Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind neemt Riedewald en Tete op in selectie Oranje

Laatste update:

Danny Blind heeft de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland (3 september) en Turkije (6 september) bekendgemaakt. Kenny Tete en Jairo Riedewald hebben de schifting overleefd, zo heeft de KNVB vrijdagmiddag middels een officieel statement bekendgemaakt.

/

De spelers melden zich aanstaande maandag in Noordwijk. Vurnon Anita is eveneens opgenomen in de definitieve selectie en Kenneth Vermeer, Virgil van Dijk, Joël Veltman, Paul Verhaegh, Marco van Ginkel, Nigel de Jong, Bas Dost en Jeremain Lens zijn afgevallen.

Na zes groepswedstrijden staat Oranje derde, met vijf punten minder dan koploper IJsland en drie minder dan Tsjechië. Nederland moet bij de eerste twee ploegen eindigen om direct naar het EK in Frankrijk te gaan.

De volledige selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (FC Porto), Jaïro Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio ), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain)

Middenveld: Ibrahim Afellay (Stoke City), Vurnon Anita (Newcastle United), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (Newcastle United)

Aanval: Memphis Depay (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskou) en Arjen Robben (Bayern München).

Zou jij Kenny Tete en Jairo Riedewald ook hebben opgenomen in de definitieve selectie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
28 augustus 2015 om 13:26

Terecht, huidige vorm is belangrijk. Je moet tevens aan de toekomst denken, dus jonge jongens aan het grote werk latem ruiken. Geen verkeerde beslissing!

28 augustus 2015 om 13:27

Moet helemaal niet aan de toekomst denken, je moet nu presteren oftewel volgende week!!!

28 augustus 2015 om 13:27

Het lijkt me momenteel vooral belangrijk op kwalificatie af te dwingen in plaats van aan de toekomst te denken. In die luxepositie zitten we momenteel helaas niet.

28 augustus 2015 om 13:28

Ja, vooral aan het grote werk laten ruiken tijdens cruciale wedstrijden. Achterlijke beslissing dit.

28 augustus 2015 om 13:29

sorry hoor, maar ik hoop dat je een geintje maakt, als je ziet dat deze gasten bij de definitieve selectie zitten en nog zegt dat het geen verkeerde beslissing is, zou ik dat spul wat je aan het roken ben even aan de kant leggen. Riedewald maakte gister ook gewoon een slechte indruk. en Tete heeft ook niet bepaald laten zien waarom hij dit verdiend heeft. Echt een absurde beslissing dit. Frank de Boer zal hem wel waanbeelden aanpraten.

28 augustus 2015 om 13:32

Aan de toekomst denken? Als je aankomende week verliest loop je een eindtoernooi mis. Presteren moeten ze!

28 augustus 2015 om 13:32

Helemaal mee eens. Op dit moment in deze cruciale fase kan je debutanten niet voor de leeuwen gooien. Maar Blind heeft een Ajax hart en gelooft heilig in Ajax en haar talenten, terwijl deze debutanten heel knullig en amateuristisch verloren van Rapid Wien.

28 augustus 2015 om 13:33

Belachelijk, scholletje laat nu al zien niet capabel te zijn. Laat zijn clubvoorkeur duidelijk meewegen.

Nu maar gewoon twee potjes verliezen, zijn we gelijk van deze drollenvanger af.

28 augustus 2015 om 13:38

Het valt me op dat enige CVM in de selectie Anita is, Blind kan daar natuurlijk ook uit de voeten maar waarom niet gewoon nigel de jong selecteren? Zo,n de jong heb je wel nodig tegen Turkije, ik zou ten alle tijden De jong kiezen boven Anita. Bij blind zie je dan wel een duidelijk voorkeur van spelers. Inplaats van Anita had hij zo goed Bazoer kunnen selecteren.

28 augustus 2015 om 13:40

Dan kan hij zijn zoontje daar neerzetten, Kongolo zal wel als LB starten.

28 augustus 2015 om 13:41

Ja precies ja, toekomst is totaal niet belangrijk... 😐

28 augustus 2015 om 13:46

Riedewald niet goed?? Hahaha. Veruit de best presterende verdediger momenteel in de eredivisie. Tete is in geweldige vorm, terwijl Janmaat er niks van bakt de laatste paar wedstrijden. Prima keuze

28 augustus 2015 om 13:47

Misschien geen moment om grappen te maken, maar persoonlijk denk ik dat vorm van de dag erg belangrijk is. Met name Tete is goed bezig. Zo'n jongen zit in een flow en door hem nu te selecteren heb je grote kans dat ze meteen boven zichzelf uit stijgen. Janmaat is totaal niet lekker begonnen aan het seizoen, matige wedstrijd gespeeld, rood gehad. Die zal er mentaal minder lekker voorstaan dan Tete nu.

En dan klopt het wat jullie zeggen: het moet nu gebeuren. Dan heb ik liever een speler in vorm die in de juiste flow zit dan iemand die niet echt lekker in vorm is. Riedewald vind ik minder logisch, daar had ik liever Van Dijk gezien. Overigens vind ik Afellay ook een rare keuze. Vind ik nou niet heel denderend begonnen bij Stoke.

28 augustus 2015 om 13:54

Ja eens 1-AJAX-1. Zeker wat betreft Tete. Natuurlijk snel, maargoed Blind is Coach. Dus we gaan het zien wie er daadwerkelijk speelt! :-) Ik hoop op zoiets!

Cillessen
Tete
De Vrij
Blind
Kongolo
Wijnaldum
Sneijder
Klaassen
Robben
Huntelaar
Depay
28 augustus 2015 om 13:54

mee eens, de jong Moet je juist bij deze wedstrijden erbij hebben, dan maar het laatste kwartier erin brengen om de deur op slot te gooien

28 augustus 2015 om 13:55

Het beleid slaat echt nergens op. Waar is de balans op het middenveld? Met dit beleid word het middenveld van Nederland overlopen, er zijn eigenlijk alleen maar van nature aanvallende middenvelders geselecteerd behalve Anita. Ons middenveld word totaal overlopen let maar op dit gaat helemaal fout.

28 augustus 2015 om 13:56

Wat een onzin, alsof Tete gister een geweldige wedstrijd spelen. Iedereen praat elkaar maar na zonder zelf ook maar één wedstrijd van Newcastle te zien. Omdat Janmaat een rode kaart pakt, denkt iedereen direct dat hij waardeloos speelt, wat een waardeloze gedachtegang.

En vorm van de dag? Tete doet mee met het Ajaxniveau, maar blinkt hij daarin uit? Nee. Hij doet mee, maar elke voetballer kan op dit moment mee met het niveau van Ajax wanneer zij tegen Willem II of NEC Nijmegen spelen.

28 augustus 2015 om 13:56

sorry maar tete moet er echt niet in, speelt pas 6 wedstrijden bij Ajax vast, nu moet vd wiel erin voor ervaring. en om eerlijk te zijn zou ik bas dost mee nemen ipv v persie die is meer wedstrijd fit en is op dit moment ook gewoon beter. verder had ik ipv Klaasen liever de jong gezien om gewoon het slot op de deur te gooien.

28 augustus 2015 om 13:57

@ Sofa

Wat dacht je hiervan dan? Kunnen ze alvast ervaring opdoen. En ja VZ dit is een grapje. Of mag dat niet?

Cillessen
Tete
Veltman
Riedewald
Dijks
Klaassen
Bazoer
Anita
Nouri
Ehhhh
El Ghazi
28 augustus 2015 om 13:59

Deze beslissing kan de zomer van NL maken of breken.

28 augustus 2015 om 14:03

Dit slaat dus helemaal nergens op he, lekker jongens testen tijdens cruciale wedstrijden...? Riedewald is dus beter dan iemand als van Dijk of van Beek...? Overigens ook geen de Jong en Luke de jong boven bas Dost...? Sorry hoor, cruciale wedstrijd met zo'n middelmatige selectie succes mannen!

28 augustus 2015 om 14:05

Huidige vorm belangrijk... waarom kies je dan voor Affelay, Bruno Martins Indi en Van Persie?
Affelay pas net bij zijn nieuwe club. BMI is ook niet geweldig en VP heeft pas 2 wedstrijden gespeeld!'
Jij bent blijkbaar wel een echte voetbalkijker dat maak ik wel op uit je reactie.

28 augustus 2015 om 14:11

Vind het aantal middenvelders in de selectie wel weinig slechts 5..... waarbij er maar 1 verdedigend ingestelde speler bij zit (anita). Natuurlijk kan Blind JR ook op het middenveld spelen maar die doet het goed als LCV daar zou ik hem bij NL ook wel willen zien

28 augustus 2015 om 14:11

Ik zeg nota bene dat ik mijn twijfels heb bij Afellay... Jij moet kennelijk beter leren lezen. En ja ik ben het met je eens dat je ook kan twijfelen aan die andere 2 namen. Waarbij ik de keuze voor Van Persie nog wel kan begrijpen.

28 augustus 2015 om 14:15

het NL-eftal heeft op dit moment helaas niet de beschikking over zeer goede en ervaren verdedigers in de leeftijd tussen 26-32 jaar. Het is niet anders. Wel zijn er veel toptalenten. Laten we die dan gewoon een kans geven. Of moeten Jaap Stam, Frank de Boer, Gio en Rijkaard de schoenen weer aandoen?

28 augustus 2015 om 14:17

Wat ik niet snap is dat niemand door lijkt te hebben dat deze beslissing geen enkel invloed gaat hebben op de basis elf. 23 spelers geselecteerd en daar horen riedewald en tete bij. Dan heb ik ook liever jonge spelers bij zo'n trainingskamp omdat die in zo een weekend ongelooflijk veel bijleren. Volkomen juiste en slimme beslissing dus

28 augustus 2015 om 14:20

Ik heb Riedewald gisteren meerdere slippertjes zien maken, die op niveau niet kunnen.

28 augustus 2015 om 14:23

Huidige vorm vind ik ook wel belangrijk, maar je neemt wel een groot risico met cruciale wedstrijden voor de boeg. laat Blind lekker zijn gang gaan, wie weet zien wij het allemaal verkeerd. Ik vind het jammer dat bepaalde namen er niet bij zitten, maar uiteindelijk hoop ik net als de rest dat Nederland zich gewoon op 'normale' wijze weet te kwalificeren.

Mocht kwalificatie uitblijven, dan is het tijd om de hele technische staf en Bert van Oostveen uit te zwaaien. Zij zijn dan niet geschikt voor de job. Gaat puur om je vaardigheden van selecteren en binnen een korte tijd je team tot het uiterste te laten presteren. Zelf heb ik het vermoeden dat zowel de kwalificatie als het ontslaan niet gaan gebeuren. Hopelijk word ik blij verrast.

28 augustus 2015 om 14:25

Het is niet de taak van een bondscoach om jongens wat bij te leren dat doen ze maar bij hun club.
Waarom zou je als BC spelers van de ene club wel wat bij leren en de andere niet?

Je moet als BC gewoon de beste selectie neerzetten en jezelf kwalificeren. niets meer dan dat.

28 augustus 2015 om 14:26

@echtgras. Pieters,buttner, Paul verhagen, V Dijk?

28 augustus 2015 om 14:31

Sofa, jouw opstelling mist wel echt de balans op het middenveld. Dat is nou precies waar het onder Hiddink vaak fout ging. Klaassen of Wijnaldum zal dan toch echt plaats moeten maken voor Blind of Anita met de punt naar achteren. Bij voorkeur Wijnaldum op de bank. Die functioneert in Oranje veel beter als hij wordt gebracht. Verdedigend laat hij altijd te veel steken vallen, ondanks zijn loopvermogen. Klaassen is dan een wat slimmere speler. Speelde in de oefeninterland tegen Spanje ook geweldig. Dat was eigenlijk de enige wedstrijd onder Hiddink waarop het middenveld goed stond.

28 augustus 2015 om 14:32

Onzin!
Dan kan je elke speler die een paar goede wedstrijden spelen en in vorm zijn wel selecteren.
En in Oranje moet je met mannen spelen, geen kleuters!

28 augustus 2015 om 14:36

Riedewald kan daar ook spelen.

28 augustus 2015 om 14:41

Huillie huillie. Hij selecteerd Ajacieden en dat is niet eerlijk! Vorig jaar heeft hij ook selectie gemaakt met feyenoorders op het WK samen met van Gaal. Die hele bank was ex Ajax. Maarja jij haat Ajax meer dan dat je voor je eigen cluppie bent en dan is het huillie!

28 augustus 2015 om 14:48

Heb je Riedewald niet opzichtig zien falen gisteren? Als dat tegen een ploeg van kaliber was geweest, hadden ze keihard verloren door zijn slechte spel.

28 augustus 2015 om 14:52

@bobbelman: ik vind het prima dat je vindt dat spelers op de vorm van de dag geselecteerd moeten worden. Ik heb er een andere mening over, maar dat terzijde. Waar ik moeite mee heb is dat er bij Janmaat gesproken wordt over zijn rode kaart. Maar inmiddels heeft hij meegedaan en gescoord in de met 4-1 gewonnen bekerwedstrijd. Dus zijn vorm van de dag is uitstekend. De vorm van de dag van Tete? Ik hoop dat je Jablonec - Ajax hebt gezien en Tete had het heel erg moeilijk. Zijn vorm van de dag is absoluut niet fantastisch.

28 augustus 2015 om 14:52

de competitie is net 3 wedstrijden oud.. van beek heeft dan toch meer recht heeft op een plaats bij de selectie dan Tete die net komt kijken.. ook van Dijk schat ik hoger in dan Riedewald al heeft die het voordeel dat hij op meerdere posities kan spelen.

Mijn voorkeur gaat toch uit naar de Vrij en van Dijk.

28 augustus 2015 om 14:57



toch klopt het niet, als vd Wiel, die niet eens in de basis staat en zelfs weg moet, in de basis staat en geblesseerd raakt zal Tete dus moeten invallen. Sorry maar je kan zo'n jongen niet zomaar voor de leeuwen gooien, ja veel ajax supporters vinden het geweldig, maar wat als hij dan die fout maakt waardoor het Nederlands verliest en wellicht niet mee gaat naar het EK, dan is zo'n jongen gelijk mentaal helemaal kapot en dat mag toch niet de bedoeling zijn of wel soms.

Dit heeft helemaal niets te maken met haat richting ajax,dat is een zin die mensen roepen omdat ze niets zinnigs te melden hebben

trouwens ik zie maar weinig mensen hier die normaal kunnen discusreren....alleen maar zeggen dat mensen ajax meer haten dan de liefde voor.....?? ja man!!!

28 augustus 2015 om 14:58

Als we aan de toekomst denken schat ik dit Oranje zeer hoog in. Komen echt een paar pareltjes aan. Persoonlijk zal ik in de kwalificatie zo gaan spelen:

Cillessen, Tete, Stefan, Riedewald, Kongolo, Blind, Sneijder, Wijnaldum, Depay, Robben en Luuk de Jong.

28 augustus 2015 om 14:59

Riedewald in beste vorm?? Ik weet niet welke wedstrijden jij kijkt maar hij maakt zo nu en dan toch wel aardige slippertjes,. Dat wordt in de eredivisie misschien niet afgestraft maar internationaal echt wel. Die jongen heeft nog niks in het grote oranje te zoeken.

28 augustus 2015 om 15:21

waarom huntelaar als de jong in een betere vorm is en v persie meer kwaliteit heeft ?

28 augustus 2015 om 15:26

Anita is het seizoen echt Enorm sterk begonnen, dus ik vind het niet meer dan logisch. Strootman is out, dus is hij gewoon een logische optie voor op 6.

28 augustus 2015 om 15:38

@xavi80

En Feyenoord verloor de strijd om Europees voetbal in eigen land.
Nee jij klinkt pas geloofwaardig.

Voor de minst gepasseerde verdediging van de laatste jaren, mag je wel meer respect hebben. Hoeveel x speelde Feyenoord eigenlijk Europees de afgelopen 6 jaar?

Ik ben het bijvoorbeeld ook niet eens met de achterhoede en bikkellaars als Douglas, van Dijk en Nigel de Jong (middenveld) horen er gewoon bij. Maar ik ga deze geselecteerde niet afkraken.

We zullen zien.

28 augustus 2015 om 15:46

Inderdaad!

We zitten in deze positie omdat er lang niet is geïnvesteerd.

En laten we eerlijk zijn het is niet dat we een "company" en een "alves" thuis laten... voor deze posities.

Het zijn getalenteerde jongens, maar ze zitten erbij bij gebrek aan top verdedigers.

28 augustus 2015 om 15:52

Dit is mijn favoriete opstelling voor de komende 2 jaar. Met op de bank, Riedewald, Martins Indi, Blind, van Beek, Klaassen, Promes, de Jong (psv) en Clasie.

We zullen het zien....

@fr_piet

Je hebt gelijk, de Vrij zou zelfs in de basis staan voor van Dijk.

Cillissen
v.d.Wiel
van Dijk
Douglas
Willems
Wijnaldum
De Jong
Robben
Sneijder
Depay
Huntelaar
28 augustus 2015 om 16:06

En onze beste verdediger laat je thuis?

28 augustus 2015 om 16:40

aan de toekomst denken? Je moet presteren

28 augustus 2015 om 17:38

Voor de zeurpieten hier die vinden dat Riedewald en Tete te jong zijn om te debuteren:

Rijkaard debuteerde op zijn 19e (Er zijn mensen die een gevaarlijke vergelijking maken tussen Riedewald en Rijkaard).
Reiziger debuteerde op zijn 20e; Tete is dus niet veel jonger en van alle bovengenoemde backs degene met het meeste talent. Verhaegh heeft op het WK laten zien waarom hij geen selectie verdient. Evenzo voor Janmaat.
Marco van Basten debuteerde op zijn 19e.
Sneijder 18
Robben 19
Davids 21
Seedorf 18
F. De Boer 20
Overmars 19
Gullit 21
Mitchel Dijks Laat nog even op zich wachten (sorry Mitch, maar moest een grapje maken)

Al deze namen bewijzen dat leeftijd er niet toe doet. Leeftijd is dus een non-argument. En hoeveel wedstrijden men wel of niet gespeeld heeft doet er eigenlijk ook niet aan toe. Als je beter bent dan wordt je geselecteerd en speel je. Blijkbaar hebben Tete en Riedewald zich dus meer geëxcelleerd dan de andere kandidaten.

Voor de nestenzeikerds: Begin jaren 80 was er ook een grote crisis m.b.t. het NL 11-tal. Ene Kees Rijvers durfde het toen aan om het team toen drastisch te verjongen. Dat resulteerde in dat Nederland zich onder Rijvers niet plaatste voor het WK 1982 en het EK 1984. Datzelfde team plaatste zich ook niet voor het WK 86. In 88 werd er een kroon op het werk van Rijvers gezet met de Europese titel.
Blind doet niets anders dan Rijvers. Hij moet een gat opvangen, door selecteren en verjongen. Best mogelijk dat we de komende twee toernooien er niet bij zullen zijn, maar dat verjongen de juiste keuze is zoals Rijvers deed lijkt mij eminent.

28 augustus 2015 om 17:43

Ze zullen niet spelen hoor, waarschijnlijk wil blind van dichtbij zien of ze dezelfde conditie hebben als een Arjen Robben en Sneijder. Maar dat hebben ze niet en dan zullen ze op de bank plaatsnemen.

28 augustus 2015 om 18:01

Elke speler maakt slippertjes. Het gaat erom wie er op dit moment minste aantal slippetrtjes maakt.

28 augustus 2015 om 18:05

Van Dijk en Van Beek spelen ook links in het centrum. Hou nou eens op om over de coach te zeiken. Van Gaal koos meer voor Feijenoorders. Hiddink voor PSVers en Blind kiest nu voor een aantal Ajax talenten. Deal with it.

28 augustus 2015 om 18:05

Ja, zeer belangrijk. Kan iemand mij uitleggen waarom Tannane niet is opgeroepen?

28 augustus 2015 om 18:26

Toekomst? We moeten naar het EK! Niks toekomst!

28 augustus 2015 om 18:43

Je bent helemaal niet goed bij je hoofd als je durft te beweren dat deze jongens ook maar in de buurt komen van het talent dat jongens uit het rijtje dat jij noemt al ruimschoots etaleerden. Als we jou moeten geloven is het dus maar beter dat we de komende 3 toernooien niet meedoen want dan is er wel een goede lichting. Echt waar, je lijd aan serieuze waanbeelden. Ik zal je uit de droom helpen trouwens, nagenoeg alle spelers in de basiself van 88 waren 25 of nog jonger, dat kan dus niets met het selectie beleid van 1980 te maken hebben.

28 augustus 2015 om 22:25

@henker, wel knap dat je weet wat de beweegredenen van blind zijn geweest en dat die niet logisch zijn. Ik heb meer vertrouwen in hem dan in jou niet onderbouwde kreten..

Persoonlijk vind ik het mooi dat blind ook doorselecteert en zijn eigen draai eraan geeft. Denk niet dat ze gelijk in de basis beginnen, maar prima stand ins, waarmee ze ook wat anders brengen als de basis spelers

29 augustus 2015 om 01:01

1 wedstrijd, nou phoe phoe... Van der Wiel speelt niet eens, wat vind je daar van dan?

29 augustus 2015 om 07:37

en niet eens kunnen winnen van Jablonec.....of eigenlijk ook makkelijk hadden kunnen verliezen

28 augustus 2015 om 13:27

Waarom heeft elke bondscoach toch altijd zijn persoonlijke voorkeur ipv te kijken naar de realiteit. Deze spelers gaan dus mogelijk deelnemen aan de sleutel wedstrijden van Oranje. Hebben nog geen interland gespeeld dus is zeer onverstandig.

28 augustus 2015 om 13:33

Ooit moet de eerste zijn toch?

28 augustus 2015 om 13:39

Ooit wel, maar de volgorde is normaal gezien: presteren bij je club, prestaties bevestigen bij je club, debuteren bij de nationale ploeg. Nu komt stap 3 voor de eerste twee stappen.

28 augustus 2015 om 13:39

Is de realiteit toevallig de voorkeur die jij hebt?

Blind zal zijn eigen afwegingen hebben maar je kan moeilijk beweren dat hij Ajax georiënteerd is gezien de spelers die zijn afgevallen (veltman en ook N. de Jong). Bovendien gaat het in overleg met de hele staf en daar zit van Nistelrooy ook o.a. bij.

Riedewald doet het uitstekend, barst van het talent en is op dit moment het beste in vorm van alle Lcv's. Voor Tete geldt hetzelfde en hij is nog eens de beste verdediger van alle rechter vleugelverdediger. Het zijn stabiele jongens die al behoorlijk wat ervaringen hebben in een fysieke competitie en in het huidige seizoen het prima doen in de defensie. Met de Vrij en Blind om hun heen, en het iets verder voorin het leiderschap van Robben en Sneijder, zullen ze zich prima kunnen focussen op hun hoofdtaken, en die kunnen ze uitstekend uitvoeren.

Prima selectie dus. Tete heeft intrinsiek bergen meer talent dan Janmaat, dan maakt die ervaring echt geen donder uit, zeker als je op dit moment al overtuigender presteert. Riedewald als back-up LCV is een volkomen logische keuze.

28 augustus 2015 om 13:46

Iedereen roept dat Blind zijn voorkeur doet spreken maar kijk eens naar de feiten. Veltman zit er niet bij, Bruma wel.. Afellay zit erbij, luuk de jong. Narsingh. Ik zou eerder denken dat hij stiekem PSVer is haha

28 augustus 2015 om 13:54

Behoorlijk wat ervaringen, hahaha. En overtuigender presteren, nog zo'n grap. Over welk niveauverschil spreken we dan? Effe serieus, je kan in de eredivisie niet eens overtuigender presteren dan in de premier league, zo groot is het niveauverschil.

28 augustus 2015 om 14:27

Nee man bruma is in topvorm. Wint echt al zijn duels en wordt opbouwend steeds beter! Zou bruma dan ook naast de vrij zetten. Dan kan blind mooi op het middenveld.

28 augustus 2015 om 14:45

Naast Riedewald ipv van Dijk/van Beek/douglas, kan ik me nog het kwaadst maken om het feit dat Nigel de Jong niet is opgeroepen. Ik kan daar echt niets van begrijpen, is gewoon de captain en afgelopen seizoenen beste speler van AC Milan, laat staan hoe belangrijk hij tijdens het WK voor ons was.
Behalve Anita (anita?!?!) hebben we op het middenveld alleen nog maar aanvallende middenvelders staan.

De selectie is zo ongebalanceerd, slechtste ooit misschien wel.

28 augustus 2015 om 14:47

@tjompies1,

Ik snap eerder dat Tete en Riedewald erbij zitten, dan dat Affelay erbij zit. Die man heeft werkelijk niks gepresteerd de afgelopen jaren. Ook vreemd dat Blind slechts 5 middenvelders meeneemt en daar tegenover 7 aanvallers oproept. Achterin Bruma ? Voorin van Persie ? Lachwekkend gewoon.

28 augustus 2015 om 15:08

@n_tesla: In de F1 van PSV lopen spelers rond met meer intrinsiek talent dan Tete. Dus die horen in het Nederlands Elftal.

Ok, de vergelijking gaat wel erg ver. Wat ik er mee wil zeggen dat ervaring erg belangrijk is. De ervaring van een WK en spelen in de PL vind ik op dit moment (cruciale wedstrijden voor plaatsing EK) absoluut belangrijker dan talent hebben.

28 augustus 2015 om 15:31

mentalist.
bruma is geen wereld top maar iedereen weet dat hij beter is dan veltman. zelf zie ik liever v dijk. maar in de selectie zitten toch een paar mannen van ajax die er niet thuis horen of ben je het daar niet mee eens? en de psv'er die erin zitten hebben het gewoon verdient ( op bruma na ) dus een aparte reactie. ik hoop dat blind snel plaats maakt voor een echte coacht zodat we het toernooi niet mislopen.

28 augustus 2015 om 18:58

Als ie Veltman had opgeroepen was ik gewoon voor IJsland geworden anders. Dan was t echt totaal niet geloofwaardig meer

29 augustus 2015 om 01:50

Haha idd, waar zijn al die hiddink/psv haters, een paar maanden geleden spraken al die ajaxcieden over club voorkeur maar nu hoor ik ze niet klagen over de jong, narsingh, bruma, affelay, maar alleen praten over de vorm van de dag gebaseerd op een rode kaart van janmaat, want die kan er niks meer van. Ik ben benieuwd maar het gaat erg lastig worden!

28 augustus 2015 om 13:36

Wat is er niet te geloven? Als rechtsback hebben we niet zoveel hoor. Van der Wiel speelt niet en Janmaat is een groot drama momenteel. Een extra back die lekker in vorm is lijkt me niet zo'n probleem. Links centraal in de verdediging is het ook geen vetpot op dit moment. BMI staat stil in de ontwikkeling en Rekik is ook geen topper. De Vrij is de eerste keuze op RCV dus lijkt het mij ook geen overbodige luxe er een voetballende LCV naast te zetten. Noem maar eens een betere? Waarom zou je Van Beek moeten oproepen? Omdat hij in een seizoen bij Feyenoord in de basis speelde en ze vierde werden? Omdat hij nu van zijn positie gespeeld wordt door een Botteghin?

28 augustus 2015 om 13:43

Hou toch op met je Janmaat is een drama. Janmaat heeft een keer een rode kaart gepakt.

Tete liet zich gisteren in de luren leggen door een semi-amateur van Jablonec.

Als je met droge ogen gaat beweren dat Bruma en Veltman beter zijn dan Van Beek (die een heel seizoen elke wedstrijd goed speelde en die lijn keihard doortrekt) dan kan ik je niet meer serieus nemen.

Lcv: Kongolo en Blind hebben al meer bewezen dan Riedewald, die 6 wedstrijden basis heeft gestaan.

De verdedigers van Ajax hebben het goed gedaan omdat ze geen tegenstand kregen. AZ uit vorm, NEC dat niet durfde te voetballen, Willem 2 dat matige spelers voorin had staan. Jablonec is een veredeld amateurelftal.

De enige tegenstand was Rapid Wien. Ook geen toppers, maar we weten hoe dat is afgelopen.

28 augustus 2015 om 13:45

Van ze positie wordt gespeeld door Bottegin, man man man kansloze reactie.

28 augustus 2015 om 13:51

@joostfan: Je gebruikelijke antipathie jegens Feyenoord is weer overduidelijk. Daarnaast verkondig je ook nog eens onzin door te spelen dat Van Beek van zijn pek is gespeeld door Botteghin. Hij is doorgeschoven naar rechtsback omdat Karsdorp uitviel! Hij kan op meerdere posities spelen wat natuurlijk ook nog eens een geweldig pluspunt is.
Je mening over Janmaat is waarschijnlijk gebaseerd op 1 slechte wedstrijd onlangs waar hij een rode kaart kreeg. Erg kortzichtig.
Waarom Anita ipv de Jong? Met Anita ga je er zeker niet op vooruit. Dus ja het is moeilijk te geloven (de keuzes van Blind op meerder plekken).

28 augustus 2015 om 13:56

De eigen spelers beter vinden die nog niet eens goed genoeg zijn om Europees voetbal te halen. Pure haat, afgunst en jaloezie. Riedewald en vooral Tete verdient gewoon een uitnodiging. Ten eerste is hij de beste rechtsback in verdedigend opzicht en ten tweede is hij het best in vorm. Vd wiel speelt niet en Janmaat is uit vorm. Logische keuze dus of zijn er betere rechtsbacks ?

28 augustus 2015 om 13:57

@ joostfan zelden zoveel onzin gelezen in zo'n kort stukje tekst. Het is al niet te geloven dat een rechtsback die helemaal niet speelt bij de selectie zit, dat is 1. V Beek zou je moeten oproepen omdat die al ruim meer dan een jaar gewoon enorm constant speelt en ook nog eens elke week beter wordt. En met de opmerking van zijn positie gespeeld worden door Botteghin bewijs je helemaal dat je er daadwerkelijk niets van snapt!

28 augustus 2015 om 13:58

Janmaat, Van der Wiel, Verhaegh, Kardorp, Van Anholt en dan komt Tete.

28 augustus 2015 om 14:06

Hou eens op man je gaat als bondscoach toch geen kinderen opstellen met zes wedstrijden ervaring in de hoog aangeslagen eredivisie tegen topploegen als NEC en Willem 2.

28 augustus 2015 om 14:15

Ooit gehoord van Paul Verhaegh, de aanvoerder van de nummer vijf van de Bundesliga van afgelopen seizoen? Die jongen is tien keer verder dan Tete. Anita selecteren maar de Jong laten afvallen? ongelofelijk.

Wat mij betreft, met voorselectie erbij hadden we zo gespeeld, in mijn optiek by far de best mogelijke opstelling, alleen v. Persie/ Huntelaar en Wijnaldum/klaassen valt bij mij nog wat te twijfelen.

Cillessen
Verhaegh
De Vrij
Blind
Kongolo
Sneijder
de Jong
Wijnaldum
Robben
van Persie
Depay
28 augustus 2015 om 14:28

Ja Janmaat is helemaal niet drama. Heef 1 potje een rode kaart gepakt en gelijk is ie drama. Had gewoon op z'n minst bij de selectie moeten zitten.

28 augustus 2015 om 14:45

hahaha, het doet pijn he

dan doe maar;

1. van der wiel
2. Tete
3. Kasdorp
4. Janmaat

28 augustus 2015 om 15:23

1. janmaat
2. v d wiel
3. verheagh
4. bacuna
5. tete/karsdorp/v anholt

28 augustus 2015 om 15:41

@feye88 ; Janmaat speelt al sinds de voorbereiding dramatisch bij Newcastle. Wordt zelfs al de suggestie gewekt vanuit de fans dat hij uit het elftal moet, maar Mcclaren blijft stug aan hem vasthouden.. Dus hij kan best ballen, is alleen totaal niet in vorm.. Dan liever een speler die wél in vorm is en zich lekker voelt op het moment dan een Janmaat die vooral tegen zichzelf speelt en er een potje van maakt.

28 augustus 2015 om 15:58

@joost,denk dat er iets na je hoofd is gestegen .1 en al onzin wat jij net typt

28 augustus 2015 om 16:20

Kom op man, Janmaat is vorig jaar verkozen tot speler vh jaar bij Newcastle. Wtf?
Is iedereen dat nu al vergeten ofzo?
Hij pakt een rode kaart, speelt een wedstrijdje matig en word gelijk vervangen door een jonge speler als Tete?

Ook Riedewald pas dit jaar in de basis maar die heeft ook vorig jaar al mogen ruiken en met hem kan ik nog enigzins leven...

Maar nee, Janmaat passeren gaat te ver.

28 augustus 2015 om 19:15

Zoooo, de Calimero's van Zuid zijn weer wakker zie ik. Hadden jullie ook zoveel moeite met de selectie van Bmi, Kongolo, Vilhena en Schaken destijds? Blind zou vast ook nog Immers en Kramer moeten selecteren, of niet? Doet me wer denken aan dat iedereen moord en brand schreeuwde dat Vermeer van Ajax werd geselecteerd, en nu hij bij Feyenoord onder contract staat roepen dezelfde mensen dat hij erin moet. Het minderwaardigheidscomplex zit diep zeg, heel diep.

Is Paul Verhaegh geblesseerd of krijgt Tete de voorkeur? Dat zou ik echt belachelijk vinden, wat heeft die jongen nu gepresteerd?

28 augustus 2015 om 13:32

Niets, hij doet 3 Eredivisiewedstrijden mee op het niveau van Ajax. Kennelijk is dat goed genoeg voor 'Ajacied' Blind om iemand te selecteren. Niet dat iemand als Karsdorp het verdient overigens, bij lange na niet zelfs, maar spelers als Daryl Janmaat en Gregory van der Wiel moeten op dit moment altijd bij het Nederlands Elftal zitten.


Experimenteren doe je maar bij nietszeggende wedstrijden, niet bij een belangrijke EK kwalificatiewedstrijd.

28 augustus 2015 om 13:36

Vedetterut. Van der Wiel en Janmaat maken blunder na blunder in oranje. Ik zie niet hoe Tete het slechter kan doen. Hij blijkt namelijk een enorm talent rechtsachter. Daarnaast zal blind ook wel wat in hem hebben gezien. En misschien is Riedewald wel geselecteerd omdat hij ook linksback kan. Kijk aub wat verder dan je neus lang is.

28 augustus 2015 om 13:38

Tete maakte gister een blunder tegen jablonec. Elke fatsoenlijk spits had m gemaakt.

Die jongen heeft 5.5 wedstrijden betaald voetbal gespeeld. Dat is het hele probleem

28 augustus 2015 om 13:43

feye88. Gisteren is een slecht voorbeeld want hij zal zich ongetwijfeld optrekken aan het niveau van het oranjecentrum. Wees eens eerlijk, hij speelde toch ook redelijk sterk?. Zelfs Bertje van Marwijk wist hem op waarde te schatten. Een back die verdedigend gewoon erg sterk is. Zowel Janmaat en VDW hebben een handvol goals veroorzaakt. Dus tijd voor wat anders.

28 augustus 2015 om 13:43

vd Wiel zit er ook gewoon bij toch?

28 augustus 2015 om 13:45

@mentalist

Je kan toch voor het grote Oranje niet iemand selecteren die pas net komt kijken? Die gaat allemaal fouten maken door gebrek aan ervaring. Dat doet elke verdediger en is niet erg. Ik zie in Tete een heel groot talent, maar nu nog niet. Het is gewoon te vroeg. Simpel

Als hij hierna niet meer geselecteerd wordt, is zijn zelfvertrouwen ook als sneeuw voor de zon weg.

28 augustus 2015 om 13:51

Dat je dit nog probeert recht te praten is werkelijk waar schandalig.

28 augustus 2015 om 13:58

Gewoon Bacuna en Van Dijk voor Tete en Riedewald. Maarja, Blind wil zijn Ajax nog even helpen waar dat kan. Totaal absurd dit. Dat mensen Tete nog verdedigen ook, bizar. Bacuna zit in een flow, speelt in de PL en heeft meer ervaring dan Tete en Riedewald samen. Ongelofelijk.

28 augustus 2015 om 13:59

Dan mag jij ook wel even wat verder kijken dan je neus lang is, Bacuna doet het bij Aston villa namelijk prima en Verhaegh lijkt me ook een betere optie. Verhaegh rendeerde dan niet in een 3-5-2 maar wellicht wel beter in een 4-3-3.

Tete heeft net zoveel slechte als goede wedstrijden gespeeld dit seizoen, is dat nou een selectie voor oranje waard? Prima als je aan de toekomst denkt maar we moeten gewoon winnen komende week, dus laat dat maar even achterwege. gewoon een belachelijke beslissing van Blind

28 augustus 2015 om 14:01

Vedetterut als dit een speler van Feyenoord of psv was geweest had hij moord en brand geschreeuwd dat dit niet kan en veel te vroeg is, nu is het natuurlijk allemaal volstrekt logisch aangezien het een ajacied is.

28 augustus 2015 om 14:40

Tete is gewoon de beste rechtsback van Nederland. Als die komende wedstrijden al niet in de basis staat dan komt dat vanzelf. En dan gelijk de komende 10 jaar. Wees blij met Tete. Janmaat en van der Wiel verdedigen niet. Tete wel. Dat Verhaegh bij de argumenten betrokken wordt komt alleen maar omdat Ajax haters het niet kunnen uitstaan dat Tete er wel bij zit.

Als je goed genoeg bent dan ben je oud genoeg. Wat goed is komt snel. Het zijn clichés maar een cliché heet een cliché omdat het gewoon waar is en vaak gebeurd.

28 augustus 2015 om 14:42

Nog zo'n huilert! Alleen omdat hij van Ajax is! Al was het een speler van feyenoord dan was het goed.

28 augustus 2015 om 18:23

Ach man doe normaal zeg. Dat gesmeek om Janmaat begint lachwekkend te worden. Niet eens zo lang geleden was hij 3 x niks volgens velen.
Janmaat is gewoon een matige back klaar. Zo vaak bakt hij er niks van in Oranje. Zelgs Kuijt is een betere back. Tete krijgt nu de kans en ja het is vroeg? Oke zooo?? Gun die jongen iets man. Zoveel spelers horen nog niet in Oranje. tete kan dus ook gewoon in dat rijtje.

28 augustus 2015 om 13:33

Inderdaad.. Tete vind ik nou niet bepaald bijzonder.. maar Paul vind ik nou ook niet echt een speler dat je zegt top ..

28 augustus 2015 om 13:43

Waarom niet Karsdorp? Die speelt al langer op hoog niveau dan Tete, heeft Europese ervaring (speelde Gervinho uit de wedstrijd) en doet het gewoon goed.

28 augustus 2015 om 13:50

Na een aantal reacties is het mij wel duidelijk door welke bril jij heen kijkt zeg... Je vindt iedere Feyenoord speler beter dan Ajax terwijl dat niet zo is.

28 augustus 2015 om 13:54

Helemaal niet. Klaassen? selecteren! Cillessen of Vermeer? Cillessen!

Ik heb er problemen mee dat er twee voetballers geselecteerd worden die 1 serieuze tegenstander hebben gehad en daarvan hebben verloren.

Heb jij Ajax zien spelen? Dat is toch geen Oranjewaardig spel? En dat tegen Jablonec. Wat gaat er gebeuren als die gasten zo tegenover een serieuze tegenstander staan? Er is gewoon geen basis om die jongens te selecteren. Dat is mijn probleem.

28 augustus 2015 om 14:35

Maar kijk je dan als team of individueel Feye88? Als ik naar Tete kijk zie ik een sterke, snelle, verdedigend sterk spelende rechtsback. Goede tackles, geen grote fouten.

Natuurlijk valt er op het spel van Ajax voldoende aan te merken, op het spel van Tete echter niet. En dan hoor ik jou roepen om Karsdorp? Sorry maar Tete doet op dit moment echt niet onder voor Tete. En als we het dan toch hebben over het spel van het team... Zullen we dan zwijgen over het spel van Feyenoord? Is ook nog niet heel overtuigend en dan hadden ze de scheids nog mee ook...

28 augustus 2015 om 14:43

@bobbelman

Tete heeft zich nog niet hoeven onderscheiden, omdat de tegenstanders belabberd waren. Karsdorp heeft al wel tegen goede tegenstanders gespeeld en is daarin overeind gebleven. Je kan iemand niet selecteren voor het Nederlands elftal na 5 potjes tegen de lamme en de blinde.

28 augustus 2015 om 15:36

We kunnen toch gewoon eerlijk zijn en zeggen dat het voor Tete te vroeg is (6 prof wedstrijden is te weinig, dan komen er nog grote fouten en een (forse) terugslag).

Ook Karsdorp is er nog lang niet aan toe, die staat er als we eerlijk zijn bij Feyenoord ook bij gebrek aan beter. Dan nog liever Tete...

Met Van der Wiel, Janmaat, Verheagh en Bacuna heb je 4 jongens die in het buitenland op een hoger niveau presteren (allemaal gewaardeerd behalve van der wiel) en die nu gewoon een stuk stabieler zijn.

Tete heeft een mooie toekomst als die zo doorgaat, maar het is nu gewoon nog te vroeg.

28 augustus 2015 om 15:48

Individueel is Veltman ook beter dan van Beek. Maar Veltman is uit vorm dus ook niet geselecteerd. Normaal zou Janmaat verder zijn maar uit vorm dus niet beter dan Tete op dit moment.
Dat je karsdorp durft te noemen is lachwekkend.

Bovendien roep je over het spel van Ajax. Volgens mij hebben we het hier over verdedigers die 5x de nul hebben gehouden. Die zijn toch niet verantwoordelijk voor het slechte spel. Individueel gezien doen Tete en Riedewald het perfect.

28 augustus 2015 om 17:50

Individueel is Veltman beter dan van beek? Je maakt een grapje neem ik aan?

28 augustus 2015 om 14:17

Echt een grap ja, Verhaegh was ik vergeten. Maar die speelt ook gewoon elke week op topniveau in de Bundesliga. Net als Janmaat in de PL. Die zijn veel verder en veel bruikbaarder in deze wedstrijden..

Riedewald vind ik ook een groot talent hoor, maar van Dijk laat het al jaren zien.

28 augustus 2015 om 14:44

Verhaegh wordt er nu ook alleen maar bijgehaald om als extra stok te fungeren om Tete mee te slaan. Wie kan het nou wat boeien dat Verhaegh wel of niet wordt opgeroepen. Zo'n nietszeggende speler. Tete is gewoon een goede rechtsback maar helaas zijn Feyenoorders verre van objectief. Dat blijkt elke keer maar weer. Alsof Kongolo en BMI wel van die spelers opgeroepen dienen te worden.

Het enige lijpe van dezeselectie vind ik het selecteren van BMI en Bruma. Je had daar best een echte linksback voor kunnen selecteren in de vorm van Dijks of Pieters en natuurlijk van Dijk voor Bruma. Maar voor de rest vind ik het niet zo gek.

28 augustus 2015 om 15:52

Ja man nietszeggende speler, aanvoerder van Ausburg...

28 augustus 2015 om 14:48

het doet zeer ik weet het, het zakt wel weer als je je kommetje chips met een glas ranja hebt gehad.

als het over presteren gaat, hoeft heel feyenoord niet meer geselecteerd te worden..

Nu geen tijd voor experimenten, gewoon presteren!

28 augustus 2015 om 13:31

Ja want met de originele A-kern ging het zo lekker? De Vrij en van Dijk zal het centrum wel worden denk ik. Misschien speelt tete maar die is erg goed bezig.

28 augustus 2015 om 13:36

Dat wordt tamelijk lastig, want Van Dijk zit volgende week gewoon lekker in Glasgow!

28 augustus 2015 om 13:45

van Dijk zit niet meer bij de selectie.

Anita en Affelay wel maar Van Ginkel niet? Die blinkt toch wel uit bij Stoke hoor

28 augustus 2015 om 13:27

Mwa uitblinken...is al 2 of 3 keer vroegtijdig gewisseld

28 augustus 2015 om 13:28

Anita bij Newcastle ook

28 augustus 2015 om 14:31

Je bedoelt: "anita speelt bij gebrek aan beter in een team dat vorig jaar net degradatie kon afwenden."

28 augustus 2015 om 13:34

Anita kan ik nog wel begrijpen maar afellay? Daar snap ik sowieso nooit iets van..

28 augustus 2015 om 13:40

Anita in plaats van Nigel De Jong? is De Jong geblesseerd dan?

28 augustus 2015 om 15:47

Nee, die is gewoon fit maar Blind vind het blijkbaar niet nodig om een verdedigende middenvelder mee te nemen...

Heel raar, zeker aangezien je maar 5 middenvelders geselecteerd hebt en 7 aanvallers.

Belachelijk. Leuke talenten, maar speel eerst eens 20 wedstrijden achter elkaar op het hoogste niveau. Een Rekik heeft bakken meer ervaring dan Riedewald, die gisteren toch een aantal keer afgetroefd werd. Ook een Douglas of Van Dijk heeft op dit moment meer in Oranje te zoeken.
Tete vind ik een groter talent, maar om hem op dit moment boven Janmaat te verkiezen vind ik te ver gaan.

We spelen een belangrijke kwalificatiewedstrijd, geen oefenwedstrijdje tegen malta oid. We hebben ervaren en goede spelers nodig en niet deze 2.

28 augustus 2015 om 13:47

De pubers van Ajax moeten het ff doen voor volk en vaderland, lachwekkend.

Hopen dat Koeman snel op de stoel van scholletje wordt gezet.

28 augustus 2015 om 13:52

*Gijp-modus aan*

Weet je wat ik me nou afvraag? Hoe heeft die Blind zijn selectie gedaan. Heeft hij naar Ajax tegen jablonec gekeken en dacht hij toen: Die verdediging van Ajax staat me daar goed te spelen. Die moet ik selecteren!

*Gijp-modus uit*

Ongelooflijk natuurlijk. Dit kan echt niet. Hoe kun je dit soort figuren je land laten vertegenwoordigen. Ze hebben nog geen fatsoenlijke tegenstander tegenover zich gehad. En zelfs tegen een redelijke tegenstander 5 goals in twee wedstrijden geincasseerd. manmanmanmanman

28 augustus 2015 om 15:02

Alsjeblieft niet zeg, dan krijgen we weer een hele feyenoord enclave...

28 augustus 2015 om 15:34

Wat is er mis met een feyenoord enclave? Bij van Gaal toch verdomde goed gegaan.

On topic: Ik weet het niet. Ik vind het voor deze jongens gewoon te vroeg en denk oprecht dat er betere spelers zijn op deze posities. Tete kan een hele goede worden maar die jongen komt écht pas net kijken. Janmaat moet daar staan, anders van der Wiel. Riedewald kan een hele goede worden maar ook hij komt pas net kijken.

28 augustus 2015 om 16:28

@feye88

Jij vind Feyenoord beter dan Ajax, geef maar toe? Ook jij zei dat Ajax niet zou meedoen om de titel en dat het tussen Fey en PSV zou gaan toch? Zo houden kerel....top!

Je komt niet met feiten, je spreekt puur vanuit je gevoel (feyenoord hart)

En ja ik heb Ajax gezien gisteren, die weer tegen een dubbeldekker speelde.
Zo was het tegen AZ, Willem2 en NEC ook het geval. Niemand wilt voetballen, niemand wilt het voor de eigen spelers makkelijker maken om te kunnen voetballen door het veld te besproeien, dan stel je je op... om gaan te verdedigen tegen Ajax en hopen op een foutje!!!

Je praat maar over Rapid Wien, maar ondertussen speelt Feyenoord weer geen europees voetbal, dat ze in eigen land niet sterk genoeg waren om dat af te dwingen, maar de spelers zijn wel Europees waardig......aaaaight I see Heeeeel geloofwaardig!

Zelden spelers gezien die foutloos spelen, maar volgens jouw maken ze bij Ajax de meeste fouten achterin...., want je haalt alleen de fout van Veltman naar boven tegen Rapid. Ajax doet het achterin beter dan welke club dan ook de afgelopen jaren in Nederland.

Minste tegendoelpunten, maar dat weiger je te geloven blijkbaar.
Jaren heeft Ajax minder doelpunten tegen en meer gemaakt dan Feyenoord. Jullie spelen voor het legioen en Ajax om de prijzen.

Geef maar toe, geef maar toe.....en durf nee te zeggen.

Ik heb genoeg respect voor Feyenoord, maar van jouw word ik een beetje moe (wim Kieft) om het gehuil van het niet selecteren van een Feyenoorder.

Get over it, we moeten het er maar mee doen....misschien ben ik het daar met je eens, want ik had zeker op 3 posities anderen geselecteerd en ja, daar zou van Beek denk ik ook bij zitten.

Maar stop met huilen en het aanvallen op Ajacieden, daar kunnen wij (jij) niets tegen doen....of heb je dat nog niet door?

achja, waarom niet...leuk voor die jongens om alvast een keer mee te gaan met oranje.

wel met het oog op dat ze niet in de basis staan natuurlijk, anders is het wel bizar.

28 augustus 2015 om 14:13

Tuurlijk, leuk voor die jongens. Het is ook slechts topsport. Is ook helemaal niet belangrijk, zo'n EK-kwalificatiewestrijd, waar Oranje beroerd voor staat en bij de eerstkomende wedstrijd niet mag verliezen. Kunnen ze alvast wennen aan het niveau, daar zijn dit soort wedstrijden voor. Haha.
Blind legt zijn lot deels in handen van debutanten en onervaren spelers en dat lijkt mij niet de juiste manier van werken. Debutanten, onervaren spelers, die ook nog eens bij de eerste de beste serieuze tegenstand (rapid Wien) niks in de melk te brokkelen hadden.

De invloed van Marco is meteen duidelijk. Die selecteerde ook iedereen die 2 goede wedstrijden speelde in de Eredivisie. De Telegraaf schrijft ze meteen Oranje in en straks zakken ze onder druk net als Veltman door het ijs.

28 augustus 2015 om 13:35

Ja die man heeft Romano Denneboom zelfs nog laten debuteren..

28 augustus 2015 om 14:36

Dave van den Bergh, Ugur Yildrim, Martijn Meerdink en Andwele Slory waren ook hele beste debutanten 😂😂

tete en riedewald spelen goed bij ajax maar te jong voor nl elftal over 2 3 jaar pas anders worden ze over 2 jaar weggekocht en uiteindelijk worden ze dan middelmatig en komen ze bij heerenveen ofzo terecht

Nou, dan hebben ze het beter gedaan dan ik dacht. Ik ging ervan uit dat ze het niet zouden halen. Ben benieuwd of ze direct een basisplaats weten af te dwingen. Er komen toch een aantal cruciale wedstrijden aan.

Volgens mij heeft Blind zijn zinnen gezet op het WK van 2018 en wilt hij dus deze jongens daar voor klaarstomen. Onbegrijpelijk natuurlijk.

Nou ja, als ze er dan toch bij zitten hoop ik ook dat ze het goed gaan doen. Succes mannen!

Riedewald vind ik terecht, speelt erg goed en constant en is echt niet minder dan een bruma, veltman, indi... Tete doet het ook uitstekend maar er zijn ook nog van der wiel, verhaegh en janmaat. Maar op basis van dit jaar zou je tete er bij kunnen nemen.

28 augustus 2015 om 14:52

Je kan ook gewoon naar Tete kijken met een voetbal oog en zien dat hij de enige rechtsback is die alles heeft. Verhaegh nou als Blind m zelf niet in de voorselectie had gezet was niemand daar over gevallen. Janmaat viel zelfs op het WK in een 532 systeem tegen en werd door die nietszeggende Verhaegh uit de basis gespeeld die weer door Kuyt uit de basis werd gespeeld. Van der Wiel daar is ook altijd wel iets mee. Janmaat heeft te vaak zijn selectie in de steek gelaten.

Ik vond Tete vorig seizoen al Oranje waardig en ik ben ook blij dat hij ook gewoon wordt opgeroepen. We hebben nu de beste spelers nodig.

28 augustus 2015 om 15:51

Serieus?

Tete heeft vorig jaar maar liefst 380 hele minuten in de eredivisie gespeeld (dat zijn 4 wedstrijden) en jij vond hem al goed genoeg voor Oranje?

Dat je fan van hem bent, prima, maar blijf even een beetje realistisch zeg.

Puur met oude afspraken te maken en vriendjespolitiek.
Niks met de voetbal kwaliteiten.
Waarom krijgt douglas geen kans. Top van rusland en vorig jaar nog psv 2x met 0 punten en 9 goals na huis gestuurd.
De knvb moet stoppen met dit ouderwetse voorkeur beleid

Exit : van oosterveen en blind!

28 augustus 2015 om 13:48

Overdrijven is ook een vak. Dinamo won twee keer in blessure tijd met 1-0 terwijl ze de mindere waren. PSV miste ook nog een paar mega kansen. Douglas zelf was vooral in de heenwedstrijd echt niet best.
Dat hij een kans zou moeten krijgen ben ik het wel met je eens, geloof niet dat hij slechter is dan meerdere cv's die er nu bij zitten.

Het enige wat je hier op kan doen is keihard lachen. Natuurlijk zal Kenny Tete een talent zijn en wordt hij misschien wel de toekomstige rechtsback van het Nederlands Elftal, maar dit is niet het moment voor grapjes. De toekomst van het Nederlands Voetbal ligt in handen van de komende wedstrijden en dan kan je nooit maar dan ook nooit met iemand gaan spelen die net 3 wedstrijden in de Eredivisie heeft gespeeld.


Is het Nederlands Elftal er niet om het te verdienen op basis van prestaties? In die paar wedstrijden is er geen enkele mogelijkheid om je te bewijzen voor Oranje. Je hebt spelers in Engeland lopen die zich allang in Nederland hebben bewezen en zelfs in de Premier League staande houden. Je hebt op dit moment behoefte aan vastigheid en dat bereik je niet met een broekie als Tete. Hij moet door alle jongens worden beschermd er worden geholpen en dat gaat ook nog eens ten kosten van de energie van onze topspelers als Arjen Robben.


Een ontzettend domme keuze van Danny Blind en hiermee begint hij meteen met een achterstand op punten.

Tja dat was te verwachten he als je een incapabele trainer als Blind aanstelt. Tête en riedewald zijn grote talenten maar zijn bij lange na niet rijp voor oranje dat was gisteren al te zien. Maar de KNVB is de afgelopen jaren toch al veranderd ij een soort tweede Ajax club als je ziet hoeveel oud ajaxiedrn ze in dienst hebben.

28 augustus 2015 om 13:44

En het ironische is ook nog dat we vorig jaar met juist die aanvoer van Feyenoorders zo ver zijn gekomen... Maar ja volgens de logica in Zeist en Amsterdam kun je Rapid Wien tegenwoordig meten met Barcelona...

Mooi. Gaan we lekker niet meer naar kijken, schandalig slecht elftal. Succes. #bringbackguus

Vind de keuze voor Zoet i.p.v Vermeer wel een logische trouwens.

28 augustus 2015 om 15:53

Zoet ipv Vermeer kan prima en zal ook niemand iets schelen. Het is de 3e keeper. Die speelt toch nooit en kan je net zo goed thuislaten.

Ach ja, nu met Blind aan het roer krijg je elke ajacied die paar goede wedstrijden speelt in Oranje....
Zo gaat dat in het voetbal!

Haters gonna hate...

Zijn jonge, talentvolle spelers, er zijn alternatieven maar of die ook zoveel beter zijn betwijfel ik. Je hebt gewoon een vrij grote groep met spelers van ongeveer hetzelfde niveau. Blind kent wellicht deze spelers wat beter en hebben ze daarom een streepje voor.

28 augustus 2015 om 13:39

Haters gonna hate? Tete of Janmaat lijkt mij niet zo'n hele moeilijke keuze of wel?

28 augustus 2015 om 13:51

Inderdaad, Tete is overduidelijk het grotere talent.

28 augustus 2015 om 13:56

Als je zo perse voor t talent wil gaan zijn diks en karsdorp nog logischer, die hebben al minstens een half seizoen als basiskracht erop zitten. Tete 3 wedstrijdjes

28 augustus 2015 om 14:20

Dat heb je snel beoordeeld, voorlopig speelt Janmaat op een hoger niveau dan Tete ooit gedaan heeft, en mag die Janmaat's veters niet eens strikken.

28 augustus 2015 om 14:26

Je zit niet bij Nederland omdat je een groot talent bent, maar omdat je op dat moment de beste voetballer bent. Dat is Tete toch overduidelijk niet. althans als je hem over 4 duels moet beoordelen. Zag er gisteren toch ook een paar x er niet goed uit he?

28 augustus 2015 om 15:55

Tete is inderdaad een groter talent dan Janmaat. Leuk voor Ajax maar niet relevant voor het Nederlands elftal. Daar moeten nu de beste instaan en niet de beste van 2018.

Daarnaast zijn talenten nog enorm grillig, maken ze (grote) fouten en gaan ze nog een flinke dip meemaken. Hoort er allemaal bij, maar daar is het nationale elftal niet voor.

28 augustus 2015 om 16:13

Altijd dat gezeik op wie er wordt geselecteerd. Ja, ik zou persoonlijk ook niet voor Tete kiezen, maar ik ben de bondscoach niet. Ik word gewoon moe van alle commentaren. Er worden 23 spelers gekozen. En we kunnen werkelijk om elke speler zeuren. O nee, de 3e keeper vind ik niet zo goed, wat een waardeloze bondscoach.

Tete is een prima talent. De beste back is op dit moment Vd Wiel en ik denk dat hij ook gewoon gaat spelen. Wat maakt het dan uit wie er achter staat? Tete gaat waarschijnlijk niet eens spelen. Laat hem maar meegaan, kan hij zien hoe het is en weet hij dat hij in de gaten wordt gehouden. Dit motiveert hem alleen maar. Blind moet er 23 selecteren en er spelen er 11 in de basis. De meesten zullen niet eens spelen. Wat maakt het dan uit of Janmaat op de bank zit of Tete? Dan heb ik liever een jong talent met veel potentie dan een speler die niet meer beter gaat worden.

28 augustus 2015 om 17:56

Totdat v/d wiel er geblesseerd afgaat bij de Turken en tete door zijn ervaring overlopen wordt. Hij een deuk opgelopen en het ek uit zicht.
Ik ben met je eens dat talenten een kans moeten krijgen, maar daar is t nu niet t juiste moment voor. Kongolo, Anita, tete en riedewald meenemen snap ik helemaal niets van.

28 augustus 2015 om 13:42

Een streepje voor op basis waarvan dan? Je kan die jongens nog niet eens goed beoordelen, zo weinig ervaring hebben ze.

28 augustus 2015 om 13:52

Blind kent wellicht deze spelers wat beter en hebben ze daarom een streepje voor...

28 augustus 2015 om 13:57

Blind kent wellicht zijn schoonmoeder ook beter dan Robben. Zullen we die dan maar meenemen ipv Robben? Ik dacht dat je een selectie moest verdienen obv prestaties.

29 augustus 2015 om 11:55

Dat is mijn punt niet.

Als je 2 spelers hebt van ongeveer hetzelfde niveau, en met 1 speler heb je gewerkt dan weet je wat zijn sterke en zwakke punten zijn, zijn persoonlijkheid ken je en weet ik wat nog meer. Blind weet dan wat hij aan zo'n jongen heeft. In ieder geval meer dan die speler die hij niet of veel minder kent.

Leuk dat je zo'n opmerking maakt, maar je gaat voorbij aan het hele punt wat ik hier maak. Dat je 11 duimpjes krijgt zegt ook genoeg over het denkniveau van de leden hier.

Ik zeg nergens dat Blind moet kiezen voor mensen die hij kent. Ik zeg dat ik kan begrijpen dat hij wat meer vertrouwen heeft in spelers met wie hij lang heeft samengewerkt, puur omdat hij weet wat hij van ze kan verwachten. Ik ben het niet eens en vind het ook nog vrij vroeg voor Tete, maar ik snap de beweegredenen en maak er ook niet zo'n heisa van.

Ik heb het over spelers van hetzelfde niveau, en als je dan een speler beter kent is dat een voordeel. Zijn schoonmoeder en Robben zijn niet van hetzelfde niveau dus jouw opmerking slaat eigenlijk nergens op. Hij is grappig, maar het slaat niet echt op mijn reactie. Begrijpend lezen is nog steeds een vak zo blijkt maar weer.

29 augustus 2015 om 17:34

Ach ik snap je punt echt wel, maar ik overdrijf in mijn antwoord om mijn eigen punt duidelijk te maken. En dat punt is: prestaties. Daarmee dwing je een selectie af. En dan bedoel ik niet: 3 goede wedstrijden in de Eredivisie, dat stelt niks voor.

Hij steekt in ieder geval zijn clubvoorkeur niet onder stoelen of banken. Voor de ontwikkeling van de club ajax is dit een ideale bondscoach. Leuk voor die club, minder voor het Nederlands voetbal. Vrij schandalig selectiebeleid op deze manier. Hoop dat we snel van deze nare man af zijn.

28 augustus 2015 om 14:12

Toen ik dat bij de voorselectie riep kreeg ik een hele kliek ajacieden over me heen. Toen was het nog ja maar ze komen toch niet door de voorselectie, moet je nu zien. Al een klein wonder dat Veltman afgevallen is, maar ja dan was het allemaal wel heel erg doorzichtig geworden he!

Oke dit is dus een definitieve doei voor het EK, want daar gaan we met deze spelers niet naar toe... Het vertrouwen van mij persoonlijk in Blind was al niet heel hoog, maar nu hij nu ook weer laat zien dat het een bondscoach is met een ajax bril. Weet ik wel zeker dat ik geen vertrouwen heb in het Nederlands Elftal en het functioneren daarvan..

Het oproepen van onervaren spelers boven meer capabele spelers is gewoon een schande.. Hebben we in Nederland ooit gedacht aan een buitenlandse bondscoach zonder een of meerdere voorkeuren voor clubs?

Robben nieuwe aanvoerder aldus vi

28 augustus 2015 om 13:36

Maar wie 2e aanvoerder? Toch V persie ?

28 augustus 2015 om 15:56

Zou dat niet gewoon Sneijder zijn? Lijkt me er qua mentaliteit en prestaties meer recht op hebben.

Leuk die reacties nu er spelers van Ajax bij oranje zitten. Nu zijn wij het niet die commentaar maken.

28 augustus 2015 om 13:37

Het is toch om te lachen? Op basis van wat gaat Riedewald mee? En Tete? Hoeveel wedstrijden heeft deze kerel nou gespeeld in ajax 1? En dan laat je Janmaat thuis.

28 augustus 2015 om 20:57

Dat Janmaat er niet bij zit, prima. Maar een Bacuna of Verhaegh zouden toch logischere keuzes zijn?! En ipv Riedewald en Bruma had Van Dijk en Van Beek (Douglas zie ik nooit spelen) op moeten roepen. Dat linkerbeen gedoe is echt een Ajax-ding en onzin. O, ja en Afellay op basis waarvan? Dacht dat we zonder Van Marwijk en Hiddink geen last meervan zouden hebben.

En als Ajax lekker goed zou voetballen dan zou je nog enig begrip hiervoor kunnen hebben. Maar misschien moet je Blind zijn om dat te zien. Nee, volkomen belachelijke keuze. Met van Gaal allemaal Feyenoorders, met Hiddink PSV vriendjes en nu Ajacieden promoten. Jammer voor Nederland.

Te lachwekkend voor woorden natuurlijk.

Sowieso is het waanzin dat die Blind in eerste instantie wordt aangesteld. Op basis waarvan? Zijn geflopte Ajax jaar? Het is echt te belachelijk voor woorden dat iemand bondscoach kan worden met pakweg 30 wedstrijden aan hoofdtrainer ervaring. Compleet wanbeleid.

Iedereen weet dat Koeman de bondscoach had moeten worden na Van Gaal. Gelukkig houdt Koeman nu gewoon de eer aan zichzelf en blijft hij gewoon bij Southampton na de Hiddink flop.

Kansloos. Meer valt er niet over te zeggen.

Heb er maar 1 woord voor Belachelijk !!!! Blind was al niet serieus te nemen en dat bewijst hij meteen met de eerste definitieve selctie

Is dit een vervroegde 1 april grap ofzo? Tete en Riedewald doen het nu vrij goed bij Ajax, maar het is natuurlijk lachwekkend om ze direct op te roepen voor het NL elftal.

28 augustus 2015 om 13:44

Eerlijke en realistische reactie van een Ajacied. Een van de weinige, je hebt volkomen gelijk!

28 augustus 2015 om 14:06

Toch fijn voor Ajax dat Tete en Riedewald al Oranje ervaring krijgen

Ik vind ze allebei inderdaad goed spelen, maar na 6 wedstrijden kun je natuurlijk nooit geselecteerd worden voor de nummer 3 van het WK. Fijn dat je er zo genuanceerd over nadenkt.

Lekker!! Volledig verdient ook!! Goede leerschool voor de jonkies van Ajax. Ben er trots op!

28 augustus 2015 om 14:15

Waarom krijgen de jonkies van Feyenoord geen goede leerschool dan?
Van Beek, Karsdorp. Jari Schuurman. Ook een topper in wording.

Ben ik de enige die het erg vreemd vind dat Vurnon Anita is geselecteerd?
Riedewald en Tete kan ik me wel iets bij voorstellen.

28 augustus 2015 om 13:41

Nee, je bent niet de enige.

28 augustus 2015 om 13:44

Wat is er vreemd aan? Is een oud ajacied en presteert redelijk in Engeland. Logische beslissing als dat je drijfveer is.

28 augustus 2015 om 13:53

Wel als je ziet dat De Jong daarvoor is afgevallen, en Affelay is ook geselecteerd, wat ik echt niet snap.

28 augustus 2015 om 13:55

Ondanks het gebrek aan ervaring ga ik dan nog liever voor Davy Propper, in wie ik wel een potentieel toekomstige basisspeler zie in het Nederlands Elftal. Verdere opties: Van Ginkel, Fer, N. De Jong, S. De Jong en dan tel ik de geblesseerde Clasie en Strootman niet eens mee... Ook zou ik Afellay niet selecteren en ik zou Virgil Van Dijk altijd boven Jeffrey Bruma verkiezen..

28 augustus 2015 om 13:59

Anita is beter dan S. De Jong, Van Ginkel, Fer, Clasie, Propper

Dusja, terecht dat hij erbij zit.

28 augustus 2015 om 14:23

Maar ook dan Nigel? Beter dan Clasie en Propper??? Op basis waarvan, een goed jaartje Ajax om vervolgens de bank warm te houden in Newcastle, wat is het volgende? Tete beter dan Lahm?

28 augustus 2015 om 15:06

Anita komt weer dichtbij het niveau wat hij haalde toen hij Ajax verliet. Ik ben nog steeds van mening dat Newcastle een domme keus was. Hij had bijvoorbeeld beter naar een Swansea kunnen gaan waar meer wordt gevoetbald. Op het moment dat hij Ajax verliet was hij beter dan Blind in zijn laatste jaar.

28 augustus 2015 om 16:44

Anita komt naar mijn mening tekort voor het Nederlands Elftal, in vorm of niet. Toen hij Ajax verliet vond ik hem ook niet goed genoeg voor Oranje. Maargoed, Anita is niet de enigste beslissing van Danny Blind waar over te discussieren valt. Als je op deze manier selecteert mag je blij zijn als je het EK nog haalt. Snapte de keuze om hem als bondscoach aan te stellen al niet. De komende 4 jaar is zeer belangrijk voor het Oranje en het Nederlands voetbal. Dan kan je geen coach voor de groep zetten die nog geen enkele ervaring heeft op een paar assistent-functies na.

28 augustus 2015 om 14:29

Misschien is Blind wel iets heel anders van plan qua spel en is hij daarom op geroepen.

28 augustus 2015 om 16:54

Met Anita heb je een controleur, dus speelt hij met de punt naar achteren (als Anita start). Dan zou ik altijd nog voor Nigel De Jong gaan op die positie.

28 augustus 2015 om 14:41

Anita was in zijn laatste seizoenen bij Ajax een hele belangrijke speler. Die werd ontzettend onderschat. Alle aandacht ging naar jongens als Siem de Jong, Eriksen en Vertonghen, maar Anita lijmde op '6' dat hele elftal aan elkaar. Stond verdedigend goed voor intercepties, liet zich terugzakken zodat ofwel de backs hoger konden gaan staan, óf Vertonghen naar voren kon en ha in balbezit/opbouw meteen de neus naar voren gericht. Hij viel niet op, maar dat neemt niet weg dat toen hij vertrok je wel merkte dat daar echt iets werd gemist. In Engeland doet hij het gewoon heel redelijk. Ook daar valt hij niet op en speelt hij niet altijd, maar de laatste tijd juist wel weer meer. Als je ziet dat De Jong is afgevallen dan is het duidelijk dat Blind spelers voor de verdediging wil met meer voetballende kwaliteiten, a la Clasie. Anita is daarin vergelijkbaar. Ik vond dat je bij de vriendschappelijke interland tegen Spanje, toen De Jong uit de basis werd gehaald, goed kon zien dat dat wel een gebrek was geweest bij Oranje. Dat gezegd hebbende moet je met de punt naar achteren wel naast die '6' (of dat nou Anita of Blind is) ook oppassen met een middenveld waar je verder alleen spelers hebt staan die richting de 16 willen, zoals Sneijder, Affelay en Wijnaldum. Klaassen deed dat toen tegen Spanje een stuk beter. Die verdedigde ook nog mee en werkte hard...dat zie ik de bovenstaande drie te weinig doen. En daarnaast moet je vind ik een Nigel de Jong wel altijd selecteren voor dit soort wedstrijden, voor als er in de slotfase een wedstrijd uit gesleept moet worden.

28 augustus 2015 om 16:53

Zo'n functie had Brama destijds ook bij Twente en was ook soms belangrijk, maar dat wil niet zeggen dat je dan gelijk een uitnodiging voor Oranje verdient. Dat is ook vooral het probleem met het Nederlands voetbal tegenwoordig. Als je jong bent en je speelt een aantal wedstrijden goed in de Eredivisie, of je hebt Premier League-ervaring, heb je al kans dat je word opgeroepen voor het Nederlands elftal. Denk dat het aantal goede wedstrijden van Anita bij Newcastle United op maximaal twee handen te tellen zijn. Ook speelde hij in zijn eerste twee seizoenen nog wel regelmatig, maar vorig seizoen maar 19 wedstrijden gespeeld in de Premier League. Ook dateert zijn laatste interland uit 2010. Als je 4 jaar niet geselecteerd word door drie verschillende bondscoaches, mag je toch aannemen dat een Nigel De Jong altijd de voorkeur boven Vurnon Anita hoort te krijgen als controleur.

28 augustus 2015 om 17:14

En dat terwijl er na de thuiswedstrijd tegen Turkije massaal werd geroepen dat De Jong voetballend gewoon niet voldoende bracht? Het enige dat ik probeer te zeggen is dat Anita op zich niets héél vreemds is als je meer voetbal in de ploeg wil op die positie. De Jong vertraagde het spel en was in de omschakeling gewoon niet meer bij machte om de arbeid te verrichten die hem aanvankelijk altijd zo belangrijk maakte, hoewel ik De Jong er wel altijd bij zou hebben. Ik denk dat normaal gesproken Clasie gewoon op '6' had gespeeld of Blind (dat zou natuurlijk nog steeds kunnen), maar bij afwezigheid van Clasie er naar vergelijkbare spelers wordt gekeken.

29 augustus 2015 om 02:19

Snap inderdaad wel wat je bedoelt. Het is ook niet zo dat ik Anita volledig nutteloos vind, maar voor het Nederlands elftal op dit moment zie ik persoonlijk geen meerwaarde voor Anita. Op het verdedigende aspect na is hij nergens uitstekend in, en dat word inmiddels wel gevraagd bij Oranje. Nigel De Jong heeft inderdaad het loopvermogen niet meer, maar heeft veel meer ervaring, kan nog steeds op dat niveau mee en begrijpt spelers als Sneijder, Robben, Huntelaar, Van Persie en ook de verdedigers als De Vrij, Martins Indi, Janmaat, Van Der Wiel e.d.

29 augustus 2015 om 08:48

Ik had De Jong persoonlijk ook altijd wel meegenomen. In een 3-5-2 formatie had een De Jong zelfs nog als slot op de deur achterin (op de plek van Vlaar) kunnen spelen. Dan hoeft hij ook niet meer zo veel te lopen. Dat had dan wel weer gekund. Blind heeft uitgesproken dat hij echt 4-3-3 wil gaan spelen, dus ik ben benieuwd hoe hij dat nu gaat invullen.

Wat een beleid, ze nemen 7 aanvallers mee terwijl het middenveld gewoon zwak is. Sneijder en Klaassen zijn dan nog een uitzondering. Maar een Anita en affelay kom op zeg.

Blind heeft nieteens 1 wedstrijd mogen coachen en doordat hij twee jonkies meeneemt is het nu al een flutcoach met wanbeleid , komop jongens geef de man een kans ofzo -.- .
Al die vooroordelen , bah!

Liever iemand die 3 wedstrijden bij Ajax heeft gespeeld dan Van Dijk die europaleague en championsleague ervaring heeft. Blind met zijn Ajax pyama. Hoop dat we komende weken 2 keer op ons bek gaan. En nu niet komen dat Schotse competitie niks voor stelt want eredivisie is net zo slecht

Ik snap trouwens niet dat iedereen hier valt over de geselecteerde verdedigers. Het middenveld is met name een heel groot probleem.

28 augustus 2015 om 14:06

Zwakste middenveld op papier sinds jaren inderdaad. Maakt het des te zorgwekkender dat Blind achterin ook nog eens voor onervaren talenten ipv internationale routiniers kiest.

Als ik zo globaal naar de definitieve selectie kijk zie ik het erg erg somber in. Dit is misschien wel het slechtste Oranje dat in jaren is opgeroepen. En dan kijk ik met name naar de verdediging. Ik wordt bijkans misselijk als ik denk aan een laatste linie met vd wiel, de Vrij, Blind, en dan Indi of Kongolo op LB. Opvallend ook dat we geen verdedigende middenvelders hebben behalve Anita, die gaat dus waarschijnlijk spelen. T zal wel zoiets worden
Absurd dat Van dijk en de Jong zijn afgevallen

Cilessen
Vd Wiel
De Vrij
Blind
BMI
Anita
Sneijder
Wijnaldum
Robben
Van Persie
Depay
28 augustus 2015 om 13:48

Zoiets dacht ik ook. Wellicht met Klaassen in plaats van Anita en hij kan Blind en Martins Indi elkaars plaats laten innemen. Eens kijken of Blind sr het lef heeft om Huntelaar erin te zetten voor Van Persie (maar daar ga ik niet van uit).

28 augustus 2015 om 14:02

Huntelaar zal 0 ballen krijgen van tandem Depay en Robben, van Persie is toch al geen afmaker, dus zal inzakken en meevoetballen, Huntelaar doet dat niet. Blind doet het goed in de verdediging van Man United. BMI is een kleiner risico op de linksback

28 augustus 2015 om 14:30

Klaassen in plaats van Anita please!

Blind zal wel met Oostveen gebabbeld hebben en tevens laten zien dat hij een banaan kan eten zonder te kauwen. Vandaar dat van oostveen alles slikt.

Als tete en/of riedewald basis staan dan neem ik hem niet meer serieus helemaal als we verliezen.

28 augustus 2015 om 13:47

Ik denk dat Tete in de basis zal staan. Blind zal wel op de plek van Riedewald staan dus die zit op de bank denk ik

Waarom heeft Danny Blind weinig middenvelders opgeroepen die voor een balans op het middenveld kunnen zorgen? De meeste middenvelders zijn allemaal aanvallende middenvelders van nature? Alleen Anita kan verdedigen van de middenvelders de rest is verdedigend erg zwak. Nederland gaat overlopen worden op het middenveld wat een onzin om zoveel aanvallende middenvelders en aanvallers op te roepen. Als ik kon kiezen zou ik voor meer verdedigende middenvelders gaan en bindingsmiddenvelders op het middenveld dit slaat echt helemaal nergens op ? Kan iemand mij uitleggen waarom alleen Anita goed kan verdedigen op het middenveld en ik denk niet eens dat hij de basis gaat halen met selectiebeleid van Blind ?Is Blind echt blind ofzo ?

28 augustus 2015 om 14:05

Riedewalt is eigenlijk ook een verdedigende middenvelder..

28 augustus 2015 om 14:25

Ja, maar Riedewald gaan ze niet als verdedigende middenvelder opstellen aangezien hij al het 'hele' seizoen bij Ajax centraal achter in staat.

Vind het inderdaad opmerkelijk welke middenvelders opgeroepen worden.
Misschien was ziyech een betere optie dan afellay? En de Jong voor Anita.

Relatief weinig middenvelders als ik het zo zie. 3 basis 2 wissels op zich voldoende maar verder weinig mogelijkheden qua variatie. Ben benieuwd naar de basis elf.

Best wel bizar dat dit de beste spelers zijn die Oranje kan selecteren.
Lijkt wel of we het EK niet WILLEN halen. Hoewel het op papier echt een makkelijke groep is.

Boo-fucking-hoo. Het enige vervelende aan voetbal is dat het gepeupel langs de lijn pretendeert er enig verstand van te maken en hun incompetentie grenzenloos en zonder enige aanspraak van de daken kan schreeuwen. De keuzes van de bondscoach zijn prima te rechtvaardigen, dat was ook zo geweest als er bepaalde mensen, die er nu niet bij zijn, wel waren opgeroepen. Vers bloed is nooit slecht. Een voorkeur voor Ajacieden kan je moeilijk hard maken daar Veltman er niet bij is. N. de Jong is er bijv. ook niet bij.

Tete is verdedigend de sterkste RV die we hebben, een stabiele jongen die een uitstekende focus heeft. Riedewald als back-up is ook volkomen logisch, en hij kan ook als LV spelen.

Blind zal ook kijken naar de blessures en de tegenstanders en zijn keuzes daarop instellen. Hij is het niet verplicht om zijn keuzes uit te leggen aan het plebs achter de tv. Het klootjesvolk krijgt zijn welverdiende prikkel toch wel, dan wel in de vorm van entertainment en blijdschap bij een overtuigende winst. Dan wel dmv. gezeur en de illusie dat je er wel wat van snapt door elke keuze of resultaat kansloos af te branden. Er zijn uiteraard ook mensen die altijd wat te zeiken hebben, heerlijk die frustratie. Wat een droevig leven moet je dan hebben...

28 augustus 2015 om 14:05

Dus je zegt enerzijds dat het "gepeupel langs de lijn" er helemaal niets van kent en vervolgens beweer je staalhard en zonder enige nuance dat Tete de sterkste RV is die Nederland heeft. Mag ik daaruit concluderen dat je jezelf boven het klootjesvolk verheven voelt? Want jij mag blijkbaar wel doen alsof je er wat van kent. Of behoor je ook tot het klootjesvolk en probeer je op deze manier je eigen stelling kracht bij te zetten, door onzin te verkondigen alsof het feiten zijn?

Los van dat alles: de conclusie dat Tete verdedigend de sterkste RV is die Nederland heeft is voorbarig. Om tot een dergelijke conclusie te komen moet zo'n jongen eerst wat noemenswaardige tegenstand hebben gehad. En dat heeft hij gewoon nog niet.

28 augustus 2015 om 14:15

Nee hoor, ik voel me boven niemand verheven. Het is gewoon een constatering. Ik heb hier verder geen vooroordeel of sentiment want ik heb geen enkel belang bij het wel of niet spelen van Tete.

Ik ben het wel met je eens dat het een sterkere casus zou zijn als hij meer tegenstanders van noemenswaardige kwaliteit had gehad, maar dat hoeft niet automatisch te betekenen dat je zijn track record tot nu toe niet kan extrapoleren en tot de conclusie kan komen dat zijn top hoogstwaarschijnlijk hoger zal zijn dan die van zijn concurrenten, verdedigend sowieso.

Van der Wiel is qua talent niet minder, aanvallend is hij veel beter zelfs, maar hij lijkt mij niet helemaal emotioneel stabiel en daardoor mist hij soms wat concentratie. Janmaat speelt minder intelligent dan beiden en overschat zichzelf af en toe, plus is verdedigend minder dan zowel Tete als van der Wiel. Dit zijn imo de 3 beste Nederlandse RVs en dat nu Tete de voorkeur kan prima rechtvaardigt worden.

28 augustus 2015 om 14:27

mr tesla, niet lullig bedoeld, maar Verhaegh is verdedigend de beste back van Nederland, mocht je hem kennen en ooit hebben zien spelen

Je kan me niet wijsmaken dat ze worden geselecteerd op basis van hun prestaties. Hebben een paar redelijke wedstrijdjes gespeeld en nu al bij het Nederlands elftal? Dit is gewoon pure vriendjespolitiek..

Tete snap ik nog, omdat de spoeling dun is op de rechtsback. Maar voor de linker centrale verdediger positie had ik toch Virgil van Dijk gekozen.

Het zou mij niet verbazen als we na de komende twee wedstrijden definitief uitgeschakeld zijn. Dan kunnen we onze jeugd middels oefenwedstrijden voorbereiden op het WK. Moeten we dan alleen Frankrijk en Zweden nog even aan de kant zetten.
Overigens vind ik het persoonlijk geen heel onlogische selectie. Zou alleen altijd voor Nigel de Jong hebben gekozen wanneer die niet geblesseerd is.

28 augustus 2015 om 13:56

Ergens vind ik het wel logisch. Verdedigend is het een geweldenaar, strijd voor elke bal. Daar is geen discussie over mogelijk.

Maar hij heeft niet echt een pass naar voren. In de oefenwedstrijd tegen Spanje met Blind op 6 ging het veel beter.

Terecht! Tete is een zeer talentvolle en goede rechtsback en ook Riedewald is zeer talentvol.

28 augustus 2015 om 17:57

Ja laten we iedereen meenemen die talentvol is....

31 augustus 2015 om 11:32

Zo is het Elmo!

Dat Janmaat er niet bij zit, vind ik echt helemaal niet erg, die vind ik namelijk echt drie keer niks. Maar zelfs ik moet toegeven dat het ronduit belachelijk is dat tete in zijn plaats is geselecteerd. Als je Janmaat passeert, selecteer dan gewoon Verhaegh en niet iemand die 3 potjes in Ajax 1 heeft gespeeld tegen geen een serieuze tegenstander.

Ach, in de cruciale wedstrijd tegen schotland in 2003 moest Oranje ook winnen. Uit werd verloren met toen grote namen zoals Cocu, Davids, F. De Boer, Kluivert etc.

De return in de Arena had Advocaat het destijds omgegooid. Jonge talenten moesten het doen. Van Nistelrooy opeens boven Kluivert, Sneijder erin. Die was toen geloof ik pas 19.

Ik zeg niet dat het nu weer zo gaat, ik hoop wel dat de jongens de drang krijgen om te presteren mits ze opgesteld worden.

Ik hoop dat Depay en Robben heel blijven op de training.
Ik vraag me trouwens af, met Depay en Robben als spitsenduo, met goed middenveld. Dat zou ook wat kunnen zijn denk ik.

28 augustus 2015 om 13:57

Van Nistelrooy is precies, tot op de dag zelfs, even oud als Kluivert. Wel is hij een paar jaar later opgebloeid en was Kluivert na zijn 25ste eigenlijk weinig meer waard, heel zonde. Verder met je eens. Vers bloed hoeft echt niet slecht te zijn. Als Janmaat, of wie dan ook, echt zo geweldig was, was hij wel onomstreden. Beetje triest dat mensen denken dat het iets persoonlijks is of zo, of met clubvoorkeur te maken heeft.

28 augustus 2015 om 16:16

Haha, ik dacht precies hetzelfde over Van Nistelrooij.

Wel grappig hoe de carrières van beide spelers verliepen. Kluivert begon met de Cl winst en zakte steeds meer af. Van Nistelrooij begon bij Den Bosch en ging steeds hogerop.

Danny Blind kiest z'n eigen weg. En ik kan me er helemaal in vinden. Weg met die recidivist en Robben nieuwe aanvoerder. En niet bang zijn om jonkies op te stellen als ze beter zijn dan gerenommeerde namen. Chapeau!

28 augustus 2015 om 15:03

Riedewald is beter dan Van Dijk en Douglas? Die is nieuw voor me. Anita beter dan Nigel de Jong? Kongolo beter dan Büttner en Pieters? Narsingh überhaupt? Maar één verdedigende middenvelder oproepen die daadwerkelijk op die positie speelt?

Ik hoop dat "een eigen weg" gaan goed afloopt, maar ik heb er een hard hoofd in.

28 augustus 2015 om 15:52

Riedewald is niet eens een concurrent van Van Dijk en Douglas, dus ik begrijp echt niet waarom je die twee erbij haalt. En Büttner? Is dat diegene die een half jaar goed heeft gespeeld bij Vitesse? Die kan niet eens verdedigen!

28 augustus 2015 om 15:57

Speelt Riedewald dan niet achterin op dit moment?

En Büttner speelde een half jaar goed, zo'n 3 jaar geleden. Daarna is hij echter niet opgehouden met spelen. Of kijken we tegenwoordig alleen nog maar naar de Eredivisie voor de spelers die niet de absolute wereldtop zijn?

Verder geef je een excuus voor Büttner, maar niet voor alle andere die ik noem.

Ik vind het prima dat een coach zijn eigen stempel op Oranje wilt drukken, maar ik vind deze selectie veel minder dan wat er rond loopt. Dus ik hoop dat dit goed gaat, maar vrees van niet.

haha, wat een slechte selectie!! Tete?? Riedewald?? Bruma?? Affelay?? Kongolo?? Anita?? Narsingh?? Allemaal waardeloos...

28 augustus 2015 om 14:00

Tja, je moet natuurlijk ook roeien met de riemen die je hebt? Tete, Riedewald, Bruma en Affellay ben ik met je eens. Volgens mij moeten er op die posities betere spelers te vinden zijn.

Maar Kongolo, Anita en Narsingh zijn gewoon heel bruikbare spelers voor dit Nederlands Elftal.

28 augustus 2015 om 14:03

Kongolo slecht? De laatste tijd doet hij het anders prima.

Wat een verschrikkelijke verdediging en middenvels hebben we nu als Oranje zeg.

Hiddink had volgens Vele Ajax supporters een PSV bril op, door veel PSV spelers te selecteren. Nu doet Blind hetzelfde maar dan met Ajax spelers. En toch heeft Blind geen Ajax bril op! Want de keuzes die hij heeft gemaakt zijn logisch. Rarara

28 augustus 2015 om 14:18

Veltman is gewoon afgevallen en ex Ajax speler de Jong ook, dus dat gaat idd niet op

Misschien wil blind Klaassen als verdedigende middenvelder. Klaassen heeft vorig seizoen bij ajax wel eens verdedigende middenvelder gespeeld.

Kan wel weer zien dat Blind een ajax verleden heeft en blind is voor de kwaliteiten van Van Dijk. Wat heeft die Tete nu laten zien? Kongolo ook onbegrijpelijk. Speelt dit seizoen ook nog drama.

28 augustus 2015 om 13:58

Het is sowieso een gigantische faal met zo'n onbenul als coach.

Heel erg gewaagd. Je kan niet meer experimenteren en er moet gewonnen worden. Logische gedachte is om vaste krachten te nemen die zich bewezen hebben op een hoger niveau dan de eredivisie. Noem De Jong, Van Dijk bijvoorbeeld voor fysieke body in de as, ipv (met alle respect) Anita.. Ben benieuwd.

Allebei grote talenten natuurlijk, of ze er klaar voor zijn betwijfel ik. Feit blijft wel dat Tete als enige overeind bleef in de tweeluik tegen Rapid. En zijn concurrentie? Janmaat? Verheagh? Gaan we voor de kwartfinale of de finale in Frankrijk? Als je Tete een jaar lang rechtsback laat staan is hij beter dan beide, daar ben ik van overtuigd. Blind lijkt met een linksbenige speler te willen spelen, dus een centrum met De Vrij - Inda lijkt me logisch. Maar als je kijkt wat er achter Indi komt is het allemaal bedroevend. Dus ik snap wel dat Blind twee talenten mee neemt zodat zij kunnen groeien in hun rol om zo over een jaar belangrijk te zijn. Van mij had Van Dijk mee gemogen in plaats van Bruma of Riedewald en op dit moment ook nog Janmaat ipv Tete. Maar met het oog op de toekomst snap ik deze keus wel.

28 augustus 2015 om 14:18

Oog op de toekomst? Wat nou toekomst? We moeten verdomme NU winnen, dan ga je geen jongetjes oproepen met een handvol wedstrijden in de Eredivisie.

Belachelijk, voor de toekomst van het Nederlandse voetbal moet je hopen dat we verliezen zodat ze schoon schip maken en iedereen eruit vliegt en beginnen bij die van Oostveen.

28 augustus 2015 om 15:07

Ach ze zullen toch geen basis krijgen. Daarom is het niet erg om ze erbij te hebben.

Hebben we nou echt geen fatsoenlijke CVM meer in nederland? Is Nigel de Jong geblesseerd ofzo? Dus nu krijgen we waarschijnlijk een middenveld met Anita, Wijnaldum en Sneijder.

Haha Blind is dus vanaf nu al niet meer serieus te nemen als bondscoach. Dit is toch ronduit belachelijk!
Riedewald en Tete selecteren terwijl ze niet eens een heel seizoen constant gepresteerd hebben bij hun club. Hiernaast zijn dit cruciale potjes voor Oranje dus moeten de jongens er gelijk staan. Nee ik denk en hoop dat het huwelijk tussen Blind en de Knvb geen lang leven is beschonken.

Nu ik zie dat Indi en Bruma mee zijn, hoop ik toch dat De Vrij en Riedewald in het centrum staan.
Had graag Dost gezien ipv L. de Jong.
Dag ook graag Nigel de Jong ipv een aanvaller, neem Narsingh.

Hoe belachelijk dit. Tete en riedewald na 3 goede potjes. 8 aanvallers en 4 middenvelders. 1 cvm alleen anita.
Wat een drama. Doei ek. Bedankt blind en hiddink. Ik heb er geen vertrouwen in met deze spelers.

Toch wel 'n aantal opmerkelijke keuzes. Ten eerste natuurlijk dat Kenny Tete en Jaïro Riedewald erbij zitten. Ze spelen beide tot nu toe goed en dan vooral Tete, aan de ene kant vind ik het wel iets te snel gaan voor Tete en Riedewald, maar aan de andere kant, als 'n speler goed speelt, waarom zou je ze dan niet oproepen?

Of ze nou drie maanden achter elkaar goed spelen of 'n hele jaar, als je goed speelt en je hebt de kwaliteiten om voor het Nederlands elftal, dan zou ik ze ook gewoon oproepen voor het Nederlands elftal.

Verder vind ik het ook opmerkelijk dat Jeffrey Bruma, Ibrahim Afellay en Luciano Narsingh erbij zitten. Bruma vind ik niet echt goed presteren bij Psv, Afellay heeft de afgelopen jaren niet zoveel meer laten zien en tot nu toe heeft hij ook nog niet echt iets goeds laten zien bij Stoke City en Luciano Narsingh presteert ook niet echt goed en ja, hij scoorde kort geleden nog twee goals tegen FC Groningen, maar voor de rest speelt hij ook niet echt goed en de Narsingh van bij SC Heerenveen heb ik bij PSV nog niet gezien.

Persoonlijk had ik eerder Anwar el Ghazi opgeroepen in plaats van Narsingh. En dat Nigel de Jong is afgevallen voor het Nederlands elftal vind ik toch wel opmerkelijk en ja, hij is niet de beste voetballer en maakt vieze overtredingen, maar juist daardoor is de Jong wel een belangrijke kracht voor het Nederlands elftal, in mijn ogen dan.

Aan de andere kant vind ik het wel weer positief dat Danny Blind Joël Veltman heeft laten afvallen. Ik begreep nooit waarom Louis van Gaal en Guus Hiddink Veltman alsmaar bleven oproepen voor het Nederlands elftal. Ik heb het hier al vaker aangegeven: ik ben Ajacied, maar totaal geen fan van Veltman.

Hij is verdedigend te zwak, fysiek te zwak en hij komt lengte tekort. Eindelijk heeft Blind Veltman nu laten afvallen voor het Nederlands elftal.

Persoonlijk had ik toch liever deze selectie gezien:

Keepers: Jasper Cillessen ( Ajax ), Tim Krul ( Newcastle United ) en Kenneth Vermeer ( Feyenoord ).

Verdedigers: Gregory van der Wiel ( Paris Saint Germain ), Kenny Tete ( Ajax ), Stefan de Vrij ( Lazio Roma ), Sven van Beek ( Feyenoord ), Daley Blind ( Manchester United ), Jaïro Riedewald ( Ajax ), Bruno Martins Indi ( FC Porto ) en Erik Pieters ( Stoke City ).

Middenvelders: Nigel de Jong ( AC Milan ), Vurnon Anita ( Newcastle United ), Riechedly Bazoer ( Ajax ), Davy Pröpper ( PSV ), Wesley Sneijder ( Galatasaray ) en Georginio Wijnaldum ( Newcastle United ).

Aanvallers: Quincy Promes ( Spartak Moskou ), Anwar el Ghazi ( Ajax ), Klaas Jan Huntelaar ( Schalke 04 ), Robin van Persie ( Fenerbahçe ), Arjen Robben ( Bayern München ) en Memphis Depay ( Manchester United ).

Persoonlijk zou ik dan ook in deze opstelling spelen (zie opstelling).

Cillessen
vd.Wiel
de Vrij
Blind
Pieters
de Jong
Anita
Robben
Sneijder
Memphis
Huntelaar
28 augustus 2015 om 14:07

Opzich prima selectie zoals jij hem voorstelt, maar zou dan toch graag ipv Riedewald en Tete de ervaring van janmaat en van dijk gebruiken, die zijn al een stuk gelouterde en hebben zich al duidelijk bewezen. Het is prima om talenten op te roepen als ze in vorm zijn zoals jij zegt, maar dan liever in oefenpotjes of onbelangrijke kwalificatiewedstrijden dan nu, en dan nog heeft Tete zich niet meer bewezen dan Diks of Karsdorp dus vind het ten opzichte van hen niet fair om Tete na een paar goede potjes wel gelijk op te roepen.

Ik hoor iedereen over de verdediging, op zich terecht gezien de gemaakte keuzes. Maar het middenveld is al de hele kwalificatie de zwakke plek van dit elftal: statisch, langzaam en futloos. Blind denkt dat schijnbaar op te lossen met Ibrahim en Anita, terwijl de agressie van De Jong, de energie van Van Ginkel veel meer gewenst zijn. Ik hoop dan maar dat Blind het aandurft om dan maar met Sneijder in een Cabaye-rol te spelen en met Klaassen en Wijnaldum als lopers.
Eerlijk gezegd had Dost er wel bij mogen zitten, als je Tete en Riedewald op gaat roepen dan kan je best voorin ook doorselecteren.

28 augustus 2015 om 14:27

Je speelt nu ook vooral tegen teams waar je de bal snel moet laten rondgaan. Dan is de Jong toch een stuk minder.

Als je een middenveld met Sneijder, Klaassen en Wijnaldum hebt mis je wel een beetje het verdedigend.

Ik vond het middenveld destijds in de oefenwedstrijd tegen Spanje goed lopen: Sneijder, Blind en Klaassen.

Nigel de jong er niet bij is belachelijk, beste vm die we hebben. Voor riedewald was van dijk veel logischer, wat heeft riedewald nou laten zien? Zelfde geldt voor tete, als je er al een talent wil neer zetten ipv een geroutineerde naam als janmaat (speler vh jaar bij newcastle, heel seizoen pl erop zitten tegenover 3 eredivisiepotjes van tete), waarom dan niet karsdorp of diks, die hebben zich al lang en breed bewezen. Dit zijn levensbelangrijke wedstrijden tegen teams die op dit moment niet voor oranje onderdoen. Kan hier met mijn kop niet bij, enige goede is dat veltman eindelijk eens gepasseerd is, dat kon echt niet meer (al is bruma zeker niet beter dan douglas of van dijk maarja)

Eigenlijk wel een schande voor het nederlands voetbal dat die 2 geselecteerd zijn. Riedewalt en Tete zijn kleuters en een belediging voor de rest van de selectie en dat zeg ik als Ajax supporter. Zet er eens kerels in in plaats van die 2 mutsen. Deze 2 prutsers hebben nauwelijks europese ervaring laat staan tegen de toplanden een kans te maken. Die hebben echt dan ook niet te zoeken in het grote Oranje. Maar ik ging er toch al vanuit dat Nederland niet geplaatst is voor het EK dat gaan we toch niet halen en helemaal niet met Blind als coach onze supercoach met wereldervaring. Not!

28 augustus 2015 om 14:12

nou als een andere ajacied, ben jij een zielepot zeg, om je eigen spelers als droeftoeters neer te zetten, alletwee hebben hun best gegeven de laatste wedstrijden. Tete is als rechtsback goed gegroeid, ja nog niet veel europese ervaring, maar dat moet niets uitmaken, hij staat er nu en niet zo slecht ook en riedewald is ook gegroeid.

Dan maar zo spelen met deze selectie:
Cillisen
Vd wiel de vrij bmi anita
Wijnaldum blind sneijder
Robben v persie memphis

Nog eerder van Rhijn dan opgenomen voor zulke belangrijke wedstrijden. De rechtsbackpositie is wel erg zwak nu. Janmaat is de enige eigenlijk die elke week speelt op een hoog niveau.

Gelukkig geen veltman er meer bij, enige goede aan deze selectie.

proficiat riedewald en tete, goed gedaan. Hopelijk gaan we door en komen jullie aan minuten toe.

Mijne enige hoop is dat we er zo snel mogelijk uit vliegen zodat Blind ontslagen kan worden. Bert van Oostveen mag ook gelijk weg wat mij betreft

Leuk dat Kongolo weer eens opgeroepen is. Vorig jaar niet zo een best seizoen gehad dus begrijpelijk dat hij er nooit bij zat maar dit jaar is hij tot nu toe elke week de beste Feyenoorder en verdiend hij een kans. Jammer dat zijn maatje van Beek er niet bij zit maar die komt er nog wel.
Wel apart dat Nigel de Jong niet is opgeroepen, zeker nu Clasie geblesseerd is!

Daar gaan we al... Fc Ajax! Sjonge sjonge, 2 degelijke wedstrijden gevoetbald in onze micky mouse competitie. Lach me kapot als blind zich niet kwalificeerd. Wat een loser.

Virgil van Dijk weer niet bij de definitieve selectie en als je dan toch ziet welke hopeloze verdedigers er nog wel bij zitten..misschien is het inderdaad maar beter als Nederland zich niet kwalificeert . Zo lang we niet een coach kunnen vinden die gewoon de beste spelers op stelt, hebben we niets op een eindtournooi te zoeken.

28 augustus 2015 om 14:19

Van Dijk speelt het hele jaar op amateurvelden.

28 augustus 2015 om 15:10

"het hele jaar" is iets wat Riedewald niet kan zeggen.

28 augustus 2015 om 16:17

Feyenoord, Psv, Heerenveen, AZ, Twente, Groningen, Utrecht etc. amateurvelden? De Nederlandse competitie is een lachtertje, mee eens! Maar ik heb Celtic op velden zien spelen met maar 1 tribune. Celtic heeft het hele jaar geen concurrentie. En deze jongen is gepasseerd door van Gaal, Hiddink EN Blind. Dus ja .... ?

Blind spoort niet helemaal. Een Van Dijk en Dost niet selecteren maar die kinderen van Ajax wel. Blind heft zijn langste tijd nu al gehad en ik hoop, dat hij flink op zijn bek gaat met Riedewald en Tete.

Dit kun je niet meer serieus nemen als je deze kleuters wel selecteert en een aantal prima en karaktervolle spelers niet.

Weg met Blind!

Die gasten zijn drama maar goed Ajax spelers he zou Blind hier belang bij hebben? Voetbal in Nederland is verpest zowel de eredivisie als nu helaas het Nederlands elftal

Check m'n opstelling ik zou zo gaan spelen. Op rechtsback zou vd Wiel normaal mijn voorkeur krijgen, maar die speelt op dit moment niet en Tete doet het de laatste weken erg goed!

Blind centraal en Kongolo op LB eventueel zou je Blind lb kunnen zetten en dan Martins Indi erin, maar weet niet of hij op dit moment een basisplek heeft bij Porto.

Cillisen
Tete
De Vrij
Blind
Kongolo
Wijnaldum
Sneijder
KLaassen
Depay
Huntelaar
Robben

Een bondcoach kan het ook nooit goed doen, als je al de reacties leest.

Er zijn een aantal voetballers die geselecteerd zijn die ook door andere voetballers hadden vervangen kunnen worden maar dat is lood om ijzer.

je hebt 1 keeper en 3 voetballers die er bovenuit steken. Cillissen, Sneijder, Robben en Depay.

De rest is inwisselbaar.
Wat blind goed heeft gedaan om veltman niet te selecteren.

28 augustus 2015 om 14:45

Iedereen is inwisselbaar.
Ik mis toch echt van Persie in je lijstje.
Goede spelers, die je opnoemt, maar ook niet altijd constant.

Sjonge jonge als ik dit lees baal ik dat ik niet in deze tijd speel, dan had ik ook nog wel aan een interland of 10 gekomen. Ik heb namelijk ook weleens 6 wedstrijden achter elkaar goed gespeeld, als dat tegenwoordig al de maatstaf is!

Blind maakt zich bij de eerste de beste interland al compleet belachelijk, zelfs ajacieden vinden dat. Tenminste diegene buiten VZ, want hier vinden ze het allemaal compleet logisch!

Die mensen die weer lopen te zeiken, moeten eens alternatieven aandragen. Riedewald doet het geweldig. Hij heeft trouwens ook als verdedigende middenvelder goed gespeeld, dus een verdediging met Kongolo, Blind (manchester United!), De Vrij (lazio!) en Van der Wiel, met daarvoor Riedewald, is gewoon een hele goeie achterhoede! Nigel de Jong vertraagt alleen maar het spel. Dat is toch iedereen wel met elkaar eens?! De rest is makkelijk in te vullen. Sneijder en Klaassen op het middenveld en Memphis en Robben op de vleugels. Van Persie in de spits, mits fit.

Ik heb mij niet meer zo verbaast over een selectie, sinds het oproepen van Romano Denneboom.

Ik hoop dat Depay en Robben ons voor een ramp behoeden, want het middenveld en de verdediging zijn vreselijk.

29 augustus 2015 om 09:21

Verdediging vreselijk? Van der Wiel - De Vrij - Blind - Kongolo. Dat vind ik best aardig. Of BMI in plaats van Blind en dan Blind op het middenveld met Sneijder en Klaassen/Wijnaldum. Voorin natuurlijk Depay en Robben met een spits ertussen. Ik vind het allemaal wel meevallen. Snap alleen niet waarom er zoveel aanvallers zijn opgeroepen en zo weinig verdedigende middenvelders. Had zelf N de Jong meegenomen in plaats van Afelay.

Wat is het Nederlands Elftal / Nederlands voetbal toch ver afgegleden. Jonkies van nog geen 20 jaar met een paar wedstrijden in de Eredivisie worden al international. Er was een tijd (niet eens zo lang geleden) dat tegenstanders bang waren voor Nederland. Nu moeten tegenstanders eerst op internet kijken om te ontdekken wie al die onbekende spelers zijn van Nederland. Ik kom niet uit het Cruijff / Van Hanegem tijdperk. Maar ff een nostalgisch lijstje. Gullit, Rijkaard, Van Basten, Koeman, Bergkamp, De Boer, Stam, Van Bronckhorst, Van der Sar, Blind Sr, Tete, Bruma, Riedewald, Anita, Narsingh. De laatste paar namen staan totaal niet bij dit rijtje...........

Wel grappig dat er altijd wel vanuit een kamp wat aan te merken is op de eerste selectie van een nieuwe bondscoach. Dan voelen de Ajacieden zich weer tekort gedaan, dan de Psv'ers en nu voornamelijk de Feyenoord-fans. Stel je toch niet zo aan. Janmaat is niet beter dan Tete, ook al heeft laatstgenoemde maar 3 minuten ervaring. Van Beek had erbij gekund, maar dan ipv Bruma. Als dat zo zou zijn, waren al de PSV supporters nu verontwaardigd geweest. Het is nooit goed.

Persoonlijk vind ik dat spelers zoals Bruma, Indi, Affelay en Van Persie helemaal niets meer te zoeken hebben bij het NL-elftal. Voor hen had ik veel liever Van Beek, Van Dijk, N. de Jong en Dost gezien. Maar helaas. Het is niet anders.

Een aantal zaken snap ik, een aantal niet. Van Dijk niet, wel BMI wat al 2 jaar de zwakste schakel is en alleen geselecteerd werd omdat ie links is. Dost niet? Die zou ik als stormram zeker meenemen.
Weinig controleurs, Anita is de enige eigenlijk. Nu kon de Jong het de laatste keer niet echt belopen en veel aan de bal moet je hem ook niet hebben, maar als je met 1-0 voor staat zeker wel bruikbaar.
Veltman is eindelijk een keer afgevallen, zou de Boer ook een voorbeeld aan mogen nemen. Helaas maar je moet gewoon door selecteren, Janmaat , BMI en Veltman halen niet het vereiste niveau, alle 3 middelmaat.

28 augustus 2015 om 15:33

Ik denk dat Blind gewoon op het middenveld speelt hoor. Dan hebben ze met Bmi, Kongolo en Riedewald 3 linkspoten die beide posities op links kunnen spelen.

Afellay, Anita en Klaassen meenemen, maar Nigel de Jong thuis laten.. Gaat helemaal goed komen...

Belachelijk.
Tete en Riedewald? en klaassen?????

Blind hadden ze moeten selecteren voor het middenveld in plaats van klaassen.
En van Dijk en van Beek hadden ze in plaats van die nietszeggende 2 van Ajax belachelijk. Denkt blind dat kwalificatie voor het EK een grap is of zo, omdat het maar Ijsland is?

Zouden ze verdomme niet eens moeten gaan denken aan wat er gaat komen en gelijk een juiste selectie maken in plaats van deze harde pik op Ajax snuffel stages weg te geven.

Wordt er moe van. De enige reden waarom van Gaal het zo goed deed is omdat hij geen voorkeur had voor een club.
Bij Hiddink was het ook al duidelijk over waar zijn voorkeur lag en dat is dus onveranderd gebleven met het aantreden van Blind.

Ga nou niet zeggen dat ze toch wel winnen van Ijsland. Ja duh, dat gaat zelfs lukken met deze selectie.
Het wordt eens tijd dat ze de beste in de selectie opnemen en de gene met de meeste ervaring.

28 augustus 2015 om 15:02

huilie huile boehoeeh..

van beek win je wel de oorlog mee wil je zeggen? hou toch op man, riedewald is verder als hem en dat weet iedereen behalve de hatertjes zoals jij.

als koeman aan het roer was geweest had hij ook veel feyenoorders meegenomen (wat gelukkig niet zo is) net als hiddink deed met de spelers uit eindhoven, nu krijgen de ajax spelers de lichte voorkeur.

28 augustus 2015 om 15:52

Oranje gaat met 1 verdedigende middenvelder spelen en 2 aanvallende. Ik denk dat Blind gewoon als verdedigende middenvelder gaat spelen. Ook al staat hij hierboven bij de verdedigers geposteerd.

En je maakt jezelf compleet belachelijk om met van Dijk en van Beek te komen ipv Tete en Riedewald. 2 spelers die niet op hun positie spelen. En idd alsof van Beek een of andere wereldster is en de wereld vergaat omdat hij niet geselecteerd wordt. Ik vind het wel jammer dat van Dijk er niet bij zit maar dat had dan ten koste moeten gaan van Bruma.

En over de linker posities tja. BMI is al een paar jaar de zwakste schakel in Oranje en het verbaasd me dat hij weer wordt opgeroepen. Kongolo heeft er ook geen ene reet van gebakken vorig seizoen en wordt nu ook zelfs bij Feyenoord naar de back positie gedreven. Rekik is een pannekoek en van Riedewald kan je alleen maar zeggen dat hij net komt kijken. Maar ja hij doet het wel het beste van de 4. Dus tja op al die spelers valt wel wat te zeggen.

We moeten juist blij zijn met Tete en dat we van de onbetrouwbare Janmaat af zijn. Alweer vergeten dat hij op het WK uit de basis werd gespeeld door die nietszeggende back van een Verhaegh? Die op zijn beurt weer werd vervangen door Kuyt?

Het is gewoon allemaal domme sneue onobjectieve Ajax-haat hier. Het is maar goed ook dat Feyenoord supporters niets te zeggen hebben over Oranje want met minder verstand van voetbal en onobjectiviteit over voetbal kom je ze verder in Nederland niet zo snel tegen.

Ook onder van Gaal werden er spelers bijgehaald die net kwamen kijken. Kongolo, Vilhena, Boetiuis, Bmi. En die speelden niet eens allemaal goed ofzo. Maar ja dan maakt het ineens niet meer uit he? Want alles wat met Feyenoord te maken heeft is goed en alles wat met Ajax te maken heeft is volkomen ruk en moet kapot.

Feyenoord heeft gewoon een generatie gehad met spelers die voor Oranje uit konden komen maar daar zaten maar een paar spelers tussen die uiteindelijk blijvertjes zullen zijn bij Oranje. De Vrij, Clasie, Wijnaldum en misschien Kongolo.dat is het. Alsof het dan ineens heel raar is dat er bij Ajax spelers doorstromen die potentie hebben en voor Oranje geselecteerd worden. Alsof dat voorheen nooit gebeurde. En ook bij Ajax komen er spelers in Oranje die daarna weer voorbij worden gestreefd door een andere betere speler. En ja misschien wel een Feyenoorder.

28 augustus 2015 om 16:06

Uitstekend betoog Ansjo! Helemaal wat betreft de Feyenoorders hier en de Feyenoorders die geselecteerd zijn.
Effe een vraagje: Is het al zeker dat Blind met 1 verdedigende middenvelder gaat spelen? Of ga je daar vanuit? Anders heb ik dat effe gemist.

28 augustus 2015 om 16:54

Volgens de bondscoach met de punt naar achteren. Als het anders is dan heeft hij het zelf weer verandert.

28 augustus 2015 om 17:32

Ansjo,

En jij heb alleen maar Feyenoord haat..word er zo wie zo gek van dat zodra je kritiek heb opiets wat met Ajax te maken heeft het gelijk haat is en dom en onobjectief.

Ik zie hier mensen zeggen dat ze het er niet mee eens die in Psv'er zijn Groniging AZ, maar ook Ajax en jij zet ze hier neer als allemaal Feyenoorders???

Als jij het normaal vind dat zo'n jong pikkie met 6 wedstrijden Eredivisie de plek over moet nemen van een niet of slecht spelende vd Wiel vind ik dat prima, maar mogen andere dan ook vinden dat het geen goede keus is? We hebben het niet over een oefenpartijtje we hebben het over het wel of niet meedoen met het Ek,dit zelfde geld voor Riedewald. van mij hoeft van Beek er niet bij maar er zijn echt wel betere vervangers te vinden. De basis 11 zullen het gewoon goed tot redelijk goed doen, alleen wil ik de kwalificatie niet laten afhangen van een Tete of Riedewald.

Daarbij, hebben de voorstanders wel eens bedacht wat dit met die jongens kan doen als ze erin staan en door een fout van hun je dalijk de kwalificatie misloopt? Die jongens zijn mentaal direct afgeschreven en zullen door heel voetballend nederland worden afgemaakt.wil je als bondscoach zijnde die risico's nemen met zulke grote talenten?

Riedewald had ik wel verwacht. Kan spelen als links back, linker centrale verdediger en heeft zelfs op cvm gespeeld. Allemaal posities die op t moment matig bezet zijn.

Tete is een beetje vreemd, zou zelf eerder Janmaat of Verhaegh hebben geselecteerd. Maar om te zeggen dat hij maar drie wedstrijden heeft gespeeld is natuurlijk belachelijk. Hij heeft geloof ik 7 serieuze wedstrijden gespeeld dit seizoen, de voorbereiding en volgens mij vorig seizoen ook nog een aantal wedstrijden. Niet heel veel ervaring, maar hij heeft toch al wel wat wedstrijden achter de rug en doet het goed tot nu toe.

Als aanvulling op de selectie snap ik t nog. Neemt niet weg dat ik t werkelijk belachelijk vind dat Janmaat er niet bij is en een Pieters geen enkele kans krijgt, terwijl die het toch goed doet bij Stoke. Daaruit blijkt toch wel de ajax voorkeur van deze bondscoach (die ik sowieso niet capabel vind).

28 augustus 2015 om 14:55

Tel de Ajacieden, PSV-ers en Feyenoorders eens op. Pak daar de WK selectie van 'PSV-er' van Marwijk eens bij... Heet niets te makn met een Ajax-voorkeur. Riedewald en tete zjn gewoon goed bezig. Nu vlt de keuze op die jongens en een paar jaar terug onder 'ajacied' Van Gaal op Jonge gastjes als De Vrij, Indi en Kongolo..

Bondscoaches hebben over het algemeen iets meer verstand van voetbal dan jongens met capuchons over hun petje en kijken hoogstwaarschijnlijk met een wat bredere blik naar de prestaties van spelers. Die zijn echt niet bezig met clubsentimenten...

Van Dijk ipv Bruma en N. De Jong ipv Afellay/Anita. Ook vind ik Kongolo nog tekort komen. Als het om de linksback positie gaat dan zie ik liever Pieters/Dijks. Wanneer Willems fit is dan is Willems eerst keuze. Ik ben wel blij dat Veltman eindelijk is afgevallen. De selectie van Riedewald en Tete vind ik wat vroeg. Een Janmaat verdient wat meer krediet, vind ik. Al met al ben ik het voor een grotendeels eens met de selectie van Blind.

Heerlijk dat gezeik. Ik geniet vooral van het analytische vermogen van het gros. Eén grote Ajax-kliek, zo luidt het.. Hoezo ook alweer?
Ajax: Cillesen, Blind, Riedewald, Tete, vd Wiel, Anita, Klaassen, Sneijder, Huntelaar
Psv: Zoet, Bruma, Afellay, Winaldum, Depay, De Jong, Narsingh, Robben
Feyenoord: Kongolo, Indi, De Vrij, Persie
Overig: Krul, Promes

Natuurlijk kun je het hebben over Riedewald, Tete en Anita. Aan de andere kant is het ook zo gegaan met Kongolo voor de WK selectie en Willems voor de EK selectie. Overigens sprak men toen ook schande van Verhaegh.. Het lijkt alsof het halve forum inmiddels een shirtje van Verhaegh in de kast heeft hangen... Van Marwijk had een duidelijk afgebakende generatie spelers. Van Gaal en nu Blind moeten een sprong maken.

Blind, Nistelrooij en Van Basten willen gewoon een nieuw Nederlands Elftal neerzetten. Aanvallend zo te zien. Over het centrum Hoeven we ons de komende jaren echt niet druk te maken, Tete is uitstekend in vorm de laatste tijd en dus een geode optie mop rechts, alleen op links zie ik hem zonder Willems nog niet echt. Sneijder, Klaassen en Wijnaldum vormen samen echt een heel sterk middenveld en de aanval is wereldtop.

28 augustus 2015 om 15:30

Sneijder, Klaassen en Wijnaldum kunnen alle 3 niet verdedigen. Leuk als je tegen excelsior speelt maar tegen een iets beter elftal heb je ook verdedigend denkende middenvelders nodig. Jongens die gaten dichtlopen. Klaassen doet dat nog enigszins maar gaat het alleen echt niet redden.

Ik zou dan ook Wijnaldum of Klaasen eruit halen en Blind op CVM zetten in deze opstelling.

Leuk voor Tete en Riedewald, een waardering voor wat zij vooralsnog gepresteerd hebben dit seizoen. Desondanks zie ik meer in een ervaren centrale verdediger ipv Riedewald en Janmaat ipv Tete. Mijn team met de huidige selectie zou er als volgt uit zien:

Cillessen
Van der Wiel - De Vrij - Blind - Kongolo
Klaassen - Wijnaldum
Sneijder
Robben - van Persie - Depay

Op linksback zou ik normaal gesproken voor een echte linksback kiezen, die zijn echter niet beschikbaar in de huidige selectie. Willems (wanneer hij weer fit is) zou dan mijn keuze zijn, Pieters zou dat ook moeten kunnen. Ook zou Blind linksback gezet kunnen worden, met Indi die dan centraal komt te staan. Echter vind ik dat Blind centraal nu goed fungeert bij United en Indi speelt weinig bij Porto, dat terwijl Kongolo weer aan het terugkrabbelen is dit seizoen. De linksbackpositie is bovendien minder vitaal dan die van linker centrale verdediger.

Jammer dat er geen fatsoenlijke linksback voor handen is. Ik had Blind wel in het centrum willen zien met De Vrij. Nu zal Blind wel linksback spelen.

Cillessen
Van der Wiel
De Vrij
Riedewald
Blind
Wijnaldum
Anita
Sneijder
Robben
Van Persie
Memphis

Mooi om te zien dat Danny ook aan zijn volgende baan denkt alvast.

Niks tegen die jonge jongens hoor.

Janmaat-Pieters-v.Dijk allemaal gelouterde spelers in de Premier League , nee zegt deze onervaren coach ik probeer het in deze 2 belangrijke wedstrijden met 2 van die lichtgewichten van 19 jaar !!!!!
Het blijkt wel waar Danny's Blind voorkeur ligt , en daar zal hij ook op afgerekend worden bij verlies en het niet plaatsen voor het Europees Kampioenschap .

28 augustus 2015 om 14:57

Van Dijk spelt in Schotland lieve mensen... Dat ze daar Engels spreken wil niet zeggen dat het wereldtop is... Celtic spelt het hele jaar op diagonal velden in de Schotse hooglanden. Kom op. Ik ben overigens ook benieuwd naar hem hoor, maar laten we nou niet doen alsof hij de topper is die we zoeken...als dat zo was, speelde hij niet bij Celtic..

28 augustus 2015 om 15:18

Gelukkig hebben we talenten uit de Eredivisie. Als je daar op je 19e al een debuut kunt maken, ja, dan ben je eigenlijk al klaar voor de stap naar de wereldtop. Het is puur een kwestie dat Barça, Bayern en Real op dit moment al redelijk veel spelers achterin hebben, anders zouden Tete en Riedewald allang daar in de basis staan.

Goede keus! Tete presteert erg goed, al verwacht ik hem niet in de basis. Riedewald kan ook op het middenveld en als ik kijk naar linksbenige CVs dan is er weinig keus, ik vind Kongolo verdedigend wat sterker. Ben geen fan van Indi.

Cillessen, van der Wiel, de Vrij, Blind, Kongolo, Wijnaldum, Sneijder, Klaassen, Robben, Huntelaar, Depay

Zo zou ik spelen, zonder VM, Blind speelt daarin een belangrijke rol, hij kan inschuiven in het middenveld (net als Riedewald), Kongolo kan dan wat naar binnen trekken indien nodig. Je speelt dan met een RM, AM en LM.

28 augustus 2015 om 15:20

En vervolgens ben je ontzettend kwetsbaar op de counter, aangezien je op dat moment speelt met 6 spelers die aan het aanvallen zijn.

28 augustus 2015 om 16:46

Dat denk ik niet, zeker niet met een snelle jongen als Kongolo achterin. Bovendien zijn Klaassen en Wijnaldum ook prima in de duels. Je moet spelers in hun kracht zetten en die ligt bij het NL elftal nu niet op de VM positie.

28 augustus 2015 om 15:27

Dat is zelfmoord. Hiddink heeft al een keer geprobeerd om zonder verdedigende middenvelder te spelen. Dat was tegen de verenigde staten en kregen we 3 doelpunten tegen in de 20 minuten dat we zo speelden.

Lijkt me niet echt voor herhaling vatbaar eerlijk gezegd...

28 augustus 2015 om 16:48

We spelen wel met een VM, alleen in dat geval met 3 verdedigers. Blind wisselt van positie.

28 augustus 2015 om 18:06

Dan speel je alsnog met een verdediger minder. Het punt was steeds dat er niet meegelopen werd vanuit het middenveld waardoor de 2 cv's tegen 3 of 4 man stonden. Dat los je op deze manier niet op.

28 augustus 2015 om 15:53

Het verbaasd me dat alleen Ajacieden in die ontkenningsfase zitten en dit wel goed vinden. Weet zeker als het een Feyenoord of PSV talent was dat jullie in de rij stonden om kritiek te geven. Het is natuurlijk te gek voor worden dat deze jongens na 6 wedstrijden worden opgeroepen dezelfde jongens die alle moeite hadden tegen de nummer 5 van Tsjechie en Rapid Wien.

28 augustus 2015 om 16:47

Kongolo vond ik ook een goede net als Depay en Willems destijds. Dus dat is niet waar. Als het goed genoeg is, is het oud genoeg.

28 augustus 2015 om 18:09

Goed genoeg is inderdaad oud genoeg. Kijk maar naar Willems nu.

Het gaat ook niet om de leeftijd maar meer om de ervaring. Hij is nog nauwelijks getest tegen een serieuze linksbuiten en gaat net als ieder ander talent nog beginnersfouten maken. Die fouten horen erbij maar kunnen we bij Oranje nu echt niet gebruiken.

Persoonlijk vind ik het een erg merkwaardige en wisselvallige selectie. Zeker aangezien de aankomende weken gepresteerd moet worden om het EK uberhaupt nog te kunnen halen lijken zekerheid mij een beter idee dan doorselecteren voor de toekomst.

De toekomst kan de nodige ervaring opdoen bij Jong Oranje zeker omdat ze daar wel speeltijd krijgen. Jong Oranje heeft het trouwens ook nog lastig genoeg om wedstrijden te winnen.

Als we het over Tete hebben denk ik dat hij het gezien zijn recente prestaties en stormachtige ontwikkeling terecht een selectie heeft verdiend voor de voorselectie. Meer om aan te geven dat hij goed op weg is. Maar voor het "echie" lijkt het me beter te kijken naar iemand als Verhaegh. Super solide de afgelopen jaren in Duitsland en heeft ook het "succesvolle" WK in Brazilie meegemaakt.

Jeroen Zoet - waarom Jeroen Zoet?? In mijn ogen de afgelopen weken erg wisselvallig. Liever dan iemand als Michel Vorm in de groep die internationale ervaring meeneemt en daarnaast regelmatig speelt bij de Spurs.

Affelay - in mijn ogen terecht om op te roepen. Staat in de PL in de top5 spelers (samen met Blind) van spelers met hoogste percentage aangekomen passes.

Van Persie - lijkt de afgelopen weken fitter en fitter te worden bij Fener en heeft daarnaast 2 heerlijke echte spitsendoelpunten gemaakt. Verandering van spijs doet eten en wellicht vertaald dit zich door in Oranje!

Promes - terecht! In vorm in Rusland en op dit moment stukken verder dan Depay! Vooral efficient!

Middenveld oogt erg dun en mis vooral de naam van routinier De Jong. Anita speelt wel bij Newcastle, maar ook daar zijn de meningen over hem verdeeld. Blijft rommelen in de marge.

Linksback positie kunnen Blind en Kongolo spelen, maar een naam die ik al maanden mis is die van Erik Pieters. Speelt al jaren in de basis bij Stoke in de PL. Mijlenver voorsprong op Kongolo als ook Blind. Stabiel en sterk in verdedigen. Grootste afvaller... Van Dijk??

De uitverkiezing van Narsingh verbaasd me ook. Liever heb ik dan een extra middenvelder mee. Iemand als De Guzman.

In het hedendaagse voetbal draait het om resultaat en niet om mooi voetbal. Toekomst kan zich ontwikkelen in Jong Oranje. In het echte Oranej draait het om het hier en nu. Daarom moeten we daar ook eens op gaan selecteren. De beste 23 spelers van DIT Moment!

Ben benieuwd naar jullie Objectieve reacties en niet die het best past bij jullie club voorkeur.

28 augustus 2015 om 15:28

Als Blind die hele Verhaegh niet in zijn voorselectie had opgenomen was daar niemand over begonnen. Vorm is niet eens een basiskeeper kom op man. Heeft vorig seizoen 4 wedstrijden gekeeped. N de Jong daar heb je niet zoveel meer aan. Anita kan die rol ook spelen en is voetballend beter al moet ik eerlijk bekennen dat ik hem niet meer volg.

In de verdediging moeten we spelers hebben die de boel niet in de steek laten en dan vind ik het selecteren van Tete gewoon terecht iedereen (behalve Ajax-haters) ziet dat hij alles heeft. En sinds tijden weer een rechtsback die ook kan verdedigen. Ook niet onbelangrijk.

De Vrij lijkt me een redelijk normale keuze en ik had hier eigenlijk ook wel van Dijk eindelijk eens verwacht als backup maar we moeten het weer doen met Bruma. Wat ik persoonlijk niet zo heel veel vind.

Het selecteren van BMI vind ik al maanden compleet belachelijk. In een 433 systeem is hij ongelofelijk onbetrouwbaar. Heb niets tegen de persoon zelf en heb er zelfs een zwak voor maar er zijn betere vind ik. Kongolo heeft het vorige seizoen slecht gespeeld en is bij mij ook een vraagteken. Dat is Riedewald eigenlijk ook wel maar hij speelt nu wel goed en de spoeling op centraal links is gewoon vrij dun. Dus ja wie er ook speelt elke speler heeft wel een smetje.

En de rest van de selectie vind ik eigenlijk vrij normaal. De Guzman heb ik helemaal niets mee. Dan zie ik nog liever Fer. Maar ik denk dat je Blind bij de middenvelders neer kunt zetten. Hij zit wel bij de verdediging maar ik denk dat Blind straks op de 6 speelt achter de 2 aanvallende middenvelders.

Narsingh verbaasd me niet omdat ze hem steevast blijven selecteren. Ik had het zelf denk ik niet gedaan en ik denk ook dat El Ghazi er dicht tegen aanzit. Luuk de Jong zit er denk ik bij omdat van Persie blessuregevoelig is. Promes speelt overigens in Rusland.

Dus ja enige waar ik op had gehoopt is van Dijk ipv Bruma.

Waarom is Willems er niet bij? Is hij geblesseerd?

28 augustus 2015 om 15:08

Ja aan zijn knie. Ligt er nog wel even uit.

28 augustus 2015 om 17:34

Willems, Strootman en Clasie mis je. Allen geblesseerd.

Blind heeft goed geluisterd naar Bert van Marwijk tijdens Studio voetbal.

Haha wat maken al die Feyenoord supporters zich toch weer eindeloos belachelijk hier. Er is eindelijk weer een rechtsback opgestaan die alles heeft. Snelheid, kracht en hij kan verdedigen. Janmaat, Verhaegh, van der Wiel kunnen niet verdedigen. Janmaat heeft op het afgelopen WK teleur gesteld en nog wel in een 532 systeem. In een 433 systeem laat hij continue zijn verdediging in de steek. Janmaat werd uit de basis gespeeld door Verhaegh die op zijn beurt weer door nota bene Kuyt uit de basis werd gespeeld.

Het enige rare van deze selectie vind ik dan ook dat Bmi, Kongolo en Bruma zijn geselecteerd. Daarvoor in de plaats had ik liever 2 echte linksbacks gezien met bv Pieters en Dijks en van Dijk ipv Bruma.

Maar goed wat er allemaal in de basis 11 verschijnt dat is denk ik gewoon min of meer hetzelfde als voorgaande wedstrijden hoor.

28 augustus 2015 om 17:23

Het probleem is dat Tete weinig wedstrijden in de benen heeft. Weinig mensen zullen er problemen mee hebben als hij een seizoen of twee goed presteert. Misschien zelfs met één seizoen, aangezien de spoeling op de rechtsback dun is. Maar hij wordt te snel opgeroepen. De beste man heeft nog geen vol seizoen in de basis gespeeld bij Ajax. Zo'n speler hoort in de U21, niet in de nationale selectie.

Tete heeft alles, behalve ervaring. Daar lopen de meeste mensen tegenaan. Hoewel sommige mensen hem ook niet willen zien omdat het een Ajacied is, ongetwijfeld.

28 augustus 2015 om 18:43

stop nou eens met die haat naar Feyenoord toe man.

Mensen hebben een andere mening dan jij en ze haten gelijk Ajax en maken ons belachelijk.....weet wie pas belachelijk is?

Jij schaart iedereen die commentaar heeft onder Feyenoord supporters terwijl er heel veel andere supporters tussen zitten maar ook Ajax supporters, schijnbaar is je haat zo blind dat je dat niet eens ziet.

je zet in verschillende posten elke keer het zelfde neer, maar laat iedereen in zijn waarde.

Ik hoop gewoon echt niet dat dalijk Tete of Riedewald ons land ook echt moeten verdedigen, in eredivisie tegen een net beginnende selectie van AZ of Willem II of NEC kunnen ze het leuk doen maar dadelijk tegen bv de Turken zie ik ze niet schitteren.

Beetje belachelijk dit, ze hebben net 5 prima wedstrijden gespeeld en dan gelijk alweer in Oranje, dat vind ik veel te snel. Ik heb liever verdedigers die al jaren hun mannetje staan en die er klaar voor zijn. Laat Tete en Riedewald zich voorlopig nog maar richten op Ajax.

28 augustus 2015 om 15:30

Ja maar die er al jaren staan die staan dus hun mannetje nou niet echt. Bmi, Kongolo, Rekik, Verhaegh, Janmaat. Het is nou niet echt om naar huis te schrijven allemaal.

ik snap niet dat die Virgil van Dijk niet meeneemt ,sterke verdediger , kan goed mee voetballen ,
kan heel belangrijk zijn , van Persie moet echt zijn oude vorm terug krijgen , Tete vind ik op zich een goede keuze is echt in vorm , maar ben het ook eens dat CVM toch anders had gemoeten hij had nigel er gewoon bij moeten houden vooral tegen een land als Turkije maar ja de coach beslist het is echt belangrijker om door te gaan naar het eindtoernooi en niet nu naar de toekomst kijken dat kan daarna nog als je safe staat

Ik ga het van de positieve kant bekijken, Joël Veltman is godzijdank afgevallen. Maar ja, krijgen we Tete en Riedewald voor terug, het zal mij benieuwen. We weten dat Blind geen begenadigd coach is, dus het kan alleen maar meevallen.

Janmaat verkozen tot beste speler van zijn team vorig jaar, spelend in de beste competitie ter wereld
N. de Jong aanvoerder van AC Milan, spelend in een zeer sterke competitie en al jaren actief aan de top

Tete en Riedewald die top spelen tegen bagger teams in de Eredivisie en wanneer ze in Europees verband spelen met veel moeite het klaarspelen in de voorrondes...

sorry hoor, leuk dat ze nu super goed aan het spelen maar het is een groot verschil als je een bagger aanvaller moet verdedigen dan een ervaren en geslepen ervaren die in de top meedraait

28 augustus 2015 om 16:24

Precies dit.

Dat is zover ervoor heb moeten scrollen zeg..

mr Blind die is naar 10 wedstrijden dus ook weg. schandalig geselecteerd. heeft nooit wat bereikt als trainer en daar gaat dit bondscoachschap niks aan veranderen.

Wat een onzin. Laten zij zich eerst maar eens bewijzen. Nu heb je nl niet aan talenten. Er moet direct gepresteerd worden om het EK te bereiken. 3 leuke wedstrijdjes voor Ajax is niet genoeg voor Oranje.

Ik snap hier echt werkelijk helemaal niks van! Die Tete heeft 3 goede wedstrijden gespeeld en verder nog nooit iets laten zien! Waar is Janmaat? Als je dan toch zo bezig bent dan had ik Dijks erbij gehaald en Blind in het centrum gezet ipv een Bruma ofzo!

Riedewald en Tete? Ik weet niet eens wie dat zijn, maar deze spelers moeten dus voor Oranje uitkomen? Jammer dat we nu zo'n matige generatie hebben. Riedewald en Tete kunnen best wat talent hebben (nooit zien spelen, dus ik kan daar niet op oordelen), maar toppers hebben we nauwelijks meer.

Dit is toch echt belachelijk. Ten eerste maak ik me al zorgen dat Ajax hofleverancier is, dezelfde Ajax die heel veel moeite heeft met de nummer 5 van Tsjechië, waar ze nog super blij vierde dat ze door waren. Ten tweede snap ik niet hoe je iemand kan oproepen na 6 wedstrijden ofzo? Alleen bondscoaches die Ajax een warm hart toe dragen kunnen dat blijkbaar.. Nee zonder gekkigheid. van Beek moet opgeroepen worden in plaats van Riedewald, en Janmaat in plaats van Tete. Je gaat me niet zeggen dat Tete beter dan Janmaat heeft gepresteerd, Janmaat speelt al jaren en speelt in de moeilijkste competitie daar waar Tete alle moeite had met de linksbuiten van de nummer 5 van Tsjechië. van Beek heeft een heel seizoen bewezen een van de beste centrale verdedigers te zijn in de Eredivisie. Ik heb Blind nooit serieus genomen, vooral vanwegen zijn achternaam maar hij geeft me echt alle reden om hem totaal niet serieus te nemen op zijn kijk op voetbal. Wie ik bijna vergeet is N. de Jong, in dit soort wedstrijden heb je hem echt nodig iemand met ervaring.

28 augustus 2015 om 16:13

Ah nee want Feyenoord dat is al jaren een topteam *kuch* En heb je weer zo'n Feyenoorder hoor. Komt ie met van Beek aanzetten ipv Riedewald. Die staan allebei op een andere positie. Riedewald moet je vergelijken met Kongolo en Bmi. 2 "feyenoorders" die het vorige seizoen helemaal niets hebben laten zien. Maar ja he dat heb je nou eenmaal met Feyenoorders. Selectieve verontwaardiging.

Van Beek moet je vergelijken met Bruma, van Dijk, de Vrij en Veltman. Waarvan ik de Vrij en van Dijk de beste 2 vind. Daarna komt van Beek misschien.

En Tete is sinds tijden weer een rechtsback die alles heeft en die dus ook kan verdedigen. Janmaat heeft teveel slechte wedstrijden in Oranje gespeeld. En daarnaast elke kenner ziet dat Tete een goede rechtsback is. Niemand die daar wat op tegen heeft behalve de Feyenoord supporters.

Nigel de Jong die voegt niets meer toe aan Oranje. Die houdt het veld heel lang en voetbalt niet mee. Dat is al een jaar aan de gang zo.

Ik ben nog niet heel erg blij met Blind maar deze selectie vind ik vrij normaal. Het enige jammere vind ik dat van Dijk niet is geselecteerd maar Bruma wel. En BMI natuurlijk. Die kan er niet zoveel van.

28 augustus 2015 om 16:50

In die zin, Feyenoord speelt geen europees. Zijn dus allemaal nog ongeschikter.

Ach het is imo ook te vroeg laat ze zich concentreren op Ajax maar wat een gejank allemaal, vooral van de feyenoorders, waar waren jullie met Bmi, de Vrij etc.? Onee nu zijn het jonge Ajacieden, Ajacieden die meegaan als onderdeel van een 23 koppige selectie oftewel Riedewald zal sowieso niet spelen en Tete misschien wel en hopelijk pakt dat dan uit zoals met Willems.. Kuyt stond niet voor niks rechtsback mensen.. Want ja ook voor de Psv'ers die janken deden jullie dat ook bij Jetro? Zo hypocriet allemaal!

28 augustus 2015 om 16:09

Bmi en de Vrij waren gewoon het beste duo in de Eredivisie en dat kon je ook op het WK zien. Verder weet jij net als ik dat weet en iedereen dat Riedewald en Tete niet opgeroepen moesten worden. Janmaat iemand met veel meer ervaring die speelt in de beste competitie uitgeroepen tot beste speler van Newcastle. Die hoort erin of wil je me zeggen dat een knulletje met 6 wedstrijden boven Janmaat hoort? Verder hoort van Beek sowieso erbij die speelt al een heel jaar in de basis en speelde beter dan Riedewald. Ga je zelf eens afvragen wie heer zo hypocriet is. Waarom kunnen de Ajaciedjes niet gewoon zeggen: ''ja oke dit klopt niet.'' Wat is daar zo moeilijk aan?

28 augustus 2015 om 16:23

Oh je gaat hier nog even door met je onzin. Hoe leuk. BMI was ook op het WK de zwakste schakel en dat was nog in een 532 systeem ook. Zelfde geld voor Janmaat die zelfs in een 532 systeem door Verhaegh uit de basis is gespeeld. Een of andere nietszeggende back van een Duitse middenmoter. En die is op zijn beurt weer uit de basis gespeeld door Kuyt wat niet eens een rechtsback is. Janmaat verdedigd gewoon niet. Tete wel. Iedere kenner ziet het. Behalve degene die een hekel aan Ajax hebben. Oftewel de Feyenoord supporter.

Ook hier maak je weer de domme fout om Riedewald met van Beek te vergelijken. En ook hier zeg ik weer Riedewald moet je met BMI en Kongolo vergelijken 2 (ex-) Feyenoorders die er vorig seizoen helemaal niets van gebakken hebben. Nee dat gaat natuurlijk niet want dan verlies je het argument want je wilt toch gelijk hebben met je domme Ajax-haat. "weet je wat? Laat ik Riedewald dan maar vergelijken met een speler die helemaal niet op zijn positie speelt. Van Beek! Ja dan win ik misschien het argument wel. Want Veltman zit er immers ook niet meer in. Welke Ajacied moet ik dan afzeiken. Bruma? Oh nee dat is geen Ajacied. Nou dan ga ik toch maar voor Riedewald".

En dan durf jij nog over hypocriet te spreken. Hahaha.

28 augustus 2015 om 17:50

BMI helemaal kwam net kijken bij zijn 1e uitverkiezing, en beste koppel? Niet eens van de eredivisie en hoe erg dat meeviel dat is wel gebleken in zelfs een systeem met 5 verdedigers maar he wie krijgt dan de nog meeste kritiek? Ajacied Blind haha.. Janmaat die door die mand viel, waardoor Kuyt rechtsback speelde haha? Beste speler is ook zo een papegaai verhaaltje man, de man is nergens beste spelers geweest er was geen beste speler verkozen namelijk, het klopt als je zou zeggen dat ze hem nog een van de weinige lichtpuntjes vonden in een verder drama seizoen.. Speelde beter als Riedewald, van Beek waarop gebaseerd? Hij heeft meer 'ervaring' ja want dat zijn alleen wat wedstrijdjes extra in de eredivisie maar Jairo heeft al veel meer meegemaakt met Ajax al in de competitie en Europees, CL zelfs! vbeek is ook rechter cv en jairo linker, helmaal vergeleken bmi en kongolo 10x beter riedewald erbij als talent..

Verder de uitverkiezing klopt wel, ben het er ook niet mee eens nogmaals laat ze zoch richten op Ajax maar dat neemt niet weg dat 99% van de mensen die nu janken je eerder niet had gehoord omdat het 'hun' spelers betrof.. Dat is hypocriet gast, de Ajaciedjes haha spreek ik niet voor, maar voor mezelf zoals je al in mijn eerste reactie had kunne lezen geef ik al aan dat het te vroeg is..

28 augustus 2015 om 16:18

Het gevoel dat jij nu beschrijft is dat iedereen tegen Ajax is iets waar normaal Feyenoorders last van hebben. (Ik ben zelf ook voor Feyenoord maar zie het vaak aan de reactie van supporters)
Maar dat Blind een aantal rare en abnormale beslissingen heeft gedaan is duidelijk.

28 augustus 2015 om 16:31

Totaal niet abnormaal. Wat staat er verder op links? BMI en Kongolo. Die spelen beide niet goed. Riedewald kan zo aansluiten. Tete is gewoon een goede rechtsback die alles heeft. Hij kan verdedigen. Iets wat Janmaat niet kan. En van der Wiel overigens ook niet.

En ga maar na kerel. Welke kenner, analist, voormalig bondscoach is hier op tegen? Geen 1. Ja misschien van Hanegem maar die begint een beetje dement te raken. Die staat er inmiddels ook al om bekend dat hij totaal niet meer objectief is.

Als je Oranje fan bent dan moet je blij zijn dat Tete is opgeroepen. Eindelijk weer eens een back die alles heeft.

28 augustus 2015 om 18:38

Het aantal reacties wat puur negatief is op 2 jongelingen gaat gewoon nergens over! En daarom dat ik me afvraag hoezo? Ach en dat dan ook veelvuldig word vermeld dat het laten vallen van veltman wel positief is laat de insteek van velen zien.. Het gaat om Oranje niet om Ajax/psv/feyenoord.. Nogmaals er zitten 23 man in de selectie, een de Jong had er bij gekund, Tete en Riedewald had niet gehoeven nog, kan allemaal maar dus dat de meningen verschillen ja maar abnormaal? Nee sorry.. EN ja imo komt dat vooral omdat het nu Ajacieden betreft en ik beargumenteer dat met voorbeelden die jong waren maar met open armen werden ontvangen, en het gaat niet om Feyenoorders daarom dat ik nog speciaal Willems benoem! EN alsof Bruma zo geweldig is, het houd allemaal niet over en deze spelers hebben minder ervaring maar kwaliteit, hun kunnen een niveau halen wat een Janmaat bijv. nooit zal halen uberhaupt..

Altijd handig om 3 spitsen mee te nemen waarvan je er maar 1 gaat gebruiken .. ( Van Persie, Huntelaar en de Jong).
Bij deze bondscoach hoeven we dus niet bang te zijn dat hij fitte spelers verkiest boven de grote namen. (van der Wiel en Van Persie)
Ik snap nog steeds niet waarom hij Van Dijk niet meeneemt dat is echt ongelofelijk aan het worden deze beste man gaat voor 14,5 miljoen naar Southampton maar onze ervaren bondscoach geeft toch maar de voorkeur aan Riedewald. Waarom Van Beek niet is meegenomen maar Bruma wel is me ook een raadsel. BMI is natuurlijk ook niet goed genoeg laten we daar eerlijk zijn ;d. Kongolo heeft hij meegenomen omdat hij op 2 posities uit de voeten kan net als Bmi. Pieters laat zich al een seizoen bij Stoke City zien maar dat is voor onze bondscoach niet goed genoeg dus neemt hij 3 spelers mee die als linksback kunnen functioneren. (blind, BMI en Kongolo)
Afellay heeft nog niks gepresteerd bij Stoke City en wordt al meegenomen terwijl Propper, N. De Jong en Ziyech het al laten zien of het hebben laten zien. En natuurlijk is het nog steeds grappig om te zien dat de beste speler van Newcastle vorig seizoen niet wordt meegenomen maar VDW die niet speelt en Tete die een paar wedstrijden komt kijken wel ;d.
Ik denk dat als we met deze bondscoach het EK bereiken we vooral van eigen kracht moeten uitgaan want dat heeft ervoor gezorgd dat we ver komen (EK 2012). Wij moeten ons altijd aanpassen aan de tegenstander en dat heeft ook tot succes geleid.

28 augustus 2015 om 16:49

Ik denk dat er 3 spitsen zijn omdat van Persie nogal gevoelig is. Van der Wiel is overigens wel fit alleen hij heeft nog niets gespeeld dit seizoen. Is op zich niet zo heel erg raar zo vroeg in het seizoen maar wel zorgwekkend voor zijn verdere situatie.

En waarom blijven mensen toch klagen dat Riedewald wel wordt meegenomen en van Dijk of van Beek niet? Van Dijk en van Beek zijn rechtspoten en Riedewald is een linkspoot. BMI en Kongolo hebben anders ook niet veel laten zien. Daarom zit Riedewald er al bij. Van Dijk ipv Bruma had ik wel prima gevonden.

Tja over Pieters. Wie ziet die gast nou eigenlijk daadwerkelijk spelen? Hij is zo lang buiten beeld geweest. Bij van Gaal, Hiddink en bij Blind. Het zal toch wel ergens aan liggen?

Afellay krijgt van mij de voordeel van de twijfel. Hij heeft wel aangetoond makkelijk mee te kunnen met het niveau van Oranje en Barcelona. Als hij weer zo goed gaat spelen dan is hij bij mij zelfs basisspeler. Ziyech en Propper die hebben gewoon last van teveel concurrentie. Nigel de Jong die maakt Oranje niet meer beter volgens mij. We hebben juist een onderschepper nodig die ook meevoetbalt. Laatste paar interlands dat ie meedeed maakte hij het veld zo lang.

Ik vind het allemaal wel meevallen voor de rest. Waarschijnlijk zal het toch weer gaan om een paar acties van Robben en Depay

Ik ben echt een ajax fan, maar tot nu toe vind ik riedewald en tete erg tegenvallen en vind ik de selectie dan ook ronduit belachelijk. Ik vind het een hele rare beslissing dat bijvoorbeeld van dijk weer niet geselecteerd is. Plus je bent in zo een dusdanige positie dat je echt moet vertrouwen op de mensen die al meerdere interlands achter hun naam hebben staan en op momenten dat het moeilijk gaat kunnen vertrouwen op de ervaring die zij al hebben op gedaan, bijvoorbeeld een nigel de jong. maargoed fingers crossed en hopelijk overleven we het

28 augustus 2015 om 16:36

Nigel de Jong heeft het niet echt meer hoor. Hij breekt alleen nog maar en voetbalt niet meer mee. Het veld wordt onwijs lang door die kerel. Normaal zou ik zeggen ja zo iemand heb je nodig maar nee ik vind dat niet meer op die manier kunnen. Tegen Ijsland moeten we ook niet hun spelletje gaan spelen.

Ik vind Ajax tegenvallen maar niet perse de verdediging. We hebben te weinig stootkracht voorin.

Hoe is het toch mogelijk dat Jeffrey Bruma (psv) en Terence Kongolo (feyenoord) zijn geselecteerd? Had dan Sven van Beek (feyenoord en Virgil van Dijk (celtic) erbij genomen. Deze zijn veel beter (en i vorm) dan deze rommelaars!

Wat een rare selectie zeg! Waarom is bijvoorbeeld Bruma wel geselecteerd en Van Dijk niet. Zoet ipv van Vermeer dat snap je toch niet... Vermeer is veel beter dan Zoet. En zo kan ik er nog wel een paar opnoemen die er bij horen en wie niet... Blind het ook niks met jou aan het roer!!!

En terecht. Het zijn goede spelers en zullen in de toekomst zeker bruikbaar zijn. Gewoon nu al inpassen.

Vooral Tete is echt een talent. Die is nu al minimaal even goed als Janmaat.

Zo, ik ben zo te zien een beetje het laatste lid die hierop reageert

1 positieve keuze: Veltman eruit
1 negatieve keuze: Bruma erbij (wil Van Dijk eens zien!)
1 opvallende keuze: Anita, leuk dat hij de kans krijgt.

Oja: Riedewald en Tete hebben wel de potentie, dus die zie ik graag eens op het hoogste niveau. Vergeet ik ook nog Van Beek te noemen! Die had erbij gemoeten natuurlijk.

Een aantal van zijn keuzes valt te betwisten. Voor Tete en Riedewald, Zoet, Bruma en Afellay had ik andere spelers gekozen: Janmaat, Van Beek, Vorm, onder andere. Anita durf ik me niet over uit te spreken, kan een positieve verrassing zijn. Gezien het belang van de komende interlands had ik echter voor N. De Jong gekozen in zijn plaats.

Cillessen
vd Wiel
De Vrij
Blind
Kongolo
Wijnaldum
N. De Jong
Sneijder
Robben
Huntelaar
Depay

Blind selecteert alleen Anita voor de CVM positie. Dus ligt de weg vrij voor Blind om zijn zoon op die plek op te stellen. Kortom: Daley op 6.

vd Wiel seriously?? wanneer heeft hij voor t laatst een bal afgepakt? een goede voorzet? tegenstander voorbij gedribbeld met een passeerbeweging ( en dan bedoel ik niet die tangidansjes van hem voor de tegenstander hup tikkie terug)

Cillessen
Tete
De Vrij
Blind
Kongolo
Wijnaldum
N de jong
Sneider
Depay
Huntelaar
Robben

Ik vind het een uitstekende keus om Tete en Riedewald op te roepen. Dan kunnen ze alvast wat ervaring opdoen voor het WK van 2018. (Met deze selectie kun je het EK namelijk wel vergeten)

Danny Blind wie kent hem niet, Danny Blind Danny Blind is een echte Ajacied. Ongelofelijk dat hij ervaren spelers als Janmaat en Verhaegh niet selecteert en groentjes als Riedewald en Tete wel. Ik ben echt bang dat het EK volgend jaar aan ons voorbij gaat.

Ik snap hier niks van. Vd Wiel en Bruma, serieus?

Wederom geen Verhaegh, V. Dijk en Pieters.
Weer geen ervaring achterin en hoe Blind kan je wezen om dat niet te zien.
Tete snap ik dan nog wel omdat hij zich goed ontwikkelt, maar het hart van het centrum moet gewoon meer ervaring hebben.

Het gaat om het resultaat en welke kwaliteiten je nodig hebt en dan vind ik bepaalde keuzes belachelijk

N de Jong is een winnaar en moet je er gewoon bij hebben , misschien niet eens voor de basis maar als je de laatste 20 minuten een stofzuiger erbij nodig hebt , zou het ook logischer vinden dat je voor Dost had gekozen als target man ipv de Jong , ga er toch vanuit dat Van Persie en Huntelaar gaan uitmaken wie er in de spits staat .

Je ziet toch aan alle internationale wedstrijden van eredivisie ploegen dat we niet teveel eredivisie spelers moeten selecteren en zeker niet opstellen , spelers als Tete , Riedewald maar ook gewoon V Beek en Kongolo horen gewoon te spelen in Jong Oranje en vind ik nog niet klaar voor Oranje maar zijn er misschien wel aan toe als je Bruma gewoon selecteert.

We komen voetballend en ook fysiek tekort , waarom Pieters niet meer in beeld komt als linksback , de Vrij en Blind zou het centrale duo kunnen zijn , waarom geen Lens erbij en is Fer nog geblesseerd ?

Misschien gewoon 5-3-2 spelen en voorin Robben en Depay de ruimte geven voor een actie met dan Wijnaldum en Klaassen als lopende middenvelders en Sneijder als spelverdeler die verdedigend wel kwetsbaarder is maar als je er nog een blok van 3 CV achter hebt staan minder erg is .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren