Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje klopt Spanje na wervelend begin opnieuw

Laatste update:

Het Nederlands elftal heeft Spanje net als op het WK in Brazilië klop gegeven. De ploeg van de bekritiseerde bondscoach Guus Hiddink scoorde binnen zestien minuten twee keer en legde daarmee de basis voor de 2-0 overwinning. In de tweede helft kakte Oranje wat in, maar Kenneth Vermeer speelde een geweldige wedstrijd en hield ook in zijn zesde interland de nul.

/

Oranje verloor zijn laatste twee vriendschappelijke interlands, tegen Italië (2-0) en Mexico (2-3), en hoopte te voorkomen dat het voor het eerst in twintig jaar drie oefenduels op rij zou verliezen. Hiddink voerde vijf wijzigingen in zijn elftal door ten opzichte van de wedstrijd tegen Turkije en die mutaties leken goed uit te pakken. Het thuisland was veelvuldig aan de bal en de eerste kans was voor Memphis Depay, die David de Gea naar de kruising liet duiken. Na een klein kwartier werd de score geopend: Wesley Sneijder slingerde de bal met zijn rechter voor het doel en Stefan de Vrij verlengde het leer tot in de verre hoek van doelman De Gea.

Drie minuten later werd het zelfs 2-0: Jetro Willems nam de bal over na een goede actie van de uitblinkende Depay en bezorgde de bal bij Davy Klaassen. De middenvelder van Ajax vond in eerste instantie De Gea op zijn pad, maar in de rebound was het wel raak. Oranje vermaakte het publiek in de Amsterdam ArenA door gedurfd en fanatiek vooruit te voetballen, maar ook de Spanjaarden kregen enkele uitstekende kansen in de eerste helft. Gerard Piqué stuitte van dichtbij op Vermeer en de doelman sloeg na een half uur de bal voor de voeten van Pedro Rodríguez weg. Spits Juanmi knalde in de slotfase van het eerste bedrijf naast.

/

Bondscoach Vicente del Bosque greep in de rust in: hij wisselde Pedro en Isco voor David Silva en Vitolo. Oranje speelde in de tweede helft minder energiek en liet de bal vaker aan la Furia Roja. Het eerste gevaar kwam ook van de bezoekers, maar een lage voorzet van Juan Bernat werd door iedereen gemist. Een paar minuten later had Bruno Martins Indi de oefeninterland in het slot kunnen gooien: hij kopte de bal na een prachtige voorzet van Sneijder van een meter of drie via de grond over het doel. Depay testte een fractie later de vuisten van De Gea. Na het uur drongen de zwarthemden van Spanje weer meer aan.

Vermeer pakte een vrije trap van Gerard Piqué, debutant Vitolo schoot in kansrijke positie wild naast en een doelpunt van Silva ging vanwege buitenspel niet door. Vermeer, die dit keer de voorkeur kreeg boven Jasper Cillessen, gaf werkelijk geen krimp. De Feyenoorder keerde immers ook een schot van afstand van Cesc Fàbregas en maakte even later een voorzet van de aanvoerder onschadelijk. Oranje kreeg in de slotfase nog maar één kans om de score verder uit te bouwen: invaller Georginio Wijnaldum trapte met links in het zijnet. Quincy Promes kwam als enige van de opgeroepen veldspelers over twee wedstrijden niet in actie.

'Kenneth Vermeer moet ook in de komende interlands het doel van Oranje verdedigen'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hiddink zijn wisselbeleid is vooralsnog om van te huilen.
Als iemand het niet verdiende de wedstrijd uit te spelen dan was het Narsingh wel. En natuurlijk gebruikte Guus zijn golden boy waar dat eigenlijk Promes had moeten zijn.

31 maart 2015 om 22:37

Vermeer 7.5, Janmaat 6, De Vrij 7.5, Martins Indi 5.5, Willems 6, Blind 5.5, Klaassen 6.5, Sneijder 6, Depay 8, Huntelaar 2, Narsingh 5.5, Wijnaldum 6,De Guzman 6, Dost -, Afellay -

31 maart 2015 om 22:38

Als De Vrij nu nog geen 8 of hoger krijgt, die jongen doet zelfs een Zidaantje.

31 maart 2015 om 22:38

Haha depay 8 en narsingh nog een voldoende ook

31 maart 2015 om 22:38

Je bent matig met je cijfers, Zeker Blind, Klaassen, Vermeer, de vrij verdienen allemaal een punt meer

31 maart 2015 om 22:39

Kerel de wedstrijd gezien?
Vermeer, Sneijder & Depay zitten alle 3 zeker op een 9.
De vrij & Klaasen 8,5
Janmaat & Blind 7
Indi, Willems en narsingh een 6
Huntelaar 4

31 maart 2015 om 22:40

Moet wel gezegd worden dat Spanje verschrikkelijk slecht was vanavond.

31 maart 2015 om 22:40

narsingh ook wel rond de 4 hoor. die deed zoveel fout

31 maart 2015 om 22:40

Die jongen doet een zidaantje maar kopt 20 seconden daarvoor een bal in de voeten van juanmi. Die knul kan verdedigend nog veel en veel beter worden. Maar is zeker op de goede weg.

31 maart 2015 om 22:40

Blind 5,5 ? Je bent zelf blind zeker?? Als je ziet met hoeveel pressing hij heeft gespeeld. Dik voldoende!

31 maart 2015 om 22:40

Huntelaar speelde niet

31 maart 2015 om 22:41

Het was redelijk! Ik vond nederland niet de hele wedstrijd heel goed spelen.

31 maart 2015 om 22:41

@mentalist

Maar het aantal goede ingrepen tilt het cijfer toch op.
Vindt dat Nederland een 7,3 krijgt voor de wedstrijd. Met zo'n jonge ploeg natuurlijk een dikke topprestatie.

31 maart 2015 om 22:42

Haha hoe durf je deze cijfers te geven. Dit middenveld was veruit het beste wat we dit moment hebben. Wat een trio. Alle 3 in de eerste heeft nauwelijks balverlies en alles naar voren. Verdiende met ze 3'en echt een compliment! Huntelaar geen bal gehad... Hoe kan hij zich nou bewijzen. Vermeer prima gekeept!

31 maart 2015 om 22:42

Wijnaldum een 6 en De Guzman een 6 terwijl nadat deze jongens erop kwamen de organisatie op het middenvel meteen weg was??
Depay beste speler van de eerste helft, maar op basis van de gehele wedstrijd was de Vrij voor mij man of the match.

31 maart 2015 om 22:42

Janmaat 6??? Indi verdedigend gewoon goed aan de bal zwak dus wel een 6 maar Janmaat een 6 das ook gewoon een 7.5 Klaassen een 7.5 Narsingh ook een 4 Vermeer een 8.5

31 maart 2015 om 22:43

Vermeer zeker op een 9, misschien de Vrij ook. Maar Depay? Begon met dreiging en twee goede schoten maar verder? Nee gwn een 6 voor Depay.

Het leek of ik naar Jong Oranje - Jong Spanje zat te kijken. Jammer, ik wou wel de grote spelers van vooral Spanje in actie zien. Toch wel een leuk oefenpotje.

31 maart 2015 om 22:45

Daar doe je Depay tekort mee, hij was vooral verdedigend een plaag voor Carvajal.
Die zal Depay niet zomaar vergeten wanneer ze elkaar volgend jaar in de CL mogen tegenkomen.

31 maart 2015 om 22:48

Wat deed die dan fout ? hij is tactisch wel goed en verdedigend speelde hij ook goed.ik ben het met je eens dat ze voorzetten beter moeten,

31 maart 2015 om 22:50

Vind dat veel mensen wel hele hoge cijfers geven. Was het nou zo geniaal vandaag? Nee. Hebben we spanje helemaal van het vels gespeeld? Nee.

En over Blind. Ik vind die jongen gewoon helemaal niks. Tikkie breed tikkie terug. Als een verwende kwal rond lopen op het veld en denken dat hij de beste is. Dan zie ik veel liever een middenveld met Klaassen en Clasie en dan Sneijder ervoor.

31 maart 2015 om 22:50

Wat mij betreft was Klaassen de beste aan de kant van Oranje. Depay zou ook kunnen maar Klaassen was zeer sterk in de duels en goed aan de bal.

31 maart 2015 om 22:55

Het blijft grappig dat iedereen maar blijft steken op het ''tikkie breed, tikkie terug'' van Blind.

Terwijl die gozer, ook tegen Turkije en ook bij Manu zo'n beetje de enige is die een succesvolle combinatie op kan zetten en 80% van zijn ballen naar voren speelt.

31 maart 2015 om 22:56

Hoe kunnen jullie hier Huntelaar zo afkraken...
Hij heeft misschien 1 goede voorzet gekregen.

31 maart 2015 om 22:57

@elpharaoh Huntelaar heeft ook geen kopduel gewonnen.

31 maart 2015 om 22:59

Vermeer 9, Janmaat 6.5, De Vrij 7, Martins Indi 5, Willems 7, Blind 6.5, Klaassen 7, Sneijder 7.5, Depay 9, Huntelaar 5, Narsingh 4, Wijnaldum 5

Guzman -
Dost -
Afellay -

Geen fan van Depay, maar alle gevaar begon bij hem of Sneijder. De Vrij niet hoger dan een 7, want hij heeft toch momentjes van zwakte (kopbal bv.). En nee, dat kan je niet compenseren met wat hij goed doet, want dat zijn momenten die afgestraft kunnen worden; dat weegt gewoon zwaar bij een verdediger. Indi idem dito: zijn mannetje bluft hem af in de zestien meter gebied, en dit is geen incident. Die jongen kan gewoon niet geconcentreerd verdedigen. En Narsingh, ik begin het gewoon zielig te vinden voor hem. Haal hem gewoon er uit.

31 maart 2015 om 22:59

Sommige mensen moeten echt korfbal gaan kijken.. Blind een 5,5 hilarisch!! Dan ben je echt niet goed bij je hoofd! Speelde een topwedstrijd, constant pressing, bijna perfect in de passing! Een echte leider, de ideale nr 6! Wat een ontwikkeling heeft hij doorgemaakt bij United ook. Heerste vandaag op het middenveld!

31 maart 2015 om 23:07

De vrij 7... juist welke verdediger speelt er een hele wedstrijd foutloos? Geen 1. Daarnaast is nl - meer een wedstrijd voor de verdediging van oranje tgn de aanvallers van spanje waardoor je meer kans op fouten hebt. Want spanje speelt nou eenmaal dominant.

31 maart 2015 om 23:07

Je slaat de spijker op zijn kop! Precies zoals jij zegt: als Huntelaar de bal niet panklaar voorgezet krijgt, is het een zeer, zeer beperkte en matige voetballer. Voetballend vermogen van een cornervlag, ook zonder bal heel slecht, geen enkele goede loopacties en dergelijke...

Daarom: Van Persie. Als hij de bal niet krijgt (zoals Huntelaar) heeft hij altijd nog zijn voetballend vermogen (zakt in, en doet mee met het spelletje) of zijn geniale loopacties.

31 maart 2015 om 23:09

Misschien dat jij eens naar korfbal moet gaan kijken

31 maart 2015 om 23:10

Vermeer 9,0
Janmaat 6,5
De Vrij 7,5
Martins-Indi 8,5
Willems 8,5
Blind 7
Klaassen 6,5
Sneijer 8
Depay 8,5
Huntelaar 5,5
Narsingh 7

Wijnaldum 7,5
Affelay 6,5
Dost 6,5

31 maart 2015 om 23:11

Huntelaar speelde wel, maar neit goed. Steeds vervelende overtredingen enzo

31 maart 2015 om 23:13

Het viel wel mee met Narsingh vanavond. Het spel ging vaak over links omdat onze beste spelers daar staan. Hij heeft zijn verdedigende taken goed gedaan en leed niet meer balverlies dan de rest.

31 maart 2015 om 23:15

Hij is in ieder geval veel beter dan Veltman verdedigend en opbouwend.

31 maart 2015 om 23:22

Vermeer-8 Janmaat -7 De Vrij - 8 BMI - 6 Willems - 6 Blind - 7,5 Klaassen - 7,5 Sneijder 7,5 Narsing - 5 Huntelaar - 6 Depay - 7

31 maart 2015 om 23:24

mbt071
Wat ben jij gewoon een achterlijke hater. Het enige waar jij goed in bent is om geschiedenis erbij te halen. Blind tikkie terug en tikkie breed???? Kom eens uit die grot kerel. Je hebt dit stukje waarschijnlijk al eens een keer een jaar of vier geleden geschreven en gewoon Ctrl +C en Ctrl + V gebruikt.
Zo niet, dan kun je beter niet meer meedoen aan een voetbalforum.
Slaap zacht.

31 maart 2015 om 23:25

huntelaar was niks, (daar had dost 90 minuten moeten staan) narsingh was helemaal nul, depay was geweldig

sneijder was Weer geweldig (stom dat hidding hem er uit haalde, toen viel het hele middeveld weg) klaassen en blind speelden ook hardstikke goed
Over die wissels kan je alleen zeggen dat ze er niks van hebben gebakken

de vrij is de grote baas, daar kan die bmi nog wat van leren, willems was maar matig niet veel gezien van hem behalve die paas naar klaassen. janmaat was een verassing, die is toch wel beter geworden sinds dat ie naar engeland is gegaan

vermeer, is gewoon een top keeper

31 maart 2015 om 23:26

@mbt071 jij geeft gwn lage cijfers kill. Spanje speelde een slechte wedstrijd maar Nederland heeft het lekker gedaan. Blind komt niet op mij over als iemand die zichzelf de beste vind. Hij speelt lekker mee en controleerd het middeveld goed als Klaassen mee naar voren gaat. Op hem mag je niet haten.

31 maart 2015 om 23:27

Huntelaar speelde niet... Wakker worden knul!

31 maart 2015 om 23:45

@d.costa9cfc

Uiteraard speelt niemand foutloos. Maar de ene fout weegt gewoon zwaarder dan de andere. Een bal zo op die positie weggeven is een serieuze kans weggeven.nou zijn die Spanjaarden geen killers voor het doel, maar het gaat mij om dat moment.

1 april 2015 om 00:11

vermeer: 7,7, janmaat 6,5, de vrij 8, BMI 6,7, willems 5,4, blind 7, klaassen 6,5, sneijder 7, depay 8, huntelaar 5,5, narsingh 5,5, wijnaldum 6, dost 6,1.

vind het trouwens helemaal niet slecht dat hiddink affelay geselecteerd heeft en laat spelen. ook vorige week vond ik hem een goede 2e helft spelen. iedereen weet dat hij veel talent heeft alleen is hij buiten onze beeld gegaan. heb er nog wel vertrouwen in.

enige vraagteken die ik heb is waarom hij narsingh laat spelen. is wel snel maar komt tekort imo. hij heeft.hard gewerkt vandaag maar ook geen creativiteit gezien van hem, vooral als ik m vergelijk met de andere vleugel depay haha.

1 april 2015 om 00:55

Huntelaar doet het prima in Duitsland al een aantal jaar en heeft het ook uitstekend gedaan in de Eredivisie.
Buiten dat zijn er genoeg "legends" die ook niet meer konden dan dat en die worden de hemel ingeprezen omdat ze toevallig betere aangevers hebben gehad.
En in de wedstrijd werd er bijna niet tot geen één keer naar de achterlijn gerend en voorgegeven.

Het is gewoon een prima spits alleen niet voor deze speelwijze, en dat moet je toch zien als coach vind ik maar ja.

Huntelaar verdiend het simpelweg niet om zo afgekraakt te worden.

PS: Ook heeft hij vaak zat op een schitterende manier gescoord

1 april 2015 om 07:10

Waarom steeds Blind zo ophemelen. Wordt daar een beetje moe van. Als er iemand heerste op het middenveld was het Klaassen en de sterk spelende Sneijder. Blind was gewoon oké maar niet bijzonder goed. Gewoon een 6,5 of 7. Klaassen en Sneijder verdienen en 8 en Depay een 8. Zag weer wat flair terug bij Depay met onder andere die heerlijke pirouette. Carvajal had het lastig met hem en daarbij verdedigde hij ook goed mee terug. Mag hij bij PSV ook meer doen zoals gisteren avond

1 april 2015 om 07:31

Helemaal eens bruijnie, Blind speelt ballen juist vaak strak naar voren. Vond hem prima voetballen en juist wel met lef, daarbij vond ik hem samen met klaassen heerlijk aant stofzuigen op verdedigend vlak. Middenveld vd eerste helft gwoon laten staan!

1 april 2015 om 08:10

Strak naar voren naar iemand die altijd gedekt stond, lachwekkend dat er een paar ballen naar voren gingen en dat iedereen het geweldig vond, terwijl hij vaak sneijder opzocht die 2 man in zijn rug had. Die jongen forceerd het vooruit spelen maar dat zien die kenners hier niet dat je geen zak aan die ballen had.

1 april 2015 om 08:35

Ik weet niet welke wedstrijd jij hezien hebt maar...........

1 april 2015 om 09:19

Depay was weer Es meer voor zich zelf aan t spelen ,, punten scoren voor een mooie transfer ego

1 april 2015 om 12:35

Hahah jouw punten, italie engelamd zitten kijken ofzo?

31 maart 2015 om 22:38

kom op jongen, ze hebben gewonnen en dat weer tegen spanje, ja ze hadden dit afgelopen zaterdag moeten doen, maar ze hebben goed gespeeld.

31 maart 2015 om 22:38

Inderdaad, vond het echt sneu voor Promes om hem die kans niet te gunnen. Huntelaar had er ook wel eerder af gemogen en De Guzman voor Sneijder ipv Wijnalbum. Maar goed

1 april 2015 om 08:36

De guzman zat volgens mij bij nieteens bij de selectie

31 maart 2015 om 22:40

Narsingh speelde een prima wedstrijd vond ik. Sterk aan de bal en lekkere combinaties met Depay.

31 maart 2015 om 22:43

Narsingh was verdedigend goed, wonderbaarlijk genoeg. Aanvallend was hij toch echt wel slecht hoor. Ja een paar leuke combinaties, maar ook meerdere counter mogelijkheden volledig verprutst, een belachelijke mistrap, veel verkeerde ballen en geen enkele goede voorzet gegeven. Ik had graag Promes de kans zien krijgen.

31 maart 2015 om 22:43

Narsingh sterk aan de bal?
Sorry maar ik heb werkelijk kapot geergerd aan de momenten dat Narsingh aan de bal was.
Wat een pipo op voetbalschoenen is dat, de gemiddelde rechtsbuiten in de 2e klasse kan nog meer.

31 maart 2015 om 22:43

???? Heb jij Ajax - PSV zitten terugkijken. Narsingh verdient het niet om opgesteld te worden bij zowel het Nederlands elftal en PSV. Echt zwaar middelmaat.

31 maart 2015 om 22:48

Mwah vond niet dat hij grote steken liet vallen. Zo'n mistrap daargelaten, en er was een counter idd maar Huntelaar stond toch tussen 2 verdedigers in dus hielp Narsingh geen grote kans om zeep.

31 maart 2015 om 22:48

Toch aantal goede kaatsen en bal aannames tussen 3 spelers van Spanje waardoor er aanvallen opgebouwd konden worden.
Daarnaast verdedigde hij goed mee.
Het is ook gewoon een zesje niks meer en minder. Maar ik begrijp wel waarom hij speelt, wanneer hij zijn vorm terugvindt door vertrouwen van verschillende coaches wordt die natuurlijk extreem goed.

31 maart 2015 om 23:07

Ik weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken, italie-engeland bleek ook interessant te zijn geweest...

31 maart 2015 om 23:13

Narsingh speelde deze weddie niet heel slecht ondanks zijn slechte vorm

31 maart 2015 om 23:18

Ik snap de kritiek op Narsingh vanavond niet. Ik heb zeker 7 vd 11 spelers vanavond slordig balverlies zien lijden of een andere slordige fout zien maken. Het is ook echt niet zo dat Narsingh dat constant deed.

Als Klaassen de ballen had gehad om die steekpassjes op Narsingh te geven, dan zou je Narsingh precies laten doen waar hij het best in is: counteren.

Dat balletje werd één keer goed gegeven, waarbij Narsingh inderdaad een slechte aanname had. Mijn punt is, dat als je dan Narsingh opstelt, beng hem dan in stelling.

31 maart 2015 om 23:18

Helaas,narsingh heeft zijn taken redelijk uitgevoerd maar qua voetbal helemaal niets gebracht.

31 maart 2015 om 22:40

Al met al deed die het niet zo slecht.. Ik had dost liever zien starten.. Houdt de bal veel beter vast.. En velen zeggen Spanje met B team maar oranje mist ook: strootman, v persie, robben, Vlaar..

31 maart 2015 om 22:57

Wanneer was Strootmans laatste interland?

31 maart 2015 om 23:06

Maakt dat wat uit? Die mis je zeker op het middenveld. Wat een toevoeging zou dat zijn zeg! Echt jammer dat hij met van die zware blessures kampt, hoop dat hij nog terug komt op zijn oude niveau!

1 april 2015 om 00:48

@Fertis040

Ja! Dat maakt uit, Laat Strootman maar eerst eens fit worden en zichzelf bewijzen voor hij in aanmerking komt voor Oranje. Die jongen ligt er al zo lang uit dat ik begin te twijfelen of hij zijn oude niveau nog wel gaat halen.

1 april 2015 om 08:12

Strootman is geen messi he, de meeste die om hem roepen zien hem amper spelen. En als ik roma tegen feyenoord zag is het niet zo moeilijk om daar mee te komen.

31 maart 2015 om 23:02

Nou nou, Vermeer voor cilissen vind ik toch heeeelll ergggg goed

1 april 2015 om 00:12

Vond Narsingh goed spelen. Jammer dat hij niet goed in de diepte bereikt kon worden door matige passing. Anders had het zo 4-0 kunnen zijn.

1 april 2015 om 03:21

In mijn ogen is dit de sterkst mogelijke opstelling wanneer iedereen fit is. Je hebt dan nog een prima bank met Vermeer/krul, Van der Wiel, Vlaar, Willems, Klaassen, Clasie, Wijnaldum, Huntelaar, Dost etc.

Je hebt backs die verdedigend sterk zijn maar aanvallend ook zeker hun bijdrage kunnen brengen, een sterk centraal duo, een prima keeper, dynamisch middenveld met kracht loopvermogen en creativiteit, een balvaste spits met goede loopacties en buitenspelers met een actie en prima voorzet en scorend vermogen.

Verder vond ik aan de kant van Oranje vandaag Vermeer en De Vrij het prima doen maar ook van Klaassen heb ik genoten. Hopelijk kan de lijn nu worden doorgezet. Nederland hoort gewoon op het EK.

Cillessen
Janmaat
De Vrij
Martins Indi
Pieters
Blind
Sneijder
Strootman
Robben
Van Persie
Depay
1 april 2015 om 13:23

Pieters? waarom dat dan? Sowieso Willems daar. Cillessen en Vermeer zitten ook heel close bij elkaar.

Vermeer top.
De Vrij is ook echt een baas aan het worden zo.

31 maart 2015 om 22:39

Vermeer is top. Maar de slag is vandaag gewonnen op het middenveld natuurlijk. Wat mij betreft spelen klaassen, sneijder en blind de volgende wedstrijd weer in deze samenstelling. Jammer voor clasie maar dit middenveld lijkt de juiste balans te hebben.

31 maart 2015 om 22:47

Ik ben (als niet helemaal objectieve Clasie-fan) toch nog benieuwd naar een 4-mans middenveld met zowel Blind als Clasie. Maar ik kan me goed voorstellen dat Hiddink momenteek op zoek is naar vastigheden en het middenveld zoals het nu was zal laten staan.

31 maart 2015 om 22:48

Klaassen speelde inderdaad goed maar Clasie is beter dan blind dus dan wordt het Clasie, Klaassen en Schneider.
De verdediging zo laten staan, Janmaat speelde goed en Vermeer bewijst dat hij gewoon in de basis hoort.

31 maart 2015 om 22:53

Vermeer bewijst inderdaad dat hij in de basis hoort, maar dat bewijst Cilessen ook al een tijdje. We hebben gewoon 2 Nederlands elftal waardige keepers op het moment.

31 maart 2015 om 22:57

Ha ha, wat een grap

31 maart 2015 om 23:00

Daarom voetbalt clasie ook basis united

31 maart 2015 om 23:03

Cillessen keept inderdaad ook goed maar Vermeer is completer en bewijst vandaag dat hij toch net iets beter is.

31 maart 2015 om 23:05

Clasie is beter dan blind? Blind heeft al een stuk wat meer ervaring in en het nederlands elftal en europees. Hij staat niet voor niks basis bij man utd. Begrijp me biet verkeerd ik vind clasie een toppertje maar heeft zich nog niet bewezen als blind.

31 maart 2015 om 23:11

Leer toch eens een wedstrijd/speler analyseren. Blind hield het middenveld in balans. Rust aan de bal en weet het spel nog te versnellen ook. Speelde met veel pressie, zodat het combinatiespel ontregeld werd. Fabregas heb ik niet gezien, totdat Blind eruit ging.

31 maart 2015 om 23:19

Als Blind echt zo goed was was ie niet zo door het ijs gezakt de tweede helft. Waar hij inderdaad de eerste helft zorgde voor wat rust achterin was hij de tweede helft gewoon erg slordig en ging mee met het slechte niveau van de meesten, en dat voor een United-speler. Nee hij mag dan wel bij een topclub spelen, maar hij vervuld daar vooral de rol van nuttige opvulling.

31 maart 2015 om 23:27

@peterhf

Cillessen is juist completer. Vermeer is nergens bang voor en is een ontzettend goede lijnkeeper, maar maakt mijns inziens nog wel eens een inschattingsfoutje of een rare spelhervatting. Was in deze wedstrijd zeker heel goed. Cillissen is gewoon constanter en toch net de betere. Is daarnaast ook nog eens jonger. Cillessen is gewoon de nummer 1 van het Nederlands elftal. Vermeer zit hem op de hielen met een hele dikke 2de plek. Als Cillessen wat foutjes maakt in de komende interlands staat Vermeer erin. Maar dat zie ik niet gebeuren.

31 maart 2015 om 23:33

Cillessen maakt ook soms rare spelhervattingen hoor alleen bij Vermeer werd elk klein foutje uitvergroot en bij Cillessen juist ontkend.
Cillessen maakt inderdaad nooit grote fouten dat is zijn voordeel maar bij Vermeer kan echt fantastische reddingen hebben en hij heeft ook bij ajax de vorige jaren heel veel punten gepakt.
Dat Vermeer ouder is is voor een keeper juist een voordeel en hij is door zijn inzinking van vorig jaar nog sterker en vooral rustiger geworden dan daarvoor.

31 maart 2015 om 23:36

Ik denk dat de komende competitie wedstrijden gaan bepalen wie er de komende interlands in het doel staat.

1 april 2015 om 00:57

Statistieken wijzen toch echt duidelijk uit dat Cillesen beter en rustiger is. Dit seizoen minder tegendoelpunten terwijl hij als keeper meer moet doen. En Ook bij hoge ballen is hij ook duidelijk beter. Pakt ergens in hoog in 90 procent terwijl vermeer maar in de 80 procent van hoge ballen pakt.vermeer heeft betere reflexen maar cillesen is rustiger, stabieler en constanter en dat maakt hem de betere

1 april 2015 om 08:16

Hahah doe nou niet alsof je een prof bent in analyseren, het was weer balletje breed en terug, en als die eens naar voren speelde stonden jullie te springen zeker thuis terwijl het altijd naar een gedekte man was die weer moest terugspelen, in andere woorden nutteloze passes. Als van Gaal weg is daar verkwijnt blind op de bank, een type cleverley een net niet speler.

1 april 2015 om 15:41

Vermeer is veel meer dan een goede lijnkeeper. Hij staat er juist om bekend dat hij goed kan meevoetballen. Daarnaast is hij razendsnel met inkomen wat hem sterk maakt in de 1-tegen-1 situaties.

1 april 2015 om 16:39

inderdaad, Vermeer is juist een heel complete keeper.

31 maart 2015 om 22:51

Ik ben echt zo ontzettend blij dat Nederland weer eens een fatsoenlijke verdediger heeft de komende 8 a 10 jaar. Wanneer hadden we een echte centrale verdediger voor het laatst, Stam?

31 maart 2015 om 23:14

Ron Vlaar? Mathijssen? Heitinga? Ooijer? Kun je lachen om deze namen, maar hebben de beste spitsen ter wereld afgestopt in een Oranje tenue. Stam is eenzame hoogte, maar zo beroerd hebben we het niet gehad hoor. De Vrij heeft wel meer potentie dan genoemde namen, dus wie weet bereikt hij hetzelfde als Stam.

31 maart 2015 om 23:50

Tja, alles is te relativeren. Nederland is gewoon de nummer 2 en 3 van de afgelopen 2 wk's. Maar volgens iedereen kunnen we totaal niet verdedigen, terwijl we deze toernooien fantastisch verdedigd hebben. We kunnen het dus prima. En Vlaar en De Vrij waren gewoon de beste verdedigers van het WK.

Zo beroerd is het allemaal niet, als Guus maar geen gekke dingen doet.

1 april 2015 om 00:11

Ik zeg niet dat we slechte verdedigers hebben/hadden, maar Stam was de laatste met internationale allure/die voor een topclub speelde. Vlaar speelt bij aston villa, mathijssen toen bij Hsv.
De Vrij zie ik naar een Arsenal, Liverpool, Spurs, Wolfsburg, Man united, Valencia enz. gaan en wekelijks spelen. Er zijn nog geen andere spelers waarvan ik dat (bijna) zeker weet.

man of the match: Vermeer

31 maart 2015 om 22:39

klopt half, vermeer, de vrij en klaassen.

31 maart 2015 om 22:40

Dat is geen half. :P Da's 1/3.

31 maart 2015 om 22:42

ja klopt ook weer

31 maart 2015 om 22:43

Nah, duidelijk Afellay *sarcasme*

31 maart 2015 om 23:29

Goede grap *sarcasme

On: 1 ste helft was prima. 2de helft wat minder. De beste waren Depay,klaassen,de vrij en vermeer

31 maart 2015 om 23:56

Hoezo gelijk die haat op Affelay?

1 april 2015 om 05:41

Media schaapjes

Wat is De Vrij goed geworden in Italie zeg.

31 maart 2015 om 22:47

Zoveel anders dan het WK was dit toch niet?

31 maart 2015 om 22:47

Laatst was er iemand die zei dat BMI, Janmaat en De Vrij niet beter zijn geworden in het buitenland. Nou, De Vrij zeker wel!

31 maart 2015 om 22:49

Janmaat en Bruno speelden ook prima hoor.

31 maart 2015 om 22:50

Was dat niet Rinus Israel? Toch niet de minste!

31 maart 2015 om 22:52

De Vrij was statistisch gezien de beste (of 1 vd 2 beste) verdediger op het Wk. Hij was voordat hij naar Italie ging dus ook gewoon al heel goed.

31 maart 2015 om 23:00

Heb ook een aantal wedstrijden van Lazio gezien en hij heeft zich vooral positioneel echt uitstekend ontwikkeld.

De Vrij is nu ook meer een man en ik zie in hem ook een toekomstige leider voor het NL elftal.

31 maart 2015 om 23:18

Ze zijn alle 3 beter geworden. De vrij heeft zich het best ontwikkeld. Martins indi en janmaat speelden ook goed. Laten we niet vergeten dat ze tegen Spanje hebben gespeeld.

1 april 2015 om 00:21

Misschien dat hij over een jaar samen met Hoedt in oranje kan spelen. Hoedt heeft die potentie zeker. Om als verdediger op hoog niveau te slagen moet je groot zijn of een geweldige sprongkracht hebben.

1 april 2015 om 00:35

hoedt heeft idd potentie maar vlak Rekik ook niet uit en gouweleeuw is ook echt steeds beter aan het worden hij is echt beter en veel verder dan veltman en Bruma!

1 april 2015 om 00:53

Vergeten jullie Kongolo niet? Denk toch wel een van de verdedigers met de meeste potentie.

1 april 2015 om 08:32

Kongolo maakt bij Feyenoord ook niet de grootste stappen. Vind dat van Beek hem al is gepasseerd op dat vlak. Kongolo blijft beginners fouten maken met een man dat makkelijk bij hem weg kan lopen. van Beek heeft dat een stuk minder en is daarnaast completer.

De Vrij, Vermeer en Depay de drie mannen van de wedstrijd. Blind en Klaassen de eerste helft ook erg sterk, tweede helaas van beide wel een stuk minder. Enige echte zwakke spelers waren Bmi, Narsingh en Janmaat (al kwam dat vooral doordat Narsingh constant in de weg liep)

31 maart 2015 om 22:39

Dat Narsingh mocht blijven staan na turkije is natuurlijk een grote aanfluiting

31 maart 2015 om 22:50

Bruno en Janmaat speelden gewoon goed hoor.
Vermeer keepte echt weer uitstekend, die bewijst weer dat hij in de basis hoort.

1 april 2015 om 00:02

Alles wat Feyenoord is moet in de basis volgens jou.

1 april 2015 om 00:21

Bruno speelde goed? We weten allemaal hoe subjectief jij bent maar dit gaat wel heel ver. BMI zakte echt verschrikkelijk door het ijs.

1 april 2015 om 10:50

Bruno maakte een grote fout op de achterlijn. de twee keer in het begin van de wedstrijd werden hij en Willems onnodig in de problemen gebracht door Vermeer.

1 april 2015 om 16:41

nee hoor er zijn genoeg Feyenoord spelers die volgens mij niet in de basis moeten. Zoals Nelom en Immers.

1 april 2015 om 16:44

We weten allemaal dat jij Feyenoord haat maar Bruno had in het begin een paar foutjes maar daarna speelde hij gewoon sterk.

31 maart 2015 om 23:20

Martins indi had 1 grote fout in de eerste helft die goed gered is door vermeer. Hij heeft verder prima gespeeld alleen onthouden sommige mensen zoals jij bijv dat ene moment. De 2e helft heeft hij veel ballen weggewerkt en had Morata goed in zijn greep.

Wat heb ik genoten van Memphis, Klaassen, Blind en Janmaat!, vooral Klaassen en Memphis hebben zich vandaag weer in de kijker gespeeld bij de buitenlandse clubs.
De Memphis van vandaag was een wereld van verschil met de Memphis van de afgelopen weken, hij verdedigde mee, pakte ballen af en gaf ook ballen aan andere medespelers.
Je kunt wel zien dat het spel in de Premier League veel fysieker is aan het spel van Blind en Janmaat, gewoon slopen en ballen afpakken.
Vermeer keepte een dijk van een wedstrijd, die laat het er zo ontzettend makkelijk uit zien; vlug een handje er tussen om net dat ene balletje nog tegen te houden.
Wijnaldum speelde wéér ongelukkige wedstrijd, geld ook voor Martins Indi die heel onzeker leek.
Over Narsingh ga ik als PSV supporter geen woorden over vuil maken, die maakt eerst drie scharen en besluit hem daarna maar gewoon naar voren te rossen; onbegrijpelijk dat deze jongen geselecteerd is.
Het lijkt er op dat het kwartje is gevallen bij Guus, een fitte Robben voor Narsingh en je hebt gewoon een prima elftal staan.

31 maart 2015 om 22:39

Niet genoten van De Vrij? toch duidelijk samen met Depay de beste 2 van het veld.

31 maart 2015 om 22:39

Klaasen???? hahahaha, die was echt een niveautje te laag

31 maart 2015 om 22:42

Klaassen was juist heerlijk bezig met zijn dynamiek. Gaf mooie passes, was verdedigend sterk en overal te vinden. Ging af en toe iets te snel. Maar dat was zelfs bij fabregas zo.

31 maart 2015 om 22:42

Welke wedstrijd heb jij gezien?

31 maart 2015 om 22:44

Kon het tempo uiteindelijk niet meer bijbenen, maar man wat een talent heeft die jongen. Zie je toch liever dan een Wijnaldum, de semi-allrounder.

31 maart 2015 om 22:45

Klaassen speelde een puike wedstrijd hoor! Alleen een klein puntje van kritiek over hem, hij mag de bal wel is wat sneller vooruit durven spelen, een beetje meer lef tonen. Voor de rest een goede wedstrijd van Klaassen! Ons middenveld zit wel snor de komende jaren.

31 maart 2015 om 22:46

Klopt daarnaast vind ik Wijnaldum het vaak net niet hebben waar bij Klaassen het op de juiste momenten wel lukt.

31 maart 2015 om 22:46

Geen bal ingeleverd en dan slecht spelen, hahaha

31 maart 2015 om 22:51

Klaassen speelde wel goed hoor.
blind was dit keer ook niet echt slecht maar Clasie is toch beter.

31 maart 2015 om 22:51

Dit zeg ik niet als Ajacied want als het om Oranje gaat probeer ik toch wat neutraler te kijken, maar als jij vindt dat Klaassen niet goed speelde dan kun jij beter een andere sport gaan volgen.
Er heerste zoveel rust op het middenveld. Je zag ook meteen het verschil toen eerst Sneijder en daarna Blind eraf warden gehaald. het middenveld werd meteen een stuk onrustiger en Spanje werd daar sterker.
de Vrij voor mij toch man of the match vandaag. Lekker verdedigd en ook nog eens een doelpuntje meegepikt.
Als Depay zo blijft spelen als vandaag, dan is hij volgend jaar al helemaal zeker niet meer in Eindhoven te zien. Tweede helft iets minder, maar wat speelde hij lekker.
Huntelaar en Dost niet echt kunnen zien, maar dat kwam ook omdat hij niet echt werd bediend. Werkte wel hard voor het team.

31 maart 2015 om 23:03

Klaasen was de 2de helft minder maar die komt er wel. Daarnaast eerste x basis mag die gelijk tegen spanje.

31 maart 2015 om 23:10

Ben je soms vergeten dat Wijnaldum gewoon wwn prima WK heeft gespeeld

31 maart 2015 om 23:19

Klaassen speelde zeer aardig maar vond hem niet 1 van de uitblinkers. Deed zeker zijn best en was actief, maar ik vond dat hij aan de bal toch een aantal keer de verkeerde keuzes maakte en wat aarzelend was. Vooral de 2de helft was hij een stuk minder.

Vermeer en de De Vrij absolute uitblinkers. Depay zeker in de 1ste helft ook erg gevaarlijk.

BMI en Willems hadden wat gevaarlijke slippertjes, en Huntelaar niet gezien.

1 april 2015 om 11:24

Ik vond Klaassen echt een sterke pot spelen, vooral de eerste helft. Ik heb genoten van Klaassen, daarbij spreken de statistieken voor zich, Klaassen was in de eerste helft de enige speler die geen enkele bal in had geleverd.

31 maart 2015 om 22:47

Je speelt je echt niet in de kijker tegen een Jong Spanje/ Spanje B die zonder instelling de wedstrijd begon. Mocht dit een wedstrijd zijn met gevestigde namen, ja dan speelde ze zichzelf zeker in de kijker. Toch een leuke wedstrijd voor de Eredivisie spelers. Hebben tegen een aantal bekende voetballers mogen spelen, iets wat ze bijna nooit doen.

31 maart 2015 om 22:53

Wat doe je nou denigrerend?
Depay zal echt wel indruk hebben gemaakt op de Spaanse spelers, net als De Vrij en Vermeer.
Bovendien zullen de Spaanse spelers die normaal gesproken nooit spelen zich echt wel willen hebben laten zien vandaag.
Misschien was Nederland gewoon beter vandaag en Spanje verschikkelijk?

31 maart 2015 om 22:54

@nikes, onzin. Bij een interland tegen een minder goed land zoals Kazachstan is dat misschien maar reken er maar op dat er genoeg mensen uit de voetbalwereld naar Oranje - Spanje kijken.

Bigguwop,

Zal wel een beetje afgunst zijn.

31 maart 2015 om 22:56

Wat een lozer opmerking Nikes. Het is waar dat Spanje niet in de sterkste opstelling speelde, maar als jij ook maar een moment denkt dat Spanje die smadelijke nederlaag van het afgelopen WK niet wat weg wilde poetsen dan ben jij gewoon erg naiief.
En als het dan zulke grote voetballers zijn waar onze eredivisie spelers tegen mochten spelen, dan ben ik al meteen minder ongerust over de toekomst van onze eredivisie spelers. Het enige voordeel dat deze spelers hebben is dat ze naast grotere spelers Mogen spelen omdat er in Spanje meer geld rondgaat. Daardoor worden ze ook zelf beter. Maar ik heb dat niet echt kunnen constateren vandaag. Een beetje zoals iedereen kritiek levert op Ajax. De bal lekker rond laten gaan maar veel echt gevaar was er niet vandaag van Spaanse zijde

31 maart 2015 om 22:59

Weer lekker kinderachtig zeg... De Gea, Fabregas, Carvajal, Piqué, Isco, Pedro en later Silva, Ramos, Iniesta zijn natuurlijk geen wereldsterren... Als Spanje met een B-elftal speelde dan deed Nederland dat ook. Ook altijd zo makkelijk zeggen na afloop dat ze zogenaamd zonder instelling kwamen. Denk je niet dat ze wat recht wilden zetten?! Altijd dat gejank zeg. Nederland heeft het gewoon uitstekend gedaan over het algemeen!

31 maart 2015 om 23:01

Spanje verloor ook in 2010 en 2012 vaak genoeg met 4-0 (!) in oefenwedstrijden van Argentinie en Portugal maar wonnen daarna wel het EK en WK. Spanjaarden en oefenwedstrijden zijn al jaren geen gelukkige combinatie

31 maart 2015 om 23:06

Misschien doe je oranje te kort hier, dat B elftal van Spanje is wel aardig alleen vond ik juanmi zo slecht, slechte aannames en in de combinatie zo slecht, toen morata erin kwam ging et veel beter voorin. Oranje deed het 30 min voetballend goed en daarna nam Spanje het over, 2e helft speelde Spanje Nederland helemaal weg en had zo veel kansen, Nederland goed druk blijven zetten en Vermeer die paar geweldige reddingen had, maar jammer dat ze de hele 2e helft bus parkeerde had meer verwacht toen ze zo goed 1e helft zo goed begonnen.
Nederland mag wel trots zijn 2-0, niet te veel waarde aan hechten maar deze overwinning gewoon een vertrouwen boost.

31 maart 2015 om 23:28

Lul niet man alleen de spits was van b elftal de rest niet! Of vind jij fabreagas isco piqeu bernat carvangal b keuzes en de gea en pedro en carzola

31 maart 2015 om 23:40

Voor Spanje begrippen speelde ze met een B elftal, de enige spelers die mee deden van het basis team tegen Oekraïne waren piqué en isco, Spanje speelde met 9 andere spelers waarvan juanmi de slechtste was maar hij moet ook geen andere oproep verwachten want ik denk dat hij een pleziertje kreeg om even zijn eerste interland te mogen spelen in een oefenwedstrijd.
Spanje heeft een grote selectie met top spelers het is moeilijk om te zeggen dat ze een B elftal hebben neergezet als je de namen ziet maar et waren wel 9 spelers die de kwalificatie wedstrijd op de bank hebben gezeten.

Nederland goeie eerste 30 min beter dan Spanje, maar daarna nam Spanje de rest van de wedstrijd over, ze creëerde meer dan Nederland en speelde de hele 2e helft met 10 man op de helft van nl. Vond het wel jammer dat Nederland 2e helft niet meer wou voetballen, oke je staat 2-0 voor maar het is een oefeninterland je kunt proberen wat meer op de helft van de tegenstander te spelen want na een paar ongevaarlijke uitbraken kwam nl niet aan voetballen toe op de helft van Spanje.
2e helft verdiende Spanje wel een doelpunt, knap hoe ze zich toch langs de oranje bus wisten te spelen met het snelle korte combinatie voetbal maar ze waren te zuinig met de kansen.

1 april 2015 om 00:20

Je zag ook door de positie wisselingen op het middenveld en uiteindelijk de vermoeidheid dat Nederland gewoon niet meer kon. Klaassen, Blind en Sneijder waren erg sterk. Het gretige verdween toen Sneijder eruit ging, de balans verdween toen Blind eruit ging en het aanjagen stopte omdat Klaassen geen adem meer had. Dat in combinatie met het middenveld van Spanje dat alsmaar sterker werd door de wissels.

31 maart 2015 om 22:50

Ik vind klaassen het juist heerlijk doen vooral verdedigend.

Vermeer keepte een heerlijke wedstrijd. Over het algemeen een goede wedstrijd. Goed voor het zelfvertrouwen om te winnen. Vreemd dat het wel kan in een oefenwedstrijd maar niet in een wedstrijd die er toe doet.

31 maart 2015 om 22:52

Ik denk dat het komt omdat het tegen Spanje is, ze willen bewijzen dat ze de beste van de wereld kunnen verslaan, ik denk dat Spanje ook schrok dat nl er gelijk fel op ging, zijn ze niet gewend normaal krijgt Spanje de tijd om rustig op te bouwen maar eerste 20 min geen ruimte.

Eerste 30 min was nl beter, maar daarna begon Spanje in de wedstrijd te komen en zag je nl steeds meer op eigen helft terug aan en meer countervoetbal. 2e helft vond ik nl wel overdreven verdedigen had gehoopt dat ze er weer vol tegen aan gingen, maar Spanje domineerde complete 2e helft, grootste deel van de 2 helft was De Gea de enige op Spaanse helft en speelde alles af op Nederlandse helft, Spanje zoveel kansen laatste pass komt niet aan en Vermeer die heerlijk keepte. Spanje ook niet overal even zuiver, had wel verwacht dat ze feller zouden spelen voor in eerste helft.

Groot gedeelte 1e helft Nederland beter, 2 helft was het eenrichtingsverkeer van Spanje, begrijp ik ook je moet wel alles op eigenhelft wanneer Spanje aan et tikken begint te komen.

Heerlijke pot, de Vrij en Vermeer echt heel goed vandaag. Sneijder ook prima weer, maar Narsingh oh oh oh... Zo slecht en dat hij dan ook nog de hele wedstrijd mag blijven staan...
Vond persoonlijk Huntelaar ook wat tegenvallen vandaag al hoewel hij wel hard werkte.

31 maart 2015 om 22:57

Narsingh was zeker niet best en had graag Promes gezien. Huntelaar heeft nu in twee wedstrijden laten zien niet onze spits te zijn. Werkte ook niet hard, zat alleen maar te klagen.

Hehe, eindelijk geen balletjes breed meer. Kan dit niet voortaan altijd.

31 maart 2015 om 22:49

Dat had de vorige wedstrijd met een Clasie en Blind naast elkaar al opgelost kunnen zijn.

As I said, overwinning voor Oranje. In hoeverre kan je spreken van tegenstand? Niet al te veel vind ik. Spanje had er niet eens zin in leek het wel. Vooral in de 1e helft. Maar Oranje was sterk! Klaasen op het middenveld, wat een tempo komt er dan in het spel t.o.v. de Jong. Depay heeft zijn waarde weer verhoogd met een aantal miljoenen. Vermeer keepte netjes. Enige die wat minder opviel was Huntelaar. Dit moet Oranje goed doen denk ik. En voor de sfeer en voor de druk dat op hen werd gelegd. Chapeau.

31 maart 2015 om 22:43

tegen een b-team van spanje dat op 50% speelde inderdaad

31 maart 2015 om 22:49

Nederland speelde met 5 % van de volle sterkte. 95% is namelijk Robben. Als Spanje er geen zin in had, was al dat aanstellen niet nodig geweest toch?

31 maart 2015 om 22:52

Niet overdrijven.

Spanje speelde maar een halve wedstrijd met een B team en gewoon op 80-90%.
Zeker de 2e helft.

31 maart 2015 om 22:57

@teddy de beer:

Het Nederlands Elftal zonder Robben en Van Persie is ook een B-team...

31 maart 2015 om 23:31

Alleen de spits man de rest niet

1 april 2015 om 08:17

Het A team pakken we 5-1 in.

31 maart 2015 om 22:50

Haha ik las het idd en dacht nog bij mezelf; "wacht maar straks als je nog in het topic zit dan hou ik je eraan.."

Maar je had gelijk idd.

Prachtige wedstrijd, en wauw Vermeer zeg! Na afloop zag je wel toen David Silva en Ramos er in kwamen dat het wat moeilijker werd aangevallen. Goed geprofiteerd van het zwakkere verdediging van Spanje.

31 maart 2015 om 22:53

Ja toen Silva kwam ging Spanje domineren. Cazorla is duidelijk een paar niveautjes minder.

31 maart 2015 om 23:00

Inderdaad Silva is een wereld middenvelder. Cazorla is, leuke voetballer maar subtop.

31 maart 2015 om 23:02

@ Geert

Je redenering over Cazorla slaat natuurlijk nergens op maar je hebt wel gelijk.

31 maart 2015 om 23:03

Pedro heeft ook eens aangetoond waarom hij zo weinig speelt bij Barcelona. Hij ziet Messi keepers uitkappen en die denkt, ja dat kan ik ook

1 april 2015 om 00:22

Correlatie staat niet gelijk aan causaliteit. Natuurlijk waren de wissels een kwaliteitsinjectie voor Spanje, maar Nederland was daarvoor al minder omdat ze al zestig minuten lang met hoge intensiteit speelden.

Klaasen viel wel echt door de mand zeg en Narsingh was ook echt niet goed.
Vermeer en de Vrij waren echt goed. BMI ook sterk uiteindelijk.

31 maart 2015 om 22:41

onzin jongen, klaassen was in de eerste helft wel beter dan in de tweede helft, maar hij was zeker niet slecht en viel niet door de mand. 2 interlands gespeeld en 1 goal al, dus waar is hij door de mand gevallen.

31 maart 2015 om 22:46

Met jouw redenatie is ruben schaken ook een van de beste internationals van de afgelopen jaren. Aantal doelpunten zegt geen fluit. Kritisch gezien had davy de eerste keer al moeten scoren.

1 april 2015 om 14:47

Soul-mate, tellen doelpunten niet, go dan weet ik er ook niks van. In mijn ogen tellen deze wel zeker mee. Maar ieder zijn eigen mening, mag.
ik vindt gewoon dat hij niet door de mand is gezakt, hij speelde gewoon goed en ja ook hij maakte foutjes, maar probeerde die toch ook weer goed te maken.

31 maart 2015 om 22:49

Of je hebt een andere wedstrijd gezien, of je bent flink bevooroordeeld. Maar Klaassen speelde gewoon goed hoor, zeker de eerste helft. Bracht diepte en tempo in het spel. En zeker verdedigend zat hij er vaak goed tussen. Dus ik snap niet zo wat je te klagen hebt op die jongen die vandaag zn tweede interland speelde...

31 maart 2015 om 22:50

Klaassen viel door de mand?.. Jij hebt zeker n computerspel gekeken? Die speelde n topwedstrijd!

31 maart 2015 om 22:51

BMI sterk ?? Dan was Klaassen vandaag van het niveau Messi. Bmi scoorde een mager zesje.

31 maart 2015 om 22:53

Bruno speelde verdedigend erg sterk hoor.
Klaassen speelde ook goed.

Wel knap hoor, de hele wedstrijd met 10 man en toch winnen, want die Narsingh op links is een verspilde positie.

31 maart 2015 om 22:40

Op rechts bedoel je ?

31 maart 2015 om 22:41

Juist ja, op rechts *facepalm*

31 maart 2015 om 22:42

Edit: laat maar, te laat.
Narsingh was inderdaad niet echt goed.

31 maart 2015 om 22:43

Met 9 man huntelaar deed ook niks zelfs narsingh deed meer.

31 maart 2015 om 22:51

Inderdaad. Bas Dost had in die paar minuten dat hij speelde de bal beter aangenomen een afgespeeld.

31 maart 2015 om 22:54

Klaasen voor Strootman, Robben op rechts en van Persie voor Huntelaar en we kunnen er weer tegenaan. Eventueel voor BMI nog een betere optie, denk aan bijvoorbeeld Vlaar en misscien zelfs van Beek.

31 maart 2015 om 23:01

Bas dost is gewoon erg sterk in de lucht en dat is echt lekker als je onder druk wordt gezet en de bal gewoon naar voren kan knallen af en toe.

Vermeer, de Vrij en Depay uitblinkers! Met name De Vrij, wat heeft die kerel stappen gezet in Italië zeg! Geweldig. Ook kan Cillessen er wat mij betreft uit, Vermeer is zo veel sterker

31 maart 2015 om 22:43

Klaassen 1e helft vond ik toch ook wel genieten. Vermeer geweldige reddingen en acties van Depay waren genieten! Ging er echt voor.

31 maart 2015 om 22:52

2e helft vond ik Klaassen een heel stuk minder spelen, BMI ook een paar grote slippertjes

31 maart 2015 om 22:54

Bruno had geen grote fouten hoor, hooguit 1 klein foutje.

1 april 2015 om 00:03

Verdedigend niet maar opbouwend wel een paar keer een bal ingeleverd.

1 april 2015 om 00:59

Boeiend dat BMI opbouwend wat foutjes maakt, daarvoor staat hij niet in t veld.

Zo'n laxe fout in de 16 waar hij simpel werd weggezet, daar moet BMI op worden afgerekend. Laat het opbouwen maar gebeuren door Blind.

1 april 2015 om 01:05

Eens, maar hij heeft nog steeds meer dan 1 klein foutje gemaakt deze wedstrijd.

1 april 2015 om 16:48

ik bedoelde ook verdedigend 1 foutje.
elke verdediger heeft wel een paar passes die niet aankomen.

31 maart 2015 om 22:51

Vermeer is niet zo veel sterker, hij had alleen meer te doen vandaag. En vooral 1-op-1 situaties, waar hij juist sterk in is. Net als Cillissen overigens. Dat doet niets af aan het feit dat hij geweldig keepte vandaag, maar om dan waar weer te schreeuwen dat hij zoveel beter is dan Cillissen die er dus maar uit moet, vind ik overdreven

31 maart 2015 om 22:55

Vermeer is niet veel beter maar hij is wel beter.

31 maart 2015 om 23:02

Nee, wat een opportunisme weer. Het was natuurlijk te verwachten als Vermeer een paar ballen goed zou pakken dat de roep om een vaste basisplek er weer zou zijn. Zeker vanuit Feyenoord, maar Cillessen laat al langere tijd zien de betere van de twee te zijn en daar doet deze wedstrijd niks aan af. Vermeer keepte sterk en zo zorgt hij er juist voor dat ook de keepers scherp blijven door de sterke concurrentie, maar op basis van meerdere wedstrijden, en dat zou moeten tellen, moet Cillessen de eerste keeper zijn.

31 maart 2015 om 23:04

Kenneth is misschien beter als hij een topwedstrijd speelt, maar hij heeft een veel lagere ondergrens dan Jasper. Jasper is gewoon een koele kikker in het doel en is veel beter in anticiperen dan Kenneth, waardoor hij niet zo vaak extreme hoeft in te grijpen.
Maar als het op penalties aankomt mag Kenneth er voor mij altijd in staan.

31 maart 2015 om 23:05

Dat is hij niet, getuige ook dat hij er bij Ajax is uitgekeept en bij Oranje ook tweede keuze is. Hij kan wel goed keepen hoor, daar niet van.

31 maart 2015 om 23:08

wat een onzin, Vermeer keept ook al het hele jaar ijzersterk.
En vorig jaar heeft hij bij ajax ook een paar fantastische wedstrijden in de beker gekeept.
Het verschil is niet zo groot maar Vermeer is completer, heeft meer uitstraling en is voetballend beter. van Gaal noemde hem vorig jaar ook niet voor niks zijn ideale keeper.

31 maart 2015 om 23:16

Vermeer is juist niet completer, keept het hele jaar helemaal niet ijzersterk en is voetballend vooral niet beter. Als Van Gaal hem zijn ideale keeper noemde, waarom speelde hij dan niet? Juist, omdat hij qua keeper wel ideaal is, maar zijn niveau over het geheel tekortschiet. Zeker ten opzichte van de constante factor die Cillessen is en die alleen nog maar beter gaat worden.

31 maart 2015 om 23:37

hij speelde bij van Gaal niet omdat hij het hele jaar weinig gekeept had.
Van Gaal zei toch echt heel duidelijk dat Vermeer zijn 1e keuze was geweest als hij in de competitie meer gespeeld had.
Voetballend wordt Vermeer zwaar onderschat want hij kan gewoon goed mee voetballen en is veel rustiger geworden dan in zijn ajax tijd.
Dat kon je vandaag ook weer zien.

1 april 2015 om 00:09

Vermeer heeft zich zeker ontwikkeld maar Cillessen blijft toch een betere doelman.

1 april 2015 om 05:33

Zo goed is cillessen niet meevoetballend.hij is wel rustig aan de bal dat wel.maar zie hem vaak genoeg nog ballen over de zijlijn of die bij een tegenstander terecht komen.maarja maakt mij allemaal niet zoveel uit ik wil gewoon een keeper die goed kan keepen,mee voetballen is bijzaak.

1 april 2015 om 08:01

@martijnr12

Normaal word er juist door velen geroepen dat Vermeer juist zo zwak is bij 1-op-1 situaties, vond hem idd fantastisch keepen maar betekend niet gelijk dat hij beter is dan Cillisen, met Vermeer en Cillisen hebben we gewoon twee fantastische keepers met verschillende kwaliteiten.

1 april 2015 om 16:50

dan spreek jij andere mensen dan ik.
door zijn snelheid is hij 1 tegen 1 juist heel sterk.
Zijn zwakke punt is hoge ballen van de zijkant maar dat geldt voor bijna elke keeper.

Genoten van Depay, De Vrij en Klaassen vandaag. Narsingh drama. Nooit meer oproepen en Promes oor hem in de plaats. Dost is overigens ook wel een beest hoor. Wint al zijn duels.

31 maart 2015 om 23:11

ja ons guusje had dost gewoon moeten laten starten

1 april 2015 om 11:02

Narsingh drama? Ga de media maar napraten, hij speelde gisteren een goede wedstrijd. Het was jammer dat de ballen vanuit het middenveld niet bij hem aankwamen, dan zou het zo 4-0 kunnen zijn geworden.

De bal die hij in een keer voor moest geven is een heel moeilijke bal, zeker wanneer je uit balans wordt gebracht. Dat moment dat hij werd aangespeeld door Janmaat is niet Narsingh zijn fout, wanneer Narsingh in die situatie uit buitenspelpositie terug wil komen, dan stapt zijn mandekker door op Janmaat, Janmaat had daar een andere beslissing moeten maken.

Depay, Vermeer, Blind, Klaassen(vooral 1e helft), Janmaat en De Vrij waren geweldig. Narsingh die ook beter dan verwacht deed hoewel hij veel in de weg liep voor Janmaat. Alleen Willems viel mij een beetje tegen, soms te veel risico(net als Bmi) en foute passes.

Na een hoop gezeik en het aanzien van slechte wedstrijden. Heb ik een zeer vermakelijke 1ste helft gezien.

Man of the match : Vermeer
Daarnaast speelden Klaassen, De Vrij, Sneijder en Janmaat een goede wedstrijd.

31 maart 2015 om 22:56

Dat ben ik wel met je eens maar ik vond Willems en Bruno het ook goed doen achterin.

Voordat we de polonaise gaan lopen, ik vond het allemaal maar matig(van beide kanten). Wijnaldum erg matig, klaassen matig(hield zijn niveau niet vast) narsingh erg matig ect. Alleen depay en vermeer waren top.
we zijn de lek nog lang niet te boven. Als Spanje op oorlog sterkte was, wonnen ze. Want wij missen alleen eigenlijk robben en rvp is niet meer DE rvp. Soanje mist er zeker 5 basisspelers.

31 maart 2015 om 22:44

Nou pessimist nummer 1.

31 maart 2015 om 22:49

Bijna heel het b-elftal zou in nl basis zijn dus wat je zegt klopt niet hekemaal.

31 maart 2015 om 23:04

Blind,de vrij, indi,wijnaldum, sneijder, de guzman(later), depay(vaak ingevallen) waren allemaal basispeler op het WK. en speelde vandaag ook.
we miste Vlaar(de vrij is net zo goed en bruno in vorm ook),rvp(hopeloos uitvorm),cillessen(vermeer is net zo goed), kuyt(daar maak ik geen woorden aan vuil)

dus nederland miste alleen echt Robben en klein beetje Rvp.

en wat spanje allemaal mist als echte basisspeler, is teveel om te typen maar dat zag jij ook wel.

dus zoals ik al zei, spanje op oorlogsterkte had hier gewonnen

31 maart 2015 om 23:10

Net als op het WK zeker , of speelde ze toen ook met een B team?
Hoeveel was het ook alweer gewonnen? Ik dacht dat ik er 5 telde.

31 maart 2015 om 22:54

Robben is wel een gigantische factoor in ons spel. Daarnaast speelde Spanje alsnog met vrij veel topspelers. Gewoon een Eer knappe overwinning. Baggetaliseren is dan ook niet nodig.

Ik had eigenlijk stiekem gehoopt dat Iniesta in de laatste seconde nog even de 2-1 zou maken voor dat kinderachtige gefluit. Ik vond dat echt schrijnend om te horen, voor de rest hoorde je sowieso bijna niemand daar.

Het voetbal was vandaag weer redelijk te noemen. Als Oranje zelf het spel moet maken gaat het vaak mis maar als ze spelen tegen een tegenstander die zelf graag voetbalt gaat het meestal wel lekker, zoals ook vandaag.

31 maart 2015 om 22:42

Ach, hoeveel mensen die Iniesta uitfluiten hebben daadwerkelijk verstand van voetbal?
Anders zou je zoiets niet in je hoofd halen.

31 maart 2015 om 22:47

alsof inesta DE man... met alle respect maar hij is al een tijdje niet meer de beste middenvelder, ook nooit geweest

31 maart 2015 om 22:54

Iniesta is inderdaad DE man.
Heeft meer bereikt dan alle spelers van NL bij elkaar, dusja haters gonna hate right?

31 maart 2015 om 22:58

nu niet meer maar hij was samen met Xavi wel het beste duo.

31 maart 2015 om 23:07

Iniesta is inderdaad de man die wel wereldkampioen is geworden en gescoord heeft in de finale.
Dus ja hij is de man wat robben niet is.

31 maart 2015 om 23:13

ach hou toch op! als nederlands voetbal fan zou je iniesta natuurlijk gewoon uit wil fluiten
ik denk dat er genoeg mensen nog steeds slechte herinneringen hebben van die goal van hem in de finale

1 april 2015 om 01:03

Ik heb eerder slechte herinneringen aan de missers van Robben. Waar Oranje het naliet om te scoren deed Iniesta wel zijn werk.

Hadden al genoeg geluk dat de Jong niet direct rood kreeg in die wedstrijd, want dan was je kansloos afgegaan.

Kinderachtig gefluit richting Iniesta.

31 maart 2015 om 22:53

Het is toch prachtig dat hij wordt uitgefloten, waarschijnlijk kan Iniesta daar zelf ook om lachen.

Vermeer mooi bewezen wie de beste nederlandse keepert is.

31 maart 2015 om 23:00

Niet echt. Speelde goed, dat zeker. Maar Cillessen is nog een klasse beter en dat komt omdat die gewoon veel constanter is en Vermeer ballen wegstompt die Cillessen vast heeft. Iedereen heeft lekker zijn eigen mening, maar het verbaast me niet als Cillessen volgende wedstrijd gewoon weer start.

1 april 2015 om 09:06

Want jij bent objectief.

Hiddink is tactisch echt ongelofelijk slecht. Begint hij dement te worden ofzo? De spelers hebben goed gespeeld maar BMI en Narsingh had je moeten wisselen. Nee hij haalt de betere spelers van het veld en brengt spelers in die tegen Turkije ook niets hebben laten zien.

Hiddink is echt een dramatische coach. Als je dit soort wissels maakt. 2e helft was niet om aan te gluren. Met dank aan Hiddink. Kan je zeuren van nou nou we winnen toch met 2-0? Ja alsof Spanje in goede doen was.

Ik heb vertrouwen in de spelers maar echt nul vertrouwen in Hiddink. Die moet echt weg.

31 maart 2015 om 23:15

zeer met je eens.. die narsingh moet maar is weg blijven. uit de selectie. we kunnen de top vleugel aanvaller van fortuna sittard daar beter neer zetten

31 maart 2015 om 23:21

Het kan zijn dat hij tactische blunders maakt en verkeerd wisselt, maar constant zijn leeftijd erbij halen en hem dement noemen gaat wel ver, vind je niet? Het begint zo langzamerhand een hetze te worden.

31 maart 2015 om 23:26

Het is geen hetze. Het is gewoon overduidelijk dat hij dit niet meer kan en in zijn geval ligt dat inderdaad aan zijn leeftijd. Als het zo is dan is het toch ook zo? Hij staat niet aan het begin van zijn carriere. Het gaat hier om Oranje. Niet of schattige opa Hiddink leuk training mag geven aan Oranje.

Hiddink heeft nog geen 1 wedstrijd normaal gecoached. Het is overduidelijk. Dit een hetze noemen is het bagataliseren.

Kenneth keeepte heerlijk. Als hij zo blijft keepen, is hij beter dan Cillessen. Alleen die is constanter, als Kenneth dat wordt is hij beterm

31 maart 2015 om 22:48

Cillissen geeft veel meer leiding aan de verdediging en is veel rustiger. Vermeer is goed maar Cillissen is beter.

31 maart 2015 om 22:59

Vermeer geeft juist meer leiding en is ook een stuk rustiger geworden sinds dit jaar.

31 maart 2015 om 23:08

Ok, nu begin ik een beetje meewarig te lachen Peterhf.
Als jij stelt dat Kenneth beter een verdediging leidt dan Jasper, dan kan er net zo goed geen discussie gevoerd worden. Ik ben een groot fan van Kenneth, en heb hem in zijn tijd bij Ajax altijd verdedigd tov Jasper, maar ik heb zelf ook toe moeten geven dat Jasper toch beter (vooral constanter) is. En dat heeft echt niets te maken met het feit dat Kenneth nu niet meer bij Ajax speelt. Ik heb het ook bv helemaal niet tegen hem dat hij nu bij Feyenoord speelt.

31 maart 2015 om 23:41

toch kijk je echt niet objectief als je zo vreemd reageert.
Vermeer keept gewoon uitstekend en zet de verdediging goed neer.
Dat zie ik elke week bij Feyenoord en vandaag ook bij oranje.
Cillessen is wel iets constanter maar Vermeer heeft de betere uitstraling en pakt zo veel punten met geweldige reddingen.

31 maart 2015 om 23:44

uhm Ansjo.. gewoon Nee!

31 maart 2015 om 23:56

Je hebt geen idee wat voor een verademing het was voor Ajacieden dat Cillissen de vaste keeper werd. Veel meer rust. Veel stabieler.

Als je Vermeer een betere keeper vindt dan ben je 1 van deze 2:

1. Iemand met 0 verstand van voetbal.
2. Een onobjectieve Feyenoorder.

Neemt niet weg dat Vermeer een prima keeper is. Maar je moet wel de beste keeper opstellen en niet degene die je dan geen lul vindt.

1 april 2015 om 00:03

onzin het is ook gewoon een andere stijl keeper en ik houd meer van zijn stijl van keepen. En niemand is helemaal objectief ook jij niet.

Die poll.. Natuurlijk speelde Vermeer een zeer goede wedstrijd maar ik mag toch hopen dat Cilessen wat meer krediet heeft om nu op de bank te belanden.

31 maart 2015 om 22:47

Hoezo? Hoe moet Vermeer anders een basisplaats veroveren?

31 maart 2015 om 22:58

Door ballen van de zijkant klem te pakken.

31 maart 2015 om 23:06

Je draait het hier om. Het gaat mij erom dat Cillessen beter is. Constanter, rustiger en geen paniek bij corners. Vermeer kan een basisplaats veroveren als hij bewijst dat hij in deze dingen beter is geworden en dan ook nog beter dan Cillessen. Daarnaast ga je geheel langs wat ik zeg: Cillessen na 1 goede wedstrijd van Vermeer op de bank zetten kan echt niet.

31 maart 2015 om 23:07

Nou duidelijk bij Feyenoord een betere keeper worden dan Cillissen wat hij niet is. Vermeer is vorm maar Cillissen wordt ook steeds beter. De beste keeper moet in het doel staan en dat is gewoon Cillissen. Vermeer volgt daar vlak achter.

31 maart 2015 om 23:09

Net andersom, ik ben het met je eens dat het verschil niet groot is maar Vermeer heeft gewoon meer uitstraling.

31 maart 2015 om 23:28

Ja leuk maar waar slaat dat op? Je stelt toch de beste keeper op? Daarnaast heeft hij helemaal niet meer uitstraling dan Cillissen. Ik vind hem juist altijd wat onzeker ogen. Cillissen is een ijskonijn.

31 maart 2015 om 23:42

natuurlijk stel je de beste keeper op en dat is Vermeer.
Cillessen is een ijskonijn maar Vermeer vreet je op als je bij hem in de buurt komt en is alles behalve onzeker.

31 maart 2015 om 23:54

dat mensen cillessen nog verkeerd shrijven, beetje het Eriksen/erikson verhaal. Man man man.

1 april 2015 om 00:06

Gast wat word ik moe van jou. Dit is het laatste wat ik er over zeg. Vermeer is een goede keeper maar staat bekend dat hij voor onrust zorgt. Daarvoor waren we bij Ajax ook blij dat Cillessen 1e keeper werd. Hij zorgde voor een oase van rust. Heeft de ene na de andere wereldredding. Het lijkt bij Cillessen alsof hij magneten in zijn handen heeft.

Als je Vermeer echt beter vindt dan ben je niet objectief. Kan komen doordat je Feyenoorder bent en iedereen weet dat die verre van objectief zijn. Die zijn het liefst 11 Feyenoorders in Oranje ook al zou het nergens op slaan. Of het kan komen doordat je Cillessen niet mag.

Bij Feyenoord is hij veel beter dan Mulder maar hij is niet voor niets uit de basis gespeeld door Cillessen bij Ajax. Cillessen is niet veel klasses beter maar hij is duidelijk wel beter.

Vermeer speelde deze wedstrijd omdat het een oefenwedstrijd was. Niet omdat hij Cillessen uit de basis heeft gespeeld. En ga nu eens volwassen worden en bekijk het objectief.

1 april 2015 om 16:53

gast, hij is door Cillessen uit de basis gespeeld omdat hij totaal uit vorm was en toen was het terecht. Maar als ze allebei in vorm zijn is Vermeer beter.

Man man man Narsingh. Heel slecht. Ik hoop dat brands met een nieuwe rechtsbuiten komt want dit is 3x niks

Lekkere wedstrijd gezien ik zou nu wel is Promes willen zien in plaats van Narsingh.
Vermeer,blind en De Vrij speelde geweldig.

31 maart 2015 om 23:22

Ja volgens mij was hiddink bang om te wisselen na 2-0 anders had hij promes toch wel een kans gegeven tov Narsingh. Speelde wel in zij n rol maar heeft te weinig kwaliteit voor iets extra. Maarja over het algemeen in teambelang goed van Lciano

De Vrij motm,Janmaat prima,Blind eerste helft goed 2e helft minder,Indi net andersom maar verdedigend prima,Vermeer sterk,Willems tja niet echt veel gezien. Schneijder ook niet heel aanwezig,Huntelaar daar wil ik niemand ooit nog over horen wat is die slecht net als Narsingh! Depay en Klaassen ook erg sterk.

Waar zijn die gastjes die zeiden tegen mij dat vermeer het niet verdient in Oranje? Na deze wedstrijd is het veranderd volgens mij.

31 maart 2015 om 22:45

Niemand die zegt dat Vermeer niet in de Oranje selectie behoort. Cillissen is alleen wat beter. We hebben gewoon 2 goede keepers. Wees daar blij mee.

31 maart 2015 om 23:00

Vorige artikel tegen Turkije zei ik "Vermeer verdient het om de volgende wedstrijd in de basis te staan" nou kreeg me reactie. Dat vermeer er niet in hoort enz.

31 maart 2015 om 23:09

Nou niet voor het echie nee omdat Cillissen op een aantal vlakken net wat beter is. Dit was een oefenwedstrijd.

31 maart 2015 om 23:10

Voor het echie zou Vermeer het net zo goed hebben gedaan.
Ik vind het allebei goede keepers maar Cillessen mist de uitstraling die Vermeer wel heeft.

31 maart 2015 om 23:35

En Vermeer mist dan weer de lengte en de balbehandeling die Cillessen heeft.

31 maart 2015 om 23:43

lengte mist Vermeer wel een beetje maar balbehandeling is bij Vermeer juist beter dan bij Cillessen.

1 april 2015 om 00:00

Kijk eens wat vaker naar Cillessen zou ik zeggen. Hij brengt veel meer rust dan Vermeer hoor.

1 april 2015 om 00:09

Cillessen vertraagt het spel veel meer, Vermeer speelt de bal veel sneller waardoor je snelheid in het spel houd.
Doordat hij meer risico neemt maakt hij heel soms een foutje maar Cillessen speelt ook genoeg ballen verkeerd alleen lijkt het verboden om daar iets van te zeggen want ik hoor daar nooit een verslaggever over.
Verder redt Vermeer veel meer punten dan Cillessen en je hoeft tenminste ook geen keeper meer te wisselen voor de penalty's.

1 april 2015 om 00:11

Bij Cillessen levert het ook niet gelijk een tegendoelpunt op en bij Vermeer was dat iets te vaak het geval. Maar goed omdat het een Ajax doelman is zal jij Cillessen wel niks vinden.

1 april 2015 om 16:55

Vermeer had inderdaad een paar keer de pech dat 5 minuten na een verkeerde pass een tegendoelpunt kwam en dat de analisten het dan meteen een blunder van hem vonden terwijl de hele verdediging stond te blunderen.
En ik heb al een paar keer gezegd dat ik Cillessen helemaal niet slecht vind maar je leest alleen wat je wil lezen.

Vermeer keepte een goede wedstrijd, foutloos. De Vrij heeft zich erg goed ontwikkeld en speelde zeer sterk en met vertrouwen, zeker met die mooie pirouette op het laatst. Indi mist ritme, en Willems niet echt geweldig. Narsingh aub een tijd niet meer selecteren, ongelooflijk dat die de wedstrijd mocht uitspelen tegenover een Depay die Carvajal toch wel gek maakte.

Over de discussie Vermeer en Cillissen, denk dat ze allebei eerste keeper kunnen worden, zijn allebei even goed.

Wat een fenomenale speler zeg die Huntelaar ondanks dat hij niet scoort voor mij de man of the match geen twijfel mogelijk!

31 maart 2015 om 22:54

Ik vond hem tegen real Madrid beter spelen

31 maart 2015 om 22:57

Hahaha

Goede wedstrijd van Nederland. Ik vond Davy Klaassen, Stefan de Vrij en Kenneth Vermeer goed spelen. Om Vermeer direct een basisplaats te geven vind ik onterecht want Cillessen blijft de constantere en betere keeper. Hij heeft in ieder geval een goed signaal afgegeven.

Klaassen zou wat meer kansen moeten krijgen, een technicus die zo dynamisch is, Klaassen is echt een speler van deze tijd.

Depay en Willems vormden een goed tandem aan de linkerkant, Janmaat speelde goed maar man man man Narsingh...

Huntelaar is geen aanspeelpunt BMI was soms slordig net als Sneijder maar al met al een goede prestatie, als we het spel moeten maken gaat het mis in een open wedstrijd is Oranje zo slecht nog niet!

31 maart 2015 om 22:44

Eens wat betreft Klaassen, maar een Strootman in vorm (hopelijk snel weer) is toch wel 2 klassen beter, niet?

31 maart 2015 om 22:52

Strootman is een linkspoot en Klaassen een rechtspoot. Mooi duo dus voor het middenveld

31 maart 2015 om 22:55

Klopt Maar die vervangt blind..goeie passes wel traag op de 1e meters

1 april 2015 om 02:56

Ander type. Klaassen is een speler die meer diepgang heeft en gevaarlijk is voor de goal. Strootman is dat een linie daarachter. Weet je wie dit team nog beter zou maken; siem de Jong. Ook zo'n bijzonder type, zeer compleet. Als je voorzetten van de zijkanten hebt en de Jong komt naast Huntelaar of Dost in de 16, levensgevaarlijk.

Depay Depay speel nou eens zo voor ons bij PSV en dan komt echt alles goed.

Prachtig resultaat, maar wel maar een oefenwedstrijd natuurlijk...

31 maart 2015 om 22:46

Ja en dan, als Spanje zijnde wil je toch je eer redden. Dat is niet gebeurt...

31 maart 2015 om 22:50

Ja tuurlijk, ik bedoel het ook niet negatief over deze wedstrijd hoor! Maar gewoon: de wedstrijden die er om gaan, daar moet je ook nog resultaat halen.

1e helft: Top
2e helft: slordig

1e helft heel aardig gevoetbald met aantal goed gecreëerde kansen. 2e helft slordig maar toch 2 100 kansen gehad. We moeten hier echt vertrouwen uit putten ook al geef je wat kansen weg.

Ik weet dat het om een oefenwedstrijd ging en dat Spanje met een B elftal speelden maar je kan Nederland nu wel inmiddels als de grote angst van Spanje beschouwen.
Ik ben trots op Oranje om zo'n grote voetbal land als Spanje de baas te zijn.
Wij hebben het het over een land waar je de 2 beste voetbal clubs op aarde hebt.
Del Bosque en Guus lijken overigens wel heel veel op elkaar.

31 maart 2015 om 22:47

Zelfs dit B-Elftal van Spanje heeft individueel meer kwaliteit dan de Nederlandse spelers hoor.

Spelers als Pique, Isco, De Gea, Carvajal, Cazorla, Pedro, Fabregas

Allemaal spelers die bij topclubs spelen,

31 maart 2015 om 23:06

Het B elftal van Spanje met meer kwaliteit kan niet winnen van een B elftal van Nederland dat in de slechtste vorm sinds jaren verkeerd en een falende bondscoach heeft. 2e helft zag ik ook nog eens ramos en iniesta er bij komen. Ga jij maar weer lekker slapen in je Spanje pyamatje verder slapen. Na het WK wederom gewonnen van het oh zo geweldige Spanje.

En al die mensen die zeiden dat we met Vermeer op doel een goal of 5-6 tegen zouden krijgen

De Vrij man of the match!

Als Vlaar in vorm is hebben we gewoon een prima centraal duo achterin. Indi was weer drama...

Vermeer lekker laten staan, al ontloopt het niet veel tussen hem en Cillessen.

Janmaat of Vd Wiel is mij om het even, allebei ok maar niet top.

Willems laten staan op linksback! Beste linksback die we hebben, al is hij verdedigend niet geweldig.

Sneijder en Blind zijn op het middenveld prima. Wie je daar bij zet als "loper" hangt af van wie in vorm is. Klaassen deed het zeer goed vandaag maar als Strootman in vorm is heeft hij mijn voorkeur.

Huntelaar wederom zwak. Denk dat ik dan toch voorkeur geef aan Persie. Depay was vandaag bij vlagen geniaal!

31 maart 2015 om 22:49

Blind geeft af en toe wel goeie diepte passes..mag werken aan z'n snelheid op 1e meters..

31 maart 2015 om 22:49

Helemaal mee eens!

We hebben gewonnen, ik werd echt moe van het gezeur op het laatst. Nederland heeft het goed gedaan, alleen counters konden wat beter. Depay speelde ouderwets goed met lef en flair. Kansen kreeg Spanje maar ieder ploeg krijgt kansen, dat is normaal..

@poll Vermeer speelde uitstekend, maar sorry hoor Cillissen bewijst zich nu al twee seizoenen als beste keeper. Dat Vermeer zoals nu goed kan keepen neemt nog niet weg dat hij heel ver weg kan zakken. Over de wedstrijd: Geweldig gespeeld! Vooral de eerste helft, het middenveld domineerde de Spanjaarden. En dat waren met Fabregas, Silva en Isco toch niet de minste namen. Klaassen, Blind en Sneijder deden dat echt goed! De Vrij was weer verschrikkelijk goed, BMI duidelijk minder. Wel bizar overigens dat Narsingh de hele wedstrijd speelt en promes niet een kwartiertje de tijd krijgt.

31 maart 2015 om 23:14

Cillessen kwam er in omdat Vermeer een dip had.
Maar de jaren daarvoor had Vermeer zich ook al bewezen en vorig jaar heeft hij in een paar bekerwedstrijden ook fenomenaal gekeept.
En dit jaar doet hij het hele jaar al niks onder voor Cillessen.
Vermeer is op basis van zijn uitstraling en fenomenale reddingen de nummer 1 en Cillessen komt daar vlak achter.

1 april 2015 om 00:06

Ben jij Vermeer zelf ofzo? Heb zo een 10 reacties van je gelezen waar je voor Vermeer pleit.

1 april 2015 om 00:10

daar ging de poll toch over.

1 april 2015 om 00:27

Een dip? Een dip van ander half jaar? Geloof je het zelf? En ook dit seizoen waar Vermeer het goed in doet is Cillissen gewoon beter, alle statistieken wijzen uit in het voordeel van Cillissen. Leuk hoor dat onderbuik gevoel waarop mensen zeggen dat Vermeer beter is maar Cillissen is qua statistieken en ondergrens gewoon beter. Want we weten ook hoe Vermeer kan inzakken.

Ik zou Dost vaker in zetten. Wint haast al zijn duels en hieruit kan een aanval uit voortkomen. Hij heeft me in dat kwartier meer overtuigd dan Huntelaar in de overige minuten

31 maart 2015 om 23:14

Eens, alleen dan moet je denk ik wel sowieso Klaassen op het middenveld erbij zetten. Of Van Persie natuurlijk als hij fit is. Die weten namelijk wanneer je dan over de spits heen moet gaan of juist in de bal moet komen a la Immers met Pelle destijds bij Feyenoord. Dan is het ook geen probleem als je Depay en Robben op de flanken hebt.

Leuk die 2-0 maar je hebt er geen reet aan

31 maart 2015 om 22:47

Glaasje azijn op? Wat zuur zeg. 2 Spanje kloppen is toch ene geweldige prestatie...

3 april 2015 om 08:53

En wat koop je er voor? Precies helemaal niets.

31 maart 2015 om 22:49

Idd

Goede pot met oa Davy Klaassen als uitblinker. Zat overal goed tussen, veroverde vaak de bal en deed er bijna altijd iets goed mee. Voor de rest in de 2e helft ook goed verdedigd wat in t internationale voetbal zeer belangrijk is. Dissonanten waren bmi en narsingh, Janmaat zakte in de 2e helft wat weg en Huntelaar was onzichtbaar.

31 maart 2015 om 23:10

hahah hoe kan Klaasen de uitblinker zijn geweest ? Depay , De Vrij , Snijder speelde allemaal beter ..
Kijk als Nederland speelt kan je wel neutraal kijken en niet door je bril.

1 april 2015 om 13:53

Lees je wel? Er staat O.a.!! Ook ik vond dat De Vrij, Sneijder, Depay minimaal net zo goed waren maar Klaassen speelt pas zijn 2e wedstrijd, vandaar dat ik hem eruit licht. Volgens mij kijk jij teveel naar mijn Avatar en heb jij last van een "bril"...

1 april 2015 om 14:30

okee zag die O.A inderdaad niet .. naah geen bril heb een goede zicht hahah.

31 maart 2015 om 23:16

Klaassen was goed maar de uitblinkers waren de Vrij en Vermeer.
Bruno en Janmaat speelden ook gewoon een goede wedstrijd.
Alleen Narsingh en Huntelaar speelden slecht.

Knap! Het enige wat je er mee wint is zelf vertrouwen.
Die spanjaarden liepen er de 1e helft lamlendig bij..die hadden geen zin

31 maart 2015 om 22:52

Daar is weer zo'n verzuurde reactie. Nederland liet ze gwn niet aan de bal en dat is een teamprestatie. Denk je nou werkelijk dat ze zoveel km reizen en ons lieten winnen omdat ze Nederland een mooi vakantieland vinden?! Niemand verliest vrijwillig. Azijnpisser

31 maart 2015 om 23:21

Tis Maar een oefenwedstrijd..denk je echt dat ze alles geven..die sparen hu benen voor de competitie..hoeveel gele kaarten zijn ER gevallen

31 maart 2015 om 23:02

Spanje verloor op het wk met 5-1!!!!!! van oranje en toen hadden ze er wel zin in.

We speelden beter als tegen Turkije. Maar ik heb het als nog gehad met die Hiddink waarom speelde Narsingh 90 minuten en werd Promes die ieder wedstrijd goed speelt voor Spartak Moskou op de bank gehouden. En dan komt die Afellay er ook nog in die 6 jaar niet meer geselecteerd werd en nu Hiddink bondscoach is wordt hij er gewoon weer bij gehaald. Zal blij zijn als hij weg is. Slechtste bondscoach ooit die tot nu tot gehad hebben. En dat wordt met Danny Blind niet beter. Ik zou als ik de Knvb weg dat contract van Blind afkopen en dan Co Adriaanse of Morten Olsen benaderen. Die zouden wel goed zijn voor het Nederlands Elftal.

Nederland speelde net als Spanje met een b-team, dus dit moet ze weer vertrouwen geven. Eerste helft werd Spanje bij vlagen weggetikt dus argumenten dat ze er geen zin in hadden vind ik onzin. Dit was gewoon de verdienste van Nederland waardoor Spanje niet aan de bal kon komen. Tweede helft was duidelijk dat ze het beiden wel best vonden.

Motm Vermeer. Blind, Janmaat en Klaassen en de Vrij waren ook wel sterk. Indi en Narsingh (en Afellay) nooit meer oproepen.

Leuke wedstrijd, verassende winst en Nederland pakt wat punten op de Fifa ranglijst.

Leuke eerste helft Nederland,2e helft wat minder.
Vermeer ,De Vrij , Blind ,klaassen Sneyder en Depay goed.
Willems begon wat ongelukkig,maar kwam toch goed in de wedstrijd.

Narsingh en Huntelaar beide onvoldoende ,de rest net voldoende.
Nederland durfde weer eens vooruit te voetballen,en dat was leuk om te zien.
Afellay (wat doen hij en Narsingh erbij) viel slecht in net als Wijnaldum.
Toch een voldoende voor Nederland.

Wat ik ook erg vind van Hiddink is dat je een spel speelt zodat de spits doelpunten kan maken. En dan laat je die Narsingh staan. Dan wisselt hij geen Narsingh maar Huntelaar. Dat slaat toch nergens op?

1 april 2015 om 08:20

Huntelaar heeft in 2 wedstrijden geen enkele kans of doelpoging gecreëerd. Daarbij verloor hij haast al zijn duels en maakte hij te veel overtredingen, zijn wissel voor Dost was volkomen logisch. Narshing was overigens ook niet best

Ik hoop dat de marktwaarde van Narsingh nu wat omhoog schiet en dat hij naar een mooie Duitse of Spaanse club kan gaan.

31 maart 2015 om 22:56

Kom op hé, wees eens objectief. Als PSV fan moet ik (en daar ben ik niet alleen in) gewoon zeggen dat Narsingh dit gehele seizoen nog geen pepernoot heeft geraakt. PSV is gewoon zijn plafond.

31 maart 2015 om 23:17

Klopt hij speelt dramatisch bij psv dit jaar dat ben ik met je eens,maar hij heeft eerder aangegeven in een intervieuw dat hij nog niet helemaal fit is.

31 maart 2015 om 23:22

Als je niet fit bent speel je niet.

1 april 2015 om 01:54

Je kan niet fit zijn, maar als je dan zo slecht speelt, wordt je fit ook geen topper..

31 maart 2015 om 22:58

Waarvan moet zn waarde omhoog gaan? Door het dramatische spel dat hij vandaag vertoonde of zijn fantastische vorm van de afgelopen maanden?
Edit: afgelopen jaren

31 maart 2015 om 23:23

Komt echt niet verder dan eerste divisie hoor met dit niveau.

Ik vond Dost ook erg goed invallen. Hij hield balbezit waardoor er weer aangevallen kon worden. Verder ook wel mazzel gehad hier en daar.

1 april 2015 om 01:55

Vond ik ook, speelde veel beter dan Huntelaar, die gewoon niet geschikt is als aanspeelpunt. Die moet je laten afmaken en dan heeft hij kwaliteit op de vleugels nodig, nu was dat er maar 1 en die ging vaak voor eigen succes, al is daar niet veel mis mee natuurlijk..

Luuk de jong heeft ook niet gespeeld toch?

Kenneth Vermeer heeft heerlijk gekeept. Depay speelde enorm sterk samen met de Vrij.
BMI vind ik altijd zo een speler waar ik de zenuwen van krijg, hij oogt niet al te intelligent in zijn spel. Dat Affelay er weer in komt geeft aan dat Hiddink niet echt toegevoegde waarde heeft en niet zo een trainer is die punten pakt, hij doet dit puur omdat het zijn vriendje is.
Spanje wilde heus revanche voor de 5-1 nederlaag van het WK, dus die deden natuurlijk hun best en balen hier van. Dus alle landverraders met hun Iniesta Pyamatjes kunnen weer rustig gaan slapen.
Gewoon een knappe teamprestatie dat Nederland van Spanje weet te winnen en goed voor het moraal.

Vermeer: 7.5
Janmaat: 6.5
de Vrij: 7
Bmi: 5
Willems: 6
Blind: 6.5
Klaassen: 6.5
Sneijder: 6.5
Depay: 6.5
Narsingh: 3
Huntelaar: 5

31 maart 2015 om 23:18

Vermeer: 9
Janmaat: 7.5
de Vrij: 9
Bmi: 7
Willems: 7
Blind: 7
Klaassen: 7,5
Sneijder: 7,5
Depay: 7,5
Narsingh: 3
Huntelaar: 4

Echt de slechtste poll die ze hier bij hadden kunnen bedenken. Heb werkelijk genoten van zijn spel. Vermeer was gewoon weer erg goed vandaag maar moet er dan werkelijk zo'n poll bij nadat Cillessen al een hele lange tijd laat zien gewoon de beste keeper van Nederland te zijn op het moment?
Ik had wel wat andere polls over het Nederlands Elftal verwacht. Polls die of over het gehele Nederlands elftal zouden gaan of misschien over een speler die een mindere periode heeft. Niet over de keepers.
Het zal wel weer expres gekozen zijn om een leuke discussie uit te lokken. Bij deze gelukt bij mij. chappeau!

Dit is echt schandalig!!! Het gaat nergens om en in 1x is er winst, lachwekkend dit. Echt lachwekkend

Dat geeur op Van Persie blijft toch grappig. Voegt voetballend zo ontzettend veel meer toe dan Huntelaar. Huntelaar is een leuke apits tegen slechte tegenstanders als we de tegenstander met de rug tegen de muur kan zetten.

1 april 2015 om 02:01

Die kopbal op het WK was mooi en maakte nog een paar mooie goals, maar kan niks bedenken bij de voetballer van Persie bij het NL-elftal. Behalve frustratie van een constante faalangst op het moment dat we de groepsfase voorbij zijn..

1 april 2015 om 05:41

Het is eerder jouw haat naar van persie.het is lachwekkend dat er een discussie is tussen die twee.van persie is in alles beter als huntelaar die echt alleen in de 16 wat kan maar ook niet geweldig.van persie scoort al jaren meer als huntelaar maarja hij komt niet van ajax dan moet je 3x zo hard bewijzen voordat je erkenning krijgt.

Nu zien we waar Vermeer moet spelen en niet die slome cilissen

Ik heb vooral gelet op de PSV-ers:

Depay: Heb ik van genoten. Speelde voor het eerst in 4-5 maanden 90 minuten lang goed. Hopen dat hij deze lijn in het restant van de competitie vast kan houden.

Willems: Speelde wat voorzichtiger dan normaal bij Psv, koos nu vaker voor een tikkie terug of opzij dan voor de actie. Toch geen slechte wedstrijd.

Narsingh: Dramatisch, vrijwel niets goed gedaan. Hoort bij PSV niet in de basis en bij het Nederlands Elftal al helemaal niet.

Wijnaldum: Niet genoeg van gezien voor een oordeel.

31 maart 2015 om 23:16

Narsingh speelt op 90 %, die is geen eens helemaal fit man.

31 maart 2015 om 23:19

dat is hij dan al 3 jaar niet.

1 april 2015 om 02:03

Het zou alleen wat kunnen worden als dit 40% is, maar ik denk dat jij met 90% dicht in de buurt zit..

Die zure reacties zijn grappig .
Bij Spanje deden de Gea , Pique , Bernat , Albiol, Cazorla, Iniesta, Ramos , Fabregas , Morata , Isco en Silva toch mee vandaag .
Was dat een b - team ?

Was NL zonder Cillissen , Vlaar , Strootman , Robben en van Persie dan ook een b - team ?? Hahaha

T is maar een oefenpotje mensen , eerste helft was best goed

Huntelaar was tegen Turkije (buiten die gelukkige goal) en vandaag tegen Spanje nergens te bekennen. Toch zie ik hier opmerkelijk weinig kritiek op hem i.t.t. Narsingh die natuurlijk waardeloos was, maar dit is een beetje meten met twee maten.

31 maart 2015 om 23:23

Op Huntelaar mag geen kritiek geleverd worden, terwijl als van Persie zo speelt de volle lading krijgt. Mag ook wel eens gezegd worden

1 april 2015 om 02:24

compleet met je eens

31 maart 2015 om 23:23

Huntelaar was waardeloos, was alleen betrokken bij een lompe overtreding waar van geluk mag spreken dat het net geen penalty werd. En het natrappen van Albiol.

1 april 2015 om 02:05

Huntelaar was niks, je zag dat Dost in de basis hoorde. Huntelaar moet je opstellen als je voorzetten verwacht, eigenlijk is er geen andere reden om hem op te stellen. Tegen spanje en zonder Robben verwacht je daar niet veel van, dus beter een kopsterke spits die als aanspeelpunt kan fungeren met zijn grote lichaam.

1 april 2015 om 05:44

Huntelaar was echt dramatisch dost verdient nu gewoon de plek achter van persie.er wordt niet veel kritiek gegeven omdat hij van ajax komt.alle ajacieden zien altijd een feyenoorder of psver zogenaamd slechter spelen en geven die dan liever kritiek.

1 april 2015 om 08:35

Huntelaar was in beide wedstrijden ontzettend zwak. Buiten de gelukstreffer om heeft hij geen enkele doelpoging gehad of gecreëerd. Verder was hij voetballend ook ver onder de maat, verloor hij bijna al zijn duels en maakte hij veel irritante overtredingen. De volgende keer bij het ontbreken van Rvp Dost maar een kans geven die kan in ieder geval nog een bal vast houden.

En nu zijn we weer ineens goed?? Hahaha

1 april 2015 om 02:25

we gaan het EK winnen let maar op

Redelijk solide Oranje mogen zien. Spanje was aanvallend in de eerste helft wel zeer matig.

Ik ben benieuwd naar jullie mening; wat vonden jullie van het feit dat de Vrij aanvoerder werd na de wissel van Sneijder? Had persoonlijk gekozen tussen hem en Blind. Maar wat vinden jullie?

1 april 2015 om 02:29

ik was een beetje verbaast ja... maar toen ik een scheet liet dacht ik: nee

ja de vrij is jong (23) maar die gast is een echte baas geworden sinds ie in italie voetbalt. hij heeft heel veel potentie om een leider op het veld to zijn. word in de volgende paar jaar toch captain of vice captain van nl elftal denk ik

Van Beek ipv Indi, Clasie ipv Blind, Robben ipv Naringh, Persie ipv Huntelaar En dan Gullit, v Bommel en Ronald de Boer ipv Guus, Blind en Ruud...

31 maart 2015 om 23:23

ik heb liever Bruno dan van Beek.
Niet omdat hij zo veel beter is maar omdat je anders 2 rechtsbenige Cv's hebt.
Clasie i.p.v. Blind ben ik met je eens en Robben en van Persie zouden sowieso wel spelen als ze fit zijn.

31 maart 2015 om 23:33

Gast... BMI hoort niet eens opgeroepen te worden. Heeft geen basisplaats bij Porto bovendien. Het is gewoon de slechtste verdediger die je kan oproepen. Ik heb wegens zijn jolige uitstraling wel een zwak voor hem maar elke andere verdediger is een betere ekeuze. Veltman, van Beek, Bruma, van Dijk, Douglas, Vlaar, Rekik.

En daarnaast is een linkspoot op het middenveld wel een must want daar begint het voetbal. Als ze met de punt naar voren spelen moet Clasie concurreren met Klaassen en Wijnaldum. Met de punt naar achter met de Jong en Blind.

31 maart 2015 om 23:51

gast, Bruno is juist een uitstekende verdediger, alleen opbouwend moet het nog wat beter en 2 rechter Cv's is echt wel een nadeel hoor dat weet iedere voetaller.
Vandaar dat ik hem alleen met andere linker Cv's vergelijk en daar zijn er niet zo veel van.
Volgens mij alleen Rekik en Kongolo. De rest s volgens mij allemaal rechts.
Clasie en blind zijn de Jong allebei al voorbij maar ik zie toch liever Clasie omdat die feller en sneller is en sneller voor uit speelt.
Klaassen heeft het ook goed gedaan maar dat is een ander type speler en zou best samen met Clasie kunnen spelen.

1 april 2015 om 00:12

Ja de groeten. Indi een goede verdediger... Ik reageer hier niet meer op. Hoe irritant je posts ook zijn.

1 april 2015 om 00:15

Clasie werd absoluut niet gemist vandaag. Hij had ook niks toegevoegd als hij er bij was geweest. Blind staat niet voor niks in de basis bij een van de grootste clubs ter wereld. Clasie lekker thuis laten volgende keer. Klaassen en Blind hebben aangetoond beter te zijn en De Jong hoeft dat niet eens meer te bewijzen.

1 april 2015 om 16:58

Clasie thuis laten?
Nu maak je je zelf echt belachelijk als je de beste verdediger thuis wil laten.
Jij wil er een Amsterdams elftal van maken in plaats van een Nederlands elftal.

Cillessen of Vermeer,
Cillessen heeft een WK gekeept omdat Vermeer niet mee mocht.alhoewel Louis hem zijn ideale keeper vond. Cillessen heeft het tijdens het WK redelijk gedaan.geen topper anders was hij ook gekocht.door een grote club. zij kozen allemaal voor andere keepers.
Vermeer heeft nu zes wedstrijden in Oranje gekeept en NUL tegen doelpunten, vandaag ook weer een heel goede wedstrijd.
wie de betere is .... hangt af van de persoonlijke voorkeur.

31 maart 2015 om 23:26

Dat is veel te makkelijk. Je ziet zo vaak dat Keepers erg goed keepen en vervolgens van weinig interesse genieten. Voor keepers is dat gewoon anders dan voor Vermeer.
Er is ook nooit interesse geweest in Vermeer ondanks het geweldige spel wat hij een redelijk lange periode bij Ajax liet zien. Het zijn gewoon 2 goede keepers. Cillessen is nu nog een stuk jonger en gewoon even verder dan Vermeer als je het mij vraagt. Vermeer heeft gewoon fouten in zijn spel zitten die een team punten kan kosten. Cillessen heeft dat gewoon minder.
Ach we zien het de komende tijd wel.

En wie heeft het nog over Clasie, Klaassen, Blind, Sneijder, dat is het middenveld. Willem van Hanegem, come in.....

31 maart 2015 om 23:22

denk niet dat Clasie het veel slechter gedaan zult hebben op cvm dan Blind. ik vond blind nou ook niet al te denderend.

31 maart 2015 om 23:24

inderdaad blind was redelijk maar dit had Clasie zeker ook gekund.
Klaassen speelde goed maar het valt wel op dat hij het maar 1 helft vol houdt, dat is bij ajax ook vaak zo.

31 maart 2015 om 23:27

tsja het blijft bij denken inderdaad en misschien zijn die gedachten wel goed om te behouden als een soort droom ofzo. Clasie is nu al passee, Klaassen staat er, Blind is er, en Sneijder is nog top. Dan komen er nog veel talenten aan. Clasie mag lekker bij Feyeoord blijven en jaarlijks vor plek drie vechten met zijn matie midenveld performances.

31 maart 2015 om 23:34

Als iedereen fit is dan spelen ze beide denk ik niet op het middenveld. Dat gaat denk ik Strootman en Klaassen worden met Sneijder ervoor.

31 maart 2015 om 23:53

dan zou ik gaan voor Strootman en Clasie en Klaassen er voor.
Maar Strootman moet eerst maar zien dat hij weer fit wordt en op zijn oude niveau komt na een zware blessure.

1 april 2015 om 00:53

Sowieso niet Clasie. Blind en De Jong zijn veel verder dan hem. Clasie mag blij zijn dat hij überhaupt ooit dat oranje shirt aan heeft mogen trekken met zijn beperkte kwaliteiten. Maar omdat Feyenoorders zo hard roepen dat hij zo goed is gaan andere mensen en hij zelf er ook nog in geloven dat dat zo is.

1 april 2015 om 10:05

Blind z'n handelings snelheid licht veelte laag. Kan alleen een leuk bal breed geven(wat niet verkeerd is ofzo) maar Clasie heeft meer diepgang in z'n spel. Blind gewoon lekker Linksachter.

1 april 2015 om 17:01

Clasie is voetballend veel beter dan de Jong.
En blind is te traag en te laks, Clasie is veel sneller en feller en heeft wel de steekpasses die bind niet kan geven. Ook kan blind maar 1 kant op spelen en zal je hem nooit zien open draaien omdat hij dat niet kan.

1 april 2015 om 17:18

helemaal met jou eens, over Blind en De Jong Blind gewoon weer lekker op LA

goeie eerste helf alleen we zijn er nog lan niet ik ben nog niet overtuigd van Oranje. Blind een harde werker allee z'n diepte passes zijn net zoals tegen Turkije niet om aan te zien. Jammer van Narshing heeft er vandaag weer niks van gebakken maarja.. je moet ook wel winnen tegen deze opstelling van Spanje. Vermeer, De Vrij en Klaassen hebben goed gespeeld en een dikke 8/9 gehaald, Depay speelde ook erg goed genoeg voor een 7. Huntelaar speelde slecht kreeg alleen geen bal. Jammer dat Promes niet de kans kreeg maarja.. Hinddink is natuurlijk pro-PSV.
Daaagg

Vermeer - 9
Janmaat - 6
De Vrij - 8
Martins Indi - 6
Willems - 5.5
Blind - 7.5
Klaassen - 7.5
Sneijder - 7
Narsingh - 6
Huntelaar - 5
Depay - 7

Vermeer was weer heerlijk deze avond. De Vrij echt een top wedstrijd gespeeld. Eerste helft stond het middenveld goed . Depay paar keer mooie acties. Zelfs Narsingh deed z'n verdedigend werk redelijk, aanvallend dan weer wel best zwakjes. Onterecht dat Promes weer geen kans heeft gekregen.

Man of the Match: Keneth Vermeer die heel rustig bleef. Net als de rest van het elftal eigenlijk. De enige spelers waar ik me aan ergerde waren Huntelaar met hele vervelende overtredinen telkens en Bas Dost die in mijn ogen een beetje moe leek. Hij gaat voor geen enkele bal, doet niet z'n best in duels en liep maar een beetje rond. Ik vind het een geweldige speler maar dit is zeker niet zijn beste wedstrijd. Hij zou juist extra gemotiveerd zijn zou ik denken ondat hij zijn basisplek bij Oranje nog moet veroveren. Verder vond ik eigenlijk het hele elftal heerlijk spelen. Heb erg genoten van de wedstrijd.

1 april 2015 om 02:08

Bas Dost? Die won elke kopduel voor de verandering.. Bedoel je niet Narsing? Maar dat is weer geen geweldige speler.. Vreemde post

Ik wil nu niet meteen roepen dat Vermeer in de basis moet blijven, maar t is toch geweldig om te zien dat je 2e keeper op ongeveer het zelfde niveau zit als je 1e keeper, want ondanks mn clubvoorkeur moet ik toegeven dat Cillessen gewoon een hele goede keeper is

31 maart 2015 om 23:26

Cillessen is ook wel goed maar Vermeer bewijst dat hij net iets beter is.

31 maart 2015 om 23:34

Absoluut niet Peterhf, ik snap dat je een zwak voor Feyenoord hebt, en alles wat Ajax is haat, maar kijk even serieus. Cillessen is jongen, completer, rustiger dan Vermeer. Het enige wat ik Vermeer vele malen meer vind hebben is uitstraling en zijn kwaliteiten als lijnkeeper zijn geweldig en beter dan Cillessen. Cillessen pakt de laatste tijd absoluut punten voor Ajax en heeft elke bal zowat klemvast. Daar waar Vermeer nog wel eens wat steekjes laat vallen. (Feyenoord-PSV de goal van Depay was absoluut houdbaar!)

31 maart 2015 om 23:57

ik haat niet alles wat ajax is want anders had ik niet gezegd dat ik Cillessen ook goed vind en Klaassen vond ik ook goed spelen.
Alleen is Vermeer gewoon de betere vanwege zijn geweldige reddingen.
Dat Cillessen jonger is hoeft voor een keeper geen voordeel te zijn want keepers zijn vaak op hun best als ze boven de 30 zijn en zo oud is Vermeer nog niet.

1 april 2015 om 02:20

Zet de fouten van Cillessen en Vermeer tegen elkaar, dat is waar het om gaat. Betrouwbaarheid is belangrijker dan stijlvolle/onmogelijke reddingen, dat is waarom Cillessen altijd de eerste keeper zal zijn als het belangrijk is..

Daarmee zeg ik niet dat Kenneth veel fouten maakt, Cillessen is alleen op betrouwbaarheid gewoon bijna niet te kloppen. En om aan te geven hoe dicht ze op elkaar zitten en ik ze eigenlijk gelijkwaardig vindt, Cillessen had er vandaag best 1 door kunnen laten, maar dat is weer een kwaliteit van Kenneth..

1 april 2015 om 02:47

ik zou wel graag willen toevoegen dat die cillessen nog geen penalty kan stoppen ook als zijn leven op het spel staat

1 april 2015 om 08:02

Peterhf, cillissen is net iets beter dan vermeer, gisteren heeft hij geweldig gekeept, dat is zonder twijfel waar, maar hij oogt onrustig wanneer de tegenstander op hem afkomt, waar cillissen juist rustiger is en die goal van zaterdag was niet de schuld van cillissen, die bal werd nog geraakt door BMI en toen ging de bal net over cillissen heen.

Geef mij cillissen maar in de goal en vermeer als 2de keeper, vemeer is echt een lijnkeeper en heeft van die prachtige katachtige reddingen.

1 april 2015 om 17:04

Vermeer is door zijn snelheid juist heel sterk 1 tegen 1 dat zag je gister ook weer een paar keer. Voor jou lijkt het misschien onrustig maar hij wacht op de fout van de tegenstander en slaat dan toe als een panter.

31 maart 2015 om 23:36

Mogen we in Nederland idd best blij mee zijn. Ben alleen bang dat Vermeer zijn foutjes in zijn spel er niet meer uit gaat krijgen en dat kost een team gewoon punten. Vandaag heeft hij gewoon goed gekeept. Weinig op aan te merken. Cillessen bewijst de laatste 2 jaar gewoon ff constanter te zijn dan Vermeer en is nog een stuk jonger. Die zie ik eerder nog echt flinke stappen maken door ervaring etc.

31 maart 2015 om 23:50

Daar heb je denk ik ook gelijk in, voor de eredivisie is Vermeer een geweldige keeper en als 2e keeper van Nederland ook maar ik moet toegeven dat ik toch ook denk dat Cillessen net iets beter is

31 maart 2015 om 23:58

daar heeft hij geen gelijk in, keepers zijn vaak op hun best als ze in de 30 zijn en Vermeer is dit seizoen ook stukken constanter geworden.
Lees het interview met Lodewijks maar die geeft ook aan dat Vermeer steeds beter wordt.

1 april 2015 om 00:25

Kopt keepers zijn vaak pas op latere leeftijd op hun best. Probleem is alleen dat Cillessen momenteel net beter is dan Vermeer. Dus ondanks het verschil in "ervaring" door zijn leeftijd is die nog niet beter. Dat komt deels door die foutjes van hem en die gaan er simpelweg niet zo snel uit. Ik hoop het voor hem want verder kan het echt een fantastische keeper zijn.
Vind het erg bijzonder dat werkelijk 3/4 van de Feyenoorders nooit iets positiefs over Vermeer konden zeggen en nu ineens is het de beste van Nederland.
Nogmaals 2 fantastische keepers maar ik denk dat je meer aan Cillessen hebt omdat die op zijn leeftijd al veel ervaring heeft en dus nog een stuk verder kan groeien.

1 april 2015 om 02:49

hoeveel penalties had cillessen gestopt op het wk? ja 0 van de 7.... geen topper dus

Wat is die Dost een geweldige Van Hooijdonk-clone zeg, hij heeft elke hoge ball, ideaal aanspeelpunt, altijd meenemen.

Nederland dat niet het spel hoeft te maken is natuurlijk veel beter. Tegen landen als Turkije zoals afgelopen zaterdag moet je wel het spel maken en daarom is het altijd zo saai. Dat kan Oranje gewoon niet.
Zie liever wedstrijden zoals vandaag, dat we lekker naar achter kunnen leunen.

Heb de wedstrijd niet gekeken, maar aan jullie reacties te zien speelde sneijder een goed pot! Leuk om te horen voor een Gala fan. Nu mag die weer hopelijk vlammen in de competitie! Je bent een klasbak Wes!

Wat mij betreft mag het middenveld en verdediging blijven staan. Dat zag er heel aardig uit en vooral stabiel uit.

Alleen bij de spitspositie heb ik nog een groot vraagteken. Ik vind Bas Dost een interessante optie. In ieder geval zou ik niet van Persie en Huntelaar meenemen. Ik vraag me sowieso af of Huntelaar nog wel uit de verf komt als diepe spits van oranje. Hetzelfde geldt voor van Persie. Ik zou wat dat betreft Bas Dost meer speeltijd gunnen komende interlands om te testen of hij geschikt is. Het zou ideaal zijn als Bas Dost de nieuwe spits van oranje kan worden. Wordt tijd voor nieuw elan.

Nigel de Jong hoort niet in dit Oranje meer thuis. Met Blind, Clasie en de Guzman hebben we betere opties. Affeley wil ik niet meer op het middenveld zien maar kan nog nuttig zijn voor de vleugels aangezien we daar nog te weinig opties hebben.

Al bij al een nuttige en leerzame interland.

1 april 2015 om 17:50

Bas Dost kan je goed gebruiken als breekijzer, maar niet als vaste spits. Ik denk dat je het met Van Persie nog wel goed uit kan houden. En over 2/3 jaar is er een goed alternatief opgestaan (zivkovic, Dost, El Ghazi of de Jong). In de verdediging zou ik ook Martins Indi wel vervangen. Die komt echt kwaliteit te kort.

Ik kan op een op andere manier toch de meerwaarde van zo'n oefeninterland niet inzien. De jongens hebben weer een ervaring rijker, spelen tegen een sterke tegenstander, voor de commercie is het ook leuk. Maar ik heb toch zo'n gevoel dat de nationale competitie hier last van ondervind. Stel ploegen zijn nog verwikkeld in een titelstrijd, en dan niet persé de NL competitie, dan kan dit indirect invloed hebben op het spel in de competitie? Of hebben bondscoaches opdracht gekregen om B-elftallen op te stellen? Graag mening van mensen hoe zij tegen een oefenwedstrijd zoals deze aankijken.

Ik zou graag een samenvatting willen zien (een compilatie) van alle Blind acties op een rij , ik ben bang dat het op comedy capers lijkt. en dat is bijna elke wedstrijd zo, ook bij man utd.

Vermeer goed gekeept maar Cillessen en Krul zijn ook gewoon goede keepers

Janmaat heeft gif in zijn spel met druk/ drive naar voren vandaar zou ik hem opstellen .

Als je een.linksbenige als CV wilt is misschien Blind daar ook een optie , maar dit is een plek die nog duidelijk bezet is . de Vrij staat nu wel vast als RCV .

linksback , Willems was nog overtuigend genoeg om dit als beslist te beschouwen , misschien is van Aanholt ook een optie

Middenveld - hoop op goede rentree van Strootman , zie veel in een middeveld Klaassen - Clasie - Strootman met Sneijder als nr 10 of vrije rol achter de 2 spitsen Robben en Van persie ( Depay is goed alternatief en kan als derde aanvaller worden opgesteld voor gedeelte wedstrijd)

Dus Vermeer , Janmaat , de Vrij , Klaassen , Sneijder en Depay waren prima , twijfelachtig Blind , BMI en Willems , slecht was Narsingh die verdedigend nog wel prima was maar aanvallend geen rol en liep vaak ruitme dicht zodat Janmaat niks kon uitvoeren en Huntelaar kan tegen landen waarin we dieper spelen en meer tegen de 16 aan , maar kan dus tegen betere landen niet door gebrek aan techniek en snelheid

1 april 2015 om 17:48

Blind is als LCV zeker een optie, vooral als je tegen een minder team als Letland speelt, waarbij je veel zal aanvallen. De Jong zou ik eigenlijk alleen opstellen als het wel eens lastig kon worden. Tegen teams als Turkije en Tsjechie is hij gewoon niet nodig.

1ste helft was goed, 2 de helft was BAR slecht. Depay speelde een heerlijke wedstrijd!

huntelaar kan niet goed spelen met 433 ..sneijder en vermeer waren de beste spelers..

Zeer knappe overwinning tegen het 3e elftal van Spanje. Hoor toch op met dat gedoe alsof we nu allemaal Ronaldo's en Messi's hebben. Ze hebben 1 kans gehad en die vloog er, in 2e instantie, pas in en de andere goal was een slechte corner die na een 2e voorzet werd binnen geknikt.. Spanje had er zeker 5 - 6 kunnen en misschien wel moeten maken! De enige die goed hebben gespeeld waren Vermeer, Sneijder en de Vrij, de rest was weer compleet drama!!

zo, we hebben gewonnen van Spanje zijn 3de elftal. Nu zijn we uit de crisis hoor.
Hou op man, leuk deze winstpartij, maar alsnog zie ik Hiddink liever nu vertrekken dan morgen.

1 april 2015 om 17:44

Alle spelers die bij Spanje op het veld stonden zouden bij Nederland een basisplaats hebben dus ga nou niet zeggen dat het een zwak team was. Bovendien wilde Spanje echt graag winnen, dat zag je ook aan de wissels. Nederland heeft gewoon een goede overwinning behaald.

Knappe prestatie en goed voor het vertrouwen denk ik. Hopelijk de volgende interlandronde iedereen weer scherp.
Maar er mag ook gezegd worden dat Spanje totaal inspiratieloos op het veld stond. De laatste tijd zijn ze al beetje zoekende daar, maar gisteravond had niemand er daar zin in. Logisch opzich, je hebt je kwalificatiewedstrijd gehad en zit al weer met je hoofd bij je club (real, Barca enz.), die nog volop strijden voor prijzen. Nederland kon juist het gevoel van Turkije wegspoelen en dat hebben ze goed gedaan

Je zag gister na de wissel van sneijder voor.....ik dacht de guzman?? Correct me if im wrong, dat het gewoon helemaal inkakte en dat het gewoon wegzakte, eerlijk is eerlijk als spanje haar kansen afmaakte was t wel uiteindelijk 2-4, maar dit is natuurlijk ook de verdienste van kenneth

1 april 2015 om 17:06

dat het bij Nederland leek in te kakken kwam meer de wissels bij Spanje.
Ook voor de wissels van Nederland was Spanje al de betere ploeg, zeker op het middenveld.
Alleen de verdediging hield gelukkig heel goed stand.

Ik vond deze opstelling zeker voor herhaling vatbaar. Op (bijna) elke positie stond iemand die duidelijk beter was dan de alternatieven die Hiddink had. Vermeer (cillessen), Janmaat (van der Wiel), Willems (blind), Blind (de Jong) en Klaassen (wijnaldum). Alle wissels voor het duel pakten goed uit. Deze wedstrijd geeft veel vertrouwen. Een internationale overwinning, zoals Gullit het noemde. Daar heeft hij meer dan gelijk in. Ondanks dat er toch 3 (bijna een kwart van het team) matig speelden (bmi, Huntelaar en Narsingh) domineerde Nederland de wedstrijd volledig. Deze 3 zwakke plekken kunnen precies verbeterd worden door Vlaar, Van Persie en Robben. Dan staat er zeker een goed team.
Op deze manier staat er echt wel een goed team. Zeker goed genoeg om Tsjechie en Ijsland te verslaan.
Je zou evt natuurlijk veranderingen kunnen aanbrengen, bijvoorbeeld De Jong voor Blind en Wijnaldum voor Klaassen.

Vermeer
Janmaat
De Vrij
Vlaar
Willems
Klaassen
Sneijder
Blind
Robben
van Persie
Depay
1 april 2015 om 21:31

Vermeer is niet duidelijk beter dan Cillissen. Die moet gewoon eerste keeper blijven en Vermeer de tweede. Een goede wedstrijd doet daar natuurlijk niks van af. Ook nigel de Jong moet in mijn ogen Bijna altijd starten, is de enige 'klootzak' die we nog hebben en in bepaalde wedstrijden kun je niet zonder. Verder kan ik me wel vinden in jouw opstelling.

Straks word het toch weer anders als Strootman, Robben, Van persie en Vlaar weer terug zijn. Dit zijn in principe 4 basisspelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren