Haller-miljoenen moeten Ajax geen ‘superduo’, maar ‘supertrio’ opleveren

Maandag, 20 juni 2022 om 09:21Tom Rofekamp

Ajax heeft de aanwending van de miljoenen die Sébastien Haller moet opleveren al bepaald. Volgens De Telegraaf willen de Amsterdammers het geld gebruiken om het supertrio Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Owen Wijndal binnen te halen. Voetbal International wilde zondag nog niet verder gaan dan de namen van de twee eerstgenoemden. Naast het trio moet er ook een jonge spits gekocht of gehuurd worden, die achter Brobbey in de pikorde komt te staan.

Ajax zet volgens De Telegraaf in op een transfersom van 40 miljoen euro voor Haller, daar eerder nog melding werd gemaakt van een bedrag dat twee miljoen lager was. Het eerste bod van Borussia Dortmund, dat 33 miljoen bedroeg, werd al van tafel geveegd in Amsterdam. Samen met de startpremie in de Champions League (40 miljoen) en de transfersom voor Ryan Gravenberch (18,5 miljoen, kan door bonussen oplopen naar 24 miljoen) moeten 'de Haller-miljoen' de komst van Bergwijn, Brobbey en Wijndal binnenhalen. Met name de concretisering van de interesse in laatstgenoemde is nieuws te noemen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

View this post on Instagram

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Ajax-watcher Mike Verweij bevestigde half mei nog de serieuze interesse van Ajax in Wijndal, dat 'wakker geschrokken zou zijn' van de concurrentie. De linksback van AZ kan onder meer rekenen op interesse van Juventus, Napoli, Everton en Sevilla. Collega van Verweij bij De Telegraaf Valentijn Driessen meent echter dat Wijndal alles behalve de eerste keus is van Ajax. "Je voelt aan alles dat Ajax niet wil", zei Driessen afgelopen week. Wijndal zelf zou elk van zijn alternatieven willen laten vallen voor een overstap naar Amsterdam.

Het feit dat Alfred Schreuder de elfvoudig Oranje-international graag aan zijn selectie wil toevoegen verandert de zaak echter. De vraagprijs van Wijndal (tien miljoen euro) en zijn salariseisen zijn Ajax bekend. Van Nicolás Tagliafico, naast Daley Blind de enige 'pure' optie op linksback in de huidige selectie van Schreuder wordt verwacht dat hij deze zomer vertrekt, al ligt er nog geen concrete aanbieding op tafel.

Brobbey en Bergwijn
Ook lijkt de komst van Bergwijn met de dag dichterbij te komen. Algemeen directeur Edwin van der Sar en financieel directeur Susan Lenderink hebben van de raad van commissarissen toestemming gekregen om het bod op de aanvaller van Tottenham Hotspur te verhogen. De gesprekken zijn in volle gang en er is al een akkoord met Bergwijn op hoofdlijnen. Er moet voor de geboren Amsterdammer zelf echter wel snel vaart achter de transfer komen, daar er veel clubs geïnteresseerd zijn in zijn diensten.

Brobbey zit op zijn beurt nog in de wachtkamer tot zijn eigenlijke broodheer RB Leipzig eruit komt met Ajax. Die Roten Bullen vragen naar verluidt achttien miljoen euro voor de spits, maar het technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar verwacht niet voor minder geld een aanvalsleider met dergelijke kwaliteiten te kunnen halen. De hoofdprijs voor Haller moet in dat opzicht uitkomst bieden. De huur of koop van een extra jonge spits moet zorgen dat er geen gaten in het aanvalsbestand komen te ontstaan.


Poll

Doet Ajax er verstandig aan om Owen Wijndal binnen te halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

171 reacties (laatste reactie door rkfeyenoord)

Bergwijn, Brobbey en Wijndal 3 Nederlanders. Lijkt erop dat Hamstra en Huntelaar eerder inzetten op Nederlanders in plaats van Zuid-Amerikanen, zoals Overmars deed.

20 juni 2022 om 09:29

Als je overmars en Ajax een beetje gevolgd heb dan weet je dat ze oranje internationals op 1 hadden staan. En deze 3 spelers alle 3 ook onder Overmars al op het lijstje stonden.

20 juni 2022 om 10:01

Exact, precies wat Overmars nu in Belgie ook doet, interesse tonen in Alderweireld en Mertens omdat het belgen zijn. Janssen natuurlijk niet maar die was betrekkelijk goedkoop te halen en spreekt als Nederlander wel de voertaal van de club uit antwerpen. Zou wel een stunt zijn om Bergwijn te halen

20 juni 2022 om 14:03

Je wil geen half elftal met Zuid-Amerikanen hebben, maar 3 om te zorgen voor extra gif is wat mij betreft een must. Ben helemaal klaar met de mentaliteit van die slappe Denen, een uitzondering daargelaten. Maar als dit waar is, gaat de vlag uit. Drie superspelers terwijl je een bonkige miskoop met zeer harde voeten uitzwaait. Wat een seizoen gaat het dan worden. Suarez nog binnenharken en een rechtsback en we kunnen weer. Zin in!

20 juni 2022 om 19:52

@JizZzy, geen keeper? Blijf dat zelf de meest kwetsbare positie vinden. Heb wel vertrouwen in Pasveer, maar je kan er niet op rekenen dat hij een heel jaar fit en in vorm blijft. En Stekelenburg en Gorter zijn ook (nog) twijfelgevallen..

20 juni 2022 om 09:30

Volgens mij werden al deze namen al genoemd in het Overmars-tijdperk.

Ik twijfel overigens echt enorm over de toegevoegde waarde van Wijndal bij Ajax. Vond hem eigenlijk altijd wisselvallig. Maar misschien heb ik te weinig AZ potten gezien...

20 juni 2022 om 09:39

Ik twijfel ook over Wijndal. Ik zou toch proberen Nico met een smak tekengeld (4mio), een belofte op meer speeltijd en een gelimiteerde transfersom (15mio), proberen 2 jaar te laten bijtekenen.

20 juni 2022 om 10:08

Ik ook hoor, het is niet eens een mix van wat er al is. Misschien dat Nico tóch vertrekt. Maar dat hoop ik niet.

20 juni 2022 om 10:16

Nico heeft bij de clubleiding al bekend gemaakt dat hij echt wil gaan, hij heeft daarbij aangegeven dat er een deal gemaakt is met Overmars waarin staat dat hij voor 4 miljoen mag vertrekken, zijn aankoopprijs dus. Ik denk dat, mocht er interesse zijn in Nico, hij ook gewoon weg gaat.

20 juni 2022 om 10:17

KingB. Is dat niet een beetje teveel van het goede voor een reserveback zonder enige vorm van restwaarde? Met zijn salaris plus dat tekengeld ben je straks 5 miljoen per jaar kwijt? Volledige basisspeler zie ik hem niet worden want Blind moet altijd spelen. Kan je beter dat geld investeren in een talentvolle back die na 2 jaar de plek van Blind kan overnemen en daarna weer door kan verkopen

20 juni 2022 om 10:49

Op dit moment moeten we op teveel posities vervangen en versterken. Kunnen niet alles tegelijk. Als je hem kan behouden voor 5 miljoen (volgend jaar zeker weg) dan heb je de LB postitie dit jaar gecoverd, en voor 5 mio haal je geen goede vervanger.

20 juni 2022 om 11:20

De belofte op meer speeltijd schrijf je.
Ik denk dat Ajax al rekening houdt met het feit dat Martinez vertrekt. Arsenal zal gaan dokken, ze komen steeds verder achter te liggen op de grotere clubs.
Blind zal eerder naar het centrum gaan verhuizen totdat de opvolger van Martinez er daadwerkelijk zal staan.
Tagliafico op links lijkt mij waarschijnlijk

20 juni 2022 om 12:32

Ik denk juist niet dat Martinez weggaat deze zomer. Hij heeft nog een lang contract en Ajax wil hem niet kwijt, dus vragen ze de hoofdprijs.

20 juni 2022 om 09:32

Klopt niet helemaal, Bergwijn hebben ze meerdere malen keer geprobeerd om in te lijven (ook onder overmars), Brobbey is door de warme band met Overmars toch teruggekomen. Nog steeds vind ik het raar dat ze nu voor Brobbey zoveel willen neerleggen. Wijndal staat toch al ook sinds overmars op het lijst. Alleen hadden ze nog Nico die daar was.

20 juni 2022 om 10:03

Maar wat is veel voor Brobbey? En wat is de bron voor die 18 miljoen euro?

Enige keer dat ik 18 miljoen las was een gerucht over een dubbele deal met Brobbey en Moriba samen voor 18 miljoen.

Klinkt overigens net zo geloofwaardig als 18 miljoen betalen voor Brobbey..

20 juni 2022 om 10:22

Waarom is die 18 miljoen ongeloofwaardig? Ik vind het een zeer redelijk bedrag voor een talentvolle spits. Ze hebben Brobbey een tekenbonus + miljoenen salaris gegeven, dan zit je al op 5 miljoen. Waarom zouden ze hem dan voor 10 weg doen zodat Ajax hem over 2 jaar voor 40 of 50 kan verkopen? Die zijn toch ook niet gek? Als ze hem nog een jaar verhuren en hij doet het leuk is er echt wel een club die hem voor 20+ koopt.

20 juni 2022 om 10:27

Waarom zal Leipzig iemand met een langdurig contract voor minder dan 18 miljoen laten gaan? Ze zouden de speler zelf ook nog kunnen gebruiken aangezien alleen Andre Silva beter is als spits. Poulsen is alleen nog nuttig als stormram.

20 juni 2022 om 10:28

Allemaal leuk en aardig maar ik ken geen betere jonge spits op het moment voor dat geld. Verlies nemen want deze Brobbey is een uitzondering, zo'n situatie gaan ze bij Ajax niet nog eens meemaken.

20 juni 2022 om 10:33

Waarom 18M voor een spits die in Duitsland al als miskoop is bestempeld? Die alsen van jou kun je met meer zekerheid ook de andere kant op redeneren. Brobby speelde niks klaar in Leipzig en had last van heimwee. Hij is de slimste niet en zal die taal niet onder de knie krijgen. Die verpietert daar enorm weg. Gegokt en verloren en nu kunnen ze nog winst halen mits ze niet het onderste uit de kan willen plus de kan zelf.

20 juni 2022 om 10:57

Ik zou in dit geval zeggen omdat voetballers mensen zijn, hij daar als mens doodongelukkig is en Leipzig niet heel veel heeft gekocht. Ik zou vooral inzetten op een doorverkooppercentage als Leipzig zijnde zodat je wel je investering kunt laten renderen, maar wel op een andere plek.
Als ik Ajax en Leipzig was zou ik op 8-10 miljoen + 25% doorverkoop inzetten. Dat is voor beide in mijn optiek een prima deal. Mocht Brobbey dan ooit voor heel veel verkocht worden rendeert de investering van Leipzig ook nog en voor Ajax is dan de sportieve waarde relevant, die gaat bij Ajax meer zijn

20 juni 2022 om 11:37

Ik reageer gewoon op de artikel hierboven 18 mln en lees overal als als.

18 mln voor een spits die nog niks bewezen heeft en waar ga je een andere speler vinden voor dat bedrag? Nou daar heb je scouting voor, zo word je een dief van je eigen portemonnee. Straks leggen ze ook 20 mln voor Mazraoui.

Lees het goed, het slechte beleid en verkeerd gegokt voor Brobbey kost Ajax volgens het artikel hierboven 18 mln!

20 juni 2022 om 12:37

Welk slechte beleid van Ajax? Ajax heeft ruim een jaar met Brobbey onderhandeld over een verlenging. Hij wilde wél dan weer niet. Uiteindelijk kon Ajax niet meer wachten en gingen ze op zoek naar een andere spits.

20 juni 2022 om 12:39

Daarnaast hebben de doelpunten van Brobbey Ajax mede de titel en dus plaatsing voor de CL opgeleverd. Dus hij heeft al geld opgebracht.

20 juni 2022 om 14:49

Dat is wat ik aangeef een slecht beleid, vraag het een neutrale supporter. Het lijkt erop dat men geen mening kan geven.

Jeugdspeler die graag in AJAX 1 wilt komen, en moet zich nog bewijzen en daarvoor koopt Ajax een spits wat nodig was destijds. Dus een gratis speler, die eigenlijk gepikeerd is dat hij niet wil bijtekenen omdat hij de 1e spits per direct wilde worden.

Vervolgens ziet hij zijn toekomst snel wegvliegen zodra zijn toekomstige coach weggaat naar zijn team. Hij heeft het niet gered bij Leipzig want anders was hij daar wel gebleven, lees even goed aub. Jouw voormalige jeugdspeler die gepikeerd was en niet wilde blijven omdat hij verkeerd had gegokt wilt nu opeens toch wel terug. Aaah geen probleem daar leggen we 18 mln even voor. Nogmaals 18 mln neem ik door deze artikel.

Daarmee succes!

20 juni 2022 om 09:37

Het is een iets minder grote gok ook. Iedereen weet je Martinez, Tagliafico en Anthony maar er zat ook een Cassiera, Magallan en die colombiaanse back bij. Maar aan de andere kant, Overmars heeft ook Blind, Stekelenburg, Klaassen en Berghuis gehaald. Ook allemaal bekende Nederlandse namen.

20 juni 2022 om 10:24

Zoals Blind, Berghuis en Promes onder Overmars bedoel je?

20 juni 2022 om 10:53

Dit komt vooral ook door de rvc, die graag meer Nederlanders erbij wilden. Eerder al eens gecommuniceerd ten tijde van overmars

20 juni 2022 om 10:56

Dit deed Overmars ook al, een deel van het beleid onder hem was ook al het halen van spelers die in of tegen de selectie van het Nederlands elftal aan zaten.

In principe wel erg sterk, als Ajax deze 3 spelers kan aantrekken. Gelijk 3 (potentiele) Oranje kandidaten.

Mocht Wijndal echt 10 miljoen kosten, gelijk doen! Anders liever doorschakelen naar Argentinie.

20 juni 2022 om 09:28

Vind 18 miljoen voor Brobbey wel erg veel. Wat heeft hij nou laten zien? In ieder geval niet dat hij een spits kan zijn voor het hele seizoen waar je op kan vertrouwen. 10 miljoen vind ik wel de Max voor hem

20 juni 2022 om 09:30

Hoezo omdat hij een blessure kreeg ? Dan kan je op geen enkele speler meer bouwen.

20 juni 2022 om 09:34

Vind het altijd zo naief van de fans die het niet kunnen zien zonder reëel te zijn. Als Brobbey 18 mln waard is, dan zal toch ook wel een andere club in hem geïnteresseerd zijn? Het is alleen ajax + hij heeft maar half seizoen meegedraaid en het was oke.

20 juni 2022 om 09:38

Hafc

Eens ik vind 18 mil voor Brobbey ook te veel. Had niet eens door dat hij zo duur zou zijn. Hopen dat we rond de 10 uitkomen.

20 juni 2022 om 09:39

Hij krijgt z'n hele carrière al om de paar potten een blessure. Ik geloof dat de aantal keren dat hij 90 minuten vol heeft gemaakt op 1 hand te tellen zijn. Dus in dat opzicht is 18 miljoen totaal onverantwoord en bovendien krankzinnig als hij vorig jaar gratis de deur uit is gelopen.

20 juni 2022 om 11:18

Ik las eerder hier van een fervent Ajax volger dat Brobbey pas 1 of 2 keer de 90 minuten heeft volmaakt. Best risicovol als dat het paard wordt waar je op gaat wedden komend seizoen.

20 juni 2022 om 13:16

Daarbij krijg je deze spelers nooit voor die 38 a 40mil. Bergwijn kost al 23 mil dacht ik dat Tottenham vroeg, 10 voor Wijndal, is al 33 mil en Brobbey die Ajax eigenlijk heel erg tekijk zet moet minimaal 12 a 14 gaan kosten (tussen 10 en 18 mil) dus gewoon 45 mil minimaal, en voor die 14 mil kun je Suarez (4 mil) tekenen en Zirkzee (10 mil) en laten rouleren, tenminste ook ervaring in het team erbij

En ik snap dat Brobbey gehype niet, speelt geen volle wedstrijden, laat staan 30 wedstrijden minimaal en heeft ook geen super wedstrijden.

20 juni 2022 om 09:50

Wat ik vooral sterk vind is de ‘mening’ van de Telegraaf. Dan treuzelt Ajax weer, dan merk je aan alles dat Ajax Wijndal niet wil, en nu behoort hij ineens tot het supertrio 😄😄😄

20 juni 2022 om 10:55

Plus dat ze eerst aan t zagen waren aan de stoelpoten van lenderink, en nu gaat t ineens over dat sar en zij nu wel toestemming hebben van de rvc om hoger te bieden...

Als Ajacied zou ik de komst van dit 3-tal zeker toejuichen. Jonge gretige spelers die zeker een paar jaar mee kunnen gaan (mits Brobbey zich niet nogmaals eenvoudig laat verleiden, haha).

20 juni 2022 om 10:22

Alledrie leuke spelers met potentie inderdaad. Wijndal is misschien nog wel de grootste gok van de drie. Die zal niet goedkoop zijn. Hij heeft zich in de Eredivisie zeker bewezen maar Ajax streeft natuurlijk hoger na dus het is afwachten of Wijndal aan kan haken bij dat niveau.

Heerlijk bedrag voor haller, maar is dat echt het enige wat ajax gaat halen? Geen nieuwe keeper, rechtsback, middenvelder?

20 juni 2022 om 09:36

Hoeveel middenvelders wil je dat Ajax heeft?

Klaassen, Alvarez, Kudus, Taylor, Berghuis zijn er al 5, bij Jong Ajax heb je Fitz-Jim en Hlynsson nog

20 juni 2022 om 10:02

Alvarez gaat vertrekken bij een goed bod las ik, net als haller. De rest wilde ze houden. Dan moet je er wel een bij hebben denk ik?

20 juni 2022 om 10:20

Alvarez gaat helemaal niet vertrekken volgens mij hoor.. Hoe kom je daarbij?

20 juni 2022 om 10:29

Mike verweij dat letterlijk lol, ze willen eigenlijk niemand meer laten vertrekken maar haller en alvarez kunnen uitzonderingen zijn bij goeie aanbiedingen.

20 juni 2022 om 11:54

Mike Verweij lult natuurlijk wel vaker met alle winden mee, ze zijn daar bij de Telegraaf nog veranderlijker dan het weer. Martinez, Alvarez, Antony - Ajax wil ze geen van allen laten vertrekken (alle drie ook nog contract tot 2025) tenzij er echt een extreem bedrag ruim boven de marktwaarde op tafel komt. Datzelfde geldt ook voor Timber (contract tot 2024 wat Ajax nog wel wil opwaarderen en verlengen zoals ze vorig jaar ook bij Alvarez en Martinez gedaan hebben), hoewel die zelf al heeft uitgesproken dat ie wil blijven ook met het oog op het WK. Ik zie Alvarez eerlijk gezegd niet vertrekken deze zomer, ook hij is gebaat bij een vaste basisplek met oog op het WK lijkt me.

20 juni 2022 om 12:46

Mike Verweij roept, zoals verschillende mensen hierboven al aangeven, wel vaker dingen die niet kloppen. Alvarez is gelukkig in Amsterdam, zei hij laatst zelf i een interview, en Ajax wil hem niet kwijt. Hij is dringend nodig op het middenveld.

20 juni 2022 om 12:59

Ze geven aan dat Haller en Alvarez bij een goed bod mogen vertrekken aangezien ze er alternatieven voor op de korrel hebben. Bij Haller zal dit over Brobbey gaan, bij Alvarez over Moriba of Koopmeiners denk ik. Een goed bedrag zal dan wel het dubbele zijn van wat ze voor de vervangers moeten neerleggen. Dan snap ik hem wel.

20 juni 2022 om 11:09

Rechtsback misschien, maar Rensch heeft daar natuurlijk ook een tijd heel goed gespeeld, als hij die vorm terug kan vinden is die niet direct nodig. Dan heb je met Klaiber en Regeer een ervaren en een jonge talentvolle backup.

Op het middenveld is alleen Gravenberch weg. Met Klaassen, Kudus, Alvarez en Berghuis is het al aardig bezet. Taylor greep daar de laatste wedstrijden zijn kans, Tadic zou eventueel ook op 10 kunnen spelen en in de jeugd lopen 2 of 3 jongens die als backup prima zijn.

Ik kan me ook voorstelen dat ze de keepers even aankijken, met Stekelenburg en Pasveer heb je twee ervaren keepers en daar achter zitten met Gorter en Setford twee jonge talenten.

20 juni 2022 om 12:24

Wanneer je dan minimaal 58 miljoen (en nog plus wanneer je Nico verkoopt) binnenharkt, kun je toch niet met Steek en Pasveer aan komen zetten op doel? Pasveer heeft het goed gedaan afgelopen seizoen, maar is weer een jaartje verder. Steek kon eigenlijk al niet meer. Gorter zou het op termijn kunnen worden, maar is nog niet toe aan het grote werk. Een keeper die net al wat verder is en de komende twee jaar het kan overbruggen tot wellicht Gorter lijkt mij niet overdreven en Steek uitzwaaien.

20 juni 2022 om 14:34

Gorter is 22, het lijkt me dat je die in iedergeval een keer in de voorbereiding de kans wil geven en daar achter heb je met Setford misschien een nog wel groter talent. Als je nu een keeper haalt voor de komende paar jaar moet je Gorter eigenlijk verhuren, anders gaat hij sowieso nooit eerste doelman worden (een keeper van 24 of 25 zonder eredivisie ervaring gaat hem ook niet worden).

Als Ajax een keeper kan vinden die veel beter is dan de 4 die ze nu hebben moeten ze dat natuurlijk doen. Bij de meeste namen die rond gaan of op dit forum worden aangedragen kun je je dat best afvragen. Het zijn toch meestal spelers van midden 20 die in een andere kleine competitie rondlopen of een andere veteraan als Cillessen. Dan kun je net zo goed in de voorbereiding kijken hoe de huidige keepers er voor staan.

20 juni 2022 om 12:56

Een nieuwe keeper zou geen overbodige luxe zijn. Ik ben benieuwd of we die deze transfer window zullen mogen verwelkomen

Zal dan betekenen dan Nico vertrekt, of Blind wordt op een andere positie gezet door Schreuder. Wijndal dan wel een versterking. Na de drie bovengenoemde heb je dan nog wel een rechtsback nodig lijkt me.

20 juni 2022 om 09:30

Misschien Blind centraal omdat toch Martinez vertrekt naar Arsenal?

20 juni 2022 om 10:21

Ja en hij kan ook op 6 en 8 spelen

20 juni 2022 om 09:33

Ajax heeft 2 jonge spelers voor rechts achter. Van mij mag rensch er een heel seizoen spelen.

20 juni 2022 om 09:36

Dan moet Rensch wel heel snel stappen gaan maken, afgelopen seizoen heeft wel laten zien dat hij nog niet klaar is voor een basisplek

20 juni 2022 om 10:00

Als je het vergelijkt met maz niet nee. Maar die jongen heeft genoeg potentie en als je hem de kans geeft dan zal hij zeker stappen gaan zetten.

20 juni 2022 om 10:35

Ik begreep dat het de bedoeling was om Rensch en Regeer uit te laten vechten op de rechtsbackpositie.

20 juni 2022 om 10:45

Wie moet er in het centrum uit dan timber of martinez voor blind? Haha wat een grap. Denk dat wijndal halen als nico vertrekt een hele goede optie is. Blind moet je op de bank houden heel het seizoen, en af en toe tegen een sparta of rkc laten spelen. Die voegt niks meer toe als je cl ambities hebt.

Brobbey voor 18 miljoen halen is ook onzin. Dan maar op een onbekende zuid Amerikaan gokken.. alles beter dan 18m betalen voor hem.

In alle gevallen is dit de reinste kapitaalvernietiging geweest. Vooral als je weet dat hij gewoon had kunnen bijtekenen..laat hem maar lekker spijt hebben van z'n keuzes.. voor 18 miljoen een nieuwe Anthony halen.

En als brobbey zo graag naar ajax wilt dan maar voor een ton per jaar laten tekenen voor 5 jaar vastleggen en een clausule erin gooien voor min. 80m. Kijken hoe sterk de "clubliefde" bij hem dan nog is.. ajax is de enige die ook maar overweegt om die jongen over te nemen.

Nog een spits áchter Brobbey. Slim, maar ik ben nou al benieuwd hoe de formatie uit gaan zien als je Tadic, Bergwijn, Brobbey, Anthony en Berghuis als potentiële basisspelers hebt voor de vier voorste posities. Bergwijns beste plek is vermoedelijk vanaf links, waar Tadic speelt. Nou kan Tadic ook méér dan prima vanuit de spits spelen, maar daar zal Brobbey (?) komen te spelen denk ik? Anthony is een zekerheid vanaf rechts. Of gaat Tadic dan op 10 spelen en wordt Berghuis het kind van de rekening? En Kudus, Klaassen en Ihattaren?

20 juni 2022 om 09:33

Berghuis kan ook op middenveld hebben we gezien toch?

20 juni 2022 om 09:35

Brobbey is nog niet binnen he? En hij heeft ook laten zien dat het tot nu toe geen spits is waar je heel het seizoen op kan bouwen. Je zal ook blessures en speelt redelijk veel wedstrijdenz

20 juni 2022 om 12:27

Mohamed Daramy lijkt mij ook nog ergens een rol te moeten hebben aankomend seizoen

22 miljoen voor Bergwijn, 10 miljoen voor Wijndal, 8 miljoen voor een back-up centraal achterin, 7 miljoen voor een reservespits en vervolgens Brobbey aantrekken op huur met een verplichte optie tot koop van twaalf miljoen euro om de kosten te spreiden. Dan kan je Tagliafico en Schuurs nog voor samen vijftien miljoen euro de deur uitdoen.

20 juni 2022 om 09:43

Ik denk niet dat je Bergwijn voor 22 en Brobbey voor 12 kunt krijgen. Waar Ajax het maximale wil willen anderen dat misschien ook wel.

20 juni 2022 om 10:11

Dat zou zeker kunnen, maar de situaties zijn toch anders? Bergwijn is ontevreden, heeft al een transferverzoek ingediend en is wisselspeler bij de Spurs. Brobbey kwijnt weg bij Leipzig en heeft twee spitsen voor zich. Bij Ajax staan de afgelopen dagen sterkhouders centraal, waarvoor Ajax hoog in de boom gaat zitten. Maar het zou kunnen inderdaad. En dan moet je doorschakelen. Jammer genoeg hebben we niet de resources van een Manchester City.

20 juni 2022 om 10:23

Maar Bergwijn is wel gewoon een prima voetballen, dus die laten ze niet gaan voor een appel en een ei weg. Betreffende Brobbey, tja Ajax roept al maanden hem graag terug te willen, dan gaat Leipzig gewoon veel vragen. Leipzig ziet hem ook gewoon als groot talent en wil daarvoor de hoofdprijs ontvangen, wat logisch is lijkt mij.

20 juni 2022 om 10:57

Dat klopt ook. Maar als de bedragen echt te hoog worden moet je schakelen. We blijven een club met beperkte financiele middelen als je het vergelijkt met de clubs waarmee we (Europees) willen en de afgelopen vijf jaar ook kunnen mee concurreren.

20 juni 2022 om 11:13

Ik ben het met je eens dat je verder moet kijken. En waar ik twijfel of Bergwijn (is voor mij niet echt een buitenspeler) en het systeem van Ajax vind ik 18 miljoen voor Brobbey een koopje. Als je dit afzet tegen de transfersommen van Daramy en Haller, dan valt 18 miljoen reuze mee. Echter kan het nog steeds zo zijn dat het te veel voor een club is.

20 juni 2022 om 11:21

Ik snap je laatste opmerking, maar ben het er wel mee oneens. Haller heeft in anderhalf jaar gewoon bijna 1 op 1 gelopen. Dat is best bizar. Daramy is natuurlijk tot nu toe een flop, maar hij heeft in de tweede seizoenshelft grote stappen gezet en ik zie hem nog wel zijn waarde hebben. Voor een topfitte Brobbey is achttien miljoen wel een goed bedrag, maar er zijn bij hem teveel vraagtekens over zijn fitheid. Daar twijfel ik aan.

20 juni 2022 om 09:45

Bergwijn 25+ en Brobbey 18, Ajax wil altijd het hoogste haalbare maar andere clubs willen dat ook.

20 juni 2022 om 10:10

Het verschil is wel dat Bergwijn en Brobbey wegkwijnen bij hun clubs en het bij Ajax gaat om basisspelers die voor veel geld verkocht worden. Voor die bedragen die jij noemt moet je overschakelen naar alternatieven als Giovani, Zirkzee etcetera.

20 juni 2022 om 10:30

Bij Ajax laten ze ook genoeg spelers gaan voor aardige bedragen zonder dat ze veel gespeeld hebben. Kijk naar Botman, Traore, Marin etc etc.

20 juni 2022 om 11:13

Het laatste halfjaar was Haller ook niet echt geweldig. Hij speelde dan wel, maar indruk maakte hij niet.

20 juni 2022 om 11:24

Een halfjaar vind ik een iets te lange tijdspanne, omdat hij na zijn terugkeer van de Afrika Cup opzich goed startte met een hattrick tegen Twente, dubbelslagen tegen Vitesse en RKC en goals tegen Benfica, Feyenoord en Cambuur. De klad kwam er pas echt in toen Antony wegviel. Daarna heeft Haller volgens mij in zeven wedstrijden alleen nog een penalty gescoord en leek echt niks meer te lukken. Het hele spel was toen heel statisch en Haller leek helemaal benauwd te worden. Daarover ben ik het met je eens.

20 juni 2022 om 12:33

Vooral over in dat statische (zeker toen ze met 2 spitsen gingen spelen) is wel iets waarover ik mijn twijfels bij Haller heb. Als je toch van Haaland naar Haller gaat, dan haal je toch een totaal andere spits.

20 juni 2022 om 11:02

Ik zou niet nog even 15 miljoen weggooien aan 2 back-ups. Ik denk dat Ajax qua spits wel voorzien is met Brobbey en Tadic en gezien hoe ze spelen dat er ook alternatieven en jong-ajacieden mogelijk zijn.
8mln voor een backup centraal achterin vind ik ook compleet ridicuul als je Schuurs, Magallan en een jong-ajax team hebt. Het gaat om een back-up, Schuurs voldoet volledig als backup. Je moet hem alleen niet beoordelen als basisspeler want dat is die niet. Waarom zou je in godsnaam 8mln uitgeven voor een risico, als die beter is moet die spelen en als die gelijk of minder is kan je net zo goed schuurs houden.

Wat mij betreft: Nico en Haller mogen vertrekken, Brobbey, Wijndal en Bergwijn mogen komen. Ben vooral benieuwd welk talent zich komend jaar onverwacht in de basis gaat spelen.

20 juni 2022 om 11:08

Schuurs wil vertrekken. Timber zal ongetwijfeld volgend seizoen bezig zijn aan zijn laatste jaar. Vanuit de jeugd stroomt nu even geen speler door die die positie kan innemen, dus het lijkt mij goed om een stevige aankoop te doen en deze speler een jaar in te laten werken. Daarna kan die speler dan de plek van Timber overnemen.

Ik blijf erbij dat je Brobbey niet moet halen voor zoveel geld puur om een signaal af te geven aan de jeugd. Je besluit zelf om niet bij te tekenen en je tekent zelf bij Leipzig. Om dan bij het eerste wissewasje gelijk kruipend terug te komen. Kost Ajax bakken met geld door zulke, achteraf domme keuzes. Ik vind dat je zakelijk dan een verkeerd signaal af geeft.

20 juni 2022 om 09:36

Ik ben het niet met je eens. Echter moeten ze Brobbey een laag salaris bieden. Dan heb je ook een mooi voorbeeld voor de jeugd, en wel, het gras is niet altijd groener.

20 juni 2022 om 09:39

Als het nu 8 miljoen was... maar 18? Ik had lekker gezegd tegen Brobbey: "Ga het maar uitvechten met Leipzig". Dat salaris is ook een goede.

20 juni 2022 om 09:43

18 is inderdaad een te gek bedrag. Zeker omdat hij vorig jaar gratis de deur uit is gelopen. Ben ik volkomen met je eens. Andere kant van de medaille, Ajax moet ook zakelijk kijken. Welke spits kunnen ze voor dat bedrag kopen, die en naar Ajax wil, en in het plaatje past, en die zich ook al redelijk bewezen heeft.

20 juni 2022 om 10:25

Als Ajax even gaat scouten heb je voor 18 miljoen echt wel een spits. Ik zal er 1 opnoemen, dat is Zirkzee, is zeker niet minder als Brobbey hoor. Zirkzee heeft al meer laten zien in de bundesliga dan Brobbey.

20 juni 2022 om 09:39

Ben het wel met je eens, maar vind Brobbey eigenlijk de uitzondering op deze regel. Een jongen die echt met hangende pootjes terug wil, goed in de groep ligt en zich uiterst nuttig heeft bewezen.
Maar minste wat Brobbey kan doen is inderdaad afzien van tekengeld en dergelijke

20 juni 2022 om 09:39

La. Gelukkig maken jij en ik nooit domme keuzes? Achteraf is alles makkelijk. Ik vind het juist goed dat Ajax de sentimenten niet de hoofdrol laten spelen. Ajax kijkt zakelijk naar de beste deal en dat is Brobbey. Met sentimenten win je geen prijzen.

20 juni 2022 om 10:26

@ducktaildo als wij een foutje maken kost onze werkgevers dat geen 18 miljoen euro. Deze jongen is opgeleid bij ajax kiest er vervolgens voor gratis de deur uit te lopen daarna blijkt leipzich toch een niveau te hoog en nu wil die "perse" bij ajax voetballen omdat die het zo leuk vind daar. Sorry maar hij heeft ajax een transfersom misgunt na dat die gratis de deur uit liep en moet nu ook is terug gekocht worden voor 18 miljoen? is toch wel een heel duur grapje en totaal onnodig. Ben het gewoon met La decennia eens laat maar lekker bij leipzich op de tribune als die niet voor minder dan 5 weg mag er zijn meer dan genoeg andere spitsen voor 18 miljoen te vinden.

20 juni 2022 om 11:12

Intermilan70? Dus, daarom mogen wij wel fouten maken en hij niet? Alles is relatief natuurlijk. Ajax bevindt zich in een miljardenbusiness en daarom zullen fouten nu eenmaal meer geld kosten dan dat als wij dat doen. Daar staat ook weer tegenover dat Brobbey met zijn goals en ontwikkeling hij Ajax een veelvoud kan opleveren dan die 18 miljoen (al zie ik de uiteindelijke transfersom gewoon lager uitvallen).

20 juni 2022 om 11:27

Het is door deze jongen zelf weg gegooid geld. Ajax moet nu een club waar die 6 maanden heeft gezeten 18 miljoen gaan betalen voor een speler die ze zelf opgeleid hebben 😂 dat is geen fout dat is te gek voor woorden. Lekker doorschakelen en zoals La decima zegt een voorbeeld stellen.

20 juni 2022 om 09:57

Ajax is niet verplicht om spelers terug te kopen die terug willen he? Als Ajax de desbetreffende speler niet wil, komt-ie niet. Jij doet het voorkomen alsof Ajax een verplichting heeft de speler terug te nemen. Ze zijn geïnteresseerd in een spits van Leipzig, zo simpel is het.

20 juni 2022 om 09:57

Leipzig gaat bizar hoog in de boom zitten met een spits die in Duutsland al als miskoop is bestempeld, volledig weg zal kwijnen van de heimwee en waar geen enkele andere club interesse in heeft. Gewoon laten verpieteren in Leipzig en kijken wat hij volgend jaar moet kosten. Brobby als eerste spits is sowieso zot. Die jongen kan geen 90 minuten spelen en zeker niet 3x in 1 week. Ook is hij blessuregevoelig. Overschakelen op Zirkzee of iets uit de hoge hoed.

20 juni 2022 om 10:11

Juist om een signaal af te geven aan de jeugd moet je hem halen.brobbey is namelijk het perfecte voorbeeld dat je ook gewoon Nee mag zeggen tegen een zaakwaarnemer.

Brobbey moet nu lekker voor zich zelf kiezen. Dichtbij huis en familie. Lekker ballen.

Voor 15 miljoen ga je echt geen betere spits vinden.

20 juni 2022 om 10:15

Ben ik met je eens, Brobbey had gewoon slimmer moeten zijn. Nu op hangende pootjes terug komen is prima maar dan mag die zelf wat water bij de wijn doen 18 miljoen is gewoon te veel.

20 juni 2022 om 11:24

Eens, zou idd raar zijn. Vanuit Ajax zou ik zelfs zeggen, doei. Bedankt voor je diensten. Bedoel je gaat toch geen 12 mil of meer uitgeven voor hem terwijl hij kortgeleden transfervrij vertrok! Zoek dan gewoon een andere jonge gassie, doe even wat FM research, vond je vast wel wat hehe. Nee maar zou heel vreemd zijn.

20 juni 2022 om 12:15

Eens met La-Decima. 18 miljoen voor een speler die gratis wegging...zijn beslissing kost je dus zoveel geld. Zou 'm alleen laten tekenen voor bijvoorbeeld een oplopend contract, dat laag begint en elke jaar oploopt. Op de blaren zitten heet dat.

20 juni 2022 om 13:18

Mwah dat is sentiment en voor de penningmeester pijnlijk, maar sportief moet je altijd kijken wat het beste is en moet je je daardoor niet laten afleiden. Uiteindelijk heeft Brobbey met wat belangrijke momenten al wat van zijn schade herstelt toch? Het is niet het gekste of raarste in de voetballerij toch? Kijk naar Pogba.

Een signaal afgeven is ook lekkere amateurpsychologie. Denk je dat een diepongelukkige brobbey die iedere avond jankend met zijn teddybeertje in slaap valt dan geen signaal is?

Ik had liever ook gezien dat Leipzig had gezegd dat Ajax hem gratis mag ophalen en hoop dat de prijs nog een stuk omlaag gaat; maar met Brobbey heb je volgend jaar een eerste spits waarmee je weet wat je in huis hebt. Dat lijkt mij zakelijk (sportief) het belangrijkste signaal.

20 juni 2022 om 21:10

100% eens! Domme fouten of niet, regel het maar met leipzig. Zodra die zelf fors bijlegt en inlevert kan ik er mee leven. Maar zeker een verkeerd signaal als je nu 18 betaald voor iemand die gratis weg ging

20 juni 2022 om 23:46

Helemaal mee eens. Ik kan het mijn ogen niet geloven. Voor 18 miljoen haal je heus wel een vergelijkbare spits of zelfs betere. Uit principes zou ik het nooit doen. Ongelooflijk als Ajax dit doet.

Ik vind het heel tricky om alledrie de targets te halen.. Brobbey is natuurlijk welkom ondanks het verleden, maar om dan nog een jonge spits te halen vind ik onzin. Je kunt Tadic daar gebruiken en in de jeugd heb je Rasmussen lopen dat ook een groot talent is.

Wijndal heb ik mijn twijfels over tenzij Martinez wordt verkocht en Rensch/blind centraal om een plekje gaan strijden. Ik zie Wijndal namelijk niet snel Blind uit de basis verdrijven..

20 juni 2022 om 10:00

Dus jij wilt met twee halve spitsen het overvolle seizoen in? Brobby is geen eerste spits, daar mist hij de inhoud nog voor. Bovendien raakt hij constant geblesseerd.

20 juni 2022 om 10:04

Ja, Brobbey is in mijn opinie een goede talentvolle spits en Tadic is altijd fit en kan deze positie prima invullen. Daarbij heb je zoals ik al aangaf in de jeugd nog een optie en in nood zou je zelfs Klaassen daar neer kunnen zetten.

20 juni 2022 om 10:41

Brobby is geweldig! Helaas ook vaak geblesseerd en wanneer fit toch niet in staat 8 wedstrijden in 1 maand te spelen. Tadic, die geen spits is, moet dan vooral in de spits spelen en dan kun je het met Daramy of Univar op links doen in de cl.... en hopen dat Tadic fit blijft.
Er moet gewoon een eerste spits bij, want Brobby is een te onzekere factor.

20 juni 2022 om 11:25

Ajax gaat nooit een dergelijk bedrag voor Brobbey neerleggen met de gedachte dat hij 2e spits wordt. Brobbey wordt de eerste spits als hij gehaald wordt, zo veel is duidelijk.

Zou een heel mooi trio zijn voor Ajax, maar wat hoop ik toch dat Ajax dit snel kan afronden. Weken/maanden gaat het al over deze spelers en als Ajacied wil ik gewoon dat Ajax ze of direct haalt of direct doorschakelt. Je hebt een nieuwe trainer en zeker daarom is het heel belangrijk om in een vroeg stadium je selectie rond te hebben. Nu hopen dat binnen 1 a 2 weken ze alle 3 gepresenteerd zijn.

Eerst is Ajax aan het treuzelen met Bergwijn en Wijndal, dan is in alles te merken dat Ajax Wijndal niet wil halen, en nu Ajax geld binnen lijkt te halen lijkt Ajax Wijndal toch te gaan halen. Sportjournalistiek lijkt wel hogere wiskunde als je de mannen van De Telegraaf moet geloven.

Maar zoals ik het bekijk wil Ajax eerst geld binnen halen en dan pas uitgeven. Lijkt wel op beleid, maar daar zal De Telegraaf wel weer een andere verklaring voor hebben.

20 juni 2022 om 10:14

1+1=2

Ik hoop dat Ajax zo snel mogelijk Wijndal koopt. Liever gisteren dan vandaag. En niet omdat Wijndal een miskoop is of een topaankoop. Maar de genoemde clubs zullen dan de aandacht oa verplaatsen naar Malacia waardoor Feyenoord misschien een paar miljoen meer kan cashen.

20 juni 2022 om 13:26

Helemaal mee eens. Het lijkt wel een heuse exodus, maar het is niet meer dan logisch dat er eerst ruimte gemaakt moet worden. Ook de nieuwe trainer kan nu rustig zijn tijd nemen met het op orde brengen van zijn selectie. Ajax heeft ook geen echte haast, gezien het feit dat ze al geplaatst zijn voor de groepsfase van de CL.

Dat gezegd hebbende ben ik wel nieuwsgierig wat er allemaal speelt in Amsterdam. Nu met Haller, eerder al met Nous en Ryan en wellicht nog Antony en Martinez lijkt er een grotere kern te vertrekken dan eerder. Daarbij zit er een lading spelers in de herfst van de carriere waarbij toch langzamerhand ook verse input nodig zal zijn.

Ik ben erg benieuwd.

18 miljoen voor Brobbey ongelooflijk. Gratis de deur uitgelopen en dan nu zoveel betalen. Dat voor iemand die amper 90 minuten vol heeft gemaakt.

20 juni 2022 om 10:03

Niet doen dus. Niet gaan onderhandelen en Leipzig laten zitten met een ongemotiveerde speler met heimwee die al als miskoop is bestempeld en waar geen enkele club interesse in heeft. Die draaien na een half jaar wel bij.

20 juni 2022 om 10:32

Exact, is natuurlijk vooral de schuld van Brobbey. Die wist meteen toen hij bij Leipzig binnenkwam dat hij Ajax mistte. Dat is nogal zwak vind ik. Dan is het je eigen schuld want voor Leipzig natuurlijk goed recht om 18 miljoen te vragen. Vooral omdat Brobbey en Ajax al hebben aangegeven hem graag te willen. Zorgt voor een betere uitgangspositie.

Pak nou eerst maar eens dat bedrag voor Haller . Zal je zien dat door dat geneuzel om die paar miljoen, Dortmund voor plan B gaat. Je kan Haller nu verkopen met winst, daarnaast heeft hij veel opgeleverd. Zo’n jaar gaat hij nooit meer draaien bij Ajax. Top transfer geweest, nu inpakken en wegwezen. En dan kijken wat we met het geld gaan doen.

20 juni 2022 om 12:33

Eens en dat wij hier gaan roepen dat we hem wel op de fiets weg willen brengen en hij er eigenlijk niet zo veel van kan, maakt het niet beter. Ze kunnen ook lezen in Dortmund.

18 miljoen voor Brobbey is een belachelijk bedrag natuurlijk. Voor een jongen die nog geen 90 minuten kan spelen.

Bovendien een zeer groot risico om met hem als eerste spits het seizoen in te gaan. Dan moet je er al een behoorlijk goede spits achter hebben zitten, want die gaat heel wat minuten maken. Of we gaan Tadic regelmatig in de spits zien.

20 juni 2022 om 09:44

Welke andere spits wil je dan halen die betaalbaar is ? 18 miljoen is veel geld, maar in potentie is hij veel meer waard dan een Haller.

20 juni 2022 om 09:46

Zirkzee? Die schat ik tenminste hoger in dan Brobbey.

Supertrio beetje overdreven. Zullen real ,city psg etc niet wakker van liggen

20 juni 2022 om 09:49

Voor Ajax-begrippen vind ik dit toch echt wel kwalitatief hele sterke aanwinsten.

Hier kunnen ze ook niets mee.
In de CL heeft hij aardig gepresteerd, echter heeft hij mij verder weinig kunnen overtuigen.
Zoveel balverlies door traag handelen en fysiek is hij, ondanks zijn lengte, helemaal zo sterk niet.
Haller heeft lengte maar daar kon je ook niet mee forceren.
Hoeveel kop doelpunten heeft Haller nou gemaakt?

20 juni 2022 om 10:05

Je kunt er 35 miljoen voor krijgen en een mooi half seizoen. Door de voordeur weg dus.

20 juni 2022 om 10:51

iedereen roept maar dat Haller zo maar mag vertrekken. Die man is zo ongelofelijk belangrijk geweest voor Ajax in 1,5 seizoen tijd. Alleen zijn laatste 2,5 maand waren minder (blessure Antony) en daardoor praktisch niet gescoord. In 42 wedstrijden 34 goals en 9 assists. Daarvan waren 21 goals of de eerste of de beslissende.

Tel daarbij op dat hij in de laatste 10 wedstrijden slechts 2x keer scoorde en je heb 32 wedstrijden met 32 goals, juist 1 op 1!!! In 6 wedstrijden tegen PSV, Feyenoord en Az 3 goals en 1 assist.

Jaar ervoor, halverwege gekomen, 23 wedstrijden met 13 goals en 7 assists. In drie wedstrijden tegen de toppers gaf hij 3 assists.

Oftewel in 9 wedstrijden tegen PSV, Feyenoord en AZ gaf hij 4 assists en maakte hij 3 goals. Scoorde tegen Besiktas, dortmund en Sporting. Gaf ook 2 assists tegen Dortmund. Scoorde ook tegen Benfica.

Oftewel in 8 wedstrijden CL scoorde hij 11 keer tegen vier verschillende tegenstanders en ook nog 2 assists.

Hij staat er Altijd in top wedstrijden.

20 juni 2022 om 12:32

Volledig mee eens.
Van mij mag Haller voor 40 miljoen ook vertrekken, maar vooral omdat het een mooi bedrag is, niet omdat ik hem graag weg wil hebben.
Veel mensen lijken hem liever te zien vertrekken dan dat hij blijft en dat begrijp ik niet.

Als Ajax in de markt zou zijn voor Mbappe, Haaland of Benzema dan was daar iets voor te zeggen. Dat zijn ze uiteraard niet. Dan kom je toch uit bij jonge talenten die alles nog moeten bewijzen (en ook vaak genoeg mislukken) of andere spelers die het in de subtop om wat voor reden dan ook net niet redden.
Ik moet dus nog maar zien of Ajax een gelijkwaardige vervanger kan vinden, laat staan een speler die beter is.

Ajax de overhand qua geld.. Ben benieuwd wat er echt komen gaat. Haller ga je niet echt missen..

20 juni 2022 om 12:23

Haller is natuurlijk geen wereld top, maar afgelopen seizoen toch 43 goals en assists in 42 wedstrijden. Ik moet nog zien of Brobbey daar over een heel seizoen aan komt (als hij al een keer een seizoen lang fit is, want dat is hem al een paar jaar niet meer gelukt)

Alles boven de 10 mil voor Brobbey is teveel. Brian Brobbey is niet de be all and end all van spitsen in Europa. Hij heeft er voor gekozen weg te gaan en ajax niks opgeleverd. Alsjeblieft ajax zet jezelf nou niet voor joker

20 juni 2022 om 09:55

Leer is van wat man utd met pogba hebt gedaan. Ga lekker voor een andere spits die hier wel wilt zijn

Waarom Wijndal? Met Blind en daar achter Salah Eddine (die zijn contract nog moet verlengen) en Baas heb je daar al een paar opties. Hij heeft me nog niet dermate overtuigd dat ik hem een duidelijke verbetering vind ten opzichte van Blind, waarom daar dan een enorm bedrag voor betalen?

20 juni 2022 om 10:06

Wijndal heeft meer ervaring dan Salah Eddine en Baas. Blind zal zijn ups and downs hebben, iets wat komend seizoen misschien nog erger gaat worden (hij word niet jonger...). Ik vind het een logische keuze om iemand als Wijndal erbij te halen. Op deze manier creëer je diepte in je selectie. Het gaat een lang en wat vreemd seizoen worden met het WK in Qatar.

20 juni 2022 om 10:14

Je hebt met Blind al iemand met ervaring die gewoon prima uit de voeten kan als linksback. Verder zal je die jongelingen echt minuten moeten geven om hen ook ervaring op te laten doen. Dat kan prima achter Blind, die amper geblesseerd is.

Ik zou veel liever een goede rechtsback er bij komen. Daar mist Ajax na het vertrek van Mazraoui gewoon een goede eerste keuze. Als Ajax het maar niet in hun hoofd haalt om het duo Martinez-Timber uit elkaar te halen omdat ze Timber als rechtsback zien. Als ze dat doen kunnen ze Blind immers weer centraal kwijt om een plekje voor Wijndal te maken. Dat zou echt gigantisch dom zijn.

20 juni 2022 om 10:20

Dat duo gaan ze wel uit elkaar halen denk ik, Martinez zal vertrekken. Of Arsenal moet ze beiden overnemen maar dat zie ik niet gebeuren.

20 juni 2022 om 10:44

We leven in de echte wereld, samcro, niet één van je Arsenal fanfics.

20 juni 2022 om 11:32

Valt mij toch wel op dat jij regelmatig als een klein kind reageert als een Arsenalfan iets over een speler van Ajax te melden heeft. Waarom is dat? Zorgt er wel voor dat ik net wat harder zal lachen als dit door gaat

20 juni 2022 om 13:42

En dan ook niet eens reageren, dat moet dan 34 jaar zijn of dit jaar worden, chapeau hoor..

20 juni 2022 om 17:25

Schandalig inderdaad, dat ik op een maandagmiddag niet binnen 2 uur op een voetbalforum reageer. Stel je eens voor dat ik op mijn leeftijd een baan had en daardoor niet alles uit m'n handen kan laten vallen om op voetbalzone punt nl een reactie te geven als iemand meent me uit te moeten lachen als zijn fantasie uit komt.

20 juni 2022 om 12:01

@misseva88: Ik snap het ook niet. Enige wat ik me kan voorstellen is dat ze geen vertrouwen hebben in Salah-Eddine. Zijn contract was immers vorig jaar tot volgend jaar verlengd. Kan zijn dat Ajax dat alleen deed om hem nog een kans te geven zich te bewijzen.

Maar zelfs als dat het geval is, dan alsnog is een Wijnaldum zoals je stelt overbodig. Behoud het centrum en zet Blind op lb. Haal desnoods een (talentvolle) backup die nog kan rijpen of niet erg vindt om op de bank te zitten.

20 juni 2022 om 12:47

In Salah-Eddine zullen ze ongetwijfeld vertrouwen hebben, gezien ze zijn contract verlengde terwijl hij zwaar geblesseerd was. Normaliter doet Ajax dat zelden tot nooit bij een zwaar geblesseerde jeugdspeler, zeker als ze er geen toekomst in zien.

20 juni 2022 om 14:42

Hij was zwaar geblesseerd en net weer terug toen hij dat nieuwe contract tekende (gescheurde enkelband en een gebroken kuitbeen). Ik kan me voorstellen dat ze hem dan niet voor 5 jaar bij laten tekenen.

20 juni 2022 om 17:31

Salah Eddine heeft nog een contract voor een jaar, het kan zijn dat ze binnen Ajax het signaal hebben gekregen dat hij twijfelt of hij wil verlengen. Maar zelfs als dat zo is hebben ze Baas tijdens het afgelopen seizoen tot 2026 laten bijtekenen; dat doe je doorgaans ook niet met spelers waar je nul vertrouwen in hebt. En Wijndal blokkeert dat soort spelers wel.

Snap de manier waarop de Telegraaf die jongen naar Ajax wil schrijven ook niet echt. Het afgelopen seizoen hadden ze vaak de (mijns inziens terechte) kritiek dat jeugdspelers weinig perspectief zagen bij het eerste en daardoor met een vertrek dreigden. Nu vinden ze het bij de linksbackpositie ineens getuigen van falend beleid als Ajax geen aankoop doet.

Ik hoop alleen dat Ajax wat betreft Brobbey geen overhaaste dingen doet. Ja, het lijkt er zeker op dat hij de club verder kan helpen, maar 18 miljoen euro vind ik overdreven. Ook twijfel ik hoe fit deze jongen kan blijven. Dus ik zou hoe dan ook nog een spits erbij halen.

Voor 35 miljoen heb je niet Bergwijn, Wijndal en Brobbey.

Bergwijn: 22 a 25 miljoen
Brobbey 18 miljoen
Wijndal geen idee, maar zal ook wel minimaal 15 miljoen zijn.

Dan moet je dus al minimaal 55 miljoen neerleggen. I

Super trio vind ik idd overdreven. Bergwijn is een top aankoop en Wijndal is gewoon een prima vervanger. Brobeey is een talent, meer nog niet en hoop niet dat Ajax te veel voor die gozer gaat betalen/

20 juni 2022 om 10:17

Met de 35mio die ze voor Martinez gaan krijgen, wordt het vast werkelijkheid.

20 juni 2022 om 10:20

Ze moeten dan nog een CV en een goede keeper he. Ben heel benieuwd.

Begrijpelijk dat Ajax zich met die miljoenen gaat versterken. Mooi ook dat er veel interesse is in Nederlanders. Vind zelf dat een selectie van een Nederlandse club toch hoofdzakelijk moet bestaan uit Nederlanders.

De titel is wel wat misleidend. Het lijkt nu net alsof zowel Brobbey, Bergwijn en Wijndal gehaald kunnen worden van de 35 miljoen die Haller gaat opleveren. Terwijl zij gezamenlijk zo'n 50 miljoen gaan kosten.

20 juni 2022 om 10:11

Ik vind dat een nederlandse topclub toch vooral topspelers moet hebben. Dat gedweep van de rvc met nederlanders irriteerd mij enorm. Dan ga je teveel betalen voor Promes. Al voor zijn steekincident een twijfelachtige aankoop. Idem voor Bergwijn en Brobby die te duur zijn. Wie is de volgende? Vloet? Neem gewoon goede spelers en betaal niet extra voor zijn nederlands paspoort. Wij zijn toch geen engelse club.

20 juni 2022 om 10:18

100% eens. Chivu was een betere aankoop dan Vierklau of Verlaat. Litmanen was de populairste Ajacied in het Ajax van midden jaren '90. Fans zien liever Martinez dan Schuurs spelen. Dat gedweep met Nederlanders is absurd en houdt de groei onnodig tegen. Koop gewoon de beste speler, ongeacht hun afkomst. De laatste jaren hoor je ook nog eens expliciet dat de midden- en zuid Amerikanen een extra dimensie toevoegen aan de selectie. Je zou dat dus missen als je enkel op paspoort selecteert.

Bergwijn en Wijndal vind ik sowieso prima aankopen om de selectie te versterken. Brobbey voor de huidige 18 miljoen die Leipzig wil, vind ik persoonlijk veel te veel. Die jongen wou per sé weg en komt na nog geen half jaar alweer terug. Tja stom natuurlijk dat hij niet zelf kon nadenken. Leven in het buitenland is moeilijker dan hij denkt ondanks dat je veel geld verdient.

20 juni 2022 om 19:08

Ik vind het bedrag voor Bergwijn ook aan de hoge kant eigenlijk. De top clubs in de PL kunnen hun 2e keus voor dergelijk bedragen verkopen, de subtop niet.
Ik kan me recent in ieder geval geen spelers van clubs als Tottenham, Arsenal of Leicester of zo herinneren die als 2e keus voor 25-30 miljoen weg gingen, eerder voor de helft.

Nou lijkt me een goede deal, Haller deed het in de CL leuk maar in de competitie niet echt geweldig en dan toch meteen voor de hoofdprijs kunnen lozen. Daarvoor drie directe versterkingen aantrekken (1 als backup voor Haller) is natuurlijk goed. Selectie in de breedte meteen beter en je hebt dan eventueel al de vervanger van Tagliafico. Met een Bergwijn (en Brobbey) haal je ook meteen diepgang (en snelheid) binnen iets wat er buiten Anthony om niet is. Denk dat de voorhoede toch echt om te smullen wordt volgend jaar met veel diepgang en snelheid en Tadic die toch iets vaker op de bank zal moeten gaan plaatsnemen denk ik.

Als ik een Europese (sub)topclub was zou ik niets meer doen met Ajax. 40 miljoen vragen voor Haller en niet verder gaan dan 25 miljoen voor Bergwijn en proberen 3 man te halen voor Haller, belachelijk.

Snap dat je het beste wil voor je club, maar het mag ook best redelijk zijn. Dan heb ik het niet eens over de belachelijke bedragen die zijn ontvangen voor Frenkie, Donny, de Ligt etc.

Het is alsof Ajax de welbekende Nederlandse gierigheid in levenden lijve is.

20 juni 2022 om 10:24

Haha. Serieus? Weet je wat ze dat noemen: Beleid.

Niet iedereen heeft een Oliesjeik als eigenaar of krijg honderden miljoenen aan TV gelden.
Ajax mag dan wel de rijkste club in Nederland zijn.. Maar ook in Amsterdam hebben we nog altijd niet geld aan de boom groeien .

20 juni 2022 om 11:03

Zeker. Is ook meer een verwijt richting Europese clubs dan Ajax. Zolang zij dom betalen kan Ajax voor een dubbeltje proberen te kopen en voor de hoofdprijs proberen te verkopen.

20 juni 2022 om 10:27

Succes in je leven met kopen en verkopen via marktplaats, laat me even weten als je iets te koop hebt!

20 juni 2022 om 11:07

Tja of je kan als bepaalde clubs uit bepaalde landen 35+ plussers van naam (en vooral vanwege faam) halen en er alsnog niets van bakken. Doe mij dan maar het Ajax beleid met gewoon ''wit'' geld .

20 juni 2022 om 12:12

Alsof Ajax hier iets doet wat iedere andere club niet ook doet.

Daarnaast, 40 miljoen voor een speler die er in de CL 10 in schiet lijkt met nog altijd redelijker dan de 25 die Tottenham wil hebben voor en bankzitter. Je kan daar ook gewoon naar de voorbeelden gaan kijken. Hoeveel kosten spelers die in de CL dubbele cijfers halen, dan is 40 miljoen niet veel, en voor hoeveel verkoopt de Engelse subtop bankzitters met een minimale inbreng, niet 25 miljoen, de 2e keus, die vaak nog meer speelt dan wat Bergwijn heeft gedaan, van City of Liverpool of united in hun goede tijd gaan voor dat soort bedragen weg, niet de tweede keus van clubs als Tottenham.

Liever vandaag dan morgen.
Met Bergwijn heb je eindelijk weer wat diepte, met Brobbey heb je gewoon weer een spits die en zijn doelpuntjes meepikt en ook nog eens anderen in stelling kan brengen..

En Wijndal? Tja.. Dat is even afwachten natuurlijk. Maar goed, dat is een "gok" die je makkelijk kan maken.

Voordeel van Bergwijn, Brobbey en Wijndal dat zij alle 3 ontzettend jong zijn. Dus een paar goede potjes in de CL en je kan ze met winst verkopen.

Emotioneel gezien is het natuurlijk bezopen om Brobey voor zoveel geld terug te kopen. Zakelijk gezien kan die jongen mooi doorbreken bij Ajax en over 3 jaar verkoop je hem met dikke winst. Ik denk dat Ajax hier mooi een tweede kans krijgt om van zijn kunnen te genieten en een mogelijkheid krijgt om er toch nog wat op te verdienen. Hij was al voor niks weg.

Brobbey en Bergwijn halen zou ik een goed plan vinden maar Wijndal ik weet het niet.
Ajax zou als linksback beter kunnrn gaan zoeken in zuid Amerika, gewoon een over mijn lijk speler.

Laten we eerst Haller maar zien te verkopen. 36/37 miljoen zou prachtig zijn. Daarna kunnen we ons verlekkeren aan nieuwe spelers. De transfersom voor Brobbey is echt te hoog. Beter huur je hem nog 1 jaar.
Qua linksback zou Adrien Truffert mijn voorkeur hebben boven Wijndal.
Truffert, Bergwijn, huur Brobbey, nieuwe rechtsback plus backup spits en het seizoen kan beginnen

20 juni 2022 om 12:53

Waarom zou je in godsnaam Brobbey huren? Dat is in mijn ogen nóg belachelijker dan hem terug kopen. Dan ben je hem nog verder aan het opleiden voor Leipzig en zie je er sowieso nooit meer iets van terug.

Als Ajax uiteindelijk Brobbey niet kan/wil kopen, dan liever een/twee jonge spelers uit zuid amerika proberen te verleiden tot een overstap. Of mijn grootste voorkeur: gewoon Rasmussen de kans geven.

Hoezo zegt men dat er geen betere spits te vinden is als Brobbey voor 18 miljoen? Zo goed is brobbey ook niet, heeft 15 leuke wedstrijden bij Ajax gespeeld. Daarnaast heeft hij 9 duels gespeeld voor Leipzig en daar niks laten zien, echt helemaal niks. Een Zirkzee kost 10 miljoen en heeft bij Bayern ook al wat leuke dingen laten zien en deed het bij Anderlecht ook gewoon goed. Is goedkoper en zeker niet minder.

Daarnaast zou je als je Zirkzee koopt, Suarez wellicht kunnen verleiden voor een terugkeer?
Je hebt Undav nog van REal Union bijvoorbeeld? 25 doelpunten afgelopen seizoen.

20 juni 2022 om 10:47

Dat begrijp ik ook niet. Ik neem aan dat toch aardig wat spelers interesse hebben om naar Ajax te gaan. Voor Zirkzee zou het perfect zijn. CL voetbal en kans maken om mee te gaan naar het WK.

20 juni 2022 om 10:54

Ik heb liever een jongen met een Amsterdamse bek als Brobbey dan een Feyenoorder als Zirkzee

20 juni 2022 om 11:10

Bundy, Zirkzee heeft één jaar bij Feyenoord gespeeld. Je moet het ook weer niet groter maker dan het is.

Als je Bergwijn haalt, dus voor op linksbuiten, verkast Tadic dus naar de spits. Als je dan ook nog Brobbey haalt, een jonge spits, koop je niet nóg een derde jonge spits daarachter, maar geef je eigen talent als Hansen of Rasmussen de kans.

Wijndal vind ik een wat nietszeggende, degelijke back, heb je ook jeugd voor lopen.

Ajax handelt al jaren als een koopclub. Alleen uit pure nood krijgen talenten sporadisch eens de 'kans', en alleen als er niet meer ervaring rondloopt, bijvoorbeeld als een meer ervaren aankoop een miskoop blijkt.

Taylor die er al meer dan een seizoen klaar voor was, op de bank verpieterde, uit pure nood eindelijk eens een vrijwel volledige wedstrijd speelt aan het einde van het seizoen, en meteen man of the match, drie wedstrijden achter elkaar. Heeft Ajax naar het kampioenschap gespeeld.

Maar nee, een middenveld met Klaassen en Alvarez had veelal de voorkeur.... En dat bij Ajax, gewoon een pure schande.

20 juni 2022 om 19:40

Ajax koopt net zo veel spelers als voor het tijdperk Ten Hag. Het enige verschil is dan we niet meer jaren naar spelers als Ebicillio en Anita moeten kijken omdat die, hoe matig ze ook waren, nog altijd beter waren dan de vele goedkope of transfervrije miskopen die er werden gedaan.

Of het aan het einde van zijn dienstverband nog steeds zo was weet ik niet, maar de eerste 2 en een half jaar liet Ten Hag naar verhouding meer jeugdspelers debuteren dan de Boer in zijn dienstverband.

Taylor was er lange tijd nog helemaal niet klaar voor. Als je bijvoorbeeld de wedstrijden in de voorvereiding op vorig seizoen pakt mocht het allemaal best een tandje meer. Niet voor niets dat er binnen Ajax op een gegeven moment ook twijfel begon te ontstaan over Taylor of hij die volgende stap wel zou kunnen zetten.

Het zelfde geld bijvoorbeeld voor Hansen, wat heeft die nou laten zien bij jong Ajax? al twee jaar helemaal niets.

Ik mag toch hopen dat Wijndal niet voor 10 miljoen vertrekt naar Ajax. Dat zou ik echt een slechte deal vinden. Feyenoord verlangt 15 voor Malacia. Dan moet je als AZ zijnde minimaal het zelfde eisen.

Ik snap de hype rondom brobbey echt niet. Een hele sterke spits met een gebrek aan motoriek. Hij heeft redelijk wat gescoord maar het ziet er vaak uit of er toch redelijk wat geluk bij komt kijken. Het geeft mij weinig vertrouwen richting de toekomst. Om met brobbey als 1e spits te gaan spelen is mijn inziens vragen om moeilijkheden.

21 juni 2022 om 10:09

Het zelfde werd geroepen over Zlatan bij Ajax (je kan ongetwijfeld op internet nog een quote van Cruijff vinden die zich af vroeg of hij een goede voetballer was met een slechte techniek of een slechte voetballer met een goede techniek) en op dat stukje "sterke" na werd het zelfde geroepen over Suarez die rommelde ook maar wat aan in de 16.

Het is inderdaad iets minder gepolijst als een aantal nederlande top spitsen die hem voor gingen zoals van Basten of van Persie maar hij heeft in ieder geval scorend vermogen en daarmee kom je, ook in de top, al een heel eind

Zouden wel 3 versterkingen zijn die ik graag bij Ajax zie. Wijndal lijkt mij gewoon een prima kandidaat, want andere (haalbare) mogelijkheden zie ik niet voor Ajax en er moet sowieso versterking komen op linksback want Blind doet het met vallen en opstaan op linksback, Tagliafico aast wederom (terecht) op een vertrek en als hij blijft is Wijndal natuurlijk niet nodig. Maar ergens zie ik Tagliafico deze zomer wel echt vertrekken en gun ik hem ook wel een transfer.

Bergwijn zie ik ook gewoon heel graag bij Ajax. Denk dan wel dat Antony uiteindelijk zal vertrekken en dat Ajax dan misschien de markt weer op moet om maar ergens is dat denk ik niet nodig. Natuurlijk kwam Ajax er in de eindfase van het afgelopen seizoen in de problemen toen Antony wegviel, maar ik heb nooit begrepen waarom ten Hag Tadic dan nooit op rechts zette en dan Daramy of Ünüvar vanaf links. '

En natuurlijk zijn dat jonge spelers die vrijwel niks hebben gepresteerd in Ajax 1, maar denk dat je dan uiteindelijk beter was uitgekomen en daarbij speelt Tadic bij Servië altijd vanaf rechts en speelt hij daar altijd echt heel goed, nog wel iets beter dan vanaf links vind ik persoonlijk. Vanaf links levert Tadic ook veel voorzetten af, maar heb het idee dat Tadic vanaf rechts veel makkelijker acties maakt zowel binnen- als buitenom en goede voorzetten aflevert terwijl hij nog steeds z'n goals maakt.

Misschien dat Schreuder dat in het nieuwe seizoen wel anders doet en Tadic wel op rechts zet bij blessureleed, maar het lijkt mij sowieso al een idee om Tadic sowieso op rechts te zetten en Bergwijn dan op links indien Antony daadwerkelijk vertrekt. Bergwijn is op rechts goed, maar op links nog gevaarlijker.

Dan speel je met Brobbey in de spits en hoop eigenlijk dat Ajax dan nog een extra spits binnenhaalt. Iemand als Suárez lijkt mij zo op het eerste gezicht ideaal, maar dan moet hij wel genoegen nemen met een aantal voorwaarden: veel minder netto salaris dan wat hij de afgelopen jaren verdiende bij o.a. Barcelona en Atlético, maar ook dat hij dan een soort 2de keus is en ik denk dat hij dan nog steeds veel minuten maakt maar ook een hoop spelers bij de hand kan nemen.

Een beetje in de rol zoals Huntelaar die destijds had toen hij terugkeerde bij Ajax. Die speelde toen ook lang niet alles, maar maakte nog steeds genoeg minuten en was gewoon elke keer belangrijk. Zo'n vergelijkbare rol zie ik voor Suárez ook wel. En Ajax moet nog een extra rechtsback binnenhalen, want die positie is nog altijd vacant.

Regeer zou er kunnen spelen, maar dat zou ik niet aandurven om hem nu al meteen een heel seizoen als back te laten spelen en hij is van origine natuurlijk een middenvelder. En indien je een nieuwe rechtsback haalt, zou ik Klaiber proberen te verkopen want hij is altijd gewoon opvulling bij Ajax geweest en op aanspraak van ten Hag gehaald.

Zelf zou ik Hoever wel terug willen zien bij Ajax. Weer een oud jeugdspeler, maar ook op rechtsbacks zijn er niet veel keuzes. Gaan geruchten dat Hoever dan 10 miljoen moet gaan kosten en dat zou ik niet doen, zou eerder proberen om zo'n 5 à 6 miljoen te betalen voor hem en dan haal je gewoon een prima, jonge back binnen die de club ook kent en ook al heeft hij niet altijd gespeeld bij Liverpool en Wolverhampton dan nog is hij een prima back en zie ik echt wel potentie in hem.

Hoop dat Ajax erin slaagt om Martinez te behouden. Timber zie ik wel blijven en ik hoop dat Gorter eerste doelman wordt en anders weer Pasveer. Ben wel gecharmeerd van Gorter, maar anders hoop ik dat Pasveer eerste doelman wordt en Gorter zich nog 1 seizoen kan doorontwikkelen. Antony zie ik dus nog wel vertrekken deze zomer.

Gorter
Hoever
Timber
Martinez
Wijndal
Álvarez
Taylor
Tadic
Berghuis
Bergwijn
Brobbey

Best een leuke speler.
Vraagt veel te veel geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper
O. AertssenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AZ 31 1 7 0
2020/2021 AZ 34 1 4 0
2019/2020 AZ 24 1 6 0
2018/2019 AZ 8 0 1 0
2017/2018 AZ 7 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag zet vaart achter komst Martínez; Ajax blijft azen op versterkingen

Manchester United maakt haast met het binnenhalen van Lisandro Martínez. The Red Devils willen de verdediger van Ajax nog voor vrijdag presenteren, zo meldt De Telegraaf. In dat geval kan Martínez...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren