Redey32
Algemeen
Vrienden (5)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Maandag, 9 december 2013
  • Redey32
  • 108 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 1.527
  • 26 jaar (1-8-1995)
  • 5
Persoonlijke berichten
22 februari 2015 om 11:04
#1

Beste Redey,

Ik vind het allemaal fantastisch wat er sportief bij PEC gebeurt. Petje af voor iedereen die daar bij betrokken is.

Bram van Polen: Ik heb heel vaak kritiek op Bram van Polen, niet op zijn persoon, wel op zijn verdedigende kwaliteiten. Daar staat hij voor in het team. Dat is soms zo triest en vindt hem verdedigend dan ook een van de slechtste back's in de eredivisie. Als wij de bal hebben in thuiswedstrijden en het spel moeten maken, is hij van toegevoegde waarde. Maar primair is zijn taak verdedigen. V.w.b. het aanvoerderschap: Dan moet je te allen tijde een ingetogenheid hebben, dat hij hij in die wedstrijd zeker niet.

Ongerust en minder enthousiast ben ik over de huidige organisatie en keuzes. Ik probeer het je nog een keer uit te leggen waarom ik dat vind en hoe die ongerustheid komt. Ik heb al 2 keer de bijna ondergang van ,,mijn club'' meegemaakt door wanbeleid of egotrippers met teveel geld. Al heel lang geleden heeft een bankdirecteur met veel ego (slavenburg Bank), PEC op de afgrond gebracht. Later was iedereen laaiend over de inbreng van Eibrink. Die bracht hier spelers als Rep (ongelooflijk), Piet Schrijvers (ongelooflijk), bouwde een prachtige tribune/stadion voor die tijd, maar het ging hem alleen om grond en uiteindelijk heeft hij de club en de gemeenschap met de strop om de nek de club berooid achtergelaten. Blind van succes en niet van continuïteit. Ik vond het als jonge supporter fantastisch, maar werkelijk was het een drama, zeker de periode dat heel minnend PEC zat af te wachten of we nog wel konden bestaan. Ik kon er niet van slapen. Kun je je dat voorstellen! Ik was toen van jouw leeftijd he.

Huidige situatie: Ook nu dreigt er weer een financieel organisatorisch drama. Daar kun je je ogen voor dicht doen, maar het kan niet dat je weer geld moet lenen om je hachje te redden na het meest succesvolle seizoen ooit, met de meest transfers in een seizoen ooit. Natuurlijk extra kosten, maar niet geprofiteerd door een matige organisatie op commercieel gebied. Wel blijven roepen over kosten v.w.b. het succes en premies. PEC heeft gewoon 350.000 euro van Knvb en Uefa ontvangen. Alle clubs in Europa dekken hun kosten door de extra recettes en sponsorinkomsten. Premies aan spelers: was het verdelen volgens jouw van 150000 euro onder de contractspelers/staf niet genoeg geweest voor zo'n 1e jaar succes? Vraag Adriaan Visser maar eens hoeveel het is? Ik ben bang dat je geen antwoord krijgt. Dat kan toch niet en is als argument volstrekte onzin.

Als je dan nu weer Babalj aanhaald, Necid laat komen (2 ton tot eind seizoen), Becker, miskleunen hebt in de vorm van 3 Grieken, Moro, terwijl je de doelstelling rechtstreekse handhaving eredivisie, in december al had gehaald, dan is het allemaal niet zo rooskleurig. Prima als je dat allemaal uit eigen vermogen/reserves/begroting kunt financieren, maar dat is niet het geval kun je 1. het niet doen; 2. niet om een lening vragen. Alle transfers, je kent ze wel, hebben gewoon nagenoeg geen gel dopgeleverd. Daarom is er een tekort die ook nog eens structureel blijkt te zijn. PEC zal dus 3 ton per jaar moeten aflossen + rente, lijkt niet onoverkomelijk, maar vergis je niet. Waar zou de groei moeten zitten? Toeschouwers, 12000 tweewekelijks, dus geen groei; catering.... niet in eigendom; sponsoring.... niet in deze nog steeds slechte economische tijd en al helemaal niet met een directeur in opleiding zonder netwerk. Gekscherend zeg ik dan dat het enige netwerk van Broerse is die met Lukoki in de ,,horlogebranche'' (bedoeld als grapje natuurlijk).

Een aantal jaren geleden heeft PEC bij de garantstelling geeist dat PEC zijn financien op orde moest hebben en transparantie tonen. Dat is dus niet gelukt! En nu staat dus iedereen op zijn achterste poten dat ik kritisch ben op de organisatie. Dat is gewoon schenden van afspraken en misbruik maken van publieke middelen. Daar ben ik tegen, zeker als je je beseft dat er in Zwolle nog steeds mensen rondlopen die vanaf december hun persoons gebonden budget nog niet hebben ontvangen van de gemeente. Ik werk zelf in de zorg, dat is veel schrijnender dan je denkt. Mede-schuldig is dus die zelfde gemeente.

Veel jaren geleden interesseerde mij al dat gelul ook niet, toen vond ik het allemaal prachtig en was ik de eerste die riep dat die kutgemeente eens geld moet geven aan de grootste naammaker van Zwolle. Maar inmiddels ben ik 56 en denk daar anders over. Zeker als ik zie wat er organisatorisch bij Zwolle gebeurd. Adriaan Visser voorop. Hij zal prachtige dingen hebben gedaan voor Zwolle, dat geloof ik best. Maar heb het idee dat hij nu aan het doorslaan is om alle functies binnen de club te gaan vervullen. Voorzitter, algemeen directeur en zelfs de komende jaren commercieel directeur. Geloof mij, dit gaat niet werken. In een gezonde organisatie moet er controle zijn op functies en taken en die is er niet op deze wijze. Gaat een Nijkamp ook nog een stapje hoger op, dan ben je ook nog je hele ,,sportieve'' netwerk kwijt en liggen je contracten cq clausules op straat. Dus ook die van spelers die in de toekomst misschien nog wel wat geld kunnen opleveren.

Het heeft dus wel iets te maken met mijn leeftijd en mijn historisch besef over Pec. Ik zat in het stadion toen er tweewekelijks nog maar net 2500 mensen zaten, de club failliet was en er 8 contractspelers op de eerste training stonden zonder trainer. Geeft geen rechten, maar wel besef op het moment je weer het gevoel krijgt dat er mensen aan het roer zitten die de club niet de goede kant opsturen. De goede kant is continuïteit van de club, sportief het liefst in de eredivisie, maar anders maar een stapje lager. Kun jij inschatten hoeveel supporters er in slechte tijden na dit succes overblijven? Ik zeg op z'n top 3500.

Ik ben dus niet positief, zeker niet als ik altijd die korte 1-liners lees van met name heel jonge supporters. Ik begrijp het wel, maar voel me dan wel verplicht om daar tegenin te gaan.

en v.w.b. de steun van de gemeente.... ik heb bronnen genoeg in de gemeente om de sfeer te proeven. Daar komt nu weerstand uit de partijen en het is nog helemaal niet gelopen. Dat is niet te hopen overigens. Ik hoop dat PEC kan profiteren van de aanstaande verkiezingen. Dan branden partijen en gemeente zich liever niet aan de ,,publiekslieveling Pec''. Maar het 1-2-tje wat Visser en De Heer (gemeente Zwolle) i.c.m. PEC United voor ogen hadden tuint niemand meer in.

Ik hoop dat je mijn standpunt begrijpt, ik wil niet weer die vervelende tijd meemaken waar PEC afhankelijk is van de overheid. Dan gaat het niet meer lukken. Weet je wat er dan gebeurt met Visser en co. ..... Die druipen af en beginnen zo weer in een zelfde functie bij een andere club of bedrijf. Doen dan een plas en flikken het zelfde weer.

4 maart 2015 om 11:23
#2

In het kort: Ze zitten in Categorie I, dus komt er een plan van aanpak i.c.m. Knvb, dus tering naar de nering, maximum aan contractspelers met daarbij een realistisch salarisbudget (2 ton max is toch te hoog klaarblijkelijk, dus lagere staffel), garantstelling lening als die nodig is door commerciële partijen en aflossen in 5 jaar, geen investeringsclub-jes m.b.t. transferrechten, beleid gebaseerd op continuïteit met realistische doelstellingen zowel financiëel (begroting), als sportief, investeren in jeugdopleiding en samenwerking amateurclubs uit de regio intensiveren, gezonde organisatiestructuur top-down met goed controlemeganisme en met een minimum aan overhead en ondersteunende diensten. Verder iedere meevaller m.b.t. transfers of andere inkomsten besteden aan aflossing lening. Catering proberen terug te halen in eigen beheer (niet noodzakelijk), structureel reserves opbouwen voor ,,mindere tijden''. Commercieel uitbreiding BC-leden.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren