SuperVO
Algemeen
Vrienden
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Vrijdag, 16 november 2007
  • SuperVO
  • 108 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 1.357
  • Onbekend
  • Amsterdam
Persoonlijke berichten
3 december 2017 om 19:37
#1

@sulejmani Ik heb geen probleem met kritiek op Keizer of bijvoorbeeld het TH, maar het gaat mij erom dat men zo inconsequent is en enige redelijkheid lijkt te ontberen.

Keizer wordt weken lang beschimpt om a) Schone b) younes, c) Veltman, d) Dolberg/huntelaar, e) Neres, f) De jong, g) Wober, h) Viergever, i) Ziyech... Dat zijn 9 posities... Kom op Hee..

Verder roepen dat keizer nooit aangesteld had mogen worden want geen ervaring.. Zie Hiddink, Advocaat, Beenhakker...als we het hebben over niet-topspelers als trainer op een top functie.

Steeds die vergelijking met Bosz terwijl Bosz a) kon beschikken over Sanchez, Klaassen, Traore, Tete, Riedwald en Bazoer (deels) terwijl Keizer daar Wober voor terug heeft gekregen, b) tot de komst van Ziyech dramatisch presteerde (incl voorbereiding), c) Dolberg en Kluivert in topvorm had.

Het zit keizer niet bepaald mee, het wordt hem ook niet echt makkelijker gemaakt met aankopen of een lekkere voorbereiding en daarbij heeft de media zo’n enorme invloed op negatieve beeldvorming. En die beeldvorming wordt door 90% 1 op 1 overgenomen als waarheid.

--------------------------------------------------...
Waarom vind je dat men inconsequent is onredelijk? Kan je daar iets specifieker in zijn?

Dat klopt het zijn negen speler, maar wat bedoel je ermee te zeggen? Hij wordt beschimpt, terwijl die spelers het slecht doen? Of gewisseld worden? Wat bedoelde je..

Klopt, iemand met een CV als Keizer had inderdaad nooit aangesteld moeten worden! Dat was ook niet gebeurd, als die kleffe kliek van het technisch hart er niet was geweest. Dus omdat Hiddink, Beenhakker, Advocaat en Van Gaal ben je vergeten. Het gered hebben als coaches, moet je het maar proberen met een ieder? Nee man, dat vind ik gekkenwerk en het is meer toeval de kans is veel aannemelijker dat het misgaat zoals nu. Uitzonderingen op de regel heb je altijd, en ook in ieder vak gebied. Dus persoonlijk vind ik dat geen goed argument, om iemand voor de groep te zetten zonder ervaring. Ik snap ook niet, dat je überhaupt niet de best beschikbare trainer wilt voor jouw club. Althans daar lijkt het op, waar we het vaker over hebben gehad op deze website. De posten van Ajax, Psv en Feyenoord zijn het moeilijkste, dus daar zet je een ervaren en gelouterde trainer voor de groep. Iemand die al wat noemenswaardig bereikt heeft, en die de groep dus ook serieus kan nemen. Het is duidelijk dat Keizer deze groep niet in de hand heeft, niet kan motiveren, inspireren hoe je het ook wilt bekijken. Kijk alleen al, dat gedoe van Van de Beek, Ziyech,frenkie zulke snotapen mogen niet eens aan de autoriteit van de trainer knagen. Frank de Boer en Gio zijn ook met amper ervaring voor de groep gezet, al was Frank assistent van Van Marwijk wat heel belangrijk is geweest en Frank verder had geholpen. En los daarvan en Cocu meegerekend, waren dat bepalende spelers in de absolute top. Waardoor ze sowieso al meer aanzien hadden, en ervaring als speler in iedere situatie. Alles wat Keizer dus ontbeert, dat is vooral mijn punt kerel. Maar ik neem Keizer niks kwalijk, alleen het Technisch Hart zonder Overmars want hij was logischerwijs ook tegen en wilde een ervaren man. Maar Van der Sar en good old Bergkamp zouden en moesten iemand voor de groep hebben, die geen enkel weerwoord zou hebben.

Aan Traore heb ik mij voornamelijk geërgerd, enkele wedstrijden na in de Europa League. Klaassen en Sanchez zijn inderdaad een groot gemist, Wober is zeker zo talentvol en goed als Sanchez maar zeker geen slechte speler. Klaassen was wel heel belangrijk op ieder gebied, maar dan is het nog altijd geen excuus dat het spel nergens op lijkt en dat we 10 punten achterstaan. Tuurlijk speelt de tragedie van Nouri ook mee, maar dan alsnog hadden we veel verder moeten zijn dan nu en in het spoor van Psv. Het is niet eens kerst, en Psv is al kampioen zeer frustrerend en schandalig als je het mij vraagt.

Mijn mening is gebasseerd op mijn eigen visie en waarneming, wat de media roept interesseert me helemaal niets.

4 december 2017 om 14:45
#2

Inconsequent: de ene dag roepen dat keizer vast moet houden aan de winnende elf en tegelijkertijd roepen om exit veltman, younes en schone, Huntelaar.

Onredelijk: 9 namen uit de potentiële basis opsommen als slechte keuzes van Keizer is onredelijk. Wie zet hij er dan neer..? Daarbij is de vergelijking met Bosz onredelijk als je je bedenkt dat hij klaasen, Traore, Sanchez, Tete, Riedewald en Bazoer erbij had... plus Dolberg en Kluivert voor hun terugslag (die logisch is/was)..

CV Keizer: welke Ajax trainers hadden wel het CV waarvan iedereen de afgelopen maanden doet alsof het de standaard is bij Ajax? Morten Olsen en Adriaanse (CL met Willem II) waren de enige. Jol misschien nog. En vwb Advocaat, Hiddink en Beenhakker, van Gaal: dat zijn gewoon 4 voorbeelden. Zo zijn er wel meer. Noem jij mij eens 4 succesvolle coaches van de top 3 die al een internationale successtatus hadden als trainer voordat ze coach werden bij Ajax, PSV of Feyenoord... Voor de duidelijkheid: het is niet mijn argument om keizer aan te stellen, wel om te weerleggen dat het per defenitie een pannenkoek is. En belangrijker: keizer werd al een paar jaar genoemd als potentiële Ajax 1 coach. Al voordat hij bij Ajax zat. Dus van de ‘kliek’ is geen sprake. Extraatje, en geheel in lijn met plan Cruijff: Keizer werkte al goed met de jonge generatie en werd intern klaargestoomd voor het eerste. Die stap kwam door het vertrek van Bosz alleen sneller dan verwacht. Maar dat jij dan Bergkamp en Sar bestempeld als de tirannen die geen weerwoord willen is een typisch voorbeeld van Valentijn Driessen argumentatie. Dat kun je zelf nl onmogelijk weten. Keizer (net als reiziger nu, is het volgen van het beleid)

Puntverlies: onder keizer heeft Ajax 11 goals meer gescoord dan onder Bosz na 13 duels (over attractief gesproken), evenveel tegengoals, 2 punten minder... En dat met een overduidelijk mindere selectie.

Mijn punt in het kort: iedereen baseert hun uitspraken zgn op kennis en logica en ervaring uit het verleden maar dat klopt dus van geen kant.. Men (incl de media) kletst elkaar (onbewust) na.
Lees meer op www.voetbalzone.nl

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren