Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Martin Jol dacht dat ik een miskoop was, maar ik heb een goede naam bij Ajax’

Laatste update:

Marko Pantelic heeft in een uitgebreid interview met het clubkanaal van Ajax teruggeblikt op zijn tijd in Amsterdam. De Serviër speelde slechts één seizoen in de Johan Cruijff ArenA nadat gesprekken over een nieuw contract op niets uitliepen, maar groeide desondanks uit tot een cultfiguur.

Pantelic maakte in de zomer van 2009 de overstap naar Ajax, dat hem transfervrij overnam van Hertha BSC. De Servische spits kwam bij de recordkampioen onder de vleugels te werken van Martin Jol en assistent-trainer Danny Blind.

"Martin Jol was een man die wist wat het beste was voor zijn team", is Pantelic lovend over zijn voormalig leermeester. "Ik denk dat het slim was van hem om mij te laten tekenen. Hij had mij nodig als laatste puzzelstukje om iets groots te kunnen maken."

"De eerste paar wedstrijden kwam er veel kritiek op mij", gaat Pantelic verder. "Ik scoorde niet meteen. Deed ik dat wel, dan had iedereen mij geweldig gevonden. Maar dat deed ik niet. Het moment dat alles veranderde was de eerste wedstrijd tegen Feyenoord."

Pantelic zat geen moment in de wedstrijd tegen de aartsrivaal en had het gevoel dat hij na een half uur gewisseld zou worden. "Op dat moment dachten ze (Jol en Blind, red.) dat ik een miskoop was." De aanvaller richtte zich uiteindelijk op en tekende voor drie assists in de met 5-1 gewonnen Klassieker.

Na een uitstekend jaar met 21 goals in 38 wedstrijden vertrok Pantelic weer uit de ArenA. "Het was niet mijn keuze om te vertrekken", blikt hij terug. "Ik ben een man van mijn woord. Dat zal ook altijd zo blijven, ook als een deal niet goed voor mij blijkt te zijn."

"Na een maand of tien werd ik gebeld door de mensen van Ajax om het over mijn contract te hebben. Ik zei dat er niets besproken hoefde te worden. Ik zou een jaar komen om te helpen. Zij waren er niet zeker van dat ik van toegevoegde waarde zou zijn."

Volgens Pantelic had zowel hij als Ajax niets te verliezen. "Maar we spraken af dat als het na een jaar zou bevallen, ik voor vier jaar kon tekenen. Toen bood Ajax mij een contract voor een jaar aan. Daarna een jaar plus nog een jaar. Dat weigerde ik. Ik zei: 'Jullie snappen niet met wie je aan het praten bent. Dit is geen kleuterklas.'"

Dertien jaar later voelt Pantelic zich nog steeds geliefd. "Uiteindelijk zijn we goed uit elkaar gegaan. Ik heb nog steeds een goede naam in Amsterdam. Mijn gevoelens hoef ik denk ik niet uit te leggen. Die heb je volgens mij wel gezien. Je hebt kunnen zien wat ik voel voor Ajax."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was zeker niet de spits die ze bij Ajax gewend waren, maar hij heeft het daar toch ook gewoon goed gedaan. Had misschien meer kunnen (moeten) scoren, maar ik vind wel dat hij anderen beter liet spelen. Hij (en de rest van het elftal en technische staf) hadden pech dat FC twente een uitzonderlijk goed jaar hadden waardoor Ajax net geen kampioen werd (met wel een hoog punten aantal).

27 december 2023 om 11:56

Wat is een spits die ze bij Ajax gewend waren dan???? Eentje zoals Bergkamp, Kluivert, Van Basten, Zlatan? Dat is al meer dan 20 jaar geleden of langer. Dus beetje bullshit wat je hier roept.

27 december 2023 om 12:10

Zlatan was toendertijd net 5 jaar geleden.
Verder Suarez en Huntelaar bijvoorbeeld. Waarbij Suarez er nog speelde

27 december 2023 om 12:27

Je doet net of Pantelic er vorig seizoen speelde. Ook zijn periode was hele lange tijd terug.

27 december 2023 om 14:57

Alle kappers in Belgrado minstens een jaar op non-actief stellen. Pantelic zonder die lange mat is als Amsterdam met 2 ipv 3 kruisen.

Ik zou een moord doen voor een speler zoals hem in dit huidige team. Dit is echt een cultheld eersteklas, maar ondanks dat heeft hij toch wat doelpunten en assists meegepakt. Het was dus niet allen cult maar ook kwaliteit.

Beste balbehandeling die ze ooit bij Ajax gehad hebben

27 december 2023 om 11:46

Joh, beter dan Bergkamp, van Basten, Litmanen?

27 december 2023 om 13:10

Ja vraag maar aan Suarez

27 december 2023 om 11:48

Oprecht niet eens de top-40. Zonder overdrijven ook.

27 december 2023 om 13:12

Zeker nadat er gescoord werd was Pantelic toch wel de beste daarin

27 december 2023 om 16:47

Hij komt niet echt binnen bij de mensen :P

28 december 2023 om 12:11

Hij heeft dan ook in tijden geen plaat meer uitgebracht

27 december 2023 om 11:51

Een van de betere dat zeker.
Een kapstok met een fluwele aannamen
En af en toe een individuele actie eruit gooit. Een prima Ajax spits, alleen niet zo sierlijk zoals munir.

Ik gebruik wat recentere spitsen omdat de meeste kluivert nooit gezien hebben

27 december 2023 om 11:54

Naja beste, Ajax heeft wel een aantal aardig technici gehad. Dennis bijvoorbeeld

De beste applausje en duimopsteker na een verkeerde pass in de historie van het voetbal. Uiteindelijk was ie ook best goed toch?

27 december 2023 om 12:01

Pantelic was anders ook aardig met een andere vinger 😂

27 december 2023 om 12:27

In 39 wedstrijden voor Ajax kwam Pantelic tot 21 doelpunten en 9 assists. Hij deed waar hij voor werd gehaald. Geen speler van de buitencategorie maar ik kon wel genieten van zijn drive en onverzettelijkheid.

27 december 2023 om 15:00

Gewoon een geweldige cultheld die ook nog eens flink scoorde uiteindelijk. Wel logisch dat ze hem niet voor 4 jaar hebben gehouden, vroeg destijds meer dan 1 miljoen per jaar wat toen ook nog niet gebruikelijk was bij Ajax. Ook was hij 31 en heeft hij daarna niet meer 4 jaar op niveau gespeeld. Was leuk geweest voor nog een extra seizoen, maar de herinnering blijft!

Ik weet nog precies hoe Derksen maar bleef hameren dat hij niets toevoegde aan Ajax net zoals hij dat maar vol bleef houden bij Alvarez en Martinez. Nou samen met Siem de Jong was Pantelic gewoon heel goed bezig dat jaar. Ik baalde ook dat ze er niet uit kwamen toen er over een nieuw contract werd gesproken. En mede door de Pantelic Podcast blijft zijn naam in het geheugen zitten.

Hij rendeerde goed in de tactiek van Jol, die was gebaseerd op een middenveld met vooral defensieve spelers, en dan de lange bal richting Pantelic en Suárez die het voorin moesten uitzoeken. Het voetbal was tamelijk armoedig, maar Pantelic kon er goed mee uit de voeten. Maar ik kan me niet veel Ajacieden herinneren die destijds erg enthousiast over deze tactiek waren.

27 december 2023 om 12:29

Ze scoorden wel heel en pakten 85 punten volgens mij. Twente pakt er alleen 86 en werd kampioen. Met 85 punten wordt je normaal gesproken altijd kampioen en heeft iedereen het erover wat een geweldig seizoen je hebt gespeeld.

27 december 2023 om 12:32

Dat klopt, het was heel effectief en leverde veel punten op.

27 december 2023 om 13:47

Ajax pakte 85 punten met 106 doelpunten voor en 20 tegen. Het spel was niet altijd om door een ringetje te halen maar defensief was het allerminst. In heel veel seizoenen had Ajax kampioen geweest. Dit was in het seizoen 2009/2010 een goede prestatie. Ajax moest met gesloten beurs winkelen en kon spelers als Jeroen Verhoeven, Atouba, Pantelic en Suk transfervrij binnen hengelen… een gebrek aan kwaliteit in de breedte deed het spel geen goed en maakte deze prestatie des te knapper.

Geweldig om te zien dat een spits die 1 seizoen bij Ajax heeft gespeeld zo’n onvergetelijke indruk kan achterlaten. De 2e helft van dat seizoen speelde Ajax ook fantastisch voetbal. Met Pantelic als de perfecte spits voor in dat team.

Leuk verhaal, ik geloof alleen niet zo erg dat er afgesproken werd dat hij een 4-jarig contract zou krijgen.. dat zou geen enkele club doen bij een speler van zijn leeftijd.

Dit had ook een typische aankoop van Sven kunnen zijn . Op eerste gezicht niet een typische Ajax speler, deed het uiteindelijk meer dan prima. een slimme spits

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren