Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spartak Moskou betaalt Quincy Promes geen salaris meer

Laatste update:

Voetballer Quincy Promes ontvangt voorlopig geen salaris meer van Spartak Moskou, zo heeft de Russische topclub laten weten aan het landelijke persbureau TASS. Algemeen directeur Oleg Malisjev heeft een korte verklaring gegeven over de huidige situatie van Promes, die momenteel nog vastzit in Dubai.

“We zijn niet blij dat hij door omstandigheden niet bij het team is”, aldus Malisjev. “Volgens de contractvoorwaarden ontvangt hij geen salaris als hij niet bij de ploeg is.” De 32-jarige Promes kan zich momenteel niet melden bij Spartak Moskou, daar hij eind februari werd opgepakt in Dubai vanwege een plaatselijk vergrijp. Daar zit de Amsterdammer nog steeds vast.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het Openbaar Ministerie wil Promes graag naar Nederland halen, waar hij een gevangenisstraf moet uitzitten van 7,5 jaar wegens betrokkenheid bij cocaïnehandel en het neersteken van een familielid. In de Verenigde Arabische Emiraten zit Promes vast vanwege zijn betrokkenheid bij een auto-ongeluk, waarna hij is gevlucht. Spartak Moskou neemt nu een voorlopige maatregel door het salaris van de sterspeler te bevriezen.

Eind februari vertrok Promes met Spartak Moskou naar Dubai voor een trainingskamp van de Russische topclub. Daar werd de vijftigvoudig international van Oranje aangehouden, waardoor zijn werkgever zich nu genoodzaakt voelt om maatregelen te nemen. Bij Spartak Moskou ligt Promes overigens nog tot medio 2025 vast.

Malisjev erkent de status van Promes bij Spartak Moskou nog altijd. “Voor mij zal Quincy voor altijd een legende van de club blijven. We hebben geen reden om het contract te beëindigen. Naarmate het proces vordert, zal duidelijk worden wat er verder moet gebeuren. Dit is geen fijn verhaal. Het is uiteraard niet best voor het imago van de club.”

Loodzwaar


In een laatste update over Promes schreef misdaadverslaggever John van den Heuvel namens De Telegraaf dat de voetballer het loodzwaar heeft in de gevangenis van Dubai. Zo zou de Amsterdammer zijn kaalgeschoren toen hij de gevangenis binnenkwam en slaapt hij ‘in een zespersoonscel in één van de drie tweepersoonsstapelbedden’.

Promes zou in de gevangenis hebben verteld dat hij hoopt dat hij wordt uitgeleverd aan Rusland. Daardoor kan hij zijn straffen in Nederland voorlopig ontlopen. Rusland heeft net als Nederland om zijn uitlevering gevraagd. Rusland heeft dat verzoek gedaan vanwege ‘een belastingfraude’.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, heerlijk. Lekker laten stikken die gast. Die hoeven ze ook niet meer terug lijkt het. Iemand neersteken is daar niet erg. Drugshandel daarentegen.....Edit: Benieuwd of we nog opmerkingen krijgen over "z'n vader" hieronder.

5 april 2024 om 05:52

Iemand neersteken is daar niet erg? Geloof je in sprookjes? Hoe kom je aan deze belachelijke informatie. Hier in het Westen vinden meer steekpartijen plaats dan daar.

Zijn er eigenlijk nog clausules van Moskou richting Ajax om deel transfersom kwijt te schelden na veroordeling?

4 april 2024 om 13:46

Waarom in vredesnaam? Promes was ten tijde van die transfer nog helemaal niet veroordeeld. Het kan een oprechte vraag zijn hoor, maar ik vind het bijzonder dat Ajax op ieder vlak dan ook moet bloeden, terwijl ze er niets mee te maken hebben.

4 april 2024 om 13:52



Ook @voetbalvader - de clausule was iig over gerapporteerd dat als Promes daadwerkelijk waar hij van beschuldigd werd gedaan had en definitief veroordeeld voor zou worden, de transfersom met (X) verminderd zou worden. Ik weet de precieze formule niet meer die destijds over gesproken werd, maar het had volgens mij met bepaalde betaaltranches en -periodes te maken. Geen idee of het nu nog van toepassing zou zijn, maar het kan nog zo zijn.

Edit: Volgens Puna (ken het verder niet) zou er sprake zijn volgens Spartak over 7 tranches, eentje die elk half jaar betaald zou worden. Transfer was halverwege 2021, dus iig een gedeelte van transfersom kan dan nog mogelijk ingehouden worden. Hoe het zit mbt de betalingen van en naar Rusland voor Spartak (en dus voor Ajax), geen idee wat voor een effect dat gehad heeft op de betalingsvoorwaarden.

4 april 2024 om 13:55

Wanneer Ajax op de hoogte was van het feit dat hij strafbare feiten had gepleegd (ook al was hij nog niet veroordeeld), kan ik me voorstellen dat Moskou iets van schadevergoeding zou willen. Maar ik heb absoluut geen idee of dat zo is, lijkt me niet dat Promes zijn werkgever goed op de hoogte hield van zijn boevenstreken.

4 april 2024 om 13:57

Tegen Ten Hag bleef hij volhouden dat er niks aan de hand was. Dat geeft wel een indicatie.

4 april 2024 om 14:16

Waarom vind je het bijzonder? Als Ajax dingen doet die niet kunnen dan dient Ajax daarvoor gestraft te worden. Dat er bij Ajax een paar mensen aan het roer staan die het niet zo nauw nemen met de regels kan enkel en alleen Ajax zelf wat aan doen.

4 april 2024 om 14:23

@myvision. Het heeft niks met 'bloeden' te maken voor Ajax. Toen de transfer naar Spartak speelde, was hij al lang verdachte van een zwaar misdrijf, en leek het erop dat het bewijs toen al niet mals was. Spartak zal gewoon een clausule hebben geeist dat bij veroordeling ze niet het volle pond hoeven te betalen, en dat lijkt me niet onterecht. Ik verbaasde me toen al dat ze 'm uberhaupt nog wisten te verkopen, maar natuurlijk zitten er dan haken en ogen aan een afspraak.

4 april 2024 om 14:49

Dat is ook zo hoor. Dat heeft iedereen toen kunnen lezen.
Al is proces toen akkoord gegaan dat hij dan het geschil zou moeten betalen tussen Ajax en spartak.

Zou mooi zijn natuurlijk, maar dan ook graag even doorpakken en laten zien dat je een veroordeelde drugscrimineel ook niet op de loonlijst wilt hebben staan.

4 april 2024 om 13:54

Samcro. Dat boeit ze volgens mij niet toch? Hebben ze al laten blijken toen hij al veroordeeld was en nog lekker in Rusland in alle vrijheid aan het voetballen was .

4 april 2024 om 14:05

Ja dat klopt idd, maar volgens mij hebben ze het in Rusland toch ook niet zo op drugs? Misschien hebben ze ergens nog een verkrachtingszaak op sterk water waar ze hem aan kunnen linken? Dan wordt het nog interessanter.

4 april 2024 om 15:13

De Russen doen er in ieder geval alles aan om hem weer in Rusland te krijgen. Ze hebben een uitleveringsverzoek ingediend ivm belastingfraude. Zo erg vinden ze zijn drugshandel blijkbaar niet.

Nou, daar gaat zijn Pikachu. Gelukkig voor hem was hij blijkbaar al langer bezig met het differentiëren van zijn inkomstenbronnen.

4 april 2024 om 14:11

Speltip 7, spreid je winstkansen!

Wat betekent “daar gaat zijn Pikachu”? Die lees ik voor het eerst.

4 april 2024 om 14:26

Er was een filmpje een paar jaar terug waar hij vers van de pinautomaat allemaal (gele) bankbiljetten aan het kussen was, met de tekst "alles geel, pikachu"

Toch maar verder gaan met z'n andere beroep!

Het gaat de goede kant op. Eindelijk gaat deze nitwit op de blaren zitten.

Als zelfs de Russen Quincy Promes in de steek gaan laten, is het wel een beetje klaar met de beste man. Gewoon lekker naar Nederland komen joh, 9 jaar brommen.

Hahahahahahahahahaha, Rusland is klaar met hem, boontje komt om zijn loontje.

4 april 2024 om 14:21

In dit geval komt het (niet zo heilige) boontje te zitten zonder loontje😜. Wel fijn dat ook Spartak zich nu tegen hem lijkt te keren. Promes lijkt zijn geluk opgebruikt te hebben.

Haha zelfs zijn club is klaar met hem. Maar goed hoeven we totaal geen medelijden mee hebben. Mag hopen dat die zo snel mogelijk zijn straf mag uitzitten. Maar goed hem daar laten in de cel in dubai is ook prima.

Deze jongen voelt zich on top of the world en ligt ondertussen in de kou op een stapelbedje met meer dan 10 man in een cel en krijgt nu geen salaris meer. Dat moet me even een reality check zijn.

Goed zo, steeds verder in het nauw, tot hij lekker gaat brommen.

Als zijn contract in 2025 afloopt bij Spartak, dan stopt ook zijn verblijfsvergunning in Rusland neem ik aan? Dat wordt alsnog een lastig verhaal dan.

4 april 2024 om 19:04

Ik weet niet hoe het in Rusland werkt, maar in de meeste landen loopt een verblijfsvergunning niet gelijk met je arbeidsovereenkomst. Bovendien kun je in veel landen na een bepaalde periode en/of met een bepaalde financiële status je verblijfsvergunning verlemgen.
Al lijkt het me dat hij gewoon zijn tijd uit gaat zitten zodra zijn enorme inkomen stopt. Zou dom zijn om daar nu al aan te beginnen als je een keuze hebt.

Dat waren zijn contract voorwaarden, dus niet echt iets nieuws toch.
Laat hem verder nog maar even in het mooie luxe Dubai met zijn kale koppies.
Hoe fijn zou het zijn in de Nederlandse bak.

5 april 2024 om 05:55

Over Nederlandse gevangenis wordt gezegd dat het een gouden kooi is. Klopt dat?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren