Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax komt in zoektocht naar versterkingen uit bij Sparta-doelman Nick Olij

Laatste update:

Ajax probeert Nick Olij naar de club te halen, zo meldt De Telegraaf. Trainer Maurice Steijn is een oude bekende van de doelman van Sparta Rotterdam, die drie miljoen euro zou moeten kosten. De mogelijke komst van Olij lijkt geen direct verband te hebben met eerste doelman Gerónimo Rulli. Wel mag reservegoalie Jay Gorter Ajax op huurbasis verlaten wanneer de transfer van Olij rond is.

Gorter lijkt het komende seizoen niet op veel speelminuten te hoeven rekenen van Steijn. De trainer zei eerder deze week al dat het hem beter lijkt dat Gorter niet een heel seizoen op de bank zou zitten. "Jay Gorter vind ik echt ook een fantastische keeper", zei Steijn eerder deze week. "Ik werk nu vier weken met hem. Zoveel kwaliteit heb ik nog niet vaak gezien bij een jonge doelman. We moeten kijken hoe hij zich het beste kan ontwikkelen. Heeft hij er iets aan in de beker te keepen en misschien een paar potjes als Rulli geblesseerd is? Of is het beter hem 34 duels op huurbasis in de Eredivisie vlieguren te laten maken, zodat hij volgend seizoen helemaal klaar is om de concurrentie aan te gaan? Als hij gaat, moeten we een nieuwe keeper zoeken”, vertelde Steijn.

Dat de Haagse trainer is uitgekomen bij Olij, mag bepaald geen verrassing heten. De Haarlemmer, die dus de back-up van Rulli zou moeten worden, gold afgelopen seizoen als een van de revelaties in de Eredivisie. Zo won Olij, die nog tot medio 2026 onder contract staat op Het Kasteel, als eerste Spartaan ooit de prijs voor Speler van de Maand in de Eredivisie. Daarnaast was hij pas de tweede doelman die de prijs ooit won. De mogelijke komst van Olij lijkt dus geen verband te houden met Rulli, die zaterdag opzichtig blunderde in de verloren oefenwedstrijd tegen FC Augsburg (3-1). Voor die wedstrijd liet Steijn al weten dat de Argentijn komend seizoen zijn eerste doelman is. "Ik heb een heel goed gesprek met Geronimo Rulli gehad. Daar is uitgekomen dat hij het naar zijn zin heeft, maar ook wel hoopt dat er snel versterkingen komen."

Ajax versterkte zich tot nu toe alleen op het middenveld met de komst van Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic. De Amsterdammers maken geen overtuigende indruk in de voorbereiding en Steijn heeft al te kennen gegeven dat zijn selectie dringende kwaliteitsimpulsen nodig heeft. Daarbij kijkt hij vooral naar het hart van de verdediging na het vertrek van Jurriën Timber en Calvin Bassey. Daarnaast wil de trainer een concurrent voor Brian Brobbey binnenhalen, terwijl er ook wordt gekeken naar extra versterking op het middenveld. Steijn werkt nauw samen met technisch directeur Sven Mislintat, die op financiële en sportieve restricties stuit op de transfermarkt. Dat heeft met name te maken met het mislopen van Champions League-voetbal en het weinig succesvolle, hoge uitgavenpatroon afgelopen zomer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
30 juli 2023 om 10:34

Omdat? Na onana heeft ajax geen fatsoenlijke keeper meer gehad. Die mogen hun handjes dicht knijpen met olij op goal.

30 juli 2023 om 13:40

Leuke keeper voor de subtop. Niet meer dan dat. Ook bij Understall gezien dat keepen bij een topclub compleet wat anders is. Denk dat de prioriteit wel op andere plaatsen ligt

Fijn zo'n ervaren toptrainer die een netwerk met zich meeneemt, komt goed van pas nu

30 juli 2023 om 10:29

Liever zo dan de 'topspelers' van schreuder en zijn zaakwaarnemer waar steeds miljoenen mee gemoeid was. Scheelt op het banksaldo en kwaliteit is niet minder. Best een prima keeper namelijk.

30 juli 2023 om 10:35

En jij denkt dat Olij geen miljoenen gaat kosten? In de 'sparta naar Voren!' podcast liet Nijkamp weten voor hem een topbedrag te willen. Ik verwacht dan ook dat je voor hem ook al makkelijk 5 tot 10 miljoen betaald.

30 juli 2023 om 10:40

Dat zal wel mee vallen, dat zou Olij na Rulli de duurste aankoop maken kwa keepers, lijkt me sterk dat Ajax dat gaat betalen

30 juli 2023 om 10:46

Ik las rond de 3 miljoen

30 juli 2023 om 10:53

Dat is echt heel weinig en dan moet je dat direct doen. Ik ben echt van deze gast onder de indruk. Sterker nog: Ik denk oprecht dat hij Rulli er nog wel eens uit kan gaan keepen

30 juli 2023 om 10:56

Vind ik vrij optimistisch na een goed jaar bij Sparta. Rulli maakte gister geen beste indruk maar is wel van een hoger niveau imo

30 juli 2023 om 11:25

Messi. En waarom is Rulli precies van een hoger niveau? Vorig seizoen was het ook alles behalve een stabiele factor. Vind het echt een matige keeper.

30 juli 2023 om 11:26

@MessiBazoer

Goed jaar bij Sparta idd 2 volgens mij al en daarvoor bij NAC vaak uitgeblonken en kan alleen nog maar beter worden.

Staat echt wel iets in de goal en heeft veel meer uitstraling dan Rulli, Pasveer en Gorter(die wel op basis van 1 goed seizoen gehaald is)

Voor 3 miljoen altijd doen als Ajax zijnde.

Ben zelf een PSV’er maar zou dit heel slim van Ajax vinden als ze hem binnen halen.

30 juli 2023 om 11:55

Ik ben ook erg fan van Olij en kan dit alleen maar toejuichen. Is ook gewoon een ontzettend leuke jongen met een gouden mentaliteit. Dat kan Ajax goed gebruiken nu. Plus een Nederlandse keeper met veel potentie die mogelijk het NL elftal kan halen als hij uitblinkt bij Ajax.

Lijkt mij een goede keuze maar ik zou hem serieus best in de basis willen zien. Denk dat hij meer potentie heeft dan Noppert.

30 juli 2023 om 13:28

Rulli een hoger niveau? Afgelopen seizoen ook al voldoende blunders gemaakt.

30 juli 2023 om 10:51

Volgens mij is de trainer niet verantwoordelijk voor het aankopen van nieuwe spelers. Dat zou onze technisch directeur moeten zijn. Die heeft blijkbaar het netwerk niet en / of Ajax is niet in om goed te onderhandelen. Ben ook bang dat de aantrekkingskracht natuurlijk een stuk minder is dan de afgelopen seizoenen.

30 juli 2023 om 10:58

Voor een Olij zal Ajax altijd een hele mooie stap blijven.

30 juli 2023 om 11:57

Ik vind een van de meest talentvolle keepers avn Nederlandse bodem en absolute uitblinker. Vorig jaar samen met Unnerstal toch de beste keeper in de eredivisie. Dat zegt echt wel wat hoor. Dat hij van Sparta komt oke, maar ze hadden net zo goed bij hem uit kunnen komen zonder Steijn. Gorter kwam toch ook zonder dat De Gier naar Ajax vertrok?

30 juli 2023 om 12:49

Praat je met 27 jaar nog over talentvol? Dan ben je toch gewoon een top-, goede (of matige ... whatever) keeper?

30 juli 2023 om 14:09

@NJfromvol wanneer hij uitzicht heeft op een basisplek wel ja. Als hij een seizoen op de bank zit weet ik niet of het zo’n mooie stap is voor hem. Sparta speelt komend seizoen wellicht ook in Europa hè

30 juli 2023 om 14:18

Njfromvol Als iemand nog nooit bij de top heeft gespeeld maar wel enkele jaren achtereen een van de competitie-uitblinkers is bij teams in de lagere regionen dan denk ik dat je bij 27 jaar nog best van talentvol kan spreken ja. Of verdwijnt talent na een bepaalde leeftijd?

30 juli 2023 om 15:41

@kevin1989 voor een 27 jarige speler uit de nederlandse middenmoot is elke stap naar een club hogerop goed. Al is het maar als derde keus.
Die spelers gaan toch niet meer de internationale top halen. En ook de derde keeper van Ajax kan een paar jaar later gewoon weer aan de slag bij een club asl Sparta.

30 juli 2023 om 11:19

Ik zou eerder voor Noppert gaan. Olij was vorig jaar wel prima, maar heeft zich nog niet op het hoogste niveau bewezen.

30 juli 2023 om 11:28

@vamos_sevilla, vind jij dat van Noppert wel dan? Hij heeft 5 potjes op het WK mogen keepen en in de groepsfase niet bijster veel te doen gehad. Een leuke redding tegen Ecuador en een bal die hij i.m.o. kon hebben tegen dat zelfde Ecuador, en hij heeft 2 goede ballen gepakt tegen de VS. Verder acteren ze beide al jaren rond het zelfde niveau, is Olij jonger én is Noppert een hele tijd uit de roulatie geweest en weet ik niet hoe hij zich zal herpakken.

30 juli 2023 om 13:07

Maar Noppert hield wel het hoofd koel. Besef even hoe knap dat is als debutant voor oranje. Flekken en Bijlow acteren op een veel hoger clubniveau maar verzaken het om het bij oranje te laten zien. Ik denk dat Ajax wel de rust die Noppert uitstraalt goed kan gebruiken. Ook al is hij niet zo heel bijzonder.

30 juli 2023 om 12:13

Wat heb je aan een trainer met een netwerk als je een TD heb die als een dictator het absolute alleenheerschappij heeft over het aankoopbeleid?

En in principe is dat geen probleem, als je tenminste een TD heb met verstand van zaken en bij deze Mislintat, een veredelde scout, betwijfel ik dat ten zeerste.

30 juli 2023 om 13:36

Die angsthazen van beleidsbepalers durveb alleen dit soort bedragen over te maken.Ze kunnen beter werk maken de de Ketelaere, Zyech, vd Beek, Sutalo en Davinson. Dit word eerste plaats in rechter rijtje.

30 juli 2023 om 18:58

Wat eeen onzin allemaal, op zoek naar een nutteloze tweede keeper belachelijk. Geen spits, geen verdediging, geen middenveld, kortom Ajax gaat middenmoot strijden om een conference league ticket dit jaar. En wat ik gisteren zag tegen ausburg is het vechten voor degradatie als het zo doorgaat. Er is niemand in de directie die durft in te kopen ik snap er helemaal niks van, wanbeleid. De smaakmaker overmars moet echt snel terug komen naar ze cluppie

Was te verwachten dat de Telegraaf een of andere steek wil uit delen naar Ajax nadat rulli tot 3 keer toe de fout in ging! Gister werdt letterlijk nog gezegd rulli wil graag in Amsterdam blijven en eerste keeper is. Nu 1 dag na die dramatische pot komt de Telegraaf of all people met de scoop dat stein zijn oude keeper terug zou willen. Wat een triest roddel blad is de Telegraaf ook!

30 juli 2023 om 10:33

Als je de tekst lees staat er dat het niks heeft te maken met Rulli, ik denk eerder dat Steijn/Ajax Gorter liever willen verhuren dan een jaar op de bank houden.. Olij als 2e keeper is dan prima

30 juli 2023 om 10:42

Miljoen of 7 moet hij zeker kosten. Dat vind ik wel wat voor een tweede doelman

30 juli 2023 om 10:44

Rulli is de duurste keeper kwa aankoop in Nederland, daarna Drommel.. Ik denk niet dat Olij de 1 na duurste keeper transfer van Nederland gaat worden

30 juli 2023 om 10:54

Olij is wel echt goed. Na Unnerstall komt hij in het rijtje met Bijlow, Benitez, Noppert. Allemaal sterke doelmannen. En niemand van hen zou onder de 5 miljoen mogen opleveren

30 juli 2023 om 11:17

En vergeet van Gassel niet. Vind ik ook een erg onderschatte en sterke keeper.

30 juli 2023 om 11:29

@KokkieAfca0341

Drommel koste psv maar 3,5 miljoen zover ik me kan herinneren dus zal zeker niet de duurste na Rulli zijn geweest hoor 🤣🤣

30 juli 2023 om 11:32

@Mangalitsa, heb op meerde sites een bedrag van rond de drie miljoen gelezen. 7 lijkt mij ook onwaarschijnlijk gezien hij dan na Rulli gelijk de duurste keeper in NL is, en bovendien mag Sparta gewoon erg blij zijn met bedragen van 3 tot 5 miljoen lijkt mij.

30 juli 2023 om 11:40

@grensneus, ik zou zeggen zoek het op, Drommel is na Rulli de duurste keeper die een transfer naar of binnen Nederland heeft gemaakt

30 juli 2023 om 12:29

@kokkieafca0341,

Maar Olij is een betere keeper dan Rulli. Vind ik ook van Vaessen. En dat heeft niks met de blunder van afgelopen wedstrijd te maken. Wel de 2e goal. Dat weifelen deed Rulli namelijk afgelopen half jaar ook regelmatig.

Mocht ik gelijk hebben en Rulli op de bank belanden, dan is het toch kapitaalvernietiging?

Ga dan voor Unnerstall. Meevoetballen is hij heel veel minder dan Rulli, maar 1 op 1 is hij mijn inziens veruit de beste in de ereivisie.en ook bij hoge ballen betrouwbaar. De 2 aspecten war Ajax verdedigend het meest mee te mken krijgt. Corners tegen en counters.

30 juli 2023 om 13:12

Gorter moet niet een seizoen op de bank zitten volgens Steijn, maar Olij wel? Die zit in de bloei van zijn carriere, speelt nu goed en zou dan reserve gaan zitten?

30 juli 2023 om 13:30

Mwaa kan zomaar eens zijn dat villareal wel heel veel centjes over heeft voor Rulli (12 mln. +), dan is het geen hele gekke optie om Rulli in te ruilen voor Olij. Vraag me dus af og dit interesse is voor het moment dat Rulli toch gaar of voor 2e keeper. Wel mogen er dan de grotere namen met meer ervaring aangetrokken worden voor de as (als in iets laten zien in europa), je kan niet een heel team vol met twijfelgevallen de competitie in sturen. Daar moet wat ervaring bij.

30 juli 2023 om 10:45

Jemig, als elk ander blad Olij aan Ajax had gelinkt was het crescendo, maar de Telegraaf werkt bij Ajacieden als een rode lap op een stier.

30 juli 2023 om 10:48

Er staat toch in de tekst dat het niets met Rulli te maken heeft maar met Gorter die verhuurd kan worden

30 juli 2023 om 10:53

Soccerfan_1. Waarom ben je in het ene artikel zo stellig overtuigd dat het allemaal onzin is en geen waarheid, en nu moeten wij opeens afgaan op het geen wat er is opgeschreven? Verder los van het feit dat het niet in beton gegoten staat dat Olij nooit 1e keeper gaat worden. Nog 2x zo'n fout van Rulli, en Steijn gaat ook schuiven.

30 juli 2023 om 11:21

Omdat soccerfan er doorgaans alles aan doet om Ajax te verdedigen. En dat is zijn goedrecht, maar je stelt een terechte vraag ducktaildo.

30 juli 2023 om 10:58

Vroeger vond ik het interessant om geruchten via De Telegraaf te lezen. Tegenwoordig heb ik geen idee meer of de geruchten betrouwbaar of nattevingerwerk zijn.

30 juli 2023 om 11:03

Het was gisteren dan ook dramatisch genoeg om personele maatregelen te wensen.

Maar Olij gaat never voor een rol als 2e keeper. Hij zit tegen Oranje aan en die positie geeft hij nooit op. Dan beter nog 1 jaartje bij Sparta blijven.

30 juli 2023 om 11:33

@ Gertjan

Dacht dat Rulli zeer graag terug naar Villarreal wilde dus in dat geval zal Olij er zeker oren naar hebben en die wordt dan gewoon 1e keeper

30 juli 2023 om 12:29

Als Rulli blijft kan Olij ook wel eerste keeper worden. Die Rulli probeert op een neppe manier rust uit te stralen, maar je ziet aan alles dat hij onzeker is. Een onruststoker in je goal is funest voor je elftal.

30 juli 2023 om 16:58

"hij zit tegen Oranje aan"??
Waar heb je dat vandaan?

30 juli 2023 om 12:47

Mwa, Rulli is sowieso niet onvervangbaar. Best een aardige doelman, maar meer ook absoluut niet. Verder zal hij hooguit als concurrent voor Rulli gaan komen (tweede doelman).

Prima reserve keeper. Kost niet veel. Meer geld investeren in belangrijke spelers.

30 juli 2023 om 10:39

En nu worden we kampioen! On: Aardige keeper, vast een aardige vent, maar laat Ajax nu eens echte versterkingen halen.

30 juli 2023 om 10:45

Zulke simpele opmerkingen dit. Alsof interesse in Olij betekent dat ze verder niks aan het doen zijn

30 juli 2023 om 10:58

Tot nu toe, doen ze idd verder niks ja....

30 juli 2023 om 11:36

@deevon, doorpakken zit er inderdaad nog niet echt bij. Maar dat kan uiteraard meerdere redenen hebben achter de schermen waar wij allen geen weet van hebben. We spelen geen vCL en geen Cruijff schaal dus we hebben iets meer tijd dan voorgaande jaren. Er komen heus nog wel 2/3 versterkingen denk ik, alleen moeten we geduld hebben. Wel is het voor de voorbereiding klote want hoe langer het duurt voor je aankopen er zijn, hoe langer het duurt voor je écht de tactiek erin kan slijpen. Maar dat is een ander verhaal.

30 juli 2023 om 11:37

Dat weet je helemaal niet deevon. Misschien komt morgen het bericht wel dat ze rond zijn met Sutalo of met Mbappe. Niemand weet het. Dus niet zo snel oordelen

30 juli 2023 om 10:51

Volgens mij speelt hij Rulli in een paar weken uit de basis. Gewoon doen, uitstekende aankoop.

30 juli 2023 om 11:36

Helemaal mee eens Vernon en dat zeg ik als PSV supporter meteen neerleggen die 3-5 miljoen

Steijn heeft gisteren nog lopen verkondigen dat Gorter een geweldige keeper is. Vraag me af in hoeverre dit waar is. Prima keeper overigens, Olij.

30 juli 2023 om 10:42

Gorter verhuren, Rulli 1ste, Olij 2e, Pasveer 3e.. Gorter heeft er niks aan om een jaar te bank zitten, die moet net als vorig jaar weer een heel seizoen gaan spelen

30 juli 2023 om 10:44

Ik zou Olij 1e keeper maken dan. Rulli heeft gisteren ook weer laten zien dat het een hele onstabiele factor is. Steijn heeft dat denk ik ook geconstateerd ik de afgelopen weken en wil direct een andere keeper.

30 juli 2023 om 10:44

@Kokkie, Net als vorig jaar? Hoeveel wedstrijden heeft Gorter vorig jaar gekeept? 1 bij Ajax en een stuk of 5 bij Aberdeen?

30 juli 2023 om 10:55

Daarom moet hij nu eens een heel jaar gaan keepen, ik dacht dat hij meer had gespeeld in Schotland maar blessures gehad

30 juli 2023 om 11:10

Bij Aberdeen was die ook een tijdje geblesseerd toch? Daarvoor speelde Gorter alles

30 juli 2023 om 16:30

Raakte na 5 wedstrijden zijn plek kwijt en is er daarna niet meer aan de bak gekomen.

Zou geen slechte keuze zijn, die knul heeft echt potentie. Benieuwd hoe dit zich ontwikkeld.

30 juli 2023 om 10:32

Wat voor potentie zie jij dan in deze speler? Hij is inmiddels reeds 27 jaar, heeft slechts één jaar Eredivisie gespeeld en heeft de neiging nog weleens een paar blundertjes te maken. Als je deze speler haalt dan lijkt mij dat dit is om als eeuwige tweede keus te dienen. Daarvoor is een speler als Olij toch veel te duur? Met Rulli, Pasveer en Gorter heb je die toch helemaal niet nodig? Ik weet dat Pasveer geblesseerd is maar die zal ook niet te lang weg zijn.

30 juli 2023 om 10:36

Gorter verhuren, Rulli 1ste keeper, Olij 2e en Pasveer 3e want wees reëel, een onderhand bijna 40 jarige Pasveer zit niemand meer op te wachten.. Als je Gorter nu op de bank houdt is dat zonde van z'n ontwikkeling, die moet gewoon weer een jaar vlieguren gaan maken

30 juli 2023 om 10:57

Je hebt het over "weer" een jaar vlieguren maar vorig seizoen heeft ie het hele jaar op de bank gezeten nadat hij naar een pot of 4 zijn plek is kwijtgeraakt. Hoe bedoel je weer?

30 juli 2023 om 11:14

@Kokkie
Check de data voordat je reageert.

Gorter heeft vorig jaar 4 wedstrijden gespeeld met in totaal 360 minuten. Is verhuren dan wel zinvol?
Waarom zou Ajax trouwens miljoenen uitgeven aan een reservekeeper en Gorter dan verhuren?

30 juli 2023 om 11:30

Tuurlijk is dat zinvol.. Gorter heeft nog geen ED ervaring. Als je hem dan gelijk aan Sparta verhuurt kan hij 34 ED wedstrijden keepen. Een betere vervanger voor Olij vinden ze niet snel.

30 juli 2023 om 11:32

MeMyselfAndI: "die knul is inmiddels reeds 27" dat ik voor keepersbegrippen jong. Een aanvaller van 22 jaar halen is hetzelfde, zit nog voldoende potentie in

Ik lees toch liever, Ajax zoekt contact met een rechtsback, twee centrale verdedigers, een linksback, een verdedigende middenvelder, een aanvallende middenvelder en een spits…maar ja, wie ben ik

30 juli 2023 om 10:44

Dennis weet je zeker genoeg? Niet ook npg 2 middenvelders en 2 buitenspelers?

30 juli 2023 om 10:48

Ik zou als Ajax zijnde nog.minimaal 25 spelers kopen, je kan er maar beter genoeg hebben voor het geval dat

30 juli 2023 om 11:18

Idd komt vreemd over, maar Ajax is des Ajax niet meer. Supporter zijn cynisch, spelers lopen weg en je speelt straks een onbetekenende rol in eredivisie en Europees. Dan gaat ook een dikke portemonnee niet helpen.

30 juli 2023 om 11:37

Qua rechtsback helemaal met je eens (eigenlijk met alle posities). Maar dat wordt helaas een lastig verhaal vrees ik. Daarvoor moeten we een van de 2 rechtsbacks kwijt zien te raken. Sanchez zal je denk ik eerder kunnen slijten in Latijns Amerika. Rensch zou ik op de fiets nog wegbrengen maar die lijkt het vertrouwen te hebben. Pure armoe voor een club als Ajax natuurlijk

Ik ben hier best blij mee en zou zelfs opperen voor een keeergild bestaande uit Olij, Gorter Pasveer.

Rulli lijkt niet te coachen en is niet in vorm en wil ook vertrekken.

30 juli 2023 om 10:53

Gorter is te slecht en Pasveer is 84 jaar oud. Olij is in elk geval goed om erbij te hebben. Wordt volgens mij zo je eerste keeper. En natuurlijk onze man uit Heerenveen, maar ja, na zo'n goed WK (de man was de rust zelve) en het scherpe oog van Louis van Gaal wil natuurlijk niemand hem hebben.

Als Olij daadwerkelijk naar Amsterdam gaat, dan haalt Steijn hem als eerste keeper. Wellicht gaat Rulli terug naar Spanje.

Tja dan geef je als Olij zijnde je carrière wel op door op het bankje te gaan zitten in Amsterdam.

30 juli 2023 om 10:39

Wie zegt dat hij voor de bank wordt gehaald.

30 juli 2023 om 10:45

Denk niet dat Rulli van 10miljoen gaat banken, als die weggaat is het een ander verhaal.

30 juli 2023 om 10:53

Als Rulli zo doorgaat, dan komt hij wel degelijk op de bank terecht.

30 juli 2023 om 10:54

Die speelt puur op kwaliteit Rulli in drie weken de basis uit.

Een club als Ajax, die de grootste club van Nederland moet wezen, die bij Sparta uitkomt voor versterking. Het tij kan echt keren..
Hoe kan deze club zo afgezakt zijn?

30 juli 2023 om 10:39

Een club als Feyenoord, de 1na grootste club van Nederland, die bij Zwolle uitkomt voor 2 versterkingen.. Hoe kan deze club zo afgezakt zijn?.. On: hij wordt gehaald als 2e doelman, alsof dat een probleem is waar hij speelt

30 juli 2023 om 10:52

Het gaat om het contrast Kokkie. Voorheen, lees: een seizoen geleden, was het aankoopbeleid van Ajax wel andere koek. Dat heeft diverse redenen natuurlijk, maar Ajax lijkt wel degelijk een beetje af te glijden als er niet stevig wordt ingegrepen.

30 juli 2023 om 11:08

PEC is wel minimaal de 4e club van Nederland he, niet te vergelijken met Sparta.

30 juli 2023 om 13:37

PEC is de 4e club in Overijssel bedoel je 😂👍🏻

30 juli 2023 om 10:44

Dat Ajax een flink jasje heeft uitgedaan t.o.v. twee jaar geleden is duidelijk. Maar (eventueel) een reservekeeper oppikken bij de nummer 6 van de competitie. En dan ook nog een keeper die in de lijstjes van clean sheets, beste reddingspercentage en minste tegengoals per 90min. bij de besten van de ED hoort is daar niet echt een signaal van verder toch? Als tweede doelman lijkt Olij me juist een zeer sterke optie eerlijk gezegd, zeker als dat betekent dat Jay elders vlieguren kan gaan maken. Of Olij dit zelf ziet zitten is vraag twee overigens.

30 juli 2023 om 10:47

Ach laat gaan, dit is gewoon dom simpel scoren. Alsof er geen enkele speler van Sparta ooit goed genoeg kan zijn voor Ajax. Wat een onzin

30 juli 2023 om 13:39

Volgens mij wonnen we de CL met een speler van Sparta als aanvoerder. Hato wat weggezet wordt als groot talent komt ook van Sparta. Sterker nog ik heb er neer vertrouwen in dat spelers die aangetrokken worden van Willem 2, Sparta of NEC versterkingen zijn dan spelers van AZ. Ga maar na, het trackrecord van spelers van die clubs bij Ajax is vele malen groter dan de spelers overgenomen van AZ (die veelal muslukken).

30 juli 2023 om 10:57

@voetbalchick

Zo haalde Ajax in het verleden ook ene Frenkie de Jong bij Willem II vandaan. Ik herinner me ook nog een Lasse Schone van NEC bijvoorbeeld. Niet alles hoeft slecht uit te pakken.

30 juli 2023 om 11:06

Danny Blind en Winston Bogarde kwamen ook van Sparta, en wonnen met Ajax de Champions League. Samen met o.a. Marc Overmars, die van Willem II kwam.

En Steijn was zo tevreden over Gorter.... en Natuurlijk volgen straks Vriends en Lauritsen nog. Geweldige scouting hebben we tegenwoordig .

30 juli 2023 om 10:59

Lees je wel? Gorter op termijn wellicht kans als 1e keeper, voorlopig nog te licht en moet minuten maken. Bij Ajax geen optie en dus het liefste verhuren. Daarom eventueel Olij als vervanger van Gorter en wie weet kan hij Rulli eruit keepen. Geen gekke gedachte toch?

Dit is wel heel zwak, vriendjes van de trainer en bij Sparta gaan inkopen...

Man man man Ajax is een middenmoot club geworden.

30 juli 2023 om 10:55

Wat deed Ten Hag toen hij bij Ajax kwam als trainer? Hij haalde middelmaat uit Utrecht en presteerde alsnog fantastisch met Ajax. Zegt dus allemaal niet zoveel.

30 juli 2023 om 11:01

Helemaal waar, maar de aankopen waar jij op doelt, hadden daar nauwelijks een bijdrage aan.

30 juli 2023 om 11:14

Klopt, echter is er ook nog niets bekend over de rol van Olij bij Ajax. Dit kan in eerste instantie als 2e keeper zijn, tevens is hij niet minder dan een Pasveer in z'n beste tijd bij Ajax.

30 juli 2023 om 12:41

Ja en die spelers van Utrecht hadden daar geen enkele rol van betekenis in omdatvze het niveau niet aan konden, dat is letterlijk weggegooid geld en een vriendendienst naar die spelers en Utrecht. Ajax is daar echt niet beter van geworden.

30 juli 2023 om 11:17

Ajax heeft niet voor niks een samenwerkingsverband dus wat nou zwak? Whahaha.. Sparta mag Gorter hebben

Ja joh. Klagen dat je geen budget voor versterkingen hebt en dan lekker geld opzij zetten voor een vierde keeper. Koekoek.

Yeah!!! Misschien nog een prima keeper erbij! Als we ze goed trainen, kunnen ze misschien centraal achterin en rechtsback spelen! Misschien kunnen we Branderhorst ook nog halen, als tweede spits..?

Ik begin wel heel erg jaloers te worden op Feyenoord, AZ en PSV. Allemaal hadden ze binnen een week opvolgers voor iedereen die vertrok...

Zou ik eerlijk gezegd niet heel gek vinden. Was het afgelopen seizoen sowieso een van de betere keepers in de Eredivisie en heeft inmiddels al aardig wat ervaring. Moet sowieso een nieuwe doelman komen, want Rulli ben ik niet overtuigd van en zie ik nog wel een transfer maken.

Overigens zou ik Maduke Okoye ook een goede optie vinden. Vond hem bij Sparta al goed en vertrok vorig jaar zomer naar Watford, maar verpieterd daar op de bank en kent de Eredivisie. Niet dat leeftijd bij keepers uitmaakt, want die gaan over het algemeen makkelijk tot plusminus hun 40ste mee. Maar Okoye is wel een stuk jonger en heeft dan denk ik wel een hoger potentieel.

Wat dan misschien ook helpt, is dat Okoye (net als Olij) al eerder samen heeft gewerkt met Steijn bij Sparta. Waren weliswaar maar 4 of 5 wedstrijden aan het einde van het seizoen 21-22, maar misschien dat dat handjevol wedstrijden kan helpen.

Kunnen we de push berichten van ‘nieuws’ van de Telegraaf uitzetten? We weten allemaal dat zij geen idee hebben wat er nu echt gebeurt dus dit is pure speculatie en dat hoef ik niet gepusht te hebben.

30 juli 2023 om 10:34

Waren zij ook niet de eerste die met Steijn kwamen?

30 juli 2023 om 10:48

Ze kunnen toch gewoon nog bronnen hebben bij Sparta bijvoorbeeld?

Laat Rulli vertrekken voor hetzelfde geld waarvoor je hem hebt gehaald en haal gewoon Noppert. Makkelijker kan het niet. Olij als reserve keeper olee.

30 juli 2023 om 12:56

Noppert is het ook niet, maakte de laatste tijd bij Heerenveen geen top indruk. Dacht dat jij juist een hoger niveau wilde nastreven?

30 juli 2023 om 13:09

Noppert komt uit een zware blessure en was na zijn rentree wat wisselvallig. Maar ik heb alle vertrouwen in deze jongen, want op het WK, en daarvoor was hij de nummer 1 binnen Nederland. Sowieso een klasse beter dan Rulli.

30 juli 2023 om 13:30

Ik vond het een beetje een rare keuze dat hij de nummer 1 was op het WK. Heeft het daar degelijk gedaan, maar als je toch een nieuwe keeper wil halen zou ik toch echt hoger mikken. Rulli heeft diepere dalen en hogere pieken. Op zijn piek is hij wel beter dan Noppert, hij is alleen veel te inconsistent.

En dan verhuren we Gorter aan Sparta, zien we vervolgens Rulli en Olij verzaken en doet Gorter het fantastisch. Met hoe alles tot nu toe gaat bij Ajax, zou zoiets er dik in zitten mocht het waar zijn van Olij. Verder hoop ik van niet.

30 juli 2023 om 11:03

Die kans is wel heel erg klein, Gorter heeft ook vorig jaar weinig laten zien terwijl Olij het duidelijk wel heeft laten zien

Als tweede keeper, prima. Maar het is niet de eerste keeper die je nodig hebt als Ajax zijnde mocht Rulli toch vertrekken.
Het gekke is wel, er zijn bijna dagelijks geruchten over middelmatige spelers die naar Ajax komen, maar geen ervan is nog uitgekomen. Het is dus allemaal ook een beetje sensatie zoeken omdat ze met de komst van Sven gewoon geen bronnen meer hebben binnen Ajax.

Dit is een goede keeper. Had als Bijlow zou vertrekken graag Olij ala opvolger gezien. Het liefst natuurlijk de keeper van Twente want die steekt er met kop en schouders bovenuit. Verwacht echter niet dat hij dat zou willen. En goed Bijlow en Rulli zijn er beide nog bij hun clubs.

Ben wel benieuwd of Sparta nog steeds zo blij is met hun samenwerkingsverband met Ajax. Als ze hem kopen is Rulli vertrokken, wel goed voor boekhouding.

Rulli is 1e keeper, Gorter wil ook spelen dus verhuur, ja dan moet je wat. Maar dan weer bij je oude club shoppen ben ik nooit zo’n fan van

30 juli 2023 om 11:18

Gorter wil spelen, dus verhuur. Maar Gorter is vorig jaar verhuurd en in totaal maar 360 minuten gemaakt. Is het dan wel verstandig om te verhuren en een reservekeeper van enkele miljoenen te halen die 27 jaar met 1 jaar eredivisie ervaring?

30 juli 2023 om 12:09

Er zal toch wel een eredivisie club zijn waar hij kan keepen en 34 wedstrijden kan spelen. Achteraf gezien had Ajax vorige zomer beter een keeper kunnen kopen en Gorter in de eredivisie moeten stallen.

30 juli 2023 om 11:19

Gorter mogen ze van mij gewoon hebben. Wat een naar ventje is dat.

30 juli 2023 om 11:31

Het gaat om zijn kwaliteiten en die ziet Steijn ook. Die wil die potentie eruit laten komen door hem 34 ED wedstrijden te laten keepen ergens. Altijd die oordelen op basis van wat iemand van de persoonlijkheden/uitstraling vindt..

30 juli 2023 om 13:12

Rulli moet je nog proberen te slijten aan Villareal. Zeer matige keeper. Heeft al heel veel ketsers op zijn naam staan. Dus kun je hem voor dezelfde prijs verkopem, direct doen. En dan Noppert halen.

Ik weet het niet meer maar wil Rulli wel of nou niet blijven, niet dan is dit een goede oplossing maar ik heb liever dat ze een goede rechtsback halen ipv Rensch of Sanchez daar neer te zetten en een goede linksback ipv Miskoop Wijndal daar te zetten en een rechtsbuiten.
Kom niet aan er is geen geld want je hebt net Timber verkocht en Bassie zonder verlies en Tadic drukt niet meer op de portemonnee.
Over een paar weken begint de competitie al

30 juli 2023 om 11:01

Nou voor zover ik kan inschatten zal er weinig meer bijkomen want ik denk dat ze gewoon beginnen met Alvarez als centrale verdediger samen met Hato en Wijndal en Sanchez en Rensch op de backplaatsen Ajax gaat gewoon een mindere tijd tegemoet en houden de hand op de knip , gewoon bouwen met meerendeel eigen jeugd die er aan komen ,

30 juli 2023 om 11:09

@sloep01 dat wil je toch niet met Wijndal op links, totaal ongeschikt.
Alvarez centraal achterin kan ook gewoon niet want hij staat garant voor elke wedstrijd dan geel en een penalty tegen.
Dat ze moeten bouwen oke maar er moet in iedergeval wel 1 verdediger met wat ervaring.
God wat mis ik Nico en Martinez

30 juli 2023 om 11:54

Ja dat vind ik ook maar als dat zo zou zijn dan was er allang een speler gekocht lijkt mij , dus daarom denk ik eigenlijk dat er weinig meer bij komt , ach ik heb al jaren een seizoenkaart en heb de laatste 5 jaar genoten en nu ga je misschien een mindere periode krijgen .

30 juli 2023 om 12:39

@sloep01 je hebt gelijk, wij hebben genoten vanaf 2017 tm een jaar geleden en dat pakt niemand ons af, ook heeft Ajax in die jaren ervoor gezorgd dat wij zoveel coefficientenpunten hebben gehaald en nu is Feyenoord goed bezig.
Een jaartje wat minder is niet zo'n ramp.

Zo zo daar spreekt ambitie uit zeg

Volgens mij liggen de uitdagingen niet bij het halen van een nieuwe keeper, maar zijn de 2 linies ervoor zo zwak dat je iedere keeper ter wereld in de problemen brengt. Ben benieuwd wat de doelstelling het komende seizoen gaat worden.

Zo dan zijn alle problemen in één keer opgelost bij Ajax , nu nog alleen kampioen worden maar dat komt wel goed met deze aankoop van Olij ,verdere versterkingen zijn nu niet meer nodig,hij houdt alles wel tegen , volgend jaar weer cl

Prima doelman ik hoop dat hij komt want die Rulli kan er helemaal niks van. Voor de communicatie lijkt het me ook beter gewoon een Nederlandse doelman te hebben. Ik had veel meer van Rulli verwacht omdat hij in een top competitie heeft gespeeld. Zijn statistieken qua clean sheats waren ook best goed maar hier lijkt het nergens op. Rulli wil zelf ook het liefst weg volgens mij. Ik dacht gisteren nog misschien gewoon Setford de kans gaan geven maar Olij is een prima keuze. Ook een speler die misschien wel wil. Ook wel is fijn

Wat 3miloen is veel te weinig voor sterke doelman .
Minsten 5miljoen hij hoeft niet weg wie zeg dat Sparta hem weg doet nog een contract voor 3jaar .
Nee die dieven hebben geld zat laat ze maar betalen .

30 juli 2023 om 11:35

Hahaha dieven nog wel. Lachwekkend.
Dieven betalen meestal niet en buiten dat doet Ajax iets illegaal dan om met een club zaken te willen doen waarmee ze notabene een samenwerkingsverband hebben?

Olij
Pasveer
Setford

Hier durf ik de eredivisie en conference league wel in. Echt spektakel hoeve we toch niet te verwachten. Gewoon weer bouwen aan een nieuw elftal. Over 3 jaar weer meedoen. Tijd voor andere clubs op dit moment. Zoals het altijd gaat met pieken en dalen.

Deze dagen is het makkelijk om cynisch over Ajax te zijn - daar ben ik zelf ook helemaal niet vies van - maar dit lijkt me een meer dan prima 2e man. Prima eredivisiekeeper, goede leeftijd, Nederlands en niet al te duur. Ik vind hem overigens niet eens onderdoen voor Rulli, maar die zal op basis van zijn transfersom en salaris wel eerste keus blijven.

Een keeper we hebben spelers nodig stuur die Duitser gewoon weg.

30 juli 2023 om 11:37

Een keeper is ook een speler. Zelfs een hele belangrijke. Een onrustige Rulli zou niet misstaan bij een vrouwen team. Wat een grabbelaar!

30 juli 2023 om 12:44

Daar doe je Rulli wel wat tekort. Het is niet goed wat hij laat zien maar de keepers bij het vrouwenvoetbal zijn nog veel erger.

Ik mag verwachten dat Sparta heel hoog in de boom gaat zitten minimaal 6 miljoen verlangt.
In alle berichten is toch wel duidelijk dat Rulli geen beste indruk op Steijn maakt en zoekt naar een bekende speler waar hij eerder mee heeft gewerkt.
Sparta hoeft Olij niet kwijt, dus minimaal 6 miljoen aanhouden. Zou voor Sparta een toptransfer dan zijn.

Denk niet dat we nog zo'n seizoen gaan meemaken en een stap naar Ajax is natuurlijk fantastisch. Als reserve is je kans op het Nederlands elftal wel definitief weg. Hopelijk kunnen we er een leuke som aan overhouden.

Misschien kunnen we nog een ontevreden keeper van FC Utrecht als vervanger halen?

Als Olij komt dan heeft Ruli een probleem. Olij staat vele malen beter te keepen

Dit kunnen supporters toch niet accepteren ... Wat is Ajax afgezakt tot een knullig zooitje zeg. Goede spelers en grote namen komen niet na vorig seizoen maar om dan hiermee aan te komen.

Kan hij lekker de bank warmhouden...
Hij zal dom zijn als ie niet zwart op wit laat zetten dat ie de eerste keeper word.

Ik dacht dat ze die Turkse keeper wilden kopen.

Leuke keeper maar verkeerde moment, nu geld (3-5m) uitgeven aan een positie die geen prioriteit heeft zou een dikke middelvinger naar je fans zijn na wekenlang op de centen te zitten.

Jonge jonge jonge echt waar... Nick Olij goede tweede keeper voor Ajax. En naar mijn mening beter dan Jay Gorter. Maar kom op haal eens versterking voor de posities die genoodzaakt zijn!! We moeten sowieso twee nieuwe centrale verdedigers komen. Zowel links als rechtsbenig. Een nieuwe links en rechtsback, op het middenveld mogen ook nog wel twee of drie spelers bij, en voorin mogen ook nog wel een links en rechtsbuiten en een spits komen.. Dus alom er moeten nog een 9 á 10 spelers komen willen ze de selectie op orde hebben. Met een tijdsbestek van twee weken wanneer de competitie weer begint. Nou Mislintat succes! Ouwe prutser!! Ik zie de komende twee weken geen 10 man versterking komen..

@DennisLukkien, Kortom een geheel nieuw team!

Best een aardige eredivisiekeeper maar geen superversterking. Misschien dat na de blunders van Rulli gisteren de paniek heeft toegeslagen in Amsterdam? De meer prangende vraag is waar blijven de echt nodige versterkingen, terwijl Psv en zeker Feyenoord de ene na de andere binnenhaalt, lijkt bij Ajax het geld wel op of zo. Misschien staan ze er helemaal niet zo goed op als iedereen denkt en is alles verkwist aan mega salarissen?

30 juli 2023 om 12:50

Er komen geen grote aankopen, competitie gaat starten. Als je nu versterkingen haalt moeten ze nog aanpassen, acclimatiseren. We gaan met wat we hebben de competitie in op goed geluk.

Het niveau van de komende jaren in Amsterdam.

Waarom, behalve voor het geld, zou een keeper die nu op zijn best is bij ajax 2e keeper willen zijn?

Leuk al die geruchten over reserve keepers, reserve spitsen of een nieuwe nr 10. Maar zolang er voor de verdediging geen extra opties komen is het weinig geruststellend. Het dak is lek en we krijgen nieuwe kozijnen.

als rulli vertrekt dan is olij meer dan prima.
heeft een goede trap en is voor eredivisie meer dan prima.

Ajax begint echt een beetje te lijken op Georgie girl: You're always window shopping but never stopping to buy. Oftewel, we hebben overal gekeken voor versterkingen, maar komen met niets thuis;-)) Dus nu in arren moede maar in Nederland aan het shoppen....

Prima keeper ok maar voelt als laaghangend fruit om ons supporters alvast een aankoop te geven. We weten allemaal dat er 2 centrale verdedigers moeten komen een echte 10 een afmaker en eigenlijk ook een links en rechtsback al is links op te lossen een jaartje met Hato. Ik zie Olij wel graag komen want ik heb hem dit jaar met mijn Sparta seizoenkaart veel live aan het werk gezien en hij is serieus meer dan prima. Zou echter Okoye niet beschikbaar zijn? Die vond ik nog beter en is langer.. maar Sven ga nu KOPEN wordt echt een beetje ongeduldig! Je moet Stein die in mijn ogen prima bezig is en ook in de pers zijn visie en kijk op de zaken prima verwoord wel een ploeg geven waarmee hij iets kan!!

Zou ik echt toejuichen. In mijn ogen zelfs betere optie ipv Rulli.

Was bij NAC al top bij Sparta ook. Stuur Rulli maar terug naar Villareal.

Voor een nieuwe keeper zou Ajax eens moeten kijken naar Kamil Grabara van FC Kopenhagen. Zeer goede keeper, staat echter ook in de belangstelling van Fiorentina

Probleem bij Ajax is dat (aanstaande) top spelers twijfelen omdat er naast de sportieve uitdaging ook niemand op dit moment bij Ajax de autoriteit en uitstraling heeft om spelers met een sterk verhaal te overtuigen dat Ajax de beste keuze is. Met een Marc Overmars kwam er wel een echte Ajacied met status binnen ipv onbekende passanten als een Sven en Steijn. Spelers zullen hun verhaal toch op een extra weegschaal leggen. Naast het gemis van CL spelen. Vertrouwen in de toekomst is bij de keuze belangrijk en helaas is er niemand bij Ajax op dit moment die op technisch gebied deze toppers kan overtuigen. Dan kom je automatisch in een andere categorie spelers

NOPPERT.. HAAL NOPPERT GVD! DIE HEECT EEN SPANWIJDTE OVER DE HELE DOELLIJN ..
EN INTERNATIONAL!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren