Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Harde klap voor Ajax: De Ligt haakt af met knieblessure

Laatste update:

Matthijs de Ligt doet woensdagavond niet met Ajax mee tegen AEK Athene. De centrale verdediger moet de groepswedstrijd in de Champions League vanwege een lichte knieblessure aan zich voorbij laten gaan, zo meldt De Telegraaf. Ajax heeft het nieuws nog niet bevestigd.

De aanvoerder schoof dinsdag nog aan bij de persconferentie met trainer Erik ten Hag. Hij zei erg uit te kijken naar het duel in de Johan Cruijff ArenA: “Ik heb vroeger als jonge jongen op de tribune mogen zitten bij de Champions League-wedstrijden. De sfeer is dan fantastisch”, zei de mandekker tegenover de aanwezige media.

“Voor de wedstrijd al die vlaggetjes, de wedstrijd zelf en de spanning die je op de tribune had. Ik weet hoe het als supporter op de tribune voelt en hoe spannend het dan is. Dus voor mij is het mooi om morgen op dat veld te mogen staan.” De Telegraaf schrijft dat de positie van De Ligt waarschijnlijk zal worden overgenomen door Frenkie de Jong.

De middenvelder zakt dus een linie en de krant verwacht dat De Jong wordt vervangen door Carel Eiting, wat ‘een nieuwe mokerslag’ zou betekenen voor Donny van de Beek, zo klinkt het. De twintigjarige Eiting kwam dit seizoen negen keer in actie voor Ajax; vijf keer in de Eredivisie en vier keer in de voorronde van de Champions League.

Wie moet Matthijs de Ligt in de verdediging vervangen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
19 september 2018 om 13:03

Hij is de afgelopen 2 dagen iets te vaak in de media gekomen

19 september 2018 om 13:47

dat krijg je dus als je zo overdreven veel in de media staat,
dan raakt je knie overbelast.
Hopelijk valt het mee en kan hij zondag bij PSV-Ajax aanwezig zijn

19 september 2018 om 13:55

Dompertje inderdaad. Aan het artikel te lezen is het in ieder geval niets ernstigs waardoor hij weken- of maandenlang niet inzetbaar zou zijn. Dus hij zal zondag gewoon mee kunnen doen tegen Psv.

Ben daarbij blij dat het om het duel met AEK gaat, en niet een van de belangrijkere duels tegen Bayern of Benfica. Vanavond kan Ajax deze klus echt wel klaren zonder De Ligt.

Al zou ik persoonlijk wel Donny van de Beek opstellen, als Ten Hag toch zou kiezen voor Frenkie de Jong achterin. En niet Eiting.

19 september 2018 om 15:03

Deze wedstrijd is misschien wel belangrijker dan de wedstrijd tegen Bayern. Die kan je incalculeren als verliespartij. Deze pot is essentieel voor de 3de plaats of (dromen mag) 2de plaats. Zou nu kiezen voor Wober is verdedigend sterker dan de Jong, zullen we nodig hebben naast Blind.

19 september 2018 om 15:16

Calimero

Dromen? Sorry hoor, maar in mijn ogen hoeft Ajax helemaal niet te dromen, ik vind dat Ajax gewoon moet gaan voor en gewoon een uitstekende kans maakt op de tweede plek! Benfica is echt niet beter dan het huidige Ajax. Misschien is Ajax in de huidige vorm zelfs wat sterker, ....

Voor PSV gelt echt wat anders, die mogen dromen om derde te worden. Ajax heeft gewoon veel betere papieren om te overwinteren.

19 september 2018 om 14:04

Komt niet goed met Frenkie en Daley achterin.. Beide missen ze de kopkracht, als Athene slim is dan spelen ze met een lange spits.

19 september 2018 om 14:14

Die hebben ze niet....

denk dat Ajax ook denkt liever erbij tegen PSV dan AEK en terecht. Ook zonder De Ligt is AEK te doen maar vind het duo Blind en De Jong niet fantastisch. De Jong naast De Ligt is logisch De Ligt kan prima 1 op 1 spelen maar ja dat is met Blind niet mogelijk daarvoor mist Blind ook wat snelheid. Dan had je beter Wober kunnen opstellen naast Blind maar dan heb je twee linkspoten centraal en is ook niet ideel.

Of Wober De Jong achterin en Blind op 6

19 september 2018 om 14:44

AEK heeft alleen maar aanvallers van 1,80+ dus die zijn er wel degelijk!

19 september 2018 om 14:46

Xajacfa

Ik zie echt geen enkel probleem voor vanavond. AEK is natuurlijk geen geweldig team, al is het veruit de zwakste in de groep van Ajax. Dus in mijn ogen kun je dit prima redden met Blind/de Jong (als dat echt de opstelling wordt, want het kan ook zomaar gewoon Wober achterin en Frenkie op het middenveld zijn).

Of Ten Hag dit mede doet omdat hij de pot tegen PSV belangrijker vind, dat weet ik niet. Dit is wel een belangrijke wedstrijd voor Ajax. En anders dan PSV heeft Ajax gewoon uitstekende papieren om de volgende ronde te halen. Maar daarvoor moet Ajax persé de punten pakken tegen de zwakste, en dat is Aek. Ik denk dat als De Ligt echt inzetbaar zou zijn geweest, Ten Hag hem ook echt wel opgsteld had. Maar dat is dan een vraag die een journalist vandaag maar aan Ten Hag moet stellen.

19 september 2018 om 14:50

Ajaxnl!

Ja, beide missen kopkracht én snelheid inderdaad. Maar ja, heb jij de scouting van AEK gedaan? Hebben die naast een boomlange spits ook nog twee hele snelle handige vleugelspelers die op die doorkopballetjes kunnen lopen? En hebben ze ook slimme middenvelders die op tijd bijsluiten om dat voordeel van die lange spits uit te buiten?

Weet je, voor mij is het vrij simpel. Ajax zal vanavond ongeveer 60-70% balbezit hebben. Als AEK dan in de omschakeling de lange bal gaat hanteren, dan vraag ik me af hoeveel man ze rond die spits kunnen krijgen, want als ze gewoon naar verwachting spelen dan staan ze met tien man achter de bal en dan is de aansluiting vaak hopeloos. Oftewel, die ene lange spits, als die al zijn duels wint, staat dan gewoon op een eiland met vijf Ajacieden om zich heen. Ik zou daar niet te bang van zijn of worden.

Het is dus hooguit oppassen bij spelhervattingen, corners vrije trappen. Maar anders dan voorzie ik weinig problemen voor Ajax.

19 september 2018 om 14:52

Ik ken aek niet maar ik las wel dat hun spits de bijnaam Tank heeft. Hier verwacht ik wel een fysieke spits bij. Dit zou voor Ajax dan lastig kunnen worden, want het is lastig vastzetten als ern tegenstander steeds een lange bal kan spelen.

19 september 2018 om 14:52

De vaste spits Ponce is 181cm en 2e spits Gianniotas is 173cm. Heel groot zijn ze dus niet nee. Bij 'een lange spits' denk ik toch aan iemand van zeker hoog in de 180. Gelukkig hebben ze niet zo'n spits in de selectie want Blind en Frenkie (ervanuitgaande dat zij het centrum vormen) zijn ook niet de langste.

19 september 2018 om 15:37

Blind is 1,81 en Frenkie de Jong 1,80. Geen probleem dus tegen die spits van 1,81 meter.

Tegen Luuk de Jong zondag, tja dat kan dan weleens een ander verhaal worden, als De Ligt er dan niet is, haha.

19 september 2018 om 12:23

Zeker zuur. Hopelijk gaat het niet om een kruisband blessure...

19 september 2018 om 12:28

Lijkt me niet als het om een lichte knieblessure gaat

19 september 2018 om 17:47

Ligte knieblessure.

Dit meen je niet. Het mag gewoon niet een keer meezitten lijkt het wel.

19 september 2018 om 12:18

Nou de loting heeft al meegezeten haha

19 september 2018 om 12:53

Ook voor het eerst in de laatste 20 jaar.

19 september 2018 om 13:47

AEK rol je ook zonder hem wel op

19 september 2018 om 13:53

Zoals het zeker niet mee zat als in de loting tegen Rapid Wien, Paok, Rostov en nog een paar?

De loting is gunstiger dan PSV maar om nou te zeggen dat het de afgelopen 20 jaar zo tegen zat, uh nee.

Dit is een gemis maar in de CL moet je dit kunnen opvangen, dit is de top van het voetbal! Dan moet je meer met het beschikbare geld doen als er geen goed alternatief is.

19 september 2018 om 14:05

Je snapt toch wel dat het in deze om de poulelotingen gaat waar Ajax steevast in de Poule des Doods kwam?

19 september 2018 om 12:19

Hou asjeblieft op zeg.

Standard Luik, Sturm Graz en Kiev...zat dat ook tegen?

Ook zonder De Ligt moet je winnen van AEK, anders heb je er niets te zoeken.

19 september 2018 om 12:25

Hoe was Kiev een meevaller?

19 september 2018 om 12:36

Toen we tegen Kiev lootten was iedereen nog sceptisch en zou t geen makkelijke klus worden voor Ajax. Vervolgens winnen we er vrij eenvoudig van en dan is Kiev opeens een 'meevaller'.

19 september 2018 om 12:38

Omdat je anders Benfica had geloot.

19 september 2018 om 12:44

@ajacleeds

In verhouding tot andere clubs die je ook kon loten was Kiev ook een ''lastige tegenstander''

Ajax heeft er overigens ook gewoon 1x gelijk tegen gespeeld of ben je dat al weer vergeten.

19 september 2018 om 12:46

@Panerai,

He? Ajax heeft dit seizoen nog geen enkele officiële pot verloren.

19 september 2018 om 12:48

Dat was ook met PSV toen ze door gingen. Ze zouden kansloos 4de worden. Vervolgens worden ze tweede, is de poule ineens makkelijk

19 september 2018 om 13:01

Panerai ik snap dat je nog zuur bent can gisteravond maar Ajax heeft de tweeluik tegen kiev gewonnen, hij zegt nergens dar Ajax beide wedstrijden gewonnen heeft.
Als de ligt eruit ligt is dit volgens mij de minst slechte wedstrijd.

19 september 2018 om 13:41

Penerai moeilijk hé, lezen. Ajax heeft de play-off ronde tegen Kiev over 2 wedstrijden gewonnen. DUS hebben ze gewonnen. Bovendien ging dat veel eenvoudiger dan dat men aanvankelijk dacht.

19 september 2018 om 14:28

In welk jaar zat Ajax dan met deze clubs in 1 poule voor de CL?

19 september 2018 om 14:44

@ajaxleeds

Tja het is net maar hoe je het leest. Ja Ajax heeft de payoffronde gewonnen dus ja ze hebben gewonnen maar de 2e wedstrijd was het gewoon 0-0. Je hebt het over vrij eenvoudig maar als ze weer 0-0 spelen als toen dan gaat het ze punten kosten deze keer dat is mijn punt.

@soccersupp

Ik ben helemaal niet zuur van gister dacht je nou werkelijk dat ik een andere uitslag had verwacht? M.b.t. Ajax Mensen moeten niet doen alsof Kiev even makkelijk opzij gezet wordt want nogmaals ja Ajax heeft ze over 2 wedstrijden verslagen en is op papier ook beter denk ik maar de 2e wedstrijd was het gewoon 0-0 dus dat kost je 2 punnten in de groepsfase.

19 september 2018 om 12:29

Komt goed Ajax moet dit gewoon winnen ook zonder de Ligt hebben veel meer kwaliteit. En wees blij dat het maar een lichte knieblessure is en dat hij er niet maanden uit ligt.

P.s.zou wel mooi zijn als hij zondag ook nog even verstek moet laten gaan

19 september 2018 om 14:33

Ik vind dat mensen hier zeer overdrijven het is maar een lichte blessure en je hebt zat opties:

- Wober (kosste 8 miljoen bestaat hij niet meer)
- Schuurs (een beetje onervaren nog maar een prima speler)
- de Jong kan centraal achterin en vd Beek op het middenveld

19 september 2018 om 14:47

Dat Wober 8 miljoen heeft gekost zegt toch niks over zijn kwaliteiten?

De Jong komt voor centraal achterin echt fysiek te kort naar mijn mening. Dan zou ik eerder voor Schuurs gaan.

Daarnaast is de Ligt misschien wel de beste speler van Ajax, Aanvoerder en verreweg de belangrijkste schakel in de verdediging dus het lijkt me logisch dat sommige mensen zich zorgen maken.

19 september 2018 om 15:48

@Panerai, bijzonder: toen Neres werd gehaald voor 12 miljoen, heb ik tig keer gelezen dat hij er, gelet op zijn prijs, meteen moest staan. En nu zegt de 8 miljoen niets?

19 september 2018 om 16:13

Dat jij dat gelezen hebt zegt niks.

Ik kan jou zo 10 voorbeelden opnoemen van spelers die meer dan 10 miljoen hebben gekost en er geen klap van hebben gebakken.

Denk even aan Suljemani bij Ajax als voorbeeld.

19 september 2018 om 14:45

Ajax zit het vaak genoeg mee.

19 september 2018 om 14:58

Nederlandse clubs kunnen nu de CL winnen, gewoon vergeten

Wat een aderlating. Nu waarschijnlijk Wober en Blind centraal achterin..

Vond de helft van de verdediging van Ajax sowieso al niet echt stabiel ogen op bepaalde momenten en de Ligt (samen met Tagliafico) vond ik juist wel stabiel, in tegenstelling tot Mazraoui en Blind regelmatig.

Dus het zou kunnen dat of de Jong een linie terug schuift en naast Blind komt te spelen en dan Eiting of van de Beek op de plek van de Jong, of Wober komt naast Blind te staan.

19 september 2018 om 12:18

Volgens Verweij Frenkie achterin, eiting of donny op middenveld

19 september 2018 om 12:23

Frenkie achterin in de champions league lijkt me pure zelfmoord

19 september 2018 om 12:25

Tegen Bayern wel, maar tegen Athene, wat zich naar alle waarschijnlijkheid ingraaft, zal dat nog wel meevallen.

19 september 2018 om 12:26

Ik denk dat zonder de Ligt de manco's van de Jong in de verdediging snel bloot komen te liggen.

19 september 2018 om 12:30

Dus alleen Blind eigenlijk centraal achterin? Ben benieuwd. De Ligt kan het centrum met Frenkie alleen aan, maar of Blind dat kan?

19 september 2018 om 12:38

Tegen PSV beviel het anders zeer goed en PSV schat ik hoger in dan AEK. Als in de analyses leed van VI en AS dan speelt AEK redelijk vergelijkbaar met PSV vorig seizoen.

19 september 2018 om 13:18

AEK is geen hoogvlieger, waarschijnlijk een van de zwakste teams in de CL. Hier moet je gewoon dominant kunnen spelen met Frenkie achterin. Alleen als zij veel lengte hebben is Wober een optie. Maar ik verwacht dat zij zich zullen ingraven.

19 september 2018 om 12:19

Telegraaf denkt Frenkie en dan Donny op het middenveld.

19 september 2018 om 12:23

Ik hoop dat dat gaat werken voor Ajax. Die Ponce staat in de spits en is echt een beest van een speler, echt enorm sterk. Hoop dat ze hem kunnen temmen achterin want op kracht ga je het echt niet van hem winnen. Al heb je met De Jong achterin wel weer iemand die goed doorschuift en een mannetje extra kan creëren in balbezit.

19 september 2018 om 12:34

Positioneel moet je dat aankunnen met Blind en de Jong, die vind ik allebei erg sterk positioneel. Fysiek natuurlijk minder maar als je uit de duels kan blijven en goed staat, moet je toch gewoon het dicht kunnen houden met die twee.

19 september 2018 om 12:39

Ponce is geblesseerd heb ik begrepen.

19 september 2018 om 12:26

Eigenlijk niks om ons zorgen te maken toch. Maand geleden recordbedrag voor een 'top en ervaren' verdediger gelegd. Nou man ik hou mijn hart vast. Toch belachelijk dat niemand hier eigenlijk echt op blind vertrouwt.

On; Frenkie naast de kleine blind is echt vragen om goals uit de lucht. Zou zelf gewoon met wober spelen en hopen dat Blind een goede avond heeft.

19 september 2018 om 12:50

Blind speelt bij Ajax uitstekend in de verdediging. Dus vindt "hopen dat hij een goede avond heeft" je reinste onzin. Tegen Kiev was hij de beste speler op het veld.

19 september 2018 om 12:55

@kyle66

we gaan het vanavond zien. de wedstrijden tegen Kiev, Peru en Frankrijk zijn weer voorbij en nu De Ligt er niet bij is gaan we zien of Blind de sterkhouder achterin is waar Ajax naar op zoek was

19 september 2018 om 13:36

We gaan het inderdaad zien. Maar het zou wel leuk zijn dat wanneer Blind (weer) bewijst van waarde te zijn, dat alle Blind gezeik een paar weken de kast in gaat.

Wordt daar toch wel moe van. Nee het is niet de nieuwe Ramos of Vidic, maar Blind is voor Ajax een hele goeie. Ook bij United zeker niet onverdienstelijk gedaan. Alleen omdat zijn vader Danny heet begint hij al op -10.
Iedere slechte actie wordt 3 weken lang besproken.

Blind wordt al 8 jaar in twijfel getrokken. Bijna net zo vermoeiend als alle Frenkie topics.

19 september 2018 om 13:46

Het is niet dat ik geen vertrouwen heb in Blind, maar de Ligt en Blind vullen elkaar lekker aan.. Er zit niemand in de selectie van eenzelfde type als de Ligt..

19 september 2018 om 13:50

Ronzon.. helemaal met je eens.. Blind is een beetje de nationale pispaal.. ik vind het gewoon een zeer goede speler voor Ajax en dat heeft hij ook vaak zat laten zien.. hij is meestal juist stabiel, maar velen zien het alleen als hij een mindere dag heeft, de goede vergeten ze dan voor t gemak

19 september 2018 om 14:26

Pispaaltje vind ik toch wel erg lief. Feit is dat altijd alles onder de mantel der liefde wordt bedekt. blind komt gewoon duidelijk tekort in vee facetten voor vele posities. lengte, snelheid, kracht, handelingssnelheid en durf. Hierdoor is hij geen linksback, centrale middenvelder/verdediger. Hij is wel allround, maar imo ook een beetje in niks echt goed, behalve spelinzicht. Toch komt dit er bij te vaak niet uit. als je dan ziet dat een voetballende verdediger als Kompany zijn cv partner altijd overslaat en direct naar de backs paast/inspeelbal op de cm en je ziet blind balletje naar ligt passen dan zegt dat toch genoeg?

Als Blind voor 6-8 miljoen was gekocht had ik gezegd a la maar van een verdediger van 15 miljoen+ en top salaris mag je echt wel als ajax zijnde een absolute topper verwachten en laten we eerlijk wezen dat is Blind gewoon niet.

19 september 2018 om 14:35

Feelingood, is Schuurs niet een vergelijkbaar type? Rechtsbenig, lang, sterk en een speler die anderen durft te coachen (in elk geval bij Fortuna). Ook heeft hij een pegel in de benen, zoals ook de Ligt die heeft.

Alleen is Schuurs wel een jong gastje, die nog niet eens ervaring in de Eredivisie heeft opgedaan. Maar eens moet hij de kans krijgen en misschien is dat met de ervaren Blind langs hem nu wel het ideale moment. Laat je hem lekker mandekken en Blind de rest neerzetten.

Dat is zeker een harde klap, aan Wöber nu de kans om zich te bewijzen!

19 september 2018 om 12:25

Denk toch Frenkie! en vd Beek op het middenveld.

Je krijgt alle ruimte om op te bouwen! Dus dan ga je lijkt me niet een zwakke opbouwende linkspoot rechtscentraal zetten!?

19 september 2018 om 12:29

Nu je t zegt, dat is inderdaad de meer voor de hand liggende optie. Ben benieuwd!

Jezus!! Onze sterkhouder. Als dit maar goed komt...

Dat is wel echt een aderlating. Hopelijk voor Ajax zondag er wel weer bij tegen PSV

19 september 2018 om 12:38

Klinkt raar maar je moet niet raar opkijken dat het toch een beetje uit voorzorg is voor zondag.. Schat psv meerdere malen hoger in de Aek.. Al is dat misschien Amsterdamse onderschatting haha

We pakken ze ook gewoon zonder De Ligt. Lekker Wöber laten spelen.

19 september 2018 om 15:34

Lijkt me eerder dat Schuurs de vervanger is, aangezien hij wel rechtsbenig is. Een andere meer voor de hand liggende optie is Frenkie weer een linie naar achter.

Wauw, wat een tegenvaller is dit! Centrum met Blind & Wöber dan maar? Of Frenkie?

Hoop dat het een lichte kwetsuur is. Deze jongen is echt van waarde voor Ajax. Hoop dag Wöber hem zal vervangen.

Nee, dat is........als er 1 is die je nodig hebt is hij het wel, is de enige met kopkracht achterin en nog beetje lengte ook.

Wat een gemis! Heel erg zonde dit.. Heb wel vertrouwen in Wober als CV overigens.

Laat het alsjeblieft niet meer dan een lichte knieblessure zijn. Vanavond moet het lukken met wober, maar zondag hoop ik toch echt dat hij er weer bij zal zijn.

Neeee meen je niet wat een aderlating

Oef, dat is een flinke aderlating zeg.... Wie nu dan centraal? Blind en de Jong?

Dit is echt een aderlating voor Ajax. Met wober centraal lever je toch heel veel duelkracht en leiderschap in

19 september 2018 om 12:20

Blind kan wel leiden, en Wober kan beuken. Maar wat een aderlating. Deze pot moet je wel winnen!
Of ten Hag zet Frenkie een unie terug en start met Donnie. Kan ook nog…

Balen. Maar gelukkig is dr selectie breed.

Zuur... Maar met Frenkie achterin en eiting of donny op middenveld moet het ook lukken!! Beter nu dan tegen bayern of benfica

Das minder, maar Athene is geen Barca dus geen zorgen!

19 september 2018 om 13:36

Gek genoeg vind ik het nu juist een grotere aderlating dan tegen een Bayern of Barca in jullie geval. Die wedstrijden verlies je namelijk toch wel (92 van de 100 keer) terwijl je vanavond echt moet winnen. Komt zeer ongelegen dit!

Verdomme zeg. Zonder hem zie ik het als snel misgaan!

19 september 2018 om 12:44

Tegen Athene? Kom op zeg die moet je zonder de ligt ook winnen, of is het indekken alweer begonnen.

19 september 2018 om 14:27

Wat een arrogantie om te denken dat we wel gewoon winnen van AEK. Is gewoon de cl en niks komt ff. Maar goed gewoon Frenkie en blind centraal

19 september 2018 om 14:37

Je bent toch echt de favoriet, hoe je het ook wendt of keert. Dan verandert dat niet met 1 blessure.

19 september 2018 om 15:52

@Riciotto, grappig: als Ajax zegt dat ze makkelijk winnen, wordt dat arrogant genoemd. Als Ajax zegt dat het mis kan gaan, wordt het indekken genoemd. Ajax kan het ook nooit goed doen volgens sommigen.

Dat is een hard gelach voor Ajax, Frenkie 1 linie laten zakken, en dan van de beek extra op het middenveld zou ik doen als ik Ten Hag was. Verwacht dat Ajax veelal aan de bal zal zijn en dan heb je liever een De Jong achterin met Blind dan Wöber.

Pfoe dat is een tegenvaller... Hij wasook juist een van de spelers die er enorm naar uit keek om CL te spelen. Mazraoui- Wober - Blind - Tagliafico dan nu denk ik?

TERING zooi... zo vlak voor de wedstrijd.
Maar gelukkig hebben we wober nog.
Mooi sneu voor Mathijs, hooelijk valt het heer erg mee..

En in één klap is het opeens niet meer zo hosanna over de verdediging.. bedoel als je kijkt naar Blind zijn optredens in de interlandperiode.. Let's hope for the best.

Dan zal Blind doorgeschoven worden, van Beek op middenveld en Wöber als eerste reserve. Hopelijk een Ligte blessure.

Hopen dat hij er zondag wel bij is dat vindt ik eigenlijk belangrijker om hem daar erbij te hebben.
Gewoon Wober en Blind centraal dat moet het ook wel kunnen flikken.

Hopen dat hij er zondag wel bij is dat vindt ik eigenlijk belangrijker om hem daar erbij te hebben.
Gewoon Wober en Blind centraal dat moet het ook wel kunnen flikken.

De Jong naast Blind en Eiting op het middenveld

Als dat zo is niet forceren en sparen voor tegen PSV zondag en gewoon Frenky achterin en dan of Eiting of donny middenveld

Denk dat het vanavond met name op de helft van AEK te doen is. Zonder de Ligt wordt het ook een makkie.

Dat is een behoorlijke aderlating voor Ajax maar met het voetballend vermogen en spelinzicht van Frenkie moet dat (tijdelijk) op te lossen zijn. Ben benieuwd wie van de 2 (v/d Beek/eiting) op het middenveld komt te staan.

Vanwege een lichte knie blessure ?? Als dit waar is vind ik het heel zwak van hem en had ik dat niet verwacht van hem !

19 september 2018 om 12:22

Ik denk niet dat hij dat bepaald....

19 september 2018 om 12:25

Zou je denken ? Ajax moet winnen vanavond anders word het haast onmogelijk om 2de te worden en hij is zo belangerijk....

19 september 2018 om 12:27

Spits doet niet mee dus dat scheelt lijk me, genoeg opties, Wober, schuurs en Frenky mijn voorkeur is frenky

19 september 2018 om 12:29

Niet meteen erger maken dan het is.

N. B.

De Ligt staat net als Dolberg wel gewoon op het wedstrijdformulier dus ik denk dat hij kan spelen wanneer de nood aan de man is.

19 september 2018 om 12:24

Dat bepaal jij, gewoon Frenky achterin en eiting/donny voor het middenveld en de Ligt sparen voor tegen PSV voor hetzelfde geldt laat je hem nu spelen en ben je hem voor langere tijd kwijt, wil je dat?

19 september 2018 om 12:34

Vergis je niet bij winst krijg je ongeveer 1.5/2 miljoen euro, dus zou echt wel een risicotje nemen ! En dit is een wedstrijd die je MOET winnen, als je wat wilt...
ze missen indd hun spits dat is wel een meevaller

19 september 2018 om 13:17

Elke overwinning is zelfs 2,7 miljoen waard is dit jaar verhoogd naar 900.000 euro per punt in de poulefase.

19 september 2018 om 13:31

Een risicootje?? Met het gevolg dat hij misschien maanden eruit ligt, is heus wel over nagedacht want er doen 2 goede spelers niet mee waaronder de spits dus Wober of Frenky is een goede optie en de Ligt sparen voor PSV en om het geld hoeft Ajax het niet te doen he staat genoeg op de bank

19 september 2018 om 12:39

@m.obilic1389 wat een domme tekst zonder dat je weet wat er aan de hand is.

Is het een lichte blessure door een botsing waardoor zn knie beurs is en gevoelig.... ja dan kun je gewoon op je tanden bijten en spelen
is het een lichte blessure, die bij belasting kan eindigen in gescheurde kruisbanden, dan is risico nemen gewoon dom.

19 september 2018 om 13:07

Wie, Rinus? Die heeft niet eens een contract bij Ajax en staat al helemaal niet op de lijst. Dat is dus geen optie.

19 september 2018 om 13:17

Ik vind het vrij bizar om iemands gezond op het spel te willen zetten voor geld.
Als het nou jouw gezondheid is, moet je het natuurlijk lekker zelf weten.
Pijn en/of zwelling van een knie kunnen de lokale coördinatie verminderen. Misschien scheurt hij daardoor zijn kruisband wel.

En nu? Schuurs, Wober of Frenkie?

19 september 2018 om 14:42

Als het aan mij ligt Frenkie of Schuurs. Schuurs lijkt qua spel heel erg op de Ligt, maar is nog onervaren. Al zou Blind dat met zijn ervaring op moeten kunnen vangen. Aan de andere kant is Frenkie gewoon een speler die een heel hoog niveau heeft en dus ook die plek in kan vullen, maar dat is ook weer jammer voor de dynamiek op het middenveld. Moeilijke keuze hoor...

Dan krijgen we nu een centrum met Blind/frenkie of Wöber/frenkie?

Zou het wel leuk vinden als Schuurs zich mag laten zien maar die heeft nog geen minuut gemaakt!

Centraal achterin is de spoeling wel redelijk dun, er moet eigenlijk direct gesleuteld/geschoven worden aan de basis 11 zonder het idee dat het wel goed op te vangen is.

19 september 2018 om 14:44

Blind kan zo opgevangen door Wober, maar bij De Ligt is dat wat moeilijker (omdat de meeste spelers geen 2 linkspoten centraal willen valt Wober dan af), omdat zijn backup nog zo jong is en geen eredivisieminuten in de benen heeft. Dat zou gedurende het seizoen wat beter moeten gaan, want het lijkt me dat Schuurs uiteindelijk in de voetsporen van De Ligt moet gaan kruipen.

19 september 2018 om 15:40

Ik denk dat Frenkie een linie teruggeschoven gaat worden en dat van de beek op zijn plaats op middenveld komt te staan.

Onana
Mazraoui
F. de Jong
Blind
Tagliafico
v/d Beek
Schöne
Ziyech
Neres
Huntelaar
Tadic
19 september 2018 om 17:33

Dat denk ik ook. Het was echter meer een reactie op jouw mening dat de spoeling te dun is achterin. Daar ben ik het namelijk niet helemaal mee eens. Soms moet je een enkele jongeling ook de kans durven geven en dus als volledig selectielid tellen. Schuurs is er zo een in mijn ogen.

Fake blessure!
Word gespaard voor zondag! Beetje jammer dit.

19 september 2018 om 12:29

Tuurlijk! Als je in de CL doorgaat verdien je miljoenen euro’s.

19 september 2018 om 12:33

We hebben het over AEK Athene.
Die pot win je ook met wober of schuurs achterin.
Als het Benfica was geweest dan had de ligt gewoon gespeeld.

19 september 2018 om 12:41

dan had psv gisteren ook wel 11 wissels er ingezet, omdat het van tevoren toch al kansloos was.

M.a.w. domme opmerking dus. Ajax moet hem winnen ja, maar het is niet zo dat het gelijk een makkie en dat AEK niks te zoeken heeft in Amsterdam.

19 september 2018 om 13:54

Je vergist je, Nick. Zondag is juist de makkelijke pot.

19 september 2018 om 14:11

Xyzz wat een arrogantie vorig jaar vergeten?

19 september 2018 om 14:21

Niet alles zo serieus nemen, jongen.

19 september 2018 om 13:05

Ja tuurlijk knul. Want als je woensdag speelt kun je zondag niet fit zijn?

Ook zonder de ligt heeft ajax met Blind en Wöber(of misschien Frenkie een linie terugschuiven?) genoeg verdedigende kwaliteit om van Athene te winnen.

Zat mogelijkheden om dit op te vangen. Hij zal zondag veel belangrijker zijn bij Psv. Niks erg om hem een beetje rust te gunnen in de aanloop naar de wedstrijd in Eindhoven.

Aiiii. Dit is nieuws wat je zeker niet wilt lezen. Onze sterkhouder achterin. Ik ben benieuwd hoe erik dit op gaat lossen. Kom maar door met die hoge hoed!

Als een blessure moet voorkomen in de Champions league dan is deze wedstrijd het beste. Thuis tegen AEK sta je als verdediging het minst onder druk.

Schuurs speelde maandagavond goed tegen Helmond.

een zware domper voor Ajax. deze jongen kan het verschil maken tussen winst en verlies

Niks aan de hand frenkie een linie naar achteren, donny op 't middenveld en 't komt goed

Zou middenveld ongemoeid laten en Wober inbrengen...kunt kwaliteiten de jong beter op middenveld hebben...en misschien schone met van Beek omruilen ivm verdedigend ingestelde AEK voor meer snelheid en diepte

19 september 2018 om 12:54

Dat zou ik ook zeker doen, maar ik ben er bang voor dat ten Hag dat niet gaat doen. Ik vind dat in de verwachte basiself van vanavond alleen Huntelaar over een goede duelkracht beschikt. Ik verwacht dat Ajax wel gaat winnen maar toch zou Wober voor standaardsituaties wel fijn zijn.

Oef! Dit is een tegenvaller! Zonder De Ligt is de verdediging gelijk wel een stuk zwakker, ook omdat Ajax voor zijn positie niet gelijk een goede vervanger heeft. Schuurs is nog niet ver genoeg. Wöber deed het vorig jaar niet slecht, maar dan heb je 2 linkspoten in het centrum staan.

De Jong zou ik liever op het middenveld houden, daar is nu eenmaal ijzersterk.

AEK is natuurlijk wel de enige tegenstander waarbij je De Ligt niet gigantisch zou hoeven te missen. En als je Frenkie daar neerzet is er natuurlijk een uitstekende pass al vanuit de verdediging. Hopen dat Donny het goed gaat oppikken! Zin in.

19 september 2018 om 13:24

Hoe dacht je corners te verdedigen, die Grieken gaan zo zeker gevaarlijk worden met corners.

19 september 2018 om 21:24

Heb't gemerkt. Het is precies zo gegaan zoals ik zei: goede pass vanuit de verdediging van Frenkie, plus voetballend vermogen in combinatie met goede interrupties door De Jong.

De krant heeft het wel vaker compleet mis. Ik ben gecharmeerd van eiting maar ik hoop dat donny gaat spelen. Heeft toch wat meer diepgang in zijn spel en komt elke wedstrijd wel 1 of 2 keer in kansrijke positie.

Aanvoerder?
Ziyech? Huntelaar? Blind?

19 september 2018 om 13:26

Neem aan dat Blind nu de band overneemt. Dacht dat hij ook tot reserveaanvoerder was benoemd na De Ligt.

Ajax moet wat er ook gebeurd winnen. Dit is dan wel een grote tegenvaller voor Ajax. Op de belangrijkste wedstrijd je beste verdediger missen. Verwacht dat de Jong dan centraal komt te staan, al vind ik dat er dan totaal niet gebruik wordt gemaakt van zijn kwaliteiten.

Best een aderlating dat snap ik maar zonder de Ligt moet Ajax ook gewoon kunnen winnen.

Dit is natuurlijk een domper maar niet gelijk in de stress schieten mensen!!! Aek mist ook twee belangrijke spelers voor hun en een club als Ajax moet dit gewoon goed kunnen opvangen. Gewoon met vol vertrouwen er tegen aan vanavond!!!

Ten Hag kennende gaat die geen kopkracht inbrengen, oftewel Wober. Ajax meteen enorm kwetsbaar. PSV gaat daar ook dankbaar gebruik van maken en die hebben ook nog snelheid die wij achterin niet hebben.

Ajax maakt zojuist de wedstrijden bekend met De Ligt er wel bij?.....

Ai dat is een pijnlijke ontbreking voor Ajax. Er staat gelukkig dat het een lichte blessure betreft, dus waarschijnlijk kan hij tegen PSv er wel bij zijn...

Als Frenkie naar achteren gehaald wordt, heb je met een centrum De Jong-Blind weinig kopkracht over. Ik zou dan eerder Frenkie-Wöber als centrum laten fungeren. En dan een middenveld opstellen met Blind - Schöne - Ziyech.

19 september 2018 om 13:39

Frenkie kan beter koppen dan je zou denken hoor, wint toch ook heel wat kopduels (verdedigend).

De Ligt zit wel bij de selectie. Misschien valt het allemaal wel mee en speelt hij gewoon. Mentaal spelletje met de Grieken misschien?

19 september 2018 om 14:18

Hij gaat alleen mee als support voor het team, hij gaat zelf niet spelen vandaag.

Hier had Overmars wel beter op in kunnen spelen. Schuurs is er nog niet klaar voor om de stand in van Mathijs te zijn. Overmars had beter Cuesta kunnen halen als reserve.

Liever Wöber dan de Jong. De Jong is een fantastiche voetballer, maar elke keer als ie in de verdediging staat opgesteld zit ik toch met dichtgeknepen billen wanneer hij aan de bal is, omdat hij als verdediger te veel loopt met de bal en fysiek het niet kan opboksen tegen grote spitsen

Dat is erg slecht nieuws zeg. Hij is zelden geblesseerd, maar bij de 1e echt belangrijke wedstrijd van het jaar is hij er niet bij.

Mensen zeggen wel ach het is maar Athene, maar juist tegen die ploeg heb je hem nodig. De rest is als ze het niveau halen een hele zware kuif, en AEK is de enige die op papier relatief te doen is.

Ook voor hem persoonlijk, zo lang een rots in de branding, en dan komt het moment en is hij er niet bij...
Maar dat is ook voetbal, zoiets kan gebeuren, en je mag met hem geen risico nemen, want daar is hij veel te belangrijk voor.

Nu maar hopen op een goed resultaat. Zet dan toch maar Wober centraal, die heeft wat lengte, Frenkie niet, dat is niet verstandig, maar we zullen zien wat er gebeurt.

Ik heb er wel zin in, maar zie de kansen wel iets slinken...met hem erbij krijgen we amper tegengoals...

Ja, hier moet je ook klaar voor zijn. Het is jammer dat Wober en Schuurs weinig hebben meegespeeld maar die zouden het over moeten nemen. Met Blind ervoor heb je dan meer zekerheid en Europees moet je sowieso niet met Neres en de punt naar voren gaan spelen. Vanavond is de belangrijkste wedstrijd en je moet niet blind gaan aanvallen. De ervaring die je extra brengt in de ploeg zal de onzekerheden achterin moeten verbergen.

Onana
Mazraoui
Schuurs
Wober
Tagliafico
vd Beek
Blind
Schone
Ziyech
Huntelaar
Tadic

Oef, de Jong en Blind achterin lijkt mij geen goede keus, dan zie ik liever Woeber met Blind achterin en De Jong op het middenveld.

Ik ben benieuwd hoe Ajax dit o gaat vangen. Ik heb hier ook meerdere keren aangegeven dat ik op zijn positie de selectie niet in balans vind. Ajax heeft geen echte vervanger voor hem. Ik zou er niet aan moeten denken om aankomende weken met schuurs te moeten spelen. Maar ook een duo de Jong en Blind is fysiek niet echt sterk.

Hier word je niet vrolijk van, dit was ook 1 van de redenen tijdens de zomer dat nog vurig hoopte op nog een centrale verdediger (type Sanchez). Zodat we twee volwaardige centrale verdedigers hadden, ik begrijp ook echt niet waarom dat geen prioriteit had. Zonder de Ligt in de verdediging is het toch echt veel minder achterin, "gelukkig" (al moeten we dat nog afwachten) is het in een thuis wedstrijd tegen de Grieken en valt de blessure mee.

Wöber en de Jong centraal achterin met Blind in het middenveld. Heb wel even genoeg gezien van Daleys verdedigings vaardigheden.

Er zijn nu al weer berichten dat de ligt mogelijk wel gaat spelen (desnoods met medicatie)

19 september 2018 om 15:44

Hij is wel opgenomen in de wedstrijdselectie, hoop aan de ene kant dat het niet nodig is dat hij in actie hoeft te komen

Waarom direct spreken over een 'mokerslag' voor Van de Beek? Met zo'n amateuristische pers is de Europese top ver weg. Wanneer je mee wilt doen heb je 20 goede spelers nodig. Geef eens je ogen de kost wat er deze week in de CL her en der allemaal op de bank zit zou ik zeggen.

Jammer natuurlijk, als hij er zondag maar bij is. Zonder hem pakken ze AEK ook wel..

Op verschillende Ajax-sites staat dat de medische staf het nog niet heeft opgegeven met De Ligt.. Dus laten we het nog even afwachten.

Nu gaat het mis ... De Ligt is onvervangbaar , maare daar mag het niet aan liggen als je 1 speler mist .

Ajax is gewoon zoveel sterker met de Jong op het middenveld die steekpaasjes kan geven, daar haal je gewoon veel creativiteit weg als je die achterin neerzet. Dus ik zou Wober achter neerzetten zodat Ajax meer aanvallend kan brengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren