Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax krijgt serieuze kans om miskoop van 10 miljoen van de hand te doen’

Laatste update:

Torino gaat serieus werk maken van Owen Wijndal, zo verzekert Tuttosport. De 24-jarige vleugelverdediger wordt momenteel door Ajax verhuurd aan Royal Antwerp FC en kan in de zomer mogelijk de overstap maken naar de Serie A.

Enkele weken geleden wist Tuttosport al te melden dat er sluimerende interesse was van Torino in Wijndal. Naast de linksback waren de pijlen ook gericht op ploeggenoot Jurgen Ekkelenkamp, maar die interesse lijkt enigszins bekoeld.

Wijndal is niet de enige linksback die op het lijstje prijkt van Torino. Ook Josh Doig wordt begeert door de club uit Turijn. Doig staat momenteel onder contract bij Hellas Verona, waar hij nog tot medio 2026 vastligt.

Door de komst van Borna Sosa en Gastón Ávila is Wijndal flink gezakt in de pikorde bij Ajax. Trainer John van 't Schip heeft op de linksbackpositie verder de beschikking over Jorrel Hato en de doorgeschoven Ar'Jany Martha. Ook Devyne Rensch zou als linksback kunnen fungeren.

Sinds zijn overstap van AZ anderhalf jaar geleden droeg Wijndal 32 keer het shirt van Ajax in alle competities. Daarin was hij niet trefzeker, maar leverde hij wel zes assists af. Ajax betaalde tien miljoen euro aan AZ voor de diensten van Wijndal.

Torino onderhoudt sinds de transfer van Perr Schuurs een uitstekende relatie met Ajax. In Italië acht men de kans reëel dat beide clubs komende zomer om de tafel gaan om te onderhandelen over een transfer.

Ajax zal er alles aan doen om Wijndal met zo min mogelijk verlies te slijten, mocht het daadwerkelijk tot een transfer komen. De verdediger ligt nog drieënhalf jaar vast in de Johan Cruijff ArenA met een geschatte marktwaarde van 5,5 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo zie je maar dat het probleem aan Ajax zelf ligt. Niet aan Bassey, Wijndal of andere uitblinkende spelers maar het beleid van de club zelf.

3 januari 2024 om 08:45

Ajax heeft echt genoeg zelf fout gedaan, dat staat als een paal boven water. Maar hoe clubs als Torino nu echt serieuze interesse kunnen hebben in Wijndal, dat gaat mijn pet toch echt te boven. Die jongen heeft nog geen 5 goede wedstrijden voor Ajax gespeeld, en dat ligt toch vooral aan meneer Wijndal zelf.

3 januari 2024 om 09:47

Zo werkt het toch altijd? Zo zullen ze in Argentinië en bij Antwerp ook over Avila gedacht hebben bijvoorbeeld.

3 januari 2024 om 11:58

Ik snap je reactie. Aan de andere kant speelde Wijndal bij AZ erg sterk en haalde hij het Nederlands elftal. Ik ben het met je eens dat hij weinig van zijn kwaliteiten bij Ajax liet zien. Maar Fulham kocht Bassey ook obv zijn prestaties bij Rangers en doet het nu prima. Soms past een speler nou eenmaal beter bij de ene club en speelstijl dan bij de andere.

Gelukkig dat clubs daar ook zo naar kijken anders had Ajax haar flops en wisselspelers niet voor zo veel geld weten te verkopen

3 januari 2024 om 08:47

Nou heb je natuurlijk gelijk dat het aan het beleid van Ajax ligt, maar je kunt Wijndal toch geen uitblinkende speler noemen? Maakt bij Antwerp tot nu toe ook nog geen verpletterende indruk.

3 januari 2024 om 09:30

Bassey was te verwachten dat die het bij een andere competitie wel ging laten zien. Je kon al merken aan hem dat hij een goede mentaliteit had omdat hij zelf aangaf niet weg te willen en bereid was te vechten voor zijn plek. Alleen meneer Mislintat besloot Bassey in te ruilen voor Sutalo wat geen beste ruildeal is gebleken. Met Bassey en Hato achterin had het een stuk beter gestaan.

3 januari 2024 om 09:49



Bassey en Hato waren allebel linker centrale verdedigers, Sutalo is een rechter centrale verdediger. Overigens weet iedere Ajacied dat het niet aan de achterhoede ligt, maar aan het niet aanwezige middenveld van Ajax en te weinig dreiging en diepgang op de buiten posities. Niet voor niets zoekt men nu een nummer 6 en een rechtsbuiten. Eindelijk visie. Wijndal moet je onmiddellijk verkopen. Gaat Ajax echt niet verder brengen, was in zijn laatste jaar bij AZ al niks en laat niets zien bij Antwerp. Dus door de zure appel heen en bij ieder redelijk bod verkopen.

3 januari 2024 om 11:45

Wat laat Bassey precies zien dan? Dat hij bij Fullham redelijk mee kan draaien maar nog steeds af en toe best flink mis zit verdedigend, en aan de bal helemaal niks is?

Bassey is een gouden vent, geweldige mentaliteit en persoonlijkheid. Maar past totaal niet bij het Ajax spel en Fullham lijkt me dan ook prima niveau voor hem. Die gaan we echt niet terug zien bij Arsenal of Manu. Het bedrag dat Ajax voor hem betaald had is in de PL dan ook redelijk marktconform voor een Engelse back die zijn mannetje staat (niets meer niets minder) en dat kunnen ook de laatste 10 op de ranglijst daar makkelijk betalen. Die bedragen zijn voor de Eredivisie alleen van de zotte en zou je eigenlijk alleen moeten betalen als je weet dat iemand er gelijk staat (en zelfs dat is nog geen zekerheidje, zie Sutalo bijv waar de halve Europese top achteraan zat).

Deze winter ? Wat ik zo lees heeft hij dit seizoen voor zowel Ajax als Antwerp FC gespeeld. Nu lees ik de afgelopen weken niets anders dat je dan niet voor nog een andere club uit mag komen. Dus waarom zouden ze hem nu al gaan huren ?

3 januari 2024 om 08:52

Lijkt me ook vrij onrealistisch. Zullen toch echt moeten wachten tot de zomer. Ik kan me voorstellen dat ze Wijndal eerst zelf willen testen, dus dan gaat er weer een (half) jaar overheen. Ajax wil de 10 miljoen terug verdienen, maar ik zie dat echt nooit gebeuren. Mocht het ze lukken, dan is de naam Ajax nog echt monsterlijk groot. De concurrenten in de eredivisie zijn al blij met de verkoop van hun beste spelers voor 10 miljoen (rustig, rustig, is beeldspraak)

3 januari 2024 om 09:23

Grappig om te lezen hoe iedereen altijd maar wat verzint waarom Ajax zoveel geld krijgt bij verkopen. Hoe denk je precies dat een grote naam werkt bij onderhandelingen?

3 januari 2024 om 11:09

Wat wordt er verzonnen dan? Ik weet wel hoe een grote naam werkt in de prijs, maar je zou inmiddels verwachten dat die naam niet meer hetzelfde waard is al een aantal jaar geleden. Zijn maar weinig grote transfers geweest die het echt hebben gemaakt. Frenkie en de ligt in een uitzonderlijk jaar, maar verder vooral miskopen met van der Beek, Anthony, onana

3 januari 2024 om 11:47

idd. Je zou toch verwachten dat clubs op een gegeven moment inzien dat de stap van Nederland naar het buitenland best wel groot is en dat het voor de meeste spelers verstandig is om eerst een tussenstap te maken. Hoeveel spelers slagen er direct in een grote competitie bij een grote club ?

3 januari 2024 om 11:50

Westend vergeet voor de vorm even Alvarez en Kudus die het allebei geweldig doen bij West Ham op het moment. Onana is ook een totaal ander verhaal (en ontkracht eigenlijk je eigen punt want ondanks zijn mindere vorm bij Man U stond hij vorig jaar nog de finale CL te keepen als een van de uitblinkers bij zijn club).

Zie bijvoorbeeld Tadic ook weer schitteren bij Fener, Blind bij Girona. Die naam van Ajax is echt niet door twee miskopen bij Man United niks meer waard.

3 januari 2024 om 13:06

@jtjevtt

Nu is westham united niet echt een standaard topclub. Hetzelfde geld voor Girona. Ze doen het uitzonderlijk goed. Waarbij de nadruk op uitzonderlijk moet liggen.
Een West Ham uinted is het niveau waarvan de betere spelers uit de ED aan moeten denken. Als het dan goed gaat kunnen ze daarna de volgende stappen maken.

3 januari 2024 om 13:29

Janssen: toch denk ik als je kijkt naar budgetten en tegenstand in eigen competitie dat je inmiddels wel kunt stellen dat zeker West-Ham een niveautje hoger ligt dan Ajax. Dat is geen schande, maar het is gewoon een feit dat de eigen eredivisie de Nederlandse topclubs als het ware een niveau omlaag gijzelt (zeker Europees gezien). Er werd ook lacherig gedaan over Brighton en Lazio maar die spelen allebei in veel sterkere competities. Zie ook Bayern bijvoorbeeld, de weerstand in Duitsland is veel hoger dan in Nederland. PSV is een machine dit jaar, maar zijn Europees ook absoluut niet zo oppermachtig als ze hier zijn.

En Girona is natuurlijk een uitzonderlijk team dit jaar, maar om goed weerstand te bieden aan Real, Barcelona en Atletico moet je wel echt consequent zijn, het feit dat Blind in dat team meedraait zegt natuurlijk ook een hoop over zijn niveau en dat heeft uiteindelijk ook weer invloed op het imago van Ajax.

Overigens is het ook boeiend dat je overal van 433 tot Reddit constant leest over de uitzonderlijke wanprestaties van Ajax. Dat zag je niet toen Feyenoord in een jarenlange dip zat, of toen PSV flink aan het afglijden was een paar jaar terug. Het feit dat al die aandacht er is zegt juist een hoop over het internationale imago van Ajax. En 1, 2 of misschien 3 mindere jaren doen daar niks aan af. Ajax is en zal altijd een interessante club blijven voor de Europese (sub)top om jong talent vandaan te plukken. Ik zie Hato ook wel weer voor minimaal 40 miljoen straks vertrekken naar een Arsenal of Dortmund oid.

3 januari 2024 om 14:28

Onana heeft het gewoon goed gedaan bij inter.

3 januari 2024 om 14:42

onana?de man die Cl keepte na dat die aax verliet. raar voorbeeld.

3 januari 2024 om 11:55

Hij heeft toch geen 1 wedstrijd voor Ajax gespeeld dit seizoen?

3 januari 2024 om 13:13

@inkemontana, jawel, 2 in de Eredivisie en 2x EL playoffs.

Raar verhaal, daar gaat Antwerp toch nooit aan meewerken? Waarom zouden die in vredesnaam Wijndal aan Torino (laten) verhuren en afzien van hun eigen huurconstructie met Ajax? Bij een directe verkoop (of huur+verplichte koop) kan je als Ajax zijnde nog wat doen met een vergoeding richting Antwerp etc. maar een huurdeal verbreken voor een andere huurdeal klinkt weinig logisch voor 2 partijen.

3 januari 2024 om 08:48

Met Weghorst gebeurde hetzelfde

3 januari 2024 om 08:55

Ja klopt, maar met Weghorst was wat meer geld gemoeid. Daar kreeg Besiktas 3M van Burnley om het huurcontract te ontbinden, zodat ManU vervolgens Weghorst kon huren voor 7.5M ofzo (3m+4,5m) voor een half jaar. Dat zie ik bij Wijndal niet zo snel gebeuren qua bedragen.

3 januari 2024 om 09:04

Plus deze constructie is in principe gewoon onmogelijk met Wijndal. Want die heeft dit seizoen al wedstrijden gespeeld voor Ajax en Antwerp. Dus zou dan nooit mogen uitkomen voor Torino. Weghorst had vorig jaar enkel voor Besiktas gespeeld, en niet voor Burnley, toen hij naar United vertrok.

3 januari 2024 om 09:47

Je geeft in je reactie hieronder zelf een mogelijke reden. Torino betaalt Antwerp. En Antwerp is af van het salaris van een speler die teleurstelt waardoor ze op zoek kunnen naar een nieuwe en betere optie.

3 januari 2024 om 14:32

Torino betaalt sowieso Ajax lijkt me en dan Ajax eventueel Antwerp. Maar je hebt het hier toch over 'geen geld' voor een speler die gewoon basis speelt. Ik kijk niet wekelijks Antwerp, maar als je zijn statistieken ziet dan heeft hij alle 6 de CL wedstrijden gespeeld (5 basis) en los van blessures is hij eigenlijk ook vrijwel altijd 90min aan het maken in de competitie.

Ik weet niet of Antwerpen zijn volledige salaris betaald momenteel, maar als dat zo is dan is dat dus nog 6ton voor een half seizoen. Dan eventueel een grijpstuiver als huursom voor een half seizoen (ajax moet er immers ook beter van worden) en dan heb je het wellicht over een kleine miljoen of anderhalf. Voor dat geld vindt je toch geen nieuwe linksback in de basis? (los van de hierboven al genoemde bezwaren dat hij helemaal niet voor Torino kan spelen aangezien het dan club nummer 3 zou zijn).

3 januari 2024 om 09:52

Ik weet niet of onder(ver)huur in de voetballerij is toegestaan, maar alleen dan zou Antwerp inderdaad Wijndal aan Torino kunnen (onder)verhuren. Zo niet, dan gaat het om het opzeggen/beëindigen van de huurovereenkomst door Ajax dat hem vervolgens rechtstreeks aan Torino zou moeten verhuren.

Eigenlijk is het de beste linksback die ajax die momenteel heeft

3 januari 2024 om 09:01

Sosa, Martha, Avilla, AsE, Wijndal is allemaal lood om oud ijzer. Het is bijna knap hoe veel linksbacks (en trouwens ook rechtsbacks) Ajax sinds Nico gekocht heeft die allemaal niet voldoen. Ik denk dat de beste (of minst slechte) linksback die Ajax momenteel heeft Hato is, maar die wil je in het centrum houden.

3 januari 2024 om 10:25

Ironisch genoeg zou Blind nu je beste linksback zijn. Van mij mag Nico nog eens gepolst worden, dan kunnen alle bovengenoemde spelers op één na gewoon lekker wegwezen. Leuk dat Martha zijn debuut gemaakt heeft, maar dat is werkelijk waar een speler voor het niveau van Volendam oid, met alle respect. Ongelooflijk dat die gozer zoveel mag spelen, zowel als back als winger.

Sosa mag van mij blijven, daar heb ik uit dat genoemde rijtje nog wel het meeste vertrouwen in.

3 januari 2024 om 11:36

Ik denk dat Nico hellemaal niet terugwil . Dat is natuurlijk de hoop van Fans maar ik denk onrealistisch.

Net als heel veel spelers die Steijn wilde hebben.

3 januari 2024 om 19:45

Blind op linksback kan helemaal niet meer. Hoogstens in een vijf-mans verdediging met bijvoorbeeld een Aké die de linkerzone verdedigend op zich neemt. Bij Girona speelt hij ook in het centrum en niet meer op de flank.

3 januari 2024 om 13:14

Naar het schijnt zelfs de beste linksback in Europa.

Wijndal is beter dan Avila en Martha, maar ook niet veel

Ze kunnen ook wat schrijven. Van beste links back op de Nederlandse velden naar miskoop. Pff wordt daar zo moe van. Is Misschien wel de beste links back die ajax nu heeft.

Gaat deze winter niet gebeuren, heeft al voor 2 clubs (ajax en Antwerp) gespeeld dit seizoen, of ze moeten een loophole binnen de UEFA-regelementen vinden.
Ik denk echter wel dat Wijndal een stuk beter rendeert in de Italiaanse competitie, zie hoe Inter omgaat met hoog opkomende backs (dumfries en Dimarco), Torino zal dat ook willen proberen en daarvoor is Wijndal een goede "goedkope" optie, bij AZ bewezen dat hij zo'n rol kan invullen op links.

Hoe doet Wijndal het eigenlijk bij Antwerp?
Ik volg deze speler helemaal niet meer sinds hij daar speelt.

Echt zonde dat zijn talent die bij AZ te zien was er niet uit kwam bij Ajax.
Hopen dat hij zijn carriere nieuw lezen in kan blazen bij Torino.
Je ziet toch vaak dat Nederlandse spelers daar goed kunnen aarden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren