Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax lijkt toptarget binnen te halen; vraagtekens rondom Berghuis en Klaassen

Laatste update:

De transfercarrousel draait sinds dinsdag plots overuren bij Ajax. De Amsterdammers lijken zich op zeer korte termijn te versterken met Carlos Borges en Diant Ramaj, terwijl er ook in Ian Maatsen bovengemiddelde interesse is. Ajax lijkt bovendien de strijd om Josip Sutalo te gaan winnen, weet Voetbal International. Het weekblad schrijft daarnaast dat Davy Klaassen en Steven Berghuis mogelijk deze zomer nog vertrekken.

Het was na de komst van Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic lang stil in de hoofdstad. Trainer Maurice Steijn heeft in de voorbereiding al vaker aangegeven dat er versterkingen nodig zijn, al slaagde technisch directeur Sven Mislintat er tot op heden niet in om de volgende aankopen naar Amsterdam te halen. Daar lijkt na dinsdag heel snel verandering in te komen. Borges (Manchester City) tekent vermoedelijk een dezer dagen een meerjarig contract, terwijl er met Ramaj (Eintracht Frankfurt) een mondelinge overeenkomst is gesloten. Een transfer van Maatsen (Chelsea) is nog niet zover, al volgt de club hem met bovengemiddelde interesse.

De Amsterdammers zitten al langer achter Sutalo aan, die ook de mogelijkheid heeft om onder meer naar Fiorentina te gaan. Net als Ajax hebben de Italianen al meerdere aanbiedingen neergelegd bij Dinamo Zagreb, al lijkt Ajax nu een flink streepje voor te hebben op de concurrentie. "De deal lijkt alsnog in het voordeel van Ajax uit te vallen", schrijft Voetbal International. "Begin deze week maakten Italiaanse media melding van het feit dat Fiorentina en Napoli door zijn geschakeld naar andere verdedigers en dat is geen toeval. De Kroatische verdediger van Dinamo Zagreb lijkt nu toch echt op weg naar Ajax." Daarmee zou Ajax de vervanger van de naar Arsenal vertrokken Jurriën Timber eindelijk binnenboord halen.

De komst van de Kroaat is echter nog geen zekerheid. Omdat Dinamo actief is in de voorronde van de Champions League, heeft Zagreb er baat bij om de transfer te vertragen. Toch rekenen bronnen rondom de speler en Ajax nog altijd op de komst van de mandekker. De mogelijke komst van het viertal spelers kan ook leiden tot een exit van enkele spelers. Zo is het niet langer uitgesloten dat grootverdieners Klaassen en Berghuis de Johan Cruijff ArenA achter zich laten deze zomer. Berghuis liet onlangs in een interview met AT5 weten zich zorgen maken over de huidige staat van Ajax. "Op dit moment is het wel zorgelijk, daar kunnen we niet omheen. Er wordt van ons verwacht dat we van elk team gaan winnen, maar op dit moment twijfel ik of we aan die verwachtingen kunnen voldoen als ik zie hoe we ervoor staan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo zul je zien dat aan het eind van deze window Ajax ineens als titelfavoriet wordt gezien door de media als t zo doorgaat. Poeh, Sutalo en Borges. Dat zijn niet de spelers die normaal gesproken naar de Eredivisie komen. Sven is heerlijk bezig!

1 augustus 2023 om 23:33

Hm, om ze als titelfavoriet te gaan beschouwen moet er wat mij betreft na Borges eerst nog een vijfde linksbuiten bij.

1 augustus 2023 om 23:39

Ik denk dat Kelvin de lange voormalige scout van Man City en huidige hoofdscout van Ajax wel goed kan invullen wat Borges kan en wat voor positie hij kan spelen binnen dit ajax. Als linksbenige speler lijkt het me logisch dat hij rechtsbuiten zal staan

1 augustus 2023 om 23:56

Natuurlijk komt die uit die koker van de Langr want niemand heeft ooit iets van die jongen gehoord. Maar het slaat wel heel snel om Op zon forum. Een speler aantrekken is 1, hij moet vervolgens ook nog renderen binnen je elftal. Dus stellen dat Mislintat lekker bezig is? Bepaal dat over pakweg anderhalf jaar..

2 augustus 2023 om 00:11

Wat een onzin elninoo. Mislintat wordt overal afgezeken en iedere niet-ajax fan lachte zich kapot. Dan mag er na deze daadkracht best een pluim zijn kant op. Ondanks dat er nog veel moet gebeuren.

2 augustus 2023 om 00:15

Want? De concurrenten zijn wel goed bezig?

2 augustus 2023 om 00:15

Dit is een beetje een gokje zoals Xavi bij PSV. Een speler die nog niks op het hoogste niveau heeft laten zien en het is dus afwachten wat hij gaat brengen. Zeker in een team waar veel ervaring is weggevallen.
Verschil is wel dat Xavi gratis was en deze jongen waarschijnlijk 20 miljoen kost.

2 augustus 2023 om 00:20

Met dat verschil; als dit een topper wordt, dan verdient Ajax er ook een stuk meer aan dan PSV aan Xavi

2 augustus 2023 om 00:43

Spannend hoe het uitpakt. In elk geval blij te zien dat er geïnvesteerd wordt. Ajax heeft een enorme bijdrage geleverd aan de coëfficiëntenranking de afgelopen 5 jaar. Zou mooi en terecht zijn als ze daar komend seizoen ook zelf van profiteren en volgend jaar de Champions League in kunnen. Het wordt wel een enorme renovatie zo met de nieuwe trainer en alles dat vertrekt. Interessant om te zien hoe dat uitpakt. Hoop dat de frisse wind wat spelers wakker schudt, dat ook een Bergwijn of Brobbey beseft dat ze zelf gas moeten geven.

2 augustus 2023 om 00:54

Mentalist,

Nee jij verkoopt onzin. Nogmaals wat ik zeg, daadkracht is 1 maar dan moet het ook nog werken. Er zou in principe niets mogen veranderen ten opzichte van de blik op Mislintat simpelweg omdat er nog geen enkele uitwerking zichtbaar is.

Maar klaarblijkelijk doe jij net zo hard mee aan het op het paard heisen of neersabelen van Mislintat gebaseerd op niets.. een talent voor veel geld halen kan iedere club. Het juiste talent halen is nogal een kunst..

2 augustus 2023 om 01:01

"Een talent voor veel geld halen kan elke club". West ham lukte het in ieder geval niet ; ) .

Overigens hebben we ook al een talent voor 8 miljoen en een transfervrije middenvelder binnengehaald.

2 augustus 2023 om 01:06

@rsm1: Feyenoord is inderdaad goed bezig en ook AZ staat er prima voor. Psv en Ajax moeten nog een aan 2 of 3 verdedigers halen voordat je kunt zeggen dat die de selectie op peil hebben.

2 augustus 2023 om 08:17

En een 6e keeper is ook hard nodig na Rulli, Pasveer, Gorter, Setford en Ramaj...

2 augustus 2023 om 08:32

@RSM: De andere topclubs hebben wel een beter team staan dan Ajax momenteel

2 augustus 2023 om 08:58

@elninoo,

Feyenoord verlies hun beste speler (kokcu) en haalt Stengs en Zerrouki.
Helemaal geweldig, top middenveld.

Psv verliest hun beste man, haalt Lang en Pepi,
Beste voorhoede van Nederland.

Ajax verliest hun beste speler, haalt Sutalo, Borges, van de Boomen en Tahirovic
Lekker bezig? "bepaal dat over pakweg anderhalf jaar"

2 augustus 2023 om 09:00

@fr010frdam,

Verschil is ook dat als de speler presteert, hij zo 60 miljoen waard, waar Xavi alleen maar geld heeft gekost.

2 augustus 2023 om 09:21

@elninoo…..Hoezo. We mogen Sven toch ook afkraken omdat we zelf in ons hoofd verzinnen dat hij niets doet? Positief over Sven praten mag dan niet?? Het is toch ook lachwekkend hoe mensen er niet tegen kunnen dat Ajax nu z’n aanwinsten binnen begint te halen. Oh wat hadden we gehooot dat ze niets zouden doen. Als Feyenoord of psv deze spelers haalden dan was het lekker bezig daar… nu doet Ajax het en nou we wachten wel even af. Hahaha

2 augustus 2023 om 09:49

@jeroentje: ik heb werkelijk niemand horen zeggen dat psv de beste voorhoede van Nederland heeft. Ik denk overigens dat AZ op dit moment de beste voorhoede heeft. Daarnaast: heeft Ajax Sutalo gehaald ja? Of verzin je die er bij om je verhaal sterker te maken? Want verder hou je 1 jeugdspeler over,1 semi-jeugdspeler en een heel nuttige middenvelder met een hele goeie traptechniek. Gezien de straatlengte achterstand op Feyenoord en in mindere mate psv vorig seizoen ben je dan inderdaad nog niet goed bezig. Dat kan uiteraard nog veranderen de komende week maar op dit moment hebben ze bijna 30 miljoen uitgegeven aan 2 jeugdspelers.

2 augustus 2023 om 10:15

Maar als Mislinat niks haalt konden we wel stellen dat hij gefaald had? Het is toch altijd een gok of iemand slaagt of niet? Kijk naar Bergwijn. Speelde heel goed in oranje en ook bij vlagen bij Tottenham. Heeft een matig seizoen gehad. Tsja.

2 augustus 2023 om 10:30

Man man man, wat zijn jullie opgefokt en snel op de teentjes getrapt. pfffffff
De transfermarkt duurt tot het eind van deze maand. Denk je nou echt serieus dat er mensen zijn (incl. Ajacieden) die denken of verwachten dat Ajax geen goede aankopen gaat doen. Ze zullen niet allemaal voltreffers zijn, maar dat Ajax opnieuw de portemonnee gaat trekken was toch wel te verwachten. Daarbij komt er ook weer genoeg binnen met de verkopen deze transferwindow. Vaak wachten ze tot 1 augustus ivm het nieuwe boekjaar en afsluiten oude boekjaar.

Die Satulo is ook allang binnen, net als Feyenoord die andere speler. En ook al haalt Ajax die Japanner, dan nog zullen ze Maatsen proberen te contracteren. Kaplan is maar afwachten, en die kan ook nog op rechts. Of men verkoopt Wijndal of die ander die momenteel niet voldoet. Ook komt er nog een 10 (maar niet die Armenier) en een spits.

Met Borgos hebben ze echt wel een potentiele topper binnengehaald die over een paar jaar weer teruggekocht gaat worden door City. 20 miljoen is wel bizar veel, daar Feyenoord hem voor 12 kon kopen en dat te veel geld vondt. Maar misschien komt dat omdat West Ham al een deal had voor 18. En met Godts heb je een heel groot talent als back-up.

Het middenveld van Ajax ben ik nog niet overtuigd (vanuitgaande dat Kudus en Alvarez nog vertrekken). Verwacht wel dat Vos dit jaar gaat doorbreken.

Psv gaat ook nog wel zijn verdediging versterken.

Feyenoord is klaar indien er niemand meer vertrekt en Ivanusec idd al rond is.
AZ, Twente en Utrecht zijn binnen hun mogelijkheden ook goed bezig geweest.

Gaat weer een mooi seizoen worden, waarbij Ajax niet per definitie de topfavoriet voor de titel is.

2 augustus 2023 om 10:38

@madmarcel

ik vind het verbazingwekkend dat Feyenoord als goed bezig wordt beticht. Zij raken hun belangrijkste speler kwijt en dat vangen ze op met Zerroukki, die deed het leuk bij twente, dat is in de verste verte geen garantie dat hij de top aankan. Dat is een top vervanger.

Ajax raakt hun beste speler kwijt in Tadic en daar heeft de vervanger reeds een jaar rondgelopen en is dat ook nog eens een international die reeds eerder in de nederlandse top gespeelt heeft.

Conclusie Ajax lag vorig jaar een straatlengte achter en dat is alleen maar meer geworden. Mijn conclusie is dat met een dergelijke gebeurtenis Ajax eerder dichterbij gekomen is dan verder achter is komen te liggen. Pas met het vertrek van Timber is Ajax verder achter komen te liggen, dus is het afwachten wat ze doen met die centjes van Timber en Bassey. Met het halen van van de heel nuttige middenveler en die semi jeugdspeler is Ajax gewoon dichterbij gekomen (al wil niemand dat zien), omdat ze van een betonmiddenveld met totaal geen vernuft en voetballend vermogen over gaan naar een middenveld waar voetbal in zit. Dan hebben ze in die hele nuttige voetballer een speler die balletjes lekker weg kan leggen over 40 meter en halen ze in de jeugdspeler een speler die op de brommer is en diepgang heeft zonder bal. Maar hey focus vooral op namen. Deed Ajax ook vorig seizoen, werkte uitstekend.....

2 augustus 2023 om 11:47

Dat scouten van talenten die wat meer kosten - Antony komst lijkt hier wat op - is toch ook wat Ajax mede heeft doen groeien? Ajax kan zich geen Haaland permitteren. Maar wel een talent met een duur prijskaartje. En ja, dit is een gok, maar wel gehaald op voordracht van de nieuwe scout, voormalig Man. City scout. Dus die heeft deze jongen lange tijd van dichtbij kunnen zien ontwikkelen. En ook Man. City geeft hem niet direct op, anders was er niet een terugkoopclausule in het contract opgesteld. Dus ik snap de aankoop wel. Want Ajax moet juist investeren in kwaliteit. Daarbij, iedere aankoop is niet risicoloos. Alleen kost de ene investering soms wat meer dan de andere. En Ajax moet nu nog de Blind en Tadic lookalikes vinden, want de formule van ervaren krachten i.c.m. talenten en eigen jeugd, is nog altijd een recept dat nog best kan werken. Vandaar mijn roep om dat soort aankopen, want niks doen is meedoen onder de CL plaatsen. En met volgend seizoen aan het begin van de groepsfase CL een startpremie van 70 miljoen moet je zorgen voor een selectie waarvan je op aan kunt dat die in ieder geval op plaats 1 of 2 eindigt. Al kun je dat niet vooraf afdwingen. Maar bij ondernemen hoort nu eenmaal risico lopen.

2 augustus 2023 om 12:10

Daadkracht Mentalist? Ik weet het niet, elke andere TD zou voor gek verklaard worden als er voor een talent 20 mil wordt betaald die zich nog nergens echt heeft bewezen. Ja een paar goaltjes in de jeugd. En waarom zou je die dan halen als je Kalokoh hebt?
Bij Feyenoord liep ene Achabar die alles verrot schoot in de jeugd. Ken jij hem nog? Zo kunnen we een draai geven zoals we willen aan praktisch elke statistiek.
Wellicht is het echt een topaankoop, begrijp me niet verkeerd, maar het lijkt van een afstandje als een duur gokje.

Daarnaast lopen er ondertussen op dit moment ongeveer 2 hele verdedigers rond en Sven is daarbij bezig met het halen van keepers die even goed zijn dan de 2 die er al zijn.

"onzin" is wat mij betreft daarom niet echt een juiste weergave van de realiteit

mochten straks alle geruchten idd aangekocht zijn, dan heeft ajax wss weer de beste selectie. Net als vorig jaar...

2 augustus 2023 om 12:20

J3ro3ntje, Wie zegt dat?
De meningen over Zerrouki en stengs voor dat geld zijn heel erg verdeeld binnen de achterban.

Ik kan niet spreken voor de achterban van PSV, maar ik kan me wel de twijfels bij de beide spelers die je noemt herinneren. Beiden in de context van het geld. Exact zoals bij Borges.

Dus ik vind je reactie een beetje als die van een huilstruik en niet echt realistisch. Maar ja, hoe lang is dat nou geleden he?!

2 augustus 2023 om 15:56

@ninjakai: ik hoop toch dat Zerrouki op de bank komt te zitten en dat de vervanger van Kokcu (die er al een jaar rondloopt) in de basis komt. Ik heb veel meer vertrouwen in Timber dan in Zerrouki. Toch zit er denk ik nog wel een verschil het vertrek van beide belangrijkste spelers: bij Ajax was dat Tadic die heel belangrijk was met goals en assists maar die was dan ook echt veruit het belangrijkste in een verder heel matige ploeg. Kokcu was heel belangrijk in het spel van Feyenoord en ik vond hem ook de belangrijkste maar Hancko of Geertruida of Gimenez zaten daar vlak achter. Daarnaast levert Feyenoord veel minder goals in met het vertrek van Kokcu tov het vertrek van Tadic. Dat Ajax met eventuele nieuwe aankopen dichterbij gekomen is betekent niet automatisch dat Feyenoord niet goed bezig is.

2 augustus 2023 om 17:31

Ja als..de kans is natuurlijk groter dat hij het niet zo goed gaat doen als Xavi..

1 augustus 2023 om 23:34

Ik zou Sven echt een contract voor onbepaalde tijd geven. Die is zo heerlijk bezig.

1 augustus 2023 om 23:58

Op basis van wat? Het is duidelijk dat Ajax moest renoveren na afgelopen seizoen hoor, maar volgens mij is het wel handig om een bepaald framework met typische Ajacieden te behouden voor je club. En ik hoop echt dat de ogenschijnlijk mooie transfers de vruchten laat afwerpen, maar ik ben zo bang dat er te weinig Ajax-DNA is en er nu echt broodvoetballers langshuppelen. En om nou het Chelsea van Nederland te worden, daar pas ik voor.

2 augustus 2023 om 00:01

We spelen met Hato, Brobbey, Taylor, Bergwijn en dan vergeet ik nog Aertssen en Salah-Eddine. Op de bank zitten Maduro en Emanuelson. Er is echt nog genoeg Ajax DNA over.

2 augustus 2023 om 00:03

@myvision ik zou deze opmerking niet te serieus nemen. Genieterrr geniet ervan als je hapt 😉

2 augustus 2023 om 00:06

En Sven is op het eerste gezicht wel goed bezig hoor.
Dat Ajax DNA zit wel snor.

2 augustus 2023 om 00:14

Myvision, jonge talentvolle spelers met branie halen is ook "Ajax dna". Portugees jeugdinternational van city en kroatisch a-international van begin 20. Hoe rijmt dat met chelsea die 500 miljoen over de balk flikkert?

2 augustus 2023 om 00:42

Niet heel lullig bedoeld ik snap je punt met speler met het ajax dna. Maar wat als die er niet veel zijn en misschien ouder en voor veel meer aangetrokken en salaris moeten worden? En welke spelers vind jij van top3 kwaliteit die er zijn met ajax dna?

2 augustus 2023 om 02:15

Rensch

2 augustus 2023 om 07:03

Rensch? kijk je wel is voetbal? of alleen via teletekst..

2 augustus 2023 om 07:18

@denhaag27, want als je voetbal kijkt zie je dat Rensch gekocht is, terwijl op teletekst staat dat het een voetballer uit eigen jeugd, oftewel met Ajax dna, is?

2 augustus 2023 om 07:40

iro·nie (de; v) bedekte spot, doordat je het tegenovergestelde zegt van wat je bedoelt

2 augustus 2023 om 08:35

Zullen we even het verloop van de competitie afwachten? De helft van de supporters riepen dit vorig jaar ook over H2. Nu mag Ajax geen misstap begaan anders hebben we echt een financieel probleem. Maar de hoop is groeiend

1 augustus 2023 om 23:35

Sutalo laat zijn kunsten zien bij Kroatië. Maar Borges heeft buiten de jeugd van Manchester City nog niks laten zien op niveau. Ik kan dus niet inschatten of dat nou een speler is die normaal gesproken niet naar de Eredivisie zou komen. Die moet het vooral eerst even laten zien in een eerste elftal.

1 augustus 2023 om 23:40

Daar ben ik het helemaal mee eens! In Sutalo zie ik een goede speler die het op het hoogste niveau meermaals heeft laten zien. Borges daarentegen heeft nog geen wedstrijd op het hoogste niveau gespeeld... het zou een schot in de roos kunnen zijn, maar het kan ook een eeuwig talent blijken.

De tijd zal het leren 😉

2 augustus 2023 om 02:14

Tot een paar uur geleden kende nog niemand die hele Borges. Een berichtje met (jeugd)statistieken en iedereen is ineens lyrisch en praat onder elk artikel alsof de nieuwe verlosser is binnengehaald waarvan ze de statistieken zo op kunnen lepelen omdat ze hem al jaren volgen.

2 augustus 2023 om 02:25

Ene Bojan had ook ooit zulke statistieken. Die zou er in de eredivisie ook zo 30 in schieten.

Ben wel heel benieuwd, al vind ik het aankoopbedrag en de clausules echt veel te hoog. De tijd zal het leren

2 augustus 2023 om 07:10

@appel1004, maar Bojan kwam niet recht uit de jeugd naar Ajax. Die had bij Barcelona, Roma en Milan eigenlijk al laten zien dat de enorme hype waarmee hij doorbrak niet terecht was. Of in ieder geval niet kon naleven. Dat weten we van deze Borges natuurlijk ook nog niet. Maar ik denk wel dat spelers als Bojan, die in de jeugd van een Europees topelftal alles aan flarden schoot en vervolgens amper potten weet te breken op het hoogste niveau, eerder de uitzondering is dan de regel.

2 augustus 2023 om 07:43

Precies Suc6Magnet

2 augustus 2023 om 13:37

Hahah precies dat

1 augustus 2023 om 23:36

Maar is Borges voor bijna 20 miljoen nu een aankoop die écht nodig is? Het is een groot talent, maar je hebt Bergwijn daar voor de basis en Borges ga je niet op de bank zetten. Ajax zou juist nu een middenvelder of twee én een ervaren verdediger (naast Sutalo) moeten kopen.

2 augustus 2023 om 00:07

Als het echt het talent is wat mensen zeggen, ja dan is hij het weer.
Maar ik had eerst wat verdedigers aangetrokken inderdaad.
Echter wat niet is, kan nog komen...

2 augustus 2023 om 09:29

Vorig seizoen hadden we bergwijn ook en die was slecht. We hadden op conceicao helemaal niets aan vleugels waar je diepgang mee creëerde en die ene actie in huis had en daar ook iets mee deed. We hadden amper smaken op de vleugels dus ja het is goed dat je naast die spelers ook nog wat anders daar hebt rondlopen.

2 augustus 2023 om 09:30

@klausz…..Dit is puur een kwestie van een club die meteen mee werkt waardoor deze speler er eerder is. Die verdedigers komen wel. Het is niet we gaan 1 voor 1 spelers halen en we beginnen met verdedigers. Nee je gaat voor meerdere paarden tegelijk en de een komt iets sneller dan de ander

1 augustus 2023 om 23:37

@SammyR,

De wind kan omslaan bij een hoop supporters in een paar uur tijd. Zoals al vaak gezegd, je weet op 1 september pas wat je selectie is.

Zo kunnen de deals van Sutalo en Borges alsnog klappen.
Zo kunnen opeens Ziyech en Maatsen aangetrokken zijn.
Zo kunnen opeens Alvarez+Kudus vertrokken zijn

Etc erc

1 augustus 2023 om 23:43

Helemaal geen open deuren intrappen. Vorig seizoen dacht iedereen dat Ajax met ruim 50 miljoen voor Bergwijn en Bassey samen het kampioenschap veilig te hebben gesteld. Nu wordt er blijkbaar wat kritischer gekeken naar aankopen en moeten we onze mening baseren op een paar ongeduldige forumleden hier?

2 augustus 2023 om 00:46

Precies dat vorig jaar aan een kapitaal in de selectie geknald waar van de helft niet bijster veel heeft laten zien waardoor je dit jaar sowieso al een hap uit je buget hebt. Dan snap ik dat ze niet weer maar een hoop geld er in knallen maar rustig kijken wat evt een goede deal zou kunnen zijn. En tot 1 sept. Kan de helft van de selectie vertrokken zijn of nieuw bij gehaald. Ik wacht het wel af en na eem half jaar kan je redelijk gaan oordelen, alhoewel onder eth werd het ook pas na december in zijn 1e seizoen zichtbaar

2 augustus 2023 om 07:39

Als nu nog Berghuis,Kudus en Alvarez vertrekken dan zie ik het toch een stuk somberder in voor ajax.aangezien dat de enigste 3 zijn die zich echt bewezen hebben het niveau aan te kunnen

2 augustus 2023 om 09:09

Berghuis gaat echt niet naar Antwerp als dit soort aankopen eraan komen. Die wil juist een kwaliteitinjectie

1 augustus 2023 om 23:40

Ja eerst hem afbranden, maar je ziet hij heeft oog voor talent die in potentie binnen paar seizoenen naar een topclub gaan. Ja Overmars heeft daar ook een oogje van en Sven dus ook. Helaas heeft Ajax teveel macht gegeven aan H en H. Met spelers als Bassey, Bergwijn en Owen Wijndal, mag je gerust zeggen dat het een van de slechtste aankopen zijn van de afgelopen 20 jaar. Zeker als je ziet hoeveel ze daarvoor hebben neergelegd. Met zulke nieuwe aankopen, mogen ze hopelijk binnen 1/2 seizoenen minimaal 150 miljoen gaan opleveren alle 3.

1 augustus 2023 om 23:58

@erodinho: Wijndal en Bergwijn waren ook namen waar Ajax nadrukkelijk gelinkt mee werd in de tijd van Overmars. Sterker nog, de deal rondom Bergwijn was in de tijd van Overmars nog afgeketst.

1 augustus 2023 om 23:59

H en H hebben inderdaad de slechtste transfer window ooit gedraaid. De hoofdverantwoordelijke Hamstra is weg. Ik hou wel mijn hart vast voor de afdeling waar Huntelaar nu stage loopt…

2 augustus 2023 om 07:24

@foebele, die afdeling doet het meer dan goed. Hij is verantwoordelijk voor de oudste jeugd en laten de grote talenten nou net allemaal bij tekenen. Alleen Hanssen is er vandoor. Dat was tot voor kort echt andere koek. Oorspronkelijk zou dat ook de taak worden van Hamstra. Echter kon Overmars zijn geilheid niet op een acceptabele manier uitdrukken (als in bij zijn eigen vrouw melden).

2 augustus 2023 om 07:35

@Ninjakai,

Er zijn nog wel een lijstje met talenten dat bij mag/moet gaan tekenen hoor. Er liggen er nog een goed aantal slechts tot 24 vast..

2 augustus 2023 om 07:54

Het grappige is dat vorig jaar alle Ajacieden juist ook euforisch waren toen spelers als Bergwijn en Bassey werden binnen gehaald. Dat waren toen echt de wereldklasse spelers die normaal niet naar de Eredivisie komen. Ook die Conceicao was een geweldig staaltje werk.

Sowieso kan je aannemen dat in het brein van de gemiddelde Ajacied alles wat bij Ajax zit meteen helemaal geweldig is. Er zullen altijd redenen gevonden worden waarom dat zo is. Pas als over een langere periode blijkt dat het tegenvalt kan dat wat betwist worden.

Op zich vind ik dat wel mooi, en er zijn ook heel wat jaren geweest dat het de club echt heel veel geholpen heeft. Maar rond deze Borges is het natuurlijk heel erg moeilijk inschatten of hij echt zo’n enorme impact gaat hebben.

Maar uiteindelijk vind ik het prima als Ajax zoveel aankopen doet dat de fans en de vaderlandse media Ajax weer als uitgesproken favoriet zien. Dat haalt uiteindelijk de druk bij de andere clubs alleen maar wat meer weg.

1 augustus 2023 om 23:41

Denk dat Borges uit de koker komt van de nieuwe hoofdscout en ex Manchester City werknemer. Kelvin de Lang. Maar dat is gissen

2 augustus 2023 om 05:31

Dan zou ‘ie als scout wel erg makkelijk z’n geld verdienen eerlijk gezegd.

2 augustus 2023 om 07:27

@MGMV, dat weet ik dus niet. Die jongen is wel echt gewoon binnengehaald terwijl hij in een ver stadium was met West Ham. Van Steijn heeft die nooit gehoord en Ajax is nu niet de club die talenten heeft betoverd met sprankelend Europees voetbal vorig seizoen. Iemand heeft die jongen razendsnel overtuigd.

2 augustus 2023 om 07:59

Gaat mij om het scouten an sich als ex scout van Manchester City Dat is natuurlijk makkelijk scouten, haha.

1 augustus 2023 om 23:45

Alsof je ooit van Borges had gehoord.

1 augustus 2023 om 23:49

Gelijk titelfavoriet valt wel mee toch.

Heb hoge verwachtingen van Sutalo.

Maar gaan wij niet te veel betalen voor Borges en Maatsen? Zijn ver verwijderd van het eerste van hun clubs en dan 20 mil of meer per speler te betalen is erg fors.

Toppers als Nico, Martinez waren maar een fractie van dit bedrag. Ipv 25 mil voor Maatsen zie ik liever 2 a 3 aankopen uit Zuid Amerika. Jongens met veel wedstrijden in de benen.

Ik hou mijn hart vast en hoop niet dat wij weer een seizoen veel gaan spenden en geen resultaten.

2 augustus 2023 om 07:17

Ik hoop echt dat Maatsen niet komt, in ieder geval niet voor dat bedrag.
Als ik zo wat Chelsea fora nakijk, dan zijn ze allemaal zeer positief over hem. Die zou zeker 20/25 miljoen moeten gaan kosten, wat erg veel geld is voor een linksback. Als we nu al 20 voor Borges, 20 voor Sutalo, en 15 voor Spertsyan (volgens bronnen ook bijna rond) uitgeven dan lijkt het me verstandig om te kijken voor een goedkopere linksback.

2 augustus 2023 om 07:30

Niet perse. Als Chelsea idd in de markt is voor Alvarez en Kudus. Dan zou een ruil deal met Ziyech en Maatsen en nog een 20 mln. + erbij niet een slechte deal zijn.

2 augustus 2023 om 07:45

Ga er maar vanuit dat Kudus en Alvarez nog vertrekken. Dan heb je gewoon budget om je verdediging een goede upgrade te geven

2 augustus 2023 om 08:34

Man city supporters spreken er juist schande van dat pep deze jongen nog niet heeft laten debuteren. Dus zo ver ligt die daar niet van verwijdert. Denk ook als hij tegen valt je hem nog wel kan slijten voor 15m.

1 augustus 2023 om 23:58

'Sven' is helemaal niet heerlijk bezig.

2 augustus 2023 om 00:08

Verklaar je nader graag?
Veel supporters vinden van wel doordat hij goed kijkt naar welke posities moeten en het zover ook wel klopt.

2 augustus 2023 om 00:13

Sutalo lijkt me een prima speler,maar de aankoop van een jeugdspeler maakt je geen titel favoriet hoor.

2 augustus 2023 om 00:54

Precies dat. Zometeen zijn we met Borges, die middenvelder van Roma en Ramaj minimaal 32 miljoen kwijt aan spelers waarvan het twijfelachtig is of zij überhaupt uit gaan groeien tot basisspeler komend seizoen en het zijn aankopen op posities waar de focus niet eens op lag.... Dan moet er toch nog ergens minimaal 100 miljoen klaarliggen om te besteden aan directe versterkingen voor onze zwakke posities? Anders is dit onverklaarbaar.

2 augustus 2023 om 01:02

Nou ben ik verre van Ajax supporter,maar de enige aankoop met toegevoegde waarde in het rijtje lijkt mij die Sutalo en die is nog niet gehaald en het is nog maar afwachten wat voor gigantisch bedrag daarvoor betaald moet worden. Ik vind het eerlijk gezegd nogal matig inkopen. Leuk om met vele miljoenen te strooien, maar tot nu toe is er geen 1 gehaald met echt bewezen kwaliteiten

2 augustus 2023 om 07:20

@madmarcel, maar van Bergwijn en Bassey dacht iedereen wel dat Ajax bewezen kwaliteiten binnen haalde. Dus dat is ook absoluut geen garantie. Borges is wel een jeugdspeler, maar wel eentje die afgelopen jaar uitgeroepen werd tot beste speler van de Premier League 2. En zijn statistieken zijn veelbelovend, ik vind hem dan ook wel een gok die in het rijtje van Neres en Antony past. En die hadden hun debuut op het hoogste niveau dan al wel gemaakt in Brazilië, maar konden bij lange na niet de cijfers overleggen die deze Borges kan.

2 augustus 2023 om 07:41

@,madmarcel
Helemaal gelijk. Branco van de Boomen heeft nog helemaal niets laten zien op het hoogste niveau. Ow wacht, daar is het verhaal bij dat het niet bij een topclub was. Mislintat heeft aangeven naast kwaliteit ook te scouten op mentaliteit. Dat laatste zie ik in iedergeval vooralsnog wel in al zijn aankopen terug. Als dat ook het geval is bij de namen die nu genoemd worden (waar ze binnen Ajax ook nog eens de ex hoofd jeugdscout van City vollop vragen over kunnen stellen). Zie Rensch tegenover Dumfries. Rensch heeft flink meer talent dan Dumfries, technisch beter onderlegd, maar op het Mentale gebied ligt Dumfries mijlenver voor op Rensch. Mazraoui was een jeugdspeler die het hardst heeft moeten knokken voor een kans, ijzersterke mentaliteit. Tegelijk zien we Unuvar ver terugvallen als hij ervoor moet knokken. In de KKD is het uiteindelijk wel gelukt, in Turkije niet. Nu bij Twente us afwachten.

2 augustus 2023 om 01:18

@SammyR wie is die Poeh? Sutalo en Borges ken ik.

2 augustus 2023 om 09:51

Winnie

2 augustus 2023 om 07:11

Zo grappig dit. Nu is die borges ineens een topper. Zou deze speler bij feyenoord of psv tekenen dan hoor je die ajacieden ineens heel anders praten.....

2 augustus 2023 om 07:36

Ajax zou ook ieder jaar titel favoriet moeten zijn. De begroting en aanhang zowel fans als sponsors is groter als alle andere teams.sutalo zou zeker een versterking zijn.borges voor 18 miljoen lijkt me wat veel als je moet bezuinigen en dat juist een positie is die redelijk goed bezet is

2 augustus 2023 om 08:18

Sven is heerlijk bezig? Het is nog niet zo ver hè?
Daarnaast snap ik niet zo wat een speler met nog niet 1 wedstrijd voor Man City 1 wordt gezien als aankoop dat je normaal niet ziet in de eredivisie?
Maatsen lijkt mij onmogelijk, zeker als je loonkosten wilt besparen. Die gaat niet voor een appel en ei spelen, wellicht dat je hem kan huren dan is het een ander verhaal.

2 augustus 2023 om 08:49

@ Sammyr

Laten we nu niet ineens doen alsof alle problemen binnen de selectie zijn opgelost.
Ik ben wel blij dat het nu langzaam op gang lijkt te komen, het is alleen lastig in schatten of dit de A-keuzes zijn waar Steijn en Mislintat het over hebben.

Met Borges halen we een speler voor de toekomst, ik zie in hem misschien het pad wat aan Neres bij ons bewandelde. Eerste seizoen wennen aan Nederland en de manier van spelen, en dan het 2e seizoen er staan. Ik ga ervan uit dat ze hiermee ook voor sorteren op een vertrek van Daramy of dat hij nu volledig op het 2e spoor terecht komt. Misschien een optie om met Bergwijn op 10 te gaan spelen?

Het aantrekken van Diant Ramaj, is een breedte versterking natuurlijk. Niks mis mee, Rulli zal eerste keeper blijven en Gorter zal verhuurd worden, dit is misschien de beste optie voor nu.
Mocht hij zich stormachtig ontwikkelen dan kan Gorter er vanaf aankomend seizoen gewoon staan.

Ik hoop dat de deal van Sutalo deze week wordt afgerond, na vermoedelijk de europese wedstrijden van Zagreb, dit zal ook wat rust geven binnen Ajax zelf, en Steijn zal dan weer wat meer aan zijn basis kunnen gaan werken.

Ook hoop ik dat ze Spertsyan deze week gaan presenteren om het middenveld van een nieuwe kwaliteitsimpuls te voorzien. Met het aanstaande vertrek van misschien Klaassen en Berghuis, hebben wij hier onverwacht extra versterkingen nodig. Nu zag ik op transfermarkt dat Tiemoue Bakayoko transfervrij is, dit zou in mijn ogen een leuke opvolger kunnen zijn voor Edson Alvarez. Als je die man met een goed verhaal overtuigd en bereid is salaris in te leveren, hebben we een goede vervanger en iemand met Ervaring binnen de ploeg.

Ook Axel Tuanzebe of Yerry Mina zijns transfervrij en zou een optie kunnen zijn voor Ajax als extra spelers met ervaring.

Het aantrekken en voltooien van de transfer van Ian Maattsen zou fantastisch zijn. Nederlandse jongen, en van wat ik kan beoordelen op zijn vorige seizoen bij Villa, geschikter als Wijndal. Ook multi inzetbaar zoals Pochettino hem in de voorbereiding gebruikt.

De komst van Ziyech zie ik dan weer minder zitten, hij is niet meer de Ziyech die bij ons wegging, zal nog steeds een flink salaris verdienen en de verwachtingen zijn gewoon te hoog. Ook heeft hij geen restwaarde meer voor een eventueel vertrek.

Al met al is het fijn dat Ajax zich nu roert op de transfermarkt, echter moet er nog veel gebeuren, laten we het afwachten.

Klaassen een echte Ajacied, ik gun hem een mooie club. Maar kan echt niet meer als basisspeler bij Ajax. Je zag het afgelopen jaar al aan zijn spel en volgens mij had die dat zelf ook door want ging meer met andere dingen bezig zijn op het veld dan met voetballen. Genoten van al zijn 1-0 doelpunten maar de koek is nu echt op.

1 augustus 2023 om 23:37

Wel een van de weinigen met een echte drive. Die mis ik bij veel spelers van Ajax. Het willen spelen met het mes tussen de tanden. Die mentaliteit heb je wel nodig in je team. Al vind ik ook dat Klaassen beter een leuke transfer wordt gegund. Geldt ook voor Berghuis. Als er maar de goede vervangers voor in de plaats worden gehaald.

2 augustus 2023 om 00:37

Berghuis ook? Die heeft toch veel meer meerwaarde nog voor het team dan Klaassen? Zie die niet graag gaan.

2 augustus 2023 om 00:49

Idd een beetje pit er bij zoals bv martinez nico hadden even een tandje er bij en er op klappen. Nee een wijndal die gelijk roept beste linkerflank van nl. Eerst laten zien dan praten. Heb nico bvb zo iets niet horen zeggen

2 augustus 2023 om 00:58

Weer helemaal met Pinko eens. We hebben karakter nodig. Als Klaassen en Berghuis ook nog vertrekken, wordt het op dat vlak waarschijnlijk echt triest. Je hebt een kern nodig die voorop gaat. Ook zijn dit de ervaren spelers die zorgen voor hiërarchie en verbinding in de kleedkamer. Als zij ook vertrekken, beginnen we nagenoeg blanco en het duurt vaak minimaal een halfjaar tot jaar voor er weer een duidelijke, geaccepteerde nieuwe hiërarchie is. Vaak zelfs een stuk langer. Dus als dat is opgebouwd, moet je dat nooit te snel afbreken.

2 augustus 2023 om 09:03

Want die 'karakters' hebben ons vorig jaar met Blind, Tadic, Berghuis, Klaassen en Alvarez zo ver geholpen? Laten we gewoon maar weer eens jongens op het veld zetten die er voor de club staan en niet voor zichzelf. Van dit rijtje blijkt Klaassen de enige te zijn die dat in zich heeft, maar die kan niet meer mee op het niveau. Wat heb je nou aan jongens als Berghuis die gelijk leeglopen tegenover de pers, Tadic die bij het eerste mindere seizoen gelijk vertrekt, Alvarez die niet mee traint om een transfer te forceren. Blind die gaat klagen als hij meer dan terecht op de bank terecht komt?

Jongens als Nico en Martinez ja, hele andere categorie dan wat er nu bij Ajax rondloopt als 'karakter'.

2 augustus 2023 om 09:57

Zoek je amateurspelers? Dit is betaald voetbal waar we het over hebben. Clubliefde is lang niet bij iedere speler aanwezig. Misschien voor de amateurclub waar ze zijn begonnen, maar romantiseer het niet, want uiteindelijk is het een afspiegeling van de maatschappij. Kan iemand voor hetzelfde werk ergens ander (veel) beter worden betaald, en zijn de omstandigheden nagenoeg dezelfde, dan gaan de meesten voor de overstap. Dus laat je niet te veel wijsmaken over clubliefde. Wel over werkethiek. Je best doen waarvoor je wordt betaald. Of, en nu komen we weer bij de bal, in het bezit van intrinsieke hardheid en winnaarsmentaliteit. Tadic, Tagliafico en Martinez als voorbeeld. Genieten….

2 augustus 2023 om 10:02

Het gaat niet om clubliefde, het gaat om teamgeest. Je staat er niet voor jezelf je staat er voor een team. Dat is iets dat inderdaad Tagliafico en Martinez goed hebben begrepen, bij Tadic dacht ik dat ook maar zijn vertrek heeft mij mening wel wat doen draaien.

Ik quote mijzelf:

"wat heb je nou aan jongens als Berghuis die gelijk leeglopen tegenover de pers, Tadic die bij het eerste mindere seizoen gelijk vertrekt, Alvarez die niet mee traint om een transfer te forceren. Blind die gaat klagen als hij meer dan terecht op de bank terecht komt?"

Zie jij dat echt als goede werkethiek?

1 augustus 2023 om 23:51

Heel flauw, maar ik vind het wel grappig dat Klaassen sinds zijn haartransplantatie in verband wordt gebracht met Turkse clubs, haha.

Hopelijk vindt hij een mooie club in Duitsland, want de koek is op.

2 augustus 2023 om 09:59

En ik maar denken dat die witte kop het resultaat was van te veel binnen zitten;-)))

2 augustus 2023 om 08:20

Klaassen is een mooie stand-in, maar voor zijn salaris wel een hele dure. Dus daarom zou ik wel snappen als Ajax van hem af wil.

Allebei slijten. Berghuis moet nog wel een transfersom opleveren. Voor Klaassen gaat niemand iets betalen. Dat wordt MLS of Turkije, heel misschien top België.

1 augustus 2023 om 23:36

Berghuis behouden. Prima speler die op 10 en 7 kan. Zelfs 8 zou kunnen.

Een leider ook, prachtige linkerbeen.

Klaassen is wel echt klaar. Zou hem stap naar Spanje gunnen. Lekker bij dezelfde club als Blind. Samen lekker ballen.

1 augustus 2023 om 23:42

Berghuis behouden tegen de helft van z'n salaris. Anders gewoon slijten, dit is het juiste moment om alle stoorzenders door te selecteren. 4 miljoen is belachelijk voor hem en hij ligt nog twee jaar vast. En hij zeurt veel.

1 augustus 2023 om 23:43

Berghuis is, zoals hij heeft gezegd, geen leider. Hij ziet zichzelf meer als onderdeel van de groep, een verbinder. Zijn eigen woorden.

2 augustus 2023 om 09:08

Ik denk dat Berghuis wel akkoord gaat met het korten van de helft van zijn salaris.

Misschien zijn Klaassen en Berghuis wel iets voor het Antwerp van Mark en Marc.

1 augustus 2023 om 23:37

Ik zie overmars ook wel toehappen op Klaassen. Berghuis kan je nog wel wat een transfersom op pakken lijkt mij en die zie ik nog iets meer ambitie hebben dan Antwerp. Als hij bij ajax blijft is dat ook prima en zeker ook mijn voorkeur.

1 augustus 2023 om 23:42

Waar zie jij Berghuis dan naartoe gaan? Ik denk niet dat er op zijn leeftijd nog een betere club dan de kampioen van België komt. Hooguit naar een betere competitie, maar een kwalitatief mindere ploeg.

1 augustus 2023 om 23:56

Als 10 bij PSV

1 augustus 2023 om 23:58

@sportweek Ik zie de top Turkije wel als een optie. Ik zie wel in dat ik Antwerp iets te laag inschat qua ambitie. Misschien past Antwerp juist ook wel goed, maar dat was niet mijn eerste gedachte. En Psv zou hem eigenlijk ook wel passen Henk.

2 augustus 2023 om 00:16

Wij hebben nog wel een 10 nodig inderdaad. Maar wel een die in dezelfde categorie zit ongeveer qua Niveau als Xavi. Dus Berghuis geen optie voor PSV.

2 augustus 2023 om 00:51

Berghuis heeft ook wel vaker gezegt het prima te vinden om in nl te blijven ballen als niet de juiste buitenlandse club komt

2 augustus 2023 om 03:15

Nu Xavi weg is, is Berghuis in mijn ogen de beste nummer 10 in de eredivisie. Uiteraard kun je mikken op een supertalent en moet je als PSV niet het salaris van Berghuis en een transfersom wilken uitgeven maar op basis van kwaliteit hem niet willen vind ik een beetje vreemd.

2 augustus 2023 om 07:23

@lampen, sorry maar het is onrealistisch om te denken dat je elk jaar een speler als Xavi in je team hebt als PSV zijnde. Ook bij Ajax stroomt niet elk jaar een nieuwe De Ligt door, of haal je een even nieuwe Frenkie op bij een kleinere club in de Eredivisie. Dat zijn talenten die eens in de zoveel tijd voorbij komen.

Helemaal de weg kwijt!

Je haalt een linksbuiten voor 18 miljoen uit de jeugd van city terwijl Bergwijn er is en vervolgens kan je het salaris van je beste rechtsbuiten en tevens enige enigszins stabiele speler van vorig seizoen niet meer betalen.

Laat het hele zooitje aub opstappen!

1 augustus 2023 om 23:39

Borges is iemand die ook op rechts prima uit de voeten kan. Daarnaast is het een homegrown speler die voor elke Engelse club interessant blijft en je met niet al teveel verlies verkoopt na een eventueel matig jaar. Ook de terugkoopclausule zal niet lager zijn dan het aankoopbedrag.
Ik hoop dat je verder cynisch bent mbt Klaassen en stabiel, enige waar hij stabiel in is is verstoppertje spelen en niks bijdragen namelijk

1 augustus 2023 om 23:50

Ik bedoel met enige stabiele speler: berghuis… uiteraard niet Klaassen!

2 augustus 2023 om 00:11

Hoe weet jij dat borges ook prima op rechts uit de voeten kan? Hij heeft daar maar 1 wedstrijd gespeeld las ik in een reactie.

1 augustus 2023 om 23:40

Het salaris niet meer betalen? Waar lees jij dat dan😂 En bergwijn kan de concurrentie wel gebruiken hoor. En Borges kan ook op de andere flank uit de voeten. Je hebt meer dan 11 ‘basis’ spelers nodig hè 🫣

1 augustus 2023 om 23:55

Sjeffie… los van of bergwijn concurrentie kan gebruiken. Je hebt voor bijna 50 miljoen 2 links buitens… en 1 centrale verdediger met 10 eredivisie wedstrijden ervaring van 17. Zijn ze wel helemaal 100 op t moment?

Salaris berghuis drukt nu zwaar op de begroting. Berghuis was Ajacied van het jaar, is je enige leider in de selectie. Geef eens een reden waarom hij weg moet dan…

Vanwaar jouw enthousiasme over borges? Heeft alleen nog maar jeugdvoetbal gespeeld. De filmpjes van daramy uit Kopenhagen vond ik veelbelovender.

2 augustus 2023 om 00:41

Shenkie, misschien moet je de vraag even beantwoorden: waaruit blijkt dat Ajax als gevolg van het (eventueel) aantrekken van Borges het salaris van Berghuis niet meer zou kunnen betalen?

Als je eerlijk wil toegeven dat dit speculatie en/of sensatie is, graag. Zo niet, bewijs.

2 augustus 2023 om 07:52

TilburgAjax

Het is niet zo dat Berghuis niet betaald kan worden, maar je leest wel dat ze Berghuis het salaris niet meer willen betalen dat hij nu verdiend.

Berghuis heeft bij Feyenoord en Ajax altijd gepresteerd… nu haal je een 19 jarige speler (voor 18 miljoen) die de veters van Berghuis niet mag strikken waar je 0,0 zekerheid mee hebt die je met Berghuis wel hebt.

Het is gewoon wanbeleid ten top!

2 augustus 2023 om 09:06

shenkie Berghuis heeft gewoon zijn eigen graf gegraven door bij AT5 te gaan zitten en daar helemaal leeg te lopen over het management. Als ik dat bij mijn werkgever zou doen zouden ze ook niet erg blij met mij zijn. En we weten dat Mislintat bezig is om alle stoorzenders eruit te plukken. Daarnaast is Berghuis op rechtsbuiten helemaal niet geslaagd bij Ajax, daar heeft hij 1 (!) goede wedstrijd gespeeld. Op 10 heb ik 'm er graag bij maar als je Ziyech terug kan halen ben ik niet erg rouwig om het vertrek van Berghuis.

1 augustus 2023 om 23:41

Ik maak me echt totaal geen zorgen om die Borges. Erg talentvol en als hij flopt haalt hij door zijn home grown status echt nog wel minimaal het gelijke bedrag op bij een verkoop aan Bournemouth, Fulham, Everton, etc.

2 augustus 2023 om 00:03

Ik ook niet… maar wel over 18 miljoen die je beter had kunnen investeren in een centrale verdediger of back

Overigens heb je met godts toch een talent achter bergwijn die het goed doet?

2 augustus 2023 om 01:23

Borges is een Portugees…

2 augustus 2023 om 03:46

Maar al vanaf zijn 12e of zo in Engeland en daarmee dus ook homegrown (de regel is minimaal 3 jaar voor iemand 21 wordt).

2 augustus 2023 om 07:25

@adro, Bassey is ook geen Engelsman (nigeriaan), maar had ook die homegrown status. En we hebben allemaal gezien wat voor bedrag hij nog opleverde na een slecht jaar bij Ajax.

2 augustus 2023 om 07:48

@shenkie, dat zijn ze toch ook aan het doen. Satuolo zijn ze druk mee bezig. Borges moest sneller omdat een andere club daar druk mee bezig was. Satuolo hebben volgens de geruchten juist twee kandidaten zich terug getrokken, waardoor daar de haast eerder is afgenomen wat waarschijnlijk een besparing op de transfersom gaat opleveren. Voor een verschil van miljoenen is een week wachten een verstandige zet.

2 augustus 2023 om 07:56

Ninjakai

Als je 1 broek hebt en 10 shirts geef je je geld eerst uit aan een broek.

Sutalo is leuk, maar Ajax kan wel 3 cv’s gebruiken (kaplan is geen zekerheid) en aan beide kanten een back erbij.

1 augustus 2023 om 23:44

Shenkie, zet die fles maar weer in de koelkast. Je raaskalt.

2 augustus 2023 om 00:00

"Klaas op welke positie zitten we wél goed momenteel"

"Linksbuiten, Sven. Daar hebben we Bergwijn en Godts"

"Oke, dan gaan we voor die plek nog iemand halen voor grof geld"

2 augustus 2023 om 00:05

Haha.. Exact dat!

En dan te bedenken dat lang niet gehaald werd voor 12 miljoen. (Waar ik overigens blij mee ben)… maar t zegt wel wat over het beleid dat er nu dan wel 1 voor 18 mln komt

2 augustus 2023 om 00:33

Geen touw aan vast te knopen inderdaad.

Maar het publiek is tevreden want er is weer volop dopamine aangemaakt vandaag.

2 augustus 2023 om 01:57

Borges wordt voor op rechts gehaald. Geloof me, ik ben een van de meeste sceptische ajacieden wat betreft Mislintat/Steijn, heb helemaal niks met dat opgehemel op het moment onder Ajax-supporters, kwestie van eerst zien dan geloven voor mij. Maar Borges zou echt wel een goede aanwinst zijn. Hij is linksbenig, dus bij ons wordt het een rechtsbuiten. Kudus zal waarschijnlijk nog wel vertrekken. Chico als back up rechtsbuiten.

2 augustus 2023 om 07:43

Remco

Dus je haalt een speler voor rechtsbuiten die ooit welgeteld 1 wedstrijd als basisspeler rechtsbuiten is begonnen?

Je hoeft niet sceptisch te zijn om te zien dat dit echt niet klopt.

Overigens ben ik niet sceptisch over Steijn. Heb daar al het vertrouwen in als er een beetje selectie staat.

2 augustus 2023 om 07:38

Wie weet speelt er iets rondom Bergwijn.

Zoveel wordt er ook niet gelekt op dit moment, Borges hebben ze ook stil weten te houden namelijk.

2 augustus 2023 om 08:16

Berghuis was goed vorig jaar, maar die gaat toch niet weg? Die heeft alleen z'n beklag gadaan over dat er aankopen moesten komen. Kudus vertrekt nog en Alvarez gaat ook. Dus we kunnen zeker een speler gebruiken die links en rechts kan spelen. Daarnaast kan hij zelfs in de spits of een linie terug. Tot nu toch zijn Tahirovic en van den Boomen een success en zelfs een paar van de sterkste spelers van het voorseizoen. Er moet zeker nog verdedigend versterkt worden, dus Maatsen en Sutalo zouden echt super versterkingen zijn. Het was tijd om te reorganiseren en Klaassen is niet meer goed genoeg en moet doorgeselecteerd worden. Laten we oordelen als we een paar wedstrijden bezig zijn en als de transferperiode sluit.

Dat idee kreeg ik al, nadat Napoli en Fiorentina afhaakten. Hopelijk dat het deze week nog gebeurd! Hij is in ieder geval wedstrijd fit dus staat er meteen. Verder hoop ik wel echt dat Berghuis blijft, vele malen beter dan Klaassen.

Overigens lees ik net dat die keeper voor een laag bedrag gehaald gaat worden, maar wel met bonussen die kunnen oplopen tot 12 miljoen, vrij veel 😅

Gaat wel hard ineens zo sinds vanmiddag..

1 augustus 2023 om 23:40

4 miljoen vast plus 8 miljoen aan bonussen. Breekt ie door betaal je 12 miljoen voor een jonge eerste keeper die je ook voor meer kan verkopen, blijft ie reserve is het 4 miljoen. Geen slechte deal gezien een Olij al 3 moet kosten

1 augustus 2023 om 23:42

Heb je helemaal gelijk in. Maar wel opmerkelijk dat je Gorter verhuurd omdat hij minuten moet maken, om dan vervolgens iemand van dezelfde leeftijd 2e keeper te maken. Die moet net zo goed minuten maken nu toch?

2 augustus 2023 om 00:16

Als alle bedragen kloppen ga ik ervan uit dat er ook nog 100 miljoen op de plank ligt om, buiten Satulo om, 3 verdedigers, 2 middenvelders en 2 aanvallers te halen. Anders snap ik niet dat je 32 miljoen gaat uitgeven voor reserves op posities die, in mijn ogen, nagenoeg de minste prioriteit zouden moeten hebben.

2 augustus 2023 om 07:04

We weten natuurlijk niet wat er verder allemaal staat te gebeuren. Het is ook duidelijk dat Kudus maar al te graag weg wil, wie weet is die over 12 uur ook wel ineens vertrokken. Ik ga er een beetje vanuit dat daar met deze aankoop op ingespeeld wordt, maar we gaan het zien. Daarnaast zou Gorter verhuurd moeten worden, dus dan hou je alleen een geblesseerde Pasveer over achter Rulli op goal. En tuurlijk gaan er niet zo veel spelers meer komen, dat weet jij (hoop ik) ook wel.

Maar of je met jou een discussie aan moet gaan weet ik niet, je reageert meestal toch niet en barst van de negativiteit. Ik hoop dat het nog wel wat draaglijk is voor jou zo!

2 augustus 2023 om 07:06

Borges zal denk ik de vervanger van Kudus zijn waardoor rechtsbuiten nu bezet is met Borges en Conceicao. Lijkt me lastig om Kudus te vervangen maar ook interessant. Kan een Antony worden maar ook een Bojan.

Klaassen snap ik, ik begrijp niet dat hij nog bij de selectie zit en waarom hij überhaupt teruggehaald is. Hij is een matige voetballer met ongelofelijke irritante trekjes op het veld.

Berghuis is echter je beste aanvallende speler. Als hij dat op het moment niet is dan ligt dat aan de technische staf en zouden ze er alles aan moeten doen om het beste uit hem te halen! Ik zou Berghuis onder geen beding laten vertrekken!

1 augustus 2023 om 23:46

Klaassen heeft vorig jaar in een minder seizoen van Ajax ook nog wel zo nu en dan zijn goede wedstrijden gespeeld ondanks het feit dat hij nu inderdaad een iets mindere voorbereiding gehad heeft maar zeker nog wel nuttig kan zijn... Berghuis idem dus gewoon beiden behouden en hopen dat eerstgenoemde zijn vorm weer terugvind wat nog zeker mogelijk is en dan kan Ajax er nog wel wat mee!

1 augustus 2023 om 23:54

Berghuis vond ik bij Ajax vaak ontzettend zwak afgelopen seizoen. Hij is zelden of nooit beslissend. Als rechtsbuiten is hij veel te makkelijk te verdedigen want hij is niet snel, gaat nooit diep, komt altijd in de bal en gaat altijd naar z’n linker been. Hij heeft een periode op het middenveld goed gespeeld maar daar hebben we nu met vd Boomen, Tahirovic, Taylor, Alvarez, Vos en wellicht Spertsyan genoeg keus.
Als je nog een mooie transfersom kunt krijgen dan zou ik die nemen.

2 augustus 2023 om 07:09

Tegelijkertijd hebben we als Klaassen en Berghuis beiden gaan niet één 10, tenzij Taylor nu gezien wordt als 10, maar dan heb je maar één 8. Je hebt eigenlijk met Alvarez, Tahirovic en Vos nu drie jongens voor op 6.
Ik verwacht eigenlijk ook wel dat Alvarez toch nog gaat vertrekken, maar we zullen zien wat er gaat gebeuren!

2 augustus 2023 om 12:17

Berghuis en Tadic waren enige spelers die vorig jaar nog wel eens een kans creëerden. Heb Berghuis genoeg spelers alleen voor de keeper zien zetten met passes over 30 a 40 meter. Dat de voorhoede met de ziel onder de arm liep en geen deuk in een pakje boter schopte kan Berghuis ook niet aan doen.

Zolang er geen contracten zijn ondertekend moeten we een slag om de arm houden. In het verleden zijn wel vaker spelers toch nog naar een andere club gegaan, terwijl wij er hier vanuit gingen dat ze naar Ajax zouden komen.
Ik ben wel benieuwd of er ook nog directe concurentie komt voor Brobbey

2 augustus 2023 om 00:19

En dan ook nog graag concurrentie voor Hato en Wijndal. Liefst ook nog een rechtsback. En als Kudus, Alvarez, Klaassen en Berghuis vertrekken moet er helemaal nog veel bij...

2 augustus 2023 om 00:46

Ze hebben hun oog laten vallen op die Nederlander bij Chelsea een linksback, daarnaast die Kroaat als centrale verdediger . En dan die veel besproken transfer van die speler uit Rusland een middenvelder . Er zit nog wel wat in de pijpleiding van Sven.
Loopt er trouwens niks op de Toekomst rond?

Dinamo wilt het uitgaande transfer record voor een verdediger verbreken met Sutalo voor 30 miljoen. Daarnaast zijn naast Ajax nog Fiorentina (18 mil geboden), Napoli (20-25 mil geboden), Leipzig, nog een onbekende Duitse en Engelse club (wellicht Arsenal) ook nog geïnteresseerd. Ik denk dat het een moeilijk verhaal wordt voor Ajax maar als het lukt dan hebben ze een potentiële topper erbij.

1 augustus 2023 om 23:44

Fiorentina en Napoli zijn beide doorgeschakeld naar andere opties. Leipzig lijkt zich ook te richten op andere kandidaten. Het lijkt erop dat die toch echt naar Ajax gaat, al blijft het natuurlijk afwachten tot de krabbel gezet is.

2 augustus 2023 om 00:16

Volgens Corriere dello Sport zijn zowel Fiorentina en Napoli nog beiden in de race voor Sutalo. Zij noemen overigens dat het inderdaad Arsenal is die vanuit Engeland interesse heeft. Dus ik ben benieuwd waarom Voetbal International zo zeker van hun zaak zijn. Gezien de hoeveelheid interesse en dat Dinamo het transfer record wilt verbreken, acht ik de kans klein dat Ajax 30 miljoen gaat neerleggen voor een verdediger. Ik hoop dat het doorgaat aangezien Sutalo zelf interesse had maar het wordt steeds moeilijker zo.

Berghuis moet je gewoon behouden; kwaliteit in ruilen voor kwaliteit kom je niet verder mee. Klaassen is natuurlijk een huis tuin keuken voetballer, middelmaat en alweer bijna 31 dus die moet je gewoon laten gaan. Volendam leuke club voor hem

2 augustus 2023 om 00:49

Ik denk niet dat Berghuis echt weg wilt als er goede aankopen gedaan worden, die zet alleen de druk erop. Klaassen zou eigenlijk genoegen moeten nemen met een bijrol, anders vertrekken.

Van alle Here we go's, hoop ik het meest op die van Sutalo. Als er dan ook nog een wonder plaatsvindt en je kunt Maatsen binden, heb je ineens een hele sterke defensie.

Klaassen mag van mij vertrekken. Ajacied in hart en nieren, maar is niet meer van het niveau wat je na moet streven. Berghuis was bij tijd en wijle één van de lichtpunten van vorig seizoen, en is wat mij betreft nog de beste 10 in de huidige selectie (ervan uitgaande dat Kudus weggaat of op rechts wordt ingezet).

2 augustus 2023 om 00:22

Een hele sterke defensie? Met Rensch of Sanchez vast in de basis? En de verwachting dat een jong talent als Hato vanaf nu direct constant goed blijft presteren zonder terugval of blessures? Ik hoop het hoor, maar een hele sterke defensie vind ik overdreven...

2 augustus 2023 om 00:25

Jij bent echt een rasoptimist Toekomst! Ook al op die andere, waar de win voor ons zit in het potentieel halen van Maatsen. Wat een lekker zonnetje in huis ben je!

Nieuw boekjaar, nieuwe kansen!
Juich het toe.

2 augustus 2023 om 00:07

Boekjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni, dat is hier dus niet aan de orde. Wel toevallig dat op 1 augustus de boel ineens ontploft inderdaad hahah!

2 augustus 2023 om 00:10

Dus wel? Twijfelde ook aan mijzelf al...
Voortaan toch eerst wat meer research doen haha.

Aan nogal wat reacties te lezen wordt het de anti-ajacieden toch wel wat ongemakkelijk.

Mooi dat Klaassen vertrekt. Want zijn salaris is gewoon te hoog voor wat hij kan brengen. Berghuis verdient ook wel erg veel dus als je daar een goeie prijs voor kan krijgen kan je hem ook van de hand doen. Wordt wel een gloednieuw tijdperk zeg als je ziet hoeveel spelers er zijn vertrokken.

Wacht even, ik ben een avondje op stap en plots hebben we het over Sutalo, Maatsen, Borges en die Duitse reservekeeper. En iets over Beek en/of Ziyech die serieus een terugkeer overwegen?...

Overigens zou ik Klaassen en Berghuis wel proberen te houden, al is het alleen maar om de routine en de ervaring. Bovendien lijken ze me twee bepalende figuren in de groep, dat telt ook bij zo'n kudde jonkies en nieuwelingen.

2 augustus 2023 om 09:26

Klaassen zou ik om die reden absoluut voor de bank proberen te behouden, maar als hij dat zelf niet wil dan werkt dat natuurlijk niet. Berghuis zijn 'ervaring' wordt volgens mij wat onderschat. Klapt een fan op zijn muil en gaat onrust stoken bij de pers. Dat blijft toch een beetje de aard van het beestje, dat zag je bij Feyenoord ook boven drijven als het wat minder ging. Van mij mag hij best blijven maar dan vooral om zijn voetballende kwaliteiten. Qua mentaliteit ben ik er niet echt weg van.

Berghuis gaat niet weg, daar durf ik een groot bedrag op te zetten. Als ze naast Sutalo nog een extra CV weten binnen te halen en dan ook nog een goede rechtsback en een spits weten binnen te halen, dan ziet het er ineens een stuk beter uit. Wijndal wil ik het voordeel van de twijfel geven. Bij AZ en in Oranje heeft hij immers laten zien het wel te kunnen. Hij is gewoon niet fit en mist zelfvertrouwen. Als hij in een goed draaiend elftal komt te spelen zal hij beter renderen.

Geloof er weinig van dat Maatsen naar ajax komt. Ten eerste ga je geen 20 miljoen uitgeven voor een linksback terwijl je Wijndal hebt. En ten tweede heeft ajax zoveel concurrentie dat hij waarschijnlijk niet voor ajax gaat kiezen

Ik heb toch het gevoel dat zowel Klaassen als Berghuis na de zomer in Turkije actief zullen zijn.

Laten we eerst ff afwachten wie er nu werkelijk komt, voorlopig zijn het speculaties, hoop zelf het meest op die Kroaat. Dat zal echt een aanwinst zijn

Waarom Berghuis “slachtoffer “ maken van dit , deze man speelt beter dan menig speler , vorig jaar 1 van de betere van t team . Snap dat er mensen bij moeten . Laat die Taylor lekker lopen samen met Dave . Ben benieuwd wat ze nog meer uit de hoge hoed toveren .

2 augustus 2023 om 09:24

Omdat Berghuis blijkbaar onderdeel is van de 'onrust' anders ga je niet bij een journalist leeglopen over je management. Ik denk dat ze flink aan het doorpakken zijn bij Ajax om de vervelende ego's eruit te plukken die het afgelopen jaar enorme impact hebben gehad op het team. EtH kon daar goed mee om gaan, maar dat is zeldzaam. Veel trainers kunnen daar moeilijk tegenop (zie Schreuder en vooral Heitinga) en dan krijg je een soort zelfsturend team. Dat moet afgelopen zijn. De coach is de leider en daar heb je je aan aan te passen. Ik durf zelfs te stellen dat Bergwijn moeite had met die kliekjes want sinds een paar jongens weg zijn speelt hij opeens veel vrijer en ook op training filmpjes lijkt het plezier veel meer terug bij hem.

Berghuis moet blijven. Prima speler.
Kudus behouden is ook een must.

Sutalo, Borges is prima. Die keeper zegt mij niks. Maatsen zou ideaal zijn, maar adn moet je Wijndal kunnen verkopen...

Als Alvarez en Kudus blijven, moet er alleen nog een RB en spits bij...

Sanchez verkopen en een nieuwe. Spits erbij en hopelijk Maatsen ipv Wijndal, maar lijkt mij onhaalbaar

2 augustus 2023 om 09:33

Kudus moet je nu verkopen. Volgend seizoen heeft ie nog maar een 1 jarig contract en we weten allemaal dat die niet verlengd gaat worden. Dan bestaat de kans dat hij nog gratis weg gaat lopen ook. Nu cashen.

2 augustus 2023 om 09:58

Tsja. Dan moet je met die Borges gaan spelen en Bergwijn.
En Godts dan als back-up. Erg dunnetjes.

Veel mensen zijn direct laaiend enthousiast over deze Borges. Ik vind het er absoluut niet verfijnd uit zien op de Youtube filmpjes, al laat ik me natuurlijk graag verassen. Ik zie vooral een speler die goed de diepte kan vinden door zichzelf met kracht te lanceren. Nou moet ik zeggen dat we die diepgang bij Ajax 100 procent zeker nodig hebben. Maar de diepgang die een Anthony bracht ging wel weer gepaard met veel finesse en overzicht in de kleine ruimtes.

Verder komt hij bij 19 van de 20 goals vanaf links in plaats van rechts. Ik mag hopen dat hij wel graag vanaf rechts wil gaan spelen voor dat geld, aangezien Bergwijn gewoon de kans moet krijgen om zich dit jaar te revancheren vanaf links.

2 augustus 2023 om 09:32

Godts speelt in de voorbereiding ook veel op rechts. Dan is het toch ok dat je op links ook wat meer smaken hebt? We hebben vorig seizoen gezien wat amper vleugelspelers hebben betekent als een bergwijn uit vorm is

2 augustus 2023 om 09:49

@ soccerfan
Meer smaken is altijd ok natuurlijk. Maar voor 20 miljoen mag ik er vanuit gaan dat dit basis materiaal moet zijn en dus niet enkel als concurrent voor Bergwijn. Van dat gedoe was je nu eindelijk af met het vertrek van Tadic. Maar het zou goed kunnen dat hij ook graag vanaf rechts wil spelen, dan zou er namelijk niet echt een probleem hoeven zijn. Dit was in het geval van Bergwijn en Tadic echt waardeloos, degene die op rechts moest lopen die rendeerde niet.

We lijken karakter wat te verwarren met ego hier. Zie een Martinez die gewoon op de training verschijnt maar weggestuurd wordt omdat zijn transfer bijna afgerond is vs. een paar andere spelers die niet trainen om hun transfer te forceren. Of Nico die maandenlang alles blijft geven op de training terwijl hij totaal onterecht op de bank terecht komt zodat Blind op links kan blijven schutteren. Dat is karakter. Niet een captain die bij de eerste de beste tegenvaller vertrek, een ervaren oudere verdediger die gaat zeiken als hij volkomen terecht op de bank komt, een 'sterkhouder' die gaat stoken bij de pers of, zoals eerder benoemd, jongens die niet mee trainen omdat ze vinden dat ze een transfer verdienen.

Snap heel goed dat de bezem erdoorheen gaat. Ik zou het alleen wel zonde vinden als Klaassen vertrekt want die vind ik persoonlijk nou wel een voorbeeldprof en die is denk ik wel belangrijk voor de groep, ondanks dat hij wel op de bank plaats mag gaan nemen. Zou je Klaassen niet als tweede / (derde?) spits kunnen gaan gebruiken wanneer er iets geforceerd moet worden? Kan het op het middenveld niet echt meer belopen maar heeft nog altijd een neusje voor de goal en goede kopper.

Voor Berghuis is het waarschijnlijk wel zuur. Hij wint weliswaar de titel, maar zijn aandeel was toch niet zo fors als hij zou willen. En dan heeft ie een klotejaar terwijl bij Feyenoord alles lukt en ze ook een Europese finale spelen.

Nu ziet ie de sterkhouders bij Ajax vertrekken. Wat ook nog kan gebeuren is dat hij nu de vedette wordt en hetzelfde gedrag gaat vertonen als bij Feyenoord.

Die Satulo is het belangrijkste. Op Europees toneel valt of staat alles met het hebben van een degelijke verdediging.

2 augustus 2023 om 09:45

Ik moet wel lachen om het feit dat half VZ zijn naam al verkeerd schrijft, het is Sutalo verder helemaal met je eens.

Waaruit blijkt dan dat Berghuis en Klaassen weg mogen? Omdat Berghuis iets heeft gezegd over de matige selectie? Nuttige en goede spelers, toch geen enorme fan. Vind Klaassen verfijning missen en je ziet hem te vaak niet. Berghuis heeft overzicht en een goede pass, maar die mist dan weer power.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren