het felle druk zetten van Salzburg. Dat dit een keer gebeurd, oké een incident wordt gezegd, maar dat dit dan vandaag wederom gebeurt is werkelijk teleurstellend en geen incident meer te noemen. We hebben ons een week kunnen voorbereiden op deze wedstrijd en wisten hoe Salzburg zou gaan spelen, dat we dan weer ruim onderuit gaan is op zijn zachts gezegd teleurstellend.

We hebben hier duidelijk in deze twee wedstrijden gezien dat we er op Europees vlak werkelijk nog lang niet zijn. Voetballend in de competitie gaat het prima, voetballend in de Champions League ging ook bij vlagen goed, maar dit is vooral wanneer de tegenstander ons niet onder felle druk zet.
In deze twee wedstrijden is gebleken dat wanneer de tegenstander de hele wedstrijd ons zwaar onder druk zet we er werkelijk niet aan te pas komen.
Ikzelf denk dat deze twee nederlagen een combinatie zijn van tactisch falen en een gebrek aan kwaliteit bij sommige spelers.

We zijn zoals ik al zei volledig overklast over twee wedstrijden en moeten verder gaan. We zijn weer een nieuwe ervaring rijker en moeten verder bouwen aan dit team.
Verder gaan met de jeugd inpassen, zoals we al prima mee bezig zijn de laatste seizoenen en misschien dan toch een paar gerichte aankopen om het niveau van de selectie iets op te krikken.
We moeten de perfecte combinatie van jonge talenten, kwaliteitsspelers en spelers met routine zien te vinden, zodat we ook in Europa echt een vuist kunnen maken.

Ongelooflijk wat is die van rhijn slecht , absoluut ajax onwaardig. Denswil viel ook weer tegen met zijn nonchalante gepruts. En vd.hoorn is toch wel echt een miskoop geweest. Zo kunnen we nog wel ff doorgaan.

Wat stel je europees nog voor wanneer je genadeloos wordt afgestraft door de europese laag middenmoot ?

Godenzonen , verander je naam per direct in simpel voetvolk .......

In Nederland top , in Europa flop....

De talenten van deze generatie zijn allemaal geen echte mannen. Ik snap daarom ook niet dat er niet minstens 1 verplichte training per week besteed wordt in het krachthonk. Daarmee bedoel ik actief, niet een kwartiertje wat klooien en het dan voor gezien houden. Daarnaast moeten we ons beter staande kunnen houden tegen de Europese ploegen, wat bereikt kan worden met extra looptrainingen (zoals in Duitsland, kijk maar eens hoe die gasten blijven rennen en back en flankaanvaller tegelijk kunnen zijn).

Ook de discipline en het ego speelt een rol. Ik heb soms niet het gevoel dat de spelers op het veld net dat extra stapje zetten om elkaar te helpen/voor elkaar door het vuur gaan.

Het blijft toch leuk om te lezen oude berichten. Deze is er grappig van Frank de Boer. Hoe luidt dat spreekwoord ook alweer: Hoogmoed komt voor de val.

“als ik écht moeten kiezen, win ik liever de Europa League dan dat ik kampioen word. Ik zou dat gezien het niveau van de clubs die nog in dat toernooi zitten een fantastische prestatie vinden. Maar dan heb ik wel in mijn achterhoofd om toch tweede te worden in de competitie en via de achterdeur de Champions League te bereiken”, zegt De Boer met een knipoog in De Telegraaf. Donderdag is Red Bull Salzburg de eerste horde die Ajax moet nemen.
De Boer denkt dat zijn team met wat geluk een heel eind kan komen in de Europa League, die nog 32 deelnemers kent.

Deze twee wedstrijden tonen aan dat het geen incident was en dat de Nederlandse competitie niets maar dan ook helemaal niets voorstelt. De kampioen van 3 en na dit seizoen van 4 edities wordt compleet weggespeeld door een Oostenrijkse club.

t

We kunnen hiervan pas de conclusie trekken als RBS uit de EL is. Als zij tot de halve finale komen weten we dat het een goed team is. Gaan ze hopeloos ten onder tegen mogelijk FC basel, dan moet ajax echt naar zichzelf gaan kijken wat het de komende tijd in Europa
Wil bereiken. Ik vond ze vandaag weer slecht en het enige vuur was bij de sa te vinden. Natuurlijk sta je op een dikke achterstand, maar je wilt toch wat rechtzetten? Ik vind dit jaar ajax sowieso niet zo bijzonder, de bluf is nog steeds niet terug.

27 februari 2014 om 22:40

Als Ajax de dag van vandaag met clubs als Basel (met alle respect) zich moet gaan meten, dan zijn we wel erg afgedaald qua niveau. Ajax moet naar zichzelf kijken en niet naar andere clubs ongeacht hoever deze clubs komen in EL.

28 februari 2014 om 15:20

Vind ik juist niet. Als je niet om je heen kijkt, kom je in verval terecht. Ajax staat er goed voor in de competitie, maar in Europa worden we juist ingehaald door clubs waar we ons niet mee me zouden moeten vergelijken. Het belang ligt juist in Europa voor ajax. Ik praat hier een beetje Frank (Ik win liever de EL dan kampioen worden), maar dat is wel een van de prioeriteiten op dit moment. Ik zeg niet: ga lekker alles kopen, nee houdt lekker aan waarmee je bezig bent, maar dan moeten we nog wel wat jaartjes geduld hebben.

van rhijn, kampioen tikkie terug, de jong, kampioen balverlies.
Na de 3-0 van vorige week wisten we al dat het onmogelijk zou worden.
Verlies nemen en richten op kampioenschap. En toch eens bedenken wat er anders moet. Nu graaft iedereen zich nog in in de arena, behalve RBS of een topploeg, maar het blijkt dat Ajax niet onder druk kan voetballen, dus meer trainen daarop en een paar gerichte versterkingen komende zomer en afscheid nemen van degenen die niet voldoen

27 februari 2014 om 22:25

Misschien een sterke spits die een bal kan vasthouden.
Dan kan je een keer de lange baal spelen als het voetballend niet lukt.

Je kan het natuurlijk extreem negatief zien ,maar ik als feyenoord supporter denk dat red bull de EL kan winnen.
Ja voor de slimme ja iedereen die erin zit kan winnen ja. Dat weet ik.
Maar ik geef ze samen met Juve een goede kans.
Ik zie niet veel teams met zoveel inzet en kracht spelen en kunnen daarbij goed voetballen en counteren

Salzburg stelt niks voor. Mensen overdrijven zo erg.
Kom op man ze waren vernederd door Fenerbahce. Volgende ronde moeten ze tegen Valencia.
Ze liggen zowiezo eruit. Ajax stelt gewoon niks meer voor. Richt voor al maar op mickey mouse competitie vol met houthakkers. Daar worden ze wel weer kampioen in zo een matige competitie.

27 februari 2014 om 22:31

Nou ja, 'vernederd'. Salzburg maakte het ons nog lastiger dan ik had verwacht.

hahaha kom op gozer. Sow en Meireles stuurde Salzburg terug na Oostenrijk.
Fener kwam zelf 1-0 achter. Alsnog hebben ze gewonnen. En Emenike deed nie eens mee.
Er werd geen penalty gegeven van Fener. Fenerbahce is te sterk voor Salzburg.

Ben ik het nou, of telde ik plots vier spelers die er normaliter niet of nauwelijks instaan? Deze nederlaag was ingecalculeerd, zeg ik je. Een testwedstrijd om te kijken hoe sommigen zich verhouden tot de rest. Dit duel, in tegenstelling tot de zeperd van vorige week, had weinig nog van doen met het redden van spreekwoordelijke eer en mag mijns inziens niet als zodanig gezien worden.

En wanneer stoppen wij nou eens met het kleineren van landen die vergelijkbaar zijn met ons. In 1995 verloor Feyenoord ook al van Rapid Wien; Ajax ging er ook af tegen Grashoppers in 1996; dus ga nou niet lopen doen alsof clubs uit Zwitserland en Oostenrijk opeens beter zijn dan Nederlandse clubs; Nederland heeft gewoon de stroom even tegen en daar komen we vroeger of later weer bovenop. De Top drie ( Engeland, Spanje en Duitsland) zijn ongrijpbaar, maar daarachter vormt zich een groep landen waar Nederland zich bij zal voegen. Nu liggen Frankrijk en Portugal even goed, Italië zal vast weer sterk terugkomen en ook Nederland, of clubs uit Griekenland en Turkije zullen vroeger of later succesvoller raken. Ajax heeft gewoon met een neerwaartse conjunctuur te maken, waar vroeger of later een einde aan komt.

27 februari 2014 om 23:09

In Belgie denken ze ook nog dat ze vroeg of laat aanhaken bij PSG en Juventus.

Frank de Boer: 2 punten
Waarom?
Schandalige B opstelling ,positiespel.
Nog nooit eerder vertoont .uit en Thuis.

Excuses aan alle Ajax supporters ,maar dit heb ik nog nooit mee gemaakt.
(45jaar)

Advocaat bedankt,gelukkig toch nog iemand die door gaat met zijn team in europa.

Wie weet eigenlijk wanneer RBS voor het laatst de poulefase van de CL had gehaald?
Met dit team wat ze hebben en hoe ze nu zeg maar spelen.. zouden ze toch wel kwart finale moeten kunnen halen lijkt mij?

Oja,en degen die zeggen Salzburg is een ijzersterk team is,niet mee eens.
De coach van Salzburg heeft enkel gewonnen door durf voetbal,positiespel ingevuld met de juiste personen die gewoon hun werk deden wat ze opgedragen kregen/.
Frank blijft maar schuiven met spelers,en spelers inzetten die niet topfit zijn en niet rijp zijn voor het eerste.
Europees moet je er gewoon staan.en zoals vanavond niet denken om maar een B elftal erin te zetten,en te googelen met positiespel.vanavond was duidelijk te zien dat geen enkele Ajax speler wist wat de opdracht was.er was totaal geen basis positiespel zichtbaar waar Ajax de laatste 3 jaar zo om geroemd is.
Ik weet niet wat er achter de colice gebeurd,maar er is iets drastisch om gegooid wat vanavond nog duidelijker te zien was dan de thuis wedstrijd.

Frank weet dat hij een goed spelende basiselftal kan selecteren,enkel af en toe draait hij door en gaat hij spelers op een andere positie zettenwaarom is mij een raadsel.
Nee 45jaar nog nooit zo een schaakspel gezien als het huidige Ajax.
Ik val Frank niet af,maar hij moet er nu toch eens mee stoppen om zomaar een team om te gooien.jammer,het had zo mooi kunnen zijn.

Frank: 2 punten

Erg jammer en ik denk dat dit niet zo goed op het CV van De Boer zal staan. Drie keer kampioen van Nederland is een uitstekende prestatie, maar hij is ook drie keer achter elkaar uitgeschakeld in tweede ronde van de EL.

Knvb moet er echt voor zorgen dat Nederlandse talenten niet meer zo snel weggaan uit NL, want het niveau in NL lijkt steeds slechter worden.

Tja, mensen, AZ is weer de enige in Europa..... Jammer dat wij de enige zijn die weer de punten bij elkaar sprokkelen!!

Juvefan17, leg het even uit want ik ben je kwijt! De Nederlandse Voetbalbond heeft geen enkele invloed op talenten die willen vertrekken naar het buitenland. Voetbalverenigingen hebben spelers in dienst en bepalen de voorwaarden...

Oke Frank, word kampioen, word aub de komende 20 jaar kampioen, maar blijf aub weg uit Europa. Gewoon een lachertje en een schande.. meer niet. Volgend seizoen maar weer 2-1 winnen van een geplaatst Fc Porto?? Dan kunnen ze weer roepen dat ze Europees meetellen

Wat had FdB ook alweer gezegd,we gaan voor het hoogst haalbare? Nou sorry hoor,maar als je dan dit elftal opstelt dan is dat vragen om moeilijkheden. Ajax was helemaal niks,en ze mogen blij zijn dat de score niet hoger uitviel.

Geen traject van 4 à 5 jaar geen speler blijft . Ajax is een opleiding tot een top club. Geen speler die gaat voor minder genoegen spelen. Kijk Barcelona met het positie spel . Geen plan B . Word waker hun gooien zo 50 mil tegen aan . Ajax moet overmars zijn kampioen 's premie ontnemen. Ajax was een groot macht . Nu een opstand club .johan en de kabouters kunnen we niks van .

Nasiermaksoeda, ken je klassiekers. Ajax is al 40 jaar een opleidingsinstituut voor Europa! Verdiep je eens in de begroting van Ajax over een periode van 40 jaar en probeer morgen nog eens een goed verhaal te schrijven. Volgens mij snap je er geen ruk van wanneer je de cashflow van Ajax vergelijkt met die van Barcelona.

Ajax moet toch eens dat slechte beleid om gooien! 3x niks in Europa?! Wan-prestatie na Wan-prestatie in Europa. Is het niet Salzburg dat ze uitschakelt worden ze wel weer geslacht door een Steau Boekarest! Ongelovelijk dit?! Wanneer ontslaan ze die Overmars en De boer eens?!

Tja.. Als je geen strijdlust toont, dan ga je hard onderuit.. Fenerbahce toonde zelfvertrouwen en strijdlust waardoor ze met 3-1 wonnen van salzburg.. Dat moeten ze is leren bij Nederlandse clubs..

Voetbal Expert, de kassa blijft rinkelen wanneer Ajax weer kampioen van Nederland wordt met Frank de Boer. Drie keer op rij 8 miljoen € in de clubkas. Wanneer Frank weer Kampioen van Nederland wordt kunnen we nog eens 8 miljoen € bijschrijven op onze bankrekening! Zo slecht heeft De Boer het dus niet gedaan met 32 miljoen € aan inkomsten uit de CL.

Vele hebben nog verwachtingen en hoop gebaseerd van prestaties uit het verleden een ajax en psv is gewoon weg niet meer in staat om europees top te presteren vooral de hoop oa een wedstrijdje winnen tegen barcelona is eerder een incident dan verslagen worden door een ludogoritz of salzburg tijden zijn veranderd voor barcelona was het een wan prestatie voor dit ajax niet.

Het word al jaren gezegd dat het Nederlandse Clubvoetbal in Europa geen deuk meer in een pakje boter schopt en dat is dit seizoen maar weer eens bewezen . Al die z.g wereldvoetballers bij Ajax en Psv daar hoeft Nederland in de toekomst geen grote verwachtingen van te hebben want ze zakken een voor een door het ijs , wat een afgang !!!!! Ook heb ik de maestro hem zelf Johan Cruijff geen woord horen zeggen over het verafgezakte en over het paard getilde jongens van zijn Ajax Nou Johan ik kan je wel vertellen en met mij heel Nederland , het is bagger en stelt internationaal geen moer voor en hou voor de toekomst mijn hart vast !!!!!!!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren