Ajax wil stunten met komst van Mohamed Ihattaren

Donderdag, 20 januari 2022 om 12:34Rian Rosendaal • Laatste update: 13:49

Ajax nadert een akkoord met Juventus over de komst van Mohamed Ihattaren, melden ESPN en De Telegraaf donderdag. De Amsterdammers willen de talentvolle Ihattaren voor anderhalf jaar huren van Juventus. ESPN maakt melding van een optie tot koop in een huurovereenkomst, al melden andere media dat daar nog over gesproken wordt. Het contract van Ihattaren in Turijn loopt door tot medio 2025, maar zijn toekomst lijkt dus in Nederland te liggen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verstandige keuze van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

418 reacties (laatste reactie door neutraal1978)
20 januari 2022 om 12:39

Vrije gok en goedkoop tevens. Flopt tie in het half jaar is het doei. Is het een groot succes heeft ajax een megatallent in ihattaren (als die zijn belofte laat zien)

20 januari 2022 om 12:44

Ja als. Dit is gewoon een bodemloze put die jongen. Wordt niets meer en je haalt een bak ellende in de vorm van negatieve pers naar binnen. Ik zou hem niet nemen ook al betaalde hij contributie.

20 januari 2022 om 12:45

Aangezien hij al traint met Vanenburg(in dienst bij Ajax) nu, zou het zomaar kunnnen zijn dat dat Gerald het positief inziet met Ihattaren.

20 januari 2022 om 12:46

Zo mega is zijn talent ook niet. Mega slecht is zijn mentaliteit.

20 januari 2022 om 12:51

Het 2e klopt. Het 1e niet. Is gewoon een geweldige voetballer.

20 januari 2022 om 12:53

Jij oordeelt wel heel snel .. alsof je een glazen bol hebt ,, ik ben benieuwd naar je reactie als hij wel slaagt.

20 januari 2022 om 12:54

Op techniek ja maar mentaliteit is ook deel van 'talent zijn'.

20 januari 2022 om 12:54

Een geweldige voetballer?

Hij mag nog niet eens volwaardig voetballer worden genoemd. 'Potentie' en 'had kunnen zijn' voert de boventoon bij deze man. Voorlopig is er nog geen coach in de wereld geweest die 1 wedstrijd op hem kon bouwen.


Maar fijn, dat talent.

20 januari 2022 om 12:55

@murki, Die jongen is een bodemloze put? Omdat hij bij PSV met een trainer niet door een deur kon en vervolgens in een half jaar italie niet is geslaagd als 19 jarige? Ihattaran heeft zeker dingen verkeerd gedaan, geeft hij ook wel meerdere vlakken toe. Laten we niet vergeten dat jongens als Sneijder, Vd Vaart, Suarez, Antony, Ibrahimovic etc etc ook enorm vervelende ventjes waren/zijn in hun tijd bij Ajax.

20 januari 2022 om 12:56

Ik oordeel heel snel, maar zal helaas waarschijnlijk gelijk krijgen. En als dat niet zo is kom ik je een kratje bier brengen als je me er aan herinnert.

20 januari 2022 om 12:59

Ik schat de kans op een groot succes in op ongeveer 0. En misschien nog wat lager. Ajax, doe het in godsnaam niet.

20 januari 2022 om 13:00

Bergkamp. Het gros van jouw lijstje zijn alleen vervelende ventjes voor de tegenstander. Niet voor eigen trainer en hele club. En de rest van jouw lijstje zijn stuk voor stuk mensen met een enorme winnaarsmentaliteit, dat ontbreekt bij Ihataren.

20 januari 2022 om 13:00

@Ronna, niemand weet het zeker, maar ik durf die weddenschap ook wel aan. Als die jongen ook maar enigszins presteert in dat halve jaar stuur ik je ook een krat bier.

20 januari 2022 om 13:01

Dit is een vrij geniale actie van Ajax. De potentie van Ihattaren is enorm en dat zeg ik niet nu Ajax hem lijkt te halen, ik zei het een jaar geleden ook toen hij in de clinch lag met Schmidt. Die jongen heeft gewoon echt goede begeleiding nodig. Schmidt was daarvoor uiterst ongeschikt, ik denk dat Ten Hag dat veel beter kan. Als je vervolgens dan naar Italie wordt gebracht door een makelaar die alleen goed is met mentaal zeer sterke spelers, tsja, dan is de slagingskans wel heel erg klein. Ajax is de club bij uitstek, in de wereld, die op hoog niveau opereert maar ook spelers van 19 jaar meer kansen geeft dan eentje. Ook wanneer deze even niet lekker in hun vel zitten. Daarbij denk ik dat het systeem en filosofie van Ajax veel beter bij Mo past dan dat van PSV. Ajax speelt altijd aanvallend, met bravoure, wie de tegenstander ook is. Schmidt houdt er rare verdedigende systemen op na, sterren wisselen of laten banken na een halve wedstrijd terwijl de buit nog helemaal niet binnen is. De constructie komt Ajax erg goed uit. Half jaar (edit: anderhalf jaar na aanpassen VZ) huren met optie tot koop. Het is een zeer ruwe diamant, vooral natuurlijk mentaal gezien. Ajax wordt wel zijn laatste kans om direct aansluiting te gaan vinden met de top. FC Utrecht kan dan altijd nog.

20 januari 2022 om 13:04

@murki, Vd Vaart, Sneijder, Suarez, Ibrahimovic en ook Donny vd Beek zijn vervelend geweest voor hun trainers. Van der Vaart kampte zijn gehele carriere structureel met overgewicht, terwijl hij ondertussen gemiddeld wel de meeste meters van allemaal liep. Of zijn we de spandoeken en spreek koren over Sylvie meis die ongesteld is vergeten? VD Beek dreigt via de media naar de trainer, Sneijder schold zijn trainer de huid vol. Ibrahimovic hoeven we geeneens over te beginnen toch? En zijn we Suarez al vergeten die pas bij Liverpool echt volwassen werd?

Ik zeg niet dat Ihattaran een succes word, verre van. Ik zeg alleen dat een 19 jarig ventje die een lastige periode achter de rug heeft een tweede kans verdiend. Het is aan hem om die kans te grijpen.

Laten we eens in de beroepsgroep van werkend nederland kijken tussen de 18 en 30 jaar om te zien hoeveel mensen foute beslisseingen hebben gneomen, ruzie hebben gehad met hun manager etc etc. Verassing: 99%! Laten we niet doen alsof elke prof voetballer het maar in 1x moet halen.

20 januari 2022 om 13:06

Denk dat Noa Lang daar bv. anders over denkt. Daar konden ze totaal niet mee omgaan. Heeft helemaal niets met een trainer te maken maar met het karakter van de jongens zelf. Laten we hopen dat Mo het licht heeft gezien en zijn talent eens waar gaat maken. Wat zou het geweldig zijn dat hij het waar gaat maken en we bij Ajax kunnen genieten van deze geweldige speler.

20 januari 2022 om 13:09

murki

"het gros van jouw lijstje zijn alleen vervelende ventjes voor de tegenstander."

Hahah Sneijder die een middelvinger opstak naar zijn trainer, Zlatan die met schaar gooide dat zijn wel erg kwalijke zaken he.

Of het bijten van tegenstander als volwassen persoon.

Dan zijn fouten door een tiener, die zijn pa verloor, toch wat minder erg lijkt mij.

20 januari 2022 om 13:10

Noa Lang was en is vooral gewoon niet goed genoeg, vooral niet voor zijn gedrag. Zou nog steeds absoluut niet in de basis staan bij Ajax. Denk dat hij misschien in totaal 60 minuten had gemaakt dit seizoen, tegen Barendrecht.

20 januari 2022 om 13:12

Myvision

"half jaar huren met optie tot koop. Het is een zeer ruwe diamant, "

Zeker geniaal, tekst is trouwens aangepast. 1,5 seizoen huren en daarna ligt 4 jaar contract klaar.

Speelt Ajax slim! Geef hem 1,5 om fit te raken en ontwikkelen. Dan eerste jaar van zijn contract zeer goed spelen en Ajax kan dan jackpot vragen, want ligt nog dik 3 jaar vast!

20 januari 2022 om 13:13

myvision

Noa Lang had wel mogen blijven ipv spelers als Danilo en Labyad.

20 januari 2022 om 13:19

Allemaal leuk en aardig, maar Ajax moet wel heel veel vertrouwen hebben hierin. Waarom zo'n trajectje op touw zetten, dat hebben ze toch helemaal niet nodig. En Ajax denkt toch niet in dubbeltjes, die kunnen toch wel iemand halen die er meteen staat, kunnen ze prima betalen. Het lijkt meer op een prestige stunt. We gaan het zien, hij heeft in Amsterdam nog meer concurrentie, dus ten Hag zal zijn handen vol hebben aan zijn mentale gesteldheid, fysiek zullen ze hem vast wel kunnen klaar stomen.

20 januari 2022 om 13:21

@D-Bergkamp als jij denkt dat 99% van die leeftijdsgroep problemen heeft gehad dan moet je of eens naar een andere sociaal milieu of een andere carriere gaan bekijken. In mijn ervaring is het namelijk slechts 1% die zulk gedrag vertoond

20 januari 2022 om 13:22

Gaat idd helemaal nergens over, al 2 jaar niet meer op niveau gepresteerd. Vervolgens schijt hij op de club waar hij zij carriere nieuw leven in kan blazen. En nu hij 21 kilo te zwaar is kan hij als beloning naar Ajax. Lekker voorbeeld ook voor alle jeugdspelers in de opleiding.

20 januari 2022 om 13:23

Ik vind het geen talent van het kaliber Robben, Sneijder, Van der Vaart. Ik ben dan ook zeer sceptisch.

20 januari 2022 om 13:23

@D-Bergkamp: mooi al die verwijzingen naar Suarez, Van Der Vaart, Ibra, Sneijder,... alleen vergeet je een, echter heel belangrijk, detail.

Al de vooropgenoemde spelers hadden sportief wel al iets gepresteerd! Iets wat je van Ihatarren ab-so-luut (nog) niet kan zeggen.

20 januari 2022 om 13:24

Gaat idd helemaal nergens over, al 2 jaar niet meer op niveau gepresteerd. Vervolgens schijt hij op de club waar hij zij carriere nieuw leven in kan blazen. En nu hij 21 kilo te zwaar is kan hij als beloning naar Ajax. Lekker voorbeeld ook voor alle jeugdspelers in de opleiding.

20 januari 2022 om 13:39

We zullen het zien wat het wordt en brengt. Net als Sulejmani geef ik hem het voordeel van de twijfel en elk persoon verdient een 2e kans. Oh ja die kilo's train je er net zo makkelijk af, als dat ze er aangekomen zijn. Overigens bleek de foto wel gedateerd en bleek in zijn stories dat het er op dit moment iets anders uit ziet. Maar ik snap de gevoeligheid bij sommigen. Daarbij met Gerald Vanenburg de perfecte begeleiding. Zie het wat van de positieve kant en gun die jongen een mooie herstart van zijn carrière, hij heeft immers al genoeg bullshit over zich heen gehad.

20 januari 2022 om 13:40

My vision ik ben het helemaal met je eens. Dit is precies waarom Ajax de grootste en de beste is in Nederland, ze hebben een lange termijn strategie en terwijl iedereen bezig is met randzaken rondom Ihattaren focussen ze zich exclusief op het belangrijkste gedeelte. Ten Hag is de perfecte trainer voor Ihattaren, dit kan nog is best mooi uitpakken, go Ajax!

20 januari 2022 om 13:44

@thenry_228, hadden ze allemaal al wat gepresteerd? Ibrahimovic kwam naar Ajax omdat hij geen stage wilde lopen bij arsenal. Tenslotte loopt Ibrahimovic geen stage. Sneijder stak in 2004 zijn middelvinger op naar Ronald Koeman, in 2003 debuteerde hij. Van der Vaart werd uitgeroepen tot talent van het jaar, om in het jaar daarna met overgewicht te kampen en veelal met Sylvie bezig te zijn.

Oftewel, de spelers die ik benoem zijn exact hetzelfde als Ihatarran. Sterker nog, Sneijder en van der Vaart hebben beiden aangegeven dat ze als jong ventje een veel te grote bek hadden en te weinig naar de trainer luisterden. Ibrahimovic heeft dit nooit gezegd, maar is dat nog echt nodig?

Ihatarran debuteerde, werd de hemel in geprezen, en heeft vervolgens een veel te grote bek tegen de trainer en kampt met overgewicht... Klinkt dat vergelijkbaar?

20 januari 2022 om 13:46

1.5 jaar volgens de berichten , best lang om een risico te nemen, als Ten hag hem aan het voetballen krijgt is het een aanwinst, anders alleen een blok aan het been.

20 januari 2022 om 13:47

@keyboardheld, Tussen de 18 en 30 jaar zit de grootste groep jobhoppers die van baan naar baan springen. Tussen de 18 en 30 jaar zitten ook de meeste mensen die nog volwassen moeten worden, zichzelf moeten bewijzen, een keer een grote bek hebben etc etc. Het loopt weliswaar allemaal niet zover uit de hand als bij Ihatarran. Maar praktisch iedereen uit die leeftijdgroeps heeft wel eens ruzie gehad met zijn manager of van baan gewisseld.

20 januari 2022 om 13:48

"...periode achter de rug heeft een tweede kans verdiend. Het is aan hem om die kans te grijpen."
Hoezo 2e kans? 4e Kans bedoel je. Juventus, Sampdoria en nu Ajax !

20 januari 2022 om 13:49

D-Bergkamp Ajax heeft zo’n reputatie dat ze alleen met ideale schoonzonen om kunnen gaan maar daar klopt niks van, Ibrahimovic, Sneijder en Van der Vaart waren indd mannetjes, je kan het wel trainers als Frank de Boer aanrekenen maar niet de club.

20 januari 2022 om 14:26

Murki

Merk dat jij één van de weinigen bent die wat verder durft te kijken en die gewoon wat eerlijker is dan de rest. Mo Ihattaran heeft echt een waslijst aan wangedrag achter zijn naam staan en nee, dat was niet allemaal pas ná de dood van zijn vader ontstaan. Al ruim voor diens dood was bekend dat Ihattaran (die wel wist dat hij alles kon flikken omdat PSV zijn potentie en dus marktwaarde zag) een lastpak was alleen werd dat onder het tapijt geschoven vanwege geld.

Overigens wil ik zelfs zo ver gaan dat ik zijn voetbaltechnische vaardigheden kritisch wil benaderen. Want het beeld nu opeens is dat hij onder Van Bommel de lijntjes uitzette bij PSV en daar wekelijks uitblonk. Onzin. Ik heb al die wedstrijden gezien. Hij speelde in één op de vijf wedstrijden goed. Die andere vier waren matig of sommigen gewoon totaal slecht. Okay, dat was een heel matig PSV. Klopt. Maar dat is geen verwijt aan hem, daar kan hij niets aan doen. Maar de zaken omdraaien, dat hij in dat team wekelijks zijn stempel drukte etc, is gewoon niet waar. Zó goed was hij helemaal niet. En nee, dat hoeft ook niet. Hij was pas 17. Hij heeft potentie laten zien. That's it. Maar het wordt nu zwaar overdreven allemaal. En potentie, dat is louter het begin. Potentie en talent alleen halen nooit de top. Nooit! Zonder instelling, mentaliteit en mindset heeft niemand ooit de top gehaald. En laten dat nou precies de elementen zijn waarvan Ihattaran nooit heeft laten zien die te hebben. En dat hij die, door de dood van zijn vader, niet kon opbrengen maar dat hij dat nu zomaar opeens wel zomaar out of the blue wel zou kunnen, dat is lariekoek.

En dan nog die mythe dat hij zoveel beter bij Ajax zou passen. Dat Ten Hag opeens een wondertrainer is die 'heel goed met lastige jongens om kan gaan', bijvoorbeeld, is niet meer dan een hardnekkig gerucht. Want ik weet niet heel goed wat hij dan allemaal zo perfect heeft gedaan bij een Labyad, maar die jongen zit gewoon al drie seizoenen op de bank. En is dan de verdienste dat je die jongen verder niet hoort klagen? Is dát de verdienste van Ten Hag? Onzin. Noa Lang, ook zo'n voorbeeld. Die wilde persé weg. En we zijn het allemaal uiteraard weer compleet vergeten, wat ik wel snap want het collectieve geheugen dat is notoir kort, maar het is niet heel lang geleden dat spelers binnen de Ajax selectie Ten Hag achter zijn rug nadeden om zijn mimiek en zijn spraakgebrek. Maar na twee landstitels is iemand desalniettemin opeens wondertrainer, tactisch meesterbrein, people manager en straatcoach of zoiets? Wat een opportunistische wartaal! Zelfdelusie.

Maar goed, ik ga zonder meer met veel plezier aanschouwen wat Mootje er de komende maanden bij Ajax gaat presteren. Zijn uitzicht op speeltijd is natuurlijk mega riant, want de selectie van Ajax is heel smal natuurlijk..... Oeps! Alhoewel, Neres is net verkocht. Dus wellicht kan hij diens plek als vaste wissel overnemen? Of misschien anders de plek van Taylor, die dan weer lekker een plekje in de hierarchie achteruit gaat. Die zal dat geen probleem vinden, want jeugdspelers krijgen altijd kansen bij Ajax is hem verteld. En het contract van Taylor loopt ook pas in 2024 af. Dus die kan nog rustig een seizoen op de bank.

Veel plezier met Mootje Ajaxfans!

20 januari 2022 om 14:32

THenry228, sorry hoor maar dat is pure onzin. Alle spelers hebben niks gepresteerd op Suarez na die het leuk deed bij FC Groningen. De rest van de spelers hadden ook helemaal nog niks gepresteerd

20 januari 2022 om 14:38

Constant Kante, ik heb die wedstrijden toevallig ook gezien. Ihattaren speelde gewoon constant goede wedstrijden tot de helft van 19/20. Oke, zijn rendement was wel laag, weinig assists en goals maar naar mijn mening was dat het enige wat mis was met zijn spel. Hij neemt veel risico maar is ijzersterk aan de bal. Verder raakt jouw opmerking over Labyad kant noch wal. Labyad was nergens ooit geslaagd, alleen een redelijke speler bij Vitesse geweest en heeft onder Ten Hag FC Utrecht op sleeptouw genomen naar Europees voetbal. Inderdaad, zo goed was Labyad bij Utrecht. Nu zit hij op de bank bij Ajax, maar Ihattaren heeft naar mijn mening meer talent dan Labyad. Ten slotte jouw slotwoord. Lekker cynisch weer. Waarom kun je niet én kritisch zijn én een milde houding nemen ten opzichte van de toekomst? Vond jouw twee middelste alinea’s namelijk leuke discussiepunten en goed dat je dat aanhaalt (want het is jouw mening natuurlijk), maar door die laatste alinea klinkt het eigenlijk alsof je niet wilt dat hij slaagt. Beetje jammer eigenlijk.

20 januari 2022 om 14:54

@murki als PSV supporter is het gevaarlijk om nu zijn talent naar beneden te praten, maar ik ben het toch wel eens. Mo heeft soms wel hele mooie dingen laten zien, maar het is echt zo weinig geweest en met name zo inconsistent. 4 wedstrijden onzichtbaar, dan een keer een prachtige bal en iiedereen noemt hem weer een wereld talent. Ik zou de gok wel durven nemen als Ajax zijnde, want als hij die pieken die hij heeft gehaald ook consistent kan laten zien dan wordt het een hele leuke voetballer. Ik heb er echter weinig vertrouwen in dat dat ook gaat gebeuren. Het probleem is ook dat hij echt als de Messi van het team wil spelen, oftewel niet te veel arbeid en elke bal opeisen om er de Mo show van te maken. Als je dan Messi bent leg je er 50 in, maar als je Mo bent (in de afgelopen paar jaar) dan levert het nog niet zoveel op en gaat alle dynamiek uit het team.

20 januari 2022 om 15:43

"verder raakt jouw opmerking over Labyad kant noch wal. Labyad was nergens ooit geslaagd, alleen een redelijke speler bij Vitesse geweest en heeft onder Ten Hag FC Utrecht op sleeptouw genomen naar Europees voetbal. "

Eh sorry, wat jij zegt raakt kant noch wal. Labyad was op zijn 18e gewoon basisspeler bij PSV en een aankomend talent als CVM. Maar toen duwde Sporting Portugal hem een mega contract onder de neus en eiste hij een salaris dat hoger was dan dat de duurste speler van PSV had verdiend tot dat moment (meer dan twee miljoen per seizoen). Nogmaals, hij was 18! Maar, hij was op dat moment niet alleen vaste basisspeler, ook een revelatie. Dus die opmerking dat Ten Hag zo goed bezig was met hem is dubbele lariekoek. Ten Hag had al bij PSV met hem gewerkt en heeft hem noch bij Utrecht noch bij Ajax beter gemaakt. Eerder minder geworden daarna, want eigenlijk nooit meer een speler voor een topclub geweest. Dat was hij in 2012 nog wél, bij PSV. Sowieso, wat is dan 'goed omgaan met lastige jongens'? Dat Labyad nu zo braaf is terwijl hij al drie jaar bankt? Benieuwd of hem dat met Mo ook gaat lukken dan.

"ten slotte jouw slotwoord. Lekker cynisch weer. Waarom kun je niet én kritisch zijn én een milde houding nemen ten opzichte van de toekomst? "

Tja, dank voor je stijladvies. Ik kán alles, maar ik vind dat ik gewoon mag zeggen wat ik zeg. Daarnaast, anders dan velen hier heb ik gewoon bijzonder weinig vertrouwen in dit gebeuren. Dat heeft vooral te maken met wat ik weet over de achtergrond van Mo bij PSV. En hoe dat proces, dat al in de eindfase zat toen Schmidt pas bij PSV en echt al vijf jaar aan de gang was sinds hij op zijn twaalfde naar PSV kwam, eruit heeft gezien. Dan veroorloof ik mijzelf iets meer vrijheid om cynisch te zijn, als ik al die jubelverhalen lees die ervan uitgaan dat het allemaal aan de wereld lag (psv, Schmidt, John de Jong, Raiola, Sampdoria, Juventus, etc etc etc), maar nooit aan hem zelf.

Ik hoorde dat Chatilla deze week perfect verwoorden. Maakt allemala niet uit wat er privé gebeurd met je. Je mindset is alles. En die mindset, dat is exact waar het aan heeft ontbroken. Dat ze bij Ajax die mindset er wel eventjes bij hem in rammen, dat lijkt mij iets te frivool en opportunistisch. Vandaar mijm cynisme. Vergeef me. Ik heb achter alle stoere praatjes hier best een goed hart hoor.

20 januari 2022 om 15:51

@myvision - Lekker subjectief. Noa Lang heeft inmiddels veel meer laten zien dan Ihattaren. Maar goed, die jongen komt niet terug en Ihattaren komt, dus dan draai je 't zo.

20 januari 2022 om 12:41

Wtf inderdaad? Een half jaar huren voor wat? Dan is ie net fit en dan is ie weer weg. Plus Ajax heeft met Kudus, Berghuis en Klaassen genoeg opties..

20 januari 2022 om 12:42

Precies half jaar huren, kijken of hij fit raakt of niet..
als hij niet fit word is het zonde van de tijd, mocht hij wel fit worden kan je hem “goedkoop” over nemen

20 januari 2022 om 12:44

Met optie tot koop. Hij is destijds voor 1.5 miljoen naar Juve gegaan. In zijn huidige situatie is het er niet veel beter op geworden, dus half jaar huren met optie tot koop voor een bedrag waar je Denen van 16 jaar voor haalt is toch prima?

20 januari 2022 om 12:44

Huren is juist slim in deze situatie... het is wel een respectloze naai actie van Mo.

20 januari 2022 om 12:45

Nouja, heb je z'n kilo's gezien? Hij zal flink moeten trainen wil hij dit in een halfjaartje eraf krijgen, en zoals Messibazoer terecht zegt, wanneer hij dan net fit is, kan hij weer vertrekken. Ik snap Ajax niet echt met deze zet.

20 januari 2022 om 12:45

Hoezo. Ik vind het zijn goed recht om zijn carrière te heractiveren

20 januari 2022 om 12:46

@Zytto, Maar op basis waarvan denk je dat dit een succes zou kunnen worden? In potentie fantastisch. Maar gaat hij accepteren dat hij 3/4e keus is? Dat zijn héél weinig minuten, kijk maar naar Labyad. Tuurlijk is het een hele goedkope gok, die super kan uitpakken. Maar ik verwacht er niet veel van eerlijk gezegd. Laten we hopen dat ik het mis heb. Vind het aan de ene kant ook wel weer gaaf als hij nu bij Ajax wél slaagt haha.

20 januari 2022 om 12:47

@PSVchelseaboy Waarom vind je het een naai actie van Mo?

20 januari 2022 om 12:48

@PSVchelseaboy, Ik zie je dat nu een aantal keer aangeven, maar waarom is het een naai actie? In zijn ogen is hij weg gepest bij PSV, wat moet hij dan? Dood ongelukkig in Italië blijven? Laten we toch hopen dat deze jongen zich herpakt. Potentiële Nederlands elftal ster.

20 januari 2022 om 12:49

@MessiBazoer Omdat als er één trainer zou zijn die goed om kan gaan met spelers die in een lastige situatie zitten het Erik ten Hag is. Zie hoe hij in het verleden om is gegaan met Barazite en Labyad.

20 januari 2022 om 12:51

@Messi: Ik denk dat ihattaren momenteel wel realistisch genoeg is dat hij het komende half jaar niet in aanmerking komt voor een basisplaats gezien zijn overgewicht en zijn slechte half jaar bij Sampdoria. Stel je kan de knop omdraaien dan is het gewoon een goede speler. Mocht hij het niveau halen van zijn tijd bij psv onder van bommel dan heb je gewoon een goede speler die zeker wel beter is dan Labyad.

20 januari 2022 om 12:52

@messibazoer, het komende half jaar zal hij voornamelijk 1 op 1 training gaan krijgen om fit te worden. Van de zomer kan er een hoop veranderen bij Ajax, aangezien Brobbey normaliter weer vertrek, Antony in de spotlight staat, Gravenberch tot op heden niet verlengd heeft. Dan kan er zomaar opeens plek vrij komen voor Ihattaran om 2e keus te worden op diverse posities.

Die jongen heeft fouten gemaakt, en in tegenstelling tot veel mensen lees ik wel veel zelf kritische opmerkingen naast de opmerkingen over anderen.

20 januari 2022 om 12:54

Messiboer

Labyad, Danilo vertrekken en kans ook groot voor Hallar en Antony.
Waarom zou Ajax kans laten lopen om een potentiele Nederlandse selectiespeler zeer goedkoop laten lopen?

Huren met optie is perfect. is het een match koop je een selectiespeler voor max 2 miljoen vermoedelijk. Is het niets, dan gaat hij terug.

20 januari 2022 om 12:58

Ik hoop dat jullie allemaal gelijk krijgen, maar ik heb er een hard hoofd in. Moet overigens wel even toevoegen; Huren met een optie tot koop, bijvoorbeeld een miljoen of 2, is een prima deal. Dan kan je zien hoe hij zich ontwikkeld en het verlies is nihil.

20 januari 2022 om 13:02

@fceindhoven030, bij PSV heeft hij er de kantjes van afgelopen na alles wat PSV voor hem heeft gedaan en nu gaat hij misschien doodleuk naar de grootste concurrent van PSV.

20 januari 2022 om 13:02

@Zytto

Volgens mij heeft die jongen een groter probleem dan een slechte mentaliteit. Ik denk dat hij serieus hulp moet zoeken, en dat je dan zo 1-2 jaar verder bent voor hij weer wat op kan bouwen. Ik hoop dat ik het fout heb, maar ik heb hier nul fiducie in.

20 januari 2022 om 13:06

Ik bedenk me trouwens nu. Neres weg, Bergwijn onhaalbaar. Ziet Ajax hem niet als 2e optie voor op rechts mits hij fit word? Of Berghuis die dan 2e optie op rechts word, 1e blijft op 10, en vervolgens Ihattaren dus achter Klaassen komt?

20 januari 2022 om 13:07

@messibazoer, nergens zeg ik dat Ihattaran het gaat halen. Dat zal hij toch echt zelf moeten laten zien. Het enige dat ik zeg is dat een 19 jarig ventje een 2e kans verdiend en die gunt Ajax hem zo te zien.

In het verleden hebben ze bij Ajax ook spelers als Sneijder, VD Vaart, Vd Beek etc etc tweede kansen gegeven en niet zonder succes. Terwijl bij PSV spelers als Ronaldo, Romario en ga zo maar verder ook simpelweg niet mee te werken viel. Ihattaran is een jongen speler, heeft een moeilijke periode gehad en heeft daar in fouten gemaakt. Laten we niet elke 19 jarige bij voorbaat afschrijven.

20 januari 2022 om 13:08

Anderhalf jaar huren toch?

20 januari 2022 om 13:10

Messi laten we het hopen, dan worden ze gek in Eindhoven en omstreken. Ik geef Mo het voordeel van de twijfel.

20 januari 2022 om 13:11

Anderhalf staat er in de tekst....

20 januari 2022 om 13:12

Bergkamp helemaal eens over je stellingen, iets minder naar Schmidt wijzen mocht wel! Maar hij zei dat veel anders aangepakt moest worden door hem. Ik geef hem de voordeel van de twijfel.

20 januari 2022 om 13:15

JK-Ajax, Litium

ja nu staat er 1,5 jaar (en 4 jaar contract daarna).
Toen artikel net geplaatst was, stond half jaar.

Geniaal trouwens..1,5 jaar huren en dan 4 jaar contract (als hij waarmaakt).
Wat staat Ajax dan sterk in onderhandelingen als hij slaagt.

20 januari 2022 om 13:16

Anderhalf jaar huren staat er toch? Dacht eerlijk gezegd ook dat er eerst een half jaar stond...

20 januari 2022 om 13:19

Ik denk eigenlijk dat Ajax nauwelijks verwacht hem te kunnen opstellen de rest van dit seizoen, maar dat ze hem puur huren om van dichtbij te kunnen kijken of hij onder begeleiding bij Ajax mentaal de knop om weet te zetten, echt fit weet te worden, en echt weet te "landen" bij Ajax. Als dat lukt, dan kunnen ze hem daadwerkelijk overnemen. Dat hij eerst gehuurd wordt, is puur om hem even te kunnen uitproberen, redelijk vrijblijvend dus. Ajax investeert eigenlijk in de kans dat Ihattaren er weer helemaal bovenop komt. Ik heb er niet al te hoge verwachtingen van, maar laten we wel zijn: als de kans maar 20% is dat dit slaagt, dan nog is het een verstandige investering, puur omdat het nu weinig kost maar als het slaagt wel veel oplevert (want een Ihattaren die zijn potentie waarmaakt kan gewoon een dragende speler zijn bij Ajax in de CL).

20 januari 2022 om 13:19

1,5 jaar hè. Ik denk dat Ajax het wil zien als project, want die jongen is wel gewoon gigantisch getalenteerd en Ten Hag kan daar vast wel wat uithalen. In dat geval zit je voor een dubbeltje op de eerste rij.

20 januari 2022 om 13:20

Is het zo lastig te begrijpen. Ze gaan ongetwijfeld een geheel schema met hem aan. Ik denk 5 tm 8 kilo. Privé chef zal hij vast ook krijgen. Mocht het doel behaald worden dan kopen ze een toptalent. Mocht hij falen dan vielen de huurkosten mee. Ajax heeft amper risico

20 januari 2022 om 13:44

Een toptalent dat 2 jaar geleden voor het laatst een goede wedstrijd heeft gespeeld. Tegen de tijd dat hij weer fit is heeft hij 3 jaar niet fatsoenlijk gespeeld. Daar komt toch niets van terecht. Pak daar nog eens de negatieve energie bij en je hebt een topteam.

20 januari 2022 om 13:59

Of het over anderhalf jaar gaat of over een halfjaar, daarover verschillen de bronnen zo te zien nogal: Utrecht scheen hem voor anderhalf jaar te willen huren, Telegraaf zegt dat ook Ajax gaat voor anderhalf jaar huur, VZ had het in de instagrampost over een halfjaar maar zegt er hier bij dat dit nog onderdeel is van de onderhandelingen. Volgens mij maakt het voor Ajax ook niet zo veel uit, als ze maar vooraf bedingen wat de transfersom moet zijn in de optie tot koop, dan is het niet alsof Ihattarens transferwaarde in 2022/23, stel dat hij dan dus bij Ajax speelt, ineens over de kop kan gaan en hij door bij Ajax goed te spelen voor Ajax onbetaalbaar wordt.

20 januari 2022 om 14:57

fceindhoven030 het verschil is misschien wel dat Barazite en Labyad belangrijk gemaakt konden worden door Ten Hag bij Utrecht. Mo belangrijk maken bij Ajax wordt wel een dingetje met zoveel goede spelers. Hij zal 1 van de spelers zijn ipv de grote man en ik vraag me af of dat net zo goed verloopt. Kan natuurlijk wel, ik vraag het me gewoon af.

20 januari 2022 om 12:42

Zal een vrij goedkope optie zijn en zijn talent hebben we allemaal kunnen zien. Wellicht dat Ten Hag en Tadic samen met de andere zeer toegewijde selectiespelers van Ajax, Mo weer op het juiste pad kunnen brengen.
Zo niet, is het snel klaar en zwaaien ze hem uit. Bloeit die op, betaal je de koopoptie en heb je een prachtige voetballer met ook weer veel kapitaal.

20 januari 2022 om 12:45

Precies, iedereen heb kunnen zien dat die jongen in vorm een enorm groot talent is en een ruwe diamant. Zeker met een Ten Hag die weet hoe hij zulke jongens moet hendelen, nee dit kan alleen maar positief uitvallen voor Ajax. Mocht het tegenvallen stuur je hem terug en is het einde carrière.

Maar er loopt zo'n brok aan ervaring bij Ajax, zoals je zegt Tadic ook. Misschien krijgen zij hem op het rechte pad en wordt het weer het talent waar je likkebaardend naar kijkt.

20 januari 2022 om 12:43

Omdat het kan, omdat hij waarschijnlijk weinig kost, omdat hij talent heeft en hoogstwaarschijnlijk omdat Ajax denkt dat ze hem aan het voetballen krijgen. De club die dat lukt heeft goud in handen. Stel je kunt hem kopen voor 5 ton o.i.d. en je benut zijn potentieel dan verkoop je hem voor minimaal 20 miljoen. Dat is best een aardige investering. De vraag is of het Ten Hag wel lukt om de juiste snaar te raken. Bij Zyech en Labyad, beide ook Nederlandse jongens met een Marokkaanse achtergrond, is hem dat wel gelukt.

20 januari 2022 om 13:12

Het is voor die jongen toch ook een geschenk uit de hemel he. Een ploeg waar hij gewoon als broekie zich moet bewijzen. Een jaartje onder de vleugel van Tadic, leert hij wel van wat beuken is.
Ik zag het niet aankomen, maar briljante zet van Overmars.
Tot dat hij moeilijk gaat doen weliswaar. Dan is het heel gauw klaar.

20 januari 2022 om 12:44

Heel simpel. Vanenburg is al techniektrainer bij ajax. Oftewel. Nu kan ihatteran zonder gedoe gebruik maken van de faciliteiten bij ajax. Als t wat wordt dan hebben ze heel goedkoop een vd beste talenten van Nederland

20 januari 2022 om 12:46

Denk dat die eerder gebruik maakt van de faciliteiten in de kantine. Ajax begint weer een respectable club te worden in wereldvoetbal. Dit soort jongens moet je er niet bij willen.

20 januari 2022 om 12:55

Dit soort jongens kunnen je naar t niveau wereldclub brengen als die zijn verstand erbij houd . Vergeet niet dat mo een hele trotse jongen is en dat als ajax hem die kans geeft hij m voor de volle 200 procent gaat grijpen

20 januari 2022 om 12:45

Waarom niet?

Het is maar een huurovereenkomst van een halfjaar, met optie(geen plicht) tot koop. Je zit nergens aan vast en kan kijken in die periode of hij van toegevoegde waarde kan zijn.

Hij is een natuurtalent met veel potentie. Hij heeft alleen goed begeleiding nodig.

Prima beslissing van Ajax. Ook een signaal naar de talenten van PSV dat de deur bij Ajax altijd openstaat.

20 januari 2022 om 12:48

Iliasov06

"vraagje Waarom?"

Denk als opvolger Onana! Die man is zo dik geworden, zet hem op goal en hij schermt heel het doel af met zijn lichaam

Maar ik denk dat de vingers van Erik ten Hag juiken. Jongen heeft natuurlijk heel veel kwaliteiten. Als je hem weer aan het voetballen krijgt, heeft Ajax misschien weer een potentiele Oranje speler. Denk dat Juve niet te veel zal vragen.

20 januari 2022 om 12:52

Voordat die jongen dat vet eraf heeft getraind zijn we een half jaar verder. Rare zet van Ajax.

20 januari 2022 om 13:01

@iliasov06, dat vind ik altijd zo makkelijk gezegd. Hij heeft gewoon een aanleg om snel aan te komen. Maar het voordeel voor hem is dat hij het ook vrij snel er weer af kan trainen. Hij is al vaker wat molliger geweest, en als hij dan weer even op zijn eten let en goed traint, dan was hij weer zo fit.

20 januari 2022 om 13:16

Aanleg om snel aan te komen komt maar bij heel weinig mensen voor. Je hebt het over een medische aandoening, niet over zomaar een kwaaltje wat iedereen kan gebeuren. Je kan excuses blijven verzinnen voor hem maar het feit is dat die jongen gewoon van eten houd. Genoeg voetballers die hetzelfde hebben, maar toch een respectable carrière hebben weten te maken (Hazard, Rooney, Sneijder etc.)
Hopelijk speelt die jongen straks de pannen van het dak, maar ik zie het somber in voor hem. Misschien uitlenen aan een KKD club en zichzelf laten bewijzen.

20 januari 2022 om 13:33

Het is hoe je het bekijkt Iliasov. Door mijn blessure jaren niet kunnen sporten. Heb altijd van eten gehouden dus flink aangekomen. Na mijn operatie intensief gerevalideerd onder het oog van een fysiotherapeut en in korte tijd 20 kilo afgevallen. Helaas weer geblesseerd geraakt waardoor ik aan het sukkelen ben. En ja, dat komt ook omdat ik vooral veel eet (niet per se ongezond). Eigen schuld en vraag ook niet om medelijden (het is ook niet zo dat ik overdreven dik ben). Anderzijds sport een vriend van mij niet zolang ik hem ken, zo'n 20 jaar lang, houdt van het bourgondische leven en is nog steeds een spijker.

20 januari 2022 om 14:28

Iliasov06 dat is te simpel; wie eenmaal overgewicht gehad heeft, blijft een leven lang worstelen met verstoorde hormonen en stofwisseling. Ik kan het niet beter uitleggen dan een artikel in de Volkskrant van vorige week (7-1-2022), zit achter een paywall, vandaar dat ik even citeer: "de a van afvallen zit in de maand. Hoe effectief is het nieuwe programma van Ww?"

(citaten zijn van Liesbeth van Rossum, hoogleraar voedingsleer en obesitas aan het Erasmus Mc.)

"‘ieder pondje gaat door het mondje’, zegt ze, ‘is een achterhaald idee. Naast leefstijl spelen genetische aanleg, stress, slaaptekort, hormonen en eventueel medicijngebruik ook een rol bij je lichaamsgewicht. En als je eenmaal ernstig overgewicht hebt, raakt het prachtige systeem verstoord dat je honger- en verzadigingsgevoel regelt. Je lichaam gaat tegenwerken. Dat wil altijd weer terug naar het oude gewicht.’

In vetcellen wordt het hormoon leptine geproduceerd, dat in de hypothalamus in de hersenen het signaal afgeeft: ik ben verzadigd. Dat is logisch, want het geeft eigenlijk de boodschap: ik heb al veel vet, dus extra voedselinname is niet nodig en de verbranding moet omhoog. Maar gaat er te veel leptine naar de hypothalamus – wat gebeurt bij iemand met te veel vet – dan raakt die murw, resistent. Waardoor het lichaam niet meer dat verzadigingssignaal ontvangt en ook de verbranding niet omhoog gaat.

Van Rossum: ‘iemand met flink overgewicht moet dus op beide punten harder vechten om kilo’s kwijt te raken dan een slank iemand. Het lichaam gaat in de spaarstand – de verbranding gaat omlaag – én het kampt met een hongergevoel. Je moet dus echt wel tegen de natuur ingaan, wil je niet terugschieten naar je oude gewicht.’ Eenmaal slank door een (crash)dieet, vult ze aan, blijft dat hormoonsysteem verstoord, waardoor het brein wél steeds roept: ‘honger!’ en nooit: ‘verzadigd’. Tel daar een verlaagde verbranding bij op en je snapt hoe problematisch lijnen is.

Voor wie (veel) is afgevallen en weer (veel) is aangekomen, wordt blijvend gewicht verliezen een levenslange klus, beaamt hoogleraar voeding en gezondheid Jaap Seidell, die met Jutka Halberstadt onder andere het boek Tegenwicht schreef. ‘Val je snel af, dan verlies je spiermassa. Dat is nadelig voor de verbranding, want spiermassa verbrandt vier keer meer calorieën dan vet. Je moet dus blijvend minder eten om op je nieuwe gewicht te blijven. Minder dan iemand met hetzelfde gewicht die niet afgevallen is.’ Kom je vervolgens toch weer aan – 80 procent van de mensen die afvallen met een dieet zit na twee jaar weer op zijn oude gewicht, weet Seidell – dan wordt het nóg lastiger. ‘Je krijgt de kilo’s erbij, maar niet meer alle spiermassa. En die bepaalt je stofwisseling in rust.’"

...kortom: Ihattaren kan wel met een streng programma zijn kilo's verbranden, maar daarmee is hij er nog niet. De omslag moet totaal gemaakt worden, en dat gaat ook mentaal veel discipline van hem vragen. Niet echt iets waar hij tot nu toe om bekend staat, maar goed: laten we vooral hopen dat hij het nu echt gaat laten zien.

20 januari 2022 om 12:55

Kunnen in mijn ogen best een gokje wagen. Nog steeds maar 19 jaar. Dat mensen hem nu al afschrijven is zowieso raar. Wie weet wat hij kan brengen als hij bij een stabiele club als Ajax komt.

20 januari 2022 om 13:18

Hendrik zo is het maar net, een kind van 19 nu al afschrijven. Hij krijgt de voordeel van de twijfel bij onze mooie club.

20 januari 2022 om 14:21

Dat hij het spoor was kwijtgeraakt kwam volgens mij door het verlies van zijn vader toen hij pas 17 was. Kunnen ze wel zeggen dat je prof moet zijn maar dat kun je haast niet vragen van een kind. Gaat wel zijn laatste echte kans worden. Loopt het hier ook mis dan zie ik niet veel perspectief meer bij een topclub.

20 januari 2022 om 13:13

Gingen een tijdje geleden toch geruchten dat de Ligt een tip aan Overmars had gegeven over een speler van Juventus. Was dat dan toch misschien Ihattaren die de Ligt aanbevol? Want officieel gezien staat Ihattaren onder contract bij Juventus.

20 januari 2022 om 14:15

Dat ging over Koni De Winter dacht ik (Belgische centrale verdediger van 19 jaar in het 2de elftal van Juventus). Volgens mij is ihattaren geen seconde in Turijn geweest.

20 januari 2022 om 13:37

Waarom niet, het kost je relatief weinig. Laat hem bij Jong Ajax de komende half jaar zijn minuten pakken. Ik denk dat hij in Amsterdam snel kan aarden met de groep wat er nu staat

20 januari 2022 om 14:15

Ze hebben voorin impuls nodig deze man is gruwelijk goed heeft alleen ze draai nodig die Schmidt is een soort drillmajoor ziet er ook zo uit. Sorry maar Elia heeft groot gelijk een vader figuur overlijd op ze 19de dan voel je wel als zoon zijnde de zwarte kant van je leven. Let op ten Hag doet wat met dit sorry type spelers en ik weet zeker dat dit een goede match is

20 januari 2022 om 14:25

Bergwijn is na gister onhaalbaar geworden, dan is Ihattaren een goedkoop alternatief. Heeft anderhalf jaar om fit te worden achter Antony en dan hopen dat die zijn oude niveau haalt

20 januari 2022 om 14:29

Het antwoord is vrij simpel. Prestige. En niet een beetje prestige, mega veel prestige. Beetje het bergwijn verhaal en het bazoer verhaal of nog beter het Aisatti verhaal. Bij bazoer en Bergwijn betreft het elkaar de loef afsteken qua jeugdspelers, maar Aisatti is perfect, veel belovend talent dat het niet haalde bij PSV en vervolgens naar Ajax om het nogmaals te proberen. ALs dat was gelukt was dat al een prestige slag van jewelste geweest, maar deze is nog vele malen groter. Het is een prestige wedstrijd tussen Ajax en PSV maar ook tussen trainers. Als (en dat is echt een hele grote als) het Ajax en Ten Hag wel lukt om die jongen te raken en zijn potentieel eruit te halen is dat een hele dikke vinger naar heel PSV, kijk eens hoe de oh zo gemoedelijke club totaal verkeerd is omgegaan met een van hun grote talenten.

20 januari 2022 om 14:53

Antwoordje

Hij traint al met Vanenburg, dus zal wel een klik zijn. Daarbij kan Vanenburg hem heel duidelijk vertellen dat dit zijn laatste kans in het betaald voetbal is, als hij hier flopt, zal hij nooit meer iets bereiken.

Ook kost het Ajax alleen maar salaris, wat geen mega bedrag zal zijn.
Als hij zijn zooi niet op de rails krijgt, kan Ajax moeiteloos van hem af, krijgt hij dit wel, dan heb je een speler die jarenlang (jeugd en 1e team) een van de grootste spelers is geweest bij psv.

20 januari 2022 om 15:06

Goedkope gok, dezelfde reden dat Juve hem haalde.
En in zekere zin vergelijkbaar met het aankopen van jonge talenten als Schuurs, Pierie of Scherpen, wordt het iets dan heb je relatief goedkoop een goede speler, wordt het niets, jammer dan. Het verschil zit hem er in dat bij die jongens de uitdaging vooral in het spel technische lag terwijl het bij Ihattaren meer in het mentale gedeelte zit.

Of je er aan wil beginnen om hem weer op de goede weg te krijgen is een andere vraag. Ik zou het zelf aan een andere club laten, maar kennelijk zien Overmars en Ten Hag er wel brood in. En boven andere clubs hebben ze het voordeel dat ze via Vanenburg ,die al bij Ajax in dienst is, en die ook al met Ihattaren werkt, ze natuurlijk wel een redelijke kijk hebben op hoe die jongen er echt voor staat.

Dit is spierballentaal van Ajax! Wie heeft de grootste portemonnee.
Het zou wat zijn als ze dit enfant terrible binnenhalen zeg! Spektakel gegarandeerd.

Gr Prem_93

20 januari 2022 om 12:39

Spierballentaal? Jongen heeft nog niks bewezen.

20 januari 2022 om 12:46

Prem_93 moet je niet altijd serieus nemen. Spierballentaal en grootste portemonnee zou zijn als Ajax Bergwijn voor 25 miljoen zou kopen.

20 januari 2022 om 12:50

Dat was de prijs eergisteren. Na gisteravond is die prijs verdubbeld

20 januari 2022 om 12:52

Basbeer84 aka prem weet het allemaal zo goed altijd he. Echt een orakel! Op Twitter heeft hij ook geniale reacties 😏

20 januari 2022 om 12:40

Nou ik denk dat het allemaal wel mee valt die kunnen ze voor een prikje ophalen. Maar ik geloof er niks van dat Ajax hem wil

20 januari 2022 om 12:40

Ten Hag heeft het met Labyad al een keer eerder bewezen, hij kan ermee omgaan. Jaartje bij de -21 conditie opdoen, dan is hij nog maar 20.

20 januari 2022 om 12:40

Ihattaren is momenteel niet zo duur. Zou nogal een naai actie zijn van Ihattaren. Eerst PSV verneuken en daarna vrolijk naar Ajax gaan.

Gr, PSVChelseaboy (ik haat mijn naam)

20 januari 2022 om 12:43

Heeft niets te maken met de portemonnee toch? Hoogstens een beetje prestige als het daar wel lukt.

20 januari 2022 om 12:44

Deze jongen gaat naar een Topclub.
Hij zal hier weer op de bank belanden. Hij zal gaan muiten en te laat komen.
Utrecht zou veel beter zijn voor hem: speelminuten maken.

Beste Mohamed Amine Ihattaren, luister naar Prem_93 en ga naar een top-6 club!

20 januari 2022 om 12:46

Ik denk dat Ihattaren dit bericht wel leest op VZ. Anders moet je hem even e-mailen, heb je meer kans dat Ihattaren het daadwerkelijk leest. Een post duif is natuurlijk ook een goede optie.

20 januari 2022 om 12:56

Top 6 club? Daar valt Ajax toch ook gewoon onder?

20 januari 2022 om 12:55

Toen hij bij Psv speelde was het allemaal logisch. Hij was zijn vader verloren op jonge leeftijd. Niemand mocht wat over hem zeggen. Nu is het blijkbaar een enfant terrible

20 januari 2022 om 12:57

Haha, ja maar wat voor spektakel. Het klopt dat ten Hagh wel goed met dit soort passies om kan gaan, ze echt aandacht geeft en kan laten floreren. Maar iedereen weet dat zijn mentaliteit het grootste probleem is. En het is al eerder aangekaart, deze jongen heeft geen zelfmotivatie helaas. En dat krijg je er ook niet meer in. Niets mis mee maar gewoon in zinloze en energieverslindende operatie.

Positief: Het kost bijna niets en dat is beter dan Bergwijn halen voor 25 en hem vervolgens op de bank te zetten. Qua buitenspelers hebben we met Berghuis, Tadic, Antony, Daramy en een rits jeugdspelers opzicht echt wel genoeg.

20 januari 2022 om 14:12

Heeft deze keer niks met geld te maken want veel zal hij niet kosten en Juve wil van hem af. Mo grijgt nu een gouden herkansing om zijn critici de mond te snoeren. Voir Ajax win win.

20 januari 2022 om 15:53

Was toch rond met Feyenoord Prem???
Je zei dat iemand dat in een kapsalon gehoord had terwijl kapsalons op dat moment al weken dicht waren🤣

20 januari 2022 om 20:16

Spierballen taal ? Met een huurovereenkomst.... optie tot koop zien we dan wel weer.

Veel ex PSV'ers worden in verband gebracht met Ajax zeg. Ihattaren heeft momenteel niks te zoeken bij Ajax.

20 januari 2022 om 12:41

Ja zeg dat wel, genoeg ajacieden die zich laten horen dat PSV in zoveel ex ajacieden interesse hebben. Maar andersom is het net zo goed. Zal elkaar niet veel schelen.

20 januari 2022 om 12:46

Tja psv werd toch ook gelinkt aan doekhi en bazoer. Uiteindelijk vrij logisch dat Nederlandse clubs bij Nederlandse spelers uitkomen.

20 januari 2022 om 12:59

Bazoer komt toch van PSV?

20 januari 2022 om 13:12

@andres13: Als je het zo beredeneerd komt Bergwijn van Ajax.

20 januari 2022 om 13:17

Dat zie ik ook zo

20 januari 2022 om 13:24

Net zoals Bergwijn ook bij Ajax in de jeugd heeft gezeten..

20 januari 2022 om 14:18

Eriksen is ook benaderd door psv, dus wat dat betreft staan jullie 2-1 of 3-2 voor .

Dit moet toch echt gelul zijn? Wat moet Ajax hiermee? Of willen ze laten zien dat ze iedereen binnen kunnen halen ofzo?

20 januari 2022 om 12:56

Halfjaar huren om te kijken of het wat is en of hij fit kan worden. Zoja, heb je in de zomer een toptalent voor een spotprijs

20 januari 2022 om 15:10

Een fitte Ihattaren is natuurlijk ook voor Ajax een aanwinst. Hij zal een goedkope gok zijn. Lukt het Ajax om hem aan de praat te krijgen in de komende anderhalf jaar hebben ze goedkoop een top versterking die ze voor miljoenen kunnen verkopen. Lukt het niet dan heeft het ook niet veel gekost.

Hoezo is dit een stunt?? Eerder vrij dom haha.

20 januari 2022 om 12:57

Hoezo dom? Het komende halfjaar kunnen ze kijken hoe gemotiveerd hij is, of ze hem fit kunnen krijgen, wat er nog uit te halen valt etc.. . Als dat allemaalgoed is hebben ze in de zomer een toptalent voor weinig geld en anders is het een minimale investering geweest

Huh, ik dacht al rond met Utrecht? Geweldig talent maar ik hoef hem niet bij Ajax te zien.

20 januari 2022 om 15:46

Ben het met je eens. Denk dat hij Ajax niet echt vooruit gaat helpen. Ten eerste zal die zich tot de basis moeten knokken en dat zie ik al niet gebeuren. Maar wie weet gaat hij ons verbazen en heeft ie echt de instelling om alles eruit te halen wat erin zit. Voetballen kan die namelijk echt wel.

Wat een transfer voor hem! Ondanks dat hij veel fouten heeft gemaakt, gun ik het hem echt om te slagen bij Ajax. Succes Ihattaren!

Poh, dat had ik niet verwacht. Als Ajax hem weer aan het voetballen weet te krijgen, is het natuurlijk een superaanwinst.

Heb nog steeds vertrouwen in die jongen, hoop zo dat hij het mentaal weer op een rijtje krijgt.

Dit zag natuurlijk niemand aankomen.

Had Ihattaren graag bij Ajax gezien toen hij nog basisspeler bij PSV was, want toen was hij ook echt gewoon goed en spatte het talent en de kwaliteiten van hem af.

Nu de afgelopen 2-jaar heeft hij bijna niets meer gepresteerd, is hij meermaals in opspraak geraakt vanwege zijn gedrag en lijkt hij iedere keer met overgewicht te kampen.

Aan de andere kant wordt hij in februari pas 20-jaar en hij heeft dus nog een hele carriã¨re voor zich. En ten Hag heeft in het verleden toch wel bewezen dat hij kan werken met spelers die lastig zijn of als lastig omschreven worden en dan doel ik o.a. op spelers als Promes (bij Go Ahead Eagles en Ajax, zeker 1ste seizoen was hij goed), Barazite, Labyad (vooral bij Utrecht), Zivkovic (bij Utrecht), Ziyech, Letschert, etc. en als je kan doordringen tot Ihattaren en hij weer gaat voetballen, haal je wel een geweldige speler binnen met gigantisch veel potentie.

Maar iedereen weet dat Ihattaren als nummer 10 het best tot zijn recht komt en ook in een vrije rol op de vleugels kan spelen, maar Ajax heeft op de 10 positie Berghuis, Klaassen en Kudus (helaas veel geblesseerd) rondlopen en komt Ãœnã¼var door vanuit de jeugd en die heeft toch wel vergelijkbare kwaliteiten als Ihattaren, en Ihattaren kan dus ook in een vrije rol op rechtsbuiten spelen maar daar loopt momenteel Antony rond en kan Berghuis dus eventueel ook spelen.

Ik denk wel dat als je Ihattaren aan het voetballen krijgt, is hij wel met afstand de beste speler op zeker de 10-positie. Maar dat is natuurlijk 'als', ik sta een beetje 50/50 tegenover zijn komst.

Zitten dus zeker voordelen aan, maar ook zeker nadelen.

20 januari 2022 om 12:55

Ik zie amper nadelen Rochester. Ik begrijp waar je vandaan komt maar het is een zeer goedkope gok voor Ajax. Halfjaartje huren, bevalt ie niet? Koop je hem niet. Bevalt ie? Dan koop je hem voor goedkoop en kan het misschien uitgroeien tot Nederlands elftal speler bij Ajax. En dan heb je als Ajax zijnde goud in handen. Ik vind Ihattaren het beste tot zijn recht komen op rechts, waar Antony natuurlijk beter is. Maar waar hij zeker minuten kan maken. Ik wens hem in ieder geval veel succes, ben enorm fan van de voetballer Ihattaren.

Dat zou wat zijn! Kan Ten Hag mooi structuur bij hem erin rammen om er hopelijk toch nog wat moois van te kunnen maken

Stunten? Iets met kiloknallers?


Natuurlijk, als ie in vorm is is het een leuke speler. Ajax weet ook wel wat ze in huis (willen) halen. Maar laten we eerlijk zijn, met de werkethiek van een visstick kom je niet ver, zie het levensverhaal van Mo.

20 januari 2022 om 13:01

Vergeet niet dat Ziyech ook als een gek is beginnen te werken toen hij bij ajax kwam. Dat hij vooralsnog niet hard gewerkt heeft wil niet zeggen dat het niet te leren is. Als er nou iets makkelijk is om te leren is het dat wel. In elk geval makkelijker het aanleren van de techniek waarvan we allemaal hebben kunnen zien dat hij die eigenlijk gewoon al heeft.

20 januari 2022 om 13:02

hahahaah wat een geweldige reactie. En je hebt helemaal gelijk.
Sociale instelling Ajax denkt wel even van deze jongen een topper te maken. Ze halen een hoop bonje in huis, dat weet ik wel!

20 januari 2022 om 13:32

Ik dacht dat jij het zeer verwerpelijk vond om iemand op zijn/haar uiterlijke kenmerken aan te vallen, Prem Geintje!

20 januari 2022 om 13:39

hahaha, je hebt gelijk.. Wellicht had ik even moeten na denken.
Goeie @sanderk91!

Ja eindelijk gaan ze voor Ihattaren. Duurt alleen even voor dat hij wedstrijd fit is. Einde aan soap Bergwijn al zie ik die ook graag komen

1 April is er vroeg bij?

Of slingeren ze dit gerucht de wereld in omdat Bergwijn gisteravond bewees definitief niet naar Ajax te komen?

On:
Ik juich het toe. Hij zal mits hij presteert op Handen gedragen gaan worden in Amsterdam.
Een beetje een Ziyech scenario.

Qua speeltijd schiet dat echt niks op. Die jongen moet gewoon naar een ploeg waar die elke wedstrijd 90 min speelt. Voordat die bij Ajax fit is het half jaar al bijna voorbij. Niks te zoeken bij Ajax maar goed.

20 januari 2022 om 12:43

Ik denk dat ten hag wel een trainer is om hem weer te laten opbloeien, talent heeft die wel en is nog steeds jong

20 januari 2022 om 13:15

Het probleem is niet dat hij geen talent heeft. Iedereen weet wat zijn probleem is en dat zal Ten Hag ook niet oplossen. De enige die dat kan oplossen is Mo zelf. Hij zal veel moeten spelen en dat gebeurt niet bij Ajax. Ten Hag zal ook niet zoveel rouleren wat we ook gezien hebben met Neres en Tagliafico. Hij moet elke wedstrijd spelen, de vraag is ook wanneer hij fit wordt? Dat zal nog een paar maanden duren en dan is het nog de vraag wanneer wedstrijdfit? Heeft al een jaar niet gespeeld. Wordt helemaal niks.

20 januari 2022 om 14:26

@Wordt helemaal niets". Dat klinkt behoorlijk zeker. Niet eens "ik denk dat het niets wordt". Het moet fijn zijn dat je zo zeker bent over een toekomstig iets.

On topic: hij wordt voor anderhalf jaar gehuurd. Op zich zou het geen duur experiment zijn aangezien hij wordt gehuurd. Als hij wél slaagt en Ajax licht de optie tot koop, kan het leuk worden voor Ajax.

Dat is toch geen stunt maar een gok? Ik zou Eriksen een stunt vinden, gezien de clubs die interesse in hem hebben.
Ihattaren moet nog maar blijken of dat wat gaat worden, dan lijkt Ajax me een plateau te hoog voor.

20 januari 2022 om 13:02

Als je een speler binnenhaalt die ongeveer een halfjaar geleden nog één van de grootste talenten ooit van je directe concurrent genoemd werd, dan noem ik dat wel een stunt.

Wat is dit nou weer voor nieuws haha. Als hij fit en mentaal sterker is, een hele goede aankoop. Maar op dit moment vind ik het nog niet echt een toegevoegde waarde. Hopelijk dat hij er bij Ajax bovenop komt en zijn vorm terug kan vinden. En als de optie tot koop niet tegenvalt altijd het proberen waard.

Als er iemand is die hem weer aan het voetballen kan krijgen is het denk ik wel Erik Ten Hag. Zou wel een gave transfer zijn.

20 januari 2022 om 12:43

Hoe ga je iemand aan het voetballen krijgen als hij nooit speelt? Wie gaat er nou banken voor Ihattaren bij Ajax? Neres speelde al niet veel, en die was tenminste topfit en ingespeeld in het team.

20 januari 2022 om 17:40

Ik neem aan dat hij dit seizoen ook niet veel zal spelen maar wellicht het jaar erop als er wat spelers vertrokken zijn?

Goed idee wat mij betreft. Zal niet veel kosten dus weinig te verliezen.. als je hem weer aan het voetballen krijgt heb je een gigantisch talent in huis voor de komende jaren.

Einde carriere gaat dat worden vrees ik. Kom niet aan spelen toe en gaat zich niet aan de regels houde . Soms is een stapje terug ook goed..

Oja logisch. Ajax, de club waar alle lastige jongetjes zo'n beetje geloosd zijn.

Ik rouw hier als PSV-er niet om, ik zeg veel succes!

Haha lachwekkend, Ex-talent 1 van PSV lukt niet (Bergwijn), dan maar ex-talent 2. Spierballentaal van Ajax pur sang.Ik zou zeggen veel plezier ermee, na Frenkie de Jong de meest overschatte Nederlandse talent ooit, maar bij Frenkie zit het teminste goed tussen zijn oren.

20 januari 2022 om 12:42

Lol Frenkie overschat. Gaat het. Dat hij bij Barca nu een jaar niet goed speelt (daarvoor speelde hij wel erg sterk) doet niets af aan zijn talent. Bij Ajax was hij fenomenaal, dus in tegenstelling tot Ihattaren heeft hij wel gepresteerd, op het hoogste niveau, constant, een langere periode.

20 januari 2022 om 12:43

Nou, als ie dan ook het geld van Frenkie gaat opbrengen, hoor je mij niet klagen.

Moet je niet willen, totaal onnodig. Schuif unuvar of iemand anders uit de jeugd dan door

Oh wauw, die zag ik niet aankomen. Eerst 'rijpen' in Jong Ajax? Want in Ajax 1 zie ik hem echt niet spelen zonder ritme. Zelfs nu Neres weg is, verwacht ik dan eerder buitenspelers uit de jeugd (unuvar, Hansen?) die dan eens wat speeltijd krijgen. Als er dan een half fitte Ihattaren tussenkomt, is dat ook geen goed signaal. Maar als hij in Jong Ajax gaat spelen en daar beter kan worden, is het wel een hele interessante speler.

20 januari 2022 om 14:18

Hansen is het volgens mij al een tijdje compleet kwijt en presteert volgens mij vrij slecht in jong Ajax. Om door te breken moet hij in ieder geval veel meer laten zien want dit kan nooit genoeg zijn om een aansluiting in Ajax 1 te krijgen. Unuvar presteert goed de laatste tijd, maar kan nu beter zichzelf laten verhuren of weggaan. Dit heeft geen zin meer voor hem, met Ihatarren komt er nog meer concurrentie voor hem bij, zicht op speelminuten is helaas 0 voor hem.

20 januari 2022 om 15:35

Memhisdepay

Zonde met Sontje. Had echt veel verwachtingen. Staat te lang wisselspeler bij JAJ.

Unuvar zal ook eerder op linksbuiten gezet worden. Dus Ihattaren loopt hem voor positie op flank niet in de weg (ihattaren zal rechtsbuiten geplaatst worden in Ziyech rol).

Zullen alleen niet tegelijk spelen. beide jongens die bal komen halen en niet diep gaan.

Deze jongen is toch pas over een half jaar fit? Aan de laatste foto’s van hem te zien moet er eerst een paar kilo af, daarnaast wedstrijdritme op doen en en dan is de huurperiode alweer voorbij. Moet je op die kennis gaan beslissen of je hem definitief overneemt?

En in wiens plaats moet hij spelen dan?

20 januari 2022 om 12:47

Iemand bij jong Ajax... Want inderdaad, in het eerste zie ik ook geen plek voor hem.

20 januari 2022 om 15:13

Hij moet eerst een half jaar fit worden en dan zien ze wel verder. Er vertrekken elk jaar bijna 10 spelers van het eerste elftal (3 of 4 basis spelers en een groot deel van de bank) dan is er vanzelf weer plaats voor hem.

Als ik Ihattaren was zou ik naar Utrecht gaan. Meer kans op speeltijd en hij komt uit Utrecht. Als Ajax zijnde kan je de gok wagen. Ik wens Ajax veel succes met deze jongen

20 januari 2022 om 15:38

Ben

" Als ik Ihattaren was zou ik naar Utrecht gaan."

Stel hij redt het niet bij Utrecht, wat zou vervolgstap worden, PEC, NAC ?

Als hij bij Ajax niet redt, kan hij nog naar clubs als Utrecht, Vitesse of Az.

Opzich een goede keus.
Half jaartje huren fit worden wat speelminuten geven en dan kijken of het wat is

Hahaha, ik weet het niet. Je zou dit bijna kinderachtig noemen, daar het er naar uitziet dat je al minimaal een half jaar nodig hebt om hem weer speelklaar te krijgen.

Na Bazoer en Labyad alweer de derde rotte appel in relatief korte tijd die, al dan niet via een omweg, vanuit Eindhoven in Amsterdam beland. Driemaal is scheepsrecht zullen we maar zeggen Kan in het beste geval nog een gevalletje Aisatti worden denk ik - die was uiteindelijk best nuttig voor Ajax

Moet die eerst maar eens fit worden lijkt me. Hij heeft namelijk best wel een buikjeSowieso behoorlijk triest als je van bergwijn naar een ihattaren gaat. Echt een hele grote downgrade. Daarnaast is de vraag wat je er nou aan hebt om een probleemgeval aan de selectie toe te voegen

20 januari 2022 om 15:14

Ik weet niet of je Ihattaren in plaats van Bergwijn moet zien. Ik denk dat dit meer een goedkope gok is voor volgend jaar terwijl ze met Bergwijn een speler zoeken die er direct staat.

"ajax wil stunten met komst van Ihattaren" nou ik zou dit niet persoonlijk zien als een stunt. maar als een mooie transfer. denk dat Ten Hag Ihattaren wel weer aan het voetballen krijgt. zeerinteressant dit om in de gaten te houden.

Die gaat dit seizoen niet meer fit zijn en zelfs al zou hij nu fit zijn, zou hij alsnog niet spelen. En dat laatste wordt nu toch wel een keer tijd.

Doen!

Duurt twee maanden voordat ie afgetraind is. Daarna Wedstrijd ritme bij jong Ajax pakken, dan ben je zo zes maanden voorbij. Bij nieuw seizoen..,..flammen. Berghuis is makkelijk weg te spelen.

Dit zal best wel eens kunnen werken. Ten Hag, Overmars, Mazraoui, Tadic en het voorbeeld Ziyech zouden hem best eens op het rechte pad kunnen krijgen.

Jongen die nog niks bewezen heeft, gebrek aan een (topsport)mentaliteit maar ondertussen wel PSV, Juventus, Sampdoria en wellicht Ajax op zijn CV.

Doet hij toch knap, niemand maakt hem kapot 😌😉

Mag toch aannemen dat dit niet de vervanger is van Neres/Bergwijn??

Het klinkt heel gek maar had al weken het gevoel dat Ajax zich ging mengen om de diensten van Ihattaren. Niet omdat het moet maar omdat het kan en is hij wel een gokje waard.

Ik ben PSV-er in hart en nieren, maar dit zou ik wel echt fantastisch vinden. Niet leuk, maar wel een lekkere dikke vinger van ajax.. Ben benieuwd wat hiervan waar is

Ajax kan zich hier natuurlijk geen bult aan vallen, aangezien je hem na een half jaar ook terug kunt sturen. Ik kan me echter niet voorstellen dat hij bij Ajax het licht gaat zien. Het zou wel wat zijn als Ten Hag Ihattaren wel aan het voetballen krijgt en dat zeg ik als PSV-fan. Dan mogen ze bij PSV in de spiegel gaan kijken. Maar nogmaals, ik kan het me niet voorstellen.

Stél, en da's een hele grote ALS: Hij wordt weer enigzins fit. Dan nog weet je dat deze jongen voor onrust gaat zorgen. Dat ligt niet aan Schmidt, dat ligt niet aan Juve, dat ligt niet aan Raiola, dat ligt ook niet aan Sampdoria en ook niet aan de Nederlandse pers.
Hij zorgt al sinds de jeugdelftallen voor onrust, het ligt nooit aan hem. En mijn hemel wat is ie gehyped. Hij heeft laten zien dat ie heus wel specifieke kwaliteiten heeft. Maar mensen lullen elkaar nogal na en die verhalen over weinig kansen bij PSV zijn nergens op gebaseerd. Onder v Bommel was ie zo braaf. Toen kwam ie ook net kijken, en vloog van Bommel er al vrij snel uit. Als iemand 1 keer wat doet is het een incident, doet iemand dit 2 keer is het toeval. Blijft iemand in herhaling vallen dan is het een patroon. Mohammed Ihattaren gaat het niet redden. En nee, ook door velen hier tot wonderdokter benoemde Erik ten Hag is geen partij voor deze jongen.

Rare keuzen van alle partijen maar afijn, als Ten Hag hem wel aan het spelen krijgt, gun ik hem dat van harte. Elke kans op een Mo die nog een keer van waarde wordt voor Oranje is positief. Enige waar ik tegenop zie zijn de commentaren van mijn Ajax-vrienden als het daar wel lukt

Opmerkelijk hoe makkelijk een jongen van amper 20 volledig wordt afgeschreven. Begrijp Ajax wel. Financieel een zeer beperkt risico. Denk dat ze via Vanenburg al een hoop weten.

Was wel het grootste talent van 2002 in nederland. Als erik hem aan het voetballen krijgt 100% een versterking. En anders gewoon opkrassen.

Je kan het proberen als Ajax zijnde, maar het zal echt van hem afhangen nu. Leren uit de fouten bij PSV en Italie. Laat de wereld zien dat je kan groeien als mens en speler, dat je hopelijk nooit meer in dat zwart gat mag vallen.

Dit is heel slim van Ajax, vanwege de optie tot koop. Die zal niet hoog zijn. Of Mo redt het niet, vanwege mentaal of voetballende kwaliteiten, prima dan koop je hem niet en gaat ie weer terug. Of het lukt hem om weer fit te worden en te blijven en je hebt een potentieel geweldige Nederlandse speler voor een lage prijs.

Ik denk dat dit best wel eens een succes kan worden. Bij ajax is er tenminste een duidelijk hierarchie. Dat heeft Berghuis ook ondervonden. Tadic is gewoon de absolute nummer 1. Ik denk dat dat er voor zorgt dat Ihattaren wat nederig zal zijn

20 januari 2022 om 12:57

Die hierarchie is bij die jongen juist het probleem. Die gaat bij Ajax echt niet ineens vrolijk op de bank zitten. Bovendien is de kans groot dat hij eerst aansluit bij Jong Ajax.

20 januari 2022 om 13:02

Hij komt met gevestigde namen te spelen als bv Blind en Tadic die de echte leiders zijn binnen de Ajax selectie.

20 januari 2022 om 15:48

Alsof dat een verschil maakt. Hoe ging dat met Noa Lang? Die had in ieder geval nog discipline en een mentaliteit. Dat soort reacties doen het nu natuurlijk goed, maar feit is dat de omstandigheden bij Ajax nog veel zwaarder zijn dan hij tot nu toe heeft meegemaakt (op sportief vlak). Niet alleen is hij niet fit en zal hij snel discipline en zelfreflectie moeten kweken, ook zal hij op elke aanvallende positie twee concurrenten het bos in moeten sturen die momenteel verder zijn, Ajax moeten overtuigen om geen mooie bedragen voor spelers op zijn positie(s) uit te geven en uberhaupt Ajax moeten overtuigen. Dan heb je bij Ajax ook nog een duidelijke hierarchie waar zo'n jongen duidelijk moeite mee heeft. Het zijn nota bene zijn eigen woorden dat hij zich het mannetje voelt. Ik begrijp de ommekeer bij sommigen, maar het is natuurlijk ook wel schrijnend dat het in 24 uur veranderd is.

ajax tip
begin hier niet aan!!

is een hopeloos verloren geval

eerder Mo terug op peil is,
is het nieuwe seizoen alweer begonnen
en zijn mentaliteit is nu ook niet om over naar huis te schrijven
Ajax heeft hem niet nodig
en als ze hem nodig hadden en hem wilde hebben
hadden ze hem afgelopen zomer al moeten halen
toen Mo besloot PSV te verlaten
dan had je er meer mee opgeschoten dan op dit moment

Nog steeds erg jong. Je kan hem zodoende wellicht zelfs optrainen voor het komende seizoen. Fit krijgen en minuten laten maken in Jong? Of eventueel laten invallen tegen de kleintjes als hangende buitenspeler ala Ziyech?

Ihatarren is nog altijd zeer talentvol. Denk dat hij met de juiste begeleiding om zich heen, die is bij Ajax normaliter wel goed bij jonge spelers, zich alsnog kan ontpoppen tot een uitstekende Oranje international en speler voor Ajax.

Benieuwd naar de huursom/toekomstige transfersom. Ik hoop zo dat hij naar Ajax gaat en het daar goed gaat doen!

Dit vind ik een hele vreemde keuze. Die jongen is op dit moment helemaal niet klaar voor dergelijke concurrentie en is nog lang niet fit. Dan kan hij anderhalf jaar in Jong Ajax gaan voetballen (of verhuurd worden). Als hij iets heeft laten zien, is het dat hij absoluut niet met tegenslagen om kan gaan. Maar goed, clubs waar hij snel speelt hebben het geld niet.

Dit is zo een slimme zet van ajax, als ten hag hem weer aan het voetballen krijgt dan heeft ajax Goud in handen.. Natuurlijk speelt ze mentaliteit een grote rol maar kijk even na ziyech, hij had het ook heel moeilijk in het begin bij ajax maar kijk wat ajax van hem heeft gemaakt.. En denk zeker als ihattaren dat ook krijgt dat hij veel grotere speler word dan ziyech.

Hmmmm...ik weet het het niet . Heeft nog een hele lange weg te gaan. Die is op zijn minst in april- mei volledig fit....

Zowel Ajax als Mo wil dit niet willen, waar gaat Mo spelen? Mo moet zijn plezier terugvinden in het voetbal doe dat bij een Utrecht of een Vitesse maar bij Ajax gaat hij de stress niet aankunnen van mediadruk.

Ik denk dat Bergwijn te moeiijk is om binnen te halen na zijn 2 goals en dat Ajax daarom maar een snelle en goedkope oplossing vind in Ihattaren om alsnog de bank te vullen. Waarschijnlijk krijgt hij de komende maanden eerst een privé trainer bij Ajax en iemand die hem verhaaltjes voorleest in bed zodat hij zich goed voelt en later miljoenen kan opleveren.

Ik kan werkelijk mijn ogen niet geloven, what the fuck is dit?? Wordt je eerst lekker gemaakt met Bergwijn en nu worden we opgescheept met deze dikke narcist? Ze zijn compleet de weg kwijt bij Ajax, je haalt de stront in huis met deze vlegel die iedereen de schuld geeft behalve zichzelf. Laat ik zeggen dat als ze hem bij Ajax weer terug op topniveau krijgen ze een standbeeld verdienen maar ik heb er 0,0 procent vertrouwen in.

Qua voetbaltalent past hij er prima tussen. Maar hij zal zich opnieuw moeten bewijzen en dan ook op mentaal vlak. Hij is samen met Gravenberch een van de grootste talenten van zijn generatie. Als Ajax hem deze kans geeft hoop ik dat die jongen het met beide handen aanpakt.

Ajax denkt dan toch dat zij hem wel op het juiste pad kunnen krijgen en houden. Toegegeven, ze hebben in Amsterdam vaker moeilijke jongens aan de praat gekregen, maar dit zal wel een hele klus worden. Overal lees je dat hij totaal niet fit is en hij toont in geen enkel interview zelfreflectie. Het voordeel is wel dat Ajax hem ook niet echt nodig heeft, mocht hij niet presteren. Het blijft een gok.

20 januari 2022 om 13:40

Ik heb Ten Hag wel hoog zitten en die brand waarschijnlijk niet ze handen aan een onmogelijke opgaven.

Van de ene kant zou je zeggen dit proberen zou niet zo duur hoeven te zijn, echter zorgt Mo niet echt voor rust en een goede sfeer. Op basis daarvan zou ik het zelf niet snel doen.

Ik vind dit een zeer slimme actie!
Half jaar huren en op-trainen en mentaal begeleiden.
Dan kun je zelf de keuze maken om te kopen ofniet.

Deze jongen barst van het talent, maar ook mentale problemen.
Het is mij te makkelijk om hem af te scheppen als lastpak.

Vergeet niet dat hij op cruciale leeftijd zijn vader is verloren
De keuze moest maken in die fase tussen Nederland en Marokko.

Hij is nog maar 19 jaar he!

Hij kan nu gewoon een half jaar trainen in de luwte, misschien beetje ritme opdoen bij Jong Ajax

Ik hoop dan maar dat we het eerste half jaar geen salaris hoeven te betalen, want voor hij fit is (als dat al gaat lukken), zitten we al in de zomerstop. Dit vind ik echt een gekke wending en had wat mij betreft ook niet gehoeven.

Prima van Ajax. Zit amper risico bij. Eerst kijken hoe hij het de komende half jaar gaat doen en dan beslissen of je hem wil houden of niet. Heeft potentie en als hij dat kan waarmaken verdient Ajax er ook aardig wat van. Zeker Ten Hag kan hem wel helpen denk ik.
Alsjeblieft niet. Hij heeft een paar maanden lang leuk voetbal laten zien en is sindsdien gewoon volledig waardeloos. Tuurlijk heeft hij een slechte periode doorgemaakt na het verlies van zijn vader, dat neemt niemand hem kwalijk. Maar als hij zich vervolgens als een clown bij PSV gedraagt en nu ook in Italiã£â« en erbij loopt als een vetgemest varken, heeft hij naar mijn mening geen enkel recht om ons mooie shirt te dragen.

Ik bedoel, ja hij heeft leuke dingen laten zien. Maar ik vind hem enorm overhyped. Mensen zullen mij hier wel op aanspreken, maar als je de motivatie niet hebt om te slagen als mens en als voetballer (en alleen maar naar anderen wijst en niet naar jezelf), moet je wat mij betreft een stuk lager opnieuw beginnen.

Het enige voordeel wat ik zie is dat Ajax Ten Hag heeft. Hij staat er bekend om dat hij jongens als Ihattaren (ik zeg het maar gewoon maar bedoel er niets discriminerends mee, Niet-Nederlandse lastpakken) aan kan pakken. Als hij mocht komen, mogen we bij Ajax hopen dat Ten Hag nog langer bij Ajax blijft en vooral dat Overmars in zijn contract zet dat Ihattaren bij een niet-professionele houding ook geen salaris krijgt.

Maar ik moet al kotsen bij het idee dat deze clown het Ajax shirt draagt. Hij heeft PSV al enorm in de steek gelaten, nu zijn Italiaanse werkgever en straks dus Ajax?

Het loopt bij Ajax prima en we hebben voldoende goede spelers waarmee we het seizoen kunnen afmaken. Ihattaren is nu een vetzak, mag eerst nog 2 a 3 maanden trainen voor hij fit is en dan is het seizoen al bijna voorbij. Daarbij komt ook dat ik mij afvraag of hij Ãâ¼berhaupt beter is dan onze eigen spelers. We hebben Klaassen, Kudus en Berghuis eventueel voor de 10. Tadic kan op 10. We hebben nog spelers in de jeugd. Er moet dus een vleugelspeler komen en eventueel een verdediger als Nico of Perr vertrekt. Ihattaren is overbodig en ongewenst.20 januari 2022 om 13:21

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het statement dat Ten Hag goed is met moeilijke jongens. Het enige voorbeeld van een moeilijke jongen wat in me op komt waar hij mee heeft moeten werken is Noa Lang, en dat is nou niet zo denderend gegaan.
Het zelfde wordt altijd van Slot gezegd, maar ik kan me ook geen moeilijke speler onder zijn hoede herrineren.

De enige trainer die naar mijn weten de laatste jaren een "moeilijke jongen" heeft weten om te vormen is Letsch. En zelfs bij hem lijkt het gelukt te zijn met Bazoer, maar is het falikant mislukt om Tannane bij te laten draaien.

20 januari 2022 om 15:05

@bananananana diezelfde Bazoer en Tannane waren bij utrecht onder ten hag juist opgebloeid, ook een moeilijke jongen als labyad en barazite en zelfs een Letschert kwamen onder ten hag bij utrecht weer helemaal tot bloei, dus ja ten hag kan echt wel met moeilijke jongens omgaan.

20 januari 2022 om 16:01

@juweel Ah, ja Ten Hag heeft natuurlijk nog een heel verleden bij Utrecht! Bedankt voor de opheldering, ik was oprecht helemaal vergeten dat Bazoer in die periode onder Ten Hag speelde. Dat is inderdaad een goed voorbeeld.

Wat ik dus totaal niet begrijp.. blaast deze jongen nou niet té hoog van de toren met Ajax? Dan kom je in een ploeg terecht waar elke speler wel behoorlijke kwaliteiten heeft. Verdrink je daar dan niet? Wat verwacht hij? Als je nou wat lager zou instappen, zoals bij mijn club waar sprake van was, dan kan je geleidelijk en met meer kans op speeltijd jezelf weer omhoog spelen! Ik begrijp dit gewoon niet.. en dan straks weer janken en dwarsliggen omdat je nauwelijks speelt en altijd op de bank/tribune zit. Ik vind dit werkelijk waar gekkenwerk en gedoemd te mislukken!

Ik denk dat Ajax deze jongen weer op de rails kan krijgen. Heeft het zwaar gehad (verlies van zijn vader, dat tevens uitgebreid in het nieuws kwam) en had een of andere pizza bakker als zaakwaarnemer.

Paar wijzigingen doorvoeren in z’n koppie en prestatie gericht worden. Lekker spelen in Europa met Ajax. Deze jongen komt er wel. Dat gunnen we hem van harte na al die ‘downs’ die hij heeft moeten incasseren en/of heeft gecreëerd.

20 januari 2022 om 13:18

PSV heeft met meerdere personen geprobeerd hem te begeleiden. Hij heeft in een aantal jaar een aantal zaakwaarnemers gehad waarbij Raiola hem geadviseerd heeft in Nederland te blijven. Hij was begonnen bij een trainer en enkele weken later zo maar weer gestopt.
Nee, het ligt aan iedereen behalve aan hem.

Alles wat hem verweten word is niet 100% zijn schuld. Hij is naïef geweest en heeft fouten gemaakt maar is nog altijd 19. Ik denk dat ten Hag de juiste man voor hem is en daarnaast heb je ook nog jongens als Tadic, Blind en Berghuis die hem prima kunnen helpen. Als deze jongen zijn flikker er achterste en een goed begeleidingsteam heeft kan het wat worden. Voor Ajax een pareltje die als ze weer weten op te poetsen een goudmijntje kan worden.

Prima actie, lekker getergd wedstrijden spelen om al die criticasters de mond te snoeren. Zie wel Klaassen aan het eind van het seizoen kind van de rekening worden.
Kans voor AZ om hem over te nemen dan.

Helaas had hem echt graag zien spelen voor FC Utrecht, maar als ik hem was zou ik waarschijnlijk ook Ajax boven Utrecht kiezen. (Ervan uitgaande dat ik dan ook geen FC Utrecht supporter ben uiteraard)

Hij is enorm talentvol, maar mentaal gewoon echt te zwak. Geen discipline en niet te vertrouwen. Maar als Ten Hag hem aan de praat krijgt heb je wel gewoon goud in handen.

Veel plezier met hem. Mo het ga je goed maar vind dit als PSV-supporter wel erg pijnlijk…

Slimme zet van Ajax. Voor anderhalf jaar huren en dan zien hoe hij zich zal ontwikkelen. Met ten Hag heeft hij denk ik een (hoop ik) een trainer die hem kan raken waardoor zijn metaliteit wat zal veranderen. In potentie een hele goede speler maar het ligt allemaal aan Mo zelf.

Dat gaat Ten Hag nog heel veel happy meals kosten als ie 24/7 Mo in de gaten moet houden. Verder een gok. Voetballen kan ie wel. Zn mentaliteit is niet best vooralsnog.

Hij is 19 jaar man. Voor een prikje overkopen (4 miljoen). Ik dan tijd en aandachtig in hem steken. Als het lukt kun je hem voor 20 miljoen doorverkopen. Lukt het niet dan ben je niet veel kwijt. Wel zuur voor PSV als ze straks veel geld voor hem gaan ontvangen.

20 januari 2022 om 13:19

Voor PSV is niets zuur betreffende deze jongen. Zij zijn vooral blij dat ze dit hoofdstuk af hebben gesloten, er nog wat aan hebben overgehouden en wensen hem het beste. Nog niet de helft van die beerput is losgetrokken, en dat siert die club ook wel weer.

Ik dacht eigenlijk dat het al rond was met Utrecht, maar gelukkig wil Ajax 'm halen lees ik nu. Komt Utrecht weer goed weg.
Goeds nieuws zo op de donderdagmiddag

ik snap nog steeds dat feyenoord het niet geprobeerd heeft hem te halen zo duur us hij ook niet

Ik heb het idee dat Overmars een sabattical heeft genomen en door een look-alike is vervangen... 25+ miljoen voor Bergwijn, een veel te zware en door problemen achtervolgde Ihatarren aantrekken... Wat heb je daaraan als Ajax zijnde? Ik hoop dat al deze geruchten onwaar blijken te zijn.

Prachtig om te lezen. 3 dagen geleden werd Ihattaren nog door iedereen afgefakkeld, maar nu Ajax interesse lijkt te hebben is hij weer "Nederland's grootste talent".
Geweldig hoe de waan van de dag kan bekeren.

Perfect, hij zal nu goedkoop zijn, is nog altijd maar 19 jaar en het zou geweldig zijn als je hem weer aan het voetballen kreeg. Laat hem maar zien dat hij heeft geleerd van het verleden, potentie heeft hij altijd gehad.

Zo... zei laatst al dat ie van mij ook naar Ajax mocht komen en dit is wel lekker nieuws haha. Ik denk dat Ajax DE club is waar hij weer kan opbloeien. Genoeg optimisme binnen de club, staat bekend om het fantastisch opleiden van spelers en je speelt voor alle prijzen incl CL. Bij Ajax zijn er zeker kansen om te slagen en weer in de picture te komen. Bij Utrecht kan het denk ik vooral tegenvallen.

20 januari 2022 om 14:57

slecht nieuws, ik denk dat ajax DE de club is waar hij nog verder de put in kan glijden, veel optimisme binnen de club, maar is niet iets waar deze jongen om bekend staat, opleiden hoeft verder niet echt meer, dat stadium is hij al voorbij, hij moet alleen maar fit worden, zal veel op de bank zitten en dat is iets waar hij juist niet mee om kan gaan, zal veel negatieve energie in de groep gooien en komt zo weer in de picture, bij utrecht kon het denk ik vooral meevallen.

Het is maar net hoe je er dus tegen aan wil kijken Janter,

voorlopig is het enige wat we weten dat meneer een mentaliteit van lik mijn vestje heeft, totaal niet leeft voor de topsport en al bij meerdere clubs met problemen is weggegaan. ik vind het een grote gok van ajax, en voor de jongen zelf ook, hij had echt beter eerst bij een kleinere club kunnen beginnen voor hij zich weer in een club stort waar de druk heel hoog is.

20 januari 2022 om 17:04

Naja mentaliteit van lik mijn vestje... dat zijn jouw woorden en waarschijnlijk van velen. We weten niet hoe die jongen in elkaar zit. Het leven is niet altijd rozen geuren manenschijn. Maar goed, om dat als een feit te omschrijven is naar mijn idee niet correct. We weten dat niet. Is het een gok? Jazeker. Maar wat denk je hoe het is voor hem om van PSV jeugd, vervolgens basisspeler PSV 1, gezien worden als toptalent van NL, NL-elftal die aan zijn mouw trok, vervolgens gaat het duidelijk minder met hem en vertrekt ie halsoverkop naar Italië waar het 1 groot fiasco wordt... en dan moet je terug naar met alle respect... FC.... Utrecht. Ja, FC Utrecht. Dat kan goed zijn, maar er zijn ook genoeg mensen die daar geen energie van krijgen en een nieuw begin willen starten in de top van NL. Back to the roots. En qua opleidingstraject, daar zit ie weldegelijk nog in. Enige vraag die wel rest is: hoe kijkt hij tegen bankzitten aan? Als hij per direct wilt spelen en continue lekker vrolijk ballen... ga voor FCU ofzo. Genoeg clubs. Geeft ie het de kans en verlangt ie ernaar om te concurreren met teamgenoten... Ajax.

Het zou mij niks verbazen als Ihattaren bij Ajax zijn potentieel waar gaat maken. Ten Hag is iemand die wel om weet te gaan met jongens die het imago hebben 'lastig' te zijn, dus ik heb er wel vertrouwen in.

20 januari 2022 om 13:23

En daarnaast heb je nog jongens als Reiziger en Bogarde. Die kunnen hem ook helpen waar nodig.

20 januari 2022 om 13:31

Maar noem eens een voorbeeld van een "lastige" jongen die bijgedraaid is door Ten Hag. Ik kan er op geen komen namelijk. Berghuis misschien, maar die was meer verwend door Advocaat dan dat het echt een lastige jongen is. De ene dag deed hij lastig bij Feyenoord om zich de volgende dag netjes te gedragen bij Oranje onder De Boer. En laat Frank de Boer nou alles behalve een people manager zijn.

20 januari 2022 om 15:47

Er wordt al heel snel een stempel lastig op spelers gedrukt. Vooral jongens met een kleurtje of van niet-Nederlandse afkomst worden bij het minste of geringste het label 'lastig' opgeplakt. Daarom dat ik het ook tussen aanhalingstekens plaats, in plaats van dat ik het als harde waarheid benoem. In dit geval doelde ik heel specifiek op de spelers Elia, Labyad, Promes en Ziyech. Stuk voor stuk voorbeeldige profs onder Ten Hag. Oké, bij Promes en Labyad speelt/speelde er buiten het veld nog het een en ander dat niet helemaal in de haak lijkt, maar op voetbalgebied zijn het onder Ten Hag altijd goede profs geweest.

20 januari 2022 om 16:07

Ik heb Ziyech zelf eigenlijk nooit als een echt lastig persoon kunnen zien. Ja, hij had een beetje ster allures voor hij bij Ajax kwam, maar dat was niet veel bijzonders naar mijn mening. Misschien dat mijn geheugen wat details weglaat daar hoor! Labyad weet ik maar heel weinig van af, dus over hem laat ik mijn mening maar compleet achterwege. Promes vindt ik wel een voorbeeld van gedraagde zich keurig op het veld, maar daar buiten niet. Maar die indruk wekte hij bij elke club waar hij speelde, niet alleen Ajax.

Ik weet niet of dit relevant is, maar wel ter verduidelijking: voor mij is het compleet irrelevant of een speler een niet-Nederlandse afkomst heeft. Ik heb zelf ook geen zuiver Nederlands bloed In dit geval gebruikte ik zelf de aanhalings tekens specifiek voor Berghius, die bij Feyenoord een onwijs lastige disonnant was, maar zoals ik ook aankaartte bij Oranje in diezelfde periode dat absoluut niet was.

20 januari 2022 om 15:55

Er is een groot verschil tussen 'jongens die lastig zijn' en jongens die 'totaal geen discipline hebben". Een vrij recent voorbeeld als Noa Lang liep ook niet lekker. Dat heeft natuurlijk niets met Ajax of Ten Hag te maken, maar er zijn wel grote verschillen tussen de spelers waar Ten Hag mee moest werken en gevallen als Ihattaren waar wel iets meer aan de hand is dan een 'lastig' karakter.

Dit lijkt mij echt mooi. Deze jongen heeft de hand en stem van Ten Hag nodig om weer tot zichzelf te komen ipv het geschreeuw van de Duitse coach bij PSV. Hoop dat Ajax dan ook goede afspraken met hem maakt en het klaar is met het speeltuingedrag en hij in het begin genoegen zal moeten nemen met de bank. Verder ligt de bal bij hem want talent heeft hij wel.

Mohamed Ihattaren is een geweldige alleen jammer dat ze bij PSV hebben laten vallen. ik vind top dat Ajax deze jongen nog een kans geeft. hij is een grote talent alleen heeft hij niet het juist klimaat cultuur om verder te groeien gehad. deze was helaas verstoor door overlijden van zijn vader. en het verlies van vertrouwen bij PSV.

Ajax moet hem paar maanden bij 2e elftal stallen om wedstrijd ritme op te doen, alles als goed gaat naar de 1e halen, en kunnen we met ze alle van hem genieten zowel bij Ajax als bij Oranje. hij heeft voor niks Oranje boven Marokko gekozen.

Ik zie dit liever gebeuren dan die dure Bergwijn hier op de bank neer pleuren. Ik denk dat Ten Hag heel goed met dit soort jongens overweg kan en anders de rest van de staf wel. Ik hoop zo dat deze jongen weer op het goede pad komt en als dat bij Ajax kan.....

20 januari 2022 om 14:26

Je ziet toch wel bij Berghuis dat Ten Hag dit kan. Bij Feyenoord waren zat incidenten waar hij een hoofdrol in speelde. Sinds zijn transfer hoor je daar niets over en heeft hij volgens mij ook geen rare fratsen meer op t veld.

20 januari 2022 om 15:57

Totale onzin. Bij Feyenoord heeft Berghuis zich ook altijd maximaal ingezet en was tot zijn overgang geliefd onder de Feyenoord-aanhang. Berghuis kun je in niets vergelijken met de situatie rond Ihattaren. Dat wat Ihattaren in het afgelopen jaar geflikt heeft, hebben alle zogenaamde moeilijke jongens die in de afgelopen 5 jaar bij Ajax gevoetbald hebben bij elkaar niet eens in hun carriere geflikt; niet eens enigszins.

20 januari 2022 om 17:03

Dus af en toe kortsluiting op het veld en onnodigde rode kaarten. Opstootjes op het trainingsveld vind je niet moeilijk gedrag? Ik zeg niet dat Berghuis moeilijker is dan Ihattaren alleen dat Ten Hag om kan gaan met moeilijke jongens."mino?
Ja Mo?
Ik zou op zich best naar ajax willen.
Zou ik nooit doen Mo, los van al het gezeik wat daar van komt!
Ja maar het is dichter bij mama en FC Utrecht is ruk. Kan jij niet iets verzinnen?
Poeh...iets verzinnen...tja, je zou de Juventus-Sampdoria route kunnen proberen? Heb ik al eens vaker gedaan.
Krijg je wel gezeik met Samp waarschijnlijk!
Dat maakt me niks uit, zet maar op.
Oke, maar ajax vind ik echt niks, dan moet je op zoek naar een nieuwe zaakwaarnemer, oke?
Oke.
Doei Mo.
Doei Mino."


Wat een prachtig gebaar vanuit Ajax zeg, deze kans moet Ihattaren met beide handen aangrijpen, maar hij moet wel realistisch zijn en weten dat hij niet zomaar binnen een half jaar minuten heeft gemaakt in Ajax 1.

Ik hoop dat Ihattaren bij Ajax of Utrecht zijn potentie gaat inlossen, het is gewoon doodzonde dat die jongen alleen maar negatief in het nieuws gekomen is de afgelopen 2 jaar.

Normaliter heb ik het voordeel van de twijfelgevoel bij hem, maar mijn twijfel is nu wel weg. Ajax niet doen dit.... Als dit mannetje ballen had gehad, had hij op diverse vlakken beter gereageerd dan hij heeft gedaan.

Of je hier nou blij mee moet zijn…

Maar deze jongen kan toch ook op de flanken uit de voeten, zou hij dan in de plaats van Bergwijn komen?
Dan is het de gok misschien waard, daar het je zo’n 20 miljoen bespaard wat je anders voor Bergwijn moest neertellen

Leuk en aardig die reacties hier. Maar wie van jullie kent hem nou? Op het internet is hij dit en dat. Het is een geweldige voetballer als hij in vorm is. En daar kunnen wij als enige over oordelen, wat hij daar laat zien. Iedereen doet hier net alsof hun zo heilig zijn. Laat hem lekker met rust en kijk eerst maar even naar jezelf.

Leuke verrassing. Voor die jongen wel een geschenk dat hij zo'n kans krijgt om zijn carrière weer vlot te trekken. Als hij hem nu niet pakt kan hij ook maar een iemand de schuld geven. Ik moet wel zeggen dat het al door mijn hoofd schoot toen ik las dat hij met Gerald Vanenburg ging trainen. Die zal de match wel gemaakt hebben en heeft blijkbaar Ten Hag er van kunnen overtuigen dat dit geen verspilde moeite gaat zijn.

Baat het niet, schaadt het niet. Ajax loopt hier weinig risico, hoewel ik van mening past dat zo'n houding meer bij een club als FC Utrecht past; van Ajax had ik verwacht dat ze - met hun niveau en scouting - hogere eisen zouden stellen aan hun versterkingen.

Van Ihattaren vind ik het echt een domme keuze. Niet omdat het Ajax is, maar hij kiest dan echt weer voor de druk en schijnwerpers die bij die club komen kijken. Nogal gewaagd als dit je laatste strohalm is en je vrijwel zeker een rol als bankzitter zult moeten accepteren. Waarom nou niet gewoon 1,5 jaar in de relatieve luwte bij een club als FC Utrecht voetballen? Beschermde omgeving, kansen op een basisplaats en vooral minder sportieve en mediadruk. Bezwijkt hij in de tombola van Ajax dan is het echt gedaan met zijn carriere.

20 januari 2022 om 15:33

Het voordeel voor een keuze bij Ajax is dat mocht het niet lukken, hij straks 20 is en alsnog naar Utrecht (of een vergelijkbare club) kan. Lukt het bij Utrecht niet dan ben je eigenlijk helemaal klaar.

Ik weet eigenlijk niet of het heel veel uit maakt voor hem, het zal er toch vooral van afhangen of hij zelf de knop om kan zetten. Fit worden en mentaal weer voor het voetbal willen leven zal ook bij Utrecht een vereiste zijn.

20 januari 2022 om 17:58

Klopt hoor, maar qua carrierekansen denk ik dat een move naar Utrecht hem meer goed zou doen. Bewijs je daar 1,5 jaar in de luwte, wordt belangrijk en dan haalt Ajax je alsnog wel op als ze overtuigd zijn. En komt hij echt heel anders binnen. Nu wordt het invallen als Berghius en Anthony uitgeraasd zijn. Hij speelt hen er in ieder geval niet uit.

20 januari 2022 om 15:44

gomes1psv

" van Ajax had ik verwacht dat ze - met hun niveau en scouting - hogere eisen zouden stellen aan hun versterkingen."

Ajax (lees Overmars) wil ook graag groot kern van NL spelers. Dus ik begrijp het wel.
Hoeveel NL spelers hebben potentie om Ajax 1 speler te zijn en haalbaar?

Bergwijn, Ihattaren bij dat soort jongens kom je uit. Bazoer, maar die zullen ze niet doen.

1,5 jaar huren, koopotie en 4 jaar contract. Brengt hij het, dan koopt Ajax hem voor bescheiden bedrag. Jongen staat daarna 4 jaar vast. Dus Ajax kan zich dan verzekeren van een goede transfer (als hij zijn potentie waarmaakt).

Brengt hij hetniet komende 1,5 jaar, dan is Ajax wat huursom kwijt.

20 januari 2022 om 18:05

Dat laatste is min of meer wat ik al zeg he: het financiele risico is betrekkelijk laag en ten opzichte van de sportieve kans die deze transfer biedt. Maar moet Ajax zich werkelijk zo druk maken over het Nederlandse gehalte in het team? Pasveer, Mazraoui, Timber, Blind, Klaassen, Berghius, Brobbey en Gravenberch... het overgrote deel van de Ajax' selectiekern is gewoon Nederlands.

Ik heb dan ook meer het idee dat Ajax voor Berghuis gaat voor het kaliber speler dat hij vertegenwoordigd - ervaren en 'eredivisie ontgroeid' - dan dat het zich graag scheel betaald vanwege zijn paspoort. Bovendien, een Nederlandse club die de ambitie heeft om 'de Europese top te ergeren' zou de nationaliteit van zijn spelers niet tot zijn primaire uitgangspunten moeten rekenen. Daar is ons land en de hoeveelheid spelers van niveau gewoon te klein voor.

Nee aub niet. Mijn hart huilt. Geef dit soort jongens geen podium meer bij grote clubs.

Hij traint al bij met Vanenburg die heeft Ajax echt wel op de hoogte gebracht over de stand van zaken

Met de juiste mensen om hem heen is dit voor Ajax maar een kleine gok. Lukt het, is het naast een prima toevoeging, ook nog eens een heel voordelige koop. Lukt het niet, alleen maar huur verspeeld.

20 januari 2022 om 14:04

Dat zou je dus ook precies over Eriksen kunnen zeggen, waarvan de gok nog veel kleiner is. Vervanger van Neres wordt dus Ihatarren, Vervanger van Gravenberch die aan het einde van het seizoen weggaat, daar wordt hopelijk ook nog over nagedacht.

20 januari 2022 om 15:36

Eriksen is wat mij betreft direct welkom! Niet alleen als speler, maar ook vanwege zijn bescheidenheid en vriendelijkheid...

Hopelijk geen Aissatti taferelen! Verder is het in vorm zeker een aanwinst en bij Ajax disciplinair beter af dan bij een Psv,Az of Utrecht.

Bij feyenoord zou die ook goed passen trouwens. Met Slot als trainer die ook een disciplinaire handhaving hanteert.

Mijn Ajax hart gaat hier absoluut harder van kloppen. Vanaf moment 1 bij PSV al een gigantisch zwak voor deze jongen gehad. Hoop oprecht dat hij, onder uitstekende begeleiding van ten Hag, Bogarde en Reiziger, kan laten zien wat hij écht kan: verdomd goed voetballen. Als hij fit wordt, minuten gaat maken en gelijk rendeert is het een schot in de roos. Low risk, high reward gokje.

Ik had hier al eens aan gedacht. Maar ik vind het wel een stuntje van Overmars. En niet al te veel risico, schat ik zo in. Kan alleen maar meevallen.

Ik zal wel de enige zijn, maar ik heb altijd het gevoel gehad dat deze jongen een 'ten Hag project' zou kunnen zijn en zou het wel willen zien gebeuren. In tegenstelling tot Schmidt, kan Ten Hag goed omgaan met de moeilijke jongens (promes, Labyad bijv.). Je hoort ze nooit mokken onder Ten Hag. Het zou me niet verbazen als hij Mo weer aan het spelen krijgt.

Als dit lukt zal het de beste deal van Ajax de afgelopen 10 en de komende 10 jaar.
We zullen zien of ten Hag.wel kan wat Schmitd niet kan.

Dit zal nog wel eens op een groot succes uit kunnen draaien. Naar mijn gevoel mist die jongen een rolmodel en een autoriteit. Dan heb je aan jongens als Tadic of Blind wel een goede, die niet schuwen om mensen op hun plek te zetten en op en top prof zijn. Weinig risico voor Ajax. Ik ben benieuwd.

Mooi een half jaar in vorm laten komen zodat hij volgend seizoen kan bewijzen of hij het heeft of niet. Goed begeleiden die jongen en zien wat er van komt zeker als je optie tot koop ook hebt. Is een mega talent alleen heeft hij hele goede begeleiding nodig om het in zijn hoofd weer goed op een rijtje te krijgen.

Laat maar komen! Technisch vaardige voetballer die in de kleine ruimte op zijn best is. Erik krijgt 'm wel aan de praat!

Ik vind het altijd verbazingwekkend hoe mensen zo gemakkelijk voetballers afschrijven..

Genoeg voetballers die pas doorbreken op hun 25e en nog alles uit hun carrière halen. Deze jongeman is nog 19 jaar en iedereen die hem heeft zien voetballen bij PSV (zowel jeugd als eerste team) zou dezelfde gok tien keer wagen. Ajax wint hier alleen maar op, denken jullie dat Mo niks uit zijn carrière wilt halen? Geef hem een half jaar en hij snoert jullie de monden.

Mvg, nuchtere voetbalsupporter

Past qua voetballend vermogen en inzicht perfect bij Ajax. Ten Hag heeft laten zien met moeilijke jongens om te kunnen gaan, kijk naar bijv Ziyech. Mo zal aan het knokken komen met Berghuis en Klassen als concurrenten

Als doorverkoop materiaal snap ik de keuze nog wel. Qua voetbal zie ik niet wie hij uit de basis kan spelen

Mooie stap voor m. Hopen dat ze bij ajax waar kunnen maken wat velen hier riepen, ik heb er een hard hoofd in. Het zit niet goed in dat koppie. Goedkope gok, maar kansloos.

Buiten alles om is dit gewoon een super trieste zet van Ihattaren zelf natuurlijk.😂
"Kind van de club jonge", flikker toch op man😂 heeft heel de jeugd van PSV meer gekregen als de rest en het handje bogen z'n hoofd gehouden en nu doet hij dit gewoon puur om PSV te nadien terwijl die jongen het zelf heeft verkloot. Komt natuurlijk nooit aan de bak bij Ajax met zijn mentaliteit en instelling. Voor zijn carrière is het beter als hij ergens heen gaat waar hij mits hij weer fit wordt gewoon speelt in plaats van bankzitten. Dit doet hij gewoon puur om PSV te naaien en het enige wat hij nu aan het doen is, is zijn carrière nog verder naar de kloten helpen.

Kan uiteindelijk een aanwinst zijn maar er moet wel een zero tolerance beleid worden gevoerd met hem zodat hij is wat aan z'n discipline kan gaan doen, zolang dat niet op orde is zal het talent er nooit uitkomen. Te laat op de training is uit de wedstrijdselectie en niet tevreden met invalbeurten dan maar terug naar Jong Ajax, absoluut geen hand boven z'n hoofd houden maar laat hem maar is echt leven als prof.

Erik Ten Hag vindt het leuk m met moeilijkere jongens te werken. Kan me vanuit zijn perspectief voorstellen dat hij in Ihattaren een uitdaging ziet. Zoals dat heet "een gokje wagen" Of tewel niet geschoten altijd mis!

Ach ja waarom ook niet. Die is begin volgend seizoen wel wedstrijdfit. En komt hij daarna op de bank wordt hij vervelend

Mo gaat niet naar Ajax
Maar
Naar barca die hebben goedkope spelers nodig

Ik denk dat Ten Hag hem echt wel eens aan de praat zou kunnen krijgen.

Ik zou t zelf persoonlijk niet doen, hij kan goed voetballen maar zn mentaliteit laat te wensen over. Ten hag kan immers wel met zulke jongens over weg en hem misschien ook wel weer aan de praat krijgen

Als dit betekent dat Ajax Bergwijn niet gaat halen baal ik daar best van. Ihattaren is een moeilijke jongen. Ik hoop niet dat dit een gevalletje wordt zoals Noah Lang, die ook niet de juiste instelling had.

Welkom Mohammed. Wraak zal zoet zijn! Dat je er 3 mag maken tegen Psv.
Hij zal iig super gemotiveerd zijn!

Hoppa. Welkom Mo! Hopelijk vindt je het plezier weer terug in het voetbal en komt je kwaliteit weer bovendrijven bij Ajax!

Ik vraag me af wat de beweegreden is van Ajax. Willen ze PSV een hak zetten en zo laten zien dat ze almachtig zijn in Nederland. Of zien ze echt potentie in deze jongen die van heel ver moet komen wil hij aan kunnen sluiten bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

18 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 5 4 0 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2021/2022 Sampdoria 0 0 0 0
2020/2021 PSV 22 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Naci Ünüvar spreekt met veel bewondering en respect over Ihattaren

Naci Ünüvar is onder de indruk van de prestaties van Mohamed Ihattaren in diens eerste vier maanden bij Ajax. De achttienjarige Ünüvar bewondert de manier waarop zijn twee jaar oudere ploeggenoot...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren