Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Owen Wijndal komt met verwijt aan Sven Mislintat: ‘Lijkt me een kleine moeite’

Laatste update:

Owen Wijndal wil nog altijd slagen in de Johan Cruijff ArenA, zo laat de 24-jarige linksback blijken in een uitgebreid interview met fanmedium Ajax Showtime. De elfvoudig international van Oranje speelt dit seizoen op huurbasis voor Royal Antwerp, maar keert over vier maanden in principe terug naar Amsterdam.

Wijndal beleefde in 2023 een moeilijke zomer. “Je hebt zelf in je hoofd wel wat er gaat gebeuren bij Ajax. Ik wilde natuurlijk spelen bij Ajax. Dat was mijn eerste intentie. Toen haalde Ajax Ávila op bij Antwerp. Het is ook niet erg als er concurrentie komt. Die wil ik echt wel aangaan. Ik wilde blijven en laten zien dat ik in de basis hoor. Op de laatste dag van de transferperiode kwam er echter nog een linksback. Sosa kwam van Stuttgart.”

De komst van de Kroaat veranderde de zaak. “Toen dacht ik van: had mij dat even gezegd. Ik weet ook wel dat dat niet verplicht is, maar als je elkaar haast iedere dag ziet, kon je wel zeggen: ‘Owen, we zijn bezig om nog een linksback te halen, het is misschien handig als je verder kijkt.' Dat zou ik wel hebben gewaardeerd, maar zo is het niet helemaal gegaan”, blikt Wijndal terug.

Wijndal betreurt de handelwijze van de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat. “Ik zag Sven denk ik drie of vier keer per week. Stel dat jij bij een bedrijf werkt en je ziet je baas meerdere keren per week. Hij haalt vervolgens iemand die hetzelfde werk doet als jij. Dan denk je al: hmm, oke. En op de laatste dag voordat je een andere baan kunt zoeken, haalt je baas nog iemand voor jouw functie. Op een gegeven moment hoef jij dan je baan niet meer te doen, want die andere twee doen dat. Dan had je het toch gewoon kunnen zeggen?”

De linkspoot begrijpt daar niets van. “Helemaal als je elkaar zo vaak ziet, lijkt me dat een kleine moeite. Ik wilde nog steeds voor mijn kansen gaan, wil nog steeds slagen bij Ajax, want het is voor mij nog altijd de mooiste en beste club, maar dat het zo liep, is jammer. Al is het niet zo dat ik denk: dit is door Mislintat gekomen.” Wijndal ligt bij Ajax nog tot medio 2027 vast.

Wijndal wil zich dolgraag bewijzen in Amsterdam. “Je bent er wel mee bezig, want je gaat uiteindelijk terug naar Ajax. Het is voor mij moeilijk in te schatten hoe de situatie is. Het is niet bekend wie de trainer is. Natuurlijk wil ik terug en alles spelen, zodat ik kan laten zien wat ik kan. Dat wil ik graag bij Ajax en daarom ben ik ook naar Ajax gegaan.”

Tot dusver staat de teller voor Wijndal op 32 officiële wedstrijden als Ajacied, waarin hij 6 assists wist af te leveren. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 5,5 miljoen euro. Dat is een aanzienlijk lager bedrag dan Ajax in 2022 voor de linksback neertelde bij AZ: liefst 10 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En veel mensen hier (en in de media) eerder dit seizoen riepen nog dat Berghuis (, Pasveer) en Maduro
Maurice Steijn een mes in de rug hadden gestoken en onruststokers waren. Mensen zeiden dat Berghuis een Judas was, de rotte appel. We mogen die jongens juist dankbaar zijn dat die in deze bizarre werksituatie probeerden aan te kaarten dat het helemaal mis ging.

Er is zo veel fout gegaan in die periode, niet normaal. Een TD die volledig zijn eigen gang gaat met een oneindig budget, een coach en TD die allebei niet communiceren met de spelers en binnen en buiten de club alleen maar ruzie aan het maken zijn. Spelers die niet weten waar ze aan toe zijn en in een complete chaos aankomen waarin ze totaal aan hun lot werden overgelaten.

Ik kijk nu al uit naar de ESPN doc: Steijn vs. Mislintat. Nee, nu nog eigenlijk helemaal niet. Maar je weet dat die gaat komen.

24 februari 2024 om 10:56

En dan te bedenken dat er supporters waren die de werkwijze van Mislintat met hand en tand liepen te verdedigen. Die het goed praatten dat een coach bij Ajax een selectie voorgeschoteld krijgt zonder enige inspraak over de spelers. Die het goed praatten dat er spelers zijn gehaald voor een totaal bedrag van meer dan 100 miljoen, en je vervolgens in de Eredivisie niet mee doet om het kampioenschap. Wat was het een verschrikkelijke tijd zeg

24 februari 2024 om 11:04

Nouja over de supporters die in het begin nog optimistisch waren ga ik me niet uiten. Je ziet het allemaal op dat moment maar half gebeuren en je kan het mensen niet kwalijk nemen dat ze hoop houden of optimistisch blijven voor hun club. Ik heb zelf in die periode ook nog de hoop gehouden dat het zou verbeteren en dat aankopen wel zouden voldoen. Lijkt me niet meer dan menselijk.

Met alle informatie die we nu hebben kun je inderdaad onmogelijk Steijn of Mislintat nog gaan verdedigen lijkt mij. Ik vind het wel jammer dat de individuele spelers het zo hard moeten ontgelden in de pers en op de fora. Die jongens kunnen er ook niks aan doen dat ze in totale chaos zijn aangekomen, niet passen bij het Ajax spelletje of gewoon niet goed genoeg zijn voor hun prijskaartje (of uberhaupt voor Ajax). Die dachten ook een droomstap te maken en zijn in een ware shitshow terecht gekomen. En dat laatste geldt voor de aankopen maar ook een aantal doorstromende jeudgspelers.

Kunnen we allemaal wel roepen: "ja maar ze verdienen zo veel, ze moeten niet klagen" Die jongens offeren ook een groot deel van hun jeugd en hun leven op om dit niveau ooit te halen, dan is het gewoon heel erg zuur dat ze op zo'n wijze in zo'n team terecht komen.

Die dachten dat ze het na jaren van keihard werken gemaakt hadden met een overstap naar Ajax en zijn nu opeens allemaal symbool gaan staan voor het legendarische sportieve verval dat Mislintat en Steijn hebben veroorzaakt. En mogen straks allemaal met de staart tussen de benen en koppies omlaag weer vertrekken nadat ze wekelijks op social media kapot zijn gemaakt door de eigen fans omdat ze een keer een bal verkeerd ingespeeld hebben of hun man een keer hebben laten lopen in een niet te begrijpen veldbezetting.

24 februari 2024 om 11:40

We zitten nog steeds in deze tijd. Zitten opgescheept met helden als Gaeei, Avilla, Sutalo en Forbs

24 februari 2024 om 11:57

We zitten helemaal niet meer in deze tijd. De puinruimfase is begonnen na het vertrek van Mislintat en Steijn, de interne rust keert langzaam terug en ondanks dat van 't Schip overduidelijk geen tactisch genie is lijkt hij wel veel beter met zijn spelers te communiceren in plaats van de helft van de jongens te negeren zoals Steijn deed.

Achter de schermen zijn Kelvin de Lang en co. druk bezig een plan te maken voor komende zomer en over exact een week mag onze nieuwe algemeen directeur aantreden.

Totaal andere fase dit.

24 februari 2024 om 12:06

Er waren op dit forum enkele leden die andere leden belachelijk maakten omdat zij hun ergenis omtrent Mislintat uitspraken. Alles zou goed komen, mensen zouden maar aan het zeuren zijn, we moesten Mislintat de kans geven en ga maar door.

24 februari 2024 om 12:40

De werkwijze van Mislintat viel ook best te verdedigen op dat moment. Trouwens de grootste kritieken begonnen toen hij Ramaj haalde voor een paar miljoen... daar hoor je nu niemand over. Maar dat even terzijde. Ik begrijp de kritiek van Wijndal wel, maar als hij logisch na denkt is het niet zo zwart/wit als hij schetst. Met Hato/Avila/Wijndal/Sosa hadden ze 4 spelers voor 2 posities. Dubbele bezetting dus. Dat was het doel. En niet 3 spelers voor 1 positie. Salah was al te licht bevonden en Wijndal had zich ook niet onomstreden gemaakt. Daarnaast Hato pas 17, niemand had toen verwacht dat die ineens een dragende speler zou gaan worden.

24 februari 2024 om 12:47

Er wordt hier over het algemeen sowieso zwaar ongenuanceerd en veel te zwart-wit naar situaties gekeken. Mensen die met hand en tand Mislintat verdedigden maar ook gasten die vanaf het begin af aan al riepen dat het allemaal klote was wat er gehaald werd stelden zich toen gewoon aan. We wisten het op dat moment gewoon nog niet.

We wisten uberhaupt nauwelijks wat er zich achter de schermen allemaal afspeelde. Het enige dat we meekregen was dat er namen werden gepresenteerd die we niet kenden maar niet eens zulke gekke keuzes leken op dat moment. Het enige waar je je vraagtekens bij kon zetten was het gebrek aan ervaring en de prijskaartjes die aan de meeste spelers hingen.

Verder leek het meerendeel op papier gewoon een logische keuze te zijn. Sutalo, Mannsverk, Gaaei, Tahirovic, Branco, Sosa, Ramaj, Forbs, Medic voor de bank, Mikautadze. De enige bij wie ik echt mijn vraagtekens vanaf het begin had was Avila, mede omdat de Antwerp supporters ook totaal niet begrepen waarom die werd gehaald, en Akpom omdat die toch vanaf het begin overduidelijk al niet in het Ajax spelletje leek te passen (vond ik Mikautadze voor de spits een logischere optie). Akpom is overigens m.i. een soort tweede Haller gebleken. Kan totaal niet meevoetballen maar heeft met zijn goals wel heel veel waarde.

Wat wij niet wisten (omdat we die jongens allemaal niet kenden) was dat ze ofwel op persoonlijkheid, ofwel op speelwijze totaal niet bij het Ajax spelletje pasten, Dat zijn zaken waar een TD rekening mee hoort te houden.

24 februari 2024 om 13:40

Die supporters hadden toch wel behoorlijk gelijk. Ajax had mislintat niet moeten tegenwerken dat had nu of Bosz of de Knutssen voor de groep gestaan. Steijn komt niet uit zijn koker en die was gewoon niet serieus te nemen. Naar die andere twee trainers had Misljntat een stuk meer geluisterd omdat hij saar gewoonweg meer vertrouwen in heeft. Het feit dat Ramaj nu eerste keeper is zegt alles over de kwaliteiten van Steijn als trainer. Ook die Sutalo die Steijn graag wilde hebben bakt er helemaal niets van. De ajax leiding heeft op precies de verkeerde momente ingegrepen bij Mislintat. Bij de coach hadden hadden ze hem de vrijheid moeten geven. Toen hij aankwam met de derde speler uit een lagere divisie hadden ze hem een halt moeten toe roepen. Mislintat heeft echt wel een aantal schandalige beslissingen genomen en echt veel te veel geld uitgegeven aan projectjes. Dat wil niet zeggen dat al zijn ideeën bagger waren. De scouting lag op zijn gat dus daar hoefde hij geen hulp te verwachten, de leiding ging vooral moeilijk doen over de trainer en het moment van kopen (eerst verkopen) en de aangestelde trainer was liever op ibiza dan bezig te zijn met de selectie en aan te geven welke type spelers hij mistte. Ja Nederlanders.....

24 februari 2024 om 12:03

Volledig eens. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik nog best wel te spreken was op het moment dat Mislintat werd aangesteld. Helaas is dat een groot fiasco geworden. Veel verkeerde keuzes gemaakt wat betreft het aankopen van spelers (enkel Ramaj, Akpom en van den Boomen lijken mij aanwinsten voor de lange termijn), maar ook het aanstellen van Steijn. Steijn deed het prima bij Sparta Rotterdam en daarvoor bij clubs als VVV Venlo en ADO Den Haag prima werk verricht, maar hoort niet thuis bij een club als Ajax. Ik had altijd het idee dat Mislintat Steijn wilde hebben omdat hij waarschijnlijk dacht dat Steijn hetzelfde zou doen als Klopp bij Borussia Dortmund. Klopp zat toen bij FC Mainz en degradeerde, waarna hij vervolgens naar Dortmund vertrok en geweldig werk leverde. Mislintat was dan niet direct verantwoordelijk voor de komst van Klopp doordat hij hoofdscout was, maar zo'n gevoel als bij Klopp kreeg ik wel toen Mislintat met Steijn aankwam en het iedere keer over 'overperformen' had.

Nou weet ik ook wel dat Steijn eigenlijk niet de eerste keus was en Mislintat ook met o.a. Knutsen, Jansen en Bosz heeft gesproken. Maar toch leek het vooral op een project van Mislintat zelf waar hij zelf de dupe van is geworden. En dat Mislintat vooral met zijn eigen project bezig was, was dan weer goed te zien doordat hij teveel ruimte kreeg van de RvC en andere leden in het bestuur. Alles kwam uit zijn koker en Steijn werd totaal niet gehoord. Ik was ook geen fan van Steijn, want Steijn en Mislintat waren meer met elkaar in strijd dan met Ajax bezig en uiteindelijk zijn beide, zoals verwacht, gesneuveld.

Ook was het natuurlijk al bekend dat er vanuit boven langer al veel mis was en mis ging, vooral sinds het vertrek van Overmars. Dan kom je uiteindelijk toch weer uit bij van der Sar. Een clubicoon, maar vanaf het vertrek van Overmars tot het vertrek van van der Sar zelf is wederom gebleken dat van der Sar totaal incapabel was als algemeen directeur. Dan kan er wel gezegd worden dat het niet alleen zijn fout was en dat is ergens ook wel zo, maar van der Sar als algemeen directeur is verantwoordelijk om de juiste mensen op de juiste plekken neer te zetten en dat heeft hij niet gedaan. Het is een grote bende geworden, binnen en buiten het veld.

Dik 1-jaar gewacht met een opvolger voor Overmars, om vervolgens met een TD aan te komen die heel de club laat exploderen. Dit is toch wel het dieptepunt geweest van de periode van van der Sar. Hij vertrok natuurlijk niet lang na het aanstellen van Mislintat, maar van der Sar was wel mede-verantwoordelijk voor het aanstellen van Mislintat (kwam ook van o.a. Hendriks). Dan het gevecht tussen Steijn en Mislintat, maar bijvoorbeeld ook het moment dat van der Sar samen met Huntelaar en Hamstra het technisch beleid deed en dat ook een groot fiasco is geworden. Het aanstellen van Schreuder kwam vanuit van der Sar, het lange wachten met het aanstellen van een trainer voor dit seizoen en Heitinga (clubman, maar was niet klaar voor Ajax 1 om ook dit seizoen nog hoofdtrainer te zijn) in onzekerheid laten maar bijvoorbeeld ook al in de tijd met Overmars deed van der Sar al dingen verkeerd.

De zaak met Nouri uiteraard, maar ook toen Bosz in de clinch lag met Bergkamp en Spijkerman en van der Sar voor Bergkamp en Spijkerman koos. Bergkamp, Spijkerman en van der Sar gaven toen aan dat Bosz niet wist wat het was om op topniveau te spelen en presteren, omdat hij zelf nooit bij een grote club had gespeeld (overigens had Spijkerman dat zelf ook niet) en er een grote naam moest zitten die op topniveau heeft gespeeld. Vervolgens kwam van der Sar wel doodleuk met Marcel Keizer aanzetten. Uiteindelijk wist van der Sar niet hoe snel hij weer voor de kant van Overmars (wilde aan de wensen van Bosz voldoen) moest kiezen toen Keizer, Bergkamp en Spijkerman ontslagen werden (uiteindelijk kwam ten Hag uit de koker van Overmars).

Ik riep vanaf het moment dat Bosz en van der Sar het met elkaar aan de stok kregen, ook al dat van der Sar ongeschikt was. Raiola riep het jaren geleden ook al en kreeg toen bakken met kritiek over zich heen. Maar hij had wel gelijk, want Raiola gaf toen aan dat van der Sar in het normale bedrijfsleven nooit zo makkelijk aan de functie algemeen directeur zou komen. Hij was daarvoor directeur marketing en daarna kon hij even een cursus volgen via de Johan Cruijff-universiteit om even gauw klaargestoomd te worden en had eerst ook nog Michael Kinsbergen naast zich, maar in het bedrijfsleven zal je zoiets nooit zien.

24 februari 2024 om 12:34

Nouja, de essentie van het probleem bij Ajax was dat er totaal geen strategie bestond voor als 1 van de topbestuurders zou uitvallen. Los van hetgeen wat gebeurd is, kon een Overmars ziek worden, een ongeluk krijgen of gewoon weggaan. Te bizar voor woorden dat zo'n grote organisatie dan al compleet platgelegd kan worden. Datzelfde idee zag je ook doorschemeren in Mislintat's werkwijze: volledige vrijheid, zonder enige sturing of strategische handvatten. Uiteindelijk is een commissaris die er niet eens 6 maanden zat de kop van 't jut geworden.

Over de Nouri zaak ben ik het niet geheel mee eens. Vd Sar maakte in het begin zeker grote fouten in z'n communicatie, maar wist het ook op cruciale momenten (zoals toen de fam hele tijd de media opzocht) heel goed te managen. Hoe lang het ook heeft mogen duren, de familie is nooit in geldnood gekomen, de zorg voor Nouri is blijven bestaan, de familie was positief over het resultaat en is in goede contacten met Ajax gebleven.

24 februari 2024 om 13:03

Rochester: In grote lijnen met je eens maar denk wel dat je in de situatie Bosz, Knutsen en Jansen een kleine nuances vergeet voordat je ze echt neer kan zetten als eerste keuze van Mislintat. Zeker Bosz. Die trainers waren natuurlijk nooit akkoord gegaan met de werkwijze van Mislintat. Er zijn weinig trainers die maar even slikken dat een TD een team bouwt zonder dat zij verder inspraak hebben op welke spelers komen. Het zou mij ook niks verbazen als late ruitkomt dat de gesprekken daarop zijn geklapt (misschien dat het niet zo expliciet ter sprake is gekomen maar het zal voor Mislintat ongetwijfeld hebben meegewogen in zijn uiteindelijke beslissing).

Ik denk dus dat dat ook een belangrijke reden voor Milsintat is geweest om Steijn te halen. Een onervaren coach die al zo ontzettend blij (en verrast) is met deze kans dat hij zich niet zo zou gaan bemoeien met de transfers. Hij heeft alleen de persoonlijkheid van Steijn totaal verkeerd ingeschat lijkt het.

Verder wel gewoon met je eens dat van der Sar totaal niet de juiste man op de juiste plek is gebleken. En ook eens met Regulator dat het schandalig is dat een miljoenenbedrijf als Ajax niet in staat is om vervangers voor cruciale bestuurlijke posities op tijd naar voren te schuiven.

24 februari 2024 om 13:08

Ja eens, heb ik ook vaak aangegeven alleen in dit stuk niet. Mislintat wilde waarschijnlijk een trainer hebben die zich niet met het aan- en verkoopbeleid zou bemoeien. Dat zouden Bosz en Knutsen sowieso wel doen. Steijn achteraf ook, maar die had geen 'draagvlak'.

24 februari 2024 om 13:20

Ik denk dat de belangrijkste conclusie uit dit hele verhaal is dat zowel Mislintat als Steijn aan een gigantische vorm van zelfoverschatting lijden, en dat de organisatorisch structuur van Ajax zo lek is als een zeef.

Voor Antwerp is die Mislintat wel goud geweest. Antwerp heeft 12 miljoen gepakt op een middelmatige back en er een betere back voor terug gekregen tegen een minder salaris. Top TD.. voor Antwerp dan.

24 februari 2024 om 12:01

Een middelmatige back die niet als back wil spelen, dat maakt het nog maffer.

24 februari 2024 om 12:40

Ik heb die Avila nog nooit iets goed zien doen, maar kan me nog steeds niet voorstellen dat ie minder is dan Wijndal.

Vraagje voor de kenners onder ons: hoe doet Wijndal het bij Antwerp? Zijn er nog glimpen te zien van zijn goede AZ vorm, waardoor Ajax hem terecht op de korrel had? Of is hij gewoon nog in dezelfde vorm als begin dit seizoen bij Ajax?

24 februari 2024 om 11:22

Daar ben ik ook wel erg benieuwd naar ! Als je ziet wat er nu staat had hij het zeker niet slechter gedaan waarschijnlijk nog je beste optie geweest.

24 februari 2024 om 11:26

@pinko
Hij doet het naar behoren bij Antwerp, wat overigens imo gelijkwaardig is aan het niveau van het AZ van toen. Wijndal is daarintegen niet van het niveau wat Ajax zou moeten nastreven en hij zou bij mij ook niet in aanmerking komen voor het NL elftal. Ik weet niet of hij nog de mogelijkheid heeft om voor Suriname te kiezen maar als dat kan en hij wil een interland carrière opbouwen zou ik dat doen

24 februari 2024 om 13:15

Hij speelt veel wedstrijden daar en niet onaardig. Maar zoals RikF zegt, de vraag is of hij Ajax waardig is. En dan niet het huidige Ajax, maar de kwaliteit waar ze weer naar toe willen groeien.

Van Ajax--volgers hoor ik dat Wijndal op zich het talent wel heeft, maar dat de knop in z'n koppie om moet. We zullen het zien, hij is komend seizoen geen talent meer, dan kan hij zich niet meer verbergen.

Je kunt zeggen over Wijndal wat je wilt, en hij speelde echt als een krant toen hij in Amsterdam was, maar in het huidige Ajax had hij gewoon basis gestaan.

24 februari 2024 om 11:06

Die was net zo hard kopje onder gegaan als de rest hoor. Makkelijk praten dit wanneer iemand niet in het team speelt en je het nooit zult weten. Letterlijk iedereen (ook ervaren spelers) tikt 4 niveaus lager aan dan hun normale niveau. Waarom zou dat bij Wijndal opeens niet zo zijn?

24 februari 2024 om 13:36

Ik zeg ook niet dat hij briljant zou zijn geweest of Ajax uit het slop had getrokken. Hij had gedeeld in de malaise, en we zouden allemaal zeggen dat het een slechte speler was die niets bij Ajax te zoeken heeft. En tegelijk zou hij beter zijn geweest dan Sosa en Avila en al die andere kneuzen die Ajax de laatste maanden op linksback heeft gehad.

24 februari 2024 om 17:47

Maar dat kun je onmogelijk zeggen. Sosa en Avila kunnen ook wel beter dan ze bij Ajax hebben laten zien. Iedereen die momenteel op het veld staat bij Ajax kan beter maar het komt er bij niemand uit omdat er geen hol klopt van de veldbezetting, spelopvatting of balans in het team.

Stel Mislintat vertelt Wijndal dat hij met nog een linksback bezig is en die deal gaat op het laatste moment niet door dan hadden we nu een artikel gelezen hoe onplezierig Wijndal dat vond.

Ik kijk uit naar de komst van Alex Kroes want terugkijken is zinloos. Het volgende seizoen is de focus. Dit seizoen zou het bijzonder zijn als Ajax derde kan worden maar dat lijkt mij een kleine kans. We’ll see

Hij wil laten zien wat hij kan, dat ie in de basis hoort. Noemde zichzelf onderdeel van de beste linkerkant van europa. Mist echt iedere vorm van zelfreflectie.

Ik zat er toevallig laatst nog aan te denken dat je spelers als Wijndal en Conceicao ook nog onder contract hebt. Wel erg eigenlijk dat je nu tot de conclusie komt dat je dit soort spelers nu goed had kunnen gebruiken. Zo’n Wijndal deed het zeer goed bij AZ en zat daardoor logischerwijs ook bij het Nederlands elftal. Ik wil hem nog niet afschrijven, al is dit niet het niveau waar je als Ajax zijnde wilt nastreven. Maar goed, voordat je dat niveau aantikt, moet je het maar langzaam op gaan bouwen met spelers van dat niveau.

Flink aantal spelers verkopen (stuk of 7-8), gericht 3-4 goede aankopen doen, de basis van dit seizoen behouden (Ramaj, Hato, Henderson, van den Boomen, Berghuis, Brobbey, Bergwijn (tenzij het midden oosten flink betaalt)) en je hebt een eerste stap gezet.

24 februari 2024 om 13:21

Grotendeels met je eens, al zou ik zeker weten Bergwijn verkopen: levert waarschijnlijk nog best een mooi bedrag op en scheelt in het salarishuis. Bergwijn levert -op z'n penalty's na, die zijn top-veel en veel te weinig. Dan moeten Taylor, Wijndal, Rensch, Jorge Sanchez, Gorter en de meeste aankopen van Mislintat verkocht worden. Al met al moet dat dan een flink bedrag opleveren. VD Boomen, Ramaj en Mansverk (en evt Sutalo) moet Ajax behouden. Dan bijvoorbeeld gaan voor Mitchel Bakker: zit op de bank, heeft een ajax-verleden en ruime ervaring op het hoogste niveau. Hij heeft ook nog restwaarde, want hij is nog jong. Brenet -transfervrij- halen als rechtsback: is veel beter dan wat er nu staat en kan eventueel ook op links. De Vrij halen als leider van de verdediging. Hij speelt niet als iedereen fit is bij Inter. Geen restwaarde, maar lijkt me een goede mentor voor Hato/Kaplan/Sutalo. Uiteraard moet hij het zelf wel willen met z'n feyenoordverleden.
Op 10 kan Ajax gaan voor Babadi (transfervrij). Die is i.m.o. beter dan wat er nu staat en heeft veel potentie. Als linksbuiten is Jesper Karlsson beschikbaar, want die zit alleen maar op de bank ik Italië. Als extra rechtsbuiten (naast Berghuis) zal ik Concencao behouden, tenzij Porto besluit de optie tot koop te lichten.
De meeste namen zijn vrij voor de hand liggend, maar dat waren de meeste aankopen van psv in de zomer ook en zie wat voor een effect dat heeft gehad. Spelers als Karlsson en Brenet zijn niet direct wereldtop, maar geven Ajax wel de tijd om rustig op zoek te gaan naar een echte topper, of een talent (bijv. Godts) rustig te brengen.

Misschien had Wijndal de voorbereiding dan moeten gebruiken om fit te worden, was alleen maar de clown aan het uithangen en gewoon te zwaar.

Overigens is die nu wel fit maar nog net zo slecht, die had nu ook nog op het bankje gezeten.

Als deze jongen volgend jaar een basisplaats heeft bij Ajax haak ik wel af. De zoveelste flop die heeft aangetoond dat er een gigantisch verschil zit in leuk mee doen bij een subtopper, en elke wedstrijd moeten winnen. Volgende transfer Window gewoon verkopen, ook met een klein beetje verlies. Ik weet dat niemand van de Ajax fans zin heeft aan de zoveelste waardeloze transfer periode, maar verkoop gewoon het brandhout wat het niveau niet aan kan. Dat is op dit moment gewoon een halve spelersbus vol. En ga alsjeblieft scouten in Zuid-Amerika voor elke positie in de achterste linie. Vooral op de back posities hoef je echt geen topper te zijn om gelijk een grote verbetering te zijn van de troep die er nu rondloopt.

Als hij nou wat eerder had gezegd dat Ajax de mooiste en beste club was, had ik meteen kunnen stoppen met lezen.Snap zijn frustratie wel, want van alle linksbacks is hij denk ik de minst slechte.

Ik voorspel voor Wijndal een soort carriere als Jetro Willems. Al denk ik dat Willems er uiteindelijk meer uit zal hebben gehaald aan het eind en vind ik een betere voetballer.

24 februari 2024 om 15:05

Willems was op zijn 18e basisspeler bij PSV en zeer goed. Heeft er door blessures juist veel te weinig uit gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren