Familie Abdelhak Nouri trekt snoeiharde conclusies: ‘Dan maar kwaadschiks’

Donderdag, 26 maart 2020 om

Op 8 juli 2017 veranderde het leven van Abdelhak Nouri voorgoed, toen de destijds twintigjarige middenvelder als gevolg van een hartstilstand in elkaar stortte tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werder Bremen. Nouri liep daarbij ernstig en blijvend hersenletsel op, waarvoor Ajax inmiddels volledige aansprakelijkheid heeft erkend. Toch verlopen de gesprekken tussen de familie van Nouri en Ajax over een eventuele schadevergoeding uiterst moeizaam, zo vertelt advocaat en vertrouwenspersoon Khalid Kasem vanavond bij De Wereld Draait Door.

Kasem heeft het boek ‘Abdelhak Nouri: een onvervulde droom’ geschreven over het voormalig toptalent van Ajax en trekt daarin de pijnlijke conclusie dat Nouri zonder neurologische of cardiologische schade had kunnen komen uit het drama dat zich op 8 juli 2017 voltrok in Oostenrijk. "We hebben achteraf kunnen reconstrueren wat er gebeurd is. Wat iedereen heeft kunnen zien op 8 juli 2017 is de tragiek van een jonge voetballer die naar het gras ging en niet meer opstond. Er was allerlei beweging omheen: schermen die werden opgezet, paniek in de stemmen, biddende jongens langs de kant. Dat is wat we op dat moment zagen", vertelt Kasem. "Wat we niet zagen en ook niet wisten, is hoe dat nou heeft kunnen gebeuren. Pas na 8 juli hebben we op waarheidsgetrouwe manier kunnen reconstrueren hoe die tragiek nou tot stand is gekomen. Dat heeft tot snoeiharde conclusies geleid én tot aansprakelijkheid van Ajax."

Volgens Kasem is de reanimatie van Nouri door toenmalig teamarts Don de Winter veel te laat op gang gekomen, nadat de middenvelder een hartaanval kreeg. De Winter is inmiddels op straat gezet door Ajax. "Je ziet dat een speler naar het gras gaat. Alles en iedereen schrijft dan eigenlijk voor dat als er geen overtreding wordt gemaakt, je gelijk aan circulatie moet denken, aan het hart. Dat is voor meer dan tien minuten niet gebeurd. Er is van alles met hem gebeurd, maar niemand heeft gedacht: zou er misschien wat aan de hand kunnen zijn met zijn hart?", vervolgt Kasem. "Ik denk dat dat misschien wel de belangrijkste en moeilijkste conclusie is. Want als dat eerder was gebeurd, als ze de defibrillator gelijk hadden aangesloten, wat iedereen leert, dan was de kans waanzinnig groot geweest dat hij zonder neurologische of cardiologische schade eruit zou zijn gekomen, zeggen alle deskundigen die we erover hebben gesproken."

De familie Nouri is teleurgesteld over de manier waarop Ajax zich opstelde na het drama, zegt Kasem. "Als zoiets zich voordoet, moet je als club eigenlijk nergens anders aan denken dan het bieden van die schouder, en die arm om die jongen en de familie heen. En eerlijk gezegd hebben die schouder en arm heel lang ontbroken. Er werd afwijkend gereageerd op allerlei vragen die ik stelde", geeft de advocaat als voorbeeld. "Ik zat een paar dagen nadat het gebeurd was bij de familie in de tuin en toen zei ik tegen ze: zou het niet misschien een idee zijn om zoveel mogelijk vast te leggen? Het menselijk geheugen is feilbaar, dus als je niet heel snel dingen op papier zet, dan raak je dat kwijt en kunnen we dat nooit meer achterhalen. Dat zorgde voor angst bij de familie, want Ajax was hun club. Appie speelde daar vanaf zijn jongste jeugd."

Kasem benadrukt dat hij niet direct van plan was om een procedure te beginnen tegen Ajax. "Ik wilde gewoon begrijpen wat er was gebeurd, zodat we straks op een goede manier konden terugkijken op wat er gebeurd was. Op dat verzoek werd heel afwijkend gereageerd door Ajax. Ik heb in bijna drie jaar heel moeilijk de vinger kunnen krijgen achter wat er achter de schermen bij Ajax gebeurde." Kasem verwijt algemeen directeur Edwin van der Sar dat hij in de eerste zes maanden na het ongeval ‘onzichtbaar’ was. Inmiddels zou Van der Sar zich echter een stuk welwillender opstellen. "Hij heeft dit dossier toen gedelegeerd aan iemand anders binnen de organisatie. Ik denk hij achteraf beseft dat dat niet zo gelukkig was en dat hij dat als CEO zelf had moeten doen. Maar daarna heeft hij zich wel op een mooie manier ingezet hiervoor. Maar kennelijk heeft hij niet de handen op elkaar gekregen van de mensen die bij Ajax ook dat soort beslissingen nemen, of het nou de RvC is, of andere directieleden of een verzekeraar. Dat is heel moeilijk in te schatten, maar daardoor bleef bij mij het gevoel overheersen dat Edwin wel wil, maar dat het simpelweg niet lukt."

De houding van Ajax heeft volgens Kasem geleid tot een bepaalde 'verbetenheid' om ‘rechtvaardigheid te vinden voor Nouri'. "Op het moment dat je zolang achter de feiten aanloopt en eigenlijk alles moet bevechten, niets gaat vanzelfsprekend en je wordt in de informatievoorziening op achterstand gehouden, dan krijg je op een gegeven moment de verbetenheid en het gevoel dat als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. Uiteindelijk gaat het om de rechtvaardigheid van Appie: opkomen voor een jongen die op dit moment niet voor zichzelf kan opkomen. Ik, en met mij de familie, voel het als een hele belangrijke taak om die rechtvaardigheid te vinden. Het gaat niet om geld, er is geen bedrag dat Appie kan terugbrengen in de situatie van voor 8 juli 2017. Het gaat er gewoon om: wat komt hem toe en op welke manier kan die club er voor zorgen dat deze hele lelijke fase misschien een beetje vergeten kan worden?”

Kasem bevestigt dat de gesprekken met Ajax over een schadevergoeding nog altijd lopen. Presentator Matthijs van Nieuwkerk vraagt af zich op welke wijze de schadevergoeding begroot moet worden. "Je schetst verschillende scenario’s", legt Kasem uit. "Stel dat hij een traject als Frenkie de Jong (die vorig jaar van Ajax naar Barcelona verkaste, red.) had kunnen bewandelen, dan betekent dat dit. Of stel dat hij een tussenstap had moeten maken. Of stel dat Ajax zijn plafond was. Daar denk je inderdaad over na. Maar het is niet alleen maar gissen. Er is natuurlijk wel een aantal factoren dat vaststaat. In het seizoen voordat het ongeval plaatsvond, speelde Appie en ook Frenkie in de Jupiler League. Toen werd Frenkie uitgeroepen tot Talent van het Jaar, Appie was de Speler van het Jaar. Je kijkt ook naar hoe het jeugdcontract van Appie zich verhield tot de contracten van andere spelers. Je luistert naar deskundigen en dat leidt uiteindelijk tot een conclusie."

Behalve Kasem zijn ook de vader en oudere broer van Nouri te gast. Abderrahim laat weten dat zijn broertje inmiddels uit zijn coma is ontwaakt. "Het gaat goed. Hij is sinds kort thuis. We verzorgen hem thuis. Sinds hij thuis is, gaat het stukken beter dan voorheen, toen hij in ziekenhuizen en verpleeghuizen zat. Ik denk dat dat komt doordat hij zich bewust is van waar hij is. Hij ligt niet meer in coma, hij is gewoon wakker. Hij slaapt, niest, slaapt, boert. Maar hij is nog steeds afhankelijk van ons. Op z’n goede dagen is er een vorm van communicatie: dan bevestigt hij zaken met zijn wenkbrauwen. Maar je merkt wel aan hem dat hij dat niet zo lang kan volhouden. Het lijkt topsport voor hem. Sinds de gebeurtenis is er 24/7 iemand bij hem. Die taken verdelen wij onderling en dat blijft zo."

Bekijk de schitterende compilatie van Appie Nouri #StayStrongAppie
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

280 reacties (laatste reactie door sjakienyc)

Natuurlijk weet ik er het fijne niet van, maar de schuld lag bij Ajax dus dan moet je met de billen bloot! We zwemmen in het geld daar boven op, waarom moeten er zoveel jaren voorbij gaan om met die familie tot een overeenkomst te komen. Erg treurig wordt ik er van, er komt gewoon nog een smet boven op de trieste zaak Nouri. 😔

26 maart 2020 om 20:07
0

@Sulejmanii, omdat Ajax niet zomaar miljoenen uit gaat keren. Dat doet geen enkele werkgever. Mocht jij op je werk in elkaar zakken word je geholpen door een BHVer en ligt ziekenhuis verzorging minimaal 10-15 minuten weg. Ga je dan ook de BHVer, werkgever of ambulance broeder aanklagen?

26 maart 2020 om 20:12
0

Eens, maar je kan niet ontkennen dat er aan de kant van Ajax op bestuurlijk/juridisch gebied het een en ander is misgegaan. (wat uiteindelijk wel rechtvaardiging & geld gaat) Dit maakt het in deze zaak, jongen van de club & enorme consequenties, wel extra pijnlijk.

26 maart 2020 om 20:12
0

Ze klagen de dokter toch niet aan? Volgens mij zijn er genoeg mensen die de werkgever, degene die over jouw veiligheid en welzijn gaat, aansprakelijk zouden stellen. Zeker als er aantoonbare fouten gemaakt zijn is het niet meer dan normaal dat zo’n schadeclaim volgt!

26 maart 2020 om 20:14
0

Mee eens. Het is nooit genoeg. Geld geld geld. Krijgen ze hem niet mee terug

26 maart 2020 om 20:14
0

@footballexpert. Ajax heeft meerdere voorstellen gedaan. Onder andere het voorstel voornlevenslange huisvesting inclusief benodigde zorg. En een voorstel voor een contract voor Nouri voor 10 jaar met een salaris van 250.000 Europese jaar. Verder heeft Ajax schuld bekent en toegegeven dat er fouten zijn gemaakt. Wat wil de familie precies nog meer van Ajax?

26 maart 2020 om 20:16
0

@Youricfc, probeer maar eens een ziekenhuis in Nederland aan te klagen. Dat gebeurt vrijwel nooit omdat die niet gewonnen worden.

26 maart 2020 om 20:17
0

D-Bergkamp waar lees jij, dat ik vind dat Ajax zomaar met miljoenen moet smijten? Ik vind alleen dat een bvo met meer dan genoeg geld in kas, en ook nog eens fout is geweest in deze kwestie. Wel sneller tot een overeenkomst mag komen, het is voor de supporters en al helemaal de familie vreselijk genoeg wat er gebeurd is met Nouri. Het was voor alle partijen prettig geweest, als deze pijnlijke kwestie was opgelost. Man man, als er mij iets zou overkomen is dat toch helemaal geen vergelijk? Dit gaat om een bvo, waar je er van uit mag gaan dat de beste artsen en begeleiders werken. En al helemaal de standaard procedure, die bij wijze van spreken een huisarts al had geweten. Zonder die desbetreffende arts nog meer te willen beschadigen, maar misschien begrijp je mijn reactie nu beter.

26 maart 2020 om 20:20
0

@sulejmanii, Ik vind ook dat er een oplossing moet komen. Alleen de vraag is wat de familie precies wilt van Ajax en dat eens openlijk naar buiten brengt. Dit is de zoveelste keer dat een advocaat van de familie naar buiten treed met het verhaal dat er nog steeds geen oplossing is. Maar ze geven niet aan wat ze als oplossing willen zien.. en dat kan meerdere redenen, maar meest voorname redenen zijn dat ze veel vragen.

26 maart 2020 om 20:21
0

Dat is een hele andere situatie. Ik geloof niet dat de meeste mensen door hun werkgever van top tot teen doorgelicht worden. Ajaxspelers wel en daaruit was 2 jaar voordat Nouri in elkaar zakte al duidelijk dat hij een hartprobleem had. Een bhv'er is een goedwillende medewerker, in de meeste gevallen zonder zorgachtergrond, die graag wil helpen, totaal niet vergelijkbaar met een professionele medische staf die aan de zijlijn zit en behoort te weten of een speler een hartprobleem heeft of niet

26 maart 2020 om 20:22
0

Dan moet alles via de verzekering lopen. Daar zal een bedrijf als Ajax zich goed voor verzekerd hebben. Zowel de schade als de zorg. En geloof mij dan krijg je nog niet een fractie van wat het nu is. Het gaat de familie alleen om geld. En in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

26 maart 2020 om 20:25
0

@Primetime, klopt er had adequater gehandeld moeten worden. De staf heeft fouten gemaakt en dat is allemaal erkent door Ajax. Alleen weten we nog steeds niet wat de familie Nouri verlangt van Ajax omtrent vergoedingen. 2,5 miljoen was niet afdoende tot op heden. Wat dan wel?

26 maart 2020 om 20:37
0

Dat dit bericht zoveel likes krijgt.. echt een domme reactie. Voetbal is topsport en dat heeft niet alleen te maken met gezondheid maar ook invloed op je gezondheid. Ajax heeft een speciaal team aan artsen en specialisten die voor de medische zorg verantwoordelijk zijn. En dan kom jij met een vergelijking met een normale baan en een BHVer? Die dokter heeft hier gewoon compleet verkeerd gehandeld terwijl die de gezondheid van de spelers moet waarborgen. Hij is ten slotte arts.. Ajax heeft hem in dienst dus zij zijn verantwoordelijkheid.. maar goed probeer het allemaal maar te bagataliseren. Geef gewoon toe dat Ajax in deze kwestie ontzettend slecht heeft gehandeld. Het heeft niks te maken met zomaar miljoenen uitkeren..

26 maart 2020 om 20:41
0

@bizarno, Dat zeggen ze toch ook in de aflevering, dat ze daar appie niet mee terugkrijgen. Feit is dat we gewoon onmogelijk kunnen oordelen over deze situatie zonder bij de gesprekken aanwezig te zijn. Wie weet is de familie van Nouri niet realistisch of wie weet zijn bepaalde bedrijfsmensen van Ajax te hard. Kunnen wij niet weten en eigenlijk is het gewoon zonde dat deze discussie überhaupt is ontstaan na zo'n drama.

26 maart 2020 om 20:47
0

@Tikburg, Ajax heeft al toegegeven niet goed gehandeld te hebben en ook dat de medische procedures niet nageleefd zijn. Ook hebben ze excuses gemaakt en de arts ontslagen. Nummer 34 word niet meer gebruikt, landstitel word aan hem opgedragen met vader en broer op het podium en er is een trofee naar Nouri vernoemd. Wat moet Ajax, buiten geld om, nog meer doen om de familie te plezieren?

26 maart 2020 om 20:57
0

D-Bergkamp ik zie jou hier 80 reacties plaatsen van dezelfde strekking, wat een misgunnerij zeg. Je doet alsof je het allemaal zo goed weet en zo zeker bent dat het over geld gaat. Maar heb asjeblieft niet zo'n sterk kritische mening over iets waar je helemaaaaal niet dichtbij staat. Die constante vergelijking met 'de gewone mens' ook, gadver. Heel lelijk dit.

26 maart 2020 om 21:02
0

Je kunt het lelijk vinden, maar een advocaat die continu meldt dat het lang duurt en dat er te weinig erkenning is, maar tegelijkertijd niet wil zeggen wat ze zelf willen vind ik ook erg lelijk. Ajax heeft al veel gedaan en geboden. Van de familie van weten we helemaal niet waar ze verwachten. Als de advocaat het heeft over super talent en het salaris van top spelers vermenigvuldigd met 10 actieve voetbal jaren dan kom ik snel op bedragen richting 100 miljoen, Maar dat is ook gissen.

26 maart 2020 om 21:05
0

@ Dennis. Ik schaam me voor een medesupporter als jij. Wij als topclub zetten ons voor lul om een paar rotcenten te besparen waarin we ook nog eens zwemmen. Onze artsen hebben er een potje van gemaakt en daarom is een toekomstig topspeler een kastplantje. 2.5 miljoen is een fooitje kijkende naar de kosten van levensonderhoud en de gederfde inkomsten.

26 maart 2020 om 21:08
0

Dat klopt niet. Jaarlijks komen tussen de 700 en 800 claims binnen bij de verzekeraar van ziekenhuizen. Staat op de site van de verzekeraar, Medirisk.

26 maart 2020 om 21:09
0

@W.S. Je mag het lelijk vinden als jou mening. Onderbouw dan ook aub waarom je het lelijk vind. Ik vergelijk Nouri met andere mensen omdat het de enige richtlijnen zijn wettelijk die bestaan. En dat is puur financieel. De overige dingen die Ajax al gedaan heeft zijn meer dan 95% van de werkgevers zou kunnen doen. Als ze een kort geding aanpassen beslist de rechtbank en had dit verhaal allang afgesloten geweest. De enige reden dat de familie niet naar de rechtbank wil is omdat dit niet afdoende is.

26 maart 2020 om 21:10
0

@pelotta92, en die worden als ze de rechtbank halen netjes via de rechtbank afgewerkt volgens de wettelijke standaarden. Daar zijn richtlijnen voor vast gelegd die bepalen hoe en wat en dan slaat de rechter met de hamer met een eind beslissing. Wat denk je dat de reden is dat deze zaak nog niet bij de rechter ligt?

26 maart 2020 om 21:12
0

@Walvis_Theo, en wanneer Nouri een carrière als Castillion (talent van het jaar) had gehad waren de inkomsten nihil geweest. En als Nouri een dubbele kruisband HD afgescheurd hadden de inkomsten ook nihil geweest. Aan hypothetische gederfde inkomsten kan je geen bedragen vast hangen. Desondanks heeft Ajax dat gedaan door een 10 jarig contract van 250.000 per jaar aan te bieden.

26 maart 2020 om 21:23
0

@D-Bergkamp, omdat letselschadezaken bijna nooit naar de rechter gaan. Zo'n beetje alle zaken worden buiten de rechter om afgehandeld. Via de deelgeschilprocedure kan je tegenwoordig zelfs heel gemakkelijk een beslissing van de rechter krijgen over een punt waar de partijen niet uitkomen, dan gaan ze weer vrolijk zonder de rechte verder.

26 maart 2020 om 21:26
0

@D-Bergkamp ter aanvulling: uit mijn hoofd komt een gemiddelde zaak pas na 8 jaar voor de rechter vanwege de onderhandelingen die de standaard zijn. Als ze er echt niet uitkomen gaan ze naar.de rechtbank. Aangezien Nouri en Ajax zo ver uit elkaar lijken te liggen, zal dat op een gegeven wel gebeuren denk ik.

26 maart 2020 om 21:27
0

@Pelotta92, en hoe vaak komen letselschade procedures zoals deze meerdere malen in het nieuws over een periode van 3 jaar tijd? De enige reden dat de familie Nouri dit via de media speelt is omdat ze niet genoeg krijgen naar wens. Valt dat bedrag onder de wettelijke standaarden spannen ze daarvoor een procedure aan en winnen ze. Dat doen ze niet omdat ze meer vragen dan de wettelijke standaarden.

26 maart 2020 om 21:29
0

D-bergkamp. Je maakt het jezelf moeilijk. Het probleem zit hem bij de verzekeraar, welke een grote partij is bij de onderhandelingen en welke moet uitkeren. Ajax heeft buiten de verzekeraar om zeker wel wat geregeld, maar de totale letselschade moet vanuit de verzekering komen en dat duurt bij elke zaak heel lang. Het is heel moeilijk te voorspellen wat de mogelijke inkomsten in de toekomst zijn en meestal liggen het aanbod van de verzekeraar en de verwachting van de persoon met letsel mijlenver uit elkaar. Ajax zit daar als het ware tussenin en kan daarin weinig betekenen. Zoals bij DWDD ook al werd aangegeven dat het waarschijnlijk niet aan Van der Sar ligt en dat hij het al lang afgesloten had willen hebben, maar dat de verzekeraar ook een partij is.

26 maart 2020 om 21:30
0

D-Berkamp. Ik vond je vroeger een geweldenaar. Genoten van je spel, je acties, je fantastische goals. Maar blijkbaar ben je na het voetbal in een zwart gat terecht gekomen en tijd over hebt om een ongefundeerde mening te heben over deze zaak. Rond uit walgelijk reacties!

26 maart 2020 om 21:32
0

@Sulejmani, tja als je Frenkie de Jong als voorbeeld gaat nemen, ga je er niet uitkomen. Dat is namelijk wat meneer de advocaat doet. Ajax hoeft niet tot het einde verdedigd te worden en ze hebben zeker fouten gemaakt. Dat hebben ze proberen te herstellen en ze hebben ook toenadering gezocht. Het gaat nu alleen nog maar ordinair over geld en niets anders. En ik vond het een grote smet op de hele aflevering, wat mij betreft gewoon afgekapt had moeten worden. Kan je trouwens direct uit je droom helpen. Dat toevallig bij Feyenoord een van de beste artsen als soort van hobby project werkt is de uitzondering. De beste artsen werken zeer zeker niet bij een bvo, tenzij ze met pensioen zijn. De beste artsen werken op specialistische afdelingen in ziekenhuizen. De meeste mensen hebben een bepaalde gedachte en gevoel bij de keuze voor arts. Dat is niet verwende voetballertjes verzorgen.... .

26 maart 2020 om 21:37
0

@D-Bergkamp, nogmaals: er bestaan geen wettelijke standaarden voor schadeposten. Dat is ook precies de reden dat dit soort zaken jarenlang duren. De schade moet berekend worden en de uitgangspunten zijn essentieel hiervoor. A of B kan heel veel geld schelen, dat bewijst dit geval heel duidelijk. Het klopt inderdaad dat weinig zaken in de media komen, meestal gebeurt dat omdat de zaak zelf al in het nieuws is gekomen. Kijk maar naar de tramaanslag van een paar weken terug. Daar zaten de advocaten van de slachtoffers ook in een praatprogramma. De advocaat van Nouri is alleen oorlog aan het maken via de media. Zou ik ook doen, maar het is inderdaad niet helemaal eerlijk van hem. Ook hij weet hoe "het spel" altijd loopt, dus de verwijten dat het lang duurt en dat Ajax niet mee zou werken zijn op zijn minst gezegd flauw.

26 maart 2020 om 21:41
0

@Nijogeth, dan moet meneer advocaat benoemen dat de verzekeringsmaatschappij dwars ligt en niet Ajax. In plaats van het publieke Ajax te gebruiken voor zijn eigen wens. En zijn eigen wens kom ik terug op mijn originele post: het gaat allemaal alleen maar om meer geld

26 maart 2020 om 21:50
0

@Pelotta93, de tram aanslag waar Een terrorist Bewust mensen dood maakt vergelijken met een hartstilstand van een voetballer met een hartkwaal bij een BVO en een team arts die fouten maakt vergelijken Is dan ook wel heel erg extreem en geeft gelijk aan waar het scheef zit in dit verhaal. Laten we niet vergeten dat de huidige advocaat ook zelf een boek heeft geschreven over Nouri,,, dat moet ook verkopen...

26 maart 2020 om 22:35
0

Gelul. Dieter Mateschitz, eigenaar van Red Bull betaalt uit eigen zak de teamleden van Red Bull tijdens de corona crisis. Niet omdat het moet, maar uit fatsoen en goed werkgeverschap. Ajax warme club? Zolang het geen geld kost en er goed verdiend wordt ja..

26 maart 2020 om 22:37
0

@Bergkamp, niemand beantwoord je zeer terechte vraag. Ik ben het iig 100% met je eens, laat ze ook maar eens zeggen wat ze wel willen.

26 maart 2020 om 22:52
0

Als Nouri volgens de regels geholpen was was hij er hoogst waarschijnlijk beter uit gekomen dan dat dat nu het geval is. Er zijn gewoon hele grote fouten gemaakt en er is dus niet volgens de voorschriften gehandeld. Dus jouw vergelijk slaat nergens op.

26 maart 2020 om 23:05
0

Dit klopt wat je zeg. Alleen vinden ze 2,5 mil te weinig..je ken moeilijk 30 miljoen geven omdat ie dat had "kunnen" verdienen ooit, terwijl dat ook nooit zeker is geweest mog die een blessure opgelopen hebben of noem het maar op... tuurlijk moeten ze een oplossing vinden en geld geen probleem zijn, maar het is jammer dat wij niks geen eisen horen en dus eigenlijk niet kunnen beoordelen

26 maart 2020 om 23:56
0

Ja lekker makkelijk achteraf. Er staat toch letterlijk in de tekst dat bijna een jaar!!! Heeft geduurd voordat Ajax überhaupt iets heeft gedaan.. van der Sar heeft het maar gedelegeerd, vragen werden ontweken etc. Overigens ging mijn reactie helemaal niet over Ajax maar over jouw onnozele vergelijking met een kantoorbaan en iemand met een BHV diploma.. dat jij het hebt over zomaar miljoen uitkeren en denkt dat dat de kern is van dit verhaal, zegt genoeg over jou. Het draait helemaal niet alleen om het geld maar juist om alles eromheen.. vind het ook vreemd dat je niet gewoon kritiek kan hebben op je eigen club net zoals veel andere medesupporters van je hier op vz... in plaats daarvan probeer je de bedoel te bagataliseren en de vergelijking te trekken met iemand met een BHV cursus of iemand die een hartaanval krijgt tijdens de lunchpauze op kantoor..

27 maart 2020 om 00:00
0

Ninjakai hoe kom je er bij dat ik had over Frenkie de Jong? Daar snap ik oprecht niks van. Wat mij betreft wordt Ajax helemaal niet verdedigd, omdat ze fout zaten. Niet omdat Ajax mijn favoriete club is en grote liefde, betekent niet dat ik kritisch zal zijn wanneer het moet. Geen flauw idee of de allerbeste artsen uitsluitend in ziekenhuizen werken, dat wil ik best van je aan nemen. Maar je zou toch kunnen denken dat een arts van een bvo, wel minimaal de basis procedures kent bij een hart stilstand en dat zo iemand doorgelicht wordt.

27 maart 2020 om 00:34
0

Je zou zeggen dat elke arts de basis procedures kent echter weet jij niet waarom hij dit niet heeft gedaan net zoals ik dat niet weet. Ik vond het bij de beesten af om in een programma als DWDD het over de afwikkeling moest gaan terwijl er naar 1’partij aan tafel zat en die geen antwoord ging geven over wat hij nu precies wilt en de familie. Gewoon weer niet reageren maar wel beschuldigen en alles wat hij weet is uit 2e hand. Daarnaast dingen niet gek dat vlak na zo n dramatisch incident er ineens een advocaat vragen komt stellen dat je als club niet meteen in gesprek gaat maar voorzichtig bent. Ajax heeft grote fouten gemaakt met een dramatische afloop maar heeft toch als club al veel proberen te doen om goed te maken. Het hele financiële stuk is veel complexer dan deze advocaat doet voorkomen en ik had het netter gevonden als v Nieuwkerk het alleen over de fantastische Nouri had gehad of alleen over de afwikkeling van financiën maar dan wel met beide partijen aan tafel. De emoties zijn groot dus snap de simpele reactie maar z o simpel ligt het niet.

27 maart 2020 om 09:18
0

@D-Bergkamp Eens, maar Ajax wist al langer dat Nouri daar vatbaar voor was. Ik snap dus dat familie Nouri een schadevergoeding wil. En als het een ziekenhuis zou zijn waar alles mis is gegaan krijg je misschien 1000€ schadevergoeding. Alleen als Ajax 1000 zou geven, zou dat voor hun heel weinig geld zijn. Hoeveelheid is relatief. En omdat Ajax veel rijker is zou ik 1 miljoen wel gepast vinden. Voor Ajax is 1 miljoen niet zo veel. En eigenlijk is 1 miljoen veel te weinig voor je kind. Een kind voelt natuurlijk als onbetaalbaar voor een vader/ moeder.

27 maart 2020 om 10:14
0

Die dokter is ontslagen las ik net in het artikel..

27 maart 2020 om 14:11
0

@ Pelottaveel zaken gaan niet naar de rechtbank omdat je als slachtoffer van een medische misser in Nederland juridisch ontzettend zwak staat. Wat ook een van de redenen is dat veel letschade advocaten over het algemeen geen (tenzij er veel publiciteit is) geen zaken aannemen tegen zorginstellingen. Iets wat ik zelf heb ondervonden met het West-Fries Gasthuis in Hoorn, buiten het juridische gedeelte zijn de Nederlandse gerechtelijk uitspraken waar smartengeld is toegekend altijd (aanzienlijk) lager geweest in vergelijking met wat er geã«ist werd. Amerikaanse levels of smarte geld is in Nederland nooit de maatstaf geweest. Wellicht klinkt het cru maar Nouri en zijn familie mogen al blij zijn met wat ze toegekend hebben gekregen, want de doorsnee persoon die slachtoffer is geworden van een medische misser krijgt zelfs geen fractie van wat er nu al toegekend is.

28 maart 2020 om 03:05
0

Ik denk dat Bergkamp zich zal schamen als hij jouw reactie leest. Ajax moet zeker met miljoenen komen, omdat een werknemer grove fouten heeft gemaakt. Deze jongen kan niet alleen, niet meer voetballen, hij leeft als een kasplantje. Als de werknemer, die inmiddels niet meer werkt bij Ajax (hoe zou dat toch komen), geen fouten had gemaakt, dan kon deze jongen nog gewoon voetballen is uit onderzoek gebleken.

26 maart 2020 om 20:09
0

Het lijkt me dat dit niet alleen om geld gaat. Zoals ook in de uitzending werd gezegd speelt er natuurlijk veel meer om heen. Ajax is een broeinest van haantjes en mensen/bedrijven er omheen met inspraak of een mening. Wat die woordvoerder van de familie ook terecht zei: alle mensen met een voetbalachtergrond bij Ajax hadden dit allang opgelost willen en kunnen hebben, maar het zijn juist de partijen op de achtergrond waardoor het niet zomaar geregeld is. Dat zagen we ook bij het gedoe rondom de naamswijziging van het stadion voor Johan Cruijff. Dat soort dingen kunnen bij een complexe club als Ajax nou eenmaal niet over een nacht ijs gaan, hoe raar dat ook klinkt.

26 maart 2020 om 20:13
0

@Skede, de eerste advocaat van Familie Nouri deed al een uitspraak dat het over meer geld ging dan enkele tonnen. Ajax heeft huisvesting en verpleging voor Nouri aangeboden voor de rest van zijn leven. Dat is meer dan ieder dan van ons op dit forum ooit zal krijgen in een vergelijkbare situatie. Ze boden ook een 10 jarig contract aan met het salaris van 250.000 per jaar. Beiden werden geweigerd... natuurlijk gaat dit om geld, Ajax heeft al de schuld vraag op zich genomen en schuld bekent. Wat wil de familie dan?

26 maart 2020 om 20:20
0

Ik denk dat ze een vergoeding willen voor toekomstige inkomsten. Stel Nouri zou naar Dortmund verkocht worden. En daar 3.5 miljoen per jaar ging verdienen, dan zou die in 10 jaar tijd dus 35 miljoen verdienen. Ik denk dat de Familie minstens de helft van toekomstige inkomsten wil. Zo'n gevoel heb ik. Denk namelijk dat als Ajax 10 miljoen ofzo bied er gelijk een akkoord zal zijn. Nogmaals dit vermoed ik.

26 maart 2020 om 20:25
0

@skede Maar waar gaat het dan nu nog wel om? Ajax heeft (te laat, maar uiteindelijk wel gedaan) de volledige aansprakelijkheid op zich genomen. Ze hebben geprobeerd Appie te eren met de naam van een trofee. Zijn rugnummer wordt nooit meer gebruikt. De 34e landstitel is aan hem opgedragen en zijn vader en broer mochten op het podium om dat moment mee te maken. Zijn verzorging wordt door Ajax betaald. Nee, de aansprakelijkheidsvergoeding die is nog niet rond, maar dat is dat geld waar het niet alleen om zou gaan. Als je ziet wat Ajax wel gedaan heeft, waar gaat het dan nog om, buiten geld? Men is hem namelijk niet vergeten.

26 maart 2020 om 20:25
0

Dan gaat het toch wel over geld? Die vergelijking is trouwens volkomen belachelijk? Stel nu dat hij zijn been brak en alles kapot was in zijn been, dan had hij niets gekregen. Op hypotheses kun je toch geen schadeclaim baseren?

26 maart 2020 om 20:26
0

@Lierse, op mogelijke potentie dan net zomin. Dan zou Nouri behandeld moeten worden als elk ander persoon in Nederland waar je over ongeveer 1,8 miljoen praat in schade vergoeding voor een mensen leven

26 maart 2020 om 20:27
0

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Maar en als kunnen niet worden verkocht. Hij had ook een wedstrijd later alles af kunnen scheuren en nooit meer kunnen voetballen. Dus die eis gaat nergens om en kan je nergens op baseren. Het enige waar het op lijkt is geld, geld en geld.

26 maart 2020 om 20:31
0

Daar ben ik het mee eens. Ik weet absoluut niet of dat de familie daadwerkelijk op zo een manier de schadeclaim wilt construeren (maar de teksten over Frenkie de Jong lijken toch in die richting te wijzen), maar het is mijns inziens zoals je aangeeft volkomen belachelijk.

26 maart 2020 om 20:32
0

Nee indd je kan ook geen schade claimen op hypotheses. Maar dan word er weer een specialist bij gehaald die pet percentages gaat gooien van hoe groot de kans is dat hij z'n been breekt enz. En dan krijg je dus een heel lange slepende rechtzaak. En aangezien Ajax al schuld heeft bekend staan ze natuurlijk zwak. Dit is zo'n zaak dat als het in Amerika was gebeurd er een claim van echt dikke miljoenen was geweest. Maar we zullen nooit weten wat de familie echt wil totdat dit is afgehandeld. Dan kunnen we zien wat de intentie pas is geweest. Gaat Ajax 10 miljoen uitkeren dan weten we voldoende.

26 maart 2020 om 20:33
0

@Mirzet12, en dat is dan inderdaad exact de reden waar het om gaat: geld Een willekeurig persoon zou in dit geval maximaal 2 miljoen uitgekeerd krijgen van de verzekering

26 maart 2020 om 20:35
0

Stel dat hij 3 week later zijn beide kruisbanden scheurde en bij pak hem beet den Bosch terecht kwam, zat hij op 60.000 per jaar. 😁

26 maart 2020 om 20:41
0

@D-Bergkamp, denk dat je nog vrij hoog zit met 2 miljoen. Ik heb op een booreiland gewerkt en ik was voor 1 miljoen verzekerd bij overlijden. Dus die 2 miljoen is echt al veel. Maar ik denk toch echt dat de familie op toekomstige gemiste inkomsten stuurt, en hoe je het went of keert Nouri was een ster in wording. En als je dan gaat nadenken over het oad wat F.de Jong nu bewandelt en wat hij nu verdient, zou het zomaar kunnen dat Nouri dezelfde soort pad zou bewandelen. En dan hebben we het dus over miljoenen aan gemiste inkomsten. Hoop alleen dat dit netjes word afgehandeld en dat dit niet een eindeloos iets gaat worden.

26 maart 2020 om 20:44
0

@moulijn, het zijn de teksten van de advocaat die heel duidelijk doorlaten schemeren wat hij wil. Nouri was speler van het jaar terwijl Frenkie talent was. Die voetbalt bij Barcelona etc.

26 maart 2020 om 20:48
0

Mirzet, dat is natuurlijk allemaal heel leuk, maar wie weet was hij wel helemaal niet doorgebroken, of had hij door blessureleed nooit zijn potentie bereikt.

26 maart 2020 om 20:58
0

We kunnen geen zinnig woord zeggen wat er gebeurd zou zijn. De Frenkie de Jong route met nu 11 miljoen per jaar of zo was niet uitgesloten. Die gaat zijn carriere afsluiten met tientallen miljoenen op de bank (meer neigend naar de 100+ miljoen dan naar de 10). Moet je daar dan een vergoeding op baseren? Het had ook nog de Lucas Andersen kant op kunnen gaan en dat ie zou afzakken naar het niveau Aalborg. Wat voor bedrag hang je daar dan weer aan? Zo zijn er heel veel wegen te bedenken, maar het zegt allemaal heel weinig. Ik ben benieuwd aan wat voor bedrag de familie denkt en wat Ajax wil bieden. Pas als dat op tafel ligt kun je een mening vormen of Ajax gierig is of de familie erg hoog in de boom zit en dat geld dus wel een grote rol speelt.

26 maart 2020 om 21:04
0

En als de familie rekent met het salaris van De Ligt x 10 jaar gaan ze over de 100 miljoen heen. Dan komt er dus nooit een eervolle overeenkomst.

26 maart 2020 om 21:49
0

daar zit denk ik inderdaad het probleem. ze wijzen er zelf op de Nouri beter was - werd gevonden dan de Jong. Die verdient 16 miljoen per jaar. dan is 35 miljoen dus nog aan de lage kant.

26 maart 2020 om 22:31
0

Die route was nooit meer gebeurt voor iemand die op zon leeftijd een hartstilstand had gehad helaas en dat was niet de fout van die arts...kans was groter dat hij dan ongeschikt was verklaard voor topsport. Natuurlijk heel triest wat er is gebeurt maar de kans op absolute top zat er door de hartstilstand al,niet meer in vermoedelijk...

26 maart 2020 om 23:55
0

Volgens mij heeft ajax geen schuld bekend, maar aangegeven dat er beter had kunnen worden gehandeld. (Dat heb ik in ieder geval in mijn geheugen). Daarnaast gaat ajax geen geld uitkeren. De verzekeraar gaat uitkeren. Ajax mag niet zomaar geld uitkeren. Het is namelijk een beurs genoteerd bedrijf wat toevallig voetbal speelt.

27 maart 2020 om 10:26
0

Het gedoe over de naamswijziging van het Cruyff Stadium ging over (toekomstige) sponseringen en of de Cruyff Foundation daarvan mee moest profiteren. Daarbij is het stadion niet van Ajax, die kon niet alleen beslissen. Bij Nouri is er al meer aangeboden dan standaard in Nederland betaald wordt in dit soort situaties. Als de familie dat niet voldoende vind, dan zal de rechter zich erover moeten buigen.

27 maart 2020 om 14:16
0

@ Mirzet12nederland heeft niet dezelfde claim cultuur zoals in men dit in de States heeft, smart geld bedragen die in Nederland uitgekeerd zijn (wat al heel wat is voor Nederlandse begrippen) zijn nooit van hetzelfde niveau geweest als in de States. Ook nu verwacht ik niet dat een Nederlandse rechtbank Amerikaanse bedragen zal hanteren mocht het ooit nog tot een rechtszaak komen.

26 maart 2020 om 20:30
0

Weet iemand waarom er niemand van de Ajax organisatie aanwezig was in deze uitzending?

26 maart 2020 om 20:41
0

Van De Beek?

26 maart 2020 om 20:43
0

Aangepast, ik bedoel iemand van de Ajax organisatie

26 maart 2020 om 20:56
0

Omdat die misschien niet zijn uitgenodigd?

27 maart 2020 om 10:27
0

Niet uitgenodigd. Daarnaast kan Ajax niet zomaar over details praten zonder toesteming van de familie. Privacy wetgeving in nederland is erg streng.

26 maart 2020 om 20:41
0

Het gaat er niet om dat je zwemt in het geld, maar waar de andere partij recht op heeft. Sentiment en emotie moet je in deze volledig afschermen van het geschil. Daar hebben we rechters en advocaten voor. Dat vind ik het enigste kwalijke. De advocaat en deze schrijver van het boek betrekken sentiment en emotie bij de gerechtelijke gang met betrekking tot een schadevergoeding en aan de hand daarvan noemen ze de reactie van Ajax min of meer kil. Als advocaat is dat nou eenmaal de manier, maar dan moet je niet verwachten dat de andere partij dat zomaar accepteert.

26 maart 2020 om 20:56
0

Bizar dat hij het voorbeeld van de Beek erbij pakt waar die nu staat. Zo van Donny verdiend nu 2 miljoen dus Appie had dat ook verdiend. Ik snap dat speculeren sowieso niet van waar had Appie nu gestaan. Dat is niet aan de orde. Ajax is de familie niets verschuldigd en toch betaald Ajax (gelukkig) alle zorg en zijn salaris zolang het contact loopt.. Dat de familie er vanuit zijn gegaan dat Appie de hele familie ging onderhouden kan Ajax niets aan doen. Een dokter is een mens en mensen maken helaas fouten. Gebeurd in het ziekenhuis ook. Betekend niet dat je dan de familie gaat uitbetalen wat iemand eventueel had verdiend in een carrière.

26 maart 2020 om 21:03
0

Daar ben ik het wel mee eens. Daarom is het ook belangrijk dat sentiment en emotie buiten dit soort geschillen gelaten moet worden. Ik persoonlijk had flink m'n twijfels over de voetballer Nouri en niemand heeft een glazen bol. Aan de hand daarvan kun je dus nooit stellen dat iemand recht heeft op dat bedrag omdat een leeftijdsgenoot dat momenteel wel bij Ajax verdient. Je kunt iemand moeilijk twee miljoen euro per jaar gaan betalen voor niet bewezen diensten, hoe hard dat ook klinkt.

26 maart 2020 om 21:10
0

Precies je kan speculeren over hoe goed maar er wordt niet gespeculeerd over hoe het ook kan lopen. Kijk naar een Bakkali of een Bilal Ould Chikh. Grote talenten, nooit wat geworden.

27 maart 2020 om 00:05
0

Sirius eens hoor, het gaat er om waar de tegenpartij recht op heeft. Nou ik vind mijn eigen club ook wel af en toe kil, met sommigen dingen. Al was dat een hele tijd geleden, omgang met oud spelers of spelers die geen contract wilden verlengen. Dat vond ik wel een tekens aan de wand, zeker met Serero toentertijd. De nasleep is gewoon veel te lang, er moet echt een oplossing komen.

27 maart 2020 om 00:42
0

Dat zijn vage verhalen Suljemani of weet jij wat er echt is gebeurt met Serero? Elke oud speler die mag trainen bij Ajax, Ajax die spelers een transfer gunnen is juist waar men zo over klaagden. Er zijn zelfs spelers gratis vertrokken maar als je Serero bent met een zaakwaarnemer met onmogelijke eisen is toch wat anders dan een speler gratis laten gaan of hoe ze met schone zijn omgegaan. De nasleep ligt in deze ook niet zozeer bij Ajax maar bij de verzekeraar. Als de familie nu geen genoegen neemt met een paar miljoen dan is het te makkelijk alles bij Ajax neer te leggen.

27 maart 2020 om 01:05
0

Thamike we konden het allemaal zelf aanschouwen, toen hij geen rug nummer kreeg niet op de bank meer mocht zitten etc. Dat was toen een nieuwe regel, voor spelers die niet verlengden maar alsnog is het menselijke belangrijked vind ik. Met Schone is het wel top gegaan, maar valt me tegen in deze thread dat sommigen Ajacieden denken dat je Ajax tot het bot moet verdedigen. We moeten ook neutraal kunnen kijken naar dingen.

27 maart 2020 om 10:00
0

Suljemani ben het met je eens dat we Ajax niet hoeven verdedigen daar waar ze fout zitten. Ajax heeft in deze zaak fouten gemaakt maar laten we dan wel bij de feiten blijven en daar is bar weinig van te zien en het hele financiële verhaal is uiterst eenzijdig en dat mag best gezegd worden. Lijkt wel door dat de emoties hoog zijn je niet meer de juiste vragen mag stellen. D-Bergkamp stel correcte vragen en even zonder emotie en moet je sommige reacties dan zien.

27 maart 2020 om 08:16
0

" Natuurlijk weet ik er het fijne niet van, maar de schuld lag bij Ajax dus dan moet je met de billen bloot! ". Je weet er inderdaad niet het fijne van, het is nl. klinkklare onzin. Een medicus is autonoom in zijn handelen, dat betekent dat hij volstrekt onafhankelijk en volledig verantwoordelijk is voor de behandeling van zijn patient. Dat Ajax " schuldig " zou zijn aan de fouten die zijn gemaakt, is een aperte onwaarheid, de schuld ligt voor 100 procent bij de arts. Omdat die arts bij Ajax in dienst was, is Ajax als werkgever aansprakelijk voor zijn nalatigheid, zoals dat in een dergelijk geval ook voor een ziekenhuis geldt. De term " schuld " is sowieso een belachelijk kwalificatie omdat het niet om een strafbaar feit gaat, maar er noodlottige fouten zijn gemaakt. Fouten waar de desbetreffende arts waarschijnlijk zijn hele leven voor zal moeten boeten. Het is duidelijk dat de mediastrategie van het juridische team zijn vruchten heeft afgeworpen aangezien iedereen Ajax inmiddels als boogeyman ziet. Iedereen die in staat is om zelfstandig te denken en de zaak in objectiviteit te beschouwen, zal echter tot de conclusie komen dat de zaak heel wat genuanceerder ligt dan gisteren werd voorgespiegeld. Het begint er al mee dat er gisteren bij Dwdd doodleuk werd beweerd dat het niet om geld zou gaan, terwijl het in werkelijkheid natuurlijk uitsluitend om geld gaat. Dezelfde persoon gaf dat even later waarschijnlijk onbedoeld ook zelf min of meer toe toen hij over de diverse scenarios begon. Als je er bij stilstaat wat die scenarios feitelijk inhouden, zal iemand die redelijkheid hoog in het vaandel heeft staan, waarschijnlijk een stuk meer begrip hebben voor de houding van Ajax. Een scenario waarbij Nouri dezelfde carriere zou hebben gemaakt als Frenkie de Jong zou een inkomstenderving van meer dan 100 miljoen betekenen en het scenario dat Ajax zijn plafond zou zijn geweest, al snel 50 miljoen. En door daarin mee te gaan, zou Ajax een schadevergoeding tegemoet kunnen zien van die orde van grootte. Wat nog belangrijker is, is dat die scenarios impliceren dat men Ajax verwijt dat de carriere van Nouri tot een vroegtijdig einde is gekomen, terwijl ieder weldenkend mens weet dat die carriere in werkelijkheid tot eeneinde is gekomen toen hij een hartstilstand kreeg. De arts van Ajax valt te verwijten dat hij niet adequaat heeft gehandeld waardoor Nouri nu in een coma ligt en dat is op zich al erg genoeg. Maar die hartstilstand zelf kan je die arts natuurlijk niet verwijten omdat die het gevolg was van een aandoening. Geen rechter zal de club aansprakelijk stellen voor iets waar ze part noch deel aan heeft en dat weet de advocaat van Nouri natuurlijk ook heel goed. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom hij de gang naar de rechter nog niet heeft gemaakt omdat die daar nooit in zal meegaan. Hij kan bij de rechter claimen dat Nouri door de fouten van de dokter inkomsten derft, maar dan heb je het vanwege de beperkingen die hij gehad zou hebben, over een " normaal " inkomen en niet over het miljoenensalaris van een voetballer. Iemand die een hartstilstand heeft gehad, kan nooit meer voetballen, alleen al om dat hij daardoor onverzekerbaar wordt.

27 maart 2020 om 09:31
0

@scepticus. Eindelijk iemand met een goed onderbouwd verhaal. Ook met enige kennis van jurisprudentie. Zoveel als de familie waarschijnlijk wil, zal een rechter nooit gaan doen. Een rechter moet zich baseren op feiten en de toekomst van Nouri zou nooit een feit kunnen zijn. 2 weken later had hij zijn kruisbanden kunnen scheuren en had er een jaar uitgelegen, daarna nog rustig opbouwen etc. Dan verloopt je carriere wss al heel anders. Oftewel: Er is geen zinnig woord over te zeggen en dat zal de rechter ook aangeven. Niemand weet hoeveel de familie wil, maar ook niemand weet waarom het niet genoeg is omdat men niet aangeeft wat men wil. Dat zal een reden hebben..

27 maart 2020 om 10:54
0

@scepticus Ze zouden eigenlijk alle andere reacties moeten verwijderen en deze moeten laten staan. Echt een doordachte, goed beargumenteerde reactie. Veel mensen reageren hier vanuit de emotie, maar als je sec naar de juridische feitelijkheden kijkt wordt inderdaad al vrij snel duidelijk waarom deze man (die kennelijk dus ook namens de familie praat) voortdurend de media opzoekt. En die strategie lijkt, het merendeel van de reacties hier in ogenschouw nemende, behoorlijk goed te werken.

Het was een prachtige uitzending, met realistische kritiek richting Ajax. Zoals die vertegenwoordiger ook zegt, de voetballers in het bestuur hadden het ongetwijfeld al lang willen afronden, maar Ajax kent veel meer belangen. Schandalig natuurlijk. Je gunt zo veel drama niemand, dat kan die familie niet gebruiken. Verder weer kippenvel en een prachtige uitzending. Ik snap ook niet zo goed dat mensen het raar vinden dat het nu over Nouri gaat, terwijl het coronavirus in het land is. Volgens mij gaat het al wekenlang over niets anders en is het op letterlijk elke andere zender onderwerp van gesprek. Een welkome, mooie afwisseling. Zeker geneigd het boek te kopen.

Het gaat dus wel om geld, want als Jan Pietje was die in een tandpasta fabriek had gewerkt had de stekker er al uitgelegen. Ajax betaald de volledige verzorging van Nouri maar de familie wil miljoenen. Wie is er nu daadwerkelijk niet eerlijk in de behandeling van de ander?

26 maart 2020 om 20:10
0

Hoe kan je in godsnaam deze conclusie trekken op basis van deze teksten? Dan heb je het toch echt niet begrepen. De kritiek is alleszins redelijk en de familie is nog zo grootmoedig ook om het de club Ajax niet dusdanig kwalijk te nemen dat het de jarenlange relatie verpest. Ajax heeft gewoon laakbaar gehandeld, zowel op het moment zelf als in het juridisch gehakketak in de jaren erna, en daar mag de familie ze best op aanspreken.

27 maart 2020 om 10:31
0

@hijniet! Ajax handeldt helemaal niet laakbaar. Ajax betaald de verzorging van Nouri en betaald zijn salaris. Het is geen juridisch gehakketak, het gaat erom op hoeveel geld heeft de familie recht als schadevergoeding. Dat is in Nederland vrij complex, dergelijke zaken duren jaren bij een rechtbank. Wij kennen hier geen miljoenen bedragen als schdevergoeding zoals we in Amerika vaak zien. Zeker als men geld gaat eisen voor toekomstige verwachtingen van Nouri. Had hij het wel gered en zou hij de top halen of zou hij het niet redden en afzakken naar de Nederlandse subtop? Dat soort vragen zijn nauwelijks te beantwoorden en daara komt men dus niet uit. Dan moet het naar de rechter.

27 maart 2020 om 10:43
0

" Hoe kan je in godsnaam deze conclusie trekken op basis van deze teksten? Dan heb je het toch echt niet begrepen. De kritiek is alleszins redelijk en de familie is nog zo grootmoedig ook om het de club Ajax niet dusdanig kwalijk te nemen dat het de jarenlange relatie verpest. Ajax heeft gewoon laakbaar gehandeld, zowel op het moment zelf als in het juridisch gehakketak in de jaren erna, en daar mag de familie ze best op aanspreken ". Volgens mij heb je het zelf niet zo goed begrepen. Uit de uitzending van gisteren blijkt dat de familie en haar entourage Ajax verwijten dat er een einde aan de carriere van Nouri is gekomen. En dat verwijt is natuurlijk onterecht omdat die carriere is beeindigd door die hartstilstand en die het gevolg was van een aandoening. Iemand die een hartstilstand heeft gehad, kan nooit meer voetballen en op het moment dat hij in elkaar zakte, was de carriere van Nouri definitief voorbij. Ook de fouten die de dokter heeft gemaakt, kan je Ajax niet verwijten omdat een dokter voor de volle 100 procent verantwoordelijk is voor zijn handelen. Zelfs als Ajax gewild had, had men de dokter niet kunnen corrigeren omdat men daartoe niet gerechtigd was. De rol van Ajax in deze tragedie is dat de club als werkgever van die dokter aansprakelijk is voor zijn fouten, die fouten zelf kan je de club niet verwijten. Ajax is een beursgenoteerde onderneming en dus in eigendom bij de aandeelhouders. Van der Sar en co zijn gewoon werknemers en het lijkt me evident dat een werknemer van een bedrijf niet zo maar tientallen miljoenen weg kan geven die niet van hem zijn. Ajax heeft haar aansprakelijkheid erkent, maar alleen aansprakelijkheid voor hetgeen haar als werkgever valt te verwijten en dat is niet de hartstilstand die Nouri heeft gehad, maar de fouten die er zijn gemaakt tijdens de behandeling daarvan. De reden dat de partijen er maar niet uit komen is volgens mij dat de familie Ajax aansprakelijk wil stellen voor de gevolgen van de hartstilstand zelf, terwijl Ajax daarin helemaal niets te verwijten valt.

26 maart 2020 om 20:11
0

Ik denk dat je, vanuit beide partijen, moet oppassen met dit soort modder gooien zonder dat je de volledige context weet. De waarheid zal in het midden liggen vermoed ik, maar je kunt niet 1 van de beide partijen wegzetten als geldwolven (familie Nouri) of harteloos (Ajax)

26 maart 2020 om 20:11
0

Je bent echt heel fout bezig als je zo'n conclusies trekt zonder het fijne ervan te weten. Stop hiermee.

26 maart 2020 om 20:17
0

@est-1993, er zijn verklaringen naar buiten gekomen met wat Ajax al aangeboden heeft maar geweigerd word door de familie. Onder andere levenslange huisvesting inclusief benodigde zorg. En een contract voor 10 jaar met een salaris van 250.000 per jaar (2.5 miljoen dus) Ajax heeft schuld bekent en fouten toegegeven. Wat wil de familie op een gegeven moment nog meer van Ajax?

26 maart 2020 om 20:21
0

Ik weet net zoveel van deze pijnlijke zaak als jij (de publieke informatie), en dat is niet genoeg om zulke conclusies te trekken. Van buitenaf vingertjes gaan wijzen is echt heel fout. Soms moet je gewoon weten wanneer je je mond dicht moet houden. Je maakt mensen op basis van wat bijeengeraapte informatie uit voor geldwolven.

26 maart 2020 om 20:22
0

@est-1913, dan moet de familie maar eens duidelijk uitspreken wat ze van Ajax verwachten. In plaats van elke keer aan te geven dat ze teleur gesteld zijn in Ajax.

26 maart 2020 om 20:23
0

Zoals ik al hierboven heb geschreven. Ik denk dat ze gemiste toekomstige inkomsten vergoed willen zien worden. Of in ieder geval 50% ervan. En dan praten we over miljoenen.

26 maart 2020 om 20:26
0

Jij laat je ook niet remmen door enige schaamte, of wel dan? Jij kan helemaal niet weten wat en of de familie (via advocaten) aan Ajax heeft voorgesteld. Leer je klep eens houden over zaken waar je te weinig vanaf weet/kan weten.

26 maart 2020 om 20:40
0

@est-1913 Dan de feiten die ik wel weet. Een QALI (quality life year) in Nederland staat op maximaal 80.000 euro per jaar. Dat is wanneer je volledig gezond bent de hoogste vergoeding wettelijk. Met een gemiddeld levensduur van 73 jaar in Nederland. Dat betekent dat Nouri 53 jaar x 80.000 euro maximaal zou krijgen in een normale zaak. Gemiddeld word er tussen de 55.000 en 65.000 euro uitgekeerd. Laten we uitgaan van 65.000 euro (Nouri had een hart kwaal) dat geeft 53 jaar x 65.000 euro als vergoeding wat 3,5 miljoen euro is in normale standaarden.

26 maart 2020 om 20:49
0

@eet-1913, dingen die we verder ook nog weten: Ajax heeft schuld bekend, fouten toegegeven, arts ontslagen, excuses gemaakt, landstitel opgedragen aan Nouri met vader en broer op het podium, trofee vernoemd en nummer 34 onbruikbaar gemaakt binnen Ajax. Wat moet Ajax, buiten geld om, nog meer doen om dit goed te maken?

26 maart 2020 om 20:49
0

D-Bergkamp, verplaats je eens in die mensen en denk dan na hoe ze zich zouden voelen als ze zouden lezen wat jij hier allemaal typt. Want zelfs ik wordt er misselijk van gozer, bah.

26 maart 2020 om 20:56
0

De familie Nouri hoeft niet duidelijk uit te spreken wat ze willen, omdat ene Jan Piet op VZ het wil weten. Niemand behalve de betrokken partijen zelf weet waar het over gaat, dus is het volkomen belachelijk om er als buitenstaander conclusies over te trekken. En dan zeg ik nog niks over de onsmakelijke reacties en aannames die er worden gedaan over de familie Nouri. Bah, ik walg van mensen die denken alles te weten en zo een negatief beeld schetsen van een partij, zonder te weten wat er echt speelt. Voel je maar aangesproken D-Bergkamp. Ik weet zeker dat elke familie hetzelfde had gedaan in deze situatie.

26 maart 2020 om 20:59
0

@Clutch, mijn familie zou geen rechtszaak voor miljoenen aan kunnen spannen. Daar praat je over levensverzekeringen die uit moeten keren met vastgestelde bedragen.

26 maart 2020 om 21:05
0

@AN34, geen enkele familie zou de media kunnen gebruiken zoals deze advocaat doet. Ajax heeft buiten het financiële gedeelte al heel veel gedaan voor Nouri en zijn familie. De schuldvraag beantwoord en op zich genomen. Trofee vernoemd, titel opgedragen, familie op het podium. Nummer 34 onbruikbaar gemaakt. Wat zou de familie, buiten het financiële, nog willen van Ajax?

26 maart 2020 om 21:13
0

AN34, het is niet zo gek dat mensen van de familie verwachten dat ze een keer uitspreken wat ze precies willen. Dit is niet de eerste keer dat ze de media opzoeken om hun ongenoegen te uiten, dat is prima hoor maar zeg dan ook wat je WEL wilt.

26 maart 2020 om 21:19
0

@D-Bergkamp niet om gericht te zeuren. Maar ook dit klopt weer niet. Een QALY is een economische rekenmethode (ziet inderdaad op gemiste levensvreugde, oftewel smartengeld) geen wettelijke plafond. Een wettelijk plafond voor schade (in dit geval) bestaat niet. Bij Nouri gaat het om het verlies van arbeidsinkomsten. Zoals we hierboven lezen wil Nouri (waarschijnlijk) een carrière á la Frenkie als uitgangspunt nemen: in dat geval gaat het makkelijk om meer dan 100 miljoen (heel grove schatting: 8 a 9 miljoen per jaar gedurende 15 voetballen?). Ajax (beter gezegd: zijn verzekeraar) zal van mening zijn dat Nouri vanwege zijn hartproblemen (hij viel helaas niet zomaar neer) een beperkte carrière, misschien zelfs alleen maatschappelijke carrière zou hebben gehad. Dan hebben we het eerder over een miljoen. Dat zit nogal wat tussen

26 maart 2020 om 21:29
0

@pelotta92, en dan komen we terug op mijn eerste reactie: het gaat allemaal alleen maar om geld.

26 maart 2020 om 21:37
0

Ben het met D-Bergkamp eens. Het is een pijnlijke zaak, maar als de familie van Nouri niet tevreden is met wat ajax hun aabiedt moeten ze een rechtszaak aanspannen. Hoe hard het ook klinkt, maar de wet moet gewoon gevolgd worden. Vanuit ajax kant zou het menselijk kunnen zijn om wat meer te geven dan het minimum dat een eventuele uitspraak door de rechter zou zijn. Maar uiteindelijk gaat het gewoon om geld. Dat idee kreeg ik ook toen de schrijver die vergelijking met Frenkie maakte. Wel toevallig dat hij de vergelijking met Frenkie maakte en niet met een speler die het niet gered heeft, zoals De Sa of Castiliion die ook als grote beloftes te boek stonden en hun debuut op nog jongere leeftijd dan Nouri hebben gemaakt. Er zal wel een specialist bijkomen die kansberekeningen gaat loslaten op waar Nouri nu had kunnen staan. En als we dan heel eerlijk zijn: De kans dat hij bij ajax zat (en niet eens als basisspeler) was groter dan dat hij nu bij Barcelona zat.

26 maart 2020 om 21:40
0

est-1913. waarom gaat die familie keer op keer de publiciteit zoeken dan? Dat hoort ook niet en is in mijn ogen een drukmiddel proberen te vinden om je gelijk te krijgen. De familie moet inderdaad eens aangeven wat ze nu willen zoals Bergkamp zegt. Willen ze 100 mil, moeten ze dat zeggen. Doen ze niet omdat ze dan als geldwolven gezien worden en hard op weg zijn om alle schepen bij Ajax achter zich te verbranden.

26 maart 2020 om 23:54
0

Ja het gaat om geld, maar het gaat niet per se om onredelijk veel geld, dat is het verschil. Het gaat niet alleen maar om zoveel mogelijk eruit te slepen, het gaat om een gerechtvaardigde compensatie in de beleving van de familie, dat is ook gewoon een kwestie van principe. En kom op zeg, een toptalent van Ajax op het punt van doorbreken, 2.5 miljoen voor z'n hele carriere? Dat is gewoon te weinig, dat weet jij met je hart ook. Kan je over juridische termen en plafonds beginnen, maar Nouri was een topper in wording, Ajacied in hart en nieren en doodgoeie kerel. Dan zeg je als rijke club gewoon: we gaan niet eens moeilijk doen en met verzekeringen blabla, hier heb je 8 miljoen, boem. Dan was dit hele genante gedoe voorkomen.

27 maart 2020 om 00:26
0

Daar zou ik als aandeelhouder ook niet blij van worden...

27 maart 2020 om 00:52
0

@est waarom is D-Bergkamp heel fout bezig? Hij mag toch reageren op een eenzijdig verhaal van een advocaat die wel vingertje wijst, een boek uitbrengt maar niet zegt wat hij nu precies wilt maar wel laat doorschemeren dat hij Frenkie als voorbeeld neemt. Dan mag je daar toch op reageren en wat Bergkamp verder zegt is niet verzonnen maar kun je zien of heb je kunnen horen net zoals deze advocaat vandaag. Als er iemand fout bezig was dan is het wel deze advocaat die een eerbetoon aan Nouri gebruikt om weer even zijn mening te geven over de financiële afhandeling dat was vies en ongepast bij deze uitzending.

27 maart 2020 om 09:06
0

@berserko Ook ik denk dat Nouri ontiegelijk veel talent had, maar in een rechtszaal zullen deze feiten ook gebruikt worden: 2 jaar eerder was al een hartkwaal ondekt. Hoeveel spelers halen de top met een hartkwaal? (welke medische keuring gaat hij doorkomen. In Spanje bijv. liggen hartkwalen gevoelig na de dood van Dani Jarque). Dikke kans dat Nouri zijn carriere vroegtijdig had moeten staken. Nouri maakte op zijn 19de zijn debuut, maar was nog heel ver weg van doorbreken. Dat vind ik nu niet een toptalent. Dat hij technisch en qua overzicht misschien wel de beste voetballer was van ajax is éã©n ding, maar bij profvoetbal komt zoveel meer kijken. Ter vergelijking: James Milner (de ultieme tegenpool van Nouri qua voetballer) maakte op zijn 16de zijn debuut in de Premier League en kwam dat seizoen tot 22 wedstrijden (18 in de Pl). Een jaar later kwam hij tot 33 wedstrijden (30 in de Pl). Dat zou ik dan een toptalent noemen, op je 17de basisplaats bij Leeds in de PL. Dus of 2.5 miljoen veel of weinig is weet ik niet. Wat ik wel weet is dat gisteren de hele tijd de vergelijking tussen Frenkie en Nouri werd gemaakt, terwijl andere vergelijkingen: Castillion, De Sa, Bakkalli, Ould Chick, veel meer voor de hand liggen.

27 maart 2020 om 16:00
0

Al has hij drie seizoenen in Ajax 1 en een paar seizoentjes Europese middenmoot ergens gespeeld, had hij al meer dan die 2,5 miljoen verdiend.

27 maart 2020 om 16:54
0

@D-Bergkamp, Dat is mijn punt juist. Dat weet jij niet, dat weet ik niet en dat is tevens waarom wij als buitenstaanders niet onze neuzen moeten steken in iets wat ten eerste heel gevoelig ligt bij alle betrokken partijen en ten tweede gaat leiden tot onnodig getrek van conclusies, zonder de echte ins-en-outs te kennen van de situatie.

27 maart 2020 om 16:58
0

@aze/che, dikke prima dat mensen verwachten dat de familie uitspreekt over wat ze willen, maar zolang ze dat niet doen is het dus niet aan ons om conclusies te trekken over van alles waar wij niets van af weten. Dit is dus wat ik de hele tijd probeer te zeggen, maar dan wordt er telkens het argument bij gehaald dat ze niks vertellen.... Een cirkelredenering heet dat.

26 maart 2020 om 20:16
0

@D-Bergkamp jij begrijpt het echt niet. Je komt over als een type waar Ajax niks fout kan doen. Een fan zijn is prima hoor maar enige zelfkritiek kan geen kwaad. Het is geen geheim dat Ajax hier niet koosjer (punt intented) gehandeld heeft. Eerst laks medisch optreden, daarna ontkennen, daarna getouwtrek, daar weer na onwaarheden spreiden om vervolgens schoorvoetend toe geven. Tuurlijk heeft Ajax hier en daar gesteund maar dit is niet geheel toereikend. Verzekeringen en dergelijke spelen ook een rol, maar goed daar kan Ajax op eigen kracht mee denken met de familie ipv maar slaafs op te volgen wat een verzekeraar opdraagt. Ik zou jou sterk aanraden het boek te lezen. Ieder verhaal heeft 3 kanten. Jij predikt stekker eruit en Ajax geen schuld, tjsa da's lekker makkelijk ...

26 maart 2020 om 20:52
0

Waar predikt hij dat Ajax geen schuld heeft? Dat maak ik uit geen enkele reactie van hem op. Ik vind hem anders wel zinnige dingen zeggen. Als het klopt dat Ajax met zo'n aanbod is gekomen, dan is dat gewoon een goed aanbod die normaal gesproken door andere bedrijven echt niet gedaan zou worden. Als ik die Kasem hoor praten(zeker wanneer hij de Frenkie vergelijken aanhaalt) krijg ik ook het gevoel dat de familie meer geld wilt zien.

26 maart 2020 om 23:57
0

2.5 miljoen voor een toptalent van Ajax vind ik echt te weinig. Ja hij kon z'n been breken en blabla, maar in de te verwachten omstandigheden zou hij op zeker meer dan 2.5 miljoen uit zijn loopbaan gehaald hebben.

26 maart 2020 om 20:58
0

@Savano, ik predik zeker niet stekker er uit en Ajax geen schuld. Er moet wel degelijk een vergoeding komen, de vraag is alleen hoeveel? Ajax heeft al heel veel gedaan voor Nouri en zijn familie. En er zijn gewoon wettelijke standaarden voor dit soort gevallen qua uitkering.

26 maart 2020 om 21:11
0

Ajax heeft na allerlei druk een aantal dingen voor Appie gedaan, daarentegen hebben ze ook een hoop nagelaten. Men is daar blind voor vandaar mijn tip lees het boek en kijk de uitzending terug. Je redeneert alleen maar vanuit Ajax terwijl deze kwestie meerdere kanten heeft. Je insinueert wel stekker der uit in de trant van als het een 'reguliere' medewerker was van wat dan ook ... dan was het wel anders geweest. Wat ook onzin is, want ook daar gelden vergoedingsregelingen voor door de verantwoordelijke partij. Daarbij koppel jij de onvrede van de familie aan geld terwijl dit nergens noch door de familie noch door Ajax is gecommuniceerd. Nogmaals, en met jou ook jouw like-gevers ... Lees dit boek eerst en kijk de uitzending terug en dan piep je wel anders. Dit is wel erg kort door de bocht 'ze willen geld punt uit' nee kijk verder dan jouw neus lang is (punt intented) ... Try again!

26 maart 2020 om 21:15
0

@Savano, er gelden wettelijke standaarden inderdaad. In Nederland word per Qali (quality life year) een vergoeding van maximaal 80.000 euro uitgekeerd. Daarbij word ook de gemiddelde leeftijd van 73 in acht genomen. De gemiddelde uitbetaling is daarin tussen de 55.000 en 65.000 euro. Ga er van uit dat Nouri een hartkwaal had (en dit wist) dus de vergoeding per jaar komt uit op maximaal 65.000 euro. Vermenigvuldig dat met 53 resterende jaren en je hebt een vergoeding waar Nouri recht op heeft van 3,5 miljoen. De enige reden dat de familie van Nouri niet naar de rechtbank wilt en zo een gegarandeerde uitspraak krijgt is onduidelijk. Wat zou daar de reden van zijn?

26 maart 2020 om 21:22
0

Savano, je hebt het eerst over meerdere kanten van het verhaal en vervolgens raad je mensen aan om het boek te lezen en een uitzending terug te kijken. Terwijl het boek door die Kasem is geschreven en tijdens de uitzending is voornamelijk hij aan het woord. Over welke meerdere kanten heb je het dan?

26 maart 2020 om 21:40
0

Het gaat niet om geld, maar die schrijver maakt wel de vergelijking met Frenkie als het om salaris gaat. Ook zeg je 'meerdere kanten van het verhaal'. Maar dat boek is toch zo subjectief als de pest? (net zoals de uitzending). Het makkelijkste is gewoon om naar een rechtbank te gaan. Dan krijg je een eerlijke uitspraak en dan is het af.

26 maart 2020 om 20:21
0

@armani, wanneer Ajax al een levenslang verzorging en huisvesting heeft aangeboden. Wanneer Ajax al een contract ter waarde van 2,5 miljoen heeft aangeboden. Wanneer Ajax al schuld bekend heeft en fouten heeft toegegeven. Wat wil de familie dan precies? Laat ze dat eens uit spreken want dat horen we niet.

26 maart 2020 om 20:40
0

@D-Bergkamp hou alsjeblieft op ... Je praat echt poep. Mijn advies aan jou: kijk de DWDD aflevering terug en lees het boek. Hopelijk snap je het dan beter!

26 maart 2020 om 21:23
0

Savano, vertel jij eens even dan wat de familie wil? De insinuatie dat ze op geld uit zijn is zijn eigen conclusie, maar verder stelt D-Bergkamp hele terechte vragen. Deze vragen beantwoordt jij nergens, niemand. Dat komt omdat die antwoorden er niet zijn. Het is ontzettend eenzijdig. Wat wil de familie? Ongeacht wat Ajax allemaal verkeerd heeft gedaan, wat moeten ze doen volgens de familie? Het is namelijk ontzettend makkelijk om iemand af te branden op wat diegene fout doet, zonder te zeggen wat er dan wel verwacht wordt. Dat is precies wat hier gebeurd. Er is schijnbaar een verschil tussen Ajax en de familie, maar waar is dat op gebaseerd?

26 maart 2020 om 21:42
0

Bergkamp stelt terechte vragen. Het is echt niet zo makkelijk als jij het schetst. Als de familie 100 overtuigd is dat ze in hun gelijk staan en meer moeten krijgen dan Ajax hun heeft aangeboden dan moeten ze een rechtszaak aanspannen. Zo simpel is het.

27 maart 2020 om 00:50
0

De vraag is meer waarom jouw reactie niet verwijderd is, als je niet volwassenen kan reageren. Vragen of iemand debiel is of wel honderd is, tonen nou niet echt iets van fatsoen? Ik ben het met Bergkamp eens, in grote lijnen. Niet elk punt is raak maar hij zegt zeker geen rare dingen. Feit is dat de familie en Ajax weten wat er gevraagd wordt, wij niet. Ik vind het een terechte vraag, wat wilt de familie dan? Ajax heeft een contract gegeven van 10 jaar, waarmee de familie miljoenen ontvangt. Ajax heeft aangegeven de zorg nog jarenlang te willen betalen. Ajax heeft zich publiekelijk in de media zelf aan dr schandpaal genageld en het boetekleed aangedaan. Ajax heeft de familie Nouri meerdere malen respect getoond door ze onder andere uit te nodigen bij de huldiging en Nouri meer dan eens in het middelpunt te zetten. Dan is mijn vraag, wat wil de familie dan? Dat is toch geen rare vraag? Willen ze 10 miljoen nu? Willen ze 100 miljoen? Willen ze 100 excuses?

27 maart 2020 om 01:41
0

Uhm, wellicht omdat Ajax een voetbalclub is waarbij gezondheid op nummer 1 dient te staan en er zware richtlijnen zijn verbonden aan het houden van die richtlijnen. Ook voor artsen. En ja, ook al wil je miljoenen, het is de schuld van Ajax, dus wat praat je dikke onzin. ‘Het gaat ze om het geld’: Ja dus? Daarvoor hebben we een fucking juridisch systeem ipv dat iedereen denkt ‘ah nee een sorry is genoeg’. IQ hier ligt zo laag altijd en jij bent er ook het voorbeeld van.

27 maart 2020 om 08:39
0

@D-Bergkamp Lijkt me inderdaad overduidelijk dat het Ajax om geld gaat. Die geven dit geld liever uit aan iets dat rendeert dan aan dit zielige verhaal. Kei- en keihard, en de supporters staan in de rij om het beleid te verdedigen, want ja dit is business. Brrrr wat eng!

27 maart 2020 om 08:58
0

Iedereen heeft recht op zijn of haar mening, maar ik vind je wel heel erg actief en stellig in dit topic. Je zou bijna denken dat je er zelf een aandeel in hebt. Het zijn vrij zware beschuldigingen die je uit en ik zou me daar niet aan durven wagen zonder dat ik het écht zeker zou weten, zeker richting een gezin dat zo'n grote tragiek heeft meegemaakt. En hoe je het ook wendt of keert, je kunt niks zeker weten op basis van wat (selectief) bij elkaar geraapte nieuwsberichten. Waarschijnlijk kan op basis van andere nieuwsberichten ook het tegengestelde beweerd. Kortom, misschien moet je je iets bescheidener opstellen.

27 maart 2020 om 09:11
0

@D-bergkamp, helemaal met je eens. Ajax is sowieso fout geweest en zij hebben zich verontschuldigd, irriteer mij gewoon aan het feit dat zij hun eisen niet openbaar in de media verkondigen, ik denk dat zij zich schamen, Ajax weet vast wel wat zij eisen denk ik. En men moet vooral niet vergeten dat dit gaat om Nouri, een echte Ajacied. Het is maar de vraag of Nouri dit allemaal zelf wilt, of hij überhaupt wilt dat zijn geliefde club aangeklaagd word.. ik betwijfel het, Nouri was niet zo.

27 maart 2020 om 09:35
0

Dus omdat Ajax de volledige verzorging betaald, is de schuld ingelost? Nogmaals, Ajax heeft de volledige verantwoording genomen voor de situatie en de gevolgen. Nouri zou miljoenen gaan maken in zijn carriere; dat staat toch wel vast. Ik zie nu ook dat je zegt dat Ajax 250.000 euro voor 10 jaar aanbied, maar Appie had nog zeker een carriere van 15 jaar voor zich en vergeet niet dat hij in die 15 jaar vele malen meer geld dan 2,5 miljoen zou opstrijken. Daar gaan ze allemaal rekening mee houden in de berekening. Met zo’n ‘schamel’ bedrag ga je er als Ajax zijnde niet van afkomen.

27 maart 2020 om 10:58
0

" Het gaat dus wel om geld ...". Het gaat uitsluitend om geld en dat niet alleen, maar ook om heel veel geld. Er werd gisteren gesproken over scenarios bijv. die waarin Nouri naar Barcelona was vertrokken en net zo een salaris zou hebben verdiend als Frenkie de Jong. Die scenarios worden natuurlijk niet zomaar genoemd, maar gelden als uitgangspunt voor het bepalen van de schadevergoeding en bij het scenario dat ik heb genoemd heb je het al snel over meer dan 100 miljoen. En dan is het dus niet zo gek dat Ajax daar niet in mee wil. Dat is ook logisch omdat de schadevergoeding is gebaseerd op de gevolgen van de hartstilstand zelf en Ajax uitsluitend de aansprakelijk op zich heeft genomen voor de fouten die er zijn gemaakt bij de behandeling daarvan. De hartstilstand zelf was het gevolg van een aandoening.

Mooie uitzending van dwdd. Knap van een ieder die er zat. Ik vond toch mooi om te zien helaas wel in deze omstandigheden dat het toch gewoon jochies zijn. Helemaal off topic. Het verhaal dat bergwijn naar ajax zou gaan is dus helemaal uit de duim gezogen, toen Humberto het hem vroeg snapte die niet eens waar het over ging.. Zo jammer dat we niet hebben kunnnen zien hoe goed die echt zou worden

26 maart 2020 om 20:28
0

Ik had eerder het idee dat Bergwijn zich een beetje van de domme hield, maar goed daar gaat het helemaal niet om. Was inderdaad een mooie uitzending. Ik zal wel gekleurd zijn maar ik vind het enorm jammer dat Dwdd er mee stopt, mooi dat het met zo'n aflevering haast eindigt.

Erg pijnlijk om te horen wat voor cruciale fouten er zijn gemaakt door de deskundigen, met daarbij het gedoe rond de aansprakelijkheidskwestie van Ajax. Off: prachtige en ontroerende aflevering van DWDD. De stilte en kerels met tranen in de ogen

27 maart 2020 om 14:39
0

Het gekke vind ik ook dat het niet alleen de arts van Ajax was, maar als je terugkijkt zie je dat de medische staf van Werder ook aanhaakt. Dan heb je dus van 2 clubs de dokters betrokken en van beide kanten wordt er pas na 10 minuten aan een hartaanval gedacht.

Vind deze titel geen respect tonen naar de prachtige aflevering die het was. Appie staat voor verbinden, komt voetbalzone met deze haat titel.

26 maart 2020 om 20:13
0

Hoezo haat? Als deze teksten iets duidelijk maken is dat de familie helemaal geen antipathie jegens Ajax voelt, terwijl ze daar eigenlijk wel alle reden voor hebben. Ze willen gewoon gerechtigheid voor hun zoon en men vindt dat Ajax nog niet de erkenning geeft die in hun ogen gepast is. Er zit helemaal geen haat bij, dit is nou een volwassen dispuut. De familie spreekt mijns inziens ondanks dit dispuut nog altijd vol liefde over Ajax.

27 maart 2020 om 14:41
0

De teksten maken het duidelijk maar de titel (en hij zegt specifiek dat de titel hatelijk is) insinueert inderdaad wel dat de familie op oorlogspad is. Als ik alleen deze titel zou lezen zou ik denken dat het oorlog is, en dat is het niet. Ik denk dat rosales1992 en jij het met elkaar eens zijn, dat de familie vol liefde over Ajax spreekt, maar waar rosales1992 kritiek op heeft is de titel van dit stuk.

26 maart 2020 om 20:33
0

Inderdaad jammer dat ze deze titel kiezen. Zou het meer een sensatietitel noemen dan een haat titel tho

Pff kippenvel... Ik geef t je trouwens maar te doen als Ali B, een optreden doen na dat filmpje.

De uitzending haalt, misschien juist in deze tijd waarin we beseffen dat het spelletje zelf niet zo belangrijk is, toch weer een boel emotie naar boven. Het feit dat iemand die zo in de bloei van zijn leven zat zoiets moet overkomen is zo ontzettend verdrietig. Tegelijk merk ik dat ik enorm ongemakkelijk luister naar de rol van mijn eigen club in het verhaal. Hoe heeft het zo mis kunnen gaan in deze hele afhandeling? Het is de lelijke kant van mijn eigen clubje, eentje waar ik als supporter vol schaamte naar kijk.

26 maart 2020 om 20:24
0

Volledig met je eens. Ook ik zat enigszins onpasselijk te kijken naar de, op het oog, waarschijnlijk terechte kritieken op mijn club. Hoe heeft zo’n situatie zo fout kunnen (af)lopen, met zulle gevolgen. Overigens vond ik het een mooie en oprechte uitzending waarin de pijn, het verdriet maar ook vreugde bij momenten goed zichtbaar waren.

26 maart 2020 om 20:38
0

Dat is zeker waar, de momenten van vreugde die ook goed zichtbaar waren maakte deze uitzending ook fraai. Dat maakte het misschien ook wel zo'n mooie uitzending, de afwisseling van momenten. Op zo'n moment dat je deze beelden bekijkt dan besef je dat het hele spelletje echt onderschikt is. Als we als Ajacieden 1 wedstrijd in de geschiedenis zouden mogen overdoen of ongedaan maken dan zou het dat oefenpotje tegen Werder Bremen zijn.

27 maart 2020 om 01:00
0

Zullen we eerst afwachten wat de kritiek precies is en of dit ook fundamenteel waar is? Ik zou graag beide verhalen willen horen, niet slechts 1 partij. Als ik de berichten moet geloven is er een heel fatsoenlijk aanbod gedaan vanuit Ajax, maar mijn mening. Het is prima dat de familie dit niet accepteert hoor, maar als je alle schuld, dus ook de slechte afwikkeling, in de schoenen van Ajax schuift zou het ook netjes zijn als ze laten weten waarom. Ik zeg niet dat e familie uit is op geld(!), maar stel nou dat de familie 100 miljoen euro wist? Dan snap ik dondersgoed dat die afhandeling er niet komt. Wat ik probeer te zeggen is het volgende; het is makkelijk om Ajax nu omlaag te praten terwijl we niet weten wat r aan de hand is.

Allereerst hekel ik de afschuwelijke handelswijze van Ajax. Ajax is de fout in gegaan en dat heeft deze jongen zijn toekomst gekost. Geen een bedrag kan dat compenseren. Betalen voor zijn verzorging is niet genoeg! Wat hij had kunnen waarmaken zullen we nooit weten maar iedereen met een beetje verstand van voetbal zag dat dit een talent van wereldklasse was. Ajax moet met een redelijke compensatie komen waardoor deze familie nooit in de problemen zal komen. Een compensatie die de familie ook het gevoel geeft van afsluiting, een conform bedrag. Daarnaast pleit ik voor een standbeeld van hem op de Toekomst. Het was een geweldig talent en een voorbeeldprof. Daarnaast een echte Amsterdammer vol met positiviteit. Geweldige reclame voor de eigen jeugd. Dan zijn er nog de mensen die zeggen dat als Pietje van de A1 van PSV het was overkomen was er nooit zo'n uitzending gekomen. Nouri was een ongelofelijk persoon en een verbinder tussen twee werelden die nodig moeten worden verbonden. De Marokkaanse en de Nederlandse gemeenschap staan verder uit elkaar dan mensen denken en dit was het perfecte voorbeeld voor beide kanten dat deze verbonden kunnen worden. Het was/is een geweldig mens en voorbeeldige voetballer, helaas zullen we nooit meer van hem kunnen genieten. Nouri zal altijd zowel negatief als positief met Ajax verbonden zijn.

27 maart 2020 om 10:39
0

Ajax is helemaal niet in de fout gegaan. Hoe had Ajax kunnen weten dat een volledig gekwalificeerde arts zich op het verkeerde been zou zetten omtrent de betrouwbaarheid van een sporthartslagmeter in het geval van een hartstilstand? Leg jij mij dan uit wat een redelijke compensatie is? Een huis voor Nouri plus levenslange verzorging en daar boven op een uitklering van 2,5 miljoen euro, is dat redelijk?

27 maart 2020 om 11:14
0

" Ajax is helemaal niet in de fout gegaan. Hoe had Ajax kunnen weten dat een volledig gekwalificeerde arts zich op het verkeerde been zou zetten omtrent de betrouwbaarheid van een sporthartslagmeter in het geval van een hartstilstand? Leg jij mij dan uit wat een redelijke compensatie is? Een huis voor Nouri plus levenslange verzorging en daar boven op een uitklering van 2,5 miljoen euro, is dat redelijk? ". Mensen willen maar niet snappen dat een arts zelf volledig verantwoordelijk is voor zijn handelen en dat bij een voetbalclub ook nog eens volstrekt logisch is omdat hij de enige is met medische kennis. Zelfs als men dat had gewild, had men hem niet kunnen corrigeren omdat men daartoe niet gerechtigd is. Ajax valt het handelen van de arts niet te verwijten, maar de club is alleen aansprakelijk omdat men diens werkgever is. Zoals een vader aansprakelijk is voor zijn minderjarige kind als die in de fout gaat.

27 maart 2020 om 11:21
0

Ajax erkent die aansprakelijkheid dan ook. Dan is de volgende vraag, hoe hoog dient de schadeloossstelling te zijn confrom de Nederlandse wetgeving? Daar zit het pijnpunt.

Krijg helaas het idee dat het ze toch om geld gaat. Wat een nare man was die vertegenwoordiger/schrijver ook. W duidelijk met een showtje bezig.

26 maart 2020 om 21:24
0

Kasem is de compagnon van Peter R. de Vries. Nuff said.

27 maart 2020 om 10:40
0

Uiteraard gaat het om geld. Dat is allang duidelijk. Een gang naar de rechter lijkt echt onvermijdelijk. Is ook het beste, dan is gewoon duidelijk wat er wettelijk betaald moet worden.

Dan moet danny ook maar een paar ton eisen die hebben ze ook weer door laten voetballen.

27 maart 2020 om 14:42
0

Daley?

Ik ga me hier niet in mengen. Ik ken de details niet en ik was niet ter plekke. Dit is een drama voor veel mensen, ook voor Don de Winter die met deze tragedie verder moet leven. Er zijn hier geen winnaars, maar door de bekendheid van de Ajax speler en de club komt er hoe dan ook veel geld bij kijken. Helaas eindigen dit soort drama's met veel modder gooien. Heb geen idee wie hier gelijk heeft, maar snap beide kampen erg goed.

26 maart 2020 om 20:36
0

Dit dus. Er is geen juist oordeel te vellen zonder bij de gesprekken aanwezig te zijn geweest. Jammer dat zoiets dan ontstaat na zo'n drama. Net als bij Sala (geen idee of ik de naam goed typ, die speler met het vliegtuigongeluk). Uiteindelijk alleen maar verliezers.

Wat is het Misselijkmakend dat sommige mensen aan de hand van deze tekst beweren dat de familie uit is op geld. Ga je schamen man.

26 maart 2020 om 20:38
0

Niemand weet wat er is. Bovendien speelt geld nou eenmaal ook een rol in deze. Het is gewoon lastig om hier een oordeel over te hebben als buitenstaander. Wij kennen de ins-en-outs niet.

26 maart 2020 om 20:41
0

Er worden wat mij betreft door mensen terechte vragen gesteld. In de tekst staat "het gaat niet om geld, er is geen bedrag dat Appie kan terugbrengen in de situatie van voor 8 juli 2017. Het gaat er gewoon om: wat komt hem toe en op welke manier kan die club er voor zorgen dat deze hele lelijke fase misschien een beetje vergeten kan worden?" Ik denk dat iedereen het eens is dat geen bedrag Appie terug kan brengen. Echter wordt het mij niet duidelijk wat de familie nu wil met 'wat komt hem toe'. Als zie wat Ajax los van de geld discussie gedaan heeft, is dat best veel. Soms of misschien zelfs regelmatig te laat, maar het is gebeurd. Dan blijft volgens mij alleen nog het geld staan, want het is niet dat Ajax Appie nu al vergeten is. Sowieso lijkt het mij onmogelijk dat iemand er voor kan zorgen dat deze lelijke fase misschien een beetje vergeten kan worden. Dat is onmogelijk. Maar misschien kan jij mij vertellen wat de familie nog van Ajax verlangt in deze, los van het geld. Want daar is de familie niet direct op uit geef je aan.

Het blijft een lastige discussie. Het is ook maar wat je verstaat onder een schouder en een arm om de familie heen. Je hebt het over een voetbalclub en bovendien speelt ook geld een rol in deze. Ik hou me dus net als een aantal hier liever afzijdig omtrent deze discussie. Wij weten niet wat Ajax heeft gedaan en kennen de familie niet.

Als, als, als. Uiteindelijk gaat het dus om geld, en let maar op, ze komen uiteindelijk op de proppen met het scenario dat hij net z on paf had bewandeld als frenkie de jong en willen ordinair ontzettend veel geld zien.... jammer dat uit z pm trieste gebeurtenis, continu het onderwerp geld weer bovenkomt.

26 maart 2020 om 22:58
0

Enerzijds heb je natuurlijk een punt dat geld toch weer een motivator blijkt te zijn in deze, maar anderzijds is de zorg voor een persoon die nauwelijks nog hersenrendement heeft ongetwijfeld erg duur. Nu kan ik niet in de portemonnee van dat gezin kijken, maar ik kan me zo voorstellen dat dat niet zomaar iets is wat ze zomaar hebben liggen. Ik snap dan wel dat je financiele houvast zoekt, maar wie dat moet gaan betalen en de hoogte daarvan is gewoon een heel lastig onderwerp. Je kunt Ajax niet aansprakelijk blijven stellen en intussen wel teren op de voordelen die die club met zich meebrengt.

26 maart 2020 om 23:35
0

Ajax betaalt de zorgkosten al. Heeft ook de kosten op zich genomen om het huis te verbouwen en 24/7 verzorging. Ook is Nouri's (jammer genoeg) laatste contract in stand gehouden en wordt het tot dit jaar uitgekeerd. Dit staat dus los van het (financiele) geschil dat de fam. Nouri en Ajax nog hebben.

26 maart 2020 om 23:58
0

Dan vraag ik me af wat je nog meer van de club Ajax kunt verwachten.

27 maart 2020 om 08:18
0

Ja ik ook Sirius. Als ik een talentvolle trainee ben en overlijd op het werk, omdat een collega geen goede beademing doe, dan lijkt het mij sterk dat mijn familie een rechtzaak gaat aanspannen om meer geld te krijgen, want misschien was ik wel CEO geworden van dat bedrijf. En daar lijkt het wel een beetje op bij deze advocaat

27 maart 2020 om 11:08
0

Ik zou zeker een financiele vergoeding vragen en ik vind dat ook volledig begrijpelijk. De vraag is alleen hoe hoog? Ik vind het eerlijk gezegd not done dat het toch een stukje via de media wordt gespeeld.

Ik ben inmiddels zo verschrikkelijk moe geworden van alle berichten overal rondom Nouri. Ik kan heel erg genieten van alle beelden van hem en het talent die had, begrijp me niet verkeerd. Maar ik heb een vraag. Hoe gaat het met Nouri? Dat weet alleen zijn familie en andere naasten, maar wordt niet bekend gemaakt naar buiten. De familie kreeg vorig jaar het volledige podium bij de viering van het kampioenschap, omdat het o.a. de 34ste was. Heel prachtig, maar ook zo hypocriet als de fam. Nouri op de achtergrond zoveel mogelijk geld er uit willen halen. Met het voorstel van Ajax, wat is afgeslagen, hadden ze geen zorgen meer. Maar op basis van alsen en maaren was het niet genoeg. Ja Ajax heeft fouten gemaakt, toegegeven, de consequenties ondervonden en er naar gehandeld. Mag het dan toch eindelijk eens klaar zijn? Nouri was een kind van de club, een kind van de supporters dus. Vertel die supporters dan ook eindelijk eens hoe het met hem gaat.

26 maart 2020 om 20:58
0

Jij snapt het! 🤔 Lekker de familie als boeman neerzetten in dit verhaal

26 maart 2020 om 23:01
0

Er mag natuurlijk wel nuance zijn. Enerzijds is Ajax met de grond gelijk gemaakt omtrent de zaak Nouri, dus waarom zou je anderzijds dan geen twijfels mogen hebben bij de handelswijze van de familie of deze advocaat? Er lijkt een soort van taboe te zijn met betrekking tot die andere kant van de medaille en dat is nooit goed. Nu zeg ik overigens niet dat ze aantoonbaar dingen goed of fout doen, maar een verhaal heeft altijd twee kanten. Dit bericht gaat over het perspectief vanuit kamp Nouri, dus dan is het niet vreemd dat er hier mensen zijn die de andere kant van de medaille als uitgangspunt nemen.

26 maart 2020 om 21:06
0

Geen idee of je ogen hebt, maar dat wordt ook letterlijk in de tekst gezegd. Het gaat beter, hij zit in een rolstoel, kan communiceren enz. In de DWDD aflevering kan je het terugvinden, waarin uitgebreid wordt verteld wat de situatie nu is. Ik snap ook niet hoe jij niet snapt dat jou eerste zin volstrekt respectloos is. Voor zover ik weet is er de afgelopen maanden, misschien wel het afgelopen jaar geen enkel nieuw artikel over Nouri verschenen, dus dat je er "moe" van zou zijn vind ik al opvallend. Lees volgende keer graag het hele artikel alvorens je een reactie plaatst.

26 maart 2020 om 21:16
0

An34, er sterven dagelijks duizenden mensen aan het corona virus. Ik heb liever dat ze tal van uitzendingen maken van de familie van deze mensen. (die geen geld or roem ervoor terug willen/krijgen) Het is vreselijk wat er met Nouri is gebeurd, maar we leven inmiddels in het jaar 2020. Daarbij vind ik dat hij met zijn laatste zin precies aangeeft hoe het zit. Er wordt helemaal niet kenbaar gemaakt hoe het met Nouri gaat, terwijl er al tig keer in de media is verschenen dat Ajax met te weinig (geld?) over de brug komt. Ja hij kon fantastisch voetballen, maar hij is niet verder gekomen dan de Jupiler League. (en mischien was dat ook wel nooit gebeurd) Hij wordt nog steeds weggezet als de verlosser, maar tussen Nouri en de echte verlosser (johan) zaten nog (tien)duizenden spelers in.

26 maart 2020 om 22:56
0

@an34. Dat Appie in een rolstoel zou zitten is nergens gezegd. De familie heeft wel gezegd dat Nouri niet meer in coma is, dat hij bij bewustzijn is en dat hij op zijn goede dagen met de familie communiceert door zijn wenkbrauw omhoog te trekken.

26 maart 2020 om 23:09
0

@nl_modric - Dat verwoord je inderdaad heel goed. Sentiment is te veel een ding als men het over Nouri heeft, maar het enigste wat we feitelijk vast kunnen stellen is dat hij als voetballer nog een hele lange weg te gaan had. Dat sentiment wordt natuurlijk des te groter na zo'n gebeurtenis, maar ik denk dat er buiten Amsterdam genoeg mensen waren die serieuze twijfels bij de voetballer Nouri hadden. Kritische noten worden te snel verworpen en er lijkt een heuse taboe te zijn als het om de hele kwestie gaat tussen de aanhang en familie Nouri tegenover Ajax. Wat kan een club nog meer doen en wanneer is genoeg ook daadwerkelijk genoeg?

27 maart 2020 om 16:46
0

@ Nl_modric Zo kan je voor elke gebeurtenis wel iets tegenover zetten, waardoor het minder erg wordt/lijkt te worden. Het is natuurlijk wel anders als de desbetreffende persoon zich in je directe omgeving bevindt en voor velen een groot voorbeeld was. Een ander groot aspect is los van zijn voetballende kwaliteiten ook de manier hoe hij met andere mensen omging, zijn goed gedrag, zijn charisma enzovoorts enzovoorts. Er komt veel sentiment bij kijken en dat ligt bij veel mensen ook gevoelig. Het feit dát er een Dwdd aflevering aan hem wordt toegewijd en het feit dat er veel mensen graag naar willen kijken en behoefte hadden naar een update, zegt denk ik ook veel over hoe de meeste mensen er toch nog mee zitten dat een groot Nederlands talent verloren is gegaan op een manier die voorkomen had moeten worden. Ik vind jouw genoemde voorbeeld trouwens nergens op slaan. Zullen we dan ook alle begrafenissen van oma's en opa's en alle herdenkingen van oorlogsstrijders en dergelijke afschaffen? Want er gaan toch dagelijks honderdduizenden mensen dood. Ik wil nog voor de duidelijkheid zeggen dat ik hier natuurlijk niet achter sta, maar dat ik dit voorbeeld geef om te verduidelijken, wat voor scheve vergelijking je trekt.

27 maart 2020 om 16:49
0

@airbags. Zoals ik al zei is dit genoemd in de Dwdd aflevering en niet in de tekst. Excuses als mijn reactie verwarring heeft gebracht. De broer van Appie heeft een update gegeven, waarbij hij zegt dat Appie wakker is geworden uit zijn kunstmatige slaap/coma en dat hij nu in een rolstoel zit. Zie de Dwdd aflevering voor meer informatie.

Pfff wat een uitzending. Tranen in de ogen. Ongekend prachtig en mooi en dat door een afschuwelijke aanleiding. En ja Ajax had het beter moeten aanpakken maar goed dat wordt gelukkig opgelost. Deze familie had het niet verdient, ze zaten er ook anders in. Totaal geen wrok jegens de club want ook zij houden van de club. Het is dan ook goed geweest dat die Kasem er scherp vroeg bij was. Maar wat ik zo mooi vind is wat dit allemaal teweeg heeft gebracht. Niks hij is een allochtoon of hij is ongelovig en hij gelovig dus daarom mogen we elkaar niet of wat dan ook. Je ziet daar zijn broer met een prachtige baard maar dat allemaal doet er niet toe. We zijn allemaal mensen, inwoners van dit land, leven hier samen en in dit geval voelen we de pijn van Nouri samen en zo zou het moeten zijn. Er is iets triestig gebeurd maar het heeft ook de mensen samen gebracht. Laten we dat koesteren en Appie nooit vergeten. Man wat een kerel, zijn familie en zo Donny. Pff wat een uitzending, kippenvel!

26 maart 2020 om 23:17
0

Ik ben het eens met het laatste gedeelte van jouw betoog. Zo hoort het en dan kunnen mensen zich inderdaad wel van hun beste kant laten zien. Dan tellen randzaken niet meer en is men allemaal gelijk. Enerzijds hypocriet, anderzijds iets dat altijd een streven hoort te zijn. Niet alleen in tegenspoed, maar ook in het dagelijks leven. Om dan even in te haken op het eerste gedeelte: Ik krijg nou niet bepaald de indruk dat er geen wrok tegen de club is. Als er namelijk daadwerkelijk geen wrok is, kun je beter stoppen met de hypocrisie en gewoon toegeven dat het om de centen gaat (zo'n verzorging is immers ontzettend duur en niemand zal het ze kwalijk nemen in die zin). Toch staan de familie en consorten in de rechtbank lijnrecht tegenover Ajax. Als het niet om de centen gaat, hoe kun je dan zeggen dat er geen wrok is? Ik denk dat deze discussie een inval nodig heeft op basis van logica, niet op basis van sentiment. Logica is niet direct voor- of nadelig voor beide partijen, terwijl sentiment altijd(!) in het voordeel zal zijn van het grootste slachtoffer en de daarbij behorende partij (in dit geval kamp Nouri). Ik heb het antwoord uiteraard ook niet in pacht, maar ik vraag me wel af wat ze nou exact nog verwachten van Ajax.

27 maart 2020 om 00:19
0

Inderdaad, deze jongen en zijn familie hebben Marokkaanse roots maar zijn ook Nederlander en dat is het en hoe hij is als jongen is voorbeeldig en zijn familie eveneens. En de saamhorigheid dat er heerst door helaas de afschuwelijke gebeurtenis is wel iets om mee te nemen. En met name hen die het vaak als zij en wij willen zien. We leven uiteindelijk allemaal samen hier maar helaas zullen er mensen blijven die graag voor haat en verdeeldheid willen zorgen, jammer genoeg. Wat betreft je laatste punt, daar ben ik het niet mee eens. Wrok is echt een gevoel van wraak he, dat is er absoluut niet, dat werd ook vandaag weer verteld door die Kasem. Maar we moeten wel snappen dat die jongen wellicht een leven lang verzorgd moeten worden en dan heb je nog zijn contract die er was en als er dan ook fouten zijn gemaakt dan kan je ook kijken naar de toekomstige plaatje en ik kan begrijpen dat met name de eerste 2 iets is wat gewoon door Ajax opgepakt moet worden. Uiteindelijk is gebleken dat zij verantwoordelijk geweest zijn dan moeten zij er ook niet voor weglopen. Dus het is een beetje zakelijk geworden omdat dat niet gebeurd is, maar ik weet zeker dat er geen enkel wrok is bij de familie. Een gevoel van wraak jegens de club, nah dat is echt niet aanwezig.

Natuurlijk zijn er fouten gemaakt aan Ajax zijde en natuurlijk is een vreselijk drama,maar zoals altijd heeft het verhaal 2kanten. Alleen Ajax en(familie) Noeri kennen het ware verhaal (nu zijn er wel meerdere waarheden). Dat Noeri een talent was dat is waar,maar.......,geen uitzonderlijk talent,want dan zou hij met 16jr vast bij de A-selectie hebben gezeten. De familie van Noeri zien met dit vreselijke drama hun"gouden toekomst"weg vallen,dus nu massaal Ajax aanpakken. Mensen zijn hele rare wezens als er geld in het spel is.

26 maart 2020 om 21:10
0

Massaal Ajax aanpakken? "Mensen zijn hele rare wezens als er geld in het spel is."?? Een cursusje begrijpend lezen zou je goed doen. Er staat letterlijk in de tekst dat geen enkel bedrag Appie terug zou halen, dus dat ze dan alles voor het geld zouden doen is wel een hele overhaaste getrokken conclusie. Bovendien pakken ze Ajax niet aan. Ze zijn heel lovend over Ajax, maar ze willen rechtvaardiging voor Appie (wat ook letterlijk in de tekst staat). Mensen zijn rare wezens als ze overhaast conclusies ga trekken, zonder de ins-en-outs te kennen van deze hele zaak. Bah.

26 maart 2020 om 21:43
0

Oftewel ze willen heel veel geld. Rechtvaardiging is in hun ogen niet alleen excuses en een paar ton, maar is heel heel heel veel geld. Dat proef ik een beetje elke keer als ik vooral de advocaat/woordvoerder hoor praten

27 maart 2020 om 17:07
0

Al was dat zo, maakt dat ze geen "rare wezens". Een dikke schadevergoeding is minstens op z'n plaats in zo'n geval en is dus helemaal niet raar. Bovendien komen er heel veel verschillende dingen bij kijken is het dus lastig om als buitenstaander een correcte conclusie over te trekken.

Ik quote uit het artikel: "want als dat eerder was gebeurd, als ze de defibrillator gelijk hadden aangesloten, wat iedereen leert, dan was de kans waanzinnig groot geweest dat hij zonder neurologische of cardiologische schade eruit zou zijn gekomen, zeggen alle deskundigen die we erover hebben gesproken.""sorry, maar wat? De kans dat je door een hartstilstand heen komt is nooit waanzinnig groot. Heel hard, maar de overlevingskans bij een hartstilstand in Nederland is 23 procent volgens de website van de Hartstichting. Dat noem ik geen waanzinnig grote kans. En dat is enkel de overlevingskans, daarna gaat het nog over hoe je lichaam met alles omgaat, de kans dat je er goed uitkomt is nog kleiner dan de 23 procent van de mensen die het overleeft. Veel mensen krijgen later nog problemen omdat de hersenen tijdelijk zonder zuurstof gezeten hebben. Natuurlijk is hij jong en fit, maar dat zegt nog steeds verre van alles.

26 maart 2020 om 21:15
0

Ik denk dat ook veruit de meeste mensen in NL niet een paar gespecialiseerde artsen naast het veld hebben staan, die binnen een paar seconden kunnen reageren als er iets fout gaat. Als die defibrillator meteen was aangesloten, had hij misschien hoogstens een paar seconden zonder zuurstof gezeten, wat prima kan, aangezien er pas onherstelbare schade ontstaat na drie minuten zonder schade. De vergelijking die je maakt gaat dus totaal niet op, net zoals de cijfers die je noemt, want elke situatie is natuurlijk anders en die van Appie had gewoon goed uit kunnen pakken, mits de juiste handelingen waren genomen.

26 maart 2020 om 21:16
0

Ik bedoel uiteraard drie minuten zonder zuurstof in mijn reactie hierboven.

26 maart 2020 om 21:17
0

@AN34, de meeste mensen in Nederland bedrijven ook geen topsport terwijl ze een hartkwaal hebben en hier bewust van zijn.

26 maart 2020 om 21:26
0

Ja, dat is een mogelijkheid. Het was ook mogelijk dat er hetzelfde resultaat zou zijn als nu. Dat is een onzekerheid die je altijd hebt. Deze situatie had goed uit kunnen pakken, absoluut, maar hij had met sneller handelen precies hetzelfde kunnen lopen, dat is iets wat we nooit gaan weten en wat we nooit uit kunnen sluiten.

26 maart 2020 om 23:26
0

Met de ernstige nadruk op het woord "uit kunnen(!) pakken". Ten eerste heb je feitelijk al geen gelijk, want hersenschade kan al veel eerder optreden dan drie minuten zonder zuurstof. Dat is per persoon verschillend. Wie zegt overigens uberhaupt dat de defibrillator effect zou hebben gehad? Het is simpelweg koffiedik kijken, want niemand van ons kan de toekomst voorspellen. Verder heeft D-Bergkamp ook een goed punt. De grootste verantwoordelijkheid ligt nog altijd bij de speler zelf en als je topsport bedrijft met de wetenschap dat je een hartkwaal hebt, neem je gewoon een risico (hoe klein dat risico op dat moment ook lijkt).

27 maart 2020 om 10:44
0

Er zijn in Nederland ook nauwelijks mensen die een hartstilstand krijgen terwijl ze een hartslag meter dragen die een hartslag blijft geven terwijl in feite daar geen sprake meer van is. Een defibrillator probeert het hart weer op te starten meet een stroomstoot, dat is echt niet altijd succesvol en de mate van hartschade plus de oorzaak van de hartstilstand zijn ook van wezelijk belang voor de toekomst. De kans dat Nouri de top gehaald had na correct handelen van de arts was dan ook zeer klein.

27 maart 2020 om 19:41
0

D-Bergkamp Haha. Omdat de meeste mensen überhaupt niet aan topsport doen. Je kan prima aan topsport doen met een hartkwaal. Zie het voorbeeld van Daley Blind. Ik heb het gevoel alsof jij elk moment probeert aan te pakken om Nouri naar beneden te halen...

26 maart 2020 om 21:18
0

@stravven, sorry maar het gaat niet om overleven maar om hoe is er gehandeld. Ik zat samen met een vriend deze wedstrijd te kijken en we hebben beide een medische achtergrond beide waren wij zeer verbaasd dat niemand wat deed na 5 minuten (wat allang is) het hele feit dat er verkeerd is gehandeld staat vast. Wat er dus staat klopt. Het lijkt mij niet zo handig om op basis van simplistische uitleg en statistieken hier een menig neer te leggen. Als De arts goed en snel had gehandeld dan was de kans dat Nouri geen schade zou hebben vele malen groter.

26 maart 2020 om 21:24
0

De kans dat hij geen schade had was dan groter, dat ontken ik ook zeker niet.. Dat er verkeerd gehandeld is ontken ik ook nergens, maar het is zeker niet zo dat hij het wel goed had doorgekomen als er direct gehandeld zou zijn.

26 maart 2020 om 21:56
0

@stravven, dit klopt ook niet want de grootste schade is vaak de neurologische en dat had bij snel handelen zeker voorkomen kunnen worden. Dat is gewoon een grove fout van de arts dus de schade had wel dergelijk en aanzienlijk minder kunnen zijn.

26 maart 2020 om 21:58
0

Waarschijnlijk had hij dan geen topsport meer mogen bedrijven.

26 maart 2020 om 23:33
0

Maar de nadruk moet wel bij het woord "kunnen" blijven. Er is geen enkele zekerheid dat hij bij juist handelen minder schade had gehad. Er zijn gevallen waarbij men na 5 minuten zonder zuurstof nog een (bijna) volledig herstel maakt en er zijn gevallen waarbij de hersenen hoogstens een minuut zonder zuurstof hebben gezeten, terwijl de desbetreffende persoon praktisch hersendood is. Je kunt er elke theorie en elk betoog op loslaten van elke specialist, maar zo'n hartstilstand is iets waarvan we nog lang niet alles weten. Het kamp Nouri kan vast een specialist vinden die vertelt dat de kans op neurologische schade miniem zou zijn geweest evenals dat Ajax een specialist zou kunnen vinden die vertelt dat neurologische schade zelfs al kan voorkomen in een periode van misschien 30 seconden. Beide scenario's zijn te vaak voorgekomen om het zeldzaam te noemen en een hartstilstand is sowieso veel te ernstig om de gevolgen daarvan te onderschatten.

27 maart 2020 om 09:32
0

@sirius, gelukkig zijn er tal van wetenschappelijke onderzoeken en voorbeelden die het tegendeel bewijzen. In deze zaak zien we dat er in het verleden vasculaire Problemen waren vastgesteld en dit ook niet juist was behandeld. Wat jij zegt klopt niet de kans op hersteld is zeer groot bij snel handelen de grootste schade treedt pas op na 4 minuten dan beginnen er bescherm cellen af te breken die je lichaam en hersenen beschermen bij een zuurstof tekort. Dus ook jou bewering dat het na een minuut had kunnen gebeuren is echt zeer nihil ik heb ze nog nooit meegemaakt. Feiten zijn gewoon dat iedere medische specialist kan zien dat de clubarts gewoon verkeerd handelt. In mijn ogen een zeer slechte diagnostieken analyse waardoor hij te laat door heeft wat er mis is. Als je kijkt naar de factoren en de omstandigheden had er gewoon al met beademing moeten worden begonnen want die zou 100% zijn opgevallen. Niet alleen het kamp Nouri had een specialist kunnen vinden maar iedereen had dit gekund wat jij beweert is gewoon onjuist. Het is simpel er is verkeerd gehandeld dat staat vast en zoek jij maar een specialist die dit tegenspreekt ik denk echt dat je er geen 1 behalve kwakzalvers kan vinden.

27 maart 2020 om 09:38
0

@dolfifumi, niet waar zijn zoveel voorbeelden van sporters die met een defibrillator topsport bedrijven. Dus dit klopt ook niet er is gewoon fout gehandeld.

27 maart 2020 om 10:46
0

@jouses Toen jij zat te kijken, besefte jij toen dat Nouri een hartslag meter droeg die nog altijd een hartslag weer gaf? Het is allemaal niet zo zwart-wit.

27 maart 2020 om 11:27
0

@speedyafc zo dat is lang geleden...alles goed?.... Kan jij mij daar bewijs van leveren ? Tevens mocht dit waar zijn dan is die arts helemaal een #%(^$) want die had dan helemaal moeten handelen.als dit waar is dan want kan mij niet voorstellen het is dan namelijk zo dat een hartslagmeter namelijk een melding geeft dus ik betwijfel dat wat jij zegt klopt. Om je even te helpen de hartslag meters die ik ken zullen 2 opties kunnen aangeven een te lage hartslag dan normaal (reden voor een arts om hartslag te stabiliseren) te hoge hartslag boven de 120 (eden voor arts om hartslag te stabiliseren) in beide gevallen heeft de arts dus verkeerd gehandeld. Maar als het niet zo zwart wit is dan nog steeds je ziet gewoon dat er een verkeerde diagnose word gesteld en dat de arts in gebreke blijft. Iets wat Ajax trouwens heeft bevestigd.

26 maart 2020 om 22:28
0

En dan nog steeds was het volgende gebeurt; een hele jonge speler die dan een hartaanval heeft gehad. Kans dat hij ongeschikt zou worden verklaard, was dan natuurlijk vrij reel...er werd hier gedaan also hij door de fout van die arts die hartstilstand heeft gehad...

27 maart 2020 om 09:36
0

Dat word nooit gedaan en ik weet niet hoe jij erop komt. Het enige wat de familie doet is juist. Er word naar gekeken en je ziet gewoon grove fouten in het handelen van de clubarts. Dat valt idd de arts te verwijten je ziet gewoon dat hij een verkeerde analyse doet en hierdoor pas na 10 minuten begint te reanimeren.

28 maart 2020 om 20:46
0

Als je mensen hier ziet praten, lijkt het erop alsof Nouri direct naar de top was gegaan...en negeert men compleet het feit dat hij bij goed handelen van de arts nog steeds op hele jonge leeftijd een hartstilstand had gehad en mogelijk ongeschikt was verklaard voor topsport...wat de familie doet weet ik niet en Ajax zou hen absoluut goed tegemoet moeten komen imo.

Zo zien we maar weer Ajax is een bedrijf en geen warme club. Bij elk bedrijf zal zo’n procedure door de mangel gaan en duurt het behoorlijk lang. Pijnlijk is wel dat Ajax zo met zijn personeel om gaat.

26 maart 2020 om 21:22
0

Maar wanneer Ajax met tientallen miljoenen gaat smijten is het ineens wel een warme club ? Wat mij betreft heeft warmte te maken met hoe je met mensen omgaat en is dat bij iedere club hetzelfde. Zit je bij de eerste 13, krijg je aandacht. Val je erbuiten, zal het de club zn reet roesten of je blijft of vertrekt en hopen ze dat ze bij een vertrek zoveel mogelijk van de investering terugzien.

26 maart 2020 om 21:33
0

Is dat niet iets te snel? Volgens mij weten we niet wat de familie Nouri nou echt wil.ik denk dat als dit met een miljoen of zelf een paar miljoen op te lossen was geweest het al lang opgelost zou zijn.er is beperkte jm.b.t. schadevergoeding eredivisie spelers. De enige waar ik van weet is Danny Hoekman, speelde in de jaren 80 bij Nec, kon naar de nederlandse top maar kon na een schandalige overtreding kon hij niet meer voetballen. Hij kreeg 12 miljoen euro toegewezen. dan hebben we het over iemand in de jaren 80. Als de familie Nouri en parallel trekt met de Jong, die ze zelf noemen dan krijg je de volgende reken som 15 jaar carriere x 16 miljoen = 240 miljoen. En terecht of niet, ze geven ook aan dat op dat moment Nouri nog beter was.wanneer de familie Nouri bij Ajax komt en een paar miljoen wil hebben zou ik direct zeggen, jongens, niet zeuren, gewoon betalen. Maar wanneer zij aankomen met het "beter dan de Jong" scenario heeft Ajax niet eens een andere keus dan op de rem te trappen.

26 maart 2020 om 21:52
0

Maar ze maken nu de vergelijking met Frenkie, maar je kunt ook kijken naar Bakkali, Labyad, Ould Chick, Castillion, De Sa, Anderson, Mirani (wie?)of Ebecilio etc. De kans dat hij een selectiespeler was bij ajax op dit moment in zijn carriere (en dan heb ik het nog niet eens over basis, want zonder blessures zouden Tadic, Neres, Ziyech en Promes altjd spelen) was groter dan dat hij nu bij Barca zat.

26 maart 2020 om 22:16
0

Vind de vergelijking met Danny Hoekman niet goed. Hoekman had zich al bewezen op eredivisieniveau en was volgens mij ook al opgeroepen voor het Nederlands Elftal. Tevens Europees gespeeld als 18 jarige. Met een toen aangeboden contract van een Engelse club , wat hij afwees, is het makkelijker vast te stellen wat de inkomsten geweest zouden kunnen zijn. Je kunt je ook afvragen waarom Nouri op z'n 19 de pas z'n debuut maakte terwijl z'n maatje Van de Beek op z'n 17 de al in Europese wedstrijden meedeed. Ook Frenkie de Jong in hetzelfde seizoen. De vraag zal altijd blijven of Nouri de fysiek zou hebben om het topvoetbal te halen. Geweldig mens, geweldige voetballer maar dat alleen is niet genoeg.

26 maart 2020 om 22:21
0

Ik zeg niet dat Nouri dat ging halen.die lijst die jij opnoemt ken ik ook en is natuurlijk nog veel langer. Maar waar het om gaat is wat er mogelijk zou kunnen zijn geweest.

26 maart 2020 om 22:27
0

Daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in. Alleen zal de ene partij proberen aan te tonen wat jij hier aan geeft en de andere zal dus wijzen op Nouri vs de Jong.

26 maart 2020 om 22:35
0

Precies, wat er mogelijk zou kunnen zijn geweest. En als we daar een kansberekening op gaan loslaten (want dat is wat er in de praktijk gaat gebeuren mocht dit tot een rechtszaak komen, een advocaat gaat een claim berekenen en moet daar argumenten voor geven) dan is de kans groter dat hij nu bij ajax een selectiespeler was dan dat hij bij Barcelona zat. Ook had Nouri al een hartkwaal en dit was 2 jaar eerder (correct me if I am wrong) al aangetoond. Het feit dat hij die hartkwaal al had is een hele grote factor om te concluderen dat hij de absolute top nooit zou halen. Fysiek niet en bij welke club zou hij door een medische keuring komen met een hartkwaal? En begrijp me niet verkeerd: ik had die jongen een carriere bij Man City of Barcelona of Real Madrid of wat dan ook gegund.

26 maart 2020 om 22:50
0

Ik zeg ook niet dat ze zo maar een paar honder miljoen gaan krijgen. Alleen de rechtzaak, of de discussie achter de schermen nu, gaat wel zoals jij die nu schetst. Waar de maximale schadevergoeding het Barcelona salaris is, als zij aan hadden kunnen tonen dat hij bij een goede behandelijk gewoon door had kunnen voetballen en dat hij beter was dan de Jong. Er zijn natuurlijk ook spelers met een hartproblemen geweest die daarna "gewoon" weer konden spelen. denk aan Cassillas (is in ieder geval weer gaan trainen), en in een verder verleden Kanu. Mijn punt was ook niet zo zeer om te zeggen waar Nouri recht op heeft volgens een rechter. Meer om aan te geven dat we, zolang we niet weten over welke bedragen het gaat niet Ajax direct moeten veroordelen. Hebben we het over 1, 2 of 5 miljoen, dan denk ik dat iedereen hier denkt, inclusief ik zelf, geld zat in amsterdam, laat je menselijke kant zien. Maar op het moment dat de bedragen over de 10 miljoen gaan, of mogelijk dus nog veel hoger, dan gaan er toch een hoop mensen denken "wait a minute" menselijk kant prima, maar dat is iets te veel van het goede.

27 maart 2020 om 09:11
0

Ik veroordeel ajax ook niet. Het enige wat ik vind is dat hier te makkelijk wordt geroepen: geef Nouri's familie dat geld, terwijl het gewoon niet zo makkelijk is. Barcelona zou sowieso moeilijk zijn geworden voor hem. Na de dood van Dani Jarque zijn hartklachten een gevoelig thema in spanje en ik denk dat geen een spaanse club zich daaraan gaat branden. Dus een medische keruing daar kon Nouri al vergeten.

26 maart 2020 om 22:39
0

Krijg je dit weer. Warme club, koude club, kille club...de een heeft warme gevoelens bij een club en de ander niet. Deze situatie, die verschrikkelijk is, heeft daar niets mee te maken. Staat los van alle andere zaken wat betreft personeel en kent alleen maar verliezers. Wat en hoe het wel of niet wordt opgelost, is door ons alleen maar van een afstand te bekijken en het is erg naar en heel zielig om dit te gebruiken om weer zo een discussie te starten.

26 maart 2020 om 23:37
0

Dat is wel een heel slecht argument. Hoe vind je deze bijvoorbeeld? "zo zien we maar weer, kamp Nouri is uit op geld en verstaan enkel dat onder een schouder of een arm om hen heen. Pijnlijk is wel dat iemand zo met slechts een werkgever omgaat". Zelfde soort argument, maar dan de andere kant van de medaille naar jouw argument. Zo werkt het natuurlijk niet. Niets ten nadele van beide partijen overigens, want ik wou enkel aankaarten hoe dit soort argumenten beide kanten op werken...

27 maart 2020 om 10:47
0

Een huis, levenslange verzorging en een vergoeding van 2,5 miljoen euro. Noem jij eens een zaak in Nederland waar een bedrijf na een bedrijfsongeval een dergelijke vergoeding aan bood ?

Al die slimmeriken hier die net doen alsof ze behalve bondscoach, arts en viroloog nu ook weer doen alsof ze verzekeringsdeskundige zijn, ik vind het allemaal behoorlijk stuitend. Iemand heeft een boek over Nouri geschreven. Ik weet niet eens of dat met medeweten en/of medewerking van Abdelhak Nouri is geschreven, maar ik vind vooral dat de media gerust wel eens een keer mogen ophouden met hun stemmingmakerij. Helaas heb je met die walgelijke verzekeringsmaatschappijen te maken die maar op één ding uit zijn: zo lang mogelijk niet betalen.en vanuit Ajax moet men voorzichtig zijn met uitspraken, want elke verkeerde geeft weer een hoop stennis.

26 maart 2020 om 23:41
0

Mensen geven hun mening naar hun eigen observaties. Jij beschouwt het alsof men hier het antwoord in pacht hebben, ik beschouw het als het geven van een mening. Verder ben ik het overigens volledig met je eens. De media zet Ajax neer als de slechterik, terwijl de werkelijkheid ongetwijfeld vele malen ingewikkelder is. Hoeveel meer aansprakelijk kun je als club nog zijn, vraag ik me dan af.

Jammer hoe Ajax zich hier zo opstelt. Ik vind het enorm tegenvallen en verlies hierdoor ook wat sympathie voor de club

26 maart 2020 om 21:37
0

Misschien moeten we eerst weten om hoevel geld het gaat.gaat het om een paar miljoen dan geef ik je direct gelijk. Maar het zou ook om een paar 100 miljoen kunnen gaan, ze verwijzen immers zelf naar de Jong. Dan begrijp ik dat Ajax daar niet zomaar mee akkoord gaat.

26 maart 2020 om 21:57
0

Die verwijzing naar de Jong snap ik ook niet idd. Daar gaat het lijkt mij toch niet om. Was ook geneigd mijn ongeloof richting Ajax uit te spreken, maar die opmerking is vreemd. Als telt niet in de sport. Ajax heeft geld zat en moet gewoon de familie bijstaan zodat die jongen de zorg kan krijgen die nodig is. Maar om nou geld te gaan eisen omdat hij misschien bij Barcelona had kunnen spelen is toch wel bizar. En dan nog zeggen dat het niet om geld gaat... begint een aardige soap te worden en dat past totaal niet bij de situatie.

26 maart 2020 om 22:15
0

Dat Ajax die jongen bij moet staan daar ben ik het direct mee eens.of dat ze daar nou wetterlijk toe verplicht zij of niet, ik denk dat alle fans vinden dat ze dat moeten doen.maar die verwijzing naar de Jong snap ik wel.je kan immers bij een partij die volledig aansprakelijk is alle gemiste inkomsten claimen. Net als in een paar andere reacties hier zou je Danny Hoekman even kunnen opzoeken. Die kreeg 12 miljoen nadat hij in de jaren 80 niet meer kon voetballen, hij speelde toen bij NEC maar o.a. Ajax zou hem willen hebben. Die vergoeding was gebaseerd op de stap naar de Nederlandse top. Maar als er over de jaren 80 al 12 miljoen werd toegekend voor een speler die toen naar Ajax kon, je niet veel verbeelding nodig om te bedenken waar de claim naar toe zou kunnen gaan in 2020 voor een speler die Ajax zelf beter vond dan de Jong.

26 maart 2020 om 23:11
0

Ja, maar waar houdt het op? Je kunt onmogelijk stellen dat Appie Nouri de absolute top zou hebben gehaald. Kasem haalde het voorbeeld aan van Frenkie de Jong die talent van het jaar was, terwijl Appie speler van het jaar was in de Jupiler League, maar wat zegt dat nou concreet? Er zijn talloze voorbeelden van voetballers die het in de jeugd alleraardigst doen, maar vervolgens niet definitief kunnen aanhaken in het eerste, of wel aanhaken in het eerste maar nooit het niveau van een topclub halen. Het is haast onmogelijk te voorspellen waar het plafond van Appie Nouri had gelegen als hij die hartstilstand niet had gehad. Hij had heel goed bij Barcelona terecht kunnen komen, maar hij had ook zomaar de volgende Viktor Fischer kunnen worden. Dat maakt het vaststellen van een schadevergoeding in dit geval gewoon heel, heel, heel erg lastig.

26 maart 2020 om 23:21
0

@airbags, dat is een hele terechte vraag.mijn punt was ook niet om de schade vergoeding te bepalen. Meer om aan te geven wat er maximaal ongeveer mogelijk is dan kom je bij de inkomsten van Frenkie bij Barca uit. Zoals je aangeeft is het voor een talent altijd maar de vraag waar de top ligt. En daarnaast was het medisch handelen verkeerd en is Ajax daarvoor aansprakelijk, alleen Ajax is niet aansprakelijk voor de hartaanval zelf.los van dat alles was mijn punt meer (i.i.g in de eerste reactie) dat we niet direct naar Ajax moeten wijzen in deze. Als we het hebben over 1 of 2 miljoen, of misschien zelfs 5 miljoen dan heb ik in mijn hoofd iets van, geld genoeg in Amsterdam. Naast een wettelijke aansprakelijkheid heeft Ajax, ook volgens de meeste fans, hier een morele verantwoordelijkheid. En dan ben ik het direct met iedereen eens dat Ajax zich hier niet van zijn beste kant laat zien. Maar op het moment dat we het over veel hogere bedragen gaan hebben dan denk ik dat de meeste fans toch ineens van gedachte gaan verranderen.

26 maart 2020 om 23:45
0

Ook een paar miljoen euro is veel geld. Er zijn steden in de wereld die daar een revolutie voor zouden opstarten. Het gaat er niet om hoeveel geld Ajax (moeiteloos) kan missen, maar hoeveel nou echt nodig is om die aansprakelijkheid "af te kopen". Het houdt natuurlijk wel een keer op. Sentiment speelt in de media sowieso een extreem grote rol als het over dit onderwerp gaat en hoe hard het ook klinkt; we hebben het op sportieve grond nog steeds over een speler die nog niet eens was doorgebroken. Wat voor bedrag wil je daar dan aan hangen?

27 maart 2020 om 03:24
0

Maar dat is mijn punt ook een beetje. Ik zie een heleboel mensen hier behoorlijk negatief reageren tegen Ajax. En het kan best dat dat volledig terecht is.alleen weet niemand hier over welke bedragen we het hebben. Voor iedereen is er een bedrag wat zij redelijk - terecht vinden. Maar het zou heel goed kunnen dat we het over vele miljoenen hebben en dan kijken veel mensen toch ineens heel anders tegen deze zaak aan.

27 maart 2020 om 10:49
0

Ach dat jij sympathie verliest voor een club die veel meer wil betalen dan wettelijk noodzakelijk is, is echt jou probleem.

Het gaat dus wel om geld. Die advocaat brenht een boek uit waar hij geld aan verdiend over de rug va. Nouri. Hoe lanher hij dit vuurtje kan blijven aanwakkeren hoe beter voor hemzelf. Laat de familie Nouri het zelf oplossen met Ajax(Edwin vd Sar). Scheelt een hoop lijkt mij. Er zijn nu veel te veel verhalen, de wereld ingeholpen door die advocaat.

26 maart 2020 om 21:37
0

Alsof Ajax zich niet achter advocaten schuil houdt? Die hebben vast een heel peloton van topadvocaten in de arm genomen. Je hebt een advocaat nodig in die moeilijke letselschade rechtszaken, want anders maak je geen schijn van kans.

27 maart 2020 om 10:50
0

Ajax heeft een verzekeraar, die voert de juridische procedure, niet Ajax. Verder is het juist dat de familie van Nouri ook een goede Advocaat nodig heeft zodat er geprocedeerd kan worden en de rechter uit kan spreken hoe hoog de schadevergoeding dient te zijn.

Tjah, Ajax is ook een beursgenoteerd bedrijf. Dus dan kun je dit soort gesteggel wel verwachten. Echt respectloos van Ajax, wat ze zijn ook aansprakelijk (of ze dat erkennen of niet). Die nietsnut van een sportarts was namelijk in dienst van Ajax.

26 maart 2020 om 21:42
0

Ik zie een paar van dit soort reacties. Maar het lijkt me dat we daar niet over kunnen oordelen zonder de bedragen te kennen die de familie Nouri wil zien. Hebben we het hier over 1 of 2 miljoen, dan geef ik je direct gelijk.er is echter wel een stuk jurisprudentie m.b.t. schade vergoedingen in de eredivisie. Danny Hoekman, in de jaren 80 speler van NEC die naar de nederlandse top kon kreeg bijvoorbeeld 12 miljoen toegekend omdat hij niet meer kon voetballen. Dat was in de jaren 80. Dan heb je niet veel verbeelding nodig om te denken dat nu een paar honderd miljoen zou kunnen zijn. Ze halen zelf de Jong aan die verdiend 16 miljoen per jaar, en zij vonden Nouri beter (werd immers niet voor niets speler van het jaar), maar dan kom je op ongeveer dit 15 jaar speler x 16 miljoen (salaris de Jong) is 240 miljoen. Vind je bij dat bedrag nog steeds dat Ajax dat zo maar moet betalen?

26 maart 2020 om 21:49
0

240 is een onrealistisch bedrag en dat zullen de ouders ook echt niet vragen. Wat wel zo is, je zegt het zelf al, was dat Nouri een van de beste zo niet de beste talent was van Ajax op dat moment. Hem lag een geweldige carierre in het verschiet, en dan gebeurt zoiets vreselijks. Hij had een geweldige transfer kunnen maken etc. Ik vind een bedrag tussen 20-30 miljoen heel redelijk als je kijkt wat voor kwaliteiten hij had.

26 maart 2020 om 22:07
0

Die 240 miljoen is helmaal niet onrealistisch. Je kan in principe al je gemiste inkomsten verhalen op de partij die aansprakelijk is (kun je gewoon opzoeken).dat is ook waar de 12 miljoen vandaan komt voor Hoekman, wat hij bij Ajax-PSV had kunnen verdienen (dus niet zijn salaris bij Nec) x het aantal jaar wat hij als prof had kunnen spelen. En die werd dus toegekend over een speler die in 1987 niet meer kon voetballen. De cijfers voor Nederland ken ik niet, maar hier in Engeland liggen de voetbal salarissen ongeveer 40x zo hoog nu als midden jaren 80 (kun je ook opzoeken). Ook langs die kant zou je op basis van die uitspraak nu op een paar honderd miljoen komen. Maar je geeft in iedergeval zelf al aan dat je het niet eens bent met het maximum wat ze kunnen vragen. Dus voordat we Ajax veroodelen moeten we misschien eerst kijken naar wat de familie Nouri wil.

26 maart 2020 om 22:26
0

Eh je hebt het hier over iemand die op jonge leeftijd een hartaanval heeft gehad...dat was NL. Niet de fout van die arts. Die had de absolute top echt niet meer gehaald hoor...en ik denk ook niet dat hij echt absolute wereldtop potentie had. Leuk talent maar niet waarvan je dacht dat hij binnen twee jaar bij Barca zou ballen...

26 maart 2020 om 22:36
0

Ik denk ook niet dat hij de absolute top had gehaald. Er zijn echter inmiddels genoeg spelers die na een hartaanval nog op een behoorlijk niveau hebben doorgespeeld. Bij Ajax zelf o.a. Ebicillio en Sno. Niet helemaal hetzelfde maar Kanu had ook hartproblemen, recent ging Casillas ook weer spelen na een hartaanval. Maar het zal inderdaad een vraag zijn die op komt en of dat invloed gehad zou hebben op de rest van zijn loopbaan.

26 maart 2020 om 23:48
0

Het is wel pijnlijk hoe bekrompen discussies worden als mensen duidelijk nog maar 1 kant van een onderwerp belichten. Hoeveel meer aansprakelijk kun je nog worden als club en hoeveel fouten maken mensen wel niet in hun leven? We hebben het over een hartstilstand bij een jonge knaap van op dat moment 20 jaar. Niet bepaald iets wat je verwacht en volgens de berichten destijds leek het er in eerste instantie ook niet op dat het een hartstilstand was. Nu wil ik overigens niet doen overkomen dat ik het correcte antwoord in pacht heb, maar om een club dan zo af te vallen op iets waar zij nauwelijks invloed op hebben, is echt veel te kort door de bocht. Weet jij veel hoe een teamarts op zo'n situatie reageert?! Die man kan jaren correct hebben gehandeld en op dat moment toevallig een vlaag van verstandsverbijstering hebben gehad door 'false flags' of verkeerde omschrijvingen.

27 maart 2020 om 01:02
0

@sirius.wat klets jij nou weer? Er zijn duidelijke protocollen waarin staat hoe een arts moet handelen als een speler zonder bal in de buurt zomaar neerstort. Sorry hoor, je slaat echt onzin uit. Ajax heeft volledige aansprakelijkheid geaccepteerd , en ook dus toegeven dat de arts cruciale fouten heeft gemaakt. Fouten die je in zo'n situatie niet mag maken als arts. Wellicht zat topsport er niet meer in voor Nouri, maar je weet maar nooit met de huidige stand van de medische wetenschap.

27 maart 2020 om 03:28
0

Toch een kleine maar juridisch heel belangrijke nuance.ajax heeft de aansprakelijkheid op zich genomen voor het foutief medisch handelen van de club arts, maar niet voor de hartstilstand zelf.

27 maart 2020 om 03:46
0

@ London CallingJa klopt, zou ook bizar zijn als Ajax aansprakelijk zou zijn voor de hartstilstand an sich. Vast staat dat Ajax aansprakelijk is voor de fouten van de arts en dus ook de gevolgen ervan. Juridisch heet dat causaliteit. Er is een rechtsstreeks causaal verband tussen het niet adequaat medisch handelen van de arts en het lichamelijk letsel van Nouri. Dat is in onderzoeken al vastgesteld. Als dit aankomt op een rechtszaak, dan gaat Ajax die keihard verliezen. Ik verwacht ook dat Ajax uiteindelijk zal schikken naar de wensen van de familie. Verbaasd mij verder dat iemand als Sirius hierboven daar iets van af probeert te doen. Respectloze en naieve reactie van hem

27 maart 2020 om 10:52
0

Wat een dom geblaat zeg, sorry dat ik het zeg. Ajax heeft de allang aansprakelijkheid erkent. Ajax heeft meer vegoeding aangeboden dan wettelijk noodzakelijk is. Een huis, levenslange verzorging en 2,5 miljoen euro. maar als de familie dat te weinig vind, ja dan moeten ze naar de rechter. Daar hebben ze nu al jaren de tijd voor. Ondertussen betaald Ajax gewoon de verzorging, salaris en dus het genoemde huis. En de sportarts een nietsnut noemen, alsof jij wist dat een sporthartslag meter onbetrouwbaar is wanneer er sprake is van hartfalen.

Het blijft maar één kant van het verhaal hoe je het ook wend of keert en dit niet de eerste keer dat de stem van Ajax ontbreekt. Vond de advocaat iets te en die werd daarom een beetje een disonant. Voor de rest is het te complex om een lekenuitspraak te doen.

Wat een prachtige uitzending was het. Heb bijna staan janken. Ot: Ajax moet gewoon over de brug komen, dat geld kan makkelijk gemist worden.

27 maart 2020 om 10:54
0

Echt onzin, Ajax betaald al heel erg veel en wilde al meer betalen dan wettelijk zou moeten. Als de familie nog meer wil hebben, dan zullen ze naar de rechter moeten. Dan zullen ze niet graag doen, ze blijven het maar uitstellen, want die is in Nederland niet erg scheutig met schadeloosstellingen.

27 maart 2020 om 19:12
0

Misschien moeten we eerst even horen om hoeveel geld het gaat en dan oordelen of Ajax daarmee over de brug moet komen.

Een schadevergoeding vind ik altijd zo dubbel. Ten eerste Nouri heeft er niets aan, ten tweede iedereen maakt fouten dat is menselijk, ten derde de zorg wordt al betaald. Wat voegt een schadevergoeding dan nog toe? We slaan soms echt teveel door in dit land. Ik snap het verlies en dat het pijnlijk is, maar nouri krijg je nooit meer zoals hij toen was. De arts in kwestie zal ook de rest van zijn leven achtervolgd worden en zich afvragen waarom ging het fout. Ik vind deze soap wel erg onmenselijk te vinden.

26 maart 2020 om 22:18
0

Nou, zijn verzorging moet ook worden betaald, denk je niet? En er zullen wel plichten zijn waar Ajax zich als werkgever van Nouri aan zal/zou moeten houden, maar wat die inhouden is mij niet duidelijk. Misschien heeft de advocaat/familie Nouri nergens meer recht op dan dat Ajax vergoed. Maar misschien hebben ze alle recht van spreken en kunnen ze Ajax daarvoor dagen. Maar wij weten daar echt niet het fijne van. Na de beschuldigingen van de advocaat zal Ajax - neem ik aan - ook met een statement/verklaring komen. Al zijn de reacties van die kant altijd karig en terughoudend. Kortom, het gaat echt om geld...

26 maart 2020 om 23:54
0

@pinko - Wat ben je de laatste tijd sceptisch, zeg. @futures geeft zelf al aan dat de zorg al betaald word. We kunnen eigenlijk maar twee dingen omtrent deze rechtszaak echt concluderen gezien de feiten die wij tot ons hebben gekregen: 1). Als er geen wrok is richting de club, kan het enkel nog om het financiele aspect gaan. 2). Als het niet om het financiele aspect gaat, is er duidelijk wel wrok jegens de club. Er zijn namelijk geen andere argumenten te bedenken.

27 maart 2020 om 10:18
0

Dat is toch wat ik ook beargumenteer. Heeft niets met scepsis te maken o.i.d. Alleen zijn wij niet op de hoogte van wat is afgesproken en waar (de familie van) Nouri recht op heeft. Wel jammer dat er blijkbaar niet een andere oplossing mogelijk is dan keer op keer de zaak in de media komen opschudden. Ik kan me eigenlijk ook niet voorstellen dat Ajax hier mee of van gediend is. Vandaar dat ik speculeer op een verklaring van die zijde. En hopelijk komt er ook eens een einde aan dit juridisch getouwtrek, want dat blijft een vlek waar maar in wordt gewreven tot het pijn doet....

27 maart 2020 om 10:55
0

De familie van Nouri heeft recht op wat de rechter toekent indien men er onderling niet uitkomt. Dus zal men naar de rechter moeten stappen. maar kennelijk wacht men daar liever mee om Ajax via de media onder druk te blijven zetten om nog meer aan te bieden dan ze tot heden gedaan hebben.

28 maart 2020 om 16:46
0

Hoe dan ook, er moet eens een oplossing komen, want dit wil toch niemand? En misschien wordt het tijd dat een derde partij voor eens en altijd de beide helften tot een kan smeden. Terzijde: die advocaat van de familie Nouri zei mij te vaak dat het niet om geld ging. Nou, ik krijg de indruk dat het hem juist daar wel om ging....

Ajax betaald de huisvesting verpleging, wat moet die jongen dan met al die miljoenen?ajax moet toch niet de hele familie onderhouden ? of wel?

Indrukwekkende uitzending. Hopelijk neemt Ajax zijn verantwoordelijkheid en handelen ze het netjes af.

27 maart 2020 om 10:56
0

Aahx heeft zijn verantwoordelijkheid al genoemen en aansprakelijkkheid erkent. Ajax widle het netjes afhandelen maar de familie wil meer. Dan kan je niet anders dan wachten op de rechtzaak en het oordeel van de rechter.

Wat moet er nog gebeuren voordat dit afgesloten is? Waarom wordt er altijd veel gezegd maar niet concreet wat er nog nodig of gevraagd is? Het is geen geld zegt meneer maar wat dan wel, oprecht benieuwd.

27 maart 2020 om 10:56
0

Het gaat wel om geld, zo eenvoudig is het.

Ik vind de reacties, hoofdzakelijk als reacties op D-Bergkamp, echt belachelijk.Deze man heeft echt wel een punt.Ik heb heel veel respect voor de familie Nouri, had hun zoon graag zien voetballen. Feit blijft wel dat je het van 2 kanten moet bekijken. Appie wist zelf ook dat hij hartklachten had, en zijn ouders (durf ik voor 99% zeker te zeggen) vast ook wel. Dat Ajax niet juist gehandeld heeft in deze (wat betreft de carriere van Appie) zeker weten, maar kun je Ajax nu daadwerkelijk alles op het bordje schuiven?Daarnaast vind ik het heel makkelijk om te zeggen; ach, je bent Ajax, geld genoeg, maak ze een fijn bedrag over. Ja dat klopt, het is Ajax, maar ook een beursgenoteerd bedrijf, dus de CEO (EvdS) heeft hier niet alles over te zeggen. Kortom, ik hoop dat deze zaak snel wordt afgedaan, en dan vooral met een oplossing in het midden. Ik zie niet waarom de een meer water bij de wijn zou moeten doen als de ander.Oh, nog een dingetje wat ik echt te schandalig voor woorden vind; notabene de advocaat van de familie gaat een boek uitbrengen over Appie? Iets met zakken vullen...

Ik weet niet exact hoe de vork in de steel zit, maar Ajax had toch aangeboden om de complete verzorging van Nouri te bekostigen? Wat willen ze dan nog meer? Ik vind dat verhaal van misschien was die wel aan Barcelona, Manchester, Bayern verkocht en had hij honderden miljoenen verdiend toch iets te makkelijk. Als ik nu een kasplantje word dan word er ook niet gezegd van, ja misschien was die wel kapitein geworden op het grootste cruiseschip ter wereld (ik werk als stuurman in de zeevaart) en moet er een een schadevergoeding betaald worden naar dat idee.

27 maart 2020 om 14:35
0

@ Barttempelaarajax betaalt inderdaad voor de levenslange zorg (inclusief de aankoop en aanpassing van een extra huis), waarbij Ajax ook nog eens tien jaar lang zijn toenmalige contract door betaald wat ook in de miljoenen loopt. Als de familie meer wilt moeten ze maar naar de rechter, maar dat gebeurd bewust niet omdat Nederlandse rechtbanken vaak veel minder toekennen dan wat er geëist word.

Ik ga niet in op dit artikel want ik ken de feiten niet, hoor het alleen maar van een kant. Sws wel jammer dat het niet afgerond is, maar ik ga liever in op de uitzending. Echt prachtig gedaan en enorm ontroerend, heb weer met tranen in mijn ogen gekeken, het leed van die mensen kan je voelen. De creativiteit van dit geweldige persoon had er goed bij gekund, staystrongappie.

Goed om te horen dat hij nu thuis is en ook dat er nog steeds (ook al is het maar minimaal) verbetering te zien is bij hem. Weet iemand of het geld dat met het boek verdient wordt in de zak van de advocaat gestopt wordt of naar de familie gaat? Ik begin namelijk steeds meer het gevoel te krijgen dat die advocaat er zoveel mogelijk geld mee wilt verdienen voor hemzelf en steeds minder aan de familie denkt. Dit baseer ik overigens alleen op basis van dingen die ik lees en zie in de media (ook zijn eigen verhalen).

Ik denk dat de familie meer bezig moet zijn met zorg en herstel. Schadevergoeding op basis van carriere opties lijkt me onzin. Als je magazijnmedewerker bent, krijg je ook geen schadevergoeding met de gedachte dat je straks doorgroeit naar supervisor. Plus ook al was hij op tijd behandeld, dan was het nog niet zeker wat met zijn carriere zou gebeuren vanwege zijn klachten. Eerst hopen dat hij beter wordt. Daarnaast gewoon levenslang zijn zorg rn vastelasten vergoeden en eenmalig 1 miljoen lijkt me redelijk.

27 maart 2020 om 10:58
0

Precies, als je te hard in de stad rijdt en een kind doodrijdt, ook dan zal je door de rechter naast je straf veroordeeld wordne tot het betalen van een schadevergoeding. Echter de rechter zal niet gaan bepalen dat het kind na zijn VWO een studie ging doen, een succesvolle loopbaan na zijn studie zou hebben en daardoor 5 miljoen euro aan inkomen is misgelopen. Zo werkt het niet.

Ik zat gisteren met kippenvel te kijken naar Dwdd. Er zijn alleen helaas zoveel mensen die zeggen dat Ajax gewoon het geld had moeten geven en klaar.er zou in zo'n onderzoek natuurlijk eerst naar voren moeten komen of Ajax wel daadwerkelijk fout zat. Daarin gaat Ajax logischerwijs niet zomaar toegeven. Daarbij moet de som van de schadevergoeding ook wel binnen proporties liggen. En wie bepaald wat binnen proporties is. Want je kan zeggen dat hij ver weg gekomen en veel had verdiend. Maar dat werd ook gedacht van spelers als Bazoer, Klaassen, Fisscher etc. !

Vanaf het begin af aan was deze Kesem er op uit het hoofd van de familie Nouri op hol te brengen om het onderste uit de kan te halen. Feit is dat Nouri hartproblemen had en zelf niet in staat was zich te redden. Dan kun je niet meer praten over het mislopen van miljoenen, dan mag je blij zijn dat Ajax zijn salaris heeft doorbetaald en volgens mij aangeboden heeft zijn medische kosten te betalen. Frenkie had geen zwak hart, daar kun je hem dus niet mee vergelijken als je wipt vergelijken kom je uit bij spelers die ook neer gingen en gered werden, dan denk ik eerder aan Evander Sno voor "verdienmogelijkheden".

Als je de juridische stroom bekijkt is het ongelukkig van Ajax dat ze uit emotie volledige aansprakelijkheid hebben toegegeven. Ik kan mij geen enkel arbeidscontract indenken (in Nederland) waarbij er geen clausule is opgenomen voor arbeidsongevallen en de afhandeling daarvan. Zoals de verzekering hierop als ook de voorwaarde dat achtergehouden informatie van invloed is op de verdere afhandeling. Nu Ajax de weg van aansprakelijkheid is ingegaan kunnen ze niet meer terug, tenzij er iets boven water komt die de kaarten opnieuw schudt. Ik heb zo idee dat er zo spelletje nu gaande is, maar dat de advocaat dit niet mag uiten ivm beroepsgeheim (informatie over de cliënt in dit geval). Ajax, de dokter, heeft dan wel wat fout gedaan maar nu doen ze ook veel goed door de betaling van de medische kosten. Waar is de grens, vraagt de familie dan echt zoveel dat ik hierbij de gedachte heb ze willen een sla'tje eruit slaan (wellicht ook een stukje historische achtergrond van de familie?). Ik durf niet te oordelen, het zou je eigen zoon maar zijn.

27 maart 2020 om 14:41
0

@ Spijkenisserajax heeft al veel meer gedaan wat normaal (wettelijk) gangbaar is, het gegeven dat Ajax schuld bekend heeft, betekend niet automatisch dat men alles maar van Ajax kan eã¯ssen. Ajax betaalt al alle zorg (inclusief aankoop en aanpassing nieuwe woning) waarbij ieder ander het gewoon met de Awbz had moeten doen. En daarnaast word ook zijn toenmalige contract nog tien jaar door betaald, wat ook een miljoenen bedrag is, men gaat bewust niet naar de rechter omdat de kans klein is dat een Nederlandse rechtbank meer zal toewijzen dan hetgeen wat Ajax al toegewezen heeft.

27 maart 2020 om 19:09
0

Ze zullen die beslissing ongetwijfeld hebben genomen samen met een aantal juristen en de verzekering.maar toch een kleine maar ook belangrijke nuance, Ajax heeft de aansprakelijkheid op zich genomen voor het foutief medisch handelen (of eigenlijk accepteerden ze die door toe te geven dat de behandeling niet goed is gegaan) maar niet voor de hartstilstand zelf. Een deel van de discussie zal dan ook gaan over hoe ernstig die was los van het medisch handelen, het zou bijvoorbeeld kunnen die die zo ernstig was dat hij zelfs met de beste behandeling in deze situatie had gezeten. En daarnaast zal de discussie ook zijn over hoe ver hij nog had kunnen komen als hij hier wel goed uit was gekomen. in het eerste geval waarbij de schade al zo groot was dat de behandeling niet uit maakte is de schade voor ajax heel beperkt, stel dat hij volledig had kunnen herstellen dan is de sky ongeveer de limit voor een schade vergoeding. dan kom je uit op de totale verdiensten voor een leven als profvoetballer als maximale schade vergoeding en zal de discussie gaan over hoe ver hij had kunnen komen, eventueel met de beperking dat hij voor altijd bekend zou staan als een jongen die een hart probleem heeft gehad. Ze noemen zelf de Jong, die heeft een salaris van 16 miljoen per jaar, plak daar een gemiddelde carriere aan vast en je hebt ongeveer de bovengrens.

28 maart 2020 om 03:01
0

@ London Callingde sky is helemaal niet de limit, Nederland is qua letselschade bedragen op geen enkele manier te vergelijken met de States. Daar zal echt geen verandering in komen als het tot een rechtszaak komt. Nouri vergelijken met het salaris en carriã¨re pad van de Jong slaat al helemaal nergens op (wat alles behalve de gemiddelde voetbal carriã¨re of het gemiddelde voetbal salaris is). Dan is er nog het gegeven dat je wel schuld kunt bekennen, maar dit niet automatisch betekend dat je alle eisen van het slachtoffer of zijn familie maar klakkeloos moet uitvoeren. Het ontbreekt velen aan realiteitszin, het word weleens tijd dat de familie maar eens bekend maakt hoeveel ze dan willen hebben. Zoals al eerder gezegd; Ajax betaald al alle zorg (inclusief aankoop en aanpassing van een huis) waarbij ieder ander gewoon gebruik had moeten maken van het Nederlandse zorg systeem, en daar bovenop word ook nog zijn laatste contract tien jaar lang door betaald. Waardoor Nouri zelf financieel onafhankelijk is, maar Ajax is natuurlijk niet verplicht om de hele familie te onderhouden omdat zij zelf de zorg willen verlenen. Dat is gewoon hun eigen keuze, en dat zal een rechter naar alle waarschijnlijk precies zo beoordelen. Daarom proberen ze ook via de publieke opinie Ajax onder druk te zetten, waarbij de advocaat van de familie en de familie zelf heus wel weten dat dit gewoon een verzekeringskwestie is. In die zin is deze zaak niet anders dan andere letschade zaken.

28 maart 2020 om 17:14
0

@ F-18/TACP Er is ook in Nederland veel mogelijk. Alleen ga je niet een mega bedrag krijgen omdat je zielug bent dat je je warme koffie hebt gemorst.in principe kun je al je verloren inkomsten verhalen op een partij die aansprakelijk is. Je moet hier alleen al heel veel verdienen, of redelijkerwijs kunnen gaan verdienen voordat er een hoog bedrag uit komt. Bij individuen komt het dus bijna nooit voor, maar bij bedrijven bijvoorbeeld wel.ik heb hier al een paar keer verwezen naar Danny Hoekman (kun je ook zelf even opzoeken), die in de jaren 80 geblesseerd raakte na een schandalige overtreding en niet meer normaal kon spelen. Die kreeg bijvoorbeeld al 12 miljoen euro toegekend door een rechter. Hij speelde toen bij NEC en stond in de belangstelling van o.a. de Nederlandse top en Tottenham. Die mogelijke carriere groei heeft de rechter meegewogen in het oordeel. Ik weet niet wat een gemiddelde speler in de eredivisie toen verdiende, in de premier league was dat 50k-60 per jaar, een factor 50 minder dan nu. Dus de vergelijking met de carriere van de Jong is heel relevant in deze, op basis van dat vergelijkbare vonnis in Nederland is dat ongeveer de bovengrens, dan kom je op een paar honderd miljoen (salaris de Jong is 16 miljoen x10-15 jaar).nou zeg ik niet dat de familie Nouri dat bedrag zo maar kan krijgen. De discussie, achter de schermen of in de rechtzaal zal gaan of Nouri naar zijn hartaanval uberhaupt nog had kunnen voetballen en zo ja op welk niveau, zelfs als hij een goede behandeling had gehad. Ik zeg niet dat ik het er mee eens ben, en ik zeg ook niet dat ze zo maar een mega bedrag krijgen, maar ook in Nederland worden wel degelijk hoge bedragen toegekend.

Was leuk innemend mannetje, maar moeten ook niet doen alsof hij de nieuwe Messi was. Basisplek Ajax was al heel lastig geworden

De familie wil alleen maar geld zien.

Dit gaat nog een langere en pijnlijkere zaak worden, ondanks dat we al 3 jaar bezig zijn, zo te horen. Nouri was een toptalent, maar hij was natuurlijk feitelijk gezien nog niet doorgebroken. Het lijkt erop dat ze nu een soort van carrièreschets aan het maken zijn, aangezien de vergelijking met Frenkie al wordt gemaakt hierin. Ze zeggen het niet, maar een leek kan verzinnen dat ze dit dan willen koppelen aan geld dat dient te worden uitgekeerd aan de familie. Ik snap best dat dit nu gebeurd, maar je begeeft je dan wel in een grijs gebied waar je natuurlijk nooit uit zult komen wanneer je gaat onderhandelen hierover. Het kon overduidelijk beide kanten op met Nouri als je gewoon bij de feiten wil blijven. Vraag je het aan mij: dan denk ik dat hij zeker een basisspeler bij Ajax was geworden met een ongelooflijke groeipotentie richting meer. Vraag je het een ander? Die zal misschien zeggen: hij was al relatief oud voor een talent, hij heeft zich niet tot nauwelijks bewezen op het hoogste niveau bij Ajax. Ga dat gesprek maar eens aan samen, en zie daar financieel maar eens uit te komen. Dat is een discussie die je oeverloos kan voeren, en waar veel te veel sentiment en speculatie bij komt kijken. Het blijft pijnlijk om dit soort verhalen over hem te lezen. Tuurlijk wil de familie hier ook financieel wat uit halen, ze hebben waarschijnlijk als familie zijnde altijd alles in het teken van hem gezet. Mensen die dat veroordelen kun je toch niet serieus nemen.. Wat verwacht je dan wat de familie verlangt? Uiteindelijk is geld toch echt het beste middel om je leven te vergemakkelijken.

27 maart 2020 om 14:46
0

@ gutihaz. Dan word het eens tijd dat de familie uitspreekt hoeveel ze nou willen hebben, want naast alle zorgkosten (inclusief huis en aanpassingen) waar iedereen ander het gewoon met de Awbz had moeten doen. En daarnaast betaalt Ajax ook nog eens Nouri zijn toenmalige contract nog tien jaar door, wat ook een miljoenen bedrag is waardoor hij en zijn familie zich geen financiële zorgen meer hoeven te maken. Als ze meer willen stappen ze maar naar de rechtbank, maar ik weet wel zeker dat men dit bewust niet doet op basis van hoe letschade zaken in Nederland verlopen.

Het lijkt wel of Ajax hier totaal niks van geleerd heeft. Toen Blind in de wedstrijd naar de grond ging is er geen defibrillator bijgehaald om zijn hartritme te controleren

27 maart 2020 om 18:56
0

Volgens mij is dit niet helemaal terecht. Ik meen te hebben gelezen dat hij in eerste instantie geen afwijkende hartslag had en dat er ook niet direct aan een hart probleem werd gedacht. Direct na de wedstrijd ging iedereen er ook nog van uit dat er niets ernstigs aan de hand was. Dat kwam pas een dag of twee later na een paar scans.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

103 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2016/2017 Ajax 9 0 0 0
2016/2017 Jong Ajax 26 10 4 0
2015/2016 Jong Ajax 17 1 1 0
2014/2015 Jong Ajax 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kieft geraakt door DWDD: ‘Dat hij soms in het bed van Appie slaapt’

De uitzending van De Wereld Draait Door over Abdelhak Nouri heeft diepe indruk gemaakt op Wim Kieft. Afgelopen donderdag stond de op een na laatste aflevering van het televisieprogramma volledig in...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 28 maart
Atlético Madrid aast op een spelersruil met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren