Ihattaren geroerd door column Kieft: ‘Ik krijg er tranen van in mijn ogen’

Zondag, 16 januari 2022 om 09:21Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:51

Mohamed Ihattaren heeft Wim Kieft bedankt voor zijn woorden in diens column in De Telegraaf. De oud-voetballer vindt het doodzonde dat de carrière van de middenvelder tussen wal en schip dreigt te vallen. Het verbaast Kieft ook niet dat Ihattaren bij Sampdoria aan zijn lot werd overgelaten, afgaande op de versie van de middenvelder zelf. “Het getuigt van een slechte begeleiding van Mino Raiola dat hij iemand van negentien jaar op de laatste transferdag van PSV naar Juventus laat gaan en direct doorstuurt naar Genua”, benadrukte Kieft.

Ofschoon Kieft in zijn column ook kritisch is op Ihattaren zelf, is de tiener geroerd door diens woorden. “Willem, bedankt. Mijn familie en ik waarderen echt wat u geschreven heeft. U bent een echte topper en de jongste Gouden Schoen-winnaar steunt mij. Ik krijg er tranen van in mijn ogen. Eerst Ronald Koeman, daarna Gerald Vanenburg en u, Wim Kieft. De man die een van de belangrijkste goals van Nederland heeft gemaakt”, verwijst Ihattaren zaterdagochtend op Instagram Stories naar de fameuze kopgoal van de oud-aanvaller tegen Ierland op het EK van 1988.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Veel bewondering voor deze mannen bij elkaar. Ik had dit niet verwacht. Ik ga mijn uiterste best doen om jullie niet teleur te stellen 1988 mannen. Nogmaals, bedankt. Eens legends, altijd legends. En Willem, komt u met mij en Gerald een keer mee trainen? Gerald zet ze voor van rechts en ik van links en u in de spits in het Olympisch Stadion. Dan kan ik u echt bedanken met een training.” Ihattaren werkt met onder anderen oud-international Vanenburg aan zijn fitheid.

Kieft wees Ihattaren erop dat het ook uit jezelf moet komen om ergens te willen slagen en daarvoor alles opzij te zetten. “Dan loop je niet zomaar weg als het even tegenzit. Dat geeft je toch het idee dat iemand niet weet wat topvoetbal inhoudt. Uiteindelijk is het een treurig verhaal. Ihattaren traint nu dan met Vanenburg, maar als die jongen het licht zelf niet ziet, dan wordt het niets”, benadrukte de oud-aanvaller van onder meer Ajax, PSV, Pisa en Torino. "Wie zich ook met hem bemoeit.”

“Natuurlijk is iedereen bereid hem te helpen. Dat gold ook voor Toon Gerbrands en John de Jong, de twee directeuren bij PSV. En het is toch niet zo dat Ihattaren een afgetrainde indruk maakt op dit moment. Daar kan je je begeleiders moeilijk de schuld voor in de schoenen schuiven.” Ihattaren laat zich niet langer behartigen door Raiola. Toen hij eenmaal terug in Nederland was, koos hij ervoor om Ali Dursun als zaakwaarnemer aan te stellen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door vernon)

Hoop dat het goed uitpakken voor hem..

Haha dit is dan wel weer mooi. Het beeld van een huilende Mootje achter een krant. Met een na3na3 theetje erbij en msemen. Heb het idee dat t bij Ihattaren alle kanten uitvliegt in dat koppie van 'm.

15 januari 2022 om 12:12

Ik heb een sterk vermoeden dat Ihattaren sarcastisch is. Kijk eens de instagram story van hem.

Uit alles blijkt dat hij een hele gevoelige jongen is. Ik denk dat het overlijden van zijn pa en daardoor een stuk begeleiding weg is gevallen invloed heeft gehad. Ik hoop dat hij bij een club komt waar er in ieder geval 1 iemand is waar hij op terug kan vallen als hij het niet weet. Want hij maakt in zijn eentje op gevoel vaak de verkeerde keuzes.

15 januari 2022 om 10:40

Haaa die Yugi Yoh, dat is nou net t probleem van Mo, iedere hulp die Mo word toegereikt door clubs (begeleiders, mental coaches, fitness coaches) worden afgewezen door Mo of Mo laat met afspraken niets van zich horen.

15 januari 2022 om 11:05

Het is een beetje dubbel ook, je bent dan begeleider en als mo niet van zich laat horen dan bel je nog 3x de voicemail en dan laat je het maar?

Snap dat die begeleiders meer te doen hebben maar als zo'n gozer toch een begeleider krijgt dan verwacht je toch ook een beetje ervan dat zo'n begeleider bij zn ouders op de deur klopt en een gesprek aanknoopt?

Doen ze toch ook met "probleem jeugd" die geen miljoenen hebben op de rekening?

De vraag is niet echt wie er schuld heeft, hij is pas 19 met een verleden - centjes dus er zijn er graag die hem willen "helpen". Aan de andere kant moet Mo ook wel echt de ballon doorprikken en een keuze maken. Voetballen of naar School. Want zoals mijn leraar vroeger zei, Ik krijg mijn salaris en jij moet die nog gaan verdienen.

Met andere woorden, Als mo niet wilt dan so be it, wereld draait ool door zonder hem.

15 januari 2022 om 11:08

Je kan als club iemand zo goed begeleiden als je wil maar als de coach zo een jongen niet mag en die weet dat hij nooit wat goed zal kunnen doen dan heb je weinig meer aan die begeleiding. Dan moet je hem gaan begeleiden door hem wijs te maken dat een heel seizoen op de bank zitten heel erg leuk kan zijn

15 januari 2022 om 12:27

@Jeronsaik, ja, dan laat je het maar. Mo is volwassen. Hij komt zijn afspraken niet na, hij komt niet opdagen, hij laat niks van zich horen, hij reageert niet als die begeleiders (met de beste intenties) toenadering zoeken. We moeten nu eens stoppen met de schuld bij anderen leggen dan Mo. Ook als zij een negatief aandeel hebben gehad, moeten we daar niet naar wijzen. Mo is degene die zelf het succes van zijn loopbaan bepaald. Elke speler komt trainers, zaakwaarnemers, begeleiders en andere personen tegen die hem niet liggen, maar het is aan de speler zelf om zich daar niet/zo min mogelijk door van de wijs te laten brengen. Mo is bij de kleinste tegenslag knock-out bij wijze van spreken. Zit totaal geen karakter of doorzettingsvermogen in. Niks is volwassen aan hem, terwijl hij wel mee wil draaien in de grote mannen wereld. Men up.

15 januari 2022 om 16:16

@jeronsaik

Grote kans dat ze dat allemaal ook doen. Niet opgeven bij de eerste keer, maar blijven vragen waar hij is. Dat een ervaren personal trainer die een maand met hem gewerkt heeft, openlijk in de krant zet dat Mo niet meer op kwam dagen, zegt mij wel wat. Dat wil zo'n trainer helemaal niet, die willen succesverhalen naar buiten brengen. Maar ja, als iemand dan gewoon er mee kapt en niet meer te motiveren is, dan houdt het een keer op en moet je je eigen reputatie beschermen.

Ik hoop dat er iemand is die de juiste snaar raakt bij Mo. Dat kan 20 keer niet lukken, maar misschien lukt het dan de 21e keer wel.

15 januari 2022 om 19:13

Ben je met 19 jaar al volwassen, ja voor de wet maar qua ontwikkeling ver van dat.

15 januari 2022 om 11:03

Dat overlijden van zijn pa kan die jongen niet zijn hele leven als excuus gaan gebruiken.. als de hele wereld, inclusief je clubs,Mino Raiola, van verbazing spreken over het handelen van Mo, dan moet die gozer wel eens gaan beginnen met in de spiegel kijken; kantjes ervan afgelopen bij psv, kantjes ervanaf gelopen bij Riaola, kantjes ervanaf gelopen gelopen bij Sampdoria, zijn gewicht is net een jojo momenteel; die gozer wijst naar iedereen behalve zichzelf, laat nooit van zich horen, loopt gewoon weg, etc etc, maar weet wel excact wat anderen hebben fout gedaan... Kom op jongen, ff serieus, je vader verliezen is pittig, maar je leven vergooien, je kringen verbranden is nog veel triester.. vind troost bij je familie en naasten, maar begin gewoon weer met leven.. ga iets doen wat je leuk vind, en als voetbal je niet meer gelukkig maakt, ga wat anders zoeken ipv aanmodderen. Want hij is nu een carrière aan het verpesten van jeugdspelers van Juve en Sampdoria en nu ook Utrecht die op zijn plek hadden kunnen staan, die wel 190 procent met hun vak bezig zijn

15 januari 2022 om 11:14

Ik denk dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. Dit is een jongen met een handleiding. Als een coach die handleiding even leest zoals Van Bommel dat deed, dan heeft FC Utrecht straks een geweldige aanwinst in huis

15 januari 2022 om 11:23

Best triest dat iedereen zich moet aanpassen aan Ihattaran ivm andersom of de gulden middenweg,vind je niet?

15 januari 2022 om 11:29

Wat ik triest vind is dat veel trainers te lui zijn om de wat lastigere karakters aan het voetballen te krijgen en dat ze denken dat je ieder individu hetzelfde kan behandelen. Zuid-Amerikaanse en Marokkaanse spelers hebben weer een andere aanpak nodig dan een nuchtere jongen uit de polder. Een opstelling op een bord schrijven kam elke boerenlul. Het kunnen omgaan met verschillende karakters is imo wat een topcoach onderscheidt van een normale coach. Ihattaren is nou ook weer niet van de moeilijkheidsgraad van Balotelli ofzo. Het is gewoon een jongen die behoefte heeft aan de menselijke aanpak en die wat vertrouwen en waardering nodig heeft. Zoveel energie kist dat nou ook weer niet voir een coach om af en toe zo een jongen een schouderklopje te geven

15 januari 2022 om 11:56

Nou precies Japie. Een mens word gevormd door zijn omgeving. Alles wat er in Mo zijn leven is gebeurt heeft die jongen gewoon gevormd. Rijkdom, verlies vader, op top niveau presteren, kiezen voor je land waar er aan 2 kanten aan je getrokken word, wat waarschijnlijk 10x heftiger is dan we denken. Je komt gewoon op een wolk. Dan heb je gewoon een goed management nodig. En tuurlijk heeft je karakter er ook mee te maken. Maar op deze leeftijd heeft iemand gewoon een beetje extra nodig. En een transfer naar ver bij iedereen weg gaat dat absoluut niet bevorderen!

15 januari 2022 om 12:05

@japie

Zoals Mauro ook al aangeeft moet wel de hele wereld zich aanpassen aan de persoon Ihattaren. Je schrijft in je hele stuk een hoop aannames, dat vele trainers lui zijn en niet om kunnen gaan met personen zoals Mo. Mo lijkt mee een hele aardige knul maar wel iemand waarbij zijn ego snel is gekrenkt als anderen hem niet op een speciale manier behandelen. Als hij een slechte pass geeft of een actie mislukt dan kan hij anderen de schuld geven dat ze zijn pass niet begrepen of knop om en achter die bal aanrennen. Schmidt is volgens mij geen persoon die voorkeursplaatsen gaat uitdelen en iedereen beoordeeld op de inzet die ze tonen. Nou dan kun je erop inzetten dat dat frictie en irritatie gaat opleveren tussen de twee. Hopelijk kan hij die knop omzetten dat hij verantwoordelijk is voor zijn daden/acties en niet anderen steeds dingen verwijt. Als hem dat lukt kan het een hele grote voetballer worden.

15 januari 2022 om 13:12

Japie heb jij nou een plank voor je hoofd ofzo? Die aanpak en begeleiding krijgt hij, als hij nou gewoon meewerkt krijgt prima. Maar dat doet die dus niet.

Dat hele jank verhaal van hem in de Telegraaf over Sampdoria is gewoon een en al bullshit. Mijn broertje kent Ihattaren in zijn jongeren jaren en ging met hem om tot zijn 14e. Hij zei ook al dat die toen gewoon een persoon van de straat is en gewoon een lastpak bleek te zijn.

Nou wie geloof je eerder. Iemand die nog niet eens mentaal volwassen is en alle opties die hij krijgt aangeboden, uit de weg loopt of professionals die hem daadwerkelijk willen helpen. Dat jij het niet wilt zien betekent niet dat het niet al geprobeerd is.

15 januari 2022 om 13:19

Hoeveel grote talenten worden er wel niet weg gestuurd uit jeugdelftallen in Nederland omdat ze een lastig karakter hebben? In Nederland moet je op alles ja en amen knikken wat de coach zegt en anders kan je wegwezen. Een groot probleem imo omdat de lastige jongens vaak het meeste talent hebben, maar de trainers weigeren juist in die grootste talenten wat extra energie te steken. Dan krijg je dus wat we nu in Oranje zien. Een selectie vol ideale schoonzonen met nul creativiteit in hun spel

15 januari 2022 om 13:51

Het gaat niet over het beeld 'ideale schoonzoon'. Wat mij betreft gedraagt hij zich als Noa Lang, zo lang hij gewoon zijn Basis Afspraken gewoon nakomt. Maar dat kan hij dus al niet eens

15 januari 2022 om 14:34

@japie_krekel - Natuurlijk complete onzin. Ziyech heeft nooit problemen gehad met trainers voor zover ik weet. Van der Vaart en Sneijder waren ook niet bepaald makkelijk. Memphis heeft ook een eigenzinnig karakter en botst ook nooit met een coach in die context. Verder kan ik geen groot talent opnoemen die weggestuurd is in het recente verleden. Je zegt maar wat om een punt te kunnen maken, maar het is gebaseerd op exact niets. Creativiteit op internationaal niveau (wereldtop) is zeldzaam en zeker voor een klein land als Nederland. Het huidige voetbalklimaat en de samenleving spelen daarin ook een rol naar mijn mening.

En wat verwacht je? Een speler komt met flink wat overgewicht aan in de voorbereiding en de nieuwe trainer moet dan alles maar pikken? Die fluwelen handschoen-benadering moet je verdienen en niet opeisen als je geen sterkhouder bent. Met Van Bommel was er geen gezeur omdat die jongen net bij de groep zat, fit was en minuten begon te maken. Dan zit het dus niet bepaald tegen. Denk je werkelijk dat Van Bommel 'm had gepamperd als hij veel te zwaar aan kwam in de voorbereiding en niet eens een helft kon spelen? Die was nog harder voor 'm geweest waarschijnlijk.

15 januari 2022 om 14:34

Hij geeft hier toch duidelijk aan dat de trainer hem dingen kwalijk nam op de training die de coach bij anderen toejuichde. Dat Messi verhaal hebben we allemaal kunnen zien. De fout die Ihattaren imo heeft gemaakt is zich onprofessioneel opstellen omdat hij wist dat de trainer hem nooit een eerlijke kans zou geven. Hij had zich koest moeten houden en zijn zaakwaarnemer aan het werk moeten zetten zodat hij na dat eerste hakf jaar naar een andere club had kunnen gaan

15 januari 2022 om 14:37

@Sirius Toen Ihatteren wel fit was veranderde er ook niks. Dat Schmidt hem al vanaf dag 1 niet moest datkon een leek zien, die moest hem dus ook niet toen hij wel fit was. Ihattaren had zich gewoon 6 maanden koest moeten houden en toen in de winterstop moeten vertrekken in dat eerste jaar. Dat hij dat niet heeft gedaan neem ik hem wel kwalijk want dan had zijn carriere er nu misschien heel anders uitgezien want dat Schmidt hem niet moest vanaf het begin dat was heel Nederland duidelijk. Neem alleen al dat Messi verhaal

15 januari 2022 om 15:02

@japie_krekel - Maar je snapt toch zelf wel het verloop? Fit zijn is een vereiste. Daar verdien je geen klopje op je schouder voor als topsporter. Ik kan me voorstellen dat Schmidt dacht: "oke, nu ben je fit net als de rest. Knok maar voor je plek." Je blijft alles maar afschuiven op Schmidt, maar er is geen trainer die een jong talent gaat pamperen als hij veel te zwaar aankomt in de voorbereiding en in de winterstop nog steeds bij lange na niet wedstrijdfit is. Eigenlijk heeft hij nog best veel gespeeld voor z'n fysieke gesteldheid dat seizoen. Er zijn genoeg coaches die 'm naar de tribune of de beloften zouden verwijzen. Je doet aannames en discussieert volledig vanuit de schuld van Schmidt, terwijl we toch met z'n allen zien dat het nu nog veel erger is? Die jongen is momenteel gewoon 20 kilo te zwaar. Wat wil je straks gaan doen dan? De coach van Sampdoria ook af gaan branden? En daarna de coach van Juventus? Kijk nou gewoon eens naar de feiten en de optelsom. Die jongen is zichzelf momenteel kwijt en het is zaak dat hij zich snel gaat herpakken.

15 januari 2022 om 15:25

Japie. Noem eens 5 grote talenten die weggestuurd zijn uit de Nederlandse jeugdopleidingen vanwege hun karakter en anders de kar bij het Nederlands elftal hadden getrokken? Ik ben oprecht benieuwd. En ik begrijp hieruit dat jij spelers als Babel, Promes, Depay, Lang, Bergwijn, Berghuis, enz... allemaal ideale schoonzonen vindt? Wat een hoop onzin loop je momenteel uit te kramen zeg.

15 januari 2022 om 15:55

Elia, Boussoufa om er even twee uit mijn hoofd te noemen maar als ik mijn research ga doen vind ik er echt wel meer want ik weet dat ik in het verleden vaak geboeg van dat soort artikelen voorbij heb zien komen

15 januari 2022 om 16:02

@Sirius We hebben het over een jongen van 19 jaar, die zijn vader is verloren en die even een seizoen niet perfect in de pas loopt en wat fouten maakt. Een goede coach doet daar wat mee, maar een mindere coach die wil alleen werken met ideale schoonzonen en die trekt meteen zijn handen er vanaf. Natuurlijk heeft Ihattaren fouten gemaakt maar niemand gaat vechten tegen de bierkaai. Toen Guardiola de ervaren Zlatan niet pruimde was hij ook weg, omdat hij wist dat hoe hard zijn best hij ook zou doen, hij toch geen serieuze kans zou krijgen. Als speler voel je echt wel aan of iemand je mag of niet mag. Dat hij zich dan onprofessioneel opstelt is wel dom. Hij had zich gewoon rustig moeten houden en met een goede repuatie zsm PSV moeten verlaten en Schmidt achter zich moeten laten. Dan had hii naar een andere goede Nederlandse club kunnen gaan. Nu had hij zijn eigen glazen ingegooid door een soechte reputatie op te bouwen en kon hij alleen maar in het buitenland terecht waar hij binnen kwam met nul status en dat vond ik gewoon heel dom van Ihattaren. Dat hij geen zin meer had om onder Schmidt te werken dat kan ik echter wel goed begrijpen. Als ik nu een werkgever heb die steeds duidelijk laat merken dat hij mij niet mag en bij wie ik niks goed kan doen ben ik ook weg

15 januari 2022 om 16:17

"dat overlijden van zijn pa kan die jongen niet zijn hele leven als excuus gaan gebruiken"

Nee, dat klopt, niet zijn hele leven. Maar hij is 19, dus voorlopig mag dat zeker nog wel. Ik heb het zelf gelukkig niet meegemaakt, maar ik kan me voorstellen dat het bij sommigen lang duurt voor ze weer helemaal in orde zijn. Is niks geks aan.

15 januari 2022 om 16:19

Japie. Uit welke jeugdopleiding is Elia dan geschopt? Los van het feit dat het een leuke voetballer is, maar het daar ook wel bij is gebleven natuurlijk. En uit welke jeugdopleiding is bousouffa gezet? Als het echt zulke geweldenaren waren geweest, dan hadden zij het echt wel gered. Gewoonweg niet goed genoeg. Niet elke rebelse speler is een topvoetballer hoor, en heb het idee dat jij dat wel zo ziet.

15 januari 2022 om 16:28

Elia en Boussouffa uit de opleiding van Ajax als het me goed heug. Mijn punt is dat als je spelers goed begeleid er meestal meer uit te halen valt. Als jij op je 19e vervelend was dan kreeg je een standje van je ouders en daarna werd je weer geaccepteerd. Dat accepteerdr je ook omdat je wist dat je ouders het beste met je voor hebben. Nu snap ik dat Schmidt Ihattaren zijn vader niet is, maar een iets menselijkere aanpak had denk ik een Ihattareb wel weer aan het voetballen gekregen. Schmidt had alleen Van Bommel even een belletje kunnen geven en kunnen vragen hoe die hem wel perfect in het gareel hield en het was waarschijnlijk opgelost geweest

15 januari 2022 om 16:36

@japie_krekel - Maar je blijft gewoon excuses zoeken. Dan had hij naar een andere goede Nederlandse club kunnen gaan? Ajax wou hem niet en de rest kon hem niet betalen. Die jongen verdient wel wat meer dan een paar ton bij Juventus. En denk je niet dat Schmidt hem gewoon een basisplaats had gegeven als hij zich had gefocussed op z'n profcarriere? Je doet alsof Schmidt met een vooropgezet plan de carriere van Ihattaren bewust om zeep heeft geholpen. Zo werkt het natuurlijk niet. Schmidt zal vast fouten hebben gemaakt, maar Schmidt aanwijzen als de hoofdreden dat de situatie is zoals 'ie is, is zeer kortzichtig en volledig subjectief. Daarvoor is het lijstje aan misdragingen te groot. Bovendien heeft hij Schmidt nooit geflikt wat hij de coach van Sampdoria nu flikt. Hij is gewoon de weg kwijt. Dat kan gebeuren in zijn situatie, maar dat gaan we toch niet koppelen aan Schmidt? Met alle respect, maar dan heb je het echt niet begrepen.

15 januari 2022 om 16:40

Dat Schmidt hem niet mocht lijkt me duidelijk. Of hij dan Ihattaren zijn carriere kapot wilde maken dat weet ik niet, maar dat hij hem liever niet in het eerste ban PSV zag spelen lijkt me duidelijk. Ik geef al meerdere keren aan dat Ihattaren ook genoeg fouten heeft gemaakt maar dat Schmidt wel een groot aandeel had in zijn falen bij PSV. Onder Van Bommel waren er namelijk nul problemen. Dus ter verduidelijking, het was niet alleen Schmidt zijn schuld. Zeker aangezien Ihattaren na een half jaar ook wel een vertrek had kunnen forceren en zich in de tussentijd wat professioneler had kunnen opstellen binnen de groep voor die zes maanden. Dan hadden veel meer clubs dan Juventus interesse gehad in hem

15 januari 2022 om 16:53

Elia is niet weggestuurd omdat die een moeilijk karakter had, maar omdat (zijn zijn eigen woorden) een luie voetballer was. Dus gewoonweg afgetest op zijn voetbalmentaliteit. En als je zijn verder carrière ziet is hij niet bepaald the next big think gebleken. Boussaffa zijn concurrent was Wesley Sneijder (ook niet bepaald een ideale schoonzoon) en laat die gewoonweg beter zijn. Verder lees ik dat hij tijdens een toernooi door Chelsea was gescout? Dus wat bedoel je nou te zeggen met deze twee voorbeelden? Elia zijn top is de middenmoot van de bundesliga gebleken en die van Boussaffa de Russisch competitie. Maar inderdaad allemaal de schuld van de Nederlandse jeugdopleidingen, anders waren het wereldvoetballers geworden. Wellicht moet jij je eens gaan aanmelden bij zo'n opleiding als een begeleider van de jeugdspelers? Jij kan ons hoogstpersoonlijk de wereldtitel opleveren. Denk dat het jou ook wel een aardig zakcentje gaat opleveren....

16 januari 2022 om 10:17

@Vernon Spot on! Ik ben hem al bijna 5 jaar kwijt en heb nog mijn draai niet helemaal gevonden en dan heb ik het geluk gehad mijn ouweheer mijn halve leven mee heb mogen maken.

Je ziet gewoon dat hij heel veel gevoel heeft voor het spelletje. Nu niet het er nog echt uit gaan komen. Want talent is 1, maar iets doen met je talent is 2. En heel de wereld kan je willen helpen, maar als je zelf niet voorop loopt, dan heeft het gewoon geen zin. Wim bedanken is in deze top, bedank hem straks maar met oogstrelend voetbal. Daar heeft iedereen pas wat aan.

Mo’tje heeft ook de Wikipedia pagina van Kieft gelezen. Man, wat lees ik hier weer naar met plaatsvervangende schaamte, wat een goedkoop “charmeoffensief” naar buiten toe door Mo.

Ik hoop zo erg dat hij het maakt. Door alle onzin en perikelen zijn bijna vergeten hoe goed hij wel niet is.
Nu nog dat mentale op focus en hij kan knallen.
Oranje heeft ook zo een type nodig. Laten we het hopen!

Pffff wat een verschrikkelijke kerel zeg zonder zelfkennis ook.

Die speelt over paar jaar onderin de 2e divisie.

15 januari 2022 om 15:08

Dat is wel erg kort door de bocht. Die jongen is zichzelf gewoon kwijt. Ja, hij is onprofessioneel, maar dat maakt hem natuurlijk geen verschrikkelijke kerel. Ik krijg het idee dat ook lang niet iedereen in z'n omgeving oprecht het beste met hem voorheeft. Daar zitten jammer genoeg ook ongetwijfeld ja-knikkers bij die willen profiteren. Ik hoop dat hij zich herpakt, maar Ihattaren heeft wel een lange weg te gaan.

15 januari 2022 om 16:19

Precies, hij is 19 en is de weg kwijt. Dat ziet er aan de buitenkant dan zo uit als wat wij zijn. Maar van binnen lijkt het gewoon helemaal niet goed te zitten. Dat moet eerst opgelost worden. Pas daarna komt de rest. Ik hoop dat ik het fout heb, maar ik denk ook dat hij een lange weg te gaan heeft.

15 januari 2022 om 16:43

Mee eens. In dit interview merk je een gebrek aan zelfreflectie en mentaliteit, maar ook dat het een jongen betreft met veel respect. De manier waarop hij over Koeman praat, dat zegt wat over hem. Mensen interpreteren het nu ook bij vlagen niet goed, maar z'n reactie jegens Kieft zegt ook wat. Het is namelijk niet zo dat Kieft hem in de column nou de hemel in prijst of zo. Hij is wel gewoon kritisch, maar begripvol. De reactie neigt wel naar onvolwassenheid gezien het aanbod van Ihattaren, maar da's een vrij 'normaal' in de voetballerij. Veel profs worden pas volwassen na hun 24ste. Alles opgeven voor voetbal doet natuurlijk wel wat met je ontwikkeling als mens. Het neigt echter ook weer naar respect en plezier in het spel.

Hier zie je gewoon alles in terug. Het is een jongen die zijn vader verloren heeft, erg emotioneel is en die het gevoel heeft dat de hele wereld zich tegen hem keert. Als persoon met soortgelijke ervaringen, kan ik dat helemaal begrijpen. En dat is ook het failliet van de wereld; empathie is er wel, maar na een paar maanden gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. Terwijl sommige gevoelige jongens er jaren last van kunnen hebben. Hij act out en is emotioneel onstabiel. Ik geloof dat het op termijn wel weer komt, laat die jongen nou meer rustig zichzelf hervinden. Het is eigenlijk nog een kind.

15 januari 2022 om 13:48

Je hebt helemaal gelijk. De hele pathos van Ihattaren is samengevat in dit hele 'oh wat lief van u meneer kieft, wilt u met mij komen voetballen?'-relaas. Het is overigens 'instabiel', niet 'onstabiel'.

15 januari 2022 om 14:44

Het probleem met zo'n discussie is dat je met dat argument ook direct de hele discussie lam legt. Je kunt niet alles maar blijven afschuiven waardoor er voor hem 0 verantwoordelijkheid is. Bovendien beoordeelt men hem niet als persoon, maar als profsporter. In dat laatste schiet hij momenteel hevig tekort. Het is overigens ook niet gezond om op die manier om te gaan met verlies. Het is zelf-sabotage en dat is voor niemand goed. Je merkt natuurlijk wel dat die jongen het allemaal even niet meer weet en dat is begrijpelijk, maar het is wel zaak dat z'n omgeving snel tot hem doordringt. Een ouder verliezen is erg, maar in een relatief korte tijd je leven erbij 'verliezen' is nog veel erger. Mensen reageren vaak nogal gefrustreerd als het Ihattaren betreft, maar ook vanuit het oogpunt van Ihattaren zelf is het echt zaak dat hij het tij gaat keren. Je kunt je namelijk afvragen hoeveel ontwikkeling hij verliest momenteel.

15 januari 2022 om 16:22

@sirius

Misschien is dat wel goed, die hele discussie plat leggen. Wij gaan er tenslotte niet over. Die jongen heeft hulp nodig en krijgt dat niet van comments op voetbalzone.

Ik ben het volledig eens met Suarez 7. Hij geeft ook aan dat hij het zelf meegemaakt heeft, dus hij weet waar hij het over heeft. Ihattaren is 19. Een kind, die iets ergs meegemaakt heeft, maar waar de halve wereld naar kijkt. Geen recept voor een rustig herstelproces.

15 januari 2022 om 15:24

Het probleem voor Ihattaren is dat hij in de voetbalwedstrijd zit en die is net iets harder dan de normale wereld. Normaal als iemand even de weg kwijt is blijft die een keer zitten of loopt die een jaar studievertraging op. Iedereen heeft daar dan respect voor en er komt natuurlijk niks over in de media. Ihattaren heeft die luxe niet, alles wat hij doet is nieuws iedere beslissing die hij maakt wordt besproken door analisten of door ons op voetbalzone. Als persoon zou het ook vast wel goedkomen maar puur als topsporter komt hij tot nu toe tekort. Dat is trouwens geen schande want de meeste van ons komen op een bepaald vlak tekort voor topsport, de meeste zelfs op meerdere vlakken.

15 januari 2022 om 16:22

Amen. Volstrekt mee eens.

15 januari 2022 om 16:55

@salerno1919 dat gaat Ihattaren wel lukken, ik heb er vertrouwen in dat hij bij Utrecht weer de oude Ihattaren kan gaan worden waar wij PSV fans verliefd op waren.

Krijg een beetje tranen in mijn ogen van dat Soap gebeuren over koning Mo, heel vervelend allemaal voor die jongen en we weten allemaal dat hij kan voetballen, en niet zo’n beetje ook.Maar een ander had al lang met de grond gelijk gemaakt geweest, ook als je kan voetballen gelden er regels en hou je je aan afspraken, en hij is niet de enige speler die zijn vader of moeder verloren heeft tijdens zijn carrière, dat gun je je ergste vijand zelfs niet eens, maar zijn pa had niet anders gewild dat hij nu in de bloei van zijn carrière stond, het tegendeel is waar.Verder wens ik hem veel succes maar hou m’n hart vast.

15 januari 2022 om 16:25

Huh, wie - zeker met zo'n overleden vader - zou er met de grond gelijk gemaakt worden? Hij wordt in de media beschimpt en uitgelachen, Samporia valt over hem heen, zijn oude zaakwaarnemer laat hem vallen. Dus het is niet alsof iedereen hem met fluwelen handschoenen behandelt. Hier zijn veel mensen kritisch maar zijn er ook met begrip.

Bekijk het eens niet vanuit de topsport. Maar vanuit de mens. Een kind verliest zijn vader en mag daar gerust jaren van van slag zijn. Je hoopt van niet, maar als het gebeurt, dan is het niet gek. Daar heeft de hele voetballerij nog helemaal niks mee te maken. Maar die komt er bij Ihattaren ook nog eens bij.

Ik ken iemand die op zijn zestiende zijn moeder verloor. Die is nu 44. Hij functioneert wel, maar het heeft hem emotioneel voor de rest van zijn leven getekend. En niet zo'n beetje ook.

15 januari 2022 om 17:21

Jij hebt een andere mening en dat mag, zeker op een forum als dit, maar kan er weinig mee want mijn mening is totaal anders, hij begeeft zich al een tijdje in de grote mensen wereld, hoeveel geduld moet je wel niet hebben met hem??!!
Fijn weekend!

16 januari 2022 om 18:23

Hoe lang vind jij dan dat je daar last van mag ondervinden? Het is niet zo dat je dat met een knop aan en uit kan zetten, dat je even kan beslissen dat het genoeg is. Zo werkt het niet met dit soort dingen.

Hij is 19, nog hartstikke jong. Als deze ellende door zijn vader komt, dan is dat gewoon zo. Of hij (of jij) dat nou wil of niet.

Juist door de reactie van mo zelf ben ik er meer en meer van overtuigd dat het voor zeker 80% bij hem zelf ligt. Als het ook maar ff niet gaat zoals hij wil gaat hij moeilijk doen. Hij verwacht een fluwelen behandeling. Jammer dat een van de grootste talenten van Nederland zo in de vergetelheid gaat raken. Zonde.

15 januari 2022 om 14:43

Tuurlijk ligt het grotendeels bij hem maar we kunnen gewoon ook stellen dat Schmidt verkeerd met hem is omgegaan, hem niet juist heeft begeleidt. Vergeet niet het is gewoon nog een jochie. Van Bommel kon dat wel, wist wel wat er nodig was. Schmidt komt en hanteert een strenge voetbal beleid en dat botste blijkbaar. Tsja. Maar ja idd uiteindelijk is die jongen zelf verantwoordelijk. Hij kan niet blijven schuilen achter allerlei zaken. Je bent weg bij Psv, nou herpak jezelf en laat het ergens anders maar zien.

15 januari 2022 om 14:49

Ik vind die Schmidt / Van Bommel vergelijking eigenlijk erg scheef. Beiden hadden hele andere situaties. Onder Van Bommel debuteerde Ihattaren en dan is elke minuut mooi meegenomen. Dat resulteerde uiteindelijk in een basisplaats omdat die jongen in de meeste aanvallende statistieken boven kwam drijven. Toen Schmidt bij PSV kwam en de voorbereiding deed, kwam Ihattaren veel te zwaar aan en kon niet eens een wedstrijd spelen. Wat denk je wat er gebeurd was als hij dat bij Van Bommel had gedaan? Ik denk dat die nog veel harder voor Ihattaren was geweest gezien het karakter van Van Bommel. Alsof Van Bommel zo'n zacht iemand is. Die eist ook gewoon discipline en volledige inzet. Dat kan Ihattaren sinds die coronastop ervoor niet meer opbrengen. Er is geen trainer die dat accepteert.

15 januari 2022 om 15:01

Weet je niet, wat we wel weten is wat er gebeurd is onder beide coaches. En daarnaast, als we toch aan gissen zijn. Wellicht had van Bommel dat anders aangepakt omdat ie weet wat Mo nodig heeft. Misschien hanteert Schmidt 1 zelfde lijn, eenzelfde aanpak voor iedereen zonder te kijken naar de karakter van spelers. Uiteindelijk kan dat ook averechts werken want de 1 is niet hetzelfde als de ander. De 1 heeft een meer empatische aanpak nodig dan de ander. En je zit bij Psv, niet een Real of Bayern. Bij Psv komen jochies die net wakker zijn. Niet iedereen is hetzelfde. En wellicht kon van Bommel dat wel inzien en hanteerde hij geen 1 strenge lijn, vandaar de goede band van Mo met Mark. Dus tsja blijft lastig. Maar nogmaals Mo is verantwoordelijk uiteindelijk hoe moeilijk het ook kan zijn en daarnaast denk ik dat Raiola ook te weinig heeft gedaan. Nu is het aan Mo om op te staan en zich te herpakken. Met de schuld blijven geven aan anderen komt hij nergens en blijft hij alleen maar hangen.

15 januari 2022 om 16:29

@cuco

Als het om iemand gaat die mentaal helemaal bij is, zou ik het met je eens zijn. Maar ik denk dat Mo mentaal gewoon in de knoop zit. En dan zie je het allemaal niet zo scherp en zeg je dingen waar je later niet meer van snapt hoe je daar op kwam.

Mo heeft een lange weg te gaan, denk ik. Eerst mentaal gezond worden. Dan weer fysiek fit worden. En dan weer voetballer worden. Dat gaat even duren. Dit avontuur bij Utrecht is in mijn ogen kansloos. Maar ik hoop dat ik er naast zit.

De mensen die nu anti Ihataren zijn zullen straks weer achter hem aanlopen en bejubelen. Dat zijn de walgelijke modderkruipers.
Deze aversie jegens hem en de wijze lessen van zijn vader
zullen hem motiveren en weer de ster maken in de knop die hij ooit was.
Goh, wat was ik blij dat schmitdt hem wisselde tegen Ajax. De gevaarlijkste man werd er uit gehaald. Heerlijk.
Jammer dat Ton Ger Brandts hem gezegd heeft op te houden mer zijn wisseltaktiek

15 januari 2022 om 14:55

Dat is een enkeling. De meeste mensen zijn niet anti-Ihattaren, maar zien dat die jongen een belangrijk deel van z'n leven saboteert. Je kunt nog zoveel excuses verzinnen, maar dit is geen gezond gedrag. Het is geen gezonde manier om te rouwen, geen gezonde manier om je leven te structureren en zeker geen gezonde manier om topsport te bedrijven. Dan is het ook wel frustrerend dat hij zelf de eventuele effecten van z'n acties niet inziet. Nu heeft hij nog een royaal salaris, maar Juventus gaat dit ook niet blijven pikken natuurlijk.

15 januari 2022 om 15:41

Volgensmij is Ihattaren het meest "anti Mo" van ons allemaal. Volgensmij ziet iedereen dat hij talent heeft, als die fit is kunnen we allemaal van hem genieten maar helaas is hij dat bijna nooit. Dat is dood en dood zonde en als je een publiek beroep hebt dan hebben mensen daar een mening over. Als hij ooit weer zijn kunsten laat zien op een veld sta ik weer op de banken hoor!

15 januari 2022 om 16:33

@cas

Het gebrek aan begrip is inderdaad schrijnend.

Ik hoop verder dat je gelijk hebt. Ik denk echter dat Mo meer nodig heeft dan een externe motivator. Hij moet eerst gewoon echt serieus tijd pakken om zijn mentale gesteldheid goed te krijgen. Hij hopt nu in een jaar van PSV naar Juventus naar Sampdoria naar een personal trainer naar het Utrecht van Vanenburg. Maar hij moet niet hoppen, hij moet het ergens volhouden en echt herstellen. Dat hoppen is vluchtgedrag, een teken dat hij het niet vol houdt.

15 januari 2022 om 18:04

Ik ben het wel met je eens volhouden is altijd het moeilijkste, dit leer ik mijn zoon ook.haha
Maar hij kan het. Dat heeft hij al bewezen, anders kom je niet in Psv1.
Maar misschien moet hij het zinnetje
In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

Kieft kan niet anders dan het artikel van Driessen te ondersteunen.
Uiteindelijk moet Mo het zelf doen , net als iedereen .

Ik zet er toch vraagtekens bij hoe oprecht deze teksten zijn. Hoop voor hem van wel en dat hij zich eindelijk weer eens kan herpakken.

15 januari 2022 om 11:42

ik heb daar helemaal geen vraagtekens bij. Ze zijn totaal niet oprecht. Het bestaat niet dat je zo'n treinwrak aan ellende veroorzaakt omdat de wereld niet naar de jouw pijpen danst en nu je aan de grond zit en FC Utrecht je een laatste kans op een profcarriere gunt ineens de inkeer komt. Hou op hoor! Dat die jongen bovendien door precies de Telegraaf in de armen wordt gesloten lijkt me evenmin toeval. Die krant is fel anti-Schmidt en heeft enkel oog voor succes en ontwikkeling bij PSV wanneer het munitie biedt om Ajax aan te vallen. Wanneer het prinsje komt uithuilen op de redactie zitten Driessen en Verweij daar bovenop natuurlijk.

Als Ihattaren oprecht was, had hij Rik Elfrink opgezocht. Die heeft voor nieuwswaarde de waanzinnig vervelende eigenschap dat hij nooit eens echt een mening heeft, altijd de kerk in het midden houdt en zelden iets smaakmakends of nieuws uit de doeken doet - de woordvoering van PSV heeft bijna spannender bijdragen - maar heeft wel altijd oog voor de totale situatie. Bij de Telegraaf klop je aan als je fout zit en een partijdige 'journalist' nodig hebt die je charmeoffensief verwoord.

15 januari 2022 om 13:39

Dit lijkt me juist oprecht. Wie ben jij om te zeggen dat dit totaal niet oprecht is? Lijkt me een super emotionele jongen. Daarnaast heeft Kieft ook (terecht) kritiek op hem. Kom op man, give him a break, in plaats van dat moddergooien omdat ie niet is geslaagd bij PSV…

15 januari 2022 om 14:15

Ik kan precies dezelfde vraag stellen: wie ben jij om te zeggen dat het wel oprecht is. Wie gooit er overigens met modder? Totaal onnodig om Schmidt nog een trap na te geven.

15 januari 2022 om 16:42

@gomes1psv

Het zou kunnen dat Ihattaren een jongen is die gewoon niet de mentaliteit heeft die je nodig hebt. Dat kan.

Het zou echter ook kunnen dat hij mentaal op dit moment gewoon echt ziek is. De depressie waar pas over gesproken werd. Of iets anders ernstigs. We weten het niet. Maar er zijn genoeg tekenen dat er zoiets speelt. En als dat het is, dan moet alle kritiek gewoon even geparkeerd worden, en moet hij gewoon eerst gezond worden. Herstellen. En dan zullen we zien hoe het echt zit.

Wim is dan ook een aardige kerel die zelf ook genoeg malaise mee heeft gemaakt, fijn dat hij mo steunt, hopelijk helpt dit.

15 januari 2022 om 16:44

Ik denk niet dat dit soort dingen echt helpen. Het is leuk voor de buitenwereld, maar het is vluchtig. Mo heeft veel meer nodig dan dit. Een begeleider die er veel vaker voor hem is, een psycholoog, iemand anders die hem structureel helpt. Geen eenmalige berichtjes in de krant. Het feit dat Mo er zo bovenop springt zegt me ook al heel wat.

Ihattaren, Kieft, Vanenburg. Een aanvalstrio die zeker 1 ding in gemeen heeft: allemaal zijn ze na 20 minuten bekaf.

15 januari 2022 om 11:53

Verschillen ook. Vanenburg en Kieft hebben gepresteerd en wel s wat gewonnen, zie alleen het jaar 1988 al..

Altijd wat met Ihataren. Geen woorden maar daden matti. Je hebt nog niks laten zien. Eigenverantwoordelijkheid pakken. Lijden in stilte en je voeten laten spreken. Van alles bij deze jongen spat de onprofessionele houding af. Dat deuntje van : "ik heb fout gezeten " en dan een hele lange maarrrrr erachter kennen we inmiddels wel. Zo verbeter je jezelf nooit natuurlijk.

15 januari 2022 om 14:22

Helemaal eens. Vanaf de nek omlaag is het een geweldig talent. Prachtige trap in de poten en een fysiek dat gemaakt is voor topvoetbal. Bij de Herdgang hangt een spreuk: 'hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt' en daar lijkt Ihattaren gewoon niet in mee te willen. Elke tegenslag of uitdaging die hem in de weg ligt om freewheelend profvoetballer te kunnen zijn grijpt hij aan om verontwaardigd te doen. Met Fofana en Bakayoko heeft PSV twee andere toptalenten die gewoon blij zijn dat ze voor PSV mogen uitkomen, graag een langlopend contract tot 2025 tekenen en geconcentreerd en geduldig aan hun ontwikkeling werken. Als je het verhaal over Bakayoko vandaag op ED leest, ben ik echt veel blijer met deze jongens dan gevalletjes 'hoogmoed voor de val' als Labyad, Bakkali, Lammers en Ihattaren. Kun je missen als kiespijn.

16 januari 2022 om 10:31

Jaa die Bakayoko zit een goede kop op. Met t fragiele lichaam van Madueke meegewogen mogen ze Johan best bij de A selectie voegen. Zal een kwestie van tijd zijn.

Hopelijk word Ihattaren bij Utrecht weer een beetje de oude Ihattaren, want dat hij kan voetballen weten we allemaal. verder weet ik niet of Kieft het prettig vind dat hij met U aangesproken word.

Men vergeet dat we het hier hebben over een 19 jarige jongen die zich in de steek gelaten voelt. De enige die je wat kan verwijten zijn lieden als Raiola die zulke talenten verpatst, zijn commissie opstrijkt maar dan aan hun lot overlaat.

Doelpunt van Kieft was tegenwoordig, met de VAR, gewoon (terecht) afgekeurd . (uiteraard met de regels van toen, toen buitenspel nog gewoon buitenspel was, of je nou meedeed met het spel of niet).

Zou mooi zijn als die mannen van '88 zich gaan bezig houden met hem. Hij zoekt een vader figuur dat is wel duidelijk. Hopelijk komt z'n talent er nog eens uit.

En Kieft heeft er zo'n hekel aan als men over de 88-goal begint. Verder mooie woorden natuurlijk. Hoop oprecht dat het nog op de rails komt bij Mo.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper190
O. BoscagliVerdediger193
Y. VertessenAanvaller186
E. ZahaviAanvaller134
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
A. van LareKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

18 fans
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Sampdoria 0 0 0 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2020/2021 PSV 22 3 0 0
2019/2020 Jong PSV 1 2 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax gaat Mohamed Ihattaren huren met optie tot koop

Ajax gaat Mohamed Ihattaren huren met optie tot koop, zo weet Fabrizio Romano. De Amsterdammers hebben daarvoor een volledige overeenkomst bereikt met Juventus. De laatste stap om de overgang te voltooien...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren