TheLegion
Algemeen
Vrienden
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Maandag, 27 januari 2014
  • TheLegion
  • 77 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 339
  • 30 jaar (18-12-1990)
  • Rotterdam
  • Vuilnisman
Persoonlijke berichten
14 maart 2014 om 09:36
#1

He hier ben ik dan.
Over de discussie of Feyenoord top of subtop is.
Bij deze mijn kijk en uitleg, zou graag horen wat jij vindt en de argumentatie erbij.

Hoe wil jij iemand noemen die al meer dan 10 slechts 1 bekertje won, iemand die al die jaren slechts 3x Europees voetbal speelde (waarvan 1x als schietschijf of figurant zonder ook maar 1 puntje tegen kleine tegenstanders), iemand die gemiddeld eindigt zo rond plek 5-6 met 3x top 4 verder 5e 6e 7e 9e en zelfs 10e, hoe wil jij een ploeg noemen die slechtere prestatie cijfers van de laatste 10 jaar voorlegt dan subtoppers als Heerenveen, Twente en AZ om er maar een paar te noemen.
De Uefa acht zelfs een ploeg als FC Utrecht van een hoger niveau getuige de coëfficiëntenlijst…

Als je het wel beschouwt zet ik dus misschien zelfs hoog in.

Wat heeft feyenoord wel? Een goede historie uit de jaren 60/70 waarin toegegeven, ze pech hadden dat Ajax nog beter was en zij dus steeds Europacup 1 speelde en feyenoord het op een stuk lager niveau moest laten zien.
Maar goed: mooie historie. Zegt dit iets? Nee geen fluit! Nottingham Forest heeft meer Europacup 1’s gewonnen dan Feyenoord maar spelen in de 2e competitie van Engeland. Zijn ze dan een topclub? Op basis wat er door sommige verondersteld wordt zou dat zo moeten zijn, maar dat zijn ze niet. Terwijl het korter geleden is dat ze die prijs wonnen en ze hebben hem vaker gewonnen. Prestaties blijven nu uit, dus top zijn ze niet meer. En ze hebben ook gewoon een stadion van boven de 30 duizend dus alles zou er zijn om een topclub genoemd te worden, maar ze presteren niet dus klaar.

Ander argument, feyenoord heeft veel supporters en zijn daarom een topclub.
Makkelijk te pareren: Feyenoord komt uit Rotterdam, de 2e stad van Nederland, het is dus ook logisch dat na Amsterdam (ajax) Feyenoord de grootste schare heeft. Maakt je dat top? Nee. Hertha BSC heeft ongeveer de grootste achterban van Duitsland en hebben zelfs verreweg het grootste stadion. Maar ze presteren niet en zijn dus niet een nationale topclub.

Topclub zijn valt en staat met resultaten boeken. Mensen moeten niet in het verleden blijven hangen zoals men bij Feyenoord wel doet.
Tuurlijk kan niet elk jaar top zijn, maar als je al meer dan 10 jaar zwakke cijfers weerlegt, dan is dat serieus te nemen. Ze zijn bijvoorbeeld in 30 jaar tijd (seizoen 1984/1985-2013/2014) maar 2 keer kampioen geworden.

Als jij het anders ziet hoor ik het graag, sta overal voor open namelijk
Ben benieuwd naar jouw kijk erop. Ik vind dit verschil van inzicht mooi en interessant.

Groetjes!

27 maart 2014 om 09:58
#2

Kijk je afsluiting ben ik het volledig mee eens. Feyenoord is een grote club!
Maar een grote club is anders dan een topclub

Ik vind Feyenoord een mooie club (krijg het haast me strot niet uit) hahahahaha nee geintje.
Serieus, ik vind Feyenoord een mooie club, respecteer Feyenoord en hoop dat ze net als in de 60-70er jaren weer strijden met Ajax om de felbegeerde eerste plek.

Dat Feyenoord een grote club is ben ik direct met je eens. Groot ben je door je achterban, leeft je club in het land (of misschien zelfs erbuiten) en groot ben je door je historie.
Top ben je daarintegen naar mijn mening door je huidige presteren.

Red Bull Salzburg vind ik een goed voorbeeld. Gezien de prestaties sinds oprichting (1950), hebben ze weinig tot niets gepresteerd. Ze hebben dus geen historie. Qua achterban zijn ze klein want er zait altijd slechts een handjevol mensen. Toen ik er was tegen Ajax waren ze voor het eerst uitverkocht! 30.000 man. Het weekend erop speelden ze een Oostenrijkse topper tegen Rapid Wien en waren er pas slechts 12.000 kaarten verkocht! Kosten: 8,70 euro! Dus de club leeft niet echt, de club heeft niet echt een historie, maar ze zijn wel degelijk een topclub. Hoe komt dit? Door hun prestaties de laatste jaren.

En wat de potentie van Feyenoord betreft. Die zit er zeker. Heeft naar mijn idee te maken met de haven en het grote aantal zakenmensen aldaar.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren