Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verblijf van Klaassen bij Inter lijkt beperkt tot één jaar na nieuws van Romano

Laatste update:

Internazionale gaat op korte termijn de komst van Piotr Zielinski wereldkundig maken, zo is de verwachting van Fabrizio Romano. De middenvelder tekent een dezer dagen zijn contract en maakt dan in juli de overstap. De transfer lijkt slecht nieuws voor Davy Klaassen.

De transfer van Zielinski laat al even op zich wachten. Enkele weken geleden kwam de middenvelder al tot een persoonlijk akkoord met de club. Ook de medische tests zijn reed voltooid.

Het is de bedoeling dat Zielinski zich komende zomer bij Inter gaat voegen. De Pool kwam in 2016 voor 16 miljoen euro over van Udinese. In het verleden speelde hij naast Udinese en Napoli voor Lubin in Polen en werd hij door Udinese eens uitgeleend aan FC Empoli.

De handelwijze van Zielinski, die zijn contract weigerde te verlengen bij Napoli, wordt hem niet in dank afgenomen. De middenvelder is door de club niet ingeschreven voor het restant van de Champions League.

Napoli neemt het in de achtste finales van het miljardenbal op tegen FC Barcelona. De heenwedstrijd in het Stadio Diego Armando Maradona staat op 21 februari op het programma. Op 12 maart staat de return in Catalonië op het programma.

Perspectief Klaassen


Door de komst van Zielinski is het de vraag wat Inter met Klaassen gaat doen. De Nederlander kwam afgelopen zomer transfervrij over van Ajax, maar hoeft niet op veel speeltijd te rekenen.

Klaassen heeft een contract dat komende zomer afloopt met de optie op een extra jaar. Dit seizoen kwam hij in de Serie A echter slechts vier procent (70 van de 1890 minuten) van de mogelijke speeltijd in actie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft ook echt helemaal niks te zoeken op dat niveau, denk dat meerdere dit op voorhand wel hadden kunnen vertellen. Wel een mooie club om nog even aan je palmares toe te voegen op je oude dag, mooie stad om te wonen en ook nog wel lekker centjes binnen gesleept.

13 februari 2024 om 14:06

We kunnen inmiddels ook wel concluderen dat de Nederlandse "lopende 10" bijna altijd faalt in het buitenland. Guus Til, Siem de Jong, Van de Beek, Klaassen. Eredivisie ploegen hebben het er vaak erg lastig mee maar Europees wordt er toch meer verwacht van een 10.

13 februari 2024 om 14:32

Toch heb ik ergens nog het gevoel bij Til dat hij nog wel kan gaan slagen in het buitenland. Het schijnt dat hij heel ongelukkig was in Rusland en dat kan ook enorme impact hebben op je prestaties, ik vind hem in de CL wedstrijden van PSV best prima meedraaien. Ik zie hem in Duitsland of een middenmoot team Spanje het nog wel gewoon leuk doen. Edit: ik was helemaal vergeten dat hij ook bij Freiburg heeft gespeeld, dat was niet echt een succes he? Til blijft een hele rare speler. Met niemand te vergelijken eigenlijk. Het ene moment knalt hij een bal schitterend in de kruising, kopt hij uit onmogelijke hoek binnen en strooit hij met mooie kaatsen, het andere moment schopt hij zijn eigen voeten omver.

Siem de Jong kun je eigenlijk totaal niet over oordelen, die is alleen maar geblesseerd geweest in het buitenland en kwam daarna in een covid bubbel terecht in de VS. Ontzettende pech voor hem vooral.

Over Klaassen en vd Beek heb je wel gelijk, die vind ik ook het meeste op elkaar lijken qua speelstijl. En als we eerlijk zijn zijn die nou ook nooit echt onbetwiste uitblinkers geweest bij Ajax toch? vd Beek stond erom bekend dat hij vooral in de 16 van de tegenstander hing en leuk meecombineerde in de voorhoede maar op het middenveld had je er eigenlijk vrij weinig aan. Hij werd toen door menig Ajacied al verguisd door zijn gebrek aan verdedigende arbeid. Klaassen kon voordat hij vertrok eigenlijk vaak al niet mee op intensiteit en handelingssnelheid. Vd Beek werd in het begin gezien als een 'betere' Klaassen en dat zegt eigenlijk ook genoeg. Allebei de spelers zijn wel bizar doelgericht, maar komen zeker op hoger niveau te kort voor het middenveld.

13 februari 2024 om 15:22

De Nederlandse 10 kan niet voetballen. In het buitenland wordt voetballend veel meer verwacht van zo een speler.

13 februari 2024 om 15:55

Heb je een opvallend punt, hoewel in het verleden lopende 10’en ook geslaagd zijn in het buitenland. Daarnaast was Klaassen in Duitsland gewoon standaard een vaste basiskracht en sterkhouder van het team. In Duitsland was hij wel geslaagd. Het lijkt soms alsof we in nl het voetbal hebben uitgevonden en alles op dezelfde systeem moet draaien, anders hoor je er niet bij haha

13 februari 2024 om 16:04

Je bedoelt niet zo'n goeie spelers die het alleen van loop- en vliegwerk moeten hebben? Dan heeft Til nog wel de beste kans inderdaad, omdat die echt fantastisch druk kan zetten. Als je ziet hoe goed spelers in de echte top zowel kunnen voetballen als druk zetten, dan kom je er echt niet meer met een diepgaande middenvelder zijn. Zo'n speler als Alvarez van City of de Bruyne, dat zijn de moderne middenvelders.

13 februari 2024 om 18:05

Vaste kracht bij een team dat respectievelijk 8e en 16e werd, dat noem ik niet echt geslaagd zijn in het buitenland.

13 februari 2024 om 14:18

Klaassen is onze 6e/7e optie op een 3-mans middenveld. Gewoon een goedkope optie die op het slot van de transfermarkt voorbij kwam omdat Sensi weer eens geblesseerd raakte.

Werkt zich een ongeluk wanneer hij er in komt. Voegt verder echt helemaal niks toe. Maar goed, dat had ik op voorhand ook niet verwacht.

Heb dit altijd een vreemde transfer gevonden voor Davy zelf wel heel vet natuurlijk. Nu ben ik benieuwd naar zijn vervolgstap. Amerika, avontuur a la Blind bij Girona of een Turkse topclub lijken me 3 mooie opties. Zie hem niet naar de zandbak vertrekken.

13 februari 2024 om 14:04

Hij is ook pas 30, zie misschien nog wel een PL laagvlieger hem oppikken voor een jaartje. Antwerp zou ook nog kunnen. De bank van Inter heeft ook wel iets meer waarde voor andere clubs dan de bank van Ajax denk ik

Hij kan natuurlijk ook gaan afbouwen bij een leuke Nederlandse club als Sparta, Eagles of NEC maar misschien dat dat nog een beetje te vroeg is (vooral qua financiele plaatje). Ik zie Davy best bij Sparta spelen, die hebben momenteel ook flink problemen met het afmaken van kansen dus Mr 1-0 zou er goed bij passen. Maar zoals gezegd, denk dat dat nog een beetje te vroeg is voor hem. Ik vind hem wel redelijk snel achteruit gegaan qua fysiek. Misschien omdat hij nooit een hele snelle speler is geweest maar ik had in mijn hoofd dat hij toch wel al een jaartje of 34 zou zijn.

Deze jongen heeft wel een geweldige mentaliteit, werkt altijd keihard en is een echte teamplayer. In dat opzicht had ik 'm er dit seizoen nog graag bij gehad bij Ajax.

13 februari 2024 om 14:04

Ik zie hem wel terugkomen bij Ajax.

13 februari 2024 om 14:07

Hooguit als bankzitter maar waarom zou hij? En waarom zou Ajax? Heb je straks met Henderson, vd Boomen en Klaassen een veel en veel te statisch middenveld. Een beetje het omgekeerde van Tahirovic, Taylor en Hlynsson. We hoeven ook weer niet de andere kant op door te schieten.

13 februari 2024 om 14:29

Is het zo moeilijk om Saudi Arabie te zeggen? Of Qatar?

Ik gun Davy alles en er zijn veel voetballers met tonnen meer aan talent die een voorbeeld aan zijn instelling en werklust kunnen nemen, maar dit komt niet als een verrassing. Hij komt simpelweg kwaliteit tekort voor Inter. Maar eerlijk is eerlijk: een jaartje Milaan, dik betaald, had ik ook geen nee tegen gezegd.

Ik ben dan wel benieuwd wat zijn volgende stap gaat zijn. Ik denk niet dat hij wederom terug gaat naar Ajax. Misschien dat Van Bommel hem bij Antwerp wil hebben.

13 februari 2024 om 14:04

Ajax had Klaassen dit seizoen goed kunnen gebruiken.

13 februari 2024 om 14:19

Achteraf gezien wel, maar laten we eerlijk zien, dat ligt meer aan Mislintat dan aan Klaassen zelf. Had er een Ajax waardig middenveld gestaan dan had Klaasen gewoon alleen maar op de bank gezeten hoor, die kon echt niet meer mee op de intensiteit die bij Ajax verwacht wordt. En Taylor en Klaassen is totaal geen match, en we weten allemaal dat Taylor het lievelingetje is van elke Ajax coach dus die gaat niet zo snel naar de bank helaas.

Logisch. Heb deze transfer sowieso niet gesnapt. Bij Ajax al twijfel tussen bank en basis, waarom dan de stap omhoog naar Inter? Een middenmoter zou hem beter passen.

Zielinski is natuurlijk een ontzettend goede aankoop. Hele goede, gratis, aanvulling op onze selectie. Draait het huidige seizoen wat minder, maar daar heeft heel Napoli last van.

Taremi komt overigens ook naar Milaan, als vervanger van Alexis. Nu nog een goede vervanger van Dumfries (Frimpong zou echt fantastische zijn) en een centrale verdediger (hoop zelf op Scalvini of Buongiorno) en de selectie ziet er weer top uit voor volgend seizoen!

13 februari 2024 om 14:28

Hoop exact hetzelfde. Een snelle aanvaller mag/moet er ook nog wel bij vind ik. Verder lijkt het me dat Buchanan de vervanger van Dumfries wordt niet?

Een talentvolle doelman, Scalvini en een talentvolle aanvaller zou voor mij een droomtransferzomer zijn. Zeker als er niemand vertrekt.

13 februari 2024 om 14:30

Om nog even aan te vullen. Ik zou zelf Martial wel een interessante transfervrije optie vinden als die niet teveel salaris verlangt.

13 februari 2024 om 18:01

Buchanan wel even de tijd geven, maar verwacht niet dat hij er volgend jaar direct staat als basisspeler. Zal vooral als back-up gaan fungeren.

Een snelle, technische aanvaller is gewenst. Maar veel zal afhangen van Arnautovic. Als deze blijft, hebben we geen plek voorin. Carboni is ontzettend getalenteerd. Wellicht dat hij bij de selectie wordt gehaald. Al zou het voor hem het beste zijn veel minuten te maken op huurbasis.

Di Gregorio en Carnesecchi worden genoemd. Sommer doet het echter dusdanig goed dat ik verwacht dat hij volgend jaar ook gewoon nog 1e doelman is.

13 februari 2024 om 14:42

@MarcoVerratti: waarom een vervanger voor Dumfries? Doet hij het niet goed bij Inter?

13 februari 2024 om 14:53

Die zijn contract loopt af in 2025 en er lijkt geen verlenging in te zitten. Dan is het komende zomer verkopen voor Inter.

Verder zit hij nu ook op de bank. Was het seizoen geweldig gestart maar nu krijgt Darmian de voorkeur na een blessure bij Dumfries.

13 februari 2024 om 15:04

Ok, ik volg serie A niet aangezien ik geen Ziggo heb. Ik dacht dat Dumfries het wel aardig deed bij Inter. Als hij op de bank blijft is dit goed nieuws voor Frimpong in oranje, die verkeerd in bloedvorm en moet nu onderhand wel een kans gaan krijgen van Koeman.

13 februari 2024 om 17:53

Doet het te goed bij Inter, hij staat in de belangstelling bij grotere clubs en Inter wil cashen. Is wel net geblesseerd geweest dus ze doen het rustig aan, hij krijgt voorzichtig weer minuten.

13 februari 2024 om 18:02

In de toppers stel je de beste spelers op. En dan krijgt Darmian de voorkeur nu. Ook gewoon omdat Dumfries niet de vorm van begin dit jaar heeft.

13 februari 2024 om 18:03

Dumfries heeft zeker zijn waarde. Maar ook zijn kwetsbaarheden. Is defensief behoorlijk kwetsbaar gebleken tegen de grotere tegenstanders. Draait dit seizoen wel weer een beter seizoen als vorig seizoen. Zou hem dan ook graag vaker in de basis zien. Maar Inzaghi kiest momenteel voor Darmian, waar ook zeker wat voor te zeggen valt. Daarnaast staat Dumfries er goed op in Engeland, is hij zeker vervangbaar en dus zou het logische zijn hem te verkopen.

Was uberhaupt al een hele rare transfer, Heeft daar ook met alle respect niks te zoeken

13 februari 2024 om 16:54

Ik vind het niet zo gek, zie ook Blind bij Bayern. De club haalt een goedkope bankzitter binnen met een bak aan ervaring op CL niveau. Je weet precies wat je (wel en niet) aan ze hebt en ze doen niet moeilijk over het feit dat ze op de bank zitten. Voor die jongens zelf is het natuurlijk geweldig om nog een jaartje bij zo'n grote club mee te maken. Lijkt me vooral toch een win-win eigenlijk. Degelijke spelers die niet in de basis horen maar op af en toe een invalbeurtje nog wel hun waarde kunnen hebben. Liever dat dan dat je een jeugdspeler voor de leeuwen moet gooien of een hele dure bankzitter hebt die wel tegen de basis aanzit.

13 februari 2024 om 16:59

Op zich ben ik het met je eens. Echter is Klaassen wel van een heel laag niveau. Die brengt echt niks als die invalt. Daar mag je toch nog iets van verwachten.

13 februari 2024 om 17:18

Dat weten wij Lierse, maar dat wisten ze in Italie nog niet, die zien hem denk ik meer als een speler in de categorie Blind en Tadic. Van Klaassen kun je best een leuke en indrukwekkende compilatie maken met al zijn goals van de laatste jaren bij Ajax, maar alleen als je hem wekelijks ziet voetballen zie je dat hij eigenlijk toch wel flink tekort komt (al voor het niveau van Ajax, laat staan bij Inter). Ik denk dat het in het geval van Klaassen dus een beetje een inschattingsfout geweest is op basis van het profiel dat ik hierboven schets.

En je weet het natuurlijk nooit het, zo'n gok kan ook opeens prima uitpakken (zie Luuk de Jong bij Barca). Op het budget van Inter is een transfervrije speler met een salaris van 3 miljoen per jaar natuurlijk prima te nemen.

Om Scout of TD te zijn bij een topclub hoef je volgens mij echt niets te kunnen.
Wat een drama spelers worden er soms aangetrokken zeg.

ook al is iemand transfervrij dan moet je toch wel erg simpel zijn als je Klaasen haalt.

Aan de andere kant snap ik zo een moven van de speler ook niet.
Je hebt overal gefaald behalve bij ajax, waarom ga je dan naar Inter?
Zoek lekker cluppie in Amerika ofzo.

13 februari 2024 om 17:57

Ik snap het wel - met een beetje mazzel raakt je concurrent geblesseerd en speel je ineens in de finale van de Champions League.

Wat Inter met hem wilde snap ik nog steeds niet. Ik denk dat hij voor de complete top 5 in Nederland al niet meer goed genoeg is. Prima keuze om hem te laten gaan, goed gezien.

13 februari 2024 om 18:41

Heel simpel. Iedere positie was al dubbel bezet maar transfervrij tegen niet een al te hoog salaris kan je iemand als klaasen prima erbij hebben. Zegt ook genoeg dat hij amper gespeeld heeft op een paar inval beurten van max 5 min na.

Denk dat iedereen dit zag aankomen. Hij zelf toch ook wel ? Een basis plek daar pakken was zeer zeer klein ..Maar goed einde seizoen een kampioens feest met inter vieren en weer naar de volgende bestemming. Zou heel goed bij az passen als vervanger van Dani de wit die vertrekt .

Marotta weer perfect onderhandeld. Zielinksi een speler die zich al jaren laat zien in de Serie A nu weer transfervrij binnen gehengeld. Het middenveld wordt zo alleen maar sterker. En dat het voor Klaassen klaar is na een jaar wist iedereen toch wel. Werd er alleen op het laatst nog bij gehaald als 6e / 7e middenvelder voor het geval er 3 blessures zouden zijn.

Was ook bewust gehaald als roulatie speler en werd ingezet wanneer nodig. Heeft hij toch even een seizoen meegepikt in de top van het Europese voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren