Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst terug te kunnen keren bij Ajax

Laatste update:

Matthijs de Ligt sluit een toekomstige terugkeer bij Ajax niet bij voorbaat uit. De 24-jarige centrumverdediger van Bayern München heeft de Amsterdamse club nog altijd in zijn hart zitten en volgt de club, die hij in 2019 inruilde voor Juventus, nog altijd op de voet.

De Ligt denkt regelmatig na over een comeback in het shirt van Ajax. "Ik hoop het wel. Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort. Ik had altijd gedacht dat het langer zou zijn, maar de situatie was even iets anders dan iedereen had verwacht", vertelt de Bayern-verdediger in een interview op de website van Ajax.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Als ik ooit de kans krijg om terug te keren bij Ajax en nog van waarde zou kunnen zijn, dan zou ik dat heel graag willen. Je weet het nooit, maar als ik het nu zou zeggen, zou ik het heel mooi vinden", zo benadrukt De Ligt, die bij Bayern vastligt tot medio 2027.

De Ligt heeft zijn voormalige werkgever heel hoog zitten. "Ajax mis je altijd. Het team dat we toen hadden… Ik heb er een jaar of tien gespeeld in totaal, dus alle mensen die je daar hebt leren kennen, mis je wel. Ik blijf de club altijd volgen. Als zij winnen, ben ik blij."

De Oranje-international maakte met Ajax met name indruk in het seizoen 2018/19, toen in extremis de finale van de Champions League werd misgelopen. "Het zou raar zijn als ik daar niet met weemoed op terug zou kijken. Een seizoen zo mooi als dat, met alle jongens samen en bij de club waar je vandaan komt, dat zul je niet snel meer krijgen in je carrière. Niet alles klopte uiteindelijk, maar 95 procent wel."

Stagnerende ontwikkeling


De Ligt is inmiddels vijf jaar verder en kent inmiddels de harde wetten van het topvoetbal. Bij zowel Juventus als Bayern maakte hij hoogte- en dieptepunten mee. "De verwachting is dat je zo doorgaat, maar het verleden heeft uitgewezen dat het niet het geval is. Ook ik heb fases gehad waarin het minder en beter ging. Uiteindelijk, als je netto kijkt naar waar ik begonnen ben en nu sta, dan denk ik dat ik goede stappen heb gezet."

In de optiek van De Ligt is op bepaalde vlakken progressie geboekt. "Misschien doe ik andere facetten ook wat minder, maar dat gebeurt nu eenmaal als het om zo veel belangen en geld gaat. Dan wordt het iets minder frivool, al helemaal als centrale verdediger."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Zie jij Matthijs de Ligt ooit terugkeren bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Komend seizoen huren? Dromen mag toch? Zou een waanzinnige zomertransfer zijn. 😁

Zou mooi zijn, wie weet in de toekomst

Volgend seizoen ligt ook in de toekomst Matthijs, altijd welkom

Zal wel in het komende decennium worden, zie hem binnen nu en 2jaar eerst de stap naar Engeland maken. Zal vast op het lijstje staan bij Pep en Slot.

26 april 2024 om 20:36

Pep? Ik dacht het niet hoor. Met Ruben dias, ake, gvardiol, stones, akanji heeft hij al genoeg cv’s. Die of beter zijn dan hij of van het zelfde niveau

26 april 2024 om 20:43

We weten allebei hoe veranderlijk het voetbal is, over 2.5 jaar kan alles helemaal anders liggen.

26 april 2024 om 20:49

Die kom pas als hij het niet meer aan kan en boven de 30 jaar is. Ik denk dat Ajax nu wel geleerd heb dat je spelers boven een bepaalde leeftijd niet moet aantrekken. Ze worden trager ze krijgen meer blessures en ze kosten dus geld. Kijk naar Hendersen, berghuis

26 april 2024 om 20:55

Heeft Berghuis het zo slecht gedaan dan voor Ajax? En Henderson is er net?

Zie Tadic, Blind, Pasveer of in een verleden spelers als Ooijer.

26 april 2024 om 21:02

Berghuis is contestant geblesseerd dit seizoen . Henderson is er net en lig er al weer een tijdje uit. Je betaal aan loon er veel voor maar je moet hopen dat ze kunnen spelen en iets toevoegen. Je heb er gewoon niks aan ze hebben hun tijd gehad dus nogmaals Ajax zal nu ook wel nadenken

27 april 2024 om 05:12

Berghuis doet het ook helemaal niet slecht bij Ajax en zullen ze ook zeker niet gebruiken als argument om geen 30ers te halen bij Ajax. Berghuis in z’n eerste seizoen bij Ajax 19 G/A. 2e seizoen 18 G/A en zelfs in dit seizoen waar die constant geblesseerd is heeft hij 12 G/A. Kortom, doet het prima.

Tja, dat zeggen oud-spelers wel vaker, maar uiteindelijk gebeurd het zelden. In een top 4 competitie is het salaris en de sportieve uitdaging gewoon vele malen beter.

En bij het afbouwen van de carrière zijn ze voor Nederlandse topclubs niet zo interessant meer. Dan is het interessanter om in pakweg Turkije af te bouwen, vanwege het hoge salaris en lage belastingen houd je makkelijk 2-3 keer zoveel over dan in Nederland.

26 april 2024 om 20:16

Na Turkije zijn ze nog steeds interessant voor Nederlandse clubs. Dirk Kuyt en Van Persie waren toch redelijk succesvol bij Feyenoord na hun carrière in Turkije.

Poeh. Wat een scoop is dit zeg.

Blablabla, die kans is er komend seizoen al, wel even wat inleveren op je salaris, benieuwd of je dat ervoor over hebt.

Kom nu al de club heeft je nu nodig. Dan kan je daarna de gederfde inkomsten innen in Saudi-Arabië en zullen daar niet moeilijk over doen!

Het zou zo tof zijn als ie dan gewoon volgend jaar komt en als aanvoerder probeert Ajax er bovenop te helpen. Ik bedoel, dan ben je toch ook rijk en beroemd en dat is toch ook een mooie sportieve uitdaging.

Maar goed, dat gebeurt niet.

Dat slap geouwehoer altijd met Ajax zit in mijn hart en ik kom ooit eens terug, als er een zak met geld bungelt voor hun neus gaan ze daarvoor en terecht maar kom dan niet met blablabla verhalen aam.

26 april 2024 om 21:08

Mee eens. Hij praat supporters naar de mond en die vinden het prachtig.

26 april 2024 om 21:22

Precies dat

Neem Frenkie en Ziyech ook mee. Denk dat hij pas terug keert als hij over de 30 is. Als het al gebeurd.

Ja, dat willen ex-spelers wel vaker.. maar dan pas als ze de 34 jaar zijn gepasseerd en nergens anders meer grof geld kunnen verdienen.

Als hij echt wil, dan moet ie voor zn 30e komen en bereid zijn om financieel flink in te leveren t.o.v. Juventus en Bayern.

Ik heb het idee dat het geen jaren gaat duren. Hij kan echt wel goed voetballen alleen zie eik niet veel verschil met toen die weg ging bij ajax. Als je dan nergens onbetwist basis speler bent dan ia de stap naar Ajax steeds kleiner.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren