Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gouden wissels schenken Oranje derde overwinning

Laatste update:

Het Nederlands elftal heeft ook zijn derde en laatste groepswedstrijd van het WK winnend afgesloten. In een bedenkelijk schouwspel in São Paulo verzorgden Leroy Fer, 91 seconden na zijn entree, en Memphis Depay de doelpunten (2-0). Het Oranje van Louis van Gaal wint hierdoor Groep B en ontloopt in de knock-outfase mogelijk Brazilië.

/

Oranje en Chili werkten een ietwat flauwe eerste helft af in Arena Corinthians; beide elftallen maakten een ongeïnspireerde indruk. De Zuid-Amerikanen eisten in de openingsminuten wel de bal op, maar kwamen niet tot serieuze kansen. Na een kwartier zorgde Alexis Sánchez voor de eerste echte doelpoging, maar de kopbal van de aanvaller ging een meter naast. Oranje, met Georginio Wijnaldum, Jeremain Lens en Dirk Kuyt in plaats van Jonathan de Guzman, Robin van Persie en Bruno Martins Indi, wachtte af.

Arjen Robben was de gevaarlijkste man aan de kant van Oranje en maakte bijna in zijn eentje het verschil. Vijf minuten voor rust ontving hij de bal ter hoogte van de middellijn, speelde hij vier Chilenen uit en besloot een meter voorlangs. Stefan de Vrij kreeg ook nog een kopkans, maar mikte na een vrije trap van Robben naast. Het balbezit was voor rust bijna voortdurend voor Chili, maar men speelde ook niet overtuigend en kon dan ook geen gaatje in de vijfmansverdediging vinden.

/

De tweede helft begon met dreigende acties van Wijnaldum en Alexis veelbelovend, maar het duel kwam maar niet tot leven. Het spel was zo mogelijk nog teleurstellender dan voor rust en de toeschouwers trakteerden de elftallen derhalve op een fluitconcert. Robben kon het verschil ook niet meer maken en Van Gaal bracht twintig minuten voor tijd Depay in de ploeg om iets te kunnen forceren. Het talent van PSV deed een kwartier voor tijd een dappere poging, maar zijn schot werd gekeerd door Claudio Bravo.

Fer bracht uiteindelijk de bevrijding: de invaller kopte in minuut 77 op aangeven van Daryl Janmaat de bal steenhard in de verre hoek. Het was pas het tweede balcontact van het krachtmens van Norwich City, die Wesley Sneijder was komen vervangen. Een slotoffensief van het Chili van Jorge Sampaoli leverde niets op en Depay bepaalde de eindstand op 2-0, op aangeven van Robben. Nederland is nu met tien treffers de productiefste ploeg van het WK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van totaalvoetbal naar Katte-natjo. Als het maar werkt :P

23 juni 2014 om 19:56

Nederland heeft eindelijk door hoe ze wereldtitels moeten pakken, met dank aan mijn land

Haha nee serieus, wat werkt moet je laten staan, mooi voetbal is leuk, als je er ook wat met wint. Dit gewoon volhouden en ik zie ze nog erg ver komen de Nederlanders.

23 juni 2014 om 19:57

Als de Nederlanders hier trots op zijn moeten ze dat vooral doen.. En dan Brazilie afkraken op hun spel..

23 juni 2014 om 20:01

Nee wij zijn er niet trots op, maar aangezien we niet de top spelers hebben op dit moment gewoon veel te Jong allemaal. 2010 was het jaar dat alles goed viel. Toen was iedereen top, nu ligt dat totaal anders en moet je je speelstijl aanpassen. En helaas is het idd catenaccio spel. Maar het werkt wel het brengt toch wel succes. Ik heb liever een wereld titel met lelijk spel als prachtig spel en 0 punten.

23 juni 2014 om 20:04

Haha echt hoor. Misschien wordt dit wel het WK dat Oranje eindelijk volwassen wordt. Van Gaal is ook absoluut groots dat hij totaal afstapt van zijn voetbal ideologie omdat hij inziet dat een andere aanpak nodig is. Dit is een hele goede leerschool voor het hele Nederlandse voetbal.

23 juni 2014 om 20:04

@forza Atleti

Das ieder zijn keuze, maar ik vraag je, als je de kern er niet naar hebt en je toch dominant en voetballend je wedstrijden wilt aanvangen, schiet je jezelf toch in de voet? Waar gaat het om? Toch om zo ver mogelijk te geraken in het toernooi. Wel, LVG heeft al gauw gesnapt dat met deze selectie geen totaalvoetbal of dominant spel mogelijk was, en wat hij nu presteert met een defensie die als achilleshiel gezien werd voor het WK is gewoon erg knap. Als je op deze manier ver kan geraken moet je dat vooral doen, en er trots op zijn. Countervoetbal en gedisciplineerd verdedigen (lees, niet de bus parkeren, dat is wat anders) is ook gewoon erg mooi om zien vind ik.

Beter ver komen met dit voetbal, dan eruitvliegen omdat je vasthoud aan oude voetbalwaarden die je huidige kern niet invullen kan.

23 juni 2014 om 20:05

Lekker naar huis ForzaAleti. Ga maar huilen. Als we op deze manier wereldkampioen kunnen worden vind ik het prima!

23 juni 2014 om 20:05

Het voetbal is niet om aan te zien. En natuurlijk wil je liever WK worden dan 0 punten hebben. Echter is de kans nog steeds het grootst dat je het WK niet wint. En het WK niet winnen met mooi voetbal is toch leuker als het niet winnen met dit afbraakvoetbal.

23 juni 2014 om 20:05

Daar heb je weer gelijk in. Afgelopen 3 wedstrijden is alles goed gevallen. Maar ben bang als je een Frankrijk of Duitsland treft dat je compleet word weggespeelt.

23 juni 2014 om 20:05

wij zijn hier uitemate trots op. Maar ook omdat we gewoon ook nu weer veel meer kansen krijgen dan de tegenstander. Kijk gewoon de statistieken ff...shots: 13-5, on goal 8-1....wij hebben geen hulp van de scheidsrechter nodig om te winnen.

23 juni 2014 om 20:07

Veel respect voor LVG hier, al die kritiek en de grote meneren in NL die hem afbreken en zelfs een schande voor het Nederlands voetbal noemen, en toch doet hij zijn ding. Omdat hij ervan overtuigd is dat dit het beste is, en dat is het ook gewoon. Monden snoeren noemt men dat, en dat kan ie als de beste.

23 juni 2014 om 20:08

Gelukkig hebben we geen onterechte strafschoppen nodig en verder heeft Chili niet 1 kans gekregen. Maar lekker blijven huilen.

23 juni 2014 om 20:09

Dat Van Gaal een schitterende coach is daar bestaat geen twijfel over. Echter had dit Nederland gewoon zo moeten aantreden als tegen Spanje in de tweede helft, hadden jullie dat niet liever gezien dan?

23 juni 2014 om 20:14

Forzaatleti77,

Oranje heeft in ieder geval niet de hulp van de scheidsrechter nodig om te winnen.

Drie doelpunten tegen, waaronder twee volkomen onterechte strafschoppen.

Wat heeft Brazilië dan tot nu toe laten zien, hebben gewoon nog een beetje extra hulp nodig.

Maar hebben een goed elftal.

Ben uiteraard zeer tevreden over de tot nu toe behaalde resultaten.

23 juni 2014 om 20:15

Praat graag voor jezelf, ik ben er wel trots op, dat wij zulke goede trainers hebben die begrijpen wat er nodig is om resultaten te halen. Ik ben al helemaal trots als Nederland het WK wint en het maakt me geen zak uit als dat met counter-voetbal is. Verwende mede-Nederlanders altijd die een finale plaats niet eens kunnen waarderen "omdat het voetbal niet mooi was".

23 juni 2014 om 20:16

Maar wat del piero ook zegt, wij hebben nu niet de mensen die kunnen opbouwen en domineren. Als strootman er was dan was het weer anders, maar Sneijder is ook niet 100% en is ook geen schim meer van 4 jaar terug. En de rest ook niet. Alleen Robben en rvp zijn beter geworden. Maar 4 jaar terug hadden we allemaal toppers in het veld en toen konden we domineren, nu hebben we 3 toppers (rvp Robben en Sneijder) met (cl/Europees) ervaring.

23 juni 2014 om 20:18

Het is wel echt Nederlands dat we van verzorgd dominant en aanvallend spel houden. En dat is het nu niet, maar lvg heeft het gewoon super in gezien. Hij speelt super met het team wat ie onder zijn goede heeft.

23 juni 2014 om 20:22

Forzaatleti77: of we hier trots op moeten zijn ? Dat denk ik wel ja. 3 wedstrijden, 9 punten met een doelsaldo 10-3 dus +7 in een poule waar iedereen overrtuigd was dat we in de handjes mochten klappen als we uberhaupt de volgende ronde zouden halen. Je moet voetballen naar je mogelijkheden, en dat hebben we gedaan. Even een vraagje, op wie of wat ben jij eigenlijk trots ? Of welk land hang jij aan ?

23 juni 2014 om 20:23

@newc22 en heeeeeel veeeeeel anderen
Ik hoop dat jullie nu snappen hoe het voelt om Chelsea-supporter te zijn! Resultaat boven alles en NL doet eindelijk mee!

23 juni 2014 om 20:24

Italie bewijst al jaren dat je schijt moet hebben aan mooi spel. Tuurlijk ze kunnen goed voetballen, en ook aanvallen. Maar soms moet je niet dom zijn, en gewoon verdedigend spelen, als je geen goede verdediging hebt. Ik dank de Italianen!

23 juni 2014 om 20:24

Wel grappig dan dat 2010 het meest afschuwelijk wk toernooi ooit was qua spel.
Ik heb nu al meer genoten dan 8 jaar Bert.

23 juni 2014 om 20:24

@forza

Erg toevallig dat voor de derde keer op rij alles weer mee zit. Ben je simpel?

Iedereen heeft trouwens kritiek op Brazilië omdat ze één van de beste selecties hebben en zo matig spelen.

23 juni 2014 om 20:25

@forzaatleti

We zijn vandaag ook weggespeeld maar het is de overwinning dat telt! Het is geen zondagse competitiewedstrijd!

23 juni 2014 om 20:27

Maar dat is nog anders Chelsea heeft de spelers om te kunnen domineren en heeft geld om spelers te kopen om te domineren maar doen het niet, nl heeft geen spelers om te domineren op dit moment.

23 juni 2014 om 20:31

Ik feliciteer julie met jullie overwinning, maar als ik jullie blije reacties hier zo lees vind ik het wel straf dat gisteren op het topic van Belgie er zoveel kritiek werd gegeven op ons spel en dat we het meest overschatte team ter wereld zijn en we direct zullen worden uitgeschakeld.

Jullie zijn terecht blij, maar wat is het verschil tussen hoe dit Nederland speelt en hoe Belgie speelt? Beide toch niet echt overtuigend, maar beide winnen wel hun wedstrijden en zijn hoogstwaarschijnlijk groepsleider?

23 juni 2014 om 20:37

Sorry maar door wie zijn we weggespeeld? Chili heeft gewoon 0,0 kansen gehad

23 juni 2014 om 21:02

Misschien omdat België tegen een stuk slechtere tegenstanders nog minder kansen creeert en nog meer kansen weggeeft dan Nederland. België moest gewoon 2-0 achter staan bij rust tegen Rusland als je ziet wat ze weggeven.

Nederland speelt niet het mooiste voetbal maar creeert elke wedstrijd genoeg goede kansen en geeft zelden iets weg.

23 juni 2014 om 21:09

Voordeel: die zitten aan de andere kant van het schema,

23 juni 2014 om 21:23

Gebruik eens je hersenen, Breaking Bad. De verwachtingen waren erg laag voor Nederland. En om dan 9 punten uit 3 wedstrijden te halen is gewoon erg knap. Des te meer als je ziet dat er haast geen kansen zijn weggeven en ook nog twee onterechte penalty's tegen ons is gevloten.

"beide toch niet echt overtuigend" Dan heb je het hier alleen over Belgie. Nederland speelt overtuigend volgens haar filosofie en dat is gebaseerd op reactievoetbal en optimaal uitgevoerd. Tactisch ben je superieur als je zonder veel balbezit meer kansen creëert en weinig weggeeft.

Van Belgie werd méér verwacht en zitten in een erg zwakke poule. Met reden dat mensen kritiek uiten op de Rode Duivels omdat het team klasse spelers beschikt. Als dat niet tot uiting komt tegen zwak tegenstand dan mag iedereen het teleurstellend vinden dat de Belgen het niet zo goed doen als voorhand werd gedacht. Bij Nederland is het omgekeerde het geval.

23 juni 2014 om 21:25

Lekker boeiend idd.
Brazilie heeft topspeler en spelen bagger!

23 juni 2014 om 22:17

@Discpriest

Aha, maar daar zeg je het nu zelf, dat er van Belgie meer wordt verwacht.
Dan is het toch opvallend dat ik op het Belgie topic reacties lees van Nederlanders die hun selectie sterker vinden, en het meest lachwekkend is dat er zelfs mensen beweren dat de bank van Nederland sterker is. Sorry maar die Eredivisie spelers vergelijken met Januzaj Mirallas Origi Dembele en Chadli slaagt werkelijk nergens op.

Bovendien vond ik jullie prestatie tegen Spanje (tweede helft) fenomenaal. Echter waren jullie vandaag tegen Chili gewoon niet sterk. Chili was gewoon ook enorm zwak. Tegen Australie vond ik jullie ook niet uitstekend. Ik bedoel alleen dat die mensen die nu zo blij reageren maar gisteren Belgie uitlachtte, dat vind ik hypocriet. Jullie hebben alle reden om blij te zijn, maar Belgie met 6 op 6 ook. Voor de rest hoop ik dat beide ploegen nog beter gaan spelen want ik verwacht zowel van Nederland als van Belgie meer.

23 juni 2014 om 22:33

@breaking Ik heb die topic niet gelezen, maar zal dat niet zomaar van jou aannemen gezien er altijd wel een paar chauvinisten rondlopen. Met het naderende WK was wel gebleken hoe pessimistisch het merendeel was over het team en de kansen. Realisme heet dat. Zulk realisme zie ik ook nu weer terugkeren, maar met een vleugje euforie dat een logisch en verdiend gevolg is van de geboekte resultaten.

Je hebt moeite met nuanceringen en stelt je als een Belg op die het niet kan hebben dat Nederland het tot nu toe goed doet en de Rode Duivels het beduidend minder goed doen. Ik lach Belgie niet uit, maar ik kan de reactie van enkele Nederlanders begrijpen die de draak steken met jouw elftal. Waarom? Omdat Belgie slecht speelt - in tegenstelling tot Nederland (vanuit tactisch oogpunt) - en omdat de Belgen hun gram haalden om nadruk te leggen hoeveel beter Belgie wel niet is. Het moet maar eens afgelopen zijn met jullie minderwaardigheidscomplex.

23 juni 2014 om 22:35

@forzaatleti en dat zegt n fan van atletico?????

23 juni 2014 om 23:07

Als je mijn reacties op verschillende topics zou lezen zou je wel weten dat ik na Belgie het Nederland juist gun.

Ik vind het gewoon hypocriet dat op elk topic van Belgie de reacties binnenstromen van het meest overschatte elftal op het wk, of dat Hazard zwaar overschat is en wat dan ook, en we er in de volgende ronde er uit zullen liggen.
Maar wanneer Nederland zoals tegen Australie of Chili wint en ook niet denderend speelt barst de vreugde hier op voetbalzone los.

Verder heb ik totaal geen last van een minderwaardigheidscomplex en begrijp ik ook niet wat dat er mee heeft te maken.

23 juni 2014 om 23:16

Ja hoor jij zei ook dat we door Chili helemaal doolgetikt zouden worden. Nou phoe phoe wat een geweldige tegenstander. Geen een kans gehad die gasten. Het voetbal is overigens prima met een legendarische wedstrijd tegen Spanje en een doelsaldo van 10-3, wat geen enkel ander land ons nadoet. Ik en vele met mij zijn zeer gelukkig kan ik je verzekeren en nu ergens anders gaan lopen janken aub

23 juni 2014 om 23:20

Ik heb nergens en nooit gezegd dat Chili jullie ging afmaken. Je vergist je met iemand anders.

23 juni 2014 om 23:27

Hoe zit het dan met de zogenaamde Nederlandse school? Nederland speelt aanvallend voetbal net als Italië dat jarenlang deed. Waar wij daar niet op tegen? Nederlandse fans zijn hypocriet tot op het bod.

23 juni 2014 om 23:54

Dus wat wil je zeggen ......?

23 juni 2014 om 23:57

Jij mag vinden dat Nederland niet denderend speelt. Dat vinden wij ook niet, maar wij spelen volgens plan. Dat kan niet gezegd worden van de Belgen en daar zit het verschil. Re-ac-tief voetbal. Zoek het maar op.

En dat van dat minderwaardigheidscomplex zal je waarschijnlijk ook niet begrijpen en ook geen context zien, maar het is een axioma.

24 juni 2014 om 00:00

Iedereen is hypocriet, dat is de mens. Het heeft geen zin om een nationaliteit daarvan te betichten terwijl het een universele intrinsieke eigenschap is.

24 juni 2014 om 00:04

Hazard is niet overschat maar laat het, behalve die assist, gewoon niet zien dit WK terwijl onze toppers (Robben en v Persie) het team op sleeptouw nemen en zeer belangrijk zijn. En Belgie speelt met een kwalitatief betere ploeg tegen kwalitatief minder tegenstanders slecht tot dramatisch. En Nederland speelt juist met een kwalitatief mindere selectie tegen kwalitatief betere tegenstanders tactisch zeer sterk met een systeem dat er in 5 weken in is geslepen. Ik denk dat de oorzaak hiervan het verschil tussen van Gaal en Wilmots is maar toch is het logisch dat er negatief wordt gesproken over Belgie ,dat zich makkelijk zou plaatsen, en positief over Nederland dat zich waarschijnlijk niet of met zeer veel moeite zou plaatsen.

24 juni 2014 om 08:49

ik vind Belgie ook tegenvallen. Dat mag toch zeker wel. Ze hebben goede spelers ( misschien wel beter dan NL) maar hebben 2 keer zeer matig gespeeld tegen met alle respect geen tegenstanders die van nivo Spanje zijn . Kun je niet ontkennen. Maar ook Belgie heeft gewoon 6 pnt en het toernooi begint pas in de achtste finales. Ze kunnen best ver komen maar dan moeten ze wel beter gaan spelen.

23 juni 2014 om 19:57

Katte-natjo? Grapje right?

23 juni 2014 om 20:00

Wat denk je?

23 juni 2014 om 20:01

Waarschijnlijk wel, staat wel grappig zo.

23 juni 2014 om 20:03

@rijnie op VZ kan alles

23 juni 2014 om 20:04

Ik dacht dat het Katte-Nacho was maar ach wat maakt het uit

23 juni 2014 om 20:04

Ik heb 6 maanden in Firenze gewoond dus wat denk je?

@ El_capitano

Die van jou vind ik mooier . Maar het moet wel op 'ze Hollants" blijven he....

23 juni 2014 om 20:07

Dat je Hollands met een T schrijft is wel heel erg...

23 juni 2014 om 20:16

Dude het is toch een grapje hahaha

23 juni 2014 om 20:24

6 maanden in firenze gewoond? Goede keuze, prima tijd gehad daar zeker? wedstrijd meegepikt van de plaatselijke trots?

23 juni 2014 om 20:02

Zelden zo'n fantastisch gedisciplineerd Oranje gezien! Geen kans weggegeven, geweldige wedstrijd!

Fock totaalvoetbal, keep up the good work!

Wat een fantastische goals trouwens! De scheidsrechter was ook goed zeg!

23 juni 2014 om 20:28

Mag gezegd worden, scheidsrechter was fantastisch ! Buiten de gele kaart van Blind, als ik het me goed heug, eigenlijk geen fout gemaakt.

23 juni 2014 om 20:36

Blind vond ik niet eens zo onterecht. Hij had al een stuk of 6 overtredingen gemaakt dus ik snap wel dat hij een kaart kreeg.

23 juni 2014 om 20:39

Ja inderdaad. We zijn 2 wedstrijden op rij genaaid met ontzettend goedkope penalty's dus deze man was een openbaring. Als hij zo doorgaat is hij één van de favorieten voor de finale

23 juni 2014 om 20:47

de scheids was zo goed dat hij Blind zeer terecht een gele kaart gaf.
Na diverse die hij niet gaf aan blind(2 x had een keer gekund) besloot hij dat dit een optel som was.
Een te lichte overtreding voor geel bestraft met een terechte geel.

het klinkt gek maar ik kan er goed mee leven.

maar goed dat is mijn mening

23 juni 2014 om 21:05

Bijzonder saaie pot voetbal voor de neutrale kijker, maar wel een verdiende overwinning voor Nederland. Chili stelde me teleur.

De ref was trouwens zwak vond ik. Vanaf er iemand naar de grond ging was het fout. Het spel werd enorm vertraagd door die ref. Ik heb het net even opgezocht: 39 fouten gefloten. Dat is toch uitzonderlijk veel?

23 juni 2014 om 23:32

Waar heb jij het over? de scheid was geweldig. liet lekker doorspelen en praktisch ongevoelig voor theater. Deze scheids deed het beter dan een grote meerderheid van de arbitrale ellende die we gewend zijn.

23 juni 2014 om 20:02

Wie had dit gedacht, we zeiden begin van het Wk dat we Nederland niet verder zagen dan de 3e plek.
En daar staan we dan in de 8ste finale, ik durf de wedden dat we dit niet zagen aankomen. En nu 3 rondes verder daar staan we dan.

Met deze intentie komen we ver, als we dit kunnen volhouden dan zijn we zeker en outsider.

Voor nu alvast ieder fan gefeliciteerd, en lekker ervoor gaan zondag.

23 juni 2014 om 20:45

Nee geen Katte natjo, dit is meer counter voetbal... Hoe jij dat zegt is het helemaal niet willen aanvallen, dat is niet het geval...

23 juni 2014 om 21:06

Catenaccio is wel willen aanvallen hoor, het is eerst en vooral uitgaan van de sterkte van je defensie en daaruit counteren, hoe denk je dat al die Italiaanse ploegen ooit zoveel successen behaald hebben met deze spelstijl? Je moet natuurlijk ook scoren om te winnen, en dat deden ze op de counter.

Je verwart het mooie Catenaccio met "bus parkeren voetbal", dan heb je geen enkele intentie om te scoren, puur gericht op het niet incasseren van een goal zodoende je in een toernooi met heen en terugwedstrijden meer kans hebt in de terugwedstrijd, a la Chelsea dus.

23 juni 2014 om 21:00

Je zou maar zo spelen tegen duitsland

23 juni 2014 om 21:21

Je zou maar zo winnen van Duitsland

23 juni 2014 om 21:52

Wat heb je gegeten jongen?

23 juni 2014 om 22:30

Chili

23 juni 2014 om 23:04

Ik zou niet te veel eten als ik jou was.

23 juni 2014 om 23:36

Ik zal er aan denken, thanks voor de tip!

23 juni 2014 om 21:28

Ga lekker in belgie een forum opzoeken en daar lopen zeiken.
Wij zijn specialer dan jullie met een half eredivisie elftal. Bijna al jullie spelers spelen in topelftallen dus kijk met je laffe kop lekker naar je eigen ploeg. Lafbek

Geweldig gefloten door deze ref, veel andere scheidsrechters op dit tornooi hadden al minstens 2 onterechte penalty's gegeven. Chili en Nederland probeerde beide veel maar weinig lukte waardoor het er wat dramatisch uit zag maar uiteindelijk vond ik het wel een leuke wedstrijd.

Mooie doelpunten van Fer en Depay, komt de groep ten goede dat er op een andere manier wordt gescoord en niet door Robben, Van Persie of Sneijder.

Dat getreuzel van Cilissen aan de bal mag trouwens eens ophouden. Is dit typisch iets Ajax? Wordt het ze aangeleerd?

23 juni 2014 om 19:58

Prachtige goals van vooral Fer ja. Wat een megakopbal.

En die goal van Depay, daar zie je toch echt dat Robben een geweldige linksbuiten is als hij daar staat. Wat een precisie heeft hij toch in dat linkerbeen.

23 juni 2014 om 19:58

Deze scheids straalde 90 minuten lang autoriteit uit en onderbouwde dat met sterke beslissingen. Hoop dat hij zo door blijft gaan!

23 juni 2014 om 19:58

//dat getreuzel van Cilissen aan de bal mag trouwens eens ophouden. Is dit typisch iets Ajax? Wordt het ze aangeleerd?\\

Nee, dat komt gewoon omdat niemand zich aanbiedt en iedereen maar voor zich uit staat te staren.

23 juni 2014 om 20:02

@ajax

Ook al biedt niemand zich aan, is het dan nodig om die bal zo lang bij te houden? Twee à drie keer was het erg nipt, is nergens voor nodig. Die bal moet weg, trap hem dan ook weg.

23 juni 2014 om 20:05

Inderdaad. De verdedigers willen de bal niet. In de 2e helft zie je dat er meer ruimte is en dan durven de spelers die bal wel te ontvangen.

23 juni 2014 om 20:06

@medelin

Bij Kenneth Vermeer maak ik me wel zorgen, maar bij Cillessen totaal niet. Die jongen weet echt wel wat hij doet. Vind hem ook een enorme groei doormaken sinds hij 1e doelman is bij Ajax en Oranje.

Goede keuze geweest van Van Gaal.

23 juni 2014 om 19:58

Gast 3 wedstrijden 9 punten. Koek koek!!!! Wie had dat gedacht voorafgaand van dit WK. Wat boeit dat getreuzel van cil nou. Hij deed het prima voor zover mogelijk.

23 juni 2014 om 20:00

De scheids is me idd meegevallen. Concurrentie voor Kuipers?
Dat wat Cillessen doet heeft denk ik wel te maken met het Ajax-voetbal. Daar moet je altijd de voetballende oplossing zoeken en daar is Cillessen naar mijn mening een beetje in doorgedraaid. Neemt veel te veel risico, ook met bijvoorbeeld het aanspelen van de verdedigers.

23 juni 2014 om 20:00

goed gesproken. Het zou hebben geregend van gele kaarten

23 juni 2014 om 20:02

Dat zeg je alleen maar omdat hij onterecht geen penalty aan Chili heeft toegekend. Laten we wel eerlijk blijven.

23 juni 2014 om 20:04

@zang
Hij had vaker geel kunnen geven voor hardere fouten, niet enkel die penalty's. Op de manier en aan het tempo dat er gele kaarten werden uitgedeeld in andere wedstrijden had hij hier makkelijk een paar gele extra kunnen geven. Zelfs na x keer een harde fout gaf hij niks.

23 juni 2014 om 20:39

De scheids heeft goed gefloten. Chili heeft volgens mij wel 20 pogingen gedaan om deze scheids om de tuin te leiden. Als iedere 'dive' een gele kaart zou zijn geweest, dan had Chili geen aanval meer overgehouden.

23 juni 2014 om 20:17

Wat Ajax-watcher zei en waarschijnlijk doet hij dat expres om de aanvallers van Chili extra te laten lopen en zo energie te laten verspillen. Het is wel heel riskant moet ik toegeven.

23 juni 2014 om 20:36

Dat ben ik helemaal met je eens. Geweldige scheids, ook zo rustig en was absoluut de baas op het veld op een prettige manier. Beide kaarten volkomen terecht. Liet zich niet gek maken door de duikelingen van de Chilenen in het strafschopgebied. Petje af.

23 juni 2014 om 20:53

Dit is niet typisch Ajax. Daar geeft hij zelden de lange bal. Is dus of opdracht of slecht vrij lopen van de verdediging.

24 juni 2014 om 08:52

ja dat wordt bij Ajax zo aangeleerd. Om 4 keer op rij kampioen te worden snap je?? Zo heeft iedere trainer zijn eigen filosofie. NL niet mooi maar wel effectief. Kun je me leven zolang je wint.

Ik heb liever dit voetbal en winnen, dan mooi voetbal en er na 2 wedstrijdjes uitliggen, dus mooie overwinning!

23 juni 2014 om 23:19

Helemaal mee eens. Ik snap die azijnzeikers echt he-le-maal niet meer. We winnen alle wedstijden, met ook nog eens 10 (!!!!!!!) doelpunten in maar drie wedstrijden. Heel de wereld is onder de indruk van oranje, en dan lopen er nog mensen te janken dat het niet attractief genoeg is.

En als we nou alleen maar vol op de aanval gespeeld hadden – wat gewoon onrealistisch is met onze verdediging – en nu weggecounterd naar huis gingen, dan waren ze blij? Nee dan liepen ze ook te zeiken. Wat een triest volk leeft er in ons land.

Maar goed dat die gasten op het veld wel genieten en positief zijn, want met de instelling van sommigen hier kom je nergens.

Ach ja, gevalletje Glas is half vol, of half leeg. Bij mij is ie zeker vol, wat Nederland in deze poule heeft gepresteerd is ronduit geweldig.

24 juni 2014 om 00:12

Mijn glas was een flink aantal keren vol en dan weer leeg vanavond. Maar ik ben het wel met je eens!

oranje wint tegen een verzwakt chili zonder vidal..

23 juni 2014 om 19:55

Wij speelden zonder Rvp, Bmi..

23 juni 2014 om 19:58

BMI mis ik niet hoor

23 juni 2014 om 20:01

Jij niet maar is toch gewoon een basisspeler.

23 juni 2014 om 20:11

@flasher

Ik wel. Anders was er een kans dat Veltman starte vandaag. Maar blind krijgt de voorkeur LOL

23 juni 2014 om 20:21

Zonder RvP is iets anders dan zonder Vidal. RvP moest maar geen 2 gele kaarten pakken, zoals een 19-jarige idioot zonder ervaring.
Vidal is geblesseerd, dat is pech.

23 juni 2014 om 20:26

Veranderd niks aan het feit dat ook wij verzwakt waren.

23 juni 2014 om 20:27

@belgunner
Ze zijn er allebei niet, wat er daar anders aan?
Waarschijnlijk moest je weer wat vinden om Nederland af te kraken.

23 juni 2014 om 20:42

@cocoafc
Dat niet, maar het is toch anders. De Chilenen hebben pech dat hij geblesseerd is, Nederland niet. Maar goed, ook met Vidal hadden ze waarschijnlijk niet gewonnen, dusja, het was gewoon goed collectief verdedigd.
Zelfs Robben maakte z'n truitje nat, niet veel vedettes doen dat.

23 juni 2014 om 21:08

Hahahah, ja!! Veltman had al lang 3 kutpasses gegeven, en stonden we bij rust met 3-0 achter....

23 juni 2014 om 21:32

Op het veld heeft het helemaal geen invloes of je iemand mist door een domme gele kaart of blessure.

23 juni 2014 om 19:56

gaan we nou weer lopen zeuren..., nederland speelde toch ook zonder van persie..

23 juni 2014 om 20:06

vidal is toch een topspeler als je die op het middenveld hebt, dan zou ik het nog wel willen zien.

23 juni 2014 om 20:15

Ja, want in zijn 1tje had hij ons natuurlijk pijn gedaan. Staat hij ook bekend om ja..

23 juni 2014 om 23:15

Vidal is gewoon een goede speler ja maar zeker geen wereldtop...

Wereldtop bedoel ik mee spelers als Xavi etc...vidal is gewoon 3 klasses minder.

23 juni 2014 om 19:56

Chili verliest van een zwakker Nederlands elftal (bmi en van Persie)

23 juni 2014 om 19:56

Wat is je punt?
Want Oranje speelde ook met een paar bank klanten dus snap niet waar je naartoe wilt ...

23 juni 2014 om 19:57

En Nederland is niet verzwakt ?

23 juni 2014 om 19:57

Gelukkig was Nederland niet verzwakt zonder van Persie.

23 juni 2014 om 19:57

En Chili verliest van Nederland zonder van Persie...

23 juni 2014 om 19:57

Lekker negatief.

23 juni 2014 om 19:58

Hahahaha die vlag van je zegt genoeg

23 juni 2014 om 19:58

Nederland is ook zonder Van Persie (en Strootman). Just saying.

23 juni 2014 om 20:00

Hahahaha er is altijd iemand die het wilt verpesten. Sjongejongejonge vond je Chilli gevaarlijk of wil je de nuchtere gozer uithangen.

23 juni 2014 om 20:03

Zuurpruim.... Wij zijn toch ook verzwakt geen strootman geen rvp en BMI.

23 juni 2014 om 20:05

Strootman vpersie de guzman bmi

23 juni 2014 om 20:06

Hou even op met je Vidal. Overschatte speler man! Wij spelen met een Sneijder die uit vorm is. Nu jij weer

23 juni 2014 om 20:07

wij zonder Rvp, die had al die ruite samen met robben afgestrafd

23 juni 2014 om 20:11

Vidal wordt vergeleken met Busquets en ik vraag me echt altijd af waarom. Hij komt gewoon echt niet in de buurt van Busquets.

On: Zeer sterk Nederlands elftal, je merkt aan alles dat Robben maar voor 1 ding op het Wk is en dat is weer de Finale spelen en hem deze keer winnen. Hopen dat ze nu ver gaan komen aangezien de loting er positief uit ziet, met waarschijnlijk Mexico/kroatië en daarna Colombia of Ivoorkust.... Iets in die trend. weer een uitmuntende De Jong trouwens wat een topspeler is dat voor dit Nederlands elftal.. En er was een tijd dat hij ter discussie stond voor Classie die met alle respect niets te zoeken heeft in de basis of als wissel.

23 juni 2014 om 20:15

Wij missen ook Strootman op het middenveld. Dus niet zeuren.

23 juni 2014 om 20:16

Zo verzwakt was Chili niet, Oranje miste ook Van Persie en Indi, wederom een zielige reactie...

Yeaahhhhh eerste wss Brazilië ontlopen kan. Niet beter mn dag

23 juni 2014 om 19:57

Brazilië moet nog aan de bak. Ze kunnen nog 2e eindigen dus het kan nog zo zijn dat zij gewoon tegen Oranje spelen ...

23 juni 2014 om 20:03

Kameroen kan er niet veel van xd

23 juni 2014 om 20:04

Dachten we dat ook niet van Iran? Ghana en Costa rica? Er word veel gestunt op dit wk. Dacht 75% van nl ook niet dat we er niks van konden.

23 juni 2014 om 20:09

Ja of je zal net zien dat Mexico over Kroatië heen walst ofzo en dat Mexico op doelsaldo eerste wordt haha

Beste scheidsrechter van het hele toernooi was dit. Totaal onterecht dat vergrootglas alleen omdat hij Afrikaans was.

23 juni 2014 om 19:56

Hij floot hartstikke goed, echt waar. Respect.

23 juni 2014 om 20:03

Zeker. Foutloos gefloten. Dat is toch echt bijzonder op dit wk

23 juni 2014 om 20:05

Idd hij floot heel goed! Gelukkig maar want anders ging de beerput open nu.

23 juni 2014 om 20:24

Paar kleine foutjes, Blind speelde gewoon de bal.

Respectloos voetbal van Chili, steeds die tuimelpartijen daar had de scheids best wel een paar kaarten voor mogen geven.

Ook Sanchez met zijn vragen om gele kaarten had zelf een kaart verdiend.

Voor de rest liet de scheids zich niet gek maken.

Die pornoster mag haar borst alvast natmaken!

23 juni 2014 om 19:57

Nee hoor, die zou alleen bezig gaan als Chili zou winnen..

23 juni 2014 om 20:00

Idd. Meer dan alleen borst natmaken😉

Derde keer dat Nederland een drama eerste helft speelt en dat wissels ons moeten redden. Zoals al zo velen van te voren aangaven dat de begin opstelling gewoon niet klopt.

23 juni 2014 om 19:56

Geen idee, eigenlijk kwam Chili totaal ook niet in de wedstrijd. Vond Kuyt en Blind goed spelen. 2e helft ging Chili vol in de aanval waardoor er meer ruimte kwam die het optimaal benutte.

23 juni 2014 om 20:09

Ja hoor, alles klopte van begin tot eind. Chilli mocht in het begin wat uitrazen, dat leeidde tot geen enkele kans. Al gedurende de eerste helft zag je ze wanhopiger worden. Echt geen enkel moment het idee gehad dat Nederland zou verliezen

Los van de degelijke overwinning, wat floot die scheids goed zeg.

Jajaaaaaaa.. Depay, lekker hoor!

Eerste helft was eigenlijk best wel saai.
Van Gaal: zorgt voor de overwinning door tactische wissels

En al dat gezeur over Blind, ik heb Sanchez nauwelijks gezien, ja behalve duikelen en smeken om een kaartje.

23 juni 2014 om 20:02

Sanchez niet gezien?? Hij was de beste man aan chileense zijde, had mooie acties in huis, creërde kansen en gaf af en toe een briljante pass. Maar los van dat, speelde Blind weer een prima wedstrijd inderdaad.

23 juni 2014 om 20:09

Ok.. hahaha welk moment? Heeft niks klaargespeeld.

23 juni 2014 om 20:29

Sanchez zakte als spits steeds in het middenveld. Blind verdedigde hem ook op het middenveld. Een rol die de geblesseerde BMI nooit zo goed kan spelen.

De man of the match was by far de scheids, echt perfect gefloten, mijn complimenten. Snoert al die "analisten" de mond.

23 juni 2014 om 19:58

Inderdaad, echt perfect gefloten!

Depay, dat is alles wat ik te zeggen heb. Ik vind dat zo een geweldige voetballer, echt wauw gewoon, zo jammer dat hij niet voor Ajax speelt
Dan nog, super trots op dit Nederlands elftal en ook dit was een mooie counter aan het eind

23 juni 2014 om 20:22

En dat is de reden dat kjh gewoon terecht op de bank zit. Die sprint van Depay dat zal kjh nooit hebben gedaan. Heerlijk snelle aanvallers.

23 juni 2014 om 20:02

Jaaa, echt ongelooflijk hoeveel mogelijkheden er waren waarbij andere scheidsrechters het fout hadden gezien. Deze scheidsrechter had het werkelijk overal bij het juiste eind.

23 juni 2014 om 20:04

Ik wist dat het een hele goede arbiter was, want eerder floot hij ook sterk. Hij gaat zijn eigen gang, en liet zich niet gek maken door de klagende irritante Chilenen..........

Hulde aan van Gaal! Tactisch Chili helemaal kapot gemaakt, bijna geen 100% kansen weggegeven en zelf de paar kansen die je kreeg afgemaakt. Nou Mexico/Kroatië met Robin even kapot maken en we zitten in de kwartfinale!

23 juni 2014 om 20:24

Tactisch kapot gemaakt? Mwa, een muur opstellen is moeilijker dan mooi voetbal spelen. Je ziet het bij de beste ploegen, dat ze niet door een muur geraken. Real en Barca tegen Atletico, Argentinië vs Iran...

Pas op, ik gun het mijn noorderburen, bij deze een dikke proficiat vanuit België, maar volgende matchen toch wat minder antivoetbal, anders kan je Mourinho wel aanstellen.
Wel grappig dat iedereen dacht dat Nederland 3e ging worden, en nu hebben jullie gewoon uitzicht op een kwartfinale evt zelfs halve finale.

23 juni 2014 om 21:03

Met tactisch kapot gemaakt doel ik meer op het feit hoe Chili zijn voorgaande wedstrijden speelde en hoe ze deze wedstrijd speelde. Daarbij moet je denken aan de opkomende backs etc.

23 juni 2014 om 22:23

Anti voetbal is heel wat anders vriend, ga gauw je mond spoelen...

Dit is de kans om WK te winnen. Meeste toplanden falen terwijl NL uitblinkt.

23 juni 2014 om 19:57

Uitblinken is wel veel gezegd. Heerlijke 2e helft tegen Spanje maar tegen Australië en Chili was het bij momenten om te huilen.

23 juni 2014 om 20:03

Sorry ik vond jullie vandaag echt niet goed. Het voetbal was bovendien niet om aan te zien. Tegen Australie ook. Dit team wint naar mijn mening niet van een Duitsland Frankrijk of Uruguay.

23 juni 2014 om 20:09

Als je met slecht spel 9 punten haalt, dan kan het alleen maar beter gaan. Vergeet niet dat dit een WK is. Ik heb nog geen enkel team overtuigend zien spelen. Alleen Frankrijk heeft iets laten zien, maar kom op... Tegen Honduras en Zwitserland.

Er werd in de voorbereiding gezegd dat Oranje kansloos was omdat we slechts 1-0 wonnen van Ghana. Nou, je hebt het gezien tegen Duitsland. Ook zij hadden het enorm lastig tegen die sterke Ghanezen.

Met alleen mooi voetbal win je het niet.

23 juni 2014 om 20:39

Dan doe je zwitserland toch flink te kort hoor goed team en zeker niet van hetzelfde niveau als honduras

Mooi om te zien hoe dankbaar Depay Robben was voor die voorzet! Robben beste speler tot nu toe van dit WK?

23 juni 2014 om 19:56

Samen met Nigel de Jong, werkelijk waar fantastisch weer. Geeft alles en zit er elke keer goed in.

23 juni 2014 om 19:58

Nigel de Jong laat het inderdaad zien op dit WK, hij speelt ijzersterk.

23 juni 2014 om 19:58

Robben met straatlengte de beste tot nu toe.

De commentator begon de wedstrijd met de melding dat die Chillenen zo klein waren en Oranje zou kunnen heersen in de lucht.ik heb ze bijna geen kopduel zien winnen, Fer had geen tegenstander bij zich toen hij de bal uitstekend binnen kopte.

Gelukkig is er de winst, maar het spel was niet om over naar huis te schrijven.
Verdedigend redelijk maar in balbezit Op Robben na alleen maar onvoldoendes (depay en Fer even buiten beschouwing gelaten)
Dacht soms even dat ik naar Italië 1980 aan het kijken was, maar ja missie geslaagd dus de winnende coach heeft gelijk.

Beste man van het veld: de scheidsrechter...een voorbeeld voor zijn collega's

Wat ben ik supertrots op dit Nederlands elftal, allemaal gestreden als leeuwen. Fer en Depay kende een uitstekende invalbeurt, wat heeft dit Wk nog meer in petto voor ons? Achterin wordt ook amper niks weggegeven, supertrots op Vlaar, Blind, Janmaat en De vrij.

23 juni 2014 om 20:42

Moet zijn amper iets, als ze amper niks weggeven dan geven ze juist veel weg

verdedigen als chelsea counteren als real.

ligt nederland zeer goed lol.

23 juni 2014 om 20:32

Haha goed verwoord.

Echt prachtig dit goed uitgevoert ook.

23 juni 2014 om 21:02

Helemaal mee eens, Oranje beheerst beiden facetten.... Prachtig....

Niet wat je noemt een spannende wedstrijd, helemaal in de 1e helft, ik vond kuyt echt geweldig als linksback, maar ik heb een vraag haat vangaal Huntelaar ofz of past hij niet zo goed in het systeem?

23 juni 2014 om 20:11

Als je op de counter speelt heb je niet veel aan Huntelaar. Hij is te traag. Als je op de helft van de tegenstander speelt is Huntelaar uiteraard wel dodelijk.

23 juni 2014 om 20:26

Je hebt meer aan Huntelaar dan aan Lens. Huntelaar is helemaal niet zo traag als sommige hier beweren. Kijk eens een wedstrijd van Schalke voordat je überhaupt onzin gaat verspreiden.

Wat een bagger wedstrijd. Jullie mogen niets zeggen tegen de spelwijze van België en Argentinië.

23 juni 2014 om 20:04

Waar slaat dat op? Argentinie en Belgie spelen niet verdedigend, daar loopt het gewoon niet zo lekker. En dat is helemaal niet erg zolang je niet wint, meestal komen de ploegen die in de poules stroef gaan juist het verst.

23 juni 2014 om 20:08

Nederland-België in de finale kan ik wel pruimen

23 juni 2014 om 20:28

Ik ook hoor! Belgie gun ik alles, als wij het niet worden. Nederlanders zijn zeikerds, maar ik weet heel zeker dat ondanks het gemopper veel meer Nederlanders hopen dat onze Zuiderburen zo ver mogelijk komen.

23 juni 2014 om 20:06

Ga toch huilen man, kind!
Nederland deed wat het moest doen. Tegen Spanje pieptje je zeker anders of niet?

23 juni 2014 om 20:08

Toen heb ik grootmoedig toegeven dat Nederland wonderlijk goed speelde. Net zoals ik nu toegeef dat het Bagger met de grote "b" was.

23 juni 2014 om 20:25

Gelukkig spelen de Belgen zo geweldig! Ga toch weg man! Ben blij dat NL en Belgie het zo goed doen ondanks super aanvallend voetbal, het gaat om de puntjes!

23 juni 2014 om 21:03

Prima wat je allemaal zegt, maar je hebt wel door dat Nederland minder moeite met Spanje en Chili heeft dan Belgie met Algerije?

23 juni 2014 om 20:06

Dat zullen we nog wel even zien als ook van Persie er nog bij is. NL hoeft voor niemand bang te zijn. Ik heb genoten, fanatieke chilenen allemaal teleurgesteld naar huis gestuurd!

23 juni 2014 om 20:09

Ja, met Van Persie gaat het beter. Maar deze match was gewoon niet goed (qua voetballend dan, het resultaat is fantastisch).

23 juni 2014 om 20:09

Ik denk dat iedereen zelf wel bepaald of ze iets zeggen of niet. Bovendien hebben Argentinië en België twee zaadpartijen gespeeld, dus lijkt het me logisch dat mensen kritiek hebben.

23 juni 2014 om 20:11

Correct maar dan moeten ze niet beginnen dat Nederland top is. Terechte kritiek mag, continu een land kapotmaken niet.

Met uw eerste zin ben ik totaal eens trouwens, vrije meningsuiting en zo ...

23 juni 2014 om 20:18

Nederland heeft 2x tegen een team gewonnen die allebei zelf beter zijn dan Rusland en Algerije bij elkaar.

23 juni 2014 om 20:21

Ik heb het niet over het resultaat, ik heb het over het geleverde voetbal.

23 juni 2014 om 20:30

Gaat ook niet echt over de spelwijze, gaat gewoon om het niveau wat je haalt. Zonder sprankelend te spelen heeft dit Oranje een niveau aangetikt dat de Belgen niet gedaan hebben. Dit Oranje is gewoon heel moeilijk te verslaan. De Belgen speelden matig tegen matige tegenstanders. Oranje professioneel en sterk tegen 2 toplanden.

23 juni 2014 om 21:06

Nederland heeft vaak genoeg teams compleet weg gespeeld (Nederland-Italie 3-0, Nederland-Frankrijk 4-1), maar Nederland heeft geleerd van het verleden (Nederland-Rusland 1-3). Onder van Gaal boeit eindelijk het geleverde voetbal niet meer.

Omdat ze bij Belgie eindelijk goed kunnen voetballen, denken ze meteen dat je ook mooi moet spelen.

23 juni 2014 om 20:48

Verschil is wel dat Nederland dit in de moeilijkste groep doet en België in de zwakste. Wij moeten wel zo spelen, anders wordt het een herhaling van 2012.

Goeie overwinning, had dit totaal niet verwacht. Hoop voor jullie dat je tegen Mexico moet, schat ik lager in dan Kroatie. Gefeliciteerd Hollanders.

Winst door Van Gaal:

- Kuijt heeft Sanchez onschadelijk gemaakt.
- Fer erin, gescoord
- Depay erin, gescoord

Chili bijna geen kans, de ploeg die DUI helemaal wegtikte. NL bij elke serieuze aanval gevaarlijk. Zonder Van Persie.

Masterclass van Louis.

23 juni 2014 om 20:00

Blind toch iets meer dan Kuyt (omtrent Sanchez)
Maar desalniettemin geweldig van Van Gaal

23 juni 2014 om 20:04

Blind meer dan Kuyt? Niet altijd proberen de discussie aan te wakkeren, want als er nu iemand tegenin gaat weet je wat er gebeurt.

Bij deze Blind was niet slecht, maar Sanchez was hem af en toe teveel.

23 juni 2014 om 20:04

Inderdaad, constant als ik Sanchez zag aan de bal zat Blind er bovenop.

Je kunt zeggen wat je wilt maar Van Gaal flikt het toch weer. Tactische masterclass was dit. Kuyt op de linksback beviel ook goed, kan zowel aanvallen als verdedigen. Daarnaast is het niet echt om aan te zien, maar als die bal eenmaal voor de voeten van Robben ligt ontstaat er al meteen gevaar.

De Jong voor mij motm, zat weer overal tussen en ging er weer vol voor.

23 juni 2014 om 20:15

Dat is ook niet iets om je voor te schamen, daarom ook Kuijt en vandaar ook dat hij hem geneutraliseerd heeft, zonder Kuijt komt hij er toch altijd wel een paar keer langs.

23 juni 2014 om 20:17

Dat komt omdat Kuyt op Isla stond, die er geeneen keer langs is gekomen en laatste deel als rechtsback ging spelen. Geweldig gedaan Kuyt, critici de mond gesnoerd. Jij hebt de 100 verdiend!

23 juni 2014 om 20:27

@cocoafc

Maar is Sanchez gevaarlijk geweest door Blind uit te spelen? Nee.
Jij wakkert de "discussie" nu zelf aan chief

23 juni 2014 om 20:46

@Elijah Ik zeg zelf nog hij was niet slecht, maar hem nu gaan ophemelen is niet terecht. Hij speelde tegen aus en spa goed en dit keer niet ,dat mag gewoon gezegd worden. Als we geen kritiek meer durven te geven na een foute pot en vooral als het gaat om blind weten we waar dat eindigt.

23 juni 2014 om 20:04

Of misschien had hij moeten beginnen met die spelers die hij had laten invallen en dan hadden we een mooie pot voetbal gezien die we veel ruimer hadden gewonnen?

23 juni 2014 om 20:16

Tegen DUI zag ik al dat dit niet te doen was voor ons, in het begin is Chili zo energiek en snel. NL heeft ze eerst moe laten strijden en daarna het afgemaakt.

Enige kritiekpunt vind ik dat we de bal te makkelijk kwijt raakten.

Jammer, wat had ik graag Brazilië eruit zien gaan tegen dit Nederland.


Brazilië en de FIFA zouden op hun kop staan.
Maar proficiat noorder buren, ik zie jullie erg ver komen, wereldkampioen? Kan zomaar denk ik en het is jullie gegund.

23 juni 2014 om 20:05

Let maar op, Brazilië gaat nog 2e worden ook!

23 juni 2014 om 20:17

Nederland en België zijn prima bezig, de lage landen pakken gewoon 15 punten uit 5 wedstrijden! Wie weet belgie - Nederland in de finale?;p

23 juni 2014 om 20:32

Daarom moeten we ook gewoon iedereen laten praten, bij Oranje Robben en bij België Hazard die maken gewoon het verschil ten opzichte van vele andere landen.

23 juni 2014 om 21:14

Wow, dan staan de lage landen letterlijk in brand, dat word iets ongezien in het voetbal !!

23 juni 2014 om 20:30

Thanks! Gunnen het jullie ook, succes in het toernooi verder.

Voetbal moet beter maar het team stond wel een stuk beter. Geen kans weg gegeven eigenlijk en in de omschakeling weer een aantal kansen en uiteindelijk een prima uitslag.

Sneijder moet beter en stoppen met Lens, Depay is beter. Laat meer zien in 20 minuten als Lens de hele wedstrijd.

Hoezee! Hulde voor onze jongens. Het zag er niet naar uit dat we deze zouden winnen. 9 uit 3. Heel netjes jongens, had dit van tevoren nooit verwacht.

Eindelijk de 0 en dit voor dit Chilli moesten wij bang zijn? Never nooit van mijn leven!!!! Ik heb me geirriteerd aan Sneijder, hij zoekt constant naar de eindpass. Kuyt speelde goed en Robben natuurlijk weer van absolute wereldklasse.

Wie had dit voorspeld 9 uit 3 en 10 doelpunten voor 3 tegen!!! Op naar de volgende ronde!!!!!!

23 juni 2014 om 20:07

Jullie moesten niet bang zijn, maar het nog steeds zijn.
Leuke wedstrijd maar de uitslag is zo geflatteerd als wat als je je brilletje even afzet. Chili was minstens even goed gedurende de eerste helft en het laatste halfuur.

23 juni 2014 om 20:13

Ik vind je reactie zo onwerkelijk, ben je sarcastisch? Door welke bril kijk jij?

Chilli was nooit gevaarlijk, Nederland daarentegen heeft veel kansen gemist. Je mag de nuchtere jongen uithangen als je wilt, maar doe het dan ook overtuigend.

23 juni 2014 om 20:33

Kopbal Gutierrez, schot gutierrez, schot sanchez.
Schot robben, doelpunt depay, doelpunt fer.
En nu jij weer.

23 juni 2014 om 22:52

Zwam niet zo, Chili heeft geen enkele 100% kans gehad man. Paar kleine kansjes, maar that was it. Nederland hier gewoon terecht gewonnen.

23 juni 2014 om 23:01

@yiano77
Schoten op doel: Nederland 5, Chili 1. Nou jij weer.

23 juni 2014 om 23:26

Balbezit 38 vs 64%
Hoekschoppen 2 vs 7
Passes nederland nog geen 200, chili meer dan 400.
En nu jij weer

23 juni 2014 om 23:53

Ja want wedstrijden worden beslist op balbezit en passes. Wat een kolder. Chili was compleet onmachtig tegen dit Nederland. Ik heb geen minuut het gevoel gehad dat we niet als eerste zouden eindigen.

Geweldige overwinning!! IK vond de jong wewer een van de beste vandaag, en ik vond kuyt ook heel sterk, blind vind ik niet goed vandaag. Robben mooie assist.

Sneijder vond ik niet goed, veel slechte pasen. Hopelijk brasil ontlopen, vanavond lekker kijken tegen wie we moeten. Brasil, Kroatië of Mexico, alle drie lastige tegenstanders. Hup Holland!!

Oh ja mijn complimenten aan de scheidschter, mag van mij de finale fluiten.

Dit Nederland is fantastisch.
Verdedigend de zaken op orde, De Jong die het middenveld controleert en vooraan wereldspitsen.
Nederland heeft 1 grote troef : Louis Van Gaal.
Wat een respect heb ik voor die man. Hij is een genie, een tacticus pur sang.
En dan te denken dat er Nederlanders waren die niet in hem geloofden....

23 juni 2014 om 20:03

Mee eens! Van Gaal doet het tactisch echt geweldig, haalt 200 % uit deze spelersgroep. Ik mis Emanuelson wel, zou in deze tactiek ook geweldig renderen, maar als we alles blijven winnen wil ik het Louis wel vergeven

23 juni 2014 om 20:06

Zolang we zo door gaan mis ik niemand, maar ik snap je wel .

23 juni 2014 om 20:28

Lens was de enige die echt niks toevoegde hij had met depay moeten starten! En Wijnaldum werd ook verkeerd neergezet! ik vind Wijnaldum eigenlijk beter dan Sneijder op de 10

Nou, mooi 3 uit 3. Niet altijd mooi, maar wel resultaat en poulewinnaar.
Belangrijkste conclusie is denk dat ik de scheids eigenlijk best wel heel goed vond. Weinig op aan te merken en dat is tegenwoordig zeldzaam. Liet zich niet manipuleren en foppen. Hij heeft me positief verrast.

Leroy Fer!
Ik zei het allang, vind hem de beste keus naast de Jong.

Erg goed gespeeld, Depay is the next best! Speelt met zoveel lef. Ook Lens vond ik heel goed, maakte constant oorlog voorin.

Op naar de volgende ronde, ik hoop op Kroatië!

Yes! Met 9 punten naar de volgende ronde, dankzij de gouden wissels Memphis en Fer.

Nederland en België blijven maar winnen Samen alle 5 wedstrijden gewonnen

Matige wedstrijd maar NL in de tweede helft toch de betere. Betere kansen waren ook voor NL dus NL verdiend groepswinnaar.

Proficiat noorderburen.

23 juni 2014 om 20:01

Vind ik sympathiek om te horen, Bedankt zuiderbuur (of kan ik beter zeggen buur aangezien ik ook in België woon :P )

23 juni 2014 om 20:14

Bedankt! Jullie ook succes verder in het toernooi!

36% balbezit en 2-0 winnen, dat heet efficientie

23 juni 2014 om 20:00

12 tegen 7 kansen voor NL. Als we scherper waren in de passing zat er nog veel meer in, veel ballen leverden we te snel in.

23 juni 2014 om 20:07

Maar ook 8 schoten op doel tegenover 1 van chili, dusja wat zegt doelsaldo dan eigenlijk nog.

23 juni 2014 om 20:07

Ik schrok er ook van idd.. beestachtig gewoon. Je kon al vrij snel zien dat chili er gewoon niet doorheen kon komen en dat nederland er uiteindelijk wel zou scoren.

Hoppa, en daar is de volgende overwinning. Like I said. Tot nu toe al mijn voorspellingen uitgekomen. Chili is een stug team, maar echt niet zo goed als iedereen pretendeert.

Ook moest ik mijzelf meerdere keren verdedigen toen ik aangaf dat ik het volledig eens was met de selectie van Kuyt. Ook dat heeft hij weer bewezen. Kuyt geeft altijd 100, waar je hem ook opstelt. Wie ook weer top speelde, Blind!

Het lijkt wel alsof Van Gaal de tegenstander de eerste helft laat komen om vervolgens de 2e helft wél druk te zetten. Dat was zo tegen Spanje, Australië en nu Chili.

23 juni 2014 om 20:30

Helemaal eens met jouw bericht. Alleen niet wat betreft Kuyt. Ik was ook tegen zijn verkiezing omdat hij als aanvaller niks toevoegt, echter had ik geen idee dat hij linksback zou spelen, dit heeft geweldig uitgepakt.

Chili viel mij trouwens enorm tegen zeg, mooi om te zien. Beetje overschat elftal dus.

23 juni 2014 om 20:50

Kuyt speelde best lekker inderdaad vandaag.

Blind vond ik trouwens niet top spelen vandaag. Was Sanchez een paar keer kwijt en moest veel overtredingen maken. Het mooie van dit systeem is wel natuurlijk dat een Vlaar bijvoorbeeld hem daarna kon opvangen.

Niet dat Blind heel erg slecht was ofzo, maar vandaag vond ik hem met Wijnaldum, Lens en Sneijder 1 van de wat mindere bij Oranje.

24 juni 2014 om 08:36

Blind heeft juist enorm veel ballen onderschept. Tuurlijk had hij het lastig met Sanchez, maar Sanchez zelf is niet echt gevaarlijk geweest. Wat dat betreft heeft Daley het prima gedaan.

Wat een complimenten voor Dhr. van Gaal!
Een dikke idioot voor de camera maar een genie op voetballend oogpunt.

Een degelijke eerste helft, waarin Kuyt gewoon deed wat hij moest doen.
Hard werken!
Depay klopt steeds nadrukkelijker op de deur

23 juni 2014 om 20:01

die persconferentie waarin werd gevraagd wat hij ervan vond dat brasilie na nederland speelt was wel weer prachtig.

Van Gaal held! In plaats van je eigen spel blijven spelen, je aanpassen aan de tegenstander en zie hier het resultaat. Tactisch meesterbrein, geweldige wissels ook. Chili had weinig te zeggen, niks gecreëerd, wanhopig opzoek naar een penalty met die irritante sanchez aan leiding. Nu hopen dat Brazilië ontlopen wordt en Nederland komt ver. Forza Nederland!

Edit: ook complimenten aan de scheids! Geeft toch aan dat het niks uitmaakt waar de scheids vandaan komt..

Lekker hoor. Weer gewonnen. En deze keer niets weggegeven. Van Gaal tactisch briljant. Op naar de achtste finale.

Uitstekende tactiek tegen dit Chili. Met Depay, Lens en Robben heeft NL zoveel snelheid voorin en achterin werd echt ijzersterk verdedigd, weinig weggegeven. Blind had Alexis Sanchez helemaal in de pocket en als hij heel even niet kort zat, dan dook Kuyt of Nigel de Jong erop.

De rest was ook gewoon super. Chili kon weinig anders dan schwalbes maken en om kaarten vragen, waar de uitstekende scheids niet in trapte.

Leuke wedstrijd over het algemeen. Eerste helft was vrij saai aan het begin, maar verder was het spannend. Kroatië of Mexico, kom maar op!

Nederland die alle 3 wedstrijden wint. Wie had dat ooit gedacht. De eredivisiespelers breken nu echt door met name Depay en Blind. Trouwens ook van Gaal verdient credits voor zo'n master tactiek.

Wie had dit gedacht, 9 punten. Heerlijk WK tot nu toe. Kwartfinale moet toch mogelijk zijn nu. Maar wat is Nederland een lekker effectief team zeg. Mooi om te zien hoe ze het elkaar ook gunnen, hecht team.

Een draak van een wedstrijd was het natuurlijk, als het niet Nederland.was had ik de tv uitgezet.

Maar goed 2-0 is een goed resultaat. En de Vrij heeft geen geel gepakt dus ik kan er mee leven.

Kuyt deed.het naar behoren en leuk dat.Kongolo er nog in mocht

De wedstrijd van de counter en de gouden wissels!
Wie had dat verwacht, 3 wedstrijden 9 punten en eerste in de poule.
Als je dat in een poll had gevraagd, werd je door iedereen voor gek verklaard. Geweldig!!
Nu op naar de achtste finale. En dan begint zoals Fer al zegt, alles opnieuw.

Hulde aan de scheids trouwens. Floot uitstekend. En liet zich niet beïnvloeden door de Chileense duikelaars.

Wat Fer zegt: 'we hebben 9 punten uit 3 wedstrijden'...daar is geen speld tussen te krijgen...

Prima gespeeld door Nederland! Ik had meer van Chili verwacht, vielen mij echt tegen! Ook de scheids krijgt van mij een compliment, floot als beste scheidsrechter op dit WK!

wat hoop ik dat wij nu Nederland treffen.

23 juni 2014 om 20:05

Dan ga je wel flink ten onder. Eerst Kroatië maar pakken.

23 juni 2014 om 20:11

Sterkte met kroatie.. want die gaan 90 minuten tot het gaatje

23 juni 2014 om 20:15

We hebben kunnen zien dat een beter Chili geen oplossing vond, en Mexico is verdedigend kwetsbaar, dus ik zie wel kansen...

23 juni 2014 om 20:15

Als je net zo ten onder wilt als je zuiderlijke buurland dan mag dat!

23 juni 2014 om 20:21

U mad bro? Eerst maar eens zorgen dat je niet van Kroatië verliest, want die kans acht ik dik aanwezig. Kom op Kroatië!

23 juni 2014 om 21:12

wij ook want via mexico en costa rica kan het een mooi tournooi gaan worden.......

23 juni 2014 om 21:35

Leuk voor mijn kinderen aangezien ze half Mexicaans half Nederlands zijn.. maar voor de rest...

Wat een fantastische wedstrijd van de scheidsrechter. Deze man werd nota bene door van Gaal onder druk gezet door zijn uitspraken maar man o man wat een geweldige referee is dit. Snel de CL in europa laten fluiten nog maar 34 ook.

23 juni 2014 om 20:08

Je weet toch dat hij uit Afrika komt en daarom geen wedstrijden van de Uefa kan fluiten.

23 juni 2014 om 23:06

Kan best hoor. Hij hoeft alleen maar lid te worden van een Europese voetbalbond. Wat mij betreft de Knvb ;-)

Weetje van de dag: De enige 2 Europese teams die zich al geplaatst hebben voor de achtste finales zijn België en Nederland

23 juni 2014 om 20:17

Haha geweldig toch! Hopen dat het voor beide zo mag blijven. Tot in de finale natuurlijk, dan verliest belgie.. tegen Nederland

Een zakelijke overwinning van Nederland, met zeer effectief reactievoetbal.

Nu mag de wereld(vooral media) ophouden met denigrerend doen over een scheidsrechters uit Afrika. Deze scheidsrechter was de beste schieds tot nog toe. Totaal niet gevoelig voor dat gehuil door de Chileense spelers. Nam een aantal zeer lastige beslissingen, wat de goede bleek te zijn. Een zeer groot talent!

23 juni 2014 om 20:14

Hear hear!

Gewoon lekker resultaat dit.
Mexico of Kroatië en dan hoog waarschijnlijk Costa Rica of Ivoorkust.
Dan is het een grote kans dat je in de halve finale tegen Argentinië (mochten die dat halen) spelen, wat zeker te doen is.

Maar Brazilie gaat heus wel winnen vanavond, moeten dat publiek verwennen en als ze Oranje gezien hebben , kunnen ze beter Chili treffen als schat ik Chili ook op dit moment hoger in dan Brazilie.

Kuyt lekker gespeeld, Alleen Wijnaldum vond ik wat tegenvallen.

23 juni 2014 om 20:31

Ik heb al spanning voor Mexico of Kroatië man... En Costa Rica en Ivoorkust zijn ook geen leuke tegenstanders, maar goed. Op papier zijn wij beter ja.

9 uit 3. Wie dat had voorspelt werd voor gek verklaard.
39 % balbezit en 2-0 winnen. On-Nederlands, maar dat maakt deze overwinning niet minder mooi.
Depay schiet nog even mooi vijf miljoen bovenop zijn transferwaarde.

23 juni 2014 om 20:13

Ik had 7 uit 3, had dit een 1-1 voorspeld.

23 juni 2014 om 20:42

Had op zich ook wel een logische eindstand geweest.

Maar Robben is zo geweldig bezig en rookie Depay weer scoren.

Ben bang dat jullie die echt kwijt zijn, was wederom een mooi doelpunt van hem.

Had alles verwacht, maar niet 9 punten uit 3 wedstrijden.

Ik snap jullie Hollanders echt niet met je kritiek op van Gaal. Hij is in de kwalificatie poule ongeslagen eerste geworden, hij haalt nu 9 uit drie, tegen niet de minste landen.. dat ie dan soms geagiteerd doet voor de camera is toch slechts byzaak??? Ik zweer het je, ik zou hem liever vandaag dan morgen bondscoach van de Marokkaanse elftal zien worden.

23 juni 2014 om 20:14

Helemaal met je eens!

Complimenten aan de scheids, hij heeft de wedstrijd uitstekend aangevoeld en sterk gefloten. Nederland speelde resultaatvoetbal vandaag. Kuyt in de basis was een tactische meesterzet van Van Gaal. Overigens is Dirk de meest ondergewaardeerde Nederlandse voetballer, wat een loopwonder. Iedere tegenstander wordt gek van zo'n speler.

Ik ben trots op onze Memphis, weer een goal. Hij gaat er altijd voor, hij is zo gretig.

23 juni 2014 om 20:07

Overigens speelde Blind erg sterk. Die jongen krijgt een berg kritiek over zich heen, wat zwaar onterecht is.

23 juni 2014 om 20:10

Blind, speelde goed. Ik was ook de gene die hem afkraakte, maar op het WK heeft hij mij positief verrast..

Gutiérrez speelde een goede eerste helft, begreep niet veel van zijn wissel.

En nu het Nederlands elftal. Voetballend ondermaats, en te verdedigend (ben er niet gek op) maar het heeft wel geholpen. Fer met een heerlijke kopbal en een prima assist van Robben op het doelpunt van Depay.

Prima pot. Eigenlijk vond ik iedereen goed, alleen Sneijder en Wijnaldum vielen een beetje tegen. Uitblinkers waren Kuijt, Vlaar en de Jong. Ook Janmaat was een stuk beter dan in de vorige wedstrijden.

Wat stond Nederland vandaag geweldig gepositioneerd, echt een tactisch hoogstandje van van Gaal. Dit is misschien niet het leukste voetbal, maar wel duidelijk het effectiefste. 3 wedstrijden, 9 punten, wat wil je nog meer? Mensen die nu toch nog negatief zijn moeten zich echt schamen vind ik, Chili was vanavond tactisch gezien gewoon de mindere. En dit is wel het chili die onder andere Spanje, Engeland en Duitsland helemaal kapot speelde. Echt credits naar van Gaal dus, ook zijn wissels waren briljant. Verder vond ik de scheidsrechter ook echt geweldig fluiten, in tegenstelling tot de verwachtingen!

23 juni 2014 om 20:09

Stond zo goed, dat de Chilenen niks konden, en Sanchez die verzuipt in de kleien ruimte, kon niks doen, de man waar Ramos geen vat op had...

Bla bla bla al dat gezeur dat het slecht was... Nou en!!! Vergis je nou niet, we hebben tegen een ijzersterk land gespeeld en dat land hebben we gewoon stukgemaakt. Van het goede voetbal dat ze kunnen spelen bleef niks over, en dat lag voor een heel groot deel aan ons. En lekker boeien of we mooi spelen. Als we het WK winnen is alles goed, beter dan 4 wedstrijden wonderschoon winnen en daarna eruit liggen. Een WK winnen is veel mooier dan dat!

23 juni 2014 om 20:10

Ach dat is zo Nederlands, speel je aanvallend, mooi voetbal met 80 balbezit en krijg je een counter om de oren is het altijd dom Nederlands voetbal dit en dat. Het is nooit goed.

Op Wk's en Ek's is winnen gewoon waar het om gaat en is mooi voetbal gewoon een pluspunt en niks meer.

Ik vind het trouwens prachtig voetbal, ik vind dat gebrei wat Nederland altijd normaal doet 3x niks.

Man of the match was de scheidsrechter. Hij trapte nergens in, en zag alles juist. Top scheidsrechter!

23 juni 2014 om 20:11

Geen speld tussen te krijgen. Iedereen kan kritiek uiten op scheidsrechters(wat na elke wedstrijd wordt gedaan) maar niet iedereen kan ze krediet geven. Deze scheidsrechter verdient een dikke pluim, zelden zo'n goed gefloten wedstrijd gezien. Trapte werkelijk nérgens in.

23 juni 2014 om 21:18

Alleen in de spelers die continu omvielen voor niets? voor de rest echt een goeie pot gefloten, alleen jammer dat hij voor elke omgevallen speler floot, vertraagde het spel enorm.

23 juni 2014 om 21:50

Zoals Arjen Robben? Guardiola/barça effect jongen. Hij heeft z'n best gedaan maar geen enkele scheidsrechter kan tegen Catalaanse duikelingen. Overigens vind ik Arjen een snelle leerling daarin, een exceptioneel talent erin.

Maar hoe dan ook, deze Zambiaan liet zich voor niks gek maken. Elke overtreding binnen de zestien zag hij goed in en ook zag hij goed het verschil tussen aanstellerij en een echte overtreding wat resulteerde in mooie omschakelingen en momenten waar hij liet doorspelen. Met andere woorden: I disagreeee Alexander!

Ik vind dit een geflatteerde overwinning. Nederland speelde ontzettend slordig de eerste helft met veel balverlies de hele tijd. Ik heb weinig geslaagde combinaties gezien noch was ik overtuigd van elke Nederlander binnen de lijnen die telkens Robben opzocht. Dit kan fataal worden in de toekomst als hij uit vorm is of niet mee mag doen. Hoe los je dat dan op? Iedereen is een directe lange bal naar hem gewend. Dat kan op een gegeven moment zo voorspelbaar worden voor tegenstanders, en voorspelbaarheid in het voetbal betekent verlies.

In het begin begreep ik Louis van Gaal niet. Hij gooide Kuyt erin als steunpilaar voor de defensie om Chili's rechterflank te helpen opvangen maar het dan spreek je deels onheil over jezelf uit aangezien je die Chilenen met 5 tegen 3 op het middenveld laat spelen(als Kuyt helemaal is teruggezakt). Ik had het middenveld ondersteund en de Cv's onder druk gehouden. Chili had alle tijd en ruimte om op te bouwen en het spel te maken. Wellicht was dit bewust gedaan door Van Gaal om hen het initiatief te laten nemen en daarop te reageren. Niet mijn manier van voetballen, maar winst is winst.

Maar whatever. Geen goede wedstrijd maar 9 punten uit 3 wedstrijden waarvan iedereen dacht dat Oranje er na 2 al uit zou liggen is niets minder dan bewondering voor Louis van Gaal waard. Allemaal in een koor dank je wel zeggen tegen meneer Van Gaal die we met z'n allen belachelijk maken de hele tijd.

Men of the Match: Sanchez en Ron Vlaar.

23 juni 2014 om 20:24

Men roept al jaren dat Robben een voorspelbare speler is en nog flikt hij het om iets uit zijn hoge hoed te toveren. Je hebt het over 'een directe lange bal', maar zoals je weet is Robben een van de snelste, zo niet de snelste speler op het WK. Daarbij kun je zien dat we vanaf onze bank ook scorend vermogen hebben en zeker wanneer Robin er weer bij is. Uiteraard kan Robben zijn dag niet hebben, maar laten we niet doen alsof Nederland een San Marino is zonder Robben.

Wat is jouw manier van voetballen dan? Attractief ten onder gaan? Je moet het doen met de spelers die je hebt en van Gaal haalt het maximale eruit. En ook jij zou het dan niet beter hebben gedaan. En wie is 'we'? We maken van Gaal belachelijk? Spreek voor jezelf.

23 juni 2014 om 23:08

Het is voorlopig niet voorspelbaar ,want Chili trapte er ook in..en Mexico of Kroatie zal er ook gewoon in trappen.

En ookal is het wel voorspelbaar dan moet je Robben nog steeds dekken..en helemaal in zo'n vrije rol voorin is hij bijna niet te dekken..in tegenstelling in het 4-3-3 systeem waar hij direct 2-3 verdedigers op zijn nek krijgt.


Prachtig, Nederland verslaat Chili met haar eigen wapens, normaal is het Chili dat op de counter speelt, maar ze moesten ook winnen omtrent de groep,s winst.

23 juni 2014 om 20:27

Chili speelt geregeld mooi voetbal, heel verzorgd. Ik weet niet waar je dit vandaan haalt.

23 juni 2014 om 20:36

Vecht voetbal moet je niet verwarren met verzorgd voetbal... Beetje hoe Atletico Madrid speelt, op die manie....

Yes, Yes Yes!!!! lekker hoor deze overwinning!

chili geen gevaarlijke kans gehad, volgens mij heeft jasper geen redding hoeven maken!
Isla was nergens te bekennen!!! mede dankzij goede kuyt en blind!

Lekkere goal van Fer
en toch weer depay met een goal!!!

23 juni 2014 om 20:32

1 Bal op doel van Chili zegt genoeg

Louis is een genie op tactisch gebied, die weet precies hoe hij de tegenstander moet bestrijden en wat een wissels ieder keer weer, petje af.

Louis van Gaal en Del busque hebben 1 ding gemeen: wissels brengt het team geluk.

Wij nederlanders willen met mooi voetbal prijzen winnen. Soms gaat dat niet.

23 juni 2014 om 20:12

Dit is ook mooi voetbal, Real Oranje, kan je van spreken, ik ben dol op counter voetbal, dat ge brei vind ik maar niks en saai...

Top scheids! By far de beste op het veld. Heerlijke ontknoping.

Wij worden dan EIN-DE-LIJK volwassen. Vroeger kwamen wij heel naief het beste voetbal spelen. Kijk ons heel aanvallend zijn. Nu denken wij, 'fuck It; Winnen!

Van Gaal is een absolute klasbak. Echt absurd als je dit nu nog steds niet kunt toegeven. Nu ook weer fantastische wissels, en met Kuyt had hij het dus geweldig gezien.
Alleen de die hard haters willen het maar niet zien. Gisteren werd hij weer de hele avond afgezeken door Derksen en kornuiten en Jan Mukder krijg er ook geen positief woord uit. Nou, ik juich er alleen maar harder van.

23 juni 2014 om 20:13

Helemaal met jou eens. Ben echt blij dat Van Gaal de monden snoert van de critici. Geen andere coach had deze groep 9 punten gehaald. Ben ik van overtuigd! Klasbak!

Wat een geweldige scheidsrechter. Liet zich niet manipuleren door die duikelaars. Met dit reactie voetbal komen we nog heel ver. Achterin niks weggeven en spitsen van wereldklasse. Goed geconcentreerd verdedigd !!! Die jonge ventjes gaan straks allemaal naar grote clubs. Wat weer ten goede komt voir het Nederlands elftal. Superrrrrr !!!!

23 juni 2014 om 20:15

Precies. Zei het al voorafgaand aan het toernooi. Van Gaal kan jonge spelers echt beter maken. De Vrij en Blind zijn klaar voor een stap hogerop. Kuyt verzaakt nooit. Hij weet precies welke spelers hij nodig heeft.

Ik bedank de scheids voor deze voortreffelijk gefloten match,je zag dat hij het spelletje goed door had van beide partijen en liet zich niet intimideren door de spelers sjapo

Gefeliciteerd iedereen. Eindstand wat geflatteerd, gelijkspel had de krachtsverhoudingen beter weergegeven.
Sneijder valt voor de tweede wedstrijd op rij tegen. Het valt me op dat mensen dat over hem niet durven te zeggen terwijl hij nu weer alleen maar onnodig balverlies leed en amper een goede pass kon geven.
Motm Robben of de Jong.
Blind matig, werd dol gedraaid door sanchez die op zijn beurt weer vaak slechte eindpasses gaf.
Kuyt prima.
Lens verkeert gebruikt, want het is helemaal geen spits. Hij zou veel meer kunnen brengen dan vandaag in een 4 3 3 systeem.
Respect voor de scheids!!! Lekker Voor DE Haterzzz.

23 juni 2014 om 20:25

Lens is gewoon veel minder dan Huntelaar, hij had nooit moeten spelen. Met al die lange ballen, corners en vrije trappen had je aan Huntelaar veel meer gehad.

Blind speelde prima. Sanchez lag alleen maar te janken op de grond en speelde nauwelijks iets klaar. Zet je club bril af.

Kuyt speelde verdienstelijk, heeft mij echt verrast op die plek.

Robben moet stoppen met duiken maar hij was verder een plaag voor Chili.

23 juni 2014 om 20:35

Ey henk, gaat het wel goed met je???? Ik ben een real- en ajaxfan in hart en nieren en dan kom je met zo'n poepopmerking als 'zet je bril af......'

Complimenten ook aan Kuyt die Isla uit de wedstrijd heeft gehaald en het gewoon prima heeft gedaan.
Zoveel commentaar op hem, hij is en blijft waarde voor NL

23 juni 2014 om 20:21

Helemaal mee eens. Je ziet hem overal op het veld voelt zich niet te min om te verdedigen. Hoe houdt ie het vol, hij is 30+ maar loopt meer kilometers dan de meeste jonge spelers in de veld.

23 juni 2014 om 20:38

Die gaf Isla gene enkel kans om op te komen, Kuyt maakte hem het leen heel erg zuur, speelde een puike wedstrijd, dat op die leeftijd zo veel rennen, respect hoor....

Hollanders klagen nog nog als je met 5-0 wint, dan was het voetbal weer niet mooi genoeg. Van gaal beseft dat je gesloopt word als je 4-3-3 gaat spelen tegen landen als Spanje. Oranje is niet meer zo goed als vroeger in de periode met Kluivert, Davids, Cocu, de Boer enz. Wat maakt het uit als je countervoetbal speelt maar daardoor wel kampioen wordt??? Voor mooi voetbal krijg je geen punten, het is geen jurysport

23 juni 2014 om 20:24

Inderdaad. Nederland speelde vandaag een beetje op zijn Italiaans; weinig balbezit, weinig kansen, maar toch winnen. Respect voor van Gaal, wat een geweldige tacticus is hij toch.

Gevochten als leeuwen en overwonnen. Heerlijk hoe iedereen werkt voor het team, geen kans weggegeven, sanchez constant op de huid gezeten door Blind. Je begon zelfs irritante chilenen te zien, die duikelen en uitdagen, wat ik de afgelopen 2 wedstrijden van hun niet heb gezien.

echt waar chapeau voor dit NL. Van Marwijk moet niet praten alsof hij spetterend voetbal speelt met zijn ploegen.

Kuyt, Vlaar en Robben geweldig!!!! Het voetbal was slecht maar daar draait het niet om, het gaat erom dat er gewonnen wordt en dat is gebeurd. Met een ijzersterke Vlaar achterin die Weer als een beest stond te verdedigen achterin.

Leuk hoor balbezit. 1 schot op goal in 90 minuten. Nederland had er acht. We spelen misschien geen dominant voetbal, maar dT kan niet met deze spelers. Bij deze speelwijze is Robben zo belachelijk goed. Elke keer als hij de bal krijgt, poept de tegenstander de broek vol. Gouden bal aub.

Wat is van gaan een meesterlijke trainer/coach. Hij haalt echt het maximale uit over het algemeen middelmatige matriaal.

23 juni 2014 om 20:22

Middelmatige materiaal is wat overdreven, zo slecht is het niet, zoals de meeste schetsen...

3 gespeeld 9 punten
10 goals voor 3 tegen waarvan 2 onterecht penalty's.

V persie straks terug.robben in wereldvorm.

Het kan een heel raar toernooit worden. V gaal heeft een heel moeilijk te bespelen ploeg gemaakt...
Fantastisch voor depay, het enige toptalent wat we hebben..sneijder weerom zwak, net als lens..kuyt geweldig, de jong dito
Motm de scheidsrechter..foutloos!!!

23 juni 2014 om 20:38

Correctie: één onterechte penalty.

23 juni 2014 om 20:48

Twee discutabele penaltys

23 juni 2014 om 20:59

1 onterechte 1 discutabele...

Punt is: oranje heeft het fantastisch gedaan..die 3e goal wordt nooit meer gemaakt trouwens

23 juni 2014 om 21:14

Daarbij sluit ik me aan. We mogen trots zijn op oranje.

Toch raar. Toen Chelsea zo voetbalde spraken we er terecht schande van en nu mag het allemaal. Zo chauvinistisch!

23 juni 2014 om 20:39

Chelsea was lange tijd een van de rijkste ploegen van Europa met geweldig materiaal. Ja, van zo'n ploeg mag je iets verwachten. Zoals jij ook weet heeft Nederland een zeer kwetsbare verdediging, dan zijn de doelstellingen simpwelweg anders. En waar Nederland kan, komen ze eruit. Kijk maar tegen Spanje, toen hadden ze na de 3-1 kunnen stoppen, hebben ze niet gedaan.

Tactisch ijzersterk Nederland. De beste wedstrijd van de groepsfase. Natuurlijk zaten er zwakke plekken in het geheel, maar die werden door de groepsdiscipline opgevangen. Hulde, want vergeet niet dat je tegen 1 van de beste teams van de WK speelt en geen enkele grote kans hebt weggegeven. Vandaar die dikke pluim. En ja, Blind deed wat hij kon, maar tegen de gevaarlijkste aanvaller van Chili (sanchez) moest hij het vaak afleggen. Ook Wijnaldum schoot te kort en voorin was Lens niet het gewenste succes. Uiteindelijk maakten de wissels het verschil - dus prima gecoacht. van Gaal is een hork, maar tevens een meesterstrateeg, en dat laatste is nu toevallig het belangrijkste. Wel moeten we onszelf niet rijk rekenen, want we hebben niet de beste 11 spelers, maar wel een enorm hecht team. En soms kan dat voldoende zijn - al had ik voor aanvang van dit toernooi Nederland al na de eerste ronde terug verwacht. Mooi niet gelijk gekregen;-)

Voor en tijdens de wedstrijd was het gezeik dit en gezeik dat hier. Waar zijn die mensen nu?? Ec ht een enorm goede pot van Nederland....shots on goal: 8-1. Chilli heeft waarlijk niks gecreeerd. En Kuyt...wat een wereldpot...allemaal reacties hier over "ouwe gek", "rennend paard" etc...maar hij doet het, speelt een wereldpot...die Isla kijk zijn ogen uit! Overigens ook een goede scheidsrechter.

23 juni 2014 om 20:30

Ik was een van de weinig die positief was en het zag zitten, 90 procent hier was erg negatief en kraakte alles af... Van Gaal wist ik van dat hij het goed neer zou zetten, en tactische een van de beste trainer van de wereld.

23 juni 2014 om 21:06

ah OK, ik ook.... Zeer irritant inderdaad al dat negatieve gepraat....volgende wedstrijd kijk ik gelukkig weer gewoon in de kroeg...

Tsja, mooi was het zeker niet, maar enorm effectief. Van Gaal is echt een meestertacticus, met de minste selectie van Nederland in zeer lange tijd Chili en Spanje verslaan met ook nog eens de verwachte zwakte: de verdediging. En 5-3-2 werkt dus echt goed. Imo zit een halve finaleplaats er dik in.

Hahahahaha ik lach me rot om al die mannetjes hier die voor het WK zaten te roepen dat Nederland niks zou winnen en veel slechter was dan Spanje en Chili. Wat een kenners! Drie gespeeld, drie gewonnen, oftewel 9 uit 3! En ja, ik had dit van te voren niet verwacht, maar ook zeker niet uitgesloten. Nederland kan van iedereen winnen, ook van Brazilie. Verdediging is echt top, goede ploegen als Chili en Spanje kunnen er niet tegen scoren op een onterechte penalty na en Australie lukte het alleen door een toevallige wereldgoal en eveneens een onterechte penalty. Goed middenveld onder leiding van de sterke De Jong en onze wereldsterren Robben en Van Persie zijn altijd levensgevaarlijk. En dan ook nog een sterke bank met een mix van jonge talenten, sterke spelers en een paar ervaren jongens. We kunnen gewoon wereldkampioen worden! Ik zeg niet dat we het worden, maar het kan.

Werkelijk waar prachtig! 9 punten uit 3 wedstrijden! 2 onterechte pingels tegen deze poule, 1 wereldgoal tegen.... Tachtisch enorm sterke wissels met o.a. Depay, Fer etc in de groepsfase...

Verder heb je ook nog eens heerlijke spelers in actie gezien. Nigel de Jong, Robin van Persie, Arjen Robben by far de beste spelers van deze poule! Heerlijk! De Jong en Robben bij mij absoluut op 1! Wat een toppers!

Verder een goede scheids! Gassama! Snap niet dat het pas zijn eerste wedstrijd is!

Wanneer wij in balbezit nog beter worden, zie ik dit Nederland nog ver komen met iets van geluk!

Waar zeuren we allemaal om? Nederland heeft gewoon 10! Goals gemaakt en speelde gewoon ontzettend effectief. Van Gaal gebruikt de juiste tactiek en alle spelers luisteren ernaar. Fitheid ten top en gretig tot de laatste minuut.
Het ziet er af en toe niet uit, maar welk land is nou tot nu toe zo fantastisch? Niet veel, Nederland is 1 van de betere tot nu toe.

Ik ben trots op Oranje!
Kuyt, goed gespeeld!!!

Matige pot van 'onze' kant, maar daar kan ik mee leven met zo'n afloop. Toch kunnen we concluderen dat ook Van Marwijk het bij het juiste eind had 4 jaar geleden. Het gaat niet om schoonheid, het gaat om resultaat. Het vreemde is dat mensen graag afgeven op Bert, terwijl Van Gaal nu geprezen wordt om zijn spelopvatting.

23 juni 2014 om 20:41

Van Gaal krijgt ladingen kritiek, kijk alleen maar eens hierboven.

23 juni 2014 om 20:49

Ik ben alleen maar positief over Van Gaal en Oranje, je moet wel erg een zuurpruim zijn om zo negatief te doen...

Heerlijke overwinning..

Maar wat was die Sneijder loei slecht zeg.. Aub niet meer opstellen ! Onthutsend zwak gewoon...

23 juni 2014 om 20:55

Sneijder was slecht, luiden een paar tegen aanvaller voor Chili, en aan de bal was hij een gevaar voor Nederland, ik werd geruster toen Fer erin kwam...

23 juni 2014 om 21:09

Ja pff, de kracht van sneijder ligt niet in dit spel, dat is juist andersom, zijn kracht ligt in passing op helft tegenstander, mensen wegsturen of vrij voor de keeper zetten. Nu wordt hij misbruikt als werkpaard om kilometers te maken.

Mooi he, Nederland word afgekraakt, maar heeft wel de meeste doelpunten gemaakt. En 3 spelers staan hoog op de topscorers lijst..

23 juni 2014 om 20:54

Afgekraakt door cruyf en co, voor de rest door dehe
le wereld aanboden voor het scherpe voetbal. Je moet onze journalidten niet te serirus nemen

Het blijft een overwinning van Nederland en een nederlaag voor het voetbal!

Ik heb denk ik een hele andere pot gezien. Nederland speelde zeer compact en solide. De Chilenen hebben geen enkele 100 procent kans gehad. Eerste helft was op momenten wel erg slordig. 2e helft wederom de beste. Heer en meester.

Echt een hele sterke wedstrijd van Nederland , Chili speelde tot vandaag de verdediging en middenveld van landen als Spanje,duitsland,engeland helemaal zoek ...maar tegen de zogenaamde zwakke defensie van Nederland was er geen doorkomen aan.

Geweldig !

23 juni 2014 om 21:11

Ja, inderdaad! Dit is het bewijs dat Nederland van elk land kan winnen. Chili speelt inderdaad Duitsland helemaal weg, en verliezen dan wel met 1-0, maar Nederland is eerlijk gezegd nauwelijks in de problemen gekomen...

Nederland speelde gedisciplineerd en gaf helemaal niets weg. Ik vind dit net zo mooi om te kijken dan het totaal voetbal, wat ons overigens nooit een prijs heeft opgeleverd.

Lens en Wijnaldum de mindere bij Oranje. De rest speelde goed tot ijzersterk. Robben, tsja.... koning van het wk tot nu toe. Niet bij te houden die man

Een minpuntje aan het systeem is blijkbaar wel dat de middenvelder naast De Jong bijna volledig onzichtbaar is. Eerst De Guzman en nu Wijnaldum, terwijl ik dat normaal toch prima voetballers vind. Maar ja, het resultaat primeert natuurlijk en zolang het werkt, is kritiek enigszins onterecht.

23 juni 2014 om 22:09

Klopt, de jong 'blinkt uit' waar hij normaal de werker is. En Sneijder met bijv Wijnaldum voetballend het werk doen, nu zie je die bijna niet, terwijl Sneijder echt meters maakt. Is ook zeker niet mijn type spel, maar goed, ik snap dat LVG het zo aanpakt en als we winnen zeg ik niks meer.

Mooi hoor. Nederland op inzet en karakter gewonnen! Heb genoten! En de Chilenen die bij elke aanraking gaan liggen! Schande gewoon! Prima dat de scheids het spelletje door had! Op naar de 2e ronde hopelijk niet tegen Brazilië!

Op Redcafe(united forum) worden ze steeds blijer met de komst van onze Louis

Kunnen we niet beter zeggen...'gouden pik schenkt oranje overwinning'?

Prima pot van Oranje. Ik denk dat LVG de zaak wederom goed heeft ingeschat. Chili mocht opbouwen tot het ons woog, intussen had Oranje de beste kansen en komt als terechte winnaar uit de bus. Ik heb geen moment het gevoel gehad dat NL dit ging verliezen. Chapeau!

Prachtig resultaat, onovertroffen. Het ijzersterke Chili kraken. Wat een wereldtrainer die Van Gaal. Wat een prima competitie die eredivisie van ons. En wat een geweldige scheidsrechter. Die man is finale waardig.
Ik vind het een geweldig toernooi, vele malen boeiender dan dat geschuif in Zuid-Afrika.

Nederland mag trots zijn. Geweldige coach, prima spelers, en onze competitie bulkt van het talent.

Twee flankspelers in de spits , een andere spits op de linksback, een verdediging die eredivisie waardig is ...en toch 9 punten halen tegen 3 hele vervelende tegenstanders....nou dan kan je wel wat.

En Louis van Gaal is een legende!

De helft van 42 is 21

Wat een gezeur over dat het niet mooi is... Is het heel mooi voetbal nee. Maar we hebben gewoon 10 doelpunten gemaakt in 3 wedstrijden... Dat is meer dan de meeste landen.. Sterker nog denk dat maar een enkel land meer doelpunten gaat maken in de pool fase. Hoe ze dan tot stand komen maakt niet uit.

Ik zie liever ook aanvallend spel maar vind resultaat veel belangrijker.

En als mensen zeggen over italie/belgie klopt. Maar vergeet niet hun doelsaldo eens te bekijken en de onze.

LvG heeft het goed gezien dit werkt en we maken ook nog eens goals.

Prima overwinning. Het ging pas lopen toen Sneijder eruit ging, hij was een te trage dissonant. Depay zoveel beter dan Lens, waarom wil LvG dat nog niet zien. Kuyt heel hard gewerkt, respect daarvoor, maar hij is net als Sneijder inmiddels te ver over de datum.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren