Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax pakt door en betaalt minimaal 15,7 miljoen euro voor Promes

Laatste update:

Quincy Promes is speler van Ajax, zo melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. De 27-jarige aanvaller komt over van Sevilla, waar hij zich vorig jaar zomer aansloot en nog tot medio 2023 vastlag. Promes tekent voor vijf jaar bij Ajax, waar hij weer zal samenwerken met trainer Erik ten Hag. Het duo kent elkaar van hun gezamenlijke tijd bij Go Ahead Eagles. Ajax betaalt een transfersom van 15,7 miljoen euro aan Sevilla, dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal 17,2 miljoen euro.

Promes zal nog niet aansluiten op het trainingskamp van Ajax in De Lutte, omdat hij met Oranje nog interlands speelde om de Nations League. Net als een aantal andere internationals start hij op maandag 8 juli aan zijn voorbereiding. Promes was in zijn jeugd actief bij Ajax, waarna hij terechtkwam bij FC Twente. In 2014 verkocht de club uit Enschede Promes voor minimaal 11,5 miljoen euro aan Spartak Moskou. De Oranje-international groeide in Rusland uit tot een gevestigde naam. In vier jaar tijd kwam Promes voor Spartak tot 135 wedstrijden, 66 doelpunten en 34 assists.

‘Gevechtjes’ met Erik ten Hag verleden tijd? ‘Ik mocht hem helemaal niet’

Lees hier ons achtergrondverhaal over de terugkeer van Quincy Promes in de Eredivisie.Lees artikel

Na vier jaar stapte Promes over naar Sevilla, dat twintig miljoen euro op tafel legde voor de 36-voudig international. Na een seizoen vertrekt Promes alweer en kiest hij voor een dienstverband bij Ajax. Ook Steven Bergwijn van PSV staat op de radar van Ajax. De komst van Promes lijkt een transfer van Bergwijn naar de Johan Cruijff ArenA echter niet in de weg te zitten, zo meldden onder meer De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Eerder haalde Ajax al Kjell Scherpen, Kik Pierie, Lisandro Martinez en Razvan Marin.

“Ik ben hier ballenjongen geweest. Ik ben hier weggegaan als een jongen en kom terug als een man”, reageert Promes op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. “Het is een dubbel gevoel, alsof ik thuiskom. Ik voel me heel goed, maar het is wel een apart gevoel. Ik wil hier gewoon laten zien dat het allemaal niet voor niets is geweest en dat ik de mensen hier blij kan maken met mijn spel, binnen en buiten het veld.”

Een goede aanwinst voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik ben benieuwd of veel van de Ajax supporters het nu nog steeds die matige speler van het Nederlands elftal vinden

24 juni 2019 om 20:07

Heb hem nooit matig gevonden...brengt altijd wel veel

24 juni 2019 om 20:12

Ja? Vind je dat bij NE? Ik vind het altijd maar een matige basisspeler bij NE. Op de 1 of andere manier altijd wel een hele goede invaller. Maargoed, bij Spartak & Twente was het altijd een topvoetballer, ook als basisspeler, dus lijkt me voor deze prijs echt een topaankoop voor Ajax.

24 juni 2019 om 20:38

Het is ook een matige speler in het NL elftal, de statistieken bewijzen dat. Bij Spartak was hij wel een goede speler, en bij Sevilla hadden ze niet het vertrouwen in hem als aanvaller en hebben ze hem op een verkeerde positie gebruikt. Ten Hag kon bij Utrecht al het maximale halen uit spelers als Labyad en Ayoub. Bij Ajax kan hij Promes vast ook aan de praat krijgen.

24 juni 2019 om 20:48

In het NL elftal matig, net als Seedorf een echte clubspeler. Blij met deze aankoop. 10 jaar geleden kocht Ajax voor dit bedrag Suljemani trouwens...als je dat omrekent naar de huidige markt was dat een gigantisch bedrag voor een speler van Heerenveen. Maar dat terzijde.

24 juni 2019 om 20:51

Er zijn er genoeg te noemen die in clubvoetbal prima presteren, maar bij de nationale ploeg nog geen deuk in een pakje boter schieten.

24 juni 2019 om 21:20

Bijna dat hele Argentijnse team bijvoorbeeld

24 juni 2019 om 20:07

Jij scheert iedereen over 1 kam? Ontopic:

Nette prijs zeg, dat had ik niet verwacht! Welkom terug bij Ajax

24 juni 2019 om 20:11

@isco1

nee hoor. ik zei veel van de Ajax supporters, niet alle Ajax supporters

24 juni 2019 om 20:14

Hoeveel supporters heeft Ajax Japie? Hoeveel van dat grote aantal heeft gezegd dat deze speler een matige speler is?

24 juni 2019 om 20:15

Hoeveel van de miljoenen Ajax-supporters in dit land heb jij gesproeken?

Je snapt natuurlijk dat dit ook wel een provocerende reactie is he? Dat behoeft geen uitleg natuurlijk. Wat is het punt dat je wilt maken? Moeten we nu met ze alle gaan bashen op Promes?

24 juni 2019 om 20:16

@herlev

aardig wat Ajax supporters op dit forum iig

24 juni 2019 om 20:18

@maradungatje

van mij hoeft niemand iemand te bashen. het viel me alleen op hoe makkelijk veel meningen wat betreft een speler kunnen draaien op de dag dat een bepaalde speler voor je club tekent. jij noemt het een provocatie, ik noem het een constatering

24 juni 2019 om 20:19

Beetje een zwakke uitspraak van je Japie, ik heb Promes vaak zat matig zien spelen in Oranje, maar bij Twente, Spartak en zelfs op onnatuurlijke positie bij Sevilla gewoon een goede speler in clubverband. Gewoon een goede aankoop van Ajax uiteraard, nog voor een relatief beschaafde prijs ook.

24 juni 2019 om 20:20

herlev,

Kijk even de oude topics van het NL XI-tal er op na. Dan kan je zelf je onderzoek uitvoeren.

24 juni 2019 om 20:21

@sanderk91

jij bent dan niet een van die mensen maar ik denk jij zelf ook wel weet dat Promes helemaal de grond in is geboord vaak op dit forum en is neergezet als een matige voetballer.

24 juni 2019 om 20:24

Ja allicht, zoals vrijwel elke speler haha. Er zijn nou eenmaal heel veel ongefundeerde lui actief op een site als deze. Gewoon niet als standaard zien zulke uitspraken, dat scheelt al een hoop

24 juni 2019 om 20:28

@sanderk91

dat is zeker zo. spelers als Pogba, Son, Firmino en Ronaldo kunnen er ook niet zo heel veel van als ik sommige mensen op dit forum moet geloven dus ik neem het maar met een korreltje zout allemaal

24 juni 2019 om 20:29

Ik denk dat de kritiek die hij kreeg echt zeker niet clubgebonden was; ajacieden zullen niet significant vaker kritiek op hem hebben gehad dan supporters van andere clubs. Je slaakt nu loze kreten voor de populariteit. Jammer dit

24 juni 2019 om 20:30

@sanderk91 Precies dit. Blind word ook nog steeds belachelijk over gedaan. nota bene door dezelfde Japie omdat Blind niet lang genoeg is voor een centrale verdediger. Net zoals anderen De Ligt weer een "overschatte speler" vonden omdat hij bij Oranje een zwak begin kende. Moeten we dat dan ook als een klein kind in ieder topic gaan benoemen..

Bovendien verwacht je gewoon meer van de gemiddelde speler van het Nederlands elftal dan van de gemiddeld Ajacied. Niet voor niets komen alleen de beste Ajacieden in aanmerking voor een plekje in de selectie.

24 juni 2019 om 20:34

@sander

Ben je inderdaad zo'n fan van Promes dat je op je vrije zaterdag of zondag een wedstrijd gaat kijken van Spartak? Lijkt me sterk maar oke.

Overigens een prima speler voor een prima prijs!

24 juni 2019 om 20:35

Joh, zelfs een speler van het kaliber Messi moet er aan geloven bij sommige mensen de laatste tijd hahah! Er is altijd wel weer een gekkie bij die z'n ongezouten mening klaar heeft liggen, dus vast ook (vele) Ajacieden over Promes. Neemt niet weg dat ik denk dat de meerderheid gewoon blij is met zijn komst hoor, ik wel in ieder geval! In Nederland inderdaad niet altijd even best, maar bij zijn clubs tot dusver altijd vrij goed geweest, ik ben erg benieuwd naar hem in de ED!

24 juni 2019 om 20:36

@origineel

wat een onzin weer joh. wanneer doe ik belachelijk over Blind dan? ik heb gezegd dat je een lange vent naast Blind moet neerzetten omdat Blind geen kopduels voor je gaat winnen. dat is ook gebleken tegen de Spurs toen hij elk kopduel verloor van Llorente en dat is niet Blind zijn schuld aangezien hij maar 1.80 meter is. De Ligt had Llorente moeten opvangen maar liet dat na

24 juni 2019 om 20:37

@maradungatje

Dat geloof ik ook niet, maar die omslag naar de polonaise van vandaag is opvallend en dat mag Japie best benoemen,

24 juni 2019 om 20:38

@eindjee040: Nee, waar beweer ik dat dan? Sterker nog, ik heb hem slechts een handvol wedstrijden zien spelen in het shirt van Spartak, voornamelijk in Europa. Echter, je wordt niet zomaar meermaals topscorer én speler van het jaar in de Premjer Liga en ook zijn cijfers aangaande assists en goals spreken voor zich.

24 juni 2019 om 20:39

@sanderk91

we stellen idd hele hoge eisen op dit forum

ik zou er zeker blij mee zijn. dit is sowieso alleen voor Eredivisie begrippen alleen al een topaankoop. verder denk ik dat hij in Europa in de Neres rol ook gewoon heel belangrijk kan zijn voor Ajax

24 juni 2019 om 21:03

@japie_krekel

Aangezien je deed alsof ik onzin sprak werd ik nieuwsgierig of ik het wel goed herinnerd had dus heb het even opgezocht (oud nieuws zoeken zou wel makkelijker gemaakt kunnen worden @vz)

Topic: Blind: ‘dat Ajax al zo lang geen kampioen is geworden, deed me pijn’
Datum: 18 juli 2018 om 23:17

"dan heb jij toch echt de wedstrijden tegen City en Liverpool gemist. Blind is een goede linksback, een redelijke controleur en een matige verdediger"

Dit was in het eerste beste topic dat ik vond.

24 juni 2019 om 21:04

Wat een rare discussie. En ja Japie het blijft goedkoop scoren. Op een site als deze zijn er vele meningen maar in een situatie als deze kun je dat niet like for like vergelijken dus hang je er maar een ‘meeste Ajacieden’ van. Wat is daar de toevoeging van? Zijn dat dezelfde mensen? Daar had jij geen idee van maar toch wilde je dit even posten. En dan vervolgens stellen dat er veel ongefundeerde meningen zijn. Daar valt goedkoop scoren ook onder mijn inziens. Maar om dan maar even geen club op speler te benoemen is het niet zo dat op sites als deze er vele een mening hebben vanuit het moment? Zelfs de media heeft dat. Beetje inherent aan massa mening.

24 juni 2019 om 21:14

@origineel

je hebt je best gedaan maar jij noemt deze kritiek dus opeens iemand belachelijk maken? dat werd mij verweten namelijk. volgens mij geef ik gewoon normale kritiek en zeg ik hier verder niks wat komisch bedoeld is over Blind of zijn kwaliteiten

ik vind Blind ook nog steeds geen topverdediger. hij mist lengte, fysieke kracht, wendbaarheid en snelheid. dat neemt niet weg dat ik vind dat hij echt geweldig heeft gespeeld en me positief verrast heeft in de CL dit jaar maar het is niet zo dat ik Blind nu opeens schaar tussen bv de 20 beste verdedigers van de wereld. laten we ook niet vergeten dat hij De Ligt naast zich heeft staan wat geen koekbakker is en bijna een eenmansverdediging is voor Ajax als hij in vorm is

wat ik zei over de wedstrijden tegen City en Liverpool dat vind ik nog steeds want toen viel hij hopeloos door de mand. ik vind een speler als Blind ver verwijderd van wat een club als United hoort na te streven maar voor een club als Ajax vind ik het zeker een nuttige, goede speler

24 juni 2019 om 21:25

Dankjewel! Heb inderdaad mijn best moeten doen om tot de juiste datum te geraken.

Ook vorig jaar ging de discussie niet over of Blind een top 20 of zelfs top 50 verdediger was. Er is (bijna) niemand die hem zo goed zal noemen. Echter wisten vorig jaar al wat mensen dat Blind een enorm goede speler is die zijn gebreken kent en die compenseert met zijn enorme dosis spelinzicht en door goed te anticiperen. Maar het getuigd in ieder geval van klasse dat je kan toegeven dat hij geweldig heeft gespeeld en je positief verrast heeft.

Punt wat ik probeerde te maken was dan ook dat iedereen wel eens overdreven kritisch kan zijn op een speler. Zoals jij op Blind en sommige anderen op Promes etc. Zelf ben ik extra kritisch op Depay omdat zijn ghetto attitude me niet aanstaat en ik het belachelijk vind dat iemand half verwegen zijn carriere een autobiografie schrijft.

Wat ik werkelijk niet kan begrijpen is dat mensen deze transfer kunnen bekritiseren. De prijs is opvallend laag, hij is 27 jaar oud dus op de top van zijn kunnen. Is een Nederlander (nota bene uit Amsterdam) en international. Kent Ten Hag etc dus echt alle randvoorwaarden voor een succesvol huwelijk zijn aanwezig.

24 juni 2019 om 21:34

@origineel

ik bekritiseer deze aankoop nergens hoor. ik vind Promes een topaankoop van Ajax en kan alleen maar hopen dat ik ooit weer dit soort spelers bij mijn cluppie Feyenoord te zien krijg

natuurlijk heeft iedereen zijn voorkeuren voor spelers en is niemand helemaal objectief, maar er is een tijd geweest dat Promes bij de eerste de beste verkeerde balaanname volledig de grond in werd gestampt. ik zeg niet dat jij een van die mensen bent of dat het puur en alleen Ajacieden waren, maar Promes was echt een tijdje persona non grata als Oranje speelde


24 juni 2019 om 21:44

Ik ben nooit echt positief geweest over Promes bij Oranje, ook nooit echt negatief geloof ik. Ik vind dat bij Oranje er meer verantwoording hoort te liggen bij de dragende spelers en wanneer het fout gaat zal ik eerder kritisch zijn op een van hun. Of op de bondscoach wanneer hij een speler opstelt die ik niet in Oranje vind thuishoren (zoals Babel bijvoorbeeld, hey dat is ook een Ajacied en Amsterdammer).

Hoe anderen erover denken moeten ze zelf weten. Van de discussies op VZ heb ik wel geleerd dat weinig mensen open staan om van mening te veranderen als ze eenmaal een standpunt hebben ingenomen.

24 juni 2019 om 21:50

Dat noemen ze perspectief. Begrijp je dat nu echt niet of wil je het niet begrijpen om je punt te maken. Een boot van 10.meter lijkt groot naast een boot van 2m en klein naast een boot van 50m. No elftal is van een hoger niveau dan NL elftal dus andere maatstaven. Anders zou vd veel ook spelen.

24 juni 2019 om 23:48

Japie, als je een beetje opgelet had , zag je toch ook dat Llorente steeds naar de linkerkant van Ajax trok. Die Engelsen zijn ook niet gek. Nee , je gaat gewoon je hele organisatie op de schop gooien. Ik had van jou wat meer kennis verwacht. Promes is een prima aankoop voor Ajax. Als de doelstelling is om structureel tot de subtop van Europa te horen , moet je spelers halen die dat niveau aankunnen. De jeugd van dit moment kan dat niet, Promes is geen topper maar wel een subtopper. Gevolg van deze doelstelling zal zijn dat de jeugd op een latere leeftijd zal instromen door het hogere niveau. Echte kanjers zullen nog steeds vroeger komen. Volgens mij is het allemaal niet zo moeilijk. De aankopen kloppen gewoon bij het uitgestippelde beleid.

25 juni 2019 om 00:52

@dolfifumu

er bestaat zoiets als met een speler mee lopen en dat had De Ligt moeten doen. dan had Blind een andere speler kunnen opvangen

24 juni 2019 om 20:07

@Japie_krekel, Promes moest wel het gat van ene Arjen Robben opvangen bij Oranje wat een enorm ondankbare taak is. Bij Spartak 4 seizoenen lang gemiddeld 28 wedstrijden en bij 20 doelpunten betrokken. Afgelopen jaar gewoon 44 wedstrijden meegedaan bij Sevilla. Is het een klasbak zoals Robben? Nee dat niet. Is hij Europese subtop waardig? Absoluut!

24 juni 2019 om 20:12

@D-Bergkamp

ik vind het ook een prima speler hoor Promes, maar ik weet dat hij bij Oranje heel vaak bekritiseerd werd op dit forum en neergezet als matige speler. ook door veel Ajax supporters

24 juni 2019 om 20:19

Tja bij het NL elftal word er meer verwacht, dat is lastig voor hem maar hij word steeds beter. Ook in NL elftal.

24 juni 2019 om 20:21

Maar dat heeft toch niets met wel/geen Ajax supporter te maken? Er was vaker kritiek op hem in Oranje (van zowel veel Ajacieden als niet-Ajacieden) omdat hij vã©ã©l minder is in het Nederlands elftal dan bij zijn club. Waarom zou een Ajax supporter, of die nou wel/geen kritiek heeft gehad op zijn magere optredens in Oranje voorheen, dan nu ineens niet meer blij mogen zijn met deze transfer? Ik zie het verband niet helemaal en vind het een beetje vergezocht van je eerlijk gezegd.

24 juni 2019 om 20:25

@sanderk91

dat is zo maar als jij niet hebt meegekregen dat veel mensen waaronder ook veel Ajax supporters hem als speler overrated vonden dan heb je denk ik niet vaak genoeg op dit forum gezeten

24 juni 2019 om 20:25

@bergkamp

Waarschijnlijk wel veel invalbeurten.
33 wedstrijden in de competitie met totaal 1560 minuten speeltijd. Dat maakt slechts 47 minuten per wedstrijd gemiddeld. Niet echt goed te noemen.

24 juni 2019 om 20:33

@Protukker, 49 wedstrijden inclusief beker en Europa. 3358 minuten wat uitkomst op 37 wedstrijden volledig.

24 juni 2019 om 20:42

Haha ik ben er vaak genoeg hoor Japie En ja, er hebben ongetwijfeld ook veel Ajacieden kritiek op hem gehad in Oranje, net als Feyenoorders, PSVers en Twentenaren. Ik zelf heb zelfs ook weleens aan hem getwijfeld als hij zo'n belabberde pot voor de nationale ploeg speelde. In Oranje wás het ook lang niet altijd goed. Maar dat neemt niet weg dat ik hem alsnog als aanwinst zie voor Ajax met een naderend vertrek van Ziyech in het achterhoofd. Het is belangrijk dat er een goede ervaren buitenspeler bij komt, bij voorkeur van Nederlandse afkomst. Die is er nu met Promes, zelfs een Amsterdammer die ruim 6 jaar in de eigen opleiding heeft gespeeld. Dit alles voor een (mijns inziens) vrij beschaafd bedrag. Geen reden tot klagen dus!

24 juni 2019 om 21:04

Dbergkamp

De minuten die jij opnoemt is inclusief de 7 wedstrijden die hij in het begin nog voor spartak speelde.
Als je die eraf haalt dan speelde hij voor Sevilla gemiddeld 57 minuten per wedstrijd. Nog steeds niet geweldig.

24 juni 2019 om 21:08

@protukker

Volgens transfermarkt niet, daar heb ik de informatie vandaan.

24 juni 2019 om 21:33

Ik van transfermarkt punt com

24 juni 2019 om 20:08

Waren dat enkel Ajacieden? Kan me dat niet specifiek voor de geest halen hoor. On: officieel is het toch even wat anders dan dat de telegraaf schrijft er heel zeker van te zijn.

24 juni 2019 om 20:08

Veel van de Ajax supporters? Hoe kom je daar bij?

24 juni 2019 om 20:08

Vind dat altijd zo goedkoop scoren, hij presteerde matig in het NE. Maar om dan te doen alsof veel Ajacieden maar matig vonden is toch redelijk kinderachtig. Hoevaak ga je deze post nog maken deze week, dan weten we dat ook?

24 juni 2019 om 20:13

@ajaxcunian

nog heel erg vaak

24 juni 2019 om 20:09

Draait inderdaad niet altijd even lekker bij het NL elftal. Maar daar staat hij niet alleen in. Bijvoorbeeld een Seedorf die bij het NL elftal ook niet altijd lekker draaide. Promes lijkt echter in clubverband altijd een uitstekende speler te zijn en ik denk dat hij bij Ajax goed op zijn plek is, zeker onder goede bekende Ten Hag. Ben heel benieuwd!

24 juni 2019 om 20:09

Nou ik ben benieuwd.. ik ben er nog niet zo zeker van dat hij gaat slagen, maar ik denk wel dat ten hag positief voor die jongen uit kan pakken. De tijd zal het leren maar ik denk ook dat veel Ajacieden twijfels hebben.

24 juni 2019 om 20:09

Hallo. Ajax-fan hier. En ik vind het nog steeds een matige speler, bij Oranje. Maar dat vind ik ook van bijvoorbeeld Wijnaldum. Want hun niveau voor club of land kan gewoon verschillen.

24 juni 2019 om 20:16

Promes? Mwah, ik vind voor dat bedrag. Kan je in Zuid Amerika, een jong leuk talentje ophalen. Met winst doorverkopen. Promes heeft mij nooit echt overtuigd. In heeft hij het goed gedaan, maar in de top? Sevilla ook rechtsback gezet? Tijd zal het leren? Als Ajaxied zijnde, ik hoop het, maar twijfel met Promes

24 juni 2019 om 20:10

Ja ik vind hem nog steeds even matig en schrik van de transfersom

24 juni 2019 om 20:11

Onzin, 15 mln is een aardig bedrag in een op hol geslagen markt.

24 juni 2019 om 20:14

Hou op man. Je mag blij zijn dat zo’n speler terug naar Nederland wilt komen. Gewoon een fantastische aankoop voor dit bedrag.

24 juni 2019 om 20:27

Ik schrik er ook van. Ik had het hoger verwacht.

24 juni 2019 om 20:10

Dit wordt nu een speler die altijd opgesteld moet worden in oranje. En iedereen die anders zal beweren wordt gezien als een Ajax hater.

24 juni 2019 om 20:10

Matige speler? Hij was/is wat ongelukkig in het Nederlands elftal maar bij de clubs waar hij speelde deed hij het toch gewoon goed/prima..

Ben blij dat Promes komt en ik hoop dat andere spelers misschien daardoor willen blijven of juist willen komen..

Ik vind 15.7 (maximaal 17.2) toch echt een prima bedrag dus al met al goed werk van Ajax.

24 juni 2019 om 20:11

Topaankoop! Nu Bergwijn en Malen nog en een goede centrale verdediger en een goede creatieve middenvelder en Ajax is nog sterker dan afgelopen seizoen.

24 juni 2019 om 20:14

Bergwijn EN Malen? Haha moet niet gekker worden hierzo, die Ajacieden hier zijn het helemaal kwijt. Wil je Lozano, Ihattaren en Gakpo er ook nog bij?

24 juni 2019 om 20:18

Nou Ihattaran mag zich wat mij betreft ook melden in Amsterdam. Mogen jullie Donny van de Beek hebben. Ajax moet nu gewoon doorpakken. Forza Ajax.

24 juni 2019 om 20:21

No deal, helaas is Donny van de Beek niet eens half de speler die Ihattaren is.

24 juni 2019 om 20:22

Toch logisch? Dat zijn jullie beste aanvallers. Lozano, past niet bij Ajax. Als AJAX zijnde zou ik Malen en Bergwijn halen. Malen heeft mijn voorkeur, topspits in wording!

24 juni 2019 om 20:22

Toch logisch? Dat zijn jullie beste aanvallers. Lozano, past niet bij Ajax. Als AJAX zijnde zou ik Malen en Bergwijn halen. Malen heeft mijn voorkeur, topspits in wording!

24 juni 2019 om 20:22

Wat ben jij voor een ajacied man als je donny weg wil doen voor ihattaran die nog niks bewezen heeft en een paar leuke dingetjes heeft laten zien terwijl donny super belangrijk was in de tweede seizoenshelft in de champions league en nationaal

24 juni 2019 om 20:23

Dan betaalt Ajax 10 miljoen Euro erbij. Lijkt me een goede deal voor Psv. Maar wat een heerlijke speler zou dat zijn op het middenveld voor Ajax.

24 juni 2019 om 20:24

El_guaja
Lozano liever niet. Ihatarran kan nog wel aardig doorontwikkelen ja. @skutsjesilen Ben je gek? Vd Beek is veel belangrijker dan ihattaran😅

24 juni 2019 om 20:26

Lozano zeker niet. Geen Ajax voetballer. Malen zou waanzinnig zijn maar samen met Bergwijn helemaal top. Al die oud Ajacieden die tenminste echte kwaliteit hebben weer terug op het nest. En als sauzje Ihattaran. Dan zijn we klaar hoor.

24 juni 2019 om 20:28

"Donny van de Beek niet eens half de speler die Ihattaren is", en dan anderen verwijten dat ze de weg kwijt zijn 😂 Begrijp me niet verkeerd, skutsjesilen is hier aan het overdrijven dus ik snap dat je zijn uitspraak raar vind. En Mo Ihattaren is een toptalent, maar hij heeft nog niks laten zien waardoor hij beter is dan Donny, nóg niet althans. Dus jij bent even goed de weg kwijt I guess

24 juni 2019 om 20:29

Ajax heeft nu de kans om echt door te pakken en een van de beste teams te bouwen. Dan moet je de beste spelers hebben. Ik wil het beste Ajax zien niet de leukste jongens.

24 juni 2019 om 21:16

Pfft Ajacieden die ihatarran willen. Gaat echt nergens over. En dan? Over twee jaar banken omdat Unuvar perse speeltijd verdiend en uit de jeugdopleiding komt? Of gaan we dan plaats maken voor beide? En Gravenberch dan maar weg doen? Of een middenveld met 3 aanvallend ingestelde spelers dan maar om Europees weer te zeiken als we overlopen worden dat we een type afbreken missen? Er is een reden waarom Ajax in de aanval en de verdediging de afgelopen jaren veel actiever is geweest dan op het middenveld.......

24 juni 2019 om 21:17

"die Ajacieden hier zijn het helemaal kwijt". "Helaas is Donny van de Beek niet half de speler die Ihattaren is". Dan moet jij zéker een Ajacied zijn

25 juni 2019 om 01:35

Lozano? Nee dank je. Due mogen jullie houden. Zonder gekheid, ik hoop dat psv hem voor veel geld kunnen verkopen, want psv zonder lozano is een beter elftal. Gewoon ihattaren opstellen.

24 juni 2019 om 20:12

Ik vind het een net niet speler. Leuk voor de Nederlandse competitie. Maar niet voor CL voetbal.

24 juni 2019 om 20:35

Dat werd ook gezegd van Tadic en Blind. Twee sterkhouders van het afgelopen seizoen.... Ik zie het wel zitten!

25 juni 2019 om 04:23

Tadic deed het gewoon goed in Engeland. Blind was soms zelf Motm bij United.
Wat Promes bij Sevilla en het Nederlands elftal laat zien is gewoon erg slecht.
Maar misschien kan hij ons verassen en kan hij groeien bij Ajax.

24 juni 2019 om 20:13

Dat ie in Oranje veel meer slechte wedstrijden dan goede heeft gespeeld veranderd niet nu hij een Ajaxshirt draagt.

24 juni 2019 om 20:14

Dat zei jij ook al in het andere topic hierover. Gevalletje alle Ajacieden over één kamp scheren. Ik heb het nooit gezegd. Hij zou eerder in basisplaats in Oranje moeten hebben. Zijn laatste optredens waren goed.

24 juni 2019 om 20:34

Promes is juist goed gebleken als invaller, zodra hij basis staat bij NE is ie meestal niet op zn best imo.

26 juni 2019 om 00:50

Net als Berensteijn bij de Oranje vrouwen. Promes heeft zich enorm ontwikkelt.
Ajax heeft een goede slag geslagen.

24 juni 2019 om 20:15

Ik hoop van harte dat ze hem weer terug op niveau kunnen krijgen want voetballen kan deze jongen wel

24 juni 2019 om 20:17

In zijn thuisstad zal hij volledig opbloeien verwacht ik. Dus nee dat zullen de ajacieden straks niet meer vinden

24 juni 2019 om 20:19

Tja ik vind Messi vaak ook matig bij Argentinie. Ook Blind en De Ligt speelden regelmatig ondermaats voor oranje. Denk dat Promes voor Ajax een enorm goede speler gaat blijken, omdat hij een paar kwaliteiten bezit die momenteel niet echt aanwezig zijn. Vooral zijn snelheid in combinatie met zijn diepgang kunnen we enorm goed gebruiken. Bovendien Nederlands en alweer vrij ervaren. Ook kan hij met zijn leeftijd nog jaren mee dus ik zie weinig redenen om deze transfer te bekritiseren.

24 juni 2019 om 20:21

Vanaf nu is het onbegrijpelijk als ie niet in de basis staat bij Oranje,
En zo ie het....😃👍🏼

24 juni 2019 om 20:22

Japie_krekel

"ik ben benieuwd of veel van de Ajax supporters het nu nog steeds die matige speler van het Nederlands elftal vinden"

Er zijn zat mensen geweest die voor de komst van Frenkie de Jong Wijnaldum ook een heel matige speler in Oranje vonden. Terwijl hij bij zijn ploeg Liverpool onomstreden was. Waarom zou het met Promes niet hetzelfde het geval kunnen zijn?. Wijnaldum en Promes zijn allesbehalve de enige spelers die in Oranje niet tot hun recht kwamen terwijl ze het in clubverband wel goed deden. Dat zijn twee totaal verschillende werelden.

24 juni 2019 om 20:32

@scepticus38

ik vind Promes gewoon een topaankoop van Ajax hoor. ik bedoelde meer dat ik vind dat hij vaak onterecht is neergezet als een speler die er niet zoveel van kan op dit forum

24 juni 2019 om 20:43

@japie_krekel

"ik vind Promes gewoon een topaankoop van Ajax hoor. ik bedoelde meer dat ik vind dat hij vaak onterecht is neergezet als een speler die er niet zoveel van kan op dit forum ".

Je weet toch dat het voetbal aan elkaar hangt van het opportunisme? Als hij niet naar Ajax maar naar PSV was gegaan, hadden veel mensen die nu de vlag uit steken het een aankoop van niets gevonden. En vice versa. Ik heb vroeger op een andere site gebivakkeerd en daar gingen veel PSV supporters er prat op dat ze 100 procent anti-Ajax waren. Om als er weer een gerucht op dook dat Sneijder of Van der Vaart op de nominatie stond m naar Eindhoven te verkassen, vervolgens ter plaatse een fallrã¼ckzieher te krijgen. Supporters zijn overal hetzelfde. Een deel er van in ieder geval.

24 juni 2019 om 20:49

@scepticus38

dat probeerde ik idd ook aan te geven in mijn reactie bovenaan. als hij naar Feyenoord of naar PSV was gegaan had ik het ook een topaankoop gevonden. de echte toppers gaan niet naar de Nederlandse competitie dus als je een Nederlander wil halen die van een goed niveau en international is moet je dat altijd doen en dan is Promes gewoon een prima aankoop voor Ajax

24 juni 2019 om 20:26

Bij zijn clubs meer dan goede speler, in het NL bakt hij er werkelijk niets van. Sommige spelers hebben daar last van helaas (dan denk ik ook bijv aan een Seedorf). Als Ajacied ben ik erg tevreden over seze aankoop, maar hoef hem nog steeds niet terug te zien in het NL elftal

25 juni 2019 om 01:43

Je kunt het moeilijk met seedorf vergelijken. Hij werd namelijk constant op een positie neergezet waar hij niet hoorde te spelen. Promes heeft bijna altijd op een natuurlijke positie gespeeld. Hij heeft in oranje zowel goede als slechte wedstrijden gespeeld. Tijd zal uitwijzen of dit een topaankoop is of een flop. Ik hoop uiteraard op het eerste.

24 juni 2019 om 20:33

Ik vond hem een matige speler. Maar nu hij bij Ajax zit denk ik dat Promes het Nederlands elftal moet leiden. Alles om hem heen bouwen. Beste speler in Oranje. Zie je gelijk.

24 juni 2019 om 20:33

Nou, ik vind 'm voor het Nederlands Elftal inderdaad geen basisspeler en niet goed genoeg, maar voor de Eredivisie erg nuttig, iemand met ervaring in verschillende competities en dus het NL Elftal brengt ie zeker wat extra's + hopelijk met de tijd kan hij wat volwassener worden en een soort mentorrol gaan vervullen als hij 30+ wordt. Kan die mening ook ; )?

24 juni 2019 om 20:36

In NL elftal laat hij niet altikd zien wat hij op club niveau meestal laat zien. Maar we gaan het zien maar ben positief gestemd als je ze club prestaties ziet is het goed.

24 juni 2019 om 20:40

In Oranje heb ik hem nog geen goede pot zien spelen maar als ik naar de statistieken uit de Russische competitie kijk dan zal het wel goedkomen.

24 juni 2019 om 20:49

Ik heb speciaal voor jou live meepraten terug gekeken van Engeland en Portugal - 0 negatieve reacties over Promes.
Wel ene Japie Krekel due negatief is over Cillissen en De Ligt...

24 juni 2019 om 20:55

Hahahaha niet eens over Blind wat een meevaller. On: op club niveau laat Promes het al een tijdje zien ook als aanvallende back afgelopen seizoen. Ben wel positief gestemd over deze transfer.

24 juni 2019 om 20:50

Ben Ik ook benieuwd naar heb vanmiddag al meerdere zien verklaren dat hij klasse beter is als bergwijn opeens.hoop toch wel dat hij het goed gaat doen uiteindelijk we kunnen hem goed gebruiken bij het NL elftal.

24 juni 2019 om 20:56

Dat vindt ik nog steeds, ik snap deze transfer ook niet zo goed maar ik laat me verrassen. Neres vond ik ook niets en die heeft het ook wel laten zien.
Misschien bloeit Promes wel op met vertrouwen van de coach.

24 juni 2019 om 21:04

@japie, net als al die hypocriete supporters die het nu met jouw eens zijn omdat het nu om een Ajacied gaat, maar enkele weken geleden nog alle veren in Wijnaldum zijn billen staken toen hij dit jaar de CL won. Maar hem wel elke keer kapot maakte op dit forum in een Oranje shirt? Want dat was namelijk jaren lang het grootste drama samen Strootman op het middenveld. Zo ken ik er ook nog wel een paar..

24 juni 2019 om 21:04

Jep voor het Nederlands elftal is hij (nog) niet goed genoeg. Dat wil niet zeggen dat hij die stap niet kan zetten. Tadic groeide ook nog enorm bij Ajax.
Maar is hetzelfde met Babel, vind het helemaal niets bij het Nederlands elftal, maar zijn 2e periode bij Ajax was hij gewoon een goede speler voor Ajax. Het een sluit het ander niet uit. Maar Nederlands elftal hoort het beste van het beste te herbergen. En zeker nu het niveau zo enorm is toegenomen, voldoen Promes en Babel gewoon niet.

24 juni 2019 om 21:06

Ik vind het helemaal niks Japie. Dat geld had beter besteed kunnen worden. Aangezien ze Promes al hebben gehaald, zijn ze in een vergevorderd stadium met Neres of Ziyech, jammer....

24 juni 2019 om 21:11

Bij NL vind ik hem inderdaad matig, in Rusland was hij geweldig. Als hij weer op clubniveau goed presteert ben ik tevreden.

24 juni 2019 om 21:33

Zegt niet alles, Strootman, Wijnaldum en Seedorf presteerden vaak ondermaats in Oranje, vooral de combi Strootman en Wijnaldum was slecht. En Promes heeft in Rusland genoeg laten zien, in Oranje niet altijd.

24 juni 2019 om 21:41

@ Japie_Krekel

Ik vindt het nog steeds een net-niet speler.
Daar verandert niets aan nu die naar mijn cluppie ‘Ajax’ komt. Ik had veel liever een Pavon, Bergwijn, Vargas of Odengaard zien komen.

Vindt Promes niet echt een buitenspeler of middenvelder. Is meer een 4-4-2 speler met een vrije rol als aanvaller dat ligt hem beter, volgens mij had hij dat ook bij Spartak. Bij ajax heb je Tadic al in die rol.

Ik hoop natuurlijk dat ik het helemaal mis heb en dat ie de sterren van de hemel gaat spelen.

Als buitenspeler

24 juni 2019 om 22:05

Euh. Ik vond het nooit een topper bij oranje maar daar wel altijd een harde werker en met meer kwaliteit dan bijv berghuis of Babel.

Maar voor Ajax in deze eredivisie ben ik erg blij met deze aankoop. Je weet dat je zeker 20/25 goals (goals en assists) koopt. Dus je vraagstelling is wat verkeerd.

Voor oranje is het nog altijd geen wereldtopper maar wel nuttig. Voor Ajax is het wel een topper. Zeker in de eredivisie. En bijv tegen Engeland en Duitsland viel hij gewoon prima in. Wie weet kan hij dat ook op z’n tijd brengen in de CL.

24 juni 2019 om 22:16

@japie bij Nederland houdt het nog niet over. In Rusland was t dikke prima. Als ie dat bij Ajax doet is t n super aankoop, helemaal voor n relatief zo n laag bedrag

24 juni 2019 om 22:39

@japie Krekel

Bij deze, het is de beste vleugelaanvaller die we hebben. Hoe is het mogelijk dat hij niet iedere keer in de basis start? Per direct in de basis voor Bergwijn (tenzij die misschien ook naar Ajax komt).

Zo, tevreden?

On:

Een uitstekende deal met Sevilla, ik hoop dat Promes bij Ajax zijn stempel kan drukken op het elftal zoals bij Spartak Moskou het geval is. Ik vind de transfersom ook netjes, 15,7 is een prima bedrag met 1,4 mijloen aan variabelen (die we hopelijk betalen omdat hij een enorm succes is). Ik ben heel benieuwd naar de volgende zet van Ajax op de transfermarkt, het is duidelijk Ajax de koers die vorige zomer is ingezet gaat doorzetten.

25 juni 2019 om 01:09

Dit is gewoon een soort clickbait reactie.

In het moment is het namelijk zeker niet altijd even goed geweest bij NL. Als hij een mooi en goed seizoen draait bij Ajax zal hij waarschijnlijk ook beter gaan spelen bij NL. Dan is het niet raar als meningen veranderen, zullen overigens niet alleen de meningen van Ajax supporters zijn.
Daarbij kan je vanalles over Ajax supporters zeggen, ben er zeker niet altijd trots op, maar zeker niet hypocriet. Kijk maar eens naar Ziyech of vroeger Zlatan

Welkom thuis Quincy!
 
Wat een top aankoop, ik ben dan ook zeer blij met zijn komst. Ook het transfer bedrag is weer goed onderhandeld, ik hoorde alleen maar bedragen boven de 20 miljoen, Overmars verdient een standbeeld!

Wie dit enkele jaren alleen al dacht werd voor gek verklaard. Ondertussen zijn Tadic en Blind gehaald en staat de volgende topper (voor Nederlandse begrippen) die zich in het buitenland heeft bewezen alweer voor de deur.
 
Heerlijke tijden om ajacied te zijn. Ik ben dan ook benieuwd wie er nog vertrekt en wie er bij gaat komen.

24 juni 2019 om 20:13

Daarom, een Nederlands international binnenhalen voor zo'n transfersom is gewoon knap! Hoe Overmars het telkens flikt weet ik niet, maar hij regelt het wel mooi. Ik ga haast nog denken dat hij PSV zover krijgt om Bergwijn voor 20 miljoen van de hand te doen, want hij lijkt telkens weer een goede deal voor Ajax te kunnen regelen.

Ajax betaalt 15.7 miljoen en kan oplopen tot 17.2 miljoen. Dat is een heel gunstig bedrag voor Promes en ik ben superblij met deze aankoop. Goed gedaan Overmars, hulde.

24 juni 2019 om 20:07

er zal ook nog wel een paar miljoen tekengeld bij komen kijken maar het is idd niet duur voor een international

24 juni 2019 om 20:10

15,7 is inderdaad een heel mooi bedrag, zijn cijfers bij Spartak spreken voor zich en bij Sevilla heeft hij ook gewoon 44 wedstrijden gespeeld. Goede aankoop!

24 juni 2019 om 20:13

Dit bedrag vind ik echt onbegrijpelijk vanuit Sevilla’s oogpunt. Vorig jaar heeft ie gewoon 50 wedstrijden voor ze gespeeld, helft als invaller maar dan nog. Waarom zou je in hemelsnaam verlies pakken op Promes.

24 juni 2019 om 20:14

Heeft wellicht een redelijke salaris, en vervangbaar. Wilde hem wellicht graag van de loonlijst, maar ik zou er verder niet om Malen.

24 juni 2019 om 20:14

Tsja, ik weet het ook niet, maar dat is de kracht van Marc misschien? Hopelijk hebben ze over 1 of 2 jaar door dat ze verschrikkelijk dom zijn geweest

24 juni 2019 om 20:20

Voor Ajax is het uiteraard prima. Maar dit is wel erg beroerd zaken doen van Sevilla, of er moet op de achtergrond wat spelen. Pakken eigenlijk 10 miljoen te weinig, op zijn minst.

24 juni 2019 om 20:27

Niet overdrijven. Is voor hun amper toegevoegde waarde klaarblijkelijk, en drukt op de loonlijst. Break even excl salarisnwas prima geweest.

24 juni 2019 om 20:29

Ik weet verder ook niet hoe Promes in de markt ligt.. Het zegt ook wel wat dat hij zich jaren in Rusland ruimschoots bewezen heeft, maar uiteindelijk "slechts" naar Sevilla ging.. Het kan ook om de een of andere reden iemand zijn waar veel clubs op afhaken. Boussoufa was ook jarenlang sterspeler bij Anderlecht, Ziyech bij Ajax nu ook... Vertel mij maar waarom sommige spelers die zich constant bewijzen niet de grote transfers maken/interesse genieten die vergelijkbare spelers wel krijgen. Maar mij hoor je niet klagen trouwens. Het is de reden dat wij nog konden en hopelijk kunnen genieten van Ziyech en Promes nu goedkoop naar ons kan komen.

24 juni 2019 om 20:35

De meest voor de hand liggende reden is dat Sevilla ook komend seizoen zonder echte vleugelspitsen wilt gaan spelen. Dan kun je wellicht beter je verlies nemen en investeren in een speler die beter in je systeem past. Bovendien was Promes ook ontevreden dus misschien drukte dat zijn prijs nog iets meer. Verrassend lage prijs inderdaad.

24 juni 2019 om 20:35

@Ajaxcunian... amper toegevoegde waarde? Hij deed in 49 wedstrijden mee en qua minuten heeft die 37+ volledige wedstrijden gespeeld. Dat lijkt me op zijn minst een goede 12e man maar je zou het zelfs basis speler kunnen noemen.

24 juni 2019 om 20:35

@Ajaxcunian... amper toegevoegde waarde? Hij deed in 49 wedstrijden mee en qua minuten heeft die 37+ volledige wedstrijden gespeeld. Dat lijkt me op zijn minst een goede 12e man maar je zou het zelfs basis speler kunnen noemen.

24 juni 2019 om 20:40

Juist D-Bergkamp. Hij heeft in zowat elke wedstrijd gespeeld. Daarbij zit Ajax ook nog eens op een enorme stapel geld.

Dit is gewoon mismanagement van Sevilla, zeker als je dan ook nog een bedenkt dat ze Wober wel voor meer hebben gehaald dan Ajax ervoor betaald heeft.

24 juni 2019 om 20:40

Bij Sevilla hebben sllechts 7 spelers hebben meer minuten gemaakt dan Promes dit seizoen. Dus je kan hem een reserve noemt is zo'n beetje iedereen een reservespeler.

24 juni 2019 om 20:45

Ik las vandaag op een Engels forum dat Sevilla geld nodig had ivm ffp. Sevilla supporters dachten dat ze met een gelijkwaardig bedrag genoeg zouden nemen (20 miljoen).

24 juni 2019 om 22:06

Misc hebben ze nog wat met wober gedaan. Bijv lagere transfersom ofzo

24 juni 2019 om 20:34

Zeer goed onderhandeld, een Nederlands international die vaak speelde bij Sevilla voor dat bedrag. Chapeau !

15,7 dat is toch een prima prijs. Ajax lacht weer in het vuistje.

Uitstekende aankoop, zeker voor dat bedrag!

Zoo lekkere transfer. Ik ben wel benieuwd voor hoeveel hij is gehaald?

24 juni 2019 om 20:07

Max 17.2. Staat er ook in.

24 juni 2019 om 20:07

Staat volgens mij vrij duidelijk in de tekst😅

24 juni 2019 om 20:09

Het stond nog niet in de tekst bij het eerste artikel vóór het pushbericht.

Mooie aanwinst voor onze als ziyech weg gaat en hij kost maar maximaal 17.4 miljoen dacht rond de 20 dus goed gehandeld

Goede aankoop . Nu gaan we hem toch wat vaker aan het werk zien. Bij Nederland heb ik hem nooit goed gevonden, maar de stats liegen er niet om in de Russische competitie. Bijna 16 miljoen is een mooie prijs!

Ben erg blij met de komst van Promes! Dit is gewoon weer een aankoop uit de categorie Tadic en Blind.

Overigens ook top onderhandeld door Overmars en Ajax. Ik had verwacht dat Sevilla geen verlies op Promes wilde maken en dat ze hem voor hetzelfde bedrag zouden verkopen dat Sevilla vorig jaar uitgaf aan Promes en volgens transfermarkt betaalde Sevilla toen 20 miljoen voor hem.

Uiteindelijk hebben Overmars en Ajax het toch voor elkaar gekregen om er een paar miljoen af te krijgen: sowieso 15,7 miljoen en dat is dus sowieso al 4,3 miljoen die Ajax eraf heeft gekregen en als ze de variabelen halen dan loopt het op naar 17,2 miljoen maar zit Ajax nog steeds 2,8 miljoen onder het bedrag dat Sevilla vorig jaar aan Spartak betaalde en eigenlijk wilden hebben.

Aankomend seizoen waarschijnlijk een aanval met Promes, Tadic en Neres. Lijkt mij zo op papier een heerlijke aanval met veel variatie, hopelijk pakt het ook zo uit in praktijk en ik heb er ook vertrouwen in dat Promes ook echt een aanwinst zal zijn voor Ajax.

24 juni 2019 om 21:17

Zou de Roon niet een goede versterking zijn voor Ajax. Dat is (mijns inzien) de speler die nog ontbreekt op het middenveld. Geeft Ten Hag ook weer wat meer tactische mogelijkheden.

25 juni 2019 om 00:38

Voor die rol is Marin gehaald lijkt me?

Doet Marc toch weer netjes. Had een hoger bedrag verwacht.

Dat is een verdomd nette prijs voor Promes.

24 juni 2019 om 22:24

Bijkomend voordeel: Twente krijgt een paar ton hiervoor. Toch weer mooi meegenomen zonder iets te moeten doen.

Weer een hele goede deal van Marc, lekker gedaan pik.

Wát een prijs, max. 17.2 miljoen voor Promes, echt een schijntje. Goed gedaan van Overmars. Ik zit toch wel met een beetje jaloezie te kijken naar de aankopen uit de hoofdstad.

Tsjezus. Ajax gaat nu wel echt hele andere categorie transfers dan de concurrentie doen. Is het vorig jaar natuurlijk al mee begonnen, maar trekken het met Promes en Marin wel leuk door zo.

24 juni 2019 om 20:20

Tsja, gevolg van jarenlang structureel goed beleid. PSV en Feyenoord kunnen dit ook realiseren op termijn en laten we hopen dat die ook (grote) stappen gaan zetten. Al zie ik Feyenoord dat met hun beleid niet doen, want die moeten de komende jaren waarschijnlijk eerst nog terugvallen op spelers als Fer, Janmaat en Karsdorp. Gevolgd door later jongens als Indi, Kongolo en wellicht ook weer Vilhena.. Wat ik bedoel te zeggen, met hun huidige beleid komen ze gewoon niks vooruit.

24 juni 2019 om 20:24

Ik snap Feyenoord wel aan de ene kant. Je hebt een bizarre crisis doorstaan en bent niet in staat om mee te gaan met de risico prijzen van tegenwoordig. Dan speel je iets meer op safe. Berghuis en Jorgensen zijn prima spelers. Mocht je een Fer binnen halen heb je een prima speler erbij. War aanvullen met jeugd en je zal in Nederland vlak onder de top zitten en hopelijk in Europa wat meer punten en geld pakken. Feyenoord zal niet veel spelers verliezen en kan een voorsprong geven in het begin van het seizoen.

24 juni 2019 om 20:33

Oké, maar hoe en wanneer gaat Feyenoord dan wel wat meer risico nemen? Dit werkt niet, dus dit blijven doen heeft in mijn ogen geen zin.

24 juni 2019 om 20:48

Met 10 mln in je zak valt er niet zo veel risico te nemen. Je zal 1-2 gerichte aankopen moeten doen op je zwakke plekken (bv Van Beek) en de rest vanuit je jeugd aanvullen.

Een mooi spelersplan neerleggen als nu bij Ajax gebeurt (we hebben diepgang/snelheid op links nodig) en dan Promes halen.... Dat gaat in Rotterdam niet.

Los van de vraag of ze zo'n spelersplan hebben

24 juni 2019 om 20:55

Ajax en PSV hebben in de afgelopen jaren toch ook jongens als Dumfries, Angelino, Pereiro, Sanchez, Tagliafico, Milik, Onana, Malen, Frenkie de Jong binnengehaald.. Feyenoord kan echt wel beter werk leveren met 10 miljoen.

24 juni 2019 om 22:27

Voor 5 miljoen kan je echt wel wat leuks binnenhalen: Denk aan Sanchez, Tagliafico, Angelino, Dumfries, Milik, Propper, Guardado en ga zo maar door. Dat zou Feyenoord ook moeten kunnen doen.

24 juni 2019 om 20:40

"ajax gaat nu wel echt hele andere categorie transfers dan de concurrentie doen."
Omdat de concurrentie geen buitenspeler nodig heeft op het moment? Ik vind Promes niet beter dan Bergwijn, Lozano of Malen. Waarom zou PSV dan bijvoorbeeld achter een speler kaliber Promes aan gaan.

24 juni 2019 om 20:49

Hebben ze geen buitenspeler nodig nee? Waarom is psv dan al een paar weken met een buitenspeler van Leipzig bezig die rond de 10 miljoen moet kosten?

24 juni 2019 om 20:56

Bruma die voor 15 miljoen naar een Portugese topclub gaat?

24 juni 2019 om 21:12

Natuurlijk heeft PSV wel een buitenspeler nodig, van Lozano en Bergwijn zal minimaal 1 van de 2 vertrekken, misschien wel allebei. PSV was zelfs bereid een bod van 10+ miljoen te doen op Bruma van Leipzig.

Dat valt dan toch redelijk mee met de transfersom aangezien er overal al over 20+ miljoen werd gepraat. Fantastisch werk van Overmars en ik weet zeker dat Promes zal slagen in Amsterdam. Welkom Quincy!

Televaag roddelblaadje!!!11!!1 Toch gewoon weer de primeur zoals altijd

Waar blijft die jeugd?

24 juni 2019 om 20:11

Met Mazraoui, Veltman, De Ligt, Van de Beek en Blind staat er al behoorlijk wat eigen jeugd in de basis...

24 juni 2019 om 20:11

Heeft deze Promes niet in de jeugd van Ajax gespeeld????

24 juni 2019 om 20:17

Inderdaad. Geboren Amsterdammer en ruim 6 jaar in de Ajax jeugd gespeeld. Maarja, je moet wat roepen he..

24 juni 2019 om 20:18

Newsflash! Hoe hoger het niveau bij het eerste, des te minder eigen jeugd zal er doorstromen. Bedankt voor het compliment dat jij denkt dat als er spelers verkocht worden voor tig miljoen dat de volgende alweer klaar staat van 18-19 jaar van vergelijkbaar niveau...

24 juni 2019 om 22:28

Kwaliteit geeft de doorslag. En als ze bij Ajax niet aan de bak komen dan kunnen ze bij de wat minder grote clubs redelijk hun slag slaan. Voor het algehele niveau in Nederland kan het in ieder geval geen kwaad.

24 juni 2019 om 20:31

@niels040

"waar blijft die jeugd?"

Die zijn allemaal mee op het trainingskamp naar De Lutte.

Mooi bedrag voor Promes. Ik denk sowieso dat hij bij het Ajax van toegevoegde waarde zal zijn maar vond 20-25 miljoen aan de hoge kant. 15-18 miljoen voor promes is heel prima.

Geweldig nieuws! Dacht eerst dat het om een kleine 22 miljoen ging die eventueel nog kon oplopen, maar voor maximaal minder dan 18 miljoen is gewoon weer een meesterzet van Overmars. Marc laat het beroep van TD lijken alsof het zo simpel is als een voetbalspelletje. Hij tovert haast achter elkaar directe versterkingen uit zijn hoge hoed; Tagliafico, Tadic, Blind, Sanchez, Ziyech, Neres... Wat een geweldenaar! En nog even over Promes, heerlijke speler om erbij te hebben. Hij heeft kwaliteiten die wij miste bij Ajax. Ik kijk ernaar uit om hem volgend jaar in de Arena te mogen aanschouwen!

Ja ja jaaa😍. Snelheid op de wings heerlijk 🙏🏾. Showtime

24 juni 2019 om 20:42

Promes is niet sneller dan een Neres ofzo.

24 juni 2019 om 20:57

Hij zegt toch ook niet dat Promes sneller is dan Neres?

24 juni 2019 om 21:41

Niet letterlijk nee. Hoe vat jij z'n zin dan op?
Als ik dit lees: "snelheid op de wings heerlijk 🙏🏾. Showtime" denk ik dat hij de snelheid voorheen mist.
Verkeerd geïnterpreteerd wellicht

24 juni 2019 om 21:56

Maar geef ik aan dat hij sneller dan neres is? Ik ben gewoon blij dat er een snelle winger wordt gehaald ipv een verkapte middenvelder op de vleugel. Ik was daar nerveus voor namelijk. Maar goed verkeerd begrepen en wellicht onjuist van mij verwoord

25 juni 2019 om 00:19

Daarnaast is Promes ook gewoon sneller dan Neres.

25 juni 2019 om 09:18

"maar geef ik aan dat hij sneller dan neres is?"
Nee, dat geef ik aan in m'n reactie erboven maar n.v.m.

"daarnaast is Promes ook gewoon sneller dan Neres."
Haha dan kom je straks echt van een koude kermis thuis als dat je verwachtingen zijn.

Heerlijke aanwinst. Prima bedrag ook, had eigenlijk verwacht dat dit boven de 20 miljoen zou liggen. Ik denk echt dat het een uitstekende versterking zal zijn en hij onder Ten Hag weer helemaal zal opbloeien! Top werk van Marc. Nu hopelijk nog een uitstekende centrale verdediger en eventueel Bergwijn, en Ajax heeft weer een erg sterke selectie!

24 juni 2019 om 20:22

En wellicht nog Propper... Het lijkt er in ieder geval op dat het niveau in Amsterdam volgend jaar weer hoog ligt.

24 juni 2019 om 20:38

Hoe serieus zijn ze met hem bezig dan? Had er inderdaad een tijdje geleden wel iets over gelezen, maar de laatste tijd is het volgens mij aardig stil omtrent zijn persoon. Ook hem zie ik graag naar Ajax komen ja!

24 juni 2019 om 20:58

Tsja, rond Promes vond ik het anders net zo stil de laatste tijd en ineens horen wat we concreets en is het binnen een dag geregeld... Ik denk dat het bij Propper een beetje hetzelfde zal moeten gaan; Propper zal zelf ook aan moeten geven naar Ajax te willen.

Fantastische deal wat een koopje. Top onderhandeld van Marc Overmars. De laatste jaren ben ik enkel lovend over hem. Ajax voert uitstekend beleid en knokt zich op eigen kracht terug naar de Europese top. Dit zijn mooie jaren voor Ajax. Hopelijk kunnen we weer verrassen in Europa. Als eerste de bescheiden doelstelling Groepfase Champions league halen en dan wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Ik kan niet wachten tot het weer gaat beginnen. 😃

Nette deal, kan bijna niet geloven dat Ajax dit soort transfers ‘gewoon’ kan doen...

Natuurlijk de nodige ervaring wat denk ik met name in de eredivisie van pas gaat komen. Ook met zijn snelheid een enorme dreiging voor de backs in de Eredivisie. Op Europees niveau heb ik nog mijn twijfels bij Promes. Brengt bij Sevilla en Oranje vrij weinig naar mijn mening en Rusland is nu ook niet meteen een topcompetitie. Vast beter over het geheel als de Eredivisie, maar een Tadic en Blind (van hetzelfde kaliber qua transfersom) hebben toch al echt iets laten zien in een grote competitie.

De transfersom lijkt mij daarentegen wel een prima prijs. Niet al te duur en een speler die er meteen staat en waar je nog een aantal jaren wat mee kunt

Wauw, Marc doet het weer fantastisch. Prachtige aankoop, goed voor de diversiteit aan spelers voorin, kan mooi met Tadic switchen op linksbuiten en spits.

Ajax kan wel blij doen met Promes maar wij hebben binnenkort Narsingh bij Feyenoord

24 juni 2019 om 20:18

En Fer die topfit is

24 juni 2019 om 20:24

Erik Pieters lijkt ook te opteren voor een terugkeer in de Eredivisie Janmaat erbij.. Zo krijg je potverdikke misschien zelfs nog een groepje die gaat klaverjassen in de bus!

Was niet zo enthousiast over de geruchten. Hij mocht dan 4 jaar lang de Russische competitie aan gort hebben geschoten, ik heb hem (in het NL-elftal) meer slechte wedstrijden zien spelen dan goede. Aangezien Sevilla hem voor goed 20 miljoen had gekocht, verwachtte ik ook dat hij teveel moest kosten. Maar 15,7-17,2 miljoen vind ik dan enorm meevallen in deze markt. Kost minder dan ik bang voor was en als hij bij Ajax weer zijn Rusland-vorm te pakken kan krijgen...

Oh dat bedrag valt me nog mee, ik las eerder 22 mil, voor rond de 16 lijkt me dit wel een prima versterking.

Ben wel blij dat we op het punt gekomen zinn dat er een speler als Promes wordt aangetrokken en men nog niet tevreden is. Betekend dat het goed gaat met de club.

Ik ben zelf overigens wel blij met deze aankoop. Hij gaat Ajax zeker niet zwakker maken & voor in de Eredivisie is dit natuurlijk een absolute topaankoop. Europees moeten we het nog maar even zien, maar ik laat me graag verassen.

24 juni 2019 om 20:41

Kan me helemaal vinden in jouw woorden. Gewoon een goede aankoop zeker voor de eredivisie en Cl wordt afwachten, maar voldoende internationale ervaring.
kan eindelijk de jeugd weer ingepast worden op de manier zoals dat hoort. Niet als direct dragende spelers, maar aan het grote werk ruiken als de stand daar toe leent. Langzaam de minuten uitbreiden.

Uitstekend gedaan door Overmars!

Wauw, voor dit bedrag vind ik t een koopje!

Men vergeet even voor het gemak het doorverkoop% te noemen... Ook vreemd dat men in Spanje zelf spreekt van 20 miljoen + doorverkoop%..

24 juni 2019 om 20:29

Zelfs dan is het nog heel goed gedaan van Overmars. Ik heb een gevoel dat als Promes naar een andere Spaanse club zou verkassen dat de prijs veel hoger zou komen te liggen.

24 juni 2019 om 20:36

@maurice0202

"men vergeet even voor het gemak het doorverkoop% te noemen... Ook vreemd dat men in Spanje zelf spreekt van 20 miljoen + doorverkoop%.."

Alleen is de Spaanse media niet aan de beurs genoteerd en Ajax wel. En dan is het verspreiden van berichten die niet op waarheid berusten een misdaad. Omdat die berichten van invloed (kunnen) zijn op de koers van het aandeel.

Overmars is on fire 😁
Knap dat hij Promes naar Ajax weet te krijgen voor minder dan twintig miljoen euro. Wat betreft de speler zelf. Voor de eredivisie op papier een topaankoop. In Europa zal hij hopelijk ook mooie dingen laten zien, maar dat zal waarschijnlijk veel moeilijker gaan worden. Conclusie, ik ben tevreden.

24 juni 2019 om 21:09

Ajax heeft wel het voordeel dat zulke spelers, waarvan we mogen verwachten dat de Eredivisie redelijk eenvoudig voor ze is, in onze nationale competitie in bloedvorm kunnen komen en vol zelfvertrouwen Europese duels in kunnen gaan. Dat is gewoon heerlijk voor die gasten als Blind en Tadic. In de Eredivisie in vorm komen, automatismen erin slijpen en bijzonder fit worden én dan kan je Europees pieken. Hopelijk lukt dat met Promes ook.

De “pakt door” kop is wederom van stal gehaald hoor...

Goeie aankoop denk ik, is toch international. Hopelijk draagt zoiets bij om een leegloop te voorkomen. Als alle toppers weggaan dan willen een Tadic en Blind ook niet meer blijven maar dit is een goed signaal zeg.

Enorm blij mee!!
Komt vaak veel gevaar van uit en is ook snel.
Daar hebben we er bij Ajax naar mijn mening te weinig van.
Hopen dat Neres ook blijft.

Lijkt me een goede aankoop voor een schappelijke prijs.
Toch kan ik m'n twijfels niet bedwingen met dit soort bedragen en aankopen. Wat nou als Marin en Promes floppen? Gaat er tegen de 30 miljoen de prullenbak in. Kan je dat opvangen inclusief salaris? Er zal niet ieder jaar een de Ligt of de Jong worden verkocht, toch?

Ik wil niet zeggen dat ze floppen, begrijp me goed maar zet een vraagteken bij de risico's. We weten waar Ajax vandaan is gekomen.

Hoop dat het goed komt en heb er ook wel vertrouwen in.

24 juni 2019 om 20:34

@janmulder.12

ik vind dit juist verstandig beleid. liever een speler voor 15 miljoen halen dan 3 twijfelgevallen voor 5 miljoen per stuk. kwaliteit boven kwantiteit

24 juni 2019 om 20:53

@japie_krekel

Zeker, ben ik ook met je eens. Ben eerder een voorstander van dit beleid dan dat van bijvoorbeeld Feyenoord. Die kopen St. Juste, Haps, Larsson voor dergelijke bedragen die je noemt maar daar kom je niet verder mee.

Punt wat ik wil maken is dat een aankoop van 10 / 15 miljoen niet een garantie is op succes. Kijk naar Romero van PSV als passend voorbeeld. Die kan uiteraard nog slagen maar toch... Kan ook slecht uitpakken. Of Sulejmani... Als je die zag spelen bij Heerenveen, kon hij haast niet floppen bij Ajax. Maar toch is het gebeurd.

Kan het hard gaan met dit soort bedragen. Omdat het salarisplafond is losgelaten zal dat salaris ook niet meevallen. Maar goed.... zolang de CL wordt gehaald, kom je financieel een heel eind.

24 juni 2019 om 20:57

@janmulder.12

mee eens. ik baal van het beleid van mijn cluppie Feyenoord die alleen maar kwantiteit boven kwaliteit verkiezen en ook nog eens te veel geld betalen voor die kwantiteit

dat Ajax een risico neemt ben ik met je eens maar als je ziet dat je door dat risicovolle beleid wel de halve finale van de CL hebt gehaald dan werpt het wel zijn vruchten af. vroeger kwam Ajax niet eens de poulefase door en werden ze in de EL afgedroogd door een Red Bull Salzburg. afgelopen seizoen spelen ze gewoon een Real Madrid en Juventus weg

24 juni 2019 om 23:44

Probleem van Feyenoord is (1) dat ze die 15 mln niet hebben en (2) meerdere gaten te vullen hebben.

Moet jij ook weten, Japie ...

Zo en nu ga ik op vakantie ....

Voor Nederlandse begrippen is dit natuulijk een fantastische aankoop. Alleen op basis van wat ik zie bij het Nederlands elftal ziet het er soms heel ongelukkig uit. Ik ben verder benieuwd wat Neres gaat doen. Aan de andere kant concurrentie is goed en maakt het elkaar sterker.

Ook de transfersom valt mij nog wel mee. Ik dacht dat het rond de 20 miljoen lag, maar dit is 15 miljoen en 17 miljoen met bonussen. dat valt mij nog eigenlijk mee voor iemand die in de Spaanse subtop speelt met nog een contract tot en met 2023 en ook nog oranje international is.

Zojuist overigens zijn interview bij Ajax TV gezien en na Tadic geeft nu ook Promes aan ook te komen vanwege Ten Hag.

Is gewoon een hele nette prijs in deze tijd waarin de meest gekke bedragen worden neergelegd voor doorsnee voetballers.
Heeft zich gewoon bewezen in Rusland en in Spanje heeft hij het ook niet verkeerd gedaan op een andere positie (llv) als zijn favoriete.
Is geen wereldtop maar ajax loopt er niet mee voor lul!

Ik ga geen oordeel geven over deze speler, ken hem namelijk niet. Ik kijk nooit/bijna nooit het NL-elftal. Dus ik zie wel hoe deze speler het bij Ajax gaat doen.

Man wat is die overmars toch goed. Bijzonder dat brands eerder weggekaapt is dan hij. Na Tadic weer een speler die gewoon een heel seizoen speelt in een topcompetitie en naar Ajax komt. En ook weer zo’n laag bedrag. Ik lees ook allemaal boze reacties van Sevilla fans richting hun club (voor zover Google translate accuraat is). Ben bang dat Ajax met grote stappen afstand gaat nemen van psv.

24 juni 2019 om 20:58

Hij heeft niet zo overdreven veel minuten gemaakt bij Sevilla hoor volgens mij!

Ik kan me wel voorstellen dat de fans van Sevilla er inderdaad niet zo blij mee zijn. Ajax heeft deze speler nog voor onder de 20 miljoen gekocht en Promes heeft tegen het einde van afgelopen seizoen toch een serie aardig goede wedstrijden neergezet bij Sevilla. Werd over het algemeen ook misbruikt als wingback. Hopelijk kan hij bij Ajax weer gaan vlammen!

24 juni 2019 om 23:32

Hij was een speler die standaard inviel of gewisseld werd, maar heeft toch ongeveer 50 wedstrijden in totaal gespeeld. Dat is alsnog veel voor een speler als je hem een jaar later alweer van de hand doet. Ik denk ook dat hij het goed gaat doen, bij Spartak was het in de aanval ook een beest en de Russische competitie is echt niet minder dan de eredivisie.

24 juni 2019 om 23:44

In totaal 50 wedstrijden? Zo dat had ik echt niet verwacht, dacht eerder dat hij rond de 25 zat. Ja precies, daar was hij echt een beest. Laten we hopen dat Ten Hag hem weer aan de praat krijgt en hij het goed gaat doen! Dat is met Labyad helaas niet gelukt, hopelijk lukt het hem dit keer wel.

ik snap deze transfer niet echt goed voor Ajax maar voor promes zijn carrière is dit natuurlijk niet waar je uiteindelijk op hoopte.

Heel benieuwd naar onze nieuwe aanwinst! Toen het begon rond te zingen had ik zeker mijn bedenkingen omdat ik hem in oranje nooit zo heel goed vind.
Maar als je dan vervolgens zijn Russische statistieken erbij pakt (volgens mij toen een sterkere en zwaardere competitie dan de onze of minstens gelijkwaardig) dan lijkt hij mij meer dan welkom! Ik wordt graag verrast en ga er vanuit dat overmars meer kijk heeft op dit soort zaken dan ik en wat ik heel erg fijn vind het is een Amsterdammer die graag voor Ajax speelt dus kom dr maar in!

Ajax wilt graag nederlands sprekenden spelers, dan kom je al snel bij Promes of Bergwijn uit. Bergwijn zit je al snel op 30-35 mln (psv gaat echt niet meewerken aan een goede deal voor Ajax) dus voor 17 mln een jongen met redelijk wat ervaring halen lijkt me goed slechte aankoop.

Bergwijn en de Vrij schijnen de andere 2 kanonnen te zijn.

Ik ben benieuwd. Er staat straks toch echt weer een heerlijk team. Die Marin schijnt volgens Belgische voetbal liefhebbers ook een geweldenaar te zijn!!

24 juni 2019 om 21:52

Hoe kom je erbij dat De Vrij een van de andere kanonnen is? Dat van Bergwijn is inmiddels al bekend, maar de naam van De Vrij heb ik nog helemaal niet horen vallen!

Ja ik kijk inderdaad echt uit naar komend seizoen, wat een heerlijke transfers zeg. Hopelijk zijn Bergwijn en Pröpper de volgende.

Topaankoop. Topscoorder van de Russische competitie kan de eredivisie natuurlijk met gemak aan. Prima winger voor een Europese subtopper, wat denk ik toch het streven is van Ajax. Zeker voor dit bedrag man, als je de geruchten mocht geloven zou Ajax minimaal de 30 aan moeten tikken volgens mij. Topaankoop, hopen dat of Neres of Ziyech blijft.

Onana
Mazraoui
???
Blind
Tagliafico
Donny
Marin
Propper
Promes
Tadic
Neres

Lijkt me een prima aankoop voor Ajax ook het bedrag valt relatief gezien wel mee voor het kaliber qua niveau van Promes.

We zullen het de komende jaar maar eens gaan zien.

Ik kan niet zeggen dat ik super enthousiast ben. Zal best een aardige speler zijn maar hij heeft mij nog nooit overtuigd. Niet de transfer waar ik op zat te wachten. Odegaard en Pavon lukken weer niet en dat zijn spelers die wel tot mijn verbeelding spreken. Hagi is ook nog een twijfelgeval.

Ik snap niet waarom Ajax Berghuis negeert.
Een prima speler met een echte Amsterdamse mentaliteit die perfect bij Ajax past en daar zeer zeker zal slagen.
Plus dat die waarschijnlijk iets goedkoper zal zijn dan Promes en Bergwijn.

24 juni 2019 om 21:59

Welnee joh, voor wie zou hij in in de basis moeten staan dan? Die heeft helemaal niks te zoeken in Amsterdam. Begrijp me niet verkeerd, hij is zeker geen slechte speler, maar Ajax heeft jongens op de flank nodig met snelheid en diepgang (daar liep er afgelopen seizoen eigenlijk maar eentje van rond in de persoon van Neres). Daarnaast lijkt hij me een enorm irritante gozer als het niet naar zijn zin is.

On: Op basis van zijn vertoonde spel in oranje ben ik vooralsnog enigszins sceptisch, vind hem daar meestentijds namelijk gewoon ronduit slecht, maar in clubverband lees je weer hele andere verhalen over hem. Dat gegeven in combinatie met het algehele niveau van de eredivisie maakt me daarentegen weer wel erg nieuwsgierig. En bij Blind had ik vorig seizoen ook m'n twijfels welke ik intussen al lang en breed heb ingeslikt.

25 juni 2019 om 08:05

Sinds dat gefrustreerde ventje een bal het publiek in heeft geschoten mag Ajax Berghuis van mij de rest van zn leven negeren. Waardeloze vent.
Lekker in Rotterdam laten.

Wel een leger aan grootverdieners, maar dat zullen ze vast verantwoord achten. Als je t breed heb...
Goeie voetballer, zeker voor eredivisie begrippen buitencategorie, op CL niveau ben ik benieuwd!

Lijkt me voor 17 mil in deze tijd op voorhand echt een steel...nu staat Promes hier bij ons qua karakter met zijn alles hoog filmpjes in een slecht daglicht. Maar ik denken dat deze man ons kan verbazen aankomend seizoen. Ik keur de aankoop goed

24 juni 2019 om 22:32

'nu staat Promes hier bij ons qua karakter met zijn alles hoog filmpjes in een slecht daglicht.'

Wie is ons? Omdat hij een filmpje heeft gemaakt, die bestemd was voor zijn vrienden(!), staat hij er bij jou/jullie slecht op? Het gaat toch om zijn voetbalkwaliteiten en niet wat hij uitvreet in zijn privetijd met zijn vrienden? Bovendien is dat filmpje drie jaar geleden uitgelekt. We zijn drie jaar verder, maar voor jou is het nog steeds noemenswaardig? Waarom?

Wat een goed nieuws, de vervanger van Sinkgraven is binnen! Een snelle, aanvallende vleugelverdediger met een goed schot, heeft in het verleden bewezen ook nog eens een doelpunt te kunnen scoren. Ik kan niet wachten!

Natuurlijk erg blij met deze aankoop, goede versterking en hoop dat hij voor ons heel de Eredivisie en de CL aan flarden schiet.

Moet zeggen niet verwacht. Dacht dat hij wel in Spanje bleef, was ook interesse.
Top aankoop kan er niets anders van maken.Toch een speler die wat extra's heeft in zijn spel.

Beetje niveau El Ghazi, wisselvalligheid troef.
Ik hoop dat het meevalt!

Wat mij betreft in alles een goede aankoop voor een heel mooie prijs. Bovendien is het goed dat hij al inzetbaar is tijdens de CL-voorrondes. Want het is de vraag wie er tegen die tijd allemaal inzetbaar zijn.
Ik heb bij Promes het gevoel dat hij nog niet tot volle wasdom is gekomen en hoop dat hij bij Ajax laat zien wat hij in zijn mars heeft.

Hij schijnt bij Spartak Moskou goed te hebben gepresteerd, maar in Oranje vind ik hem maar een matige speler. Net als Bergwijn het laatste half jaar, en daar schijnt Ajax ook in te zijn geïnteresseerd. Ach, financieel een stap vooruit met de waarschijnlijke verkoop van Ziyech en Neres, maar sportief een flinke stap achteruit. Even een waarschuwing: Labyad deed het ook zo goed onder Ten Hag. Dat zal vorige eeuw zijn geweest. Nooit meer wat van gehoord;-)).

Top aankoop. Nu nog Alderweireld, is op te halen voor +/- 25 miljoen. Dan heb je een top CV voor de komende jaren, die bewezen mee kan op CL niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren